Ziggo introduceert Horizon-platform na fusie met UPC

Ziggo komt met een aantal nieuwe abonnementsvormen, waaronder twee Alles-in-1-abonnementen waarin het Horizon-platform van UPC is opgenomen. Voor zakelijk internet komt Ziggo met een 500/40-pakket. Ziggo gaat maandag officieel samen met UPC.

De nieuwe abonnementsvormen gaan alleen gelden voor nieuwe klanten of voor klanten die het abonnement willen wijzigen. Voor huidige klanten verandert vooralsnog dus niets. Het zogeheten Start-abonnement kost 45,95 per maand en biedt naast digitale televisie ook toegang tot het Horizon Go-platform. Daarmee kan via een tablet of mobiel naar televisie worden gekeken. De internetverbinding heeft snelheden van 40/4Mbit/s.

Het Complete-pakket kost 59,95 per maand waarbij de consument onder bruikleen de beschikking krijgt over een Horizon-settopbox. Dit abonnement biedt naast 120/12Mbit/s internet ook toegang tot het MyPrime-platform, een dienst waarop films en series zijn te bekijken. Daarnaast introduceert Ziggo Replay TV. Daarmee kan een tv-kijker tot zeven dagen terug naar televisieprogramma's kijken, ook als het programma nog niet is afgelopen. Reclameblokken zijn echter niet door te spoelen. Het duurste abonnement heet Max en kost 73,95 euro per maand. Naast internet met 200Mbit/s wordt ook in deze abonnementsvorm een Horizon-settopbox aangeboden.

Ook de pakketten waarin geen telefonie aanwezig is, zijn aangepast. Het TV+Internet Start-pakket kost 44,50 euro per maand en biedt tevens 40/4Mbit/s internet. Het Complete-pakket biedt tevens Horizon-tv, 120/12Mbit/s internet en kost maandelijks 58,50 euro per maand. Het Max-pakket biedt met 200/20Mbit/s de hoogste internetsnelheid en kost maandelijks 72,50 euro.

Ziggo zegt dat het, nu de fusie met UPC een feit is, Horizon-settopboxen in zijn gebied gratis laat plaatsen door een monteur. Ook zal de Horizon Go-app de huidige Ziggo-applicatie op iOS en Android gaan vervangen. De nieuwe abonnementen zijn niet alleen voor mensen die in Ziggo-gebied woonden van toepassing, maar ook voor mensen die tot aan maandag klant waren bij UPC. Inmiddels worden bezoekers van upc.nl doorgestuurd naar de website van Ziggo.

Voor zakelijke gebruikers komt Ziggo met een abonnementsvorm met een downloadsnelheid van 500Mbit/s en een uploadsnelheid van 40Mbit/s. Deze is te vinden in het Connected MKB-abonnement. De zakelijke abonnementen bieden ten opzichte van de consumentenpakketten een helpdesk die langer bereikbaar is en een snellere aanwezigheid van een monteur mocht dat nodig zijn.

Nadat Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, was overgenomen, begon de kabelaar na de fusie met diverse aanpassingen om de dienstverlening gelijk te schakelen. Het meest zichtbare was de 'netwerkharmonisatie' waarbij Ziggo-klanten de frequenties voor digitale tv moesten aanpassen. Inmiddels worden ook de wifi-hotspots van de twee kabelaars samengevoegd, waardoor abonnees van Ziggo en het voormalige UPC van meer dan 2 miljoen hotspots gebruik moeten kunnen maken. Deze samenvoeging moet op 17 april zijn afgerond.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

13-04-2015 • 08:11

339 Linkedin

Reacties (339)

339
338
216
6
0
2
Wijzig sortering
Ook kun je geen losse smartcards bestellen, je betaald nu vanaf €2,- per maand per extra kaart!
per 1 april leveren ze al geen kaarten meer uit. Nettto netto heeft de grootaandeelhouder voor het beste verdienmodel gekozen. Balen, gelukkig heb ik er nog enkele liggen, hopend dat die nog wel te activeren zijn.... reken maar dat we over een jaar dik een tientje per aansluiting extra betalen.
Reken maar dat je over 10 jaar gewoon via internet tv kan kijken. De provider maakt dan niet meer uit je kiest zoals netflix gewoon een pakket bij een aanbieder die het via internet streamt. Het enige dat je nodig hebt is een internet aansluiting.
TV kijken in de vorm van zenders zal steeds meer verdwijnen. Ik snap bijvoorbeeld niet hoe mijn ouders TV kunnen kijken waarbij ze het content niet zelf kunnen bepalen!! Voor mij is dat zo ouderwets.

En het gros was op de Nederlandse TV komt is allemaal de mol troep. TV programma's waar spontaan je IQ van daalt.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 13 april 2015 09:13]

Tweakers en jonge mensen hoor ik dit veel zeggen. Er zijn ook al onderzoeken geweest dat mensen van 40 en ouder gewoon gaan zitten en kijken wat de pot schaft.
Ben nog net geen 40 maar ben al aardig in de buurt. Die doelgroep doet dat ook niet. Althans, niet allemaal. Ik denk dat het snel kan gaan als streaming volwassener gaat worden. Ook met de oudere doelgroep. Ik heb momenteel enkel nog een TV abonnement voor de oppas meisjes. Zelf hebben wij de TV voor het laatst aangehad tijdens oud en nieuw. Enkel als wij de content zelfs kunnen kiezen, zoals met Netflix, dan heb ik interesse. Hiervoor wil ik ook best betalen en dat doe ik dan ook.
Anoniem: 399807
@TLer13 april 2015 11:59
Ik zit ook rond die leeftijd maar kijk nauwelijks tv. Je kijkt altijd meer dan je denkt echter. Maar reclames irriteren me zo gigantisch tegenwoordig dat ik in tv doorgaans geen zin heb. Af en toe eens een film en dan moet ik tijdens de reclames vluchten. :'( De banaliteit is ...té erg.

Ik denk wel dat tv zoals we dat van vroeger kennen gaat verdwijnen. De tv heeft haar status verloren. Alles wordt straks een stream. Ik vind het ook bizar dat er een service is waar je tot 7 dagen terug programma's kunt zien maar reclames niet kunt doorspoelen. En daar betaal je dan voor? In welk surrealistisch drama met gele wegen en pratende konijnen is dat ineens acceptabel?!? Betalen voor reclame?

Okay, om dit even duidelijk te krijgen. Ik betaal €74,- voor deze 'service' maar wordt dan door Ziggo geleefd en becontroleerd tijdens de reclames, die ik 'moet' zien en als ik dat niet wil moet ik in mijn eigen huis, waar ik de huur betaal deze cyber-huisvredebreuk verdragen of naar het toilet vluchten of koffie zetten.

Laten we praten over verschuivende latten van wat we als consument allemaal pikken. :?

Het nadeel van de teloorgang van de ouderwetse tv is wel wat we laatst zagen bij TV5. Met uitzondering ging vroeger de tv op sneeuw. Dat gaat nu veel vaker gebeuren, omdat er veel meer mis kan gaan. Hacking, cybercrime en terreur, storingen van de kant van de aanbieder. Maar aan je eigen kant storingen in je eigen PC, modems, routers etc.

Voordeel is, als je graka ontploft (en je kijkt op je pc) dan kun je weer eens boek lezen. Of vroeg naar bed. :z
Ik ben 62 jr, maar kijk heel selectief voor de rest stream ik veel films.
Bovendien hoor ik niemand over de mogelijkheid dat je bij horizon 4 films tegelijk kan opnemen en met een noodgang door de reclame heen kan spoelen. :+
Misschien is dat omdat films opnemen nog altijd meer werk vereist (om te zwijgen over het uitknippen van de reclame) dan gewoon iets bekijken op een Video-on-demand dienst a la Netflix?
Gezien de al sterk gedaalde en nog steeds dalende waarde van content op normale TV kanalen (k kan niets zeggen over Horizon) is het ook al niet vreemd dat mensen minder opnemen lijkt me. Immers, je neemt alleen iets op als je het belangrijk vindt om terug te kunnen kijken, nietwaar?
Dat was onze hoofdrede om te stoppen met TV kijken. Eerst geen fimls meer. In eerste instantie omdat SBS6 het zo leuk vondt om hart van Nederland tussen een film te programmeren. Later werden de reclames zo erg dat ik er gewoon geen zin meer in had. Nog wel even series gekeken, maar die worden nooit af gemaakt. Ja GTST, maar daar heb ik geen interesse in. Nu kijken wij helemaal niets meer op de reguliere TV. Enkel wat nieuws programma's, maar ook dat kan online tegenwoordig.

Nee, Internet een 1 of 2 streaming diensten en ben blij.
Het is inderdaad niet iedereen natuurlijk. Maar ik zit nog onderin de 20 en ik vind het soms ook wel lekker om gewoon te kijken wat er nu op TV is, terwijl netflx met 1 druk op de knop ook aanstaat. Het is vooral fijn als je met meerderen kijkt, het eens worden over een film of serie is dan moeilijk, vooral met wat eigenwijze mensen in de familie :+

Gewoon kijken wat er nu draait is soms erg fijn, al is het maar om inspiratie op te doen om vervolgens zelf iets op te zetten :9
Waarschijnlijk zal zo'n variant 'kijken wat de pot schaft' ook geïntegreerd worden in de streaming diensten binnenkort (als ze slim zijn).
Er komt een moment dat Ziggo & Co te ver doorslaan en hun hand overspelen. Daarnaast zal een deel van de oudere mensen ook nog van mening veranderen: dat men nu nog "ouderwets" tv wil kijken wil niet zeggen dat ze dat over een paar jaar nog steeds willen doen.
Ik ben 50 en kijk in principe alleen Netflix en opgenomen programma's. Alleen op het gebied van streaming is het nogal mager gesteld. Netflix is goed, HBO GO is ronduit bagger, met name de beleving maar de content is ook niet meer wat het geweest is. Dat heb ik dus opgezegd. Video land,.. laten we het daar maar niet over hebben. Dus als er niet snel een nieuwe, goede aanbieder komt, krijgt Netflix de overhand. De enige die misschien wat tegengas kan geven is Amazon Prime. Maar ook dat is nog een paar jaar weg.
Ik voel me beledigd :) ben halverweg de 41 en kijk al 10 jaar geen ned 1,2 of 3 meer.
Ik ben "nog" ouder en voor mij geldt hetzelfde.
Ik haakte af toen ik Paul de Leeuw op twee zenders tegelijk voorbij zag komen.
Ben bijna 50, maar neem van mij aan dat ook ik liever met Netflix, popcorn-time of wat anders gedownload van welke nieuwsgroep dan ook aan de slag ga.
HIer nog zo een.
Als ik al eens normaal TV kijk is het BBC.
Geen reclame en daar wil nog wel eens een goed programma voorbij komen.
Word je niet een beetje moe van al dat denken over wat je gaat kijken? Ik vind het wel leuk om even door alle zenders heen te zappen. Zie je opeens weer een leuke documentaire/programma op discovery ofzo.
Toevallig afgelopen weekend zo'n 5 films gekeken. Het kwam uiteindeljk de strot uit. :P
Alhoewel de content tegenwoordig nogal waardeloos is.
Precies! Ik heb harde schijven vol met films, series en wat niet. Maar ik kijk er bijna nooit naar. Als puntje bij paaltje komt is het prettig om gewoon dat ding aan te zetten en te kijken naar wat er toevallig voor is. Na een hele dag werken vind ik het prima als de keus voor me gemaakt wordt.

Natuurlijk komt het wel voor dat er op al die zenders echt helemaal niks leuks is. Dan zet ik de tv uit en de radio aan en ga ik internetten. De drempel om echt iets uit te zoeken om te gaan zien is behoorlijk hoog. Daarbij komt dat, als je bijvoorbeeld een aflevering van een serie gaat kijken terwijl de hele serie al staat te wachten op je harddisk (of op Netflix), het vaak gruwelijk laat wordt.

Ze roepen al 10 jaar dat tv kijken dood is, maar ik moet het nog zien gebeuren...
Als puntje bij paaltje komt is het prettig om gewoon dat ding aan te zetten en te kijken naar wat er toevallig voor is. Na een hele dag werken vind ik het prima als de keus voor me gemaakt wordt.
De keuze tussen Geer, Goor, boer zoekt vrouw, GTST, wie is de fucking mol en ga zo maar door is er voor mij anders één van: liever niet. Daar knap ik binnen 10 tellen op af. Die hersenloze troep daar ren ik echt voor weg...
Die hersenloze troep zoals jij het noemt kijken mijn vriendin en ik wel graag naar, en wij zijn beiden niet dat je zegt hersenloos.

Nee als wij niks te doen hebben en 's avonds thuis komen gaat ook de TV aan met oa wegmisbruikers etc en vervolgens GTST, in de tijd van Geer en Goor stond elke aflevering op, flauwe humor en wij konden erom lachen, hersenloos? nah. Heerlijk na een dag werken op de bank ploffen en een beetje zappen naar iets leuks.
Is er een avond niks ''leuks'' op TV dan zetten we myprime of HBO op en zoeken we daar een filmpje uit.

Als jij liever gaat denken onder het genot van een potje schaak moet jij dat toch zelf weten? Een uitspraak als hersenloze troep vind ik uiterst ongepast en zeker niet doordacht.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 14 april 2015 06:51]

Ik denk nog steeds dat die programma's vooral worden bekeken als behang. Het zit tegen de muur, je kunt er niet omheen. Net zoals de radio meestal niet aan staat om echt te luisteren. Tv Is alleen nog een middel voor het verspreiden van reclame. De rest us bijzaak. Ze maken programma's waarvan de meerderheid het net niet de moeite waard vind om het af te zetten. Dan heeft de reclame maximale impact. Overigen: vrienden en collega's die ik spreek vinden boer zoekt vrouw en geer en goor ook verschrikkelijk onnozel, maar kijken desondanks omdat er niks leukers op Is. Hoe minder kwaliteit, hoe meer je accepteert. Gelukkig heb ik een mediaplayer met wat series die ik echt leuk vind, en zonder reclame kan kijken...
Nou als jou vrienden en collega's het opzetten omdat er niks anders is, en het zelfs onnozel vinden, wie is dan eigenlijk onnozel? Er zijn miljoenen andere dingen te doen behalve TV kijken..

Mij lijkt dat je redelijk hersenloos bent wanneer je jezelf verplicht TV te kijken, ook al is het iets ''stoms'' of ''onnozels'' wat op de tv is.
Om even jou eigen woorden naar jou toe te draaien.

En nee ik keek niet naar geer en goor omdat hun behang zijn, maar dat doen jou collega's / vrienden en hoog waarschijnlijk jijzelf wel kennelijk :). Ik keek ernaar omdat ik erom kon lachen, ik hou wel van dat soort humor.
Zo heeft ieder zijn ding, maar onnozel of hersenloos? nee

Maar goed dit alles heeft totaal niks meer met het artikel te maken :)

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 16 april 2015 06:17]

Dat is precies wat ik zeg, ik vind dat onnozel, en dus doe ik daar niet aan mee. Mij zul je niet betrappen op het vrijwillig kijken naar geer, goor, of wat oninteressante boeren die nog on interessantere vrouwen zoeken. Je zult toch zeker niet beweren dat daar veel inhoud in zit? Er zullen zeker mensen zijn die dat oprecht leuk vinden, maar ik denk inderdaad dat de meeste mensen daar naar kijken om dat er niks interessanters is, en graag willen meepraten bij het koffieapparaat op kantoor.Waar ging het artikel ook alweer over? ;-)
Inderdaad, TV kijken is soms net als radio luisteren. Gewoon neerploffen en zien wat je geserveerd krijgt. Ik blijf niet thuis voor een programma en zet er ook de TV niet voor aan (bepaalde sport evenementen daargelaten), maar het is af en toe heerlijk gewoon te kijken de pot schaft.

Voordeel van streamings diensten (of eigen materiaal) is dat je niet tijd gebonden bent. Maar ik heb mijn Nas al weken uitstaan, netflix en plex zijn toch praktisch altijd beschikbaar.

[Reactie gewijzigd door Zondaar313 op 13 april 2015 10:05]

Anoniem: 399807
@com2,1ghz13 april 2015 12:04
Keek vroeger regelmatig docu's op NGC en Disc. Maar als ik zap dan zie ik alleen nog programma's over over mensen die hun beroep uitoefenen, zoals vissen of opkopen van oude spullen of propaganda programma's over politiewerk gericht tegen drugs. :O Je kunt dus mensen zien werken of mensen zien werken. En het gaat over geld, winst maken of 'law enforcement'.
:|
Blijkbaar vinden mensen programma's die gaan over burgertjes pesten leuk. Net als dat kotsprogramma 'Wegmisbruikers'. Vooral die politieprogrammas uit Engeland probeer ik te vermijden.

Die veilingprogrammas waren in t begin wel grappig, nu is het zooo toevallig weer dat ze weer eens een item hebben gevonden waar ze een paar ton mee winst maken :')
Sloopauto's restaureren en er 30k winst mee maken. Zie daar echt voor het eerst dat een auto als een investering wordt gezien :P

Maar af en toe komt er wel iets leuks. Onlangs ontdekte ik op NGC Brain games. Wel grappige dingetjes om te leren.
Anoniem: 399807
@com2,1ghz13 april 2015 12:28
Oh ja, dat misselijke programma ja. Ik vermijd het want ik wordt ronduit kwaad. Maar dat is de bedoeling. Voor sommige mensen geeft dat een kick. Het is allemaal bedoeld om een emotionele response op te wekken.
Goed, je doet iets fout, maar daar gaat je privacy en de programmamakers verschuilen zicht achter de politie, die er alles aan doet om die lui te beschermen. En ze mogen filmen want het is de openbare weg!

Het is immoreel. Het is vunzig en naming en shaming en zou bij wet verboden moeten worden. Tijd voor een wetswijziging.
Moet je inderdaad zorgen, dat er wetgeving komt om filmen (en dan meteen ook maar fotograferen en geluid opnemen) op de openbare weg te laten verbieden. Direct ook camera's in telefoons verbieden, want daar kun je de nieuwe wet mee overtreden. :)
Anoniem: 399807
@EdwinH.14 april 2015 09:12
Precies. Telefoons moet je mee bellen, niet iedereen te pas en te onpas de privacy mee beroven.
Maar wat heeft dat met het horizon platform te maken? Niks toch?:P
Word je niet een beetje moe van al dat denken over wat je gaat kijken? Ik vind het wel leuk om even door alle zenders heen te zappen. Zie je opeens weer een leuke documentaire/programma op discovery ofzo.
Ik denk helemaal niet wat ik ga kijken; ik weet wat ik ga kijken want het is maandag. Ik weet dus wat ik kijk en wat ik ga eten. Een Discovery docu zal ik hooguit ontdekken op de zapmomenten als er een lacune is in mijn 'kijkrooster'. Mits de tv aan blijft, want er nog genoeg te doen.
Anoniem: 664231
@Texamicz13 april 2015 11:40
sommigen programma's zijn niet online te kijken
En het gros was op de Nederlandse TV komt is allemaal de mol troep. TV programma's waar spontaan je IQ van daalt.
Heel genuanceerd dit...
Anoniem: 396280
@Texamicz13 april 2015 13:06
Kijk jij veel naar Nederlandse TV of zo?
Beetje dom commentaar vind je niet? alsof we al 50 jaar WEL zelf de content kunnen bepalen. Dat staat nog zo in de kinderschoenen dat ik wel snap dat "oudere" mensen hier nog niet helemaal vertrouwd mee zijn..
Ik gebruik de (Internet) gids om te zien of er iets is dat ik wil kijken. Ik ga zelden zitten zappen tot ik iets tegen kom.
Replay TV waarbij je de reclame niet kunt doorspoelen, is een gemiste kans (zal vermoedelijk door de commerciëlen bedongen zijn). wel een plus dat het in HD is en gratis.

Niet dat ik van plan ben om zo'n horizon box in huis te halen.
Nou ik heb nu 2 maanden de horizon thuis staan, en ik ben er echt zeer tevreden over. Hiervoor had ik de cisco dvr maar ik mis die geen sec, zo heeft de horizon 1080p en de voorganger 1080i beeld ondersteuning. Meer mogelijkheden en alles in een moderner jasje ( qua uiterlijk behuizing als de interface ) ook MyPrime waar mijn vriendin en ik gratis regelmatig een film uit halen ( zitten echt leuke / goede films bij )

Enige nadeel kan zijn is dat de horizon een goed signaal kwaliteit vereist, en de voorgaande boxen doen het ook met minder. Maar is jou signaal en bekabeling goed dan is de horizon echt een leuk ding :D Ik wil niet meer zonder in ieder geval.
Ik hoop dat het snel komt.
Ik hoop stiekem dat dat niet gebeurd. Ik heb Ziggo TV, omdat zij het beste beeld bieden over de kabel tov alternatieven. Voor mijn internet heb ik weer iemand anders, omdat ik glasvezelinternet en geen KPN netwerk wil.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 april 2015 23:39]

Reken daar maar niet op hoor. Tenzij glasvezel mee gaat. Ziggo heeft nog steeds die mensen nodig om te blijven leven. Verhogen ze te veel dan stappen mensen over zijn ze de sjaak.
En toch zal er, ben ik bang voor, een grote groep mensen in het abbo van 74€ trappen om alles te hebben. Dat ze daardoor in financiële problemen komen deert Ziggo niet. Sociaal onverantwoord vind ik dit.
Damn dat hebben ze van UPC overgenomen :(
Is dat vreemd wanneer het UPC is dat ziggo heeft overgenomen?
Omdat Ziggo het zelf niet had, is het vreemd ja.
Ziggo bestaat niet meer, met uitzondering van de naam. Alles is nu UPC, alleen dus onder de naam Ziggo.
Eerst vonden ze Chello een "besmette" naam en moest het "UPC" worden.
Nu vinden ze "UPC" een besmette naam en moet het Ziggo worden.

Misschien kunnen we een wedstrijdje houden hoe lang "Ziggo" mee gaat.
Ziggo had 2 jaar geleden al in de planning om op termijn met extra betaalde devices te komen. Het had er op den duur toch doorheen gedrukt geweest. Logisch ook aangezien ze zichzelf op deze manier het kaas van het brood lieten eten.

Zo goed als alle aanbieders vragen geld voor extra ontvangers of CI+ kaart (maandelijks) maar Ziggo nu juist niet. Dit was ook de reden dat Ziggo 2 jaar terug intern al druk in overleg was hoe ze dit zouden gaan aanbieden. Het is echter niet doorgevoerd.
Zoals vaker naar voren is gekomen ; het is niet upc wat ziggo geeft overgenomen,maar andersom. Ofwel; de kosten per maand voor zo'n module zijn niet nieuw..


Haha schrijf ik het zelf fout.. maandagochtend... nou goed, wat ik bedoelde natuurlijk is dat de CI+ modules altijd al geld kostten bij UPC - en dat dat dan dus niets nieuws onder de Horizon is :) sorry :D

[Reactie gewijzigd door sjongenelen op 13 april 2015 09:58]

Eh. waar zeg ik dit dan ?
Moederbedrijf van upc heeft ziggo gekocht en de naam gehouden. Maar ze hebben beide technieken in handen. En konden kiezen welke ze namen.
Waar haal jij vandaan dat ziggo upc heeft overgenomen? Alleen aan de naam? 8)7
Toch niet juist: Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, neemt definitief Ziggo over.

Met naambehoud van Ziggo ja, maar het is echt UPC dat Ziggo overneemt, vandaar ook dat het UPC netwerken, services, tv frequencies en producten vooral bij Ziggo klanten worden geïmplementeerd en andersom vrijwel niets. Voor UPC klanten verandert er het minst, behalve de naamwijziging.

En UPC vraagt geen geld voor CI+ modules, en dat zal de nieuwe Ziggo combinatie ook niet doen. Ja, als je meerdere ontvangers heb, dan betaal je altijd bij, of het nu een CI+, Mediabox of Horizon box is. Je eerste TV aansluiting (CI+, Mediabox of Horizon - net wat je wil) is gratis.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 13 april 2015 09:52]

UPC rekent huur voor CI+ modules, vraagt dus wel degelijk geld (en op den duur meer, dan als je zo'n module zelf zou kopen). UPC is een paar euro duurder, dan Ziggo was (verschil is de huur van de apparatuur). Met mijn eigen apparatuur is het abonnement een paar euro goedkoper, dan als ik het nu af zou sluiten.
Ziggo en UPC zijn één. Beide nu gefuseerd onder de paraplu van Liberty Global, alles wat daar bepaalt wordt zal Ziggo krijgen. Ziggo is enkel een naamkaartje...
Anoniem: 64119
@zerox12313 april 2015 08:39
Ook kun je geen losse smartcards bestellen, je betaald nu vanaf €2,- per maand per extra kaart!
Geldt dat ook voor bestaande kaarten ?
Zo nee, dan worden die losse ongeactiveerde kaarten in de V&A goud waard.........
Nee.

Bestaande decoders en ci tvs waarbij je een fysieke smartcars nodig hebt blijven gewoon zoals het is.

De virtuele smartcards kosten 2 euro per maand.
heb er nog niets over gehoord.
De smartcards zijn voorlopig nog gewoon via externe partijen te koop vanaf €14,-
Dat zou je er dus met 7 maanden uit hebben.
ik probeer net een smartcard uit de doos te activeren, mag dat niet meer op de site... fukked?

[Reactie gewijzigd door Martinus op 14 april 2015 19:08]

Je hebt dan ook voor normale situaties geen smartcard meer nodig want je kan de meeste kanalen direct ontvangen.
Dat is alleen maar tijdens de overgang van UPC naar Ziggo geweest dat de kanalen op FTA stonden, ik heb nu zonder smartcard enkel NPO1-2 en 3 als FTA en voor de rest nog steeds de smartcard nodig.
Ik hoop dat ze deze absolute bullshit niet introduceren voor klanten die al een smartcard hebben?
Anoniem: 633773
@zerox12313 april 2015 13:07
En aangezien die smart cards alleen maar nodig zijn omdat ze kanalen gecodeerd aanbieden vanwege drm en betaaltv, betaal je twee euro per maand om kanalen die zij voor je gecodeerd hebben (lees onleesbaar gemaakt) weer te decoderen en voor het recht zenders waarvoor je al extra moet betalen te bekijken.
Dit is gewoon niet normaal. Bij Ziggo kreeg je 3 kaarten en bij UPC moet je dat ding gewoon huren. Dit is dus gewoon misbruik maken van de marktpositie.
Een jaar geleden had ik TV + internet 90/9 voor €49.50, na de 'relatief lichte prijsverhoging' van begin dit jaar werd dat €52,50.
(Zie nieuwsbericht van januari 2015 nieuws: Ziggo kondigt relatief lichte prijsverhogingen aan).

Inmiddels is het dus €58,50 voor 120/12, dat is inmiddels 18% duurder dan verleden jaar voor een vergelijkbaar abonnement.
(ga hierbij ervan uit dat dit Tweakers bericht klopt, de Ziggo website ligt plat).

Wat ben ik blij dat ik hier glasvezel heb.
Ja dat tarief klopt, jammer dat de prijs zo snel omhoog gaat (voor iemand die eigenlijk alleen internet wil).
Nee, dat tarief is MET de Horizon.

Zonder Horizon is het 54,50.


https://www.ziggo.nl/alles-in-1/zelf-samenstellen/
"Reclameblokken zijn echter niet door te spoelen."

Best drastisch, enige reden dat ik het interactieve gedeelte gebruik is juist om dit te kunnen doen.
Ik heb zaterdag gesproken met een technische man bij UPCZiggo. Die gaf aan dat alleen reclameblokken van RTL niet door zijn te spoelen. overige reclameblokken wel. Dit had ermee te maken dat RTL er anders extra geld voor wilde zien wat indirect betekende dat gebruikers € 1,- moesten betalen voor het gebruik van de RTL-zenders.
Wat een verademing om tussen al die onderbuik meningen toch nog echt relevante aanvullende informatie te mogen lezen.
Daarmee is het waarschijnlijk dan wel gratis terug te kijken (ook RTL?), althans, dat verwacht ik als tegenprestatie. (?)
Alle zenders in je pakket zijn gratis via de TV gids terug te kijken. Dus ook RTL, SBS, Belgische, duitse zenders etc..
niet alle in het zenderoverzicht (website) kan je zien welke.
Je betaalt minstens 45€/maand voor de dienstverlening van Ziggo. Dat je dan nog verplicht reclame moet kijken bij opgenomen programma's is regelrecht schandalig: Netflix kost me 8€/maand, en dat kan wel zonder reclame, en dat met weliswaar gemiddeld oudere content, maar wel een veel groter aanbod. Ik zeg nu niet dat TV minder meot ksoten dan Netflix, maar voor het bedrag dat je betaalt alsnog verplichte reclame in je opnames, dat is gewoonweg pervers.

Weet je wat het vroeger kostte? de prijs van een VCR, en dan kon je opnemen wat je wilde, zonder beperkingen op wat je wel en niet doorspoelt.

Er is een reden dat het voor mij 6 maanden geleden is dat ik nog TV gekeken heb: de meeste content is uiterst matig, en de overload aan shit reclame is misselijkmakend. Als ik kabel internet zonder TV kon afnemen, al was het maar 5€/maand midner, dan deed ik het.

De huidige TV zenders zijn ten dode opgeschreven als ze hun model van middelmatige shitcontent met ondraaglijke reclame niet aanpassen: ik ben niet de enige in mijn generatie die amper nog TV kijkt.

Wat wil ik? geef me een platform waar ik mijn zender kan kiezen, en ik dus per zender een klein bedrag per maand betaal (2€ bvb: dat is ROYAAL meer dan wat ze per klant van de kabelaar krijgen). Ik wil geen 200 zenders: ik heb nog nooit de 5 Portugese zenders uit mijn pakket aangezet, waarom heb ik die in godsnaam?
Verder een klantvriendelijk beleid met opnames: lokaal opnemen moet reclamevrij zijn: meteen de reclame eruit strippen als je iets opneemt op je eigen HDD. Kijekrs spoelen dit toch door, dus waarom eht hen neit gewoon makkelijker maken? On demand kan reclame in beperkte rol dan wel weer vind ik, bvb 1 pre roll, maar ffs geen onderbrekingen.

Als een dergelijke hervorming er niet komt, sorry dan jongens, ik blijf bij Netflix en the pirate bay. Niet omdat ik niet wil betalen, maar omdat de gebruikservaring via deze bronnen gewoonweg oneindig superieur is aan traditionele TV. Ik vind het jammer dat de schaarse goede content op TV hier dan onder lijdt, maar het business model waarin de archaische prehistorische achterlijke idioten aan de top van TV zenders blijven plakken, dat accepteer ik als moderne consument gewoonweg niet meer. Nu weet ik dat ik hierdoor zal worden afgedaan als verwaand nest, maar wederom: ik ben niet de enige, TV is aan het sterven (zeker bij hedendaagse jongeren), en één oude waarheid blijft gelden: de klant heeft altijd gelijk. Zeker als hij geen klant meer wil zijn.

[Reactie gewijzigd door kiang op 13 april 2015 09:45]

Je moet daarvoor niet bij Ziggo zijn, maar bij RTL. Als je zelf een opname hebt gemaakt is het overigens gewoon mogelijk om alles door te spoelen, net zoals de door jou geprezen VCR. Mensen denken altijd dat Ziggo de grote boze wolf is, echter zijn het vaak juist de overige partijen die dwarsliggen en alleen maar eurotekens in hun netvlies hebben gebrand. Daarnaast valt het sterven van de televisie allemaal nog wel mee als we kijken naar de kijkcijfers.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 13 april 2015 10:19]

Officiële kijkcijfers? Wat een slechte grap :p Die tellen in een erg kleine sample groep hoeveel schermen er aan staan. Echter, men ziet niet hoeveel mensen er naar dat scherm kijken, en ook niet welke mensen.

Iedereen met een beetje voeling met de hedendaagse jongeren weet dat het aandeel (live) TV kijkers een PAK lagers is bij de nieuwe generatie consumenten, namelijk twintigers. En die trend zal zich enkel doorzetten als je naar kinderen kijkt. Ik herinner me nog dat ik zondag enthousiast om half 9 opstond en te wachten tot Samson begon. Tegenwoordig gebeurt dat niet en kijken kinderen niet meer live: alle kinderen in mijn omgeving (familie en vrienden) kijken wat ze willen wanneer ze willen via YoUTube Netflix en opnames, op een tablet, smartphone, of via een Chromecast. En reclame? Dat negeren ze.

Geen enkele van mijn kennissen hun kidneren kijken live TV. Het enige dat je hoort bij jongeren is dat ze enkele dingen zoals wedstrijden (SYTYCD etc) live bekijken. Maar de klassieke programmering, zoals series en films op de zenders? Nope.
Da's dus niet waar !

Ik heb een paar jaar meegedaan aan het kijkcijfergedoe, dus ik weet hoe het werkt.

Zodra de TV aangaat geef je via een afstandsbediening door hoeveel mensen er meekijken. De gezinsleden zitten onder A,B en C knoppen geprogrammeerd, dus ook de leeftijdsinfo is bekend.
Krijg je bezoek dan meld je ook je gasten aan, waarbij ook de leeftijdscategorie wordt meegezonden. Wel wat genuanceerder dan je aangeeft dus...
Oh, zo was het vroeger, in België althans, niet. Daar stond er gewoon een bakje aan de TV dat bijhield welke zenders je naartoe zapte, en ze wisten hoeveel gezinsleden er waren. Dat was dan de fameuze kijkcijfer meting: een gezin van 5 telt als 5 kijkers ook als papa alleen naar de voetbal kijkt. Echt onzin, dus goed dat dit aangepast is

Wel vrij onpraktisch overigens dat je telkens meot opgeven hoeveel mensen, maar goed, een camera in de woonkamer wil je ook niet ;)
Inderdaad helemaal mee eens als ze tv er niet uit willen maak dan zenders mogelijk optioneel, al doe je nederland 1 tot 3 standaard en de rest gewoon via mijn ziggo of telefonisch aan te zetten.

Ik ben niet super oud maar ook niet jong nu 27 maar zou dit graag willen, al heb ik zelfs mensen ouders dan mij gesproken in de 40 die dit ideaal zouden vinden.
Gewoon zenders die je wil aanzetten en de rest niet klaar, ik hoef inderdaad niet hongaarse zenders en weet ik het allemaal.
Dus naast de standaard paketten gewoon 1 met optionele zenders, zodat mensen die wel veel willen dit gewoon kunnen krijgen.
Gratis? Ik betaal er toch al voor via mijn abonnement 8)7
Ja, en door de reclames "te kijken" betaal je voor de terug-kijk-service
Anoniem: 455646
@Cryothic13 april 2015 09:22
Dan moeten ze dit niet aanbieden... was in de mail btw niet gemeld dat vooruit spoelen bij reclames niet mogelijk zou zijn.
Komt omdat ze dat liever als een feature verkopen als het wel kan ;)

Wel prut dat horizon go dus ook de ziggo app gaat vervangen. Want ik ga m'n abonnement niet aanpassen, dus krijg ik geen horizon go, en dus kan ik niet meer mobiel tv kijken.

Niet dat ik dat erg veel deed... maar het is wel weer een service die vervalt.
Waar betalen wij anders voor dan???
Idd, verschrikkelijke "evolutie". Als dit in België er door komt, geef ik hun brol terug.
Anoniem: 638205
@FvGa13 april 2015 11:13
Dat geldt alleen voor programma's van SBS en RTL. En of dit beter dan KPN is kun je nog discussie over voeren. Bij KPN moet je namelijk 1 of 3 euro per programma betalen om SBS en RTL terug te kijken

Bron: http://nl.hardware.info/r...replay-tv-en-begin-gemist

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 638205 op 13 april 2015 11:15]

Yep, dit is zo'n beetje het omgekeerde van "The TV is broken" (hacker news discussie).
En het pakket is mooi 5 euro duurder geworden
€ 5,00 ? Ligt eraan hoe je het bekijkt en uitrekent.

Voor UPC geldt:
UPC Alles-in-1 Basis € 45,95 versus Ziggo Start € 45,95
UPC Alles-in-1 Power € 56,00 versus Ziggo Complete € 59,95
UPC Alles-in-1 Extra Power € 71,00 versus Ziggo Max € 73,95

In geval van Ziggo:
Alles-in-1 Basis € 45,95 versus Ziggo Start € 45,95
Alles-in-1 Plus € 55,95 versus Ziggo Complete € 59,95
Alles-in-1 Extra € 65,96 versus Ziggo Max. € 73,95

In dit laatste geval bij Ziggo Alles-in-1 Extra krijgt men overigens veel meer zenders etc. extra die bij Ziggo (oud) € 13,95 per maand koste. Voor mensen die dit extra zender pakket afnamen is het dus in verhouding goedkoper geworden n.l.

Alles-in-1 Extra € 65,96 + € 13,95 = € 79,91 scheelt dus ook meteen € 5,96 per maand.

Daarnaast zaten er (gezien het nieuwe jaar) alweer nieuwe prijzen aan te komen, inflatiecorrectie etc. dus duurder was het sowiezo geworden met Liberty Global aan het roer.
Als je alleen TV en internet neemt kost het nu ineens 44,50. Da's 2 Euro duurder dan momenteel (na de prijsverhoging van 39,95 naar 42,50). Daarnaast zie ik nu op https://ziggo.nl/alles-in-1/zelf-samenstellen/ niet meer de mogelijkheid om een harddisk recorder aan te schaffen bij het "goedkoopste" pakket (wat ik nu wel heb).

Mijns inziens dus wel een aantal gemissen.

Gelukkig wilde ik er toch al van af, want TV is een concept dat ik na een jaar toch weer de deur wil wijzen :+.
Succes! Je zal als je het internet will behouden verplicht ook TV af moeten nemen. Alleen Internet is niet mogelijk. Zou technisch niet mogelijk zijn, wat natuurlijk onzin.

doordat ACM geoordeeld heeft dat er geen sprake is van een monopoli kunnen ze dus ongestraft deze koppelverkoop toepassen.
Al met al zijn er best wel wat pakketten ofwel losse tv diensten duurder geworden. Zie ook mijn bericht hier.
Anoniem: 127632
@ksborg13 april 2015 21:22
Paar maanden geleden abbo opgezegd. Was in weekend. Op maandag al gebeld en gevraagd wat de reden van opzegging was. Nu voor 1 jaar 10% korting op abonnement met mogelijkheid om maandelijks op te zeggen. Werd door medewerker destijds al verteld dat netwerk van Ziggo glasvezel is, alleen laatste stuk naar eindgebruiker is coax en daarom geen glasvezel genoemd mag worden. Zeg tv en internet op en hou alleen mijn mobiel abonnement. Kan ik toch tweakers blijven bezoeken en in de pauzes op mijn werk kijk ik daar wel op internet.
Hoewel ik hier eerst ook wilde ranten over de gestegen kosten, zie ik dat je ook nog zelf kunt samen stellen.

Wil je (zoals ik) geen extra zenders en Horizon, maar wel bellen en 200mbit, dan kun je met zelf samen stellen uitkomen op 59 of 64 euro (afhankelijk van je keuzes voor TV).

Een CI+ module kun je voor 55 euro in de pricewatch vinden (interactief zelfs), maar dan moet je nog ergens een smartcard vandaan halen.
Zojuist mijn 120/12Mb UPC abo laten omzetten naar 200/20Mb, en dan met het eenvoudigste TV pakket. Die optie ontbrak bij UPC... (top inet = top-TV)

Met de aanbiedingskorting meegerekend heb ik nu een jaar lang 200Mb ipv. 120Mb voor 1 euro minder per maand ! Daarna 4 euro per maand meer dan voorheen, voor 80Mb extra.. Prima deal.

En een half uurtje later werd mijn modem gereset en hád ik ook (al) 200/20Mb !

Al twaalf jaar tevreden UPC klant, en als dit zo door gaat weer tevreden klant, maar dan van ZIGGO.

(Tot er glasvezel beschikbaar komt waarbij ik het hele TV abo eruit kan schoppen, maar dat kan nog wel eens jaren duren...)
plus denk nou niet dat glasvezel zoveel goedkoper is, en stabieler is het ook lang niet altijd, al van verschillende mensen gehoord dat ze van glas weer terug naar kabel zijn gegaan (maar ook genoeg mensen die wel tevreden zijn met glas)...
Een CI+ module los kopen en daar een kaart insteken heeft nooit gekund bij UPC. Zijn alleen te huur, met een smartcard die hard gekoppeld is aan de module. Dit geld vanaf nu dus ook voor Ziggo klanten.
Ik heb gewoon een CI+ module van upc, die doet het nog steeds maar ik huur hem dus?
Wat Madshark al aangaf. Die CI+ module van je is gehuurd en dit kan ook nog steeds echter niet interactief zo lijkt het (althans het wordt niet meer genoemd bij bestellen CI+ module) zoals voor oud Ziggo klanten kon. In het Ziggo gebied kon je juist een CI+ module eenmalig kopen en hoefde er dus niet per maand betaald te worden.

[Reactie gewijzigd door funrider op 14 april 2015 09:31]

Leuk en aardig dat het goedkoper is geworden incl. de extra zenders, maar dat is iets waar ik
1- niet op zit te wachten
2- de extra zenders bekijken mijn gezin en ik niet eens.

Als ik mijn pakket zou moeten omzetten voor die oh zo mooie dreambox, dan ben ik in vergelijking met mijn huidige abbonnement E17,98 euro per maand duurder uit. Je hebt niet de keus om die "extra" zenders uit je pakket te gooien om goedkoper uit te komen.
al in al, het is gewoon duurder, hoe je het wendt of keert.
Inderdaad die extra zenders kunnen mij gestolen worden, maak dit lekker optioneel ofzo.
Het word nu duurder ja oke je krijgt extra zenders hier voor terug, wie zegt dat men op al die extra zenders zit te wachten.
Je zegt het precies goed "ik" en dat is nu net iets wat een toko als Ziggo niets interesseert je neemt het tenslotte toch wel want je wilt die snelheid.

Zelf moet ik eerlijk zeggen dat ik de wijze die KPN hanteert mij al meteen een stuk beter bevalt. Je neemt een basis pakketje af (DSL / Glasvezel) en kan dit uitbreiden met hogere snelheid of televisie pakket. Op zich dus best jammer dat men bij de nieuwe Ziggo niet voor een dergelijke opbouw hebben gekozen en dus eigenlijk mijn verwachtingen compleet waar gemaakt hebben.

UPC techniek met Ziggo tarieven of te wel, duurder dan bij UPC.
Daarnaast zaten er (gezien het nieuwe jaar) alweer nieuwe prijzen aan te komen, inflatiecorrectie etc.

Die nieuwe prijzen voor dit jaar waren er al, zie nieuws: Ziggo kondigt relatief lichte prijsverhogingen aan
Dit is voor de voorheen Ziggo (non UPC) abonementen dus de tweede prijsverhoging binnen 3 maanden!
De verhoging die begin dit jaar was aangekondigd betroffen verhogingen vanwege investeringen die men heeft gedaan. Ziggo had voor wat ik mij meen te herinneren nooit een clausule in hun voorwaarden waarmee je bij inflatiecorrectie het contract kon beëindigen.

Bij inflatiecorrectie is het n.l. niet per definitie zo dat je (door de (kleine) verhoging) ook direct het recht hebt om je contract te beëindigen.

Tevens zijn er natuurlijk best wat dingen veranderd, meer (HD) zenders, sommige pakketten die hogere snelheden hebben gekregen etc. de tarieven gelden voor nieuwe abonnementen en dat is nu net iets wat je altijd (en overal) hebt waarbij dus vaak ook direct nieuwe tarieven gaan gelden.
Mijn abo ging in januari van € 49,50 naar 52,50, een verhoging van 6,4%. maar met deze nieuwe prijzen wordt een vergelijkbaar abo bij Ziggo inmiddels € 58,50.
Inmiddels meer dan 18 % duurder dan eind 2014.

Ik had gelukkig al per 1 maar opgezegd :)
Ik sta er eigenlijk nog best gek van te kijken hoe men hierop reageert... gaf ik niet heel toevallig al aan dat dit te verwachten (linkje 1) was (linkje 2)?

Op zich zijn de tarieven niet denderend hoog geworden, maar verhoogd zijn ze zekers hoewel de tarieven nu redelijk in het midden liggen tussen wat UPC en Ziggo voor het samengaan vroegen voor in principe gelijkwaardige abonnementen.

In principe was het dus al te verwachten.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 13 april 2015 17:15]

Bedankt voor je lijstje.

Ziggo heeft meteen de oude pakketten verwijderd. Dus geen idee of ik nu beter af ben met Alles-in01 Basis of Start of dat er geen verschil is.
Iemand enig idee of er verschil tussen Basis en Start?
Het ligt er inderdaad aan hoe je het bekijkt. In mijn geval gebruikt ik mijn TV amper en heb daarom bij de UPC 50/5 internet met analoge Radio/TV en een paar digitale zenders voor 36,50 per maand (stond vorige week op de site van UPC voor 37,50 maar ik heb dit pakket alweer een paar jaar en de prijzen zijn niet helemaal mee verhoogd :). Het goedkoopste pakket nu is 44,50 en dan heb ik daar 40/4 mbit voor. Leuk dat ik dan 27 HD zenders en uitzending gemist heb maar dat laatste heb ik ook al via mijn android boxje.
Is `horizon' het oude platform van UPC? Dat is me namelijk niet duidelijk.
Horizon is UPC's eigen media box/HD recorder.

de meningen zijn er nogal verdeeld over. Persoonlijk ken ik meer mensen die het ding terug sturen dan dat ze er onbezorgd gebruik van maken. Hij schijnt vooral nogal traag te zijn en werd in het begin geplaagd door een grote hoeveelheid bugs.

Zelf heb ik hem daarom nooit aangeschaft.

https://www.ziggo.nl/televisie/horizon/
Is het stroomverbruik van die Horizon ook niet erg hoog, zelfs als hij standbye staat?
De horizon box heeft meerdere standen.

Uit in ecomode: 0,5 - 1 watt
Uit op medium(werkend internetmodem): 27 watt
Uit op Hoog: 35 watt
Aan: 38 watt

Je kan dus beter een losse modem nemen om het internet en telefonie te verzorgen, of je moet bijna 24/7 tv kijken, dan staat de horizon toch al aan en kan internet zonder extra energieverbruik gerealiseerd worden.
Vermeld er ook ff bij dat op hoge energie besparing je veel te lang moet wachten tot dat pokkending klaar is en je tv kan kijken.
Dat minuutje heb ik er wel voor over.
Nou het duurt hier dik 5 minuten op een goede dag voordat de horizon is opgestart en dik 3 minuten voordat de cisco HD is opgestart.

Glas tv boxjes zijn binnen 5 seconden actief (vodafone die ik gezien heb) en gebruiken 9 wat voor de non DVR en 16 watt voor de DVR wanneer ze actief zijn en minder als 1 wat in idle.
Zo verdeeld zijn de meningen niet als je objectief kijkt naar een gewone mediabx NAST een horizon zal IEDEREEN een gewone mediabox beter vinden werken. het is simpeler sneller overzichtelijker enz enz.

Horizon is een leuk idee zon heel platform maar de software op de box is gewoon ruk en werkt niet zo lekker maar mensen wennen aan een slecht product omdat ze simpelweg geen andere keuze hebben.
Maar iedereen die van een cisco dvr box komt gaat er op achteruit.
Ze hadden wel degelijk een andere keuze want als men de Horizon niet wilde kon er met één telefoontje gevraagd worden om een normale HD Recorder en los modem. Heb dit dan dus ook voor meerdere mensen gedaan (tot vorige week toe).
Nou heb het ook geprobeerd maar een normale box zonder DVR of horizon was het antwoord.

Denk dat je een slimme mederwerker aan de telefoon gehad heb. (zijn er niet veel)
Naja, ik heb de situatie uitgelegd waarom iemand een andere box wilde en men ging gewoon zonder problemen akkoord. Het waren vaak gewoon verschillende medewerkers die mij te woord stonden dus daaraan lag het niet.

Wel weet ik dat toen ik in het begin vroeg om een swap alles via special care moest doen maar naderhand heb ik voor meerdere mensen (denk zo rond de 25-30 adressen) zo'n swap aangevraagd.
Horizon is upc "super dupper" stb. Die alles moest kunnen. Maar eigenlijk niets kon. Had vroeger een hoop problemen. Maar valt nu wel mee. Ziet er voornamelijk iets mooier uit. En daar blijft het bij.
Het feit dat het blijkbaar programma's discrimineert en dus geen 'gewone' recorder is (reclame niet doorspoelen...) vind ik eigenlijk kwalijk. Kan niet eens onderzocht worden of dit niet tegen netneutraliteit (elk netwerkverkeer identiek behandelen, waarbij de vraag: is TV netwerkverkeer, de hele clou kan zijn) gespiegeld kan worden?
Reclames niet kunnen doorspoelen geldt toch alleen voor ReplayTV. Een gewone opname kun je doorspoelen zoveel je wilt.
nou geluid valt nog steeds weg hij hangt nog steeds hij is nog steeds tergend traag en het menu blijft slecht werken in vergelijking met iedere andere mediabox.
Ik ben nooit gebruiker van UPC geweest maar zover ik weet:
Horizon is een digitale TV ontvanger, tot dusver uniek van UPC, die alles van uitzending gemist, films en series en zelfs UPnP streaming in het thuisnetwerk ondersteunt. Daarnaast kun je met de nodige apps koppelen aan de Horizon box zodat je tv kan kijken op een ander apparaat. Een erg veelzijdig platform op papier.

In het begin was het systeem veelbelovend, maar viel nogal tegen door meerdere matig uitgewerkte features, en het feit dat het systeem niet vooruit te branden was. Ik neem aan dat dit zeker verbeterd is (maar daar zal je toch een gebruiker voor moeten horen ;))
Horizon op zich is mooi, maar de reactiesnelheid van het apparaat is dramatisch.
Als je een knop op je a.b. indrukt, duurt het soms 2-3sec voor er wat gebeurt en heb je de eerste paar keren de knop nog een keer ingedrukt: gevolg laat zich raden... je komt nooit op de selectie die je wilde... erg frustrerend.
Enige oplossing: lang wachten na elke toetsdruk.

Oh en de mediaspeler speelt niet alles , mkv's met DTS bijv. worden niet afgespeeld, ligt aan de ondersteunde codecs/licenties.
Gaat dan nog interessant worden, sinds de netwerk harmonisatie is die UPC meuk ook op mijn cisco apparaat geïnstalleerd en reageert het systeem vele malen trager + neemt het met enige regelmaat programma's niet op, oplossing van Ziggo 'u krijgt een nieuw apparaat' maar als dat zo'n Horizon box wordt dan mogen ze die houden.
Ik ben al jaren klant bij UPC, geen problemen met verbinding (woon in de Randstad) en altijd snel : 13-15 MB/s met SABnzbd
Beeld is ook superscherp, alleen die box is traag,

Oh en nog een eigenaardigheid: de box start elke avond rond 23.00uur op om , waarschijnlijk, updates te doen; als ik dan een film zit te kijken via de dlna speler van mijn tv. schakelt de tv automatisch naar de Horizon box; en moet je je film dus weer starten.

Dit kan een setting van mijn tv zijn... dat de hdmi van de mediabox voorrang heeft boven dlna...

Moet nog eens nazoeken of je dat 'updaten' kunt verzetten naar 's nachts.
Heb het tot de laatste dag (9 Maart 2015) gehad dat zelfs tijdens een opname of afspelen van een opname, de Horizon een update binnen haalde en gewoon keihard even een restart deed.

Denk dat men zich dan heel goed kan voorstellen dat mijn fiber verbinding van KPN dus een ongelofelijke opluchting betreft aangezien die dat dus niet doet op zo'n manier.
TotaalTv meldt dat nu de niuewwe Horizon met zeer snelle processor geleverd gaat worden, dus ik verwacht wel verbetering. http://www.totaaltv.nl/ni...ecoders-in-bruikleen.html

[Reactie gewijzigd door Sjah op 13 april 2015 14:56]

Top, bedankt !
Zal het eens navragen bij UPC, uh Ziggo :)
Grappig, bij mij werkt de Horizon box juist heerlijk snel. Reactie op een toets/switchen van kanaal gebeurt nagenoeg instant hier. :)
Nee, is het huidige platform.
Betreft zon mediabox wat tevens ook je modem is...
Je kunt nog apart een modem bestellen zonder extra kosten.
Handig als je in de meterkast je NAS en router hebt staan.

Meterkast: UPC modem
Bij je tv: de Horizon box
Oh thnx voor de tip, maar nog twee maandjes en weer terug naar KPN dus geen meerwaarde voor mij.
Wel handig om te weten voor anderen!
één nadeel volgens mij: extra modem geldt als een contractaanpassing... is weer nieuw jaarabonnement...
Horizon is de naam voor een kabelmodem DTV-ontvanger ontworpen voor en gebruikt door Liberty Global. Het is een HD ontvanger en recorder en een kabelmodem in één. Tevens zitten er wat snufjes op zoals DLNA en On-Demand om het een "media centre" evaring te geven.

Ik hoor hierboven wat negatieve geluiden en wil even aangeven dat recentelijk een nieuwe Horizon Gatway ontworpen is (te herkennen aan het feit dat er bijv. geen SCART uitgang meer op zit). Ik heb niet zoveel ervaring met de "oude" Horizon, maar vind de nieuwe wel prettig werken. Het ding heeft 6 tuners (de meeste huidige en vorige generatie recorders maar 2) waarvan er 3 voor TV kijken gebruikt worden. Een van de tuners pre-load altijd de volgende zender, voor een snelle zap-ervaring (mits je omhoog zapt, terug is hij trager). Ook kun je door de hoeveelheid tuners dus 3 programma's tegelijk opnemen als je van huis ben, of 2 als je wat anders zit te kijken. Ook het WiFi-signaal schijnt erg goed te zijn. Horizon blijft extreem gevoelig voor een te hard/te zwak signaal (meer dan de conventionele recorders), dus goede binnenhuisbekabeling en goedgekeurde retourgeschikte apparatuur blijft een must bij het gebruik er van (met slecht signaal werkt ie traag of niet).
Helaas geen (nieuwe) internet-only abonnementen te koop. Jammer.

Ik had gehoopt dat wanneer Ziggo UPC werd, maar toch de naam Ziggo zou gebruiken, er een internet-only abonnement zou komen. Helaas. :|
Het is fysiek niet te doen om wel internet, maar geen analoge/ongecodeerde dtv door te geven. Je deelt het signaal met je wijk (ook het internet signaal, zie bijv wikipedia docsis, het gebruikt een soort multiplexing). De enige manier is alles afsluiten met een fysieke switch in de wijkkast.
complete onzin, het is technisch prima te realiseren! alleen de kabelboeren willen er niet aan omdat ze dan inkomsten mislopen. zoals ik al eerder in de reacties stelde, de ACm heeft de kabelmarkt niet als monopolie aangemerkt. reden is omdat er andere mogelijkheden zijn om TV of internet af te nemen.
hierdoor is dus feitelijk géén sprake van koppelverkoop. dus kunnen de kabelaars verplicht stellen dat wanneer je internet wilt, je ook TV af moet nemen.

ik ben behoorlijk jaloers op de jongens en meisjes die beschikking hebben over glasvezel. zodra het hier ook aanwezig is, ben ik weg!
complete onzin, het is technisch prima te realiseren!
Ik zou eens een mooi gesprek aangaan met wat zendamateurs en mensen die zich bezighouden met de technieken er omheen. Zoals ik jaren geleden al begrepen heb van een aantal mensen en inmiddels dan ook al vaak genoeg aanhaal in dit soort discussies....

"het is niet prima te realiseren"

Waarom?
Omdat je dan specifieke frequentie delen (en dat is meer dan één klein deeltje van het televisie frequentiespectrum) zult moeten gaan filteren. Je gaat dan praten over filters die men zou moeten gaan plaatsen in de eind-versterkers.

Gevolg?
1) Als alle klanten die aangesloten zijn op één zo'n eind-versterker spontaan een internet-only abonnement willen dan is dit kastje te klein en zou er wel wat groters voor in de plaats moeten komen.

2) Er zal doordat je specifieke frequentiedelen gaat filteren ook weer interferentie ontstaan op nabij gelegen frequentiedelen met als gevolg dat bijvoorbeeld je internet instabiel raakt.

Als men als kabelaanbieder een dergelijk pakket echt zo makkelijk zou kunnen aanbieden zonder al die extra's als analoge/digitale televisie/radio en telefonie had men dit wellicht allang gedaan (lees: had internet only wel weer inverhouding duurder geweest maar het had aangeboden kunnen worden). Dus zo eenvoudig als men zegt c.q. het lijkt is het niet.
Mooi verhaal, maar:
- de frequentie delen van tv en internet worden nu ook al gescheiden. Nadat het signaal over de kabel je huis binnenkomt wordt door een splitter het tv signaal naar de decoder gestuurd, en het internet signaal naar je router
- aangezien het tv signaal gecodeerd je huis binnenkomt, is het heel simpel om mensen een internet-only abonnement aan te bieden: die krijgen dan gewoon geen decoder!
En hoe denk je bijvoorbeeld dat UPC nu al verschillende pakketten tv zenders kan aanbieden? Ook dat wordt nu al via de decoder geregeld.

[Reactie gewijzigd door Left op 13 april 2015 19:14]

de frequentie delen van tv en internet worden nu ook al gescheiden.
Laat ik het anders zeggen.... Als jij je autoradio op 3FM zet, houdt het niet in dat Skyradio niet te ontvangen is. Je tuner staat gewoonweg afgestemd op 3FM maar het houdt niet in dat de rest van de frequenties niet gebruikt wordt.

Het modem krijgt ook gewoon de signalen binnen van digitale televisie maar is afgestemd op de frequenties voor internet/telefonie diensten en doet hierom verder dan dus ook niets met de overige frequentieranges. Dit geldt zo ook voor de digitale (HD) ontvanger/recorder.

Analoog echter is niet te vergelijken met digitaal en kun je dus ook niet zonder enige filters blokkeren zonder dat je storingen veroorzaakt op nabij gelegen freqentues. Niet voor niets staan er enorme zenders in die torens zoals Lopik, Smilde etc. Als het even eenvoudig was om een stuk frequentie volledig buiten gebruik te stellen hadden vele maatschappijen allang een internet-only pakket (dus ook zonder televisie/radio) uitgebracht.
En hoe denk je bijvoorbeeld dat UPC nu al verschillende pakketten tv zenders kan aanbieden? Ook dat wordt nu al via de decoder geregeld.
Nogmaals bij digitaal kun je enorm veel (in)regelen, toekennen en weigeren. Bij analoog is dit niet het geval. Je kunt internet bestellen maar je hebt dan minimaal het analoog (standaard digitaal) pakket erbij omdat deze frequentierange gewoonweg niet te filteren (lees; hooguit wat te dempen) is.
jaja en internet kunnen ze dan dus wél uitzetten? of wil jij zeggen dat je stiekum gewoon internet binnenkrijgt, ook al heb je geen abbo er voor? onzin natuurlijk, dan kunnen ze opeens wél het internet afsluiten.
en dan zou andersom dus niet kunnen...?

het is allemaal prima te realiseren, ze willen er gewoon niet aan. reden is puur omdat ze dan inkomsten mislopen die ze nu (ik herhaal: legaal!) binnenkrijgen, door de gekoppelde verkoop. Wat dus geen koppelverkoop is, omdat er geen sprake is van een machtspositie die misbruikt wordt.
aja en internet kunnen ze dan dus wél uitzetten? of wil jij zeggen dat je stiekum gewoon internet binnenkrijgt, ook al heb je geen abbo er voor? onzin natuurlijk, dan kunnen ze opeens wél het internet afsluiten.
en dan zou andersom dus niet kunnen...?
Wat denk je zelf? Dat ze zodra jij internet besteld, ze in de eind-versterker even een extra kabeltje ter plekke voor je inpluggen om jou te voorzien van signaal voor digitale televisie en/of internet? Het gaat al over de kabel heen doordat er op de kabel niet gefilterd kan worden.

In principe krijg jij gewoon als je internet besteld alle signalen binnen via de kabel. Sluit jij een modem aan, dan zoekt die het eurodocsis signaal binnen een specifieke frequentierange. Daarom duurt het de eerste keer vaak wat langer alvorens het modem zich aanmeld. Hierna vind provisioning plaats en krijgt het modem wel of geen toestemming tot internet toegang te verkrijgen.

Ditzelfde vind ook plaats met Digitale televisie. Neem je het af, wordt je toegelaten. Neem je het niet af, wordt je niet toegelaten.

In principe krijg je dus gewoon alles binnen maar kun je het zolang je het niet afneemt, niet gebruiken. Dit geldt ook voor bepaalde digitale televisie pakketten. Alle zenders worden gewoon doorgegeven, maar zolang jij je niet aanmeld voor een specifiek pakket kun je het niet bekijken.

Analoog is enorm breedbandig en hierdoor gebruikt het een groot frequentiebereik. Resultaat, je zult een groot frequentiebereik moeten gaan filteren op de eind-versterker met meerdere filters aangezien de analoge frequenties varriëren van tussen de 170 en de 900MHz.

Analoog kun je hierom dus ook moeilijk uitschakelen aangezien het niet even een kwestie is van een knop omzetten. Het is, of iedereen heeft analoog of niemand heeft analoog. De één wel en de ander niet is onmogelijk daar de eind-versterkers te beperkt in omvang zijn. Je zou dan per huisadres een filter moeten plaatsen/installeren waardoor je op een formaat terecht zult komen die ca. 3 a 4 keer zo groot is van de huidige eind-versterkers.


Een mooie bron van informatie.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 14 april 2015 10:23]

ik zie je alleen maar antwoord geven dat het allemaal mogelijk is eigenlijk, alleen dat het niet gedaan wordt. allemaal moeilijk gedoe waarom het niet zo kunnen, en ondertussen geef je zelf al aan dat het allemaal prima te realiseren valt

neem je het niet af? word je niet toegelaten.
ik wil géén TV afnemen, dus dan zou ik daar niet voor toegelaten hoeven te worden.
en een filter plaatsen is dus ook te doen, dat het wat groter is, ja jammer dan.

kortom technisch prima te doen!
ik zie je alleen maar antwoord geven dat het allemaal mogelijk is eigenlijk, alleen dat het niet gedaan wordt. allemaal moeilijk gedoe waarom het niet zo kunnen, en ondertussen geef je zelf al aan dat het allemaal prima te realiseren valt
Dan lees je toch echt verkeerd.... ik heb het over 2 soorten televisie. Standaard televisie (analoog+digitaal) is "NIET" simpel te filteren omdat ook de internet downstream mogelijk binnen dezelfde frequenties valt als de analoge TV zenders (zie ook dit document) er zou dan een complete wijziging moeten worden doorgevoerd om alle frequenties goed in te delen.

Digitale Televisie zelf is je eigen keus en kun je weigeren. Je krijgt dan hooguit standaard televisie i.c.m. internet.
UPC heeft/had wel internet-only abonnement. "Je betaalt dan alleen voor de pizza zonder de ansjovis." En aangezien ik geen TV kijk, wil ik internet-only hebben zonder TV. Helaas biedt Ziggo dit niet, ook niet na de fusie. En glasvezel is hier ook nog niet ;(
Bij Ziggo "aka de monopolist voor de kabel" ben je dus verplicht om ook een TV abonnement aan te schaffen. Jammer.
UPC had inderdaad internet-only abonnementen, maar men ging er dan echter wel vanuit dat je minstens analoge radio/televisie afnam.

oude internet-only pakketten en zie hier de uitleg wat minstens nodig is voor internet-only

Ergens rond 2009/2010 (meen ik) werd UPC echter op de vingers getikt omdat in het klein werd vermeld dat de kosten van standaard televisie/radio nog boven op de abonnementskosten terecht kwamen en vanaf dat moment zijn de pakketten ook daadwerkelijk veranderd waarmee 'alle' pakketten met standaard radio/tv worden uitgeleverd.
ook voor de fusie had UPC dat niet, in de kleine lettertjes stond altijd dat er een TV abbo afgesloten diende te worden als je Internet wilde.
Je bent in de war, de "pizza zonder de ansjovis" commercial is van Vodafone, niet van UPC. Bij UPC was je, en ben je nog steeds gedwongen om bij je internet een TV abonnement af te nemen.
Dat eerste kun je niet weten als je nooit TV kijkt, zoals Qunix schrijft, of alle reclames doorspoelt... :) :)
Qunix boedoelt dat je bij de consumentenabonnementen verplicht bent een mediabox te nemen ook als je echt alleen maar internet wilt.
Zakelijk wel, zojuist 500/40 besteld
Nadat Ziggo laatst al m'n abonnement 2 euro duurder maakte, zie ik dat de nieuwe vorm van mijn huidige abonnement nog 6 euro duurder is.

Of kan ik gewoon m'n abonnement behouden en die UPC dingen achterwege laten? Ik hoef namelijk geen opname en terugkijken.
zolang je niet van abo wijzigt en hun geen brief sturen dat het duurder word blijft de prijs het zelfde. tevens heb je dan de mogelijkheid tot overstappen.
zolang je niet van abo wijzigt en hun geen brief sturen dat het duurder word blijft de prijs het zelfde. tevens heb je dan de mogelijkheid tot overstappen.
Hoezo overstappen? Er is geen concurrentie op de kabel. Je zit gewoon vast en zeg niet dat er andere aanbieders zijn, want die zijn er niet voor veel mensen die snel internet willen.
Kon upc dan wel ziggo daar iets aan doen? En voor de overnamen hadden ze ook makkelijk kunnen overstappen. En steeds meer huishoudens krijgen toegang tot glasvezel.
Ja, laatst verhoogden ze de prijs ook al zonder reden (en een maand later krijg ik vervolgens een brief dat ze "gratis" m'n internetsnelheid verhogen).

Heb toen rondgekeken naar alternatieven omdat ik kon overstappen, maar helaas zit ik dan vast aan adsl en daar hoor ik zeer wisselende verhalen over. Glasvezel ligt hier nog niet, dus het wachten is daarop.
Gewoon eindeloos je abbo laten doorlopen totdat ze met een nieuw contract komen dat niet duurder is in een poging de miljoen klanten met een goedkoper contract om te zetten.

het ziet er naar uit dat wij nog heeeeel lang het pakket van 200/20 met film 1 gaan houden.
Aangezien er toch geen echte concurrentie is zolang er geen glasvezel-aansluitingen in mijn buurt zijn, is dat misschien het beste plan.

Ik heb wel een beetje het idee dat met name de Ziggo klanten er op achteruit gaan. Vrienden van mij uit Amsterdam kregen sneller internet na de fusie en wij krijgen het ernstig bekritiseerde Horizon hier in Ziggo-gebied.
bijde gaan er op achteruit ziggo gebruikers hebben alleen het voordeel dat het niet duurder word (hogere paketten) die waren bij ziggo namelijk altijd al duurder dan bij upc.
verder kunnen ze geen eigen box meer gebruiken maar krijgen ze wel meer kanalen tot hun beschikking.

UPC klanten krijgen niet meer zenders een hogere prijs en nog steeds die brakke horizon meuk.

horizon word niemand beter van behalve upc die je het geld uit de zakken zuigt zonder een goed en vooral lekker werkend product te hoeven leveren.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 13 april 2015 22:16]

Wat mij dus het meest verbaasd is dat de tarieven voor de zakelijke markt (ZZP, niet de MKB) lager (ook incl btw is het lager dan de consumentenprijs) liggen en zowel de up als download sneller zijn dan de consumentenlijnen.

Het kan dus wel goedkoper en sneller voor de consument.

[Reactie gewijzigd door maomanna op 13 april 2015 08:39]

Consument 120/12 € 52,50 Zakelijk 130/30 € 63,53
Consument 200/20 € 73,95 Zakelijk 200/40 € 104,62

Deze laatste n.l. omdat bij Zakelijk 200/40 niet het MyPrime en Royaal pakket zijn opgenomen. Misschien ook niet relevant met de wensen van de klant maar als we een realistische vergelijking natuurlijk wel zo eerlijk om deze tarieven erbij te nemen. Blijven alleen de snelheidsverschillen nog over.
Het alles in 1 200/20 voor de consument is 73,95 idd.
De zakelijke variant (ZZP) alles in 1 200/40 is € 62,50 ex btw (75.63 incl)
Daar krijg je een dubbele uploadsnelheid voor.

weet zeker dat een hoop tweakers en consumenten voor die €1,68 per maand die dubbele upload nemen.
Toen ik in mei 2014 bij UPC kwam, had ook alleen UPC business de 120/12 Mbit voor 45 ex btw per maand. Toentertijd was UPC prive 120/10 Mbit voor 45 euro inclusief btw per maand.

Daarna is het consumenten abbo weer gelijkgetrokken met het zakelijke abbo en weer daarna is het consumenten abbo minimaal 1 euro in prijs verhoogd. Maar een zakelijke prijsverhoging lag ook alweer op de loer, verzekerde een UPC medewerker mij.

Oftewel: hogere snelheden worden als eerste bij UPC/Ziggo zakelijk geïntroduceerd, maar komen daarna kosteloos naar de privé klanten (die wellicht daarna wel weer een prijsverhoging tegemoet zien). Dus als privé huishouden een zakelijk abbo afsluiten, kan alleen op korte termijn interessant zijn.
Is dat zo? Zit zelf nu met een dsl abonnement en wil wat meer bandbreedte (tv boeit mij niet).

Particulier: 59,- inclusief btw. (200/20 Mb/s, play start tv. Gelukkig geen verplicht horizonbox)

Zakelijk: 55,- exclusief btw. (200/40 Mb/s, Geen digitale tv.)

Dus waar zie jij de goedkopere prijzen? Want ben oprecht geïnteresseerd in een goedkoper zakelijk pakket.

Moet je bij particulier niet bij de pakketten kijken maar bij pakket zelf samenstellen voor de prjis van 59,- euro.

[Reactie gewijzigd door Mexikola op 13 april 2015 08:54]

Waarom kan ik geen 200Mbit krijgen zonder het uitgebreide tv pakket?.

Als ik nu naar 200Mbit zou gaan krijg ik nog meer zenders terwijl mijn horizon box misschien 2 uur per week aanstaat.... (Top Gear en MotoGP)..........
Klik op Zelf samenstellen: Connect Max en Play Start voor maar € 59.

Dan kan je voor € 1,45 minder ook ook nog af zonder telefonie, dus € 58,55.

Persoonlijk: ik had Ziggo Alles in 1 Plus en nu kan ik voor € 4,05 extra mijn pakket dus aanpassen naar 200/20 ipv 120/12. Die extra zenders gebruik ik toch niet, dus Play Start is voor mij voldoende.

edit: en weer te langzaam getyped :).

[Reactie gewijzigd door fredkroket op 13 april 2015 08:58]

Dank je, goede tip. Hoef niet alle zenders maar wel sneller internet, met name upload. Die paar euro per maand is ok. En 3 maanden korting dus het eerste jaar ben ik nog stuk goedkoper uit ;). Kijk ik na dat jaar wel of ik blijf of er een alternatief is. Helaas is glasvezel hier (Zeist) nog niet beschikbaar.
Anoniem: 459533
13 april 2015 08:27
Ik heb internet en tv instap à €40 per maand en dat wordt nu even €4.95 meer dus als ik weer zou gaan verlengen. Hmmm. Denk dat kpn, telfort of vodafone dan ook wel blij met me zouden zijn als klant.
Je kan ook je pakket zelf samenstellen, maar goed het blijft dan evengoed in jouw geval 4,50 meer. Is vooral handig als je wel 120/12 internet wil maar weinig behoefte heb aan tv. (of andersom natuurlijk ;) )
Verlengen? Als je al een jaarcontract hebt, wordt dit vervolgens omgezet naar een maandelijks opzegbaar contract.
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee