Ziggo verhoogt snelheid Alles-in-1 Basis-pakket naar 40/4Mbit/s - update 2

Ziggo heeft de up- en downloadsnelheden van het Alles-in-1 Basis-pakket opgehoogd. In plaats van 30/3Mbit/s levert de kabelprovider nu een snelheid van 40/4Mbit/s. Klanten met Alles-in-1 Plus en Alles-in-1 Extra kregen al eerder een snelheidsverhoging.

De snelheidsverhoging is nog niet officieel aangekondigd door Ziggo, maar abonnees met een Alles-in-1 Basis-abonnement krijgen de nieuwe downloadsnelheid van 40Mbit/s en een uploadsnelheid van 4Mbit/s na het resetten van het kabelmodem. De doorgevoerde snelheidsverhoging is echter minder hoog dan verwacht: UPC, dat met Ziggo fuseert, biedt zijn klanten in het Alles-in-1 Basis-pakket een snelheid van 50/5Mbit/s. Of Ziggo het Basis-pakket later alsnog naar deze snelheden zal tillen, is niet duidelijk.

In februari kondigde Ziggo al een snelheidsverhoging aan voor Alles-in-1 Plus en Extra. In plaats van de 'oude' download- en uploadsnelheid van 180/18 Mbit/s heeft het Alles-in-1 Extra-pakket een snelheid van 200/20Mbit/s. Abonnees die het Alles-in-1 Plus-pakket afnemen zagen de snelheid oplopen van 90/9Mbit/s naar 120/12Mbit/s.

Update, 19:54: Klanten met een Z1-abonnement melden ook een verhoging naar 40/4Mbit/s.

Update, 20:10: Ziggo bevestigt de snelheidsverhoging aan Tweakers. De snelheidsverhoging is alleen beschikbaar voor klanten met een eurodocsis 3-compatibel modem. Klanten die een ouder kabelmodem hebben, kunnen bij Ziggo een nieuw modem aanvragen.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

09-04-2015 • 19:33

256 Linkedin

Reacties (256)

256
252
160
0
0
0
Wijzig sortering
Al die hoge downloadsnelheden zijn leuk en aardig. Maar wanneer wordt eens de uploadsnelheid ook extra verhoogd? Er wordt steeds meer geüpload (foto's versturen, flimpjes op YouTube plaatsen), maar bij alle providers (m.u.v. glasvezel) is de uploadsnelheid minstens een factor 10 lager dan de downloadsnelheid :|

Downloaden gaat mij al snel genoeg. Nu een snellere upload nog...
Dat is in eerdere artikelen ook al geroepen. Volgens eerdere statements van Ziggo hebben klanten zga geen behoefte aan een hogere upload |:(

Kan het me persoonlijk ook moeilijk voorstellen, niet iedereen zal een ftp oid hebben maar dingen als een grote dropbox/googledrive/skydrive of even een groot bestand we-transferen zijn toch echt heel normaal tegenwoordig. En daar hoor ik mensen wel regelmatig over klagen dat dat lang duurt, dus ik vraag me af welke klanten Ziggo daarover spreekt...
Ik denk dat er ook een redelijke groep niet-zo-tech-savvy mensen zijn die nog net aan weten "Ik heb 40 embee internet" en geen idee hebben dat er een heel andere snelheid geldt wanneer ze iets proberen te versturen.
Met die marginale upgrades van 10Mbit per keer (bij Z1 / AIE "Basis") zou je het amper in de gaten hebben dat downloads sneller gaan.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 9 april 2015 19:56]

Mijn internet wordt niet sneller dan die 10 MB totdat KPN eindelijk weer eens nieuwe kabels gaan leggen in de wijk :(
Yup, daarom ben ik op Ziggo overgestapt. Ik had 13Mbit bij telfort, want ik zat 2,5 km van de centrale. Met ADSL is dat dodelijk.Ik betaalde voor 20Mbit down, 1 Mbit up. Alleen Telfort is van de verborgen kosten en rekent tegenwoordig standaard ook 5 euro per maand voor een opneem-service, ook al gebruik je die niet. Ik had gewoon een basis-abbootje bij telfort en was toch elke maand minmaal 45 euro kwijt, plus telefoontikken. Toen de kinderen begonnen te klagen over de snelheid, was de maat vol. Blijkt dat als je de TV aanzet, deze bandbreedte van je internet-deel wordt afgehaald. Ik hield welgeteld 3Mbit over als de TV aanstond. :(
Snel de overstap naar Ziggo gemaakt. Maandbedrag is exact hetzelfde, maar ik betaal nu een tientje extra zodat ik nul telefoonkosten betaal. Met een vrouw die veel belt is dat een hele slimme beslissing :)
Verder heb ik nu dus voor hetzelfde geld 40Mbit (en nu dus ook ECHT), een upload van 5Mbit, gratis telefoon, digitale TV, 25 analoge zenders en ik kan gratis opnemen wat ik wil. Niks geen verborgen kosten. En het Cisco-modem ziet er nog stoer uit ook :-)

[Reactie gewijzigd door poktor op 10 april 2015 21:19]

met dat 10tje per maand, om onbeperkt te bellen ik weet niet je vrouw toevallig ook een mobieltje heeft want er zijn providers die ok op je mobiel inbeperkt bellen aanbieden, of anders toch zoveel minuten dat je het toch nooit op krijgt...
Dank voor de tip, hier had ik nog niet aan gedacht :)
Ze heeft inderdaad een forse abbo met veel belminuten, ja :(
Op het vaste net verstookte ze de eerste paar maanden voor ongeveer 40 euro per maand, dus toen ik die rekening zag, zat ik binnen 5 minuten op de Ziggo-site om dat onbeperkt bellen aan te zetten. :D

Ik ga me daar ns ff in verdiepen. volgens mij kon je ook bij Ziggo je mobiel combineren met je abbo of zoiets. Toch? Ik ga mezelf even inlezen hierover. Nogmaals bedankt!

[Reactie gewijzigd door poktor op 11 april 2015 00:46]

Ik ben het met je eens dat Ziggo een prima alternatief is voor je (x)DSL verbinding. Als je echter enkel wilt internetten is de coax niet bepaald voordelig, vanwege het verplichte TV abonnement.
Amper, maar 30%.

2,5 jaar geleden was het nog 20mbit, nu dus 40. Amper verbetering inderdaad.
2,5 jaar geleden haalde je xvid of dvds binnen en nu stream je 4k met Netflix. Ik heb daarmee niet het idee dat het internet sneller is geworden, het voldoet simpelweg aan de (dowload snelheid) vraag van vandaag de dag. Ik noem het zelf een internet-inflatiecorrectie.

[Reactie gewijzigd door Tweaqer op 9 april 2015 21:57]

Anoniem: 435630
@Tweaqer10 april 2015 06:27
Xvids? Dat is al wat langer geleden dan 2.5 jaar hoor. :P
Ik doe dat nog steeds :P alle nieuwste filmas worden erin aangeboden en als je een beetje kwaliteit voor een redelijke grootte (film is dan meestal rond de 2GB) is het nog steeds een zeer gangbaar formaat...
Ondertussen maak ik wel steeds meer gebruik van de streamingmogelijkheden van mijn rpi2 met Kodi... Heel soms hapert ie of duurt het ff voordat het start (bufferen) terwijl ik dat dus nooit heb als ik een "ouderwetste" xvid-film kijk ;)
Wel eens van Yify gehoord? H264 full-HD tussen de 1,5GB en 2GB of eventueel 720p voor onder de 1GB :)
...en een kwaliteit om kotsmisselijk van te worden. Granted, ik ben best onder de indruk af en toe dat het niet erger is, maar het is maar suffe kwaliteit en de audio is zo ernstig het ondergeschoven kindje dat het imho werkelijk de moeite waard niet is.

Ik vind het op het oppervlak een behoorlijk upgrade zo, maar ook ik zit eerder te wachten op het wat 'vlaktrekken' tussen up- en downstream. Een OwnCloud-servertje voor persoonlijk gebruik neerzetten, al gebruik je het bij wijze van spreken maar twee keer per maand, is op deze manier nog steeds niet echt een viable optie.

[Reactie gewijzigd door guillaume op 10 april 2015 10:57]

...en een kwaliteit om kotsmisselijk van te worden.
Misschien ben jij een purist en dan zal de kwaliteit inderdaad tegenvallen. Maar voor 95% van de kijkers (/ luisteraars) zal de ervaring ruim voldoende zijn.
Daarnaast was het een reactie op een "ouderwetse" xvid-film. Ik wou alleen maar aangeven dat er nog andere alternatieven zijn...
Jeetje, altijd dat gezeur op positieve dingen.
Sorry hoor, maar een stream van 4k Netflix is 15Mbps. De verhoging in 2.5jaar tijd van Ziggo is alleen al hoger dan wat je bij Netflix gebruikt. Niks internet-inflatiecorrectie.
ja sorry hoor een stream van netflix op 15mbps met 4k is crap kwaliteit verder klaagt men over de upload snelheid en niet de download snelheid

Uploaden word pas leuk en gebruikt als het ook daadwerkelijk beschikbaar is nu lopen ISP's lekker te roepen dat klanten dat niet nodig hebben

ik zou zeggen test het eens uit met een stad eens kijken of men het ook daadwerkelijk niet nodig heeft.
2,5 jaar geleden is ook weer niet zo lang geleden. Zowel toen als nu is (full) HD gangbaar. Zie nieuws: Ziggo verhoogt snelheid Z1- en Z3-internetabonnement voor verhoging van toen trouwens :)
Dan neem je toch een abootje hoger?
Ik probeer juist geld te besparen, niet nog meer geld uit te geven. Zodra Ziggo het TV-gedeelte los trekt van het internet en de tarieven voor internet-only naar beneden aanpast, dan pas ben ik bereid om een "abootje hoger" te nemen.

Dat is ook de reden dat ik sowieso vroeg of laat bij Ziggo weg ga; ik wil geen TV abonnement.
Vergelijk glasvezel alles-in-1 eens met glasvezel internet only. Het is nauwelijks te krijgen maar daar waar je het kunt krijgen betaal je naast hogere abonnementskosten (in verhouding tot alles-in-1) ook nog eens aansluitkosten.

Maak je een enorm leuk 'totaal' optelsommetje kom je erachter dat je aan het eind van de rit dus eigenlijk net zoveel of misschien zelfs meer betaal. Bij kabel hebben ze straks een mooi plus puntje, analoog/TV verdwijnt en ze rekenen gewoon een beetje meer voor zogenaamde transport/leveringskosten o.i.d. ze laten tenslotte niet zomaar een paar honderd euro op jaarbasis zomaar verdwijnen ;)
Het gaat mij puur om het maandbedrag. Zelfs al zou internet-only maar € 1 per maand voordeliger zijn dan een alles-in-1 pakket, dan nog zou ik daar voor kiezen. Scheelt je toch weer een bak bier op het eind van het jaar 8-) Ik wil niet betalen voor dingen die ik niet nodig heb.
Vergelijk glasvezel alles-in-1 eens met glasvezel internet only. Het is nauwelijks te krijgen maar daar waar je het kunt krijgen betaal je naast hogere abonnementskosten (in verhouding tot alles-in-1) ook nog eens aansluitkosten.
aansluitkosten idd wel, (maar die zijn vaak tussen de 30 en 50 euro (eenmalig)).

maar alles in 1 kost bij mij na het verstrijken van de actie-periode, (12maanden 10 euro korting) 47,50 (50/50 + tel + tv), nu betaal ik maar 32,50.. via vodafone, maar bij bijna alle providers heb je een actie periode van een paar maanden om vervolgens veel meer voor je tv te gaan bepalen, dat ik het eerste jaar slechts 5 euro per maand win door die tv niet te nemen was mooi meegenomen...

trouwens bij vodafone kun je nog een mooie truuk uithalen, je besteld 3in1 en na 3 maanden zeg je tv weer op stuurt het boxje terug, en gaat daarna van 37,50 naar 32,50 je mag in hun abomenent namelijk altijd extra diensten aan en uit zetten. (tv en telefoon) ook binnen je eerste contracts periode, kom je toch mooi nog onder je aansluitkosten uit..
Precies ook mijn bezwaar. Ik hoef geen televisie want ik kijk het nooit maar je moet bij Ziggo verplicht TV afnemen en je kunt niet enkel internet nemen. Je bent dus minimaal € 42,50 per maand kwijt (TV + Internet Z1).

Ik heb geen alternatief, ADSL kan voor 20 euro p.m. maar op mijn adres is max. 13 mbit mogelijk en dat vind ik weer net te weinig. Bovendien ben ik geen fan van ADSL.
Dit komt omdat je gebruik maakt van een kabel die standaard een analoog signaal bevat. Dit komt door de manier van aanleggen. Iedereen in heel nederland kan in principe gebruik maken van de analoge zenders zonder daar ook maar een cent voor gehoeven betalen. Op het moment dat je dus gebruik gaat maken van een zich abbo en daarmee dus actief je kabel verbinding gaat gebruiken voor internet gaat ziggo er van uit dat je ook een TV aansluiting vanaf de verdeeldoos pakt (aangezien die standaard meegeleverd wordt in het pakket).

conclusie: vrij logisch dus dat je ook maar even bij mag leggen voor TV. Het is technisch immers NOG niet anders mogelijk.
Onzin, toen ik een tijd alleen adsl internet had heeft ziggo hier zelfs de analoge tv uitgeschakeld.

Waarschijnlijk is het voor ziggo het voordeligst kwa infrastructuur kosten om het zo in te richten zoals het nu werkt.
Ik betwijfel of het technisch nodig is om een actief (analoog of digitaal) tv signaal te hebben voor de eurodocis internet verbinding.. het gebruikt alleen maar bandbreedte op de kabel !
Als je op DSL overstapt gooit ziggo de kabel los in de wijkkast. Dus inderdaad ook geen analoge TV meer.
een adsl aansluiting betekent simpelweg dat je dus geen coax meer nodig hebt. oftewel de hele coax lijn kan uitgeschakeld worden. Dat is eenvoudig te doen door deze in de wijkkast niet aan te sluiten. zat je nog wel op kabel dan is het een ander verhaal. je kan immers op iedere kabelaansluiting FM radio ontvangen zonder daar ook maar iets voor te betalen.
Gewoon een filter ertussen in de wijkkast die de frequentie van de analoge zenders niet doorlaat. Ik betaal desnoods de kosten van het filter terwijl dat eigenlijk hun probleem is, als ik maar niet meer zomaar voor niks 18€ p/m betaald voor niks, ik kijk NOOIT naar tv zenders (veel te veel reclame ondanks dat ik ervoor betaald dus). Heb hier verplicht een upc tv doos die is niet eens aangesloten, al 3 jaar niet. Niet dat het fatsoenlijk werkt áls je het aansluit maar dat is een ander verhaal :)
Dat zou dus betekenen dat je buren dan ook geen analoog signaal meer hebben. 1 Coax kabel is vaak door meerdere huishoudens in gebruik. Niet zoals bij telefoon per huis 1 lijntje vanaf de wijkkast. Coax is vaak gedeeld met meerdere huizen om en om. Zomaar een filter erop gooien kan dus niet.
Niet helemaal correct. Er loopt vanaf de laatste kast voor je woning een kabeltje naar elke aparte aansluiting. anders konden ze je ook niet afsluiten als je het abbo op zegt. In de kast zitten netjes kabeltjes met de aangesloten huisnummers. als je afgesloten wordt zetten ze er eenvoudig een filter op en je krijgt geen signaal meer binnen.
Ah, juist, gevalletje dubbeltje eerste rang.

Ik denk niet dat als Ziggo los internet aanbiedt dat de internet only abo's veel goedkoper gaan zijn, zo werkt dat met bundelabo's.

Veel succes met al die mooie tragere of duurdere alternatieven die je hebt (vaak ook met bellen en tv erbij tegenwoordig) ;)
Tja, dan zal Ziggo er niet aan ontkomen dat ik straks de overstap op glasvezel ga maken. Daar valt tenminste wat te kiezen en krijg ik mogelijkheden om een internet-only abonnement te pakken en maandelijks geld te besparen.

Zo zou ik t.z.t. ook het goedkoopste abonnement van Vodafone kunnen nemen; 50/50 voor € 32,50 per maand. Dan heb ik een vlottere verbinding dan die van Ziggo (vooral in de upload) en bespaar € 120 per jaar ...
Dit is o.a ook een van de redenen waarom ik geen ziggo pak. Belachelijk dat je tv moet afnemen. Ik kijk zelf nooit tv dusja.
Nu lekker glasvezel 50 down 50 up bij Tweak. Bellen+internet en nieuwsgroepen voor €35,-.
als je het mij vraagt een scherpe prijs.
Ziggo is vooral voor gezinnen: Digitale TV in de huiskamer, Telefoon en internet erbij voor iedereen en analoge TV die je lekker makkelijk via een coax-kabeltje kunt doortrekken naar de kinderkamers. En dat alles voor een schappelijk prijsje. Mooi toch? Hier in huis is iedereen er heel blij mee.
Het enige pakket bij Vodafone dat ik kan vinden van 32,50 is een alles in 1 van 40 mbit down, 4 mbit up (tot snelheden, dus vergeet dat maar lekker, tis DSL), die niet hier in Leiden beschikbaar is, geen van hun pakketten overigens.

Oh ja, en na 12 maanden wordt het 42,50 per maand.

Klinkt goed! :P

Misschien bedoel je het 50/50 abo van 37,50 per maand, en 47,50 per maand na 1 jaar. Overigens ook niet beschikbaar hier (en zo voor velen denk ik ;) )

Die laatste is wel een goed alternatief voor de kabel overigens.
Als je naar deze site gaat kun je ook de tarieven voor glasvezel zien. Je moet het postcode-veld dat verschijnt even wegklikken.

https://thuisbestellen.vodafone.nl/pakketsamenstellen
Das raar, als ik de postcode check deed kreeg ik alleen nog maar Alles in 1 abo's te zien (met de melding dat geen van alle abo's verkrijgbaar waren), als ik hem wegklik staat het er inderdaad wel.

Goeie deal dat, vervelend wel, ligt hier glasvezel, maar zij kunnen daar blijkbaar niet bij >)
Je kan veel van zich zeggen, behalve dat ze een slechte klantenservice hebben. Deze steekt namelijk al jaren boven alle andere spelers uit. Ik heb meerdere malen contact opgenomen met zich voor klanten het afgelopen jaar en iedere keer werd ik binnen enkele minuten keurig geholpen. Dit jaar (2015) is dat zo'n 5 keer geweest al en vorig jaar een stuk of 10-15.
Anoniem: 656163
@Titan_Fox9 april 2015 20:17
Wel als je bijvoorbeeld Downthemall addon voor firefox gebruikt of via de terminal je linux distro upgrade. ;)
Het is in ieder geval beter dan toen ik bij KPN zat, in +-5 jaar geen enkele upgrade gehad. Nu een jaar bij Ziggo, die al veel sneller was, en ook al een upgrade gekregen. Voor ongeveer dezelfde prijs als bij KPN 6x zo snel internet.
Zonder glasvezel kan KPN op het moment echt niet concurreren.
Een waarheid als een koe!
In plaats van investeren in een stabiele verbinding, krijg je dit soort marketingonzin. UPC heeft er ook een handje van.
download is niet zo verschrikkelijk boeiend, die upload is veel interessanter. :) vooral voor streamen van je pc etc.
Zouden we zoiets niet met een gezamenlijke inkoop/aandachtsactie kunnen oplossen? 10.000 handtekeningen voor hogere upload naar ziggo van tweakers. Zeker als wij ze elk jaar tot beste provider verkiezen dan zou dat toch wel wat moeten doen.
Lijkt me het proberen waard.. Maak een leuk artikeltje om dit op te zetten en ik sta bovenaan je lijst handtdkeningen
Had t er vandaag nog met iemand over. Waarom is die up altijd zo laag... Geef ons gewoon 150mb die we naar eigen inzicht kunnen indelen. 75/75 100/50 130/20. Gewoon met een soort slidertje zelf kunnen aangeven wat je wilt.
Als je goed rond leest, hoor je nu al dat mensen de snelheden soms al met downloaden niet kunnen halen, laat staan met uploaden. Ik ken een aantal mensen die via Dropbox, Facebook zelfs hun 100Mbit upload niet vol krijgen "bekabeld en verschillende providers".

Leuk dus zo'n upload, maar voor het geen de gemiddelde consument gebruikt lang niet altijd volledig te benutten.
Ik ken een aantal mensen die via Dropbox, Facebook zelfs hun 100Mbit upload niet vol krijgen
nee uhu. Daarbij heb je voldoende aan een 2Mbit ADSL lijntje omhoog. Drop box en FB zijn echt peanuts vergeleken met een FTP server of eigen cloud storage. Trek je dan met gemak vol.
een youtube filmpje uploaden kan je beter doen met je 4G abbo van je telefoon dan met je ziggo abbo anders kun je gerust 1 uur wachten voor filmpje van 15 minuten |:( zo zijn er nog heel wat andere dingen zoals offsite backups dropbox Skype gesprekken op 1080P etc etc

men gaat het pas gebruiken als het er ook daadwerkelijk is
Die upload is laag vanwege technische redenen. Voor upload heb je alleen het gebied 0-65MHz beschikbaar, daarin passen maar iets van 6-8 kanalen. Die deel je met de rest van de wijkkast en als je iedereen 100Mbit upload gaat geven presteert dat als dikke poep door een trechter in de winter.
Voor download kan je onbeperkt streams bijmaken, zolang er maar ruimte is op de kabel. Knup er een paar analoge zenders af en je hebt voldoende ruimte om al je klanten van snel internet te voorzien.
Volgens Ziggo hebben we ook geen glasvezel nodig dus kom maar op met die hogere upload :)
Goed plan. Wie attendeert Tweakers?!
Kan Dropbox daar überhaupt daar me overweg dan? Heb eens gekeken, uploaden via Dropbox gaat bij mij maximaal 6-7mbit, terwijl ik een uploadsnelheid van 12mbit heb.

Ben het wel met je eens hoor, ik zou ook graag een hogere upload zien ipv nog meer download. Al hoeft symmetrisch voor mij dan weer net niet.
Ik zou mijn 120/12 best in willen ruilen voor 100/32 zeg maar :)
Dat is dan 1 dropbox. Heb zelf alleen al een dropbox, copy.com, ftp en we-transfer die ik erg veel gebruik. Mijn vrouw ook zoiets en doet veel uploaden via de vpn naar werk.

Wij zijn maar samen, als je nog wat kinderen hebt die ook regelmatig dingen sturen ( en dat doen ze behoorlijk is mijn ervaring met tieners met een mobieltje) en dan is je upload snel vol :)

40/40 zou van mij ook niet perse hoeven ( hoewel...dan gooi ik direct een NAS bij schoonouders neer voor de backup :)) maar 4mbit is wel wat triest hoor..
Je hebt inderdaad niet genoeg aan 4Mbps. Modern gezin met 2 werkende ouders, Ik zeg pakketje hoger nemen voor een 10tje en het scheelt je nogal wat stress en tijd... :|
Ik heb hier glas liggen van 100/100mbit en haal richting DropBox toch steeds zo'n 3 Mb/s. Dat is dan toch al gauw een 24 mbit. Dus DropBox kan het zeker aan. Wellicht is dat ook wel de maximum toegestane upload, maar dat weet ik niet.

De dropbox speed test bevestigd dit ook wel een beetje: http://testmy.net/hoststats/dropbox
Volgens de speedtest daar haal ik gemiddeld maximaal zo'n 15Mbit op mn ziggo lijn met een gemiddelde variantie van 70%. dat is dus echt dramatisch. Ware het niet dat torrent het tegendeel bewijst met een stabiele download van over de 10MB/s als ik hem goed aan het werk zet. en dat is een stabiele download. Ik heb dus meer het idee dat ik ook een klein beetje een falend gebeuren is. zelfs in safari trek ik af en toe nog zo'n 4MB/s.

edit: Autocorrect Ziggo --> zich 8)7

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 10 april 2015 13:05]

Dropbox kapt de verbinding op 75% van je upload. Is dat ook niet wat je ervaart?
Geen idee, het boeit mij niet zoveel hoelang dropbox er over doet om een word document te uploaden. Ik heb daar al tijd voor namelijk XD en of dat nou een minuut of anderhalf duurt maakt me dan ook niet zo veel uit.

Wat ik meer bedoelde is dat die site totaal geen realistische informatie geeft aangezien ik beduidend hogere snelheden haal in de praktijk (de snelheid die mijn ISP ook gewoon aangeeft is perfect haalbaar hier). Ik trek zelfs op mn telefoon de volle 120+ mbit/s stabiel binnen, maar volgens jouw link is dat niet mogelijk. De resultaten die zij met dropbox aangeven neem ik daarom ook met een korreltje zout.
Ik ben natuurlijk ook nog eens verder gaan kijken n.a.v. je bericht en ik heb hier thuis dus ook "maar" 24 mbit upload naar DropBox terwijl ik toch een 100 mbit glaslijn heb liggen. Dus voor mij gaat die 75% cap ook niet op. Dan had ik toch op z'n minst met 75 mbit moeten kunnen uploaden. Wellicht dat er toch iets in het netwerk naar DropBox zit.
Check je settings bij dropbox app. Er staat een begrenzer op.
Inderdaad, die upload mag wel eens een keer omhoog :)
Ik heb glasvezel 1000/1000 en zonder dat ik er bewust van ben heb ik 5 gig geüpload en 10 gig gedownload. Dus inderdaad lijkt mij de factor 10 erg achterhaald. Sowieso snap ik niet zo goed waarom dit is. Hiervoor had ik namelijk 100/100 via de kabel (solcon) ipv glasvezel. Dat blijkt ook mogelijk te zijn en zo ver ik het snap is dat precies wat Ziggo levert in Nederland.
alles bij elkaar opgeteld heb ik de afgelopen 2 maanden ongeveer 2TB geupload als ik het zo een beetje schat. Ik zat voor de gein even naar mn steeds te kijken, maar man wat gaat dat hard. Ik zit kennelijk continue aan mn upload max aangezien ik ook nu lekker met 1+MB/s (dus ~8,5 mbit/s) aan het duwen ben. Die upload duw je dus zo vol.
Wat doe jij in hemelsnaam met je verbinding? 2 Tb per maand aan upload?
Dat is puur alleen aan torrent verkeer van de afgelopen twee maanden (nieuw OS, nieuwe torrent config, nieuwe torrents). Sommige down/up ratio's gaan over de 150 heen. ik zit met alleen seizoen 2 van censuur nu al over de 400GB. Het is dus geheel afhankelijk van wat je te bieden hebt. Series gaan vaak heel erg hard, omdat iedereen die hem volgt op de dag van release de boel binnenhaalt. met 8000 potentiële downloaders per aflevering haal je een ratio van 200 zo. De hoogste die ik gehaald heb was 948.60 voor een Modpack van een game volgens mij. Totaal zo'n 19TB aan upload verkeer.

Nu ik dat nu zo uitreken is dat wel erg veel hoor. Ik zat er ook nog niet zo bewust naar te kijken, maar ik ga dat wel steeds meer doen om te kijken wat de voordelen van glasvezel zijn mbt dit soort dingen. Moet je nagaan wat er gebeurt als ik er ook nog een fileserver/FTP bij hang. Dan is glasvezel wel echt een pluspunt.

edit: Tegen de tijd dat brein hier is heb ik mn stapel HDD's al vernietigd ;-) grapje hoor. Die modpack waar ik het over had is een gratis download die door de makers via P2P wordt verspreid. Is dus gewoon legaal.

edit 2: Brein kan van mij helemaal de pot op met hun illegale activiteiten. Beetje random servers jatten.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 10 april 2015 13:45]

Eh? Heb je enig idee wat je hier allemaal neerkalkt? Ik zou als Brein graag eens bij je op je computer kijken.

Gewoon even als waarschuwing. Dit lijkt mij geen slimme informatie om zo te delen.
Anoniem: 467883
@sapphire9 april 2015 23:01
Dat is in eerdere artikelen ook al geroepen. Volgens eerdere statements van Ziggo hebben klanten zga geen behoefte aan een hogere upload
Marketing (poep) praat. Zodra ik vezel to the huis kan krijgen ben ik weg bij Ziggo, vanwege de upload.
Ik dacht dat het een technische beperking was? Iets met synchroon en asynchroon verbindingen?

Edit: oeps, spuit 11. Stond hieronder ook al

[Reactie gewijzigd door Sircuri op 10 april 2015 08:54]

Er is inderdaad een technische beperking die er voor zorgt dat er voor uploaden minder bandbreedte is, maar dat ligt ook weer aan de implementatie. Ze kunnen dit namelijk prima symmetrisch doen. Ligt niet aan de kabel ofzo is puur een keuze geweest omdat dit vroeger nog niet echt een issue was.

De marketing praat zit hem in het feit dat de klanten van zich zogenaamd geen behoefte hebben aan een hoge upload. Dat slaat natuurlijk nergens op zoals je kan zien aan mijn eerdere posts. Ik upload vele malen meer dan ik binnenhaal.
Al die hoge downloadsnelheden zijn leuk en aardig. Maar wanneer wordt eens de uploadsnelheid ook extra verhoogd? Er wordt steeds meer geüpload (foto's versturen, flimpjes op YouTube plaatsen), maar bij alle providers (m.u.v. glasvezel) is de uploadsnelheid minstens een factor 10 lager dan de downloadsnelheid :|

Downloaden gaat mij al snel genoeg. Nu een snellere upload nog...
Niet want dat is inherent aan hoe de kabel technisch in elkaar zit... Zie bijvoorbeeld de wiki van DOCSIS: http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS . Maximaal 1334 bij 245 Mbit (1:5.4). Je kan wel een snellere upload snelheid krijgen maar dan moet je een stapje hoger gaan, dan krijg je 120/12.

ADSL heeft een soort gelijk probleem, daar is het echter iets simpeler en had je vroeger SDSL waarbij de upload dus gelijk was aan de download snelheid. Kwestie van meer frequentie voor de upload gebruiken zo ver ik weet.

Dus dat wordt glasvezel of die hogere download accepteren. Overigens trek ik mijn 120mbit download dagelijks vol (Steam), dus echt nutteloos kan ik het niet noemen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 10 april 2015 00:41]

Van wat ik lees is dat de upload-snelheid per kanaal gaat. Door meer kanalen te bundelen is een hogere snelheid te halen. Dat doen ze nu al met de download-snelheid bij de snellere abonnementen. Waarom dan niet bij de upload?

En oké, zelfs het maximaal haalbare is lager dan de downloadsnelheid (in theorie 108 max). Maar 50mbps moet wel haalbaar zijn denk ik, en dat is dan al een hele verbetering t.o.v. 12mbps (en dan nog eens alleen bij het duurste abonnement) :|

Met een upload van 50mbps zou je zelfs de goedkopere abonnementen symmetrisch kunnen afleveren.
Van wat ik lees is dat de upload-snelheid per kanaal gaat. Door meer kanalen te bundelen is een hogere snelheid te halen. Dat doen ze nu al met de download-snelheid bij de snellere abonnementen. Waarom dan niet bij de upload?

En oké, zelfs het maximaal haalbare is lager dan de downloadsnelheid (in theorie 108 max). Maar 50mbps moet wel haalbaar zijn denk ik, en dat is dan al een hele verbetering t.o.v. 12mbps (en dan nog eens alleen bij het duurste abonnement) :|

Met een upload van 50mbps zou je zelfs de goedkopere abonnementen symmetrisch kunnen afleveren.
*Disclaimer ik ben nu niet echt DE persoon om dit uit te leggen*
De meeste frequentie bij de kabel is gereserveerd voor het aanbieden van video (logisch!). Zo ver ik weet werkt kabel op basis van een soort downstream met gedeelde bandbreedte. Iedereen per "lus" krijgt dezelfde info alleen de modem weet of het wel of niet voor hem is. Vroeger kon je de outlook wachtwoorden van de buurman 'sniffen' :p. Upload komt op de derde plek en werkt anders.
While downstream and upstream communications travel on a shared coax line in the customer premises, and connect to a single F connector on the cable modem, it is typical for the CMTS to have separate F connectors for downstream and for upstream communication. This allows flexibility for the cable operator. Because of the noise in the return (upstream) path, an upstream port is usually connected to a single neighborhood (fiber node), whereas a downstream port is usually shared across a small number of neighborhoods. Thus, there are generally more upstream ports than downstream ports on a CMTS. A typical CMTS has 4 or 6 upstream ports per downstream port.
TL:DR er is gewoon minder capaciteit voor upload. Aangezien kabel stiekem een beetje shared is (en niet 1 op 1 zoals met adsl) zal dat vast problemen opleveren bij hogere upload snelheden.

Ook interessant:
A 750 MHz network has roughly 110 channels of downstream capacity, of which perhaps 16 (today) are used for broadband data - so about 96MHz of spectrum versus about 30MHz of usable upstream spectrum. In addition, the downstream spectrum has higher signal to noise ratio (SNR) than the upstream, so higher order modulations can be used which deliver more bits/second through a given amount of spectrum. This biases the capacity further in favor of downstream traffic.
Verder lijkt het me economisch gezien niet rendabel om een de download te gaan beperken zodat hij synchroom lijkt. De techniek is het gewoon niet... Zie ook de capaciteiten tabel: Maximaal 1334 bij 245 Mbit. Dat cappen is alleen maar "lullig" doen. Nogmaals: er zijn duurdere abonnementen waarbij je meer upload krijgt (en ook meer download). Wil je 1:1 dan moet je glasvezel regelen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 10 april 2015 00:45]

Ik heb niet gezegd dat je de download moet cappen om 'm symmetrisch te maken. Enkel dat als 50mbps dus gewoon mogelijk is door kanalen te bundelen, je dingen kunt hebben als:
30/30, 50/50, 80/50 en 120/50.

Dan heb je nog steeds dat bij de hogere abonnementen het niet symmetrisch is, maar 50 is alsnog veel beter dan een zielige 12...
Ik heb niet gezegd dat je de download moet cappen om 'm symmetrisch te maken. Enkel dat als 50mbps dus gewoon mogelijk is door kanalen te bundelen, je dingen kunt hebben als:
30/30, 50/50, 80/50 en 120/50.

Dan heb je nog steeds dat bij de hogere abonnementen het niet symmetrisch is, maar 50 is alsnog veel beter dan een zielige 12...
Misschien kan ik mij verduidelijken met een ander voorbeeld. Stel wel nemen web hosting. Er zijn kosten in de vorm van traffic, storage, memory en cpu. Eén van die kosten is leidend (net als upload voor een kabel exploitant). Je gaat dan je pakketten op basis van die factor berekenen. Zo kan je bijvoorbeeld buitensporig hoge datalimiet krijgen omdat dat toch geen factor is. Als dan iemand vervolgens vraagt om een pakket met wat minder bandbreedte "want dat gebruikt hij toch niet" maar in plaats daarvan 100GB SSD opslag wil voor 2 euro per maand dan gaat dat gewoon niet gebeuren. Immers dan zou voor die ene klant minstens 50 euro moeten worden geïnvesteerd.

Terug naar de kabel... Als je een straat hebt met 250 Mbit totale upload capaciteit en je gaat iedereen 50mbit geven dan krijg je capaciteitsproblemen en ontevreden klanten. Dat wordt apparatuur bijplaatsen (splitsen, nog meer fibernodes, enz). Maar DOCSIS reserveert toch 96 Mhz voor downstream en maar 30 voor upstream. Ziggo verzint zelf de techniek niet en je kunt geen apparatuur plaatsen die alleen upload doet. Dus na implementatie van jou voorstel zit je met dus NOG meer ongebruikte downstream capaciteit. Dus dan kun je net zo goed de extra downstream capaciteit ook "bij" het abonnement geven die je toch anders niet gebruikt. Dan zijn we dus weer terug bij af.

Los daarvan zou ik zelf ook graag 120Mbit upload hebben :). Maar ik vond ooit adsl 264/64 Kbit super snel dus ik klaag niet... Bij BBNED had ik ooit 2048/1024 ADSL en dat was toen heerlijk. Dat werd geupgrade naar 4096/1024 en 8196/1024. Met de overstap naar ADSL2 werd dat niets beter en bleef ik jaren rond de 90KB/s hangen. Anno 2015 heb ik 1500 KB/s upload. Dat is meer dan 16x sneller in circa 2 jaar.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 10 april 2015 01:12]

Dan is het wel ontzettend oneerlijk als uploadsnelheid leidend is... :| En ook nog eens onevenredig, want 20 is het max. wat je kan krijgen... :|

De eerste ADSL-lijn die ik hier kreeg was ook 256/64kbps. Toen was het snel ja, omdat ik daarvoor alleen een analoog lijntje met 56k modem tot mijn beschikking had.

En ook niet te vergeten: in die tijd had je naast P2P, uploaden naar een eventuele webhosting of een eigen server draaien eigenlijk weinig andere upload-verslindende toepassingen thuis, waardoor het weinig uitmaakte. Maar nu wel: dingen als YouTube, hoge resolutie videobellen, digitale foto's van 10MB per stuk versturen en DropBox-achtige storage had je in die tijd vrijwel niet. En als had je ze... de gemiddelde PC uit die tijd had geen CPU-kracht om dat te verwerken. Maar nu wel.

De downloadsnelheid is heel hard mee gestegen in de afgelopen jaren, maar de upload loopt achter.
Waarom zouden kabelmaatschappijen dit moeten doen? Er is nauwelijks concurrentie dus ze kunnen de pakketten aanbieden hoe ze dit willen en dat doen ze goed.

Als 10% van alle consumenten de upload te laag vinden, is dat het probleem van die 10% het merendeel 'gemiddelde consumenten' versturen "af en toe" eens wat en zijn veelal wel bereid even te wachten. Laat ik het zelfs zo zeggen, het zijn vaak de jongeren "die tijdens hun studie op snellere netwerken zitten" die daardoor zo verwend zijn dat ze ook thuis verwachten dat een dergelijke upload snelheid aangeboden zou moeten worden. Bel eens aan bij een gemiddeld gezin en het zijn vaak de ouders die zoiets hebben van, wat interesseert mij die hele upload snelheid.

Vaak snapt men niet eens het verschil tussen upload en download en noemt men het ook wel "internet snelheid" :)
Ik heb nooit een studentenlijntje gehad, zeker niet met hoge upload. Ik woon nog bij mijn ma en zij bepaald het abonnement. Het snelste wat ik heb gebruikt hier is een 60/6 van UPC. Later is ma teruggegaan naar 50/5 i.v.m. bezuinigingen. De verlaging is niet merkbaar voor mij. De upload is vrijwel even snel/traag.

Ik merk dat de upload zeer beperkt is, omdat het uploaden van bijv. een filmpje van 4GB bijna 2 uur duurt. En ondertussen kan je ook geen Skype videogesprek voeren en internetten gaat soms minder vlot door de dicht bezette upload.

Terwijl 4GB downloaden al klaar is als je even een kop thee gaat zetten. Echt een wereld van verschil...

Ik wil best wel de wachttijd van mijn download verlengen als daarmee de wachttijd van mijn upload verkort kan worden...
Nee, ik upload geen copyright materiaal naar YouTube. Wat ik upload zijn trajectvideo's uit mijn dashcam die ik soms wil delen. En je komt zó aan de +4GB daarmee...

Dat de bestanden zo groot zijn, komt omdat de camera een minder efficiënte codec gebruikt.

Wat ik dan vaak doe om de upload-tijd te beperken, is het bestand in een lagere bitrate met een efficiëntere codec te coderen. Maar dat kost ook weer extra tijd... hoewel minder tijd dan het grote bestand uploaden... :|

Als de upload-snelheid hoger was, dan was dat re-coden niet nodig geweest...

[Reactie gewijzigd door Josefien op 10 april 2015 01:17]

gast een beetje degelijke video opneem apparaat zit zo op de 25/30GB per filmpje daarvoor heb je echt geen copyrighted materiaal nodig om dit soort bestanden te krijgen

ook game streams i.e Fraps 1080P filmpjes van 30 minuten zitten zo op de 50GB
De upload kanalen zijn iets kleiner (30M) dan de download kanalen (55M). Je kunt echter prima 1 download kanaal gebruiken en 2 upload kanalen. Dat is dan 55M down en 60M up. Een beetje afknijpen verderop in het netwerk en ze kunnen het als een 50/50 pakketje verkopen.

Dat dat niet gebeurd is dus niet omdat het niet kan. Belangrijker is dat de meeste mensen download nog steeds belangrijker vinden dan upload. Voor de download kanalen worden dus meer frequenties gereserveerd dan voor de upload kanalen.
Dit bedoelde ik dus, meer upload-kanalen bundelen zodat het wèl hoger kan :)
De upload kanalen zijn iets kleiner (30M) dan de download kanalen (55M). Je kunt echter prima 1 download kanaal gebruiken en 2 upload kanalen. Dat is dan 55M down en 60M up. Een beetje afknijpen verderop in het netwerk en ze kunnen het als een 50/50 pakketje verkopen.

Dat dat niet gebeurd is dus niet omdat het niet kan. Belangrijker is dat de meeste mensen download nog steeds belangrijker vinden dan upload. Voor de download kanalen worden dus meer frequenties gereserveerd dan voor de upload kanalen.
Maar die up en download kanalen zitten op een gespecificeerd deel van het spectrum... Sterker nog ze zitten op het tegenovergestelde uiteinde om "crosstalk" te voorkomen. De televisie zenders zitten er tussen. Zo ver ik weet kun je dus niet ineens buiten de specificatie van DOCSIS download kanalen omzetten naar upload (bij DSL wel). Zou je upstream "breder" willen maken dan zou je dus een aantal tv zenders moeten opschuiven/weg laten vallen. Vervolgens is het de vraag of de apparatuur daar wel mee werkt en dat wettelijk is toegestaan.

Het gebruiken van meer upload kanalen zonder veranderingen impliceert dat je de download kanalen ongebruikt laat. Dus meer kosten per gebruiker en/of ongebruikte downstream capaciteit sdk1985 in 'nieuws: Ziggo verhoogt snelheid Alles-in-1 Basis-pakket naar 40/4Mbit/s - update 2' .

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 10 april 2015 01:32]

Analoge TV misschien er eens uit halen, komen er heel wat kanalen beschikbaar voor internet ;)
mogen ze niet zomaar, dat is wettelijk geregeld.

EDIT:
oh, dat is vorig jaar veranderd:
"Tot 1 januari 2014 waren kabelmaatschappijnen verplicht minimaal 15 analoge zender zenders aan te bieden de keuze waarvan werdt ingevuld door de programmaraden.

Vanaf 1 januari is dat veranderd.
TV Aanbieders met ten minste 100.000 afnemers zijn verplicht om een basispakket van ten minste 30 digitale zenders aan te bieden.
Analoog aanbieden is NIET meer verplicht.
Als er toch nog een analoog pakket wordt aangeboden dan moet dat ten minste 15 zenders omvatten.
Omdat het basispakkeet nu 30 digitale zender omvat in plaat van 15 zijn er ook geen programmaraden nodig om deze nog in te vullen en zijn de programmaraden opgeheven.

Alle kabelmaatschappijen zullen dus in de komende paar jaar alle analoge zenders uitfaseren."

[Reactie gewijzigd door poktor op 10 april 2015 21:32]

Vreemd dan, want de SKV in Veendam heeft als Kabelaar zijnde gewoon symetrische snelheden.

Daar kun je kiezen uit pakketten:

100/100
75/75
35/35

http://www.kabelnetveendam.nl/

Dus waarom zou Ziggo dit dan niet kunnen?
Zal hem eerder zitten in de melding op die website dat 60% van veendam al op hun glasnetwerk zit (waar symmetrisch dus geen probleem is). Blijkbaar maken ze de pakketten op basis van glas.

http://www.kabelnetveenda...asvezel-aan-heel-veendam/

Ik beweer niet dat je het niet kan aanbieden maar dat het niet echt rationeel is omdat de techniek er niet aan mee werkt.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 10 april 2015 01:26]

Je kunt het ook zo zien: de uploadsnelheid is nu ook met 33% verhoogd. Toch mooi meegenomen.
Natuurlijk is het relatief best wel veel verhoogd. Maar netto is dat natuurlijk nog steeds niks in de praktijk als je een groot bestand wil uploaden... :| Het staat in geen verhouding tot de download-snelheid...
Dan neem je toch een duurder pakket. voor 25% meer krijg je 400% van je uploadsnelheid.
Dus ik moet het duurste pakket betalen voor slechts 20mbps upload en dan 200mbps download erbij MOETEN nemen terwijl ik het niet nodig heb?! Immers is 60mbps download voor mij al ruim voldoende. Ofwel het grootste gedeelte v/h pakket heb ik dan niet nodig :|
Ziggo is een commercieel bedrijf, ze zitten niet te wachten op maatwerk aangezien dat de processen enorm complex maakt. Kortom ze kiezen voor een bepaalde verdeling wat voldoet voor de meeste klanten. Als je dat niet genoeg vindt staat het je vrij om over te stappen.
Vergelijking : ik neem op zo'n tijd een di epvries pizza. Ik ben niet zo dol op champignons dus haal ik ze eraf. Ik heb er wel voor betaald. In jouw ogen zou er eenzelfde pizza moeten zijn zonder champignons maar dan iets goedkoper...
die vergelijking loopt nogal mank imho.
jij vind het champignons maar eigenlijk wilt zij een totaal andere pizza met extra ham erop.
je kunt het ook zo zijn, uploaden met bandbreedte is altijd lastig, maar toen ze op dat hele netwerk toch al de frequenties omver schopte door de fussie ziggo upc.. hadden ze direct de verdeling anders kunnen inzietten, uitgaande van een beetje onderbeuk gevoel omtrent eventuele technische limitaties... maar als ze die 10mbit bij deze pakketen - niet hadden gegeven hadden ze op die zelfde ruimte vermoedelijk ook wel 7mbit upload bij kunnen bieden... en 30/10 is echt wel nuttiger voor mensen dan 40/4 met al die terabytes aan data die je tegenwordig op je dropbox / youtube etc kunt krijgen, in tussen nu en niet al te ver in de toekomst verwacht ik ook wel dat programma's als skype en hangouts 4k gaan ondersteunen (als ze dat niet al doen)
Ik heb een 50/5 lijntje van UPC. Maar ik had voor hetzelfde geld liever 30/25 gehad bijvoorbeeld. Zelfs met 40/10 was ik blijer geweest... :|
Heb hier het hoogste Abo van Ziggo.
Mijn server staat nu connected aan OneDrive Unlimited. Moet je wel zelf aanvragen Onedrive en is gratis bij een 365 Office abo.
Mijn abo is 200 Mbits/20 Mbits en naar OneDrive is de bandbreedte up 1,4 Tb in een week. (2,1 Mbits). Office docs en foto's gaan best rap.
In de gebruiksvoorwaarden van Onedrive geven ze aan dat je een backup moet hebben van je eigen files, kortom ergens lokaal. Via een Nas / Server heb je dus bandbreedte zat voor uploads, dat doet er niks toe als dat "lang" duurt.
Jou Youtube films en dergelijke zullen, lijkt mij via je mobile abo gaan die bij mijn KPN abo op 4g een gemiddelde 20 Mbits/10 Mbits heeft. (max150 Mbits). Hier is het dus een verhouding van 2:1 ipv 10:1 voor vaste lijnen. Die filmpjes naar youtube zetten op je mobiele geeft al snel een leeg abo, 5gb heb je dan zo verbruikt.
Praktisch gezien heeft dit dus nauwelijks waarde een hogere bandbreedte.
Doei ik ga toch geen youtube upload doen via 3g/4g als ik dat thuis gewoon gratis via Wifi kan doen?


overigens is 1,4TB in de week met 2,1 Mbit/s niet mogelijk. Dus of het is in de maand (wat nog steeds niet mogelijk is ofwel je bedoelt 20mbits (dan is het 6,5 dagen vol uploaden)
Waar haal je het vandaan dat ik zu uploaden via mijn mobiel? Filmpje uploaden betekent niet automatisch uploaden via mijn mobiel...

Ik bedoelde met filmpje uploaden naar YouTube gewoon uploaden via mijn vaste PC thuis. En het gaat ook niet om illegaal materiaal, maar om trajectfilmpjes uit mijn dashboard-camera.
Bij zakelijke abonnementen op de kabel is de upload snelheid ook een stuk hoger :)

Niet fantastisch hoog (zoals glasvezel) natuurlijk maar wel iets. Ik weet zeker dat binnen een jaar de upload snelheden ook nog verhoogd gaan worden. Iedereen werkt tenslotte steeds vaker in de 'cloud'.
Er schijnt een (kleine) provider te zijn, ergens in een dorpje in Nederland, waar ze symmetrisch kabelinternet aanbieden: 100/100 mbit over coax.
http://www.kabelnetveendam.nl/internet-2/

Is er een van. Er zijn er meerdere.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 9 april 2015 21:32]

Dan zou ik zeggen dat ziggo dat ook over de kabel zou moeten kunnen. Ze gaan nu naar 200 MbPS terwijl die upload bagger blijft over glasvezel/coax combo. Dan zou ik met een complete 100 mbps infrastructuur binnenshuis toch liever hogere upload hebben. 90%(?) zit toch nog op 100mbps apparatuur. Waarom dan nog verder verhogen zonder upload aan te pakken.
Ja dat had ik dus zie reactie hier boven ergens. Solcon in Harderwijk deed dat. En had ook stabiel rond de 100 internet. En dat is inmiddels hmm 4 jaar terug?
4mbit up voor hun traagste abo, het is niet zo lang geleden dat we dat nog niet eens als download hadden.
Heeft ook een beetje te maken met de gebruikte techniek.
Wil je upload die gelijk is aan download dan is glasvezel (als dat beschikbaar is) voorlopig het enige alternatief.
Er moet ook een reden blijven bestaan om een hoger abonnement te pakken... Puur marketing dus.
Je moet blij zijn in België is het nog erger, bij 200mbps down krijg je net 10 mbps up :/
Dat gaat 12 worden ipv de 10 mbps die jij zegt. Is nog steeds te weining up speed imo
Waarom moeten ze blij zijn met hun 4 terwijl wij 10 hebben?
Wel het ging mij hierover, lees het artikel voor je reageert alsjeblieft.
"In februari kondigde Ziggo al een snelheidsverhoging aan voor Alles-in-1 Plus en Extra. In plaats van de 'oude' download- en uploadsnelheid van 180/18 Mbit/s heeft het Alles-in-1 Extra-pakket een snelheid van 200/20Mbit/s. Abonnees die het Alles-in-1 Plus-pakket afnemen zagen de snelheid oplopen van 90/9Mbit/s naar 120/12Mbit/s."
Ze hebben al dubbel zoveel upload als de belgen.
Bij XS4ALL heb ik via VDSL een upload van 22Mbit/s. Bij XS4ALL beperken ze de upload niet op basis van je abonnement (download doen ze wel, voorheen was dit niet zo via IPv6).
Via VDSL van XS4ALL heb ik 22Mbit/s upload (ondanks dat abonnement tot 10Mbit/s gaat maar XS4ALL beperkt de upload niet) dus niet enkel via Glasvezel worden al hogere snelheden behaald. Heb begrepen dat KPN bezig is hogere snelheden te testen, met VDSL is een snelheid van 200/200Mbit/s straks mogelijk is.
tjah ik weet niet hoe het zit met grote providers maar ik krijg bij solcon (harderwijk) over fiber toch echt gewoon netjes 100/100 duplex
En wanneer komt er eens een nieuw instap abonnement voor iemand die al die hoge snelheden niet nodig heeft en gewoon wat minder wil betalen?
De uploadsnelheid verhogen is een technisch probleem. Het signaal moet tegen de stroom in retour en dat kost vermogen en er veel bandbreedte. Het probleem ligt hoofdzakelijke in het stukje coaxkabel van de woning en het wijkcentra . deze zijn verder op glaskabel aangesloten. België wordt internet al aangeboden in de verhouding 20:1 en niets zoals bij ons 10:1
Ik heb dit verhaal van techneut die apparatuur aan kabelproviders levert Het was wel erger technisch maar ik hoop dat ik beetje begrijpelijk heb weergegeven
Neem je toch een alles in 1 extra. Heb je meteen 20mbps upload.En anders idd glasvezel. Als je met een heel gezin op internet wil is meer bandbreedte in de DL wel zo prettig.
up gaat van 3 naar 4 Mbit. Procentueel gezien een enorme vooruitgang, toch?
Net direct even getest, het werkt :D heb nu rond de 40MBit/s D en 4MBit/s U

Ik vraag me af waarom Ziggo dit niet aankondigd, dit is toch goede publiciteit?
Ze willen niet dat mensen met duurdere pakketten gaan downgraden. :)
Anoniem: 463321
@Joop10 april 2015 00:25
Dat is kul want op een gegeven moment kondigt Ziggo het wel officieel aan. Iedereen die het dan hoort kan dan alsnog gaan downgraden.
Mee eens! Alleen zal wellicht zo snel gaan als hun bericht over de overname van UPC, kreeg van de week pas een brief binnen.
Ik denk dat het toch al gepland was en dat ze bang zijn dat hun klanten dat als een flauwe Wiedergutmachung zullen voelen. Bovendien zitten de mensen die de grootste moeite hadden om allerlei settings weer goed te zetten niet zo op hun snelheid te letten als de mensen op dit forum, denk ik.
Omdat het officieel pas op 1 mei ingevoerd wordt. Ze zijn eerst bezig met testen. :)

Staat ook in de brief dat het vanaf 1 mei verhoogd wordt maar als je het eerder wilt hebben dat je je modem moet resetten.
Ik vraag me af waarom Ziggo dit niet aankondigd, dit is toch goede publiciteit?
Niet als dit ten koste gaat van de bitrate van HDTV. :(

edit: Door de verlaagde "variabele" bit rate van UPC is de beeldkwaliteit zichtbaar afgenomen sinds de conversie van Ziggo. Internet neem ik niet af van Ziggo. Voor mij een daadwerkelijke verslechtering dus.

[Reactie gewijzigd door Toff op 10 april 2015 01:01]

Mooi, meteen mijn abbo veranderd van Z2 naar Z1
Dit artikel heeft het over Alles-in-een pakketten en niet over Z* pakketten, dus ik weet jou beweeg reden niet om terug te stappen naar iets zonder dat er iets is veranderd
Ik heb Z1 en kan bevestigen ook daar de snelheden veranderd zij naar 40/4.
Inderdaad, dit is niet duidelijk uit het artikel, maar de ervaring leert dat Z3 altijd gelijk loopt met Extra, Z2 met Plus en Z1 met Basis. Het enige wat er bij Alles in 1 bij komt is telefonie.
Let op dat Z3 een upload heeft van 40Mbit waar Extra een upload van 20Mbit geeft.
Ik denk dat hier wordt bedoeld de oude naamgeving Z3, dit was het abonnement zonder telefonie en loopt sinds 120 Mbps volgens mij qua snelheid gelijk met alles-in-een extra. Zakelijk Z3 heeft inderdaad 40 Mbit upload.
Ik denk dat hier wordt bedoeld de oude naamgeving Z3, dit was het abonnement zonder telefonie en loopt sinds 120 Mbps volgens mij qua snelheid gelijk met alles-in-een extra. Zakelijk Z3 heeft inderdaad 40 Mbit upload.
40Mbit upload?
Ik zit daar ook over te denken. Heb nu 120, maar haal net 90, want kaart gaat maar tot 100. Maar om te internetten is 20 al meer dan genoeg. Films downloaden doe ik toch niet.
Filmpje stream op HD (netflix) = 8Mbit/s
Filmpje stream op 4k (netflix) = 25Mbit/s

40/4 zal dus voor de meeste gebruikers meer dan genoeg zijn.

Alleen die upload snelheid moet eens omhoog :(

[Reactie gewijzigd door 646678 op 9 april 2015 19:58]

Wij kijken wel eens op 2 tv's tegelijk Netflix dus dat is geen probleem met deze snelheid? Dan ga ik dus mooi downgraden. Film downloaden hoef ik geen snelle verbinding voor te hebben want dat doet mijn NAS geautomatiseerd met Couchpatato. Waarom moet alles toch snel tegenwoordig? Geen haast is mijn motto. ;)

[Reactie gewijzigd door 445033 op 9 april 2015 21:02]

Dat hoeft geen probleem te zijn. Netflix past de beeldkwaliteit aan op de beschikbare bandbreedte. Tenzij je tegelijkertijd hele grote bestanden aan het downloaden bent verwacht ik geen problemen.
40/4 zal dus voor de meeste gebruikers meer dan genoeg zijn.
Op dezelfde manier dat een auto met 1 stoel die 80KM/h kan voor de meeste mensen voldoende zou moeten zijn. Toch koopt iedereen vijf zitplekken en 200KM/h terwijl je daar meestal niks aan hebt voor je dagelijkse woon-werkverkeerd.

De topsnelheid/capaciteit is er niet voor wat je meestal nodig hebt maar om genoeg ruimte te hebben om de meeste pieken op te vangen.
Ik heb hier een 5.5 Mbit lijn, en ik kan ook Netflix in HD kijken dus die 8 Mbit lijkt me wat optimistisch.
Dat komt omdat Netflix de beeldkwaliteit en bitrate aanpast aan jouw bandbreedte. Op die manier kun je toch prima kijken maar hebt in de regel een minder scherp beeld dan iemand met een fatsoenlijke breedbandverbinding.
Ik wil dus wel de hoogste beeldkwaliteit dus ....wel of niet downgraden?
Om met 2 TV's te kunnen "Netflixen" in HD heb je tussen de 15 en 20 Mbit nodig. Met het Z1 abonnement (of AIE "Basis") heb je dus al het dubbele.

Tenzij je met twee toestellen in 4K gaat kijken zul je aan het goedkoopste abonnement ruimschoots voldoende hebben. Bovendien kun je bij Ziggo er altijd nog voor kiezen om tijdens je contract een snellere verbinding te bestellen.
Gewoon downgraden. Blijkt het te traag dan upgrade je weer. Bij Ziggo kun je dit allemaal online regelen.
Downgraden, als het je neit bevalt kan je weer upgraden. Dit duurt een uurtje hoogstens
Netflix past automatisch hun kwaliteit aan terwijl media afspeelt, aan de hand van beschikbare bandbreedte, kan dus best zijn dat wanneer je een snellere verbinding hebt dat je het wat scherper ziet worden.
Voor 4k beelden is het wel handig als je een 4k monitor hebt anders is het zo zinloos.
Ik ben toen juist voor de 90/9 gegaan (heb nu dus 120/12) vanwege de upload. Ik zou ook al tevreden zijn met 40/10. Ik gebruik OneDrive zeer veel en dan is die trage upload (we hadden 1Mbit) zeer vervelend.
Dan zou ik een stapje lager gaan met mijn abbo :)
Net van UPC zelf (helpdesk) gehoord dat maandag a.s. al hun abbo's op de schop gaan!

Nu wil ik downgraden van m'n triple-play naar 2-in-1 en 120MB naar 50 wegens kosten besparing. Ik zit nu heel erg te twijfelen of ik morgen asap mn abbo laat downgraden, of de gok neem dat maandag er de 50MB niet uit gaat.....
Gisteren mijn abonnement aangepast. Je hebt 14 dagen bedenktijd.
14 dagen bedenktijd is enkel bij het afnemen van een nieuwe dienst niet bij het wijzigen van een abonnement. Immers je weet al wat de dienst inhoudt en breidt deze enkel uit.

Je zou dus theoretische 14 dagen Fox Sport kunnen nemen en dan zeggen "ik wil het toch niet".

De vraag is of je een nieuw jaarcontract bent aangegaan bij de wijziging. Bij sommige providers (bijvoorbeeld XS4ALL) is dit niet zo en kun je altijd terug veranderen op elk moment zonder bijkomende kosten.

Maar er is geen wettelijke bedenktijd.
Ik ben een bestaande klant (ik neem al TV Basis af). Ik heb deze nu omgezet naar een Alles in een Basis met telefonie en internet.
Dit staat in de bevestigingsmail.
U heeft het recht om tot en met 14 dagen na ontvangst van het installatiepakket of de diensten de bestelling zonder toelichting en zonder administratiekosten te annuleren.
Je kunt er dus binnen 14 dagen gewoon van afzien en terugkeren naar de oude situatie.
Ik ga akkoord met de minimale contractduur van 12 maanden. Deze contractduur geldt alleen voor Alles-in-1; voor eventuele extra bestellingen geldt een contractduur van minimaal 1 maand.
Ja, je sluit dus een nieuw contract af. Dus na de bedenktijd van 14 dagen zit je er 12 maanden aan vast. Maar wel met korting. Voor Alles-in-een-Basis: de 1e 6 maanden €30, daarna 45,95. Gemiddeld dus € 38.

Blijken de nieuwe abonnementen (tijdelijk) veel gunstiger te zijn dan zeg ik a.s. maandag of dinsdag subiet mijn zojuist afgesloten contract weer op en sluit een nieuwe af. Ik heb dus nog steeds de keuze(vrijheid).

[Reactie gewijzigd door ariekanari op 9 april 2015 23:19]

Goed punt! Even laten passeren bij de baas thuis, en dan 1200 bellen :Y)
Gezien ik (denk ik) niet meer mag editen:

Toch de gok genomen te wachten tot maandag. Helaas waren mijn twijfels gerechtvaardigd. Het is niet alleen duurder geworden, maar ook langzamer :'(

Ik ga even onderzoeken of ik toch niet weer terug naar ADSL kan/wil.
Maandag publiceert Ziggo haar nieuwe na-de-fusie abonnementen.

[speculatie]
Ik verwacht dat het basispakket dat ze dan aanbieden 50/5 Mb/s zal zijn, net zoals bij UPC nu. Het zou immers wel erg vreemd zijn als het nieuwe basispakket een lagere snelheid zou krijgen als het huidige basispakket bij UPC. Intussen hebben ze op welkom.ziggo.nl beloofd dat iedereen zijn huidige abonnementen houdt. Dus alle Ziggo Basis-klanten zitten vanaf nu vast op 40/4. Wil je ook 50/5, dan moet je een nieuw abonnement afsluiten. En ik gok maar zo dat dat nieuwe pakket duurder wordt dan het huidige Basis. Dus kun je kiezen: voor eeuwig vast op 40/4, of tegen hogere prijs 50/5.

Dit is gelijk ook een goede verklaring voor het feit dat ze geen publiciteit zoeken met deze verhoging; over vier dagen bestaat dat product niet meer in de huidige vorm.
[/speculatie]

Hetzelfde geldt overigens voor Z1, ook die is verhoogd naar 40/4.

[Reactie gewijzigd door Jerrythafast op 9 april 2015 19:50]

Ik denk dat je het wel cynisch bekijkt denk eerder dat het zo is dat het basispakket 40/4 Mbit zal zijn en dat de upc abonnees hun 50/5 Mbit snelheid behouden.
Ja het is logische dat ze het nu verhogen naar 40/4 om het maandag weer te wijzigen naar 50/5.
Zou kunnen. Ik heb nu 40 down en 5 up. Vreemde combi.
EDIT: Up is nu terug naar 4. Vreemd. Blijkbaar was men nog aan het inregelen vandaag.

[Reactie gewijzigd door poktor op 10 april 2015 21:57]

Mijn 2 cents.
Als er pakketwijzigingen worden doorgevoerd (en komt er vast omdat harmonisatie de communicatie vergemakkelijkt) lijkt het mij meer voor de hand te liggen dat alle bestaande en tussentijds afgesloten abonnementen worden geupgrade naar de nieuwe snelheden maar met behoud van de oude tarieven. Die oude tarieven zijn dan slechts tijdelijk, namelijk tot aan de eerst volgende prijsverhoging. Op dat moment heeft een consument de keuze: accepteren of opzeggen.
We zullen zien...
Ik ben hier op zich blij mee, ook al ben ik niet van plan Ziggo te nemen, want door deze verhoging zal KPN/Telfort misschien ook wat gaan verhogen, ook al zijn die nog steeds relatief goedkoper.
KPN/Telfort, misschien zeg ik nu iets heel doms, maar ben je dan niet ADSL/VDSL(2) klant? In dat geval ligt het maximum op 50/5. KPN is wel bezig 'Vectoring' uit te rollen over de straatkasten in Nederland, waarna het maximum op 100/10 komt te liggen.
KPN/Telfort kunnen niet verhogen, want de ADSL-techniek staat dat niet toe.
Wil je toch hoger, dan zijn fikse investeringen nodig: nieuwe DSLAM-apparatuur in de telefooncentrales en uitlevering van VDSL-modems. Op een andere manier kun je niet sneller. ADSL zit aan zijn max. That's it.
Ziggo is lekker bezig, de gemiddelde downoad snelheid in nederland zal straks weer een stukje hoger liggen.

Nederland staat nu 4e in europa en 8e wereldwijd. Best een nette prestatie
linkje naar gegevens -> http://www.netindex.com/download/
Mja... die cijfers zijn van Ookla, of terwijl speedtest.net. Imo niet de betrouwbaarste cijfers, word door gebruikers zelf gedaan dus ik vermoed dat 75% via wifi test...
Op zich niks mis mee mee mis je een fatsoenlijk WiFi netwerk hebt.

Testen via Mobiele netwerken en openbare Wifi hotsports daarintegen, dat trekt het gemiddeld naar beneden
We mogen er toch wel vanuit gaan dat de gemiddelde modem/router/accespoint niet op de meest ideale plek ligt, in de Meterkast (echt top voor WiFi ) /achter of naast de verwarming (ook zo fijn) /achter tv kast en geen 11n of 11ac ondersteuning heeft. Daar komt nog eens bij dat ac niet veel zendbereik heeft, en alle WiFi protocollen foutcorrectie toepassen en half duplex zenden/ontvangen. Nu heeft de gemiddelde Nederlander op zijn minst 5 buren waarvan er 3 op het zelfde kanaal zenden. Dan mag je blij zijn dat de WiFi verbinding 50 % van de "verkochte" snelheid haalt.
Hier met een draytek2132 gewoon 50/50, met de modem achter de tvkast :+
En hoeveel mensen hebben een draytek staan? De thomson/arcadyan (experiabox) die de gemiddelde consument heeft staan is gewoon kut.
Buiten het 50/50 is de draytek ook kut hoor. Veel meer zit er namelijk niet in. Geen 5Ghz, geen upnp, geen bridgemode, niets waar je wat aan hebt.
Ookla levert de meet-engines, die je lokaal kunt installeren. Dat heeft Ziggo ook gedaan. En UPC. En KPN. Je meet dus enkel binnen het Ziggo-netwerk. Check de Ookla-site maar n's. http://ookla.com Je kunt een free-to-try 30-dagen-versie downloaden en zelf proberen. Ookla heeft de hele speedtest-markt overnomen en is nu monopolist op dit gebied.

[Reactie gewijzigd door poktor op 10 april 2015 22:04]

Resetten of rebooten?
Rebooten. Instellingen resetten hoeft niet.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 9 april 2015 20:05]

inderdaad. power off, 30 seconden wachten, power on.
Dan 5 minuutjes wachten tot alles is opgestart en klaar.
Volgens de Ziggo site is het: 10 seconden stekker eruit. Stekker erin, klaar.
Dat kan, maar dan zijn de elco's niet helemaal leeg.
Nee oké, maar het helpt iig wel, en dat is toch het belangrijkste IMO. In mijn geval werkte het.
Anoniem: 662791
9 april 2015 20:58
Is het normaal dat de uploadsnelheid altijd 10 keer zo traag is als de downloadsnelheid? Ik heb namelijk 120/12 nu...
Ja. Dit ligt aan de techniek van netwerkverkeer over DOCSIS of ADSL. Daarbij wordt gekozen voor een lagere upload snelheid ten gunste van een hogere downstream over koper. Alleen glasvezel heeft dit effect niet nodig, en is even snel in beide richtingen.
Toevallig net m'n modem in bridge laten zetten, dus reboot gehad. Nieuwe Asus RT-N66W aangesloten en even een speed test gedaan. Klopt als een huis! Ben TV + Internet Z1 abonnee. :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee