Tip de redactie

Belgisch verbod op lootboxes in games wordt mogelijk niet goed gehandhaafd

Door Yannick Spinner, 5 augustus 2022 21:3277 reacties

De verbanning van lootboxes in België wordt mogelijk niet goed gehandhaafd. Uit een onderzoek blijkt dat het merendeel van populaire games voor de iPhone in België nog steeds van de verboden gokmechaniek gebruikmaken.

Volgens onderzoek van Leon Y Xiao gespot door GamesIndustry.biz bevat 82 procent van de 100 meest verdienende games in de App Store een vorm van 'willekeurige inkomstengenerering', verwijzend naar de door de Belgische Kansspelcommissie verboden eigenschap van een lootbox. Ruim 80 procent van de games geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar zou eveneens lootboxes bevatten.

Xiao benadrukt dat het ontzettend moeilijk is om een dergelijke wet te handhaven en dat het huidige beleid van de Belgische Kansspelcommissie om die reden niet werkt. "Hoewel de initiële invoer van de wet het publieke debat zowel nationaal als internationaal aanwakkerde heeft een niet-gehandhaafde 'verbanning' veel negatieve gevolgen. Zo krijgen consumenten, ouders en wetgevers een misplaatst gevoel van veiligheid."

Hij stelt daarnaast dat ontwikkelaars die zich niet aan de regels houden een oneerlijk voordeel krijgen, wat het probleem versterkt. 'Gamebedrijven met verantwoordelijkheidsgevoel' maken volgens Xiao plaats voor games die de huidige wetgeving negeren.

Momenteel worden lootboxes in België als gokken bestempeld wanneer ze met echt geld aangeschaft kunnen worden en wanneer de inhoud ervan aan het toeval overgelaten wordt. Mede daarom worden bepaalde mechanieken uit games voor de Belgische markt gehaald, in 2019 bijvoorbeeld door bepaalde valuta uit FIFA te halen. In sommige gevallen worden games überhaupt niet in Belgïe uitgebracht vanwege de wetgeving omtrent lootboxes. Diablo Immortal is bijvoorbeeld niet in België en Nederland beschikbaar. Over Nederland gesproken, ook hier gelden wetten met betrekking tot lootboxes. Wanneer de inhoud van een lootbox voor echt geld verhandelbaar is, geldt het als een gokmechanisme en is het verboden.

Reacties (77)


Ruim 100 Nederlandse tandartspraktijken tijdelijk dicht na cyberaanval - update

Door Yannick Spinner, 5 augustus 2022 20:30153 reacties

De komende dagen moeten 120 Nederlandse tandartspraktijken van het bedrijf Colosseum Dental Benelux sluiten vanwege een cyberaanval. Er is vermoedelijk sprake van een ransomwareaanval. Het is niet bekend of er klantengegevens zijn buitgemaakt.

Colosseum Dental Benelux heeft aangifte gedaan bij de politie en heeft een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens, zo weet RTL Nieuws te melden. Bedrijven zijn bij een datalek verplicht om dit bij de AP te vermelden, al heeft het tandartsenbedrijf zelf geen uitsluitsel gegeven over de aard van de aanval. Een woordvoerder zegt tegen de nieuwszender: "Waar nodig nemen we tevens contact op met diegenen wiens belangen door dit incident mogelijk zijn geraakt."

Een bron met connecties binnen Colosseum Dental weet aan Tweakers te melden dat het inderdaad om een ransomwareaanval gaat. De cybercriminelen zouden via een van de 120 praktijken binnengedrongen zijn in het overkoepelende systeem van Colosseum Dental Benelux, waarna back-ups verwijderd zouden zijn en de boel versleuteld werd. Er is volgens anonieme betrokkenen inderdaad geld geëist en er zou gedreigd worden met het lekken van data. Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies gevraagd wordt.

Het getroffen overkoepelende bedrijf heeft meer dan 130 locaties in Nederland en België, maar alleen de circa 120 tandartspraktijken in Nederland zouden doelwit geweest zijn van de aanval. Jaarlijks worden er zo'n 600.000 patiënten bij de tandartsen van Colosseum Dental Benelux behandeld, zo blijkt uit een snapshot van de website van het bedrijf. Momenteel is de betreffende website niet toegankelijk.

Bij een ransomwareaanval worden de systemen van een slachtoffer versleuteld en daarmee feitelijk onbruikbaar gemaakt. Alleen tegen betaling decoderen cybercriminelen een doelwitsysteem. Soms wordt er bij een dergelijke aanval ook data buitgemaakt of wordt er ook na een eventuele betaling geen toegang verleend tot het getroffen systeem.

Update, 21.05 uur: De informatie van een betrokkene is aan het bericht toegevoegd.

Reacties (153)


'Grote fabrikant stopt met productie Intel Arc-gpu's door kwaliteitsproblemen'

Door Yannick Spinner, 5 augustus 2022 19:3895 reacties

De release van Intel Arc-gpu's gaat naar verluidt verre van soepel nadat tenminste één onafhankelijke gpu-fabrikant stopt met de productie van videokaarten op basis van Intels gpu. Ook pc-fabrikanten en verkopers zouden geen vertrouwen hebben in de Arc Alchemist-productlijn.

Er zou in verschillende lagen van de pc-industrie weinig vertrouwen zijn in Intels nieuwe grafische kaarten, zo meldt Igor's Lab op basis van uiteenlopende bronnen. Het Duitse medium sprak in elk geval één grote boardpartner die volledig gestopt zou zijn met de productie van eigen videokaarten op basis van Intels Arc-gpu's vanwege 'zorgen over de kwaliteit'.

Gunnir Intel Arc A380

Igor Wallossek noemt uit bescherming van zijn bronnen geen concrete namen, maar het zou gaan om een 'grote partner'. Bedrijven als ASUS, MSI en Gigabyte zijn potentiële aib's die uiteenlopende eigen videokaarten met componenten van gpu-giganten als Nvidia, AMD en sinds kort eventueel ook Intel maken. Voor de duidelijkheid, het is niet bekend of het om een van die bedrijven gaat, of een andere partij zoals bijvoorbeeld EVGA, ASRock, Sapphire, Gunnir of Zotac.

Meerdere bedrijven zouden aan Wallossek bevestigd hebben dat Intel tegenover hen benadrukte dat de focus op de oem-markt zou moeten liggen. Fabrikanten worden dus gestimuleerd om Intel Arc-varianten door te verkopen aan pc-fabrikanten, wat niet zo lucratief zou zijn als de losse verkoop van gpu's.

In tegenstelling tot concurrenten geeft Intel daarentegen naar verluidt geen prijsgaranties en zou het bedrijf hele slechte voorwaarden hebben die de verkoop- en retoursystemen van derden zouden moeten ondersteunen. Meerdere verkooppartners in Duitsland zouden om deze redenen niet met Intel in zee zijn gegaan. Ook andere Europese 'dealers, potentiële distributeurs en fabrikanten' zouden volgens Wallossek 'weinig tot geen interesse' in Intels nieuwe productlijn hebben.

Igor's Lab benadrukt dat deze ontwikkelingen plaatsvonden nog voordat de eerste teleurstellende benchmarks en berichten over driverproblemen online verschenen. Vooralsnog is officiële informatie over de Arc-familie schaars, aangezien Intel de gloednieuwe productserie zeer beperkt en in slechts enkele markten gefaseerd uitbrengt.

Reacties (95)


Game-uitgever Koch Media verandert naam in Plaion

Door Yannick Spinner, 5 augustus 2022 17:5539 reacties

De Duits-Oostenrijkse game-uitgever Koch Media verandert zijn naam in Plaion als onderdeel van een algehele rebranding van het merk. Het bedrijf valt nog steeds onder het mediaconcern Embracer Group.

De naam Plaion zou naar eigen zeggen beter de beoogde identiteit van het bedrijf reflecteren: "Om de evoluerende aard van onze handel te reflecteren (...) hebben we een nieuwe naam gekozen die beter vertegenwoordigt wie we zijn en welke reis we maken." Het nieuwe logo moet daarbij een 'interactieve speelknop' vertegenwoordigen.

Tegenover GamesIndustry.biz geeft medeoprichter Klemens Kundratitz nog een uitleg voor de naamsverandering; het woord 'Koch' zou voor sommigen moeilijk uit te spreken zijn. Gelukkig legt hij in een ludieke video haarfijn uit hoe je de oude naam wel en niet had moeten uitspreken. De nieuwe naam Plaion moet men uitspreken als 'play on'.

Het bedrijf heeft ruim 2000 werknemers en is het moederbedrijf van meerdere gamestudio's en -uitgevers, waaronder Deep Silver, Warhorse Studios en Flying Wild Hog. Direct of indirect is Plaion daarom al dan niet in retrospect verantwoordelijk voor franchises als Saints Row, Borderlands, Dead Island, Payday, Mount & Blade, Metro en Shadow Warrior. Ook het Nederlandse Vertigo Games valt sinds enkele jaren onder Plaion.

Het voormalige Koch Media werd in 1994 opgericht door Franz Koch en Klemens Kundratitz. Sindsdien deed het Europese bedrijf meerdere grote overnames en werden er verschillende sublabels opgericht. Begin 2018 werd het overkoepelende bedrijf, Koch Media Holding, voor grofweg 150 miljoen dollar overgenomen door de Zweedse Embracer Group, voorheen bekend als THQ Nordic.

Reacties (39)


F1 22 krijgt twee weekenden crossplay als test

Door Mark Hendrikman, 5 augustus 2022 16:3443 reacties

Racegame F1 22 krijgt dit weekend en het weekend daarna crossplay in het kader van een test. Spelers kunnen de spelmodi Social Race en Two-Player Career tegen elkaar spelen, ongeacht op welk platform ze de game spelen. Eind augustus is crossplay er definitief.

Crossplay was bedoeld als een functie die F1 22 bij zijn release al zou hebben, maar het liep vertraging op doordat een onderaannemer uit Oekraïne verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het onderdeel voor ontwikkelaar Codemasters. Dat liet senior creative director Lee Mather van Codemasters weten aan RacingGames.gg.

Onder de weekenden verstaat Codemasters ook de vrijdagen. Codemasters noemt geen tijden, maar op het moment van schrijven zijn er al Twitch-streams te zien waarop crossplay gedemonstreerd wordt, dus de tests voor dit weekend zijn al begonnen. Ranked play is nog niet mogelijk in combinatie met crossplay en wie liever niet crossplatform speelt, kan dat uitschakelen. Ontwikkelaar Codemasters voorziet niet alleen dat matchmaking sneller gaat met crossplay, maar ook dat match-ups met spelers van soortgelijke niveaus vaker zullen voorkomen.

F1 22 kwam op 1 juli van dit jaar uit voor Windows, de PlayStation 4 en 5, de Xbox One en de Xbox Series X en S. Het is niet de eerste racegame van Codemasters die crossplay heeft: rallygame Dirt 5 en Grid Legends, respectievelijk uit 2020 en 2021, hebben het ook.

Deze video is onderdeel van een geschreven review.

Reacties (43)


Amazon wil Roomba-maker iRobot overnemen voor 1,7 miljard dollar

Door Mark Hendrikman, 5 augustus 2022 15:29136 reacties, submitter: m3gA

Amazon wil iRobot, het bedrijf achter de bekende Roomba-stofzuigrobots, overnemen voor 1,7 miljard dollar. Omgerekend is dat 1,67 miljard euro. Amazon biedt 61 dollar per iRobot-aandeel, wat 22 procent meer is dan wat de aandelen op de markt kosten.

De deal is nog niet definitief; hij moet goedgekeurd worden door de aandeelhouders van het Amerikaanse bedrijf en de mededingingsautoriteiten van de VS, maar iRobot zelf is al wel akkoord. Als de koop daadwerkelijk rond is, wil Amazon dat de huidige iRobot-ceo, Colin Angle, in zijn functie blijft.

In hoeverre iRobot een losstaand bedrijf blijft dat in zekere mate zijn eigen koers kan blijven varen, is op dit moment niet duidelijk. Wel is duidelijk dat Amazon met deze overname een groter aandeel van de smarthomemarkt verkrijgt. Daarvan heeft het nu al een aardig aandeel met zijn Ring-deurbellen en Alexa op verschillende Echo-apparaten.

IRobot bracht onlangs iRobot OS uit, wat de betrokken robotstofzuigers slimmer moet maken dankzij informatie en rekenkracht uit de cloud. Amazon bracht pas ook nog de robotassistent Astro uit. IRobot bestaat sinds 1990 en wordt gezien als een pionier op het gebied van stofzuigrobots.

IRobot Roomba i3+

Reacties (136)


GitLab gaat toch geen inactieve projecten verwijderen

Door Mark Hendrikman, 5 augustus 2022 14:5954 reacties

GitLab heeft zijn beslissing om vanaf eind september inactieve projecten te verwijderen teruggedraaid. De ongebruikte repository's gaan naar goedkopere object storage, waardoor ze nog toegankelijk zullen zijn, maar read times op de servers wel langer worden.

GitLab wilde met de plannen een miljoen dollar per jaar aan hostingkosten besparen en meldt zelf de koerswijziging. Wat de definitie van 'inactief' is in deze context, weet GitLab zelf ook nog niet. "Waarschijnlijk zouden alle schrijfoperaties een project actief houden. Een issue opzetten, een merge request, veranderingen naar een branch pushen, et cetera", licht de Nederlandse GitLab-medeoprichter en ceo Sid Sijbrandij toe.

De gewijzigde plannen zijn volgens The Register nog niet heel concreet, omdat het plan voor verwijdering er al langer zou liggen. Eind juli was de code om projecten automatisch te verwijderen klaar, 'na maanden van debat en ontwikkeling'. De koerswijziging komt volgens bronnen van The Register door de 'woede die geuit werd op Twitter en Reddit'. Ook in de reacties onder het Tweakers-nieuwsartikel over dit onderwerp waren mensen overwegend negatief over de strategie.

GitLab is een DevOps-platform dat wordt gezien als een belangrijke concurrent voor repositoryplatform GitHub. GitHub werd tot ongenoegen van veel gebruikers in 2018 overgenomen door Microsoft. GitLab is de enige grote zelfstandige speler in de repositorymarkt, omdat Bitbucket is overgenomen door Atlassian.

Reacties (54)


Defensie gaat deadline missen om afluisterstation weg te halen uit Burum

Door Mark Hendrikman, 5 augustus 2022 13:5472 reacties, submitter: robertwebbe

Het gaat Defensie niet lukken om het afluisterstation in het Friese Burum voor 1 september 2022 nog te verhuizen naar een geheime locatie in het buitenland. Dat station opereert op de 3,5GHz-band en is een van de belemmeringen voor de adoptie van 5G-frequenties binnen die band.

De ontwikkeling is naar buiten gekomen in een ter consultatie gepubliceerde wijziging van het Nationaal Frequentieplan van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, ontdekte Telecompaper. Het MIVD-afluisterstation zou 'als gevolg van de wereldwijde uitbraak van de covid-19-pandemie en de stagnatie van de beschikbaarheid van de benodigde materialen' niet tijdig verhuisd kunnen worden. De deadline is nu verschoven naar 1 december 2023. Mede door de aanwezigheid van het station mag er boven de 'lijn Amsterdam-Zwolle' geen 5G op de 3,5GHz-band ingezet worden.

Toch levert de vertraging in deze verhuizing vooralsnog geen vertraging op voor de introductie van de 5G-kanalen in deze band. Een andere belemmering voor de ingebruikname van deze frequenties door telco's is de aanwezigheid van het bedrijf Inmarsat, eveneens in Burum. Dat verzorgt met zijn grondstation het '112 voor schepen' en heeft dezelfde deadline als Defensie nu heeft. Tegen die tijd is het de bedoeling dat Inmarsat slechts 80MHz uit de 3,5GHz-band gebruikt en de rest vrijlaat voor andere partijen, zoals telco's, of dat het hele station naar Griekenland is verhuisd. Tweakers zette de huidige stand van zaken rond 5G in Nederland in juni nog uiteen.

De veiling van de 3,5GHz-5G-frequenties is nog gepland voor 2022, maar een onafhankelijke adviescommissie adviseerde het kabinet om het beschikbaar stellen van deze frequenties uit te stellen tot 2023.

Het afluisterstation in Burum. Beeld: Wikipedia-gebruiker Wutsje

Reacties (72)


Ontwikkelaars krijgen toegang tot 'honderden MB's ram extra' op Xbox Series S

Door Mark Hendrikman, 5 augustus 2022 12:0170 reacties

Microsoft gaat meer geheugen van de Xbox Series S beschikbaar stellen voor ontwikkelaars. Dit moet ontwikkelaars betere prestaties bieden. Het gaat om 'honderden megabytes' op het systeem met 10GB ram.

De Xbox Series S heeft 10GB ram en de Xbox Series X heeft 16GB ram. Daarvan wordt 2GB gereserveerd voor het besturingssysteem, waardoor er respectievelijk 8 en 14GB ram overblijft voor de games op de systemen. Nu, met de June 2022-gdk, krijgen ontwikkelaars die extra paar honderd MB erbij.

De Xbox Series S is in staat om een output met een 1440p-resolutie te produceren op maximaal 120fps. Veel games halen dat in de praktijk echter niet en de prestatiekloof tussen de Series S en de Series X is vaak aanzienlijk. The Verge haalde ook een video van Digital Foundry boven water waarin de DF-redactie het relatief kleine geheugen van de Series S bestempelt als de grootste prestatiebelemmering voor de console, groter dan de gpu en cpu. De cpu van de twee varianten is overigens dezelfde.

Naast meer beschikbaar werkgeheugen is er nog meer verbeterd op prestatiegebied. De virtual graphics address allocation bleek veel langzamer te verlopen dan address allocation voor non-grafische toepassingen. Dit moet met ingang van de nieuwe gdk verholpen zijn, op beide varianten van de console. Wanneer deze verbeteringen zich daadwerkelijk vertalen in hogere framerates op de consoles in kwestie, moet nog blijken.

Reacties (70)


SoundCloud ontslaat ongeveer 20 procent van zijn personeelsbestand

Door Mark Hendrikman, 5 augustus 2022 10:5276 reacties

SoundCloud gaat ongeveer twintig procent van zijn personeelsbestand ontslaan vanwege het 'uitdagende economische klimaat' en 'tegenwind op de financiële markt'. Het bedrijf neemt de beslissing om de 'voortdurende winstgevendheid' van het bedrijf zeker te stellen.

SoundCloud laat dat in een e-mail aan zijn werknemers weten, zo schrijf onder andere Billboard. Het bedrijf is tegenwoordig winstgevend, maar was dat langere tijd niet. Dat tij begon te keren nadat het in 2017 40 procent van zijn personeel ontsloeg en onder meer kantoren in Los Angeles, Londen, San Francisco en Sydney sloot. Sindsdien is ook ongeveer 245 miljoen dollar geïnvesteerd in het bedrijf. Het derde kwartaal van 2020 was het eerste kwartaal dat het bedrijf afsloot met winst.

SoundCloud ging vorig jaar over op een nieuw royaltysysteem. De 'fan-powered' royalty's moeten meer uitkeren aan kleinere artiesten die niet veel streams opleveren, maar toch een toegewijde fanbase hebben. Een artiest met 124.000 volgers krijgt onder het standaardsysteem dat bijvoorbeeld Apple en Spotify gebruiken 120 dollar per maand en met fan-powered royalty's zou dat 600 dollar zijn. Warner Music Group neemt een licentie op het systeem af.

Een groot verschil tussen SoundCloud en concurrenten als Spotify en Apple Music is dat iedereen een account kan aanmaken op SoundCloud en er muziek kan posten. Verder heeft SoundCloud meer kleinere, onafhankelijke artiesten en bieden de andere twee voorbeelden meer grote namen.

Reacties (76)


Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023

Door Mark Hendrikman, 5 augustus 2022 09:39203 reacties, submitter: Doane

Warner Bros. Discovery gaat zijn streamingplatform HBO Max vervangen door een nieuw platform, dat een combinatie wordt van dat platform en discovery+. In de zomer van 2023 moet de gecombineerde streamingdienst in de VS beschikbaar zijn. Andere landen volgen daarna.

Volgens Warner Bros. Discovery-ceo David Zaslav heeft HBO Max een 'competitieve featureset', waarmee gedoeld wordt op de populaire films en series, maar ook 'prestatie- en klantenproblemen', waarmee gedoeld wordt op het vele bufferen waar kijkers soms mee te maken hebben. Discovery+ zou aan de technische zijde veel betrouwbaarder zijn en daarom wil het bedrijf de krachten van de twee streamingplatformen bundelen in een enkele nieuwe.

Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt hoe het nieuwe platform gaat heten en wat het gaat kosten, maar een prijsverhoging is niet ondenkbaar, omdat het aanbod van de twee platformen gecombineerd wordt. De ceo verzekerde luisteraars van de kwartaalcijferbespreking dat het bedrijf niet van plan is om links en rechts series en films te annuleren. De film Batgirl, die zo goed als af is, werd onlangs wel geannuleerd.

Het bedrijf was erg open over de voornemens, maar wanneer de samenvoeging zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Vooralsnog kosten HBO Max en discovery+ respectievelijk 6 en 4 euro per maand in Nederland.

Bij de bespreking meldde het bedrijf verder een omzet van 9,8 miljard dollar en een verlies van 3,42 miljard dollar. Het bedrijf is net nieuw: op 8 april ontstond het uit een fusie van WarnerMedia en Discovery, Inc. Warner Bros. Discovery wil voor het eind van dit jaar meer informatie geven over de plannen op een evenement voor investeerders.

Reacties (203)


Microsoft test in buitenland 'Family'-variant Xbox Game Pass Ultimate

Door Mark Hendrikman, 5 augustus 2022 08:5866 reacties, submitter: drakiesoft

Microsoft gaat als test een Xbox Game Pass 'Family'-abonnement aanbieden in Ierland en Colombia. Daarbij krijgen maximaal vijf spelers een abonnement op de spellendienst voor een lagere totaalprijs dan een individueel abonnement.

De mensen met wie het 'Family'-abonnement gedeeld wordt, moeten in hetzelfde land verblijven als de hoofdabonnee, waardoor de test beperkt is tot deze twee landen. Het is een feature voor Game Pass Ultimate-abonnees. Dat abonnement kost normaliter 12,99 euro per maand en deze deelbare variant kost in Ierland 21,99 euro per maand. Iedereen krijgt in dit scenario een Ultimate-abonnement.

Alleen de hoofdabonnee betaalt en degenen met wie het gedeeld wordt, moeten de hoofdabonnee weer betalen, soortgelijk aan Family-abonnementen bij andere diensten. Microsoft stelt niet de voorwaarde dat spelers een huishouden moeten delen, zoals bijvoorbeeld het geval met het Spotify Family-abonnement.

Xbox Game Pass geeft spelers toegang tot enkele honderden Xbox-games op de consoles. De lijst met beschikbare games is veranderlijk: games komen erbij en andere games gaan weer weg. Het basisabonnement kost 9,99 euro per maand en er kan ook een pc-variant aangeschaft worden. Voor 12,99 hebben gebruikers Game Pass Ultimate, dat de twee varianten combineert, multiplayertoegang in de vorm van Xbox Live Gold biedt en cloudgaming toevoegt.

Volgens eerdere geruchten van Windows Central overweegt Microsoft 'al langere tijd' om dit abonnement uit te brengen. Het nieuws volgt kort nadat Sony zijn nieuwe PlayStation Plus-abonnementsvormen heeft onthuld.

Reacties (66)Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee