Microsoft Xbox 360 Slim 250GB Zwart Review

Verwi159
18 mei 2014, laatste update op 19 mei 2014, 653 views

Microsoft Xbox 360 Slim 250GB Zwart

Gelanceerd in 2005 en anno 2014 verwacht je niet meer zo snel een review over een toch wel oude console. De opvolger, de Xbox One, is zelfs al op de markt. Toch wil ik er nog een review over schrijven. De reden daarvoor is erg simpel: je krijgt gewoon erg veel waar voor je geld nu (en ik heb tijd over om een review te schrijven ). Dit zal een (korte) review zijn over mijn ervaring en mening waarom de Xbox 360 zelfs nu nog gewoon een erg goede console is en je er niet alsnog gewoon één moet aanschaffen (nieuw of tweedehands). Zie ook mijn ervaring over de controller hier. Aanschaf Daarvoor moeten we even terug in de tijd. Het is...

Pluspunten

• Game aanbod
  • Prijs (anno 2014)
  • Fijne controller
  • Multimedia mogelijkheden
  • Xbox Live

Minpunten

• Scrollen door menu's mag wat soepeler en sneller
  • Omslachtig menu systeem

Gelanceerd in 2005 en anno 2014 verwacht je niet meer zo snel een review over een toch wel oude console. De opvolger, de Xbox One, is zelfs al op de markt. Toch wil ik er nog een review over schrijven. De reden daarvoor is erg simpel: je krijgt gewoon erg veel waar voor je geld nu (en ik heb tijd over om een review te schrijven :+ ).

Aanschaf
Daarvoor moeten we even terug in de tijd. Het is het jaar 2013 en de launch van GTA V komt in de buurt. Als echte GTA fan wilde ik graag de nieuwste telg uit de reeks gaan spelen, maar de vraag was vooral HOE? Mijn oude game pc was al een tijdje overleden (moederbord kapot denk ik) en GTA IV ging al niet erg soepel, dus laat staan de nieuwste versie... Ik had twee opties. Eén, koop/bouw een nieuwe game pc of twee, koop een console. Ik ben altijd een PC gamer geweest en heb bij vrienden altijd wel op de Xbox gespeeld, maar ben er nooit echt goed in geworden. Even kijkend naar mijn bankrekening en erover nagedacht hoeveel ik nou game en hoe veel tijd ik ervoor heb, was de keuze niet te moeilijk. Het wordt een console. Mijn vrienden hebben allemaal een Xbox, dus daar moest ik ook maar aan geloven ;)

Nieuw of tweedehands
Dan komt er een belangrijke beslissing. Koop ik een gloednieuwe of een mooie tweedehands. Ik koop eigenlijk het liefst alles nieuw. Is vooral een persoonlijke voorkeur, maar heeft ook een aantal voordelen t.o.v. tweedehands. Je krijgt een NIEUW product, fabrieksgarantie en in dit geval, hygiënisch vanwege een nieuwe controller. Bij tweedehands gaat het vooral om de prijs.

Hier op Tweakers geen tekort aan tweedehands modellen en na lang zoeken en vergelijken stuitte ik op een advertentie in de krant. Een grote elektronica keten (Dixons) hield een magazijnuitverkoop. Het tijdstip kon niet beter! Dolenthousiast ben ik erheen gereden en wel ja... bij binnenkomst stond daar een een kleine toren met Xbox 360 dozen. Alsof het zo had moeten zijn O-) Uiteindelijk kostte de Xbox me zo'n 50 euro meer dan een nette tweedehands en leek mij een goede deal.

Game aanbod
De Xbox 360 is zo'n 8 jaar oud en dat betekent dat er een overvloed aan games zijn. Het is natuurlijk zo dat er veel veranderd in een periode van 8 jaar, maar een spel van een aantal jaar geleden kan nog net zo leuk zijn als de nieuwste games die nu in de winkel liggen. Mijn voorkeur voor games hebben altijd bij de shooters en sanbox games gelegen. Zoals ik net verteld heb, was mijn hele reden van aanschaf GTA V en heb dit spel met heel veel plezier een aantal maanden gespeeld. Wil ik nu bijvoorbeeld de vorige delen spelen, dan kan je die heel goedkoop op de kop tikken. Is toch wat anders als je 5-15 euro betaald voor een (tweedehands) spel dat een paar jaar geleden nog 50-60 euro was. Hier ook op Tweakers komen er advertenties voorbij waar een heleboel games voorbij komen voor een mooie prijs die ik altijd nog had willen spelen.

Game ervaring
Kwaliteit van de games vind ik (nog steeds) erg goed anno 2014. Tuurlijk niet zo spectaculair als op de PC of next gen console, maar als je eenmaal helemaal in je game zit vergeet je dat al snel. En als je niks anders gewend bent, weet je ook niet beter toch? Tijdens het spelen van COD Ghosts of GTA V stoor ik mij er totaal niet aan en ben ik gewoon erg blij dat ik de game kan spelen!

Meer dan alleen gamen
In al die jaren is de 360 uitgegroeid van game console naar multimedia platform. Via een simpele installatie is het mogelijk om Netflix, YouTube, VEVO, RTL XL en nog vele andere video diensten te gebruiken. Zelf gebruik ik deze functies niet, heb al een Apple TV en iPad waar dit prima op kan (en wat gebruiksvriendelijker is), maar mocht je dat niet hebben dan is het zeker geen straf om te gebruiken.

Potentiële gamers
Ik kan me goed voorstellen als ouders zijnde, dat je je kroost niet zomaar een PS4 of Xbox One cadeau geeft, alleen maar omdat ze misschien wel willen gamen. De prijs van een 360 is de helft of zelfs meer goedkoper en er zijn veel games beschikbaar tegen een schappelijke prijs. Vinden de kinderen het leuk om te gamen en ontwikkelen ze een nieuwe hobby, helemaal geweldig! Je kan samen of als je kind al genoeg verdient uiteindelijk overstappen op de nieuwe generatie consoles om future proof te zijn.

Eindwoord
De Xbox One moet officieel nog in Nederland uitkomen en mocht je nog geen console hebben, overweeg dan om alsnog een 360 (of een PS3) te kopen voor de tussentijd. Het game aanbod is nog karig en alle top titels zoals Titanfall, COD Ghosts komen ook gewoon nog uit voor de 360 zodat je niks mist van al het game geweld. Ik verwacht toch zeker 2014 en (een deel van) 2015 gewoon ondersteuning voor de Xbox 360 en tot die tijd kan je sparen voor de nieuwe generatie consoles, is het game aanbod beter en hebben er hopelijk al prijsverlagingen plaats gevonden (een jongen mag dromen toch? O-) ).

Heb jij ook een Microsoft Xbox 360 Slim 250GB Zwart?

Vraag & Aanbod

50E voor een nieuwe 360 250gb slim is wel een hele mooie deal.
heb er 1 2e hands gekocht in november voor 75E ( wel met een 50tal games op de hard drive die ik zonder licene transfer gewoon op mn eigen acc kan spelen! )
Haha 50 euro zou een hele mooie deal geweest zijn. Heb er 200 euro voor betaald toen. 50 euro minder dan de retail waarde toen der tijd.

Maar 75 is inderdaad een hele nette prijs met al die games erbij!