Ziggo verliest 47.000 abonnementen na migratie tv-netwerk

De combinatie van Ziggo en UPC, die sinds vorige maand onder de naam Ziggo door het leven gaat, heeft in het eerste kwartaal 47.000 abonnementen verloren. Vooral in het oude Ziggo-gebied, waar een migratie van het tv-netwerk plaatsvond, waren veel opzeggingen.

ZiggoVan de 47.000 verloren abonnementen - Ziggo geeft niet aan hoeveel individuele klanten dat zijn, maar klanten kunnen verschillende abonnementen hebben - verdwenen er 43.000 in het gebied dat voor de fusie met UPC onder Ziggo viel. Dat laat het bedrijf weten in een verklaring.

In dat gebied moesten klanten hun televisie opnieuw instellen om gebruik te maken van kabel-tv, omdat Ziggo overstapte op het tv-systeem van het oude UPC. Volgens Ziggo komt het hoge aantal opzeggingen deels door die 'netwerkharmonisatie', al is de daling volgens de kabelaar ook te wijten aan de sterke concurrentie. In het vorige kwartaal verloor Ziggo ook al klanten; toen bedroeg het verlies 26.000 abonnees.

Ook het aantal vaste-telefonieklanten van Ziggo daalde, met 7400, blijkt uit de kwartaalcijfers van moederbedrijf Liberty Global. Het verlies van de tv- en telefonieklanten werd gecompenseerd door een toename van 10.000 internetklanten, waardoor het totale verlies van het aantal abonnementen neerkwam op circa 47.000. Daarbij zijn 29.000 mobiele abonnees die Ziggo erbij kreeg niet meegeteld. Ziggo is een virtuele operator op het netwerk van Vodafone.

De Nederlandse tak van het internationale kabelbedrijf behaalde in het eerste kwartaal een omzet van 707,4 miljoen dollar, omgerekend circa 630 miljoen euro. Een jaar geleden was dat nog 318,1 miljoen euro, maar dat was voordat Ziggo bij UPC werd gevoegd; die cijfers hadden dus enkel betrekking op UPC. In totaal behaalde Liberty Global een omzet van 4,5 miljard dollar en een verlies van 521,7 miljoen dollar.

Door Joost Schellevis

Redacteur

08-05-2015 • 08:01

391 Linkedin

Reacties (391)

391
384
285
5
0
0
Wijzig sortering
Ik ben jaren tevreden Ziggo klant geweest, echter door de veranderingen van de laatste tijd zit ik denk ik ook mijn tijd tot glasvezel uit en ga dan bij Ziggo weg.

Het rommelt veel te veel binnen Ziggo, daarbij komt ook nog eens dat de dienstverlening voor oud-Ziggo abonnees zichtbaar achteruit is gegaan.

-Bitrate van de TV streams is zichtbaar lager geworden, dit laat zich duidelijk zijn aan het signaal.
- Door de keuzes van Ziggo is er binnen het netwerk veel meer last van interferentie van externe signalen
- Het voornemen om Smartcards af te schaffen en in te zetten op de Horizon box, het nieuwe Ziggo verplicht nieuwe abonnees tot een huur systeem om digitale TV te kunnen kijken. Naar mijn mening was de vrijheid die oud-Ziggo abonnees hadden perfect, geen hoge huurkosten voor apparatuur en een decoder voor elk budget.
- Uitkleding van diverse TV pakketen, minder zenders.
- Nog steeds geen ongedecodeerd basis pakket, iets wat het mogelijk maakt om van losse CI decoders gebruik te maken (bij voorbeeld met een Xbox One).
- Het vast blijven houden aan het grote verschil is down en upload snelheid. Ziggo lijkt er niet aan te willen dat in een tijd van snel downloaden mensen ook net zo snel willen uploaden.
- Het rare personeelsbeleid, afgelopen week kwam in het nieuws dat men even afscheid gaat nemen van 1000 man, vestigingen in Maastricht en Groningen worden gesloten en mensen moeten maar zo even meer dan 2 uur reistijd per dag maken.

Kortom, het gevoel bij Ziggo is weg, mede dankzij de overname van Liberty Global, oud-Ziggo was een bedrijf waar je iets kon regelen, het gevoel bij het nieuwe Ziggo is dat we richting een americaanse provider zijn gegaan. Met name door dat het verdienmodel (huur ipv. eigen decoder keuze) er op gericht is zoveel mogelijk centjes uit de zakken van de consument te slaan.

Ondanks dat Ziggo nog steeds Ziggo als naam heeft laat het door de overname een heel ander gevoel achter..... Een gevoel wat bij mij veel sympathie voor het bedrijf heeft doen verdwijnen....

En geloof me, ik ben ooit begonnen met Rendo.deKooi als kabelprovider, welke is overgenomen door Essent Kablekom, wat later @home werd om vervolgens door een fusie Ziggo te worden. Ik was heel lang tevreden klant, maar zit er nu zwaar aan te denken om TV en Internet en bellen op te splitsen. Glasvezel, Sataliet en mobiel....

Weg bij Ziggo...
Het hele drama wat zich in Amerika rond Comcast, Verizon etc. afspeelt gaat zich op den duur gewoon herhalen in Nederland (daar zijn ze nu al goed mee bezig). In Amerika is er de laatste tijd zelfs een trend van "cablecutting" waarbij mensen hun abonnement gewoon compleet opzeggen en dan Google Fiber met Netflix, Hulu o.i.d. nemen. De verkoop aan een Amerikaans firma (Liberty Global) is de eerste stap, en KPN heeft al eerder laten zien niet klantgericht te zijn dus dat gaat ook niet onze "witte ridder" zijn en wél goeie service bieden. Ik voorspeel dat je over een paar jaar kunt gaan kiezen tussen slecht of heel erg slecht omdat er steeds minder concurrentie is en er zelfs laatst al aangegeven is dat bij KPN misschien wel hetzelfde gaat gebeuren (ze geen externe partijen meer op hun netwerk hoeven toe te laten, kijk maar in het nieuwsarchief).

Zolang er nog steeds ADSL lijntjes gebruikt worden en DSL technieken constant kunnen worden geupgrade hebben zo ook nog totaal geen haast om glasvezel uit rollen (waarom zouden ze immers?). Ik vind het een erg trieste zaak, vond Ziggo altijd een fijn bedrijf en altijd een goed alternatief voor KPN (wat hier in de regio echt baggerslecht is) maar met de huidig voorwaarden en restricties die worden opgelegd gaat dat gevoel snel weg. Dat je straks verplicht word om een horizon box af te nemen (lees huren) zijn dan ook typisch Amerikaanse zaken.
Ik woon in centrum Nijmegen en geloof me of niet, ik heb gisteren een vergelijking gemaakt tussen KPN, Vodafone, Tele2, Online en Ziggo en bij KPN krijg ik voor hetzelfde bedrag (40 Euro per maand) verreweg het beste pakket. Dan heb ik dus sneller internet (maximaal haalbare over VDSL2 met pair bonding op mijn locatie) dan bij alle andere, meer (HD) zenders, ik krijg er Begin Gemist en Programma Gemist bij en ik heb ook nog eens KPN Compleet icm een mobiel abbo van 13 Euro per maand erbij wat nog extra voordelen biedt.
Waar ik woon heb ik vrijwel nooit een storing (hooguit 1 per jaar) en klantenservice KPN heeft me tot nu toe altijd goed geholpen.
Ik woon in centrum Nijmegen en geloof me of niet, ik heb gisteren een vergelijking gemaakt tussen KPN, Vodafone, Tele2, Online en Ziggo en bij KPN krijg ik voor hetzelfde bedrag (40 Euro per maand) verreweg het beste pakket. Dan heb ik dus sneller internet (maximaal haalbare over VDSL2 met pair bonding op mijn locatie) dan bij alle andere, meer (HD) zenders, ik krijg er Begin Gemist en Programma Gemist bij en ik heb ook nog eens KPN Compleet icm een mobiel abbo van 13 Euro per maand erbij wat nog extra voordelen biedt.
Waar ik woon heb ik vrijwel nooit een storing (hooguit 1 per jaar) en klantenservice KPN heeft me tot nu toe altijd goed geholpen.
Dat geloof ik inderdaad niet want als ik vandaag op de KPN website kijk dan heeft het instap pakket van KPN een snelheid van 10/1 mbit voor €45. Kijk ik bij Ziggo op de website dan zie ik daar 40/4 voor €44,50. Persoonlijk wil ik al niet van 120/12 naar 40/4 terug te stappen maar 10/1 is voor mij echt ondenkbaar anno 2015. Die 1mbit upload is echt problematisch met de clouddiensten van nu.

Verder kost onbeperkt bellen bij kpn 16,50 (incl buitenland) en bij ziggo 10,95 (alleen nl) dus ook dat spreekt niet in het voordeel van KPN (tenzij je vaak naar het buitenland belt). Als ik 80/8 met onbeperkt bellen bij kpn neem dan kom ik op 80,50 per maand en dan heeft één tv geen signaal meer. Dat wordt dus 84,50. Bij Ziggo betaal ik nu 70,90 voor 120/12 inclusief 3 tv's.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 8 mei 2015 15:42]

Ik betaal 35 per maand voor instap + 5 voor snelheidsverhoging naar (een theoretische) 80 MBit.
Met VDSL2 en pair bonding haal ik dat nog niet, maar wel een goede snelheid bij mijn afstand van de centrale.
Vaste telefonie gebruik ik niet (wie wel?)
Welke snelheid haal je dan wel? Dat is nog niet duidelijk. Wat dat betreft is het jammer dat de website speedtest.nl niet meer wordt bijgewerkt.

Die 35 euro geld de eerste 6 maanden dus wie houdt je nu voor de gek? Over 6 maanden betaal je gewoon 45+5=50 euro per maand. Op die manier kun je ook Ziggo 120/12 afsluiten voor 39,95 per maand ;).

Overigens wel grappig dat die snelheidsverhoging meteen naar 80/8 gaat en niet naar 50/5. Foutje van kpn? Het standaard pakket kost namelijk 59 euro en bevat een 2e tv ter waarde van 4 euro. Met instap+extra tv+extra snel kom je op 54 euro en dan mis je alleen de opname dienst en spotify.

Overigens zou ik dan zelf nog steeds liever 58,50 aan Ziggo betalen omdat ik die 120mbit van Ziggo daadwerkelijk haal en mijn latency lager is (10ms). Heb overigens min of meer elke provider gehad: KPN (hccnet/planet), BBned (demon), Tele2 (versatel) en nu dus Ziggo.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 8 mei 2015 20:11]

Wat ik vorig jaar gedaan heb is heel de boel opgezegd bij KPN en toen zijn ze gaan bellen en heb ik 12 maanden lang 10 Euro korting per maand op instap gekregen op een verlenging van 1 jaar. Dus vandaar dat ik met 35 Euro per maand reken + 5 Euro voor de snelheidsverhoging.
Maar je hebt gelijk, normaliter zou dat 50 Euro kosten en dan kun je beter het Standaard pakket van 60 Euro nemen wanneer je ook Spotify wilt.

Ik haal, even uit m'n hoofd, een werkelijke downloadsnelheid over WiFi N van 4 MB per seconde. Upload zit op 1 MB per seconde.

Het nadeel van het Ziggo instappakket vind ik dat je geen Begin Gemist functie hebt en dat gebruik ik bijna dagelijks.
Die begin gemist functie van KPN is inderdaad erg handig daar ben ik het helemaal mee eens.

Ziggo komt voor nieuwe abbonees nu wel met een zogenaamde Horizon box met de volgened tekst
Horizon TV biedt méér. Kijk tv, Of het nu tv-programma’s zijn, on demand films of je eigen opnames.
Met behulp van het menu vind je gemakkelijk wat je zoekt. Je neemt zelfs tot 4 programma’s tegelijk op. En je kunt live tv pauzeren en terugspoelen.
Heb je een programma gemist? Je kijkt ze tot een week terug.
Maar ik weet niet of dat net zo nep is als Ziggo ondemand (meeste terugkijken kost daar geld, euro per aflevering ofzo 8)7 ).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 9 mei 2015 14:14]

Als ik hier bij Ziggo de 3 pakketten naast elkaar bekijk (https://www.ziggo.nl/alles-in-1/) dan zie je bij Start "TV Gemist" en bij Complete staat "Replay TV". Het eerste is alleen Programma Gemist en het tweede is Programma Gemist en Begin Gemist.
Een nadeel van KPN (weet niet of dat bij andere providers ook zo is), is dat je Experia box zo nu en dan automatisch wordt geupdate (en dit is al járen zo), en dan gewoon een aantal minuten plat ligt. Je krijgt geen optie om 't uit te stellen of om zelf een geschikt moment te kiezen. Dat is tegenwoordig gewoon onacceptabel voor je internetverbinding. Stel dat je net online aan 't pokeren bent om geld. Om maar een voorbeeld te noemen.
Sorry, maar wat je hier zegt raakt echt kant noch wal in de context van een internetverbinding voor consumenten.

Ik heb het ten eerste nog nooit gemerkt, zo'n update.
Ten tweede komen die updates zeer zelden.
Ten derde, als het voor jou "onacceptabel" is (first world problem alert!!) en je 99,99% uptime garantie wilt, dan moet je een zakelijk internet abbo nemen. Voor consumenten geldt in principe geen uptime garantie SLA.
Daarnaast kan het internet sowieso weleens uitvallen, ongeacht of het door een verstoring of door een update wordt veroorzaakt.
Soortgelijke situaties kunnen zich bij alle providers voordoen.

[Reactie gewijzigd door FlowDesign op 8 mei 2015 14:45]

Ik heb het ten eerste nog nooit gemerkt, zo'n update.
Goh, omdat jij er nooit iets van hebt gemerkt, gebeurt 't bij niemand? Ik zit je wat op je mouw te spelden?
Ten tweede komen die updates zeer zelden.
Maakt niet uit; ze komen.
first world problem alert!
Maakt niet uit of 't nu om 1st world of 3rd world gaat; het is onnodig om de verbinding zomaar te verbreken. Laat mensen zelf een tijdstip kunnen kiezen of programmeren.
Natuurlijk zijn er grotere problemen op de wereld, maar da's geen reden om dit probleem niet aan te pakken.
Voor consumenten geldt in principe geen uptime garantie SLA.
En? Wat heeft dat ermee te maken? Is dat dan maar een reden om zomaar je verbinding eruit te knallen, zonder goede reden?
Daarnaast kan het internet sowieso weleens uitvallen, ongeacht of het door een verstoring of door een update wordt veroorzaakt.
Wederom wordt er gewezen naar andere problemen. (Een drogreden.)
Die hier helemaal niks mee te maken hebben. Een ongevraagde update is een geschapen (en onnodig) probleem, omdat ze je niet zelf laten kiezen wanneer je die update wilt doen.
Soortgelijke situaties kunnen zich bij alle providers voordoen.
Dat is dan jammer.
Ziggo vertelde mij trouwens dat dit automatisch ongevraagd de verbinding verbreken, bij hun niet voorkomt. (Maar of dat waar is... Kan ook best zijn dat ze er op gokken dat je 't toch niet merkt of dat je niet klaagt, omdat 't zo weinig voorkomt.)

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 8 mei 2015 14:59]

Misschien moet je de rest van m'n post ook even lezen i.p.v. alleen maar heel selectief op dit stukje in te gaan, dan ga je misschien snappen dat het niet boeit wat de oorzaak is, je hebt gewoon geen uptime garantie bij een internetverbinding voor consumenten en er zijn vast wel andere providers bij wie soortgelijke situaties kunnen ontstaan.
Als je het onderscheid niet kunt maken tussen verbindingen voor consumenten en zakelijk en niet begrijpt dat er allerlei extra voorzieningen getroffen moeten worden om een extreem hoge uptime te garanderen en dat dat een verbdinding veel duurder maakt (i.t.t. je 40 euro per maand abbo) dan moet je je daar eest maar eens wat meer in gaan verdiepen voordat je verder gaat met zeuren.
Je bedoelt dat 't automatisch updaten een bewuste methode is om je naar een duurder abonnement te bewegen?
Waarom zou je in vredesnaam een hoop extra geld moeten betalen om zelf een updatemoment te kunnen kiezen? Wat een onzin.

En sinds wanneer is 't een zakelijk iets om thuis TV te kijken en te internetten?
een extreem hoge uptime
Bij het verbreken van uptime denk je aan storingen. Een automatische update waarbij je niet zelf 't tijdstip kunt kiezen, is allesbehalve een storing. Het is een ongewenste feature.
Misschien moet je de rest van m'n post ook even lezen
Volgens mij doel je op 't verschil tussen een consumenten abonnement en een zakelijk abonnement. En daar had ik wel degelijk op gereageerd.

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 8 mei 2015 15:08]

Wat zijn typisch Amerikaanse zaken? Die term wordt er altijd bijgehaald om aan te duiden dat iets slechter wordt. Maar hoe slechter? Op alle fronten verslaat de US ons nog steeds en de voorsprong wordt steeds groter. Wij als Europa bungelen ergens achteraan.

Dan on topic: Die paar mensen die in de VS hun kabel hebben opgezegd is werkelijk nihil op het totaal.
95% van de bevolking wil gewoon nog steeds zonder gezeur de populaire nederlandse zenders zien. Netflix en HBO zijn aanvullingen hierop.
Verder is de klantenservice van KPN enorm verbeterd de laatste tijd. Neem alleen al de 24x7 helpdesk van hen. Niemand doet hen dat na.
Dit artikel bewijst het tegendeel. Miljoenen mensen zeggen hun kabel abonnement op.

Daarnaast, Amerika loopt op ons voor? Elk jaar worden de cable companies uitgeroepen tot de slechtste service ever. Bovendien krijgen mensen voor circa 100 dollar per maand amper 10mbit. Bovendien is er de afgelopen tijd een shit-storm aan artikelen te vinden waarbij mensen die betalen voor 20mbit of hoger, er niet eens 1 krijgen. En dat terwijl verizon/comcast blijven beweren dat ze dat wel krijgen.

Trust me, Amerika loopt al jaren niet meer voor. Alles is er heel erg duur, en je krijgt er heel erg weinig.
Inderdaad, in het artikel staat:
Analysts at Experian Marketing Services published a study this week indicating that customers with high-speed internet access who have either never subscribed to cable or stopped subscribing to cable has increased by 44 percent, from 5.1 million households to 7.6 million, in a mere three years.

Dat betekent dus 2.5 miljoen klanten in 3 jaar. Met een bevolkingsaantal van 320 miljoen niet echt iets om van een revolutie in tv te spreken. Het is en blijft een niche. Namelijk 0,3% per jaar die overstapt.
Nogmaals de werkende burger wil gewoon als ie thuiskomt zonder poespas en geregel zijn favoriete zenders zien.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 8 mei 2015 10:57]

Mijn interpretatie is dat het aantal cable-cutters per jaar is. Dus dan zit je al op 18 miljoen. En dat is het aantal aansluitingen. Hoe groot is een gemiddels huishouden? 2.5 ofzo? Dat is dan al 40 miljoen mensen = 10%

En in geval de 7.6 miljoen klopt als totaal. Dan zit je dus op 20 miljoen mensen.

[Reactie gewijzigd door Wraldpyk op 8 mei 2015 13:43]

Het lijkt inderdaad per jaar te zijn. Want in het artikel staat ook:
'In 2013 alone, 6.5 percent of American households ended their reliance on cable or satellite services in favor of a streaming-only watching experience.'
Namelijk 0,3% per jaar die overstapt.
Dan reken je ook babies mee. Er zijn vast geen 320 miljoen abonnementen in de USA. Is 't niet logischer een verbinding per huis te tellen?
Dan zit je wellicht op dik 1% per jaar, oftewel 10% in 10 jaar. Dat is toch wel substantieel. En ik vermoed dat er een versnelling gaande is. Dus wat nu 1% per jaar is, kan volgend jaar misschien wel 2% zijn?
De prijs. Het begin is er al. In amerika betaal je veel meer als hier voor het zelfde.
Vrienden van mij zaten bij comcast en die betaalde veel meer als wij voor hetzelfde gebruik. Alles in.
Alles moeten huren. Sorry ik koop liever iets. Dan ben ik er in een keer van af.
Bij huren krijg je tele2 toestanden. Vrienden van mij die al meer dan 10 jaar bij tele2 zitten en een "nieuw" modem krijgen. 2 jaar terug en nog steeds enkel b/g wifi hebben
Hier is huren ook de norm voor modems etc. Zowel bij KPN als andere aanbieders. Na beëindiging van het contract moet de modem retour.
Hier is huren ook de norm voor modems etc. Zowel bij KPN als andere aanbieders. Na beëindiging van het contract moet de modem retour.
Haha, la me nie lachen... Ik heb hier inmiddels drie oude Experia of Thomson apparaten van KPN liggen. Er is vanuit KPN letterlijk geen woord gezegd of geschreven over 't terug moeten sturen van die oude zut.
Volgens mij is het meer bruikleen? Althans dat is mijn ervaring na een beetje rondhoppen van providers een aantal jaar terug.
O ja? Mijn Fritzbox xDSL-modem, die ietsje meer kan dan het gemiddelde huurmodem, is toch echt mijn eigendom en hetzelfde geldt voor mijn Vu+ Duo en Vu+ Uno satellietontvangers.

Huurmodellen zijn populair, maar niet de norm. En dat moeten wij als consumenten met vuur en zwaard bestrijden, want huurapparatuur is in de regel brak en dient de belangen van de verhuurders. Of wil je terug naar de tijd van de T65-telefoon?
Idd, heb hier een Tele2 modem staan met wireless G |:( Dat ze dan nog durven leveren in 2015...Het is wel het goedkoopste van het goedkoopste abbo.

Als je je eigen apparatuur kan aansluiten kan je gewoon wireless AC krijgen.

[Reactie gewijzigd door Mr_gadget op 8 mei 2015 13:14]

Anoniem: 631029
@dmantione8 mei 2015 13:50
Een Enigma2 settopbox heeft helaas nog geen plugin om tewerken met bv Vodafone Thuis tv (IPTV).
Dus werkt een enigma2 settopbox alleen met abbo's van distributiemethodes die de tuners bieden(dvb -T/-C/-S2.)

Schotel plaatsen gaat helaas niet altijd, ondanks datEU aangeeft dat je recht hebt op nieuwsgaring.(of hoedat heet).
Rechter vinddat er via concurrentie gekeken kan worden, en die rechter heeft totaal geen benul van voordeel van een Koop settopbox ans een Enigma2.

Hoe leg je dat de rechter uit, dat je vrij mag zijn in manier van ontvangst? Als deze er kennelijk geen: verstand van heeft / geenm ervaring heeft / zich foutief laat informeren door lobby

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 631029 op 8 mei 2015 13:52]

Er staan in Nederland 1,5 miljoen schotelantennes opgesteld. Een grote meerderheid daarvan is voorzien van eigen ontvangers. Als je dat een niche noemt dan wil ik wel eens weten wat er voor jou voor nodig is voor mainstream.

Wat je zegt over de consument klopt deels, totdat hij zich realiseert hoeveel hij laat liggen, zoals nu bij Ziggo gebeurt: Mensen beseffen nu wat een ellende het wordt om verplicht een Horizon te hebben. En dan gaan ze weg, waarvan akte.
Dat klopt wel ongeveer. Je moet bedenken dat het marktaandeel satelliet op het platteland en onder allochtone bevolkingsgroepen zeer hoog ligt. Er zijn ongeveer 800000 huishoudens die een abonnement bij Canal Digitaal hebben. Dit zijn grotendeels Nederlandse televiekijkers. Daar bovenop moet je huishoudens tellen die wel een schotelantenne hebben, maar dat als aanvulling doen op hun kabelabonnement. Dit zijn vaker allochtone kijkers.

Als ik bij mij in de straat tel (een jaren '80 Vinexwijk in UPC-gebied) dan kom ik op 1-op-7 uit.
Hij zei niet dat deze 1,5 miljoen schotels alleen bij huishoudens staan.
Amerika ligt echt niet voor op gebied van internet en TV t.o.v. Nederland. Zo heb je daar amper een verbinding boven de 10 mbit en lag Nederland vorig jaar nog 7 plaatsen boven Amerika. Daarnaast was er ook behoorlijk lang sprake van het opzettelijk afknijpen van verbindingen in Amerika, en is pas sinds kort netneutraliteit in de wet opgenomen, iets wat in Nederland al veel langer werd aangevochten en van kracht was. Ook is de dekking bedroevend in Amerika en lees je op verschillende fora en websites dat men maar 1 aanbieder heeft in een bepaalde regio.

Het is eigenlijk pas sinds de laatste paar maanden dat alles in Amerika begint te verbeteren (Obama die voor netneutraliteit vecht en google fiber etc.) en als het zo door gaat gaan ze ons ook zeker inhalen.
Netneutraliteit is een goed voorbeeld van hoe de VS het beter doet. Inderdaad in de VS net pas geregeld, maar dan wel goed. In Europa willen ze netneutraliteit juist in een afgezwakte vorm gaan neerzetten. Met dank aan de enorme lobbies die het hier in Europa vrijwel altijd lijken te winnen ten nadele van de consument. Denk bijvoorbeeld ook aan de afgezwakte vorm van roaming. Van het initiatief van onbeperkt roamen komt er nu waarschijnlijk een voorstel van een paar MB...

Internet is met 4G of 5G straks overal beschikbaar in de VS en dat kan zomaar de taak van vast internet gaan overnemen daar. Dan breekt de markt opeens open en liggen ze weer een straatlengte op ons voor.
De VS loopt juist ontzettend achter op gebied van net neutraliteit t.o.v. Nederland. Er is daar ook vrijwel geen concurrentie waardoor de snelheden en service achterblijven bij Europa. ISP's daar zijn zelfs weer datalimieten aan het invoeren op vaste verbindingen!

Hier kan iedereen z'n diensten aanbieden op de DSL en glasvezel netwerken, in de VS zijn die netwerken gesloten en zal iedere nieuwe aanbieder zelf overal kabels moeten gaan graven en daarvoor zijn bergen vergunningen e.d. nodig (iets wat door de bestaande ISP's wordt tegengewerkt).
Wij zijn niet Europa maar Nederland!
Wie is we? De meeste wetgeving komt inmiddels niet meer uit Den Haag maar uit Europa.
Het is eigenlijk gewoon oneerlijk om de VS met Europa te vergelijken. Je krijgt nou eenmaal dat een land dat al honderden jaren een eenheid is het beter gaat doen dan een samenwerkingsverband van landen dat eigenlijk nog maar 20 jaar echt bestaat. Als je de VS echter met Nederland vergelijkt (dit is per slot van rekening een Nederlandse site) is het duidelijk dat we het op veel vlakken gewoon beter of even goed doen als de VS. Wij hadden als eerste netneutraliteit, wij hebben ook een goede digitale infrastructuur en we hebben gemiddeld veel sneller internet. Ik snap daarom niet waarom je nu de VS met Europa zit te vergelijken, want ik vind dat dat gelijk is aan het vergelijken van een peuter met een volwassene.
Idd , dan ook nog even kijken naar de stabiliteit van onze stroomvoorziening , die is hier ongeveer 99,9999 % beschikbaar. In de VS zijn ze nog jaaaren terug in de tijd , bovengronds , dus na een storm valt dat allemaal uit . Onze infrastructuur is subliem !
Ik ben hier geen discussie gestart over het vergelijken tussen de VS en Europa, dat was een posting hoger.

Maar dan zien we zaken gewoon verschillend. De VS heeft ervoor gekozen een eenheid te zijn, wij hebben ervoor gekozen het anders te doen. De geschiedenis van Europa gaat veel verder terug dan de VS die pas in de 19e eeuw tot volwassendom kwam. Ze hebben daar ook oorlogen gevoerd net als wij. Echter zij hebben niet de keuze gemaakt op te splitsen maar er een eenheid van te maken.

Dan kijken we naar de huidige realiteit en zien we dat we in alle opzichten wereldwijd achteraan hobbelen als Europa, met als gevolg een crisis waar we dan weer wel en dan weer niet uit komen. De rest van de wereld heeft de crisis al jaren geleden achter zich gelaten.

Werkelijk zo ongeveer alles wat wij als consumenten gebruiken op internet/ mobiel gebied komt inmiddels uit de VS en wordt daar bedacht. Te veel om op te noemen. Windows, Google, Facebook, Apple. De lijst is te lang. Amerika domineeert de markt. Dáár vindt bruikbare innovatie plaats. Wij zijn al jaren bezig met navelstaren en in problemen denken. Vervolgens kloppen we onszelf op de schouder dat we zo goed zijn en voorop lopen, maar we zijn gewoon een middenmoter. Op snelheid scoren we dan weer erg goed, op andere zaken weer wat minder.
Ik kom vaak in de VS, ook in Sillicon Valley, en iedere keer weer ben ik verbaasd over de positieve levensenergie daar.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 8 mei 2015 11:30]

Om op zo'n manier de VS met Europa te vergelijken, oh oh oh. Tot zo'n 200-300 jaar geleden bestond de hele westkant van Amerika nog uit het Wilde Westen, terwijl heel Europa er qua landen al bijna uitzag zoals het nu is. Echt een hele loze vergelijking dit, hoe kun je het Europa nou kwalijk nemen dat we uit allemaal verschillende landen bestaan? Dat is eigenlijk de definitie van het hele menselijk bestaan, al die verschillende stammen die zicht ergens anders gingen settelen en hun eigen cultuur opbouwden.

Je hebt overigens wel gelijk dat de innovatie vanuit de VS komt, zij zijn voorloper op zoveel gebieden. Alleen is het wel grappig dat je het in je eerste comment hebt dat Amerikanen het zo goed voor elkaar hebben op het gebied van internet en TV... Man zij zijn bijna 3e wereld in vergelijking met ons op dat gebied. Daar zal binnenkort vast wel verandering in komen maar op dit moment zijn wij toch één van de landen die redelijk vooraan lopen op het gebied van internet.

Ik merk aan alles dat je een beetje gekleurd bent, ik vind het prima dat je de VS support en ik vind het ook een mooi land, maar de Nederlandse azijnpisser komt wel een beetje bij je naar boven ;) Misschien volgende keer wat meer in de Amerikaanse positieve cultuur blijven hangen?
Mijn laatste reactie was meer een reactie op al je reacties, alhoewel je in de reactie boven die van mij ook Europa met de VS vergeleek.

Eenheid in de VS en eenheid in Europa is trouwens echt niet te vergelijken. Europa heeft per slot van rekening een compleet verschillende geschiedenis vergeleken met de VS. We hebben ook in Europa nooit besloten om op te splitsen, de afwezige eenheid bestaat al sinds het begin van de geschiedenis in Europa vanwege de verschillende culturen in het gebied. Daarom hobbelen we inderdaad een beetje nu achter de VS aan, maar dat is dan ook wel te begrijpen. Je kan niet in 60 jaar een gebied met vaak compleet verschillende culturen samenbrengen en efficient vormgeven. Misschien zal het ooit wel lukken, maar in de komende jaren blijven we in Europa gewoon achter de VS aanhobbelen.
Werkelijk zo ongeveer alles wat wij als consumenten gebruiken op internet/ mobiel gebied komt inmiddels uit de VS en wordt daar bedacht.
Da's niet zo vreemd, aangezien er daar welhaast geen goede regels zijn ter bescherming van milieu of werknemers. Als eenieder zo leefde als in de USA, dan had je vijf aardes nodig. (Voor Nederland is dat twee aardes.) Dat is alleen mogelijk door andere landen uit te buiten.
Qua milieu doen ze iig heel wat meer hun best...
USA staat er om bekend erg weinig om het milieu te geven. (Al zijn ze zeker niet de enigen.) Economie heeft daar nog veel meer voorrang boven het milieu dan in (bijvoorbeeld) Nederland.
Regeltjes inzake 't milieu: daar hebben ze daar 't liefst zo weinig mogelijk van.

In Nederland is zwerfafval inderdaad een probleem; daar wordt uiterst zelden tegen opgetreden. Maar dat betreft maar een deel van 't probleem. Wat mij betreft mogen ze daar best een week cel op zetten, plus 10x je maandelijkse inkomen van de vorige maand.
En wat bedoel je met bescherming van werknemers?
Een slechte bescherming tegen ontslag. Nederland gaat trouwens helaas ook hard die kant uit. Je hoeft als werkgever je werknemer maar een te moeilijke cursus te laten volgen (vrij recente truuk van werkgevers tegenwoordig), en als dat niet lukt, dan vlieg je de laan uit.
- Nog steeds geen ongedecodeerd basis pakket, iets wat het mogelijk maakt om van losse CI decoders gebruik te maken (bij voorbeeld met een Xbox One).
In UPC gebied is dat anders al meer dan een jaar zo en dat zou met de fusie ook voor de oude Ziggo klanten moeten gelden. Je hebt dan het complete basispakket ongecodeerd digitaal, m.u.v. de HD zenders, maar dit is niet de schuld van Ziggo/UPC, aangezien zonder beveiliging de contenteigenaren ah la RTL en SBS dat niet toelaten. Je kan dan immers opnemen en verspreiden. Voor de SD zenders boeit ze dat niet blijkbaar.

- Het vast blijven houden aan het grote verschil is down en upload snelheid. Ziggo lijkt er niet aan te willen dat in een tijd van snel downloaden mensen ook net zo snel willen uploaden.
Dit heeft weinig te maken met Ziggo. Grotendeels zit het in de techniek die gebruikt wordt. De DOCSIS3.0 techniek heeft 16downloadkanalen en 8uploadkanalen. Bijkomend gebruiken ze QAM256 voor de downstream kanalen en 16QAM voor de upstream kanalen. Ook voor de DSL technieken geld het dat de verbinding niet synchroon is. (met uitzonderin van SDSL, wat niet echt meer verkocht wordt).
Binnen mijn Horizon kan ik zien dat er overigens 16 downstream kanalen in gebruik zijn en 4 upstream kanalen. Geen idee of Ziggo uberhaupt meer dan 4 upstream kanalen heeft.
De volgende versie van DOCSIS 3.1 kan overigens tot 10Gbps/1Gbps aan. En die zou ergens 2015/2016 uitgerold gaan worden bij Ziggo.

http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS#Bandwidth_tables


Woon zelf in ex UPC gebied. En heb nooit wat te klagen gehad. Voor mij is het zelfs goedkoper geworden dan eerst, omdat ik nu Horizon kon nemen zonder uitgebreid TV pakket en snelste internet. (vroeger op ander adres overigens klant geweest van Quicknet -> Multikabel -> Ziggo en ook nooit wat te klagen gehad.)

[Reactie gewijzigd door BiG-GuY op 8 mei 2015 15:27]

Als ze de smartcards afschaffen, is er voor mij geen reden om bij Ziggo te blijven. Bedankt, dat punt ga ik even uitzoeken.

Glasvezel ligt al bij mij in de meterkast, maar als ik wegga bij Ziggo, moet ik decoders leasen/kopen voor mijn TV. En ik wil helemaal geen extra afstandsbediening. Ik ben er nu al een ab kwijt (versterker). Ik wil al helemaal niet hoeven lopen zoeken naar nog een ab van de decoder.
En dan in gebruik; kanalen wisselen met de ab van decoder en geluid harder zachter met ab van TV. Daar zit ik echt op te wachten. Maar als het toch niks uitmaakt, dan ga ik wel naar glasvezel, dat is voor gaming ook nog beter ;)
Bestaande abonnees kunnen hun smartcards houden, tenzij ze hun abonnement veranderen, dan krijgen ze een Ziggo huur decoder.
Nieuwe abonnees zitten sowieso vast aan het UPC systeem.... Ik baal er gewoon enorm van dat het nieuwe Ziggo niets meer dan UPC is met een Ziggo jasje.

Het oude Ziggo was voor mij een veel fijner bedrijf, overigens sprak ik toevallig een monteur van Ziggo de afgelopen week (buren hadden een storing) die was ook niet zo blij met de overname. Er schijnt onder het personeel behoorlijk wat onrust te zijn.
Het lijkt erop dat ze toch nog steeds de mogelijkheid bieden om een CI+ module aan te vragen. Dat kost dan wel 2 euro extra per maand:
https://www.ziggo.nl/televisie/ontvangers/ci-plus/
Je krijgt dan bij je abbo waarschijnlijk wel een Horizon (en daar betaal je natuurlijk voor), maar die hoef je niet te gebruiken, lijkt me.
CI+ biedt UPC ook al tijden aan. Het gaat dan wel over UPC-certified CI+ modules, je kunt dus niet zomaar een HTK-CI+ module kopen en gebruiken.
Je kan kiezen tussen een CI+ module of een Horizon kastje. Ik heb zelf gekozen voor de CI+ module en daar kwamen geen extra kosten bij. Het is gewoon in plaats van. Als je een 2e wil voor een 2e TV dan kost het wel geld, maar voor je 1e TV is het ook beschikbaar als gratis service.
Ik snap precies wat je zegt, Ziggo is ziggo niet meer... helaas. Ja ik heb wel eens wat problemen gehad, maar ik heb grotendeels jarenlang (>15 jaar) stabiel en snel internet gehad. TV problemen al helemaal niet, nu kijk ik trouwens bijna geen TV en mijn kinderen zullen het niet merken dat TV kwaliteit is achteruitgegaan. Die kijken zelfs TV via Youtubefilmpjes , over slechte kwaliteit gesproken.
Ik ben weg bij Ziggo en overgestapt naar KPN. Ik was er wat huiverig voor, maar Ziggo heeft het compleet verpest bij mij. De hele fusie is een achteruitgang geweest voor Ziggo klanten, en de feel good reclame die ze voerden richting klanten heeft mij alleen maar meer overtuigd weg te gaan. Ik hoef die Amerikaanse werkwijze niet.

De overstap naar KPN ging vlekkeloos, ik was er zelf verbaasd over dat ik tegen geen enkel probleem aanliep. Ik ben ook met name bij verrast met de interactieve tv van KPN. Als je Ziggo gewend bent, dan is de KPN een verademing. De ab die je bij de KPN krijgt stuurt zowel je decoder als je tv aan. Je kan je tv aan en uit zetten met de ab, en het geluid regel je met de ab van de decoder. De decoder heeft in tegenstelling tot Ziggo geen eigen volume regeling. Dit was 1 van mijn grote ergernissen bij Ziggo, twee volume regelingen. Bij de KPN is dit gelukkig niet meer.

Daarnaast zijn de menu's van de interactieve tv van KPN soepel en snel, dit in tegenstelling tot de stroperige en onlogische indeling bij Ziggo.

De signaal problemen waar ik bij de Ziggo sinds de overstap op de UPC technologie last van had, zijn nu volledig verdwenen. Alle zenders doen het perfect bij de KPN. Wat heerlijk is dat zeg! En ja, ik had alle kabels al vervangen door gekwalificeerde Hirschman kabels, en mijn aansluitingen nog robuuster gemaakt, maar helaas, de haperingen bij Ziggo op sommige kanalen was echt droevig. Sommige zenders kon je gewoon niet meer kijken.

En van 'begin gemist' bij de KPN heb ik inmiddels ook al meerdere keren gebruik gemaakt. Heerlijk dat dit nu kan. Ik miste dit echt bij de Ziggo.

Ook werkt de Experiabox tot nu toe goed. Het wifi signaal is krachtig genoeg. Ik had bij Ziggo twee routers in huis, naast de modem van Ziggo, maar nu is dit alles vervangen door 1 Experiabox. De beloofde snelheid van 50Mb/s haal ik ook gewoon en stabiel. Bij Ziggo had ik regelmatig last van hickups op internet. En voor mij is 50Mbit/s ruim voldoende.

Ik heb overigens geen glasvezel, maar gewoon een normaal telefoonlijntje. Die had ik tot deze maand nog nooit gebruikt sinds ik hier woon. Maar het werkt zonder enig probleem.

Kortom, ik ben een tevreden overstapper. Waar ik van tevoren wat huiverig was, ben ik nu erg blij dat ik de overstap genomen heb. Uiteraard zal KPN ook zijn nadelen hebben, maar als ik nu de afweging moet maken tussen Ziggo en KPN, dan slaat de meter stevig door naar KPN. Hopelijk over een jaar nog zo. ;)

[Reactie gewijzigd door KoffieAnanas op 8 mei 2015 10:59]

Door een leuke actie heb ik nu ook een horizon. Ook met die afstandsbediening kan je de tv aan/uitzetten, het volume regelen of de av-ingang selecteren. Lijkt mij anno 2015 ook wel een vereiste als je enige adoptie van je decoders wilt.

Dit werkte overigens ook al bij de vorige decoder die ik had. Het basispakket word overigens gewoon ongecodeerd uitgezonden. Ned 1,2,3 in HD en rest DTV. De Horizon is best een prima ding, enkel neem ik zelden iets op. Even pauzeren is af en toe best handig.

Bovenal is het mij gewoon een te eigenzinnig apparaat, spint af en toe op, blaast en verbruikt gewoon te veel stroom.
Ieder zijn ding, ik geniet van zowel tv als van internet. Dat jij geen behoefte hebt aan tv, dat maakt het voor jou goedkoper. Mooi meegenomen. Je reactie voegt inderdaad verder niets toe en is aardig overbodig. :) Als je je reactie op een andere manier had ingestoken, met een positieve toonzetting, dan was je geen troll geweest. Misschien een tip voor een volgende keer. ;)
Het was niet als trolling bedoelt maar het is niet netjes. Ik had het anders moeten verwoorden. Ieder zijn ding inderdaad. Ik ben weer met dingen bezig waar jij waarschijnlijk geen bal aan vind (aquarium). Maar man wat kan ik me ergeren aan dat tv-ding sorry probeer me in te houden. Overigens zijn er ook wel goede dingen op de tv maar afgezien ik nooit kijk weet ik niet wanneer. Kom wel eens bij me ouders en dan staat er soms wel eens iets op dat wel interessant is.
Logitech Harmony kopen?

Tig afstandsbedieningen hoeft Anno 2015 echt niet meer.
Ehhhhhh, kopen kopen kopen kopen.....

Bijna alles is op te lossen met kopen kopen kopen. Maar is het gewoon niet eens de oplossing van een leverancier van een dienst dat je zonder 300 extra aankopen iets krijgt wat werkt.

Het is zo makkelijk om te roepen, moet je een harmony kopen.......
hiervoor heeft Logitech een geweldige oplossing.... de Logitech Harmony One AB, 1 AB voor AL je met AB te bedienen apparaten via Infrarood (dus ook je airco als die IR heeft).
Het blijkt wel dat je niet echt bekend bent met de hw van KPN.

Ik zou als ik jou was toch eens overwegen om over te stappen....

- Je krijgt 2 tv decoders bij je abonnement (vanaf standaard)
- je kunt op alle decoders al je opgenomen programma's (uiteraard alleen indien je opname pakket hebt) terugkijken
- je kunt op de meeste zenders gratis (behalve commerciële nl zenders) terug gaan naar het begin van het programma dat al bezig is
- je ab van de decoder kun je ook gebruiken om je tv te bedienen (aan/uit, HDMI uitgang, geluid harder/zachter)
- gratis spotify (vanaf standaard abonnement)
- ook stabiele bandbreedte bij meerdere gebruikers

https://bestellen.kpn.com/pakketten/standaard/alles-in-1
Blijft er nog een punt openstaan, en dat is mijn bekabeling. Die is op coax gebaseerd.

Maar bedankt voor je reactie, dat geeft idd meer perspectief ;)
Klopt idd dat je wel nieuwe kabels moet trekken.

Het voordeel van UTP/STP bekabeling is wel dat je dan alles bedraad hebt voor zowel je pc's als je tv's.

Ik heb alle coax kabels eruit getrokken om ruimte te maken voor STP, relatief simpel omdat je bestaande goten gebruikt in je huis.
Mooi verwoord. Ik ben al 15 jaar klant bij Ziggo/@Home op 3 verschillende addressen in die periode. Ik heb in al die tijd nooit grote problemen ondervonden.

Maar nu stapelen de frustraties zich op

- Sinds de migratie hebben we ineens allerlei TV mankementen in huis. Ongevraagd kan ik hier dus een hoop tijd en geld in gaan steken om het op te lossen, terwijl voorheen alles werkte.

- Het structurele benadelen van trouwe, vaste klanten en de willekeur daarin. Een vriend van me belt vanwege een verouderde decoder, en krijgt zo een nieuwe opgestuurd. Mijn decoder is nog ouder en heeft meer problemen, maar ik krijg niets. Nieuwe klanten krijgen vanalles.

- Het onlangs uitleveren van een nieuw modem: plotsklaps voortdurend disconnects. Vervolgens kan ik 2 dagen lang mijn hele huis gaan nalopen op interne netwerkproblemen. Ik heb betere dingen te doen. Wat blijkt? Hele legers aan mensen schakelen de router functie van het "alles in 1" modem per direct uit omdat het zo fucking waardeloos is.

- Me onnodig een dag thuis laten wachten op een modem, om vervolgens niet te komen opdagen.

Als we dit gaan optellen ben ik dus al een werkweek aan eigen tijd kwijt om iets werkend te krijgen en houden wat altijd gewerkt heeft. Blijkbaar is mijn tijd waardeloos in de ogen van Ziggo.

Ik ben klaar met Ziggo, zodra hier glas ligt, ben ik weg.
Ik ook, sinds de migratie heb ik blokkerige zender en sommige zenders doen het helemaal niet.
Tijdens zappen heb ik eerst een paar seconden grijs en beeld en soms tijdens het kijken verandert het beeld opeens in een soort 10 fps beeld. Geluid loopt wel soepel door. Moet dan heen en weer zappen om te fixen.

Een andere tv in huis met analoge tv heeft nu enorm veel sneeuw gekregen.

Voorheen helemaal nergens last van gehad! Ziggo gooit het op de bekabeling. Ja lekker makkelijk, ga niet het hele huis weer opentrekken om wat kabels te vervangen. Heb niet om die migratie gevraagd...
Tja er komen steeds meer mensen op de kabel en alles moet het gewoon doen. Wij hadden vorig jaar overal nieuwe kabels gelegd en nu zouden we volgens hun alweer nieuwe kabels moeten kopen. Nou dacht ik niet. Dus zijn we verder in huis op zoek gegaan waar het toch aan kon liggen dat we boven zo'n slechte ontvangst hadden. We hebben beneden een antenneversterker en daar kan je wat aan veranderen wat weet ik niet precies maar mijn man heeft daar wat aan zitten draaien en alles werkt boven toch weer perfect. Nu die twee samen zijn wordt het allemaal veel te groot en log en lijkt het dat ze het allemaal niet meer kunnen overzien wat resulteert in een slechte service. Onze regering wil dat er concurrentie is maar vinden het samengaan van 2 kabelaars prima raar toch want we hadden er maar 2 waar we tussen konden kiezen tenminste als je in een gebied woonde waar je kon kiezen hier in Delft niet alleen Ziggo. Nu hebben we als je kabel wilt helemaal niet meer te kiezen en heeft 1 maatschappij het monopoly wat volgens mij niet de bedoeling is.Wat betreft internet neemt de snelheid wel toe maar de stabiliteit vind ik helemaal niets. Steeds valt internet via de kabel of wifi steeds weg voor een paar seconde. Vervelend en het is wachten op betere tijden of als zich wat anders aandient. Laten we hopen dat Ziggo tot bezinning komt.
Ik wilde reageren op je spelling van het woord monopolie, maar toen begon ik je post te lezen met kritiek op de regering en "duidelijk onderbouwde" informatie over dat mensen eerst keuze hadden tussen twee kabelaars, en ik dacht :z .

Op een andere site had ik er niks van gezegd, maar op Tweakers valt het een beetje buiten de boot :o
Ach ja we kunnen niet allemaal bijdehand zijn. Ik geef mijn mening so what?
Anoniem: 64623
@Knippr8 mei 2015 17:07
Laat me raden,
De decoder van je vriend was nog binnen garantie en die van jou niet meer?

Dat zou namelijk een logische verklaring van je ervaring zijn.
Nee, we hebben het hier over decoders van een jaartje of 6, 7 oud.
Het is allemaal niet ideaal. De meeste mensen kiezen denk ik toch voor een all-in-one-pakket niet alleen uit gemakzucht maar ook omdat de prijzen zeer scherp zijn. Alles op splitsen blijft een optie maar ik betwijfel over het er allemaal beter op wordt. Het gras lijkt altijd bij de buren groener...
Natuurlijk, de prijs is een belangrijk component, maar aan de andere kant, zodra ik overstap naar glasvezel krijg ik daar andere "zekerheden" voor terug. Overigens, het gaat mij persoonlijk niet eens zo zeer om de prijs. Ik wil gewoon een goed product hebben. Wat ik overigens helemaal belangrijk vindt, ik moet een goed gevoel bij een leverancier hebben. Juist dit laatste is het nieuwe Ziggo behoorlijk aan het verpesten.

Toen bekent werd dat Ziggo door Liberty Global zou worden overgenomen was ik er al huiverig voor, maar het lijkt er inderdaad op dat L G er voor gezorgd heeft dat de fijne punten van Ziggo te niet worden gedaan of zelfs helemaal zijn opgeheven. En aan de reacties hier te lezen ben ik zeker niet de enige die daar zo over denkt.

Overstappen is mijnziens ook de beste manier om aan Liberty Global duidelijk te maken dat ze verkeerd bezig zijn. De naam UPC laten verdwijnen, om vervolgens als Ziggo met bijna de zelfde voorwaarden (lees; stekeligheden) door te gaan werkt niet.

Het is gewoon dood zonde dat Ziggo op deze manier kapot wordt gemaakt door L G, en geloof me.... Dit gaan ze terug zien in het bedrijfsresultaat.
Ik probeer niet je actie (door weg te gaan) te ondermijnen, in tegendeel. Dit dwingt ook grote partijen als Ziggo om maatregelen te nemen. Wat ik probeer te zeggen en ook zelf ervaren heb, is dat het vaak een van-de-regen-in-de-drup-effect geeft. Ik ben redelijk tevreden met Ziggo (toen nog UPC).
Ik denk dat je een beetje overdrijft. Ik heb helemaal niks gemerkt van de overgang. Hoe verklaar je dat dan??
Het word lastig om over niet-glasvezel de upload snelheid al te veel te verhogen. Verder geef ik je op veel punten gelijk. zeker sinds er bij mij tot aan de meterkast al glas ligt zit ik 500/500 + tv en vaste telefoon bij kpn te overwegen.
Het overgrote deel van het netwerk is al glasvezel. De capaciteit is er dus gewoon. Dat beetje coax in de straat kan het ook echt wel aan.
Dat stukje coax is juist het probleem. Die technologie / kabel trekt niet full synchronus naar mijn weten. Mocht dit wel zo zijn, zou ik graag eens een linkje willen :)
Ik ben van ziggo naar kpn gegaan met een interessante aanbieding. Ik ben wel van internetsnelheid omlaag gegaan, maar het aparte is dat ik de 50mbit van kpn wel bijna haal en ik de 80 mbit van zich nooit heb gehaald. Ik bleef altijd steken rond de 50 mbit.
Tevens ben ik nu ook nog eens 10tje goedkoper uit, maar waarschijnlijk is dat omdat ik van ziggo zakelijk naar kpn commercieel ben gegaan.

Mijn advies is KPN ook omdat ik straks mobiel naar hun ga en dan nog weer extra korting krijg.
Anoniem: 64623
@jctjepkema8 mei 2015 17:11
Ik vermoed dat je bij elk abonnement van meer dan 50 Mbit/s de zelfde rond de 50 Mbit/s zou halen omdat je eigen apparatuur de limiterende factor is/was.
Ik vermoed van niet, heb in het hele huis cat5e kabels liggen. Alle routers ondersteunen gigabit verbindingen, en de enige computer die dat niet ondersteunde staat op zolder aangesloten op een wifi kaart.

Alles is aangesloten om vanuit de nas de boel heen en weer te streamen het huis door. Zelfs het cisco modem van Ziggo ondersteunde gigabit.
Ze hebben tegenwoordig wel weer een ongecodeerd basispakket (DVB-C). Zie https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/ onder "Zonder smartcard"
Inderdaad, echter zijn de overgrote meerderheid van deze zenders in SD kwaliteit als je geen smart card hebt (klik op tabje "Zonder smart card). Dus wil je een beetje kwaliteit, ben je alsnog verplicht een smart card/decoder kastje te gebruiken.
Klopt. Erg jammer, want ik wil pertinent géén settopbox of CI+ met allerlei rechtenbeperkingen. Voorlopig zit ik goed bij Canal Digitaal, héél veel zenders in HD voor € 18 p/m, zonder rare fratsen als CI+.
Gek natuurlijk, want dat 'beetje kwaliteit' is eigenlijk gewoon gratis... O-)

[Reactie gewijzigd door bramseltje op 8 mei 2015 10:30]

Anoniem: 50247
@Bullet NL8 mei 2015 10:17
Ik heb verschillende mensen met een sony bravia tv bij ziggo weg getrokken.
Probleem was dat sinds de nieuwe netwerk instellingen de tv's met ci module en smartcard vast liepen. Welke bekend is bij de provider.
Er zijn monteurs langs geweest van ziggo met nieuwe modules en smartcards en het probleem bleef bestaan.
Bellen met Ziggo had gewoonweg geen gewenst effect. Ze wilden geen digitale ontvanger opsturen, enkel een digitale box opsturen met een abonnementsverhoging om dat ding te huren. Voor een 6 a 7 euro extra per maand.
Dit terwijl het probleem en de oorzaak bij ziggo ligt. Je verwacht een oplossing en schadeloosstelling, maar die komt sinds de overname niet meer.
Er werd zelfs gelogen dat er door sony een speciale update was vrijgekomen zodat de tv's weer zouden functioneren.
Enige wat er beschikbaar was, was een firmware update van 2 jaar na het uitkomen van het toestel uit 2010.

Kwam er dus op neer dat ze je gewoon de middelvinger opstaken en je een nieuwe tv moest aanschaffen of maar meer moest gaan betalen in de maand.

Glasvezel was een goede uitkomst voor deze mensen.

Zelf zou ik ook zijn overgestapt, was het niet dat ik in het buitengebied woon en dat een brak adsl lijntje het enige alternatief is.
Zo gauw glasvezel hier in t dorp (5k inwoners) beschikbaar komt, ooit. Ben ik bij ze weg.

Ziggo is Ziggo niet meer. Dat is snel duidelijk geworden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 50247 op 8 mei 2015 10:19]

Zelfde verhaal geldt voor mij. Echter hebben ze mij deze week de aanbieding gedaan van een gratis Humax voor dezelfde abbo-prijs of korting op een nieuwe Sony tv. Ook heb ik eenmalig ter compensatie 20 euro gekregen voor het 'ongemak".
Ik zie het nog even aan en wacht op de ervaringen van buren die zijn overgestapt naar KPN. Is dat prima, dan is het bye bye kabel en Ziggo .
Same here.... Op ziggo communityforum staat er een heeel lang topic over.
Vergelijkbaar met het Sony probleem was er ook een probleem met (bepaalde?) Philips TV's in combi met CI+. Bij het oude Ziggo systeem kwamen de HD zenders (op HD toestellen) netjes aan het begin van 1-28 met de zender die niet HD zijn in SD er tussen. In het UPC systeem (ik noem het maar zo voor de duidelijkheid) kwamen, op deze toestellen, alleen SD zenders van 1-27. De HD zenders kwamen vanaf preset 925.
Als je dan de moeite had genomen om die te wisselen met de zenders aan het begin (1-27) werd door de dagelijkse geforceerde zenderupdate de meeste zenders gewist, zodat het Ziggo kanaal 12 de eerste zender was.

Behoorlijk frustrerend en eerst werd de schuld bij Philips gelegd (maar tot dan toe hadden die toestellen geen probleem en ze zijn Ziggo CI+ goedgekeurd). Later kwam er een oplossing maar die was ook niet zo maar bij Ziggo te vinden, wel op een forum. Je moet op deze toestellen een alternatieve netwerk-ID gebruiken, die per regio verschilt. Dat ik tevens de auto-zender-update uitgezet heb door het toestel bij het zender zoeken op Duitsland of België te zetten (bij Nederland kan dat niet) is een voorzorgsmaatregel.
Je verhaal heeft eigenlijk alleen betrekking op Ziggo als deze Sony tv door Ziggo gecertificeerd is. Dat komt niet duidelijk over in je verhaal.
Anoniem: 50247
@cnieuweboer8 mei 2015 10:42
Als het probleem optreedt met het overgaan naar t nieuwe netwerk van ziggo, ligt t probleem bij ziggo.
Sony heeft als antwoord gegeven dat de tv met het op de markt komen van de televisie geschikt was voor ziggo, maar dat ze onmogelijk 5 jaar vooruit kunnen plannen op evt verandering.

Als microsoft een update heeft waardoor je pc niet meer werkt, ga je niet bij de pc boer klagen maar bij microsoft. Simple as that.

Ik heb wel contact opgenomen met sony nl. Dat ik dat hierboven niet beschrijf is omdat sony hier geen blaam treft.
Dat de service van ziggo slecht geworden is en dat naast de sony bravia tvs nog meer merken problemen hebben sinds de netwerkwijziging mag dat naar mijns inziens best publiekelijk geopperd worden.
Het is geen nieuw netwerk, er zijn alleen een paar instellingen wat anders. Daar zou een tv nooit vast door mogen lopen. Als dat wel gebeurd is het heel simpel een probleem van de tv. Deze instellingen zijn gewoon onderdeel van de dvb standaard, en er worden juist standaarden verzonnen zodat over 5 jaar alles nog steeds werkt.

Je voorbeeld van microsoft raakt ook kant noch wal, windows is software wat op je computer draait. Als dat vast loopt na een update van windows is het waarschijnlijk deze software zelf wat vastloopt. Maar nu is het niet de software van ziggo of het signaal van ziggo wat vastloopt, het is de tv zelf die vastloopt.
Erg makkelijk gezegd. Het voorbeeld van aebtdom betreft Sony televisies uit 2010. Die zouden dus volgens jouw beredenering - namelijk dat er standaarden zodanig zijn verzonnen dat ze over 5 jaren nog steeds werken - nog steeds moeten werken na het veranderen van de instellingen door Ziggo vlak na de overname.

Overigens is het jouw argument ten aanzien van het verschil tussen software die vastloopt en hardware die vastloopt dat noch kant noch wal raakt. Wij hebben een 3 maanden oude Samsung UE48H6410SSXX die nog geen jaar geleden op de markt is uitgebracht. Televisie is Ziggo-gecertificeerd. Deed het vóór de overname nog perfect in combinatie met een Ziggo-gecertificeerde CI+ module van @Smit en een Ziggo-smartcard. Na de overname - of zoals jij aangeeft "een paar instellingen anders" - deden alleen NPO 1/2/3 het nog. Van alle andere zenders kregen we geen signaal binnen. Let wel: er is in de tussentijd helemaal niets veranderd aan de setup. Gewoon dezelfde televisie, zelfde kabels, zelfde CI+ module, zelfde smartcard. Van de ene op de andere dag: *poef* alle zenders weg behalve NPO 1/2/3.

Uiteraard de klantenservice gebeld en samen met een tweedelijns-medewerker letterlijk alles nagelopen aan troubleshooting wat voorhanden lag. Kabels verwisseld, smartcard verwisseld, laatste software televisie gecheckt, alle nieuwe instellingen nagelopen en getest etc. etc.....in totaal twee gesprekken van elk ruim 2 uur gevoerd. Uiteindelijk zijn we geen meter opgeschoten, niets hielp.

Eindconclusie van de Ziggo-medewerker: "U heeft een oude televisie die niet geschikt is voor ons nieuwe netwerk. U zult een nieuwe televisie moeten aanschaffen. Als alternatief kan ik u een Ziggo-decoder aanbieden waar u uw smartcard in kan doen en alle zenders alsnog via een vrije HDMI-poort in uw huidige televisie kunt bekijken. U kunt deze decoder huren voor €7,- per maand bovenop uw huidige abonnementstarief."

Haha, een televisie uit de Samsung modellijn van 2014 die te oud zou zijn voor het nieuwe netwerk? Laat me niet lachen. Het is van de zotte dat ze dit soort onzin durven te verkopen 8)7

En nou jij weer.
https://community.ziggo.n...21/index11.html#post32951

En nu jij weer?

Er zijn btw veel meer zenders fta dan alleen npo1,2,3, dus jij hebt een heel ander probleem.
Ik begrijp niet welk argument je aanhaalt door te verwijzen naar jouw link.

Je geeft zelf aan:
Het is geen nieuw netwerk, er zijn alleen een paar instellingen wat anders. Daar zou een tv nooit vast door mogen lopen. Als dat wel gebeurd is het heel simpel een probleem van de tv. Deze instellingen zijn gewoon onderdeel van de dvb standaard, en er worden juist standaarden verzonnen zodat over 5 jaar alles nog steeds werkt.
Daar ga ik op in en geef je een voorbeeld waarin een recente tv wel vastloopt ondanks jouw stelling. Je verwijst vervolgens naar een link met een uitleg die bovendien jouw eerdere stelling lijkt te ondergraven: de oude Sony engineering die de software heeft ontwikkeld voor die Sony tv's uit 2010 is niet meer werkzaam bij Sony. Met andere woorden, blijkbaar kunnen alleen die mensen het fixen en niet de huidige engineering die nog wel werkzaam is bij Sony? En die oude engineering heeft dus destijds zitten slapen en de dvb standaard niet goed geïmplementeerd in de software? Dat geloof je toch zelf niet? Nogmaals, je redenering gaat niet op en je verwijzing naar de link is geen antwoord op de situaties die aebtdom en ik schetsen met onze televisies.

Oh en btw: FTA (free to air) ≠ FTC (free to cable; ook wel bekend als free to air via cable). Ziggo en UPC bieden al sinds jaar en dag enkel en alleen NPO 1/2/3 (vroeger NED 1/2/3) als FTC-kanalen aan. Daar is geen abonnement voor nodig. Je bent in de war met FTA-kanalen die vrij in de lucht worden uitgezonden door zendmasten. Of ik een heel ander probleem heb dan aebtdom kun je in ieder geval hier niet uit afleiden.
Ben al weg, moest hier in Twente verplicht over op CAI-west. Toen voor de TV maar direct overgegaan op satelliet en dat bevalt uitstekend. Gewoon TV met ingebouwde satellietontvanger, CAM-module met smartcard er in en nu al een half jaar zeer tevreden. Het werkt gewoon, prima ontvangst, qua kwaliteit en aantal zenders op de eerste rang en ook niet erg duur.
Die uittocht lijkt me met name te wijten aan het "gezeur" rondom de tv signalen. Dat heb ik zelf ook gemerkt. Er kwam hier een hele sloot regionale zenders bij maar een aantal lokale zenders kregen erg veel storing terwijl dit VOOR de overname niet het geval was. Nu ben ik iemand die dat wel aan wil pakken (uiteindelijk ook gelukt met versterker op kosten van Ziggo...) maar het gros van de bevolking heeft daar geen zin in en stapt dan liever over.

Verder zie ik nog een aantal gaten in je onderbouwing. Los van de toevoeging van tientallen regionale zenders komen er officieel 7 zenders bij op TV standaard en gaan er 2 af. https://www.ziggo.nl/klan...deroverzicht/wijzigingen/

Het verschil tussen up en download zit hem in de gebruikte techniek. Er is een bepaald spectrum beschikbaar voor upload, tv en download. Zie http://www.twinkletoesengineering.info/cable_spectrum.gif . Dat zit dus niet in eventuele onwil bij Ziggo maar in de gebruikte techniek.

Verder snap ik heel goed dat die veranderingen niet leuk zijn. Ben zelf ook niet blij dat er nu in een maand tijd 3x een Ziggo monteur is langs geweest. Maar ik denk dat voor velen het primaire alternatief KPN is. Daar wordt ik zelf niet zo vrolijk van. De laatste jaren was het maximale hier de officieel 50/5 mbit. Momenteel heb ik (voor een vergelijkbaar bedrag) 120mbit download met 12mbit upload. Voor 5 euro per maand extra zou ik bij KPN nu 80/8 kunnen krijgen. Voor een derde tv betaal je 4 euro per maand extra. Vervolgens gaat die snelheid dalen op het moment dat er een tv (of 3) aan staan en zijn we 9 euro per maand verder. Voor mij is dat dus achteruit gang, zowel in kosten als snelheid.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 8 mei 2015 15:22]

Je vergeet het belangrijkste: Ze sponsoren Ajax.
Ik weet niet of deze opmerking cynisch is bedoeld maar ik ken zeker mensen die om die reden zijn overgestapt.
- Het vast blijven houden aan het grote verschil is down en upload snelheid. Ziggo lijkt er niet aan te willen dat in een tijd van snel downloaden mensen ook net zo snel willen uploaden.

het verschil tussen down en uploadsnelheid is een technische limitatie van internet via DSL of kabel, de up is 10% van de down. Alleen met glasvezel heb je dit probleem niet. Bovendien blijft er altijd maar een heel klein percentage mensen dat baat heeft bij een even hoge up als down.

Dat er bij elke provider tegenwoordig een mediabox door je strot geboord wordt is jammer, en waarom heb ik nog nooit iets gehoord over tv's die IPTV kunnen verwerken zonder tussenkomst van een ontvanger? In plaats daarvan focussen ze dus op UHD waar maar weinig mensen daadwerkelijk iets aan hebben.

[Reactie gewijzigd door Devotus op 8 mei 2015 13:27]

Helemaal mee eens. Tv is inderdaad een stuk minder geworden. Ik zit er ook over na te denken om over te gaan naar xs4all glasvezel, 500 synchroon.
Tja ik heb al jaren UPC en ben tevreden. Ik ben zelf geen TV kijker dus daar kan ik niet over oordelen. Ik krijg het er bij maar gebruik het amper. Ik kijk veel gerichter dingen gewoon gewoon eigen films te kijken of via netflix. TV kijken met al die iritante reclame is voor mij een hel. Daarnaast is de beeldkwaliteit vaak erg slecht geen HD uitzendingen enz. Kortom via netflix of nog beter blueray kijken geeft een veel betere ervaring.

Dan het internet. Ik kan ook glas krijgen van KPN. Maar als ik iets wil hebben wat sneller is als de betaalbare 120-12 van UPC/Ziggo ben ik veel meer geld kwijt. Ik krijg dan wel 500/50 Mbit maar dat heb ik ook niet nodig. Ook KPN heeft een lagere upload dan download. Persoonlijk heb ik al genoeg aan 12 mbit (in de tijden van 1-2mbit upload was het wel iritant langzaam maar 12 vind ik goed te doen)
Maar het dat kost me gewoon bijna 20 euro in de maand extra. Kortom Ziggo 120-12 is voor mij de goedkoopste oplossing en iets waar ik meer dan voldoende aan heb. KPN 50-5 mbit is me te langzaam en even duur als ziggo. Kortom de keuze is voor mij duidelijk.

Dus het is ook een beetje persoonlijk.

Ik ben het met je eens dat het niet echt netjes is hoe er met het personeel om gegaan wordt. Helaas zie je dit soort dingen vaker gebeuren.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 9 mei 2015 00:16]

Ik kijk al jaren TV via de satelliet, puur omdat je je eigen decoder kunt gebruiken en niet één moet huren. Ik heb er een Linuxontvanger op aangesloten (VU+) en kan er veel meer mee doen dan zo'n Horizon box:
  • ongecodeerd programma's opnemen die je op je PC, enz weer kunt afspelen
  • TV zenders live streamen op m'n telefoon of tablet overal op de wereld waar internettoegang is, zonder beperking in zenders
  • de ontvanger gebruiken als een NAS of VPN-Server
  • Uitzending Gemist
  • YouTube TV
  • en nog veel meer...
Nou is CanalDigitaal wellicht niet de beste provider en heeft niet zo veel zenders als Ziggo en KPN, maar bij hun kun je ten minste een losse smartcard krijgen en zelf een decoder uitkiezen.
De mediabox is gratis, alleen betaal je eenmalig zgn activatie kosten van €29,95. Mocht er iets mis zijn krijg je een nieuwe box of gerepareerde.

Toen @Home Ziggo werd ontstonden er ook problemen,zgn was het alleen de naam, maar voorheen nooit problemen ervaren. Nu de omzetting van Ziggo zonder problemen ervaren, Veel leden kunnen hun oude Samsung decoder niet meer gebruiken zonder storingen van het vanzelf omschakelen naar andere zenders tot groen beeld. dit kan je alleen oplossen door de decoder compleet uit en weer aan te zetten. binnen enkele minuten kan je weer storingen ervaren. Ziggo bied ook geen software update hiervoor dus is de mediabox voor 99% van de gebruikers de enige optie. Jammer....

Ik ga niet weg bij Ziggo want je hoort overal wel wat. Directe buren hebben problemen met KPN als enige in de straat en overburen ervaren problemen met Tele2. Tja. :)
Wees voorzictig bij een eventuele overstap naat fiber!!
Ik was heel lang klant bij Chello, naderhand UPC. Toen glasvezel kwam (hier in Voorthuizen) heb ik daarop via Vodafone als provider ingeschreven. Ik heb 10 maanden zitten modderen... Eerst viel regelmatig de inernetverbinding weg. Was alleen via herstart modem, en daarna herstart switch te herstellen. Heb uiteindelijk een nieuwe switch gekregen en toen ws het probleem opgelost. Daana viel regelmatig de telefoon weg. Geen foutmelding, niets, gewoon geen kiestoon, en als we gebeld werden ook niets (geen bezet, of NU (number unoptainable, het 3 toons riedeltje), gewoon niets bij de beller. Als je dat ontdekte kan je het alleen herstellen door de moem te herstarten.
Eindeloos over gebeled, gemaild. 2 keer een nieuwe modem gekregen. Vodafone betrekt de dienst van KPN, KPN laat de fiber beheren door Koning en Hartman, Koning en Hartman laat de werkzammheden weer door anderen doen. Zaak ge-escaleerd tot in directie van Vodafone, geen oplossing. Ten lange leste een aangetekende brief geschreven dat ik van het abbonnement af wilde en Vodafone aansprakelijk stelde voor de overstap kosten.

Eerlijk is eerlijk, Ik ben terug bij UPC en Vodafone heetft de overstapkosten netjes betaald .
Dat Ziggo gefuseerd is, is op zich het probleem niet. Wel de manier waarop dat is gegaan: klanten die problemen hadden moesten zelf investeren in verbeterde encryptie. De voordelen daarvan zijn echter niet zichtbaar. Deze encryptie leidt in beginsel tot een verminderd gebruik van bandbreedte voor een zender, waardoor er meer zenders meegegeven kunnen worden. In plaats daarvan veranderde Ziggo het zenderpakket, en werd het op bepaalde plekken versoberd. Van uitbreiding was echter nauwelijks sprake.

Maar er is meer: zo is de prijs van Ziggo-diensten in het afgelopen kwartaal voor meermaals verhoogd. Bestaande klanten moeten nu €1-2,50 extra betalen voor hun abonnement, en nieuwe klanten mogen tot 5 euro extra betalen. Afhankelijk van welk pakket je afneemt is dat een prijsverhoging van 20%, wat veel geld is. Tel daar bovenop de huur voor nieuwe smartcards en decoders, en je ziet dat de prijzen de afgelopen tijd bijzonder sterk verhoogd zijn terwijl de service niet vooruit gaat.

Verder is de concurrentie de afgelopen tijd sterk verbeterd. KPN kan langzaam maar zeker ook hoge snelheiden (tot 90Mbit) leveren via VDSL, voor 98% van de gebruikers meer dan genoeg. Voor de 10% van Nederland met glas is de snelheid zelfs hoger. Tevens is het TV-pakket inmiddels ook op orde. Via de verschillende labels (Telfort, KPN, XS4ALL) kan men ook een goede prijs geven, als men een combinatiedeal afneemt wordt de prijs domweg scherp. KPN zit ondertussen niet stil en werkt aan tv zonder settop-box. Daar gaan ze weer een klapper mee maken.

Natuurlijk had ik liever meer concurrenten gehad, maar Ziggo en KPN lijken elkaar op dit moment behoorlijk scherp te houden. Resultante is dat ik afgelopen kwartaal ben overgestapt naar Telfort, waar ik dik tevreden mee ben. :)
Nou dit is HET moment om een keer overal glas aan te leggen en niet in 1% van Nederland... Ik heb in een paar jaar tijd al op 4 adressen gewoond en NERGENS glasvezel kunnen krijgen... dramatisch. Echte concurrentie, zoals Ziggo impliceert, is er helemaal niet... Kabel kun je eigenlijk overal krijgen, glas nergens. ADSL is geen concurrentie, veel te traag.

Verder vind ik het belachelijk dat de prijzen met 10 euro per maand omhoog gaan (bij Ziggo was het al 10 euro duurder, gelukkig wordt het niet duurder voor voormalige UPC klanten), terwijl de kosten verschrikkelijk omlaag zijn gegaan binnen Ziggo door de fusie... Kan er nog steeds met mijn hoofd niet bij waarom deze fusie is goedgekeurd.

[Reactie gewijzigd door SXForce op 8 mei 2015 08:24]

Adsl is helemaal niet traag, er zijn nu al mogelijkheden om 100 mbit te krijgen via adsl
Ook maar op een handjevol adressen. Ik zit hier gewoon met 17mbit down en 0,9up.... :/
Dat is inderdaad de maximaal haalbare snelheid. Echter is het met ADSL zo, dat hoe verder je van de centrale af zit, hoe trager het internet wordt. Als je er enkele tientallen meters vanaf zit, dan haal je wellicht 100 mbit, maar op veel plaatsen liggen wijkcentrales op paar kilometer afstand. Dan is de maximale snelheid ineens nog de helft, of zelfs minder dan de helft van de maximale snelheid mogelijk.

Hier een artikel dat uitgaat van een 24 mbit verbinding. Procentueel kun je dat wel een beetje omrekenen:
http://www.providercheck....tand-tot-telefooncentrale
Als je naast de centrale woont mischien. hier is ADSL 4-8 mbit volgens de sites. Gelukkig hebben we zowel glas als kabel, maar de snelheid van ADSL is zeer sterk afhankelijk van waar je woont t.o.v de centrale.

Om nog maar te zwijgen over pings via ADSL, die kunnen niet op tegen kabel laat staan glasvezel.
Theoretisch mogelijk wellicht en een enkeling die dat ook werkelijk haalt. De kosten van mijn 120/12 zul je flink overstijgen.
Op lange termijn gaan de kosten naar beneden. Maar als je denk dat de fusie het eerste jaar geld oplevert kom je van een koude kermis thuis. Fusies kosten de eersten geld ipv opleveren. Of ben je xxx miljoen die het upc heeft gekost even vergeten.
Dat begrijp ik zeker! Vervolgens gaan de kosten naar beneden en blijven de prijzen hetzelfde. :+ Tenzij ze echte concurrentie krijgen door glasvezel.
Ze krijgen ook concurrentie van glas. Tuurlijk kunnen een hoop nog geen glas krijgen. Maar een hoop ook wel. En ziggo heeft ook een deel van die mensen nodig om te blijven bestaan. Zolang ziggo niet per regio prijzen mag bepalen zal ziggo altijd moeten kijken wat glas doet.
Ik heb anders al 3 jaar glas in mijn huis liggen. En maak er sinds een paar maanden dan ook gebruik van. Naar volle tevredenheid.

Toen Upc en Ziggo samen gingen, kon ik mooi onder mijn Upc contract weg. Weg met de Horizon. Wat een serieus drama apparaat wat dat. Langzaam, continue vastlopers, programma's die niet op werden genomen, internet dat weg viel, continue draaiende hdd die duidelijk hoorbaar was, DRAMA WIFI BEREIK, moest meerder WiFi extenders gebruiken (O.k. Ik woon in een 'bunker' maar dan nog). En je betaalde een behoorlijk bedrag aan huur voor dat rampending.

Nu glas via Kpn. Snel, stabiel, goedkoper dan Upc, gratis spotify. Een modem/router die WEL mijn hele huis van WiFi voorziet.... Decoders starten zeer snel op, ipv horizon die lang nodig Had op te starten.

NOOIT MEER UPC.... Er is zoveel beter.
Er is simpelweg geen bereidheid vanuit marktpartijen om meer glasvezel aan te leggen en de overheid krijgt meteen op zijn fikken vanuit de EU. De markt is verdeeld en nu zullen we daar allemaal de lasten van dragen, ik verwacht de komende 10 jaar amper innovatie :(
Nou dit is HET moment om een keer overal glas aan te leggen en niet in 1% van Nederland... Ik heb in een paar jaar tijd al op 4 adressen gewoond en NERGENS glasvezel kunnen krijgen... dramatisch. Echte concurrentie, zoals Ziggo impliceert, is er helemaal niet... Kabel kun je eigenlijk overal krijgen, glas nergens. ADSL is geen concurrentie, veel te traag.
Voor jou is DSL geen concurrentie... voor de wetgeving, wikipedia, vandale etc. is dit gewoon concurrentie. Het gaat namelijk niet om de geboden snelheid die bepaalt of iets concurrerend is maar of het dezelfde diensten omvat. Met de komst van VDSL zijn in steeds meer gebieden hogere snelheden via DSL te verkrijgen dus het kan wel. Maar is nog hard bezig dit uit te rollen. Het zelfde geldt voor Glasvezel.
Verder vind ik het belachelijk dat de prijzen met 10 euro per maand omhoog gaan (bij Ziggo was het al 10 euro duurder, gelukkig wordt het niet duurder voor voormalige UPC klanten),
Oud Ziggo klanten betalen voorzover mij bekend de gewone tarieven tenzij ze hun abonnement verhogen. Bij hen is de laatste prijsverhoging van toepassing. Voor oud UPC klanten blijven de oude UPC tarieven van toepassing. Nieuwe klanten c.q. klanten die verlengen, betalen de huidige tarieven. Als je de huidige Ziggo tarieven gaat neerleggen naast die van glasvezel aanbieders, dan zie je eigenlijk dat de tarieven niet veel uiteen lopen.
fusies renderen gemiddeld pas na 10 jaar. Ze kosten eerst vele meer geld dan het oplevert, het is ene echte lange termijn investering.
Geen cartoon network meer in het basis pakket(voor kinderen 6+ echt een leuke zender) ...... Nog even wachten op het glas, en dan doei doei Ziggo!

[Reactie gewijzigd door flaskk op 8 mei 2015 08:04]

Hier hetzelfde, maar ik verwacht voorlopig geen glas. Probleem is meer dat ze met de migratie allemaal verkeerde keuzes maken. Bv de goede naam van Ziggo plakken op de UPC diensten. Welke niet voor niks een slechtere naam hebben.

Geen gratis smartcards meer meer alles huren is ook iets wat me tegen staat. Maar ja een echt alternatief zonder glas is er niet.
Anoniem: 574136
@Kevinp8 mei 2015 08:23
Geen alternatief is ook wat ik dacht, tot ik even verder keek dan m'n neus lang was: Ik haal gewoon 90 mbit via VDSL... :) Bovendien is m'n upload 22 mbit, waar ik bij Ziggo net 10 mbit haalde op een goeie dag.

Wellicht is het de moeite waard om even te kijken of dat ook bij jou beschikbaar is.
Het nadeel bij VDSL is dat het gewoon pas duidelijk is welke snelheid je haalt als je eenmaal getekend hebt als dan blijkt dat je maar toch 20mbit haalt ben je gewoon de sjaak .
Anoniem: 574136
@HitDyl8 mei 2015 08:37
Mijns inziens ligt het ook aan de provider die je kiest. Wellicht een vreemd verhaal, maar onze onderburen nemen VDSL bij Telfort af (50 mbit), en halen krap 30 mbit, dat is ook wat binnen komt op het modem. Wij hebben XS4ALL, ook 50mbit, en ik krijg 48mbit binnen op mijn modem. Schiet mij maar lek 8)7

Edit: Btw, liever 20mbit stabiel, dan 120 mbit waarbij latency soms zo achterlijk hoog is dat ik niet eens meer gebruik kan maken van m'n internet verbinding.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 574136 op 8 mei 2015 08:38]

Dan zit er bij jou toch echt iets niet goed, of het netwerk van ziggo/upc of in de bekabeling. Ik heb 1 jaar KPN Glas gehad maar nóóit weer wat een bagger was dat. Door hun brakke PPPoE meuk een veel hogere latency dan nodig en die gare routers van hun gingen om de haverklap op hol/kapot.

Ik zit nu weer bij ziggo en haal 202/20 met een ping van 11 op speedtest ;)
http://www.speedtest.net/my-result/4345319237
Ik haal zelfs Wireless 65/68 met 9ms Ping, via KPN glas.

http://www.speedtest.net/my-result/i/1236284757

Ik had ook veel problemen met de experiaboxen V8, maar nu met de V9 versie werkt alles eindelijk probleemloos.

Ook de nieuwe tv-ontvangers (arcadyan) werken prima.

[Reactie gewijzigd door Isheara op 8 mei 2015 18:48]

Telford levert dezelfde modems mee als KPN, en daar kun je de verbindingssnelheid gewoon keurig zien(en als het geknepen is, ook het maximum zien). Ook kun je de lijn laten doormeten, en als daar een kink in de kabel zit heb je gewoon pech, want daar gaan ze echt niks aan doen. Het enige wat dan overblijft is overstappen naar kabel of je abbonement omlaag schroeven zodat je niet teveel betaald.
Er is veel verschil tussen de experiaboxen onderling, afhankelijk van welke versie je hebt.

http://www.kpn.com/prive/...leidingen/experia-box.htm

Ik had veel problemen met mijn V8 (o.a. Brakke en langzame WiFi) , met de v9 is alles eindelijk opgelost.
Ok, dus eerst haal je 90mbits via DSL, daarna 48mbits, en vervolgens stel je dat kabelaar hoge latenciess hebben?

Omgekeerde wereld zeker? DSL heeft doorgaans last van hogere latencies dan kabel, misschien moet je je bekabeling eens nakijken dan?
Anoniem: 574136
@KiDoNL8 mei 2015 16:44
Wellicht moet jij even wat beter alle reacties doorlezen ;)

Ik kán 90 mbit halen via VDSL, heb gekozen voor 50 mbit en krijg 48. Dat was in reactie op iemand die riep dat het altijd maar afwachten is wat voor snelheid je krijgt.

Daarnaast ga ik na 1,5 jaar lang kloten echt niet ongefundeerd overstappen. Doorgaans heeft DSL dan misschien last van hogere latencies, in ons geval niet. Over dat bekabeling gedoe: Verhuizing gehad, zelfde problemen, 2 onafhankelijke ziggo monteurs: "Bekabeling is in orde!" Verder: Zelfde huis, zelfde bekabeling binnenshuis, VDSL gaat als een speer. Rest mij maar één ding te denken, ligt niet aan mij dus.
Ik heb bij ziggo/UPC een 120mbit abo, ik krijg 125mbit en mijn latency is zover ik weet rond de 15-20ms.
Fritz!Box'en van XS4ALL maken gebruik van sch_sfq [Stochastic Fair Queueing], dat inderdaad betere latency onder belasting levert dan de ouderwetse fifo-wachtrij die ze op kabel modems hebben. Wel heeft sch_sfq nog een ding dat ACK-pakketten geprioriteerd moeten worden, anders worden je TCP verbindingen soms opeens erg sloom. Dat geeft dan bijvoorbeeld als je een iCloud backup draait een probleem. iCloud backup verstuurt veel ACK pakketten, en dan worden dus alle andere verbindingen er uit gedrukt, zoals bijvoorbeeld XS4ALL's telefonie.

Nog beter zou zijn om fq_codel te gebruiken. Maar die wordt enkel pas door free.fr in Frankrijk gebruikt op modems.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 8 mei 2015 09:28]

Had je bij 120mbit onstabiele latency van ziggo? alhoewel het sinds de fusie wat schokjes heeft gehad en zelfs enkele uren downtime was daarvoor mijn latency en uptime extreem strak. mijn latency is dat nu nog steeds.

Eergisteren nog zat ik een spelletje te spelen waarbij ik rustig 10MS had, iets waar mijn team maten nog jaloerse opmerkingen over aan het maken waren :)
Anoniem: 574136
@daellat8 mei 2015 10:43
Yes, dramatisch. Rustig latencies van boven de seconde. En dan niet even een packet - wat al erg genoeg is -, maar gewoon een minuutje lang. Dan weer even inzakken naar 20 á 30 ms, en hop, weer terug. Dit verhaal op twee verschillende adressen gehad (tussentijdse verhuizing), meerdere modems, na lang, lang, héél lang met héél veel verschillende medewerkers contact gehad te hebben, allerlei oplossingen, nieuwe modems, zelfs een Technicolor, maakt allemaal geen ene hol uit.

Na 1,5 jaar kloten ben je er echt wel klaar mee, geloof me. Onlangs dus overgestapt, betaal 't zelfde, de helft van de download snelheid (die ik toch niet gebruikt), en vooralsnog alles dik in orde. Bye bye Ziggo.
Klopt, wij hadden hier ook last van een erg onstabiel netwerk van Ziggo. Bij ons kwam het omdat ze de upstream powerlevels erg hoog hebben staan waardoor regelmatig de modem klapte.
Verschillende monteurs zijn hier geweest en ook bij ons waren de kabels dik in orde.(alles kabels en punten waren nieuw)

Nu sinds 3maanden vdsl 50/5 (sinds kort is dit 50/20 geworden) ik heb nog nooit zoon stabiel internet gehad.
Internet is nog geen 1keer weg gevallen.
Bij Ziggo was dit wekelijks en soms dagelijks het geval.
Nou denk dat je buren gewoon 30mbit hebben.
Je kan oa via http://www.providercheck.nl/postcodecheck de afstand tot de centrale achterhalen. Hiermee kan je een ruwe schatting doen op wat jouw snelheid met xdsl zou zijn.

Onze afstand is een kleine 500 meter en 75 Mbit zou het maximum zijn(abbo is 50 mb). Modem geeft Actual Rate (Up/Down) 5504/55008 kbps aan en een speedtest komt op 49,09 / 5,25 mb/s uit.

Attainable Rate (Up/Down) 24682/70471 kbps. Maar volgens mij gaat hier de resevering voor 2 hd ontvangers af.

Hoe dan ook, als 's avonds de twee hd ontvangers aan staan dan blijft de download zo goed als gelijk, laatst was ie toen rond de 45 mb/s, up wel gewoon hetzelfde.

Dus al met al hier een goede ervaring met kpn vdsl.
De providerchecks kan je tegenwoordig niet al te seriuus nemen. In veel gevallen klopt dit niet meer omdat veel wijkkasten geupgrade zijn wat ze niet laten zien in de provider/postkode checks.
De netco laat over het algemeen exacte snelheid zijn https://netco-fpi-info.fourstack.nl/
even uitbreiding hierop (hier ook 90 mbit en 22 mbit upload, terwijl ik maar 8 hoor te krijgen... shhh)

https://netco-fpi-info.fourstack.nl/

Daar kan je checken wat je snelheid kan zijn. Kan per wijk enorm verschillen. Ook staat er of er geupgrade wordt.

Ben nu goedkoper uit met alles in 1 op 80 mbit, dan bij Ziggo op 30 mbit. En geen UPC geouwehoer.
Ik krijg de enorme snelheid van 8 Mbit...

Kom op KPN,Nieuwegein is toch geen klein dorpje in de rimboe...
Bij Ziggo zonder problemen 200 Mbit.
(En geen problemen na de fusie,had overal al goede bekabeling neergelegd)

Dus voor mij is er geen alternatief.
Toevallig in het centrum? :P mijn ouders wonen in het centrum, en gezien dat al hele oude kabels zijn liggen die blijkbaar nog prima.
Zelf aan de rand, meer nieuwbouw... en dus ook blijkbaar snellere kabels. Vreemd genoeg upgraden ze hier eerst ook de buitenwijken. Heeft vast te maken met geld (dure wijken=meer geld dus meer kans op duur abbo?)

al gok ik nu maar een reden.
Nee,in Fokkesteeg...
Rare is,er ligt glasvezel op de hoek van de straat..
(Of dat moet van Ziggo zijn)

Want glasvezel is hier niet leverbaar.
Dat zou kunnen dat het van Ziggo is. Volgens mij is kabel bijna altijd glasvezel, behalve van de kast naar je huis (daarom word glasvezel ook wel FttH afgekort, Fiber to the Home)
Ook Nieuwegein: http://www.speedtest.net/result/4172611778.png

ADSL/VDSL waag ik me niet aan.
Hoorde laatst wel dat er glasvoorbereiding in het appartement complex aangebracht is en dat het alleen naar de appartementen zelf door gelust moet worden.
Maar goed geen klagen over Ziggo (zoals je kan zien :+ )

[Reactie gewijzigd door ArcticWolf op 8 mei 2015 20:38]

Mooie site, helaas alleen niet helemaal correct.
Hij geeft aan dat ik maar 10 mbit zou kunnen doen op ADSL2+, echter, voor ik glas nam zat ik op 20 Mbit (ook daadwerkelijk gemeten) ....

@waah: Nee het was echt ADSL2+, al bedenk ik me nu wel dat het via BBnet was....dus misschien dat het wel klopt voor KPN :X

[Reactie gewijzigd door buzzin op 8 mei 2015 12:17]

Vreemd... want het is de data die KPN zelf gebruikt voor hun netwerk. Dus je mag aannemen dat het wel klopt. hebben ze je niet gewoon van ADSL2+ overgezet op VDSL2 of Bonding? waardoor je een hogere snelheid haalde?
Die site is echt geweldig inderdaad. Helaas voor mij is er geen alternatief voor mn kabel verbinding momenteel. 90 euro per maand voor 200/20, onbeperkt telefonie vast, horizon tv, royal hd. Wat imho niet echt duur is.

Volgens de fourstack is er echt bagger weinig te bieden hier:
Actuele Beschikbaarheid


Wat
Koper
Beschikbaar
Small green checkBeschikbaar dus
Distributiepunt(en)
Pth
Internet Snelheid
32 Mbit/s
iTV2 HD

Technologie
Internet Snelheid
ADSL2+10 Mbit/s
VDSL2*16 Mbit/s
Bonding*32 Mbit/s*
ISDN niet mogelijk bij VDSL en Bonding.


Wat
FttH
Beschikbaar
Small red cross Niet beschikbaar dus
Distributiepunt(en)
Internet
Snelheid-
iTV-
En dat is nog maar het begin, via bundeling van VDSL (BVDSL BR) is 200/20 te halen.
Is al beschikbaar in 50 gebieden in Nederland. De komende maanden wordt deze techniek door KPN uitgerold op alle VDSL Buitenringen.
Ze weten ook dat ze geen concurrentie hebben (nee ADSL is geen optie). Hier in het gebied waar ik woon wordt nog nauwelijks gesproken over glasvezel, laat staan dat het er binnen een aantal jaren komt. Zelf zou ik ook zo weg zijn bij Ziggo.

Heb zelf nooit problemen gehad met Ziggo, maar de keuzes die ze de laatste tijd maken laten de emmer alleen maar voller lopen en de brief die ik kreeg met het verzoek om een ander Ziggo account aan te maken omdat mijn naam al in gebruik was deed bij mij toch echt de emmer overlopen.
En waarom is adsl geen optie?
ADSL is een verschrikking en had nooit uitgevonden mogen worden, hier heb je helemaal snelheids verlies.
Ja het is lekker goedkoop 20 euro in de maand of 25 heb je het al, alleen de snelheid is om te huilen bij de meeste mensen(en je wil toch geen verlies op je internetsnelheid).

Met de vaste kabel van ziggo heb je dit ook wel maar veel minder tot bijna niet, dus is glasvezel eigenlijk alleen een goede alternatief.
Ik ken genoeg mensen met adsl die over de snelheid klagen, ook zat mensen die niet doen maar zijn wat oudere die alleen beetje facebooken/mail checken enzo.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 8 mei 2015 08:45]

Tsja, het is een keuze die je moet maken.

Ik ben met veel plezier bij Ziggo weggegaan vorig jaar. Ja, ik moest wel snelheid inleveren en die enkele keer dat ik een game-client van meer dan 10GB binnen moet hengelen, doe ik er wat langer over. Maar waar heb je die hoge snelheden verder voor nodig? Voor gamen? Social media? film/video online bekijken? Bepaald niet.

Het enige waar je continue hoge snelheden nodig bent, is wanneer je continue van alles en nogwat binnen wil harken aan content om die later te bekijken. Dat zou je ook 's nachts kunnen doen, mocht dat echt zo belangrijk zijn.

Als je echt zoveel problemen met je provider hebt, dan is er de keuze. Als snelheid het enige is wat echt telt? Dan moet je die problematiek maar voor lief nemen. Al die 'ik zou zo weg zijn bij...' opmerkingen die ik hier zo vaak langs zie vliegen... Ga weg, ga naar de concurrent. Hoe meer mensen het doen, hoe meer redenen de concurrent heeft om ook in jouw gebied de zaken te verbeteren.
De concurrent? Welke concurrent? Er is geen concurrentie! Ja, technisch gezien is dat er wel, want je hebt legio keuzes op papier. Alleen dat zijn allemaal geen echte keuzes. Voor de consument voelt het niet als of er concurrentie is. Want waar moet ik heen gaan?
ik heb 40/4 bij ziggo, das het goedkoopste abonnement, en das snel zat. Meeste download werk gebeurt toch in de nacht dus kan mij niet schelen hoelang het erover doet.
Maar dat is niet alles! Je ping is ook een factor, zeker als gamer. Die kan bij 'concurrenten' op de ADSL zomaar een factor 10 hoger zijn. Dat het hoger is, is dan nog eventueel mee te leven. Het is ook een heel stuk instabieler met flinke schommelingen tot gevolg.

dan gaan we kijken naar prijs, met de goedkoopste abonnementen voor Internet en TV (niet mijn interesse, wel noodzakelijk voor eerlijk vergelijk) ben ik 5-10 euro goedkoper uit dan bij Ziggo! dat klinkt mooi, toch?

Maar:
Ik krijg mindere kwaliteit, lagere snelheden, minder(HD) zenders.

Dan moet je dus afvragen of dat jouw die 5-10 Euro je waard is of niet. Mij uiteindelijk niet. want de TV kan me gestolen worden, de snelheid is mij ook amper wat waard. de stabiele verbinding daarentegen is dé reden waarom ik naar kabel ben overgestapt. van 250+ms latency naar 10-20 ms. dat was een merkbaar verschil!
Ik ben qua ping er alleen maar op vooruit gegaan met de overgang van Ziggo naar KPN's ADSL en dan zit ik niet eens super dicht bij de kast.

Ik had kabel sinds 1998, toen nog Essent. Op een bepaald moment ging de snelheid zo ver omhoog, dat ik afgestapt ben van het snelste abbonoment naar eentje lager, die toen rond de 30Mbps zat. Vervolgens is die ook weer steeds omhoog gegaan.

Ik begrijp best dat er mensen zijn die binnen 10 minuten een film binnen willen trekken. Geduld en planning zijn nu eenmaal geneugten waar niet iedereen mee overweg kan. Persoonlijk zie ik het voordeel niet van snelheden die ver over de 100Mbps gaan. Ik persoonlijk ben blij met mijn adsl verbinding die niet verder komt dan 30Mbps. De verbinding is namelijk wel retestabiel en de ping een stukje lager dan die van Ziggo was. En ja, dan duurt het binnenhengelen van de volgende 20GB Star Citizen patch maar een keer wat langer.
Uiteraard ligt die keuze bij je zelf als je snelheid vermindering voor lief neemt kan het, ik vind dit toch wel fijn snelheid van ziggo nu om te downloaden.
Nu haal ik mijn series en films van newsgroepen in een paar min binnen, en ja het kan in de nacht maar ik zet alles in de nacht uit.

Als ik slaap of weg ben gaat alles gewoon uit zelfs verlengsnoer gaat knopje om, want ik ben er toch niet dus hoeft het ook niet aan te staan onnodig.
Ik gebruik dan ook nog wel netflix en werkt ook vast prima met basis abbo van ziggo, maar om recentie series te volgen(Of film als ik hem nog eens wil zien na de bios) vind ik het fijn als het snel binnen is.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 8 mei 2015 09:24]

Ik heb zelf nooit problemen gehad met adsl, ik woon altijd na elke verhuizing in een regio met goed adsl snelheid.

En adsl had nooit moeten komen?... Er was een tijd dat adsl een redding was voor velen.

Voor velen was kabel juist een verschrikking (chello tijdperk), in die tijd had je in de avonduren megatraag internet en alleen snachts goede ms ping tijden voor gaming.
Bovendien kwam in bepaalde dorpen eerst adsl ipv kabel om isdn te vervangen, want een genot was dat zeg. Telefoonrekeningen van 500 euro konden we gedag zeggen.

Dus velen waren erg blij met de komst van adsl, zorgde voor goede concurrentie.
Je zult op technische argumenten ongetwijfeld gelijk hebben, echter als je deze opmerking in de juiste tijd plaatst, zou zonder de uitvinding van ADSL het kopernet vrijwel geen enkele waarde meer hebben. In die tijd moest het opboksen tegen Chello van UPC. Nu haalde dat ook geen schoonheidsprijs, maar afgezet tegen de 57k6 inbelverbinding die het koperen net toen bood was Chello een zegen.

Zonder de uitvinding van ADSL zouden KPN (en daarmee XS4ALL en anderen) hun bestaansrecht verloren hebben.
Nu is ADSL passe maar toen het was uitgevonden was de meerderheid nog aan het inbellen dus nuanceer je opinie. De geestelijke uitvinder is afgelopen week overleden.
Knul, de ontwikkeling bij adsl staan niet stil.
Vroeger kreeg je het signaal aangeleverd uit de telefoon centrale. Tegenwoordig ligt er glas tot een straatkast en gaat het daar over koper.
Meestal is het koperdraadje ongeveer 200 a 300 meter. Kort genoeg om daar leuke snelheden van 100 mbit te halen. Als je daar pairbonding aan toevoegd heb je zelfs een hogere upload als de kabel. En dan heb ik het nog niet eens over het toepassen van vectoring. Nee adsl is niet outdated. Jij bent outdated
Ik behoor niet tot de door jou genoemde doelgroep maar kan toch prima met DSL uit de voeten. Wereldbeeld in duigen gevallen?
ADSL haalt bij lange na niet de snelheden die je met kabel of glas haalt. Daarom is adsl geen optie. Daarbij moet je nog maar afwachten of je de beloofde snelheid überhaupt haalt.
Knul, de ontwikkeling bij adsl staan niet stil.
Vroeger kreeg je het signaal aangeleverd uit de telefoon centrale. Tegenwoordig ligt er glas tot een straatkast en gaat het daar over koper.
Meestal is het koperdraadje ongeveer 200 a 300 meter. Kort genoeg om daar leuke snelheden van 100 mbit te halen. Als je daar pairbonding aan toevoegd heb je zelfs een hogere upload als de kabel. En dan heb ik het nog niet eens over het toepassen van vectoring. Nee adsl is niet outdated. Jij bent outdated
Ik heb echt wel de opties overwogen en bekeken op mijn adres.

Dat het theoretisch mogelijk is wil niet zeggen dat je het in de praktijk ook gaat halen. Zoals je zelf ook al zegt, "Meestal is het koperdraadje ongeveer 200 a 300 meter."
Bericht van xs4all wanneer ik mijn postcode ingeef op de beschikbaarheid check: "Let op! Met Internet Smart krijgt u op uw adres niet meer snelheid dan met Internet Compact (tot 20Mbit/s).".

Gedraag je a.u.b. een beetje volwassen en ga niet persoonlijk worden!
Ik krijg in mijn werkruimte in Den Haag (Zorgvliet) maximaal 1Mb per seconden over ADSL. Sneller is volgens XS4ALL niet mogelijk via ADSL. 1MB lijkt me toch een behoorlijk achterhaalde snelheid voor een grote stad.
Bij is dat geen optie omdat de nieuwe flat geen telefoonlijn heeft gekregen. De keus is hier ziggo of glas.

Het nadeel bij glas is dat tv wordt aangeboden via ethernet kabel. Deze moet door de woning getrokkeb worden. Waar de kabel er al ligt. En ik ben van plan dit jaar ergens weer te gaan verhuizen dus is de enige echte optie ziggo ouden in( in oud upc gebied)
Geen concurrentie? Dus al die mensen die hebben opgezegd hebben nu geen internet, tv of telefonie? Die zijn niet overgestapt naar 'een concurrent' want dit bestaat volgens jou niet?
Verwacht geen wonderen van die Glasboeren, passen ook hun zenderpakket ook aan wanneer het hun uitkomt
Zelfde hier, nog twee maand wachten op glas, daarna is het zwaai zwaai Ziggo.
Anoniem: 271482
8 mei 2015 08:09
TV opnieuw instellen? Zo'n box detecteerd de laatste updates en stelt alle zenders voor je in. Je moet ze hooguit voor jezelf op persoonlijke volgorde zetten.

Als je alles in je huis in hebt gericht om met ziggo te werken ga je ook niet zomaar overstappen naar een DSL-variant(en andersom hetzelfde, ook geen zin om Coax door mijn huis te gaan trekken voor een overstap naar Ziggo).
Ja menig oud-Ziggo klant moest zijn zenders opnieuw instellen. De tv doet het werk dus het was zo gepiept maar het moest wel gedaan worden.
Erg irritant is dat de HD zenders nu ver in de 900-reeks zitten. Zeer onhandig dat ik voor NPO1 925 moet intoetsen.
Ligt misschien aan jou tv/setting maar NPO1 zit bij iedereen gewoon op 1
Anoniem: 271482
@BramV8 mei 2015 10:54
Hij bedoeld NPO1 HD, die zit bij mij met KPN op 701. Je kan de zendervolgorde wel veranderen, (het is niet zo dat je met de AB moet gaan zoeken zoals 20 jaar terug).

Ik heb ook alle HD varianten op de plaats van de gewone zenders gezet.

Maar wat Rivanni aangeeft, bij mij heb ik een losse HD ontvanger, daar word een update heen gepusht, en het is hooguit opnieuw opstarten en alles staat bijgewerkt en al direct klaar. Geen idee hoe het met een insteekkaart zit.
Wat heeft jouw KPN aansluiting te maken met de zenderindeling van Ziggo?
Erg irritant is dat de HD zenders nu ver in de 900-reeks zitten
Daar zitten bij mij juist de oude SD versies van de kanalen.
Na vrijwel iedere update moet je je favorieten inderdaad weer opnieuw instellen (x3 'Humaxen').
Ik ben destijds van Ziggo naar KPN gegaan, en het werd alleen maar makkelijker.
De coax kon uit de kamer en kabelgoten, de ontvangers werken op de bestaande netwerkbekabeling.

Er loopt nu alleen nog maar een coax van de meterkast naar de speelkamer, waar ze de basiszenders kunnen kijken.
Verder wil men naar een premiumkanaal kijken, pakken ze de iPad of Nexus met de ITV-app

( onze eisen zijn echter niet hoogdravend, 720p is ruim voldoende om te kijken )
Is er meer dan 720p ?
Sinds die harmonisatie heb ik hier veel last verbroken internetverbindingen. Ga maar weer eens kijken naar een alternatief... Ook nog steeds irritant dat ik moet betalen voor TV die ik nooit gebruik.
Bij DSL betaal je ook een vastbedrag voor de telefoonlijn, ook al gebruik je deze niet om te bellen.
Dan mag jij uitleggen waarom ik bij Ziggo minimaal €42,50 per maand kwijt ben als ik enkel internet wil afnemen, terwijl Telfort €23 per maand vraagt voor internet. ;)
Daar heb ik ook een klacht over ingediend bij de ACM:

U wilt internet via de kabel nemen, maar u moet ook verplicht televisie afnemen van de kabelmaatschappij. Is dit toegestaan??
Ja, dit is toegestaan. Kabelaanbieders hebben namelijk geen economische machtspositie op de markten voor het aanbieden van internet, voor televisie en voor telefonie. Daarom mag een kabelaanbieder er dus zelf voor kiezen bepaalde producten alleen als pakket aan te bieden. Deze voorwaarden moeten wel in het contract staan. Zodat u dit weet voor u hiermee akkoord gaat.

Is dit dan geen koppelverkoop?
Als een bedrijf u verplicht om twee producten of diensten samen te kopen, dan kan dat koppelverkoop zijn. Koppelverkoop is alleen verboden als bedrijven hiermee misbruik maken van een economische machtspositie. Omdat kabelbedrijven geen economische machtspositie hebben is dit niet verboden.

Zolang dit niet veranderd, en de ACM niet een ander standpunt inneemt, is hier weinig aan te doen.
Hierover heb ik ook een klacht ingedient bij de ACM.
De ACM beaseert zich op een rapport van een paar jaar terug. In dat rapport werd ook de opkomst van Glasvezel meegenomen waardoor de er voldoende alternatieven zouden zijn.
Helaas is de opmars van glas, door KPN in een ijskoude kast gezet. Het standpunt van de ACM is dus verouderd, welk door ACM zelf werd erkend.
Toch blijft ACM van mening dat er voldoende concurrentie is. het gaat bij ACM namelijk niet om hóé jij TV of Internet binnen krijgt. Of dat via kabel of de lucht gaat maakt niet uit. TV=TV.
Ok, hoe gaan wij (de consument) dat beeld/standpunt veranderen?
Er is van uit Brussel vragen gesteld aan ACM ivm samen smelten van UPC/Ziggo door Liberty Global ivm het niet hoeven open stellen van kabel netwerk etc. (eerder al een item hier op tweakers gepost)
Goeie vraag, denk dat Politiek inschakelen enige optie is, zoals inderdaad hieronder al wordt aangegeven...
maar ja, of dat betekend dat Ziggo de boel moet openstellen of dat KPN niet had open hoefde te stellen... das weer een ander verhaal.
€ 42,50? Dan heb je nog geluk. Ze vertelden mij deze week dat los internet minimaal € 50 euro per maand kost. Dan heb je wel 120/12, dat is het laagste wat ze los kunnen (lees willen) leveren.
Aparte lijnhuur door derden, zoals bijvoorbeeld Tele2, wordt niet in rekening gebracht. Deze redenering werd mij ook verteld door een KPN-medewerker waar ik mee sprak toen ik KPN belde. Toen bij Tele2 de boel nagekeken en er werd/wordt geen aparte lijnhuur berekend.

Voor €23 heb ik een prima ADSL pakketje zonder telefoon en televisie.
- In DSL zit, apart of niet, altijd lijnhuur inbegrepen...

- ADSL 23
TV 16
TELEFOON 5

Is +- 44 euro en dat is TADA de pakketprijs voor Ziggo combi
Heb hier geen vaste telefoon en tv-abonnement, daardoor ook geen idee wat het moet kosten. Dat de prijzen tussen beide triple-play pakketten bijna gelijk zijn geloof ik wel. Concurrentie? My ass.
Sinds de overgang naar het UPC netwerk (vanaf 1 april regio Hoogeveen), kan ik 15 zenders niet meer ontvangen. Wanneer je contact opneemt met Ziggo krijg je standaard te horen dat het aan de bekabeling (woon in een nieuwbouw huis, dus bekabeling is top) ligt, voor 1 april had ik nergens last van maar na 1 april is het DRAMATISCH.
Dat je in een nieuwbouw Wooning woont betekent niet dat je top kabels in je huis heb liggen. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Upc gebruikt andere kabels als ziggo. En vaak genoeg ligt daar wel het probleem. Maar waarom laat je dan niet een monteur komen?
Beste Loki,

De kabels heb ik zelf getrokken, vanuit de meterkast naar aansluitpunt in de woonkamer is Belden kabel. Vanaf het aansluitpunt naar mijn ontvanger is Profigold, je zal het met mij eens zijn dat als het voor 1 april allemaal goed functioneerde en na 1 april niet het aan de kabels van mij kan liggen?

Alle connectoren zijn van metaal en in de meterkast hangt een versterker die Ziggo mij destijds zelf heeft opgestuurd.
upc gebruikt andere signaal sterkte. dus het kan wel degelijk aan de kabel liggen. maar ze kunnen inderdaad niet alles op "andere kabels" gooien wat ze nu doen. belden zou gewoon met upc signaal moeten werken.
Zelfde hier; ze stuurden me een coax-kabel op waarmee de klachten (blokjes en andersoortige artifacten) moesten verdwijnen, wat uiteraard niet het geval was. Ik was al niet blij dat ik verplicht TV moest afnemen, maar nu heb ik helemaal een reden om over te gaan stappen.
Hier gratis een versterker toegestuurd van ziggo maar geen verschil ....maar wel handig.

Ik heb naast de TV ook Internet + Bellen via Tele2 VDSL.
Ik haal hiermee 40MBit om 5MBit voor ..... 8 euro+3euro (dit is met gratis bellen naar mobiel en vast) goedkoper kan bijna niet dankzij de belastingen ;)
Televisie is wel aardig bij Tele2 maar de kwaliteit moet men nog werken daarna stap ik over op Tele2.

[Reactie gewijzigd door freedzed6 op 8 mei 2015 19:50]

Ik heb Ziggo toevallig deze week benaderd omdat ik iets snellers wil dan mijn huidige ADSL lijn. Los internet staat niet op de site, maar bleken ze wel te kunnen leveren. Dat kost minimaal € 50 p/m, dat is 5 euro duurder (!) dan het alles-in-één pakket! Ter vergelijking, een snellere glasvezelverbinding kost € 40 p/m. En ADSL2/VDSL, voor de meeste mensen écht genoeg, heb je al vanaf € 20 euro.

Dus nee ik sta er niet echt van te kijken dat Ziggo klanten verliest.
Is bij glasvezel providers exact hetzelfde kan ik uit eigen ervaring vertellen! Had ook eerst alleen glasvezel internet, maar voor 5 euro extra kreeg ik digitale tv met gratis ontvanger en jaar gratis bellen naar vast en mobiel! Wat dat betreft is het dus hetzelfde gesteld bij Ziggo/UPC.
Alleen zit je met glasvezel tegenwoordig wel aan een settopbox vast. Ziggo biedt tenminste nog een ongecodeerd pakket aan (DVB-C).
Heb je gelijk in! Ik wilde alleen aangeven dat glasvezel ook niet de heilige graal is. Veel mensen zijn in dat opzicht veel te kortzichtig! Tijdens de periode dat ik net glasvezel had, liep ook nog mijn UPC abbo en kon ik mooi vergelijken! Tv kwaliteit was stukken beter en uitgebreider voor hetzelfde geld bij UPC! Daarentegen was de upload veel beter bij glas!
Je kan bij upc/ziggo voor 45 p/m 120/12 mbps krijgen. Dan krijg je er ook nog ongecodeerd digitale tv bij.
Aan de telefoon zeiden ze volgens mij € 49,95. Hoe dan ook, het blijft veel te duur.
al is de daling volgens de kabelaar te wijten aan de sterke concurrentie
In een persbericht aangeven dat je klanten verliest door de sterke concurrentie? Klinkt mij als opiniemakerij: Als we maar vaak genoeg zeggen dat er concurrentie is, gaat iedereen het ook geloven.
Anoniem: 181786
@Wasrek8 mei 2015 08:24
Wat kan het logischerwijs anders zijn? Mensen zullen toch ergens tv en internet afnemen.
Dat ligt er maar net aan hoe je concurrentie definieert. Als de dienst die Ziggo levert zo veel verslechtert dat andere alternatieven ineens in beeld komen, dan heb je concurrentie. Maar of dat de concurrentie is die je wilt?

Ziggo is bij mij na de overstap op UPC techniek behoorlijk achteruit gegaan. Als gevolg daarvan ben ik overgestapt naar een VDSL abbonement. Normaliter zou die VDSL variant geen keuze optie zijn, omdat Ziggo meer snelheid/beeldkwaliteit kon leveren. Maar nu het achteruit gehold is, zitten ze nog maar net boven het niveau van VDSL techniek (ik heb het 'geluk' dicht bij een wijkcentrale te wonen) en nu is VDSL (voor mijn wensen) dus ineens wel een concurrent, waar het dat eerder niet was.


Een beetje als: Rolls Royce heef geen concurrentie van Ford. Maar als Rolls Royce auto's nu ineens in kwaliteit e.d. achteruit gaan en vergelijkbaar worden met Ford auto's, dan wordt Ford ineen wel een concurrent. Dan kun je wel prat gaan op je naam en je vermeende superieure kwaliteit en daar een hoge prijs voor vragen, maar dan wordt je uiteindelijk ingehaald door de realiteit.
Lijkt mij wel. En komen steeds meer en meer mensen in aanmerking voor glasvezel. En mijn ouders zijn ook van ziggo naar glasvezel van kpn gegaan. Dus je het kan wel. Zoals al gezegd is ze moeten het ergens van daan halen.
Vandaag is mijn woning glasvezelnet aangesloten. Ga naar Vodafone.
Heb geen zin in dat stiekeme prijsverhogingen, onder het mom van hogere serviceniveau, wat bedoeld is om de overnameprijs (bonus voor de topbandieten) zo snel mogelijk op de klant te verhalen/
Punt is dat het huurmodel mij zeer tegenstaat. Ik wil mijn eigen spullen gebruiken in mijn eigen huis zoals dat al decennia lang de normale zaak was bij tv.
Maar nu lijken we het maar gewoon te gaan vinden dat we dat maar overleveren aan de provider die er enorme restricties op legt (bijvoorbeeld wat betreft (gebruik van) opnames en de idiote regeling dat je maar enkele tv 's digitaal mag aansluiten.
In een tijd waar services als bijv. Netflix steeds populairder worden en normaal tv kijken steeds minder, zouden ze dat laatste juist zo aantrekkelijk mogelijk maken (voordelig en minder restricties)
En wat doen ze; het tegenovergestelde.

De abonnementen worden telkens maar duurder terwijl ze door de fusie enorme besparingen doen, denk alleen maar eens aan de honderden werknemers die er uitgestuurd worden (direct of indirect)

Maar ja, waar ga je naar toe? ADSL markt is in handen van KPN (met dochterbedrijven) en glasvezel is ook geen alternatief omdat het op zeer veel plekken niet is/wordt uitgerold.
En laat nou juist glasvezelsvezel ook in handen komen van KPN die letterlijk heeft gezegd dat verder uitrollen van glasvezel vaak geen prioriteit heeft.
Uiteindelijk zit je in Nederland dus vaak vast aan Ziggo en KPN...

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 8 mei 2015 13:33]

Punt is dat het huurmodel mij zeer tegenstaat. Ik wil mijn eigen spullen gebruiken in mijn eigen huis zoals dat al decennia lang de normale zaak was bij tv.
Ziggo wilde (ik meen) 3 a 4 jaar geleden al overstappen op een verhuurmodel, je zou als bedrijf ook dom zijn dit niet te doen. Middels een verhuurmodel kun je namelijk veel meer voor elkaar krijgen dan met een eenmalige aanschaf.

Daarnaast is in DSL en glasvezel land al geruime tijd het verhuurmodel van kracht. Bij KPN zelfs al enkele jaren. Bij Telfort en Vodafone sinds vorig jaar enz.
In een tijd waar services als bijv. Netflix steeds populairder worden en normaal tv kijken steeds minder, zouden ze dat laatste juist zo aantrekkelijk mogelijk maken (voordelig en minder restricties)
En wat doen ze; het tegenovergestelde.
Ook al zijn diensten als Netflix, Spotify etc. in opmars dan nog zitten we nog niet in een tijdperk waarbij alle consumenten dit ook daadwerkelijk gebruiken. Televisie wordt nog altijd door het merendeel van de consumenten gebruikt.
Kpn werkt ook alleen met verhuur modelen. Sterkte met het vinden van een glasvezelboer die dat niet heeft. En glasvezel zit je ook aan kpn vast of je nu xs4all neemt vodafone of telfort. Je zal altijd met kpn te maken hebben
Dat is mijn hele punt. In de huidige providermarkt zit je vast aan Ziggo en KPN.
Er is niets anders meer, eventueel CanalDigitaal voor TV.

Een open glasvezelmarkt (zoals dat jaren geleden werd bejubeld haast) had ook de ruimte gegeven voor een provider(s) die gewoon ongecodeerd het signaal aanbood en je dus je eigen apparatuur kon gebruiken.
Maar ja; dat komt helemaal in handen van KPN ofwel glasvezel wordt net als de kabel en koper ook medium met een monopolist.

En dat is dus ook mijn hele punt; wij zijn het gaan accepteren dat apparatuur door de strot gedrukt krijgen die alleen ten gunste is van de providers.
Technisch kan het prima dat bij bijv. glasvezel er een simpel modem/kastje is dat binnenkomend signaal omzet in data, telefonie en ongecodeerd signalen over coax.
En een smartcard van een paar euro waarmee je extra zenders unlockt.

En Ziggo was daarom juist zo geliefd. Gewoon je eigen apparatuur; of dat nou een 2e-hands decoder van marktplaats was voor een tientje of juist een uitgebreide recorder met meerdere tuners etc. Elke fabrikant kan zo'n decoder/recorder op de markt zetten en niet alleen de provider.

En opnames die je tenminste zelf kunt bewaren. Opnemen op VHS was altijd de gewoonste zaak zodat je jaren later ook nog kon bekijken.
Nu moet het allemaal maar in de cloud en moet je nog maar afwachten of je het over een jaar nog kunt terugkijken.
(En ja; soms zijn er uitzendingen/programma's die je zo lang wilt bewaren zoals unieke gebeurtenissen e.d.)

Maar goed; dat verdienen ze niet aan.
Ook al zijn diensten als Netflix, Spotify etc. in opmars dan nog zitten we nog niet in een tijdperk waarbij alle consumenten dit ook daadwerkelijk gebruiken. Televisie wordt nog altijd door het merendeel van de consumenten gebruikt.
Dat klopt, maar dat zullen vooral de ouderen zijn en de mensen die op de bank gaan zitten en kijken.
Al hou ik ook wel van soms gewoon wat rondzappen tot ik wat vindt.

Maar jij en ik weten beide wel dat over een paar jaar dit helemaal anders zal zijn.
En dan gaan ze de concurrentie met goedkope Netflix aan door dure tv-pakketten aan te bieden. Lijkt me niet logisch.

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 8 mei 2015 14:12]

Een open glasvezelmarkt (zoals dat jaren geleden werd bejubeld haast) had ook de ruimte gegeven voor een provider(s) die gewoon ongecodeerd het signaal aanbood en je dus je eigen apparatuur kon gebruiken.
Ongecondeerd het signaal aanbieden levert niets op voor een bedrijf. Als KPN een ongecodeerd signaal zou aanbieden, zouden ze zichzelf in de vingers snijden. Waarom zou je als de rest het ook al met extra smartcards of setup boxen doet, jezelf daarmee in de vingers snijden en die winst niet ook extra pakken?
Maar ja; dat komt helemaal in handen van KPN ofwel glasvezel wordt net als de kabel en koper ook medium met een monopolist.
KPN is in het grootste geval gewoon de glasvezel / DSL leverancier, de rest verzorgen ISP's vooral zelf vanaf het core netwerk. Zo is een routering bij KPN al vaak anders dan bij Fiber, Vodafone of één van de andere partijen.
Elke fabrikant kan zo'n decoder/recorder op de markt zetten en niet alleen de provider.
En bij wie klopt de klant aan als het niet fatsoenlijk werkt? Juist de provider. Familielid van mij werkt al een aantal jaar bij Ziggo en zelfs vandaag de dag (afgelopen weekend gesproken) komt naar voren dat een enorme hoeveelheid klanten te keer gaat omdat ze geen TV kunnen kijken, alles stottert etc. en vaak blijkt het device jaren oud te zijn en via marktplaats te zijn gekocht "waarop dan al jaren lang geen support meer van toepassing is". Hoe je het draait of keert, klanten gaan dan altijd bij de aanbieder aan de bel trekken.

Je ziet dit trouwens ook wanneer jij zelf een router koopt en aansluit op het modem, support gaat tot aan het modem. Heb jij problemen met je router is dit jou probleem. Om steeds die 'nee' antwoorden te voorkomen zijn in principe alle providers overgestapt op standaard door hen te leveren apparatuur van modems tot aan digitale ontvangers toe. Belt een klant dan met problemen, dan kun je de klant in ieder geval een heel eind op weg helpen.
Maar jij en ik weten beide wel dat over een paar jaar dit helemaal anders zal zijn.
En dan gaan ze de concurrentie met goedkope Netflix aan door dure tv-pakketten aan te bieden. Lijkt me niet logisch.
Klopt, en ook dan nog zal het niet goedkoper worden maar gewoon duurder. Denk maar eens terug aan Whatsapp vs. sms. Omdat er minder gebruik wordt gemaakt van SMS, zijn de inkomsten van telecom aanbieders omlaag gegaan. Jij en ik betalen vandaag de dag echter wel meer voor datzelfde abonnement. Dit zul je straks ook gaan terugzien bij ISP's. Televisie wordt straks een extra betaalde service, de kosten die men nu rekent voor televisie blijft echter onder het mom "lijn of transport/netwerk kosten". Dat die kosten er nu eigenlijk al inzitten verwerkt is tot daar aan toe, maar een aanbieder zal die (bijna 2 tientjes per maand) echt niet zomaar ineens voor haar neus laten wegkapen je praat namelijk dan al over € 240,00 per jaar per klant. ISP's hebben allang uitgerekend en bedacht hoe ze dit de consument tegen die tijd gaan aanbieden, maar ga er gerust vanuit dat Netflix e.a. meuk straks dubbel betaald wordt.
Waarom zou je als de rest het ook al met extra smartcards of setup boxen doet, jezelf daarmee in de vingers snijden en die winst niet ook extra pakken?
Wat Bullet NL hieronder zegt; Ziggo werd erg gewaardeerd omdat ze gewoon een goed product hadden neergezet. Ze hadden goodwill en dat verspillen ze nu.
Want juist Ziggo bood nu iets wat de andere providers niet hadden.

Wat (glasvezel)providers zouden kunnen doen is alle onnodige rommel skippen (interactieve tv, eigen decoders etc.) en terugkeren naar hun core-business; data, telefonie en tv-zenders doorgeven.
Het zou hun een hoop geld besparen wat ze kunnen doorrekenen in lagere maandprijzen.
En dat ze het gewoon simpel aanbieden; bij ons vindt je voor deze prijs zoveel MB internet, telefonie en we bieden deze zenders aan.
Wil je meer zenders; bestel een smartcard voor een paar euro die deze extra zenders unlockt.
KPN is in het grootste geval gewoon de glasvezel / DSL leverancier, de rest verzorgen ISP's vooral zelf vanaf het core netwerk. Zo is een routering bij KPN al vaak anders dan bij Fiber, Vodafone of één van de andere partijen.
KPN heeft heel veel bedrijven en aanbieders overgenomen die zich bij de glasvezelmarkt zitten.
Onder aan de streep is daar straks het grootste deel gewoon onderdeel van KPN, net als vele aanbieders op de koper (Telfort etc.) onder de streep ook van KPN zijn.

Zie bijvoorbeeld:
nieuws: KPN zet uitrol glasvezel mogelijk op lager pitje
nieuws: Vodafone stapt naar rechter om overname Reggefiber door KPN
En bij wie klopt de klant aan als het niet fatsoenlijk werkt? Juist de provider.
(...)
Hoe je het draait of keert, klanten gaan dan altijd bij de aanbieder aan de bel trekken.
En dat is eigenlijk een rare gedachtegang bij de consument.
Als ik een probleem met m'n laptop heb ga ik toch ook niet aankloppen bij Ziggo?
Of als m'n GSM kapot is klop ik ook niet aan bij (in mijn geval) Vodafone?

Nee, dan ga je naar de fabrikant of verkoper.
En laten we wel duidelijk wezen; zo'n decoder/recorder is niet bepaald high-tech. Die dingen vindt je niet voor niets al voor een paar tientjes nieuw, ook degene voor satelliet-tv.

Gewoon een modem/kastje in de meterkast die binnenkomend signaal van de glasvezel omzet in coax, data en telefonie, eventueel IPTV erbij. Alles achter die modem is zaak van de bewoner.
Dat zou IMHO de beste manier zijn.

En ik vindt dit gewoon enorm jammer. De koperkabel heeft z'n langste tijd gehad en is gewoon geen alternatief voor glasvezel of de kabel.
(Ben tijdje geleden wezen rondkijken voor een providers bij iemand waarbij de wijkcentrale op 3 kilometer afstand zat wat er in de praktijk neerkomt dat ze nog geen 2 TV's tegelijk kunnen kijken en/of tegelijk internetten met 2 TV's aan.)

En toen kwam jaren geleden glasvezel en werd haast bejubeld omdat dit eindelijk eens concurrentie zou geven en keuze voor de consumenten.
En waar zijn we nu aanbeland?
De kabel is van Ziggo, de koper en glasvezel van KPN. :/

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 8 mei 2015 15:07]

Ze hadden goodwill en dat verspillen ze nu.
Want juist Ziggo bood nu iets wat de andere providers niet hadden.
Wat ik elders al aangehaald had zowel in deze thread als ook eerdere threads. Of het nu Ziggo LG is of Ziggo zelf, er had op termijn uiteindelijk geen vrije keus meer geweest. Al 3 jaar geleden had Ziggo intern plannen om het hele vrije keuze concept eruit te knikkeren omdat ze ook merkte dat ze hier een redelijk grote hoeveelheid cash mee misliepen en hierdoor tevens ook achterliepen op de rest.

Het is dat uiteindelijk LG besloot om Ziggo over te nemen en het algehele UPC concept 1:1 over te nemen onder de naam Ziggo. Anders had Ziggo waarschijnlijk begin dit jaar zelf al dat hele concept op de schop gegooid. Links of rechtsom was het er toch wel doorheen gedrukt, Ziggo kan en kon tenslotte op geen enkele manier achterblijven. Het is tenslotte voor dergelijke toko's vaak een kosten baten kwestie, en losse (vrije) aanschaf kost meer dan dat het oplevert.
Het zou hun een hoop geld besparen wat ze kunnen doorrekenen in lagere maandprijzen.
Nee, dat kan dus niet. Het is goedkoper om je spullen compatible te maken met een kleine greep aan hardware die je ook middels updates kunt bijwerken als ook waarbij je de klant kan ondersteunen dan dat je een breed scala aan producten moet ondersteunen (qua netwerk) en steeds klanten teleur moet stellen omdat uiteindelijk blijkt dat de hardware helemaal niet meer ondersteund wordt. Het valt mij helaas ook maar wat vaak op dat op tweakers.net net even gedacht wordt alsof iedere consument zoveel verstand van zaken heeft en ook alles maar direct gaat opzoeken op internet als iets niet naar behoren werkt. De gemiddelde consument belt naar een Ziggo, KPN of enige andere partij en het verleden heeft al bewezen dat het vaker fout dan goed gaat. Klein voorbeeldje?;

- UPC leverde jaren geleden een Sitecom en/of Netgear router. Klanten dachten veelal goedkoper uit te zijn met een TP-Link, Sweex of Trust router... ra ra ra welke klanten zorgde voor lange wachttijden en waren juist het meest asociaal aan de telefoon? Neem je nu een KPN, Ziggo, Tweak of welke andere provider ook dan is het slechts een kwestie van aansluiten en het werkt direct... het is dus geschikt voor de 'gemiddelde consument' en die hoeveelheid is hoger dan die paar tweakers die hier vertegenwoordigd zijn.
En toen kwam jaren geleden glasvezel en werd haast bejubeld omdat dit eindelijk eens concurrentie zou geven en keuze voor de consumenten. En waar zijn we nu aanbeland? De kabel is van Ziggo, de koper en glasvezel van KPN. :/
Dat de kabel van Ziggo is klopt. Dat de vezels van KPN zijn, klopt ook. concurrentie houdt kijkt alleen niet naar van wie het medium is dat data transporteert... concurrentie is wat zie je op glasvezel. Ook al werken alle aanbieders nauw samen met KPN (lees, ze gebruiken de vezels) toch stellen ze hun eigen pakketten, bandbreedte, capaciteit en prijzen zelf samen. Consumenten denken echter dat wanneer er concurrentie is (of komt) prijzen flink verschillen, maar als aanbieder moet je goed gek zijn om onder de prijzen van je andere concurrenten te zitten daarom zijn de prijsverschillen nilhil qua pakketten zie je echter op sommige vlakken wel degelijk een verschil zo ook qua extra diensten en dat is wat o.a. concurrentie vormt.
Wat ik elders al aangehaald had zowel in deze thread als ook eerdere threads. Of het nu Ziggo LG is of Ziggo zelf, er had op termijn uiteindelijk geen vrije keus meer geweest.
Dat geloof ik direct. Helaas is het die kant opgegaan...
Nee, dat kan dus niet. Het is goedkoper om je spullen compatible te maken met een kleine greep aan hardware die je ook middels updates kunt bijwerken als ook waarbij je de klant kan ondersteunen dan dat je een breed scala aan producten moet ondersteunen (qua netwerk) en steeds klanten teleur moet stellen omdat uiteindelijk blijkt dat de hardware helemaal niet meer ondersteund wordt
DVB(-C) is een internationale, open standaard voor digitale televisie.
Techniek is simpel en feitelijk een evolutie van analoog coax waarop je eenvoudig je tv kon aansluiten zonder aparte decoders, smartcards en andere rommel.
Maar de providers timmeren dit helemaal dicht.
Denk aan CI+. En dan komen ze ook met een eigen decoder die dichtgetimmerd is.

De standaard (DVB-C) is simpel en elke fabrikant kan (goedkope) producten maken die aan deze standaard voldoen. En omdat het een algemene standaard is zit je niet met het probleem dat iets niet ondersteund wordt.
Dat iets niet ondersteund wordt ligt niet aan de techniek; dat ligt dus aan de providers.

Als de providers dit niet dichttimmeren kon men gewoon de tv aansluiten op de coaxkabel en was men klaar.
Wil je opnemen; eenvoudige DVB-C recorder en klaar.

Was er iets met je apparatuur; dan ga je naar de verkoper of fabrikant net zoals je met een kapotte PC, smartphone o.i.d. ook doet.
Is het kapot dan koop je een nieuwe. Keus zat want het is een open standaard.
Ook al werken alle aanbieders nauw samen met KPN (lees, ze gebruiken de vezels) toch stellen ze hun eigen pakketten, bandbreedte, capaciteit en prijzen zelf samen.
Loop die bedrijven maar eens na. Dan zie je dat op de glasvezelmarkt het net zo gesteld is als op de kopermarkt. Uiteindelijk zijn bijna alle providers onderdeel van KPN (dochterbedrijven) net zoals bijv. XS4ALL, Telfort, Tiscali enz.
Allemaal overgenomen en in bezit van KPN.

Glasvezel moest nooit worden aangelegd door een partij dat zowel netbeheerder als provider was.
Glasvezel moest men laten beheren door een aparte (onafhankelijke) netbeheerder waarop allerlei providers vervolgens pakketten konden aanbieden.
Bij koper en coax heb je nu dus het gezeur over wel of niet openstellen voor andere providers.
Dat gezeur had je bij glasvezel dus kunnen besparen als men beheerder en providers apart had gehouden.

Dit was bijvoorbeeld het geval met Reggefiber dat glasvezel aanlegde.
Maar surprise, surprise; het werd overgenomen door KPN waarna ze het verder uitrollen van glasvezel op een lager pitje zetten:
nieuws: Vodafone stapt naar rechter om overname Reggefiber door KPN

Dus ja; coax is van Ziggo, koper en glas van KPN.

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 8 mei 2015 18:25]

Kpn werkt ook alleen met verhuur modelen. Sterkte met het vinden van een glasvezelboer die dat niet heeft. En glasvezel zit je ook aan kpn vast of je nu xs4all neemt vodafone of telfort. Je zal altijd met kpn te maken hebben.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee