Docuserie over geschiedenis van Xbox wint Amerikaanse televisieprijs

De documentaireserie Power On: The Story of Xbox heeft een Daytime Emmy gewonnen. De jury van de National Academy of Television Arts & Sciences vond dat de documentaire de beste was in de categorie outstanding single camera editing, oftewel het montagewerk.

De documentaireserie had zijn première in december van vorig jaar en is verspreid over zes delen. De serie gaat voornamelijk over Microsofts eerste gameconsole, maar bijvoorbeeld ook de Red Ring of Death van de Xbox 360 wordt besproken. Ook 'randzaken' als games en controllers worden behandeld, specifiek de totstandkoming van klassiekers als de Halo-, Gears of War- en Forza-serie, en de Duke-controller 'waar gorillahanden voor nodig waren'.

De ceremonie werd op zaterdagavond gehouden in de VS, schrijft onder andere Variety. Naast een Daytime Emmy voor het montagewerk was de docuserie ook genomineerd in de categorie outstanding arts and popular culture program. De winnaar in die categorie was First Film, van Netflix.

Het productiebedrijf achter de docuserie, Ten100TV, kreeg eerder al een Emmy Award voor hun werk aan het sportprogramma Red Bull Air Race World Series. Op hun website zetten ze verder uiteen hoe het was om aan de docuserie te werken en vertellen ze wat voor invloed de pandemie bijvoorbeeld had op de productie.

In voorgaande jaren was het grote onderscheid tussen de Emmy Awards en de Daytime Emmy Awards simpelweg het dagdeel waarin de programmering uitgezonden werd. Vanzelfsprekend wordt de beste programmering van bijvoorbeeld een televisiezender bewaard voor primetime, oftewel de avonduren, en daarom viel dat onder de Emmy's. Door de tegenwoordige populariteit van non-lineaire televisie is het tijdstip van 'uitzending' een kleinere factor geworden en daarom worden programma's vanaf deze editie verdeeld tussen de twee Emmy-varianten op basis van thema, format en stijl in plaats van tijdstip.

De organisaties achter de twee Emmy's zetten normaliter wel beelden online van de uitreikingsceremonies, maar doen dit altijd pas later. Bovendien zijn nog niet alle winnaars bekend; de tweede helft van de categorieën volgt vrijdag aanstaande. Wat betreft uiterlijk zijn de Emmy-standbeelden van de gewone en de Daytime Emmy's identiek.

Alle zes de delen van de docuserie zijn op YouTube en andere plekken gratis te bekijken

Door Mark Hendrikman

Redacteur

19-06-2022 • 14:56

63 Linkedin

Reacties (63)

63
61
37
1
0
4
Wijzig sortering
Ik zie liever een docu over het ontstaan van gaming in het algemeen.

Ik ben begonnen met de commodore 64.
Dan kan ik de serie "high score" aanraden (Netflix)
Zo sterk vond ik (persoonlijk dus) die serie niet. Heel veel Netflix "gedram" erdoorheen, kwam op mij iig heel subjectief over met gekozen personen en onderwerpen en het te weinig belichten van het echte verleden van de historie m.b.t. gaming. https://matt5409.medium.c...of-diversity-48647128305c probeert de ene zijde te belichten en ik de andere; de keuze om het heel anders te benaderen dan dat velen misschien verwachten was voor mij een domper, de focus lag namelijk imho niet op de games en de historie ervan, maar meet het drammende Netflix karakter om er weer een inclusiviteitsfeestje van te maken.
Bedankt gelijk op mijn watchlist gezet.
High score was leuk, maar niet echt heel diepgaand en behoorlijk gekleurd.
En ook deze is fantastisch over de eerste Elite, tevens eerste echte 3d game. Wel beetje lage kwaliteit:

https://www.youtube.com/watch?v=GpWoF5uVgbA
Minder bekend maar zeker de moeite:
Halt and catch fire.

Serie gaat +/- over het ontstaan van Compaq (al wordt het bedrijf niet bij naam genoemd). Game development komt ook aan bod.
Zou die serie graag kijken maar ben bang dat ik me ga storen aan de fouten. Ben er ooit aan begonnen en het ging in episode 1 al mis (in de intro geloof ik al). Sloopt voor mij totaal de ervaring.

Hoe is de serie verder? Is de daadwerkelijke inhoud verder wel in orde? Of sluipen er zo nu en dan toch dingen doorheen? Want als dat verder mee valt ga ik het een kans geven. :)

[Reactie gewijzigd door Ultraman op 19 juni 2022 21:16]

Ahoy heeft een aantal documentaires gemaakt over het begin van gaming en allerlei andere trends binnen die binnen games zijn onstaan, zoals de explosive barrel en health meter. Voor zijn documentaire ove rwat nu daadwerkelijk gezien kan worden als de eerste game.verwijs ik naar deze: https://www.youtube.com/watch?v=uHQ4WCU1WQc.
Idem, drukte "play on tape" voordat ik kon lezen :)
Ik vond het een erg vermakelijke en informatieve documentaire. Vooral leuk dat men, de documentairemakers, niet schuwde om ook de tegenslagen (lees: launch Xbox One) in beeld te brengen. :)

Wat mij betreft een aanrader om te kijken, al is het maar gezien de reis die Microsoft met Xbox heeft gemaakt de afgelopen jaren. Onder leiding van Phil Spencer heeft het bedrijf / merk echt een ommekeer gemaakt en de gamer opnieuw centraal gesteld. Van krachtige hardware, een immens platform à la 'Xbox Game Pass', de liefde voor (Indie) developers met 'ID@Xbox' tot aan de toekomst verkennen met 'Xbox Cloud Gaming'; Xbox heeft en biedt het allemaal. (y)

Disclaimer: Ben geen fanboy an sich, ik steun elk platform / merk, maar wat Microsoft met Xbox doet is als gamer gewoon mooi om te zien! :*)
Ik vond het een erg vermakelijke en informatieve documentaire. Vooral leuk dat men, de documentairemakers, niet schuwde om ook de tegenslagen (lees: launch Xbox One) in beeld te brengen. :)
Klopt maar het is zeker geen gebalanceerde 'documentaire'. Ze zeggen wel, de overwinnaar schrijft de geschiedenis en in deze 'documentaire' doen ze het mooier voor, dan dat het in werkelijkheid was. Logisch ook gezien het gemaakt is door Microsoft. De slager keurt hier even zijn eigen vlees.

Het is, naar mijn mening, een leuke geschiedenis in de ogen van Microsoft management en ik kan iedereen aanraden om het te kijken maar neem het met een grote Amerikaanse korrel zout. Weet dat men in werkelijkheid de geschiedenis niet zo rooskleurig beleefde als MS het hier voordoet.

Onder leiding van Phil Spencer heeft het bedrijf / merk echt een ommekeer gemaakt en de gamer opnieuw centraal gesteld.
Die 'ommekeer' was ook echt een noodsituatie. Spencer heeft niet zoveel vrijheid gekregen omdat iedereen dacht dat hij zo'n goede en aardige gast was. Spencer kreeg het omdat het gehele Xbox platform aan de rand van de afgrond stond na het TV, TV, TV debacle.

Xbox heeft en biedt het allemaal. (y)
Een gesloten ecosysteem van exclusives...? Een markt waarbij enkel nog 2 of 3 spelers over blijven?
Wil je een dystopische toekomst? Want zo krijg je een dystopische toekomst.

Disclaimer: Ben geen fanboy an sich, ik steun elk platform / merk, maar wat Microsoft met Xbox doet is als gamer gewoon mooi om te zien! :*)
Snap ik maar je beseft je ook dat je nu wel erg veel van de Microsoft marketing verhalen herhaalt?
Want voor wie is dit allemaal nou echt goed? Voor de gamers of voor de inkomsten van Microsoft. Het is geen filantropische instelling.

Het is mij altijd vreemd dat mensen zo'n kort geheugen hebben. Ik was wel klaar na twee Xboxes met red-rings en maandenlang de boel weer opsturen en behandeld worden als stront. Maar nu creëert men een walled garden game abonnement en iedereen roept hallelujah want 'als gamer gewoon mooi om te zien' 8)7
Ik was wel klaar na twee Xboxes met red-rings en maandenlang de boel weer opsturen en behandeld worden als stront.

Je snapt dat je dan ook gewoon aan de andere kant van de scope zit?

Een gesloten ecosysteem van exclusives...? Een markt waarbij enkel nog 2 of 3 spelers over blijven?
Wil je een dystopische toekomst? Want zo krijg je een dystopische toekomst.

En precies hoe is dit anders dan elk andere markt? Internet? Meta/google. Telefoon? (Google)Android/Apple. PC? Steam, beetje Epic en eigen mut.

Half glas vol, half glas leeg, beide kan je ook gewoon in hun waarde laten.
En precies hoe is dit anders dan elk andere markt? Internet? Meta/google. Telefoon? (Google)Android/Apple. PC? Steam, beetje Epic en eigen mut.
Omdat in andere markten het ook zo is betekent nog steeds niet dat dit een prettige toekomst is. Ik ben erg blij dat Nintendo er nog steeds is en gewoon zijn eigen ding doet.

Maar ik snap @dycell wel. Microsoft doet nu alsof ze heel erg consumer friendly zijn, maar de enige reden dat ze dat doen komt omdat ze het minste marktaandeel hebben. In de xbox 360 tijd was Microsoft helemaal niet consumer friendly.

Je ziet nu vooral de marketing machine van Microsoft volop aan het werk, gouden bergen beloven (en eigenlijk vrij weinig waarmaken), zich in een goed daglicht zetten door zelf een documentaire te maken etc. Kijk naar de laatste twee trailers van forza motorsport, in de trailer van een minuut stond dat het 4k ingame beelden waren. Bleek later dat dit toch niet helemaal bleek te kloppen, want de RT in die trailer kan de series x helemaal niet aan. Maar zo werkt de marketing van Microsoft nu eenmaal... Genoeg mensen die de marketing 1 op 1 overnemen.
Ik vond dat deze blunders tijdens de red ring of death affaire wel goed werd belicht in de documentaire en daarbij ook echt een erkenning van die fouten.
Er werd ook aandacht gegeven aan de schade die dat heeft opgeleverd en de lessen die er van zijn geleerd.
Je, ze belichten het prima maar ze vertellen de halve waarheid. Ze doen alsof ze het goed hebben opgepakt maar dat was helemaal niet het geval. Ze ontkenden alles en je moest maar een nieuwe kopen.
Nadat bekend werd hoe groot het probleem was, kreeg je de slechtste support die je maar kon wensen.
Ze repareerden meestal zelfs helemaal niets (kreeg gewoon meerdere keren een kapotte xbox retour of je kreeg binnen een maand weer red-rings) en mensen zaten maanden zonder console. Uiteindelijk gaven ze de 'gratis' reparatie ook op en moest je maar mooi een nieuwe kopen.

Daarom zie je nergens meer een witte xbox 360. Iedereen moest maar mooi een nieuwe zwarte kopen.

/wat een fanboys hier, mod maar weg. Als men geen commentaar kan verduren dan verdien je inderdaad.

[Reactie gewijzigd door dycell op 20 juni 2022 12:19]

Dat is niet mijn ervaring. Ik heb één keer een RROD gehad, met het originele Xenon model, ondanks dat de 360 mijn "main" console was die generatie. Het hele garantie/reparatie traject duurde bij mij ongeveer één week.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 20 juni 2022 12:10]

Het internet stond er destijd vol mee en iedereen waar ik destijds mee speelde (3 vrienden) heeft de redring gekregen. Mijne is twee keer gerepareerd en de derde keer kreeg de melding dat de garantie voor mij niet meer gold gezien de garantie verlopen was ondanks dat ik de console nog maar net terug had. Ik moest de nieuwe 'slim' variant maar kopen. De grap is dat dit allemaal in de 'documentaire' wordt benoemd.

Maar je kunt wel zien wat een fanboy bende het hier is. Niemand wil de waarheid horen dus ik hou er over op.
Er waren echt wel verschillende iteraties 360 (de elite even daargelaten). Deze hadden allemaal dezelfde mogelijkheden maar verschilden in de gebruikte onderdelen/leveranciers. Hierdoor zijn er consoles die veel en sommige die geen last hadden van de RROD.
Waar heb je die info dan vandaan? Bij DF hoorde ik alleen dat ze daar dachten dat het geen 4k was maar iets met een up scaling techniek?

Hier overigens nog een toelichting van Turn10, zou dus representatief moeten zijn voor XSX gameplay: https://forza.net/news/fo...ed-racing-game-ever-made/
Van digital foundry. Weet niet of je het volledig hebt gezien? Maar in de trailer van een minuut zitten hele andere raytracing reflecties dan in de demo van 5 minuten. In die 1 minuut trailer zitten veel complexere glossy reflecties, daarnaast hebben ze aangegeven dat het geen 4k is na het tellen van de pixels. In de langere 5 minuten demo zitten mirror raytracing reflecties. Die zijn veel simpeler dan glossy.

Die 1 minuut trailer is een replay en geen ingame race. Die 5 minuten demo is wel ingame. Dus het is vooral erg flauw wat Microsoft doet. Ook digital foundry gaf dit aan. (vanaf minuut 9:00)

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 19 juni 2022 22:54]

Dat van RT klopt, zie ik nu net ook (had niet de hele DF gekeken). Het is wel 100% bevestigd:

4k@60fps targeting on XSX en 1080p @60fps op de XSS
4K@60 voor series klopt inderdaad. Maar daar zit echt geen RT in. Die zit waarschijnlijk alleen in de replay of 30fps.
Selectieve stemmingmakerij weer. Deze game heeft in gameraytracing in een game wat ongeëvenaarde visuals heeft. Maar even jouw selectieve geheugen opfrissen. We weten nog allemaal de aankondiging van gt met raytracing. Maar niets bleek minder waar aangezien dat gewoon alleen in fotomode was. De game kan niet tippen aan Forza en stiekem werd er na review periode ook nog eens microtransactions toegevoegd, weer verwijderd na de backslash en daarna gewoon weer toegevoegd.
Wie heeft het hier precies over Gran turismo? Volgens mij hebben wij het hier over forza...

Dit is gewoon letterlijk wat digital foundry zegt. Iets van objectiviteit is hier wel gewenst. Direct de aanval aan gaan dat forza veel beter is dan GT. Volgens mij niet nodig of wel? Daar gaat het hier ook niet over.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 19 juni 2022 23:39]

Maar ik snap @dycell wel. Microsoft doet nu alsof ze heel erg consumer friendly zijn, maar de enige reden dat ze dat doen komt omdat ze het minste marktaandeel hebben. In de xbox 360 tijd was Microsoft helemaal niet consumer friendly.
Maar Microsoft en de Xbox divisie zien er nu ook heel anders uit qua filosofie dan tijdens de 360 tijd.
Ze hebben zelf ook wel door consumer friendly zijn werkt, dus waarom is het nog belangrijk wat ze in de 360 tijd deden?

Je gaat nu toch Sony ook niet meer bashen vanwege de credit card hack jaren geleden?
Klopt helemaal, en geschiedenis zal zich zo ook wel blijven herhalen.. mensen slikken liever optimistische reclame dan kritisch te zijn. Dat zie je wel hier, mijn reactie mag niet: Off-topic / Irrelevant.
Je snapt dat je dan ook gewoon aan de andere kant van de scope zit?
Ja, ik zit aan de kant van de consument en ik herinner mij precies hoe het gegaan is. Daarom geef ik aan dat dit niet de volledige waarheid is die Microsoft even zo vrolijk voordoet.

En precies hoe is dit anders dan elk andere markt?
whataboutism

Half glas vol, half glas leeg, beide kan je ook gewoon in hun waarde laten.
Nee, dat is het niet. Een documentaire vol reclame en gekleurde geschiedenis krijgt een nieuwsartikel en iemand die het allemaal mee heeft gemaakt wordt als Off-topic / Irrelevant gemarkeerd. Dat is de balans hier....
Spencer kreeg het omdat het gehele Xbox platform aan de rand van de afgrond stond na het TV, TV, TV debacle.
Dat kwam niet vanwege de TV features, maar vanwege Kinect. Titels als Fable The Journey, Kinect Sports en weet ik het wat zaten de core gamers totaal niet op te wachten, en casual gamers kopen geen nieuwe consoles. Al helemaal niet als die dankzij Kinect €500 kosten.

De TV features waren een slecht idee, maar Kinect was wat de top-studios bezighield terwijl Sony keihard exclusives aan het uitbrengen was. Zelfs voor de Xbox One speelde dit al.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 19 juni 2022 19:21]

Kinect hoeft niet perse slecht te zijn. Het probleem was dat het verplicht er bij zat en niet optioneel was. Daarnaast hielp het ook niet mee dat Kinect eigenlijk niet goed werkt. Maar het niet toelaten van tweedehands games en always online heeft ze ook niet goed gedaan. (dat laatste hebben ze alsnog ingevoerd, alleen nu boeit het blijkbaar niemand meer)
Het probleem was dat ze eigenlijk weinig interessante exclusives hadden voor de doelgroep die nieuwe consoles kopen. Dan helpt het niet dat studios zoals Lionhead en Rare bezig zijn met Kinect games.
Een beetje over-negatief, als je het mij vraagt.

Natuurlijk moest Phil Spencer puin ruimen, maar dat betekent niet dat de man geen respect en waardering verdiend op basis van hoe hij dat heeft gedaan en dat hij "above and beyond" is gegaan om niet alleen de rommel op te ruimen, maar om Xbox echt weer op de kaart te zetten.

Daarnaast waren ze heel eerlijk over de minpunten, dus ik zie helemaal geen alternatieve realiteit terug komen in deze docu-serie, die alleen maar in de ogen van Microsoft zelf zou gelden.

En wat precies bedoel je nu met die vreselijke toekomst met maar 2 of 3 spelers? Op zich hebben we ook nu in principe maar 3 partijen, en dat werkt prima. Er zijn natuurlijk nog wat niche aanbieders, maar in het algemeen is het Microsoft, Nintendo en Sony, als het om game consoles gaat.

Niks vreemds dus, en ook helemaal niet slecht voor de industrie of de toekomst. En ja, wat Xbox doet is wel degelijk goed: backward compatibility, GamePass, cross-platform enz. enz. Allemaal positieve dingen voor gamers. Daar hoef je ècht geen fanboy of Microsoft papegaai voor te zijn... ;)

Wat betreft je negatieve ervaringen omtrent de RROD, dat is natuurlijk jammer, maar niet representatief voor het geheel. Ik en een aantal van mijn vrienden hebben namelijk een heel andere ervaring: slechts één keer dit probleem ervaren, console opgestuurd, binnen 10 dagen terug gekregen en nooit meer last van gehad. Sterker nog: mijn originele, gerepareerde Xbox 360 staat nu nog steeds onder mijn TV en doet het nog steeds prima.

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 20 juni 2022 12:39]

Vond het ook vooral leerzaam hoe teleurgesteld mensen konden zijn na een slechte conference.
Goed ook hoe ze uiterlijk die ring of death hebben opgelost met klanten. Bleek tog een complex probleem te zijn. :)
Ik ben als PC gamer niet tegen de XBOX maar wel tegen Xbox app op mijn pc te gebruiken
Als ik Xbox app wil gebruiken koop ik wel een Xbox
Maar nu kom je er niet meer onderuit om games die MS uit geeft een Xbox app te installeren
Ik ben zelf MSFS2020 gebruiker , en waar het bij mij vaak op vast loopt en het spel onbruikbaar word is juist de Xbox app ( zeker als die weer eens geupdate word )
Steeds na aanmelding via deze APP slaat MSFS2020 op MSFS2020 reageert niet meer
En mocht het daarna wel reageren dan is het op een manier waardoor ik nu de pc aan moet zetten wil ik de MSFS 2020 met de kerst nog willen spelen
Dus ben er niet zo blij hoe deze app met je games om gaat , vaak is een her installatie van MSFS2020 nodig om hem weer gewoon op te kunnen starten
Het gaat hier dan wel over de volle 700 GB ( dit inc addons)
Het is de laatste week gewoon een ramp
Verder kan ik niet praten over een console of zo .. want daar heb ik geen ervaring mee
de laatste was denk ik de Nintendo 16 bits die ik in huis heb gehad
Of ik begrijp het verkeerd, maar dan speel je toch op Steam als je zoon probleem ermee hebt?
Deze game heb ik op steam .... en daar is de XBOX app ook verplicht
En ik heb geen zoon ik speel het zelf
Want hij laad wel uit steam , maar kijk dan snel in game naar de Xbox aanmelding
en daar kom je dus niet onder uit
Ik snap je comment niet helemaal. De Steam versie gebruikt alleen een Microsoft account login, verder gebruikt hij niet de Xbox app om te updaten of om te starten. Ik heb MSFS2020 gespeeld zonder dat de Xbox app op mijn PC stond.

Als de Xbox app in de weg zit kun je die gewoon verwijderen en blijven spelen.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 19 juni 2022 16:38]

Zelfs wanneer je een game van Microsoft zelf wilt kopen en dus niet via Steam heb je die Xbox app niet nodig, je kunt de games gewoon direct vanuit de Windows Store kopen en installeren.
Inderdaad. De Xbox app is volledig optioneel.
enigma was mij net voor
Die is helemaal niet verplicht, dat gedeelte zit geïntegreerd in de game.
Een xbox live account is wel verplicht, de xbox app niet.

[Reactie gewijzigd door Fusi0nking op 19 juni 2022 16:45]

Het is wachten op de volgende zet. Ik vermoed dat MS smartphones en PC's tot het uiterste gaat samenvoegen tot een universeel platform dat de bestaande apps er alleen maar bij doet voor de volledigheid. De mobiele internetverbindingen zijn zo snel geworden dat direct uitvoeren van programma's en systeemonderdelen aan de andere kant van de lijn bijna geen probleem meer is. Ik denk dat ze weloverwogen op het moment wachten om de mobiele sector nog een keer te proberen.
Zo als ik hier boven schreef: gaat ingame controleren naar de Xbox aanmelding
Dus daar kom je niet onder uit
Ja dat is enkel het account, daar is de xbox app niet voor nodig.
Dat is toch gewoon je microsoft credentials ingame ingeven? Op geen enkel punt komt daar een xbox app tussen.
Gezeur om niks en dit heeft ook niks te maken met het artikel. Waarom contacteer je Microsoft support niet?
Toen Kassa erachter kwam dat de schijf van de xbox de disc's sloopte.. was het niet eenvoudig om Microsoft zover te krijgen dit te fixen.
Vooral omdat Microsoft dit had moeten weten... dat die schijf niet goed was.
Je bedoelt waarschijnlijk dat de DVD drive de discs sloopte. De schijf had er natuurlijk niets mee te maken... ;)
Waar is deze documentaireserie eigenlijk te zien? Dat vond ik niet terug in het artikel (of ik lees er echt straal overheen?).
Gewoon op Youtube: playlist

Docu website: https://www.xbox.com/nl-NL/power-on#watch

[Reactie gewijzigd door Caayn op 20 juni 2022 10:01]

Ah, ok. Dankje :)

En nu zie ik het zelf ook in small text onder de geblokkeerde videospeler staan :D
Alle zes de delen van de docuserie zijn op YouTube en andere plekken gratis te bekijken

[Reactie gewijzigd door Ultraman op 20 juni 2022 10:02]

Documentaire is een aanrader om te bekijken i.i.g
Ga ik zeker bekijken, gaaf!
Heb hem ook gezien heel bijzonder, en dan speel ik niet eens games.
Ik kende deze nog niet, ik ga hem zeker nog eens kijken :)
Leuk, ben benieuwd! Ga de docu van de week eens bekijken. Zoals elke console en game fabrikant zullen ze hun ups en downs hebben gehad. Hier nog een leuke vid over de slechte zet van MS mbt tot kinect: https://youtu.be/fgJqliVWSSg
Ik moet nog steeds gniffelen om "thanks Lorenzo Lamas".
Deze toevallig laatst gekeken en het zit erg goed in elkaar. Vooral hoe het ontstaan van de console intern tot stand kwam vanuit het direct-x team en de route naar Bill en Steven voor de goedkeuring om überhaupt een console te gaan maken. Het is wel jammer dat je ook ziet hoe ze strategisch enorme fouten hebben gemaakt door verkeerde visies toe te passen op de Xbox.
Nice! ik had deze gekeken met 20th anniversary events op de xbox, echt goed in elkaar gezet.Zo mooi hoe de "cowboy" approach van de medewerkers van Microsoft goed uitpakt. Uiteraard is het waarschijnlijk beetje biased aangezien het in opdracht van MS is maar geeft echt een kijkje achter de cultuur toen bij de team. Vind het ook mooi om te zien dat eigenlijk beginselen van xbox bij een groepje zeer gepassioneerde nerds liggen die als het ware een strijd tegen de "corpo suits"winnen om de xbox als product erdoorheen te krijgen. Je merkt ook duidelijk dat juist wanneer de corporates het overnemen het totaal mis gaat ( xbox one launch) . Awesome serie, zeker een aanrader.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee