Ziggo verhoogt prijzen en neemt jaarlijkse prijsverhoging op in voorwaarden

Ziggo verhoogt per 1 juli de prijzen van de meeste internetabonnementen. Het duurste Giga-pakket wordt juist goedkoper. Vooral abonnementen in combinatie met tv en bellen worden duurder. Ziggo heeft de jaarlijkse prijsverhoging ook in zijn voorwaarden opgenomen.

De prijzen van Ziggo-abonnementen zonder tv gaan het minst omhoog. Het duurste pakket met een downloadsnelheid van 1000Mbit/s en een upload van 50Mbit/s, wordt 3,50 euro per maand goedkoper. Het enigszins verborgen Basic-abonnement, dat alleen met een directe link is te vinden, wordt wel 2,50 euro per maand duurder.

Op de tarievenpagina geeft de provider geen details over deze abonnementen, maar op de pagina's van de afzonderlijke abonnementen staan de oude en nieuwe prijzen. Het gaat om de abonnementen zonder online tv die Ziggo sinds vorig jaar aanbiedt. De Ziggo-abonnementen met digitale kabel en online tv via Ziggo Go hebben vergelijkbare wijzigingen als de internet only-abonnementen.

Abonnement Prijs per 1 juli 2022 Huidige prijs Verschil
Internet Basic 35 euro 32,50 euro +2,50 euro
Internet Start 43 euro 42,50 euro +0,50 euro
Internet Complete 53 euro 52,95 euro +0,05 euro
Internet Max 60,50 euro 60,50 euro -
Internet Giga 62 euro 65,50 euro -3,50 euro
Abonnement Prijs per 1 juli 2022 Huidige prijs Verschil
Internet Basic & Kabel TV 46 euro 43,50 euro +2,50 euro
Internet Start & Kabel TV 49 euro 48,50 euro +0,50 euro
Internet Complete & Kabel TV 59 euro 58,95 euro +0,05 euro
Internet Max & Kabel TV 66,50 euro 66,50 euro -
Internet Giga & Kabel TV 68 euro 71,50 euro -3,50 euro

Abonnementen met interactieve tv en Alles-in-1-abonnementen

Abonnementen die internet combineren met interactieve tv, stijgen meer in prijs. Het goedkoopste abonnement heeft de grootste prijsstijging van 2,50 euro per maand. Het duurste Giga-pakket wordt 2 euro per maand goedkoper.

De grootste prijsstijging is er bij de Alles-in-1-abonnementen, die naast interactieve tv ook vast bellen bevatten. Het Start-abonnement wordt 3,50 euro per maand duurder. Het Complete-abonnement wordt 3 euro duurder en het Giga-abonnement wordt 1 euro per maand goedkoper.

Abonnement Prijs per 1 juli 2022 Huidige prijs Verschil
Internet & TV Start 55,50 euro 53 euro +2,50 euro
Internet & TV Complete 70,50 euro 68,50 euro +2 euro
Internet & TV Max 90 euro 88,50 euro +1,50 euro
Internet & TV Giga 91,50 euro 93,50 euro -2 euro
Abonnement Prijs per 1 juli 2022 Huidige prijs Verschil
Alles-in-1 Start 59 euro 55,50 euro +3,50 euro
Alles-in-1 Complete 74 euro 71 euro +3 euro
Alles-in-1 Max 93,50 euro 91 euro +2,50 euro
Alles-in-1 Giga 95 euro 96 euro -1 euro
Ziggo-prijsverhoging
Prijsverhogingen Alles-in-1-pakketten

Gemiddelde prijsverhoging van 2,12 euro per maand

Volgens Ziggo komt de gemiddelde prijsverhoging neer op 2,12 euro per maand. De provider zegt dat dit nodig is vanwege hogere kosten, zoals duurder wordende netwerkapparatuur en een 'enorme prijsstijging op het energieverbruik van het netwerk'. Het datagebruik op het netwerk blijft volgens de provider explosief groeien. Vergeleken met 2019 is het verbruik op het vaste netwerk met meer dan 60 procent gegroeid, aldus Ziggo. Verder stelt de provider dat er met de nieuwe prijswijzigingen een stap is gezet om 'tarieven gelijk te trekken zodat klanten met vergelijkbare pakketonderdelen ongeveer hetzelfde gaan betalen'.

Jaarlijkse prijsverhoging in voorwaarden

In de nieuwe voorwaarden van Ziggo staat dat de provider jaarlijks het recht heeft om de prijzen te verhogen tot een percentage dat overeenkomt met de consumentenprijsindex van het CBS. Als dat percentage negatief is, past Ziggo de prijzen niet aan. De provider zegt de prijzen jaarlijks op 1 juli te wijzigen, wat in de praktijk al gebeurt. Door de prijswijziging in de voorwaarden op te nemen, zijn klanten met een lopend contract niet meer contractvrij na een prijsverhoging. Momenteel is dat nog wel het geval. De nieuwe voorwaarden gaan voor huidige klanten op 1 juli 2022 in en gelden voor nieuwe klanten die vanaf 9 mei een abonnement nemen. Ziggo heeft de wijziging niet groots aangekondigd; de details werden opgemerkt door breedbandwinkel.

Ook snelheidsverhoging per 1 juli

Ziggo verhoogt ook de snelheid van diverse abonnementen per 1 juli. Dat maakte de provider in april al bekend. Alleen de snelheid van de Giga-abonnementen verandert niet. De uploadsnelheid van het snelste pakket blijft daarmee steken op 50Mbit/s.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

09-05-2022 • 10:53

427

Submitter: man-o-script

Reacties (427)

427
423
134
19
1
231
Wijzig sortering
Volgens mij kan je prijsverhogingen niet opnemen in de algemene voorwaarden en dan ineens stellen dat een klant dan niet meer vrij is om het contract open te breken. Thans lees ik het ook zo op de site van de consumentenbond.

https://www.consumentenbo...ij-aankoop/prijsverhoging

Wel lekker lomp van ze.
Dezegang van zaken is uiterst merkwaardig. Als meer fabrikanten zo redeneren, dan wordt inflatie een soort 'self-fulfilling prophecy'.

De normale gang van zaken is:
  • Producent constateert dat hij de producten niet meer voor de prijs kan leveren vanwege gestegen kosten
  • Producent verhoogt de prijs van producten
  • Inflatie is een feit.
Maar nu lijkt het erop dat het zo gaat:
  • CBS voorspelt inflatie
  • Producenten verhogen alvast de prijs (onder het mom 'inflatiecorrectie')
  • Inflatie is een feit.
Dit geeft een heel andere invulling aan de slogan 'niet omdat het moet, maar omdat het kan'. Die slogan was misschien wel van een andere provider.

Eigenlijk zou het CBS om deze reden moeten stoppen met het voorspellen van inflatie. Het wordt namelijk door aanbieders misbruikt om de prijzen te verhogen.

[Reactie gewijzigd door PhilipsFan op 22 juli 2024 14:45]

Eigenlijk zou het CBS om deze reden moeten stoppen met het voorspellen van inflatie. Het wordt namelijk door aanbieders misbruikt om de prijzen te verhogen.
Het CBS 'meet' inflatie. Ze gebruiken daarvoor een 'mandje' aan producten/diensten. Het zijn dus geen voorspellingen.

De huidige kritiek op de rekenmethode van het CBS richt zich vooral op het energie component. Het CBS gaat er vanuit dat iedereen elke maand een nieuw energiecontract afsluit voor de op dat moment geldende prijzen. Hierdoor stijgt 'de inflatie' (aldus het CBS) momenteel erg snel terwijl in werkelijkheid nog veel huishoudens een lopend contract hebben. Overigens werkt het ook de andere kant op. Zouden de energie prijzen dalen dan heeft dit direct een dempend effect op het inflatie cijfer.

Verder is het zeker zo dat de prijsverhoging van Ziggo op zichzelf ook weer een inflatie verhogend effect heeft. Hetzelfde kan gezegd worden over de 'oplossing' van het kabinet; de lonen verhogen.

Inflatie is verder iets dat er altijd is en we eigenlijk ook nodig hebben. Zo kocht je vroeger een huis voor 20.000 gulden (10.000 euro) en een snoepje voor een cent. Deflatie klinkt leuk, dan wordt je geld meer waard. Echter daardoor houdt iedereen de hand op de knip en krijg je economische problemen. De prijzen dalen, bezit wordt minder waard, leningen komen in gevaar en dan kan het goed mis gaan. De centrale bank(en) proberen die inflatie nu te remmen door de rente te verhogen. Zo ver ik het mee krijg is de streefwaarde ergens tussen de 1% en 4%.

Verder is er nog steeds sprake van vraag en aanbod. In de basis kan Ziggo morgen besluiten om elk aflopend contract voortaan op 1000 euro per maand te zetten. Wanneer Ziggo het té dol maakt zullen de klanten echter massaal afhaken..

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 22 juli 2024 14:45]

Het is een mythe dat een beetje deflatie erg is. Toen we nog een goudstandaard hadden was een kleine hoeveelheid deflatie zelfs normaal en kijk wat we daar allemaal mee bereikt hebben in het westen tot 1971. Als ik een auto wil ga ik echt niet 10 jaar wachten om die te kopen als ik die nodig heb ik ga echt niet ineens 100km lopen. Als ik een huis nodig heb ga ik niet 10 jaar in een doos wonen voordat ik die een koop. Als mijn wasmachine kapot is moet ik ook gewoon een nieuwe kopen. Het enigste effect is dat ondernemingen met weinig rendement niet meer makkelijk zullen ontstaan, omdat geld lenen duurder wat duurder is. Deflatie heeft veel meer voordelen dan inflatie. Met deflatie verdamp ons spaargeld niet, ons pensioen verdamp niet vanwege niet renderende obligaties die pensioenfondsen verplicht aan moeten houden, in plaats van dat werknemers ieder jaar de sjaak zijn door koopkrachtverlies vanwege inflatie verliezen ze ineens niets meer, de huizenbubbel word niet verder opgeblazen aangezien groot geld niet meer vlucht naar alles wat de overheid niet kan bijdrukken en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nou doe mij dan maar 0% inflatie. Het is toch te gek voor worden dat je nu letterlijk dik geld kan verdienen door zo veel mogelijk schuld aan te gaan. Dan hoeft je economie maar een kleine klap te krijgen en alles stort ineen. Terwijl aan de andere kan een kleine tegenvaller in een maatschappij met veel spaargeld juist een klap kan hebben, omdat er een buffer is. Nu is er geen spaargeld buffer meer en men kan ook niet stimuleren aangezien de rente al -0,5% is.
Het is natuurlijk een beetje flauw om 0% inflatie als tegenhanger van deflatie te benoemen. We hebben het hier over een huidige inflatie van 9,7%. Bij een deflatie van 9.7% gaan consumenten echt wel hun gedrag aanpassen. Kortingsacties bewijzen dit, acties als black friday zorgen voor uitgestelde aankopen. Verder is het in onze economie heel normaal om goed werkende producten te vervangen in plaats van te wachten tot ze letterlijk defect zijn, dit creëert ruimte om te timen.

Het echte probleem is overigens dat deflatie ervoor zorgt dat de 'echte' waarde van schulden groter worden (real ipv nominal). Het eerder benoemde spiraal is natuurlijk ook problematisch.

Ik wordt zelf ook niet vrolijk van een hoge inflatie. Toch is niet alle inflatie slecht. Inflatie wordt gebruikt om de economie aan te jagen. Het zorgt ervoor dat lenen en daarmee geld uitgeven aantrekkelijker wordt. Verder creëert het een prikkel om meer te produceren.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 22 juli 2024 14:45]

over een huidige inflatie van 9,7%.
Ik snap je punt maar die percentages an-sich zijn ook een beetje flauw. Ze zijn namelijk variabel voor elk huishouden. Het CBS geeft zelf al aan dat de inflatie met uitzondering van de energieprijzen 'slechts' 4.6%.

Iemand met een nieuw energiecontract in een slecht geïsoleerd huis zonder zonnepanelen ervaart dus veel meer inflatie dan iemand in een goed geïsoleerd huis met zonnepanelen en een warmtepomp. Hetzelfde geldt voor mensen die een elektrische auto hebben i.p.v. een benzine auto.

En dan nog eens het feit dat alle landen op hun eigen manier de inflatie meten waardoor het niet 1:1 vergelijkbaar is. Ingewikkelde materie 8)7
*. We hebben het hier over een huidige inflatie van 9,7%
:? Sinds wanneer? Kreeg paar maanden terug nog een mail van de bank dat vanwege de deflatie de rente officieel op 0 gezet werd, en zelfs negatief zou kunnen worden.
Ook herinner ik me een bericht van/over de Europese Bank dat er nu een inflatiedoel van tussen de + 2 en -2 aangehouden zou worden, ipv tussen 0 en 2.
Dat is dus sinds het begin van dit jaar 5 x zo groot geworden?
We liepen misschien wat achter door de krimp tijdens de Corona crisis, maar dat is wel heel veel. Hebben bedrijven van de afleiding van de oorlog in Ukraine misbruik gemaakt om hun prijzen te verhogen, of is er een nieuw BTW tarief ingegaan ofzo?

* kon de grote-ogen smiley niet vinden
De ECB/DNB loopt momenteel achter de feiten aan, die zijn bang voor een dempende werking door de oorlog in Oekraïne. Hypotheekrente en bedrijfsleningen zijn wel omhoog gegaan.

Doestelling is momenteel 2%: https://nos.nl/artikel/24...pen-rente-wellicht-omhoog

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 22 juli 2024 14:45]

Het is een mythe dat een beetje deflatie erg is
Vraag dat maar aan Japan...
Japan is wel een land dat kampt met deflatie. Van 1994 tot nu heeft het land een inflatie van bijna nul. Geringe economische groei en deflatie houden elkaar in een soort wurggreep. Bedrijven investeren te weinig, consumenten besteden te weinig en de lonen stijgen niet.
Japan is dan ook een geval appart. Door de vergrijzende bevolking in Japan daald de hoeveelheid productieve mensen in een rap tempo waardoor er weinig ruimte is voor groei. Japan heeft trouwens ook een enorme schuld opgebouwd van iets van 200% van het BBP waardoor er ook geen marge meer is om nieuwe investeringen te doen, ze zijn veel te druk met het afbetalen van de oude schulden.

Als wij zo doorgaan in europa met het maken van schulden en we blijven tegelijk minder productief worden door de vergrijzing krijgen we hier hetzelfde als in Japan.
idd. Inflatie wordt nu bewust gemanupileerd terwijl het enkel een gevolg zou moeten zijn.

Dankzij het schulden systeem moet deflatie worden vermeden. Maar je moet ook niet zoveel schulden maken is het werkelijke advies.
De economie aanjagen
Ja - dat is een mooie - alles wat banken nu mogen is om de economie aan te jagen maar het levert vervolgens nog meer inflatie op.... 8)7
Ik ben het grotendeels met je eens, maar de opmerking dat inflatie nodig is en dat deflatie een negatief effect is, volg ik niet 100%. Inhoudelijk:
- De laatste keer dat er op grote schaal deflatie was (jaren 30) was een grote recessie/depressie, banken die omvielen, en deflatie was mijn inziens een gevolg en niet de oorzaak van de depressie.
- We zitten binnen de ICT al jaren in een deflatie-omgeving. Eigenlijk alles met een stekker werd (en hopelijk worden) altijd goedkoper. En toch kochten we altijd weer wat nieuws...
- De hoge rentepercentages waren net zo goed een groot probleem in Japan..
- We zitten binnen de ICT al jaren in een deflatie-omgeving. Eigenlijk alles met een stekker werd (en hopelijk worden) altijd goedkoper. En toch kochten we altijd weer wat nieuws...
Maar daardoor houden mensen niet (lang) de hand op de knip, want de nieuwe dingen zijn vaak ook beduidend betere producten, omdat ze sneller zijn een meer mogelijkheden beiden.

De oude dingen worden goedkoper omdat er nieuwe, betere, dingen zijn die ze vervangen voor ongeveer de zelfde prijs.

Een totaal ander mechanism als deflatie dus, waarbij de bestaande dingen duurder goedkoper worden.

[Reactie gewijzigd door Countess op 22 juli 2024 14:45]

[...]
Een totaal ander mechanism als deflatie dus, waarbij de bestaande dingen duurder worden.
Ze worden duurder bij inflatie, bij deflatie worden ze goedkoper
Ik ben het grotendeels met je eens, maar de opmerking dat inflatie nodig is en dat deflatie een negatief effect is, volg ik niet 100%. Inhoudelijk:
- De laatste keer dat er op grote schaal deflatie was (jaren 30) was een grote recessie/depressie, banken die omvielen, en deflatie was mijn inziens een gevolg en niet de oorzaak van de depressie.
- We zitten binnen de ICT al jaren in een deflatie-omgeving. Eigenlijk alles met een stekker werd (en hopelijk worden) altijd goedkoper. En toch kochten we altijd weer wat nieuws...
- De hoge rentepercentages waren net zo goed een groot probleem in Japan..
Ik denk dat we te veel offtopic gaan. Maar mbt je ICT deflatie denk ik dat je er niet goed naar kijkt. In de eerste plaats is het inflatie cijfer natuurlijk niet gebaseerd op de kosten van één niche. Maar los daarvan vermoed ik dat je vooral denkt aan value for money. De absolute prijzen zijn al jaren aan het stijgen. Kijk eens wat je vroeger betaalde voor een telefoon (Galaxy S2, eerdere iPhones) ten opzichten van nu. Ja de budget toestellen zijn veel beter, maar de topmodellen zijn enorm veel duurder. Hetzelfde met videokaarten, los van de huidige prijzen boven de adviesprijs zijn de prijspunten al jaren aan het stijgen. Persoonlijk ben ik niet minder gaan uitgeven aan mijn gaming hobby, eerder meer.
Kijk eens wat je nu voor een top t.v. betaalt tegenover 20 jaar geleden en kijk eens naar data of belminuten.
Ziggo verhoogt z'n prijzen per pakket, maar kijk je naar de prijs per Mbps dan is het een ander verhaal en als je naar data kijkt helemaal.
Dat topmodellen nu veel duurder zijn, heeft denk ik weinig met inflatie te maken. Het is voor velen een statussymbool geworden. Aan de andere kant vervangt het soms de thuis computer en heb je geen aparte digitale camera meer nodig.
Kijk eens wat je per Megapixel betaalt en telefoons zijn veel goedkoper geworden. Mijn nieuwe heeft 108MP en was iets van 350,- , dat was maar 50,- meer dan m'n vorige met 12MP camera. (Ja, ik weet dat je dat niet 1:1 kan vergelijken, maar dat is eigenlijk juist het punt)
Waarvoor je betaalt is innovatie.
Bij videokaarten is nog iets extra's, daar is er een productieprobleem wat schaarste (van onderdelen) creëert en extra vraag door mining.

Om terug bij Zigo te komen: In euro's betaal je meer voor een pakket, maar wil je nu nog het gemiddelde pakket dat je 10 jaar geleden krijg?
Ik denk dat in ieder geval voor de meesten hier geldt, dat ze meer betalen, maar er veel meer voor krijgen.
Dit soort praltijken is in, bijvoorbeeld, Engeland al heel gewoon.
Vooral de "sigaar uit eigen doos"...kijk ons eens je snelheid verhogen en dan een maand later de mededeling dat de prijzen weer omhoog gaan. Wat veel mensen ook niet inzien is dat een hogere internet snelheid eigenlijk vooral in het voordeel van de ISP werkt. De klant heeft er niet zo heel veel aan.

Dat je de prijzen verhoogd omdat "alles duurder wordt" is één ding, maar dat je ze dan niet verlaagd als het weer goedkoper wordt is simpelweg diefstal. Je kan niet met twee maten meten in je eigen voordeel. Dat is, in mijn opinie, uitermate onethisch.

Dat infaltie "nodig is", is ook maar heel beperkt waar. Het is nodig omdat financiële instellingen willen dat je geld leent, en als de inflatie stijgt, dan stijgt ook de rente...en dus de inkomsten.

Aan de andere kant is het een groot kaartenhuis dat ongeveer elke 8 jaar wankelt en dan voor grote verliezen zorgt (want ja, iemand zal op moeten draaien voor de inflatiekosten)...en eens in de honderd jaar stort de hele markt in, met veel grote verliezers en dan kan het hele verhaal weer opnieuw beginnen.

Het wordt straks nog leuk als bijvoorbeeld de Bitcoin in waarde begint te dalen, er een run op de verkoop daarvan komt en dan vooral grote spelers (diverse landen) de markt overspoelen en het reguliere financiële stelsel volkomen ontwrichten. Ik zie dit zelfs nog als een scenario om tot bewuste ontwrichting te komen in tijden van oorlog.

Beetje OT, maar leuk discussie materiaal.

Tja...prijzen gaan altijd omhoog en de techniek staat niet stil. Dat je "meer" krijgt voor "minder" is relatief.
En als je alles te prijzig vindt worden; Een streaming service minder en een pakketje lager bij Ziggo is ook het einde van de wereld niet. Misschien een biertje minder drinken als je uitgaat...of een keertje minder vaak uitgaan. Het is maar net waar je prioriteiten liggen.

Er zijn maar weinig mensen die zich alles kunnen veroorloven.
Dit soort praltijken is in, bijvoorbeeld, Engeland al heel gewoon.
Vooral de "sigaar uit eigen doos"...kijk ons eens je snelheid verhogen en dan een maand later de mededeling dat de prijzen weer omhoog gaan. Wat veel mensen ook niet inzien is dat een hogere internet snelheid eigenlijk vooral in het voordeel van de ISP werkt. De klant heeft er niet zo heel veel aan.
Hear, hear! Ik heb het "sloomste" abonnement van Ziggo, maar die wordt per juli op 100 Mbit/s download gezet, terwijl ik denk dat ik aan een kwart daarvan ook wel genoeg zou hebben. Een kleiner abonnement zou dus leuk zijn, voor ook een kleiner prijsje, maar dat zit er niet in.
Kijk eens wat je nu voor een top t.v. betaalt tegenover 20 jaar geleden en kijk eens naar data of belminuten.
Ziggo verhoogt z'n prijzen per pakket, maar kijk je naar de prijs per Mbps dan is het een ander verhaal en als je naar data kijkt helemaal.
Maar hiermee bevestig je precies het punt waar je op reageert. Je verwart het uitgeven van geld (nominaal) met de (subjectieve) value for money. Dat is verder niet erg, alleen inflatie gaat dus over het eerste en niet over het tweede. Voor de inflatie van het CBS is het niet relevant hoeveel Mbps je per euro krijgt, het gaat erom welk deel van je inkomen iemand kwijt is aan internet/tv.

Dus stel volgend jaar is het goedkoopste internet abonnement 1000 euro per maand en daarvoor krijgt iedereen 100.000 Mbps dan is de 'inflatie' hoger en niet lager. Ook al betaal je per Mbps minder. Stel volgend jaar kun je voor 1 euro per maand 10 Mbps krijgen dan zal dat een drukkende waarde hebben op de inflatie, ook al betaal je meer per Mbps.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 22 juli 2024 14:45]

[...]

Voor de inflatie van het CBS is het niet relevant hoeveel Mbps je per euro krijgt, het gaat erom welk deel van je inkomen iemand kwijt is aan internet/tv.
Dan zou er eerst een definitie discussie moeten zijn. Bij een kilo rijst is het allemaal makkelijk, maar als het product verandert kan je niet zeggen dat er inflatie is als men kiest meer geld kiest uit te geven aan een grotere tv.
Als er 5 koude winters achter elkaar zijn, gaan we een groter deel van ons inkomen uitgeven aan energie, dat heeft niks met inflatie te maken, maar volgens het mandje van het CBS wel.

Ik ken best veel mensen die alleen nog een telefoon met data hebben en verder geen computer en tv meer. Voor hun zou er voor dat gedeelte dan behoorlijke deflatie zijn geweest de afgelopen 10 jaar. Van een telefoon met abonnement, een tv en een computer met abonnement naar alleen een telefoon met abonnement. Dit is natuurlijk onzin, want dit heeft weinig met deflatie te maken. Het laat wel zien dat inflatie en deflatie ietwat verouderde termen zijn, als we niet verder kijken.
Voor mijn oma met alleen een tv met computer en internet is het inderdaad wel duurder geworden

Je voorbeelden over Mbps klinken leuk, maar doordat je zo zo extreem maakt, slaan ze nergens meer op.
Ik heb een bepaalde snelheid nodig (wil hebben) doordat ik de verbinding met meerderen deel. De prijs per Mbps is hier dus waar het omgaat. Verandert die sterk dan kunnen we een goedkoper abonnement nemen. (behalve als iedereen nieuwe tv's koopt en 4k gaat streamen..)
Prijzen verhogen terwijl het onderliggende produkt ook verbeterd wordt lijkt wel legitiem maar dat .verbeteren werd al bekostigd vanuit de 'oude' inkomsten.

En bij techniek geldt ook nog eens: je hebt nu weinig aan snelheden van een paar Kb/s maar dankzij deze techniek is de behoefte aan meer data-transfer toegenomen maar ook de mogelijkheid.
Dat loopt gelijk op.

De vraag is nu wel: levert Ziggo nu enkel de rails of ook de ritten over deze rails? Eigenlijk beide maar als je dan alleen de rails (data-transfer snelheid) verbeterd maar niet de ritten (de content), is dat blijven verhogen van de prijs dan wel netjes?

En dat gerommel met inflatie - dat is echt een gedrocht wat vooral voor de consument/burger ellende betekent. Want zolang niet alle salarissen ook een automatische inflatie correctie krijgen is het daar waar het schip strandt... O-)
Deflatie klinkt leuk, dan wordt je geld meer waard. Echter daardoor houdt iedereen de hand op de knip en krijg je economische problemen.
Oh, er is 2% deflatie, nou, da's mooi, dan koop ik geen boodschappen / auto om naar m'n werk te rijden / huis, maar wacht ik tot volgend jaar.

Lijkt me niet heel realistisch. Bovendien ga je dan op lange termijn waarschijnlijk ook minder verdienen als deflatie aanhoudt.
.oisyn Moderator Devschuur® @laptopleon9 mei 2022 15:40
Ik vind dat idd ook altijd zo'n kulargument. We zitten nota bene op Tweakers, als er een markt is waarbij producten aan "deflatie" onderhevig zijn dan is het wel de computer industrie, in de zin dat alles in prijs daalt. En toch staan er elke keer weer lange rijen bij de lancering van een nieuwe flagship telefoon of spelcomputer.
hum, jouw opmerking gaat niet helemaal op, hier de introductieprijzen van de iPhones (instapmodel) door de jaren heen (de SE en X modellen bewust ertussenuit gelaten).
iPhone 3Gs € 599,00
iPhone 4 € 599,00
iPhone 4S € 599,00
iPhone 5 € 679,00
iPhone 5s € 699,00
iPhone 6 € 699,00
iPhone 6s € 739,00
iPhone 7 € 769,00
iPhone 8 € 809,00
iPhone 11 € 809,00
iPhone 12 € 909,00
iPhone 13 € 909,00

De prijs van dit produkt is dus sinds 2009 met ruim 35% gestegen (maar mijn loon toch echt niet).
Enneh, het topmodel iPhone 13 Pro Max 1TB kostte bij de introductie € 1839!
Maar nu kijk je naar één product. Je kunt inflatie niet afmeten aan één product of dienst.

Daarbij vertekent het beeld nogal door je met een smartphone steeds meer kan en mensen er daardoor gemiddeld ook meer voor over hebben.

Toen Apple met de iPhone begon, in 2007, was een smartphone iets nieuws. We kunnen een semantische discussie houden over wat smart was, maar niemand die voor die tijd bijvoorbeeld in de bus naar school of werk youtube video's zat te kijken. Dat kon gewoon niet.

De iPhone / smartphone is in de jaren daarna voor veel mensen de vervanger geworden van niet alleen hun gewone mobieltje, maar ook hun vast telefoon, deels hun desktop / laptop computer, spelcomputer, walkman, TomTom navigatie, camera en videocamera. Denk ook aan whatsapp en social media.

Ik kocht een paar jaar voor de iPhone nog een TomTom voor € 500 en af en toe nog een update van € 40 of zo. Dat doet nu geen mens meer.
.oisyn Moderator Devschuur® @moredruid9 mei 2022 17:07
Het gaat niet om de introductieprijs van iets, maar om het feit dat datzelfde product een tijd later minder geld kost, en het dus loont om het niet bij launch te kopen maar zeg een jaar later.
Het gaat wel om de introductieprijs op het moment dat je het over lange rijen hebt bij de produktlancering.
Daarna gaat de afwaardering vrij snel (afhankelijk van het produkt) voor de consumentenmarkt.

Als je naar de enterprisemarkt kijkt (zoals bijvoorbeeld een cisco core switch of een HPE/Lenovo Server/Enclosure) zie je dat de prijzen veel stabieler blijven.
.oisyn Moderator Devschuur® @moredruid9 mei 2022 17:16
Daarna gaat de afwaardering vrij snel (afhankelijk van het produkt) voor de consumentenmarkt.
Dat is wat ik zeg, en dat staat in relatie tot het "de hand op de knip houden omdat je geld meer waard wordt" argument. Blijkbaar houdt men niet de hand op de knip, ze gaan in de rij staan op het moment dat ie het duurst is.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 22 juli 2024 14:45]

Als je loon sinds 2009 niet met 35% is gestegen in 2022 (13 jaar) dan doe je toch ergens iets fout.
Dat is afhankelijk van je carriere en op welk punt je daarin staat. In het begin krijg je nog wel eens flinke sprongen (of je jobhopt wat meer) maar na verloop van tijd vlakt dat af want je zit wellicht al in de buurt van of op het salarisplafond van je functie.
hum, jouw opmerking gaat niet helemaal op, hier de introductieprijzen van de iPhones (instapmodel) door de jaren heen (de SE en X modellen bewust ertussenuit gelaten).
iPhone 3Gs € 599,00
iPhone 4 € 599,00
iPhone 4S € 599,00
iPhone 5 € 679,00
iPhone 5s € 699,00
iPhone 6 € 699,00
iPhone 6s € 739,00
iPhone 7 € 769,00
iPhone 8 € 809,00
iPhone 11 € 809,00
iPhone 12 € 909,00
iPhone 13 € 909,00

De prijs van dit produkt is dus sinds 2009 met ruim 35% gestegen (maar mijn loon toch echt niet).
Enneh, het topmodel iPhone 13 Pro Max 1TB kostte bij de introductie € 1839!
Hier ga je wel faliekant de mist in natuurlijk.
oa nieuwe iPhone heeft meer/beter functies en vaak telkens ook meer GB opslag.

Over je beloning... Wanneer jij hetzelfde werk blijft doen, zul je elke jaar wel loonsverhoging/opslag krijgen.
Van 2009 naar 2010 ~1.35%, dan heb je van 2010 naar 2011 weer zo'n verhoging, maar nu over beloning van 2010 enz.
Wanneer je nu hetzelfde netto op je bank krijgt als in 2009, is er iets niet goed.

Nu over Ziggo en de prijsverhoging !
Dit is elk jaar hetzelfde liedje, eerst maken ze je lekker met meer snelheid, en dan paar weken later gaat je Ab met E2,50 omhoog. Dit heeft niets met de actuele prijsstijgingen te maken !!

Over meer dataverbruik... Hieruit kun je opmaken dat je tegenwoordig afhankelijk bent van internet. het moet voor mensen met een kleine beurs nog wel betaalbaar blijven natuurlijk. De E800,- energietoeslag voor hen is vaak net genoeg om die kosten te dekken en de gestegen prijs voor levensonderhoud.

We bevinden ons ook meer en meer op socialmedia en netflix etc, dus bestanden uploaden aan video en series kijken, dat vergt nu eenmaal veel data. De kwaliteit ervan moet ook steeds beter. om nog maar te zwijgen over de coronaperiode
Ik vind dat idd ook altijd zo'n kulargument. We zitten nota bene op Tweakers, als er een markt is waarbij producten aan "deflatie" onderhevig zijn dan is het wel de computer industrie, in de zin dat alles in prijs daalt. En toch staan er elke keer weer lange rijen bij de lancering van een nieuwe flagship telefoon of spelcomputer.
Dat beeld wordt natuurlijk vertekend door beperkte beschikbaarheid. Kijk bijvoorbeeld eens naar een willekeurige launch. Als we naar de Xbox 360 kijken dan is te vinden dat daar meer dan 80 miljoen units van zijn verkocht. Het eerste jaar waren dat er 1.4 miljoen en de eerste weer waren er 400.000 units. Ja dan is het niet gek dat er lange rijen zijn. Bij een Xbox One waren dat er 1 miljoen in de eerste week, totaal ondertussen 51 miljoen verkocht. Er zijn in beide gevallen dus letterlijk tientallen miljoenen klanten die wél hebben gewacht. Tweakers zelf heeft notabene een prijs alert knop om mensen te helpen te wachten op een prijsdaling.
[...]

Oh, er is 2% deflatie, nou, da's mooi, dan koop ik geen boodschappen / auto om naar m'n werk te rijden / huis, maar wacht ik tot volgend jaar.

Lijkt me niet heel realistisch. Bovendien ga je dan op lange termijn waarschijnlijk ook minder verdienen als deflatie aanhoudt.
Daar zit wel de kern van het probleem. Ik kan hier natuurlijk moeilijk een hele economie les gaan geven maar heel kort door de bocht: Lagere prijzen>lagere lonen>lagere waarde van vastgoed>onderwater staan van garanties/leningen>terugtrekken van leningen/minder verstrekken van leningen>afname economische activiteit. Zo kan er een neerwaarts spiraal ontstaan.

De centrale banken worden hier zo nerveus van dat ze letterlijk negatieve rente hebben gehanteerd om dit scenario te voorkomen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 22 juli 2024 14:45]

Ik ken de redenatie wel, ik heb ook economie gehad op school ;)

Maar ten tijde van inflatie zitten we natuurlijk net zo goed in een spiraal, alleen de andere kant op. Je moet dan eigenlijk elk jaar een paar procent loonsverhoging krijgen, alleen al om de inflatie bij de kunnen houden. Krijg je dat niet – of minder – dan wordt je inkomen (en je spaargeld) minder waard, ook al is het evenveel in euro's of zelfs iets meer.

Hoe realistisch is het dat je heel je leven elk jaar wat meer gaat verdienen? Voor grote groepen werknemers is dat zeker niet het geval geweest deze eeuw.

Kortom, je kunt ook zeggen dat juist inflatie zorgt voor een negatieve spiraal: Heb je in de vorige eeuw ijverig je best gedaan voor een aanvullend pensioen en in 40, 50 jaar tijd een ton in guldens bij elkaar gespaard, dan kon je daar in 1975 een gemiddeld huis van kopen. Nu kom je met die € 45.000 niet verder dan een nieuwe serre aan je huis. Leuk, maar de waarde qua huizen is gedecimeerd.
Dat ontkent ook helemaal niemand, ik in ieder geval niet en de centrale banken ook niet. Een hoge inflatie levert ook zo zijn problemen op.

Je voorbeeld vind ik verder niet zo sterk. Dat wordt al snel een luxe probleem. Er zijn helaas geen garanties dat het leven altijd leuker/beter wordt. Hoe dan ook als je destijds 45.000 euro op de bank had gezet dan had je daar nu meer dan 100K euro van gemaakt (vermoedelijk meer, rentes waren jaren lang een stuk hoger). Ook had je natuurlijk dat huis kunnen kopen. Dat had je dan nu om kunnen zetten in 300.000+. Verder kun je tegenwoordig op basis van je pensioen de tot aan de helft van de waarde van je woning aflossingsvrij lenen dus voor een grotere verbouwing zijn ook nog wel mogelijkheden.

Maar goed vermoedelijk is je punt dat het niet leuk is dat wie met pensioen is zijn koopkracht ziet afnemen en dat begrijp ik heel goed. Ik denk dat er uberhaupt momenteel best een grote groep mensen is waar het allemaal tricky voor wordt omdat zowel energie als voedsel natuurlijk géén luxe producten zijn. Jammer dat de BTW op voedsel enkele jaren geleden is verhoogd....

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 22 juli 2024 14:45]

Punt wat ik probeer te maken, is dat niet alleen een deflatie-economie maar óók een economie die 'draait' op / afhankelijk is inflatie – zoals we nu gewend zijn – belangrijke nadelen heeft op langere termijn.

Dat veel economen dat inflatie-model volgen is begrijpelijk, omdat ze niet anders kennen. Het is het uitgangspunt van hun schoolboeken etc. En misschien is het ook wel een prima model in een periode van snelle technologische ontwikkeling zoals de laatste eeuwen.

Maar de vraag is of het inflatie-model ook nog een goed model is voor de toekomst. In feite is het gebaseerd op eeuwige groei. Dat is niet vol te houden. Hoe je het ook wendt of keert, het aantal mensen dat op aarde kan leven, kent een limiet, net als de ruimte, grondstoffen en energie die we hebben.

Zoveel mensen als er in Nederland per km2 wonen, daarvoor is meer landbouwgrond etc nodig dan er in Nederland is. Dat lossen we nu op door o.a. ons koeienvoer uit Brazilië te halen, iets wat een eeuw geleden ondenkbaar zou zijn. Een technische oplossing die ons voedsel goedkoop houdt, maar wel ten koste van natuur en ruimte elders.
Wat je eigenlijk zegt is dat je tegen bevolkingsgroei bent. In het geval van Nederland moet je je pijlen dan vooral richten op immigratie. De bevolking zonder immigratie zou immers afnemen door vergrijzing. Maar die discussie staat wel erg ver af van de inflatie correctie van Ziggo en is nogal een polariserend onderwerp dus die laat ik even aan mij voorbij gaan.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 22 juli 2024 14:45]

Tja, dat merk ik wel vaker, dat men de feiten liever niet onder ogen wil zien, maar de globale bevolkingsgroei, de milieuproblematiek en de ‘eeuwig moeten groeien’ economie zijn nou eenmaal niet los van elkaar te zien.

We vinden het milieu steeds belangrijker, maar als het er op aan komt willen we er nauwelijks iets voor doen of laten. Vliegen moet vooral lekker goedkoop blijven en geboortebeperking is al helemaal een taboe waar geen enkele politieke partij aan durft.
Okee, het CBS meet de inflatie inderdaad, ze presenteren het niet als een voorspelling. Het probleem is alleen dat bedrijven die waarde dus gebruiken om hun prijzen te verhogen, ook al zijn hun kosten (nog) niet gestegen. En daardoor veroorzaken ze juist inflatie.
imo is het geen inflatie cijfer meer als je elk jaa producten van de lijst af haalt waar naar gekeken wordt om een inflatie cijfer te berekenen.

Ik zou het veel eerlijker vinden dat een inflatie wijziging alleen doorgevoerd kan worden als er producten op de lijst staan die onderhevig zijn aan inflatie die dan ook daadwerkelijk gebruikt worden voor het product.
Je gaat voor het gemak wel aan het feit voorbij dat een inflatiecorrectie altijd achteraf is, met jouw post wek je de indruk alsof het vooraf is, want 'het CBS voorspelt het'. Dat is overigens ook niet waar, want ook dat is achteraf berekend.
Juist, ik werk als freelancer voor providers en andere it instellingen en krijg volgend jaar pas de correctie van de brandstofkosten doorberekend.
Er zijn wel kleine correcties bij enkele toegepast maar die dekken de verhoging niet.
Ik tank gemiddeld 100 liter diesel per week voor klant bezoeken.
Je hebt het heel goed verwoord want zo is het.
Opvallend is ook dat je niemand over inflatie hoort als het percentage nagenoeg nul is.
Nu lijkt ieder bedrijf of fabrikant de prijzen te verhogen met als excuus dat de inflatie en energie prijzen zo hoog zijn.
Voorheen werd het excuus gebruik dat een verhoging toch echt noodzakelijk was vanwege het leveren en ontwikkelen van nieuwe diensten en producten.
Ziggo verhoogd elk jaar de prijzen rond deze tijd. Voorgaande jaren was dat toch ook niet door inflatie.
Erg vreemde gang van zaken.
Inflatie is toch al een 'self-fulfilling prophecy'? Neem Ziggo. Zij passen de kosten van hun product aan omdat de CPI stijgt. Gevolg: de CPI stijgt omdat de kosten voor internet duurder zijn geworden. Je zou bijna denken dat als alle bedrijven een jaar lang geen inflatie doorberekenen de hele inflatie vanzelf stil valt.
Helemaal waar. Inflatie is al jaren een self-fulfilling prophecy. 1 iemand roept. Help crisis, alles wordt duurder, maar laten we zeggen de grondstof. Is helemaal niets duurder geworden. En dus is het een spelletje. En dat is duidelijk te zien in de reacties hierboven. “Inflatie wordt gebruikt om de economie een boost te geven” wie zou die inflatie knop beheren. 😂😂
Wat ik zo vreemd vind is dat energie altijd meegenomen wordt in de be-argumentatie.
Kopen ze dan geen energie op voorhand in?
Ik heb een 3 jaren contract met mijn energie leverancier. Dus merk er gelukkig nog niet zo heel veel van.
Hebben ze geen vaste energieprijzen bij een energie leverancier? (of hebben ze geen inkoopafdeling)
De ACM is anders van mening:
De aanbieder verhoogt de prijs omdat hij inflatiecorrectie toepast
Een inflatiecorrectie is een prijsverhoging met een percentage dat elk jaar door het Centraal Bureau voor de Statistiek wordt vastgesteld. Wil de aanbieder een inflatiecorrectie toepassen? Dan moet dit wel duidelijk in zijn algemene voorwaarden staan. En ook hoe vaak en wanneer hij dat doet. Staat dit duidelijk in de algemene voorwaarden van de aanbieder? Dan kunt u uw abonnement niet om die reden opzeggen.

Bron: https://www.consuwijzer.n...n-of-algemene-voorwaarden
Maar dit is wat anders dan inflatiecorrectie die al in de algemene voorwaarden stond. Inflatiecorrectie is namelijk gebaseerd op de CBS cijfers.

Deze wijziging in prijs is een gewone prijswijziging.

[Reactie gewijzigd door AlexOo op 22 juli 2024 14:45]

In de oude voorwaarden was de inflatiecorrectie niet opgenomen.
Bron: https://cdn.vodafoneziggo...o_per_1_december_2019.pdf

In de nieuwe voorwaarden staat die wel:
Artikel 2.4
Ziggo heeft het recht om de vergoedingen en
tarieven jaarlijks te indexeren tot een percentage
gelijk aan de CBS consumentenprijsindex. Daarin
wordt bekendgemaakt met welk percentage de
prijzen stijgen. Als Ziggo de tarieven indexeert,
vindt dat plaats op 1 juli op basis van de gemiddelde
inflatie in het voorgaande kalenderjaar. Als de CBS
consumentenprijsindex negatief is, worden de prijzen
niet aangepast.
Bron: https://cdn.vodafoneziggo...en%20Ziggo_mei%202022.pdf
Je hebt helemaal gelijk. Vreemd van Ziggo dat ze nooit inflatiecorrectie er in hebben gehad. Heb voornamelijk ervaring met mobiel waar ik bij verschillende providers mijn rekening omhoog zag gaan met centen vanwege inflatie (en gekoppeld aan daadwerkelijke CBS inflatiecijfers). Nooit een mooi rond getal zoals Ziggo nu doet met de verhoging.
Ik denk dat ze bij de hoge inflatie van nu zullen zeggen dat de stijgingen in lijn zijn met de inflatie en je dus geen recht hebt om tussentijds een contract op te zeggen zonder kosten.
Het is opvallen dat ze deze inflatiemeuk pas toevoegen nu de inflatie hoog is.
Volgens mij zoek je nu een verband dat er verder niet is. Ze hebben dit sowieso al ieder jaar uitgevoerd. De toevoeging van de verhoging aan de voorwaarden is dus voornamelijk een manier om e.e.a. te verduidelijken en te communiceren naar gebruikers. Veel mensen weten uiteraard niet dat een jaarlijkse verhoging aan de hand van de inflatie-index toegestaan is en geen reden is tot het voortijdig mogen opzeggen van het lopende contract. Waarschijnlijk dus een kwestie van de klantenservice te willen ontlasten met telefoontjes hieromtrent.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 22 juli 2024 14:45]

Ik denk niet dat het alléén een kwestie is van de klantenservice te willen ontlasten.

Uit het artikel:
"Door de prijswijziging in de voorwaarden op te nemen, zijn klanten met een lopend contract niet meer contractvrij na een prijsverhoging."

Klanten konden eerder dus van hun lopende contract bij Ziggo af na een prijsverhoging. Nu dit in de voorwaarden staat kan dat niet meer zomaar.
inflatiecorrectie is zo'n raar begrip. De CBS rekent de stijging van consumentenprijzen uit. Dus Ziggo's prijsverhoging ís inflatie. Hun gestegen inkoopprijzen zijn géén inflatie.
De inflatiecijfers van het CBS zijn wel interessant, maar zeker niet heilig. Inflatie is voor iedereen anders, afhankelijk van je uitgaven patroon. Daarbij maakt het niet uit of je een persoon, een bedrijf, stichting of sportclub bent. Iedereen die meer moet betalen voor hetzelfde ervaart inflatie.

Ook is inflatie zelfversterkend. De Inflatiecorrectie op mijn salaris is voor mijn werkgever geen correctie, maar... inflatie. Zijn kosten gaan omhoog zonder dat hij er meer voor terug krijgt. Hij zal proberen dat te compenseren met hogere prijzen waardoor... etc, etc.
Als jij een beter salaris onderhandeld met je werkgever is dat geen inflatie maar gewoon hogere kosten. Als ze een goede inkoopdeal sluiten ergens, is dat geen deflatie maar gewoon lagere kosten. Het begrip inflatie waar men het doorgaans over heeft (en CBS berekent) is het consumentenprijs pijl. Het is gemeengoed om als bedrijf 'inflatiecorrectie' toe te passen maar het slaat nergens op. Zeg gewoon dat je slecht hebt ingekocht of dat de inkoopprijzen markt-breed gestegen zijn. Het feit dat ze bij deflatie ook de prijzen niet gaan verlagen verklapt ook dat het geen 'correctie' is maar gewoon een prijsverhoging.
Wat @locke960 hier volgens mij bedoelt is dat "inflatie" zichzelf in de hand werkt: Ziggo: "We verhogen op basis van de cijfers van het CBS onze prijzen". Klant: "Ik betaal meer aan Ziggo". CBS: "Het leven is duurder geworden, want klanten betalen meer voor Ziggo. We hebben inflatie.". Ziggo: "CBS zegt dat er inflatie is, dus wij verhogen prijzen".
Precies dit. Ziggo zou zich moeten baseren op eigen inkoopprijzen. Dat auto's duurder worden omdat bij wijze van spreken staal duurder wordt, betekent niet dat Ziggo's kosten omhoog gaan maar zo werkt het nu wel.
Inflatie is meer dan de stijging van consumenten prijzen die het CBS berekend. Als je het CBS bekijkt zijn er ook prijsmutaties zichtbaar op deelgebieden. Voor de consument is het algemene consumenten prijsindex relevant maar Ziggo zal kijken naar andere factoren die zorgen voor een prijsstijging (loonkosten, materiaal, energie etc). Dat Ziggo ook een deel van de benodigde investeringen afwentelt op de consument daar kun je over discussiëren of dat veroorzaakt wordt door inflatie.
Dus als Ziggo een prijsverhoging doorvoert die hoger is dan de inflatie, dan is het wel weer reden om het contract open te breken?
En dit ook:
In de nieuwe voorwaarden van Ziggo staat dat de provider jaarlijks het recht heeft om de prijzen te verhogen tot een percentage dat overeenkomt met de consumentenprijsindex van het CBS. Als dat percentage negatief is, past Ziggo de prijzen niet aan.
Wees dan zo mans genoeg om dit beide kanten op te laten gaan.
Daarbij is het zeer onduidelijk welk percentage ze nemen. Als ze uit gaan van het gemiddelde over 2021. Dan is deze prijsstijging veel te hoog.
Gaan ze uit van Januari 2022. Dan zit ziggo over het algemeen 1,5 tot 2 % onder de inflatie. Alleen bij Ai1 start wordt je dubbel zo hard gepakt. Als je dit doet doe het dan over de gehele linie hetzelfde. En niet het ene pakket harder laten stijgen dan de andere.

[Reactie gewijzigd door debom op 22 juli 2024 14:45]

Maar daarbij kom moet je wel weten wat jou inflatie is.

loon lijkt mij bv geen inflatie. Dat geld dus voor kosten van hardware en bv stroom. Maar Ziggo kan volgens mij zo goed als onmogelijk bewijzen wat hun inflatie is.
Inflatie'correctie' is gewoon het probleem proberen door te schuiven. Uiteindelijk moet iemand de inflatie betalen.
dat kan ook door intern op kosten te besparen, slimmer in te kopen. Of andere producten te gaan verkopen waar minder kostendruk speelt. Ik vind het belachelijk dat dit normaal wordt gevonden, terwijl ik als individu niet even tegen de baas kan zeggen 'ik pas even inflatiecorrectie toe op mijn salaris'
Prima, maar het zal me niets verbazen als je de prijsverhoging ter discussie kunt stellen wanneer deze hoger is als de genoemde inflatie. Leuk dat Ziggo aangeeft daarbij het consumentencijfer te gebruiken, maar wat is de periode? Voor de prijsverhoging van juli 2022, wordt daarvoor het jaarcijfer 2021 gebruikt? Dan is een prijsverhoging van 2,50 op een maandbedrag van 35 wel hoger als die 2.7% die genoemd wordt.

Mij lijkt dat je in dat soort situaties je wel degelijk protest kunt indienen en dat dit wellicht nog steeds een reden voor contractontbinding is.
En dan weer terug op de ADSL...
Ze hebben nog gewoon een relatieve monopoly zolang je geen glasvezel hebt en je DSL lijn qua snelheid niet in de buurt van de kabel komt.
Dat is mij bekend - ik zit exact in die situatie. Nog wel. DSL kan hier, maar max 27/5 Mbit. En dan woon je in het centrum van een dorp, 400 meter van de centrale.

Maar gelukkig komt er binnenkort verandering in; er bungelt een oranje glasvezelkabeltje uit de voortuin. En dan is het bye bye Ziggo.
Dat is mij bekend - ik zit exact in die situatie. Nog wel. DSL kan hier, maar max 27/5 Mbit. En dan woon je in het centrum van een dorp, 400 meter van de centrale.

Maar gelukkig komt er binnenkort verandering in; er bungelt een oranje glasvezelkabeltje uit de voortuin. En dan is het bye bye Ziggo.
Ik hoor het van veel mensen om mij heen. Hier steken de oranje kabeltjes voor glas ook uit de grond. Veel hier gaan overstappen puur uit irritatie over het machtsmisbruik van Ziggo gedurende hun jarenlange monopolie hier. Men wil sowieso stemmen met de voeten.

Dat je vervolgens bij net zo’n monopolist terecht komt boeit niemand hier nu even met een aanbod van 35,- op max snelheid op glas voor 12 maanden.
op glas zit geen monopolie ( wel, op het transport medium ). Maar je kunt nog altijd een provider kiezen. Dat kan bij Ziggo niet. En daar zitten nog altijd behoorlijk prijs verschillen in.
Echter kan er groot prijsverschil zitten van wie die medium is, ondank de providerkeuze die je hebt.
Er is verschil in prijs/snelheid als je glas van het grote boze KPN netwerk is of een andere boer.

Tweak via Efiber:
1 Gb, 41 per maand of 410 per jaar
Tweak via KPN Netwerk:
50 Mb, 44 per maand
1 Gb, 63 euro per maand
KPN via KPN netwerk:
1 Gb, 57,50 per maand
Wat ik gewoon lastig vind is dat ik geen TV wil. bij ziggo betaal je eigenlijk bijna het gehele bedrag voor internet en voor tv stoppen ze er nog een toeslag van 10 euro op ofz0. Ben je nog 40 a 50 euro kwijt. Dit kan idd met glasvezel voor vergelijkbare snelheid goedkoper.
Ziggo heeft oon gewoon internet only,

Dat hem ik vorig jaar ook laten activeren dat is de internet prijs - 5 euro (of een snelheid hoger voor zelfde geld)
Primair zijn bij mij de technische aspecten de redenen om over te stappen: minder latency en meer upload bandbreedte.

Daarnaast ben ik Ziggo gewoon even he-le-maal zat. In de bijna 12 jaar dat ik hier nu een zakelijke verbinding heb, heb ik in totaal ruim 3 jaar ellende gehad van verbindingsissues (3x kabelproblemen hier naar de woning, issues met de glasvezel van de wijkkast, routerproblemen in de wijkkast, etc). En ja, ik ben een kritische klant, maar de klachten hadden allemaal best snel opgelost kunnen zijn, als ze de klant maar eens serieus namen. Daarnaast al een noodgedwongen overstap van abonnement gehad ("want we gaan met uw abonnement stoppen") waardoor je minder krijgt en meer mag betalen, en ellenlange discussies met de helldesk waarbij het toppunt wel was "u hebt het verkeerde nummer gebeld, ik ken dit abonnementstype niet" en na 3 kwartier op die clown inpraten heeft-ie het toch maar bij een collega nagevraagd en bleek ik inderdaad gewoon goed te zitten.
Hier steken de oranje glaskabeltjes ook uit de grond. Nog even volhouden tot het aangesloten wordt, dan is het :w Ziggo met zijn jaarlijkse prijsverhogingen vs verslechterd aanbod

Best wel triest .. ben al sinds het begin van Chello (1998/1999) klant maar kan niet wachten om EINDELIJK van het monopolie verlost te zijn en die veel te hoge prijzen. :O

[Reactie gewijzigd door Alfa Novanta op 22 juli 2024 14:45]

Ook hier gaan ze binnenkort met glas beginnen. Op de infoavond werd er gevraagd wie er allemaal bij Ziggo zat en dat was zeker 90% van de aanwezigen. Ik denk dat Ziggo het wel eens heel zwaar kan gaan krijgen binnen een paar jaar: de groep boomers (die nog Ziggo willen vanwege abo's met sport) wordt langzaamaan kleiner, alles wat jonger is kijkt dat spul toch online en wil gewoon snel internet-only. Bye bye Ziggo, hallo Glasvezel :9
Een aantal aanbieders voeren inderdaad al jaren een inflatiecorrectie toe op basis van het CPI dat altijd slecht een ~1% was. Bij Ziggo was dat altijd aanzienlijk hoger wat ze goedpraten door de snelheden eerst te verhogen.

Overigens vind ik het wel raar dat je ziet dat bij veel andere aanbieders je meer gaat betalen als je langer een abonnement hebt, maar dat de nieuwprijs nog steeds hetzelfde en dus lager is. Gestraft omdat je een trouwe klant bent.
Als je doelt op bijvoorbeeld T-Mobile, je kunt je abonnement gewoon weer verlengen jaar na jaar, tegen de NIET inflatie gecorrigeerde prijs.
ACM Software Architect @Thom22899 mei 2022 11:30
De consumentenbond en de ACM zeggen gewoon hetzelfde hoor, Keyb had het - mijns inziens - verkeerd geïnterpreteerd.
.oisyn Moderator Devschuur® @Thom22899 mei 2022 15:32
Jij zegt wat anders dan @Keyb. Hij heeft het erover dat deze wijziging in de AV genoeg reden is voor eenzijdige opzegging. Jij zegt dat, eenmaal gespecificeerd in de AV, een jaarlijkse prijsverhoging geen reden meer is voor eenzijdige opzegging. Jullie hebben allebei gelijk; als je deze AV accepteert, kun je daarna niet meer zomaar opzeggen. Maar voordat je de AV accepteert heb je nog wel de keuze om te vertrekken.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 22 juli 2024 14:45]

Dat is precies wat mobiele telefoon aanbieders doen, die verhogen de prijzen niet maar doen een inflatie correctie. Wat overigens meestal betekent dat de prijs verhoogd.
DAT is echt onzin...Dus als zij iets veranderen mag het wel en mag jij hun verlaten maar andersom niet?
ACM Software Architect @Keyb9 mei 2022 11:29
Dan lees jij die tekst daar anders dan ik, er staat op die pagina alleen dat er verhoogd (zonder dat je het contract dan mag opzeggen) mag worden als het in de AV zit.

Er staat niet dat je de AV niet mag aanpassen om zoiets toe te voegen... Voor aanpassingen aan de AV gelden uiteraard ook regels, maar die benoemt de consumentenbond op die pagina helemaal niet.

En deze aanpassing lijkt me verder legitiem, ik neem wel aan dat het toevoegen van die jaarlijkse prijsverhogingen dan nog wel een reden is waarom je het contract nu per direct mag beëindigen.

[Reactie gewijzigd door ACM op 22 juli 2024 14:45]

Ik interpreteer de tekst meestal wel in mijn voordeel ja. Verder vind ik het ontzettend min om dit op deze manier te regelen van Ziggo, ongeacht of het juridisch is toegestaan.
Consumentenrecht in Nederland zegt ook dat een abonnement maandelijks opzegbaar is, dus snap ik de opmerking van "contract open te breken" niet helemaal, je kunt gewoon per direct opzeggen als de prijsverhoging je niet aanstaat.
Nee je mag je de afgesproken tijd elke maand opzeggen. Dus na 1 jaar mag je elke maand opzeggen. Staat ook netjes in hun AV.
Consumentenrecht in Nederland zegt ook dat een abonnement maandelijks opzegbaar is, dus snap ik de opmerking van "contract open te breken" niet helemaal, je kunt gewoon per direct opzeggen als de prijsverhoging je niet aanstaat.
Niet als je een contract voor bepaalde tijd bent aangegaan, zoals je dat typisch gezien doet bij het laten aanleggen (de 1e keer) van een nieuwe internetverbinding. Contracten voor bepaalde tijd mogen voor consumenten tegenwoordig niet meer automatisch verlengen met meer dan een maand, is het enige.
Het verhogen van de prijzen op basis van het consumenten prijsindex (CPI) is een hele gangbare praktijk in het bedrijfsleven. Daar is dit vrijwel standaard om het op te nemen in contracten/algemene voorwaarden, zie bijvoorbeeld https://ondernemersplein....assen-met-prijsindexatie/.

Voor consumenten is het inderdaad niet altijd even gebruikelijk om het te doen en in principe moet je je ook houden aan de gemaakte afspraken. In dit geval vallen valt die indexatie daar gewoon onder. Ben je het er niet mee eens, dan moet je geen contract met ze afsluiten.

Zoals ook in het tweede punt van het artikel van de Consumentenbond staat mag een prijsverhoging wél als dit in de algemene voorwaarden staat. Wanneer dit echter in de eerste drie maanden gebeurd, moet je het recht hebben om de overeenkomst op te kunnen zeggen. In het geval van Ziggo lijkt me dat niet zozeer een probleem, omdat de meeste contracten (na de eerste contractperiode) maandelijks opzegbaar zijn.
Moet je als uitzendkracht bij Ziggo eens proberen.
De partij die jou als uitzendkracht wegzet bij Ziggo zal dat vast jaarlijks kun tarieven verhogen.
De gevolgen voor jouw loon kan je natuurlijk met de werkgever bespreken, maar dat is niet Ziggo.
Paar jaar geleden op onze collectieve flikker gehad omdat we het op de werkvloer hadden over inlenersbeloning, dat mocht absoluut niet op de werkvloer besproken worden. Want stel je voor dat je je als overheidsorganisatie aan de fucking wet houdt. 8)7

Want hogere inkomens voor de uitzendkrachten betekende hogere tarieven voor de opdrachtgever, die daar niet op zat te wachten. Wordt doorgaans gewoon 1 op 1 doorberekend.
Tja.. Uitzendkrachten... Zo een beetje de laagste rang qua personeel. En als je al bijdehand genoeg bent om daar mee aan te komen, was je waarschijnlijk al Freelancer en had je dat ook al in je contract staan...

Een vaste medewerker bij Ziggo zal ook jaarlijks een salaris verhoging krijgen.
sarcasm on :+ ; Een vaste medewerker bij Ziggo zal ook jaarlijks een salaris verhoging krijgen. Na de inflatiecorrectie _O-
Niet om Ziggo te verdedigen maar ik kan me voorstellen dat de lonen met 10% verhogen niet zo makkelijk is.
En dat is dus precies de beredenatie waarom de lonen al 30 jaar niet meer stijgen. Alle klanten kunnen meer gaan betalen want alles word duurder voor leverancier, dat moet wel gecompenseerd worden natuurlijk... En dan gaat het vervolgens over lonen en dan is het ineens onmogelijk.

Had hetzelfde bij mijn werkgever, paar weken geleden lichte opslag, maar ruim onder de huidige inflatie. Dit aangekaard, hey ik krijg nu opslag, maar uiteindelijk met de inflatie ga ik er maandelijks (fors) op achteruit. Was niet over te praten, met legio argumenten.

Feitelijk is mijn werk dus blijkbaar, random, minder waard geworden. Ondertussen zie je organisatie wel recordwinsten maken. Zie dit op veel plekken terug. Erg vreemd.
Klopt, dat is ook wat ik overal zie. De prijzen gaan X% omhoog, maar de salarisverhoging een heel stuk minder. Die managers kunnen dan heel goed bullsh*t bingo spelen.

Maar goed, de enigste manier om een flinke salarisverhoging te scoren is om ergens aan de bak te gaan. Nadat je bent aangenomen, zit je weer met hetzelfde probleem - salaris stijgt niet mee met inflatie.
Je moet je mond open trekken en ieder jaar zeggen ik wil zoveel erbij punt.

Beetje werkgever kijkt daar serieus naar en anders is het tijd voor een betere werkgever. Ik heb in drie jaar tijd 35% verhoging gehad door er jaarlijks om te vragen. Enige punt is nu dat ik de schaal heb uitgespeeld :+ Maar daar praten we eind van het jaar wel over haha
Ik ben het met je eens ook, al die bedrijven en hun aandeelhouders willen overal op bezuinigen, behalve op hun salarissen en inkomsten, maar de rest kan maar inleveren voor het goed van het bedrijf of de aandeelhouders.
Als hun willen bezuinigen op panden en huur, hoe compenseer je dan de werknemers die wel huur moeten betalen? Gas/licht/water/verzekeringen etc? Wel bezuinigen als bedrijf en op de coulance van de medewerkers hopen, maar of men die werknemers ook tegemoet komt?
Dit is de keerzijde van onze economie, die steeds meer een wereldeconomie wordt: Alles wordt grootschaliger, want bedrijven die het groot, groter, grootst aanpakken, maken de meeste winst. Kopen desnoods de kleinere partijen gewoon op. Ik zie dat in allerlei bedrijfstakken gebeuren de laatste decennia.

Een boer met 200 ha grond kan goedkoper produceren dan die met 50 ha dus de bedrijfsopvolger van die van 50 ha kan niet meer concurreren en krijgt zelfs geen lening meer van de bank.

De aardappelprijzen die de boer krijgt blijven op die manier gelijk terwijl de supermarkt wél de inflatie doorberekent, want ook daar is er – dankzij diezelfde schaalvergroting nog maar een paar ketens dus je hebt ik jouw omgeving vaak al geen keus meer.

Er zijn in de retail steeds minder mensen nodig voor steeds meer werk. Kassieres worden vervangen door handscanners, etc.
Yes. Welkom in de nieuwe slavernij :)
Dusdanig beperkt dat de salarisverhogingen al ruim 30 jaar achterlopen op inflatie, hogere winsten en toegenomen productiehoeveelheden?

Het is echt niet gek dat we enorme inkomens- en vermogenongelijkheid hebben in Nederland dat alsmaar toeneemt. Dat de armoede al jaren toeneemt (maar door elke paar jaar de armoedegrens te wijzigen op papier redelijk meevalt), de bewindvoerders als paddestoelen uit de grond schieten, de wachtrijen bij voedselbanken oplopen, de gemiddelde schuldsaneringsafdeling bij vele gemeenten verzuipt in de aanvragen.

Komt allemaal doordat ons ontslagrecht niet zo soepel is.

Ik denk eerder dat het komt doordat we minder sociaal zijn en veel kapitalistischer geworden zijn. Alles voor de aandeelhouders en rijken. De welvaart moet opnieuw eerlijker verdeelt worden anders zal het huidige armoedeprobleem een maatschappelijk probleem worden.
oud Ziggo was daar heel netjes in. Toen der tijd zelfs een loonsverhoging met terugwerkende kracht gehad !!
Hoe ze daar mee omgaan binnen het huidige Ziggo geen idee.
Het verhogen van de prijzen op basis van het consumenten prijsindex (CPI) is een hele gangbare praktijk in het bedrijfsleven.
Maar als niemand zijn prijzen aanpast, gaat de CPI ook niet omhoog?
Dan ga je als bedrijf toch failliet? Je moet de kosten die je maakt toch doorberekenen aan je klant.
Dit kan je meer beschouwen als winstmaximalisatie...
Hoezo? Je kunt jezelf ook minder bonussen geven, efficiënter te werk gaan, goedkopere locatie kiezen, goedkopere leveranciers etc
Geen miljoenen per jaar aan een voetbalclub geven helpt ook.
En een strakke concertzaal met matige akoestiek (en verdubbelde prijzen voor concerten tot gevolg) helpen neerzetten en sponseren. Ook al niet passend bij hun corebusiness.

Ze zijn diep gezonken bij Ziggo.
Die doorberekende kosten *zijn* juist de reden dat de CPI stijgt.
De gene die bij Ziggo zitten ...gewoon leave geen klanten moeten ze wel prijs verlaging doen.
Ziggo is al duurder dan de rest.
Snap zo wie zo niet hoe zij dit kunnen/durven te doen.
Kan wel. Zit wel nog een minimum termijn aan, prijsverhoging mag niet binnen 3 maanden na afsluiten geloof ik, maar dat is voor Ziggo natuurlijk handiger dan na afloop van een 12 maanden contract.

Eigenlijk raar dat ze dat niet al lang hadden, stond ook gewoon in mijn tmobile thuis contract en mijn telefoon contract. Doorgaans heet het inflatiecorrectie, maar ziggo zal nu wel kiezen voor de vervangende term consumentenprijsindex omdat inflatie momenteel een eng woord is.

(Moet wel zeggen dat simyo bij mij nog nooit een inflatiecorrectie gedaan heeft ondanks dat ze het recht voorbehouden.)

[Reactie gewijzigd door KSU4reqY op 22 juli 2024 14:45]

Hollandsnieuwe doet dit ook. Abonnement van € 10,- werd zo € 10,13 per 1 januari jl.
Het is wat het is.
Dat is anders, dat is namelijk inflatiecorrectie en dat is toegestaan.
Als het in de voorwaarden staat, mag het. Het kromme bij HNW is dat je je weer de oude prijs betaald als je switched van bundel. Dit was vorig jaar ook bij KPN glasvezel.
Toch heeft HollandsNieuwe het bij mij nog nooit voor elkaar gekregen om deze wijziging door te voeren in lijn met hun algemene voorwaarden. Ik ben nog nooit vooraf ingelicht (verplicht volgens de voorwaarden), en ik heb ook nooit een nieuw tarievenblad ontvangen (volgens de voorwaarden staan daar alle tarieven op).
Dat (1,3%) klinkt een stuk redelijker dan de 3,50 op 55,50 van 6,3%
Hollandsnieuwe = Vodofone = Ziggo
Het is wat het is.
Rechtsbijstandsverzekering is what it is, als wat @Keyb schrijft (en de Consumentenbond claimt op hun site) inderdaad klopt.

[edit]
Dit is wel interessant. Artikel 7:35 BW:
Indien de verkoper bij een consumentenkoop krachtens een bij die overeenkomst gemaakt beding de koopprijs na het sluiten van de koop verhoogt, is de koper bevoegd de koop door een schriftelijke verklaring te ontbinden, tenzij bedongen is dat de aflevering langer dan drie maanden na de koop zal plaatsvinden
Aflevering vindt continue plaats van het product, niet enkel pas na drie maanden. Die uitzondering zou dus niet gelden.

En dan is er nog artikel 7.2 van de Telecommunicatiewet:
Ten minste een maand voordat een voorgenomen wijziging van een beding dat is opgenomen in een overeenkomst van kracht wordt:

a. biedt een aanbieder van een openbare elektronische communicatiedienst of een openbaar elektronisch communicatienetwerk de abonnee de mogelijkheid om de overeenkomst kosteloos te beëindigen, en

b. stelt de aanbieder de abonnee op genoegzame wijze op de hoogte van de inhoud van de voorgenomen wijziging en van de mogelijkheid om de overeenkomst kosteloos te beëindigen.
Let op dat men spreekt over een maand voordat een wijziging van een beding (de prijs) van kracht wordt, niet wanneer het is overeengekomen. Wat Ziggo doet mag dus mogelijk niet. Ik ben geen jurist, dus neem het niet als feit aan wat ik schrijf. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 14:45]

ACM Software Architect @i-chat9 mei 2022 11:31
De consumentenbond zegt dat helemaal niet. Keyb heeft het domweg verkeerd overgenomen/gelezen.

En jij bent nu boos aan het reageren op de aanname dat Keyb het goed had :P
Het wijzigen van de AV kan ook reden zijn om de op te zeggen, maar dan is dit dus het laatste jaar dat je er op die manier onderuit komt.
Voor degenen die van plan zijn om op te zeggen naar aanleiding van de prijsverhoging: hou er rekening mee dat de opzegtermijn vervalt. Als je pas op de laatste dag van juni opzegt met de gedachte dat je dan nog een maand de tijd hebt om rustig een andere provider te kiezen, dat is niet zo. Zorg ervoor dat je een werkende lijn hebt voor 1 juli, want ziggo levert vanaf die datum niet meer.
Maar in de AV van Ziggo staat ook nog steeds dat je mag opzeggen als de wet of AV dat zegt. Ze geven nu alleen aan dat ze op 1 juli ieder jaar indexeren. Ook gaan ze uit van een overeenkomst die langer als 1 jaar duurt. En dan is het wel handig als je als klant weet wat je staat te wachten.
Je kan gewoon je abo opzeggen een inflatie correctie is betwistbaar qua hoogte en de klant kan gewoon opzeggen of een klacht indienen over de inflatie.De voorwaarden zijn ook niet voor alle klanten aangepast. Als iedereen een klacht gaat indienen worden ze overspoeld. Dit wordt bij de verkoop ook niet aangeven.

Ziggo geeft klanten die het niet eens zijn met de prijsstijging de kans om tussentijds hun contract op te zeggen voor 1 juli.

Dat wordt volgend jaar een stuk lastiger aangezien de telecomprovider ook de algemene voorwaarden gaat veranderen. De belangrijkste wijziging is dat het de jaarlijkse prijsstijging in de voorwaarden opneemt.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 22 juli 2024 14:45]

Dat mag wel bij nieuwe contracten, niet bij bestaande.
Echter, als jij dadelijk akkoord gaat met de nieuwe prijzen, ga je automatisch ook akkoord met de nieuwe voorwaarden die er bij horen. Dus vanaf volgend jaar is er dan geen probleem meer.
Pas als ze dan hoger gaan dan CBS heeft berekend komt dat weer te vervallen.

Aan de andere kant:
Contracten met aanbieding neem je af voor een jaar en die worden nooit aangepast in een prijsverhoging (is veel te onhandig met de aanbieding) en daarna heb je maandcontracten want Ziggo verlengt niet automatisch met een jaar. Dus eigenlijk veranderd er nog steeds niets.

Ben wel benieuwd wat er met de prijsverhogingen gaat gebeuren bij pakketten die eigenlijk niet bestaan. Zo heb ik Internet Max met TV Compleet. Dat komt nergens in de lijsten terug.
(met de nieuwe snelheidsverhoging die weer niet de upload verhogen is er overigens toch al grote kans dat ik mijn verbinding naar beneden ga bijstellen)

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 22 juli 2024 14:45]

Alleen relevant als je net voor n jaar verlengd /afgesloten hebt. Anders kun je per maand opzeggen zonder opgaaf van reden. En dat ga ik ook maar doen. Hop naar glas van t mobile.
Mega lomp. En dan tijdens en/of vlak voor de nieuwe economische crisis, dus slechte tendens ook nog opnemen dat het maandbedrag niet omlaag kan. Kom op Ziggo, jullie kunnen beter.

Verder riekt dit natuurlijk naar prijsafspraken met KPN.

Waarom niet de optie, hey ik wil hetzelfde houden zoals het is. Dus de lagere snelheid en ook het huidige bedrag. Alles is tegenwoordig maar of 1 of 2 jr houdbaar lijkt het en dan mot 't weer anders. Lees: meer doekoe ontvangen. Internet is zo'n beetje een 1e. levensbehoefte als je niet in een plaggenhut wilt wonen en niet iets om bonussen van managers te sponsoren. Tijd voor iets anders vrees ik...maar wat?!
Op de site van de consuwijzer staat het verhogen n.a.v. inflatiecorrectie genoemd als voorbeeld van wat wel is toegestaan:
https://www.consuwijzer.n...n-of-algemene-voorwaarden.

Er staat geen verwijzing bij naar het betreffende wetsartikel/lid.

Wel ben ik het met @PhilipsFan eens dat ik dit een erg mergwaardig principe vind.
Transparantie is Ziggo blijkbaar vreemd, naast het feit dat all-in-one abonnementen blijkbaar geen voordeel oplevert voor de gebruiker, maar bestraft wordt nadat allerlei leveranciers altijd propageerde dat 'all-in-one' de beste keuze was. Blij toe dat ik nooit in de val van 'all-in-one' anbiedingen ben gestapt! Het grote gevaar is dat bij een hack alle diensten voor je onbereikbaar zijn en volgens mij is het enkel wachten op het moment dat de hack plaatsvindt.
Dus door de een hoger energieverbruik gaat het abonnement omhoog.
Wel vreemd dat ze dit dan publiceren op hun corporate website:
Ondanks de stijging in het datagebruik daalde het elektriciteitsgebruik.
https://vodafoneziggo.nl/...ktriciteitsgebruik-daalt/

[Reactie gewijzigd door jongetje op 22 juli 2024 14:45]

Het energieverbruik is gedaald met 9%, een kilowattuur is helaas wel 50% duurder geworden.
De vraag is hoe Ziggo betaald voor de stroom van die duizenden wijk en straatkasten. Kan me niet voorstellen dat die allemaal een eigen energiemeter hebben.

Daarbij, Ziggo zal hele andere energietarieven betalen dan Jan Modaal met zijn variabele contract.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 22 juli 2024 14:45]

Kan me niet voorstellen dat die allemaal een eigen energiemeter hebben.
Van de Ziggo kasten weet ik het niet - kan me daarbij ook voorstellen dat die niet individueel maar per blok op het energienet aangesloten zijn - maar voor een aantal andere objecten in de openbare ruimte (VRI/Rioolobjecten/etc) weet ik wel dat er vaak in de kast een eigen energiemeter zit. In een aantal gevallen ook nog eens met een apart slot zodat het netwerkbedrijf er toegang toe kan krijgen indien nodig (zonder toegang tot de eigenlijke besturing van het object te krijgen)
Jammer dat Ziggo dit doet, is helaas de enige optie voor snel internet hier bij mij. Ik hoop dat ze eens op gaan schieten met die glasvezel aanleg hier, want ik zit er nou al jaren op te wachten. Ik wil graag weg bij Ziggo.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Akamatsu9 mei 2022 10:58
Je begrijpt dat andere providers de prijzen ook periodiek verhogen?
Klopt natuurlijk, al ben je daar wel voordeliger uit in de meeste gevallen.
Door de koppeling met TV, wat toch nog steeds door de meeste mensen gebruikt wordt, is het helemaal niet zo dat je "in de meeste gevallen" goedkoper uit bent.

En het wordt helemaal onvoordelig als je ook je mobiele abonnement via dezelfde partij gekoppeld hebt (wat extra kortingen geeft).

Overstappen is eigenlijk alleen interessant als je puur internet afneemt en verder geen diensten.
Klopt. Hier zijn nu aardig wat glas- en koperboeren aan de gang, maar als je internet en TV wilt dan is het ineens niet meer zo gunstig. Ik heb nu ook nog TV maar ben me serieus aan het afvragen of me dat die 10 Euro per maand waard is. We kijken zelden nog TV! Delta/Caiway vragen hier zelfs 15 Euro voor TV.
Ben sinds April vorig jaar verhuisd naar een nieuwbouw woning met glasvezel van KPN.
Heb er Youfone op zitten 500/500 (maar in de praktijk is dat meer, zoals vele andere Tweakers dat ook hebben opgemerkt) - en daar betaal ik 53 euro p/m voor. Ik heb geen kijken terug aan TV. Dat mis ik totaal niet.

Echter wil ik daar TV bij hebben is dat + 13 euro p/m extra en zit je op 66 euro p/m - het dichtste wat daar (na de prijsverhoging) bij Ziggo zit is internet + TV complete. Waar je 70,80 voor betaald voor 300/30 verbinding.

Je krijgt er een hele sloot upload speed wat best handig is in de tijdperk van dingen backuppen naar de cloud en zelf streamen etc.

Het is dus alsnog de moeite waard om elders te zijn dan Ziggo, mits je beschikking hebt over glasvezel.
Die snelheid is voor jou en andere Tweakers leuk, maar verreweg de rest van Nederland heeft genoeg aan 50/5. En ik weet dat dat zo is, want op vakantie hadden we een huis met een 40/3 verbinding en toch konden we met z'n 4'en Netflixen/gamen/spotify tegelijk gebruiken. Nergens iets van gemerkt.

Met de triple-play pakketten, geen idee hoe dat nu heet, wordt het nog lastiger om goedkoper uit te zijn.

Bijvoorbeeld Vodafone + Ziggo. Door de gestapelde kortingen + data verdubbeling is het niet mogelijk om (als gezin) ergens anders goedkoper uit te zijn.
Mijn ouders zitten als sinds de oertijd bij Ziggo (Casema) met een Vodaphone mobiel abonnement, maar dat is nog niet eens zo spannend. Mijn moeder belt nogal graag en nogal veel dus heeft voor het vaste nummer een onbeperkt bellen abonnement. Dus, snel internet (300 meen ik) + TV + onbeperkt vast bellen + mobiel. Ik ben wel eens voor hen aan het shoppen geweest maar het lut niet tot nauwelijks om het goedkoper te krijgen.
Wij zitten nu bij KPN (ex Telfort) en betaal nu 42,50 voor VDSL (pair bonding, dus pakweg 65/17) + TV en 2 mobiele abonnementen. Als ik hetzelfde wil via de glasboeren zit ik minimaal een tientje per maand hoger. Als ik hetzelfde wil via Ziggo dan ga ik echt huilen.
Vodaphone en Ziggo zijn toch "verbonden"?
Maar shoppen loont momenteel nauwelijks. Plus het feit dat je ook vaak weer aansluitkosten hebt.

Misschien lezen we ooit hier en/of in de krant dat het stiekum toch een kartelletje is nu.. ;)
Klopt, daarom krijgen ze wat korting. Een kartel gaat wellicht wat ver, maar echt marktwerking lijkt me ook niet helemaal aan de orde.
Ik betaal per maand 51,45 euro voor 200 Mbit/s Hussel Internet. Voor zover ik weet is dit ook de prijs bij het snelste glasvezel abonnement (dat hier nog niet beschikbaar is). Voor TV betaal ik 10 euro. Gek dat KPN voor verschillende mensen verschillende prijzen lijkt te rekenen.
Ligt eraan, volgens mij ben je met glasvezel 8€ voor NLZiet kwijt of iets van 15 voor zo'n kastje van bijvoorbeeld Delta. Bij mij thuis gaat het om zo'n 80 euro voor ziggo voor "500/50" met zo'n afgrijselijk puma6 modem en zo'n walgelijke intel atom kachel onder de tv.
Glasvezel gaat zo'n 60 kosten uit mijn hoofd plus de 8 euro voor NLZiet. Het is dus niet extreem veel goedkoper, maar je krijgt wel 1000/1000 en een betere positie tov Ziggo puur door de glasvezelaansluiting te hebben.

Die kortingen krijg je trouwens ook met tmo/kpn als je hun glasvezel kan krijgen.
Bij ziggo roepen dat je er mee stopt, krijg je doorgaans paar maandjes korting.
Klopt. Ik heb net gebeld en voor 1 jaar verlengd. Nu eerste 6 maanden 20 euro korting.

Dat doe ik elk jaar, en het werkt altijd zonder moeite.
Same here. Behalve dat ik over een krap aar ga verhuizen, dus heb het nu even gelaten.
Heb je überhaupt gekeken? Mijn broertje stapt over van Ziggo naar Tweak en bespaart "maar" 45 euro in de maand voor 3x zo snel internet inclusief TV + App voor TV :+
Daar klopt echt helemaal niets van. Bij Ziggo betaal je buiten een kortingsperiode voor TV Start + 300/30 64 euro per maand, bij Tweak betaal je 60 euro. Dat is 48 euro per jaar, geen 45 euro per maand.

Beide hebben zo hun voor en nadelen. Ziggo heeft een iets breder basis TV pakket, en tevens zonder meerprijs toegang tot ongecodeerde kabel TV wanneer je meerdere TV’s hebt. Tweak levert meer bandbreedte.

Maar 45 euro per maand minder betalen is natuurlijk onzin, tenzij je een kortingsperiode van slechts een paar maanden (die alle providers aanbieden) mee gaat tellen. Ook bij Ziggo kan je gewoon korting op je abonnement krijgen als je je abonnement voor een jaar vast legt.
Waar klopt niets van? Je rekenvoorbeeld klopt zeker niet nee want 300mbit vind hij veel te weinig met 3 grootverbruikers en je moet ESPN ook nog mee rekenen want die wil hij ook en is bij tweak gratis

Dus 1000/50 met ESPN en kom dan maar eens terug. En met de tv app kan je ook kosteloos op meerdere tv's kijken dus ook daar gaat die vlieger niet meer op. En voor smartcards moet je tegenwoordig ook betalen.
Maar je zegt letterlijk dat je broer voor 3x zo snel internet en een TV pakket 45 euro per maand minder moet betalen, dat is gewoon niet waar. Buiten kortingsperiodes gaat het om 64 tegenover 60 euro. Wanneer je Gigabit afneemt bij Ziggo is het 76 euro, en is Ziggo 16 euro per maand duurder tegenover Tweak.

Canal Digitaal heeft in het TV pakket ESPN 1 tm 4 zitten, terwijl Ziggo dan weer ESPN 1, Eurosport 1 en Ziggo Sport in het basis pakket zitten. Wat dat betreft is het redelijk om het even. Ook zou je Ziggo Sport Totaal kunnen meerekenen, dat krijgt het gros van de Ziggo klanten ook zonder meerkosten wanneer ze een mobiel Vodafone/Hollandsnieuwe abonnement hebben gekoppeld.
En voor smartcards moet je tegenwoordig ook betalen.
Klopt, de goedkoopste optie bij Ziggo is een CI+ module huren, dat kost je 2 euro per maand, bij CD betaal je 4 euro extra in de maand voor een tweede TV. Echter, bij Ziggo hoef je niets te huren als je toch nog TV wil kijken, want Ziggo geeft c.a. 50 ongecodeerde kanalen door, als je voor slaapkamers genoegen neemt met deze kanalen betaal je geen cent extra.

Die 45 euro gaat gewoon niet op. Je gebruikt de introductieprijs van de eerste paar maanden, en legt die naast de Ziggo prijs zonder introductiekorting. Tja.
104,95 tegen 59,95 reken nu nog maar een keer.
Jazeker, maar doordat we Vodafone + Ziggo hebben is het voor ons niet interessant meer.
T-mobile is de eerste die overeen komt met 55 euro (internet + TV 400/400).
Vodafone is Red Together, dat wordt dan 29 euro in de maand + 3 x 17,50 (vrouw + kinderen) = 81,50 euro.

Bij elkaar komt het op 136,50 euro in de maand.

Nu betalen we 73,50 voor ziggo (350/35) + 68,75 voor Vodafone = 142.

(oh ja, upload interesseert me geen snars en downloaden was als voldoende toen ik jaaaaaren geleden 150mbit had. Dat is door de jaren heen steeds verder geupgrade).

[Reactie gewijzigd door MichaelB74 op 22 juli 2024 14:45]

Tweak is 60€/maand voor internet+tv en zit dus al dik onder die 73,50 voor 1000/1000 en bij youfone heb je 20gig data + onbeperkt bellen voor 18€ in de maand en ben je dus zeker voordeliger uit dus wat je zegt is niet waar afhankelijk van welke aanbieders je beschikbaar hebt verschilt het een beetje maar goedkoper dan ziggo/kpn is zeker mogelijk.
Tweak:
"Op dit adres is glasvezel leverbaar. Maar…
…helaas valt dit adres niet onder ons eigen netwerk, je krijgt daarom de keuze uit verschillende snelheden voor een hoger tarief. "

- Glasvezel Internet 200 Mbit € 57,00
- FRITZ!Box WiFi Router € 0,00
- Extra TV Ontvanger € 4,00
- TV Ontvanger € 0,00
- Basis HD € 15,95
- Bellen Standaard € 0,00

- Totaal maandelijkse kosten € 76,95
- Totaal éénmalige kosten € 75,00

Alles bij elkaar incl. aansluitkosten, per maand 83,20.

Ik heb al meerdere keren uitgezocht en het is voor ONS niet (echt) interessant om over te stappen.
En zo zijn er velen, anders zouden echt wel meer mensen overstappen. Als het genoeg scheelt per maand, dan stappen ook de "ik vind het teveel gedoe" mensen wel over ;-)

[Reactie gewijzigd door MichaelB74 op 22 juli 2024 14:45]

Behalve als je ook wel eens buiten Europa komt. Dan is youfone spontaan ontzettend duur. Voor sommigen is jouw voorstel interessant, voor anderen niet.

[Reactie gewijzigd door jmvdkolk op 22 juli 2024 14:45]

Wat dacht je van TV via apps en een chromecast achtig apparaat?

En ook glasvezel-boeren bieden combinatie pakketten aan met mobiele telefonie.
Overstappen WAS voor mij voornamelijk interessant door die periodieke prijsverhogingen (als je het slim uitkiende kon je elk jaar gebruik maken van een aanbieding)

Helaas steekt Ziggo daar nu een stokje voor.
Ik heb het al meerdere keren uitgezocht en zelfs als we alleen internet zouden afnemen en dan via NLziet zouden gaan kijken, dan is het maar marginaal "interessant".

Daarbij komt dat onze verbinding via Ziggo zo stabiel is als een huis. Kan me de laatste storing echt niet meer herinneren. Dat moet jaren geleden zijn.
Je hebt het inderdaad over enkele tientjes winst die je kon behalen.
Dat valt toch echt wel reuze tegen. Als ik zou kiezen voor KPN en een vergelijkbaar product afneem, ben ik gewoon duurder uit. Momenteel betaal ik €77,90 euro voor Internet 300/30 (wat ruim voldoende is voor mijn huishouden), TV Start + Movies & Series XL (5 smartcards en geen huur decoders) + gratis pakket Ziggo Sport (i.c.m. Vodafone mobiel abonnement), vaste telefonie.

Als ik nu bij KPN 200/200 afsluit, i.c.m. een nieuw af te sluiten mobiel KPN abonnement, terug ga naar 3 i.p.v. 5 decoders en eveneens TV + Plus abonnement en Ziggo Sport wil hebben, dan betaal ik na de kortingsperiode 87 euro per maand.

Als ik alleen internet zou afnemen, dan kost dat bij KPN voor 200/200 het eerste jaar €450 (in het geval ik het abonnement koppel met een mobiel abonnement). Bij Ziggo internet only (eveneens koppel) 300/30 ben je iets duurder uit €477, maar krijg je er wel meer voor terug. Want hoewel je internet only afneemt, kan je je TV altijd nog gewoon aansluiten op de kabel en heb je toegang tot 50 ongecodeerde kanalen, waarvan het gros (m.u.v. Talpa en RTL kanalen, wat zeer waarschijnlijk in de nabije toekomst gaat wijzigen) in HD is.
Ik zit al ongeveer 6 jaar op hetzelfde bedrag bij Netrebel.
Hopelijk kan ik met verhuizen iets vinden in de buurt want ik wil graag bij ze blijven; lage prijs, weinig tot geen storingen en super stabiel en snel internet.

Daar komt ook nog bij dat je je eigen router mag gebruiken, eigenlijk gewoon een vast ip hebt en super support hebt. En dat allemaal voor bijna de helft van de prijs van Ziggo of KPN.

[Reactie gewijzigd door Xm0ur3r op 22 juli 2024 14:45]

Niet dat ik fan ben van Ziggo maar ook daar kun je het modem gewoon in bridge zetten en zo je eigen router gebruiken.

Sinds enige tijd mag je zelfs je eigen modem gebruiken.
Niet dat ik fan ben van Ziggo maar ook daar kun je het modem gewoon in bridge zetten en zo je eigen router gebruiken.
Klopt maar die dingen van hun zijn verschrikkelijk en moeten om de zoveel tijd een herstart hebben.
Sinds enige tijd mag je zelfs je eigen modem gebruiken.
Dat is wel mooi!
Geen idee waar je het over hebt. Sinds ik die van mij in bridge heb laten zetten geen omkijken meer naar.
Doorvoersnelheid is ook gewoon de max, dus wat is er nou precies zo verschrikkelijk aan als dat ding als modem moet werken? En die van mij is echt geen nieuw topmodel. Hangt al jaren bij mij in de meterkast.
Ik baseer het op mijn ervaring bij verschillende klanten, vrienden en collega's.
Maar blijkbaar kan het ook goed gaan, dat is fijn voor je!
Dan draaien ze zeker nog als router? Want dan is het inderdaad een drama. Ook die van mij.
Een Cisco in elk geval. Na een avond klooien en ergenis hem in bridge laten zetten.
Bij een aantal klanten wel in Bridge, al heb ik ze een tijdje niet meer gehoord maar dat kan ook omdat ze inmiddels zelf weten hoe het op te lossen. Of het was gewoon een tijdelijk iets.
Vandaar dat ik ook al sinds ik een kabelmodem heb mijn eigen routers gebruik. Ik had helemaal in het begin zelfs een pc.met frersco staan (en een eigen 10baseT coax netwerk)

Die eigen modems klinkt leuk, ze zijn alleen zo goed als niet te koop. Zoek maar eens in de pricewatch.....

[Reactie gewijzigd door jbhc op 22 juli 2024 14:45]

Vanwege Europese regels met handhaving door de ACM mag je sinds begin dit jaar bij elke provider je eigen apparatuur gebruiken. Modem en router, gedefinieerd als alles dat geen passieve kabel is, maar wel nodig tot verbinding met het netwerk. Dus ook de ONT van XGSPON bij KPN kan je vervangen door eigen apparatuur. TV-kastjes zijn uitgezonderd. En de providers moeten je vertellen wat de vereisten en instellingen zijn. Als dat niet mogelijk is, kan je naar de ACM stappen.

[Reactie gewijzigd door Pieter_621 op 22 juli 2024 14:45]

Ze waren al duurder dan KPN dus zeker voor mensen in glasvezel gebieden is het interessanter om nu te gaan overstappen.
Ja, maar als ik bij andere providers aan zou kunnen kloppen zou er nog concurentie zijn, Ziggo is de enige hier en heeft dus een soft monopoly. Ik wil een glasvezel aansluiting, zodat ik uberhaupt een keuze heb waar ik wil zitten.
Dat is frustrerend. Totdat bij ons glasvezel werd aangelegd, was Ziggo ook onze voornaamste optie. Inmiddels zijn we enkele tientjes per maand goedkoper uit en is het internet 4x sneller geworden qua download en de uploadsnelheid bijna 40x zo hoog. Ik hoop voor je dat glasvezel ook snel bij jou beschikbaar is (en de rest van Nederland).
Nog eventjes wachten en dan inderdaad ongeveer 3x hogere down en 30 hogere up! Voor meer dan een tientje per maand minder! Hopelijk ook stabieler want nu valt het nog meerdere keren per dag weg, klantenservice komt er niet uit en wilt alleen maar betaalde monteurs langsturen die het ook niet oplossen.

Ik ben zo blij met glasvezel dat ik maar een paar maanden eerder heb laten ingaan (per aanleg) en dan maar eventjes ziggo sponser voor diensten die ze niet leveren... Oh wacht dat doe ik nu ook al natuurlijk! :P
Zelfde verhaal hier, Ziggo monteurs hebben totaal geen idee wat het probleem is. Heb voor 50 euro een Xiaomi router in DMZ modus ervoor gezet en het werkt weer perfect. Rotbedrijf.
Ziggo monteurs hebben totaal geen idee wat het probleem is.
Hebben ze al eens een langere termijn lijnmeting gedaan? Of verbonden naar de straat- of wijkkast om te kijken naar historische data? Ik heb ook maanden hopen problemen gehad met de TV waar het signaal er binnenshuis gewoon goed uitzag, maar er toch telkens problemen optraden.

Uiteindelijk bleek bij het kijken naar de historische data dat de zendsterkte vanuit de straatkast niet goed gekalibreerd stond. Ziggo monteur die het uiteindelijk doorhad is toen een half uur buiten op de knieën bezig geweest aan de straatkast met de verbinding opnieuw in te regelen en af te stellen en sindsdien geen problemen meer gehad.
( ... afkloppen ... )


Die zooi moet echt goed ingeregeld staan, want anders kun je dus een soort van cascade reactie krijgen.

Hoe het mij uitgelegd was; is dat de straatkast te sterk zondt; waardoor het modem dacht dichter op de straatkast te zitten dan het geval was en een te zwak retoursignaal stuurde voor o.a. interactieve TV maar ook gewoon internet verkeer. Waardoor de straatkast dacht te moeten compenseren. etc. etc. Dat dansje resulteerde uiteindelijk in een signaal dat wss. zover oververstrerkt raakte dat het voor de TV tuner op het kantje zat waarbij deze af en toe dusdanig vervormde dat het signaal compleet wegviel.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 22 juli 2024 14:45]

Ik heb hetzelfde probleem.
Glasvezel is al jaren geleden aangelegd in de omringende dorpen maar hier in Venray nog niet. Er is nu wel een overeenkomst met KPN dat zij het nu gaan aanleggen dus hopelijk dat ze dit jaar nog beginnen.
Volgens mij willen alle Ziggo klanten weg bij Ziggo. Ik in ieder geval wel.

Een paar weken geleden proberen te verhuizen. Telefonisch besproken, alles zou in orde zijn. Op de dag van de verhuizing is de monteur nergens te bekennen. Dus ik bel ze op en ze kunnen niks terugvinden in het systeem over een verhuizing....

Dezelfde dag nog het abonnement opgezegd via de website. Aan een abonnement op het verkeerde adres heb ik immers niks.

Ontvang ik een maand later nog steeds een factuur. Ik dus weer bellen en je raadt het al. Geen opzegging te vinden in de systemen. Dat ik bewijs heb in de vorm van een screenshot in de mail doet er niet toe, want ze zijn niet bereikbaar per mail, dus ik kan het niet naar ze toesturen.

Het enige doel van Ziggo is om zo veel als mogelijk abonnementskosten binnen te harken en daar zo min mogelijk dienstverlening voor te leveren.
Het enige doel van Ziggo is om zo veel als mogelijk abonnementskosten binnen te harken en daar zo min mogelijk dienstverlening voor te leveren.
Doel van praktisch alle bedrijven. Zitten ook meer mensen op de sales dan op de klantenservice. Winstmaximalisatie noemen wij dat.
Waarom ben je een monteur nodig voor een verhuizing?
Om de dozen in te pakken en in de bus te vervoeren naar het nieuwe adres, duh. 8)7
Anoniem: 715452 @Akamatsu9 mei 2022 14:25
Hier ook weinig keus. Kan wel naar adsl ofzo maar dat is hier drama. Ik zet mijn abonnement meestal naar een lager abonnement om als dat kan.
Een erg onpopulaire mening, maar ik ben wel tevreden met Ziggo. Internet en TV werken àltijd stabiel en heb nog nooit apparatuur hoeven omruilen. Verder ook een verademing dat ik TV kijk via CI+ module, ik wil helemaal geen extern IPTV kastje met afstandsbediening. M'n 300/30 abonnement met TV start kost 10 maanden 28 euro en 2 maanden 63 euro. Een vergelijkbaar abonnement bij KPN kost véél meer, als ik ze bel dan willen ze maar max 6 maanden korting aanbieden waardoor ze veel duurder zijn.. dit terwijl ik via Ziggo elk jaar maximale korting krijg.

KPN heeft hier begin dit jaar glasvezel de grond in gestampt , maar gaan pas 'naar verwachting' in november de boel aansluiten in de woning. Bijzonder dat hier 10 maanden tussen zit, duurt allemaal erg lang. Ze weten ook niet zeker of ze dit wel gaan redden, groot tekort aan onderaannemers kennelijk.

De Ziggo prijsstijging kan je trouwens makkelijk ongedaan maken door even te bellen, dan krediteren ze het verschil. Uiteraard ben je bij een nieuw abonnement uiteindelijk wel de sjaak.

[Reactie gewijzigd door stin00 op 22 juli 2024 14:45]

Hoe krijg je altijd maximale korting bij Ziggo?
Nou ga ik binnenkort verhuizen en dan denk ik over naar KPN glas, maar gewoon benieuwd want lijkt me sterk dat ze alle vaste klanten elk jaar 10 maanden meer dan 50% korting geven als je alleen maar even belt me "hee, geef eens korting"?
Ik bel elk jaar bij verhoging en ik krijg elk jaar zonder problemen 6 maanden 20 euro korting. Word je abonnement met 1 jaar verlengd. Zolang ik geen glasvezel kan krijgen is dit het meest aantrekkelijke.
Zo'n korting krijg je alleen als nieuwe klant. Als blijvende klant kun je die korting wel vergeten. Heb het jarenlang geprobeerd, maar het is mij nooit gelukt. Ben wel benieuwd hoe u die korting elk jaar alsnog krijgt.
Dit nummer belde ik (zit nu bij KPN) ieder jaar en leverde mij de laatste 3 jaar (was 10 jaar abonnee) ongeveer €200 voordeel op als ik klant bleef: +31 800 0250 202. Wel even duidelijk aangeven dat je zit te denken aan overstappen en hard to get spelen natuurlijk… 😎
Niet de afdeling klantenservice bellen, maar de afdeling opzeggingen. Gewoon aangeven dat je betere aanbiedingen gekregen hebt van de concurrenten en dat je nu twijfelt. Vaak is prima mogelijk om te onderhandelen. Hou er wel rekening mee dat zij in hun scherm kunnen zien welke mogelijkheden er zijn op jouw adres.
Dat is idd een beetje het probleem. Ziggo biedt 350+mb/s aan terwijl KPN en co max 8mb/s doen. Ben bang dat ik moet wachten tot glasvezel aangelegd wordt hier voordat ik in een onderhandelingspositie kom :+
Ik zou ze toch s bellen. Ik zit in zelfde situatie als jij en ik heb net gebeld. Abonnement verlengd met 1 jaar, 6 maanden 20 euro korting.
Dan ga ik het idd toch nog maar eens proberen. Thanks voor de tip
Kies voor optie om op te zeggen.
Als je als klant in jouw regio alleen Ziggo als serieuze aanbieder hebt dan krijg je echt geen kortingen. Ik kan hier kiezen uit ADSL of Ziggo. Ziggo weet dat natuurlijk ook, dus die geven geen meter toe.
Dus als ik het goed begrijp meer betalen plus voetbal/formule 1 gaat weg.

En upload van 50mbit/s bij het duurste abonnement wat is dit voor dramatische upload snelheden?
Gek dat mensen weglopen bij Ziggo... KPN is als een razende hier door het dorp glasvezel aan het aanleggen. Ik heb straks 1gig up/down voor hetzelfde geld als Ziggo 300/30 (en dan reken ik de korting die KPN het eerste jaar geeft nog niet eens mee). Hetgeen mij bij Ziggo deed blijven was inderdaad F1 (maar heb ik nu voor paar tientjes via F1) en deels ook het voetbal, maar ook dat is weg. Komt nog bij dat Ziggo 0 doet voor bestaande klanten aan kortingen/nieuwe apparatuur (zal bij KPN waarschijnlijk niet anders zijn).
Elke zoveel maanden ditzelfde artikel met prijsverhogingen en ik hoor steevast dat KPN Glasvezel goedkoper is voor een hogere snelheid. Nu maar even gekeken (glasvezel kabel ligt hier al) wat ik dan bij KPN kwijt zou zijn. Ik kan een tientje goedkoper uit zijn als ik de 200/200 kies, dus dl is lager, ul is hoger dan bij Ziggo 300/30. Even zonder de welkomstkorting uiteraard want je moet de prijs over de lange termijn bekijken. Dan heb ik nog geen tv en bellen, dus dat tientje verschil is zo weg als ik dat toevoeg
Nu krijg ik wel wat kortingen bij Ziggo omdat ik ook een mobiel Vodafone abbo heb. Maar alles bij elkaar ontlopen de prijzen elkaar nauwelijks. Zelfs met een server 24/7 aan (mail, nextcloud etc) is de upload van 30MBit voldoende en is het bij KPN onzeker of ik steeds hetzelfde ip-adres houdt. Ik blijf dus nog wel zeker een jaartje. Gelukkig niets te klagen over kwaliteit.
Dan heb ik nog geen tv en bellen, dus dat tientje verschil is zo weg als ik dat toevoeg
Nu krijg ik wel wat kortingen bij Ziggo omdat ik ook een mobiel Vodafone abbo heb.
Ja zo kan ik ook prijzen vergelijken... :+

Als ik wat ik nu bij KPN betaal (zeker niet goedkoop) vergelijk met Ziggo dan zou ik bij Ziggo 20 euro duurder uitkomen, vanwege alle pakket kortingen die ik bij KPN krijg. Alleen al ESPN en spotify waar ik nu 0 euro voor betaal, en 50% korting op de upgrade naar het snellere internet abbo, komt op ~30 euro p/m uit.

Als ik bij Ziggo 'goedkoper' uit wil zijn dan moet ik alles over zetten naar hun diensten en dan kom ik _misschien_ op hetzelfde bedrag uit (geen idee wat je tegenwoordig bij Vodafone betaalt voor een mobiel abbo). Wat dat betreft hebben ze het allebei slim aangepakt met hun triple-play abbo's, als je toch al van plan was om zowel Internet + TV + mobiel + 1 of 2 streaming diensten af te nemen bij wie dan ook, dan is het vrijwel in elk geval goedkoper om alles bij dezelfde aanbieder te doen.

Linksom of rechtsom maakt het voor de prijs geen drol uit wat je kiest, Ziggo en KPN maken samen volledig de dienst uit en stemmen hun aanbod/voorwaarden/prijzen gewoon met militaire precisie op elkaar af. Je ziet het elke keer met die prijsverhogingen, nog geen 2 weken geleden ging KPN ook al omhoog. Ze kondigen het nog net niet op dezelfde dag aan (waarschijnlijk is ook dat afgestemd, om de schijn van stiekeme prijs afspraken te voorkomen). Dat noemen ze nu 'concurrentie op de netwerk markt' :X

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 22 juli 2024 14:45]

Dat is natuurlijk redeneren naar je persoonlijke omstandigheden (wat ik ook deed). Ik kreeg dubbele data bij Vodafone/Ziggo voor mijn mobiele abonnement. Ik was toen 15 euro p/m kwijt voor 6GB data (dat is inclusief verdubbeling). Nu ben ik 10 euro kwijt via Simpel voor 12GB data.

Ik ben toevallig wel iemand die af en toe nog TV kijkt (voornamelijk sport), dus heb wel het TV-abonnement nodig. Onder aan de streep ben ik straks waarschijnlijk evenveel geld kwijt als bij Ziggo, maar wel mooie internetsnelheden en meer data op m'n mobiel. Ook ben ik dan af van dat modem wat ze al 10 jaar aanbieden waarvan bekend is dat de chipset heel heel heel erg ondermaats is.
Had het al door toen ze een paar weken terug de snelheid verhoogden. En yay. Duopolies...
Het is in veel gebieden geen duopoly meer. T-Mobile timmert ook aardig aan de weg, net als Open dutch Fiber / E-fiber. Die concurrentie zie je ook terug! Het abonnement voor gigabit internet gaat juist in prijs omlaag.
Het is in veel gebieden geen duopoly meer.
Veel kleine, lokale gebieden. Een groot deel van Nederland heeft enkel de keuze KPN (infra via FttH of nog even via *DSL) of Ziggo. Een klein deel heeft helemaal geen keuze.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 14:45]

Zelfde probleem in België alleen veel minder glasvezel, dus veel minder keuze, dan kies je ofwel tussen vdsl (in BE max 100/40, maar de mensen die dat halen is maar bepert dus zeken op 75Mbps ofzo en 30Mbps upload) ofwel tussen coax, die als particulier max 1000/40 kan en als zakelijk (of zelfstandig) krijg je daar nog 10Mbps extra upload snelheid bij. Dan is de keuze snel gemaakt voor de meeste mensen en omdat alles bij andere providers zetten duurder is bvb mobiel bij provider 1 dan internet bij telenet en tv ook, dan nemen ze gewoon een alles in 1 pakket.
Ik zie hier in de wijde omgeving veel activiteit van zowel T-Mobile als van e-fiber, terwijl KPN daar geen glas aanlegt. Daar ontstaat dus een duopoly tussen Ziggo en één van de twee boven genoemden, met KPN DSL als alternatief. In een paar dorpen heeft men nu zelfs de keuze tussen Ziggo, T-Mobile èn e-fiber voor snel internet. De oude DSL kabels van KPN liggen er natuurlijk ook nog. KPN is daar dus niet eens een speler in de breedbandmarkt.
Dit soort gebieden breekt wel het oude duopoly en die concurrentie zie je ook terug. De snellere abonnementen gaan minder in prijs omhoog en de allersnelste daalt zelfs in prijs.

In een deel van Nederland is er inderdaad geen keuze (of zelfs helemaal geen snel internet), maar er zijn steeds meer gebieden waar Ziggo en KPN geen duopoly meer hebben. Ziggo is niet in heel Nederland actief en KPN heeft nog maar een deel van het netwerk van glasvezel voorzien.
Hier ook nog Delta/Caiway. Maar als ik het even bekijk liggen de prijzen niet zo ver van elkaar. Ik ben bang dat er nauwelijks sprake is van echt concurrentie. De infra is niet echt open dus de speelruimte is gewoon erg beperkt.
De infrastructuur is niet heel open, maar er komen wel steeds meer plekken met een dubbele of drievoudige infrastructuur (en dan reken in DSL niet mee). Je krijgt daardoor op steeds meer plekken de mogelijkheid om naast gunstige prijzen ook voor het beste netwerk te kiezen. Mocht daar vaak storing in zijn, dan kan je overstappen op een compleet ander netwerk.
Zeker de providers die (grotendeels) landelijk opereren zullen de komende jaren steeds meer op elkaar moeten gaan letten. De kleine, regionale aanbieders hoeven alleen naar de providers te kijken die in hun gebied aanwezig zijn. Als het om snel internet gaat (glasvezel of coax-kabel) is dat in die gebieden vaak nog maar één aanbieder. Die heeft dan nog een monopoly en nog wat meer speelruimte om de prijzen te bepalen.
Anoniem: 30722 @WillySis9 mei 2022 11:36
Inderdaad,
Veel gebieden hebben ze een monopolie 😕
Dat is zo, maar landelijke aanbieders moeten hun prijzen baseren op hun hele netwerk. Daar neemt de concurrentie wel toe en daar hebben klanten in de monopoly gebieden ook voordeel bij. Dat geldt echter alleen voor de prijs. Overstappen naar een provider die wat meer bied dan 50 mbs upload is daar bijvoorbeeld niet mogelijk.
Vreemd zeg, ze hoeven niet meer te betalen voor de 'gratis' F1 voor de klanten en toch de prijzen verhogen :?
Aan dat gratis f1 werd natuurlijk gewoon geld verdiend. Anders zou een bedrijf dit niet doen. Het is dan toch juist logisch dat de prijzen omhoog gaan. Juist omdat ze geen inkomsten meer hebben vanuit de f1.
Nee dat is totaal niet logisch.
Ze bieden nu minder voor meer geld.

Wat voor inkomsten hadden ze vorig jaar dan vanuit de F1? Dat zat toch bij de abonnementprijs van Ziggo in?
Nu hebben ze de kosten (uitzendrechten) voor de F1 niet meer, maar de prijzen gaan wel omhoog. Dan houdt Ziggo toch uiteindelijk meer over?
Ziggo is geen filantropische instelling natuurlijk.

Ze geven geld uit voor de rechten van F1 + allerlei kosten om die programma's te maken.
Maar dat levert tig duizenden aan abonnees op plus bijvoorbeeld reclame inkomsten, en wat allemaal niet meer.
Aan het eind van de streep houd Ziggo ( door het kopen van die uitzendrechten )daar geld aan over. Anders zouden ze dat echt niet doen. Die inkomsten zijn ze deels kwijt.
Juist, dus kennelijk betaalde ik daar al voor als Ziggo abonnee. Anders zou het voor Ziggo inderdaad niet rendabel zijn. Je doet net of F1 volledig werd betaald door niet-Ziggo klanten. Uiteraard zat er ook een deel van de kosten in het Ziggo abonnement. Hier heb ik alleen niets van teruggezien toen ze ermee stopten, sterker nog, ik krijg nu een verhoging van 3 euro voor mijn kiezen. Wat mij betreft kunnen ze die direct doorvoeren trouwens, ik wil toch weg.
Ze bieden je nu de MotoGP, das ook niet gratis. Dus je krijgt nog steeds extra's.
Ja, en Film 1 en ESPN, maar daar zit ik niet op te wachten. Ik ben eerlijk gezegd ook geen F1 fan, maar meer een Max Verstappen fan. MotoGP kan me gestolen worden. Ziggo heeft gewoon geen unique selling point meer sinds ze gestopt zijn met F1, dus zijn ze te duur en worden alleen maar duurder.
Er zit een investeringsmaatschappij achter, een keer raden waar die extra overgebleven centjes naartoe gaan. :+

PS De CEO van Liberty Global verdient iets van 123 miljoen dollar

[Reactie gewijzigd door zx9r_mario op 22 juli 2024 14:45]

Liberty Global heeft 55 miljoen actieve aansluitingen, dat is dus nog geen 2 euro per jaar per abbonement. Ik denk dat de kosten voor al het personeel, infrastructuur significant meer zijn dan de kosten van de CEO.
Internet Basic gaat van €32,50 naar €35,00 per maand.
Internet Start XXL gaat van €47,45 naar €47,50 per maand.

Even gebeld met de klantenservice, en ik heb 12 maanden lang €2,50 korting gekregen vanaf 1 juli :)

[Reactie gewijzigd door Jeffrey87 op 22 juli 2024 14:45]

Dat heb je mooi voor elkaar, €32,50 p/m voor internet en DVB-C TV is simpelweg netjes.

Velen klagen over de kosten, ondertussen is dit het goedkoopste internet + TV abonnement wat ik kon vinden. Je moet alleen even weten dat internet only bij Ziggo nog steeds internet + TV is 👌

Ik wacht totdat m'n contract erop zit en bel ze dan weer voor eenzelfde jaarcontract met korting.

[Reactie gewijzigd door Chris.nl op 22 juli 2024 14:45]

Die heb ik. Thanks voor de info. Kan wel klagen maar komt natuurlijk niet onverwachts dit. Elk jaar weer snelheid omhoog en een maand later de prijs omhoog.
Ik kan zonder jouw link Start XXL nergens vinden op de website van Ziggo?

Wat is het verschil met Internet Only?
Basic hier.

7%verhoging is nogal wat imo.
Toevallig wilde ik net overstappen naar T-Mobile. Komt dus goed uit
55 euro voor 1000/1000mbit en onbeperkt bellen en 5G, goede deal toch?

https://www.t-mobile.nl/mobiel-thuis-informatie
Dat is het punt niet. B00st3r doet hier alsof de prijsverhoging de reden is om over te stappen. Werkelijk elke provider verhoogt elk jaar de prijzen, en ik snap niet waarom dat bij Ziggo steeds zo in de spotlight wordt gezet.
Omdat Ziggo verreweg al het duurste is?
Tja ik heb in Eindhoven gewoond en ik zat gewoon 4 jaar lang met dezelfde provider en zelfde prijs.. maarja dan moet je niet bij de grote jongens zijn. Vroeg mij op een gegeven moment toch wel af wanneer er eindelijk een prijsverhoging komt..

[Reactie gewijzigd door grasmanek94 op 22 juli 2024 14:45]

Ligt eraan in welk gebied je zit, kun je checken via postcode op tmobile site.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.