Ziggo verliest 4 procentpunten aan marktaandeel alles-in-eenpakketten

Het Nederlandse aandeel triple-playpakketten van internetprovder Ziggo is het afgelopen jaar met 4 procentpunten afgenomen. Het aandeel triple-playpakketten van KPN is daarentegen met 3 procentpunten toegenomen.

De cijfers zijn het resultaat van onderzoek van Telecompaper. Ziggo heeft nog steeds het grootste aandeel aan alles-in-eenpakketten; meer dan de helft van de huishoudens zouden deze diensten afnemen van de kabelaanbieder. Naast KPN zouden ook Caiway, Delta en Xs4all kleine toenamen in marktaandeel zien op het gebied van combinatiepakketten met televisie, internet en telefonie.

Over het algemeen nemen steeds meer huishoudens een triple-playpakket. Waar dat vorig jaar 56% was, is dat nu 61%. Dat komt neer op meer dan 4,6 miljoen huishoudens. Volgens consumenten is de prijs van een alles-in-eenpakket de belangrijkste factor bij het maken van een keuze, gevolgd door de betrouwbaarheid van de verbinding en het imago van de aanbieder. Die laatste twee factoren worden wel steeds belangrijker, volgens het onderzoek. Bijna 10% van de huishoudens met alles-in-eenpakketten benut overigens ook mobiele telefonie van dezelfde provider. Het onderzoek van Telecompaper is gehouden onder 10.000 Nederlandse consumenten met leeftijden van 12 tot 80 jaar.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

23-08-2015 • 16:12

312 Linkedin

Reacties (312)

312
311
171
2
0
0
Wijzig sortering
Niet raar dat Ziggo (UPC) wat marktaandeel verliest, na een fusie zijn er altijd mensen die weg willen omdat ze met de andere partij slechte ervaringen gehad hebben in het verleden, of doordat er dingen fout gaan met het in elkaar schuiven van de bedrijven.

Wat me wel opvalt is datuitdagers als Vodafone en Tele2 niet groeien in de statistieken. Met name Vodafone voert best fors campagne om klanten binnen te halen, je zou verachten dat dat iets uithaald.
Vergeet ook niet dat er in anderhalf jaar tijd al 2 prijsverhogingen door zijn geduwd "om het netwerk te verbeteren". Verbeteringen horen uit winst te worden gedaan, je hoort hier een potje voor te hebben. Het is immers ook niet zo dat over een paar jaar de prijs omlaag gaat omdat ze "geen verbeteringen" meer doen.
En daarnaast is het netwerk nog niet echt verbeterd. Een aantal jaren geleden was het netwerk een stuk stabieler dan de laatste jaar. Het is echt alleen maar drama sinds de fusie en dat terwijl ik in het ziggo gebied leef. Ook het drama horizon wordt zowat door mij. Strot gedrukt. Waar vroeger ziggo ver boven de andere providers stond is het rond zoeken nu zeker de moeite waard.
Precies:
Fouten/problemen met Ziggo ( al dan niet direct hun schuld ).

1. Sinds de omzetting werkte veel oudere bekabeling niet meer goed. Andere compressie, maar ja daar heeft niemand om gevraagd.
2. Lagere bitrate van de HD TV (althans op het oude ziggo netwerk).
3. Horizon TV online weke full screen niet goed werkt ( het schijnt beter te zijn in IE )
4. Streaming video's werkt minder goed dan vroeger ( puur een gevoel ).
5. Geen "gratis" extra smart cards meer maar maandelijkse bedragen ( die 10 euro heb je er na 5 maanden al uit ).
6. Verplichte Horizon meuk voor nieuwe mensen ( en dat heeft nu niet echt een goede naam ).
7. Prijs verhogingen
8. Bagger software van de cisco hd recorder. Hoewel het wel beter is geworden.

dit zijn mijn 8 redenen om de gemeente nogmaals te stimuleren om toch nog eens met glasvezel verder proberen te komen. Dan ben ik ook weg bij Ziggo.

De laatste keer dat ik twijfelde was het vanwege de mindere kwaliteit van HD tv bij de glasvezel aanbieder, maar ja dat is ook geen rede meer.
Daarom afgelopen maand mijn abbonement opengebroken en betaal nu €57 euro vs de €80 die ik betaalde voor het alles in 1 pakket. Op 3 hd zenders na exact het zelfde.

Liefst zou ik mn internet ook nog omlaag gooien maar dan kom ik aan mn upload en dat is iets wat ik graag verhoogd wil zien.

20mbit up vs de 200mbit down is aan de lage kant. 100/100 zou ideaal zijn.
Anoniem: 145867
@downcom23 augustus 2015 18:45
Ik vraag me af of mensen wel 120mbit of 200mbit nodig hebben.
Ik zelf ben nogal een heftige gebruiker, en wou even een tijd 30mbit proberen.

Mag iemand uitleggen waarom ik praktisch 0,0 verschil merk met mijn downloads en websites en mail en alles wat ik normaal gesproken ook doe?

Omdat mensen gewoon vaak de verkoop praatjes geloven. Praktisch niemand heeft meer dan dat nodig. Gewoon bullshit, en ja ik stream ook gewoon films HD enzo.

Waarom moeten mensen 120mbit? Gewoon geldklopperij voor waar 90% van de mensen niet eens gebruik van maken. :)

Probeer maar eens de laagste snelheid van ziggo uit. Kijken of je verschil merkt. Echt niet!
Edit: Het is al 40Mbit geworden nu en prijs verhoogd. :P totaal niet wat de klant wil maar goed.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 23 augustus 2015 18:57]

Er zijn natuurlijk ook hele gezinnen die al dan niet gelijktijdig van die verbinding gebruik maken. Dan is die 120Mbit toch wel fijn hoor.
Om vervolgens met zijn allen op een brak ziggo router via wireless te gaan browsen zeker? 8)7
Echt waar, bij normaal gebruik merk je geen verschil tussen 120 of 30 mbit...

Ter vergelijk: Netflix geeft aan dat 5 mbit genoeg is om HD op een grote tv te kijken en slechts 1,5 mbit om het op een tablet, telefoon of laptop te kijken.

Internet heb je echt helemaal niets voor nodig, een grote website is misschien een MB? Dus met je 30 MBIT abbo binnen 0,25 seconde geladen.
Je latency van wireless gebruik heeft veel meer invloed op de ervaring dan die 120 of 30 mbit.

Alleen voor downloaden is het makkelijk, maar daar heb ik persoonlijk een nas voor, laat ik iedere nacht downloaden.

Maar goed, ik zit bij de 4%...
Overgestapr van 90/9 bij ziggo, naar 50/50 van Telfort en ik heb het idee dat het alleen maar sneller werkt allemaal...
Als je geen verschil nerkte is er iets niet goed met je netwerk. Heb een weekje 30mbit gehad ipv 200. Lang-zaam. 100 zou nog wel ok zijn.
Anoniem: 310408
@Nox23 augustus 2015 19:57
Als je geen verschil nerkte is er iets niet goed met je netwerk. Heb een weekje 30mbit gehad ipv 200. Lang-zaam. 100 zou nog wel ok zijn.
Ligt de vraag voor de hand waar je de 200mbit voor nodig hebt. In 'gewoon' gebruik is de 'latency' een stuk belangrijker dan 'throughput'.

Natuurlijk, het is mogelijk dat je voor studie of werk dagelijks vele tientallen gigabytes moet versturen/ontvangen maar voor elk gewoon gebruik, inclusief Netflix en Spotify lijkt dat overbodig. Ik kan je uit ervaring vertellen dat Spotify bijvoorbeeld prima werkt op 150 kbits.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 310408 op 23 augustus 2015 20:00]

Als je een filmpje downloadt van 10+ GB duurt dat zo lang. Anders dan dat, is 30mbps dikke prima. Upload is wel minder.

Maar inplannen kan ik niet echt, als ik zin heb om een filmpje te kijken zet ik hem aan, pak een glas ranja en lange vingers en de film is binnen. Ongeveer. Met 30mbps is het sneller om naar de videotheek te gaan en te huren.
Klopt al is dat alleen maar omdat je echt op zoek moet naar de videotheek gezien die niet of nauwelijks meer bestaan.
Haal je dan maar één film tegelijk binnen ? tja, ik trek er zo 10 of meer tegelijk af. Er staan hier altijd films klaar om nog bekeken te worden O-) Wil je lachen? Gewoon met zo'n 1200Kb WiFi :z

Nog harder lachen? Ruim een jr lang helemaal gratis Internet, WiFi van de McDonalds 8-)

Zo ken ik ook mense, die moeten perse het "Exclusive" TV-Turbo pakket, met een dikke honderd zenders. Als je dan ziet wat ze ervan kijken...weggegooid geld!

[Reactie gewijzigd door Madrox op 24 augustus 2015 00:22]

Succes met internetbankieren ;)
Anoniem: 291692
@Nox23 augustus 2015 19:09
volgens mij begrijp je het punt niet, ja natuurlijk zie je verschil met een speedtest ik haal op wifi hier thuis gewoon 160 mbit, en over de utp kabel 212 mbit. Maar denk je nu echt dat je met normaal gebruik het verschil merkt, zoals texamicz zegt: nee. Ja je download zullen sneller zijn maar of je nu 10 minuten moet wachten of 5 lekker belangrijk.
@OT
Daarnaast wel leuk dat mensen overstappen naar een andere provider, maar de gemiddelde DSL verbinding kan kwa snelheid een lang niet zo'n hoog rendement bieden als de kabel..

Of je nou 50 euro per maand betaald aan KPN, en ipv de 100mbit maar 30mbit krijgt, of je betaald voor 120mbit bij ziggo, en je haalt 110mbit, dat is toch wel even een verschil in waar voor je geld. :)

Dus ongeacht of ze de abonnementen nog met 20 euro verhogen per maand, zolang de DSL niet kan tippen aan de coax, is overstappen nimmer een optie. |:( (thuis glasvezel, op de zaak helaas niet).


@OF
Hangt er vanaf of je genoegen neemt met een waardeloze compressie film van 700mb of 3GB. En het is onzin dat je het verschil niet of amper ziet, ik heb een bril, maar zelfs zonder bril op is het verschil voor mij zichtbaar.

Heb zelf een 300Mbit glasvezel lijn, en haal 320Mbit, en toch duurt het erg lang voordat ik een film binnen heb, gezien de usenet niet harder dan 12MB(96Mbit) per seconde haalt. Dus ik baal nog steeds, dat ik een 30 minuten moet wachten op een film, ipv 10 minuten of 3 minuten.

[Reactie gewijzigd door mmjjb op 24 augustus 2015 03:18]

Je vergeet even dat bij KPN tegenwoordig op steeds meer plekken ook meer dan 80Mbit/s mogelijk is.

Als er al geen glasvezel uitgerold is dan ligt/komt er vaak wel vectoring vdsl in de straatkasten.

Ze zijn zelfs al aan het testen met technieken om op meerdere locaties de snelheid via dsl naar 200, 400, 500Mbit en 1Gbit/s te brengen(dmv o.a. Bonded vectoring, vplus, g.inp etc)

En ik geef je inderdaad gelijk met de snelheid, maar er is meer dan internetsnelheid. Voor mij ook een belangrijke factor. Maar als ik moet kiezen tussen een instabiele verbinding met 100Mbit, en na jaren zonder problemen ineens veel storing op tv, en een verbinding met 50Mbit waarbij alles wel netjes draait dan kies ik toch voor stabiliteit.

Ik zeg niet dat elke klant van ziggo daar last van had/heeft, maar een heleboel klanten wel!

Het blijft overigens een feit dat ziggo nou niet bepaald top apparatuur in gebruik heeft(ik noem een ubee modem, Cisco HD recorder, horizon box). Daarentegen zijn de experiaboxen van KPN wel een stuk verbeterd, waarbij de nieuwste(de v10) zelfs al WiFi AC aan boord heet
Ja maarja, een verschil tussen wat ze aanbieden en krijgen is bij KPN extreem groot. En het feit dat ze inmiddels 'pas' 80Mbit kunnen uitrollen, wij jaren lang gezeik hebben gehad, en het gewoon net zoals PostNL een arrogant ambtenaren bedrijf is, is kwa mentaliteit nog steeds merkbaar.

Verder noem je een instabiele verbinding het probleem, maar de kans is heel erg groot dat het aan je eigen bekabeling ligt door de omzetting naar de standaarden. Zo niet dan zou de hele wijk er last van moeten hebben. Wij hadden ook even last van de omzetting, maar nadat de monteur alle bekabeling heeft vervangen (ooh shit er was maar 1 meter), was het helemaal opgelost en draait het weer top.

Ja en waarom hebben ze er last van? oude meuk in huis...

Opzich is er met de ubee modem niks mis kwa internet modem, ik heb er zelf ook een hekel aan, maar dat is vanuit gevoel, niet omdat ik het kan bewijzen. Maar toen ik Ziggo belde, en vroeg om een Cisco modem, kreeg ik deze gewoon ipv een Ubee.
@het gedeelte over de modems;
Dit is toch een kwestie waar ik zelf meerdere malen mee in aanraking ben gekomen en ook steeds terughoor. Eigen router doet wonderen, maar als je heen tweaker bent dan is het al snel een heel gedoe om een goeie router te vinden en deze goed te configureren(uiteraard het liefst met OpenWRT oid)

Ik snap heel goed dat de binnenbekabeling tot het klantdomein behoort en dus de verantwoordelijk van de klant is. Feit is echter wel dat men niet om een fusie gevraagd heeft en dat het merendeel van de mensen die daardoor storing ervaren daarvoor nergens last van hadden.
Nou ken ik iemand die dit ook trof, kwaliteitskabels van minstens 20 jaar oud, in een groot huis waar geen kruipruimte is. Een kabel vervangen is al eens mislukt dus dan blijven er weinig opties over.

De veranderingen, over het algemeen niet bepaald verbeteringen worden mensen gewoon opgelegd. En ik denk dat heel veel mensen vallen over de gewoontes bij ziggo:
- de reguliere klantenservice kan alleen helpen bij simpele dingen mbt tv, voor internet issues mah je een helpdesk bellen waar je 65 cent per minuut voor betaald.
- ziggo monteurs leggen geen kabels, ook niet tegen betaling. Mag je weer zelf aan de slag.

Tegenwoordig willen mensen gewoon dat iets werkt, en als dat dan helaas niet het geval is dan wil de gemiddelde consument niet zelf aan de slag, simpelweg omdat men er vaak al weinig van snapt. Ik denk dat als ziggo deze trend wil keren, ze toch echt naar hun klanten zullen moeten luisteren, en ik heb niet het idee dat ze dat doen noch van plan zijn.
Je illegale content komt anders een stuk sneller binnen met 200mb. Máar bij normaal gebruik zwaar overkill.
Het is eerder dat ik of 5 minuten wacht of dik een half uur. Dat is nog wel even een verschil...
Anoniem: 145867
@Nox23 augustus 2015 19:09
Wat doe je precies dan? Ik game, ik download films en stream films soms thuiswerken via Citrix met me werk. VNC clients stream naar een VNC server gaat dikke prima op HD.(1920x1200) Met 3,75 MegaByte/Seconde gaan al die dingen behoorlijk snel. 200Mbit zou dan resulteren in 25 MegaByte/Seconde. De source moet dat ook nog kunnen leveren anders zit je op dezelfde snelheid als ik of lager zelfs!

Ik weet in ieder geval dat hij altijd bij de meeste sources 3,75 mega byte aantikt. Een film van 10 gigabyte is dan sowieso wel binnen een uur binnen. En je moet wel heel ongeduldig zijn als je daar niet eens op kan wachten. :) Dan moet je alles in je leven beter inplannen. Scheelt geld.

Ik denk dat veel mensen gewoon last hebben van een placebo achtig effect.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 23 augustus 2015 19:12]

Die download snelheid is wellicht wat overdreven voor het gros, maar ik heb bewust de 120/12 zodat ik nog een beetje upload heb, wat verdraaid handig is als je een servetje thuis hebt staan draaien. Maar inderdaad, van mij mogen ze best wat download eraf halen als ik dat bij de upload erbij kan krijgen! Denk alleen dat het in de marketing nog altijd beter werkt om te roepen dat je 120 download biedt dan dat je zegt 90/40 levert ofzo.
Anders kan ik geen 10 streams porno tegelijk aan natuurlijk op 10 schermen tegelijk ;) Naja wat je klopt is wel enigszins waar ik heb het duurste pakket maar eigenlijk meer omdat ik tv royaal in zit downloaden ben ik niet zo van dat laat ik aan me vrouw over ;) Maarja of je nu 5 minuten moet wachten of 10 maakt ook geen ruk uit :). Ik irriteer me wel mateloos aan die verrekte epg die niet fatsoenlijk werkt op de horizon box voor de rest ben ik wel tevreden ziggo klant ;)
Ik wil gewoon een glasvezel stabiel internet met 20mbit of iets dergelijks voor een prikkie. 10 euro of iets. :)

Het is alsof je verplicht in een dikke slurp auto moet rijden. Omdat je graag een luxe variant van deze auto wil hebben.

Bij auto's kun je tegenwoordig de kleinste motor uitvoering krijgen met luxe uitvoering. Dit kan niet met internet.

Heb je een Luxe TV abbo, moet je perse een dik internet pakket erbij hebben. Die alles in 1 pakketen verneuken je gewoon.
waarom heel simpel omdat ze dat misschien nodig hebben of het staat zo cool die snelheid

Dat jij het niet nodig vind wil niet zeggen dat ik het niet nodig heb.
de reden dat jij 0.0 verschil ziet is omdat je je een simple 1080p youtube kijkt thats it -> ga nu is een 16TB schijf vol gooien denk je dat je dan verschil ziet in tijd, of een 4k film streamen en geen youtube onzin

Waarom moeten mensen 120mbit? Gewoon geldklopperij voor waar 90% van de mensen niet eens gebruik van maken. :)
..........................
wie moet wat? of ga jij bepalen wat hi/zijj wel zou moeten?

dit zijn puur gebruikers voorkeuren , laat het ook een voorkeur zijn.
Daarom geeft hij toch ook duidelijk aan dat het voor 90% dikke overkil is!

Mogelijk hoor jij bij de andere 10%!
Ik ken meer mensen die het dure pakket hebben van ziggo om vlot te kunnen werken, en het spannendste wat ze doen is Netflix kijken.
Dus van de 50 tot 100 Mbit wordt maar 5 gebruikt.

Ik ken echt maar een enkeling die veel films downloaden en niemand die het ook in 4k doet. Dus dat is nog gewoon een hele kleine minderheid!
Zoals gezegd 90 tot 95% heeft echt genoeg aan 10-20 Mb.

Nou zit ik inmiddels zelf ook op 40 Mbit, maar dat komt omdat Ziggo niet meer langzamer levert..... Ik ben begonnen met 20 en was daar al dik tevreden mee.
je mist het hele punt ook al zou het 1% zijn
het is en blijft een gebruikers voorkeur. of het overbodig is of niet , of je er nou 20% gebruik van maakt of niet -> het blijft een gebruikers voorkeur .

dus vragen zoals ik begrijp niet waarom ze dat nemen , is het zelfde als ik snap niet waarom die gene dat vraagd

plus heb ik enkel uit gelegd dat de ene het wel gebruikt en de andere het cool vind en voor de andere de upload van belang

kortom , dat het over bodig is voor de ene wil niet zeggen dat de andere de max niet will hebben. (OOK AL IS HET OVERKILL VANUIT EEN ANDERS OOG)

[Reactie gewijzigd door Jhinta op 24 augustus 2015 17:35]

Anoniem: 145867
@Jhinta24 augustus 2015 18:30
Iedereen heeft de vrij keuze om opgelicht te worden. :+
Helemaal mee eens :)!! Nergens voor nodig voor basis gebruik. Heb dus liever een betrouwbaar netwerk dan mooie verkooppraatjes en met rommel opgescheept zitten :).
Ik heb een 100/100 verbinding sowieso omdat als je iets binnen haalt je een leuke snelheid hebt, maar daarbij heb ik een huishouden waarin constant meerdere HD streams lopen en tegelijk downloads open staan en ook nog eens een game word gespeeld. Op 50/50 merkte ik simpelweg dat we elkaar soms nog eens in de weg zaten terwijl dat nu dus niet het geval is omdat er zat bandbreedte is, daar heb ik best €5 voor over per maand. ;)
Een heftige gebruiker met 30mb? Dan ben je geen heftige gebruiker
Ik heb al tijden 120mb, tuurlijk met 30mb open je de website net zo snel. Dat lukt je ook met 10mb indien ziggo die zou hebben,...

Met downloads merk je dus wel verschil, hoe wil ik met 30mb net zo snel gaan dan 120??? Is toch onmogelijk???
Ik download met 14mbps, doe jij dat maar eens met 30mb, je mag blij zijn als je de 4mbps haalt.
Indien ik over 1 map downloaden 20 minuten doe, doe jij er 4x20minuten over. Als je een beetje download (laten we dat maar even op heftig houden) dan merk je ontiegelijk veel verschil.

Maar uit je hele reactie blijkt dat jij er 0,0 verstand van hebt, ik kom hier gewoon met een super simpel voorbeeld wat elke leek begrijpt (jij niet, ik vraag me echt af hoe dat kan..)

Als jij 0,0 verschilt merkt in de downloads zit je waarschijnlijk met een computer van ong 15-20 jaar oud?
Eh... Nee. Dat is alleen zo als de andere kant van de verbinding ook de capaciteit heeft om op jouw maximale snelheid de data aan te leveren, en dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Bovendien: meestal kan je al beginnen met wat je wil doen voordat je download compleet binnen is. De rest komt dan binnen terwijl je al begonnen bent met het consumeren van de content.
dan praat ik nu alleen voor me zelf ,,
hou wou jij dat redden als ik op jou netwerk zat , ik verbuik gemiddeld zeker 5MB/sec 24u los daarvan belast ik je netwerk met 6MB/s afhankelijk wat ik aan het doen .

( in mijn ergen netwerk is dat een factor 4x op zijn minst)

het eerste wat jij zal doen is me een fette kickban geven

plus meestal kan je all beginnen voor dat je dowload kompleet binnen is ? ( geld misschien voor youtube en popcore ofzo )

En gasten die met 120Mbit downloaden , die downloaden niet met 1 lijn ( dus je bent niet afhankelijk van de aanbieder -> je bent afhankelijk van de duizenden aanbieders)
ze doen in de meeste gavallen ook niet aan netflix of popcorn maar enkel bd,mkv 4k/1080p@hp , mkv 256 10bit@HP ,of elke andere vergelijking

en om normaal te downloaden gebruik je een accelerator doet wonderen namelijk met een 120mbit

[Reactie gewijzigd door Jhinta op 24 augustus 2015 17:57]

Voordat je andere mensen afkraakt is het miss handig als je zelf eerst eens nadenkt, je start met het kijken van een film die je van te voren hebt ged/l , terwijl je die film kijkt het je nog paar films aangeklikt , voor je ooit de film hebt afgekeken zijn die andere films al lang binnen .... of je nou 20mbit of 200mbit hebt...
Oh ik heb het over legale praktijken, ik zeg niks over films downloaden wat illegaal is. Wellicht handig om eerst zelf na te denken voordat je illegale handel uitlegt hier op tweakers.net.

Maar om op jou voorbeeld in te gaan, ik zal film even omschrijven als bestand. Stel iemand komt met het idee om bestand x van 10gb te downloaden, dan doe ik dat liever met een 200 lijn dan de 20, want dan kan je ondertussen naar de bioscoop en betaald een filmpje kijken, vervolgens kom je thuis en hopelijk is die klaar. met 200mb ga je naar het toilet (kleine of grote boodschap, ligt ermaar aan hoe snel je erover doet he), schenk je drinken in en klaar.
Ook jou voorbeeld klopt niet, volgens mij zit een gemiddelde mkv rond de 8-9gb, download jij maar eens een paar bestanden ( 2 stuks? 3 stuks ? of meer? ) in een anderhalf uur tijd ( gemiddelde afspeeltijd van een bestand ) dat lukt je niet eens met 20mb.

Gewoon ''bullshit'' om te zeggen dat 20mb hetzelfde is als 200mb. Ik wil never nooit niet terug naar de stoneage met 20mb internet. Maar ik kan me indenken dat er mensen genoeg hebben aan 20mb.
Ik verplaats me in die mensen, verplaats jij je eens in de mensen die wel 120 of 200mb willen gebruiken. Ik zit met 120mb, tot zover snel genoeg voor MIJ, ik kan me indenken aangezien ik geen heftige gebruiker ben dat er mensen zijn die nog sneller dan 200 willen.
Je merkt niet snel het verschil omdat een hoge snelheid van beide kanten moet komen. Download je een groot bestand dan krijg je die nog vrij langzaam omdat de uploadende partij of geen sneller internet heeft of de snelheid per verbinding beperkt om overbelasting te voorkomen. Als je het geluk heb dat de andere kant snel kan leveren dan gaat alles ook in een flits (Je stopt popcorn in de magnetron en je kan voor de popcorn (in een 1000watt magnetron) klaar is een film volledig downloaden met het zoeken op google inbegrepen). Een andere reden voor hogere snelheid is meerdere verbonden apparaten en multitasken. Omdat je meestal beperkte snelheid krijgt door de andere kant van de verbinding heb je altijd meer dan genoeg bandbreedte over voor andere taken. Een groot bestand downloaden hield eerst in dat ik niet prettig online kon gamen en de rest van het gezin ging klagen. Nu zou ik dat bestand kunnen downloaden, een gameserver hebben, game spelen, automatisch downloaden van updates aan hebben staan, meerdere internet gebruikers in huis hebben en geen enkel negatief effect merken.

Glasvezel is hoe dan ook fijn omdat dat een naast een hoge download ook een hoge upload heeft. Upload is wel extreem daarbij omdat je normaal gesproken vaker download nodig hebt, maar bij koper is het gebrek aan upload extremer. Daar waar download al standaard snel genoeg is voor de gemiddelde persoon upload eigenlijk al te weinig, laat 1 persoon uploaden en het upload bandbreedte is vaak volledig ingenomen. Nu steeds meer dingen in de cloud opgeslagen wordt zal upload steeds vaker gebruikt worden. Glasvezel waar up en down net zo snel is heeft dus zeker een voordeel. Of 200Mbit of zelfs hoger nodig is ligt er maar net aan hoeveel apparaten je tegelijk wilt gebruiken en met wat voor taken. Voor de meeste mensen zal dat inderdaad onzin zijn, maar dat verschilt altijd van persoon tot persoon.
En 100/100 is technisch best mogelijk... Hier in veendam doen ze het ook op de coaxkabel...

En gewoon DVB-C zonder gezeur... Basis pakket vereist niet eens een CI module en is gewoon unencrypted...
Ga dat ziggo maar eens uitleggen... Ik heb het idee dat Ziggo totaal niet luistert naar de wensen van haar afnemers.

De gemiddels huis tuin en keuken gebruiker met 5mbit up en 30 down zal het een worst wezen maar de mensen met de hogere pakketten, pakken voornamelijk het pakket met de hoogst mogelijke upload.

Vooral met de toekomst visie alles in de cloud opslaan daarvoor heb je een goede download verbinding nodig maar de upload is net zo essentieel!

Ik hoop dat ziggo met een 100/100 achtig product komt ben zelfs bereid meer te betalen dan voor mn 200 / 20 verbinding!

Ziggo (Liberty Global) hier ligt markt!!
Anoniem: 419371
@downcom24 augustus 2015 00:18
het word gewoon tijd dat ziggo(liberty global) word opgedeeld in een netwerk beheerder en een content aanbieder!
sowieso dat een niet democratisch gekozen groep mensen in Brussel kan bepalen of hier twee bedrijven mogen fuseren is al van de gekken.

Dat kunnen we in dit land prima zelf bepalen (kijk naar de geschiedenis).

Het feit dat ziggo en de nma blijven volhouden dat coax te moeilijk is om op te delen is het enige punt van kritiek dat ik heb, dit kan makkelijk anders had de nma dat kpn voor haar (v)dsl netwerk ook niet moeten verplichten.

Gewoon dat hele netwerk openbreken ook al kost het een hoop geld de consument wil dat maar al te graag!
Hier in Veendam hebben we het volgende: (Alles in 1)

40/40 € 41,25
100/100 € 55,75
200/100 € 65,75

Waar bij het middenpakket en het duurste pakket inclusief onbeperkt bellen naar vast/mobiel is en onbeperkt naar vast in Europa...

Bron: www.kabelnetveendam.nl

[Reactie gewijzigd door Plopeye op 23 augustus 2015 20:56]

Anoniem: 498327
@Plopeye23 augustus 2015 23:11
Hier bij ON:
500/500 voor 70€.
Dat is zo snel, dan trekken de Chinezen in een korte nacht slapen je hele 10TB NAS leeg.
Beetje ongebalanceerd vergelijk. Je vergelijkt een "stichting" met glasvezel vs een commercieel bedrijf met coax-kabels.
Het is inderdaad een stichting, maar de pakketten worden ook op de COAX geleverd... Het kan dus technisch gezien wel om 100/100 en zelfs 200/100 te leveren op COAX...
1) Als tweaker heb je toch zeker je bekabeling in orde? Ik woon in Ziggo gebied en heb nergens last van gehad.
2) Valt me niet op, zal komen door zitafstand t.o.v. mn TV.
3) Dit had Ziggo niet eens via PC kijken ;) Wat dat betreft een aanwinst, hier werkt het overigens prima nu, vooral de Horizon TV apps werken een stuk beter dan de oude Ziggo TV apps.
4) Niet gemerkt, zoals je al zei, een gevoel ;)
5) Ff zoeken man, je kan prima nog smartcards kopen en activeren in Mijn Ziggo.
6) Ik heb een Horizon, 10x beter dan die Humax en Cisco meuk die ik heb gehad. (met de huidige software uiteraard). Je moet het huren van apparatuur ook als voordeel zien, gaat ie kapot? Krijg je zo een nieuwe, bij oud Ziggo wel eens een decoder kapot gehad net buiten garantie, heb hemel en aarde moeten bewegen om korting te krijgen op een nieuwe recorder, anders was ik 400+ euro kwijtgeweest.
7) Even zoeken, bijna alle providers verhoogde hun prijzen dit jaar. Je hoeft daarbij ook niet over te stappen naar een nieuw pakket.
8 ) Neem toch een Horizon ;)

Ziggo is prima, welke fusie in het verleden is vlekkeloos gegaan?
Ik heb ook een prima internet verbinding met Ziggo met nooit uitval. Je zou verwachten dat door storingen klanten weg zouden lopen echter merk ik (ook bij jou) dat het vooral sentiment en 'gevoel' is.

[Reactie gewijzigd door stx op 23 augustus 2015 18:24]

Anoniem: 419371
@stx24 augustus 2015 00:23
in de meeste gevallen betaal je met de huur al binnen 2 jaar meer dan dat je er eentje had gekocht! en dat jij geen problemen hebt gehad dan ben je waarschijnlijk een van de gelukkige! ik heb sinds dat ziggo onder liberty global valt meer problemen gehad dan alle jaren ervoor onder @home en het echte ziggo!
Aanvulling op Kevinp
9. Beloven dat je overal tv op kan kijken, behalve op Windows apparaten.
10. De HD recorders van humax (5050c en 5200c) technologisch zwaar achterhaald zijn. Traag, geen app ondersteuning (zelfs geen Android of Apple).
11. Je per definitie niet een goeie, nieuwe modem krijgt met wifi (wel belofte en reclame maken over, jaren geleden)

Reden voor mij om op te zeggen. Ik ga vodafone thuis eens een jaartje proberen op VDSL. Leuke aanbieding nu, al zal het niet het beste zijn. Scheelt in ieder geval een hoop geld!
Sinds de omzetting werkte veel oudere bekabeling niet meer goed. Andere compressie, maar ja daar heeft niemand om gevraagd.
Dat is niet het belangrijkste waarom je soms mindere kwaliteit hebt. Nee, met de omzetting zijn ze zenders ook gaan herverdelen over de frequenties. Waar ze eerste bewust "storingsgevoelige" frequenties vermeden zijn ze nu, doordat ze weer meer zenders aanbieden (het UCP pakket) gedwongen om die "storingsgevoelige" frequenties toch te gebruiken. Dat! en soms een lagere bitrate zorgt voor meer zenders met een matige kwaliteit.
Heb sinds begin mei Horizon en ik noem het geen meuk. Is een hele verbetering ten opzichte van mijn Samsung decoder.
de horizon decoder is ook van samsung! dat er iets niet goed werkt aan de decoder kan ook komen door alle eisen die de provider eraan stelt!
Je kan anders nog gewoon smart cards los activeren hoor - stapeltje nieiwe smartcards komen hier nog goed van pas.

Je kan er max. 3 gratis activeren, de 4e en 5e zijn zinder evt. Extra pakketten of met bijbetaling. Zo is het al jaren bij ziggo.

[Reactie gewijzigd door Mopperman op 24 augustus 2015 08:41]

Ik kan deze optie dus niet vinden binnen Mijn Ziggo. Kan je een duwtje in de goede richting geven? Of een linkje?
9. Een dramatisch Ubee modem die de helft van de instellingen (parental control? NOT) gewoon totaal negeert - al meer dan 2 jaar.
En ja, je kunt de M*therf*ckr ook in bridged modus zetten, maar dan mag je geen Wifi Hotspots meer hebben. 8)7

[Reactie gewijzigd door desmond op 24 augustus 2015 12:26]

Anoniem: 80466
@Kevinp24 augustus 2015 13:34
1. Sinds de omzetting werkte veel oudere bekabeling niet meer goed. Andere compressie, maar ja daar heeft niemand om gevraagd.
Ook gloednieuwe Hirschman kabels werken bij mij niet om het signaal voldoende af te schermen. Ik had die kabels een paar maanden probleemloos liggen voor fusienetwerkovergang van Ziggo en sinds die tijd is het mis.
Ik heb op 1 bepaalde set van kanelen vrijwel altijd beeldstoringen. Als er glasvezel lag op mijn woonlocatie was ik al weg bij Ziggo.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 24 augustus 2015 13:36]

Ik heb op zich nergens last van ook niet van die DNS storing vorige week omdat ik toch al niet de servers van Ziggo gebruikte.

Kijk het is niet geweldig maar het is niet al te duur en ik heb toch een behoorlijke snelheid (120) en dat is 12x meer dan ik met een vergelijkbaar adsl abotje hier ooit zal halen.
Helaas maar dan heb je het toch wel mis
Zit hier op een ADSL abbotje en haal gewoon netjes 24Mb via Online
Dus ben je maar een 5x sneller en niet 12x
ADSL Kost mij 7.50 p/m dan Satelliet erbij voor de TV kost mij 17.95 p/m
telefonie gewoon via mijn 06 nummer kost me 7.50 p/m
Totaal pakket is dan 32.95 p/m

Ik klaag niet hoor O-)

ps Ziggo leverde mij toen alleen maar rode kaarten op en zeer slecht qua klantenservice . Was toen al blij dat ik er weg kon en ben het nu nog steeds

btw binnenkort ook het snelste pakket hier op koperlijntje
Updates ADSL lijn

[Reactie gewijzigd door Gman2oo6 op 24 augustus 2015 01:25]

Zit hier op een ADSL abbotje en haal gewoon netjes 24Mb via Online
Gefeliciteerd; je behoort tot het kleine clubje geluksvogels waarbij de lijn naar de centrale kort genoeg is (en qua materiaal kwalitatief goed genoeg is) om dat mogelijk te maken.

Jammergenoeg gaat dat voor de rest van Nederland niet op.
De tijden zijn toch el een beetje veranderd? Ik haal hier >110Mbps via de telefoonlijn, terwijl ik bijna 3 kilometer van de telefooncentrale zit. VVDSL en straatkastjes zijn wat dat betreft een mooie ontwikkeling. Eindelijk geen gedoe meer met die telefooncentrales.

Nu nog een beetje voorbehouden aan KPN-dochters en wat kleine onafhankelijke providers, maar binnenkort gaan onder meer Tele2 en Online ook via de straatkasten van KPN VDSL aanbieden.

On-topic: Ik denk ook wel dat dit een reden is dat Ziggo klanten verliest. Omdat dit bij mij beschikbaar is geworden, heb ik na 8 jaar weer DSL genomen. Had ik anders niet gedaan (als je eenmaal gewend bent aan hoge snelheden...). Dat zal voor veel mensen gelden en KPN is het aantal gebieden waar je op deze manier DSL krijgt, gestaag aan het uitbreiden.
Ik 5,5 ..en dat in 2025.
Kom op kpn......
Ik op 7.4 en dat in 7961. Was wel aan het klagen maar ben per direct gestopt :) 8-)
Maak je geen zorgen maar in de toekomst als onze kinderen zelf kinderen hebben, zullen zij ADSL/VDSL alleen nog kennen van het museum of van Wikipedia.
Simpel gezegd ADSL/VDSL was niks en zal ook nooit maar iets worden, in mijn opinie een doodgeboren iets.
Denk je dat Telfort, als dochter van KPN, dat ook al heeft? Tele2 beweert dat ze mij technisch maximaal ca. 1 Mb/s upload kunnen leveren (heb iemand gesproken die wat verder naar boven zat dan de telefooncentrale). Telfort zegt tenminste dat ze 3 Mb/s upload kunnen leveren, als ik mijn postcode invul op hun website. Denk je dat dat komt door die nieuwe techniek? 3 Mb/s zou iets van 350 KB/s moeten zijn, waardoor mijn bestanden en back-ups tenminste iets sneller zouden moeten uploaden dan nu bij Tele2.
Ik zit bij teloft aan een adsl abonnement van €35 met TV zonder vast bellen.maar ik heb ook dat geluk van dicht bij de centrale zijn want ik betaal voor 30mb/PS en ik.ontvang meestal 32mb/ps alleen het nadeel.is de experia box...
https://www.online.nl/internet/abonnement/
Volgens mij heb jij een aanbieding, de normale prijzen liggen nml. een stuk hoger.

Minimaal 2jr abo, dat word dus (25+10)/2= 17,50 per maand. Plus 30 aansluitkosten, wat vaak ook gratis is elders. 30/24= 1,25 p.m. extra.
Kom je op 18,75 per maand, gedurende 24mnd.

Nog steeds aburd, want met het Start abo ben je alsnog duurder uit. en veel trager. Het moet niet gekker worden met die "acties" vs Basis abo's.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 23 augustus 2015 23:54]

Je berekening klopt bijna
Nu betaal ik het eerste jaar maar 8.95 daarna 23.95 gemiddeld is dat 16,43 p/m
Ben al heel lang bestaande klant van Online dus geen nieuwe klant en dus geen aansluitkosten
Totaal plaatje is dan 41,40 tov Ziggo 47.45 is een besparing van 72.60 per jaar !

* Zonder de ellende van de Cisco HD recorder
mogelijkheid met CD is 3 opnames en 1 kijken Ook heb je geen extra kaart nodig om op een andere box te kijken
* Ziggo 60 zenders waarvan 27 in HD
waar CD 300 zenders heeft waarvan 46 in HD ligt btw helemaal aan je installatie die je hebt
De bereking klopt gewoon als je NU een abo afsluit ;)
7,50€ per maand voor adsl, waar heb je dat?
Die 7,50 per maand voor 24 mbit ADSL klinkt niet erg realistisch. Online doet meestal wel aan aanbiedingen als je nieuwe klant wordt, maar uiteindelijk zie ik op de site dat los internet gewoon 19,95 per maand (10 mbit) of 24,95 per maand (30 mbit) kost.

Tel je bij het 30 mbit abonnement nog 17,50 voor TV en 7,50 voor telefonie op dan kom je toch weer op die 50 euro per maand uit. Laten we nog even in het midden wat het aanschaffen van een satellietinstallatie kost. Is een basis alles-in-1 van Ziggo toch mooi even goedkoper (en sneller en makkelijker).
Dit is de enige rede dat het marktaandeel van ziggo nog zo hoog is.

Bij glasvezel moet je soms je bestaande bekabeling aanpassen. En bij ADSL is de snelheid "dramatisch".
Adsl bij online internet was idd dramatisch, met veel instabiliteit 18/1 mbit. Als de upload boven de 15 kBps uitkwam klapte de download snelheid volledig in.

Nu bij telfort, zelfde geld, 30/3 en de snelheden worden ook gehaald. Fijne verbinding nu ook.
Moet zeggen dat ik, toen ik nog Online had ik niks te klagen had. Stabiel en snel. Dat was in Utrecht. De snelheid die je krijgt is sterk afhankelijk van waar je zit en hoever van de "centrale".
Dat is raar.
Ik heb altijd begrepen dat het technische niet uit maakt welke provider : online en Telfort en alle ander providers gebruik maken van de zelfde locale dslam. En dat het internet technische allemaal het zelfde is en via KPN gaat. maar dat alleen de factureren via de gekoze provider gaat.
Dus geleverde snelheid en diensten zijn voor adsl leveranciers het zelfde. Per adres

Een beetje netzo als stroom.
KPN wholesale verkoopt gewoon whitelabel aan andere providers. Terwijl de hele dienst gewoon door KPN geleverd word.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 24 augustus 2015 01:42]

Dat was in het verleden wel zo inderdaad. KPN en KPN dochters (o.a.) telfort mogen sinds een paar jaar vanuit de straatkasten leveren ipv de wijkcentrale. Dat betekent dat onze koperlijn nu bij Telfort veel korter is dan eerder bij Online.

Ons vorige abonnement zat qua alle intrainwaarden rond de maximale ruisniveau's, de lijn was maximaal gebruikt met een theoretische 18/1 die niet gehaald werdt.
De huidige lijn kan volgens het modem 38/8 leveren

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 24 augustus 2015 14:18]

Niet alleen dat, maar glasvezel is helemaal niet zo zaligmakend als sommige hier doen geloven. Ik ken al enkele mensen die van glasvezel weer terug zijn gegaan naar kabel omdat het lang niet zo stabiel was als men had gehoopt EN het was ook duurder dan de kabel..
Dat is toch alleen maar logisch? Jij bent nu bij UPC gekomen als ziggo klant. Ze noemen het alleen maar Ziggo...
Vergeet ook dat verplichte huur model niet en nog maar 3 smartcards!
Geen prijsverhoging is anders hetzelfde als een prijsverlaging hoor. Namelijk tussen de 1% en 2% door inflatie. Da's ook precies de reden dat veel CAO's een inflatie correctie bevatten. Zonder dat krijg je hetzelfde, maar kun je er minder mee en is het dus een de-facto verlaging.

Ik heb jarenlang geen prijsverhogingen gehad van UPC, maar wel snelheidsverhogingen en een dramatische verbetering in de dienstverlening/support. Dan moet je ook niet gelijk gaan piepen en huilen als je een verhoging van 1 euro krijgt. Laten we wel wezen, mijn triple play pakket kost me 88 euro per maand. Dat houdt wel in dat bij 1% inflatie per jaar, UPC aan het eind van het jaar 10.50 euro minder te besteden heeft tov een jaar eerder bij dezelfde inkomsten. Doe dat over 5 jaar en alle klanten, en je hebt het over serieuze bedragen. Realiseer je dan dat de meeste kosten wel duurder worden door inflatie correctie en dergelijke, en het verbeteringen argument klinkt ineens heel wat aannemelijker. Ze leggen het alleen zo duf uit.

Maar ja, de gemiddelde consument denk niet verder als zijn neus lang is en is heel toevallig al lang weer vergeten dat ze jaren lang hetzelfde hebben betaald en gaat gelijk de straat op als ze 1 euro per maand meer moeten betalen.
Maar juist de dubbele verhoging is het probleem geweest dat is toch iets wat vele vreemd vinden.

daarnaast alles in één max kost nu bijna 74 euro per maand.

Ik betaal 66 euro per maand voor ongeveer hetzelde, alleen niet de verplichte huur van hun hardware.
Jarenlang geen prijsverhogingen? :? We hebben het over UPC? Die elk jaar de prijs verhoogt, tenzij je hun klantenservice belt om te zeggen dat je gaat overstappen. Dan kan er opeens veel meer.
Helaas hou je op die manier natuurlijk ook juist inflatie op stand.
Inderdaad. Inflatie is een systeem waar de consument helemaal niets aan heeft. Het is een systeem waarbij consumenten (en ook bedrijven) gedwongen worden om investeringen te doen.
Waarom denk je anders dat ECB een inflatie van 2% wil hebben.

Er word altijd gezegd dat deflatie erg slecht is voor de economie. Afgelopen paar jaar hebben een paar keer een periode van deflatie gehad. Wat bleek? De economie reageerde daar juist positief op. Weer een fabel de prullenbak in.
Deflatie is slecht omdat we een systeem hebben dat is gebouwd op schulden. Maar het probleem is dan dus inderdaad niet de deflatie, maar het systeem dat op schulden is gebaseerd.

Feitelijk is gemaakte inflatie pure diefstal (en zou dan ook bij wet verboden moeten zijn). Er zou een en natuurlijk verloop in inflatie en deflatie moeten zijn. In dat geval zou de deflatie-periode inderdaad positief zijn, maar vervolgens wordt je als land te duur dus kom je weer in inflatie terecht.
Anoniem: 80466
@Devata25 augustus 2015 17:00
Deflatie is slecht omdat het inherent ervoor zorgt dat geld zonder intrinsieke waarde meer waard wordt terwijl je voor je welvaart juist wilt dat zaken met intrinsieke waarde meer waard worden.

Daardoor kan je bijvoorbeeld geld wat steeds iets minder waard wordt investeren om die producten te maken.

Investeren om zaken te produceren die door deflatie steeds minder waard worden is daarintegen juist niet zinvol omdat geld zelf hetgeen is wat in waarde stijgt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 25 augustus 2015 17:17]

"geld zonder intrinsieke waarde" Dat is dus een probleem van het systeem. Geld zou dat moeten hebben (goud standaard).

"Daardoor kan je bijvoorbeeld geld wat steeds iets minder waard wordt investeren om die producten te maken."
Je bedoelt.. moet je dat doen, niet kun je. Ik snap dat een econoom dit wel een leuk idee vind maar de motivatie om te investeren zou toch echt vanuit andere motieven moeten komen,

"Investeren om zaken te produceren die door deflatie steeds minder waard worden is daarentegen juist niet zinvol omdat geld zelf hetgeen is wat in waarde stijgt."
Ja wacht eens even.. Dat is natuurlijk ook onzin.. Ik zeg dat het een natuurlijk proces moet zijn, in feite zou de waarde op de langere termijn dan dus gelijk blijven (of een beetje stijgen of dalen afhankelijk van de economie),

Jou voorbeeld hier zou op gaan als je bewust deflatie gaat maken, dat is net zo slecht als bewust inflatie maken.
Anoniem: 80466
@Athome24 augustus 2015 13:40
Afgelopen paar jaar hebben een paar keer een periode van deflatie gehad. Wat bleek? De economie reageerde daar juist positief op.
Nee, de economie reageerde daar juist heel slecht op. Het is dat de centrale banken gigantisch veel geld zijn gaan uitlenen om de deflatie het geld te ontwaarden anders handen we nu nog in de depressie gezeten.
Dat komt door een probleem met het gebruikte systeem zelf (gebaseerd op schulden).

Bij een fatsoenlijk systeem zou het niet heel veel uit maken.. het zou wel betekenen dat je uiteindelijk te duur wordt voor andere landen want inderdaad niet handig is, maar dan treed er vanzelf weer inflatie op waarmee dat gecorrigeerd wordt. een prima 'natuurlijk' proces.

Gemaakte inflatie is diefstal.
Anoniem: 80466
@Devata25 augustus 2015 16:37
Gemaakte inflatie is diefstal
Waarom is dat diefstal??
Bezittingen zoals huizen worden gewoon meer waard door inflatie Dus verlies je niks. Schulden worden juist eenvoudiger af te lossen dus voor de meeste mensen die schulden hebben op bijvoorbeeld hun huis is inflatie heel gunstig.
Geldbezitters verliezen in theorie wel waarde maar worden vaak gecompenseerd met hogere rente op hun geld in tijden van inflatie.
Salarissen worden over het algemeen ook gecompenseerd voor inflatie maar in tijden van crisis minder en tijdens van hoogconjuctuur meer. Daarmee kan een overheid de economie enigzins sturen.
"Bezittingen zoals huizen worden gewoon meer waard door inflatie Dus verlies je niks." Irrelevant als we het over geld hebben.

"Schulden worden juist eenvoudiger af te lossen" Juist, zoals ik al zei.. fijn systeem als je een economie hebt die op schulden is gebaseerd. Overigens zou het niet zo moeten werken, en zou je de inflatie mee moeten nemen in de kosten van een schuld, maar dat gebeurd in werkelijkheid inderdaad niet altijd.

"dus voor de meeste mensen die schulden hebben op bijvoorbeeld hun huis is inflatie heel gunstig." Nogmaals bewijs je dat het een geweldig systeem is als je alles op schulden bouwt.

Je straft de mensen die netjes met hun geld om gaan (wat achter de hand hebben) en je beloond het hebben van schulden. Sterker nog, feitelijk verplaats je het van de ene plaats naar de andere.

"Geldbezitters verliezen in theorie wel waarde maar worden vaak gecompenseerd met hogere rente op hun geld in tijden van inflatie." Die hogere rente is de extra kosten waar ik het zojuist over had bij de schuld. Maar zoals je al goed zegt.. theoretisch. Sterker nog, er zijn al landen waar je geld moet betalen voor je geld dat op de bank staat.. totale waanzin.

Daar komt nog eens bij dat je alleen rente (als je dat al krijgt) over geld dat je uit leent, oftewel, het systeem verplicht je dus om risico te lopen puur om zijn waarde te behouden. (In de praktijk verplicht het systeem je om risico te lopen om minder te verliezen).

"Salarissen worden over het algemeen ook gecompenseerd" Ja dat is altijd zo'n mooi argument dat alleen niet interessant is als je twee seconde langer erover na denkt.
Ik verdien meer, maar alles kost ook meer, dus in principe verdien ik het zelfde.. erg prettig maar ondertussen wordt het geld dat ik vorig jaar heb verdient (en nog ergens staat) minder waard.

"Daarmee kan een overheid de economie enigzins sturen." Daar ligt dan misschien ook de oorzaak, je laat iemand met een enorme schuld, de economie sturen. Geen wonder dat je een systeem krijgt dat vooral goed is als je schulden hebt, en diefstal als je gewoon wat geld hebt.


Maar om in het algemeen je vraag te beantwoorden, waarom is gemaakte inflatie diefstal.

Stel jij hebt thuis al een jaar een mooie lamp op een mooi tafeltje staan en ik kom morgen langs om dat lampje (zonder jou toestemming) mee te nemen... Hoe noem je dat dan? Inderdaad diefstal.

Nou heb je thuis al een jaar €100 euro liggen waarmee je die tafel en dat lampje kon kopen, maar doordat er bewust inflatie wordt gemaakt kun je nu alleen nog maar met dat geld de tafel kopen.. Dan heb je dus precies het zelfde effect, alleen iets minder zichtbaar.

Diefstal dus! Er is echt niets anders van te maken.
Leuk verhaal, maar Ziggo splitste mij voor een specifieke productenset afgelopen maart een prijsverhoging van 12% in de maag.
Ik ben van Ziggo afgestapt om terug te gaan naar ADSL. Twee redenen, een om kosten te besparen, en twee er was niets meer op TV wat mij aanstond. Ik betaal nu 20 euro in de maand voor alleen internet. Ik heb Netflix genomen wat overgiens prima werkt op ADSL light van Telfort. Geen reklame meer en ik spaar 40 euro in de maand, bijna 500 euro op jaar basis.

Als alleenstande man wordt je op den duur helemaal gek van reklames over mijn Chilly en andere vrowuwelijke attributen.
Precies dit. Ik heb een tv, maar die staat alleen aan als mijn HTPC ook aan staat.
Welke bij de nieuwste generatie mensen. Gewone basis TV is zo verschrikkelijk saai geworden. Vol met reclame, terwijl je er voor betaald! Hedendaags hoort iets gratis te zijn als er reclame gepresenteerd word.

Ik kijk praktisch nooit meer TV. Maar heb wel de TV als connectie met een PC om beelden in het groot te genieten zoals films. :)
Hedendaags hoort iets gratis te zijn als er reclame gepresenteerd word.
Zeker! Dan krijg je wat gratis kranten je leveren. Overgetypte persberichten. Of de bekende gratis TV kanalen waar je geweldige fitness machines kan kopen.

Als je content wil kost dat echter wat meer dan wat de reclames opleveren. Reclames op Europese kanalen betalen ongeveer 55%, de rest moet uit andere bronnen komen. Daarom kost Netflix en Spotify geld.

Maar laat me raden, jij betaald niets. Als 'ze' het niet leveren zoals 'ik' het wil download ik het wel zonder te betalen. De moderne consument.
Ik ben helemaal voor Netflix en Spotify hoor. Ik hoef niet alles voor niks. Maar ik vind het half/half model zo ouderwets. Betalen + Reclame. Zo is TV hedendaags voor een groot gedeelte nog.
Eigenlijk betaalt jij ook voor reclames, namelijk jij hebt betaald om geen reclames te hoeven zien, en de content natuurlijk. Ik heb gewoon TV en krijgt de reclames erbij. De reclames is voor mij de betaling voor het content. De zenders moeten ook van kunnen leven, anders moet ik Netflix ofzo iets nemen. Verder betaalt jij net als ik voor de internetverbinding. Uiteindelijk komt het dus min of meer op het zelfde neer.
De reclames is voor mij de betaling voor het content.
Je betaalt ook via je belastingen voor de content van televisie.
als je er niet voor betaald ben je geen consument, soo
Het is voor mij wel de reden geweest om over te stappen. Ik werd niet acuut armer van die €2,50 erbij (na de laatste verhoging zou dat €4,50 zijn) en ik was ook tevreden over Ziggo, maar als je voor hetzelfde geld glasvezel kunt hebben, dan is die keuze zo gemaakt. Mijn eerste jaar bij Vodafone is ook goedkoper dan Ziggo, en daarna zie ik wel weer verder. Ik had ook wel een grotere groei bij KPN verwacht. Dat combinatievoordeel van ze ziet er altijd wel aantrekkelijk uit.
Woon je in oud Ziggo gebied?
Ik weet dat UPC altijd extreme aanbiedingen deed aan klanten die in glasvezel gebied woonde namelijk. Misschien eens bellen als je contract afloopt ;)
In het artikel staat dat prijs de belangrijkste factor is in het maken van een keuze voor welke provider de consument gaat. Dan kan je wel doodleuk stellen dat providers het uit hun winst moeten halen, maar dan gaan de prijzen dus omhoog nog voordat die verbeteringen gemaakt worden en dan stapt iedereen masaal over op de concurrent die dat (nog) niet doet.

Hand in eigen boezem heet dat.
Maar het voordeel bij Ziggo is dat je het voor jezelf net even wat goedkoper kan maken. Ik heb zelf wat extra zenderpakketten (Sport/Film1, Extra pakket, HBO, Fox Sports) en deel 3 van de 5 smartcards met mijn broer en ouders. We delen de prijzen van deze extra pakketten door 3 en we betalen ieder 25 euro in de maand hiervoor, ipv 75 euro.

Goed, wanneer ik zelf alle pakketten moest betalen had ik ze nooit allemaal gehad, maar voor 25 in de maand lekker veel sport en films zonder reclame vinden we het de moeite wel waard.

Daarnaast is er hier geïnvesteerd in CI+ 1.3 modules. Die werken niet bij een eventuele overstap naar glas en zit je weer vast aan een maandelijks bedrag voor iedere extra TV. In mijn situatie zou het dus een stuk duurder worden bij een eventuele overstap.

Nu heeft natuurlijk niet iedereen deze mogelijkheid, maar voor je overstapt, kijk dan ook even verder dan enkel de standaard abo kosten.
Dat was voor mij inderdaad de eerste aanzet om over te stappen. Het gaat me nog niet eens om die paar cent, maar om het principe.

Een van de voornaamste redenen voor het verlies van marktaandeel lijkt me toch de uitrol van glasvezel het afgelopen jaar in flink wat steden. Met name ook in voormalig @home-verzoringsgebied. Waar adsl geen volwqardig alternatief voor kabel was, is glasvezel dat.
Dat juist KPN groeit, zal deels in de naamsbekendheid zitten. Mensen zijn er van oudsher vertrouwd mee, dus als je dan van de kabel overstapt op glasvezel, dan kies je bij voorkeur een gerenomeerde partij, ook al is die voorkeur mogelijk misplaatst. Daar komt bij dat KPN interessante acties icm sim only heeft.

Hoe dan ook kan ik mij niet voorstellen dat Ziggo deze verschuiving niet zag aankomen, al verbaast de prijsstijging mij dan ten zeerste, waar men mijns inziens juist op een prijsdaling had moeten inzetten.
Ik zat even te kijken, maar het is al twee keer verhoogd in de laatste 8 maanden( 1 + 2 euro).

Ik moet nu 2 euro meer betalen aan Ziggo, terwijl het 43,50 euro was vorige maand. En dat is dus al 3 euro meer.

Nu heb ik getracht van "alleen" 120/12 Mbit/s te wijzigen naar 40/4 Mbit/s, maar:
"Deze optie is niet mogelijk in combinatie met je andere keuze(s). We hebben het best passende alternatief voor je gekozen."

Met als alternatief!: 49.95 euro. Maar goh, geen foutmelding als je Max kiest voor: 53.95 euro.
8)7
Verbeteringen horen uit winst te worden gedaan, je hoort hier een potje voor te hebben.
Natuurlijk zou je dat als klant graag willen, maar zo werkt het natuurlijk niet.
Plus, na een prijsverhoging mag je je contract opzeggen aangezien dat een wijziging van het contract betreft.
Behalve dat Ziggo al een aantal maal ook snelheidsverhoginggen heeft doorgevoerd ten gunste van de consument.
Toen ik 2 jaar geleden klant werd was het 60/6 na een half jaar 90/9 en nu heb ik (met het middelste abbonement) 120/12 dus in 2 jaar een verdubbeling.
Ik zit er dan ook sterk aan te twijfelen om het Connect & Play Start abbonement te nemen als deze naar 60/6 gaat.
Verbeteren doe je nooit uit de winst, want het is een investering, en dus gaat dat als kosten van de winst af. Het lijkt me niet gezond voor het rendement van het bedrijf om het van de winst te doen, want dan wordt de marge voor bellegers kleiner, etc..
Maar de vraag is wat ze er mee gedaan hebben...
Het is echter iets de beide marktleiders doen (Ziggo en KPN). Als je naar hun pakketprijzen met bijbehorende inhoud kijkt dan mag je je afvragen of hier geen kartelafspraken over gemaakt zijn. Ze zijn in dit opzicht zo gelijk aan elkaar dat het op zijn minst vragen zou moeten geven. Maar gelukkig beconcurreren KPN en Ziggo elkaar wel enorm en zijn de aanbiedingen vaak leuk te noemen. Het is aan de consument om niet stil te zitten en gebruik te maken van deze momenten.

Verder meer dan tevreden over Ziggo, zowel de dienstverlening als de stabiliteit van het netwerk. Zelden tot nooit last dat het internet niet meer werkt en als mijn jaarabonnement afloopt zijn ze meestal wel bereid om een nieuwe leuke aanbieding te maken (of soms zelfs nog in het jaarcontract zelf). Dit jaar wel bijna de switch naar glasvezel van KPN gemaakt door de belachelijk goede aanbieding, maar ook hier viel met Ziggo over te praten en kwam er een goed tegenaanbod.
Juist Vodafone en Tele2 zien wij erg groeien op het moment (als vergelijkingssite). Op het moment is maar liefst 42% van onze overstappers afkomstig van Ziggo. Grootste deel daarvan stapt over naar Vodafone (glas of dsl). Beiden goedkoper en glas is sneller.

Het onderzoek van Telecompaper lijkt me daarnaast nogal kleinschalig. 10.000 consumenten, waarvan er afgelopen maanden wellicht een paar honderd zijn overgestapt als je geluk hebt. Als je dat moet verdelen over zeg 8 providers, blijft er naar mijn idee weinig over om conclusies aan te verbinden.
Tienduizend deelnemers is een normaal aantal voor een enquete, mits er een goede afspiegeling van de maatschappij onder de deelnemers is.
Klopt, maar zoals ik het lees verbinden ze conclusies aan de mensen die zijn overgestapt binnen die groep van 10.000. Dat zullen er niet meer dan een paar honderd zijn naar mijn idee, en dat is dan weer erg weinig.
De vraag blijft altijd hoe representatief zo'n onderzoek of vergelijking is, maar dat geld ook voor een vergelijkingssite.

Ik pluis regelmatig uit voor een kennis of familielid wat in hun situatie het beste bij hun wensen aansluit en dat blijft altijd een beetje appels met peren vergelijken... Er zijn zoveel factoren die steeds net weer ietsje verschillen dat je zelfs met een postcodecheck nog niet per se duidelijkheid hebt in wat de 'beste' keuze is. Ik maak dan ook zelden of nooit gebruik van een vergelijkingssite als het om zaken gaat met terugkerende en variabele kosten(hetzelfde geld voor gas/water/licht) etc

Ik denk dan ook dat maximaal 20% van de overstappend gebruik maakt van een vergelijkingssite(ik denk dat die schatting nog aan de hoge kant is) en dat men meer beslist op gevoel en sites van providers/aanbiedingen die die mensen ontvangen.

Daar komt bij dat ik mij meen te herinneren dat ziggo bijna 90.000 abonnees kwijtraakte sinds de fusie en ik bijvoorbeeld gelezen heb dat KPN er na 1 kwartaal al bijna 40.000 nieuwe bij had, dus dan lijkt me de verdeling ziggo -4% en KPN +3% vrij realistisch.

Overigens heb ik wel eens gelezen dat Vodafone thuis voornamelijk in glasvezel gebieden wordt afgenomen en low budget providers juist minder in glasvezel gebieden en meer op koper. (Komt waarschijnlijk door het flinke prijsverschil in koper en glas bij providers als Tele2, online etc).
Ik ben zelf van ziggo naar tele 2 gegaan. Is stuk goedkoper en ziggo's klantenservice stelt niks voor en om daar nou 80 euro in de maand voor te gaan betalen tja.. Dan betaal ik liever 30 per maand en verwacht er verder maar niks van.

Moet zeggen dat de uptime beter is dan die van ziggo, daat lag elke nacht de verbinding eruit rond een uur of 3 voor 5 minuten.
Ik zie dat Vodafone mij €67,50 wil rekenen voor de activatie, waar ik niet onderuit kan. Dat lijkt mij een grote fout, die veel mensen zal wegjagen. Niemand wil in de eerste maand richting de honderd euro moeten betalen.

(Onduidelijke site trouwens. Het totaal dat je moet betalen staat niet duidelijk aangegeven, is voor tweeërlei uitleg vatbaar. Maar goed, de websites van de meeste bedrijven zijn slecht en onoverzichtelijk, zelfs die van veel computergeöriënteerde start-ups. Tweakers vind ik wel goed. Dropbox heeft een slechte, typisch modieuze welkomstpagina, maar verder is de site ook goed.

Ik denk dat we over een paar jaar net zo meewarig naar de welkomstpagina's die nu hip zijn kijken als naar de Flash-sites van een paar jaar geleden (en deels nog steeds): grote letters, voornamelijk loze witte ruimte, veel kreten zonder echte informatie over het product, en een ellenlange pagina waar je eindeloos door naar beneden moet scrollen, om uiteindelijk onderaan nog steeds geen prijzen of essentiële feitelijke informatie te vinden.)
En vergeet ook vooral dit niet waarom sommige mensen hebben opgezegd:

Ziggo sponsor van Ajaxx
Ik mag toch hopen dat je dit niet serieus als reden ziet?
Anoniem: 673310
@mad-dog23 augustus 2015 20:35
Er zijn er inderdaad supporters van Feynoord die dit serieus gedaan hebben. beetje kinderachtig die haat, idem als ik de Opel van mn vrouw snel zou verkopen omdat zij sponsor zijn van Feynoord.
Maar goed, of dit nu werkelijk een impact heeft op de cijfers...
Tussen dreigen en doen zit een groot verschil. Daarnaast zou het hooguit om een paar tientallen gaan
Er zouden om die rede ook mensen bij kunnen komen.
Dit is zo'n onzin. Dan luister ik ook geen veronica meer omdat die reclame maken in de arena. Geen opel want die zijn sponsor van feyenoord. Ooit een product van philips gehad? Ik hoop het niet, want die lampies uit eindhoven krijgen daar geld van. En dan heb je nog allerlei verzekeraars die verschillende clubs sponsoren.

Kan nog wel even doorgaan. Zielige reden voor zielige mensen.
Anoniem: 40104
@swhnld23 augustus 2015 19:23
Wat me wel opvalt is datuitdagers als Vodafone en Tele2 niet groeien in de statistieken. Met name Vodafone voert best fors campagne om klanten binnen te halen, je zou verachten dat dat iets uithaald.
Vodafone heeft teveel grote storingen en andere problemen gehad en is ook al jaren duidelijk niet uit op significante groei in de Nederlandse markt. Als concern worden ze veelte groot om zich op dat soort macro zaken te richten.

Tele2 heeft simpelweg niet opgeleefd naar de beloftes die ze hebben gemaakt en daar zijn een hoop mensen gewoon klaar mee. Daarnaast is Tele2 als bedrijf altijd een prijsvechter geweest en daarmee een B-speler vergeleken met de andere aanbieders. Gezien hoe snel ze in rap tempo internationaal allerlei dochterondernemingen van de hand doen is het in Nederland ook een kwestie van tijd en dan weet je niet met wie je vervolgens te maken hebt.

Na een aantal jaren cirkelen tussen de verschillende aanbieders ben ik weer terug bij KPN waar ik ooit ben begonnen. Bij de UPC en Ziggo fusie meteen overgestapt, dat was een voorspelbaar drama en dat blijkt nu ook zo te zijn. Het is niet de goedkoopste maar het werkt gewoon, geen problemen en die 1x per 5 jaar dat ik een support figuur nodig heb word ik gewoon netjes geholpen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 40104 op 23 augustus 2015 19:25]

Weg met dat koppelverkoop, internet + TV....
Anoniem: 269656
@swhnld23 augustus 2015 23:18
wat dacht je van de hoofdsponsor bij Ajax .
dat is Ziggo .
een heleboel malloten uit Rotterdam en omgeving hebben hun abonnement opgezegd
Ik vind het raar om dit als trend te beschouwen, aangezien de meeste providers tegenwoordig de 3e dienst *gratis* aanbieden.

Ik heb een telefoonabonnement thuis erbij, maar puur alleen omdat die dienst toch gratis was. Niet omdat ik die per se wil of nodig heb.
Waar staat dan dat de derde dienst gratis Is? Heb er niemand meer zien adverteren.
Genoeg providers die 0 euro vragen voor bellen. Vodafone is er 1 van. Tweak ook.
Ik zie toch gewoon 2,50 staan per maand voor bellen bij Vodafone.
https://thuisbestellen.vodafone.nl/pakketsamenstellen

Nogmaals, ik heb nergens hard zien staan dat nu juist het bellen gratis is.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 23 augustus 2015 16:56]

en doe bellen er eens bij. kost je 2.50 p/m of 30 euro p/j. maar krijgt wel de eerste 6 maanden 20 euro p/m korting. dus kan je 4 jaar "gratis" bellen. tegen die tijd heb je vast wel je contract verlengt en heb je een andere aanbieding. tevens krijg je korting op je administratieve kosten. dus Waarom zou je het dan niet doen.

http://i.imgur.com/4mUnEau.png

hier staat bij tweak toch echt dat het je 0 euro p/m kost.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 23 augustus 2015 20:17]

Ik krijg de korting niet. Ligt waarschijnlijk aan het abonnement dat je kiest. In ieder geval Is het bellen niet standaard gratis.

BTW even zo goed kun je zeggen dat je korting krijgt op het tv deel. Nergens staat dat het direct gelinkt Is aan het bellen. Je moet immers alles selecteren om de korting te krijgen.
KPN adverteert er niet mee, maar het is wel duidelijk als je bestelt
Gratis ? Geloof me; niks is gratis. Bij Ziggo was het lange tijd zo dat je betere snelheden kreeg als je een alles-in-1 pakket zou nemen. De snelheden van TV + Internet waren tot kort geleden stukken lager. Je werd dus feitelijk gestraft als je er geen telefonie bij bestelde.
http://i.imgur.com/4mUnEau.png

kan het niet aan of uit zetten. zit het gewoon bij de rest van de abonnement kosten? vast wel. maar dat weet je nooit zeker.
Als ik glasvezel pak dan kijk ik gewoon welke een internet-only abonnement aanbiedt voor een goede prijs. Vaste telefonie en TV hoef ik niet; ik kan onbeperkt bellen met mijn smartphone en films kijk ik op Netflix / Pulsar / Icefilms o.i.d.
..... hij heeft er over een 3de product gratis. wat 9/10 keer ook het geval is. soms zelfs zoals bij Vodafone flinke korting. en jij gaat van internet only uit. ja tuurlijk is internet only goedkoper als internet met tv. of internet met telefoon. maar internet/tv/telefoon is vaak genoeg de zelfde prijs als internet/tv.
Dat weet ik ook wel. Echter wil ik ook een signaal afgeven : ik wil geen onderdelen in mijn pakket die ik niet ga gebruiken. Als iedereen uit gemakzucht maar diensten gaat bijbestellen zullen providers ook minder flexibel met hun pakketten blijven omgaan. Er is tenslotte "vraag" naar, ondanks dat telefonie en / of TV vervolgens niet of amper worden gebruikt.

Geen wonder dat Ziggo geen enkele moeite doet om internet-only aan te bieden.
grappig alleen dat je denkt dat je zoveel keuze op glasvezel hebt, bij veel glasvezel initiatieven in dorpen/steden heb je ook totaal geen keuze in de aanbieder zelf..
Zo had ik het nog niet bekeken, je hebt idd een punt. Ik zit hier ook met een ongewenste telefoon aansluiting omdat ik het snelste abo wou. Het gekke is, ik werd er nog op gebeld ook, voornamelijk door telemarketeers. Dit terwijl ik het toestel of bijbehorende nummer nooit gebruikt heb. Ik heb het toestel maar losgehaald. :/
https://www.bel-me-niet.nl/

Het Bel-me-niet Register stelt zich tot doel om consumentenirritatie over ongevraagde telemarketing te verminderen. Consumenten kunnen hun telefoonnummer(s) inschrijven in het Bel-me-niet Register. Vaste telefoonnummers en mobiele telefoonnummers. Daarna mogen bedrijven hen niet meer telefonisch benaderen voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden. Tenzij men klant is (geweest) van het betreffende bedrijf, of heeft gevraagd om de telefonische communicatie. Bedrijven en organisaties moeten voordat ze gaan bellen, eerst controleren of niemand uit hun bellijst staat ingeschreven in het Bel-me-niet Register.

[Reactie gewijzigd door tunnelforce1 op 23 augustus 2015 17:19]

Huh? Je krijgt ongewild een telefoonaansluiting, die je nooit gebruikt, maar je moet wel in een register gaan aangeven dat je op dat ongewilde nummer niet gebeld wordt?
tja, is toch logisch, telemarketingbedrijven weten natuurlijk niet dat jij NIET gebeld wil worden en het nummer staat nog niet op de belmeniet lijst, DUS gaan ze bellen (het is nog steeds een wettelijke opt-out regeling niet opt-in (zoals iedereen natuurlijk liever zou hebben))..
Klopt, maar hoe komen ze aan dat nummer dan? Je kunt bij bestellen aangeven dat je niet wilt dat je vermeld wordt in telefoongidsen en dergelijke en als je het zelf nergens achterlaat, is dat toch gek.

Hetzelfde geldt trouwens voor email. Er zijn nog veel providers die je verplichten een emailadres aan te maken en ondanks hun superduper-filters, stroomt je mailbox binnen no-time vol. Bij Ziggo meegemaakt, net als bij Vodafone Thuis.
Volgensmij kunnen bedrijven hele ranges met telefoonnummers opvragen.. En aangeven dat je niet vermeldt wilt worden in een telefoonboek is niet hetzelfde als dat je niet op die lijst van nieuwe nummers mag komen..

En email van de provider.... nooit gebruikt..
wij staan erin maar wij krijgen nog steeds evenveel telefoontjes als tevoren, het lijkt alsof adverteerders dit register gewoon negeren
Tenzij men klant is (geweest) van het betreffende bedrijf,


dit is de reden dat ik helaas nog steeds regelmatig belt word door bedrijven.
Als het goed is kun je dan na het gesprek jezelf via een bandje uitschrijven. Ik werd ook nog gebeld maar dat is al een paar jaar geleden.
maar ze mogen ex-klanten altijd blijven lastig vallen hoevaak ze ook in ben mij niet register staan. dat kan mogelijk de reden zijn dat ze nog steeds bellen(loki is een aso die gelijk ophangt..)
Nee, als bij ieder telefoontje kun je aangeven in de toekomst niet meer door betreffend bedrijf gebeld te worden, recht van verzet.

Werkt niet als je een aso bent die gelijk ophangt en dan blijf je inderdaad gebeld worden.
Ik had zelfs bij KPN aangegeven dat ik géén vaste telefoonaansluiting wilde maar die kreeg ik vervolgens toch nog geleverd. Gratis ja, maar wel ongewenst.
Niet heel vreemd aangezien de ADSL techniek via een telefoonlijn werkt... Het is net zo onmogelijk om bij ziggo zonder TV te nemen in verband met de televisiekabel (als consument)...

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 23 augustus 2015 16:32]

Ook al gaat het signaal via de telefoon lijn. Telefoon zelf is al jaren niet meer verplicht(analoog) bij dsl..
Ook op Internet only zit de optie vast bellen voor 0 euro per maand. Die telefoon zit dus, net als 10 jaar geleden, gewoon bij de prijs inbegrepen. Het is niet dat je nu korting krijgt als je GEEN vast lijn neemt. Logisch want die vaste lijn heb je toch echt nodig voor de werking van ADSL.

Bij Ziggo ZZP kun je nu wel 5 euro korting bedingen indien er gekozen wordt voor geen tv (ook logisch want bij TV heb je ook nog te maken met licentie kosten).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 23 augustus 2015 17:12]

Logisch want die vaste lijn heb je toch echt nodig voor de werking van ADSL.
Nope. DSL werk prima zonder PSTN of ISDN signaal. Je hebt enkel de koperdraadjes naar het ISRA-punt in je woning nodig. Ik ken het verder aanbod van de telecomproviders niet, maar ik meen dat KPN al bijna tien jaar geleden heeft aangegeven PSTN en ISDN te willen vervangen door VoIP en om een VoIP-lijn mee te leveren is geen dure operatie.

@sdk1985: Ik beweer ook nergens dat je geen PSTN/ISDN meer kan afnemen bij KPN. Echter wil het bedrijf wel op termijn van die technieken af, omdat VoIP minder kost om te exploiteren. Echter zolang de markt voor PSTN/ISDN blijft bestaan, gaan die abo's er natuurlijk nog niet uit. Wat ik wel beweer, is dat je enkel DSL over kaal koper kan afnemen. KPN kwam hier lang, lang geleden al mee met het Direct ADSL abo. Je bent bij afname van een DSL-abonnement niet verplicht om er ook PSTN/ISDN bij te nemen. Dat heb je ook niet nodig voor een DSL-lijn.

[Reactie gewijzigd door PhatFish op 23 augustus 2015 21:53]

Misschien moet je dat toch eens doen dan want anno 2015 kun je nog analoog, ISDN en isdn2 afsluiten ;): https://www.kpn.com/prive...s-abonnement/belbasis.htm.

Verder maakt het niet zo veel uit welk protocol er die vast lijn gaat want het blijft een vaste lijn of je er nu DLS, ISDN of analoog signaal over stuurt hangt af van je abonnement. Vandaag kun je nog steeds de verschillen tussen de prijsstructuren van KPN (geen korting op vaste lijn voor telefonie) en Ziggo (geen korting op kabel voor televisie) zien. Wie weet gaat dat ooit verdwijnen maar zo ver is het dus nog niet.
Het ging hier om een glasvezel-pakket ;).
Ik denk dat telefonie gratis is, omdat mensen er nauwelijks gebruik van maken. Ik maak er gebruik van, omdat als ik weet dat mijn vriendin thuis is, ik het thuisnummer bel (mobiel wordt alleen opgenomen als ik geluk heb).

Ik vind het vreemd dat er zo'n kleine daling is. Ik heb veel problemen gehoord rondom Ziggo, ik snap niet dat mensen niet overstappen. Het is niet de keuze van de consument dat Ziggo en UPC fuseren, maar ze hebben er wel last van.
Omdat er in heel veel gebieden niet valt over te stappen naar iets anders met behoorlijk internet. Geen glasvezel hier en adsl lage snelheid. Kan geen kant op.
glasvezel geeft nog geen voordeel hoor als ik de snelheden zie die ze aanbieden,,,, dan zii k bij ziggo nog steeds goed
glasvezel geeft nog geen voordeel hoor als ik de snelheden zie die ze aanbieden,,,, dan zii k bij ziggo nog steeds goed
1. Niet betalen voor TV als je geen TV gebruikt. Je hoeft TV niet af te nemen, dus geen verplichte en gelegaliseerde koppelverkoop.
2. Hogere upload.
3. (in bepaalde gebieden) De mogelijkheid om 500/500 Mbps af te nemen.
4. (voor Tweakers) Je kan volledig je eigen apparatuur gebruiken vanaf het abonnee-overnamepunt.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 augustus 2015 18:32]

@4. : Alleen als je een provider treft die een Genexis aan de muur schroeft. Vodafone levert een modem met SFP-aansluiting en dus niks Genexis, of direct je eigen apparatuur gebruiken.
Als je single bent heb je miss weinig aan tv mijne wil graag tv kijken

Hogere upload wat heb ik daar voor dagelijks gebruik nu met ziggo voordeel aan? Ik game eigenlijk alleen word niks sneller van

500/500 is mooi

Maar geen glasvezel hier en als.ik al zie dat er glasvezel word aangeboden van 100/100 denk ik nu al je word genaaid glasvezel en dan voor 45 euro maar 100 dload is leuk voor grote bestanden overdragen hoeveel *normale*mensen doen dat dagelijks?

Voor mij persoonlijk heeft glas geen toegevoegde waarde nog als ik voor wat ik nu betaal 500/500 krijg dan zal ik het pas overwegen.
moet je eens bij tweak kijken. betaal VEEL minder als bij ziggo en krijg er 1gbps verbinding voor.
Mooi die snelheid

Nu nog zorgen dat ze het dan ook leveren tientalle aanbieders maar geen dienst hier.

Ziggo is voor mij tot nu toe het enigste en beste met gewoon internet ;)
Ik zit via niewsgroepen toch echt op de 80-125 MBps. Dus ja ik haal die snelheid wel. En dan ben je heel kortzichtig als je denkt dat ziggo de enige is dir gewoon internet levert. Met de overstap naar glas in mijn latency bij games van 10 naar 5 gegaan. Dus zo geweldig is dat ziggo internet niet.
Ik haal met ziggo gewoon me 200Mbps

Latency is leuk 1 10 15 40 of je nou 20 of 5 hebt daar merk je totaal niks van en zeker die 5 niet ten opzichte van je 10

En zoals ik al aangaf afgezien van ziggo is er hier niks beters en nog geen glasvezel in deze nieuwbouw wijk dus ja ziggo is zeker goed nu hier ;)
en ik haal met tweak gewoon 1gbps. wat neerkomt op 125 MBps.
En omdat de gesprekskosten erg duur zijn.
Anoniem: 455646
@Nas T23 augustus 2015 16:50
Omdat je niet overal een keuze hebt.
Ik heb hier alleen Stinko of KPN en KPN is hier met ADSL techniek... niet diezelfde kwaliteit dus.
Bij Vodaphone is triple zelfs goedkoper dan internet + tv. Telefoon kost -10 euro of zo.
Inderdaad. Ik heb ook een alles in 1 pakket. Gebruik TV en telefoon niet maar was door goede aanbieding goedkoopste pakket.
"Gratis" uh huh, met meer dan 99% marge op gebruikskosten.
Logisch, want glasvezel is gewoon bewezen om beter te zijn dan kabel.
Ik gok dat Ziggo/UPC binnen 10 jaar weg is.
Ik ben het zeker niet met je eens. Aangezien ik het niet zie gebeuren dat het hele land voorzien is van glasvezel in de komende 10 jaar. Ik woon in een redelijk grote stad (80.000+ inwoners) waar glasvezel alleen in de nieuwbouwwijk en een deel industrie gebied aanwezig is. De rest van de stad is glasvezel niet te verkrijgen en voor zie ik dat dat in 10 jaar tijd ook nog niet getrokken gaat worden.

Voor mij is glasvezel simpelweg geen optie want het is niet aanwezig.
Gezien de prijs/kwaliteit verhouding kies ik er dan voor op voor Ziggo te gaan. Bij ADSL haal ik toch nooit de maximale snelheid i.v.m. afstand tot ADSL centralen.
http://www.eindelijkglasvezel.nl/waar-glasvezel/ Reggefiber rolt glasvezel op veel plaatsen snel uit. Ook hier in een woonwijk van de jaren 60 wordt gewoon in een paar weken tijd door een paar polen glasvezel onder de stoep en in de tuin geschoten.
De invloed van KPN op Reggefiber wordt duidelijk, glasvezel uitrol wordt naar een minimum gebracht. KPN wil helemaal geen glasvezel aangezien dat geld kost tov de kopernetwerken die er al liggen.

Dutch FTTH provider Reggefiber, wholly owned by KPN, has added 52,000 homes pasedto its FTTH network during the second quarter.

The network reached 2.1 million homes passed on June 30. The quarterly growth was slightly better than 49,000 homes added during the first quarter of this year, but still one of the lowest quarterly additions since the first quarter of 2011.
Indien de huidige bekabeling ook voor hoge snelheden kan zorgen lijkt me dat ook niet heel vreemd.
Internet "winst" zit niet in zogenaamde "snelheden" wat meestal wordt gemarketed als bandbreedte maar in latency. Dat is al een tijdje bekend bij techneuten. Uit mijn hoofd meen ik dat na 5Mbit/sec latency veel meer van belang is dan bandbreedte, tenzij je het argument opvoert dat mensen vooral downloaden, wat een hoop bandbreedte verbruikt maar relatief weer weinig mensen zijn.

Voor zaken zoals websites, streaming (youtube, netflix) is latency meestal key factor. Ook door bufferbloat, hoewel daar ook weer nieuwe ontwikkelingen in zijn.

Glas wint het altijd van andere oplossingen.

oa https://www.igvita.com/20...b-performance-bottleneck/
https://en.wikipedia.org/wiki/Bufferbloat
Netflix hd trekt per stream al richting de 9mbit in full hd, doe dat maal 4 voor het grootste abbo in een wat groter gezin met tieners en je zit snel over de 35mbit alleen aan netflix streaming. Daar komt get gewone gebeuren nog bij zoals eventueel browsing, downloaden, thuiswerken etc.
Alleen zitten we vandaag met die getwiste koperparen op de limiet van wat mogelijk is. Terwijl men op de kabel reeds werk maakt van 500Mbps en de 1Gbps onderzocht word slaagt men er bij DSL niet in om een snelheid van 50Mbps aan te bieden over een aanvaardbare afstand. Zonder fiber zullen ISPs als KPN over enkele jaren gewoon klanten beginnen verliezen omdat de snelheid achter blijft.
Een monteur van KPN vertelde mij afgelopen week juist dat veel gemeenten moeilijk doen met vergunningen om de boel open te gooien. Volgens hem wilt KPN juist wel glasvezel uitrollen omdat het uiteindelijk voordeliger is dan koper en het is uiteraard vele malen sneller.
De projecten die nu nog lopen worden afgemaakt, maar er komt niks nieuws meer bij. KPN gaat stoppen met de uitrol, veel te duur gebleken.
Ik wacht er al zo lang op dat het "eerst zien dan geloven" is.
Daarnaast is de enige die hier glasvezel aanbied KPN, en die zijn significant duurder (voor minder) dan upc/ziggo...
Als ik dat kaartje zo bekijk hebben ze veel midden/zuid aangelegd, lijkt me dat noord ook nog wel aan de beurt komt.
Lijkt mij sterk, sterker het is onzin. Reggefiber netwerk is opengesteld voor heel wat aanbieders.

Daarom: http://www.eindelijkglasvezel.nl/keuzehulp/resultaten/

[Reactie gewijzigd door Malarky op 24 augustus 2015 03:13]

Ik geef toe dat ik nergens bij kpn of reggefiber een verwijziging kon vinden naar andere aanbieders.
Niet dat ik overigens onder de indruk ben, de prijsstelling van de niet-kpn aanbieders in mijn stad is nog steeds niet bijster veel beter dan ziggo/upc.
Daarnaast kun je het slechts in een fractie van de nieuwbouw (en praktisch niet in "oud" bouw) afnemen...en die situatie is inmiddels al vele jaren onveranderd.

[Reactie gewijzigd door blouweKip op 24 augustus 2015 23:59]

Ik heb nog nooit zon onzin gehoord
Bvvdsl 200 Down en 100 UP nu
Vreemd, ik kan van KPN daar waar glasvezel aanwezig is 60/6 internet krijgen met 60 zenders in HD (waarvan er meerdere interessante ontbreken) tegen dezelfde prijs waar ik 120/12, 60+ zenders + film 1 voor krijg bij UPC...

Andere aanbieders zijn verreweg interessanter dan de KPN aanbieding over glas.
Ah Glorieus glasvezel ...!

In een woestijn van kabel en adsl voor vele een fata morgana
Gebleken. Velen hebben er van gehoord maar slechts enkele hebben het walhalla gevonden. Ik ben zelf nog steeds zoekende maar moet het doen met mijn schamele tele 2 bidon, maar eens
Zal ook ik het vinden !
Onzin. Voor mensen in de stedelijke gebieden zal er binnen afzienbare tijd overal glas zijn. Hier (Oost Groningen) zie ik het er de komende 10 jaar nog niet van komen. Ik ben superblij en tevreden met mijn ziggo abonnement. Nederland stopt echt niet ten oosten van Amersfoort hoor!
Anoniem: 126717
@doom7123 augustus 2015 18:19
Onzin. Voor mensen in de stedelijke gebieden zal er binnen afzienbare tijd overal glas zijn.
:) Grapje? Ik woon met zicht op de Tweede Kamer, Ridderzaal en dergelijke. Er liggen tonnen glas in de grond voor van alles, maar vraag het aan? Nog zeker 10 jaar wachten.
In de praktijk kan ik kiezen tussen Ziggo of VDSL. Ik heb 2 jaar geleden voor de eerste gekozen (120/12) want ik kon via VDSL toen maximaal 12 mbit krijgen in de praktijk, ongeacht aanbieder.
En toen prompt mijn vaste lijnen weggedaan. We gebruiken ze echt nooit, behalve reserveren voor de vakantie in ZA. Die calculatie was makkelijk, 5 euro per maand, of laat die paar belletjes via een mobiel abbo lopen voor max 25 euro.
VDSL2 is FTTC. Dus het is glas tot aan het kastje. Het kastje ligt op minder dan 1 km afstand van het adres. Vrijwel alle hoofdwegen ligt dus al glas onder, tot zo'n beetje alle wijekn. Het is enkel dat het niet tot aan de huizen ligt. Dat gedeelte doen ze pas als er genoeg animo is.

De animo, daar zit hem het probleem. Heb jij het echt nodig? Ik denk het niet, ik denk dat mensen prima uit de voeten kunnen met VDSL2 en kabel. Een ping van 10 ms en een download van 100 mbit en een upload van meer dan 10 mbit. Wat moet je nog meer? Daar kun je prima TV mee kijken, downloaden, bellen, gamen, en zelfs een klein servertje mee draaien of je domotica mee aansturen. Er is maar een heel erg kleine groep mensen die echt meer nodig heeft, en het is maar de vraag of dat niet gewoon een kwestie is van willen hebben hebben hebben. Dus we kunnen voorlopig nog uit de voeten met de huidige snelheden en standaarden, ook zonder glas.
In Rotterdam Centrum e.o. kan je het nog steeds schudden, veel mooie woorden over dat binnen een paar jaar heel de stad 'verglaasd' zou zijn, maar op wat experimenten in wat buitenwijken na zit er weinig schot in. Het commerciële model dat je het alleen maar gaat aanleggen als meer dan 30% van de huishoudens vooraf een contract tekent helpt natuurlijk ook niet mee, dan komt het er nooit van.
En zo gaat het volgens mij in de meeste grote steden.
Complete onzin.

Veel glasvezel netwerken bestaan gewoon uit koper, maar het bestaande netwerk is zo goed dat het als glasvezel verkocht kan worden.

Teven is vaak de beeldkwaliteit bij HDTV beter op kabel, en zijn de latency's (ping) met online games lager bij kabel t.o.v een echt glasvezel netwerk.
Fiber to the curb/cabinet verbindingen zijn een tijd lang verkocht als glasvezel verbindingen, terwijl de laatste meters nog gewoon over koper gingen. Een paar jaar geleden is bepaald (wanneer en door wie kan ik me zo niet herinneren) dat dat niet meer mag, en alleen Fiber to the Home verbindingen nog glasvezel mogen heten.

Dus een paar jaar geleden had je gelijk ja ;)
Dat was 1 van de kabelaars, UPC in mijn herinnering. Die kwam in ene met "Fiber" abo's. Gelukkig teruggefloten door de instantie die daar over gaat, ivm misleiding van de consument.

Een collega van mijn toen beweerde ook dat hij glas had, puur op de marketing van UPC. Als werkplekbeheerder nog wel. Geeft de macht van marketing goed aan, helaas.
Ik heb geen ervaring met glasvezel, maar als ik de beeldkwaliteit van HDTV van Ziggo bekijk ben ik niet altijd zo enthousiast. Als men met allerlei kunstgrepen met antenneversterkers en meervoudig afgeschermde kabels, die men zelf aan moet schaffen de blokken uit het scherm wil halen, dan is men blijkbaar niet in staat zelf een goed signaal te leveren.
Je bent duidelijk een leek. Erg kort door de bocht!
Misschien moet ik de bocht wat groter maken om dit uit te leggen. Ziggo geeft aan dat als er blokken in het scherm ontstaan, het beeld stilstaat of helemaal wegvalt dit te maken heeft met interferentie met andere apparaten. De remedie is om goede coaxkabels te gebruiken en eventueel een versterker toe te passen. Dus om het effect van de interferenties minder te doen worden moet het signaal worden versterkt en natuurlijk de stoorbronnen worden weggehaald.
Wat Ziggo niet hierbij zegt is dat de sterkte van de verschillende kanalen niet hetzelfde is. Bij zwakke signalen is de gevoeligheid voor interferentie groter.
BIj mij is het zo dat ik een goedgekeurde kabel rechtstreeks op het AOP heb zitten zonder splitters ed. ertussen en toch zijn sommige signalen te zwak.
Ik verwacht wel van Ziggo dat ze een signaal met een fatsoenlijk niveau leveren, zonder dat ik zelf nog eens een versterker ertussen moet zetten. Als er nou 15mtr kabel aan het AOP zou zitten kan ik mij dat voorstellen maar niet bij 2mtr lengte.
We zijn net blij dat we geen antenne meer op het dak hebben met antenneversterkers, komt dat ding weer terug in de kamer! Liefst zo dicht mogelijk bij het AOP anders gaat het niet goed.
Ik heb alleen een 20 jaar oude coaxkabel tussen de meterkast en tv vervangen, meer niet. Beeld is gewoon erg goed hier.
Uh nee, Vodafone glasvezel levert tv zenders gewoon met 12 a 13 Mbit door aan de klant en Film1 zelfs met zijn 15Mbit. De kabelleveranciers moeten daardoor nu absoluut het onderspit delven, daar zij nooit tot 15Mbit TV hebben doorgegeven en ook de satelliet zal het afleggen (altijd meer kans op ruis), daar meer doorgeven dan de bron kwaliteit onmogelijk is.
Veel glasvezel netwerken bestaan gewoon uit koper, maar het bestaande netwerk is zo goed dat het als glasvezel verkocht kan worden
Waarop baseer je deze bewering? Bron?
Ik vermoed dat hij wat dingen door elkaar haalt. Het kabel netwerk is grotendeels glas. In die zin dat het alleen het laatste stukje naar de huizen nog uit coax bestaat.

bij de mensen waarvan ik weer dat ze op glas zitten hebben ze ook daadwerkelijk glas tot in de woning.
Ja en nee. Glasvezel is inderdaad de toekomst maar ik denk niet dat Ziggo binnen 10 jaar weg is. ADSL wordt ook al jaren via een inferieur kopernetwerk geleverd en dat nemen mensen ook nog steeds af. Vergeet ook niet dat Ziggo ook gewoon al glasvezel heeft en legt tot aan het verdeelpunt en dat uit kabel de rek nog lang niet uit is.

Snelheid is vaak ook niet de voornaamste reden dat mensen overstappen maar service en prijs wel. Niet dat ik wil beweren dat de providers veel verschillen qua service, dat wisselt vaak toch heel erg van tijd tot tijd.
ik denk het niet, in de grote steden is maar op heeeel weinig plaatsen glasvezel beschikbaar hoor, te veel gedoe om het in de oude wijken aan te leggen ben ik bang voor
In de venixwijken van tegenwoordig wordt het wel aangelegd..daarbij is het ook best wel prijzig..
Gok het niet aangezien nu kpn glasvezel op laag pitje heb gezet.

Maar idd eens is het over en uit voor de coax en antieke telefoon(vdsl).
Glasvezel biedt meer flexibiliteit. Zo wil ik geen TV-abonnement. Bij Ziggo betaal je € 44,50 voor een 60/6 abonnement (met verplichte TV) terwijl je bij Vodafone 100/100 krijgt (glasvezel) voor € 42,50 per maand.

De keus is dan snel gemaakt. Als Ziggo het internet niet los gaat trekken van het TV-signaal, zullen ze marktaandeel blijven verliezen naar mate het glasvezelnetwerk wordt uitgebreidt.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 augustus 2015 16:25]

Alleen meld je hieronder dat je helemaal geen glasvezel hebt maar VSDL. Een techniek die het qua latencies (ping) en percentage wat daadwerkelijk wordt gehaald van de beloofde snelheid volledig inferieur is van de DOCSIS techniek van Ziggo.

Dat bij Ziggo TV verplicht is heeft dezelfde oorsprong als dat bij KPN telefonie verplicht is... De techniek loopt via dezelfde kabel van een dienst die ooit primair was. Op de kabel is circa 70% van het frequentie bereik nog altijd gereserveerd voor TV. Maar goed dit is wel aan het veranderen. Bij de Ziggo ZZP diensten is het mogelijk TV weg te laten, dit levert overigens slechts 5 euro per maand besparing op. Een extra voordeel van de ZZP diensten is de hogere upload. Zo heeft het gemiddelde pakket 130/30 Mbit die vergelijkbaar is geprijsd met de consumenten variant 120/10 Mbit.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 23 augustus 2015 16:50]

Bij KPN is telefonie al heel lang niet meer nodig voor alleen Internet!
Bij KPN is telefonie al heel lang niet meer nodig voor alleen Internet!
Alleen betaalde je er toch voor aangezien ADSL via een telefoonlijn loopt ;).
Kostenbesparing abonnement vaste lijn
Internetten zou Internetten niet zijn als we de abonnementskosten mét en zonder vaste telefoonaansluiting niet vergelijken! Vooralsnog zijn de ADSL pakketten zonder vaste telefoonaansluiting in de ranglijst van de TOP 5 opgenomen. Opvallend is, dat het bij de goedkoopste variant, Direct ADSL Go niet veel uitmaakt of je wel een vaste telefoonlijn neemt of niet. Althans, uitgaande van de goedkoopste telefoonaansluiting met een BelBudget abonnement. Zo'n telefoonabonnement kost €9,67 per maand, terwijl Direct ADSL Go zonder telefoonlijn € 9,- duurder is dan deze variant mét telefoonlijn. Wie al een telefoonaansluiting met BelBudget heeft, kan deze dus beter niet opzeggen. Immers, zo kan hij of zij nog steeds gebeld worden op de vaste lijn!
Als ik kijk naar de huidige prijzen van alleen internet, 32.50 voor 20mbit (!), in combinatie met dat "vast bellen voor 0 euro per maand" dan kom ik tot de conclusie dat betaal je er eigenlijk nog steeds voor betaalt...

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 23 augustus 2015 18:53]

Bij Tele2 betaal ik € 25 per maand (eerste drie maanden € 15) voor een 40/4 VDSL abonnement waar ik effectief 34 / 5,5 Mbit op haal met een ping van 25 - 30ms. Dat vind ik heel erg netjes aangezien ik 950 meter van de wijkcentrale af zit.
Dat zijn inderdaad wat acceptabelere prijzen. Ik heb overigens jaren bij Tele2 gezeten (omdat Demon werd overgenomen door XS4all).

Bij Tele2 haalde ik vroeger ook (een waardeloze) 35ms terwijl ik met BBned (en daarvoor KPN) 20-25ms haalde. Tele2 was qua ping echt een stap terug. De snelheid was ook opmerkelijk. Met ADSL 1 (BBned) haalde ik de maximaal mogelijke 8 mbit, met Tele 2 ADSL2 bleef het steken op 10mbit van de 20. Volgens BBNed zit ik op op ± 2907 meter.

Ziggo is bij mij superieur aan beiden: Met ziggo haal ik momenteel een betere ping en zit ik iets boven de beloofde snelheid: 10ms, 121.85 mbit /12.49 mbit, zie
http://www.speedtest.net/my-result/4604881152. Op mijn adres bij Ziggo maximaal 500 Mbit/40Mbit leverbaar en bij KPN 100/10.
Tele2 heeft BBned overgenomen en zal dat netwerk nu wel vergallen. Met hun maximale 40/4 Mbit abbo lijken ze zich niet echt te bekommeren om verbetering van het netwerk. Dat terwijl KPN vanaf eind dit jaar in een groot deel van Nederland VVDSL gaat uitrollen met snelheden tot 120Mbit op koperdraad. En ook gebieden die nooit VDSL hebben gekregen, worden meegenomen nu.

Heb heb al wat afgelegen gebieden in fourstack fikse snelheidsverbeteringen zien maken, hopelijk wordt het echt zo mooi als ze zeggen.
Dat abbo heb ik momenteel ook, mijn afstand is ca 500 meter en gemiddeld haal ik ook gewoon de beloofde snelheden.

Wat me wel tegenstaat is het modem. Die klapt er na ongeveer 10 minuten uit als je boven de 3 Mb uitkomt.
Daar heb ik geen last van. Welk Comtrend modem heb je ? Het witte of het zwarte model ?
Het zwarte.

Lol, jij natuurlijk het witte?!

@Titan_Fox

Dat zal ik n.a.v jouw info dan ook doen.

[Reactie gewijzigd door Rev-anche op 24 augustus 2015 21:14]

Ja, ik heb het witte modem. Heb vroeger enkel ellende gehad met dat zwarte modem. Bij VDSL krijg je het nieuwere witte modem. Nou wil ik niet zeggen dat die geweldig is, maar toch heel wat beter dan het model dat jij hebt. Vraag anders of ze het modem voor je om willen ruilen ?
Glasvezel komt hier begin volgend jaar; dan kan ik het ook bestellen.
Als Ziggo het internet niet los gaat trekken van het TV-signaal, zullen ze marktaandeel blijven verliezen naar mate het glasvezelnetwerk wordt uitgebreidt.
Welnee. De meeste mensen willen nog steeds TV. Dat is al decennia lang zo en zal niet zo maar verdwijnen. En mocht het ooit wel meer die kant op gaan dan kun je er vanop aan dat de internetabonnementen opeens relatief duur worden. Betalen zul je toch wel.
Als internetabonnementen nog duurder worden zullen er nog meer mensen afhaken. Dat zullen er dan heel wat meer zijn dan die 4% die Ziggo nu kwijt is.

Ik vind het ook "eigen schuld, dikke bult". Ze verhogen de prijzen meerdere malen en leveren er een inferieur TV-signaal voor terug na de overstap op het UPC-netwerk. Mijn pa doet Ziggo volgende maand ook in de ban vanwege het geklooi met digitale TV.
Helaas kunnen wij hier alleen maar Ziggo of KPN krijgen.
Hoe kom je hier bij? De verhouding Download / Upload is bij glasvezel inderdaad beter.

Alleen hier gaat de TV stream vervolgens ook nog weer van af.

Tot op heden zijn de download kabelsnelheden nog sneller als de download glasvezelsnelheden. En dat kan voor sommige mensen belangrijk zijn.
Ik kan nergens een 500-500 abbo vinden bij kabel?
Nogmaals: Upload kan de kabel inderdaad niet bij blijven. Download kan de kabel nog veel verder. Alleen de vraag is; heb je het nodig. De 1 wel, de ander niet.

Er is een verschil tussen wat aangeboden wordt, en wat momenteel mogelijk is. Momenteel kan er maximaal 4.7Gbit/s gehaald worden, en ze schatten de theoretische max op 10Gbit/s. Alleen er is momenteel nog geen praktische nut voor deze snelheden.

Bron
https://www.ziggo.nl/kabel/
Je kan bij mij (Deventer) alleen 100/100 krijgen en dat is snel zat voor mij.
O ja, dat is ook nog een keer glas; sorry).
lol onder welke steen leef jij ?
KPN , Vodafone enz.. bieden al langer 500-500 Mbit aan.
Er zijn providers die al 1000-1000 Mbit aanbieden.
Ik maak al ruim een jaar gebruik van 1000-1000 Mbit
Deze kost 40,- Euro per maand.
Goedkoper dan Ziggo, Sneller dan Ziggo en stabieler dan Ziggo :)
Waar is 1000-1000 40,- p.m?
Uiteraard even gekeken en natuurlijk glasvezel. Ja dat is makkelijk scoren met die link naar netrebel. Wel even vermelden bij je reactie. En dat geldt uiteraard ook voor de link naar tweak.nl.

Feit is dat het of kpn (danwel een dochterbedrijf daarvan) of ziggo is voor de mensen die geen glasvezel hebben liggen. Of wat soortgelijke pakketjes van wat derden. En zul je dus vooral wat heen en weer geschuif zien tussen ik ben bij kpn of ziggo.

Heb je de mogelijkheid van glasvezel, dan is dat een ander verhaal. En zul je zien dat aandeel glasvezel groter wordt en klanten ziggo zullen afnemen.

Vraag me dus af of de afname van het aantal klanten van ziggo ook een gevolg is van uitbreiding glasvezelnetwerk en niet uitsluitend door de mindere en vaak duurder geworden service.

Misschien voor de duidelijkheid van het lezen bij reageren even toevoegen of het over glasvezel mogelijkheden gaat of over een andere aansluiting, maakt de discussie beter te begrijpen.
Ben benieuwd hoor, ze kunnen niet eens een fatsoenlijk werkende site maken, dus dan hou ik mn hart vast of ze wel fatsoenlijke snelheid kunnen leveren..
Momenteel is het alleen in Houten nog te verkrijgen. Ik heb gehoord dat het best stabiel is.

Wat is er mis met hun site? Bij mij werkt hij naar behoren. Is volgens mij met custom CSS gemaakt.
Probeer maar eens 'aan te sluiten' op IE11 (en komt niet met die onzin van "Oh maar IE is een bagger browser", want IE houdt zich met 11 gewoon netjes aan de standaard, waar veel webdevs tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar hun zo geliefde chromebrowser gebruiken om te testen, maar welke eigenlijk zich meer aan het gedragen is als IE6 met zijn afwijkende extentions, maarja als het je favoriete browser is, dan lijkt het ineens geen probleem te zijn)...
Dan weet ik niet wat er met jouw IE aan de hand is ;). Bij mij werkt het gewoon hoor (normaal gebruik ik Chrome. Speciaal voor jou even IE gebruikt ;) ).
Dus als jij op 'Sluit je aan' rechtsboven klikt (IE11 op windows 7 x64 Ultimate) dan popt er bij jou wel een 'window' op waar je je gegevens kunt invullen? bij mij dus niet (geen adblocker aan staan), waar dit bij chrome dus wel gebeurd)..
Correct. Ik draai Windows 8.1 x64.

Heb je wel de nieuwste Java etc?

Het probleem ligt dus niet bij de website maar bij jou.
uhh.. de nieuwste java om een website te tonen? Dus het probleem ligt bij de website, niet bij mij...
JIJ download Java op JOUW pc..
Ik bedoelde dus, dat als een site java gebruikt die toch fout bezig is.. java is geen javascript...
Java is inderdaad geen Javascript, maar Java wordt wel gebruikt o.a voor websites.

Quote van java.com/nl
Wat is Java-technologie en waarom heb ik die nodig?
Veel applicaties en websites werken alleen als Java op uw systeem is geïnstalleerd.
tja, maar je moet toch wel echt een bagger developer zijn om java te gaan gebruiken wanneer dat niet nodig is.. En zo'n simpele website als netrebel.nl heeft dat echt niet nodig..
Is niet in heel Nederland ;-)
Glas is uberhaupt niet in heel nederland, dusja...

Als ik bv bij Tweak mijn postcode doe, dan is er geen glas beschikbaar, maar wel ugum 50mbit VDSL voor 58,50.. Ik betaal nu 5 euro meer, en heb 200/20... Plus het feit dat VDSL niet eens haalbaar is bij ons.
Onder de steen waar we zelf nadenken, verder kijken dan onze neus lang is en op onderzoek uit gaan.

Dat er voor de kabel momenteel 500Mbp/s max aangeboden wordt, wil niet zeggen dat het niet sneller kan. Ziggo heeft al opstellingen waarmee ze 4,7Gbit/s halen en er zijn onderzoeken die zeggen dat 10Gbit/s ook haalbaar is.

Alleen dat het niet aangeboden wordt, is omdat er nog geen zinnige markt voor is, voor thuis gebruikers.

De meeste thuisgebruikers hebben geen 10Gbit/s aansluitingen. Dus aan meer als 1Gbit/s hebben ze al niks... En dan moet je bedenken: wat is het praktische nut van meer als 500Mbps/s download als consument? Je weg schrijf snelheid wordt dan bij de meeste consumenten de bottleneck.

Je kan wel als provider iets aanbieden, om te laten zien dat het kan. Alleen je moet je wel afvragen: heeft het marktwaarde?
dit soort uitspraken wordt altijd achterhaald door de toekomst ... 640K RAM is ook te weinig gebleken :)
Natuurlijk is er een markt voor 500/500 of 1G verbindingen, e staan aan de vooravond van IoT, er komen als maar meer apparaten die internet aansluiten, de bandbreedtehonger is nog niet gestild hoor :)
Ik zeg niet dat er geen markt voor 1Gbit/s of meer is, maar nu nog niet.

Ziggo loopt al ver voor met hun Research en Development. Technische zijn ze er wel klaar voor, dus als de vraag komt springen ze zo dit gat in.
Ik doelde op het feit, dat er een verschil licht tussen het technische haalbare en aangeboden snelheden. Puur omdat dit een kwestie van vraag is.

Met de komst van de cloud zijn er zeker mensen die hogere Upload snelheden nodig hebben, alleen dit is niet de grootste groep in mijn ogen momenteel. Terwijl we massaal om glasvezel staan te joelen.
Hier ben ik het niet mee eens.
Als ik hier tv kijk op 3 tv's (HD) haal ik alsnog de maximale snelheid van ons abbonement.
KPN glasvezel 100/100
Dat is alleen waar als je op een 100/100 kaart zit en je een 100/100 abonnement afneemt
wat een complete onzin.

Docsis 3.1 kan 5 gigabit down en 1 gigabit up per seconde aan. dat is significant meer als glas nu kan. in theorie kan dit vrij snel uitgerold worden alleen is de vraag er niet naar dus zal het niet gebeuren.

glas heeft op het moment zo goed als geenvoordelen. alleen de latency is interessant voor gamers maar daar houd het op zeker omdat vele andere punten je snelheid belemmeren.
ik heb nu 200 Mbit en haal dat bijna nooit puur omdat veel sources het niet leveren kunnen.
Glas kan vele malen hoger dan gigabit tot huizen echter word het niet gedaan gezien het voor velen onzin is. Alleen bedrijven die echt die snelheden kunnen gebruiken doen het, echter komen er dan gewoon meerdere gigabit lijnen ivm redundancy
Dus heeft glas compleet geen voordelen ten opzichte van de kabel.
Precies. Ik voorspelde deze trend een half jaar geleden al hier op tweakers. Ziggo werkt daarnaast ook nog eens met oude technologie. Bij kpn werkt alles via internet. Dat heeft ontzettend veel voordelen. Ik ben in ieder geval overtuigd overgestapt van Ziggo naar kpn.
Zolang ik met glasvezel vast zit aan een setupbox voor de tv blijf ik lekker bij ziggo. Voor de snelheid hoef ik het niet te doen, 500mbit komt hier binnenkort ook op de kabel, en dat is ook de max van het glas wat er hier in de meterkast ligt.

Niet voor iedereen is glas nodig.
Ik gok dat Ziggo/UPC over 10 jaar nog genoeg zaken doet in grote delen van het land. Ik zie bij ons geen glasvezel komen. En ADSL is ook geen optie (max 4Mbit).
Anoniem: 146626
23 augustus 2015 16:21
Over het algemeen nemen steeds meer huishoudens een triple-playpakket. Waar dat vorig jaar 56% was, is dat nu 61%
Bij Ziggo kan je dan ook niet anders meer dan een Triple play pakket afnemen. Alleen internet is niet mogelijk.
Je bent niet verplicht om telefoon af te nemen. Scheelt een paar euro per maand als je geen telefoon in je pakket stopt (en dan is het geen triple play meer)
Internet + TV kan wel, dat is geen triple play, alleen aangezien het verschil €1,95 per maand is pakken veel mensen toch die telefoon wel er bij...

Overigens, zodra hier glas zou liggen is er goed kans dat ik overspring hoor... zint me niks dat betalen voor TV zenders die ik nooit bekijk, maar helaas is de verbinding via adsl hier ook niet echt stabiel (afgezien van de snelheid die een factor 10 lager ligt). Helaas zijn er nog geen plannen en met het lagere pitje op de investeringen in het glasvezel netwerk zie ik daar niet snel verandering in komen :(
Ergens is dat wel te begrijpen. Het aantal vaste telefoonaansluitingen loopt al sinds jaren terug. Glasvezel is op steeds meer plekken beschikbaar; mensen die enkel willen internetten en geen verplicht TV-abonnement willen zullen beter uit zijn met glas.

Momenteel heb ik een VDSL2 abonnement tot volgend jaar. Tegen die tijd zal hier ook glasvezel liggen en zal ik overstappen.

Mijn pa heeft nog TV via Ziggo (ADSL via Canal Digital). Volgende maand wordt dat omgeruild voor TV + internet via glasvezel. Hoofdreden zijn de diverse prijsstijgingen van Ziggo en het feit dat hij sinds Ziggo is overgestapt op het UPC netwerk last heeft van storing.
Ik stap vogende week over op Vodafone glasvezel.
Heb nu kpn adsl 20/4 met tv betaal daar 45 euro voor.
Straks Vodafone ook voor 45 euro 50/50 met tv.

Dus ook als je wel internet + tv wilt is het zeker wel interessant om over te stappen naar glasvezel.
Zoals al 1000x vermeld: het overgrote deel van Nederland heeft geen toegang tot glasvezel.
Ergens is dat wel te begrijpen. Het aantal vaste telefoonaansluitingen loopt al sinds jaren terug. Glasvezel is op steeds meer plekken beschikbaar; mensen die enkel willen internetten en geen verplicht TV-abonnement willen zullen beter uit zijn met glas.

Momenteel heb ik een VDSL2 abonnement tot volgend jaar. Tegen die tijd zal hier ook glasvezel liggen en zal ik overstappen.

Mijn pa heeft nog TV via Ziggo (ADSL via Canal Digital). Volgende maand wordt dat omgeruild voor TV + internet via glasvezel. Hoofdreden zijn de diverse prijsstijgingen van Ziggo en het feit dat hij sinds Ziggo is overgestapt op het UPC netwerk last heeft van storing.
Regionale zenders waren hier ook een drama naar de overstap van Ziggo>UPC indeling. Veel blokjes, sommige deden het helemaal niet. De nieuwe frequenties zijn een stuk gevoeliger voor storing. Uiteindelijk is het door Ziggo opgelost door een andere versterker te plaatsen (in plaats van het 20 euro modelletje van Karwei). Zonder versterker ging ook niet met een 1 naar 4 splitter en afstanden van 10-20 meter.

Voor de geïnteresseerden: de versterker die hier wel goed werkt is een Tratec FRA752. Kost los ongeveer 65 euro (in mijn geval heeft Ziggo hem betaald, monteur had foutje gemaakt en sloopte de oude versteker :P ).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 23 augustus 2015 16:48]

Zo'n versterker had ik ook; van Tratec. Nota bene geleverd door Ziggo zelf vanwege het interactieve TV-signaal. Desondanks storing. Toen vervolgens ook de prijs voor de 2e keer werd verhoogd heb ik opgezegd.
En toch ben ik van mening dat, wanneer Ziggo ook abonnementen aan zou bieden met alléén Internet, dat zij daarmee heel veel klanten zouden kunnen behouden, en ook veel klanten mee terug kunnen halen.

Ik heb zelf ook triple-play, maar meer omdat het verplicht is en er geen glasvezel in mijn buurt beschikbaar is.
Alleen maak ik geen gebruik van Tv of telefonie, maar alleen van het snelste internet pakket.

Zou het heel graag anders zien ja.
https://www.ziggo.nl/internet/vergelijken/

Kabel tv zit er altijd bij natuurlijk...

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 23 augustus 2015 17:43]

Mij hebben ze als oud-UPC 120/12 klant lekker vast bij de ballen, want glasvezel kan ik niet krijgen en het telefoonnet is blijkbaar zo gaar dat DSL alleen tot 16 Mbit/sec aangeboden wordt. Mijn abonnement veranderen heeft overigens ook weinig zin, aangezien ik dan onder de nieuwe tariefstructuur ga vallen en ik sowieso al een tientje per maand duurder uit ben voor exact hetzelfde...
...dus het is lijdzaam toezien hoe ze steeds weer wat euro's bij de prijs optellen tot ik ook de hoofdprijs betaal :/

Ik ben overgens wel tevreden over de kwaliteit van mijn huidge internet- en TV-signaal, hopelijk blijft dat ook zo.

[Reactie gewijzigd door Sfynx op 23 augustus 2015 17:12]

Heb als oud UPC klant direct bij de aangekondigde prijsverhoging voor bestaande klanten, Ziggo gebeld en de toenmalige actie van 1 maand gratis Internet en 2 maanden flinke korting (totaal 90€ korting) afgedwongen. Daarna is mijn pakket 5 euro duurder geworden, maar snelheid is wel 130/30 Mbit geworden (vanaf 120/12 Mbit). Dus ik ben helemaal blij met Ziggo.

Over een jaar bel ik weer en wil ik weer de actie. Gewoon vriendelijk doch dringend vragen, doen ze altijd aan mee. Voor 90€ per jaar contant voordeel, vind ik beetje prijsverhoging niet zo erg.
Laat ze lekker ophoepelen met die hopelose koppel zooi. Ik wil Internet, snel Internet. Dus geen: TV, telefoon, Netflix en weet ik het allemaal. Opzouten met die onzin.
Juist dat ja, tegenwoordig moet je minimaal tv en internet afnemen. Welke provider zit je nu dan?
k zie hier in de buurt alleen maar mensen die vanwege de crappy internet-verbinding (na overname door Ziggo , woon in oud UPC-gebied) en het nog steeds niet goed werken van de Horizon box overstappen. k Kan ze geen ongelijk geven. |:(
Mensen met crappy coax kabels, crappy aansluitingen en die meedoen aan de onzin van Horizon boxen. Je hoefde vroeger dat Thomson ding van KPN (zelfs port forwarding was onmogelijk) ook niet toch, nou dan?

Gewoon een smartcard in je TV (weer een kastje en afstandsbediening minder) en een fatsoenlijke 5Ghz WiFi routertje in je kast.

Er stappen constant mensen overal van providers, omdat ze hun eigen zaakjes niet op orde hebben. En ja, die storing is vaak gekomen sinds de overname, maar er is al tig keer uitgelegd dat het netwerk geoptimaliseerd is voor hogere bitrates TV en hogere uploadsnelheden. Dat kunnen ze niet blijven uitstellen omdat mensen hun crappy bekabeling en apparatuur niet op orde hebben, andere klanten willen wel mee met de toekomst en techniek.

En we weten dat een Ziggo router een slecht WiFi bereik heeft, maar dat is logisch. Ziggo is vooral actief in stedelijke gebieden waar veel teveel kastjes op te weinig m2 staan. Juist die paar mensen die gewoon eigen fatsoenlijke apparatuur aanschaffen kunnen daardoor profiteren, daar alle buren hen met hun beroerde kastjes niet in de weg zitten op WiFi. Ditzelfde geldt voor bijna alle providers en is allemaal al 10 jaar bekend.

Dat iemand overstapt naar glasvezel kan ik nog begrijpen, maar een overstap naar het inferieure dsl vanaf kabel is voor powerusers onbegrijpelijk. Latency wel eens gemeten? TV-kwaliteit wel eens gezien op een fatsoenlijk scherm? Daadwerkelijke uploadsnelheden uitgelezen?

[Reactie gewijzigd door Malarky op 25 augustus 2015 00:53]

Anoniem: 382732
23 augustus 2015 19:17
Steeds minder mensen hebben een TV- en vaste telefoon-abonnement nodig. Niet zo'n vreemde ontwikkeling dus. Een "kale" internetverbinding is voor steeds meer mensen voldoende.

Helaas voor Ziggo is hun business, dan wel prijsmodel daar niet op ingericht. De fysieke infrastuctuur tot in de meterkast wordt betaald met de basis kabel-tv fee. De overige diensten komen daar boven op.

Als ze dit willen veranderen is het heel moeilijk uit te leggen waarom een internet-only aansluiting ca. 17 euro duurder wordt dan wat je nu voor internet betaalt. Eigenlijk hadden ze dit een paar jaar geleden al moeten vervangen in iets als "x euro voor internet, met gratis analoge TV" (en die 17 euro zit dan in dat bedrag).
Maar die "steeds minder mensen" is nog steeds maar een relatief kleine groep. Het verlies in klanten zit vooral in de gevolgen van de fusie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee