Streamingdienst SkyShowtime komt in vierde kwartaal naar Nederland

SkyShowtime, een gezamenlijke streamingdienst van Comcast en Paramount Global, komt in het vierde kwartaal naar Nederland. Specifieke releasedata en informatie over de prijzen volgt 'in de komende maanden'. Over beschikbaarheid in België wordt niet gerept.

SkyShowtime is opgezet als jointventure door Comcast en Paramount Global. Die twee partijen hebben in de VS losse streamingdiensten, respectievelijk met Peacock en Paramount+. SkyShowtime is specifiek bedoeld voor de Europese markt. De dienst komt op termijn beschikbaar in twintig verschillende landen en krijgt content in achttien verschillende talen. De dienst komt eerst uit in Scandinavië en later volgt een release in andere landen.

SkyShowtime krijgt onder meer 'exclusieve tv-premières' van bioscoopfilms van Paramount Pictures en Universal Pictures. Ook zal de dienst een selectie van films krijgen nadat deze in de bioscoop zijn uitgebracht. Daaronder vallen bijvoorbeeld titels als Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Sonic the Hedgehog 2 en Minions: The Rise of Gru. Nieuwe films zullen ook hun première maken op het platform. Daarnaast komt een 'een selectie' van de titels van Universal, Paramount-, Nickelodeon, DreamWorks, Paramount+, Showtime, Sky Studios en Peacock naar de dienst.

De dienst komt op 20 september beschikbaar in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. In het vierde kwartaal volgt Nederland dus. Het is nog niet bekend wanneer in dat kwartaal SkyShowtime precies beschikbaar komt in Nederland en wat de dienst hier zal kosten. De streamingdienst gaat in Finland 7 euro per maand kosten.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

05-09-2022 • 16:06

121 Linkedin

Reacties (121)

Wijzig sortering
We zijn er bijna, niet meer betalen voor kanalen maar betalen voor streaming diensten.

we zijn weer terug bij af. het probleem dat streaming diensten zouden oplossen is weer uit de hand gelopen.

als je alles wil kijken zit je nu aan streaming dienst a, b, c, d, e, f, g

[Reactie gewijzigd door Dovaxes op 5 september 2022 16:15]

Tot kort geleden dacht ik hier hetzelfde over, maar dit is in de afgelopen maanden veranderd. Persoonlijk WIL ik ook betalen voor de content waar ik naar kijk. Het produceren hiervan is niet gratis wil ik graag makers ervan steunen door te betalen. (Ik koop ook nog steeds blu-rays).

Het mooie aan deze VOD-Services is dat je er niet aan vast zit. Je betaald 1x 8-10 euro en je kan kijken wat je wilt op een bepaald platform. Laten we nou heel eerlijk zijn, alles tegelijkertijd kijken is ook een beetje overdreven. Zodra je klaar bent met een serie, zeg je het abo op, en schaf je de volgende aan.

Wat ik kwalijker vind is dat bijvoorbeeld de serie Yellowstone nog steeds niet (legaal) in Nederland te kijken is. Dat vind ik ronduit niet van deze tijd. Gelukkig zit deze serie dus bij SkyShowcase, dus moet nog ff wachten. Studio blij, ik blij.

We moeten af van de gedachten dat we vast zitten aan het maandelijkse bedrag, dit is niet zo. Gewoon opzeggen als je er even niet gebruik van maakt.
Ik denk ook dat de meesten willen betalen. Maar de content is niet de enige factor. Bitrate, GUI/UX, vindbaarheid van de content, en interoperabiliteit (samenwerking tussen diensten).

Bitrate - Soms zo slecht dat je heftige macroblocking ziet.

GUIUX - Vaak omslachtig hoe je je subtitles kan aanpassen (stijl, grootte, etc). Controls in de library omgeving zijn soms raar. Het is irritant dat de layout bij de meeste diensten zo verschilt van elkaar.

Vindbaarheid van content - Het is vaak lastig om te vinden waar wat beschikbaar is. Diensten als Justwach laten niet alles zien wat waar beschikbaar is. Ga naar Justwatch, en typ in The Pacific, of zelfs het zeer bekende Band of Brothers. Niets. Justwatch weet niet dat je ze kan streamen via HBO Max, terwijl ik die toch nu echt daarvan aan het kijken ben.

Interoperabiliteit - De streamingdiensten weigeren onderling samen te werken, en zelfs met zoekdiensten zoals Justwatch is het maar zo zo. Justwatch bijvoorbeeld weet niet hoever je met iets bent bij een streaming dienst.

De oplossing is het verplichten dat streamingdiensten een API moeten aanbieden voor externe ontwikkelaars. Vervolgens zouden dan aan elke API minimum eisen moeten zitten zoals het doorgeven, zoals:
- kijkgeschiedenis
- het instellen van ondertiteling
- het doorgeven van de gehele bibliotheek
- een universele manier om de streaming kwaliteit aan te passen
- een universele implementatie van DRM

Betreft DRM zou er dan absoluut geen verschil hoeven zijn tussen Kodi, Plex, Emby, of Jellyfin, en de officiële streaming apps van de streamingdiensten zelf.

Hoe minder tussen de content en de kijker, hoe beter voor de consument, en voor de contentmakers. Maar al dit kan alleen het EU parlement verplichten. Streamingdiensten gaan dit absoluut nooit vrijwillig doen.
Probleem met tijdelijke abbo's is dat je aanbiedingen kwijtraakt. HBO kost nu helft van de prijs voor mij en als ik dit dus nu opzeg dan verlies ik dat.
Dat klopt, ik heb zelf ook HBO voor maar 4 euro en heb hier bewust voor gekozen om dit maandelijks te gaan bekostigen. Het doet niks af aan mijn voorstel om het op te zeggen. Ja, de volgende keer betaal je meer, maar de maand daarna betaal je niet ;) Het is maar net hoe je het bekijkt.
Probleem met tijdelijke abbo's is dat je aanbiedingen kwijtraakt. HBO kost nu helft van de prijs voor mij en als ik dit dus nu opzeg dan verlies ik dat.
Aanbiedingen die precies om deze reden bestaan. Meer geldt voor hun, minder voor jou.
Hoe veel zou je besparen als je maar één dienst tegelijkertijd zou afnemen, en zoals @guidogast benoemd alleen zou betalen voor hetgeen je op dit moment bekijkt?

Wil je een serie nog net even afkijken maar ook iets anders starten? Sure dan neem je een overlappende maand. 2x 10 euro is nog steeds goedkoper dan 6x 7 euro.
Zat ik zelf ook mee, maar denk toch dat ik HBO na het afronden van Sopranos en The Wire weer opzeg. Alles wat ik zou willen kijken, kan ik in de toekomst prima in 4 maanden per jaar doen, zeker nu ik het voor mij aantrekkelijkste reeds gekeken heb. 4x100% s nog altijd goedkoper dan 12x50% betalen. Het is pure fomo waar ze op inspelen.

In de toekomst zullen aanbieders denk ik ook meer tijdelijke kortingen bieden om bezoekers te trekken. 3 maanden voor bedrag x, omdat ook zij wel zullen inzien dat jaarabonnement of oneindig blijvende klanten schaarser zullen worden.

[Reactie gewijzigd door peeceej op 5 september 2022 18:17]

Natuurlijk is het waar dat de bedrijven inspelen op de mensen, maar zelfs als je je daar bewust van bent, zoals ik ook ben als iemand die zelf in sales en marketing zit, en dus dit soort trucjes door en door kent, dan nòg vinden sommigen, mezelf inbegrepen, het de moeite niet waard om die paar abonnementen voor dat soort kleine bedragen steeds maar weer aan en uit te moeten gaan zetten.

Ik betaal voor HBO Max €3,99 per maand en al is die korting inmiddels weg voor mensen die nu abonnee willen worden, dan nog krijg je korting als je bijvoorbeeld per jaar betaalt in plaats van per maand, want in plaats van bijv. €7,99 los, betaal je dan €59,99 in totaal.

Nu hoef ik op zich niet elke maand HBO Max te hebben, dus in dat opzicht zou ik hem soms wel uit kunnen zetten, maar ik vind het zonde om dan in één keer €4 meer te betalen per maand, en ik gebruik momenteel ook meerdere streamingdiensten tegelijk, dus probeer ik het uiteraard zo overzichtelijk mogelijk te houden, en dan is continu wisselende diensten aan en uit gaan zetten voor mij niet de ideale oplossing.

Dat ik daarmee dan misschien €10 - €15 per maand kan besparen, dat boeit me eerlijk gezegd niet zo heel veel. En in alle eerlijkheid is het daarnaast ook minder gedoe. Het gemak van alles lekker laten lopen telt voor mij dus zwaarder. ;)

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 6 september 2022 13:34]

Gewoon opzeggen als je er even niet gebruik van maakt.
Dat lijkt me een interessante bezigheid, elke maand bijhouden welke diensten je niet meer gebruikt en opzeggen, om vervolgens een paar maand later weer af te sluiten.
Voeg daar dan nog aan toe dat je moet zoeken welke show je waar moet kijken, en series die verdeeld zijn over verschillende platformen of niet beschikbaar.

Klinkt toch als een stuk meer moeite dan naar je favoriete download site gaan waar je alles kunt vinden.


Piraterij is een serviceprobleem, geen geld probleem.
Het vergt wat planning inderdaad. Namelijk: Weten wat je wilt kijken. Voor de rest kun je JustWatch gebruiken om te zien waar de content te kijken is.
Moviemeter geef ook aan waar iets te kijken is.

Verder kun je deze "bezigheid" zo groot of klein maken als je wilt. Je kunt ook gewoon eens in de x maanden Amazon weer eens afsluiten en kijken wat er is toegevoegd, of gewoon browser door de content. Kwestie van op een andere manier consumeren.
+1 voor Justwatch. Wij hebben hier thuis nu een gezamenlijk account aangemaakt en alles wat interessant is voor ons gaat nu op de watchlist. Zodra bijvoorbeeld Ted Lasso weer terug is met een nieuw seizoen zien we dat in de app. En als we dan een paar series hebben verzameld nemen we weer een abbo.
Top! Prachtig voorbeeld van wat ik probeer uit te leggen 😄
Echt handig is overigens anders dus ik vind tegelijk ook wel dat de industrie niet goed bezig is en mensen aanmoedigt tot downloaden. Zeker als het er meer worden.

Maar downloaden was soms ook gedoe en zolang we het (afwisselend) bij Ziggo, HBO, Disney, Apple, Amazon en Netflix kunnen houden heb ik nog overzicht. Jammer dat er soms een enkele serie tussen zit die dan toch weer op Videoland of Viaplay staat.
En straks dus skyshowtime en God behoede voor nog meer diensten. Met andere woorden het is gewoon slecht geregeld.
[...]


Dat lijkt me een interessante bezigheid, elke maand bijhouden welke diensten je niet meer gebruikt en opzeggen, om vervolgens een paar maand later weer af te sluiten.
Voeg daar dan nog aan toe dat je moet zoeken welke show je waar moet kijken, en series die verdeeld zijn over verschillende platformen of niet beschikbaar.

Klinkt toch als een stuk meer moeite dan naar je favoriete download site gaan waar je alles kunt vinden.


Piraterij is een serviceprobleem, geen geld probleem.
Nou Piraterij is vooral een fear of missing out probleem, als geld het probleem niet was dan is dat heel makkelijk op te lossen door alle diensten gewoon af te nemen.
Steeds opzeggen werkt toch voor geen meter, als je het abonnement met anderen deelt.
Steeds opzeggen werkt toch voor geen meter, als je het abonnement met anderen deelt.
In dat geval bespaar je al veel dus zou je verder niet moeten zeuren over de prijs.
Steeds opzeggen werkt toch voor geen meter, als je het abonnement met anderen deelt.
Dat is dan ook niet de bedoeling natuurlijk :P
in een familie gezin natuurlijk 8)7 , best rare situatie als je telkens aan je kinderen moet vertellen dat ze deze week netflix of disney niet kunnen kijken omdat papa hbo deze maand heeft :?
in een familie gezin natuurlijk 8)7 , best rare situatie als je telkens aan je kinderen moet vertellen dat ze deze week netflix of disney niet kunnen kijken omdat papa hbo deze maand heeft :?
Ja eens maar aan de andere kant hadden wij thuis vroeger de luxe van 5 streaming diensten ook niet en is dat ook allemaal goed gekomen.

Wij hebben daarom vast Netflix voor PawPatrol en de rest wordt hier opgezegd als er niets op staat.
Maar ga jij dat ook doen als de betreffende streamingdienst je een levenslange korting van 15~25% geeft op je kosten? Maar alleen als je niet opzegt, wat ga je dan doen? Besef wel even dat je hier gewoon te maken hebt met bedrijven, die winst willen boeken met Streaming diensten, dus zij zullen er alles op alles zetten om geen abonnees kwijt te raken iedere maand. Dus ze zullen ook van deze acties gebruik maken, het gaat naar mijn mening steeds richting de agressieve kant zoals advertenties bij de goedkoopste abonnement(die al dus niet dekkend is voor de bedrijf of makers van de content) Ik verwacht dat het niet lang zal duren voordat ze hierop iets gaan verzinnen, dan zijn er echt wel sommige die vastzitten aan hun maandelijkse bedrag, een mooie voorbeeld is dat HBO Max, veel mensen gingen voor de levenslange korting van 50% waaronder ik, maar niks is mooier waar, want paar maanden verder, en het is bekend dat HBO Max niet verder gaat, en samen gaat voegen met Discovery+, en als we David Zaslav mogen geloven, kan er veel meer verdiend worden aan streaming diensten, dus die gaat sowieso de prijzen omhoog gooien en zich volop gooien in in het maken en pushen van reality-tv zie voorbeeld lijstje: https://www.imdb.com/search/title/?companies=co0768835
Dit hangt helemaal van de content af. Mijn hele bedoeling is dat we gerichter content moeten consumeren in plaats van maar services afnemen met 'veel content'. Kijk je een bepaalde serie, kijk die eerst af voordat je aan een andere begint. Het vergt wat discipline, maar niemand forceert je om maandelijks te blijven betalen voor 8 verschillende diensten.

[Reactie gewijzigd door guidogast op 5 september 2022 17:37]

Gewoon kosten / baten. Als je maar voor kwart van de tijd je abo stopzet / pauzeert, heeft het in geval van je voorbeeld weinig nut. Meer en je hebt gewoon winst door het op te zeggen. Zo ingewikkeld is het ook weer niet ;).

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 5 september 2022 17:46]

Maar ga jij dat ook doen als de betreffende streamingdienst je een levenslange korting van 15~25% geeft op je kosten? Maar alleen als je niet opzegt, wat ga je dan doen?
Uiteraard ook gewoon opzeggen, 25% korting is maar 3 maanden “opzeggen” om hetzelfde te betalen. Betaal je 4 maanden niet omdat er niets op is wat je wilt zien dan ben je al goedkoper uit.
Ja precies ik vind het ook degelijk. Film content is duur om te maken en normaal een film huren kost je al snel 5 a 10 euro. Je krijgt hier nu een hele set van films voor.
uiteindelijk wil iedereen wel betalen voor gemak . alleen is dit geen gemak . je moet hoppen van dienst naar dienst en het is nog is rete duur op deze manier ook nog. het kan gewoon veel beter .
een overkoepelende club een soort buma stemra voor film. 1 dienst waar alles te zien is en wat er gekeken word krijgt net als muziek een deel van het geld . zo krijgt iedereen wat die verdiend dus de betere series films etc worden naar rato betaald ook . er zitten hier veel voordelen aan . iedereen krijgt eerlijk betaald. slechte series en films leveren niet veel op waaardoor de studios soort van gedwongen worden minder maar kwalitatief betere content te maken . al die diensten hebben server parken etc die kosten zijn er allemaal niet meer iig een heel stuk minder . en er komen als het een goeie maand prijs is wereld wijd veel meer abonees bij waardoor de verdiensten uiteindelijk meer kunnen oplopen want het is makkelijk voor de abonee . 1 app en kiezen wat je wilt kijken .
als ze doorgaan zoals nu krijg je straks evt wel dat diensten elkaar gaan overnemen waardoor je alsnog een paar overhoud alleen moet dat geld allemaal terug betaald worden en gaan die abos heel veel geld kosten .
Snap ik, maar omdat het niet gemakkelijk kan, rechtvaardigd dat dan maar niet betalen door te piraten?
Misschien niet. Maar kwaad moet je soms met kwaad bestrijden. Buit consumenten genoeg uit en consumenten gaan zich verzetten.

Je kan beter je favoriete content piraten, dan helemaal niet kijken. De mensen achter Game of Thrones lieten per ongeluk er doorheen slippen dat de serie een groot deel van de populariteit te danken had aan piraterij.

Zo heb ik bv een Los Pollos Hermanos trui en andere goodies gekocht van series die ik gepiraat heb (voordat ze op bv Netflix beschikbaar kwamen). Zelfs met gratis verspreiding verdienen goede series hun geld toch wel. Mensen betalen graag voor goede content.
Paramount maakt op het lineaire anders continu reclame dat Yellowstone op hin zender te zien is.
Uiteraard bedoel ik dat het niet op een streamingsdienst te zien is. Lineaire tv is niet meer van deze tijd, of denk je daar anders over?
Lineaire TV van je wekker moeten zetten om op een bepaalde tijd je programma te kunnen zien, of een hele avond naar één zender kijken is net meer echt mijn ding. Maar een 20-tal lineaire kanalen waarvan je programma's op kunt nemen en op een zelfgekozen tijdstip terug kan kijken, daar kom je al een heel eind mee.
Je kunt Yellowstone nu al een tijdje dagelijks kijken op de Paramount Network TV zender
Yellowstone komt op Paramount Network.
Op deze manier werken de 'knappe koppen' bij de studios downloaden weer in de hand door fragmentatie van het aanbod. Ze ruiken geld dat ze met niemand hoeven delen, maar op een gegeven moment heeft dat een averechts effect.
Om je verhaal af te maken: ofwel de consument neemt uiteindelijk bij de completere tegenpartij af, ofwel de consument neemt het aanbod niet meer af tegen een vergoeding (alternatieve bron of alternatief entertainment). De geschiedenis heeft laten zien dat de tweede optie via piraterij een reëele mogelijkheid is en de toenemende fragmentatie helpt niet voor de eerste optie...
Ze ruiken geld dat ze met niemand hoeven delen, maar de consument heeft geld dat ze steeds verder zal verdelen.
Ik ben daar inmiddels alweer over aan het nadenken. Geen streamingdiensten meer, maar gewoon de boel weer downloaden. Ik blijf niet betalen voor al die streamingdiensten. Het is goed met ze.
Ik gebruik daarvoor Overseerr, waarin mooi het hele aanbod van alle streaming diensten / studios geaggregeerd wordt weergeven.

[Reactie gewijzigd door Drallas op 6 september 2022 07:32]

De BREIN medewerker gespot! :Y)
Lekker deugneuzen in plaats naar de oorzaak kijken.
Het is op geen enkele wijze 'stelen'. Dat het illegaal is in de meeste gevallen is evident, maar de term stelen is niet van toepassing.
Gaan we weer. Het is geen diefstal want bij diefstal heeft de oorspronkelijke eigenaar geen bezit of toegang meer tot de dienst of het product. Je kunt een appel stelen, je kunt geen data stelen door het te kopiëren. Stichting Brein heeft ons jarenlang voorgehouden dat een DVDtje kopiëren diefstal is maar dat is feitelijk en juridisch onjuist.
Dat maakt het natuurlijk niet goed, het is een ander 'misdrijf' op gebied van auteursrechten en inkomstenderving. Hoewel die laatste vlieger voor de rechtbank niet altijd opgaat want je kunt een Euro maar één keer uitgeven dus hoe bewijs je dat iemand die film X heeft gedownload uit een illegale bron h'm anders via een legale bron zou hebben bekeken?
Je pakt niks af, zij hebben hun origineel gewoon nog.
Bekijk het anders. Een jaar of 5-10 geleden werd je op Tweakers de grond in gedownmod als je aangaf te piraten. Gewoon omdat de algemene consensus was dat er een deftig legaal aanbod was.

20 jaar geleden was piraterij hier ook normaal, want het aanbod was gewoon super ruk. Een groot deel van de content was hier sowieso niet beschikbaar. Lekker 6-12 maanden wachten voor een film nadat die in de VS uit kwam, Anime dat op Dragon ball, Pokemon en Gundam Wing na hier niet beschikbaar was.

Ondertussen is het streaming gebeuren 1 grote puinzooi geworden.

Amazon Prime is ook lekker "Neem nu een abo om deze serie/film te bekijken", om vervolgens na afsluiten van je abo de melding te geven "Deze content is niet beschikbaar in jouw regio" 8)7 8)7 8)7

film.nl, een initiatief van de contentindustrie, om duidelijk aan te geven waar wat te kijken is. Die geeft regelmatig gewoon foutieve informatie. Verkeerde platformen of "Ja hoor is kijkbaar op Netflix" om vervolgens erachter te komen dat het maar 1 van de 8 seizoenen is.

Netflix liet zien dat ze voor een ~tientje per maand deftige winsten wisten te maken, ondertussen ben je voor dezelfde hoeveelheid content een jaar of 10 later, ruim 40 euro per maand kwijt. Winstmaximalisatie is om de hoek komen kijken, iedereen wil weer een graantje meepikken.

Consumenten worden uitgezogen en een oor aangenaaid. Waarom zou de consument het andersom niet mogen?
Piraterij is geen diefstal, wat de contentindustrie uitvreet is wel diefstal van uw portemonnee.
Je steelt de "auto" niet, het origineel staat nog steeds op zijn plek, je kopieert hem alleen. ;)

Maar even zonder dollen, wat ik maar bedoel te zeggen is dat je het niet 1 op 1 kunt vergelijken met letterlijk een fysiek object stelen van iemand, want daar is het weg is weg en bij downloaden uiteraard niet.

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 6 september 2022 12:47]

Waarom zou er niet over gesproken mogen worden op deze manier? Zolang er geen uitleg gegeven wordt hoe je dat allemaal precies moet aanpakken zie ik geen probleem. Niets verboden aan.

En om op je tweede zin te reageren, ik zie op het forum hier regelmatig hier methodes uitgelegd worden om te frauderen reichting het bedrijf waar ik werk. Geen piraterij, maar gaat om nog wat meer geld, wordt ook allemaal normaal gevonden en als er iemand wat van zegt wordt ie raar aangekeken ;)

[Reactie gewijzigd door Melkunie op 6 september 2022 08:47]

Niemand die je verplicht om alle streamingsdiensten tegelijk te nemen. Met de TV was dat wel ietwat anders aangezien je meestal de keuze had uit een paar pakketten en daarbij nog extra's. Je kunt ook gewoon 1 streamingsdienst de ene maand nemen en een andere de andere maand.
In theorie ja.
Wat gebeurt er als je je account op zegt? Blijf je je gebruikersgegevens nog houden, of begin je weer terug bij af? Nieuwe naam, nieuw wachtwoord, zal de rest van het gezin fijn vinden.
Iedere maand plannen wat je gaat kijken, en hopen dat je het op tijd af krijgt, want anders moet je weer x-aantal maanden wachten totdat je weer verder kunt kijken.

Streaming en vooral Netflix is populair geworden vanwege het gemak.
Al zou je voor allemaal betalen, moet je nog gaan zoeken wat waar op staat, niet makkelijk.
Iedere maand wisselen? Nóg onhandiger.

Werkt alleen maar alternatieven in de hand.
Heb je het ooit geprobeerd of praat je maar wat?

Ik switch regelmatig tussen DIsney+, HBO, Prime en Netflix. Geen enkel probleem met opzeggen of aanmelden. Als er een nieuwe serie is die ik graag wil kijken, dan zeg ik het huidige abbo op en stap ik over op de volgende voor een paar maanden zonder een centje pijn, het kost mij nog geen minuut.

Altijd beter dan een film die in het Chinees is nagesynchroniseerd met Koreaanse ondertiteling waar mensen door het beeld lopen :+
Altijd beter dan een film die in het Chinees is nagesynchroniseerd met Koreaanse ondertiteling waar mensen door het beeld lopen :+
Als je denk dat dat het niveau is van piraterij, dan heb je er al in een eeuwigheid geen gebruik van gemaakt( wat een goed teken is). Echter hoef je geen bioscoop opnames meer te kijken, binnen 1 maand staat het al op een dienst. Dus alles wat alle legale diensten staat, kun je in dezelfde kwaliteit op 1 illegale dienst krijgen.

Kijk nou eens naar films als Maverick, Nope, Super Pets, Minions. Ze draaien hier allemaal in de bioscoop, maar zijn ook al op de legale diensten beschikbaar.
ik weet niet wat jij downloadt, maar downloads zijn gewoon 4k hdr met atmos geluid tegenwoordig. Het voordeel van streamingdiensten is dat alles wat daarop staat - wereldwijd - twee uur later in de hoogste kwaliteit te downloaden is. Vaak met de originele ondertiteling erbij zelfs.
Ja, er zijn nog wel cam versies, maar die zijn geen alternatief voor streamingdiensten. Die zijn alternatief voor mensen die niet naar de bioscoop willen. Ook de cam versies hebben overigens vaak dolby geluid van de originele bron (dus geen kuchende mensen) en zijn gefilmd met goeie 4k camera's vanaf de projectieruimte (geen mensen door het beeld heen). Wat jij beschrijft was downloaden in 2010. Inmiddels is eea een stukje verder gevorderd.

Overigens download ik vrijwel niets meer en gebruik ik de streamingdiensten en m'n pathe unlimited gold abonnement, maar ik snap prima waarom mensen weer terug grijpen naar downloaden.
Bij Netflix blijft je account data 10 maanden bewaard. Boeit me sowieso weinig, ergens vind ik het wel lekker dat het verloren gaat want dan hebben ze ook minder data, is minder filter bubbel.

[Reactie gewijzigd door sohus op 5 september 2022 17:12]

Wat gebeurt er als je je account op zegt? Blijf je je gebruikersgegevens nog houden, of begin je weer terug bij af? Nieuwe naam, nieuw wachtwoord, zal de rest van het gezin fijn vinden.
Ik ben al meerdere keren geswitcht tussen Netflix, Disney+, Amazon Prime en HBO. Tot nog toe is geen van mijn accounts verwijderd.
Iedere maand plannen wat je gaat kijken, en hopen dat je het op tijd af krijgt, want anders moet je weer x-aantal maanden wachten totdat je weer verder kunt kijken.
Dan verleng je je abbo... Dat gaat toch vrijwel altijd stilzwijgend dus lijkt me niet zo'n issue.
Al zou je voor allemaal betalen, moet je nog gaan zoeken wat waar op staat, niet makkelijk.
Iedere maand wisselen? Nóg onhandiger.
trakt.tv, nog leuker: plex verwijst je tegenwoordig ook door naar de juiste streamingsdienst als je zelf bepaalde content nog niet middels de zeven zeeën hebt gevonden.

Je maakt het wel echt heel moeilijk voor jezelf of is dit gewoon zeuren om het zeuren en heb je de praktijk niet meegemaakt?

[Reactie gewijzigd door glennoo op 5 september 2022 19:12]

Voor de muziekindustrie bleek het uiteindelijk ook prima te doen om content op meerdere platforms aan te bieden. Denk aan Spotify, Apple Music, Tidal, etc. Het is echt niet zo dat je voor artiest A bij dienst A moet zijn en voor artiest B bij dienst B. Blijkbaar heeft men hiervoor een oplossing bedacht, en inmiddels betaal ik met plezier een tientje per maand voor onbeperkt Spotify.

Ik wacht geduldig tot de streaming industrie eens een zelfde stap maakt. Je maakt mij niet wijs dat dit onmogelijk is, het is pure onwil. Je wordt als consument verplicht om een dienst af te nemen bij één specifiek bedrijf, als je bepaalde films of series wil zien. Dat is, op z'n allerminst, een vorm van koppelverkoop. Groter bekeken zou je kunnen zeggen dat zeker bedrijven als Disney gewoon pure monopolie hebben op hun content. Dat klinkt logisch, zou je zeggen, maar het is feitelijk niet anders dan dat vroeger DVDs van Disney bijvoorbeeld alleen maar bij fysieke Disney winkels verkocht mogen worden.

Als al die grote bedrijven de koppen eens bij elkaar zouden steken (of moesten steken) dan heb je binnen een paar dagen een oplossing. Het feit dat het niet gebeurt is puur winstbelang, en ik neem het niemand kwalijk dat ze daar niet aan mee wensen te doen. Geef mij een streaming dienst van 20 euro per maand waar ik alles op kan vinden van al die grote spelers, en ik gebruik het met plezier. Tot die tijd, Plex :Y)
Films en series maken kost ook een heleboel geld hè. Ik denk dat je dat niet kunt vergelijken met de muziekindustrie.
Netflix is groot geworden met aanbod van alle grote studios plus eigen producties. Disney trok hun aanbod terug om hun eigen streaming dienst te starten. (Amerikaanse) televisienetwerken idem. De beweging is nu juist naar de macht terug naar de studios, niet andersom. Comcast + Paramount uit dit artikel, bijvoorbeeld.
Bekijk het zo.
Eerst betaalde je voor Ziggo om en nabij de 30 euro per maand voor TV-start. (alleen digitale televisie, zonder internet)
Nu heb je dus een budget van ongeveer 30 euro voor streamingdiensten.

Je hoeft niet alle streamingdiensten tegelijk af te nemen.
Het is uiteraard gedoe met een huishouden. Als je met z'n vieren bent, en iedereen kijkt los van elkaar wel een één of andere serie, dan is het natuurlijk gewoon gedoe en niet fijn (eerlijk is eerlijk. Het is een eerstenwereldprobleem, maar toch gewoon niet fijn). Dat wordt dus een kwestie van afspraken maken binnen het huishouden, of als gezin accepteren dat je gewoon niet altijd alles kan zien wat je denkt te willen zien en gewoon accepteren dat je kijkt wat je wel hebt?
TV abo kost over het algemeen een tientje. Daar heb je net netflix voor.
Volgens pricewice is een digitaal tv abonnement van Ziggo 28,45 per maand. Als je ook internet afneemt is het 17,00 per maand erbij (middelste abonnementen)

Net even gekeken :)
Volgens mij verkoopt Ziggo geen losse tv. Het is altijd icm internet. Bij de meeste providers betaal je een tientje extra bovenop je internet voor tv, zoals ook bij ons (Caiway).

Anders heb je nog echt losse tv bij nlziet voor 7,95 per maand en canal digital voor 14,95 per maand.
Het probleem is dat ‘internet start’ €42 kost en ‘internet + tv’ €60. Dus het is geen tientje maar €18, het punt blijft wel overeind dat je dat het geen €30 is en dat je daar niet alle streamingdienst en voor kunt afnemen
Okee, Ik had de 30 wat liberaal genomen maar je kan voor 18 euro best wel een paar diensten afnemen. Uiteraard niet alles. Dan kom je al snel op de 60-80 per maand denk ik. (( als je ook de MUBI-achtige diensten erbij pakt, aangezien je het over ‘alle’ hebt ))

Je kan bijvoorbeeld daar Disney plus en HBO Max voor nemen. Of iets combineren met prime. Je kan dat dus doen in plaats van je tv abonnement. En dan iedere paar maanden switchen (wat natuurlijk weer een ander verhaal is, zeker met een huishouden)
Tja, bij mijn isp is tv dan weer €5,- p/m. Ik zit nij een lokale isp.
Die kan je toch niet los afsluiten? Die kies je altijd bij minimaal Start internet. Het verschil tussen met en zonder tv is overigens 12,50.
Jawel hoor. Uiteraard probeert Ziggo je ook aan hun internet te krijgen, maar deze kan je prima afsluiten als los product.

Ik denk dat er zat ouderen zijn zonder vaste internetverbinding maar wel digitale televisie hebben.
Tja, elke partij wil de eigen content aan de man brengen. Men houdt de kaarten daardoor steeds meer voor zichzelf en men wil zelf al het geld verdienen dat er te verdienen valt met hun eigen content.
Dit roep ik al jaren dat dit er aan zat te komen; de studio's ruiken namelijk met het succes van Netflix en willen nu hun eigen stuk van de taart.

Alleen de streamers hebben niet door dat ze hiermee de markt alleen maar verder versplinteren.Aan de andere kant is concurrentie dan wel weer goed, maar echt concurreren is ook weer lastig, doordat men - vooral - de eigen content aanbiedt en niet die van anderen. Zo zit men niet in elkaars vaarwater, klanten die fan zijn van franchise zoveel komen toch wel en nemen de dienst blind af.
Gewoon hoppen tussen streaming diensten, zoveel produceren ze niet.
Zo'n ramp is het toch ook niet? Je kan toch niet alles tegelijk kijken? Neem je x jaar/maand streamingsdienst A & B en zo switch je steeds

Vervelender vindt ik dat sport helemaal verspreid is, je gaat geen voetbalwedstrijd een jaar later terug kijken
Te bedenken dat sonarr het allemaal op een dienst heeft...
De beste streamingdienst voor mij is mijn eigen Plex, gevoed door Sonarr en Radarr natuurlijk.
Ik ben benieuwd naar het aanbod: Paramount en Universal individueel niet echt denderend, maar samen is het wel weer interessant. Denk niet dat ze originals gaan leveren waarvoor ik moet aanmelden, aangezien de IPs nog steeds niet zo heel geweldig zijn, dus zal het voor mij bij fysieke media blijven.

En voor degene die weer klagen dat de piraterij in de hand wordt geholpen: streamingsdiensten waren juist gegroeid om zonder reclame kijken wat je wilt kijken wanneer het jou uitkomt. Niet om voor vrijwel niets de laatste films te kijken, daarvoor is de Bioscoop of videoverhuur. Een spotify-model werkt tevens ook niet met films.
Toch hebben ze beiden wel een boel interessante merken, maar inderdaad. Samen staan ze een stuk sterker.

Paramount bezit onder andere CBS, MTV, Nickelodeon, Miramax, enz
Comcast (eigenaar van NBCUniversal) bezit onder andere Dreamworks NBC en SyFy voor de liefhebbers
Ik vind het wel even mooi geweest met de streaming diensten, films van deze partijen waren voorheen gewoon beschikbaar via de bestaande diensten, je wordt nu geforceerd nog een abonnement te nemen als je die films wilt blijven kijken. Ze zoeken het maar uit, ik ga mijn ooglap weer opgraven uit mijn sokkenla.
Voor films is dat echt onzin. Verreweg de meeste films kan je huren via de platforms van Google, Apple, Amazon, Ziggo, enz, enz. Gewoon pay per view. (gemiddeld 4-6 euro per film). Ze komen over het algemeen ongeveer tegelijk op de huurdiensten als op de streamingdiensten.

Series is een ander verhaal. Die zijn vrij moeilijk te huren.
Ik betaal voor het abonnement, dan ga ik NIET extra betalen per film.
Je betaald geen abonnement voor het huren bij Google/Apple/Amazon/enz alleen pay per view
Ik ben er intussen ook wel een beetje klaar mee.. alles inderdaad steeds meer versnipperd over tig verschillende steaming kanalen. Een nieuwe streaming dienst erbij betekend in mijn ogen vooral dat deze content nu gaat verdwijnen bij andere aanbieders.

Ben ook wel benieuwd wat dit komende jaren gaat doen, ik denk dat het inderdaad een averechts effect kan gaan hebben en piraterij weer doen oplaaien.
Een goede ontwikkeling toch? Meer aanbod, meer keuze. Elke maand een abonnement bij een andere aanbieder is goed te doen.
ik weet niet hoe vaak jij tv kijkt, maar wij kijken niet iedere avond een serie, een paar keer per week maar. soms ook verschillende series door elkaar, omdat nog niet iedere aflevering uit is.

Nu op het moment kijken we "Better call Saul", 63 afleveringen. En "Strange new worlds", dit is maar 10 afleveringen. 63 afleveringen als je misschien 4 afleveringen per week kijkt, moet je toch weer 3 maanden Netflix afsluiten, èn een maandje Paramount+.
Ja, sommige kun je stopzetten, maar je bent vaak nog bezig met een serie, en dan blijft het toch weer door lopen.
Dan neem je twee of drie maanden een abonnement bij een aanbieder. Natuurlijk, het vergt wat planning.
omdat nog niet iedere aflevering uit is.
Dan begin je wat later wanneer het seizoen klaar is? Dat heb ik zelf gedaan met Picard seizoen twee (Amazon Prime). Ik vind Prime niet zo'n interessant inhoud hebben, maar Picard vind ik geweldig, dus ik wachtte gewoon eventjes een paar maanden.

Als je met een huishouden kijkt is dit mogelijk wat gedoe, maar niet onoverkomelijk. Althans. Mij lijkt dat dat het niet zou moeten zijn.
Meer keuze in diensten ja, minder keuze in entertainment omdat alles verspreid wordt over alle diensten. Waar vroeger de content bij 1 of 2 diensten stond staat het nu bij 7 of 8.
Dat klopt echter niet helemaal. We krijgen steeds meer toegang tot streaming content die we hier anders alleen op DVD of Blu-ray hadden kunnen kopen.
Steeds meer toegang tot de grootste troep ooit gemaakt ja. De content die daadwerkelijk het kijken waard is word verspreid over 8 verschillende diensten ipv. 2 zoals vroeger. Praktisch alle streamingdiensten zijn 99% rommel (vulmateriaal) en 1% goed spul tegenwoordig. Ze moeten wel zoveel vulmateriaal erop zetten anders is het te snel duidelijk dat er bijna niks te kijken valt.
Dat klopt echter niet helemaal
Maar voor het grootste gedeelte dus wel, laat iedereen lekker doen wat ze zelf willen, ipv iedereen te willen verplichten mee te deugen.
Verklaar je nader? Het is normaal dat mensen maar gaan stelen? Het gaat hier niet om eerste levensbehoeften. Je hebt er geen recht op.
Hoera nog een dienst erbij...
Kak, hoop van die premieres zijn nu hier vaak nog op Prime.
Hier wordt je gewoon gek van, veel te veel streaming services die allemaal wel wat leuks aanbieden dat je wilt zien. Dus ik sta nu voor 2 keuzes:

Ik wil een bepaalde serie zien die exclusief alleen op netflix te zien is (undercover)
Ik wil een bepaalde serie zien die exclusief alleen op videoland te zien is (mocro mafia)
Ik wil een bepaalde serie zien die exclusief alleen op amazon te zien is (LOTR: Rings of power)
Ik wil een bepaalde serie zien die exclusief alleen op crunchyroll te zien is (gits)
Ik wil een bepaalde serie zien die exclusief alleen op Disney+ te zien is ( Obi-Wan Kenobi)

Nu is aan mij de keuze om voor elke streaming dienst apart te gaan betalen, dat gaat een dure grap worden en je zit vast aan een abonnement....

En of ik ga de piraterij in en doe het allemaal via bepaalde 'illegale' wegen....

Tja, er zit er niks anders op voor mij om voor de piraterij te gaan.
Keuze 3: afwisselen van streamingdienst per maand / x maanden
Keuze 4: accounts delen met vrienden/familie
Keuze 5: je kijkt de content niet

Ik zie de reden 'er zit er niks anders op voor mij om voor de piraterij te gaan' niet als valide reden wanneer je deze keuzes hebt, je hebt immers standaard geen recht op de content.
Ik zie de reden 'er zit er niks anders op voor mij om voor de piraterij te gaan' niet als valide reden wanneer je deze keuzes hebt, je hebt immers standaard geen recht op de content.
Als je je klanten als drugsdealer benadert moet je niet raar opkijken dat de mores aan de andere kant ook de deur uitvliegen.

De reden is verslaving en deze diensten werken er maar wat graag aan mee.

Maakt dat het valide? Nee.

Wel een consequentie van eigen beleid en het zou wat mij betreft sieren als dat wat vaker wordt meegenomen; als consument ben je meer dan een varken waar het max uitgeperst kan worden.
Of je kiest er voor om ze 'na elkaar' te kijken. Gewoon in de gaten houden wanneer de Rings of Power 'klaar' is, en dan een maandje Amazon, enzovoorts.

Als je met een huishouden te maken hebt die allemaal andere dingen willen zien wordt dat natuurlijk wat ingewikkelder.
naja dit is tegenwoordig ook bijna niet te doen he . netflix zet heel season er in 1 keer op dat is prima ff abo kijken en weg . maar de rest zit gewoon op 1 aflevering per week . tegen de tijd dat de serie afgelopen is ben je op facebook tegenwoordig al helemaal weg gespoilerd . dat wil je ook niet je wil iets kijken als het er is en wanneer je wil . op dat moment zijn er maar 2 opties . betalen voor alle diensten wat heel duur is en boven op de stijgende prijzen van alles voor meeste mensen niet eens te doen . of je gaat weer terug de illigaliteit in. de industrie gaat de verkeerde kant op. en buiten de diensten heb je ook nog de bios films etc die ook al best wat geld kosten als je een film wil zien . dat levert door deze diensten uiteindelijk ook minder op voor de studios . ze zijn zichzelf flink aan het benadelen op de lange duur .
facebook weg :) dit probleem (en veel andere) opgelost
Gaat ook niet altijd werken. Zoals bij HBO Max had je in April een aanbieding: 50% korting zolang je het contract houdt. Je hebt vrij snel dat geld eruit als je regelmatig iets via HBO Max kijkt. Zeg je op, ben je dus die aanbieding ook kwijt wanneer je het later weer neemt.

Granted, als je maar 3 maanden per jaar of zoiets naar HBO Max kijkt, dan kan het eruit geloof ik (omdat het dan goedkoper is), maar moet je daarna wel weer wachten. En juist dat is waar mensen geen zin in hebben.
maar moet je daarna wel weer wachten. En juist dat is waar mensen geen zin in hebben.
En dit is precies waar de commercie op in speelt. We (ik inclusief dus) willen altijd alles nu hebben. Het is eigenlijk een vorm van fomo.
Het typerende is, is dat we onze kinderen steeds vertellen dat ze niet alles maar kunnen krijgen, maar dat weet dat zelf wel willen, er naar handelen, en in sommige gevallen er zelfs de illegaliteit in voor gaan. Gewoon omdat we per se titel xyz ‘nu’ willen zien, maar er geen geld voor willen betalen.

Laten we eerlijk zijn. Het gaat om iets op tv kijken. We gaan niet dood als we het een paar maanden later zien, of het zelfs helemaal niet zien.
De meeste mensen op dit platform zijn volwassen, maar we reageren soms alsof we nog op de middelbare school zitten en daadwerkelijk buiten de boot vallen als we niet op dag één aflevering xyz hebben gezien en onze matties/dinnies (of hoe heet tegenwoordig ook heet) wel.
Ik gebruik gewoon nog steeds enkel Netflix. Wat daar niet op staat kijk ik dan maar niet. Ik ga me dan ook niet lekker laten maken voor series van andere diensten.
Nu vliegen de streamingdiensten als paddenstoelen uit de grond, maar we zullen uiteindelijk toch wel weer consolidatie zien in de markt, waarbij er enkele grote spelers over blijven. Misschien verdwijnt Netflix wel op den duur. Zitten we dan met al die afstand bedieningen met een Netflix knop.
Over dat laatste verbaas ik me nog het meest. Waarom heeft Netflix het alleenrecht op die knop, of zijn zij de enige die daarvoor betalen? Zijn er ondertussen ook tv's met knoppen van andere aanbieders?
Ja hoor mijn tv heeft een Netflix en prime video knop(van 4 jaar oud), en je heb ze zelfs ook al met disney+ knop erbij.
Kijk, weer er geleerd. Zo veel ab's bestudeer ik niet :)
Netflix heeft wel echt een slecht aanbod imho
Ligt er misschien aan waar je van houdt. Ik ben niet van de Marvell etc, star wars is ook uitgemolken.
Ik heb een heleboel in "mijn lijst" staan wat ik nog graag wil zien.
Nu bezig met de Duitse serie "Kleo".
Vind het nog steeds prima.
House of the dragon, rings of power, the patient, black bird, the terminal list, en zo kan ik er nog wel 10 opnoemen.

Kleo is typisch weer zo’n B serie van netflix, maar ieder zo zijn ding

[Reactie gewijzigd door Silence op 7 september 2022 08:10]

House of the dragon is Fantasy, niet mijn ding. Rings of power, fantasy uitgemolken lord of the rings stuff.
Klea een B serie, dat kan. Maar ik vind het vermakelijk, lekker terug naar de 80's, dus het is inderdaad ieder zijn ding.
Zijn er series op andere diensten die ik graag zou zien? Wellicht wel. Ik vind star trek leuk. Maar ik ga niet steeds een andere dienst nemen, temeer omdat we een gezin hebben en dan wordt het een eindeloze discussie. Eventueel kan ik wel een dienst met vrienden delen.
Ben nu best benieuwd of NBCUniversal ook de rechten gaat binnen harken binnen Europa van de WWE Network.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee