Samsung gaat Galaxy S21, Fold3 en Flip3 vijf jaar updates geven

Samsung gaat de Galaxy S21, S21 FE, Fold3 en Flip3 vier Android-upgrades en vijf jaar beveiligingsupdates geven. Dat is een jaar langer dan Samsung bij de release beloofde. Ook de Galaxy Tab S8-serie krijgt de langere support.

De periode van vijf jaar geldt vanaf de release, dus voor de Galaxy S21 is daar al ruim een jaar van voorbij en bij de Fold3 en Flip3 is dat ruim een halfjaar. Daarmee krijgt de S21 minimaal updates tot januari 2026. De high-endmodellen zijn de enige die in aanmerking komen voor de verlengde ondersteuning. Voor oudere en andere telefoons blijft de belofte vier jaar updates en drie Android-upgrades.

Het aantal Android-upgrades voor de telefoons komt op vier. Voor de S21, die uitkwam met Android 11, zou dat dus gaan om Android 12, 13, 14 en 15. Daarvan is de Android 12-upgrade al geweest. Die kwam voor de diverse toestellen in de afgelopen maanden uit. Google bracht Android 12 vorig najaar uit.

Met vijf jaar evenaart Samsung de belofte die Google gaf bij zijn Pixel 6-telefoons, al krijgt die van Google slechts drie Android-upgrades. Ook het Nederlandse Fairphone, dat op het gebied van softwareondersteuning voorloopt op de smartphonemarkt, biedt vijf jaar updates vanaf de release.

Terugkijken: videoreview Samsung Galaxy S21-serie

Door Arnoud Wokke

Redacteur

09-02-2022 • 16:00

48 Linkedin

Lees meer

Reacties (48)

48
46
25
1
0
19
Wijzig sortering
Netjes van ze. Maar eerlijk is eerlijk, ze moeten ook wel. De prijzen van dit soort topmodellen rijzen inmiddels de pan uit en het is gewoon belachelijk dat dit soort dure telefoons maar 2 of 3 jaar updates krijgen. Want het zorgt gewoon voor een hoop e-waste, want na 2 of 3 jaar denkt men een nieuwe te moeten kopen, omdat bank apps en dergelijke er ook wel vanuit gaan dat je je telefoon up to date houdt.

Nu is er natuurlijk wel XDA developers, maar daar kan je een normaal mens niet echt mee opzadelen en je verliest er ook de Samsung knox beveiliging mee.

Maar wat ik mij afvraag...ze kregen toch sowieso al 4 jaar updates?
Tja S21 5g is nu een 600 euro. Toch echt niet te duur voor iets waar je 4-5 jaar mee verderkan.
Het equivalent bij apple de 12 pro zit nog steeds op 1000 euro, dat is idd duur.
Equivalent op basis waarvan? iPhones krijgen 6+ jaar upgrades, volgens mij heeft Samsung niks equivalents. ;)
Hardware, qua software heeft mijn 5 jaar oude s8 zojuist nog een update gekregen.
Dus geen 2 a 3 jaar zoals aangehaald word en die was 550 in de tijd. Of best betaalbaar.
Hardware
Welke 'spec'?
qua software heeft mijn 5 jaar oude s8 zojuist nog een update gekregen.
Een update zegt eigenlijk niks.. ontvangt ie maandelijks security updates? Welke Android versie draait ie?

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 9 februari 2022 20:29]

Welke 'spec'?
https://www.gsmarena.com/...one2=10508&idPhone3=11102
Een update zegt eigenlijk niks.. ontvangt ie maandelijks security updates? Welke Android versie draait ie?
Het ging hier over of deze nog veilig en bruiklbaar is en met security updates is die nog perfect bruikbaar tot nu . Als die s21 van een 600 euro nu dus ook 5-6 jaar ondersteuning krijgt is die nu redeijk betaalbaar tegen 600 euro. Iets zoals een z fold of een iphone x pro/max een pak minder.
Aan die link hebben we niks.. nogmaals, welke spec?
De iPhone is sneller, gaat langer mee op een accu en krijgt langer updates en upgrades. De twee zijn dus per definitie niet equivalent.
Het ging hier over of deze nog veilig en bruiklbaar is en met security updates is die nog perfect bruikbaar tot nu .
Ah.. maar welke Android versie draait die S8 nu?
En ontvangt ie maandelijks security updates?
De iPhone is sneller, gaat langer mee op een accu en krijgt langer updates en upgrades. De twee zijn dus per definitie niet equivalent.
Sneller hangt ervanaf waar, accu hangt er ook vanaf, scherm is gelijkwaardig net zoals camera, opslag,...
Dus ja ik vind die 2 equivalent van elkaar en gelijkwaardig.
Kan je gaan mierenneuken als apple of samsung fan dat er toch iets beter is in de ene dan de andere, kan maar dan heeft de andere weer iets beter dan de ene. Aka equivalent. Echter is er bij de prijs wel een enorm groot verschil die je niet terugziet hoe lang je die kan gebruiken.
Ah.. maar welke Android versie draait die S8 nu?
En ontvangt ie maandelijks security updates?
Wat maakt dit uit? Die IS secure op dit moment, wat maakt nu uit welke android versie die draait?
Je zoekt gewoon precies iets om commentaar op te kunnen geven .

[Reactie gewijzigd door k995 op 9 februari 2022 21:01]

4 jaar updates, geen 4 jaar upgrades.. daar zit het verschil in.
Naar mijn weten was dat drie versie upgrades, en 4 jaar beveiligingsupdates.
Beide zijn nu een jaartje langer geworden :) .
het is gewoon belachelijk dat dit soort dure telefoons maar 2 of 3 jaar updates krijgen.
Samsung beloofde bij de release van de S21 sowieso al 3 android versie upgrades, en 4 jaar lang beveiliging updates. Dit hebben ze nu verlengd naar 4 android versie upgrades, en 5 jaar lang beveiliging updates.
erg netjes. Komt in de buurt van apple. Omdat de prijs van een samsung best snel daalt loont het steeds meer om een jaar oude flagship te kopen voor 500e / 600e en daar dan nog 4 jaar mee te kunnen doen! Mn volgende telefoon zou zomaar een sammie kunnen worden.
De Galaxy Z Fold3 5G kost je niet minder dan €1.649,00. Vijf jaar updates, aannemende aankoop van release, betekent een jaarlijkse afschrijving van €329,80. Dat vind ik bizar hoog voor zo'n telefoon.

De grote concurrent, Apple, geeft tot nu toe 5,5 jaar updates aan de iPhone 6s, een toestel dat voor €749 op de markt is gebracht, een jaarlijkse afschrijving van €136,18.

Vijf jaar voor de S21 komt nipt aan de termijn van Apple, aannemende dat alle feature-updates meekomen. Voor de Flip3 begin ik het al weinig te vinden, maar voor de Fold3 mag samsung toch echt wel langer ondersteuning bieden.

Het is bizar hoe slecht het met mobiele ecosysteem gesteld staat dat vijf jaar beveiligingsupdates "netjes" genoemd kan worden. Ja, ik weet dat veel Android-merken nog een stuk korter updates leveren, maar dat maakt het niet beter.
Kom op zeg, wat een cherry-picking.

De duurste Samsung vergelijken met de goedkoopste Samsung. |:( Vergelijk dan de Fold 3 met de 13 pro max.

Of vergelijk de S21(FE) met de 6s. Appels met appels vergelijken.
Ik maak die vergelijking omdat de 13 nog geen vijf jaar uit is. Mocht je een Samsung-telefoon kennen die net zo lang als de 6S of de iPhone SE gen 1 software-updates heeft gehad, inclusief feature-updates, dan zou ik dat graag horen. Volgens mij is er geen enkele Android-fabrikant die tot nu toe de vijf jaar waar heeft kunnen maken voor toestellen die nu al vijf jaar op de markt zijn geweest.

De top-of-the-line uit 2016 (Samsung Galaxy S7 Edge) "een software-update ontvangen in [..] november [..] 2020", aldus Samsung's website tot voor zeer kort. De ondersteuning is officieel beëindigd in april 2020 dus dit is slechts een beveiligings-update geweest. Wil je een eerlijke vergelijking maken, dan heeft Samsung dus al minstens anderhalf jaar verloren.

[Reactie gewijzigd door GertMenkel op 9 februari 2022 17:19]

Ik maak die vergelijking omdat de 13 nog geen vijf jaar uit is.
Dat is de Fold 3 toch ook niet?

Je hebt het over feature-updates maar die heeft de 6s ook niet allemaal hoor (en prima uit te leggen verder hoor daar niet van): https://nerdschalk.com/li...-for-iphone-7-8-x-and-xs/

Het voordeel bij Samsung is dan weer dat Android soms functies van OneUI overneemt en je daarvoor dus niet hoeft te wachten op een nieuwe Android, en dat Samsung functies van Android releases soms backport naar oudere versies. Ook OneUI wordt nog bijgewerkt nadat al bekend is dat er geen nieuwe Android-updates meer komen.

Dus ja sommige dingen mis je, andere dingen weer niet, zo anders is het allemaal niet hoor, nog even en het is allemaal 1 grote eenheidsworst en de laatste echte verschillen zijn verdwenen tussen de grote/dure merken :)
Het verschil is dat je bij Samsung ook de OneUI-updates niet krijgt. Dat de nieuwste shiny features niet meekomen kan ik begrijpen, maar de core-API's en basisfunctionaliteit krijg je ook niet mee zolang je OneUI niet wordt bijgewerkt.

Het helpt natuurlijk enorm dat ieder fabrikantenlaagje features toevoegt en meeneemt ver voordat Google ze in een officiële Android-update uitrolt, maar ik vind het geen dekkende oplossing voor het probleem. Het maakt bedrijven als Samsung en Xiaomi wel weer betere keuzes dan bijvoorbeeld HMD/Nokia die weinig toevoegen aan de normale Android waardoor periodieke updates snel kaal zijn in vergelijking.
Heb je een samsung? Volgens mij niet. Want bij een nieuwe android versie krijg je ook gewoon de nieuwe OneUI.
Het argument waarop ik reageerde was dat de Android-updates niet uitmaken omdat OneUI features van nieuwere Android-versies toevoegen aan oudere Android-versies, en dat features uit nieuwe Android-versies overgenomen worden uit skins als OneUI; daarom zijn Android-versieupdates niet het hele verhaal, en hebben gebruikers niet per se een nadeel aan het niet ontvangen van Android-upgrades.

Die features ontken ik niet. Bij een nieuwere versie van Android krijg je inderdaad meestal ook een nieuwere versie van OneUI, als je de features niet al had omdat ze gebackport waren. Mijn punt is dat juist de features die niet in een oudere Android-versie beschikbaar zijn (zoals permission models) omdat wijziging van dat soort zaken de vereisten van de Play Store zou overtreden die vereisen dat applicaties bij bepaalde Android-versies op bepaald gedrag moeten kunnen rekenen.

Een fabrikant als Huawei zou wel volledig onafhankelijk van de Android-versie kunnen sleutelen aan dat soort dingen, maar Samsung is vooralsnog afhankelijk van Google en haar app store.
Ah natuurlijk, dat had ik even gemist. Al leert de ervaring dat One UI functies vaak pas heel laat in android geïmplementeerd wordt. Zo laat dat het soms meerdere versies achterloopt.
Even uitleggen welk marketingverhaal je door beïnvloed lijkt te zijn:

Elk jaar komt er een nieuwe versie Open Source Android uit, welke 5 jaar lang beveiligingsupgrades krijgt.
Elke fabrikant kan die Open Source versie oppakken en verwerken in hun producten. Op die producten kunnen ze zonder versie upgrades gewoon 5 jaar lang beveiligingsupdates uitrollen, zonder gevaar voor de gebruiker dat het toestel niet bruikbaar zal blijven.
Uiteraard kunnen ze ook ervoor kiezen om wel versie upgrades te bieden.
Echter, behalve tussen de oren, zal 99% van de bevolking het niet door hebben of hun telefoon Android 11 of 12 draait zonder ervoor in de instellingen op zoek te gaan naar het versienummer, dit doordat de fabrikanten met hun eigen schil zorgen voor hun eigen unieke beleving.

Uiteraard kan Android er voor kiezen om net als Microsoft 10 jaar lang hetzelfde versienummer te hanteren, idem bij veel Linux varianten, en ook Apple macbooks doen meerdere jaren met een versie, maar de telefoonverkopers kunnen klanten met marketingpraatjes gek maken een nieuw toestel met de nieuwste versie nodig te hebben. Dus doen Android en Apple elk jaar de verkopers bevredigen met een nieuwe officiële versie, terwijl de daadwerkelijke verandering onder de motorkap slechts een punt relese zou zijn in de wereld van Microsoft en Linux, of zelfs op een Macbook. Gek genoeg is alleen bij een telefoon de software versie het grote verkoop argument.
Qua features zijn er wel degelijk ingrijpende wijzigingen tussen de Android-versies, al zul je ze niet snel zien vanuit je startscherm. Denk bijvoorbeeld aan de Bluetooth-codecs die Android 8 toevoegde, de privacyverbeteringen van Android 9, de beperkingen op achtergrondlocatie van Android 10 en de scoped storage van Android 11.

Android 12 wordt verkocht als een nieuwe skin maar onder water zijn er veel dingen veranderd die gebruikersprivacy ten goede komt. Dat material design en de derde herindeling van notificaties in vijf jaar scheelt me geen hol, maar de privacy-features en systeemfunctionaliteit wel. Het brengt onder andere betere ondersteuning voor Bluetooth-ondersteuning via betere permissies en het privacydashboard is ook een welkome toevoeging. Qua API's zit er ook nog wel leuk spul tussen, zoals de toegang tot meer camerafeatures en betalen zonder je scherm aan te hebben, maar dat is niet wereldschokkend.

Bij Android heb je tegenover iOS het voordeel dat AndroidX bestaat waardoor ontwikkelaars zonder al te veel moeite tig jaar aan Android-versies ondersteunen. Dat is ook waarom mijn Galaxy Tab II wel op het moderne web kan, en de iPad 2 niet.

Dat betekent niet dat Android-updates nutteloos zijn, juist het tegenovergestelde is waar: bijna alles dat de veiligheid en privacy van Android-gebruikers ten goede komt, zit in Android-versies verstopt. Mooie skins en vloeiende launchers voorkomen niet dat een of andere advertentielibrary je zit te stalken met locatiepermissies, dat doet het permissieframework.
Het probleem met het "marketing verhaal" dat je hier aanpraat is dat het gewoon onzin is.

Dat jij als gebruiker niet merkt of je Android 11 of 12 draait maakt nog niet dat het ook geen invloed heeft. Hoe je het ook draait of keert, nieuwere versies van Android zijn voorzien van nieuwere APIs, features en beveiligingsfeatures die simpelweg niet gebackport kunnen worden. Dat Google sommige APIs forward-compatible heeft weten te maken, maakt nog niet dat dat geen valide probleem is.

Doen alsof Android's probleem met updates geen probleem is is doen alsof Windows 8 even veilig is als Windows 11 omdat beide nog ondersteund worden terwijl je geheel negeert dat de ene een waslijst aan nieuwe beveiligingsfeatures heeft, laat staan al de rest.

Dat gezegd hebbende, GertMenkels vergelijking loopt zo mank dat het een been mist.
Of vergelijk de Fold 3 met de 13 pro max...

De prijzen van high end toestellen zijn erg gestegen.
Sorry vergelijk je nu echt een iphone 6s met een Z fold 3 in 2022?
Die iphone 6s is van 6 jaar geleden, de zfold 3 5g kost 1150 niet 1600
De echte vergelijking is er niet, de dichste is de 13 max pro van 1300 euro.
De Galaxy Z Fold3 5G kost je niet minder dan €1.649,00. Vijf jaar updates, aannemende aankoop van release, betekent een jaarlijkse afschrijving van €329,80. Dat vind ik bizar hoog voor zo'n telefoon.
Dan is het niks voor jou, je betaald daar duidelijk om de eerste te zijn met specifieke (niche) technieken en niet specifiek voor de updates.

Reken ook meteen even uit wat de prijs van die 6s met inflatie nu zou zijn, want je kan niet prijzen van 6 jaar terug met nu vergelijken, de hele markt is duurder geworden en de iPhone (en afschrijving) dus net zo goed ook.

Al met al ben je dus met een 100 tot 200 euro kostende Samsung het beste uit die 4 jaar updates geeft en dus maar 25 tot 50 euro afschrijft, maar dan is er waarschijnlijk een heleboel waaraan je merkt dat updates niet het enige zijn waar je voor betaald :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 9 februari 2022 17:45]

Dan is het niks voor jou, je betaald daar duidelijk om de eerste te zijn met specifieke (niche) technieken en niet specifiek voor de updates.
Bij de Fold 1 zou ik je gelijk geven. Onderhand heeft ieder groot merk een foldable telefoon of zijn ze er mee aan het experimenteren. Als je nu instapt betaal je flink bij voor de onderontwikkelde techniek, en krijg je stank voor dank met de update-duur die wel één jaar langer ondersteuning dan de goedkoopste telefoon aangezien álle toestellen van Samsung minstens 4 jaar ondersteuning krijgen, al dan niet in de vorm van beveiligingsupdates. Dat je niet alle features meeneemt is prima, maar beveiligingsupdates mogen van mij toch wel wat langer uitkomen.
Reken ook meteen even uit wat de prijs van die 6s met inflatie nu zou zijn, want je kan niet prijzen van 6 jaar terug met nu vergelijken, de hele markt is duurder geworden en de iPhone (en afschrijving) dus net zo goed ook.
De 6s was te koop in 2016 voor €750. Met inflatie is dat in 2022 €847. Een stijging van honderd euro, maar nog steeds duizend euro onder de huidige topmodellen. De markt is duurder geworden omdat iedereen steeds duurdere telefoons maakt. Dat heeft weinig te maken met inflatie, meer met het feit dat steeds meer mensen steeds meer geld willen uitgeven aan een telefoon.
Daarbij ga je er nog aan voorbij dat de iPhone 6S reeds 5,5 jaar softwareupgrades heeft gehad. Samsung garandeert slechts 5 jaar beveiligingsupdates.
Samsung garandeert ook vier Android-updates, die jaarlijks uitkomen, dus ik denk dat dat wel ongeveer gelijk loopt in de praktijk.
Waarom zou je niet de praktijk van beide vergelijken? Of van beide de belofte vergelijken? Maar nu vergelijk je een belofte van Samsung met de praktijk van Apple...

Nu zal je misschien denken ze doen niks meer dan die gegarandeerde periode maar dat is dus niet zo, in de praktijk gaan ze ongeveer 1 a 2 jaar over hun belofte heen.

https://www.sammobile.com...re/SM-G920F/PHN/#SM-G920F
S6, 2 jaar beloofd, 3 jaar geleverd (als je de laatste update mee rekent zelfs 5,5 jaar maar dat was een uitzondering)
https://www.sammobile.com...re/SM-G930F/PHN/#SM-G930F
S7, 2 jaar beloofd, 4+ jaar geleverd
https://www.sammobile.com...re/SM-G950F/PHN/#SM-G950F
S8, 2 jaar beloofd, 4 jaar geleverd
https://www.sammobile.com...re/SM-G960F/PHN/#SM-G960F
S9, 3 jaar beloofd, 3.5 jaar geleverd and counting :)
Nieuwere toestellen zijn nog niet oud genoeg om te meten hoe lang het door gaat bovenop de belofte.

Maar wat wel frapant is is dat de S21 dus vorig jaar beloofd was om 4 jaar updates te krijgen maar dat is nu dus al herzien naar 5 jaar. Als we even aannemen dat ze daarna nog een jaar (wat minder vaak maar wel) updates uitgeven dan kom je ook op een 6 jaar.
Dat is netjes van Samsung. Het gaat eindelijk de goede kant op in Androidland. Op zich mag je een lange ondersteuningsduur ook wel verwachten gezien de prijs van de toestellen. Ik had een jaar of 6 a 7 gerechtvaardigd gevonden. De hardware gaat lang genoeg mee.
Dat ze vol met "advertising crap" staan is al jaren achterhaald. Ik heb een Samsung S9 Plus en daar is geen reclame of overbodig spul op te vinden.
Ik vind Facebook en Whatsapp wat voorgeïnstalleerd is toch wel passen onder advertising crap.
Net als bij hun TVs, die staan ook vol met advertising.
Er staat letterlijk op 1 specifieke plek een banner/icoon in een specifiek overzicht...

En dat mag je uiteraard benoemen en je natuurlijk ook aan storen (en om die reden niet kopen)!

Maar doen of het vol staat met ads slaat toch werkelijk nergens op? Waarom moet dat zo over de top overdreven worden...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 9 februari 2022 18:29]

? Toch niet op mijn S8 met welke heb je dan ervaring?
Welke advertenties ? Samsung heeft juist onlangs alle reclame verwijderd van hun standaard apps.
Mijn ervaring is al jaren heel anders. Ik heb totaal geen last van reclame en andere crap op mijn telefoons. Ik gebruik Samsungs vanaf de S7 met volle tevredenheid. Misschien ben ik er blind voor geworden. Misschien is de launcher die al jaren gebruik (Nova launcher) de oplossing om geen last te hebben van deze 'crap'.

De prijs van een high end Samsung is, een aantal maanden na launch, ook evidend lager dan dat andere merk.

OT: blij dat mijn Flip 3 5 jaar ondersteuning krijgt! Overigens, deze (256 GB variant) heb ik kunnen pre-orderen voor 626 euro. Dus al voor launch een prachtige prijs voor een high end toestel met een -eindelijk- onderscheidend ontwerp tegenover alle rechthoekige eenheidsworsten.
Dat doet Sammie netjes, complimenten.
Ik moet zeggen dat OneUI ook echt prima werkt.
Inderdaad, wat me wel nog heel erg stoort is het meeleveren van allerlei rotzooi. Zoals facebook services die je niet kan verwijderen zonder klooien met ADB. Twitter. Die totaal debiele Upday die je steeds loopt te spammen met celebrity nieuws en reclame enzovoorts. Allemaal rotzooi met tracking erin. Op een telefoon waar je bijna 1000 euro voor neerlegt!

Google diensten zelf hebben ook een hoop tracking helaas maar daar ontkom je gewoon niet aan. Ik kom er redelijk omheen door niet in te loggen op een google account.
Ik koop een toestel op basis van; (willekeurige volgorde) beste processor, beste bouwkwaliteit, beste accuduur, beste scherm, beste interface, beste OS, beste ecosysteem, beste privacy.
Dat zijn allemaal zaken waar een toestel voor mij persoonlijk aan moet voldoen.

Voor andere mensen echter is bijvoorbeeld software support heel belangrijk; hoe lang heb ik day-1 updates die nieuwe functies toevoegen op mijn toestel?

Ook dat laatste kan enorm bijdragen aan de waarde-ervaring die een toestel geeft alsook het gebruiksplezier zolang je het toestel hebt. Goed dat samsung erop focust nu want als je moet kiezen tussen toestel x en y, dan ga je toch voor het toestel dat de beste software support heeft. Tevens is het goed voor het milieu dus het is een super goede move van Samsung dit!

[Reactie gewijzigd door Faust op 9 februari 2022 18:28]

Als ze deze ondersteuning ook doorzetten naar hun goedkopere modellen zou mijn toekomstige smartphone zomaar een Samsung kunnen worden. Ik heb nu een Xiaomi Mi 9T Pro. Prachtig toestel maar de softwareondersteuning is een beetje matig.
Mag ook wel voor die prijzen.
Interessant dat ze zo lang support gaan geven. En erg fijn.

Maar, gaat Android wel zo lang beschikbaar blijven? Google is immers ook met Fuchsia bezig. Al hoor je daar niet zo veel meer over de laatste jaren.
Ik ben benieuwd, meestal komt na zo'n aankondigen een jaar later dat de andere flagships en midrangers ook volgen waarvan deels met terugwerkende kracht.
Mooie (maar tevens hoognodige) ontwikkeling. Zeker voor topmodellen die hardwarematig echt wel lange dan drie jaar mee kunnen, is het nu gewoon zuur. Mijn Oneplus 6 krijgt sinds afgelopen maand geen security updates meer terwijl die Snapdragon 845 en 8 Gb ram echt wel ruimte geven voor langer meegaan.

Ik weet dat er custom roms zijn, maar dat is voor een oningewijde als ik weer een hoop gedoe. Blij dat het normaler wordt dat de fabrikant dit langer op zich neemt, al is het maar bij de duurdere toestellen.
Ik kijk alleen naar telefoons met een grote accu, geheugen en hoelang wordt een telefoon ondersteunt, de rest valt af.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee