Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

Microsoft Kinect: wat kan het en hoe werkt het?

Conclusie

Alles bij elkaar is Kinect een indrukwekkend systeem. Het werkt zeer intuïtief en dat is een grote verdienste. Het systeem herkent de diverse spelers moeiteloos en hoeft zelden te worden gekalibreerd. Bovendien heeft het systeem weinig moeite met verschillende lichtomstandigheden in de kamer waarin het wordt gebruikt. Alleen fel zonlicht dat in de lens schijnt, levert problemen op. Het grootste nadeel is echter de vertraging die merkbaar is tussen de bewegingen van de spelers en de vertaling daarvan op het tv-scherm. Die is groter dan bij Move en vergelijkbaar met die van de Wii. Dat maakt dat het systeem vooral geschikt is voor partygames en minder voor zogenaamde hardcoregames. Er kunnen best snelle games met Kinect worden gespeeld. Zo wordt na de eerste races in Reflexrichel, onderdeel van het gratis meegeleverde Kinect Adventures, flink wat snelle actie van de speler gevraagd. Kinect is echter minder goed in het vertalen van kleine bewegingen van de hand, zoals die gemaakt worden bij bijvoorbeeld zwaardvechten. Het is echter wel erg prettig dat er nu een controller is waarbij geen enkel hulpstuk nodig is. Je zult met Kinect nooit een controller of snoertje te kort komen. Het maakt Kinect ook uitermate geschikt voor games waarbij flink moet worden bewogen.

Wat echter vooral nog mist, is een echte 'killer app' voor Kinect. De games die bij de lancering van het systeem beschikbaar zijn, zijn prima, maar vooral om de mogelijkheden van het systeem te demonstreren. Met vrienden en familie is er prima een avond mee te vullen, maar er zijn nog geen games waar je avond na avond naar teruggrijpt. Een echt verslavend concept dat past bij de mogelijkheden van Kinect moet nog worden verzonnen.



Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Fable III Video van 27 april 2011
Kinectimals Video van 15 februari 2011
Sony brengt Move naar pc Nieuws van 1 februari 2011
Kinect centraal voor Microsoft in 2011 Nieuws van 26 december 2010
Divine Souls Video van 22 december 2010
Kinectimals Video van 25 november 2010
Kinect Adventures Video van 25 november 2010
Fable III verschijnt toch voor pc Nieuws van 18 november 2010
Microsoft pakt zit-probleem Kinect aan Nieuws van 18 oktober 2010
Project Milo mogelijk geschrapt Nieuws van 23 september 2010
Kinect duikt op in Microsoft Store Nieuws van 22 juni 2010
Microsoft: Natal komt in oktober Nieuws van 11 mei 2010
Video Project Natal Nieuws van 7 augustus 2009

Reacties (101)

Wijzig sortering
Kinectimals geeft al wat beter aan wat de Kinect kan. Het doodliggen enzo wat het beest nadoet is grappig om te zien.

De killrapp komt volgend jaar op de markt. Denk dat Child of Eden ( http://child-of-eden.nl.ubi.com/ ) echt hoge ogen gaat gooien. De besturing lijkt goed in elkaar te zitten met de Kinect.

Waar het artikel buiten gaat is dat je bij Kinect makkelijk de controllerbuttons nog kan blijven gebruiken. juist doordat Kinect toch niet doorheeft dat er iets in je hand zit.

Vingers ziet kinect min of meer ook wel. Het ziet niet welke, maar wel dat er enkele missen. Een vuist maken is te doen. Dat geeft bv. in games de mogelijkheid om aan je "manschappen" door te geven dat ze moeten wachten.

Daarnaast wil MS de technologie verder gaan inzetten buiten de console. De ontwikkeling gaat door. De Kinect software op de xbox zal de komende tijd ook wel wat updates krijgen waardoor de vertraging eruit gaat en volgens mij was het idee om hem ook mee te nemen naar de toekomstige xbox (gewoon overprikken dus, niet meer weer opnieuw kopen).

Zie in de toekomst wel in dat mijn popconrhour bv. een Kinect achtig device kan krijgen waardoor je door de hoesjes van films/series kan bladeren. Al zou het wel handig zijn als er een soort van kinect hub komt dan. Zodat alle apparaten van 1 Kinect gebruik kunnen maken.
Ook de stembediening is super. Dat is wat straks gaat worden. Nu moet je trefwoord xbox gebruiken, maar dat is in films als startrek al "computer". "Computer, dim licht met 30%" etc. Lijkt me echt ideaal. Of als vervanging van de Harmony One. "Computer, ik wil film x zien", en de versterker en tv gaan aan, waarna de film in mijn beeld verschijnt.

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 14 november 2010 21:10]

dit bestaat al zo lang met macro's kan je natuurlijk alles koppelen... drivers/programma's
TB+MUIS+STEM+X360+Wii+Kinect zijn strax allemaal randapparaten waar je uit kunt kiezen... momenteel gebruik ik mijn WiiMote+ voor gestures en bedien er alles mee :D
goeie review
dat is volgens mij ook het doel niet van de kinect om hardcore games te spelen bijv bij shooters kan je nooit zo precies mikken en het wordt erg vermoeiend op ten duur denk ik met een wii of move controller hoef je ook niet perse te staan en hier bij wel
maar het is natuurlijk wel en knap staaltje techniek (ik weet het er bestaaan al langer zulke technieken maar voor zo'n prijs en die liggen meestal ook niet bij de bart smit)
Kinect is gemaakt om te concurreren met de Wii en de nieuwe doelgroep die daar mee is ontstaan. Je ziet het ook aan de eerste games (standaard partygames en simpele sportspellen) en de update van Xbox live (vrolijker en meer gericht op de 'family experience').

Ik snap dat dit een logisch gevolg is van het succes van de Wii, maar ik denk dat veel gamers hier niet blij mee zijn. Het is wachten op allemaal half-werkende, loze games om makkelijk te cashen op een nieuw idee.
Inderdaad, en de review valt mij eerlijk gezegd zwaar tegen.

Er word wel melding gemaakt van tekortkomingen van dit systeem om vervolgens snel afgedaan te worden als "dat maakt toch niet zoveel uit" of "maar andere systemen hebben daar ook last van".

Ten eerste heb ik nog nooit de lag ervaren in Wii games waar de reviewer het over heeft. Natuurlijk reageren de controlls in verschillende games niet allemaal even goed, maar dat heeft minder met de lag te maken en meer of de Wii mote de gewenste bewegingen wel accuraat genoeg kan waarnemen. Met de motion plus heb ik hier nog helemaal geen problemen mee ondervonden.

Bovendien wordt het gegeven dat wegens de beperkte nauwkeurigheid en lag van het systeem iets behalve een simpele partygame spelen lastig gaat worden ook nogal snel overheen gekeken.

Krijg hier meer het gevoel van een partijdige advertorial van, vraag me af of t.net hier wat voor heeft gekregen, zeker aangezien ze zoveel MS reklame maken de laatste tijd.

[edit] Ook nog interessante reviews bij joystiq.com en engadget.com. Conclusie van Joystiq:
For all the talk of revolutionizing the Xbox 360 experience and making gaming more natural/accessible, it's bordering on absurd how broken Kinect is when it comes to something as simple as working in your home. I find the technology itself fascinating, but the fact that I know a lot of people who simply won't get Kinect to work in their rooms beyond troubling.
En de conclusie van Engadget (score 6/10):
The Kinect as hardware is great, but there's plenty of room for software engineers and UI designers to improve. And speaking of room, if you're worried about cramped space, you might want to get a measuring tape before shelling out $149.
Raar dat de ruimtebenodigheid die volgens die reviews het grootste probleem vormt helemaal niet aangekaart wordt in deze review.

[edit2] Vraag mij af waarom mijn post off topic is gemodereerd. Lijkt mij toch redelijk on topic en onderbouwd. Misschien willen sommige mensen het niet horen?

[Reactie gewijzigd door Zigi_Samblak op 14 november 2010 13:23]

tweakers.net staat stijf van de Microsoft lovers en PSWii haters, trek het je niet aan. Maar het gaat hie om deze review en die is behoorlijk eerlijk: voor party games in inect een schot in de roos en het marketing budget van MS :500 miljoen dollar (bedank Live betalers!) gaat de 360 the hottest item "evar" te maken.

Voor hardcore schiet kinect tekort maar dat maakt niet uit want die markt heeft de 360 al overwonnen met exclusive shootergames als halo en COD. Kortom: Kinect is de perfect add on voor de 360 om marktaandeel ten koste van de Wii over te nemen.
Lijkt mij ook een prima post, ik heb ook nooit iets van lag met de Wii gemerkt, en kan mij ook geen reviews van de wii bij launch herinneren waarin werd gemeld dat er sprake was van een lag.
Het is wachten op allemaal half-werkende, loze games om makkelijk te cashen op een nieuw idee.
In feite is die kans er met elke controller. Ook voor de klassieke D-pad controller zijn er zat rukgames uitgekomen. "Cashen" is van alle tijden (hypes).
Ik vraag me af of je de kinetic ook kan gebruien met objecten , zeg maar een golg club , een lightsaber of een IR riffle. Als de kinetic lichaamsonderdelen kan herkennen moet objecten toch zeker ook lukken of zelfs nog naukeuriger zijn. Ik veronderstel dat de kinetic net hetzefde kan als de move als je een move like controler zou maken die dan weer door de kinetic kan worden opgepikt. Het word in elk geval uitkijken wat de console bouzers gaan doen bij de volgende consoe update. Moeten we al dit spul dan ook vervangen guitaren , lightsabers , camera's , controllers , ... moest dit niet herbruikbaar zijn denk ik toch dat er velen zullen afhaken.
ik vraag me erg af hoe het in een first shooter zou zijn.
Bukken en rennen lijkt me duidelijk maar hoe kun je van wapen wisselen en zoom op je visier?
Kun je ook afweren in een vechtspel of ben je dan al te laat ivm de vertraging?
http://www.youtube.com/watch?v=euNOPKYFbPc

Als dit het moet worden...... dan hoeft het voor mij niet.

Kinect lijkt me erg leuk voor partygames, maar verder ook helemaal niet.
Dit was volgens mij gewoon een test demo.

Shooters kunnen gewoon goed erop gespeeld worden.

Zoomen? Zoals je het met een echte gun ook doet. Oftewel, handen op ooghoogte doen.
Wapens wisselen? Met bijvoorbeeld je handen naar je been gaan of naar je rug.
Maar goed, je hebt toch alleen maar 1 extra wapen erbij meestal.

Dit zijn gewoon mogelijkheden.
Dit was volgens mij gewoon een test demo.
Dat kan maar zo, maar het ziet er waardeloos uit en geeft niet echt veel vertrouwen in de toekomst.
Shooters kunnen gewoon goed erop gespeeld worden.
Ik ben benieuwd, laat maar eens een filmpje zien dan van een FPS game die bestuurd wordt met de Kinect.
Als je mij vraagt zou een shooter gewoon mogelijk kunnen zijn in combinatie met een speciale controller of de gewone controller van de xbox360 met de Kinict. op die manier kunnen je bewegingen zoals bukken/rennen wel worden geregistreerd en wanneer je wilt zoomen/schieten dan druk je gewoon op een knopje. Of is dit nu zo'n raar idee? :X

[Reactie gewijzigd door hardware4live op 13 november 2010 17:13]

Dan vervalt het hele idee van de Kinect...
hoezo ? is het idee van de Kinect dat je nooit een combinatie van controller en Kinect mag gebruiken of dat een controller nooit meer gebruikt hoeft te worden bij enig spel ? :{
Shooters kunnen gewoon goed erop gespeeld worden.
Dat zeiden ze bij de Wii ook en daar krijg je nog de indruk dat het zo zou zijn.

In realiteit krijg je bij de Wii na een half uur al een stijve arm en bij Kinect hou je het misschien 5minuten uit.
[...]
In realiteit krijg je bij de Wii na een half uur al een stijve arm en bij Kinect hou je het misschien 5minuten uit.
Misschien is dat juist wel ontzettend realistisch... ;)
er zit een heel erg groot verschil tussen realistisch en vermakelijk ;)

en ikzelf heb bij een spelletje dan toch liever vermakelijk, een 100% realistische shooter lijkt me ook helemaal niets, word je 1 keer neergeschoten en het is game over :P
Ik heb ooit eens van iemand van Microsoft gehoord dat een handeling als schieten uitgevoerd kan worden door de open hand te ballen tot een vuist. Die beweging zo groot genoeg zijn om door Kinect herkend te worden. Zoomen is weer een andere verhaal, al is daar wel een beweging voor te verzinnen. Rennen gaat prima, maar inderdaad op de plaats. Dat wordt op die manier al in diverse games gebruikt. Achteruit lopen ben ik nog niet tegengekomen en dat is voor een shooter natuurlijk wel essentieel. Maar eerlijk gezegd denk ik dat Kinect gewoon niet geschikt is voor shooters en dat je een dergelijk spel ook niet voor/van Kinect mag verwachten. Maar een actiegame als God of War / Uncharted (in een flink aangepaste vorm) misschien wel.
eem railshooter, waarmee je bvb dingen kan ontwijken door te bukken enzo lijkt me nog wel leuk.
En hoe ga jij rennen in een shooter? Ter plaatse wat staan trappellen? Je kan niet ver naar voor of achter bewegen zonder dat de sensor je verliest.
Move is eigenlijk grof gezien een gamepad door het midden, met een referentie bolletje op de rechter deel. en het komplete rechter deel vervangd de functie van rechter analoge stick.
Als aanwijz dildo.
Maar dan toch ietje anders kwa buttons.
Want je zou hem eigenlijk ook als normale gamepad door non_move menu moeten kunnen doorheen worstelen.
Ik vind het werkend beter er uitzien dan ik van te voren in gedachte had. Het is toch echt iets anders dan Wii en Move vind ik. Maarja dat is voor mij niet een rede om t vrij dure Kinect pakket aan te schaffen. Ik houd meer van échte games, dit is aan mij niet besteed....
Inderdaad.

Ik heb het vandaag ook werkend gezien. Op een demostand hier in het winkelcentrum.
Het verbaasde me toch wel hoe goed het werkt en hoe gedetaileerd het bewegingen oppakt.

Overal op internet waren vooraf negatieve punten te lezen, maar in praktijk blijkt dit heel erg mee te vallen. Er is wel lag, maar dat is niet storend. Menu bediening werkt door je handen even stil te houden, maar ook dat gaat sneller als gedacht.

Er is nog genoeg te perfectioneren, maar Kinect laat nu al zien dat gaming met een controler als de Wii en Move verleden tijd is, en dit heel groot gaat worden.
Als nu de juiste games op de markt komen zou MS het komende jaar wel eens het stokje van Nintendo over kunnen nemen.

[Reactie gewijzigd door yzf1kr op 13 november 2010 14:39]

Dit concept is vooral de methode van input voorbepaalde genres. Dat Party spul.
Dus het concureerd eigenlijk nergens mee want het is uniek en zeer specialistisch.

Zoals voormij de Wii eerder een alternatieve console is die niet met Xbox360 en PS3 concureerde. En een andere Massa van vooral nongamers gericht was.

Is de PS3 met move een high-end concurent van Wii geworden.
En kinect dat daar buiten valt.

Ik ben zeer benieuwd wat Move voor meerwaarde zou gaan brengen voor Killzone 3.

En zoals altijd het is allemaal zo nieuw Move en kinect dat het vooral ontbreekt aan games. Want van 'n dozijn games zijn er vaak amper 3 goed. En dan moet je die games ook nog interreseren.

Dus zie wel de stand van zaken over een jaar.
MAG heeft een gratis patch waardoor je de game met de Move kan spelen en ook Havy Rain kan inmiddels met de Move gespeeld worden. Beide werken erg goed.

R.U.S.E. (een RTS) werkt ook werkelijk heerlijk met de Move.

Het ontbreekt bij de Move wat mij betreft zeker niet aan goede games daar veel oudere games er een update voor krijgen (zoals MAG dus). De kans is groot dat iedere PS3 gamer al wel een game heeft liggen die al Move ondersteunt of binnenkort gaat ondersteunen. Zo had ik dus al MAG en R.U.S.E voordat ik de Move kocht.

De Move heeft bij MAG als meerwaarde dat als je het onder de knie krijgt je zeker een voordeel hebt op mensen die met een controller spelen. Het werkt prima, maar helaas ben ik bij dat spel de controller zo gewend dat het moeilijk is om over te schakelen.
Ja, dat denk ik ook, ze hebben zeker iets heel moois gemaakt, maar het is iets heel anders dan de andere game controllers. Als ze dit verder perfectioneren, heeft het wel een hoop mogelijkheden. Behalve allerlij games, kun je het ook in de sport toepassen:

1> Denk aan golf. Ik speel hetzelf niet, maar ik heb ooit naar een systeem met bewegings sensoren gekeken (voor een positie sensor waar ik mee bezig was), die door professionele golvers gebruikt wordt. Het analyzeert de slag beweging die ze maken, en helpt ze die verbeteren. Zie deze website: http://www.innsport.com/
Nu nog moeten ze hun kleding voorzien van sensoren, de Kinect techniek kon dat wel eens overbodig maken.

2> Zelfde met sporten als Tennis, software die beweging ananlyzeerd en helpt verbeteren.

3> Fitness training. Nu al zie je mensen hun laptop meenemen, om vervolgens fitness programma's af te spelen.

En wat als je dit gaat combineren met Virtual reality? 3D Video bril op, en camera's die je bewegingen analyzeren, en je kunt zo een Virtuele wereld instappen. Probleem is natuurlijk dat je niet uit het beeld van de Camera mag lopen, maar och... moet op te lossen zijn. The Matrix komt dan wel heel dicht bij.......
Ik zou dit systeem net als de move alleen aanschaffen voor sportgames. Vooral tennis / boksen lijkt me interressant. Ik heb dit inmiddels op de move geprobeerd en kom tot de conclusie dat het zonder enige vorm van weerstand niet eens in de buurt komt van sporten. Wat mij betreft nog steeds niet meer dan een gimmick.
Er zijn extensies waar je je meubels mee kapot kan rammen, die leveren wel weerstand (opzetstukken in de vorm van een tennisracket etc.)
Ik twijfel nog sterk hierover. Ben bang dat als ik dit koop voor mijn box dat ik het dan show aan iedereen die langskomt maar dat ik het na 3 maanden niet meer aanraak. Deze positiever revieuw doet me nog meer twijfelen :P

de 'happy family' filmpjes vind ik echt verschrikkelijk.... Maar goed dat schijnt in Amerika allemaal weer prima te werken.

Wat ik mij overigens afvroeg: Stel ik koop Kinect in Amerika: Doet dan alleen het bijgeleverde Kinect Adventures (vanwege NTSC/PAL) het niet? Of ben ik echt verplicht om Kinect in Europa te kopen? Ik ga namenlijk rond de kerst naar de states en Kinect kost daar 149 dollar ipv rond de 150 euro die hier wordt gevraagd.....

[Reactie gewijzigd door KingKoning op 13 november 2010 12:08]

Kinect adventures is volgens http://gaming.wikia.com/wiki/Region_Free_Xbox_360_Games regiovrij.

Let wel op dat bij een oudere xbox nog een aparte adapter moet aansluiten, die je bij de xbox slim niet nodig hebt (ivm met stroom gebruik van kinect).

[Reactie gewijzigd door ArienNL op 13 november 2010 12:10]

Als je het apparaat uit de states meebrengt heb je geen garantie in Europa. In feite koop je hem dus zonder garantie.
Wij zijn ook happy :)
Alleen we hebben die ruimte niet om zo actief voor onze consoles en PC shermen te hangen.

Wii fit ging deels maar de yoga niet.

Ja Xbox360 en 2 PS3 hangen aan PC sherm en 1 aan bed TV en een in de woonkamer en die is ook vol. Grote tafel.

Wat mij eerder opvalt is dat die demo gezinnetjes zoveel ruimte hebben.

Move heb ik ook. wat mij opvald het bereik is groter dan de Wii.
"Wat mij eerder opvalt is dat die demo gezinnetjes zoveel ruimte hebben."
Wij hebben in NL(vooral randstad dan) gewoon heel weinig woonruimte als je dit vergelijkt met de buurlanden.
Ik kijk meer uit naar hybride games die gebruik maken van beide kinect en de controller. Rainbow Six+ Kinect = AWESOMENESS
Ja ben ook vooral benieuwd naar hardcore games die er goed gebruik van maken.
Aan de ene kant zou ik Kinect wel willen hebben.. maar vraag mij af hoeveel ik er mee ga doen.

Op het moment speel ik vooral games zoals Mass Effect en Gears of War op mijn Xbox. Kinect lijkt me toch iets meer voor party games zoals al aangegeven is, we zullen zien wat de toekomst voor games brengt....
Aan de ene kant zou ik Kinect wel willen hebben.. maar vraag mij af hoeveel ik er mee ga doen.
Terechte vraag. Voor de wat meer serieuze gamer is het inderdaad nog maar de vraag of het wel zo zijn nut heeft.

Tenzij je natuurlijk geld teveel hebt. Dan is de toegevoegde waarde van automatisch inloggen op je eigen profiel (ervan uitgaande dat je je 360 deelt met anderen) en het hele Kinect gevoelige Dashboard misschien de uitgave al waard.
Kinect zit vol mogelijkheden voor gamers die zitten te wachten op dans en fitness games. Voor motiongamers die meer invoer preciezie eisen zoals shooters op puzzelgames zit Kinect juist vol obstakels. Obstakels die kunnen worden overwonnen met een controller maar dat is niet de geest van Kinect en zou een regelrechte faal zijn en een buiging richting Move en Wii. Alle mensen hier die denken dat Kinect geschikt is voor shooters moet maar even goed te raden gaan bij zichzelf want daar is Kinect ook helemaal niet voor bedoeld. en daar shieten alle mogelijkheden voor tekort.
Puzzelgames, of beter nog adventures, lijken mij ook heel geschikt voor de Kinect. Ik kan niet wachten tot ze Myst reanimeren voor de Kinect :). We hebben sinds gisteren ook zo'n ding staan, en ik vind het toch wel een radicaal ander apparaat dan de Wii. Het feit dat je geen controller meer nodig hebt en zonder extra matjes, boards of andere sensoren toch je hele lichaam kan gebruiken bij spellen is wel een heel bijzondere ervaring. De besturing is wel wennen, dat vergt enige oefening, maar ik zie een groot potentieel voor de Kinect.
Een nadeel voor mij persoonlijk is de ruimte die nodig is. Ik heb op dit moment onvoldoende ruimte tussen de TV en de zetel. En de muurbeugel laat niet voldoende beweginsruimte toe op dit moment, moet dus nog verder investeren in een nieuwe beugel zodat ik de TV wat verder kan draaien.

Ook spijtig dat bij de kinect geen bevestiging is meegeleverd om de sensor boven op je TV te plaatsen maar dat je deze apart moet kopen.

Maar het concept zit goed ineen en heb me er al goed mee vermaakt. Alleen de killer game moet er idd nog komen.
Die ruimte is wel een dingetje, ja... Je hebt echt een flink oppervlak nodig.
Valt echt wel mee. Gisteren in de Makro ermee gespeeld. Met 2 personen op een vrij kleine ruimte. Prima te doen.
Laat je in de winkel niet verrassen door de ruimte. Ik moet wel toegeven dat de ruimte waar mijn TV staat niet extreem groot is, dat heeft zo ook zijn voordelen.
De vergelijking met de Move is redelijk nutteloos. Elke reviewer valt weer in diezelfde val.
Gebruikers van de Kinect geven allemaal aan hoe uniek de ervaring ervan is.
Move gebruikers hebben het meer over de precisieverbetering tov de Wii

Verder wordt er in het artikel gezegd dat er geen killer game is maar inmiddels is Dance Central wel een giga hit aan het worden (als je hem nog ergens krijgen kan).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 13 november 2010 12:45]

De vergelijking met Move lijkt me bepaald niet nutteloos. Twee systemen die beide de beweging van de speler detecteren en vrijwel tegelijk op de markt verschijnen...?

En Dance Central verkoopt inderdaad goed, maar is in mijn ogen toch een game voor een vrij kleine doelgroep.
En Dance Central verkoopt inderdaad goed, maar is in mijn ogen toch een game voor een vrij kleine doelgroep.
Die game gaat meer dan 1 miljoen stuks verkopen wat formidabel is op het aantal Kinects dat er beschikbaar zullen zijn. Het is een game die ook erg aanspreekt bij vrouwen en menig Xbox bezitter zal zijn Kinect aankoop de komende tijd rechtvaardigen met een Dance central game voor de vriendin.
Vergelijken is zeker zinvol alleen als men maar bewust is dat het geen directe concurenten zijn en move wel concureerd met Wiimote. Maar kinect eerder een alternatief is.

Daarnaast wordt de keuze al snel bepaald welke console je hebt.
Op dat deeltje na wat beide heefd.
Ruim 40.000.000 units per merk.

'n Xbox360 fan zal niet snel keizen voor Move er is nog een grote obstakel aangezien hij dan ook 'n PS3 moet halen want zonder is het gewoon 'n Dildo met zachte eikel.

Deze review is daar toch ook wel duidelijk in dat Move en Kinect toch iets anders is.

En daarmee als ik de ruimte had en er games waren die mij aanspraken move en kinect naast mekaar kan hebben. Zoals ik ook een Wii erbij hebt die nu door Move verdrongen wordt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True