Ziggo-apps krijgen functie om programma's week lang terug te kijken

Ziggo geeft gebruikers van zijn Horizon Go-apps de mogelijkheid programma's tot zeven dagen lang terug te kijken op smartphones en tablets. Daarbij gaat het niet alleen om programma's van de publieke omroepen, maar ook die van commerciële zenders

Gebruikers kunnen een programma vanaf het begin kijken als het op tv nog bezig is. De ondersteuning zit in de apps voor Android en iOS. De dienst heet Replay TV en was al langer beschikbaar op Horizon-settopboxen die UPC vanaf 2013 leverde. De Replay TV-dienst in de Horizon Go-apps is alleen bruikbaar voor klanten die een Horizon-box hebben staan.

Ziggo biedt in de dienst 32 zenders aan in hd-resolutie, waaronder die van de grootste Nederlandse zenders. De overige 28 zijn in sd-kwaliteit. Daarmee is de resolutie een stuk hoger dan bijvoorbeeld in de apps van NPO, het voormalige Uitzending Gemist. Daarin is de maximale resolutie 342p.

De kabelaar claimt dat 80 procent van de programma's terug te kijken is via de Horizon Go-app. Van de in totaal vier miljoen klanten van Ziggo gebruiken ongeveer 500.000 de app, claimt de kabelaar.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

12-08-2015 • 17:14

91 Linkedin

Submitter: Trackerfire

Reacties (91)

91
90
43
1
0
0
Wijzig sortering
Als ik dit artikel lees, dan lijkt het er op dat replay-tv vanaf nu (of binnenkort) altijd werkt in de horizon-go app. Dat lijkt mij prima. De app werkt prima bij mij.

Op een andere site lees ik echter dat het alleen werkt als je ook thuis een horizon box hebt staan. Als je een smartcard of oude mediabox hebt staan, dan gaat replay-tv niet werken op jouw horizon-go app.

Dus wat is het nou? Werkt de replay-tv functie in de horizon-go app nou wel of niet als je een smartvard of oudere mediabox (en dus geen horizon box) hebt?
Gaat alléén werken voor klanten met een Horizon box.

Zie: https://www.ziggo.nl/klantenservice/horizon/replay-tv/

Ik citeer:
Met de Horizon Go app werkt Replay TV niet. Hoe kan dat?
Replay TV werkt alleen als je thuis ook een Horizon Mediabox gebruikt. Zonder Horizon Mediabox kun je helaas Replay TV niet gebruiken. TV Gemist werkt wel gewoon.

[Reactie gewijzigd door stx op 12 augustus 2015 18:08]

Nou da's dan aardig van Ziggo. Ik ben al jaren Ziggo/ @Home klant en nu hebben ze eindelijk iets nuttigs kun je er geen gebruik van maken omdat je jaren terug een Humax bij ze hebt aangeschaft. ;)

Ik ga hier dus echt niet mijn Alles-in-1 Plus abonnement voor aanpassen om alsnog een Horizon box te krijgen waar ik ook nog eens huur voor moet gaan betalen.

[Reactie gewijzigd door sjaool op 12 augustus 2015 20:52]

Dat is dus ook mijn probleem een beetje. Wel de laatste tijd een paar prijsverhogingen gekregen zonder extra functionaliteit erbij.
Steeds worden er dingen toegevoegd, maar nét weer niet voor ons abbonement.
En dan krijg je als reactie, tja dan moet u maar een hoger abbonement nemen (en nee, we hebben niet het goedkoopste abbonement).
Juist dit gezeur is een van de hoofd redenen geweest dat we bij onze vorige provider zijn opgestapt.
Ik ben eigenlijk altijd sinds dat we overgestapt zijn naar upc altijd tevreden geweest, maar steeds weer verhogingen zonder toevoegingen gaat binnenkort wel een beetje ophouden. Andere aanbieders worden hier zo steeds interessanter.
lekker mensen die horizon troep boxx de strot door duwen door functionalitet op andere settopboxen te blokkeren....
Oké?
Ik heb op het begin van de horizon net als veel andere ( niet iedereen ) problemen gehad met de horizon, nu al meer dan 1 jaar werkt die gewoon super. Enige wat sneller mag zijn de menu's, maar goed dat kan ook zijn uiteraard doordat je (ik) een snelle telefoon / tablet / pc gewend bent, smart gedeelte van mijn high end lg tv werkt net zo traag/snel als de horizon.
Maar niks op de horizon aan te merken hoor. Vooral replay tv is een zeer leuke en fijne toevoeging.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 12 augustus 2015 22:01]

Ah, top. Bedankt voor het nakijken. Jammer maar helaas dus.
Bij KPN via glasvezel kan dit ook, kun je ook programma's die al gestart zijn terugkijken, maar bij de commerciële zenders moet je daar voor betalen. Is dat in dit geval ook zo of is het gratis?
Gebruik deze functie regelmatig het beeld is super scherp en je hoeft er nimmer voor te betalen (je huurt immers al een Horizon doos). Enige nadeel is dat RTL je forceert de reclame blokken te kijken maar dat is een rechtenkwestie en op zich ook wel begrijpelijk.
Wat ik niet begrijp is waarom je geen reclame hoeft te kijken wanneer je een programma opneemt maar wel wanneer je het vanaf het begin wil zien.
Omdat ziggo een opname die jij over dvb-c maakt niet kam controleren of manipuleren. Een streaming dienst wel.
Maar ik maar geen opname op een dvb-c. Opnemen via KPN glasvezel gebeurd via streamen. Ik kan bijvoorbeeld iets opnemen op tv a en dan op tv b of op mijn telefoon met de KPN app kijken.
Ziggo kan een DVB-C opname via CI+ wel degelijk beinvloeden. De opname in de officiele tuners is maar beperkte tijd houdbaar omdat ze gecodeerd worden opgeslagen. De weergave van een opname zonder smartcard kan dus niet. (probeer maar uit, maak een opname, trek de smartcard uit de recorder en kijk of je de opname kan afspelen zonder smartcard)

Ook het feit of je uberhaupt kan opnemen kan per programma met 1 bitje worden meegegeven aan de CI+ module.

Zie ook: http://www.ci-plus.com/data/ci-plus_overview_v2011-11-11.pdf

En ja je ziet het goed, de presentatie is al 4 jaar oud! Dit is dus al veel langer aan de gang en omdat er kleine stapjes worden gezet trapt iedereen er in...

[Reactie gewijzigd door Plopeye op 13 augustus 2015 21:12]

Dit is nou precies waarom die Horizon zooi troep is. Het is slechts een methode om de mogelijkheden van de consument in te perken, verpakt als een zogenaamd extraatje waar ze je ook nog eens extra voor laten betalen.

Wakker worden iedereen!
Hier ben ik het niet mee eens, je kan toch nog steeds gewoon opnemen en alles doorspoelen? ReplayTV is gewoon een extra dienst. Denk je echt dat dit bij Ziggo ligt? De Nederlandse commerciële zenders steken hier gewoon een stokje voor.
Ook het wel of niet kunnen opnemen kan door ziggo gecontroleerd worden, ze doen het alleen nog niet. Zodra ze ook daar geld uit kunnen slaan zullen ze het doen. CI+ biedt alle faciliteiten die daar voor nodig zijn...

En ja het zijn de contentboeren die extra geld zien en een deel van dat extra geld krijgt Ziggo dus die werkt daar graag aan mee...
Of het gratis is durf ik niet te zeggen. Maar het verschil is tussen KPN en Ziggo is dat Ziggo niet de mogelijkheid biedt om door te spoelen. Hierdoor MOET je dus ook de reclames kijken. Daarom denk ik persoonlijk wel dat deze dienst gratis is.
(knip)

[Reactie gewijzigd door gys89 op 12 augustus 2015 18:20]

Gratis. Alleen voor de content van rtl en sbs ben je verplicht de lineair uitgezonden reclames te bekijken (lees: je kunt ze niet doorspoelen) dit kan bij NPO en overige zenders zoals disc en NG gewoon.
Goede zaak dit. Het is echt om te huilen dat de programma's van de publieke omroep waar we met zijn allen voor betalen alleen in 342p beschikbaar is en je moet betalen als je het op goede kwaliteit wil (NLZiet)
Ook droevig genoeg als je alleen maar een gewone tv hebt en geen apparaten met apps.
Dan mag je het met uitzendinggemist, flash en silverlight doen. Op 342p.
Mee eens. Ik verwact geen 4k of zo maar dit is wel heel slecht. Gewoon 720p is voor mij al voldoende.
Netjes,

Want de consequenties als je je huidige abbo laat omzetten voor een horizonbox
Zoals 2€ per smartcard per maand ipv max 4 voor 0€
Weerhoudt mij hiervan
Waar heb je die kosten per extra smartcard, die je al geregistreerd hebt, ergens gezien? Staat dat bij Ziggo op de website want ik zie dat zo snel niet staan?

Dus even voor alle helderheid. Ik stap nu over van AIE-Extra met TV-Extra naar Connect & Play Max met één Horizon Box en dan mag ik voor alle kaarten die ik al heb €2,- per kaart per maand gaan betalen?
Nee hoor. Ik heb sindskort een Horizon en betaal geen 2 euro p/m voor m'n oude smartcards, die wel nog gewoon geactiveerd zijn.
Ik stapte bijna over van Alles-in-een (€54,95) naar de nieuwe connect and play totdat me verteld werd dat ik maximaal maar 3 smartcards mag hebben bij Connect and Play.
Mij werd verteld dat ik bij overstap voor de Horizon-box moet betalen omdat deze in 'bruikleen' is, het zelfde abonnement zou dan €59,95 worden...
Nee dank je Ziggo, ik hou me eigen stabiele ontvanger wel en wil graag me 4 (en straks 5) geactiveerde smartcards behouden.
collega heeft net zn abbo omgezet 1 smartcard en richt zn huis in.
smartcard uit zn horizon in zn tv,geen probleem
2 extra smartcards via mediamarkt aangeschaft en ziggo/upc gebeld
en deze konden pas geactiveerd worden als hij akkoord gaat met 2€ per maand per smartcard

zolang je niets veranderd hoor betaal je niets extra, maar anything else.
hup zo op het shirt van die club uit amsterdam (of hun grasveld) :)

https://community.ziggo.n.../gebeurd-smartcards--3232

[Reactie gewijzigd door S-Cript op 17 augustus 2015 22:12]

Het is geen €2,- per maand per extra SC maar €2,- per maand voor de huur van de CI+ module & SC. Voor bestaande abonnees met meerdere actieve SC's op hun naam zijn er dus geen extra kosten, behalve als je van plan was om zo'n CI+ module via het huurmodel van Ziggo af te gaan nemen. Als je collega toch die CI+ module gaat huren à €2,- per module, dan had ie eigenlijk de aanschaf van de SC's via MediaMarkt achterwege kunnen laten.

Met andere woorden, ik mag overstappen naar Connect en Play Max met zo'n prachtige Horizon ontvanger, en moet dan één van mijn 5 actieve kaarten laten vervallen. De overige 4 blijven, zonder extra kosten per maand, gewoon hun werk doen en ook geactiveerd.
Precies, meer betalen voor meer beperkingen...
Wordt wel eens tijd dat ze idd van silverlight afstappen. Ben in het bezit van: chromebook = niet ondersteund, een Factory rooted tablet = idem, een Windows 10 met edge= idem, een Nexus 5 met 5.1.1 die ook niet ondersteund wordt..... En er elke keer na 1/seconde livebeeld uitklapt omdat hij de server niet land vinden.
Slechte zaak is het.
Sinds versie 2.2.2 werkt het live tv kijken goed op mijn Nexus 5 met 5.1.1.

2.2.2 is paar weken geleden uitgebracht.
Net nog even getest, vol op eigen wifi, no go. En ziggo zegt jammer we ondersteunen 4.x.x
Dat is toch echt vreemd.
Ik had met 2.2.1 ook issues, waarbij ik soms geen enkele zender kon bekijken; ik kreeg dan 1 seconde beeld en dan stopte ie met een foutmelding. Na een telefoon herstart deed de app het vervolgens weer even. Echter na wat van zender wisselen etc.. kreeg ik dan weer hetzelfde issue.

Sinds twee weken (2.2.2) heb ik echter geen problemen meer op mijn Nexus 5. En doet ie het zelfs via 3G.

Heb je de app al eens verwijderd? Eerste gegevens wissen -> Cache wissen en dan de app verwijderen? Vervolgens de 2.2.2 versie opnieuw installeren.

Ik kan me niet herinneren dat er verschillende types (qua hardware/gpu) van de Nexus 5 zijn waardoor het ook niet bij jou zou moeten werken. Misschien teveel werkgeheugen in gebruik? Of toestel geroot?

[Reactie gewijzigd door stx op 12 augustus 2015 21:57]

Al gedaan, zeker niet geroot en nog zat geheugen vrij 600+.
Gaat mij ook om het feit dat ziggo achter de feiten aanloopt en alleen oude os'en ondersteund.
Toch wel een fijne optie, Wij zijn al jaren ziggo klant, uiteindelijk een HD Recorder aangeschaft ( met een mooie korting) en eigenlijk nooit problemen met ze.

Maar af en toe, mis je een programma, kun je 'm net niet zien omdat ik weer iets te lang aan de deur sta te praten, en dan is het heerlijk om het even terug te kunnen kijken. Sommige zenders bieden het al online aan, maar als het in de app kan, en op de site, dan is t helemaal goed!
Ik denk ook wel dat het tekenend is voor de/een nieuwe generatie tv kijkers. "Men" zit niet meer om 20:00 uur met een bakje koffie en een koekje klaar voor de buis om het NOS 8 uur journaal te kijken (expres gedateerde termen gebruikt )
De nieuwe generatie is het inmiddels gewend om iets te kijken zodra het hen uitkomt.
Over een paar jaar moet je aan die generatie gaan vertellen "hoe het vroeger was". Dat je toen in een papieren boekje ging kijken wat er die avond op welke zender om hoe laat uitgezonden werd. En die kijken je dan aan zo van " dat is toch hartstikke onhandig?"
Maar blijkbaar snapt ziggo er nog steeds niet veel van.

enkel voor ios en android, het is wederom een uiterst beperkte groep die een gehele aflevering van iets gaat terug kijken op een telefoon of tablet. Geef dit nou gewoon ook direct vrij voor de website van horizon! even inloggen met je Ziggo / UPC gegevens en je kunt het gewoon direct terug kijken.

Maar wederom zit er een maar aan deze website, het maakt gebruik van Silverlight met als gevolg, Edge en chrome ondersteunen het niet waardoor je alsnog terug moet vallen op IE (of nóg een extra browser Firefox)

Ze maken het in ieder geval niet makkelijk! Het begin is er nu nog bijvoorbeeld een universele windows app dan pas maak je veel gebruikers blij!

(staat er nu wel een thirth party app in de windows store maar dat is letterlijk de webpagina in een app)

[Reactie gewijzigd door downcom op 12 augustus 2015 23:07]

Het heeft natuurlijk wel iets doms in zich. Je richt je op Microsoft silverlight, maar maakt geen app voor de Microsoft omgeving. . . .
Donder al die plug-in meuk er uit, geen silverlight, flash en meer van die zooi en maak het universeel.
Volgens hun filosofie bedienen ze met silverlight de laptop gebruikers.
De telefoon en tablet gebruikers hebben de app.
Ja ik denk dat over tien jaar niemand meer weet wat een tv gids was. Als ik s ' avonds laat thuis kom en om 2 uur niewsuur wil kijken kan dat gewoon.
Een mooie service. Ziggo mag misschien wel duurder geworden zijn. Maar dit is een stap vooruit die upc en ziggo afzonderlijk moeilijker voor elkaar gekreen hadden (licentietechnisch gezien)
Ik kan op de box nog maar 7 dagen terug kijken voorheen 10 dagen in upc tijd. Wat zijn ze toch goed bezig :X .
Wil je meer info van een bepaald programma dat nu wordt uitgezonden, dan kan dat niet met de Horizon app: gaat-ie meteen het programma afspelen! Ziggo haalt dan 2 dingen door elkaar: tv-gids en tv-kijken.
Daarnaast kan ik in de tv-gids niet terugkijken wat er gisteravond bijv. was.

De wijzigingen t.o.a. de oude app maken Horizon tot een duidelijke verslechtering. net als de kwaliteit (via de kabel) van een aantal kanalen (regionale zenders als RTV Utrecht). Contact over gehad met Ziggo. Maar het lag uiteraard niet aan hun, ondanks dat deze problemen begonnen op te treden ná een frequentiewijziging.
De macht / instelling van een monopolist dus.
Als je jouw horizon go app update naar de versie van vandaag dan kun je wel terug n de tijd in de tv-gids en op die manier in HD terugkijken.
Wat ik me afvraag: wanneer gaat Ziggo veranderen van Silverlight naar iets anders op de Horizon.tv site van hun?
Dit zou een welkome verandering zijn als je Linux gebruikt op je pc. Ja je kan Pipelight gebruiken, maar is toch wat omslachtig...
Zelfs onder windows werkt het niet lekker. Google Chrome en Microsoft Edge, wordt het weer niet ondersteund op hun site, andere dingen in diezelfde browsers met silverlight werken wel.
Ik behoorde tot de eerste gebruikers van de Horizon box.
Veelzijdig apparaat!
Maar het is nooit probleemvrij geweest. Tot dag van heden! Telkens moet ik de box herstarten omdat hij niet reageert bij aanzetten. Op gezette tijden stokt het beeld op bepaalde zenders, terwijl het geluid normaal doorgaat.
Over de problemen in het verleden zal ik niet uitweiden....box is vernieuwd en voor telefoon en internet is een router bijgeschakeld.
Heb je al een keer een nieuwe ontvangen dan?
Ik was ook 1 van de 1e gebruikers, maar na een pas maanden mee gestopt vanwege de enorme traagheid. Vervolgens losse modem en mediabox en sinds een jaartje weer een Horizon

De extra's gebruik ik niet op heel incidenteel programma gemist en myprime na. De 4 tuners daarentegen is toch wel erg fijn

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee