Ziggo verliest 23.900 klanten en kondigt Docsis 4.0-test aan

De Nederlandse internetprovider Ziggo had in het eerste kwartaal 3,7 miljoen klanten, 23.900 minder dan een kwartaal eerder. Ziggo zegt dat dit deels door het verlies van de Formule 1-rechten komt. Verder zegt de provider later dit jaar Docsis 4.0 te gaan testen.

Het aantal Ziggo-klanten met een tv-abonnement is in het afgelopen kwartaal met 24.500 gezakt tot 3,7 miljoen. Ook het aantal internetabonnementen is gezakt, met 16.500 tot 3,3 miljoen internetabonnementen. Ziggo zegt minder klanten te hebben door 'toegenomen promotieactiviteiten van concurrenten en de impact van het verlies van de Formule 1-rechten'.

Een jaar geleden maakte Ziggo bekend dat de tarieven voor Formule 1 zodanig waren gestegen, dat het de uitzendrechten niet meer wilde kopen. Later werd bekend dat streamingdienst Viaplay die rechten kocht. Volgens Ziggo ligt het bedrijfsresultaat door het wegvallen van de Formule 1-kosten iets hoger.

Ziggo meldt verder dat 500.000 klanten in het afgelopen kwartaal zijn overgezet naar Docsis 3.1, waarmee snelheden tot 1Gbit/s mogelijk worden. Nu heeft 79 procent van alle klanten toegang tot deze abonnementen, later dit jaar moet dit 100 procent worden.

Docsis 4.0-test met mogelijk hogere upload

De provider zegt in de tweede helft van dit jaar te starten met het testen van Docsis 4.0. Ziggo geeft verder geen details over wat klanten hier in de praktijk van kunnen verwachten, naast dat er over 'multigigabit snelheden' wordt gesproken. In theorie kunnen met Docsis 4.0 downloadsnelheden tot 10Gbit/s bereikt worden, net als met Docsis 3.1. Het verschil zit in de uploadmogelijkheden; bij Docsis 3.1 is dit maximaal 1 tot 2Gbit/s, bij 4.0 zijn uploadsnelheden tot 6Gbit/s mogelijk.

Ziggo meldt verder in het afgelopen kwartaal 125.000 SmartWifi-pods te hebben geleverd. In totaal heeft de fabrikant 1,3 miljoen van deze pods geleverd. Daarnaast zegt de provider dat 1,7 miljoen klanten een Mediabox Next in huis hebben.

Aantal Vodafone-klanten stijgt

Hoewel het aantal Ziggo-klanten net als in de afgelopen kwartalen is gezakt, is het aantal Vodafone-klanten gestegen. In totaal zijn er nu 5,4 miljoen Vodafone-klanten, 31.300 meer dan in het afgelopen kwartaal. Dit kwam vooral doordat de provider 36.600 nieuwe abonnees kreeg en er relatief weinig klanten vertrokken.

De consumentenomzet van VodafoneZiggo kwam in het eerste kwartaal van 2022 neer op 732,8 miljoen euro, 1,8 procent minder dan vorig jaar. De totale VodafoneZiggo-omzet was 1 miljard euro, vrijwel hetzelfde als een jaar eerder. De ebitda, of het bedrijfsresultaat, was 478,9 miljoen euro, 2,1 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst was 64,4 miljoen euro. Een jaar eerder had VodafoneZiggo nog een verlies van 13,2 miljoen euro.

Door Hayte Hugo

Redacteur

11-05-2022 • 11:54

513 Linkedin

Submitter: Jay-B

Lees meer

Reacties (513)

513
511
162
13
0
297
Wijzig sortering
Het blijft me verbazen hoe weinig klanten ze verliezen omdat er tegenwoordig veel meer glasvezel opties zijn in Ziggo gebied. Je zou verwachten dat iedereen die KPN of T-mobile glasvezel kan krijgen met een fatsoenlijke snelheid zou overstappen vanwege deze 2 hoofdredenen:
- Glasvezel is stabieler
- KPN en T-mobile zijn goedkoper

De goede resultaten worden vooral gehandhaafd om klanten te lui zijn om over te stappen (en vals worden voorgelicht omtrent giganet wat ook volledig glasvezel is volgens de marketing) of wat zijn volgens jullie redenen waarom klanten niet overstappen op glasvezel, zeker als het goedkoper is?

Ik ben best tevreden met mijn ziggo verbinding (soms moet ik resetten om mijn volledige snelheid weer te krijgen) en de mediabox (is stabiel en snel). Alleen vind ik het onredelijk dat ze zelfs duurder zijn dan KPN glasvezel. Het enige wat me nu bij VodafoneZiggo houdt is dat ik elk jaar als 'idioot' moet gaan bellen om weer 6 maanden korting te krijgen. Wellicht toch maar eens galsvezel gaan proberen en ontdekken of mijn verbinding dan stabieler is en hopelijk ook een lagere ping geeft bij het gamen (Ziggo is ok, maar lager is altijd beter).
Eigenlijk om de twee redenen die je zelf aangeeft. Glasvezel is niet per definitie stabieler en ook niet in alle gevallen goedkoper (zeker niet voor een gezin met meerdere tv's) Eigenlijk wordt het tegendeel bewezen wat op tweakers altijd volop wordt beweerd. Als men "echte" alternatieven heeft dan stapt men over. Dat is niet wat de cijfers zeggen. Ja er zijn mensen die vertrekken maar dat zijn bij lange na niet de aantallen die je zou verwachten als je ziet hoeveel glasvezel er is uitgerold.

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 11 mei 2022 12:42]

Wat je zegt klopt in mijn ervaring. Ik heb op dit moment zowel Tweak (1Gbps) als Ziggo (1Gbps), heb dit even gedaan om te testen en Tweak heeft een 3 maanden test periode voor 25 euro p/m. Maar ik merk zeker niet dat het stabieler is of dat mijn websites sneller laden en verder doe ik weinig met backup, heb wel 200GB icloud opslag waar mijn foto's/filmpjes heen gaan van 2 iphone's en een ipad, verder gebruik ik voor werk nog Onedrive waarbij documenten/mails etc. automatisch gebackupped worden. We gebruiken beide teams op een werkdag thuis en je merkt letterlijk 0 verschil.

Mijn vriendin maakt nog veel gebruik van lineare TV en neemt veel programma's op, daarbij is Ziggo gewoon een stuk beter dan de TV producten bij andere providers.

Conclusie, ondanks dat Tweak goedkoper is en ik x20 upload heb gaat het straks wel weer de deur uit en blijf ik bij Ziggo.
Ik mis een heel belangrijk aspect in je verhaal. Test je met kabel of wifi? Aangezien je het hebt over telefoons en tablets gok ik wifi en dan komt er veel meer bij kijken. Wat voor AP's gebruik je, waar staan ze en hoe zijn die verbonden? Dat is voor gebruik met wifi honderd keer belangrijker dan of er een coax of glasvezelkabel binnen komt. Veel mensen hebben op de een of andere rare manier een idee gekregen dat die glasvezelkabel iets verandert aan wifi dekking in huis en branden daarop onterecht de glasvezel techniek en bijbehorende provider op af.
Voor de duidelijkheid ik brand geen van beide af, ik zeg dus dat ik geen enkel verschil bemerk tussen beide. Beide leveren bij mij goed internet en haal overal stabiel internet op. Heb ook bijna alles bekabeld aangesloten en de wifi heb ik met 4x Deco M4 die overigens ook allemaal onderling bekabeld verbonden zijn, ook mijn game PC's/TV's/Dockingstations voor de laptop's zijn bekabeld aangesloten, enkel de telefoons en ipad kunnen uiteraard enkel via de wifi.

Het werkt dus beide goed, moraal van het verhaal is ook dat voor normaal gebruik (excesses daargelaten) het niet uitmaakt of je glasvezel of Coax hebt maar dat inderdaad je binnenhuis installatie vaak belangrijker is.
1 Gb/s is 1 Gb/s... Websites gaan niet sneller en de mensen binnen teams gaan niet sneller praten. De latency zou wel invloed kunnen hebben, maar de bandbreedte zegt daar feitelijk niets over. Voor Teams /MS365 kun je de testen kunnen doen op https://connectivity.office.com/ gebruiken en ook nog aan je admin vragen of hij/zij de rapportage van je kan bekijken voor beide verbindingen, als je inlogt op die pagina met je account.

Probeer dat eens ;-)

[Reactie gewijzigd door mgizmo op 11 mei 2022 16:32]

Maar die latency is net zo min belangrijk, en dat zou over glas beter moeten zijn dan coax.
Als Tweaker snap ik deze reactie heel goed, maar als eindgebruiker/leek juist niet. Wat maakt het voor de gemiddelde gebruiker uit hoe zijn netwerk verbonden is? De helft heeft niet door dat de horizonbox ook functioneert als router of hoe het tegenwoordig in elkaar steekt.

Ik ben zelf als ex-ziggo gebruiker naar een KPN onderleverancier overgestapt (Budget alles-in-1) en eigenlijk geen moment spijt van gehad. Ja, je krijgt minimale service en ik heb vorige generatie spullen, maar in mijn huis is dit meer dan voldoende. Ik denk dat veel huishoudens zo zullen denken.
De eindgebruiker/leek mag onderhand wel eens het verschil verteld worden tussen wifi en internet, het voorkomt zo veel eindeloze nutteloze discussies. Alsof je in een kledingwinkel niet weet hoe een confectiemaat werkt. Alsof het bij een tankstation niet belangrijk is dat je weet welke brandstof je wagen nodig heeft. En ga zo maar door. Er mag van die eindgebruiker/leek wel iets van simpele basiskennis verwacht worden, als de verwachting van die eindgebruiker onrealistisch is moet dat ook gewoon gezegd kunnen worden.
Het eerste wat de KPN monteur zei toen hij binnen kwam was ook 'ik zie dat u 1000 mbit besteld heeft, we zullen zien hoeveel we daarvan kunnen halen'. Maar toen zag hij mijn pc staan :+
Was duidelijk dat ze echt gewend zijn dat mensen denken dat ze op WiFi dan ook ineens gigabit snelheden kunnen halen.

Helaas was mijn glasvezel verbinding in storing en ben ik nog steeds aan het wachten op een oplossing. Dus gebruik nog alleen Ziggo en kan nog niks zeggen over verbetering of niet in dagelijks gebruik.
Ik heb precies hetzelfde gehad, totdat de beste man eens beter keek naar de netwerk hardware en toen was het dat gaat geen probleem zijn meneer.
Het zijn de providers die met dat soort marketing komen waardoor je denkt dat voor een gemiddeld gezin een 1Gb verbinding daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft. Ik had zo'n medewerker van Ziggo aan de lijn en die claimde ook dat een Gigabit abonement veel stabiler was dan mijn toenmalige 40Mbit verbinding. Kortom ze kraken hun eigen producten af om iets nieuws te verkopen. Zelfs met een 10Gb verbinding wordt het laten van een tweakers pagina niet sneller op de tablet in de tuin.

Het heeft in mijn beleving met verschillende aspecten te maken, hoe gemakkelijk is het om over te stappen? Heb je een iets@ziggo.nl dan miet je dat wel communiceren naar vrienden en familie. Ja wij als tweakers hebben allang een eigen domein naam, maar de gemiddelde consument en soms zelfs een kleine ondernemer die blijven door het gebrek eraan toch hangen.

Ook die smartcard van Ziggo die gemakkelijk in je TV te steken is, T-Mobile heeft als alternatief een kastje waar ineens i.p.v. je coax een netwerkkabel in moet. Dat maakt het voor mij ook lastiger over te stappen.
Ja het is marketing. Ook logisch vanuit de ISP gezien.

Ik had een buurvrouw met een oude pc die voor alles naar mij kwam (altijd van die simpele dingen, iets stond niet aan of een kabeltje lag los op de grond :p ) en die had ook het snelste internet. Heb haar proberen uit te leggen dat ze dat echt niet nodig heeft maar ik kon haar niet overtuigen want ze vond het belangrijk dat websites snel openen op haar computer (zo een met een scherm met beeldbuis erin ;) ). Ik had ook niet zo'n zin om haar verder te overtuigen, als zij graag veel wil betalen voor het snelste internet.
Er is 1 ding wat heel vaak over het hoofd gezien wordt en ik lees dat ook niet in jouw verhaal.

Ik zie namelijk vaak mensen websites testen om een indicatie te krijgen van de snelheid/stabiliteit van het netwerk.

Websites zijn totaal niet groot en voor zon beetje iedereen is een normale pagina niets voor het netwerk.
Daarnaast is de bottleneck al lang niet meer je thuisnetwerk, mits iedereen tegelijk via newsgroups films probeerd binnen te harken van 30gb maar hoevaak gebeurd dat.

Het testen met websites is nu meer afhankelijk van de drukte op de lijn bij het datacenter waar de website staat en de server.
de server heeft een max read/write dus er zit een limiet aan hoe snel hij die website kan opleveren.
Daarnaast moet het door een berg hardware om bij iemand thuis te komen.

Veelal zie ik, als webdeveloper, dat de TTFB (Time To First Byte) of de rendering van de pagina zelf langer is dan je zou verwachten.
Dat geeft een indicatie dat de programatuur achter de website eerder vertragend werkt dan de verbinding.

Vroeger met 1mb verbindingen kon je dat nog wel doen maar tegenwoordig denk ik dat zelfs de speedtest.net website geen goede indicatie meer is voor hoe stabiel je netwerk/aansluiting is.
Of in ieder geval is het niet betrouwbaar genoeg.
Ben het met je eens dat professionals dit niet als graadmeter gebruiken maar de gemiddelde gebruiker zal vooral webpagina's/Apps op telefoon/streamingsdienst/Mail client(s)/console of PC gaming gebruiken, oftewel het dagelijks gebruik als vergelijking afzetten tegen een concurrent. Dan blijkt in mijn ogen de belangrijkste test, dat het verschil te verwaarlozen is en bij een blinde test zou de gemiddelde gebruiker geen verschil merken in hun dagelijks internet gebruik.

Voor de poweruser die echt weer wat hij doet kan dat natuurlijk afwijken. Maar als ik een inschatting moet maken verwacht ik dat deze groep echt een heel klein aandeel vertegenwoordigd.
Hoezo? Speedtest meet bestandsoverdrach en de snelheid in het aanleggen van verbindingen. Als je zorgt dat je test-bron de brandbreedte bij een provider sowieso overtreft weet je zeker dat elke beperking die je waarneemt bij de provider ligt.
En wat ook vaak vergeten wordt is dat een PC met een core I7 (bijvoorbeeld) sneller een webpagina weergeeft dan een celeron of iets dergelijks.
Dat is voor tools zoals speedtest niet relevant. Een moderne i7 is sowieso met alles sneller dan een Celeron...
Wat bij mij heeft geholpen is niet per se de max throughput, maar de latency. Vooral voor meerdere verschillende apparaten / gebruikers tegelijkertijd. Dit wordt zichtbaar door het meten van bufferbloat. https://www.bufferbloat.n...n_I_do_about_Bufferbloat/

Heb pfsense geinstalleerd op een white box, en Qodel traffic shaper aangezet. Dit scheelt enorm in de latency, en in de perceptie van snelheid bij intensief gebruik.
Dat komt ook omdat de 1Gbit snelheden zwaar overkill zijn voor thuisgebruik.

Wordt alleen maar geïntroduceerd als marketingverhaal om te kunnen roepen wie het eerst 1 / 10 / 100 Gbit kan gaan leveren. Thuis heb je normaliter aan 100/100 of 100/30 (DSL of lage upload met Ziggo) of heel misschien 200/300 Mbit bij een groot gezin echt wel genoeg.

Als je veel download of gamer bent is het handig, niet meer dan dat. Met 1 Gbit kan je een compleet kantoor van honderden medewerkers in de lucht houden.

Zie bijv https://blog.xs4all.nl/welke-internetsnelheid-is-echt-nodig/
En dan moet je dat nog allemaal tegelijk doen ook.

[Reactie gewijzigd door j_bos op 11 mei 2022 15:08]

Ik zit thuis met VDSL op 73/16 mbit en dat blijkt gewoon voldoende te zijn. Ok, niet wanneer er weer een flinke update van een spel doorheen gedrukt wordt, maar dat doe ik dan maar 's avonds en niet tijdens het werk (kuch)
Mocht KPN hier ooit komen met glasvezel dan wil ik het best overwegen (voor dezelfde prijs uiteraard) en de rest hou ik lekker buiten de deur want ik heb een heel leuk prijsje van KPN gekregen voor mijn VDSL en TV.
Hier inderdaad een bedrijf met rond de 1000 man aan kantoorpersoneel. Internetbreakout: 4Gbps en dat voldoet uitstekend.
Je kan internet van Tweak ook combineren met televisie only van Ziggo. Zo deed ik het zelf namelijk toen ik nog Tweak had.

Onder aan de streep is dat niet goedkoper, maar in mijn geval was het ook niet duurder, maar had ik wel veel beter internet.
Als de stabiliteit hetzelfde is dan is die 950mpbs extra upload zeker hetgeen wat het internet van Tweak "beter' maakt.

En al helemaal als je eens met ze moet bellen.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 11 mei 2022 15:05]

En mijn ervaring is juist het omgekeerde: lineaire TV kan ook prima met een app zoals NLziet. Als m'n moeder er mee om kan gaan, dan kan iedereen het.
Ik ben einde vorig jaar van Ziggo 300/30 mbit overgestapt naar tweak 1 Gbit en merk minimaal tot geen verschil met website's laden.
Met binnen harken van bittorrent (via desktop) merk ik wel verschil, hierin liep de ziggo lijn wel eens vertraging op en met tweak merk ik hier niks van.

De tv van ziggo met name de nextbox is wel stukken beter dan canal digital. Niet zo zeer de beeld kwaliteit maar wel de gebruikers ervaring.
Ik hoop eigenlijk dat ziggo TV voor een normale prijs als los pakket gaat aanbieden, dan heb ik het beste van twee wereld, glasvezel internet en 4-k tv via de kabel.
Voor €20,95 heb je alleen TV bij Ziggo. Geen idee of jij dat een normale prijs vindt:
https://www.ziggo.nl/televisie/kabel-tv

En voor iets meer heb je een iets groter zenderpakket:
https://www.ziggo.nl/televisie/tv-start
Mensen boeit het ook gewoon helemaal niets. Hier op Tweakers wellicht, maar als ik in mijn vriendengroep aangeef waarom internet van Ziggo slecht is vergeleken met menig glasvezelaanbieder dan krijg ik als vraag terug: Wat moet je met zoveel uploadsnelheid?

Soms probeer ik hier nog verduidelijking aan te geven, maar meestal eigenlijk niet.
Het is een beetje hetzelfde niveau als het gaat om privacy en men roept "Ik heb toch niets te verbergen".

Het is ontwetendheid en desinteresse.
Mensen boeit het ook gewoon helemaal niets. Hier op Tweakers wellicht, maar als ik in mijn vriendengroep aangeef waarom internet van Ziggo slecht is vergeleken met menig glasvezelaanbieder dan krijg ik als vraag terug: Wat moet je met zoveel uploadsnelheid?

Soms probeer ik hier nog verduidelijking aan te geven, maar meestal eigenlijk niet.
Het is een beetje hetzelfde niveau als het gaat om privacy en men roept "Ik heb toch niets te verbergen".

Het is ontwetendheid en desinteresse.
Nee, daar sla je de plank helemaal mis!

Als je een lage uploadsnelheid hebt, en je merkt het niet, dan heb je die snelheid blijkbaar niet nodig, en dan mag het iemand inderdaad totaal niet boeien.

Als je (bv vanuit de overheid) wordt bespioneerd, en je denkt dat je er geen last van hebt, dan klopt dat totaal niet. Eens iets van jou vastgelegd is altijd vastgelegd. Afijn, dat hoef ik jou niet uit te leggen.

Bottom line: over uploadsnelheid mag je best "boeit me niet" roepen, maar over privacy niet! Onwetendheid bij privacy is niet goed, het moet je boeien.
Dat is puur en enkel jouw mening :)
Dus ik moet upload belangrijk vinden omdat in het zelfde straatje zit als privacy? Sorry maar dat is wel echt grote onzin. Ik upload thuis wel zo weinig dat ik met mijn 300/30 Ziggo nog nooit tegen enige beperking ben aangelopen ben. Waarom zou ik me dan druk moeten maken om een hogere upload snelheid? Omdat jij het belangrijk vind?

Voor de gemiddelde thuisgebruikers is 20-30 upload meer als genoeg. Ik hoor ook juist heel vaak mensen opscheppen over hun glasvezel lijn en dat ze zo'n hoge upload snelheid hebben. En als je dan vraag waar ze die 100 Mbit voor gebruiken dat ze totaal niet weten wat ze er mee kunnen. Maar als we dan samen een spel op steam willen uitproberen en gelijk gaan downloaden ben ik vaker eerder start klaar en snappen ze er helemaal niks meer van.
Je moet helemaal niets.

Je mag net als een ander een eigen mening hebben.

Een ander zijn \ haar mening als onzin bestempelen, omdat je zelf een andere mening hebt is naar mijn mening erg onfatsoenlijk.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 12 mei 2022 14:05]

Niet goedkoper bij meerdere TV's is natuurlijk niet helemaal waar. Bij Ziggo moet je een decoder hebben en die heb je bij T-Mobile en KPN ook nodig en daar betaal je overal gewoon voor. Wij gebruiken op een TV gewoon de T-Mobile TV app en dat werkt echt helemaal prima, geen gedoe meer met extra kastjes maar toch gewoon de afstandsbediening van de TV kunnen gebruiken.

Met T-Mobile zijn wij echt veeeel goedkoper uit dan destijds met Ziggo.
Nee daar ga je de fout in. Voor het Kabel TV abonnement heb je geen decoder nodig zolang je TV DVB-C ondersteunt en je genoegen neemt met de basiskanalen. Je kan dus makkelijk 12 TV's aansluiten mits je zorgt dat je binnenhuisbekabeling op orde is. ;)
Tegenwoordig zijn enkel NED1 t/m NED3 ongecodeerd, de rest heb je een decoder (of CI+ module) voor nodig. "Vroeger" kon je eigen CI+ modules gebruiken en een smart card kopen waardoor je niet per maand hoeft te betalen voor iets wat eenmalig een paar tientjes kost, helaas kan dat niet meer. Je kan nu enkel decoders en CI+ modules huren. Dat is ook precies de reden dat ik op KPN glas en Ziggo TV zit (oud TV Start CI+ abo). Die Ziggo TV gaat er ook nog wel uit als ik de directrice overgehaald heb om te stoppen met lineaire TV (of iets van NL Ziet of Canal Digitaal te gebruiken als IP dienst via app op TVs)
Nee ook weer fout. Het staat letterlijk gewoon op de website. 50+ zenders zijn ongecodeerd + nog eens 50 radiozenders. In het begin alleen NED 1 t/m NED 3 en Ziggo Sport in HD maar dat zijn er inmiddels meer:

https://www.totaaltv.nl/n...ongecodeerd-hd-bij-ziggo/

Als je genoegen neemt met het aanbod in het Kabel TV pakket dan is Ziggo bij meerdere TV's eigenlijk altijd voordeliger. Punt.

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 11 mei 2022 17:31]

bij je tv/ci (waarschijnlijk ook kastje) instelling moet je 4444 gebruiken ipv 5555 (HD, dus gecodeerd)
Heb dat idd ook, 4444 ipv 5555 en dan zijn de meeste kanalen zelfs in HD, niet alle.

Ook Comedy Central, Discovery en History zijn in HD, weet niet precies de verdeling, geen kastje, geen CI+ module en dat allemaal in een TV van 20 euro van Marktplaats :9
Ah kijk, thanks! Ga ik proberen
Hij heeft wel gelijk, het is waarschijnlijk een instelling in je TV.

Ik heb zelf een HDHomeRun kastje in de meterkast hangen. Daarmee zet je het TV signaal van DVB-C (Ziggo) om in een signaal dat je via je Ethernet netwerk kan verspreiden. Je kan dan op iedere computer/tablet/telefoon TV kijken. Dat kan ook met de Ziggo app, maar met de HDHomerun en het programma NextPVR kan je de streams ook op je computer opnemen. Ik neem daarmee alle films op en kan dan, after the fact, de reclames skippen. Wel SD-kwaliteit voor de meeste zenders.
Vreemd, als ik de smartcard uit mijn CI+ module trek heb ik toch echt alleen NL1 t/m 3.
Zonder smart card moet je je senders opnieuw instellen. Je hebt dan zo'n 30 zenders, voldoende voor de meeste mensen. Vooral als je daarnaast nog je Netflix enzo hebt.
Hoe kom je daar bij?
Bij Trined betaal ik 57eu/mnd voor 500/500Mb/s glas en bij Ziggo 68eu/mnd met een lullige 300/30Mb/s.
En ja, ik heb drie TVs aangesloten.
Ik denk dat je ervanuit gaat dat elke glas provider een IPTV kastje gebruikt.
Maar er zijn er ook die gewoon een glas naar DVB-C kastje leveren met alle basis zenders free-to-air.
Dus elke enigermate recente TV kun je gewoon gratis aansluiten.

Wellicht dat je aan geeft dat Ziggo 80 basis zenders heeft en Trined maar 50. Maar ik zit niet te wachten op nog eens 30 extra flut zenders. Ik gebruik er nu maar 10 en die zitten bij elke provider wel in het basis pakket.

Dus is Ziggo per definitie goedkoper bij meerdere TVs? Nee.
Goedkoper voor jouw use case? Dat kan.
Er zullen vast uitzonderingen zijn. Er zijn niet zo heel veel glasaanbieders die nog DVB-C leveren maar die dat wel doen genieten uiteraard dezelfde voordelen dat klopt. De essentie ging over het feit dat DVB-C bij meerdere TV's altijd goedkoper is.
Trined; helaas niet beschikbaar. Dus ziggo is in ieder geval hier wel goedkoper.
Dit werkt alleen als je TV DVB-C ondersteuning heeft. Je kunt dan ook gewoon de T-Mobile app downloaden en dan heb je wel bijna alle zenders zonder decoder, dus dat is exact hetzelfde uiteindelijk en daar heb je dan geen kabel voor nodig.
Niet altijd. Wij hebben 4x CI+ en een next box actief bij Ziggo. Die CI+ met kaart jaar of 5 terug zelf gekocht (nu kan dat niet meer) en kost dus niks extra.
Betaal nu voor complete pakket€71 (straks €74) voor 300/30 (straks geloof ik 350/35).
We hebben ook glasvezel mogelijkheid, maar dat kost dan met 4 tv's 200/200 €77,5 (+verhoging die er aan zit te komen) zonder telefonie.
KPN is dus gewoon duurder.

Sidenote: KPN deed er 1 jaar en 3 maanden over om ons nieuwbouwhuis aan te sluiten. Ziggo 10 weken. Dus de keuze voor Ziggo was hoe dan ook niet zo moeilijk
Wat bedoel je met 'zeker niet voor een gezin met meerdere tv's'?
In principe kan je een onbeperkt aantal TV's aansluiten middels DVB-C en zo het basis pakket ontvangen. Voor grotere gezinnen is dit veel goedkoper dan een bedrag per los kastje neerleggen elke maand. Je moet alleen wel genoegen nemen dat niet alle kanalen in HD zijn. Maar goed, voor de kids is dat misschien ook niet zo heel relevant. ;)
Herkenbaar.

Mijn ouders kijken nog TV (2 CI+ modules) en een vergelijkbaar glasvezel pakket is net zo duur, dus waarom moeite doen. Verder gebruiken wij geen cloud opslag dus meer upload hebben we ook niet nodig.

Glasvezel is alleen interessant voor mensen die geen TV pakket hebben.

Wij zitten al bij Ziggo toen het nog Chello was.
Ook met cloud opslag heb je die upload niet perse nodig. Doe veel backup over internet, dan duurt dat iets langer waarom boeit dat?
Laatst veel vergeleken maar geen enkele reden om ziggo op te zeggen. Waarom weg gaan bij iets wat super stabiel is en netjes geprijsd is?
Volgens mij komt het hier op neer:

Als je geen tv kijkt is ziggo duur.

Als je nog wel tv kijkt, zijn alternatieven duur.
Ziggo haalt bij mij meestal 35ms. onbelast en 1300ms belast op fast.com.
Het modem crasht meer dan wekelijks en het internet doet het helemaal niet meer als de Horizonbox aan het internetten/netflixen is.
Ze verkopen blind een retourversterker zonder attenuators en weigeren langs te komen terwijl het probleem duidelijk reproduceerbaar is, zelfs met nieuw modem en box.

Verder blijft met iedere generatie natuurlijk het open netwerk jammergenoeg technisch niet haalbaar :P
Ik snap de financiële pluspunten van KPN en T-mobile, die hier regelmatig verkondigd worden, niet.
Ik doe regelmatig checks of mijn Ziggo te duur is.
Zo is daar:
-Mijn huidige ziggo Internet+TV start 75/10 Mbit (binnenkort 100/20) en 1 WIFI Pod/versterker, inclusief €5,= korting wegens Vodafone combinatie
-KPN internet+TV+wifiversterker met Symio combinatie
-T-Mobile internet+TV+wifiversterker
-KPN internet+wifiversterker met Symio combinatie + NLziet voor TV
-T-Mobile internet+wifiversterker + NLziet voor TV
Alle combinaties komen op ongeveer dezelfde prijs uit, rond € 54,-.
Alleen de upload van Ziggo springt er negatief uit, ik upload weinig en mijn backups naar de cloud doet de PC automatisch 's avonds en sluit daarna af. Dat duurt tussen de 30 en 60 minuten. Bij KPN en T-mobile zou ik dan 100/100 kiezen, wat iets sneller gaat, maar ik merk daar dan toch niets van.

Naar mijn ervaring is de kwaliteit van Ziggo sterk afhankelijk van de kwaliteit van de netwerken die ze overgenomen hebben. Bij mij is dat prima, bij kennissen in andere plaatsen is dat bedroevend en die zijn overgestapt.
Bij T-Mobile betaal je 25 euro voor 1Gbit/s​ up- en download i.c.m. een Unlimited T-Mobile abonnement van 25 euro. TV 12,50.
Volgens mij zijn deze prijzen niet meer toegankelijk voor nieuwe klanten. Dat waren de oude prijzen.
Staat er nog wel op als je zoekt op mobiel + thuis bij T-Mobile.
Die actie is helaas verlopen, op internet thuis krijg je nu alleen maar 5 euro korting. Dus zonder alle tijdelijke kortingen is mobiel unlimited + 1Gbit/s thuis nu 65 euro per maand.
Ik weet het niet hoor, ik kom gewoon op 60 euro voor 1GB internet uit. Al met al zijn ze duurder dan KPN
N.v.m. het is nu een andere actie dan ik destijds had.

[Reactie gewijzigd door Nolimit89 op 11 mei 2022 14:31]

Ja, voor de eerste 4 maanden. Bij KPN krijg je de eerste 6 maanden voor 25 euro. Niet dat ik KPN wil verkopen hoor, maar ik zoek ook een alternatief voor Ziggo en kom bij hen vooralsnog op de gunstigste deal uit. Entertainmentkorting op Spotify meegerekend
Wij gaan binnenkort verhuizen en in de nieuwe woning ligt een rode kabel. Neem aan glasvezel.
Heb mij laten vertellen dat Ziggo hierop niet kan worden aangesloten. Zijn dus verplicht om b.v. naar KPN te gaan. Heb dat abbo eerste 6 maanden maar afgesloten. Vind het wel jammer want nu moet ik de Ci+ module voor 2 TV's opgeven en iets van een kastje of Chromecast installeren.
Bij mij klopt het ook niet, KPN kost 60 eu per maand voor 200 / 20, Ziggo doet 300/30 voor 53 eu. En dan heb ik nog geen 6 maanden korting, of combinatie korting er vanaf getrokken.

Glasvezel via Tweak gaat wel goedkoper (37 eu) zijn en daar stap ik dan ook binnenkort naar over.

[Reactie gewijzigd door NoTimeRemains op 11 mei 2022 13:56]

Nou T-mobile glas is hier 35 p/m omdat mijn vrouw ook tele2 mobiel heeft. NLziet erbij en we hebben voor 43 p/m 400Mbit synchroon + televisie. Kan ziggo echt niet tegenop hoor.
Daar zou het dan voor 10 euro meer 300/30 zijn plus een hogere latency waarschijnlijk. (Volgens mij zit tv via de app hier wel bij inbegrepen)
Dat ligt natuurlijk helemaal aan je persoonlijke situatie, en dan vooral of je een tv aansluiting wil.

Voor mij is het bijvoorbeeld wel aanzienlijk goedkoper omdat ik geen interesse heb in tv,
en geen mobiel abonnement heb om mee te combineren.

-Ziggo internet complete + prepaid = 53.00
-T-Mobile internet 400mbit + prepaid = 40.00

Persoonlijk goede ervaringen met Ziggo (al 10 jaar klant), heel stabiel maar extreem lage upload en duur.
Ik ga per volgende maand over, hopelijk is de stabiliteit bij T-mobile net zo goed.
Ziggo heeft ons zojuist opgelicht a 540,-. Verkoper zei: als je nu upgrade van je huidige 500Mbs naar 1Gbps en na 1 maand downgrade dan zakt je huidige maandbedrag van 67,- naar 47,-, zogezegd zo gedaan. Maar de sneaky shit bleek: ze bundelde het met het duurste TV abo (15/maand) en net zoals jij hebben wij geen enkele interesse in TV, wij hebben al 15 jaar geen TV (wie kijkt er nou nog TV tegenwoordig). Blijkt na telefoontje met Ziggo Zakelijk dat als je downgrade (gepaard met opzegging TV) dan moet je de GEHELE tv abo periode aftikken: 3 jaar x 12 x 15,- = 540,- dus ipv besparing zitten we nu flink in de kosten :(
Jeetje wat vervelend zeg, dat is wel een hoop geld.

Als je verkeerd bent voorgelicht kan dat mogelijk vallen onder misleidende verkoop.
Dat zou mogelijk grond kunnen zijn voor onmiddellijke vernietiging van de overeenkomst.

Voor 540 euro zou ik daar toch nog is wat onderzoek naar doen.

hier staan veel links met mogelijk nuttige instanties.

Het is wel denkbaar dat als je op deze manier je overeenkomst ontbindt, ze je mogelijk niet opnieuw als klant accepteren.
Maar wellicht maakt je dat na deze bittere situatie niet zo veel meer uit.

[Edit]
Ik zie nu pas dat er zakelijk bij staat, als het een zakelijke verbinding is zit het anders, daar weet ik helaas niets van..

[Reactie gewijzigd door xenn99 op 18 mei 2022 23:16]

Ik zit bij Tweak, ben vrij snel weggegaan bij Ziggo na de verhuizing naar ons huidige huis, was behoorlijk blij dat we eindelijk konden overstappen .
Financieel was het hier zeker een succes:
Ziggo bleef maar duurder worden, zeker als je een beetje snelheid wil (al is het maar op de download), en stabiliteit was om te huilen met Ziggo spul..op het laatste betaalde we 60 euro voor een 250 Mbps lijntje als ik met niet vergis, momenteel betaal je zelfs al 68,50 voor het pakket wat wij toen hadden.
Nu vrijwel nooit problemen hier (1000/1000) voor een fractie van de prijs van Ziggo, we betalen nu 410 per jaar aan Tweak (34,16 p/m) en we hebben Canal Digitaal TV-app abbo voor 14,95 euro (incl. ESPN compleet), totaal dus 49,11 p/m momenteel, zouden we geen voetbal kijken kon het zelfs af met NLziet, ben je helemaal spekkoper tegenover Ziggo..
Nee, kan niet zeggen dat ik ze mis, en als ik al zou overstappen ooit zal het zeker niet meer terug naar Ziggo zijn..
Als je tv er bij neemt is Ziggo niet duur. neem je alleen Internet(+ verplicht dvb-c) dan is Ziggo gewoon extreem duur.
Ik betaal bij budget 30€ voor stabiel 100/30 mbit + 10 € hollands nieuwe mobiel abbo.

Samen 40€

En de ziggo verbinding was hier brak en langzaam dus voor mij was het eenvoudig.
Omdat Ziggo er ook klanten weer bij krijgt, ze hebben best agressieve marketing. Ze zullen er meer kwijt zijn geraakt, maar netto slechts 23.900.
Simpele reden: Ondanks al het gemopper op Tweakers zijn heel veel mensen gewoon tevreden met Ziggo en hebben geen behoefte om over te stappen.
Precies.
Ik heb nooit iets te klagen bij Ziggo. Hooguit 1x per jaar dat de verbinding misschien even offline is door een storing maar dat is vaak binnen een paar uur opgelost. Voor de rest werkt het goed. Met Glasvezel is dat maar weer afwachten en ik heb zoiets van. Als het goed is waarom veranderen?
Ik hoef niet perse voor een paar euro minder meteen over te stappen. Het gaat om de kwaliteit en die is bij mij thuis gewoon goed en dus houden we het zo.
Jij snapt het teminste.. Er is meer dan upload.. Werking tv kastje.. Service.. Stabiliteit Internet.. Goede kwaliteit kost gewoon meer.
En toch is het soms fijn om te switchen en 15 euro per maand te besparen, met internetsnelheid 5-10x zo snel, stabiliteit precies hetzelfde en een tv kastje wat ook gewoon goed werkt.

Zonder proberen kom je er ook nooit achter :)

[Reactie gewijzigd door Qre8ive op 11 mei 2022 16:47]

Zelfde ervaring hier, ook niets te klagen wat stabiliteit betreft.

En aangezien mijn ouders nog op 2 TVs kijken is een pakket elders allen maar gedoe om naar over te stappen. Upload gebruiken wij ook niet, want we doen niet aan cloud opslag.
Dit dus. Ik merk dat de algemene concensus op Tweakers veelal is dat je voor glas moet gaan, maar vaak is dit dus niet wat er gebeurd.
Wij hebben de glasverbinding laten leggen en aan laten sluiten, maar zitten toch nog bij Ziggo. Dit omdat Ziggo Go als app goed werkt op de Nvidia Shield op de slaapkamer en dat ik dan uit moet gaan zoeken of dit ook goed gaat met een Glas variant. We zijn het gewend en dat is ook gewoon prima. Qua stabiliteit is het ook eigenlijk nooit een probleem. Hoe zal dit met glas straks zijn. Tuurlijk, de tweaker in mij wil heel graag zijn e-peen vergreten met 1Gbit/1Gbit, maar buiten een keertje iets naar buiten streamen (wat nu veelal muziek is voor in de auto), is er weinig echt waar ik het voor nodig heb. Op vakantie zit ik ook niet in de avond films te kijken en dan zijn de streaming diensten ook gewoon goed.
Goedkoper is miet altijd beter. Het is niet zo dat iedereen hartstikke tevreden is over bv T Mobile glasvezel.
Mijn ouders hebben het, bij mij in dezelfde stad (Zoetermeer) helaas nog niet aangelegd, dus ik heb mijn server bij hun neergezet. Continu hoge snelheden en goede uptime. Eerste modem dat ze leverden gaf problemen bij hoge snelheid download bij nieuwsgroepen, 1x T-Mobile gebeld en ze stuurden direct een nieuw modem op, probleem opgelost. TV app op Nvidia Shield werkt top. Top dus :)
In Almere is het over het algemeen ook wel stabiel. enkele maanden geleden was er toch regelmatig storing.
Goedkoper? Wanneer je zonder TV het zal afnemen zeker, maar inclusief TV is het vrijwel hetzelfde of duurder.

Stabieler... ik klop nu even af maar ondanks een enorme stroom storing waardoor ook de overige providers een storing hadden heb ik de afgelopen 3 jaar geen moment zonder internet gezet. Ook TV e.d. werken gewoon zoals het hoort.

Daarnaast T-Mobile kan leuk zijn, maar wanneer je niet in de randstad woont en je mobiel wil combineren (combinatie korting) dan gaat dit een uitdaging worden. (En ja kan live testen met het verschil T-Mobile en Vodafone en dan is Vodafone toch wel een klap beter).

Dus doordat ze voor zowel thuis als onderweg een stabiele oplossing hebben ga ik (nog) niet overstappen. En ook in houd het regelmatig in de gaten.
Heel veel glasvezel is ook niet van KPN (buitengebieden). Ik had glasvezel van Caiway, die vonden het nodig mij er weer uit te pleuren na twee weken wegens een migratie. Het contact met de servicedesk was zo ruk dat ik uiteindelijk maar de handdoek in de ring gegooid heb en lekker bij Ziggo gebleven ben wat gewoon goed werkt.
Mijn schoonouders zitten ook bij Caiway. Ik weet het niet... Ik vind het maar een bijzondere club. Ze zijn zo verschrikkelijk slecht bereikbaar, kunnen niet troubleshooten en laten je doodleuk een week zitten voordat er een monteur langskomt.
Mijn ouders zitten bij Ziggo (al vanaf Casema) Ik vind het veel te duur voor wat ze krijgen. Ze zijn laatst verhuisd en de 'verhuisservice' van Ziggo was: 'Pak je apparatuur in en sluit het daar weer aan'. Nou, het was maar goed dat ik dat deed. Ze snappen toch ook wel dat twee digibeten van tegen de 80 dat nooit van z'n leven kunnen!? Dat vond ik echt schandalig, maar goed. Ik ben dan zelf thuis misschien een verwent met KPN.
Opzeggen en op het nieuwe adres afsluiten is dan de beste oplossing. Krijg je zelfs korting omdat het een nieuw abbonement is.
Dat zag ik dus ook... Ware het niet dat ze nog steeds hun oude Casema abonnement eeuwig hebben laten doorlopen waardoor ze qua prijs best goed zitten.
Ik voeg mij bij een hoop anderen door te melden dat de ziggo modem gewoon super stabiel is. Die hoef ik nooit te resetten.

Ik overweeg wel eens glasvezel, maar tegenover mijn huidige ziggo abbo waren de prijzen niet aantrekkelijk bij glasvezel. Ik heb een alles in een abbo. telefoon internet en tv en die combo was bij glas destijds in ieder geval duurder. Zeker als ik daar ziggo sport toegang voor F1 en HBO Max series bij optelde.

Beide extra punten voor ziggo zijn nu weg en vaste telefoon is eigenlijk in onbruik. Dus word het gewoon tijd om te herevalueren. Maar inderdaad haast heb ik er niet mee, ik mis niets.
Ik voeg mij bij een hoop anderen door te melden dat de ziggo modem gewoon super stabiel is. Die hoef ik nooit te resetten.
Ziggo router reset zichzelf eens in de zoveel tijd. Ik merk dat heel goed als ik weer eens een nieuw IP adres gekregen heb, zonder reset zou dit toch echt niet komen. En in de nacht ook zeker 1 per week wel dat mijn servers melding geven dat ze offline zijn (wat niet zo is, maar internet weg dus dan lijken ze offline).

En over de duvel gesproken: zojuist in de brievenbus een aanbod voor gratis WiFi pods van Ziggo. Jarenlang nooit iets gekregen, maar omdat ze nu bezig zijn met aanleggen glasvezel mag ik opeens wel deelnemen aan de acties.
Ziggo heeft de modems in onderhoud. Dus een periodieke reset is niet zo vreemd voor bijvoorbeeld update. Persoonlijk merk ik er niets van. Servers heb ik buiten de deur. Thuis servers zijn eigenlijk zinloos tegenwoordig. En zelfs als ik er af en toe een heb. dan is er nog dyndns etc. Dan zijn ze maar even offline. Als ik 100% uptime verwacht neem ik een zakelijk abbo, daar zijn die voor. Kun jij ook doen.
Ik zou zeggen neem eens contact met ze op over het modem? Nog nooit slechte ervaringen met de klantenservice gehad.
Ik heb er eentje die zich bijna dagelijks reset, heb ook al een ander gehad, en bekabeling is vervangen door monteur. Dus ervaringen kunnen verschillen. En helaas is glas nog niet beschikbaar.
Tuurlijk kan dat, maar ik denk dat veruit de meeste mensen jou probleem niet hebben. Kom in breda wonen, overal glas gelegd of in aanleg, op kosten van de gemeente.
Eh nee, de gemeente Breda heeft geen cent bijgedragen, aan het aanleggen van glas. Het is hooguit dat ze de hele aanvraag procedure rond graven hebben verbeterd/vereenvoudigd. En ik zit in het gebied waar ze nog niet eens zijn begonnen. En we een DSL snelheid van 12mb hebben..
Maar ze komen er vanzelf. Centen bijgedragen of niet, ze hebben geregeld/mogelijk gemaakt dat heel breda in 1 ronde glas krijgt. Goed genoeg. En in tegenstelling tot andere gemeentes word het gratis tot in je meterkast gebracht.
KPN Netwerk sluit je woning gratis aan op het open glasvezelnetwerk, tenzij je niet reageert, dan "Geef je te laat toestemming? Dan kost glasvezel mogelijk tóch geld." geld dus in elke gemeente. Echt Breda doet hierin niets bijzonders, maar goed VVD veel praten weinig echt doen.
Vreemd want bij mijn ouders in wernhout/zundert moest je toch echt eerst betalen voor het binnenbrengen. Zover ik weet is dat nog steeds zo.

En breda is niet alleen vvd. Klinkt een beetje als een cheap shot. Ze hadden het ook moeilijker kunnen maken. Maar goed ik ga jou niet overtuigen.

Heb een beetje geduld en dan kun je overstappen. Al je problemen vast opgelost.

[Reactie gewijzigd door bzuidgeest op 12 mei 2022 15:36]

https://www.kpnnetwerk.nl/wat-kost-glasvezel/ is echt vrij duidelijk, kan zijn dat het bij hun een andere aanbieder was. Of dat ze het dus pas later hebben laten aansluiten.

[Reactie gewijzigd door karelvandongen op 12 mei 2022 15:37]

Ziggo verhoogt standaard ieder jaar haar prijzen. Nu weer met 3,7%. Wij krijgen geen glasvezel heeft Ziggo gezegd. De concurrent heeft net glasvezel aangelegd. Ik verwacht dit jaar nog te kunnen overstappen. Scheelt 20 euro in de maand en ik heb dan meer zenders en 150 mbit sneller internet. Ik ben blij!
Hoi, naar welke provider kijk je dan? Ik gebruik ook lineaire tv en opnemen en de Canal Digital schijnt veel klachten op te leveren, dus daar ben ik huiverig voor, en de overige zijn bijna even duur (afgezien van de laatste prijsverhoging, welke voor mij toch weer extra reden is om toch opnieuw te kijken). Op dit moment wordt efiber uitgerolt in de straat (letterlijk)
Wij hebben hier nog de, unieke, situatie dat er een kleine kabelmaatschappij is ondergebracht in een stichting zonder winstoogmerk.

Overigens ben ik al jaren van mening dat internet als netwerk ondergebracht moet worden bij 1 niet-commerciële partij. Ziggo en andere aanbieders kunnen dan concurreren op inhoud. Hier liggen straks 3 kabels in de grond voor internet van 3 partijen. Belachelijk.

[Reactie gewijzigd door gron74 op 12 mei 2022 10:41]

Ik heb hier glasvezel liggen, maar blijf (nog) bij Ziggo. Glasvezel is niet significant goedkoper en er zijn vrijwel nooit klachten met de kwaliteit van Ziggo. Beide argumenten vervallen dus. Als er een glasvezel abbo komt met (veel) betere voorwaarden (kosten) stap ik over, en dan neem ik de ellende die dat meebrengt (je raakt je email adressen kwijt bijvoorbeeld) voor lief.
Heb hier al 10 jaar glasvezel.
Werkt perfect.
Wel een aantal keren overgestapt naar een andere provider ivm de prijs.
Heb sinds een paar weken KPN.
12 maanden korting.
All in one pakket met 1GB snelheid (ja OOK DE UPLOAD). TV internet en vaste telefoon.
Dat voor €42 per maand.
Ziggo: doe je dat even na? :?
Kan ik al 4K TV kijken via glasvezel ZONDER setopbox? Gebruik nu Ziggo & CI+ in 3 TV's. Wil geen lelijke setopbox. Alle TV's hangen plat aan de muur en dus ook geen ruimte voor dergelijke box.
Iptv- voor 6.5 euro per maand wel een beetje niet legaal😜
Ja, dat kan. Maar dan moet je wel verhuizen. Voor het standaard pakket (incl 2 4k zenders) is geen CI+ module nodig.
"en vals worden voorgelicht omtrent giganet wat ook volledig glasvezel is volgens de marketing"

Nog nooit gehoord van Giganet ondanks dat ik al jaren Ziggo klant ben, maar een simpele zoektocht geeft me deze info:
1. Heb je Ziggo, dan gebruik je ons krachtige GigaNet. Met dit glasvezel-kabelnetwerk.....
2. In ons glasvezel-kabelnetwerk wordt de techniek van glasvezel en coaxkabel slim gecombineerd voor een perfecte verbinding
- https://www.ziggo.nl/giganet -

Tot zover de valse marketing, want dat deze combo door Ziggo gebruikt wordt is dan weer wel vrij bekend, en wordt ook gewoon door personeel (zowel klantenservice en monteurs) zo uitgelegd. Tot de wijkcentrales is alles glasvezel.

[Reactie gewijzigd door DdeM op 11 mei 2022 14:01]

Vorige week stond hier nog een verkoper voor de deur. Die wilde ons graag een Ziggo glasvezelabonnement verkopen. Het viel op dat het woord glasvezel direct in de eerste zin al viel. En over combinatie met koper of coax werd niet gesproken.
Hier in omgeving Utrecht zit het glas pas net in de grond, duurt nog even voordat mensen gaan overstappen.
ik ben juist overgestapt van kpn naar ziggo. Kpn was enorm instabiel, traag en na 4x klacht te hebben gedaan maar geen antwoord ben ik overgestapt. toen konden ze in 1x alles voor me doen. qua prijs betaal ik misschien 3 euro meer.
Glasvezel is bij mij 70 cent duurder dan Ziggo, met als enige voordeel een hogere upload. KPN heeft helaas geen tvOS app dus dan houdt het op, de Ziggo Go app werkt perfect op de Apple TV in de slaapkamer. Streamen vanaf m’n telefoon vind ik maar niets.
Ik zou zelf dolgraag glasvezel willen en over een paar maanden ligt het erook, maar ... TV kijken op de AppleTV is wel een dingetje. Ziggo Go heeft jaren op zich laten wachten (is er pas 1 of 2 jaar) en veel andere aanbieders hebben geen AppleTV apps. Ik hoef geen duizend en 1 kastjes overal.
Naar mijn mening is de Mediabox Next en dan vooral de software beter dan het aanbod van KPN.
Hier een praktijkvoorbeeld. Qua stabiliteit heb ik geen klachten en qua snelheid ook niet. Om er theoretisch op vooruit te gaan zou ik het duurste glasvezel abonnement moeten nemen wat gewoon 20 euro per maand duurder is. Waarom zou ik dat doen?
Wellicht dat KPN goedkoper is puur qua internet maar als je de combi hebt met tv, internet em vaste telefonie inclusief vodafone voordeel dan gaat dat zeker niet meer op.
Het blijft me verbazen hoe weinig klanten ze verliezen omdat er tegenwoordig veel meer glasvezel opties zijn in Ziggo gebied. Je zou verwachten dat iedereen die KPN of T-mobile glasvezel kan krijgen met een fatsoenlijke snelheid zou overstappen vanwege deze 2 hoofdredenen:
Waarbij je er voor het gemak maar even vanuit gaat dat de Ziggo-gebieden inmiddels grotendeels glasvezel hebben? Hier komt het pas in Q3 beschikbaar.
KPN heeft in Q1 75000 huishoudens van een glasvezel aansluiting voorzien, en dat is natuurlijk niet alleen in Ziggo-gebieden. Op basis daarvan vind ik die 24000 overstappers nog best een aardige score.
Paar nieuwbouw huizen 100m verderop die glas hebben, maar mijn hele wijk nog altijd niet. Ook niet gepland, dus ik moet wel Ziggo gebruiken.
Ik vermoed dat een belangrijke reden waarom mensen niet over stappen te maken heeft met het email adres en het aantal accounts op het web waar dat aan gekoppeld is.
Ook zal er een hele grote groep mensen zijn die het geen ruk boeit hoe snel ze over het web surfen. Zo lang alles zonder haperingen werkt is het goed.
Tja, dat is hier geval.

Drie accounts, waar veel aan gekoppeld zit. Nou is dat allemaal wel te wijzingen, maar wel een heel gedoe.

[Reactie gewijzigd door TheDeeGee op 11 mei 2022 16:29]

TV aanbod van Ziggo. Ziggo bindt mensen niet door de technologie - daarvan weten en wisten ze dat die inferieur is aan glasvezel.

Maar door het tv aanbod / content.

Blijkbaar was het een goede beslissing om de F1 eruit te doen - onder aan de streep nog meer winst.

En de vooruitgang gaat te traag om fiber als noodzaak te hebben. Die eurodocsis standaard bepaalt steeds de mogelijkheden (tot nu toe).

Het is wachten op de grote spelers met hun complete overname van het speelveld. Als de content providers infrastructuur overnemen.
De Netflix en Amazons die de liberty global takken overnemen.
Heb zowel kpn als tmbile vergeleken eind vorig jaar.
Nu kan ik me niet alles uit hoofd hetinderen
Maar alles in 1 extra is 300down en 30up.
Voor iets meer geld krijg je 600 bij kpn. En voor minder 150.
Althans zoals ik toen zag.

Dit geld dan wel voor kijken op 3 apparaten. Betaal je bij ziggo niks extra voor maar bij kpn en tmobile wel
Dit was het laatste kwartaal en daarvoor zijn ze meer kwijtgeraakt waaronder 200k aan tv klanten. Ze hebben sinds het laatste kwartaal 2021 vol ingezet op 8 maanden en daarna 12 maanden en ook in het eerste kwartaal van 2022 om klanten weg te trekken en is allemaal marginaal, maar heeft de pijn zekers verzacht en al die klant met 12 maanden zullen wellicht volgend jaar weer overstappen.

Ook speelt het mee dat er een grote groep is die geen zin heeft in gedoe en gewoon die paar euro meer betalen puur uit gemak.

Ze verdienen niks aan deze klanten en is puur klanten aantal binnen houden, wat bij T-Mobile ook gebeurd is, maar dan om juist klanten aantal te verhogen tegen een beter bod om zichzelf te verkopen en dat is ze redelijk gelukt.

Ik had overigens verwacht dat Ziggo zonder F1 en HBO series/films de prijs zou verminderen om weer onder de prijs te komen van KPN zoals dat vroeger was, maar dat is niet gebeurd.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 11 mei 2022 15:30]

Het blijft me verbazen hoe weinig klanten ze verliezen omdat er tegenwoordig veel meer glasvezel opties zijn in Ziggo gebied. Je zou verwachten dat iedereen die KPN of T-mobile glasvezel kan krijgen met een fatsoenlijke snelheid zou overstappen vanwege deze 2 hoofdredenen:
- Glasvezel is stabieler
- KPN en T-mobile zijn goedkoper

De goede resultaten worden vooral gehandhaafd om klanten te lui zijn om over te stappen (en vals worden voorgelicht omtrent giganet wat ook volledig glasvezel is volgens de marketing) of wat zijn volgens jullie redenen waarom klanten niet overstappen op glasvezel, zeker als het goedkoper is?

Ik ben best tevreden met mijn ziggo verbinding (soms moet ik resetten om mijn volledige snelheid weer te krijgen) en de mediabox (is stabiel en snel). Alleen vind ik het onredelijk dat ze zelfs duurder zijn dan KPN glasvezel. Het enige wat me nu bij VodafoneZiggo houdt is dat ik elk jaar als 'idioot' moet gaan bellen om weer 6 maanden korting te krijgen. Wellicht toch maar eens galsvezel gaan proberen en ontdekken of mijn verbinding dan stabieler is en hopelijk ook een lagere ping geeft bij het gamen (Ziggo is ok, maar lager is altijd beter).
Reden om niet te vertrekken: de uitrol van glasvezel duurt nog een paar maanden.

Verder: CI+ kaarten in de TV's met zappen met de TV afstandsbediening, geen extra energie gebruik van een Mediabox en gratis opnemen op een aan de TV gekoppelde harddisk of op een externe harddisk recorder die we nog hebben. En wat ook helpt is dat ik nog geen UTP kabel naar mijn TV heb liggen. Maar daar zijn wel opties voor. En tenslotte betere TV kwaliteit bij Ziggo via de kabel....tot nu toe dan....

Sinds ik bij mijn schoonmoeder KPN geïnstalleerd heb, heb ik gezien dat de nieuwe TV kastjes van KPN niet alleen erg goed werken, best vlot door de menu's gaan en best gebruiksvriendelijk en compact zijn. Maar vooral de beeldkwaliteit van de TV is erg veel beter en volgens mij subjectief nu via IP TV niet meer minder dan bij Ziggo.

Ook het KPN standaard modem met Wifi 6 is prettiger, en je kan er weer zelf dingen aan instellen etc. Wat bij Experiaboxen nog wel eens lastiger was.

Maar tot nu toe speelde ook mee dat Ziggo bij opzeggen altijd een betere deal of een gematchte deal met KPN gaf zonder dat ik voor allerlei dingen zoals opnemen en TV decoders huur moest gaan betalen

Kortom: ik durf nu wel over te gaan.
Hoe lang duurt het voordat er een glasvezel monteur voor je deur staat alles er een storing bij jou thuis is? En hoe goed is de klantenservice van de glasvezelboeren? Ook best wel belangrijk. :)
Het is niet goedkoper en het is ook niet stabieler.

Ik betaal nu 37 euro daar krijg ik 600 mb down en 50 up en televisie voor.
Die deal kan ik bij KPN niet krijgen.

Daarbij heb ik letterlijk nooit problemen met het internet, dus hoe kan het dan nog stabieler zijn?
Ik ben met tmobile glasvezel duurder uit dan bij ziggo. Wanneer ik exact neem wat ik nu heb maar dan via tmobile is het €20 per maand duurder.

En vergeet niet dat die snelheid voor mij totaal niet relevant is.

Houdt trouwens rekening mee dat bij bekabelt aansluiten van je smart tv de netwerk kaart in je tv soms niet meer dan 70mb aankan. Maat had een van de latere LG oled modellen en kwam erachter dat hij al half jaar op glasvezel zit en even een Speedtest deed op z’n tv….veel mensen zullen dit niet eens door hebben
wacht maar totdat alle oranje kabeltjes in de stoepen eindelijk naar binnen worden gebracht waarna er een abonnement op kan worden afgenomen .. dán gaat het ineens heel hard! }>
Ik begrijp wel dat niet iedereen naar glasvezel over kan/wil stappen. Je noemt KPN of T-Mobile glasvezel maar... dan moeten deze aanbieders met glas wel beschikbaar zijn op jouw woonadres. Hier bij mij is dat niet het geval, Delta glasvezel is aangewezen als glasboer hier in het dorp maar na 2 jaar is glasvezel nog steeds niet aangelegd. Ik heb serieus gekeken naar die glas optie maar 1. het is duurder dan Ziggo en 2. je zit vast aan contract bij één van hun drie providers die je voor minstens een jaar moet afsluiten voordat ze glasvezel gaan aanleggen 3. van die 3 providers is er eentje die niet eens een fatsoenlijke downstream van meer dan 100Mbps haalt en geen van alleen staat een eigen router toe voor particulieren. 4. TV aanbod is bedroevend en mist de Discovery/science zenders die ik graag kijk, bovendien moet je in huis voor iedere TV zo'n klotekastje huren terwijl ik CI+ cam van Ziggo overal in heb zitten. (Ja ik kijk nog lineaire TV)
Je snapt het al : Glasvezel is totaal niet aantrekkelijk en ze haalden initieel hun 35% contractdrempel niet, na verlenging van inschrijftermijn en intensieve "laster"campagne aan de deur en flyers is het toch doorgedrukt maar zoals gezegd zijn we nu 2 jaar verder en ligt er nog steeds geen glasvezel in het dorp. Mensen die ik spreek doen bijna geen van alleen mee dus ik betwijfel of er wel echt minstens 35% heeft getekend. Wil je later instappen dan krijg je alsnog de aanlegkosten van pakweg 700 Euro voor je kiezen en wederom die verplichte provider keuze van hun terwijl dan in principe de kabel wel al is afgemonteerd in de meterkast.

Glasvezel is geen aantrekkelijk alternatief met 1 opgedrongen aanbieder want ik heb voor minder geld een snellere en stabiele verbinding en uitgebreid TV in alles-in-1 pakket bij Ziggo zonder al die losse decoderkastjes en netwerkkabels die achteraf in huis moeten worden aangebracht bij IPTV/Glasvezel. Zolang Ziggo hun Internet snelheid ieder jaar opkrikt en prijsstijgingen beperkt blijven is het maar de vraag of Glasvezel wel zo interessant gevonden zal worden door de mensen.
Omdat voor best veel mensen, een quadruple-play oplossing, dus internet, tv en vaste telefoon via Ziggo, en mobiel via Vodafone, gewoon een goed passend pakket opleveren, om een voor hen moverend pakket aan redenen. De ene (tweakende) consument, is de ander niet.

Ik ben overigens één van die 23.900 klanten die zijn verdwenen, maar ik ben tot vrij recent, klant bij ze geweest. Sinds 1999 trouwens, toen het nog @home was, en ze regelmatig, en terecht, bij Kassa en Radar verantwoording af moesten leggen. We hadden hier al 12 jaar een glasvezel huisaansluiting, maar pas na het meer thuiswerken en wens voor een hogere upload, wegvallen van F1, en vrijvallen van de mobiele abonnementen, kwam voor ons het kantelpunt, en zijn we overgestapt op KPN glasvezel + mobiele abonnementen.

Tot die tijd waren we blij met ons pakket van Ziggo & Vodafone diensten, alleen door veranderende omstandigheden past nu (KPN) glasvezel beter.
Ik kan niet voor anderen spreken, maar ik vond zelf KPN teleurstellend slecht bij de aanleg van de glasvezel. Had ik geweten dat ze zo zouden lopen prutsen dan had ik waarschijnlijk er voor gepast. Ronduit liegen over opties, niet op komen dagen bij afspraken, vervolgens zomaar voor mijn deur staan (weg gestuurd), zeer opdringerig om hun abonnementen te verkopen, etc.

Ik heb nu de aansluting, maar voor mij is het voordeliger om bij Ziggo te blijven want dat is simpelweg goedkoper voor het goedkoopste abonnement en traditionele TV. Daarnaast krijg ik bij Ziggo meer zenders, waaronder sommige die ik wel eens kijk en die ik bij de alternatieven niet kan ontvangen.

Ik heb geen scenario waar ik meer download of upload snelheid nodig heb en de oude TV ontvanger en modem/router die ik volgens mij al een jaartje of 8 heb doen het best. Ik kijk ook regelmatig via mijn Google TV via de app, dat kon wat gebruiksvriendelijker, maar eigenlijk nooit problemen. Stabiliteit van de verbinding is ok, maar kan beter, misschien dat ik maandelijks een keer problemen heb, maar in dat geval zet ik een mobiele hotspot aan en werk ik daarlangs verder.

Conclusie voor mij is simpelweg dat Ziggo wint voor mijn situatie zolang ze de prijzen niet te erg verhogen. ik kan me goed voorstellen dat iemand die meer up- of download snelheid wenst anders beslist, maar voor veel gebruikers is een simpel lijntje op minimum snelheid al voldoende.
zit al vanaf 1999 bij essent home ziggo. Heb denk ik 3 dagen geen internet gehad. Nou stabieler hoeft niet. Alle dagen nog voor Lockdown vanuit huis gewerkt 0,0 down time.
Waarom moet ik om dan. Moet je overal weer nieuwe Email adressen gaan achterlaten. Kortom ja te lui voor.
Een andere factor is dat je, als gezin, vaak ook meerdere mobiele abonnementen hebt bij dezelfde provider. Zit je als gezin van 4 personen bij Vodafone is dat dus 4x korting, 4x dubbele data, én een gratis aanvullend tv-pakket.

Die combi-kortingen maken het verleidelijk om te blijven.

Edit: en dan is er in dit gezin nog een MotoGP fan ook. Toch handig dat dat op het open Ziggo Sport kanaal wordt uitgezonden, dan heb je Ziggo Sport Totaal al niet nodig en kan je dat ‘gratis’ tv pakket weer gebruiken voor, bijvoorbeeld, Movies & Series XL. Win-win.

[Reactie gewijzigd door justmiketech op 11 mei 2022 16:44]

KPN had een speciale deal voor de nieuwe glasvezelverbinding bij mij. Ziggo had nog geen glasvezel hier. Kpn's speciale deal was duurder, maar leverde over glasvezel dezelfde snelheid als Ziggo over de kabel. Dus ja, ik bleef bij ziggo.

Dus klopt niet helemaal wat je zegt. Niet overal iig.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 11 mei 2022 17:15]

kheb het overwogen maar we hebben momenteel 3 tv's waar een CI+ module in zit waar ik dan een oplossing voor moet zoeken, nu heb ik er inmiddels een gevonden maar of dit op lange termijn werkt is niet heel duidelijk, zou ik wel ziggo tv start kunnen nemen voor 28.50 per maand voor het TV probleem op te lossen, maar dan betaal ik nog ~40 euro voor fiber van tweak (+400 euro aansluit kosten want we kregen de aansluiting alleen icm een pakket en die lagen allemaal duurder dan wat we bij ziggo hebben)

en dan kom ik op een ~68.50 uit voor internet+tv....betaal momenteel 68 voor internet+tv+telefoon...al gebruiken we de telefoon nauwelijks, nu word ziggo dit jaar weer duurder..weet niet wat tweak doet of die gewoon op 40 door blijft gaan of dat die ook duurder word maar zelfs als niet...moet ik een heel goedkope tv oplossing vinden voor die 400 euro er binnen een redelijke tijd terug er uit te krijgen (op het moment zou het...geloof 4 euro per maand zijn dat ik bespaar dus ehr....tja tis 4 euro maar die ~400 euro van tevoren ophoesten voor de aansluiting maakt het gewoon niet heel interessant.
Wij zijn juist overgestapt naar ziggo omdat ze 12 maanden 50% korting aanboden.

Betaal nu €33 per maand. Bij kpn was dat €68.
Ik ken heel veel mensen die bij Ziggo zitten omdat ze de glasvezel aansluiting nooit helemaal hebben afgemaakt in huis en wanneer je erachteraan belt, je van het kastje naar de muur wordt gestuurd en niemand het daadwerkelijk op komt lossen.

Ik was hier zelf ook ooit slachtoffer van!

Maar er zijn ook nog maar 4 van de 8 miljoen huishoudens aangesloten op glasvezel, dus dan is Ziggo veruit je beste optie. Het ADSL netwerk is tegenwoordig tenslotte behoorlijk overbelast en heeft in heel veel gebieden bar zwak signaal, wat vaak maar tot 2mbits gaat, ook al betaal je voor 50.
Verbaast mij ook. Oh nvm, er is geen glas hier.
Omdat wij toch vaker dan we denken nog ‘gewone’ TV kijken.. hierbij maken wij ook vaak gebruik van opnemen, live pauzeren en kijken vanaf het begin. Deze opties zijn bij veel aanbieders niet aanwezig of moet ik extra voor betalen waardoor overstappen maar bijzonder weinig financieel verschil met zich mee brengt.
Verder hebben wij maar een basis Netflix en Disney abbo maar streamen deze nooit tegelijk en is er ook geen noodzaak voor meer dan 100Mbit. Wij zitten al bijna 12 jaar bij Ziggo en de keren dat wij problemen hebben gehad is op 2 vingers te tellen, bij een andere aanbieder moet ik nog maar afwachten hoe soepel alles loopt. Daar heb ik die paar euro extra in de maand ten opzichte van een andere provider wel voor over.
Heel simpel, ze hebben geen email only abbo, dus als je uit de tijd komt van voor gmail dan moet je flink wat jaar aan inschrijvingen en dergelijke wisselen.
Vergeet ook niet dat sommige consumenten vastzitten aan Ziggo omdat ze bijv. een mailbox bij ze hebben. Zo ook mijn schoonouders. Jarenlang was Ziggo de enige optie voor een fatsoenlijke verbinding. Ze zijn al sinds de @Home periode klant en hebben toen ook een mailbox aangemaakt. Inmiddels zijn we een dikke 15 jaar verder en dan zo even overstappen en een nieuw mailadres moeten gebruiken is makkelijker gezegd dan gedaan.

N.B. Net nog even gecheckt en je kunt ook niet tegen betaling je mailadres aanhouden bij Ziggo. Ze houden hem na vertrek nog 6 mnd. in stand en daarna is hij foetsie.

Daarom raad ik mensen ook altijd aan om een mailbox bij een derde partij aan te maken, zodat je daarvoor nooit van je internetprovider afhankelijk bent.

[Reactie gewijzigd door ThinkPad op 12 mei 2022 09:09]

Ik zit al jaren bij Ziggo naar volle tevredenheid. T-mobile kwam glas in mijn straatje leggen en dacht kom ik ga dat proberen, allerlei afspraken gemaakt etc.
Ik zal je mijn ervaring vertellen, ik had T-mobile en het werkte allemaal prima en was tevreden over de snelheid.
Ik gebruik een vigor 2962 als router en moet zo nu en dan na een wijziging wel eens de router herstarten.
De laatste keer dat ik dit deed kreeg ik geen ip adres meer toegewezen en dit probleem is kort samen gevat nooit opgelost door T-mobile.
Dit soort problemen heb ik in al de jaren dat ik bij Ziggo zit nog nooit gehad, dus ja glas is sec gezien misschien sneller en beter maar er is meer tussen hemel en aarde.
De service desk van T-mobile kan helemaal niets met klachten als deze, 2e lijns kun je niet aan de lijn krijgen en je bent aan de goden overgedragen, ik kan dit niet hebben omdat ik afhankelijk ben van internet.
Ik ben weer terug gegaan naar Ziggo.
Als je nog veel TV kijkt is die ervaring bij Ziggo in mijn ogen nog steeds beter.
Integratie van wat je op de Mediabox thuis kijkt en wat je via de app kijkt loopt naadloos in elkaar over in mijn eigen ervaring.
Niet iedereen heeft de hoogste snelheid en een symmetrische verbinding nodig dus voor veel mensen zal het gewoon gemak zijn en het is vertrouwd.
Glasvezel is in theorie vast stabieler, maar mijn Ziggo internet is ook gewoon hartstikke stabiel. In die zin zou ik er niks mee winnen.

Wat betreft prijzen, wat ik zie voor internet + tv is dat Ziggo nog de goedkoopste is.
Voor het goedkoopste abo betaal je daar nu 43,50 (42,50 als je het vaste nummer er af laat halen).
Nee, het is niet altijd goedkoper. In mijn wijk is sinds kort T-Mobile glasvezel mogelijk. Als ik zelfde diensten als bij Ziggo neem bij T-mobile, ben ik ongeveer zelfde kwijt (scheelt 2 euro). Dit komt voornamelijk omdat Ziggo mij laatst een jaar lang gratis Eredivisie live heeft aangeboden, toen ik dreigde weg te gaan. Dat scheelt wel 20 euro per maand. Als dit niet het geval was, dan was T-mobile inderdaad goedkoper.
.

[Reactie gewijzigd door B.S.96 op 13 mei 2022 20:22]

Dat is niet per we luiheid, maar waarom zou je als consument overstappen als je gewoon tevreden bent over je diensten? Ik vermoed dat de meeste Ziggo klanten gewoon tevreden zijn, alles naar behoren werkt, en dat ze daarom helemaal niet bezig zijn met overstappen of iets dergelijks.

Overstappen op basis van de techniek van het netwerk is voor een techie leuk om uit te zoeken en uit te voeren, maar de gemiddelde burger heeft daar helemaal geen interesse in. Als het maar werkt.
Volgens die redenatie stond ik initieel ook wel open voor een overstap toen ik hoorde dat KPN glas aan zou komen leggen in mijn gebied.
De wijze waarop de aanleg in z'n werk gaat, KPN communiceert en hoe ze om gaan met klachten is echter zo bizar dat de kans dat ik nog klant wordt wel heel erg is afgenomen.

Veel huishoudens in het gebied hebben de kabel nog niet verder dan de voordeur liggen, zo ook bij mij, de monteur had geen zin meer. Na klachten is daar geen verandering in gekomen, wel verkopers die mij alvast een abonnement aan wilden bieden. Dat is nu al een half jaar de situatie, duidelijk waar de prioriteiten liggen.

De belofte was een aansluiting tot in je meterkast zonder verplichtingen, blijkbaar was dat toch niet helemaal waar. Had ik dat vooraf geweten dan had ik mijn oprit graag intact gehouden, net als vele buren van ons.

Lang verhaal kort. Glas kan voordelen bieden afhankelijk van je behoeften, maar als je ergens lekker zit zonder echte klachten is dat ook wel wat waard.
Hier in Utrecht werd bij iedereen keurig de aansluiting gratis aangelegd.
Dat was hier ook de belofte maar wordt dus blijkbaar niet waar gemaakt. Als ik nu de enige was, maar door de gehele wijk barst het van de onafgemaakte straten en problemen.
Je vroeg je af waarom er überhaupt mensen zijn die niet over zouden willen, nou dit soort verhalen spelen dus ook mee. :)
Ik had geen andere keuze dan ziggo nu gaan ze eindelijk glasvezel leggen als 20% meedoet..

Ik heb me iniedergeval aangemeld 3x sneller internet 1000/1000 ipv 300/30

Meer tv zenders voor hetzelfde geld ( de ziggo verhoging niet meegerekend)

Ik duim dat het doorgaat er eindelijk concurrentie kan komen!!
Och, ik ben al zeker vijftien jaar een tevreden Ziggo-klant. Geen klachten over de stabiliteit en de prijs heeft me nooit gestoord.

Nu krijgen we glasvezel en toch stap ik over. Puur vanwege de upload-snelheid. Dat het iets goedkoper is, is verder mooi meegenomen.

Inmiddels geloof ik wel binnen een week al vijf smeekbrieven/mails/smsjes van Ziggo gehad of ik toch echt geen klant wil blijven.
En wat was het beste offer wat ze willen geven, 6 maanden 50% korting of zelfs 12?
Denk dat het ook een effect is van de op stoom komende uitrol van glasvezel door KPN, waarvoor bijvoorbeeld in mijn wijk in Utrecht veel mensen kiezen voor glas; ikzelf zit intussen al een tijdje op unlimited + unlimited van T-Mobile. 50 euro voor 1Gpbs glas + unlimited mobiel.

(Voor het prijsverschil met Ziggo kan je dan mooi een Netfilx, Amazon Prime, HBO-max, NPO plus en Videoland nemen :)
Ik denk dat het vooral T-mobile is die de prijsbewuste consument weet over te halen. Op hun eigen netwerk zijn ze echt véél goedkoper dan de concurrentie. KPN daarentegen kost praktisch evenveel als Ziggo.

Praktijkvoorbeeld: hier is laatst KPN glasvezel aangelegd. Ik kan nu kiezen:
- T-Mobile VDSL 50Mbit 25 euro per maand (mijn huidige abonnement)
- T-Mobile VDSL 100Mbit 30 euro per maand
- Ziggo 75 Mbit 42,50 euro per maand
- KPN glasvezel 100Mbit 47,50 euro per maand
- Ziggo 1Gbit 65,50 euro per maand
- KPN glasvezel 1Gbit 57,50 euro per maand

KPN is minstens 2x zo duur vergeleken met mijn bescheiden maar adequate VDSL lijntje. Ik ga niet bijna 400 euro per jaar extra betalen om eens in de zoveel tijd een paar minuten te winnen op een down-/upload. T-Mobile gaat hier dit of komend jaar ook aanleggen, ik wacht de concurrentieslag wel even af :)

Aangezien Ziggo dezelfde prijzen heeft als KPN (1Gbit zelfs nog een stukje duurder) verbaast het me eerlijk gezegd dat ze nog zoveel klanten hebben. En het verbaast me dan weer niet dat dit aantal afneemt.

[Reactie gewijzigd door Kevinns op 11 mei 2022 12:20]

Vergeet niet dat kpn glas 1000 25 euro is de eerste 6 maanden. Dat scheelt een endje op het jaarlijkse plaatje.
Die 'eerste paar maanden' korting moet je altijd negeren, die ben je weer kwijt aan administratie of andere kosten. Bovendien is dat lokkertje na die tijd uitgewerkt en zit je langere tijd (wie switcht er nu jaarlijks van internet provider) met die hogere kosten.
Nog nooit internet onderhandeld? Kan je elk jaar doen hoor, zelfs als je bij dezelfde provider blijft. En hogere kosten, nee, daarna ben ik nog steeds bijna 30 euro goedkoper uit als ik het volle pond betaal. Volgens mij moet je eens een belletje met je provider gaan doen en eens goed naar de prijzen kijken.

Administratie kosten enzo? Het is allemaal redelijk doorzichtig, en een half jaar voor de helft van de prijs tikt snel aan.
Ne, ik onderhandel uit principe niet. Als de prijs niet bevalt vertrek ik naar een andere partij. En ik houd er al helemaal geen rekening mee als ik aanbiedingen vergelijk.
Ik kan niet in je portemonnee kijken, maar het lijkt erop dat je jezelf te kort doet.

De meeste providers matchen de deals vd aanbiedingen van een ander, daarom heeft bv ziggo de afdeling opzeggingen een script klaar liggen om je gelijk een tegenbod te doen. Is een beetje poppenkast dus, maar elk jaar 1x bellen en je bespaard honderden euros.

En tsja, de meeste mensen doen wel even een optel sommetje als ze het totalen kostenplaatje kijken. Zeker gezien dat al snel een boel geld oplevert. Dief van je eigen portemonnee als je het niet doet.
Ik vind het ook gedoe. Maar ja, bedrijven concurreren niet graag met elkaar. En als ze het doen, dan doen ze het verborgen. Dan moet je dus afdingen.
Als ik het kan vermijden dan doe ik dat. Ik koop graag bij een zaak met vaste lage prijzen, zogezegd.
Maar als je in "een markt mer kortingen" moet kopen, ofwel een markt die te duur is, dan is er geen ontkomen aan.
Vergeet niet dat kpn glas 1000 25 euro is de eerste 6 maanden. Dat scheelt een endje op het jaarlijkse plaatje.
En de afgelopen weken hadden ze op KPN.com meerdere keren een weekenddeal van 35,- euro op maximale snelheid voor 12 maanden. Die komt vast in een ander weekend nog wel een keer voorbij.
Mij verbaast het niet dat Ziggo nog zoveel klanten heeft omdat ik enkel uit Ziggo kan kiezen hier. T Mobile is met glasvezel bezig hier maar wil niets over prijzen zeggen. En ik heb negatieve ervaringen met T Mobile op prijsgebied dus zal ook niet snel overstappen.
KPN glasvezel 1Gbit is duurder dan T-mobile 1Gbit/1Gbit + onbeperkt bellen en 5G mobiel
Niet als je nu een abonnement afsluit. Dan is het 40 of 60 euro voor 1 Gbps internet only mits je ook een mobile abonnement hebt. Dan is die 40 euro nog steeds een stuk goedkoper, maar die absolute loss leaders zijn wel geschrapt (en ik twijfel of ze hier winst op maken bij de prijsbewuste Hollander die jaarlijks overstapt).
Dat is alleen de eerste 4 maanden, daarna betaal je het volle tarief -5 euro voor je thuisverbinding en -10 euro voor unlimited 5G.

Wat nog steeds een geweldig goeie deal kan zijn als je het op T-Mobile glasvezelnetwerk zit en alleen internet of internet met een basis tv-abonnement en 1 ontvanger nodig hebt. Wil je meer, dan ben je bij KPN wél goedkoper uit.

In mijn situatie betaal ik bij KPN 72,50 voor 1Gbps internet + 2 tv ontvangers en opnemen + pluspakket en 25 voor Unlimited 5G. Bij T-Mobile (op ODF) zou een vergelijkbaar pakket 76,25 per maand kosten en mobiel is dan wel even duur. Scheelt weinig, maar zoals bij alles geldt: het is maar net wat voor variabelen je erin stopt.

De doelgroep van KPN (en Ziggo) is veel meer gericht op de consument die een volledig pakket wil. T-Mobile richt zich op de prijsbewuste consument die basic voldoende vindt.
KPN daarentegen kost praktisch evenveel als Ziggo
Maar levert wel veel meer. De upload snelheden van Ziggo kunnen gewoon echt niet meer.
Ik zit bij Tweak, 1Gbit up en down, voor maar 40 per maand. Da's nog goedkoper.

(Jammer dat Tweak niet overal verkrijgbaar is...)
Niet dat ik het voor Ziggo wil opnemen, zo'n absurd slechte service daar (ze streven bijna de NS voorbij, au).
Maar voor 35 euro heb je 50/20 (vanaf juli) inclusief TV.
Vermoedelijk zit een aanzienlijk deel van de Ziggo klanten in hetzelfde schuitje als ik: als je namelijk in een (ouder) appartementengebouw woont is de kwaliteit van de bedrading in het gebouw zelf vaak bedroevend. Met de beste wil van de wereld is er op VDSL gebied maximaal 25-30Mbit uit te persen, terwijl je bij Ziggo praktisch de volledige snelheid krijgt waar je voor betaalt.
Denk dat het ook een effect is van de op stoom komende uitrol van glasvezel door KPN, waarvoor bijvoorbeeld in mijn wijk in Utrecht veel mensen kiezen voor glas;
Dat kan maar het KPN aanbod is, wanneer je voor een 1Gb verbinding gaat, niet echt goedkoper dan Ziggo uitgaande van Internet en TV. Ja, je krijgt een hogere snelheid maar zit ook weer vast aan media boxen etc waar je bij Ziggo gewoon een smartcard in de TV stopt (en dus minder stroomverbruik, niet "weer" een device erbij). In diverse gebieden is er weinig keuze; Ziggo of KPN.

[Reactie gewijzigd door Bor op 11 mei 2022 12:03]

Ik ben net overgestapt van ziggo naar kpn. Zonder tv is het stukken goedkoper. En ja, 1gb.
Dat is inderdaad een afweging. Ik kijk zelf al jaren geen TV meer en stoorde mij er altijd aan dat je verplicht bent om voor TV te betalen bij Ziggo. Heb nu glasvezel van KPN, internet only. Betaal nu 15 euro per maand minder voor dubbel de downloadsnelheid en 20x (!) snellere upload. En ik hoef niet meer verplicht te betalen voor diensten die ik helemaal niet wil gebruiken.

Voor mij was de keuze simpel :) Je moet inderdaad wel die keuze kunnen maken, was dan ook erg blij dat vorig jaar glasvezel in de wijk is gelegd hier. Vriend van mij in de stad heeft het oranje kabeltje inmiddels bij de voordeur liggen, maar nog niet aangesloten binnen. Die kan ook niet wachten. Veel problemen met Ziggo bij hem. Wegvallende verbinding op vaste tijdstippen in de avond, op random momenten mega hoge latency, snelheid die 's avonds inkakt enzovoorts.
Hey, die problemen had ik ook allemaal bij Ziggo!
Ummm, wij hebben KPN (Glas) en geen mediabox/kaart. Gewoon de APP op onze OLEDTV. Eerste wat ik deed was het KPN kastje eruit gooien.
Ja want iedereen heeft een smart tv (en wil die ook gebruiken). Het feit dat je met een smart tv nog een apparaat in huis erbij hebt die informatie over je verzamelt vind ik echt een stap te ver gaan.

Nog niet gesproken over het feit dat sommige fabrikanten tv's op afstand onbruikbaar kunnen maken. (niet dat die kans groot is, het feit dat het kán is een no-go).
Niet iedereen, maar we zitten hier op Tweakers. En de meeste Tweakers vogelen zo uit hoe hij je dit (netwerktechnisch) uitschakelt:). Dus voor mij gaan alle nadelen die je noemt niet op.
Da's natuurlijk redelijk onzin wat je daar schrijft. Het is zeker niet zo dat de gemiddelde bezoeker van deze website in staat is een complete firewall op te zetten (naast zijn eigen provider-geleverde modem/router) met daarin device-based traffic filtering of ook dpi. Het delen van data is in de meeste smart tv's deels uit te schakelen, maar niet helemaal. En je moet goed je best doen om alle ongewenste verkeer van je tv eruit te filteren. Da's niet zomaar ff een blocklist activeren en gaan. Daarnaast kan met iedere update vh toestel alles weer anders zijn, dus echt een permanente oplossing hiervoor is er niet.

Naast al deze zaken, is het nieteens duidelijk welke gegevens de kpn app zelf verzamelt.

Da's het mooie aan dvb-c / dvb-s2 / dvb-t: een open standaard, met eigen apparatuur te gebruiken, waarbij je niet afhankelijk hoeft te zijn van propriëtaire "ontvangers"/decoders.
Het is ook niet zo dat de gemiddelde bezoeker zich hier zorgen maakt over het feit dat fabrikanten jouw apparaat op afstand zich onklaar kan maken.

Vandaar kan die groep prima (laten) doen wat jij beschrijft :-).

Het streept elkaar weg voor mijn gevoel en dus als wat ik schrijf onzinnig is, is jouw commentaar op de mijne ook onzinnig.

[Reactie gewijzigd door Clarissa op 12 mei 2022 15:42]

"Het is ook niet zo dat de gemiddelde bezoeker zich hier zorgen maakt over het geits dat fabrikanten jouw apparaat op afstand zich onklaar kan maken."

Wat hebben geiten hiermee te maken??

"Het streept elkaar weg voor mijn gevoel"

Dat is jou gevoel, dat kan wezen, maakt het nog niet feitelijk juist.
Dat was een tikfout...

Gaan we nu naar dat niveau?

Want dan kan ik gelijk bij jou: 'Dat is jou gevoel, dat kan wezen, maakt het nog niet feitelijk juist.' verbeteren..

wat heb ik ermee te maken? Of bedoel je jouW, dus mijN gevoel...

man man man. Ik ga er weer van tussen

Want jouW beweringen waren ook op gevoel gebaseerd en je begint mij nu op tikfouten aan te pakken (wat gelukkig minder erg is dan taalfouten ;))

[Reactie gewijzigd door Clarissa op 12 mei 2022 20:53]

"Want dan kan ik gelijk bij jou"

Wat kan je gelijk bij mij?? 8)7

Mijn beweringen zijn niet op "gevoel gebaseerd, maar louter op feiten. Je reageert vervolgens met een argument wat, naar eigen zeggen, op je eigen "gevoel" is gebaseerd. Appels en peren.

Redelijk zinloos om op deze manier een dialoog te voeren.
Naast de Nederlandse taal, kan je ook niet begrijpend lezen. Met dure woorden poets je dat niet weg. Ik ga hier niet meer op in, dus voer je dialoog maar met jezelf (wat je al deed)

[Reactie gewijzigd door Clarissa op 13 mei 2022 08:14]

"Naast de Nederlandse taal, kan je ook niet begrijpend lezen". Naast de nederlandse taal wat?? Maak je zin eens af!
"dus voor je dialoog maar met jezelf (wat je al deed) " . "voor" je dialoog , echt waar?

Een grote mond opzetten, dat lukt je prima. Maar één enkele reactie foutloos schrijven bestaat kennelijk niet uit de mogelijkheden. Zo te zien ben je met je videokaartenhandel op tweakers een stuk vriendelijker.
Als Docsis 3.1 al maximaal 1 tot 2Gbit/s levert... en in praktijk ze nu nooit meer dan 50 Mbit/s leveren (bron: https://www.ziggo.nl/alles-in-1) ... waarom zouden ze dan docsis4.0 willen? is er een andere reden?
Is sneller/makkelijker om 3.1 gewoon open te draaien ipv alles te gaan upgraden/vervangen...
Dat komt omdat Docsis 3.1 nog niet volledig geïmplementeerd is. De huidige uploadsnelheden zijn de snelheden die Ziggo kan leveren op het Docsis 3.0 platform. Wanneer Ziggo daadwerkelijk een Docsis 3.1 upload stream activeert dan kan deze snelheid zomaar een factor 2 a 3 hoger worden. Alles afhankelijk van de mate van overboeking en beschikbare capaciteit.

Met Docsis 4.0 wordt docsis echt full duplex wat simpel gezegd inhoudt dat je binnen hetzelfde frequentiespectrum zowel de up als downstream tegelijk kan gebruiken. Hiermee zou je met gemak de Gbit moeten kunnen halen in de upload.

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 11 mei 2022 12:20]

Als ik 't niet mis heb is die 1 tot 2 Gbps in totaal per segment, dus niet per aansluiting.
net zoals glasvezelkabels ook in wijkcentrale samenkomen, waar behoorlijke overboeking plaatsvind (1:20 is niks).

1:1 verbindingen zijn voor particulieren niet te betalen. is enkel voor sommig zakelijk gebruik nodig.
Omdat je bij coax je verbinding deelt met de rest van je wijk/straat. Vergelijk het met kratten bier in de supermarkt, je mag maximaal 2 kratten kopen, omdat er ook voldoende moet overblijven voor de rest. Bij DOCSIS 4 komt er een grotere gang (meer bandbreedte) zodat er meer kratten bier ingekocht kunnen worden, het aantal mensen blijft (ongeveer) hetzelfde, dus je mag dan 4 kratten kopen.
Glasvezel gaat ook over een gedeelde verbinding. Dat kan niet anders.
Upload (veel verder) omhoog kan (nog) niet, daarvoor moeten ze eerst van bijv. de analoge radio signalen af.
die zijn er al af ;)
29 maart zijn de laaste steden afgekoppeld.
Dat is niet geheel waar. Volgens ziggo scheelt die 20 mhz helemaal niets, en wisten ze niet eens wat ze met die bandbreedte moesten. Ze zeggen dat het nodig is voor docsis 3.1
Zover ik me kan herinneren ging het erom dat ze een blok aaneengesloten 'transport kanalen' op de kabel moeten hebben, ook met Docsis 3.1.

Kan me vergissen maar goed.
is er een andere reden?
Veel beloven en weinig geven, doet gekken in vreugde leven.
Ik vind het nog steeds vrij bijzonder dat Ziggo nog steeds geen "last mile" fiber optie heeft. Wellicht geeft de concurrentie genoeg hitte om ze van idee te veranderen.
Het probleem is dat als ze over gaan naar volledige fiber ze dan ook toegang moeten geven aan concurrenten op hun kabel. Vandaar dat Vodafone ook van de glasvezel af moest wanneer de Joint venture VodafoneZiggo kwam.

Ze willen de monopolie op de kabel zo lang mogelijk volhouden, gezien ze nog steeds genoeg geld eruit kunnen pompen.
Dit klopt niet.

Alleen KPN had de verplichting om
anderen toegang te geven op glas en koper. ACM wilde die verplichting uitbreiden, maar tot nogal wat consternatie zei de rechter toen dat de verplichting alleen voor koper gold!

nieuws: KPN en VodafoneZiggo hoeven netwerk niet open te stellen voor andere ...
en:
reviews: KPN en Ziggo hoeven hun netwerken niet open te stellen

KPN is alleen maar niet gestopt omdat ‘wholesale’ geen slechte business is en ze weten dat er anders nog veel zwaardere regulatie komt.

De reden dat Vodafone Thuis moest worden verkocht was simpelweg teveel concentratie van gebruikers en dat er een speler van de markt verdween, dat had niks met de techniek te maken (Vodafone Thuis had vrij veel koper-aansluitingen via KPN en maar een piepklein beetje glasvezel).

Staat ook in de uitspraak van de EC
https://ec.europa.eu/comm...rner/detail/en/IP_16_2711
Vodafone owns its mobile network and relies on wholesale access to the copper and fibre infrastructures of the historical incumbent KPN for its other services.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 11 mei 2022 12:55]

Alleen KPN had de verplichting om
anderen toegang te geven op glas en koper. ACM wilde die verplichting uitbreiden, maar tot nogal wat consternatie zei de rechter toen dat de verplichting alleen voor koper gold!
KPN is alleen maar niet gestopt omdat ‘wholesale’ geen slechte business is en ze weten dat er anders nog veel zwaardere regulatie komt.
Ja en dat weet Ziggo ook als ze naar de glasvezel gaan. Ik denk dat ze die keuze verder heel bewust hebben gemaakt.
Dat is eigenlijk een heel goed punt.... Bedankt :)
In Frankrijk is de last-mile bij 'fibre' abbonementen eigenlijk altijd coax, en daar heb je al 10 jaar 1/1Gb symmetrisch (en inmiddels down tot 25Gbit). De techniek is dus het probleem niet (althans, niet voor de last-mile). Fiber als in FTTH is ook een marketingdingetje dus, en niet per se nodig voor een Gb+.

Ik vraag me af waarom dat daar zo makkelijk gaat en in Nederland blijft steken op 50Mbit up bijv. De kabelmarkt is er in elk geval geliberaliseerd, misschien heeft dat ermee te maken.
Het probleem is legacy. Het volledig gebruik van Docsis 3.1 vereist aanpassingen aan de set up van de klant: modem, AOP en aan het frequentiegebruik op het netwerk. Het uitschakelen van analoge radio was dus een voorwaarde. Docsis 3.1 is een nieuwe techniek die naast Docsis 3.0 draait, dus nog meer legacy die in de weg zit.
AOP zit al best een tijdje op Docsis 4 specs, die gaan tot 2 Ghz. Huidige modems ondersteunen max 1Gbps op Docsis 3.1. Frequentie ruimte die ze vrij hebben gemaakt is mooi, maar er zijn nog geen modems voor (je moet dan een high split hebben om de ruimte tot 208Mhz te kunnen gebruiken). Volgens mij moeten ze ook nog wat werk doen aan de CMTS centrales.
Veel oude AOPs zijn niet geschikt voor gigabit, die hebben een filter dat niet het hele nieuwe spectrum doorlaat. De frequentieruimte van analoge radio wordt gebruikt voor de nieuwe OFDMA techniek van Docsis 3.1
Staat ook in het artikel, de huidige Docsis standaarden die Ziggo gebruikt kunnen prima hoge uploadsnelheden aan. Het is een bewuste keuze van Ziggo om dit niet te leveren, hun marktonderzoek zal wel aantonen dat het ze meer oplevert als ze met hogere downloadsnelheden kunnen adverteren dan als ze daar 50 of 100Mbit van af moeten snoepen om over te hevelen naar de uploadzijde.
Maar dan maak je toch een uploaders abbonement tegen hoog tarief,

Ik betaal graag 10 euro per maand meer om een 600/300 lijn te hebben ipv 600/40
Gevaarlijk als je altijd zo zonder kennis verkeerde conclusies trekt. Momenteel kan in een gebied van Docsis 3.1 tot 2Gbps upload maar dit wordt wel gedeeld door een hele CMTS met +- 300 aansluitingen. Feitelijk is er dus maar 3,33Mbps upload per huishouden maar met overboeking kan dat natuurlijk een stuk hoger uitkomen. Daarnaast is het overschakelen van downstream kanalen naar upload niet zo eenvoudig omdat de kanalen achter elkaar in het spectrum moeten staan en daarbij zit upload in een lager segment dan download. Analoge Radio uitschakelen geeft wel weer wat ruimte in het lage spectrum voor upload.

Conclusie, wees voorzichtig met aannames :)
Ziggo heeft al lang geleden aangegeven de upload te willen en gaan verhogen nieuws: Ziggo: hogere uploadsnelheid komt pas bij docsis 3.1 10Gbit/s - update
De vraag is of de groep voor wie een hoge upload echt interessant is groot genoeg is om het voor Ziggo interessant te maken daar enige moeite in te steken.
Ik weet niet of we nou Frankijk zo als lichtend voorbeeld moeten zien, het halve land zit daar nog op DSL met 7 Mbit down / 0.8 Mbit up.

Wel allemaal IPv6, dat dan weer wel.
Daar betaal je dan ook maar 2 EUR voor, en is VDSL snelste profiel ongeacht abbo. En in de steden moet je je best doen om meer dan een tientje voor 1GBit fibre/kabel te betalen. Er ligt in NL dan wel fiber/kabel, je heb van de gekke tiers in de abbo's waardoor je tenzij je 50+ euro betaald alsnog ADSL snelheden hebt.

Ja, graag, doe mij Frans internet maar :) In het zeldzame geval dat het niet sneller is, is het tenminste goedkoper.
7/0.8 DSL bij Orange is gewoon 70 euro per maand hoor? :?
Free via venteprivee, elk jaar weer een deal voor een jaar a 2 EUR/mnd. Sowieso is Free goedkoper (als ze nog ADSL doen, 30 dacht ik?)
Free is 35-45 euro per maand. Free doet wel ADSL, maar dat gaat altijd over het Orange kopernet, dus bij storingen is het altijd vingerwijzen en kan je weken kosten, dus gaan de meesten maar naar Orange terug.

De 5G uitrol gaat nog traag, en er zijn nog maar mondjesmaat unlimited abonnementen met 4G/5G voor routers (Bouygues, in sommige locaties).

Als je niet toevallig in een gebied met glasvezel woont is het met het Franse internet droevig gesteld.
Zo toevallig is dat niet, tenzij je een Nedertoerist bent ver buiten de steden ;) Ruim de helft van de Fransen zitten in glas-gebied (ben even de term die ze ervoor gebruiken kwijt). Idd, daarbuiten is draadloos nog vaak een goede optie als DSL te traag is.
staat in de titel dat ze docsis 4.0 testen... daar is je antwoord.
Waarom die oude techniek blijven gebruiken? Glasvezel is de toekomst. Mijn kabel provider schakelt ook over naar glas. En vanaf de meterkast coax, dus geen extra kastjes bij de TV. Standaard nu al 2 4k UHD zenders via de TV.
Dat ziggo dit niet doet, wil niet zeggen dat het niet kan.
Zolang die oude techniek voldoet hoeft Ziggo nog niet naar glasvezel lijkt me.
Omdat die techniek momenteel nog een concurrerend aanbod biedt zonder zware kosten te maken. Als Ziggo met Docsis 4.0 hogere snelheden kan bieden en de klanten gaan daar mee akkoord, waarom zou je als bedrijf dan miljoenen gaan uitgeven aan graafwerken, vergunningen etc, alleen maar omdat iets nieuw is? Het zal de gemiddelde klant worst wezen of de kabel die binnenkomt van koper, glas of een stel postduiven met USB sticks is, als de diensten in huis maar gewoon naar wens werken.

Glas is zeker de toekomst en andere bedrijven investeren daar veel in maar coax biedt momenteel voldoende snelheid. Tel daarbij op dat er in veel huizen nog een actief gebruikt coax netwerk ligt voor tv en dat veel mensen het toch prettig vinden om zonder kastjes en moeilijk gedoe lineaire tv te kijken. Niet elke klant wil hetzelfde he.
maar welke gemiddelde consument is dat nu echt nodig en ja ook de komende jaren en jaren?

ze spreken over multi gig. ik zie dat echt totaal niet vol gebruikt worden in 99% van de huishoudens.. bijna niemand heeft bv echt multi gig utp liggen.. en wifi (zelfs AX) gaat nog echt niet over de 1G heen (misschien gezamelijk met flink meerdere apparaten, maar wie is er nu met 3a4 wifi verbonden apparaten over alle aparaten de lijn vol aan het trekken op hetzelfde moment)

Ziggo moet gewoon de upload omhoog gooien, ik heb nu 1G/50M van hun die 50M is de enige reden dat ik echt rond kijk zal ik naar glas gaan (ik heb glas liggen)
Die 1G kan met "gestolen" worden geeft mij maar een 500M/500M optie en ik zou daar meteen voor gaan, zelfs 200/200 zou ik beter vinden dan de 1G/50 die ik nu heb...

Maar als ze de die 50 van de 1G abo nu gewoon minimaal verdubbelen maar eigenlijk naar de 200 moeten gooien (dus 1 op 5 vast houden niet 1 op 10) dan ben ik best tevreden met wat ik nu heb
Welke kabel provider heb je?
Omdat die coax-kabel er al ligt en het neerleggen van de fiber niet bepaald goedkoop is.
Dan ben ik wel benieuwd: Als je glas binnenkrijgt, en naar COAX gaat voor de TV's ... heb je daar dan een apart soort modem/bridge/transmodulator voor? Welke techniek word gebruikt voor de interne coax? En hoe komt het tv signaal binnen over glas?

In principe zou je digitale TV ook gewoon via DVB-IPTV kunnen sturen, maar er zijn niet zoveel tv's die dat ondersteunen. Panasonic is volgens mij één van de weinige.
Docsis != Last Mile Fiber. Het was ook geen vraag.
Docsis is altijd asymmetrisch, terwijl volledig fiber symmetrisch kan zijn.
Of het 3.1 of 4.0 is veranderd weinig aan dit feit.

Tuurlijk, het scheelt Ziggo toch een hoop geld om de last mile met coax te houden aangezien ze binnen niet de koperkabel moeten vervangen.

Maar de animo voor fiber is er, en ze al op veel plekken de vezels hebben liggen.
Je kan met Docsis 4.0 wel degelijk symmetrische snelheden aanbieden.

Er is overigens geen animo voor fiber (misschien hier op tweakers als enthousiastelingen). De gemiddelde klant wil een stabiele verbinding met een bepaalde snelheid. Het is niet relevant op welke manier dit geleverd wordt. De glasvezel marketeers buiten het huidige verschil maximaal uit en dat is hun goed recht.

Echter zal je met low latency docsis 4.0 functioneel geen verschil merken met glasvezel.

Daar komt ook nog bij dat Ziggo wel degelijk FTTH (RFoG) uitrolt in sommige gevallen waar dit praktischer is. De aantallen zijn nog beperkt. Hier wordt middels een mediaconverter in de meterkast de overgang gemaakt naar Coax zodat de bestaande modems en TV apparatuur aangesloten kan worden.
Inderdaad, het zal de consument worst wezen of de last mile glasvezel, coax of 5G is.
Ik niet. Die koper kabel is van "hoge" kwaliteit in vergelijking met het oude telefoon koper netwerk. En ze kunnen nog steeds opschalen. Met de nieuwere docsis standaarden is het net zo vlug als glasvezel of vlugger. (Of ziggo dat ook levert is iets anders). Dus waarom zou je iets vervangen, met al de kosten die erbij komen wanneer het gewoon werkt?

Tegen de tijd dat er technische reden is om op glas over te gaan, kopen ze gewoon een van de glasnetwerken (hun deel erop of de onderhoudende partij).
Op lange termijn krijgen ook steeds meer mensen glasvezel. Ik voorzie dat veel mensen daarna gaan overstappen naar de goedkopere optie. Ziggo zal alleen maar meer klanten verliezen.
Begrijpelijk. Ik zit nu nog bij Ziggo maar de komende maanden wordt er hier glasvezel aangelegd. De dag dat ik een glasvezelaansluiting heb in mijn woning is de dag dat ik mijn abonnement bij Ziggo opzeg.
Ik zat bij mijn vorige woning ook vast aan Ziggo. Nooit meer.
Overigens was ik niet per se ontevreden met de dienst - zelden problemen gehad - maar vooral het gebrek aan keuze en het maar moeten slikken van prijsverhogingen deed af. Die verhogingen heb je overal, maar als je jaarlijks kan overstappen van provider kun je in ieder geval nog die overstap kortingen krijgen.
Gisteren zijn ze bij ons geweest om de glasvezel af te werken in de meterkast (Delta, kleine dorpen).
Het internet van Ziggo was bij ons stabiel maar de lage upload was voor mij altijd wel vervelend.
Vorig jaar Ziggo gebeld voor korting en dan checken ze zelf al de alternatieven ADSL 7Mbit/s , 1 Mbit/s en dan wordt je haast uitgelachen dat je daar aan zit te denken }>
Maar meneer dan kunt u haast niet internetten.

Vanwege geen activeringskosten van de glasvezelaansluiting (650euro, als je geen abonnement zou afsluiten dan betaal je die later), hogere upload, minder kosten en meer mogelijkheden was de keuze snel gemaakt.

Mocht ik overigens niet echt gebruik hoeven te maken van de hogere upload dan was ik ook wel tevreden met Ziggo en voor velen zou dat ook echt genoeg zijn.
Alleen dan zouden de prijzen wel wat meer in lijn moeten liggen met een glasvezel abonnement.
Nu maar hopen dat ze wat gaan opschieten met de glasvezel aansluiting aangezien de opleverdatum nu nog als september vermeld staat.
Dan heb je geluk dat je geen 'activeringskosten' of aansluitkosten hoef te betalen in het buitengebied. Ze hebben een heel bedrijventerrein aangelegd waarbij ze per aansluiting 2200 euro vroegen. En ze blijven vrijwel wekelijks bellen om aan te sluiten.
Een bedrag per aansluiting vragen is niet helemaal ongebruikelijk en kan in de meeste gevallen op de lange termijn ook wel uit. 2200 euro is wel erg veel, in Noord Drenthe kan het voor 700, op de Veluwe voor 1500 euro.
De meeste 'wat snellere-meer-Mbit-abo's' zijn wel 10 euro in de maand goedkoper.
Heb je na 10 jaar zo'n 1200 euro bespaart.
En mind you, het maakt nogal uit of je instapt in een nieuw netwerk of bij de oude provider (KPN/Ziggo) blijft die forser moeten investeren. De kans op hogere prijsverhogingen zijn dan aanzienlijk hoger.

Waarom Ziggo niet verder gaat verglazen maar mee heil ziet in DOCSIS is echt een raadsel.
Het bewijs is inmiddels wel geleverd dat je prima een goed rendabel/concurrerend nieuw glasvezel netwerk kunt optuigen zonder subsidie. Het vergt alleen een lange termijn investering en dat kan Ziggo zich waarschijnlijk niet permitteren. Aandeelhouders willen binnen 5 jaar resultaat zien, glasvezel duurt 10-15 jaar. Ben erg benieuwd hoe Ziggo er over 20 jaar voor staat.
Dat is geen raadsel. Ziggo doet beiden. Steeds vaker zie je bij nieuwe aanleg Ftth in combinatie met RFoG. Goed voorbeeld is de Zalmhaventoren in Rotterdam. Deze aansluitingen kunnen in de toekomst makkelijk over gezet worden naar een "volwaardige" glasvezelaansluiting. If there is such a thing.

Tegelijk gaat men niet overal straten opengooien en wordt de bestaande infrastructuur gebruikt. Waarom miljoenen extra investeren als de kabels die er nu liggen voor de komende 10 a 20 jaar dezelfde snelheden aankan? Ecomonisch gezien nou niet echt het slimste.
Waarom miljoenen extra investeren als de kabels die er nu liggen voor de komende 10 a 20 jaar dezelfde snelheden aankan? Ecomonisch gezien nou niet echt het slimste.
Heel simpel: Omdat je anders de boot mist ;)
De investeringen in elke nieuwe DOCSIS standaard worden uiteindelijk doorberekend aan de klant, daarop kun je besparen als je glasvezel legt tot aan het huis. Tot op heden hoefde dat niet want er was praktisch geen concurrentie voor snel(ler) en stabieler internet. Inmiddels is die er wel en wordt Ziggo rechts en links ingehaald. Dat heeft nu misschien nog niet zoveel gevolgen, maar ook het COAX netwerk is aan slijtage onderhevig en zal ooit een keer vervangen moeten worden. Dat gaat ongetwijfeld nog wel tientallen jaren duren, maar ik denk dat het momentum dan voorbij is. Het lijkt mij in elk geval een beeld waar investeerders niet blij van worden.
De investeringen die gedaan worden bij een nieuwe Docsis standaard zijn een fractie van de aanleg van glasvezel. Denk je dat de aanleg van glasvezel niet doorberekend zal worden? En ja, een gezond bedrijf gaat niet investeren in iets wat een ROI heeft van 20 jaar, zeker niet als er alternatieven zijn die een fractie kosten maar op korte termijn hetzelfde effect hebben. De discussie wordt pas interessant wanneer Docsis 4.0 niet meer voldoet. Tegen die tijd zal het netwerk van nature al verder verglaasd zijn. Nu klakkeloos alles openbreken is economisch gezien zeer onverstandig en het is daarom volkomen logisch dat een bedrijf als Ziggo dit niet doet. Een groot risico wat in feite niet genomen hoeft te worden.

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 11 mei 2022 16:55]

Ik begrijp dat het aanleggen van glasvezel geld kost. Maar bedragen moeten wel klein beetje normaal zijn. Waar ik destijds door KPN gratis ben aangesloten, zelfs zonder afname abonnement en waarvan ik heb begrepen heb dat T-Mobile ook kosteloos glas in huis aanlegt dan zijn kosten die Delta vraagt gewoon veel te hoog.

Mijn voorbeeld gaat om regio Westland, het is niet eens buitengebied maar een bedrijventerrein welke 10 meter vanaf een nieuw aan te leggen woonwijk ligt welke wel gratis wordt aangesloten, deels Delta deels KPN.

DOSCIS is een techniek over koper welke ongeveer vergelijkbaar is met glasvezel. Glasvezelparen in de grond kunnen vaak vele upgrades aan beide zijden hebben van hardware voordat het 'glas' het niet meer aankan. Ziggo heeft een enorme hoeveelheid COAX in de grond liggen waarop je wellicht even vooruit kunnen. Het zelfde was voor A/VDSL van toepassing, echter is daarmee de rek er nu uit en kan je alleen met bond-vdsl nog een grote stap maken.
Zelfde gedachten besluit hier. Kwalitatief is Ziggo prima maar de glas concurrentie heeft ze ingehaald.
Met de dienst an sich is inderdaad niks mis. Stabiliteit is goed, haal vrijwel altijd de geadverteerde snelheden. De upload is gewoon ontzettend beroerd, helemaal wanneer je thuis een server/nas hebt staan die je van buitenaf benadert.
Omdat ik redelijk goede ervaringen heb met hun dienstverlening heb ik voor ziggo gekozen in plaats van een kleinere glasvezel aanbieder. De downloadsnelheden zijn voor mij voldoende. De uploadsnelheden zijn op zich een stuk lager maar voor mij nog steeds voldoende, ook voor video streamen/ uploaden. We moeten ook niet doen alsof 30 mbit upload een soort van 56k modemlijntje is..
Helemaal mee eens, als ze die beroerde upload eens competitief maken met glas zijn ze best het overwegen waard. Ik ga niet terug van 1000/1000 naar 70/1000. Of ik nu 55 euro bij T-Mobile betaal of 62 euro bij Ziggo met bijv. Ziggo Sport inbegrepen.
Ik ben recent geswitched van Ziggo (1000/50) naar T-Mobile (1000/1000) en merk wel dat t-mobile stabieler is bij mij. Ook is er een merkbaar verschil in latency ten nadele van Ziggo.
Qua TV (ik had Mediabox Next) is Ziggo wel flink beter. Maar qua maandelijkse kosten betaal ik (incl Vodafone korting verlies mee gerekent) 40 euro minder per maand voor mijn pakket.
Al zou Ziggo nu kunnen matchen qua snelheden zou ik dan ook niet snel meer terug gaan.
Ja tv opties van niet ziggo providers zijn vaak niet handig. Lees extra kastjes, ethernet verbinding ipv coax.
Met Mediabox Next van Ziggo is ook een netwerk verbinding vereist, maar de kwaliteit, soepelheid, etc. is vele malen beter bij Ziggo.
Anoniem: 159816
@Zebby11 mei 2022 13:11
De prijzen zijn voornamelijk het probleem. Bij een glasvezel provider betaal ik 20,- minder voor sneller internet...
Die zijn hier helaas zo goed als gelijk, dus dat is geen (interessante) factor. Puur een principe kwestie jammer genoeg.
Heb ik hier half jaar geleden ook gedaan. Op zich geen klachten over Ziggo, maar de beroerde upload snelheid en hoge prijs bevielen niet...
Zit nu bij RapidXS, bevalt uitstekend, gigabit up en down en dat voor 39,- per maand (excl tv aansluiting, dat heb ik nu via nlziet).
De prijs is helemaal afhankelijk van de eigenaar van het glasvezel. Bij mij is vorig jaar een glasvezel van KPN binnengelegd. Ik had me vooraf al verlekkerd op de hoge snelheden versus de lage prijs. Toen het er eenmaal lag was de lol er snel vanaf. 1 Gbps bij Tweak bijvoorbeeld kost ook gewoon 63 euro per maand en dan heb je er nog geen televisie bij.
De uploadsnelheden zijn redelijk laag maar 30 mbit upload is ook niet helemaal niks he. Zelfs niet anno 2022. Kan je prima met meerdere mensen in huis tegelijk mee videobellen / upstreamen.

Ik snap dat voor bepaalde usecases meer zeker welkom is, maar voor veel gebruikers boeit het echt niet.

[Reactie gewijzigd door PjotterP op 11 mei 2022 13:37]

De uploadsnelheden zijn redelijk laag maar 30 mbit upload is ook niet helemaal niks he. Zelfs niet anno 2022. Kan je prima met meerdere mensen in huis tegelijk mee videobellen / upstreamen.

Ik snap dat voor bepaalde usecases meer zeker welkom is, maar voor veel gebruikers boeit het echt niet.
Ik snap ook dat jij voor jezelf de gedachte in leven wilt houden dat het nu ook goed is, dat mag.
Maar op veel plekken ( niet KPN ) glasvezel wordt glas geleverd á 40/45€ en het TVpakket indien gewenst 15€
Dat scheelt ook al een paar euro in de maand.
Dat jij het niet ziet zitten om een 'onbekend' netwerk te gaan gebruiken, doet niet af aan de kwaliteit verder.
Leg eens uit , wat is het voordeel, of bent u goedkoper uit.
Ja ik heb nog niet eens het duurste abo, maar geen klachten over de snelheid
Het voordeel is ten eerste véél meer keus in aanbieders. Ziggo heeft alle rechten op de kabel dus zijn zij de enige die mogen leveren via de kabel. Meer aanbieders = concurrentie.

Verder is zoals ik al noem de uploadsnelheid bedroevend bij Ziggo, de upload van het allerduurste en snelste pakket blijft steken op 50mbit/s. Dit is misschien voor een gemiddelde thuisgebruiker voldoende, maar voor een bedrijf die dit zakelijke pakket afneemt enorm krap.

Zelf heb ik een NAS thuis staan welke ik regelmatig van buitenaf benader, dan merk je heel snel de limieten van de karige uploadsnelheid. En dan heb ik het nog niet eens over het uploaden/delen van grote bestanden, cloud backups etc. etc.

Het is dus niet dat ik heel ontevreden ben over hun dienst, ze leveren wel wat ze aanbieden. Ik ben gewoon niet tevreden over hetgeen wat ze aanbieden.

[Reactie gewijzigd door MaxTheKing op 12 mei 2022 09:30]

Nee dat valt wel mee, er zijn ook mensen die het gemak van coax prettig vinden, zodra je het TV pakket bij glasvezel erbij neemt valt het verschil tussen Ziggo en Glasvezel wel mee.

Er zijn nog hele generaties in Nederland die liniair TV kijken en veel mensen willen geen kastje bij de TV.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 11 mei 2022 12:09]

Ik heb gisteren zitten kijken om over te stappen op glasvezel vanwege de prijsstijging van Ziggo. Maar het prijsverschil is erg beperkt (ik heb naar T-mobile gekeken) voor all-in-1 paketten. Doordat je met een belletje naar retentie altijd wel een korting kan krijgen zou ik bij T-mobile echt maar een paar euro minder betalen voor een vergelijkbaar pakket (400 mb vs 300 mb inclusief TV en opnemen; ja, wij kijken nog lineaire TV). Ik heb zowel een t-mobile als Vodafone abonnement thuis.

Van Ziggo heb ik overigen naast het gratis pakket vanwege het Vodafone abonnement ook nog 12 maanden gratis ESPN gekregen (ik denk ter compensatie van de Formule 1).

In het verleden heb ik wel een glasvezel (1 Gb) van Tweak gehad (met tv van Ziggo). Was wel prima stabiel internet, maar daar heb ik momenteel eigenlijk ook geen problemen mee bij Ziggo (en de hogere snelheid heb ik ook niet echt nodig). (lineaire) TV is bij Ziggo volgens mij altijd nog het beste (vooral ook het geluid!) en dat is mij die paar euro wel waard.
Wordt er ook nog ergens een fatsoenlijk tv pakket aangeboden zonder internet? Ik heb tv vooral omdat ik wel het nieuws wil kunnen zien.
Ziggo biedt zelf nog kabeltv. KPN biedt digitenne los, Canal Digitaal biedt tv los via app of schotel en anders heb je altijd NLziet nog.

Als het je echt enkel om het nieuws gaat kun je gewoon een DVB-T2 antenne op je tv aansluiten, NPO en regionale omroep zijn sowieso gratis. Ook is NPOstart gratis voor zowel live tv als terugkijk tv. Mocht je het RTL nieuws willen zien, RTL XL is gratis terug te kijken. Mogelijkheden genoeg dus :) .
Ik ben zelf even gaan googelen en kom bij nlziet uit als alternatief. Zolang ik bij ziggo vast zit, is natuurlijk kabeltv inclusief, maar bij een toekomstige overstapmogelijkheid naar KPN glasvezel, is het goed om de opties te kennen.
Ik heb internet-only van Ziggo, dus zonder TV, en daarbij NLziet. Is totaal €4,50 goedkoper per 1 juli dan Internet & TV Start en ik kan minimaal een jaar lang programma's terugkijken ipv twee dagen.
NPO app installeren op je TV? Is gratis. Sowieso zijn NPO 1,2,3 gratis, geen Ziggo voor nodig.
Alleen heeft niet iedereen een Smart-TV zoals bij veel oudere mensen.
Dat hoeft toch ook niet?
Je installeert toch gewoon een GoogleTV Chromecast bij je ouders/grootouders? Lekker simpel alle tegeltjes verwijderen en alleen NPO neerzetten. En gewoon hun vertrouwde afstandsbediening laten gebruiken.

Als ik het voor het zeggen had in de wereld, werden er TVs verkocht die geen smart functie hebben (en ook TVs zonder speakers, laat ze lekker supergoed zijn in beeld weer geven en meer niet).

Voor de meesten is een GoogleTV Chromecast prima, voor de rest een ShieldTV Pro. En voor de fruit fans een AppleTV. Kom je veel verder mee en krijg je tenminste updates/ondersteuning.
True, dat is natuurlijk een perfecte oplossing! Moet ik alleen nog wel 40x uitleggen hoe het wisselen van HDMI kanalen werkt, maar dat is toch al aanwezig haha.
Moet ik alleen nog wel 40x uitleggen hoe het wisselen van HDMI kanalen werkt
De chromecast met afstandsbediening heeft gewoon een knop voor het schakelen naar de juist HDMI.
Weet ik, maar ben al jaren bezig met m'n grootouders om dat uit te leggen.
Als ik naar mijn grootouders kijk, vergroot je hiermee juist het probleem.
Ze hebben geen internet nodig, maar dan net wel.
Ze willen TV die eenvoudig werkt, maar dat heb je met de appjes niet meer. M.a.w. ik kan zelf vaker langsgaan als plots iets niet meer lijkt te werken. Zoals iemand anders al aangaf is het schakelen tussen (HDMI)ingangen al lastig voor ze.
Die kun je op een moderne TV via de NOS en RTL apps bekijken.
Bij Ziggo zat een kolos van een kast met de omvang van multikanaalsreciever. Bij KPN glasvezel krijg je een piepklein kastje. De afstandsbediening daarvan gaat via BT ( behalve de aan uit voor de tv zelf). Dus uit het zicht en ook afstand geen issue. Was onder meer dat continue badinerend gezeur van Ziggo beu met langdurig op het tv beeld een mededeling over het vervangen van de batterijen, hetgeen uiteraard niet hielp. Gewoon een beperkt ir bereik.
Ziggo maakt inmiddels ook al een tijdje gebruik van een nieuwe receiver die klein(er) is en een afstandsbediening heeft die niet direct zicht op de receiver hoeft te hebben.
Bij Ziggo kan je zonder bakje werken doormiddel van ci+ kaartje, bestaat al een behoorlijke tijd en dat is echt toegevoegde waarde als je tv, s in huis hebt.

Ook kun je op onbeperkt tv, s de basis zenders ontvangen zonder extra betalen of extraapparatuur, dus heb je 7 tv, s in huis betaal je niks meer dan 1.

Elke tv heeft wel DVB-C of het moet nog 1 met kont zijn.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 11 mei 2022 13:25]

Inderdaad, deze gebruik ik ook.
1 TV in de woonkamer met ook een klein bakje. En de rest van de TV's enkel met gratis zenders, netflix app en een chromecast. Prima opgelost zonder hoge extra kosten voor de extra tv's.
Ik weet niet hoe dit dan bij bv KPN zou werken?
Sterker nog, met ziggo kan je ook zonder kaartje nog een hoop zien.
Alleen het basis pakket, rest zit achter decoder.
Elke tv heeft wel DVB-C of het moet nog 1 met kont zijn.
Mijn plasma heeft alleen aansluitingen voor analoog PAL/SECAM en digitenne (DVB-T versie 1, dus nu niets meer te ontvangen).
En die heeft geen 'kont'. ;)
Ik heb al jaren twee kleine kastjes die ook echt werken. De next generatie.
Wat is precies het gemak van coax?
Onbeperkt aantal TV's aansluiten op het Kabel TV abonnement zonder extra apparatuur?
toevallig heb ik gisteren mijn ziggo abo opgezegd.
Ik ben altijd heel tevreden geweest over ziggo. De kwaliteit is gewoon goed. Maar het wordt steeds duurder.
hetzelfde hier. Ik ga nu naar gigabit glas van Freedom Internet voor 50 euro per maand, Ziggo internet only 600/40 is al 15 euro duurder. Als ik nog wel TV wilde hebben was ik wel gebleven, hun dienst is wat dat betreft gewoon echt beter dan hetgeen de concurrentie levert.
Heb je een beter alternatief gevonden? Na de verhoging ben ik gister ook weer eens gaan rondkijken. Maar bijvoorbeeld KPN glasvezel, kwam ik uiteindelijk op precies dezelfde 75 euro pm als Ziggo. Met het enige voordeel dat het 1 GB is, maar aan de huidige 350 van Ziggo heb ik al meer dan genoeg. En dat weet KPN natuurlijk, vandaar ze niets aanbieden tussen 200 en 1GB. T-mobile ook nog even naar gekeken maar uiteindelijk is het hooguit enkele eurotjes verschil.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 11 mei 2022 13:05]

Afhankelijk waar je je mobiele abonnement heb lopen zou het meer kunnen schelen. Ze hebben allemaal wel iets van koppel verkoop.
maar uiteindelijk is het hooguit enkele eurotjes verschil
De aanbieders houden elkaar wat dat betreft erg goed in de gaten. Dat is het nadeel van een oligopolie. Ze bieden allemaal net iets anders aan waardoor vergelijken moeilijk is en de prijzen ontlopen elkaar maar heel weinig. Ik heb het dan voornamelijk over triple play of telefonie/internet.

[Reactie gewijzigd door Teigetje! op 11 mei 2022 13:27]

ik heb deze gevonden
https://www.tweak.nl/glasvezel/productoverzicht.html
op advies van een collega, weet alleen niet of deze in heel nl beschikbaar is maar wel in mijn postcode gebied
Helaas, snel gezien voor mij geen alternatief. 500Mbit + 2 TV ontvangers: 87 euro. 17 euro duurder als Ziggo...
Als de prijs aantrekkelijker wordt/blijft en de uploadsnelheid wordt beter, dan zal/is het een goede concurrent voor de glasvezel. Qua prijs, voor puur internet, is er niet al te veel verschil. Qua uploadsnelheid meestal wel.
Qua prijs, voor puur internet, is er niet al te veel verschil.
T-Mobile komt hier binnenkort glas aan leggen en die geeft me voor 55 euro, wat ruwweg hetzelfde is wat ik Ziggo nu betaal voor 300/30, een gigabit synchoon en een unlimited mobiel abonnement.

Ziggo geeft me dan wel TV, maar in die 18 jaar ofzo dat ik klant bij ze (en hun voorlopers) ben heeft er bij mij nog nooit een TV aangesloten gezeten dus dat is gewoon een verplichte kost die ik niet nodig heb.

Ziggo is juist voor puur internet duur. Bij triple play valt het verschil weg maar ik ben zo'n milennial die niks heeft aan TV en vaste telefonie.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 11 mei 2022 12:20]

Dan nog heb je toegang tot het basispakket aan tv zenders. Stop een coax in je tv en je hebt beeld.

Je hebt alleen geen ontvanger/CI module en toegang tot de TV app van Ziggo, maar de basiszenders kun je nog steeds zien
Ze sluiten de toegang tot de zenders niet af met een internet only abbo, waardoor je ze nog gewoon kan bekijken, maar niet officieel?
Internet Only van Ziggo bestaat als dienst alleen maar op papier.

Zolang dat analoge signaal aan staat is het technisch niet mogelijk om alleen internettoegang te regelen via coax.
Welk analoog signaal?
FM? (sinds 29-3-22 nergens meer beschikbaar)
TV?

(toegegeven, ook het digitale signaal gaat over een analoge draaggolf)
Je krijgt het basispakket op standaardresolutie, en NPO1/2/3 en Ziggo Sport op HD-kwaliteit. Ik heb begrepen dat het meer moeite is die standaardzenders uit te schakelen dan ze mee te geven naar alle adressen. Dit is natuurlijk geen garantie voor de toekomst.
Het aantal ongecodeerde HD-zenders stijgt gestaag. Uit de nieuwsbrief van april 2022:
Ziggo heeft het zenderaanbod in HD-kwaliteit wederom verder uitgebreid. Vanaf deze maand zijn ook de volgende 14 zenders uit het Kabel TV pakket te zien in HD: Comedy Central, Spike, Discovery, National Geographic Channel, Eurosport 1, TLC, FOX, MTV, Disney Channel, Nickelodeon, één, Canvas, ARD, ZDF. Deze zenders waren al te zien met TV Standard.

Sinds april zijn ook de TV Standard-zenders CNN en BBC World News te zien in HD-kwaliteit.
Ik kwam op zo'n 25 HD-zenders, zonder smartcard oid.
Dat is wettelijk verplicht, dus wat is het probleem
Ik zeg ook niet dat het wettelijk verplicht is.
Ziggo verkoopt het pakket heel slim als “internet-only” en wordt er nergens met het woord TV gesproken (ja, dat je echt alleen voor het internet signaal betaald). Je krijgt alsnog een TV-signaal binnen, want zo werkt het medium kabel nou eenmaal. Je krijgt alleen geen CI, mediabox of toegang tot Ziggo Go, maar je blijft toegang houden tot het TV signaal.

Terwijl in andere landen op een Coax netwerk het ook mogelijk is om TV er wel uit te filteren en dus alleen internet over te laten.

De wettelijke verplichting waar jij het over hebt zijn die x aantal zenders in het basispakket. Maar daar betaal je op dat moment, volgens Ziggo niet voor. Je hebt alleen een contract voor internet only.

Dit soort truukjes zet Ziggo in om niet teveel mensen naar de glasvezel over te laten stappen. Sinds de uitrol van glasvezel weer op stoom is gekomen strooit Ziggo ook met de term glasvezel-kabel op zijn website. Dat is bewust om de klant op andere gedachten te brengen. Heel netjes is het niet.
Dat heb ik.
Dit is vrij nieuw, maar scheelt amper geld.

Komt ongetwijfeld omdat je sowieso altijd TV hebt (basis zenders), als je een actieve kabelaansluiting hebt.
En daar zal wel evengoed een afdracht voor gedaan moeten worden ook al heb je op papier een abonnement zonder TV.

Deze kost zit ongetwijfeld in hun reguliere internetprijzen verwerkt.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 11 mei 2022 12:35]

Dit is vrij nieuw, maar scheelt amper geld.
Nou kan ik in niemand z'n huishoudboekje kijken, maar het scheelt 6 euro per maand. Dat is 72 euro per jaar of ruim 10% bij een gigabitlijn van 65,50 per maand (bij de kleinere lijnen procentueel dus nog meer). Ik vind dat goed geld wat het scheelt (zeker als als je het anders afneemt zonder het te gebruiken)
Je hebt gelijk. Ik bedoelde het ook meer in verhouding tot de totale abonnementskosten.
Maar de prijzen zijn zo slecht in de markt gezet vergelijkbaar met een optie 25e onbeperkt sushi en voor 27e ombeperkt sushi + onbeperkt drank
En daarmee kun je nog steeds tv kijken via de kabel.
Kost nog altijd 60.50 euro voor 600mbps/50mbps ofzo. Voor glasvezel van 45 euro heb je 1 gig up/down.

Ze zijn hier momenteel glasvezel aan het aanleggen.
Abonnement is al aangevraagd dus ik stap over.

Ziggo komt veel te laat met innovatie of upgrades en alleen maar prijzen verhogen.

[Reactie gewijzigd door Yinchie op 11 mei 2022 13:00]

Dan heb je toch geen vergelijkbare producten?
Ik heb zelf geen hogere snelheid nodig maar wel TV dus zou die vergelijking dan maken:
Ziggo biedt me meer (TV) dan T-mobile voor zelfde bedrag.
Dus m.a.w. het komt neer op je persoonlijke noden, welke interessanter is voor je.
Maar het gaat niet over voorkeur, ik reageer op 't idee dat de prijs van (al dan niet "internet only") Ziggo nauwelijks de concurrentie zou ontlopen.
Ja, en die observering klopt toch ook?
Alleen zijn het geen exact gelijke producten. Dus dan telt de voorkeur wel. Ik wil bijvoorbeeld wel TV en in feite zelfs meer tv's, en heb minder nood aan hogere snelheden. Dan is Ziggo voor mij de betere keuze. Jij wil geen TV maar wel hogere snelheden dan is een ander een betere keuze voor jou. Dus zelfs met diezelfde prijs, heeft Ziggo voor de ene meer en voor de andere minder waarde.
Ja, en die observering klopt toch ook?
Maar niet dus, want T-Mobile levert internet only vrij letterlijk letter voor de helft van het geld dat Ziggo je internet only levert.

Of je wel of geen TV wil is een keuze.

Of 25 euro voor een Gigabit synchroon gunstiger is dan 50 euro voor 300/30 lijkt me vrij moeilijk te disputeren.
Die 25€ is ook alleen als je een TM mobiel abo hebt op dat adres.
Anders betaal je de volle prijzen
Op lange termijn krijgen ook steeds meer mensen glasvezel. Ik voorzie dat veel mensen daarna gaan overstappen naar de goedkopere optie. Ziggo zal alleen maar meer klanten verliezen.
niet mee eens, sommige mensen gaan ook gewoon voor kwaliteit of klantvriendelijkheid en niet alleen voor de glasvezel hype.

23k klanten is eigenlijk helemaal niet veel tegenover hoeveel glas er gelegd is....
Je bedoelt met klantvriendelijk en kwaliteit het op klanten dumpen van inferieure rommel in de vorm van de Horizon-box? Het geven van leuke kortingen en acties, maar alleen voor nieuwe klanten, waarbij klanten die al jarenlang abonnee zijn keer op keer nul op rekest krijgen?

Toegegeven, de verbinding die ik heb is stabiel. Maar hij is ook duur en de uploadsnelheid blijft al jaren achter bij de concurrentie (indien er ook daadwerkelijk concurrentie is, want bij mij in de wijk is die er dus domweg niet...) en de irritaties die over de jaren opgebouwd zijn door het gedrag van Ziggo beginnen stilletjes aan wel mee te tellen. Als je dan een aanbieding in je brievenbus geklepperd krijgt die gewoon de helft kost van wat je aan Ziggo kwijt bent, dan denk ik dat die keuze voor kwaliteit of klantvriendelijkheid in de praktijk nog wel eens tegen kon vallen. Ik zou de toekomst van mijn bedrijf er eigenlijk niet op willen zetten, als ik Ziggo was...

En die 23K is natuurlijk alleen wat bij Ziggo is afgesnoept, daar zit het, ongetwijfeld grotere, aandeel wat van andere partijen is afgesnoept natuurlijk niet bij, wat dat getal als geheel totaal irrelevant maakt
Dat was inderdaad een grote. Heb intussen al ruime tijd de nieuwere en die is klein en werkt verder prima:
Next

Daarnaast hebben ze blijkbaar nog een andere kleinere intussen:
Next Mini

[Reactie gewijzigd door Transferno op 11 mei 2022 13:54]

Ik heb zo'n nieuwe Next Mini als tester, en dat werkt via IPTV (weet niet of de andere Next dat ook doet eigenlijk). Regelmatig hebben we hier storingen op, vooral als het iets dat veel mensen kijken, denk aan dodenherdenking, persconferenties, songfestival. Los van de grotere storingen heb ik denk ik elke dag wel een keer dat hij even blijft hangen. Lijkt erop dat hun netwerk nog niet echt klaar is voor IPTV.
Ik heb toen die originele Horizon-box overgeslagen (of nou ja, ik heb hem niet eens aangeboden gekregen) omdat er heel (heel!) veel issues mee waren (dat het apparaat er gewoon echt niet uit zag tel ik dan niet eens mee, maar het standby-verbruik was echt bizar hoog!). Maar ondertussen zit ik alweer heel wat jaartjes met een hele oude Humax-decoder en smart-card en ik kan hoog of laag springen: We krijgen geen nieuw apparaat opgestuurd en het maakt helemaal niets uit dat ik al vijftien jaar non-stop klant bij ze ben.

Ik kan natuurlijk wél mijn abonnement opzeggen, een jaar genoegen nemen met max. 1.8mBit down bij KPN (voorlopig nog even het enige alternatief, maar een dode zone in het netwerk, daar is al ruim 15 jaar geen onderhoud aan gedaan...) en dan opnieuw klant worden, dan krijg ik een half jaar 50% korting, verschillende extra pakketten en de nieuwste apparatuur opgestuurd.

Op die vermeende klantvriendelijkheid heb ik persoonlijk dus wel het een en ander aan te merken, hoor...

[Reactie gewijzigd door Smuey op 11 mei 2022 14:43]

Nergens voor nodig om een jaar te wachten, vandaag opzeggen en morgen je partner met zijn / haar naam een nieuw abonnement laten aangaan voor een jaar en volgend jaar precies andersom 😃
Doen wij al jaren en elk jaar 6 maanden korting 👍

[Reactie gewijzigd door Gerard001a op 11 mei 2022 16:06]

Ik snap niet dat jij nog praat over een box die die uit de tijd komt upc , die heeft toch niemand meer. Ik praat toch ook niet over de tijd dat upc net zo snel was als een diskette drive.
Waarom zou ik dat niet als vergelijkingsmateriaal gebruiken? De decoder die ik heb staan, is nog ouder dan dat, dus de conclusie dat niemand die nog gebruikt is wel wat voorbarig. Het ding geeft wel gewoon HD-beeld (720p over HDMI), maar daarmee is ook alles gezegd. Op zich, het doet wat het moet doen, maar hij is gewoon enorm traag en het is natuurlijk een kwestie van tijd tot er iets in stuk gaat, na al die jaren. Ik heb ooit eens een 'aanbod' gekregen om het te vervangen voor een Horizon-box, maar dan moest ik wel 120 euro voor die box neerleggen; Dat leek me toen niet zo'n goed plan. Sindsdien geen nieuwe apparatuur aangeboden gekregen en bij navragen bleek daar ook niets in mogelijk, dus als ik het met zulke oude apparatuur moet doen, dan gebruik ik dat dus inderdaad gewoon als vergelijkingsmateriaal.

Toegegeven, TV staat hier alleen sporadisch op als achtergrondgeluid of radio, aangezien het aanbod gewoon dramatisch is, maar toch.
Zeker is er meer concurrentie van echt glas, maar met KPN die het gaat aanleggen, is de goedkopere optie voor het minimale abonnement er ook niet. Maar wanneer het stabiel is, zou ik voor vergelijkbare prijs ook wel weer overstappen, al is het maar om volgend jaar weer met korting terug te komen.
Sja. Hier wordt ook de komende maande glasvezel in de buurt aangelegd. Het aanbod dat we nu hebben liggen bevat een pakket met dezelfde downloadsnelheid die we nu ook bij Ziggo hebben, maar dan synchroon (in plaats van slechts 10% van de downstream snelheid), voor bijna twintig euro in de maand minder dan wat we aan Ziggo betalen. Dat is natuurlijk een no-brainer. Ziggo's strategie lijkt op de (middel)lange termijn inderdaad onhoudbaar en het wordt dan ook interessant om te zien of en hoe het de strategie gaat beïnvloeden.
Ik ga waarschijnlijk ook over. Er gaat nu eindelijk hier glasvezel worden aangelegd en in eerste instantie kan ik dan alleen bij T-Mobile terecht. En ik zie dat momenteel dat aanbod beter is dan Ziggo, ook in combinatie met mobiel, wat ik nu bij Vodafone heb, waardoor je extra voordeel hebt. Maar inderdaad na het wegvallen van F1 bij Ziggo, is de concurrent aantrekkelijker geworden. Want in principe heb ik niet eens 1Gbit nodig, en zit ik nu op 600Mbit bij Ziggo, maar dan nog is een symmetrische 1Gbit fiber aansluiting goedkoper, met een vergelijkbaar abo voor mijn mobiel.

Inderdaad, F1 weg is een grote aderlating voor Ziggo geweest. En TV kijken doe ik eigenlijk niet (alleen F1 en incidenteel iets anders), dus het TV aanbod boeit mij niet eens. Ze lokken mij niet met gratis sport- of filmpakketten.
Ik kreeg die f1 gewoon er bij, maar ja als je voor een zender een ander provider nodig heb dan is het natuurlijk wel vervelend als ze stoppen
Maar dat is een aanbieding van KPN geloof ik. Daar heb ik niet veel aan. Ziggo voldoet in principe voor mij qua aanbod en internet snelheid, en bij mij is Ziggo momenteel de enige die internet boven de 100Mbit aanbiedt. Het is kabel of DSL. En straks fiber door ODF, met T-Mobile als provider.
Dus nu moet ik toch een apart abo afsluiten voor F1, waarmee het voordeel dat ik van Ziggo had wegvalt. Want ik heb geen interesse in andere sport- of filmzenders.
Heb al 10 jaar glasvezel ongebruikt in de meterkast liggen. Ziggo voldoet hier prima.
Nou, Ziggo biedt ook glasvezel aan en ik denk dat veel dit niet weten. https://www.ziggo.nl/internet/glasvezel

EDIT: whoops, zoals hieronder aangegeven tot de kast, naar in huis nog met coax.

[Reactie gewijzigd door m.z op 11 mei 2022 14:11]

Je hebt goed gelezen wat er staat? Ja, glas tot aan de straatkast maar verder naar je huis coax. Nu is dat niet erg maar de Ziggo internet intra biedt geen hoge symmetrische snelheden. Glas wel. Plus de vertraging (latency) op glas is fors lager wat zeker gamers leuk vinden.
Heel misleidend die pagina. Ze bieden tot de wijk glasvezel. De verbinding tot jouw huis is Coax met Docsis.

De huidige gebruikte Docsis versie kan inderdag 1000mbit download geven, maar een fractie van de 1000mbit upload die halbar is met echte glasvezel. Tel erbij op dat Docsis/Coax een hogere latency heeft, storingsgevoeliger is en meer energie gebruikt dan glasvezel.

Ziggo lijkt wel langzaam van Coax af te willen stappen. Het begin is er met hun onlangs aangekondigde TV settop box, die op ehernet werkt in huis. Maar hun coax netwerken onder de stoep vervangen naar glasvezel... hele dure investering... Dat zie ik niet gauw gbeuren.
maar dit blijf ik altijd wel grappig vinden
echt flink goedkopere opties als ik gewoon alles wel check wat ik dus wil hebben zijn er eigenlijk niet
Dat komt voornamelijk voor mij door de KPN TAX die op mijn glas lijn zit
dat zorgt er voor mij dat bv TMobile plotseling toch wel erg in de buurt komt

Zeker als je zoals ik ook de combinatie Ziggo/Voda hebt.. (met meerdere mobiele abo's via Together)

Dan is het best tricky om echt flink goedkoper te zijn, als je bv wel even elk jaar even met Ziggo belt voor een korting..
Klopt niet in alle gevallen is het veel goedkoper. Maar vooral wanneer je alleen internet wil, kan je bij anderen goedkoper terecht. En deze groep blijft groeien.
Precies hierom heb ik gisteren Ziggo op m'n oude adres opgezegd. 63 (inet + tv) vs 40 euro (inet only) voor glas en betere hardware is een no-brainer. Ik vind dat Ziggo sowieso erg weinig doet voor bestaande klanten, zoals bijv upgraden van hardware. Ik hoefde de apparatuur 'gek genoeg' ook niet terug te sturen.
Ik had overigens wel een glasvezelaansluiting op het oude adres, maar evengoed was de verbinding van Ziggo jarenlang nagenoeg perfect. In 9 jaar maar een handvol storingen.
Even aanzien of T-Mobile (/KPN netwerk) stabiel blijft.

Edit: FYI, ik kijk dus absoluut geen TV. Content is de laatste jaren zo hopeloos verslechterd. Ik heb het enkel aangehouden tijdens de pandemie, om het nieuws te volgen.

[Reactie gewijzigd door vpm op 11 mei 2022 12:55]

Ik zou zeggen, ben blij dat ze niet "upgraden. Want dat houd bij de meeste providers in dat je nu ineens dingen niet meer kunt met je ontvanger, maar dat een online "dienst" is geworden waar je ineens voor bij moet betalen. Ineens is opnemen een service die 5 euro per maand kost bijvoorbeeld. Terwijl dat eerst gewoon op je box kon.
Ik wacht hier dus echt open dan gaat ziggo de deur uit!
Klopt.

En de Docsis 4.0 aankondiging is ook een wanhopig probeerseltje om klanten die klaar zijn met de scheve upload/download verhouding te houden.

Docsis 3.1 moet al een aanzienlijk hogere upload kunnen geven dan Ziggo nu levert. Ze hadden alle tijd om de hogere upload tests al te kunnen doen, zodat het meteen uitgerold kon worden toen analoge TV en radio van de kabel ging. Nu komen ze met 20mbit extra upload, voor de duurste pakketten die toch al niet meer in lijn liggen met wat zakelijke en consumenten providers op glasvezelnetwerken aanbieden. Wat een grap, tenzij je in een gebied zit waar enkel Ziggo enige upload levert (en dat worden er snel minder!).

In plaats de snelheid te verhogen blijven ze de onzin verkopen dat je geen upload nodig hebt (waar je in dat geval 1000mbit download voor nodig hebt is me ook een raadsel). Hun verkopers maken het helemaal bont: "Wij leveren glasvezel" toen ik uitlegde waarom ik weer een Ziggo lijn ophief nadat glasvezel eindelijk was opgeleverd. Jammer, maar bij mij scoren ze alleen maar negatief met deze praktijken. En ik ben jaren tevreden klant geweest.
Hoeveel tweakers hier ziggo bashen... 8)7

Ik heb geen glasvezel liggen maar mijn modem staat in bridge, eigen router en 0 problemen, doet wat het moet doen.

Bijzonder eigenlijk dat er nog zo weinig mensen overgestapt zijn.. had zelf wel meer verwacht door de glasvezel hype maar zo te zien hebben ze het nog steeds in handen!

Docsis 4.0 klinkt goed maar heb het niet nodig.
Hoeveel tweakers hier ziggo bashen... 8)7

Ik heb geen glasvezel liggen maar mijn modem staat in bridge, eigen router en 0 problemen, doet wat het moet doen.
Als Tweaker bent u natuurlijk handig genoeg, om de Ziggo apparatuur te omzeilen en zelf een router naar eigen keuze te beheren. Dat geeft al aan, dat u waarschijnlijk niet erg tevreden bent, over de door Ziggo geleverde modem/router.

Helaas is het gros van Ziggo's klanten niet zo technisch, die moeten het doen met wat Ziggo levert en gebruiken dus apparatuur, die u afkeurt. Dat zij niet blij zijn met Ziggo, is zo gezien wat anders dan bashen!

[Reactie gewijzigd door PsiTweaker op 11 mei 2022 13:52]

Diegenen die niet handig genoeg zijn om de standaard apparatuur van Ziggo te omzeilen zullen ook niet tegen de limieten van die standaard apparatuur aan lopen.
Ik ben zelf niet zo zeer handig, maar wel tevreden met wat ziggo aanbied. Ik heb voldoende aan een modem En daar mag best een basis router functie in zitten. Voor veel klanten (inclusief tweakers) is dat waarschijnlijk voldoende. Omdat ik echter mijn eigen netwerk zelf wil beheren heb ik een eigen router aangesloten. Het ziggo apparaat staat niet eens in bridge mode. Ik beheer mjn router en ziggo hun modem-router. Met een paar portforwarding regels werkt wat ik wil prima.
Hoge bomen vangen veel wind en bashen is op Tweakers bij veel onderwerpen de norm geworden. Facebook/meta, Apple, Microsoft, EA, Willekeurig welk automerk, overheid... Begint afgezaagd en vermoeiend te worden.
Blijkt maar weer dat klanten van VodafoneZiggo als melkkoe worden gebruikt. Wegvallen F1 verhoogt het bedrijfsresultaat….Dank je de koekoek…Mede dankzij de jaarlijkse prijsverhoging uiteraard!

https://fd.nl/bedrijfslev...kwijt-na-verlies-formule1
Bedrijf maakt winst, is dat zo bijzonder? Het is een commerciële partij, geen liefdadigheid of overheidsinstelling. Er is concurrentie op de markt dus als prijs en aanbod je niet meer aan staat staat het je volledig vrij om naar een ander te gaan. Dat was nou net het idee van alles te privatiseren.
Klopt, ik verbaas me soms dat hier op tweakers ook mensen zijn die niet inzien dat bedrijven nu éénmaal winst moeten maken om investeerders te houden. En anderzijds men wel verwacht dat zulke bedrijven blijven investeren in nieuwe technologie.
Plus zenders die zijn weggevallen afgelopen tijd. Als je zoekt op "minder zenders Ziggo" dan zie je een mooie waslijst aan artikelen die opgesomd laten zien dat stukje bij beetje Ziggo het TV aanbod steeds verder heeft uitgekleed.
Daarnaast is analoge TV en recenter analoge radio ook uitgezet. Dus die apparatuur hoeft niet meer onderhouden en van stroom voorzien te worden.
Onder de streep tikt alles mooi aan voor de top van Ziggo om te cashen.
Analoge tv is dan ook niet meer om naar te kijken met de huidige tv's. Die ondersteunen allemaal DVB-C en daar heeft Ziggo een prima aanbod in zonder decoder, kaart of wat dan ook. Wil je HD dan zul je inderdaad even een smartcard in je tv moeten steken maar een decoder heb je dan nog steeds niet nodig.
Niet iedereen heeft een huidige TV, maar een beetje TV kan goed upscalen... de SNES via de antenne ingang op de LG B8 OLED ziet er goed uit bijvoorbeeld. Dus als de kwaliteit van analoog slecht is, is dat omdat ze bij Ziggo de kwaliteit achteruit hebben laten gaan.
Zelfde met analoge radio in de auto overigens, dat is ook niet meer de kwaliteit van vroeger om daarmee de overstap naar DAB+ te pushen.

Daarnaast bied Ziggo niet eens wat ik dan noem HD, want 1080i is geen HD in mijn ogen. De beeldkwaliteit van KPN is beduidend beter op 1080p, net of iemand een waas van je beeld af haalt.
Overigens heb je niet eens een tuner nodig met de huidige televisies. Elke huidige TV kan je wel naar casten of er hangt een chromecast aan. Dus waarom nog dat extra koperwerk aan COAX door je huis slingeren? Of moeilijk lopen doen met een smartcard.
Ik bedoel, als we toch alles naar hedendaagse standaarden moeten trekken, dan moet je daar ook niet meer mee komen. KPN heeft een app op smartTVs bijvoorbeeld, zou Ziggo ook moeten doen om IPTV te bevorderen. ;)
Jij begon over het uitfaseren van analoog en nu haal je er ineens de modernste standaarden bij? Die volg ik even niet meer. Analoog is nooit HD geweest, elke gangbare tv van de laatste 12 jaar is voorzien van een DVB-C ontvanger en daar biedt Ziggo een prima (voornamelijk SD) aanbod op. Waarom klaag je dan over uitfasering van analoog?
Ik geloof dat je de eerste post van mij totaal misbegrepen hebt. Het gaat niet om het missen van analoog, maar om het geld wat het bedrijf ermee uit weet te sparen. Daar ging het mij om, het financiële plaatje.

Als ik wat te klagen heb, dan is het wel het feit dat ze absoluut NIETS hebben gedaan om de bandbreedte gebruik te verbeteren/uit te breiden voor digitale TV en internet. Er zou namelijk ZOVEEL bandbreedte vrij komen, en dat was toch wel een van de hoofdredenen om over te schakelen volgens het bedrijf. Merk jij er wat van? Ik zie het namelijk niet.
Ja, nu ineens komt men met dat ze docsis 4.0 dus gaan testen. Maar niet iets wat ze voorbereid hadden dus als vervangende service die in de bandbreedte van analoog zou gaan zitten.
Het is niet per se geld uitsparen maar bandbreedte uitsparen voor inderdaad Docsis 4.0. Om dat uit te rollen zullen ze waarschijnlijk overal apparatuur gaan vervangen en upgraden en tegelijkertijd rekening houden met het feit dat er nog klanten oude modems hebben die niet met de nieuwe upgrades overweg kunnen. Ook die klanten zullen ze moeten benaderen, uitleggen dat hun modem vervangen moet worden, monteurs inplannen om dat te gaan doen en ga zo maar door.

Zo'n Ziggo heeft miljoenen klanten en maar x aantal monteurs die ook het normale werk nog uitvoeren dus ja, zo'n overstap naar hogere snelheden en Docsis 4.0 kost gewoon tijd. De normaalste zaak van de wereld en ik begrijp werkelijk niet waarom je zou verwachten dat zoiets binnen een dag na het afschaffen van analoge tv/radio direct actief kan zijn.
Dat heet inplannen en voorbereiden, en voor dat vooruit zien heb je deugdelijk leiderschap nodig. Jammer dat je dat niet dan niet ziet, want door toekomst bestendige apparatuur uit te rollen bij de klant, word de uitrol van nature gemakkelijker.

Je zorgt dat je alvast apparateur uitrolt die backwards compatible is met het huidige Docsis 3.5, en die je dan om kan schakelen met een software update zodra dit kan. Om maar een voorbeeld te noemen.
Ziggo heeft net als kpn een app voor AndroidTV. Die van Ziggo vind ik persoonlijk een stuk beter.
Yay, voor een type TV. Dat schiet op. Andere grote spelers zoals webOS laat men links liggen. 8)7
Ik heb zelf een LG Oled maar daar zit gewoon AndroidTV op aangesloten. WebOS is IMO het weer nét niet. Ik miste de F1 app(s) en NLziet had geen profielen. Verder deed de NLziet app ook best wel lastig.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 11 mei 2022 22:33]

Je hebt onder een steen gelegen. Ziggo heeft ook een app die direct te installeren is op de meeste smart TV's en sinds kort een zeer kleine box die volledig over IP werkt.
Ik heb webOS en daar is het niet op te vinden.
Waarom zou ik weer een box willen als het ook met een smartcard kan? Immers werken die boxen van Ziggo toch nooit denderend. De Mediaboxt Next was ook niet veel soeps, al slurpte deze al een stuk minder stroom dan z'n voorganger. Echter was het systeem erop nog steeds niet erg vloeiend te noemen.
Analoge TV is niet meer naar te kijken? Zeg maar gerust TV is niet meer naar te kijken. Mooi hoor, die hoge resolutie maar wat heb je er aan als je alleen naar programma's kan kijken die het kijken niet waard zijn. En wat is de toegevoegde waarde van OP1 in HD versus SD. Dat je de spreker scherper ziet? Lekker boeie. Voor veel zenders is SD zat genoeg voor wat ze uitzenden, er zijn maar een handje vol programmas waarvoor HD echt de moeite is. Voorbeeld nu:

NED 1 Khalid & Sophie - praatprogramma, wat voor voordeel heeft HD hier?
NED 2 BinnensteBuiten - verbouw programma en nu krop sla in full HD, nou
NED 3 First Dates - Dating programma in een kroeg, wat heb je hier aan full HD?
RTL 4 RTL Nieuws - Ook niet echt waar je full HD voor nodig hebt
RTL 5 Gordon Ramsay - Oorlog in het hotel! Waarom HD? Is denk ik opgenomen in SD
SBS 6 HLF8 - Weer een praatprogramma in full HD
RTL 7 Pown Stars - Tja, ook SD en bovendien zit je ook hier niet op HD detail te wachten
Veronica - The Big Bang Theory; ook hier zie ik niet de toegevoegde waarde van full HD
Net 5 Junor Masterchef USA - prachting hoor deeg kneden in full HD
RTL 8 NCIS: Los Angeles - Weer een SD programma en ook hier zat voldoende

Zo veel zenders, maar hoe vaak heb je echt profijt van full HD? Dat je de haren van de stamgasten aan tafel beter kan zien? Ik durf te beweren dat voor 90% van de bagger content die tegenwoordig wordt uitgezonden een Analoge SD kwaliteit al meer dan voldoende zou zijn geweest.
Akkoord maar je vergeet de grote evenementen. Het songfestival momenteel, het WK voetbal komende winter en andere sportevenementen die op de reguliere zenders worden uitgezonden.

Dat het reguliere aanbod zo ruk is ligt vooral aan de populariteit van streamingdiensten, de zenders kunnen niet meer op tegen de Netflixen van deze tijd en maken vervolgens goedkope talkshows met dezelfde Hilversumse kliek. Maar hé, daar is een markt voor en ik had over de technische kant, niet de inhoud. Smaken verschillen he ;) .
Sorry maar voetbal ik HD snap ik ook totaal niet (nog afgezien dat voetbal voor mij vooral een teken is om vooral heel snel verder te zappen). Songfestival in HD?

Misschien ligt het aan mij, maar bij HD denk ik aan mooie natuurfilms of iets waar scherpte echt toegevoegde waarde heeft. Netflix en zo in HD zie ik wel zitten.

Van Ziggo heb ik daarom ook alleen "Kabel TV", dat is het goedkoopste wat ze hebben waarop ik free to air kanalen kan bekijken wat ook zat voldoende is. Ik vraag me trouwens af hoeveel klanten betalen voor Digitale TV met een decoder of CI+ kaart maar alleen de Nederlandse zenders krijgen en dus zo een poot worden uitgedraaid omdat ze niet weten dat die ook kan met het simpelste Kabel TV abonnement.

Overigens ook Songfestival in HD want de NPO kanalen zijn HD. Maar ze durven daar inmiddels ook meer dan €20 per maand voor te vragen, zelfs na het verwijderen van de services voor analoge radio waardoor m'n goed werkende radio het nu met een draadje moet stellen. "De bandbreedte hebben we nodig voor sneller internet" zegt Ziggo. Kolder, 88 t/m 108 MHz is maar 20 MHz bandbreedte, daar kun je qua snelheig geen potten me breken. Bovendien heb ik geen internet van Ziggo dus is het helemaal niet in mijn belang dat het sneller wordt of niet. Ik zie alleen een service die is afgepakt terwijl daarna de maandelijkse kosten ook nog omhoog gaan. Dus meer betalen voor minder. Het kost de kop niet maar het is zo krom als een deur.
Dus omdat jij geen internet gebruikt van Ziggo mogen anderen geen profijt hebben van hogere snelheden? Ook is hier al honderd keer uitgelegd dat die 20MHz bandbreedte in de weg zat omdat er een aaneengesloten bereik nodig is voor hogere upload. Wellicht past het nieuwe aanbod van Ziggo niet meer bij jouw gebruik en kun je eens verder kijken bij andere aanbieders, het is immers een vrije markt.

En ja, songfestival en voetbal in HD is vraag naar, sommigen kijken daar wellicht wel graag naar. Zoals ik al zei, smaken verschillen, er zijn meer mensen op de wereld die andere dingen leuk vinden dan jij en daar wel graag in goede kwaliteit naar kijken :) .
Maar ik mag er wel hetzelfde voor betalen (of eigenlijk dus meer...). Als we met het verdwijnen van de service ook een paar euro was afgegaan dan prima. Maar dat is niet zo. Anderen mogen best een hogere snelheid maar waarom staat er voor mij dan niets tegenover. En ik geloof er ook geen biet van dat die 20 MHz in de weg zat. Als het allemaal wideband is, en dat is het, dan doen die paar narrowband signalen echt helemaal niets.

[Reactie gewijzigd door pe1dnn op 11 mei 2022 23:17]

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Ook dat gaat hier op. Jij gaat met Ziggo een contract aan voor levering van bepaalde diensten voor een bepaalde prijs. Dat contract bevat een clausule dat het je volledig vrij staat het te beëindigen als de dienst of de prijs daar van wijzigt, het is nog altijd een vrije markt.

Als jij elke dag bij de bakker een tijgerbrood haalt maar de bakker besluit om wat voor reden dan ook geen tijgerbrood meer te bakken maar in plaats daar van een iets duurder speltbrood aan te bieden kun jij die bakker niet dwingen weer tijgerbroden te gaan bakken. Waarom zou dat hier anders zijn? Ziggo biedt een alternatief met radio op DVB-C en anders heb je nog een miljoen zenders gratis op internet. Ook is er radio in de ether op FM en DAB+ en zelfs op de schotel is er nog heel veel te ontvangen. Mogelijkheden genoeg.
Daar heb je gelijk in, maar ik wordt er als klant niet blij van. Dus dat mensen weglopen bij Ziggo snap ik.
Is toch logisch, ze betalen die tien (?) miljoen niet meer aan F1 rechten, dus dat komt direct tegen goede aan de winst?
Nee, daar verhogen ze de prijs voor.
In de titel staat 23.900 minder klanten voor Ziggo, en in de afbeelding 16.500 ?
23900 totaal, 16500 internet klanten minder.
afbeelding gaat over internet, titel is een optelsom van de afgenomen aantal TV en internet abonnementen, en het toegenomen aantal mobiele abonnementen.
Zie: https://www.vodafoneziggo...Q1_2022_Release_FINAL.pdf
23,900 zijn "organic Fixed-Line Customer net losses." In de afbeelding gaat het over "vast internet" klanten. Dat is niet 1:1 het zelfde.

Je kan bijv. Je internet stoppen en alleen TV houden, dan ben je voor Ziggo geen internet klant meer, maar nog wel een kabel klant.
Als je meer dan alleen de titel zou lezen en plaatjes kijken dan zou je het antwoord al weten :)
23.900 klanten verliezen ten opzichte van 3.7 miljoen vind ik nog meevallen eerlijk gezegd.
Het verbaasd mij ook altijd dat dit het nieuws haalt. Elk kwartaal heb je zo'n bericht, maar het is echt gerommel in de marge.
Exact, tweakers is heel selectief in berichtgeving. Vorig jaar nieuws bericht Aandeel streamingdiensten op Nederlandse markt verandert nauwelijks terwijl amazon daar uit het niets opeens 400 duizend klanten heeft, daar heb ik ook al gepost als een provider paar duizend klanten wint of verliest is het nieuws
Klopt.
Vele Tweakers zeggen dat dat komt door het massaal weglopen van klanten vanwege wat voor problemen zij zelf met Ziggo hebben. Ik denk dat het vooral door natuurlijk verloop is, misschien in combinatie met minder nieuwe klanten aan kunnen trekken.
Ziggo heeft veel kabel-klanten geërfd van de diverse voorgangers die voornamelijk kabel TV aanboden. Veel klanten van die voorgangers hebben nooit de noodzaak gezien om over te stappen en zitten nu met een basis alles-in-één pakket bij Ziggo. Veel van die mensen zijn inmiddels wat ouder geworden en hebben een leeftijd bereikt waarop overlijden vanwege de ouderdom normaal is. Ik denk dat Ziggo de provider is met verreweg de meeste beëindigingen vanwege het overlijden van de klant.
Het zou me niet verbazen wanneer ze relatief gezien net zo goed zoude zijn als andere aanbieders in het aantrekken van nieuwe klanten, maar dat dat gewoon niet tegen het natuurlijke verloop op kan.
Valt me op dat Ziggo keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer klanten verliest. Laatste bericht dat het aantal klanten steeg was uit 2014.

Met huidige prijsstijging en komende jaarlijkse "inflatiecorrectie(s)" ben ik bang dat Ziggo zichzelf in de voet blijft schieten.

[Reactie gewijzigd door Chris.nl op 11 mei 2022 12:18]

Ziggo en UPC hadden vroeger min of meer monopolie op TV. Vanuit die positie kan je alleen maar klanten verliezen met de opkomst van IPTV en glasvezel.
Het is heel logisch dat ze jaar in jaar uit klanten verliezen.
De markt is verdeeld. de enige nieuwkomers zijn immigranten en jongeren die op zichzelf gaan wonen.
Maar Ziggo zit met de erfenis van alle oude kabelklanten die het nooit de moeite waard hebben gevonden om naar een ander over te stappen. Onder die klanten zit het grootste deel van de ouderen in Nederland. Puur door natuurlijk verloop (het overlijden van oudere klanten) raakt Ziggo meer klanten kwijt dat dat het op een normale manier weer aan kan vullen..
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee