€ 1.649,- bij bol Plaza

Apple iPhone 14 Pro Max, 256GB opslag Zwart Review

vandeven66
29 november 2022, laatste update op 29 november 2022, 4.664 views Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 14 Pro Max, 256GB opslag Zwart

Het is een prachtig toestel. Een waardig apparaat om tot de ‘’Ultra-premium’’ klasse te behoren. Mooie behuizing, minus het holle glas. Snelste SoC op dit moment. Competitieve camera’s met vooral goede video. Uitstekende accuduur.
Lees de volledige review voor een uitgebreide camera vergelijking en meer!

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit, minus het holle glas
  • Uitstekende video-kwaliteit
  • Snelste SoC, de A16 Bionic
  • Uitmuntende accuduur
  • Uitstekend Qualcomm X65 modem
  • Super mooi scherm
  • Speakers met vol geluid
  • Lange softwareondersteuning

Minpunten

• Zwakke HDR in foto's
  • Overscherpte in foto's
  • Groene tint in foto's
  • USB 2.0
  • Traag laden
  • Twee keer zo duur dan de concurrenten
  • Lens wisselen tijdens 4k60 opname niet mogelijk

Review iPhone 14 Pro Max

Hardware: bouwkwaliteit, scherm en speakers

Het toestel heeft een voor en achterkant van Corning glas en een frame van RVS. De iPhone voelt best ‘premium’ aan, maar het enige ding waar ik me wel aan stoorde is het ‘’holle’’ glas. Aangezien dit een toestel is van ruim €1600, is dit wel een tekortkoming. Naast de Pixel hebben andere toestellen dit niet.
De iPhone heeft een 6.7” 1290p scherm, met een maximale helderheid in High Brightness Mode van 2000nits. Een top in de markt. Het is een mooi scherm en heb geen gebreken gemerkt aan het scherm.
De speakers zijn erg goed. Er zitten zelfs wat lage tonen in. Zeker ten opzichte van andere toestellen die ik gehad heb, zijn de speakers de beste tot nu toe. Het enige toestel die in de buurt kwam was de Z Fold 2.

Performance

De iPhone 14 Pro Max beschikt over een A16 Bionic SoC. Dit is een echte krachtpatser gebakken op TSMC’s 4nm. Daarnaast is deze chip super efficiënt ten opzichte van zijn rivalen van dit jaar, namelijk de Exynos 2200 en de Snapdragon Gen 1. Dit jaar was de Snapdragon ook gebakken op Samsung’s 4nm. De chips gemaakt door Samsung zijn een stuk minder efficiënt, zeker als we kijken naar de Snapdragon 8 Gen 1+ vergeleken met de Gen 1.
Een Geekbench 5 test laat dan ook zien hoe ver Apple is op de concurrentie. Nu heb ik hier helaas geen 8G1 telefoons liggen, dus is het verschil nog groter ten opzichte van de Tensor G2, Exynos 2100 en Snapdragon 870. Ter referentie zijn er ook scores toegevoegd van GSMArena, voor referentie.
In het dagelijkse leven is de iPhone 14 Pro Max erg snel in gebruik. Apps laden snel. Veel blijft in het geheugen. Het enige minpuntje zijn de animaties. Die zijn vrij traag, waardoor je het idee hebt dat alles net wat trager gaat. Zeker als je van een Pixel komt bijvoorbeeld, zal dit opvallen. De animaties zelf zijn wel zo goed als stottervrij.
Ook draait niet alles op 120Hz. Sommige apps voelen merkbaar soepeler op de Pixel en Poco.
Iets om op te merken is de USB 2.0 Lightning poort die nog gebruikt wordt. Hierdoor was ik genoodzaakt om een 3e partij app aan te schaffen om alle foto’s over te zetten via WiFi, aangezien het via USB 2.0 ontzettend traag gaat.

Accuduur

De accuduur van dit toestel is in een woord te beschrijven, fantastisch. Zowel tijdens het scherm aan en uit is het toestel erg zuinig. Dit is het enige toestel dat ik de laatste twee jaar gehad heb waar ik een volledige extreem drukke dag mee door kan. Bijvoorbeeld met dagtripjes naar andere steden, binnen Nederland maar ook naar Duitsland. En dat met ruim 5-6 uur aan schermtijd op 5G (automatisch). Met andere toestellen haal ik op zware dagen vaak niet eens de 3 uur aan schermtijd op 4G (toestellen die ik laatste jaren gehad heb: S22 Ultra, Pixel 6 Pro, Z Fold 3, Z Fold 2, OPPO Find X2 Pro). De Poco F3 die ik als secundair toestel weleens als primair toestel heb gebruikt voor korte tijden kwam wel veel dichter bij de accuduur van de iPhone, maar zelfs die haalde dat niet. De iPhone kan met mijn gebruik thuis op WiFi minimaal 9 uur (schermtijd) mee. Dat was met de S22 Ultra ongeveer 6 uur, Pixel 6 Pro ongeveer 5 uur en de Folds 4 uur.
De accuduur is erg goed, maar het laden is erg traag. Een volledige lading kan soms 2 uur duren, en dat terwijl het toestel warm wordt.

Netwerken

De iPhone beschikt over een Qualcomm X65 5G modem. Daarnaast heeft het toestel ondersteuning voor WiFi 6. Opvallend, aangezien concurrenten al WiFi 6E ondersteunen.
In de tijd dat ik het toestel heb gehad heb ik geen problemen ervaren met bereik. Het Qualcomm modem is erg betrouwbaar en verbruikt daarnaast ook veel minder energie dan de Exynos modems. De accuduur op 5G is dan ook goed en het toestel wordt niet heel warm onderweg.
Ik heb een kleine test uitgevoerd met mijn T-Mobile sim in 3 verschillende toestellen: De iPhone 14 Pro Max, met Qualcomm X65 modem, Pixel 7 Pro met Exynos 5300b modem en afsluitend de Poco F3 met Qualcomm’s X55 modem.
Op exact dezelfde plek heb ik een 5G en 4G test uitgevoerd.
Daarnaast heb ik ook een WiFi test gedaan met zowel WiFi 6 als WiFi 5. Hiervoor heb ik ook de S21 Ultra meegenomen.

Camera

Deze telefoon heeft een robuuste camera setup met de volgende lenzen:
48MP 24mm hoofdcamera (1x), 1/1.28”, f/1.8, OIS
12MP 77mm zoom camera (3x), 1/3.5”, f/2.8, OIS
12MP 13mm ultragroothoek (0.5x), 1/2.55”, f/2.2
Waar Apple achterliep met zijn hoofdcamera, hebben ze dat met de iPhone 14 Pro-serie helemaal veranderd met een competitieve 1/1.28” 48MP camera. De hardware is nog niet het beste van de industrie, waar we bij de concurrentie ultragroothoek en zoom camera’s van 1/2” zien. De kwaliteit is van de secundaire zoom en ultragroothoeklezen zijn marktconform, maar niet uitstekend boven de rest.
Fotografie
In dit hoofdstuk heb ik andere toestellen mogen lenen, naast de Pixel 7 Pro die ik nu bezit. Namelijk de volgende toestellen:

Google Pixel 7 Pro – 1/1.31” 50MP 25mm hoofdcamera met OIS, 48MP 1/2.55” 120mm zoomcamera met OIS, 12MP 1/2.9” groothoeklens.

Samsung Galaxy S21 Ultra – 1/1.33” 108MP 24mm hoofdcamera met OIS, 10MP 1/3.24” 72mm 3x zoomlens met OIS, 10MP 1/3.24” 240mm 10x zoomlens met OIS, 12MP 1/2.55” ultragroothoek

OnePlus 8 Pro – 1/1.43” 48MP 22mm hoofdcamera met OIS, 8MP 1/4.4” 3x zoom camera met OIS, 48MP 1/2” 14mm ultragroothoek

De foto’s die uit de iPhone komen kunnen zowel in standaard 12MP formaat als 48MP (raw) formaat worden opgeslagen. In deze vergelijking zijn alleen de 12MP standaard foto’s meegenomen.
Ik heb de foto’s geüpload op PostImage, omdat die de metadata houdt als je het originele bestand download.
Daglicht
Situatie 1: HDR , focussen op object met luchtachtergrond, hoofdcamera

Pixel 7 Pro
Vrij gebalanceerde foto. De lucht is nog duidelijk zichtbaar, net zoals de objecten. De objecten hadden misschien iets beter zichtbaar kunnen zijn, maar er is een balans. [Winnaar]

OnePlus 8 Pro
In deze foto is alles goed zichtbaar, maar hierdoor lijkt de HDR iets te goed zijn werk gedaan te hebben waardoor de foto misschien niet helemaal mooi meer lijkt. Toch een geslaagde foto, zeker omdat dit toestel jaren oud is.

iPhone 14 Pro Max
Ik vind dit een erg tegenvallende foto van de iPhone. Ik heb er meerdere gemaakt, allemaal met hetzelfde resultaat. De foto heeft een groene tint. De lucht is helemaal overbelicht, niet meer zichtbaar. Dat terwijl de objecten ook nog donker zijn.
Dit heb ik erg vaak ervaren met de iPhone, dat de HDR vrij zwak is van deze telefoon.

Galaxy S21 Ultra
Ook op deze foto is alles zichtbaar, de objecten en de lucht. De objecten ook wat minder, maar de foto is vrij gebalanceerd. Wat opvalt op deze foto ten opzichte van de Pixel foto is dat de kleuren wat meer gesatureerd zijn.

Situatie 2: Zoom (3x), zonsondergang

Pixel 7 Pro
De foto heeft best veel ruis, weinig details en is vrij donker. De foto is wel bruikbaar, maar niet speciaals. Dit is dan ook een crop van de 48MP camera, aangezien de Pixel geen 3x lens heeft.

OnePlus 8 Pro
Deze foto is best teleurstellend, aangezien de OnePlus een 3x zoom camera heeft. Deze sensor is alleen van lage kwaliteit en dat is duidelijk te zien.

iPhone 14 Pro Max
Deze foto is de beste samen met de Samsung. Er zijn redelijk wat details te zien. De foto heeft alleen wel iets meer ruis ten opzichte van de Galaxy.

Galaxy S21 Ultra
Een prima foto ten opzichte van de Pixel en OnePlus, maar ik had meer verwacht van de toestellen omdat ze een 3x lens hebben. [Winnaar]

Situatie 3: Zoom (3-5x)

Pixel 7 Pro
5x foto omdat dit zijn eigen lens heeft. Mooie foto met naar mijn mening natuurlijke kleuren. De foto heeft wel veel ruis, zeker als je kijkt naar de zijkant van het flatgebouw. Ook oogt de foto wat donker, wat in dit geval best mooi is maar in andere gevallen ervoor zorgt dat de details verloren gaan.

OnePlus 8 Pro
3x foto. Best veel detail te zien in de bomen, maar lijkt mis te gaan als je bij de bomen kijkt die dichter tegen het flatgebouw staan. Weinig ruis. Redelijk donker, dit komt waarschijnlijk door de krappe 1/4.4” sensor.

iPhone 14 Pro Max
3x foto. De iPhone heeft in mijn ervaring vaak last van te verscherpte foto’s. In dit geval geeft dat wel zijn voordeel, aangezien de foto erg scherp is en weinig tot geen ruis bevat. Beste foto van deze drie. [Winnaar]

Helaas was ik de Samsung hier vergeten mee te nemen.

Situatie 4: hoofdcamera, HDR met donkere delen en lichte delen

Pixel 7 Pro
Een goede foto. Links zijn de waterkoker en broodrooster nog zichtbaar. Kleuren zijn vrij natuurlijk en ‘’true-to-life’’. Wel iets meer ruis dan gewenst in de donkere plekken. [Winnaar]

OnePlus 8 Pro
Hier lijkt de HDR iets minder goed zijn werk gedaan te hebben. De waterkoker en broodrooster zijn amper te zien. De kleuren hebben een beetje een rode tint.

iPhone 14 Pro Max
Deze foto is een voorbeeld waar dat verscherpen een minder goed effect heeft. De foto ziet er een beetje uit als een TV waar de scherpte op 100% is gezet. Je ziet om de lamellen een waas, iets wat duidt op te veel scherpte. De kleuren hebben een beetje een groene tint. Omdat de waterkoker wel beter te zien is, deelt deze foto de winnaar met de Samsung en Pixel. [Winnaar]

Galaxy S21 Ultra
Wat mij vooral opvalt van deze foto is de rode tint over de hele afbeelding. Voor de rest is deze foto vergelijkbaar met de Pixel, een beetje ruis in de donkere plekken, maar waterkoker en broodrooster zijn nog zichtbaar. [Winnaar]

Conclusie dagfotografie door de iPhone
In de twee maanden dat ik het toestel heb gebruikt, kan ik zeggen dat de foto’s over het algemeen er wel goed uit komen. De enige tekortkomingen van de iPhone zijn de zwakke HDR en de overscherpte (hierdoor ontstaat een overprocessed gezicht). Wat mij ook opgevallen is dat de foto’s een neiging hebben om een groene tint te hebben. De hoofdcamera geeft een mooie diepte, dankzij de grote sensor. Portretfoto’s en foto’s van mensen zijn de beste in de industrie, zeker beter dan de Pixel bijvoorbeeld. De groothoeklens en zoomlens kunnen soms wat zwakker zijn in middelmatig licht.
Donker
Situatie 1: Groothoeklens in het donker (0.5x), met nachtfunctie

Pixel 7 Pro
Prima foto met natuurlijke kleuren. Niet veel details in de verte, maar dat kan ook niet met een 12MP groothoeklens van 1/2.9”. In het water zijn alleen wel alle details weggevallen. [Winnaar]

OnePlus 8 Pro
Foto heeft vrij koele tinten. De hele foto doet wazig aan, ondanks zijn betere 48MP groothoeklens tov de rest. Het lijkt er dus op dat de ruisonderdrukking net iets te agressief is geweest.

iPhone 14 Pro Max
Deze foto heeft erg warme tinten, in dit geval geeft dat een gezellig gevoel. Best veel details te zien (zie bijvoorbeeld in het water) met een goede ‘’ruis balans’’. [Winnaar]

Galaxy S21 Ultra
Voor mijn gevoel de slechtste foto, deze doet het wazigst aan. Dit komt waarschijnlijk ook omdat deze de meest grote hoek heeft.

Situatie 2: Hoofdcamera in het donker (1x), met nachtfunctie (excuses voor een net andere hoek, ik had dit niet gezien tijdens het maken van de fotos)

Pixel 7 Pro
De foto bevat best veel ruis. Het midden van de frame, de boten, het eiland zijn duidelijk zichtbaar met weinig ruis. Het water en de lucht bevatten daarentegen erg veel ruis.

OnePlus 8 Pro
Goede foto. Het voelt nog steeds donker in deze foto, zonder dat de details verloren zijn gegaan (bijv in de hijskraan). [Winnaar]

iPhone 14 Pro Max
Ook een erg goede foto. Goede ruisonderdrukking, veel detail zichtbaar. De lampjes, zijn zelfs binnen nog goed zichtbaar. De foto is wel helderder gemaakt. [Winnaar]

Galaxy S21 Ultra
Wel veruit de slechtste foto. Extreem veel ruis in de donkere stukken.

Situatie 3: 3-10x zoom in het donker, met nachtfunctie

Pixel 7 Pro (5x)
De foto is vrij scherp en bevat weinig ruis. Helaas is de foto wel vrij donker, zoals je kan zien bij de daken. Waar er wel wat te zien is, is er veel detail. De foto behoudt de donkerheid van de scene. [Winnaar, details]

OnePlus 8 Pro (3x)
Ik betwijfel of deze foto wel door de 3x lens genomen is. Maar ondanks dat is het een prima foto, en behoudt ook de donkerheid van de scene. Weinig ruis. Niet heel veel details helaas. [Winnaar, hele plaatje]

iPhone 14 Pro Max (3x)
Persoonlijk vind ik deze foto niet echt geslaagd. De bomen zijn wazig, net zoals de hijskraan. Als we puur naar de huizen kijken, is er wel veel detail te zien.

Galaxy S21 Ultra (10x)
Ook een erg donkere foto. Er is weinig detail te zien. Zo weinig licht geeft geen goede plaatjes met de 10x lens.

Galaxy S21 Ultra (3x)
Hier vermoed ik ook weer dat de 3x lens niet gebruikt is. In dit geval is dat jammer, want er is weinig detail te zien.

Conclusie nachtfotografie:
Over het algemeen, was ik veel meer tevreden over de nachtfoto’s dan de dagfoto’s. Ze hebben bij Apple veel werk in gestoken om nachtfoto’s mooi te krijgen.
Video
Een ander onderdeel is video. Iets waar de iPhone altijd al bekend om staat om goed in te zijn. Dit onderdeel heb ik vergeleken met de Pixel 7 Pro. Ik kon helaas niet lang genoeg gebruik maken van de andere toestellen om ook een video test te maken.
Daglicht
4K video, 60FPS, alle lenzen

iPhone 14 Pro Max

Soepele video. Maar een klein beetje stotteringen te zien bij het bewegen. Veel detail, niet overscherp. Kleuren blijven consistent bij het wisselen van lens. [Winnaar, mits je met een lens wilt filmen]
Het is helaas niet mogelijk om van lens te wisselen tijdens het opnemen in 4k 60fps. Ik heb hierdoor alles aan elkaar moeten plakken. Dit heeft mij vaker in problemen gebracht, bijvoorbeeld bij het filmen van concerten.

Google Pixel 7 Pro

Iets donkerder dan de iPhone. Overscherpte is wel te zien, bijvoorbeeld boven het spoor. Video stottert een beetje tijdens het bewegen. Kleuren blijven consistent bij het wisselen van lens. De Pixel kan in tegenstelling tot de iPhone wel van lens wisselen tijdens het opnemen van 4k 60fps video.

4K video, 30FPS, alle lenzen, HDR

iPhone 14 Pro Max

Bij deze video lijken er iets meer stotteringen te zien. Voor de rest gelden dezelfde dingen als bij de 4K 60FPS video. [Winnaar]

Pixel 7 Pro

Helaas krijg ik deze video niet in HDR op YouTube.
Video lijkt wat minder stotteringen te hebben dan bij 4K60FPS, ook minder overscherpte in de 5x lens. De ultrawide heeft het meest last van de overscherpte.

Actiemodi

iPhone 14 Pro Max, 2.8K 60FPS

Soepele video met voldoende stabilisatie voor veel bewegen. De kwaliteit is wel wat minder dan reguliere video. [Winnaar]

Pixel 7 Pro, 1080P 30FPS

Iets stabieler dan de iPhone. Daar is alles mee gezegd, dit is niet bruikbaar. Totaal niet scherp, vlakke kleuren.

Rennen zonder actiemodi, 4K 60FPS

iPhone 14 Pro Max

Stuk minder stabiel, maar zeker nog wel bruikbaar. Omdat de iPhone 2.8K60 kan opnemen voor actie, zou ik dat wel eerder gebruiken.

Pixel 7 Pro

Interessant genoeg filmt de Pixel stabieler dan de iPhone. Qua stabilisatie zit dit tussen de actiemodus en non-actiemodus van de iPhone in. Goede kwaliteit, stabieler dan de iPhone zonder actiemodus. [Winnaar]

Conclusie video met daglicht:
De iPhone filmt betere video. De video’s stotteren minder, er is meer detail en minder ruis. Als het om stabilisatie gaat, dan doet de Pixel het wel beter.
Donker
4K video, 60FPS, alle lenzen

iPhone 14 Pro Max

Ultrawide: Opvallend weinig ruis. Er zijn weinig details te zien, maar de video ziet er wel goed uit. Main: Erg goede video voor deze lichtsituatie. Niks op aan te merken. 3x Tele: Erg donkere video. Weinig detail of scherpte. Zou deze lens vermijden met weinig licht.

Pixel 7 Pro

Ultrawide: Lijkt net een beeldbuistelevisie, zoveel ruis er te zien is. Onbruikbaar. Main: Veel beter. Hoewel er vrij veel ruis te zien is, is de video wel van goede kwaliteit. 5x Tele: Iets meer detail en scherpte dan de iPhone. Maar ook in dit geval zou ik deze lens vermijden met zo weinig licht.

4K video, 30FPS, alle lenzen, HDR

iPhone 14 Pro Max

Ultrawide: Zelfde als voor de 60FPS video. Weinig ruis, maar nu wel meer detail met HDR en 30FPS. Main: Zelfde als 60FPS. Goede video, veel details, scherpte. 3x Tele leek niet te werken vanwege het donkere licht.

Google Pixel 7 Pro

Ultrawide: Zelfde als voor de 60FPS video. Main: Goede video, maar wel minder detail dan de video van de iPhone. 5x Tele: Veel meer bruikbaar met 30FPS. Niet heel scherp, maar geeft wel meer detail dan zonder.

Conclusie video in het donker:
De groothoek camera is een makkelijke win voor de iPhone. De main camera ook, maar is ook goed met de Pixel. Meer details met de iPhone valt dan vooral op. De telelens is beter op de Pixel.

Daarnaast is het een van de weinige (ultra-)premium smartphones van het moment met een goede accuduur.

Toch switch ik weer terug naar Android, dit gaat mij vooral om de software kant. iOS is niet mijn ding en brengt mij irritaties in het dagelijkse gebruik van het toestel. Zoals de slechte autocorrect, slechte derde partijtoetsenbord integratie, geen multitasking, geen alarm in de toekomst kunnen zetten, onoverzichtelijke notificaties, apps die niet goed op de achtergrond draaien (bijvoorbeeld voor synchronisatie van foto’s: Google Foto’s en Yandex Disk), onhandige control center, geen file management die je zo even opent op je PC via FTP of USB, sommige apps mis ik (zoals een alternatief voor AccuBattery), slechte integratie met Windows en meer. Het is veel beter dan enkele jaren terug toen ik de iPhone 11 Pro Max had geprobeerd, maar het voelt voor mij toch vrij gelimiteerd ondanks alle work-arounds. Maar ieder heeft zijn eigen voorkeur voor besturingssysteem, ik heb dat verder daarom ook buiten deze review gehouden.

Heb jij ook een Apple iPhone 14 Pro Max, 256GB opslag Zwart?

Mooie review +3. Ga zo door! ;)
Dankjewel! Ik heb nu de Pixel 7 Pro in gebruik, hiervan zal ik in de komende maanden een vergelijkbare review van plaatsen.
Ik snap niet wat je bedoelt met ‘hol glas’ is het scherm niet plat? :?
Had ik inderdaad wel even kunnen toelichten!
Wat ik hiermee bedoel is, dat het voelt alsof het glas niet wordt ondersteund (alsof er niets onder zit). Hierdoor, als je tikt op het scherm, ontstaat er een hol geluid.

Volgensmij komt dit ook doordat veel smartphones er een stuk metaal oid onder het glas zit, en dat niet zo is bij een iPhone.
Dat is onjuist. De 14 pro Max is net als elke andere high end smartphone gewoon gelamineerd. Ik herken je holle ervaring dan ook totaal niet.
Dit heeft niets te maken met de laminering van een scherm. Ieder modern apparaat muv de goedkope iPads zijn gelamineerd. Toch voelt het zo op de iPhones, net zoals de Pixel.
Ik ben zeker niet de enige: iPhone 14 PM, iPhone 13, iPhone 12 PM. Hier ook nog een video.
Het heeft te maken met hoe het scherm ondersteund wordt, meestal met een metalen plaat achter het scherm. De iPhone 14 Pro Max heeft wel een metalen plaat, maar is blijkbaar wat lichter dan anderen en daarom ontstaat er dat gevoel en geluid.
Ja met miljoenen gebruikers zul je altijd jouw bias vinden op het grote web. Met eigenlijk alles wel wat je mogelijk zou willen vinden. Ik heb zowel de pixel 7 pro en s23U en deel je gebruikservaring in zijn geheel niet.

Om het even in perspectief te zetten: hier iemand met dezelfde “klacht” over de pixel 7 pro…

Zo kan ik ze ongetwijfeld ook wel vinden voor elk ander high end toestel.

[Reactie gewijzigd door WouterL op 26 juli 2024 04:56]

Het was iets wat ik merkte, de bouwkwaliteit is verder top en staat ook bij de pluspunten dus ik snap je reactie niet?
De een is er gevoelig voor en de ander niet. Net zoals de ene een 60Hz scherm soepel genoeg vindt, de ander niet. Het is een review met mijn ervaring, ik vond het een beetje storend net zoals ik dat bij de Pixel vind. Dat wil niet zeggen dat het geen top telefoons zijn.

Ik lees je edit nu, maar ik heb ook overal genoemd dat het ook op de Pixel voorkomt. Ik heb zelf de Pixel. Maar de Pixel is een uitzondering op Android gebied, de rest hebben het niet.

[Reactie gewijzigd door vandeven66 op 26 juli 2024 04:56]

Dat kan natuurlijk, ervaringen zijn altijd subjectief. Het stuk bevreemde mij alleen een beetje. Vandaar de reactie. Verder mooie uitgebreide review.
Jammer dat de pixel beter scoort op het gebied van wifi snelheid.
Is die fotokwaliteit nog verbeterd door de tijd heen? Dat is wel erg matig namelijk..
Ik heb dit toestel al een tijdje niet meer, misschien dat iemand anders deze vraag kan beantwoorden. De iPhone 15 Pro (Max) heeft wel een stuk betere HDR heb ik gezien in reviews, dus wellicht dat het met updates ook bij de 14 Pro terecht is gekomen.