Ziggo stelt functie voor terugkijken programma's open voor alle klanten - update

Ziggo stelt gebruik van Replay TV op smartphones, tablets en pc's open voor alle klanten. Tot nu toe was de functie om alle tv-programma's van alle kanalen tot een week geleden terug te kijken voorbehouden aan klanten met een Horizon-abonnement en Horizon-mediabox.

Ziggo claimt dat 80 procent van de programma's van de beschikbare zenders via Replay TV zijn terug te kijken. De dienst werkt met 62 zenders, waarvan 34 in hd, waaronder de grootste Nederlandse zenders. De programma's zijn te starten als het programma op de tv-zender is gestart.

Gebruikers kunnen programma's doorspoelen, behalve bij RTL en SBS. De dienst werkt op de desktop via alle browsers behalve Microsoft Edge en Google Chrome, vanwege het gebrek aan ondersteuning voor Silverlight, wat Ziggo gebruikt voor het afspelen. Bovendien zijn er mobiele apps voor Android en iOS.

Ziggo presenteerde de functie vorig jaar voor de mobiele apps, terwijl het al een paar jaar langer kon op Horizon-boxen.

Update 16.50: Replay TV is voor alle klanten beschikbaar op smartphones, tablets en pc. Om de functie direct op een tv te gebruiken is nog wel een Horizon-abonnement en bijbehorende mediabox nodig.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-04-2016 • 14:42

182 Linkedin

Reacties (182)

182
177
150
1
0
14
Wijzig sortering
Waarom toch nog altijd dat idiote silverlight? Het is al even deprecated door microsoft zelf en heeft imo nooit een goeie technologie geweest. Je gooit op die manier al alle gebruikers met een mac/linux overboord...
Dankzij druk van oa Netflix is de Encrypted Media Extensions-standaard door de W3C gekomen en in browsers (Chrome, Firefox, Safari 8, Edge, IE11 op Win8.1) opgenomen. De ondersteuning daarvoor is dus breder en toekomstvaster dan Silverlight.
HTML5 heeft ook DRM ;)
Je gooit op die manier al alle gebruikers met een mac/linux overboord...
Dat klopt, maar dat is gewoon een zakelijke beslissing. Meer dan 90% van de mensen heeft een Windows systeem en die kan je dus prima helpen. Moeite doen voor de gefragmenteerde (Mac en 20 soorten Linux) is dan nauwelijks de moeite waart. Het kost tijd en geld. En dit systeem was er al. Dus hoef je alleen maar te beslissen dat het vanaf nu opengesteld is

[Reactie gewijzigd door Ortep op 1 april 2016 15:09]

Silverlight werk (blijkbaar) ook niet met chrome op windows. Dat is ook al snel een derde van de gebruikers die je zo dwingt van een andere browser te gebruiken om een website te kunnen gebruiken.

Silverlight is op sterven na dood, bedrijven die nu nog geen concrete plannen hebben om ervan weg te migreren (of dat al gedaan hebben) gaan imo veel te laat komen. Meer en meer browsers laten ondersteuning vallen (chrome en afgeleiden, microsoft zelf met hun edge browser, alle niet windows systemen,...) Eigenlijk blijven alleen internet explorer (die door edge eigenlijk bijna end of life is) en firefox nog over.

Een bedrijf dat mij wil dwingen windows + een van die 2 browsers te gebruiken kan het vergeten dat ik er klant/gebruiker wil worden.
Daarnaast werkt het ook niet meer in Edge.
Daarom; even in het zoekveld (Windows) Internet exp... typen en daarmee openen en het werkt zonder andere extra browser.

Maar kom op Ziggo! maak een universele windows app die op desktop, tablet en telefoons werken! Het probleem is niet de gebruiker maar de aanbieders / content makers (keer op keer)

[Reactie gewijzigd door downcom op 1 april 2016 16:28]

Als iedereen nou eens overging naar webapps, oftewel html5 en ccs3. Dit werkt op alle apparaten, ongeacht schermresolutie, besturingssyteem, browser... etc.

Zolang de app altijd toegang tot internet nodig heeft zijn er geen nadelen om een web app te gebruiken.
Het probleem zit hem daarom ook in de DRM die content makers eisen. Zo ver is er maar een aanbieder vergenoeg om het helemaal zonder flash, silverlight of andere software af te kunnen namelijk Netfllix, wat mij dus het gevoel geeft dat er totaal geen wil is vanuit de aanbieders/content makers.

En dan lopen klagen dat mensen het beu zijn en het maar downloaden om van het gezeik af te zijn.

Daarom een App zou de veiligheid makkelijk kunnen waarborgen. En wanneer ze het goed aanpakken direct voor desktops en de mobiele markt beschikbaar. Maar ach Ziggo stuurt zelfs flyers dat hun koper netwerk klaar is om te concurreren met glasvezel... zegt ook voldoende. (voordat die laatste zin verkeerd word opgevat; upload word steeds belangrijker met alle backup en clouddiensten en die is bij koper verhoudingsgewijs best laag)
Al dat gedoe met rechten verstoort heel veel. Bij KPN is het zelfs erger:

Opgenomen programma's kan je alleen op smartphone / tablet thuis bekijken
Raar. Thuis kijk ik liever maar de TV. Onderweg op mn smartphone. Moet het wel werken.

Alleen SD opnames zijn te bekijken. HD opnames niet op je mobile device.
Tegenwoordig zijn resoluties op smartphone groot genoeg voor HD.

Hetzelfde geldt voor programma gemist.

En nog meer. Als je bij Ziggo op je smartphone / tablet gemiste uitzendingen kan kijken, ongeacht (Nederlandse) locatie, is dat wel eem vooruitgang. Hoe klein ook.

TV kijken onderweg is nu iig beter bij Ziggo dan KPN.
Al dat gedoe met rechten verstoort heel veel. Bij KPN is het zelfs erger:

Opgenomen programma's kan je alleen op smartphone / tablet thuis bekijken
Raar. Thuis kijk ik liever maar de TV. Onderweg op mn smartphone. Moet het wel werken.
Vreemd, Ik kan toch echt gewoon opgenomen content op mijn telefoon bekijken als ik van mijn 4G gebruik maak, of zelfs van andere wifi-netwerken dan het thuisnetwerk. Het aantal kanalen wat je je buiten je eigen thuisnetwerk kunt bekijken is wel wat beperkter, maar het is desalniettemin wel beschikbaar.
Alleen SD opnames zijn te bekijken. HD opnames niet op je mobile device.
Tegenwoordig zijn resoluties op smartphone groot genoeg voor HD.

Hetzelfde geldt voor programma gemist.
HD vs SD weet ik eigenlijk niet, nooit echt in HD opgenomen, maar zou ik eens moeten proberen. Uitzending gemist heb ik redelijk recent nog buitenshuis kunnen gebruiken, maar nu geeft het een error dat NPO 1 niet buitenshuis beschikbaar is (al kun je uitzending gemist natuurlijk nog op andere manieren benaderen).
En nog meer. Als je bij Ziggo op je smartphone / tablet gemiste uitzendingen kan kijken, ongeacht (Nederlandse) locatie, is dat wel eem vooruitgang. Hoe klein ook.

TV kijken onderweg is nu iig beter bij Ziggo dan KPN.
De app van KPN bevalt me stukken beter dan die van Ziggo, van toen ik Ziggo achter me liet. De app zal wellicht heel veel beter zijn geworden, maar afgezien van het punt dat uitzending gemist buitenshuis dus niet meer te gebruiken blijkt, zijn er weinig echte problemen met de app. De hoeveelheid zenders die KPN online aan kan bieden zal ongetwijfeld met zowel netwerkcapaciteit te maken hebben, alswel eisen en eventuele kosten die aan content providers dienen te worden voldaan.

[Reactie gewijzigd door dahakon op 1 april 2016 19:24]

Dit is de reactie van KPN via Twitter. Eerst vroegen ze mij om de app opnieuw te installeren en het zelfs op een andere smartphone te proberen.

Om vervolgens tot de conclusie te komen dat HD opnames buitenshuis niet te bekijken zijn op je mobile device.

En ja, ik neem alleen HD op met een HD tv thuis. Waarom zou je nu nog anno 2016 SD willen opnemen?

Ik snap je punt. Uit navraag blijkt dat je alleen de HD opnames onderweg niet kunt bekijken. Kan het kloppen dat je Studio Sport en Piets Weerbericht in HD hebt opgenomen en de film The Watch niet?
En ja, ik neem alleen HD op met een HD tv thuis. Waarom zou je nu nog anno 2016 SD willen opnemen?
Omdat een 576i televisie daar niet zo veel mee kan (om maar eens een reden te noemen)
Prima dat SD opnames bekijken kan op moderne smartphones.

Maar zou het niet ook handig zijn dat klanten anno 2016 ook HD opnames mogen terug kijken op hun mobile device?
Heb je wel eens nagedacht wat HD opnames aan MBs vreten onderweg?

Super tevreden met Kpn, geen haar op mijn hoofd die ziggo ook maar zou overwegen... Zeker niet ivm kpn compleet voordelen (www.kpn.com/compleet)

Zoveel mensen, zoveel meningen...
Anoniem: 463321
@Bonazzo1 april 2016 23:43
Mobiel kijken kan ook via WiFi.
Het probleem zit hem daarom ook in de DRM die content makers eisen.
Wat totale onzin is, ja leuk, maak je het wat moeilijker voor de casual kijker om op te nemen. Een beetje pittige pc kan nog altijd gewoon screencapture doen en met wat splitters en hdmi capture kaarten lukt het ook wel om van een Android device af op te nemen.
Er is gewoon een goeie app horizon go, werkt prima op een ipad. In zoek functie kun je ook replay kiezen.of het op windows werkt weet ik niet.Vind wel dat ze het ook voor humax beschikbaar moeten maken.als je het op tv wilt zien moet toch weer het iets duurdere paket nemen met horizon box.
uhu, en de ios app werkt ook op Windows (desktop, mobile) ?

Met andere woorden de uitgever bepaald niet alleen waar en hoe ik de content bekijk maar ook nog eens op welk apparaat.
Het kan wel op windows , alleen via firefox met silverlight.dit is inderdaad heel stom en vervelend.
Het probleem is dat er geen goed alternatief is voor een kabel provider wanneer er geen glasvezel in jouw buurt gelegd is. Ik zou met alle liefde weg willen gaan bij Ziggo/UPC, maar hoe kan ik dan 200mbps ontvangen? Het enige alternatief is ADSL en dat gaat bij mij in de buurt niet harder dan 20mbps. TV kijken over de adsl is dan al helemaal geen optie.
ik had een WINDOWS rt tablet, en daar kon ik dus mooi geen silverlight op gebruiken, een aangezien UPC/ZIGGO te beroerd is om een app voor RT te maken, had ik er dus geen reet aan...
Kosten/baten, blijkbaar zijn er niet genoeg gebruikers om een app voor te maken.
Flash er iets anders op?
dat kan niet, heb ik al naar gekeken...
In deze tijden van mobieltjes, ipads en smarttv's heeft helemaal niet 90% van de mensen een windowssysteem (of de mensen misschien wel, maar dat zegt niet dat 90% van de bezoekers dat ook werkelijk gebruikt bij het bezoek.)

Wat dat betreft is de markt als geheel gewoon enigzins verdeeld tussen Windows, Apple en Android. Leuk dat ze daar dan weer aparte apps voor bouwen (en zo alsnog WIndows Mobile vergeten) maar waarom?
Silverlight werkt prima op Mac, wordt gewoon door Microsoft gemaakt, ook voor Mac OS.
Wow 90% hoe kom je erop, het is 25%. Het deel wat daarvan een Silverlight ondersteunde browser gebruikt ligt nog veel lager. Flash is net zo deprecated als silverlight dus HTML5 is hier de oplossing imo.

bron: http://gs.statcounter.com/#all-os-ww-monthly-201503-201602
Leuk, maar ze gooien in die stats alle versies van Android, iOS en OSX op één hoop, en bij Windows noemen ze de aparte versies. Lekkere statistieken....
"Meer dan 90% van de mensen heeft een Windows systeem"

Is heel wat anders dan samenstelling van dat huishouden aan OS'en. 90% van de mensen heeft een Windowsbak in huis, dat er daarnaasr 3 android en 1 iOS device liggen doet niks aan de zaak af. Als Chrome gebruiker stap ik over op FF of IE.

Maar van mij mogen ze ook liever nu dan morgen Silverlight laten vallen.

http://gs.statcounter.com/#all-os-NL-monthly-201503-201602

Kom je op 45%, maar dat zegt dus nog niks over hoeveel procent van de gezinnen een windowscomputer thuis heeft.
Vraag me niet hoe / wat / waarom, maar ik was laatst bij mijn schoonouders met iMac en wilde een sportwedstrijd zien, Horizon TV werkte daar prima op Safari. Heb dus wel totaal geen idee wat daar voor plugins of wat dan ook geinstalleerd waren, als dat uit kan maken.
Silverlight is beschikbaar voor OS/X zie : https://www.microsoft.com...rted/Install/Default.aspx
Op OS/X kan dat dus prima werken.
Het is al even deprecated door microsoft zelf en heeft imo nooit een goeie technologie geweest.
Daar ben ik het niet mee eens, misschien was de ondersteuning qua platformen niet fantastisch maar Silverlight ansich vond ik veelal fijner dan Flash (als ik naar mediaspelers kijk).
Nooit een goeie technologie? Het was toen en is nog steeds de betere technologie. Maar ook MS gaat voor HTML5 en het is wel apart.
Ik dacht inderdaad ook dat Silverlight echt op zijn laatste benen stond. Zelfs Microsoft ondersteunt het niet in zijn eigen Edge.
Gelukkig begint er wel een einde te komen aan Silverlight, al geeft MS officieel ondersteuning tot 2021 staat er in de notes ook duidelijk vermeld dat support eerder kan eindigen indien de onderliggende browsers dit besluiten te laten vallen.

Microsoft zelf ondersteund geen Silverlight meer via Edge, voorlopig nog wel via Internet Explorer maar deze wordt uitgefaseerd en op termijn wordt de laatste versie dus onveilig. Ook Chrome en Opera ondersteunen het niet meer, later dit jaar zullen zowel Safari als Firefox ook de ondersteuning beëindigen zoals de berichtgeving er nu naar is. Dit kan natuurlijk nog veranderen.

Dus op termijn zullen content providers ook om moeten.

Daarnaast wel mooi dat dit voor alle klanten nu geld.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 1 april 2016 16:07]

Wellicht heb je het zelf al gevonden, maar voor OS/X kun je prima silverlight gebruiken, zie : https://www.microsoft.com...rted/Install/Default.aspx
Op linux kan je gebruik maken van Pipelight. Hiermee kan je alsnog gebruik maken van Horizon. Gebruik het zelf ook, zit wel een paar bugs in :P Maar het werkt!
Silverlight is er wel voor de Mac!
Silverlight werkt prima op Mac OS.
Ik gebruik pipelight op linux. Dat is basically Silverlight via Wine. Zou toch graag html5 willen zien maar dit gaat nog net goed.

Edit: ik herhaal bijna letterlijk iemand zn comment. excuus, ik zag die comment achteraf.

[Reactie gewijzigd door headphoneguy op 2 april 2016 19:40]

Silverlight werkt in principe wel op de Mac.
Wat overigens niet wegneemt dat het een verschrikkelijke technologie is.
Kun je even aangeven wat er zo verschrikkelijk is?
Zo maar iets roepen zonder te onderbouwen is niet kies.

Dus ga je gang...
Anoniem: 732079
@jqv1 april 2016 17:17
Dat het volg bugs zit, MS het officieel niet meer ondersteund (tot 2020 wel security updates), niet voor Linux beschikbaar is... more?
Gewoon ombouwen in HTML5.. werkt direct op alle browsers..
Hele simpele rede HTML5 ondersteund geen DMR en als het al ondersteund wordt is het per browser een andere standaard. En de contenthouders (RTL e.d) eisen DRM beveiliging van de stream.
Anoniem: 732079
@sylvester791 april 2016 17:27
Zover ik begrepen heb is DRM gewoon beschikbaar voor HTML5.. hoe doet Netflix dit dan? ;-)
Misschien ligt het iets genuanceerder. Kijk naar DELTA, die is sinds deze week overgestapt van Silverlight naar HTML5. Met opname- en terugkijkmogelijkheden. Op zowat elk apparaat te gebruiken.
Er wordt gebruik gemaakt van technologie van Booxmedia en daar zit wel degelijk DRM in.
Het werkt op Mac maar alleen als je Firefox gebruikt. Ik kreeg het niet zo snel voor elkaar in Chrome en Dafari
Klopt, daarom heb ik ook Firefox op mijn Mac geïnstalleerd. Vind het zelf niet echt een probleem, die extra browser.
Een extra browser is op zich ook geen wereldprobleem. Toch laat dit heel duidelijk zien dat Silverlight niet al allerlei standaarden voldoet, anders had het onder Safari of Chrome ook wel netjes gewerkt.
Volgens mij wordt Silverlight gebruikt zodat de stream niet gedumpt kunnen worden. Als iets in HTML5 is, kan volgens mij de stream makkelijk gedumpt worden. Silverlight heeft volgens mij een goede encryptie waardoor de stream niet dedumpt kan worden.
Youtube werkt ook met HTML 5, het lijkt mij niet dat zij een protocol gebruiken waar iedereen zomaar een dump van kan maken.
Youtube gebruikt HTML5. Alle videos zijn gemakkelijk te downloaden.
Als je bijvoorbeeld een applicatie zoals youtube-dl gebruikt en deze commando er aan geeft;
youtube-dl https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ --get-url

Dan krijgt je gewoon de URL van de .mp4 video, deze kan je vervolgens weer gewoon opslaan met CTRL+S als je het in Google Chrome opent bijvoorbeeld.
Bij Silverlight is dit niet het geval.
dat is waarom ik het niet meer gebruik. Silverlight..
Werkt dit dan ook wanneer je geen Horizon-mediabox heb? Ik heb zo'n ouder model kastje namelijk.

Zo'n ding dus:
http://www.upc-cablecom.c...img.png/1431421538799.png

[Reactie gewijzigd door Ryan_ op 1 april 2016 14:45]

Ik denk dat je hier Interactive TV voor nodig hebt. Dus zo'n CI+ module of interactieve ontvanger. :)
Niet een reguliere CI+ module hé. Voor deze functionaliteit heb je weer een interactieve CI+ module nodig. En een TV die daarmee overweg kan.
De CI+ modules die Ziggo levert zijn interactief..
Klopt, echter zijn er twee soorten te koop. (Je hoeft ze niet perse bij Ziggo te kopen)
Als je er een smartcard bij wild hebben zul je ze toch echt bij Ziggo moeten huren. Los zijn die niet meer te koop.

ik heb van de week mijn 4de kaart kunnen activeren maar dat moest wel via de klantenservice.
Ik heb nog wel smartcards liggen van voor ik de Horizon Mediabox had, dus dat zit wel goed.
En het werkt niet in fUPC gebied.
Dit is correct, CI+ heeft geen retoursignaal.
Dus dan werkt interactieve TV niet.
Anoniem: 500012
@Koenwel1 april 2016 16:03
Maar om die reden kunnen veel tv's (indien ze geschikt zijn voor ITV) gebruik maken van een internetverbinding via UTP of draadloos.

Zo hebben de ITV diensten voorheen ook altijd gewerkt. :)
Volgens het artikel wel.. je zult dus een mediabox moeten hebben, of dat een humax, pace, Cisco of horizon is maakt dus niks uit. Dat staat volgens mij al in de intro van het artikel.
Volgens mij wordt de dienst voor alle klanten geactiveerd in de apps en via horizon.tv en niet op de losse mediaboxen (behalve de Horizon box uiteraard).

Zie ook het persbericht hier.

[Reactie gewijzigd door janger12 op 1 april 2016 14:53]

horizon.tv heeft het altijd op gewerkt dat is dus niks nieuws. Maar horizon.tv kijk je niet zo snel op je televisie. horizon.tv is leuk voor de tablet / computer.
Het gaat om de beschikbaarheid van Replay TV binnen horizon.tv... Alle klanten konden al live tv kijken via horizon.tv, maar het terugkijken van programma's via horizon.tv was voorbehouden aan klanten met Horizon. Nu kun je dus ook zonder Horizon mediabox gebruik maken van Replay TV via horizon.tv.
En als je een iOS of Android apparaat hebt, met een Apple TV of een Android equivalent dan kan je het gewoon naar je TV streamen.
Ik kreeg gisteren voor mijn Humax kastje een update in verband met On demand services.
Dus denk ik dat dat ook voor de oude kastjes werkt.
Nee. Dit geldt enkel voor de mobiele apps voor iOS en Android, en voor de website (horizon.tv). Qua settopbox is dit enkel beschikbaar voor de Horizon Mediabox.
Ik heb alleen een analoog abonnement en verdraaid op m'n iphone werkt replay nu wel!! Dat deed het eerder echt niet.
Nee volgens het artikel niet.

Update: 16:50
"Om de functie direct op een tv te gebruiken is nog wel een Horizon-abonnement en bijbehorende mediabox nodig."
De inleiding verteld precies wat je wil weten.
EDIT: Dit was voor de edit van Ryan :P

[Reactie gewijzigd door DeEchteKwartel op 1 april 2016 14:48]

Ja maar mijn receiver heeft geen HDD. Dan lijkt het me toch niet mogelijk?
Dit wordt niet op je eigen box opgenomen, dit is in feite gewoon uitzending gemist.
Je hebt geen Horizon mediabox.

Dit is een Horizon mediabox:

[Reactie gewijzigd door Cyw00d op 1 april 2016 14:49]

het werkt via internet. je hardeschijf zal snel vol staan als er een 7 dagen backup stream van 62 zenders gemaakt wordt.
dit staat dus op de servers van Ziggo zelf, en kan opgeropen worden (net zoals het huren van een filmpje)
Anoniem: 544923
1 april 2016 14:57
Silverlight...

Software die niet werkt op linux en macs. Een de grootste browser niet ondersteund. Zie het al voor mij. Klanten die bellen naar de klantenservice en zeggen: Replay TV werkt niet in mijn browser!!

Helemaal uitleggen dat ze een andere browser moeten gebruiken.
Hoe staat het eigenlijk met Moonlight?
Anoniem: 732079
@Reddleman1 april 2016 17:24
Wordt niet meer ondersteund met de nieuwe silverlight versies.
Gebruik dagelijks Pipelight zonder problemen. Lifesaver als het gaat om silverlight apps
mwa dat valt wel mee op de mac.
En lees hier voordat je gekkigheid uitkraamt.

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 1 april 2016 15:13]

Maar niet op Linux systemen of chrome voor windows bijvoorbeeld;
Daarom werkt Horizon Go niet op andere besturinggsystemen zoals Linux.

Horizon Go werkt helaas niet in andere populaire browsers zoals Google Chrome, Internet Explorer of Microsoft Edge. Deze browsers ondersteunen geen Microsoft Silverlight. Horizon Go heeft dit nodig om video af te spelen in je browser. Gebruik daarom altijd Firefox.
Silverlight dat niet werkt i.c.m. Internet Explorer? Zo is niet mijn ervaring. Sterker nog, de Ziggo stream werkt op mijn Win8.1 laptop het beste met IE.
Heb zelf geen Windows systeem in huis.. alles enkel Macintosh systeem.
Maar denk niet dat dat nog lang duurt.
Silverlight werkt hier nochtans vlotjes op men mac in Safari. Dat die niet werkt op Chrome heeft te maken met het beleid van google die geen externe applicaties meer toelaten, enkel chrome extensions.
Anoniem: 732079
@Primuszoon1 april 2016 17:33
Fout... Chrome is tegenwoordig een 64 bits browser.. en silverlight is een 32 bits app.. daarom ondersteund chrome het niet meer.
Zo leer ik ook nog eens iets bij :)
Silverlight werkt prima op een mac.
Ja het is enkel een log resource hogging plugin zoals Flash, iedereen heeft standaard HTML 5 in de browser zitten, waar het ook mee kan. Dus geen plugins.
Op Linux is Silverlight überhaupt niet officieel beschikbaar.
heb het zelfs gedownload en werkt niet eens in mij internet explorer ik klik op play en er gebeurd niks hopeloos :/
Dus als je alleen internet (+ verplichte analoge kabel tv) afneemt kan je nu ReplayTV gebruiken? Dat vind ik een zeer goede zaak van Ziggo _/-\o_
Hoe wil je dat doen zonder mediabox?
Replay werkt via de digitale tv gids van je mediabox. Gids openen, na de gewenste dag in het verleden gaan en je programma afspelen.

Ik weet niet hoe je dat via de analoge/digitale kabel wilt doen die je direct in je tv prikt.

PS dat nieuwe moderatie systeem van tweakers wordt wel even zwaar misbruikt he? Ik weet niet welke .... hier gek loopt te doen, maar het nut is nu al een beetje verdwenen volgens mij, jammer..

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 1 april 2016 17:31]

Als dit het zelfde is als de rode knop die ik tegenwoordig kan gebruiken bij televisiezenders om afleveringen terug te zien e.d. dan ja. Dan werkt dit zonder mediabox. Ik heb namelijk geen mediabox, wel een (smart) TV (samsung) en sinds een week of zo heb ik bij de publieke omroep en commerciele zenders dat ik via de rode knop afleveringen kan terug kijken.
Klopt, volgens mij kan je daar ook de app van NPO enz voor downloaden (volgens mij bestaat die voor mijn TV (lg) , maar ik denk niet dat je dit gaat lukken op de rtl/sbs zenders etc.
Met de Horizon ( ReplayTV) kan ik vrijwel alle zenders en programma's die in de afgelopen 7 dagen op TV geweest zijn terug kijken. Dat gaat je denk ik niet lukken op je TV zonder digitale TV abonnement icm een mediabox.. Maar goed ik kan me vergissen, lijkt me sterk dat het kan.
Ik heb wel een (digitaal) TV abbo naast mijn internet. Echter geen mediabox/horizon box. Kabel gaat gewoon direct TV in, (nadat internet er vanaf gesplitst is)
Ik heb alleen TV van ziggo en een CI+, ik heb het geluk dat ik mijn PC naast mijn TV heb staan en een HDMI kabel tussenbeide heb liggen. Ik heb gisteren op die manier het een en ander terug gekeken, de kwaliteit is echt verbluffend in vergelijking met de NPO app op mijn TV. Ik vrees dat dit de nieuwe setup moet worden en ik hoop dat er snel een betere oplossing komt, het kost in vergelijking heel erg veel stroom.
Ik heb hetzelfde getest, in een browser van de Mozilla familie via de site www.horizon.tv, een uitzending terug gekeken en het resultaat was bedroevend. Geen HD, regelmatig schokken. Veel slechter dan Uitzending Gemist.
Zie ik iets over het hoofd?
De website lijkt geen kwaliteitsinstellingen te hebben, dus als deze besluit dat je niet voldoende bandbreedte hebt voor HD ben je de lul, ik denk dat daar het probleem ligt. Bij mij laad hij de eerste 2 seconden deze belabberde kwaliteit, en daarna schakelt hij over naar HD met iets meer compressie dan de TV. Ongeveer 100 keer beter dan uitzendingemist.
Dat is niet ReplayTV van Ziggo. Dat is HbbTV die sinds kort (half maart '16) ook in oud Ziggo gebied (naast oud UPC gebied waar het al was) beschikbaar gekomen is voor tv's die dit ondersteunen. Zie ook deze aankondiging. Dit werkt dan op DVB-C (dus het ongecodeerde pakket waarbij geen Ziggo decoder nodig is) Ziggo noemt dit 'zonder smartcard'. Dit werkt overigens slechts voor een aantal zenders die dit zelf aanbieden.

[Reactie gewijzigd door funrider op 1 april 2016 15:56]

Ok, dan zat ik verkeerd. Ik ging er van uit dat Replay TV een onderdeel was van de Horizon App 8)7
is het ook .. net hier getest op mijn android telefoon. Kan gewoon darten of Thor - The Dark World van 31-3 terugkijken (terwijl ik op de KPN internetverbinding van het werk zit, en thuis alleen een TV-abo van Ziggo heb)

[Reactie gewijzigd door Yucko op 1 april 2016 15:56]

Nja het is niet een onderdeel van de Horizon App, het is nu een onderdeel van Ziggo TV. Ik gebruik geen Horizon App's (gebruik helemaal geen apps om tv te kijken op mijn mobieltje of tablet / pc, daar heb ik dan gelukkig een TV voor :D) maar maak wel regelmatig gebruik van ReplayTV op mijn TV (icm de Horizon).
Dat is wat ik ook heb (maar het is overigens digitale kabel tv + npo1 2 en 3 in HD) maar daar zit dan weer geen interactieve TV bij. Betwijfel dat dit dan gaat werken, maar heb het zelf nog niet geprobeerd. Zal er verder ook geen gebruik van maken overigens, verder dan NPO 1 2 en 3 kom ik toch niet ;)
Anoniem: 382732
@Nogne1 april 2016 14:58
internet (+bijna gratis analoge kabel TV)... Want dat is het eigenlijk. Als je geen analoge TV zou hebben zou je alsnog die kosten moeten betalen om die kabel in je meterkast te krijgen.
Mooi! Kan die Humax doos ook mijn huis uit en betaal je nog minder ook!
Heb een NUC aan mijn TV hangen via HDMI dus via dat systeem kan ik dan prima tv kijken.
Voor die paar keer dat ik überhaupt 'live' tv (reclame) wil kijken, voldoet die site meer dan genoeg!
Waarom wordt er nog silverlight gebruikt?

Is deze dienst dan wel gratis? Bij kpn is het namelijk zo dat je muv npo 1 2 en 3 overal bijna een euro voor moet betalen, als het de terugkijkmogelijkheid al heeft.
Ja is gratis, Replay tv is onderdeel van je abonnement (bij Ziggo) en maak het terug kijken tot een week na oorspronkelijke uitzenddatum mogelijk.

Er zitten kunnen wel restricties aan deze dienst zitten, zo kan je bijvoorbeeld bij de zenders van RTL en SBS niet door spoelen, reclame blokken die tussen het programma door worden uitgezonden zijn dus niet over te slaan.
Hun programma's zijn gelukkig wel prima over te slaan ;)
Daarom dus alles wat je leuk vind GRATIS opnemen en alsnog doorspoelen en reclames skippen :)
Dat is niet helemaal waar. Bij RTL moet je inderdaad betalen. De rest is bijna allemaal gratis..
Recentelijk is ook KIJK toegevoegd, ook veel gratis.
Helemaal niet, het is volledig gratis hoor. Ik heb nog nooit betaald voor RTl/SBS
Anoniem: 732079
@-Markster-1 april 2016 17:36
RTLXL is tot 7 dagen terug met reclames gratis, daarna is het vaak betaald.
Maar wel vaak in HD.
Ja de dienst is gratis (lees: zit bij je abonnementskosten in). Ziggo neemt als het ware alles op wat op TV komt. Via Replay TV kun je die opnamen als stream terugkijken bij Ziggo tot een week na uitzending, daarna worden de opnames aan Ziggo-zijde gewist en ben je dus op andere diensten aangewezen als je wat wil terugkijken (Uitzending Gemist, NL Ziet, RTL XL, ...)
Silverlight wordt gebruikt vanwege de PlayReady DRM die het biedt. Als Ziggo dat ooit wil wijzigen dan moeten de Horizon app en box een component van de nieuwe DRM leverancier krijgen (kost geld) en moet Ziggo het gehele DRM platform opnieuw opbouwen (kost geld).
Dit is precies de reden dat bedrijven nooit voor dit soort closed source oplossingen moeten kiezen. Als 1 bedrijf ervoor kiest om dit niet meer te ondersteunen, zoals Microsoft nu doet, kun je niets meer. Het is imho beter om gelijk bij de opbouw van dit soort systemen kiezen voor een open oplossing.
Silverlight heeft trouwens bij mij nooit lekker gewerkt. Op windows ging het, maar linux alternatieven die er waren, monolight volgens mij bijvoorbeeld, waren altijd crappy.
Weet jij een OTT DRM oplossing die open source is?
Ziggo is een miljarden bedrijf... dus geld zat..
Nu nog vooruitspoelen op alle kanalen voor alle klanten.. mijn god wat is dat irritant, dat je niet vooruit kunt spoelen vanwege de reclames. Afschuwelijk, dan heb je al niks meer aan het terugkijken als je halverwege een programma weg moest ofzo
neem je programma's op en start 15 minuten later met kijken.
Zo doe ik dat wel. Of ik zet een uitzending op pauze, ga de hond uitlaten, kan ik bijna alle reclameblokken doorspoelen.
Dat is niet iets waar Ziggo wat aan kan doen. De commerciële zenders halen hun inkomsten uit die ads. Als jij ze vrolijk kan gaan skippen dan gaan hun adverteerders ook niet zo veel meer betalen als de garantie weg is dat jij ze te zien krijgt.
Is dat niet door kunnen spoelen niet (technisch) op een andere manier te regelen? Dit is namelijk de enige reden dat ik op de RTL zenders zaken opneem. Dat men niet wil dat ik de reclameblokken doorspoel snap ik en zou ik ook best mee kunnen leven, maar niet kunnen spoelen in de programma's is echt behoorlijk irritant. Soms heb je een stukje gemist van een programma en zou het erg handig zijn als je het stuk wat je al wel hebt gezien redelijk vlot zou kunnen doorspoelen. Om maar te zwijgen van (ik noem maar wat) The Voice wat je via replay TV aan het kijken bent en waar na een uur of 2 om wat voor reden dan ook iets misgaat, de verbinding wegvalt en je weer opnieuw zou moeten beginnen vanaf het begin ;) (een verder waar je gebleven bent functie binnen replay TV zou dus ook best handig zijn).
Daar komt bij dat de timing niet altijd nauwkeurig is (als het vorige programma uitgelopen is bv) dan zit je verplicht de laatste 15min van een programma te kijken wat je dus niet wilt zien. Dit maakt na een paar keer proberen dat ik het opgegeven heb en maar weer gewoon rtl xl oid gebruik.
Verder waar je gebleven bent functie zit er volgens mij gewoon in.
zo soepel werkt dat niet (altijd)
Vaak zat meegemaakt dat ik iets uitgesteld deed kijken en dat het afspelen gewoon stopt opeens. En dan kun je niet meer terug. Vooral niet als je niet kunt doorspoelen
Vind dat de zinsnede "de dienst werkt op televisie" suggereert dat het ook via de CI+ module werkt, denk. dat dat niet zo is, daarvoor is het wachten op CI+1.4, zo heb ik een donkerbruin vermoeden. Het werkt wel op Tv, maar dan via de Horizon of de Pace of de Humax.
edit: met dank aan janger12>> hierboven, die het persbericht linkt. Het is dus foutief dit is slechts voor de dienst Go, niet voor de Pace en Humax boxen.

[Reactie gewijzigd door Sjah op 1 april 2016 15:06]

In de link staat dat het werkt op Horizon Go. Er staat echter niet expliciet dat het niet werkt op Cisco/Humax etc devices.

Als dit echt zo is, dan is de titel van dit nieuwsbericht ook misleidend, aangezien het dus niet voor alle klanten geldt maar alleen voor het deel dat Horizon Go heeft.
Elke klant kan inloggen in de Horizon Go app of inloggen op www.horizon.tv.

Wat bedoel je precies?
Jammer dat je moet op die site moet inloggen.
Aangemeld op een Ziggo verbinding zou dat niet eens nodig moeten zijn.

Ook jammer dat de app van Ziggo niet beschikbaar is op Windows 10.
Hoe moet die site anders weten of je extra zender pakketten hebt?

Dat Windows 10 app ontbreekt is wel slecht ja.
Door je externe IP te verifiëren bij Ziggo? (Gaat natuurlijk niet op als je niet thuis bent, maar had een optie geweest kunnen zijn)
Dat werkt niet voor mensen die alleen TV bij Ziggo afnemen.
Wat ik bedoelde is dat er stond dat de dienst beschikbaar was op de tv, voor alle klanten (los van het gebruik van de Go app of website). Dit klopte dus niet.

Ik zie dat er inmiddels een update van het artikel is. Fijn dat het verhelderd is.
Heb je gelijk in, maar zolang ik geen ander persbericht zie.... Maar wat niet is kan nog komen.
Alle klanten? Volgens mij klopt dat niet helemaal, ik zit op internet niet op ziggo internet, maar neem wel tv af tv standaard en tv extra maar op een samsung decoder met hdd, ik krijg het niet werkend, en ook niet werkend op mijn pc. inloggen kan ik wel op https://horizon.tv/ maar afspelen ho maar.

[Reactie gewijzigd door Mel33 op 1 april 2016 16:04]

Probeer eerst de silverlight demo hier: https://www.microsoft.com...is-smooth-streaming/demo/ werkend te krijgen. Als dat niet lukt is je plugin stuk (die je daar ook kan downloaden). Pas als de demo werkt kan je horizon weer proberen.
Ok dan ben ik dus even zoet, want in FFox W10 krijg ik hem niet gerepareerd, de demo blijft zeggen video unable to download, Hm kan ik IE11 weer downloaden, maar gaat niet toch.
ik weet het is offtopic of missc toch niet helemaal off topic want ziggo maakt het me even lastig nu.
Staat ie niet permanent geblocked/gedeactiveerd? Misschien de plugin verwijderen bij Addons en dan weer toevoegen?
Al geprobeerd, geen resultaat vooralsnog.

Ook ie11 even weer geinstalleerd maar ook dan speelt de demo niet.
straks moet ik me hele systeem opnieuw installen, lastig probleem.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee