Door Friso Weijers

Redacteur

Smartphone Best Buy Guide

November 2022

Boven 750 euro

Als je veel te besteden hebt en kwaliteit voor alles gaat, kunnen we een groot aantal aanraders verzinnen. De keuze in dit segment kan heel persoonlijk worden. Je vindt er bijvoorbeeld de grootste high-end toestellen met de fraaiste, scherpste schermen en de meeste camera's, maar ook de beste compacte smartphones. Boven de 750 euro zijn ook de meeste Apple-smartphones te vinden.

Nieuw getest

Ook deze keer hebben we veel nieuwe toestellen in de duurste categorie getest: tien. De vier nieuwe Apple iPhones, de 14, 14 Plus, 14 Pro en 14 Pro Max, bespraken we eerder al in twee losse reviews. Hetzelfde geldt voor de Google Pixel 7 Pro en de Motorola Razr (2022).

Xiaomi stuurde in de vorm van de 12T Pro zijn nieuwe topmodel, buiten de Chinese 12S Ultra, die hier nooit is uitgekomen. Net als de Edge 30 Ultra van Motorola is hij voorzien van een 200-megapixelhoofdcamera. Motorola strooit bij zijn topmodel ook voor de andere camera's kwistig met megapixels; de ultragroothoekcamera heeft er liefst 50, de frontcamera niet minder dan 60. In hoeverre dat resulteert in goede foto's, lees je binnenkort in een uitgebreide review. Beide hebben met dank aan de Snapdragon 8+ Gen 1 uitstekende systeemprestaties, een bovengemiddeld goede accuduur en een zeer snelle oplader. De Edge 30 Ultra heeft ook een zeer felle display met een hoge refreshrate van 144Hz, maar die van Xiaomi is scherper. Jammer genoeg ontberen beide een IP68-waterdichtheidsrating, terwijl de 12T Pro ook niet draadloos kan opladen. Dat toestel heeft ook een nogal matige selectie andere camera's buiten het 200-megapixelexemplaar, met een 8-megapixel-ultragroothoekcamera en een 2-megapixelmacrocameraatje. Voor dit geld is dat haast lachwekkend.

Sony kwam met de Xperia 5 IV, een kleinere versie van topmodel Xperia 1 IV, dat echter niet veel minder high-end is en daarmee ook niet veel goedkoper. Helaas is de telecamera wat gekortwiekt ten opzichte van de Xperia 1 IV, waar de Xperia 5 III en 1 III dezelfde telecamera hadden. Het bijzondere 21:9-scherm maakt dat het toestel erg smal en daarmee compact aanvoelt, terwijl de 3,5mm-aansluiting en de microSD-kaartlezer ook uniek zijn in dit segment. Hoewel het scherm feller kan en de soc krachtiger is dan bij het toestel van vorig jaar, halen ze het nog niet helemaal bij de concurrentie. Een fijne verrassing is wel de accuduur; daarin is de Xperia 5 IV een van de absolute uitblinkers.

ASUS stuurde tot slot de ROG Phone 6D Ultimate, een variant op de ROG Phone 6 Pro, die we eerder hebben besproken. In plaats van een Snapdragon 8+ Gen 1 zit daar een MediaTek Dimensity 9000+-soc in. Andere specificaties, zoals het 165Hz-scherm, de afkoppelbare actieve koeler en de rgb-verlichte behuizing, blijven gelijk. Hoewel de 6D Ultimate een kleine winst boekt als we puur kijken naar de cpu-prestaties, lijkt hij afgaande op de overige testresultaten geen verbetering ten opzichte van de 6 Pro.

Aanraders en alternatieven

Als je nog niet weet wat je wilt hebben, maar wel veel kunt uitgeven aan een nieuwe telefoon, kun je je wat ons betreft geen buil vallen aan onderstaande aanraders. Dat zijn modellen die over de hele linie weinig steken laten vallen. De Galaxy S21+ en de Galaxy S22 Ultra blijven staan, waarbij de Motorola Edge 30 Ultra de OnePlus 10 Pro aflost. Tot slot staat nu ook de iPhone 14 Pro Max in het rijtje. De testresultaten zijn in sommige gevallen veel beter dan bij de concurrentie, van de extreem hoge piekhelderheid van het scherm tot de zeer hoge piekprestaties van de soc, maar dat zul je niet altijd merken. De vraag of het toestel zijn extreme meerprijs waard is, zul je daarmee vooral zelf moeten beantwoorden. Het hangt er ook vanaf in hoeverre je iOS kunt waarderen. Een iPhone 13 Pro Max kan een alternatief zijn, maar is procentueel gezien niet zoveel goedkoper, terwijl hij in de komende maanden weleens uitverkocht zou kunnen raken.

Topmodellen, zoals onze aanraders, zijn vaak behoorlijk fors. Wil je liever iets kleiners, dan zijn de iPhone 13 of 14 Pro je beste opties. Wie liever Android heeft of niet zoveel wil betalen, vindt in ASUS' Zenfone 9 een alternatief. De Samsung Galaxy S22 heeft een completer camerasysteem en de langere updatebelofte die past bij een high-end toestel, maar ontbeert een koptelefoonaansluiting. Sony's Xperia 5 IV heeft die zoals gezegd wel, evenals de beste accuduur van de drie, maar hij is door zijn 21:9-scherm wel een stukje langer.

Samsung Galaxy S21+ 5G

De Samsung Galaxy S21+ is goedkoper dan de Galaxy S22+ op het moment van schrijven. Dat en de uitstekende prestaties maken het nog altijd tot een aantrekkelijke optie. Zo is de S21+ op het gebied van accuduur een van de betere modellen in dit segment, waarbij het opladen niet snel gaat. Het ontwerp van de S21+ is strak, zij het niet zo strak als bij de S22+, en het scherm is erg mooi, maar niet zo scherp als bij de andere drie modellen in dit overzicht. Achterop zit een capabele cameraopstelling met drie lenzen, maar een goede macrofunctie ontbreekt. De telelens is daarbij niet zo'n bijzonder exemplaar als die in de S22 Ultra. Hoewel de S21+ alweer anderhalf jaar oud is, krijgt hij naar verwachting nog Android 15 en security-updates tot januari 2026, vergelijkbaar met veel Android-topmodellen van dit jaar. De software is wat minder 'clean' dan die van Motorola of Google, maar biedt wel veel mogelijkheden.

Score: 3.5(6 reviews)
linkUitgebreide review
Motorola Edge 30 Ultra

De Motorola Edge 30 Ultra heeft een relatief aantrekkelijke prijs voor een topmodel. Daarvoor zijn de specificaties op bepaalde punten minder luxueus: spijtig is bijvoorbeeld dat de behuizing alleen maar spatwaterdicht is, en het scherm heeft geen hoge 1440p-resolutie. Toch heeft de Edge 30 Ultra ook de nodige pluspunten. De Snapdragon 8+ Gen 1-soc is bijvoorbeeld duidelijk krachtiger dan die in de S21+ en S22 Ultra. Voor smartphone-gaming kan ook de 144Hz-refreshrate van het lekker felle scherm aantrekkelijk zijn. Fijn zijn ook de riante 12GB RAM en 256GB opslag die voor dit bedrag zijn inbegrepen, de goede accuduur en het snelle opladen. Op basis van onze eerste indrukken, moet je ondanks het verbluffende aantal megapixels geen veel betere foto's dan de concurrentie verwachten, zeker niet als je ver wilt inzoomen. Slecht lijken de opnamen echter niet; leuk is dat de Edge 30 Ultra ook een macrofunctie heeft, die bij de S21+ ontbreekt. Motorola's software is lekker clean, vergelijkbaar met de Google Pixel-toestellen, met Motorola's 'Ready For'-desktopplatform als leuke extra. De updatebelofte is stukken beter dan bij voorgaande Motorola-toestellen. De Edge 30 Ultra wordt bijgewerkt tot Android 15 en september 2026.

Score: 5(1 reviews)
linkPreview van de Edge 30-serie
Samsung Galaxy S22 Ultra

Is het nou een Galaxy S of een Galaxy Note? Wat maakt het uit: met de Galaxy S22 Ultra heb je het beste van beide werelden in handen. Net als bij Samsungs Galaxy Note-toestellen van weleer heeft de S22 Ultra een ingebouwd pennetje voor het maken van notities. Ook de vormgeving, met rechte hoeken en afgeronde randen, herinnert aan de Galaxy Note. Daarentegen is de camera een stuk uitgebreider, zoals het een Galaxy S betaamt. Net als bij de S21 Ultra is het camerasysteem erg veelzijdig en je kunt ver inzoomen zonder veel kwaliteitsverlies, dankzij een periscopische lens met 10x vergroting. Het grote scherm met hoge resolutie is superfel en daarmee beter afleesbaar in de zon. Van de soc, de accuduur en het opladen hadden we meer vooruitgang verwacht ten opzichte van de S21 Ultra; dat doen andere high-end smartphones beter. De software bevat veel extra mogelijkheden en dit toestel heeft de langste updatebelofte onder de Android-toestellen. Dat betekent dat je tot februari 2027 onder de pannen zit en er tegen die tijd Android 16 op het toestel staat.

Score: 4(26 reviews)
linkUitgebreide review
Apple iPhone 14 Pro Max

De iPhone 14 Pro Max is waarschijnlijk de beste high-end smartphone van 2022, maar daar betaal je wel voor. Zelfs het 128GB-'basismodel' gaat al richting de 1500 euro. Apples topmodel scoort uitstekend op haast alle vlakken waarop je een smartphone kunt beoordelen. Het scherm heeft de hoogste helderheid die we ooit hebben gemeten bij een smartphone, naast een ook in andere opzichten uitstekende beeldkwaliteit. De always-on-functie en het Dynamic Island zijn onderscheidend ten opzichte van eerdere high-end iPhones. De forse en nogal zware behuizing bevat verder de snelste smartphonechip van dit moment, plus de vernieuwde 48-megapixelcamera. Het camerasysteem blinkt vooral uit als het gaat om snelheid, consistentie en videokwaliteit, maar de selfiecamera en telecamera kunnen beter. Net als bij de iPhone 13 Pro Max is de accuduur extreem lang. De laadtijd is dat echter ook, een van de weinige echte minpunten aan de iPhone 14 Pro Max. Of je iOS of Android fijner vindt, is persoonlijk; Apples besturingssysteem werkt consistent en vloeiend en wat updates betreft zit je jarenlang onder de pannen. Apple geeft daarvoor geen harde garantie, maar op basis van ervaringen uit het verleden verwachten we dat de ondersteuning tot 2028 of 2029 kan duren (iOS 21 of 22).

Score: 4.5(0 reviews)
linkUitgebreide review

Testdata

 • Max. helderheid
 • Min. helderheid
 • Grijswaardenfout
 • Kleurfout
Piekhelderheid wit (33% schermoppervlakte)
Smartphone Resolutie Accucapaciteit (mAh) Cpu/soc Helderheid in cd/m² (hoger is beter)
Apple iPhone 14 Pro 2556x1179 3.200mAh A16 Bionic
2.148
Apple iPhone 14 Pro Max 2796x1290 4.323mAh A16 Bionic
2.119
Samsung Galaxy S22 Ultra 3080x1440 5.000mAh Exynos 2200
1.495
Samsung Galaxy S22+ 2340x1080 4.500mAh Exynos 2200
1.405
Google Pixel 7 Pro 3120x1440 5.000mAh Tensor G2
1.330
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm buitenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
1.226
Motorola Edge 30 Ultra 2400x1080 4.610mAh Snapdragon 8+ Gen1
1.212
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 120Hz/1440p 3200x1440 5.000mAh Exynos 2100
1.203
Vivo X80 Pro 3200x1440 4.700mAh Snapdragon 8 Gen1
1.143
Samsung Galaxy Z Fold4 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
1.127
Samsung Galaxy S21+ 2400x1080 4.800mAh Exynos 2100
1.096
ASUS ROG Phone 6 Pro 2448x1080 6.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
1.094
Motorola razr (2022) 2400x1080 3.500mAh Snapdragon 8+ Gen1
1.077
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm binnenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
1.056
Apple iPhone 13 Pro Max 2778x1284 4.352mAh A15 Bionic
1.046
Apple iPhone 13 Pro 2532x1170 3.095mAh A15 Bionic
1.037
Samsung Galaxy Z Flip4 2640x1080 3.700mAh Snapdragon 8+ Gen1
1.036
ASUS ROG Phone 6D Ultimate 2448x1080 6.000mAh Dimensity 9000+
988
Xiaomi 12 Pro 3200x1440 4.600mAh Snapdragon 8 Gen1
983
Samsung Galaxy Z Fold4 (voorste scherm) 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
962
ASUS Zenfone 9 2400x1080 4.300mAh Snapdragon 8+ Gen1
933
Xiaomi 12T Pro 2712x1220 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
892
Sony Xperia 5 IV 2520x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
888
Sony Xperia 1 IV 3840x1644 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
873
OPPO Find X5 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
837
Apple iPhone 12 Pro Max 2778x1284 3.687mAh A14 Bionic
826
Apple iPhone 13 mini 2340x1080 2.406mAh A15 Bionic
822
OnePlus 10 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
822
Huawei P50 Pro 2700x1228 4.360mAh Snapdragon 888
816
Apple iPhone 13 2532x1170 3.240mAh A15 Bionic
815
Apple iPhone 14 2532x1170 3.279mAh A15 Bionic
813
Apple iPhone 12 Pro 2532x1170 2.815mAh A14 Bionic
808
Apple iPhone 14 Plus 2778x1284 4.323mAh A15 Bionic
792
ZTE Axon 30 Ultra 2400x1080 4.600mAh Snapdragon 888
775
Nubia Redmagic 7 Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
746
Redmagic 7S Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
700
Sony Xperia 1 III 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
632
Sony Xperia 5 III 2520x1080 4.500mAh Snapdragon 888
631
Sony Xperia Pro-I 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
488
Minimale helderheid
Smartphone Resolutie Accucapaciteit (mAh) Cpu/soc Helderheid in cd/m² (lager is beter)
Samsung Galaxy Z Fold4 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
1,47
Samsung Galaxy S21+ 2400x1080 4.800mAh Exynos 2100
1,66
Samsung Galaxy Z Flip4 2640x1080 3.700mAh Snapdragon 8+ Gen1
1,68
Huawei P50 Pro 2700x1228 4.360mAh Snapdragon 888
1,69
Sony Xperia 1 IV 3840x1644 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
1,72
Sony Xperia 5 IV 2520x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
1,74
Samsung Galaxy S22 Ultra 3080x1440 5.000mAh Exynos 2200
1,78
Xiaomi 12 Pro 3200x1440 4.600mAh Snapdragon 8 Gen1
1,81
Apple iPhone 13 2532x1170 3.240mAh A15 Bionic
1,81
Apple iPhone 12 Pro 2532x1170 2.815mAh A14 Bionic
1,83
Samsung Galaxy S22+ 2340x1080 4.500mAh Exynos 2200
1,83
Xiaomi 12T Pro 2712x1220 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
1,83
Apple iPhone 13 mini 2340x1080 2.406mAh A15 Bionic
1,86
OnePlus 10 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
1,88
Vivo X80 Pro 3200x1440 4.700mAh Snapdragon 8 Gen1
1,89
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 120Hz/1440p 3200x1440 5.000mAh Exynos 2100
1,90
Apple iPhone 12 Pro Max 2778x1284 3.687mAh A14 Bionic
1,91
Apple iPhone 13 Pro 2532x1170 3.095mAh A15 Bionic
1,92
Google Pixel 7 Pro 3120x1440 5.000mAh Tensor G2
1,92
Apple iPhone 14 Pro 2556x1179 3.200mAh A16 Bionic
1,93
Apple iPhone 14 Plus 2778x1284 4.323mAh A15 Bionic
1,93
Apple iPhone 14 Pro Max 2796x1290 4.323mAh A16 Bionic
1,94
Apple iPhone 13 Pro Max 2778x1284 4.352mAh A15 Bionic
1,96
Apple iPhone 14 2532x1170 3.279mAh A15 Bionic
1,96
OPPO Find X5 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
1,97
Sony Xperia Pro-I 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
2,07
ASUS Zenfone 9 2400x1080 4.300mAh Snapdragon 8+ Gen1
2,11
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm binnenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
2,41
ZTE Axon 30 Ultra 2400x1080 4.600mAh Snapdragon 888
2,68
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm buitenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
3,11
Redmagic 7S Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
3,12
Sony Xperia 5 III 2520x1080 4.500mAh Snapdragon 888
3,41
Sony Xperia 1 III 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
3,58
Nubia Redmagic 7 Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
3,72
Motorola Edge 30 Ultra 2400x1080 4.610mAh Snapdragon 8+ Gen1
4,33
ASUS ROG Phone 6D Ultimate 2448x1080 6.000mAh Dimensity 9000+
4,50
Motorola razr (2022) 2400x1080 3.500mAh Snapdragon 8+ Gen1
4,54
ASUS ROG Phone 6 Pro 2448x1080 6.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
5,66
Gemiddelde grijsafwijking
Smartphone Resolutie Accucapaciteit (mAh) Cpu/soc Kleurafwijking in ΔE2000 (lager is beter)
Vivo X80 Pro 3200x1440 4.700mAh Snapdragon 8 Gen1
0,70
OPPO Find X5 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
0,80
Apple iPhone 13 mini 2340x1080 2.406mAh A15 Bionic
1,10
OnePlus 10 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
1,20
Apple iPhone 13 2532x1170 3.240mAh A15 Bionic
1,30
Apple iPhone 13 Pro Max 2778x1284 4.352mAh A15 Bionic
1,30
Apple iPhone 14 Pro 2556x1179 3.200mAh A16 Bionic
1,30
Apple iPhone 14 Pro Max 2796x1290 4.323mAh A16 Bionic
1,40
Apple iPhone 14 2532x1170 3.279mAh A15 Bionic
1,40
Apple iPhone 12 Pro Max 2778x1284 3.687mAh A14 Bionic
1,90
Apple iPhone 13 Pro 2532x1170 3.095mAh A15 Bionic
1,90
Xiaomi 12 Pro 3200x1440 4.600mAh Snapdragon 8 Gen1
2,00
Xiaomi 12T Pro 2712x1220 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
2,10
Motorola razr (2022) 2400x1080 3.500mAh Snapdragon 8+ Gen1
2,20
Samsung Galaxy S22+ 2340x1080 4.500mAh Exynos 2200
2,30
Apple iPhone 14 Plus 2778x1284 4.323mAh A15 Bionic
2,50
Apple iPhone 12 Pro 2532x1170 2.815mAh A14 Bionic
2,60
Huawei P50 Pro 2700x1228 4.360mAh Snapdragon 888
2,70
Motorola Edge 30 Ultra 2400x1080 4.610mAh Snapdragon 8+ Gen1
2,80
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm buitenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
2,82
Sony Xperia Pro-I 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
2,90
Sony Xperia 1 IV 3840x1644 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
3,00
Google Pixel 7 Pro 3120x1440 5.000mAh Tensor G2
3,00
Samsung Galaxy S21+ 2400x1080 4.800mAh Exynos 2100
3,20
Samsung Galaxy S22 Ultra 3080x1440 5.000mAh Exynos 2200
3,20
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 120Hz/1440p 3200x1440 5.000mAh Exynos 2100
3,70
Samsung Galaxy Z Flip4 2640x1080 3.700mAh Snapdragon 8+ Gen1
3,90
Samsung Galaxy Z Fold4 (voorste scherm) 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
3,90
Sony Xperia 1 III 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
4,00
Sony Xperia 5 III 2520x1080 4.500mAh Snapdragon 888
4,20
ASUS ROG Phone 6D Ultimate 2448x1080 6.000mAh Dimensity 9000+
4,20
Redmagic 7S Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
4,40
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm binnenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
4,40
ASUS ROG Phone 6 Pro 2448x1080 6.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
4,70
Samsung Galaxy Z Fold4 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
4,70
Sony Xperia 5 IV 2520x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
5,10
ASUS Zenfone 9 2400x1080 4.300mAh Snapdragon 8+ Gen1
5,90
ZTE Axon 30 Ultra 2400x1080 4.600mAh Snapdragon 888
6,30
Nubia Redmagic 7 Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
7,10
Gemiddelde kleurafwijking (excl wit)
Smartphone Resolutie Accucapaciteit (mAh) Cpu/soc Kleurafwijking in ΔE2000 (lager is beter)
Vivo X80 Pro 3200x1440 4.700mAh Snapdragon 8 Gen1
0,40
Xiaomi 12 Pro 3200x1440 4.600mAh Snapdragon 8 Gen1
0,60
Xiaomi 12T Pro 2712x1220 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
0,60
Apple iPhone 14 Pro 2556x1179 3.200mAh A16 Bionic
0,80
Apple iPhone 13 2532x1170 3.240mAh A15 Bionic
0,80
Apple iPhone 13 Pro Max 2778x1284 4.352mAh A15 Bionic
0,80
Apple iPhone 14 Pro Max 2796x1290 4.323mAh A16 Bionic
0,80
Apple iPhone 14 2532x1170 3.279mAh A15 Bionic
0,90
Apple iPhone 13 mini 2340x1080 2.406mAh A15 Bionic
0,90
Apple iPhone 13 Pro 2532x1170 3.095mAh A15 Bionic
0,90
Samsung Galaxy S22+ 2340x1080 4.500mAh Exynos 2200
1,00
Apple iPhone 14 Plus 2778x1284 4.323mAh A15 Bionic
1,00
Huawei P50 Pro 2700x1228 4.360mAh Snapdragon 888
1,10
Apple iPhone 12 Pro Max 2778x1284 3.687mAh A14 Bionic
1,10
Motorola Edge 30 Ultra 2400x1080 4.610mAh Snapdragon 8+ Gen1
1,20
OnePlus 10 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
1,20
Apple iPhone 12 Pro 2532x1170 2.815mAh A14 Bionic
1,20
OPPO Find X5 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
1,40
Sony Xperia 1 IV 3840x1644 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
1,40
Google Pixel 7 Pro 3120x1440 5.000mAh Tensor G2
1,40
Motorola razr (2022) 2400x1080 3.500mAh Snapdragon 8+ Gen1
1,50
Samsung Galaxy S21+ 2400x1080 4.800mAh Exynos 2100
1,50
Redmagic 7S Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
1,50
Samsung Galaxy S22 Ultra 3080x1440 5.000mAh Exynos 2200
1,50
Sony Xperia 5 III 2520x1080 4.500mAh Snapdragon 888
1,50
Sony Xperia Pro-I 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
1,60
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm binnenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
1,70
Sony Xperia 1 III 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
1,70
Samsung Galaxy Z Fold4 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
1,80
Samsung Galaxy Z Flip4 2640x1080 3.700mAh Snapdragon 8+ Gen1
1,90
ASUS ROG Phone 6D Ultimate 2448x1080 6.000mAh Dimensity 9000+
2,00
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 120Hz/1440p 3200x1440 5.000mAh Exynos 2100
2,00
ZTE Axon 30 Ultra 2400x1080 4.600mAh Snapdragon 888
2,10
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm buitenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
2,16
Samsung Galaxy Z Fold4 (voorste scherm) 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
2,44
ASUS ROG Phone 6 Pro 2448x1080 6.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
2,50
ASUS Zenfone 9 2400x1080 4.300mAh Snapdragon 8+ Gen1
2,60
Nubia Redmagic 7 Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
3,90
Sony Xperia 5 IV 2520x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
4,10

Net als in de categorie boven de 500 euro geldt ook hier dat vrijwel alle schermen uitstekend zijn. Dat begint met een zeer hoge helderheid. De Samsung Galaxy S22 Ultra tikt de 1500cd/m² aan in onze test, maar de nieuwe Pro-iPhones doen het nog beter, met indrukwekkende helderheden boven de 2000cd/m² op een 33 procent wit vlakje. Op een 100 procent wit scherm zakt met name de kleinere iPhone 14 Pro terug; de iPhone 14 Pro Max is dan nog steeds veel feller dan alle concurrenten. De afleesbaarheid in de zon is daarmee uitstekend.

De meeste toestellen komen minstens tot 800cd/m² in de bovenstaande test, waarin 33 procent van het scherm wit is, waarmee ze uitstekend afleesbaar zijn in de zon. Uitzonderingen zijn de schermen van de oudere drie Sony Xperias, die minder fel kunnen worden ingesteld dan de andere displays op telefoons in deze categorie. De nieuwe Xperia 1 IV zet op dat punt een stap vooruit en hetzelfde geldt voor de Xperia 5 IV.

Velen zullen het verschil tussen het ene en het andere oledscherm niet goed zien bij de toestellen in deze prijsklasse. De kleurafstelling is vaak erg goed en daarmee zit het hem in de details en natuurlijk in zaken als een verhoogde verversingsfrequentie. Dat is nog geen gemeengoed, zelfs niet in deze klasse. De meeste iPhones hebben het bijvoorbeeld nog steeds niet.

 • Browsetest wifi
 • Browsetest 4G
 • Videotest
Accuduur bij webbrowsen (helderheid @ 250cd/m²)
Smartphone Resolutie Accucapaciteit (mAh) Cpu/soc Tijd in uren en minuten (hoger is beter)
Apple iPhone 13 Pro Max 2778x1284 4.352mAh A15 Bionic
20u43m
Apple iPhone 14 Pro Max 2796x1290 4.323mAh A16 Bionic
18u53m
Sony Xperia 5 IV 2520x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
17u1m
Apple iPhone 14 Plus 2778x1284 4.323mAh A15 Bionic
16u49m
Apple iPhone 13 Pro 2532x1170 3.095mAh A15 Bionic
16u16m
Apple iPhone 14 Pro 2556x1179 3.200mAh A16 Bionic
15u52m
Samsung Galaxy S21+ 2400x1080 4.800mAh Exynos 2100
15u34m
Samsung Galaxy Z Fold4 (voorste scherm) 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
15u11m
Apple iPhone 14 2532x1170 3.279mAh A15 Bionic
14u54m
Apple iPhone 13 2532x1170 3.240mAh A15 Bionic
14u10m
Samsung Galaxy Z Fold4 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
13u28m
ASUS ROG Phone 6 Pro 2448x1080 6.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
13u21m
Samsung Galaxy S22 Ultra 3080x1440 5.000mAh Exynos 2200
13u13m
ASUS ROG Phone 6D Ultimate 2448x1080 6.000mAh Dimensity 9000+
13u11m
Apple iPhone 12 Pro Max 2778x1284 3.687mAh A14 Bionic
12u58m
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 120Hz/1440p 3200x1440 5.000mAh Exynos 2100
12u49m
Samsung Galaxy S22+ 2340x1080 4.500mAh Exynos 2200
12u44m
ASUS Zenfone 9 2400x1080 4.300mAh Snapdragon 8+ Gen1
12u43m
Xiaomi 12T Pro 2712x1220 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
12u39m
Sony Xperia 5 III 2520x1080 4.500mAh Snapdragon 888
12u27m
Apple iPhone 12 Pro 2532x1170 2.815mAh A14 Bionic
12u21m
Apple iPhone 13 mini 2340x1080 2.406mAh A15 Bionic
12u13m
Samsung Galaxy Z Flip4 2640x1080 3.700mAh Snapdragon 8+ Gen1
12u10m
OnePlus 10 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
12u3m
Motorola Edge 30 Ultra 2400x1080 4.610mAh Snapdragon 8+ Gen1
11u54m
Vivo X80 Pro 3200x1440 4.700mAh Snapdragon 8 Gen1
11u49m
Redmagic 7S Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
11u24m
OPPO Find X5 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
11u9m
Google Pixel 7 Pro 3120x1440 5.000mAh Tensor G2
10u48m
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 60Hz/1440p 3200x1440 5.000mAh Exynos 2100
10u26m
Xiaomi 12 Pro 3200x1440 4.600mAh Snapdragon 8 Gen1
10u20m
Nubia Redmagic 7 Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
10u8m
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm binnenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
10u
Motorola razr (2022) 2400x1080 3.500mAh Snapdragon 8+ Gen1
9u55m
ZTE Axon 30 Ultra 2400x1080 4.600mAh Snapdragon 888
9u24m
Sony Xperia Pro-I 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
9u
Sony Xperia 1 IV 3840x1644 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
8u52m
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm buitenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
8u37m
Huawei P50 Pro 2700x1228 4.360mAh Snapdragon 888
8u26m
Sony Xperia 1 III 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
7u54m
Accuduur bij webbrowsen 4G (helderheid @ 250cd/m²)
Smartphone Resolutie Accucapaciteit (mAh) Cpu/soc Tijd in uren en minuten (hoger is beter)
Apple iPhone 14 Pro Max 2796x1290 4.323mAh A16 Bionic
16u27m
Apple iPhone 13 Pro Max 2778x1284 4.352mAh A15 Bionic
16u20m
Apple iPhone 14 Pro 2556x1179 3.200mAh A16 Bionic
15u56m
Apple iPhone 14 2532x1170 3.279mAh A15 Bionic
15u51m
Apple iPhone 14 Plus 2778x1284 4.323mAh A15 Bionic
13u46m
Samsung Galaxy Z Fold4 (voorste scherm) 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
13u34m
ASUS ROG Phone 6 Pro 2448x1080 6.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
13u3m
ASUS Zenfone 9 2400x1080 4.300mAh Snapdragon 8+ Gen1
12u36m
Xiaomi 12 Pro 3200x1440 4.600mAh Snapdragon 8 Gen1
12u36m
Apple iPhone 13 2532x1170 3.240mAh A15 Bionic
12u18m
Samsung Galaxy S22 Ultra 3080x1440 5.000mAh Exynos 2200
12u13m
Huawei P50 Pro 2700x1228 4.360mAh Snapdragon 888
12u10m
Motorola Edge 30 Ultra 2400x1080 4.610mAh Snapdragon 8+ Gen1
11u52m
Xiaomi 12T Pro 2712x1220 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
11u41m
OnePlus 10 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
11u33m
Samsung Galaxy Z Fold4 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
11u30m
Sony Xperia 5 IV 2520x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
11u21m
Samsung Galaxy S21+ 2400x1080 4.800mAh Exynos 2100
11u18m
Vivo X80 Pro 3200x1440 4.700mAh Snapdragon 8 Gen1
11u14m
Samsung Galaxy Z Flip4 2640x1080 3.700mAh Snapdragon 8+ Gen1
11u11m
Apple iPhone 13 Pro 2532x1170 3.095mAh A15 Bionic
11u9m
Samsung Galaxy S22+ 2340x1080 4.500mAh Exynos 2200
11u4m
Sony Xperia 5 III 2520x1080 4.500mAh Snapdragon 888
10u41m
OPPO Find X5 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
10u29m
Apple iPhone 12 Pro Max 2778x1284 3.687mAh A14 Bionic
10u26m
Redmagic 7S Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
9u48m
Nubia Redmagic 7 Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
9u45m
Apple iPhone 12 Pro 2532x1170 2.815mAh A14 Bionic
9u40m
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 120Hz/1440p 3200x1440 5.000mAh Exynos 2100
9u29m
Google Pixel 7 Pro 3120x1440 5.000mAh Tensor G2
9u29m
ASUS ROG Phone 6D Ultimate 2448x1080 6.000mAh Dimensity 9000+
9u25m
Sony Xperia Pro-I 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
9u
Apple iPhone 13 mini 2340x1080 2.406mAh A15 Bionic
8u51m
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm binnenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
8u42m
ZTE Axon 30 Ultra 2400x1080 4.600mAh Snapdragon 888
8u32m
Motorola razr (2022) 2400x1080 3.500mAh Snapdragon 8+ Gen1
8u8m
Sony Xperia 1 IV 3840x1644 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
8u5m
Sony Xperia 1 III 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
7u15m
Accuduur bij video kijken (helderheid @ 250cd/m²)
Smartphone Resolutie Accucapaciteit (mAh) Cpu/soc Tijd in uren en minuten (hoger is beter)
Apple iPhone 13 Pro Max 2778x1284 4.352mAh A15 Bionic
1d10u28m
Apple iPhone 14 Pro Max 2796x1290 4.323mAh A16 Bionic
1d7u24m
Sony Xperia 5 IV 2520x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
1d3u46m
Apple iPhone 14 Plus 2778x1284 4.323mAh A15 Bionic
1d3u34m
Apple iPhone 14 Pro 2556x1179 3.200mAh A16 Bionic
1d1u41m
Apple iPhone 13 Pro 2532x1170 3.095mAh A15 Bionic
1d1u36m
Motorola Edge 30 Ultra 2400x1080 4.610mAh Snapdragon 8+ Gen1
1d20m
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 120Hz/1440p 3200x1440 5.000mAh Exynos 2100
23u12m
Apple iPhone 12 Pro Max 2778x1284 3.687mAh A14 Bionic
22u51m
Samsung Galaxy S21+ 2400x1080 4.800mAh Exynos 2100
22u13m
Apple iPhone 14 2532x1170 3.279mAh A15 Bionic
21u51m
Apple iPhone 13 2532x1170 3.240mAh A15 Bionic
21u51m
Xiaomi 12T Pro 2712x1220 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
21u20m
OPPO Find X5 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
21u4m
ASUS Zenfone 9 2400x1080 4.300mAh Snapdragon 8+ Gen1
19u36m
Samsung Galaxy Z Fold4 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
19u27m
ASUS ROG Phone 6 Pro 2448x1080 6.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
19u19m
Vivo X80 Pro 3200x1440 4.700mAh Snapdragon 8 Gen1
19u7m
Sony Xperia 5 III 2520x1080 4.500mAh Snapdragon 888
18u45m
OnePlus 10 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
18u42m
Samsung Galaxy S22 Ultra 3080x1440 5.000mAh Exynos 2200
18u40m
Google Pixel 7 Pro 3120x1440 5.000mAh Tensor G2
18u31m
Samsung Galaxy S22+ 2340x1080 4.500mAh Exynos 2200
18u19m
Apple iPhone 13 mini 2340x1080 2.406mAh A15 Bionic
18u17m
Redmagic 7S Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
18u17m
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm binnenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
18u17m
ASUS ROG Phone 6D Ultimate 2448x1080 6.000mAh Dimensity 9000+
17u59m
Apple iPhone 12 Pro 2532x1170 2.815mAh A14 Bionic
17u56m
Huawei P50 Pro 2700x1228 4.360mAh Snapdragon 888
17u44m
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm buitenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
17u28m
Nubia Redmagic 7 Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
17u28m
Samsung Galaxy Z Flip4 2640x1080 3.700mAh Snapdragon 8+ Gen1
17u14m
ZTE Axon 30 Ultra 2400x1080 4.600mAh Snapdragon 888
17u12m
Xiaomi 12 Pro 3200x1440 4.600mAh Snapdragon 8 Gen1
13u35m
Sony Xperia 1 IV 3840x1644 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
12u30m
Sony Xperia 1 III 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
11u47m
Sony Xperia Pro-I 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
11u19m

Ook in deze hoge prijscategorie zijn er behoorlijke verschillen in accuduur. Gelukkig zit het bij de meeste toestellen wel goed. Over het algemeen geldt dat telefoons met grotere schermen meer energie gebruiken, maar ook een grotere accu kunnen huisvesten. Daardoor gaan ze vaak langer mee op een acculading. Samsung en Apple hebben hun zaakjes wat accuduur betreft beter voor elkaar dan de rest van de fabrikanten, zoals je in de grafiek ziet. Ook de ASUS ROG Phone 6 Pro haalt een lange werktijd dankzij zijn grote 6000mAh-accu. De iPhone 13 Pro Max gaat nog steeds het langst mee van allemaal; de werktijd van de 14 Pro Max is ongeveer gelijk gebleven. Het duo springt er niet meer zo uit als de iPhone 13 Pro Max vorig jaar deed, nu de concurrentie over het algemeen een stuk beter scoort op dit punt.

Hoewel de S22 Ultra langer meegaat dan zijn voorganger, is de vooruitgang in accuduur niet zo groot dat hij kan wedijveren met het Apple-toestel. De S22+ lijkt juist een kortere accuduur te noteren dan zijn voorganger; nog steeds wel bovengemiddeld, maar net niet zo goed. Dat is ook logisch, want in de compactere behuizing van de S22+ steekt een iets kleinere accu dan bij de S21+.

 • Browsetijd na half uur laden
 • Procent vol na 30 minuten
 • Laadtijd
Browsetijd na half uur laden
Smartphone Resolutie Accucapaciteit (mAh) Cpu/soc Tijd in uren en minuten (hoger is beter)
Xiaomi 12T Pro 2712x1220 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
12u31m
Vivo X80 Pro 3200x1440 4.700mAh Snapdragon 8 Gen1
11u6m
ASUS ROG Phone 6 Pro 2448x1080 6.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
10u49m
Xiaomi 12 Pro 3200x1440 4.600mAh Snapdragon 8 Gen1
10u14m
Nubia Redmagic 7 Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
9u56m
ASUS ROG Phone 6D Ultimate 2448x1080 6.000mAh Dimensity 9000+
9u53m
OnePlus 10 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
9u53m
Redmagic 7S Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
9u21m
Apple iPhone 13 Pro 2532x1170 3.095mAh A15 Bionic
9u16m
OPPO Find X5 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
9u15m
Apple iPhone 14 Plus 2778x1284 4.323mAh A15 Bionic
9u4m
Apple iPhone 13 Pro Max 2778x1284 4.352mAh A15 Bionic
8u42m
Motorola Edge 30 Ultra 2400x1080 4.610mAh Snapdragon 8+ Gen1
8u34m
Apple iPhone 14 Pro 2556x1179 3.200mAh A16 Bionic
8u24m
Apple iPhone 14 2532x1170 3.279mAh A15 Bionic
7u53m
Apple iPhone 13 2532x1170 3.240mAh A15 Bionic
7u31m
Sony Xperia 5 IV 2520x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
7u19m
Apple iPhone 13 mini 2340x1080 2.406mAh A15 Bionic
7u12m
Apple iPhone 14 Pro Max 2796x1290 4.323mAh A16 Bionic
7u10m
Samsung Galaxy Z Fold4 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
7u8m
Motorola razr (2022) 2400x1080 3.500mAh Snapdragon 8+ Gen1
6u56m
Huawei P50 Pro 2700x1228 4.360mAh Snapdragon 888
6u55m
Apple iPhone 12 Pro 2532x1170 2.815mAh A14 Bionic
6u55m
ASUS Zenfone 9 2400x1080 4.300mAh Snapdragon 8+ Gen1
6u52m
ZTE Axon 30 Ultra 2400x1080 4.600mAh Snapdragon 888
6u40m
Apple iPhone 12 Pro Max 2778x1284 3.687mAh A14 Bionic
6u37m
Samsung Galaxy Z Flip4 2640x1080 3.700mAh Snapdragon 8+ Gen1
6u27m
Samsung Galaxy S21+ 2400x1080 4.800mAh Exynos 2100
6u8m
Sony Xperia 5 III 2520x1080 4.500mAh Snapdragon 888
5u59m
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 120Hz/1440p 3200x1440 5.000mAh Exynos 2100
5u16m
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm binnenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
4u36m
Google Pixel 7 Pro 3120x1440 5.000mAh Tensor G2
4u24m
Sony Xperia 1 IV 3840x1644 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
3u59m
Sony Xperia 1 III 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
3u48m
Sony Xperia Pro-I 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
2u10m
Procent vol na 30 minuten
Smartphone Resolutie Accucapaciteit (mAh) Cpu/soc Toename acculading in % (hoger is beter)
Xiaomi 12 Pro 3200x1440 4.600mAh Snapdragon 8 Gen1
99
Xiaomi 12T Pro 2712x1220 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
99
Nubia Redmagic 7 Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
98
Vivo X80 Pro 3200x1440 4.700mAh Snapdragon 8 Gen1
94
OPPO Find X5 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
83
OnePlus 10 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
82
Redmagic 7S Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
82
Huawei P50 Pro 2700x1228 4.360mAh Snapdragon 888
82
ASUS ROG Phone 6 Pro 2448x1080 6.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
81
ASUS ROG Phone 6D Ultimate 2448x1080 6.000mAh Dimensity 9000+
75
Motorola Edge 30 Ultra 2400x1080 4.610mAh Snapdragon 8+ Gen1
72
Samsung Galaxy S22+ 2340x1080 4.500mAh Exynos 2200
71
ZTE Axon 30 Ultra 2400x1080 4.600mAh Snapdragon 888
71
Motorola razr (2022) 2400x1080 3.500mAh Snapdragon 8+ Gen1
70
Samsung Galaxy S22 Ultra 3080x1440 5.000mAh Exynos 2200
66
Apple iPhone 13 mini 2340x1080 2.406mAh A15 Bionic
59
Apple iPhone 13 Pro 2532x1170 3.095mAh A15 Bionic
57
Apple iPhone 12 Pro 2532x1170 2.815mAh A14 Bionic
56
Apple iPhone 14 Plus 2778x1284 4.323mAh A15 Bionic
54
ASUS Zenfone 9 2400x1080 4.300mAh Snapdragon 8+ Gen1
54
Apple iPhone 14 2532x1170 3.279mAh A15 Bionic
53
Apple iPhone 14 Pro 2556x1179 3.200mAh A16 Bionic
53
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 120Hz/1440p 3200x1440 5.000mAh Exynos 2100
53
Samsung Galaxy S21+ 2400x1080 4.800mAh Exynos 2100
53
Samsung Galaxy Z Flip4 2640x1080 3.700mAh Snapdragon 8+ Gen1
53
Apple iPhone 13 2532x1170 3.240mAh A15 Bionic
53
Samsung Galaxy Z Fold4 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
53
Apple iPhone 12 Pro Max 2778x1284 3.687mAh A14 Bionic
51
Sony Xperia 1 III 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
48
Sony Xperia 5 III 2520x1080 4.500mAh Snapdragon 888
48
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm binnenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
46
Sony Xperia 1 IV 3840x1644 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
45
Sony Xperia 5 IV 2520x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
43
Apple iPhone 13 Pro Max 2778x1284 4.352mAh A15 Bionic
42
Google Pixel 7 Pro 3120x1440 5.000mAh Tensor G2
41
Apple iPhone 14 Pro Max 2796x1290 4.323mAh A16 Bionic
38
Sony Xperia Pro-I 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
24
Laadtijd
Smartphone Resolutie Accucapaciteit (mAh) Cpu/soc Tijd in uren en minuten (lager is beter)
Xiaomi 12 Pro 3200x1440 4.600mAh Snapdragon 8 Gen1
32m
Nubia Redmagic 7 Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
33m
Vivo X80 Pro 3200x1440 4.700mAh Snapdragon 8 Gen1
38m
Xiaomi 12T Pro 2712x1220 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
39m
Redmagic 7S Pro 2400x1080 5.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
44m
ASUS ROG Phone 6 Pro 2448x1080 6.000mAh Snapdragon 8+ Gen1
48m
Huawei P50 Pro 2700x1228 4.360mAh Snapdragon 888
51m
OPPO Find X5 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
54m
OnePlus 10 Pro 3216x1440 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
57m
ASUS ROG Phone 6D Ultimate 2448x1080 6.000mAh Dimensity 9000+
1u
Samsung Galaxy S22+ 2340x1080 4.500mAh Exynos 2200
1u3m
Motorola razr (2022) 2400x1080 3.500mAh Snapdragon 8+ Gen1
1u5m
Motorola Edge 30 Ultra 2400x1080 4.610mAh Snapdragon 8+ Gen1
1u10m
ZTE Axon 30 Ultra 2400x1080 4.600mAh Snapdragon 888
1u10m
Samsung Galaxy Z Flip4 2640x1080 3.700mAh Snapdragon 8+ Gen1
1u19m
Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm binnenkant 2208x1768 4.400mAh Snapdragon 888
1u23m
Samsung Galaxy Z Fold4 2176x1812 4.400mAh Snapdragon 8+ Gen1
1u24m
Samsung Galaxy S22 Ultra 3080x1440 5.000mAh Exynos 2200
1u25m
ASUS Zenfone 9 2400x1080 4.300mAh Snapdragon 8+ Gen1
1u30m
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 120Hz/1440p 3200x1440 5.000mAh Exynos 2100
1u30m
Apple iPhone 13 mini 2340x1080 2.406mAh A15 Bionic
1u34m
Samsung Galaxy S21+ 2400x1080 4.800mAh Exynos 2100
1u36m
Sony Xperia 1 IV 3840x1644 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
1u41m
Apple iPhone 14 2532x1170 3.279mAh A15 Bionic
1u45m
Apple iPhone 12 Pro 2532x1170 2.815mAh A14 Bionic
1u46m
Apple iPhone 14 Pro 2556x1179 3.200mAh A16 Bionic
1u49m
Apple iPhone 12 Pro Max 2778x1284 3.687mAh A14 Bionic
1u54m
Apple iPhone 13 Pro Max 2778x1284 4.352mAh A15 Bionic
2u
Apple iPhone 13 2532x1170 3.240mAh A15 Bionic
2u3m
Google Pixel 7 Pro 3120x1440 5.000mAh Tensor G2
2u5m
Sony Xperia 5 III 2520x1080 4.500mAh Snapdragon 888
2u7m
Sony Xperia 1 III 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
2u8m
Sony Xperia 5 IV 2520x1080 5.000mAh Snapdragon 8 Gen1
2u8m
Apple iPhone 13 Pro 2532x1170 3.095mAh A15 Bionic
2u15m
Apple iPhone 14 Pro Max 2796x1290 4.323mAh A16 Bionic
2u16m
Apple iPhone 14 Plus 2778x1284 4.323mAh A15 Bionic
2u21m
Sony Xperia Pro-I 3840x1644 4.500mAh Snapdragon 888
2u32m

Voor snel opladen zit je zoals gebruikelijk goed bij toestellen van de merken OPPO, OnePlus, Xiaomi en Huawei. Ook Vivo doet het goed, met bij de X80 Pro de langste browsetijd na een halfuurtje laden. Al die fabrikanten stoppen een lader in de doos, ook al omdat ze gebruikmaken van een eigen laadtechniek om dergelijke snelheden te halen. Dat is lang niet meer zo gebruikelijk in dit segment. Bij gebrek aan een bijgeleverde lader bij de iPhone 12- en 13-serie hebben we deze toestellen opgeladen met een 20W-lader. Ook voor de Galaxy S21- en S22-series en de Google Pixel 7 Pro moesten we zelf een lader regelen. Dat geeft een wat vertekend beeld, maar je krijgt wel een idee van wat mogelijk is. Dat is bij al deze toestellen niet zoveel als bij de concurrentie. Snelladen is een punt waarop de iPhone 13-serie niet heel goed scoort en ook bij Samsung en Google moet je lang wachten, al doet Sony het nog slechter.

Lees meer


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee