Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 406 reacties

De helpdesk van Ziggo is vrijdag onbereikbaar. Mensen die de helpdesk proberen te bereiken krijgen de mogelijkheid een terugbelverzoek te doen. De drukte valt samen met klachten over een sponsordeal die Ziggo sloot met voetbalclub Ajax. Volgens Ziggo zijn er honderd klachten.

Ziggo AjaxWie vrijdag met de helpdesk van internetaanbieder Ziggo belt, krijgt de melding dat het erg druk is en het advies op een later moment terug te bellen. Wie desondanks wacht, krijgt van de helpdesk de mogelijkheid om een terugbelverzoek te doen. Tegenover Tweakers liet een helpdeskmedewerker weten dat de drukte te wijten is aan het grote aantal klanten dat wil opzeggen vanwege de vrijdag aangekondigde sponsordeal met Ajax. "Het zijn er echt een heleboel", aldus de medewerker.

De woordvoerder van Ziggo ontkent dat er sprake is van een golf opzeggingen. "Het is echt totale onzin. We hebben niet meer telefoonverkeer dan op een normale vrijdagmiddag." Volgens hem zijn er honderd telefoontjes geregistreerd met klachten over de sponsorovereenkomst. "We hebben vandaag tien opzeggingen. Dat is minder dan we er normaal hebben." Overigens kunnen klanten bij Ziggo maandelijks opzeggen, bij speciale acties geldt een looptijd van een jaar bij het afsluiten van het contract.

Ook Twitter-gebruikers dreigen vrijdag veelvuldig met opzeggen. Klanten van Ziggo reageren verontwaardigd en soms woedend op de sponsorovereenkomst die Ziggo en voetbalclub Ajax hebben gesloten.

Update, maandag, 09.30: Aangepast dat klanten bij Ziggo standaard maandelijks kunnen opzeggen, tenzij gebruikgemaakt wordt van acties.

Ziggo <3 Ajax

Snap jij de verontwaardiging over de Ziggo-sponsorovereenkomst met Ajax?

Nee, waar maken mensen zich druk om
58,0%
Ja, mijn abo-geld ondersteunt nu de club waar ik niet achter sta :(
23,7%
Ik snap het, maar opzeggen en boos doen gaat te ver
11,9%
Ik ben juist blij dat Ziggo sponsor is van Ajax :)
6,4%

Aantal stemmen: 17.686. Deelname gesloten op 28-11-2014 14:27. Stemmen is niet meer mogelijk.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (406)

1 2 3 ... 12
Lekker belangrijk dat Ziggo de hoofdsponsor van Ajax is. Als ik er op moet gaan letten of ik geen producten en/of diensten van een sponsor van een andere club dan Feyenoord is ben ik wel érg lang bezig met naar het zoeken van een product en/of dienst.

Ik kies een product en/of dienst op basis van kwaliteit, gebruikerservaringen en prijs. Als het blijkt dat Ziggo voor mij de beste aanbieder zou zijn kies ik Ziggo. Als het blijkt dat Philips de beste TV voor mij heeft dat kies ik Philips. Als het blijkt dat Essent mij het goedkoopst stroom kan leveren. Dan kies ik Essent.

Dat er mensen zijn die hierdoor hun abbonement bij Ziggo zouden opzeggen is gewoon dom. De rivaliteit tussen clubs is te begrijpen. Maar dat ze nu zelfs de hoofdsponsoren erbij gaan betrekken is gewoon triest.
Ik zou liever Artis als sponsor op het shirt zien, en dan Feyenoord weer met Blijdorp.

Gewoon, omdat het kan....
Schoenmaker blijf bij je leest.
Investeer in goeie netwerken, maak abbo's goedkoper en beter of verzin iets leuks voor je klanten.
Nu gaat flink deel van het abbo geld naar een voetbalclub, ziggodome, ajax...dag geld, bedankt klanten..
:? Wat een ramp zeg dat je iets sponsort als bedrijf |:(
Mensen hebben liever een prijsverlaging dan dat er geld van de klanten uit word gegeven aan welk commercieel doel ook. Het is namelijk maar de vraag of het sponsoren van een voetbalelftal als kabelprovider iets oplevert. Hun product is namelijk regiogebonden en als je kabeltv(/internet/telefoon) wilt, kun je niet kiezen en zullen de meeste klanten al langer lid zijn dan Ziggo bestaat (als merknaam). Hier op Tweakers zitten veel fans van Ziggo, ze schermen namelijk al een hele tijd met het feit dat ze door tweakers.net zijn verkozen tot beste provider, maar voor mij hebben ze vrij snel afgedaan met de diverse storingen. Vooral omdat mijn vriendin thuiswerkt en dan dus niets meer kan doen.
Prijsverlaging? Really? Als je kijkt naar de cijfers van een bedrijf als Ziggo en ook nog in je achterhoofd neemt dat ze gratis de snelheid om te zoveel tijd verhogen is dat een heel ondoordachte manier van denken.

Een sponsorship voor zo'n groot bedrijf als Ziggo is gewoon een leuk dealtje voor een grotere (inter)nationale naam, maar meer niet. Dat mensen moeilijk doen omdat het niet hun favoriete voetbalclub is, is zo ongelofelijk dom en hypocriet. Er zijn genoeg mensen die in Adidas/Nike/whatever sportmerk lopen die ook hun favoriete club sponsoren. Gaan we nu opeens doen alsof het budget van een bedrijf waar we een dienst van afnemen onze zaak is? Dat gebeurd bij gemeentes al amper door de meeste mensen, maar omdat het over voetbal gaat is het bij een commercieel bedrijf die 0,0 verantwoording hoeft af te leggen opeens wél belangrijk?

Natuurlijk is er verantwoording, namelijk naar de aandeelhouders en hebben ze een imago. Maar ik verlies elk schrijntje respect voor iedereen die hier moeilijk over doet. Waar kan je volgens mij dan wél moeilijk over doen? Als Ziggo iets sponsors wat jij onethisch/onmoreel vind zoals wapenhandel of drugshandel.
Ik weet dat ze van tijd tot tijd de internetsnelheden gratis verhogen, maar sommige mensen vinden gewoon dat ze teveel betalen (aan welk bedrijf dan ook) als er geld is om te sponsoren, vertegenwoordigers in een BMW rond te laten rijden, de directeur een zeilboot, een groot huis en 3 auto's heeft en daarom liever minder betalen.
Spreek voor jezelf of noem niet dit soort argumenten, want nu kan ik er niet op in gaan. Sommige mensen vinden dat de aarde niet rond is maar dat we in de binnenkant van een ei wonen.

En nu op je argumenten ingaand: een bedrijf zoals Ziggo verliest niet omzet omdat een bepaald persoon in een BMW rondrijdt. Als je perse minder wilt betalen, dan moet dat geld weg bij andere kostenposten en niet bij bonussen e.d. Net als dat wachtgeld bij politici amper schade doen aan onze economie. Je moet het plaatje veel groter zien, want als je over miljarden praat bijvoorbeeld, dan maakt een bonus van 1 miljoen euro echt niets uit hoor. Geld wordt bij dat soort bedrijven pas uitgegeven als het er is, anders kan je echt bonje krijgen. Bij kleinere bedrijven moet je er veel meer op letten waar de omzet heen gaat.

Wil je toch minder gaan betalen voor je abbo? Zoek een goedkopere providor (vind je niet) of neem een goedkopere abbo. Kijk eens naar de prijzen + snelheden in het buitenland, we hebben het hier heel goed :-)
een bedrijf zoals Ziggo verliest niet omzet omdat een bepaald persoon in een BMW rondrijdt. Als je perse minder wilt betalen, dan moet dat geld weg bij andere kostenposten en niet bij bonussen e.d.
Andere kostenposten... zoals sponsorovereenkomsten?

Ik heb zo snel even niet kunnen vinden om wat voor bedragen het gaat, maar ik vermoed orde-grootte vele miljoenen, is dat een redelijke aanname (of, heeft iemand een concreet getal)? Met 2,8 miljoen Ziggo klanten (jaarverslag 2013, pagina 7) en 1,6 miljoen UPC klanten (jaarverslag 2013, pagina 15) komen we op minder dan 5 miljoen klanten na de fusie. Dus deel het sponsorbedrag door 4 miljoen en je weet hoeveel euro per jaar jouw rekening omlaag had gekund.
Zoek een goedkopere providor (vind je niet)
Nee, dat is nou juist het probleem; als er een boel (realistische) concurrenten waren, dan sponsoren ze maar fijn wat ze willen, dan kunnen mensen die het er niet mee eens zijn overstappen. Ik vind het juist volkomen logisch dat er protesten zijn als een bedrijf "geld over de balk smijt", juist als ze zo ongeveer een monopolie hebben.

Uit je post hier twee niveaus boven
Dat mensen moeilijk doen omdat het niet hun favoriete voetbalclub is, is zo ongelofelijk dom en hypocriet.
Die mensen zullen er vast ook zijn, maar dat is niet het echte probleem. Als ze iets sponsoren waar ik wel iets om geef, dan gooien ze hun geld weg naar iets "goeds"... maar het blijft weggegooid geld; ze hebben geen concurrenten, bieden een product aan dat iedereen nodig heeft en waarvan iedereen weet waar ie het kan afnemen, waarom dan (vermoedelijk) idiote hoeveelheden geld in reclame pompen?
Als Nike bij Ajax op de shirts wil dan kan ik dat snappen; iedereen kent Nike, dus voor naamsbekendheid hoeft het niet, maar ze hebben concurrenten (Adidas om maar iets te noemen) waarvan ze klanten willen afpakken. En als je in de winkel zit met een paar Nike schoenen die wel erg prijzig zijn vanwege die sponsordeal (de kosten van sponsoring gedeeld door het aantal paar verkochte schoenen zal waarschijnlijk erg laag zijn, dus de vergelijking gaat enigszins mank) dan kun je voor de concurrent (of het B-merk) kiezen.
Maar op het moment dat je de rekening van Ziggo krijgt en die (in gedachte) uitsplitst naar kosten infrastructuur, kosten medewerkers, bonussen management, ..., sponsoring en je vindt dat laatste bedrag veel te hoog, dan kun je eigenlijks niets doen.

[Reactie gewijzigd door robvanwijk op 7 november 2014 17:10]

Natuurlijk heeft Ziggo wel concurrenten. KPN, XS4ALL, tele2 en dergelijken bieden toch ook internet, televisie en telefoon aan. Die bedrijven hijgen echt wel in de nek van de kabelbedrijven.
Hier wordt anders maar weinig gehijgd. Je kunt hier in Wassenaar kiezen tussen het volgende:
*Een ADSL-abonnement van ~13 Mbit down en ~0.8 Mbit up met telefonie en 30 SD TV-zenders welke van je downloadsnelheid afgaan. Maximaal 2 TV's want daarna "is het internet op". Voor prijzen vanaf pakweg 35 euro per maand.
*Ziggo 30 Mbit down en 3 Mbit up met telefonie, 60 TV-zenders waarvan 20 in HD, te kijken op maximaal 5 TV's en daarnaast onbeperkt analoge TV's (25 zenders). Voor 45 euro per maand.

Of de tussenweg:
*Een ADSL-abonnement van ~13 Mbit down en ~0.8 Mbit up met telefonie, plus TV van Ziggo (60 zenders waarvan 20 in HD etc.). Dat kost je dan zo'n 42 euro per maand.

Conclusie: Ziggo.
In de grote steden, zoals Rotterdam, heb je denk ik ook glasvezel. En dat lijkt me wel een volwaardig alternatief.

[Reactie gewijzigd door rr7r op 8 november 2014 20:04]

een bedrijf zoals Ziggo verliest niet omzet omdat een bepaald persoon in een BMW rondrijdt.
Pardon? Ik ken een inkoper die vertegenwoordigers bij het bedrijf uitnodigde waar hij voor werkte. Als de vertegenwoordiger in een hele grote bak aan kwam zetten, moest er toch echt FLINK wat van de prijs af anders ging de opdracht gewoon naar de concurrent die in een kleine(re) auto reed...
Daar wordt wel degelijk op gelet.

Zoek een goedkopere providor (vind je niet)
Toch wel, maar dan krijg je andere constructies (in plaats van alles in 1 bij Ziggo neem je dan ADSL van X, telefonie van Y en televisie via de schotel of Digitenne).

Kijk eens naar de prijzen + snelheden in het buitenland, we hebben het hier heel goed :-)
En dan zeg jij etgen Miglow "noem niet dit soort argumenten"? Nogal rare redenatie: omdat in het buitenland zaken slechter geregeld zijn, mag ik van mijn leverancier niet verwachten dat hij zijn zaakjes beter op orde heeft? Mijn abonnementsgelden niet steekt in de sponsoring van een of ander provincieclubje? :?
Daar wordt op gelet bij zakendeals, maar dat verlaagt niet de omzet die Ziggo binnen krijgt omdat het al zoveel verdient (context is anders dan waar jij het over hebt). Oke, het 'vind je niet' was kort door de bocht, maar voor de snelheden die Ziggo aanbiedt en hun prijs zijn ze echt wel een van de goedkoopste in Nederland.

De argumenten die hij noemde waren onredelijk, omdat ze een schrijntje zijn in vergelijking met de rest van het geld dat er wordt verdient.

En gaan we het nu hebben over 'jouw' leverancier? :P Dat is toch een beetje apart, want het gaat over de dienst die zij leveren en de prijs die jij ervoor betaald. Betaal je teveel? Dan stap je over. Anders wordt je maar aandeelhouder of start je een petitie met alle Ziggo klanten. Maar verder heb jij totaal geen zeggenschap over dit soort kleine dingen die 'jouw' leverancier doet.
Jawel. Stel een BMW kost 100.000 euro, en je besluit die niet aan te schaffen. Dan kan de prijs met een cent ofzo naar beneden. Alle kleine beetjes helpen. En zoals gezegd is, mede door de schuld van de overheid is er nu niets meer om naar over te stappen. De enige andere kabelaar is UPC, die van dezelfde eigenaar zijn... Beetje non-argument dus. En de consument is wel degelijk in het nauw gedreven hierdoor. Zo zie je maar weer wat een gebrek aan concurrentie doet.
maar voor de snelheden die Ziggo aanbiedt en hun prijs zijn ze echt wel een van de goedkoopste in Nederland..
Mooi argument, maar staat er los van. Ja, Ziggo levert kwaliteit tegen een redelijke prijs.
Maar dat heeft niks te maken met het feit (zoals Miglow het verwoordde) dat sommige mensen eht toch liever goedkoper hebben dan dat ze zien dat Ziggo een of ander provincieclubje sponsort.

omdat ze een schrijntje zijn in vergelijking met de rest van het geld
dat er wordt verdient.

Het bedrag van 8 miljoen is niet iets wat ze zomaar op de plank hebben liggen. Ze draaien verlies ( volgens Nu: http://www.nu.nl/tech/383...-groei-klantenaantal.html ) en met 2 miljoen klanten is 8 miljoen toch weer 4 euro per persoon. Ok, ga je niet van uit eten, maar die 4 euro zal wel opgehoest moeten worden door ALLE klanten...

En gaan we het nu hebben over 'jouw' leverancier?
Het is mijn leverancier, omdat ik er klant ben. Dus als jij er klant bent, is het ook jouw leverancier. Dat heet spreektaal.

Betaal je teveel? Dan stap je over..
Helaas is de Nederlandse kabelmarkt verziekt, doordat de commissie die daarover moest oordelen corrupt of incompetent was. Ga maar na: waarom kan de electriciteitsmarkt WEL opengebroken worden, waardoor je keuze hebt in leverancier, maar kon dat niet voor de kabel? Juist: de commissie die dat moest beoordelen vonden dat er genoeg concurrentie was. Foute redenatie, die destijds door IEDEREEN met een positief IQ met hoongelach werd beantwoord...
volgende keer komt hij in een Polo en laat hij de Dikke vette bak even voor de deur staan op kantoor..

Daarna heeft hij jouw deal in de zak zitten en rijd hij weer weg in zijn te dikke bak.. om bij de appie boodschappen in te slaan..
Niet mijn deal, niet mijn bedrijf :)
Maar het is de vraag of dat ze dat door hebben. De vertegenwoordiger krijgt iemand tegenover zich die gewoon hard onderhandelt. Hij zal niet verwijzenn naar de dikke bak waarmee die vertegenwoordig aan is komen rijden, maar het gewoon hard spelen... Krijgt hij de opdracht niet zal hij dus niet zijn dikke bak verwijten dat hij de opdracht niet gekregen heeft. En bij het uitblijven van opdrachten wordt de auto vanzelf wel kleiner... :)
Dat valt vies tegen hoor. In de echt welvarende landen wat betreft internet, zoals Zuid-Korea, Japan en Zweden, is het internet een stuk goedkoper.

En wat betreft mobiele abonnementen (die Ziggo OOK aanbied, behalve internet) is Nederland het duurste land binnen Europa. Zie afbeelding: http://www.mupload.nl/img/ozh0mqkv5fr.jpg

En dan durven er nog steeds mensen te beweren dat er niks mis is met een oligopolie, en er geen prijsafspraken gemaakt worden. ;)

En in Belgie kunnen ze er ook wat van. http://www.mupload.nl/img/jelxnzjcnnc.png
Nou zo gek is het nog niet.Zo zou ik geen rekening willen hebben bij een bank die een belang heeft in een fabriek die landmijnen maakt bijvoorbeeld.Als je daar al achterkomt natuurlijk.Mensen die goed geld betalen hebben het recht om dat product te kiezen dat bij hun past.
Dat is dus een morele kwestie waar ik het over had.
Dan heb je echt niet veel keuze hoor. Zoek maar eens goed op de termen "ethisch bankieren". ;-)
Dan begrijp jij overduidelijk niet wat voor een emotie voetbal met zich mee kan brengen! Het is heel simpel: dit is gewoon een principe kwestie. Ik begrijp dondersgoed waarom mensen hierover vallen. Ik vind het juist dom dat jij die mensen over één kam scheert en als dom en hypocriet bestempeld.
En dit is nou precies het probleem. Voetbal roept bij bepaalde 'supporters' zoveel emotie op, dat ze niet meer normaal kunnen reageren. Deze 'supporters' beschikken in mijn ogen dan ook over een erg beperkt EQ.

Voetbal is een spelletje, en dit lijken deze 'supporters' over het algemeen te vergeten. Sta eens stil bij het feit dat je met een Feyenoord shirt niet normaal door Amsterdam kan lopen (of met een Ajax shirt door Rotterdam).

En komt nou niet met het argument dat ik niet weet wat het is om een supporter te zijn. Ik ging als kleine jongen al met mijn vader naar Ajax (en ga nog steeds), en ik kan ook chagrijnig zijn als ze verliezen. Ik bezit echter ook de emotionele intelligentie om samen met Feyenoorders naar Ajax - Feyenoord te kijken en ze te feliciteren met een overwinning of goed spel.
Dan moeten mensen ook letter op de andere merkkleding die ze dragen, al die sportkleding.. Zonde.

Je mag trouwens ook niet meer in een Mercedes rijden als je tegen Ajax bent. Besef je hoe absurd die situatie is? Ik weet wat voor emotie voetbal met zich meebrengt, maar relativeer het en besef wat voor absurde boycot dit is.

Als het over nationalisme gaat waar het daadwerkelijk iets aan jouw situatie veranderd als jij een bedrijf juist wel of niet steunt is logisch, anders is het gewoon ondoordacht.
Dus jij bepaalt even wat voetbalsupporters moeten en mogen? Laat dat lekker aan die mensen zelf over. Nogmaals, dit is een principe kwestie en wie ben jij nou om daarover te oordelen.
Nee ik heb het er alleen over dat zelfs in die situatie, het hypocriet is. Je zou jezelf van heel veel diensten en producten willen ontnemen als je dan een échte supporter wil zijn. Dat is mijn punt. Wat iemand zijn principes zijn zal mij een worst wezen, maar als het zo'n ondoordachte heisa veroorzaakt kan ik wel een beetje pissig worden.
Het is "zonder kostenverhoging". Niks is gratis. Als je de prijzen vergelijkt tegenover glasvezel zul je zien dat de tarieven van Ziggo erg hoog zijn. Dit komt mede door het verplichte TV-abonnement van ¤ 17,75 per maand.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 7 november 2014 15:04]

Het Tv abonnement is niet verplicht, tenzij je een hogere snelheid wilt ja. En glasvezel is vaak ook duur hoor, vooral als het nog niet in je wijk/straat ligt.
En ik heb het over het verlagen van de prijs met de argumenten van een sponsorship erbij. Dat Ziggo überhaupt te duur is, is niet te danken aan dat sponsorship maar gewoon de infrastructuur/beslissingen van het bedrijf. Andere discussie dus.
Probeer jij maar eens Internet Z1 zonder TV te krijgen. Veel succes ...
Sorry mijn fout, dat was in het verleden in mijn herinnering wel zo.
Nog nooit zo geweest, ben via Essent, @home naar Ziggo gegaan en een TV abonnement is ALTIJD een vereiste geweest.
Appels en peren vergelijken. Jij redeneert van uit de positie van Ziggo, en Miglow van uit de klant. Verschillende belangen dus.

Wel Jammer dat jij al heel snel respect verliest voor iets wat, niet in jouw straatje past.

Maar ik respecteer je standpunt wel hoor, ook al deel ik hem niet.
Nee ik probeer juist te redeneren vanuit een economisch én klant perspectief. Dat is het hele punt dat ik probeer uit te leggen, dat mensen zich wat aantrekken dat eigenlijk niet relevant hoeft te zijn. Juist als jij je rol goed begrijpt, weet je waar jij je wel of niet druk om hoeft te maken. Ziggo gaat zijn abbo kosten de komende tijd niet veranderen, sponsorship of niet, dat is het hele punt dat ik probeer te maken.

Net als de mensen die helemaal opgaan in de zwarte pieten discussie, daar heb ik ook niet veel respect voor (aan welke kant je ook staat). Als je namelijk op een redelijke manier heel deze discussie begint en niet vanuit een fanatieke positie waar je meteen een grote bak emoties erbij gooit, dan kan je alles op een redelijke manier oplossen.
Het is namelijk maar de vraag of het sponsoren van een voetbalelftal als kabelprovider iets oplevert.
Het is natuurlijk gewoon een soort reclame en er zijn blijkbaar trieste voetbal fans die het opzeggen omdat het Ajax is dus ik gok dat er ook genoeg trieste Ajax fans zijn die overstappen naar Ziggo. Persoonlijk zou ik liever met iets anders geassocieerd worden als bedrijf dan voetbal op dat niveau maar om als klant nou daar over te gaan zeuren? Derde Eerste wereld problemen :P

[Reactie gewijzigd door Genetai op 7 november 2014 16:50]

Vorige week moest er ipv via een geautomatiseerd systeem op ons kantoor (waarmee je je eigen usernamen/pw kan gebruiken) handmatig ingelogd worden op een systeem van DUO. Niet alleen op ons kantoor was dat, maar op elk kantoor in Nederland die op dat systeem moest komen. De admin had een tijdelijk wachtwoord aangemaakt die voor iedereen hetzelfde was (username was persoonlijk en niet te raden van een ander, maar dat ter zijde). De admin dacht leuk te zijn en had in het wachtwoord een referentie gemaakt naar Ajax die in 2016 kampioen wordt ofzo? (ik heb niks met voetbal, het kan mij aan mijn achterwerk oxideren). Man man man wat heeft de organisatie die de toegang verleende een enorme hoeveelheid klachten gekregen om een wachtwoord wat ze 1 keer moesten (en daarna nooit meer) gebruiken. Dat is gewoon triest.
Waar maakt men zich druk om? Ik snap voetbal mensen echt niet... het is reclame maken. Zijn diezelfde idioten er ook op tegen om een CAT scan te krijgen of een dergelijk iets omdat die apparaten van Phillips zijn die Vitesse¿ sponsor is?
Dat geld is voor marketing, het is niet alsof het geld anders in kwaliteit gestopt wordt.

"We hebben vandaag tien opzeggingen. Dat is minder dan we er normaal hebben."
10 afmeldingen zijn er minder dan normaal dagelijks? Hoeveel afmeldingen en aanmeldingen krijgen ze dan per dag er normaal bij?
Ziggo heeft miljoenen klanten, dus 10 of 20 per dag is niet zo veel. 365 x 20 = 7.300 per jaar. Van 1 miljoen is dat nog niet eens een procent.

Verder erg triesterig inderdaad, zegt een hoop over de gemiddelde voetbalsupporter.
Ik denk dat vooral ook zegt dat de gemiddelde Nederlander een beetje klaar Is met voetbal, en vindt dat dat dat een bodemloze put us waaraan hij niets wenst bij te dragen. Als ik een keuze had ging ik nu ook opzeggen. Zo lang het alternatief KPN heet (of 1 van de vele handelsnamen) blijf ik echter toch maar bij ziggo. Gek hé, dat er zoveel concurrentie is maar dat je toch niet vrij kunt kiezen...
Verder erg triesterig inderdaad, zegt een hoop over de gemiddelde voetbalsupporter.
En dit vind ik nou zo jammer he. Ik vind dit namelijk niks zeggen over de gemiddelde voetbalsupporter. Ik ben zelf Feyenoord supporter en klant bij Ziggo. Ik vind het ook ontzettend kansloos dat mensen hun Ziggo abonnement opzeggen, omdat dat nou de sponsor is van de tegenpartij. Maar om dan te zeggen "de gemiddelde voetbalsupporter", jammer dit. 8)7
Gelukkig ben jij dus bovengemiddeld☺.goed bedoeld hoor!
Maar heb je Pownews gisteren nog gezien?
Ziggo zou deze personen moeten kunnen uitsluiten va een abonnement😬
Ach abn amro is jaren ook sponsors geweest, allemaal weg bij die bank zeker.

Wat dit laat zien is hoe klein de denkwereld van schijnbaar heel veel mensen is om zich daar druk over te gaan maken.

Alle mensen die anti 010 zijn. Kijk eerst goed in welke haven, ja Rotterdam de spullen binnenkomen die je koopt.
zo kun je nog meer zinloze voorbeelden gaan bedenken, get a life mensen.
Buiten Rotterdam praat men over Rotterdam en Feyenoord, niet over 010! Alleen in Rotterdam durven ze de plaats- en clubnaam van de rivaal niet uit te spreken. Ik denk daarom dat dat niet zo'n vaart zal lopen!
010 ís Rotterdam 8)7
Over de gemiddelde supporter of over de supporters van een specifieke club? Daar gaat het nu volgens mij om.

Verder kan ik er weinig mee. Ik vertrouw het zaakje niet helemaal, omdat iemand niet de hele waarheid vertelt, denk ik.
Het mooiste is ; ik ga wel naar een andere kabelaar..... Haha dat kan helemaal niet. Las dat soort dingen bij telegraaf,Twitter etc.
Ik weet niet wat stommer is, mensen die hier een officiële klacht over indienen of een admin die zo'n wachtwoord instelt... Het zal erom spannen..
Ik.had gewoon gebeld. Wachtwoord werkt niet. Maak eens een wachtwoord Feyenoord4Ever aan. Dan werkt het wel :-)
Inderdaad toen ABN AMRO ze ging sponsoren stapte half Nederland toch ook niet over op de Rabobank of ING (ook nog Postbank toen).
Volgens is dat zeker wel gebeurd!
Vergeet niet dat AMRO staat voor AmsterdamRotterdam
Je bedoelt natuurlijk Eerste Wereld-problemen...
In Amsterdam is bovendien UPC actief, Ziggo is niet verkrijgbaar (in de meeste wijken) :P
Dat ook nog een keer ja, al is dat een kwestie van tijd. Volgens de nieuwsberichten wordt de merknaam UPC uitgefaseerd en wordt het overal Ziggo.
Kan ik me wat bij voorstellen: De naam UPC staat nu niet echt voor kwaliteit & service bij de meeste mensen.
en ziggo dan wel? er kan ook nog genoeg gezegd worden over Ziggo. maar het is voornamelijk dat upc vrij recent groot negatief in het nieuws is geweest vanwegen de horizon box. alleen als hun de horizon box ook in ziggo delen door hun strot gaan douwen komen we niet echt veder.
Vrij recent, en vrij lang geleden. Ik heb nog enorm veel gezeik gehad met UPC/Chello rond de eeuwwisseling, om nog maar te zwijgen van de beeldkwaliteit toendertijd. (Een kleine schotel aan de muur had minder storing dan UPC in Almere).

Een naamsverandering houdt helaas meestal niet in dat ze hun methodes veranderen, dus over een paar jaar is Ziggo qua naam net zo populair als UPC...
woon zelf nu ong 15 jaar in almere. en in het begin was het bagger ja. maar wat toen ziggo was had ook problemen om dat het ook nieuw was. maar een zwager die heeft ziggo en die van de een op de andere dag zijn extra zenders kwijt. en ziggo helpdesk kon alleen zeggen. bij ons staat het goed. zal dus aan u liggen sterkte.
maar zo heeft ieder bedrijf wel zijn problemen.
Oud-medewerker beaamt dit aangezien wij daar (Almere) als UPC medewerkers niet eens de straat meer op mochten omdat je nog net niet gelynched werd met je bedrijfskleding als rode lap.
Nou moet gezegd worden dat UPC toen wel z'n tijd ver vooruit was met bijv. digitale televisie of VoIP op grote schaal. Daar was het land nog lang niet overal klaar voor (hun infra echter ook lang niet altijd :+ ). Ook waren ze (in hun dekkingsgebied) zo'n beetje de eerste met goede breedbandverbindingen via de kabel. Dus ere wie ere toekomt wat dat aangaat.
Administratief en technisch was het niet zelden een drama, dat was ook niet lekker werken voor de empatische medewerkers zoals ondergetekende.

Dat gezegd hebbende: hoewel ik best een voetbalfan ben, maar ook de frustraties van klanten "met een verleden" begrijp kan ik er echt niet bij waarom sommigen de voorkeur voor voetbalclub laten bepalen bij wat voor bedrijf ze hun digitale diensten betrekken. Dat gaat me echt 10 stappen te ver (de 1e is wmb. al; "Het elkaar de kop in slaan vanwege~).
(Ik vermoed daarbij wel dat het uiteindelijk om dezelfde types zal gaan, maar goed......)
denk het ook ja. wist niet dat het zo erg was.(dat regelde mijn ouder toen de tijd:P) kan mij nog wel herinneren dat na modem wisseling wij 1 avond geen internet hadden omdat UPC geen IP adressen meer had voor ons:P
In de tijd dat UPC 60mbit en 120mbit kreeg was er echt heel veel mis shit dan nu. Wat gebeurde er... is dat je 2 lijntjes had in de wijkcentrale. Maar vele wijkcentrales zaten overvol.

Dus gooide je de ene bewoner er uit kon de ander inloggen, en zo ging het in vele wijken. UPC wilde destijds niet investeren in hardware, maar wilde wel heel veel cashen... En zo zijn ze nog steeds, het zijn een stel laaie lichters bij elkaar!
Zit wat in, maar dan veranderen ze de naam gewoon weer naar UPC. Wat dat betreft heelt de tijd soms de nodige reputatieschade.

En inderdaad in de jaren rond de eeuwwisseling was er veel aandacht voor klachten over UPC/Chello.

In die tijd is bij Kassa (of dergelijk programma) ooit gezegd dat ontevreden Chello-abonnees hun rekeningen niet moesten betalen. Spreekuur van de wetswinkel werd daarna overspoeld met mensen die hun tv-abonnement (internet hadden ze veelal niet eens) dus maar niet hadden betaald en afgesloten waren.
Ja, en.. Klanten hebben toch geen keuze, ja OK. Terug naar goeie oude satalietten, maar zoals hierboven al gezegt. Qua kabel heb je meestal geen keus.
@MGutker, Je kunt ook overstappen naar digitale tv van Xs4all, of anders KPN.
Whoehaha! Veel succes... Dat Is niet overstappen maar afstappen.

[Reactie gewijzigd door conhen op 8 november 2014 09:20]

Je hebt het volgens mij over Chello, sinds de naam is veranderd naar UPC is de service en kwaliteit steeds meer aan het verbeteren. Sindsdien heeft UPC zelfs enkele coulance regelingen in haar regels opgenomen etc.

De afgelopen 4 jaar is de service en kwaliteit zelfs stukken beter geworden. Ik woon nu weer in UPC gebied, maar wat ik aan problemen meegemaakt heb bij Chello/UPC over een periode van 8 jaar, heb ik bij Ziggo in 1 1/2 jaar meegemaakt. Bij terugkeer in Zuid Holland was het één enorme opluchting.

Maar ik moet eerlijk zeggen, beide bedrijven hebben zo wel eens hun momenten dat ze een steekje laten vallen.
Het was een combinatie van beiden:

Kabel TV met een belabberde kwaliteit, zeker als het geen kraakhelder weer was (Bij regen liep de schotel vol was de conclusie in de buurt, want dan verdween het signaal nogal).
Rekeningen die niet werden ge-ind, en vervolgens een half jaar ineens willen afschrijven.
Chello dat er erg vaak uitlag, en een helpdesk had die hopeloos was. (Een keer ruim twintig minuten proberen uit te leggen dat de DHCPd machine geen leases uitgaf, waardoor ik dus niet het internet op kon. Na die twintig minuten kreeg ik de melding 'Oh, ik hoor net van de floormanager dat er een probleem is met het krijgen van een IP adres' JA, DAT ZEG IK AL BIJNA EEN HALF UUR)
Modems die klapperden, etc.

Aan de andere kant, vrienden van me hadden nooit problemen met ze. Maar als het fout zat, dan zat het ook goed fout...

Ik ben niet voor niets met plezier overgestapt op ADSL (langzamer, duurder, maar wel een betrouwbare verbinding en een kundige helpdesk) toen dat beschikbaar kwam in mijn wijk...

Van kennissen in Ziggo gebieden heb ik een stuk minder gemopper gehoord dan uit UPC gebieden, dus wat mij betreft krijgt Ziggo (nog) het voordeel van de twijfel
Volgens mij gaan ze de naam veranderen omdat UPC staat voor iets wat helemaal niet meer relevant is, namelijk Universal Philips Cable.
In Amsterdam is bovendien UPC actief, Ziggo is niet verkrijgbaar (in de meeste wijken.
Dus precies een goede reden om daar te adverteren door het lokale voetbal team te sponsoren. Alleen vraag ik mij wel af of het wel erg dure reclame is.

Verder is Ziggo natuurlijk gewoon een bedrijf en geen stichting, het kan de reclame kopen die het zelf wil.
Dan nog kan je adverteren wat je wilt!! zolang de aanbieder jouw regio niet bedient wordt het nooit wat en gooi je geld in de sloot.

Nu wel kleine kant tekening dat Liberty Global Ziggo heeft overgenomen en UPC een naamsverandering doorvoert over de komende tijd en dat UPC ==> ZIGGO
Voor wie er nog niet van op de hoogte is. UPC = Ziggo. UPC heeft Ziggo over genomen en gaan verder onder de naam Ziggo.
Ook dat klopt niet, het moederbedrijf van UPC heeft Ziggo overgenomen, niet UPC zelf.
Over een paar weken gaat upc ook ziggo heten... Dus ook in Amsterdam en Rotterdam, en zelfs in Eindhoven
Dat gaat nog wel ff duren. Ziggo is beurs genoteerd en UPC heeft net zijn bod bevestigd. De aandeelhouders moeten nog akkoord gaan.
De meeste aandeelhouders zijn al akkoord, dat restje wat er is heeft weinig meer in te brengen en dat houdt in principe dus in dat:

1) Ze accepteren het bod.
2) Ze accepteren het niet, maar de aandelen verliezen hun waarde.

(en da's dan gewoon even simpel vertaald zoals ik het een tijd geleden ooit eens uitgelegd kreeg).
de overname is al definitief
nieuws: Overname Ziggo door UPC-moederbedrijf is definitief

Omdat Liberty Global al een deel van Ziggo bezit, heeft het bedrijf nu 87,9 procent van de aandelen in handen. Het UPC-moederbedrijf wil nu de overgebleven aandelen hebben; het bedrijf kan aandeelhouders dwingen om hun aandelen te verkopen. Daarna heeft het bedrijf honderd procent van Ziggo in handen.

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 7 november 2014 22:54]

want alleen mensen in Amsterdam zijn Ajax supporter?

on-topic mensen maken zich druk om de meest kleine dingen. heb het nooit begrepen. en zal het waarschijndelijk ook nooit begrijpen.
8 miljoen is geen klein ding.
ik heb het over het feit dat er supports zijn die boos worden op een bedrijf wat voor tv regelt en mogelijk daar weg gaan omdat ze hun rivaal club sponsoren. ik doe toch ook mijn Opel niet weg omdat Opel sponsor is van Feyenoord en dat bedoel ik met het feit dat mensen zich druk maken om kleine dingen.
Ik denk ook dat het probleem meer zit in Rotterdam (ook UPC?), Twente en Groningen
Nog even en ziggo is UPC!
Ger
Ajax is natuurlijk gewoon een club met landelijke uitstraling en fanbase, dus dat is verder niet zo bijzonder.

Wat ik maffer vond is dat UPC een tijd een bushokjescampagne heeft gevoerd, die ook in Ziggo gebied werd opgehangen. Nu snap ik dat (zeker in steden) ook mensen komen die wel in UPC gebied wonen, maar ik kwam die posters ook tegen in dorpen met misschien 20k inwoners of zo. De conversie van die posters lijkt me ernstig laag.
Wij hadden TV van Ziggo maar internet van XS4ALL. M'n moeder heeft Alles-in-1 van Ziggo maar laatst werd er gratis glasvezel getrokken van KPN. Dus ik denk dat er wel degelijk nog keuzes bestaan.
Ik vind het eerder hinderlijk dat goededoelen 1000 werbespotjes per jaar lanceren terwijl het geld bedoelt was voor andere dingen. Van Ziggo vind ik het als bedrijf niet echt erg. Met Philips en Sony gaat het ook niet echt goed zoals vroeger, maar toch sponsoren die ook veel.
Daarom zei ik ook mensen die perse kabeltv/internet/telefoon willen. Die bestaan echt... Hier in Deventer hebben ze al jaren glasvezel, toch zijn er hier in de flat met 88 woningen maar een stuk of 10 mensen die glasvezel gebruiken. Heb zondag nog iemand gesproken die inbelde via de analoge KPN-lijn, dat nieuwerwetse hoefde ze allemaal niet. Het besje was wel 88, maar de iPad die ze van haar zoon had draaide op de wifi van de buren 8-)

Heb haar verteld dat het ongeveer een tientje per maand kost om internet bij de Ziggo te krijgen en dat ik het met liefde voor haar aansluit, maar nee, dat hoeft niet nu ze een iPad heeft waar familie contact mee houdt. 8)7
Ik wil graag Ziggo omdat je anders vast zit aan die kl*te digitale ontvangers. Je weet wel, die Amino doosjes. Zo'n CI+ kaart is verdomde handig. Scheelt toch weer een afstandsbediening. Daarnaast hoef je per TV niet extra te betalen. En hoe je het ook wendt of keert, voor 95% van de mensen is de downloadsnelheid toch belangrijker dan de upload (hoewel dat in de toekomst nog wel zal veranderen).
Daarom hebben wij tv van Ziggo. CI+ in de tv en klaar. De stroomkabel, HDMI Mede8er en coax lopen netjes achter de tv-poot langs en internet komt sinds kort weer via de glasvezel.
Sponsor zijn van iets levert ook fiscaal voordelen op..

Het kost geld, maar je krijgt er ook weer wat van terug. Zo is geld wat gaat zitten in sponsoring of donor schap fiscaal aftrekbaar. Anders zou nooit een bedrijf zijn vingers willen branden aan spotjes reclame en andere zaken..

Er moeten toch behoorlijk wat mensen zijn die b.v. prodent tandpasta moeten kopen om een spotje terug te verdienen.. Laten er nou dagelijks tientallen spotjes op TV komen..
Mensen hebben liever een prijsverlaging dan dat er geld van de klanten uit word gegeven aan welk commercieel doel ook.
Om Henri Ford te parafraseren: “If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses.”

zolang de klanten niet opstappen omdat die prijsverlaging er niet komt zie ik niet in waarom een bedrijf ze zou moeten geven.
Met deze sponsoring hoopt ziggo uiteraard om meer klanten aan zich te binden en zo meer geld te verdienen. Dat lijkt me vanuit bedrijfskundig standpunt een betere zet dan betalende en tevreden klanten een ongevraagde prijsverlaging te geven. Die enkelingen die nu opstappen zijn even verwaarloosbaar als die enkelingen die whatsapp nooit meer zouden gebruiken omdat facebook het had gekocht en die enkelingen die nooit meer een renault zouden kopen omdat dat bedrijf zijn fabriek hier in .be sloot.
Je lijkt nu te impliceren dat er ook een prijsverlaging zal komen. Dat is niet automatisch zo. Mensen downloaden al jaren massaal films bijvoorbeeld, en echt goedkoper is het niet geworden om naar de bioscoop te gaan. De filmindustrie weigert hun verdienmodel aan te passen vanwege hun monopoliepositie. Zo is het ook jarenlang in de muziekindustrie gegaan. Ziggo/UPC is ook een monopolist. Waarom zouden zij wel toegeven?
Henri Ford zei ook "you can have any color as long as it's black".
Ik denk dat hij vandaag de dag heel snel failliet zou gaan: soms moet je kortingen of prijsverlagingen geven om te voorkomen dat mensen weglopen. Ziggo verhoogt niet voor niets regelmatig de snelheden (wat feitelijk ook een vorm van prijsverlaging of korting is)... :)
Kabelaars en welk groot bedrijf dan ook hebben zelf de keuze hoe ze hun publiek, hun demografie proberen te bereiken. Ze hebben daar complete PR en Marketing afdelingen voor. Daarbij zijn voetbal en TV zeer nou verbonden met elkaar, voetbal wedstrijden scoren gigantisch in de kijkcijfers. Dan heb je als kabelaar zeer veel bereik.
Ook willen ze hun merk in Amsterdam bekend maken, nu UPC (de Amsterdamse kabel aanbieder) óók onder de naam Ziggo door zal gaan. Logisch om het via het lokale voetbalteam te doen toch?

Ik hou zelf helemaal niet van voetbal, ik zit zelf bij Ziggo en wil ook wel minder betalen. Maar dit lijkt mij bedrijfstechnisch een hele zuivere keuze van Ziggo. En verder: Ziggo is een commercieel bedrijf, geen democratische instelling...
Nou, ik vind het anders helemaal niet zo slim. Je bent een landelijk bedrijf (of je wordt het) en dan ga je je sterk associeren met een regionaal voetbalteam. Dan jaag je de (potentiele) klanten in die andere regio's natuurlijk meteen tegen je in het harnas.

Dat kun je overdreven noemen of niet, maar Ziggo is expres op zoek naar die associatie en die emotie. Voor dat geld hadden ze ook aardig wat posters in bushokjes kunnen hangen, maar ze kiezen ervoor om zichzelf te verbinden met een merk (Ajax) dat deze gevoelens oproept. Dat doen ze echt niet per ongeluk.

Ik had het slimmer gevonden als ze voor een zak geld hun naam aan een algemene instelling of begrip hadden gegeven (Jupiler League, Heineken Music Hall, enz.). Sta je meteen in een goed blaadje bij alle fans in alle regio's. Maar misschien was dat te duur..

Edit: hehe, Ziggo Dome, dat zat waarschijnlijk in mijn onderbewuste :+ Slimme mensen daar, bij de marketingafdeling van Zggo :)

[Reactie gewijzigd door DJ Henk op 7 november 2014 16:50]

Heineken Music Hall? Of misschien zoiets als de Ziggo Dome??
Ziggo is een groot bedrijf en doet veel aan reclame, dit is gewoon een extra manier om verder te reiken dan daarvoor.

Daarnaast, misschien moet je het zo zien: mogelijk verliezen ze een aantal die-hard voetbal fans in steden als Eindhoven en Rotterdam, en mogelijk winnen ze een groter aantal die-hard fans in Amsterdam en omstreken. Als ik dit artikel moet geloven heeft Ajax verreweg de meeste "fans", dus deze keuze van Ziggo lijkt mij steeds logischer.
Heiniken Bier Bak kan ik me iets bij voorstellen: als bierbrouwer wil je mensen een mogelijkheid geven om je product af te nemen, al dan niet onder het genot van een stukje muziek.
Het sponsoren van een voetbalclub door een kabelboer daarentegen... Ik zie het niet! Ik geniet niet van een TV programma onder het genot (kuch) van een provincieclubje...
Het sponsoren van een voetbalclub door een kabelboer daarentegen... Ik zie het niet! Ik geniet niet van een TV programma onder het genot (kuch) van een provincieclubje...
Hoe denk je dat de meeste mensen voetbal kijken?
Er zijn een hoop mensen voor wie voetbal kijken het primaire doel van hun TV is. Belangrijke voetbalwedstrijden behoren tot de best bekeken uitzendingen. Ik heb niks met voetbal maar ik snap wel waarom het voor Ziggo belangrijk is.
en ABN AMRO was een landelijke/staats bank die ook sterk associeerde met het zelfde regionale voetbal team. of Aegon. het maakt uiteindelijk niets uit. het is gewoon een vorm van reclame.
Ja maar AMRO had wel een link met amsterdam (AMsterdamROterdamse bank)
ja en ook met Rotterdam moeten ze daar dan ook niet om zeuren(ja ik noem het zeuren om niks) en Aegon dan? of Feyenoord met Heineken Music Hall in Amsterdam. is gewoon drama om niets. maar daar kunnen Nederlands zowiezo erg goed de laatse tijd.
Volgens mij is Amstel het bier wat geschonken word in de Kuip, of zou daar ook helemaal niemand bier drinken....

Of zijn ze zo slim om niet te weten waar Amstel bier vandaan komt...
Nou, ik vind het anders helemaal niet zo slim. Je bent een landelijk bedrijf (of je wordt het) en dan ga je je sterk associeren met een regionaal voetbalteam. Dan jaag je de (potentiele) klanten in die andere regio's natuurlijk meteen tegen je in het harnas.
ASR is een landelijk bedrijf en ABN Amro en Aegon ook. Dus ik zie niet in hoeverre deze sponsordeal van Ziggo hiermee afwijkt? Ik denk dat het wel meevalt hoor.
Je bent een landelijk bedrijf (of je wordt het) en dan ga je je sterk associeren met een regionaal voetbalteam.
Clubs als Ajax zijn al lang geen regionale clubs meer, fans hebben ze over het hele land, en voetballen doen ze niet alleen meer regionaal maar ook europees.
Weinig europees!
Ik zie niet in waarom Amsterdammers minder OPEL auto's gaan kopen omdat Opel verbonden is aan Feyenoord :)

Ik heb Ziggo en ben Feyenoord aanhanger. Maar zal niet zo snel Ziggo kunnen opzeggen omdat ik weinig andere keuze hebt.. Daar waar jij nog wel van auto zou kunnen wisselen..
Opel doet dat toch ook? Daarnaast komt Heineken zoals hieronder gezegd uit Amsterdam, genoeg Rotterdammers die het drinken. Zo geldt dat ook voor Philips uit Eindhoven. Het is gewoon een goede sponsor voor Ajax en het is goed voor de naamsbekendheid van Ziggo.

De waanzinnige die hun abonnement opzeggen wens ik veel succes met hun nieuwe provider en trouwens ook met de rest van hun leven. Als je op basis van deze emotie al een abonnement opzegt, dan vraag ik mij af of deze mensen in staat zijn om überhaupt rationele beslissingen te nemen.
Eh, doen ze al, waarom denk je dat de Ziggo Dome de Ziggo Dome heet?

(je weet wel, die nog veel grotere zaal NAAST de Heineken Music Hall).
En Opel dan?
En Basic-Fit?
En AFAS?
En Essent?
En Univé?
En Toverland?
En Philips?
En Chevrolet? (Manchester United)
Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ajax heeft/had ook op het uitshirt Fonds Gehandicaptensport staan. Is het dan ook dom van dat fonds dat ze hun naam aan Ajax verbinden?
Tja, ik heb nooit problemen met Ziggo... maar dat daar gelaten.

De problemen liggen natuurlijk niet bij het feit dat Ziggo Ajax gaat sponsoren omdat er veel mensen het belachelijk vinden om geld in voetbal te steken....

Ze vinden het onzin, dat ze AJAX sponsoren, omdat ze Anti-Ajax zijn. Hoe kortzichtig ben je dan....

En binnenkort is UPC weg, en is ZIGGO landelijk. Dus in dat opzich is de "move" niet zo gek.
Tja dom volk is dom.
99% van de mensen die hierover zeuren doen dit omdat de club Ajax is. Als Ziggo Roda zou sponsoren dan zouden ze er geen probleem mee hebben.

En ik vind dit dom omdat er naast Ziggo nog veel meer bedrijven zijn welke Ajax sponsoren.
Ik neem dus aan dat dit volk ook geen Mercedes heeft en ook geen Sony producten? Want Sony is ook een sponsor van Ajax en een zeer grote Mercedes dealer is ook sponsor van Ajax.
Precies, daarom rij ik Polo in plaats van Mercedes.
Maar iedereen heeft zo zijn redenen om iets niet te kopen. Zo zijn er nog steeds mensen die niets met Japanse spullen te maken willen hebben vanwege 70 jaar geleden bv.
Precies en daarom 'dom volk is dom'.

Het zou verstandiger zijn om een product wel of niet te kopen op basis van de eigenschappen die er werkelijk toe doen.

Helaas haalt voetbal op een of andere manier het een soort van oer emotie in 'supporters' naar boven. Deze 'supporters' missen in mijn ogen een stuk intelligentie waardoor ze een spelletje (want dat is voetbal) niet meer kunnen scheiden van het echte leven.
En omdat er in de oorlog iets Duits is gegooid op Rotterdam heeft Feyenoord Opel als trotse sponsor....

Het zou logischer zijn als ze in Rotterdam problemen met iets Duits zouden hebben....maar nee....ze maken zich drukker om iets wat in Amsterdam gebeurt.
Nou het levert wel degelijk wat op. Doordat wat Feyenoord fans Ziggo willen opzeggen is Ziggo nog meer in het nieuws ;)
Zouden die ook zo lomp zijn om dan hun Philips TV uit het raam te gooien, of nooit naar Toverland te gaan ?

Ik hou mijn hart vast, als Unilever een grote club gaat sponsoren ..... stoppen ze dan met eten ?
Als jij denkt dat marketing en PR budget direct communicerende vaten zijn met tarieven of investeringen in de infrastructuur heb je erg weinig verstand van economie.

Sponsoring is domweg een vorm van marketing. Als je geen deal met Ajax hadden gesloten was dat geld wel in televisiespotjes of sponsoring van iets anders gaan zitten.
Marketing, mits goed uitgevoerd, haalt klanten binnen die de omzet en schaalgrootte genereren om te kunnen investeren in de infrastructuur en/of de tarieven te kunnen verlagen.
Zonder marketing heb je dus geen lagere tarieven of minder storingen. Integendeel zou ik zelfs durven te beweren.

Wel kun je van mening verschillen of sponsoring van Ajax binnen een beschikbaar sponsorbudget een slimme keuze is. Denk persoonlijk van wel overigens (wat ik overigens zeg als absoluut voetbal hater, en als ik al voetbal fan zou moeten zijn ik dat zeker niet van Ajax was)..
Of je het nu leuk vind of niet: sponsor zijn van Ajax geeft enorm meer exposure dan sponsor zijn van FC Utrecht of noem maar een andere dwarsstraat. En dat telt. Er zijn maar erg weinig mensen die hierdoor opzeggen. Bij de rest wordt de naam Ziggo nu nog beter in het (onder)bewustzijn geramt.

Gewoon een goede zakelijke deal dus. Niets meer. En zeker niets om emotioneel over te worden.
Ziggo ( Liberty Global ) is een wereldwijd opererend bedrijf, Ajax is een voetbalbedrijf wat goed scoort in binnen en buitenland.

exposure voor Ziggo door wedstrijden op TV is gewoon een onderdeel van hun marketing.
Zoals xahmol al zegt, dat staat los van de onkosten voor het personeel of bonussen van directie, dat financiele plaatje wordt vooraf ingekleurd, en de marketingploeg van Ziggo heeft het voor elkaar om op de borst van één van de ( volgens sommigen ) beste ploegen te mogen staan.
@Miglow, alsof dat de reden is. Gaat er gewoon om dat Ziggo een voetbalelftal sponsort wat veel voetbaltokkies van andere clubs niet aan staat, vandaar de hele heissa (op o.a. Social Media). Beetje realisme is wel op zijn plaats hier in plaats van een drogreden voor bovenstaand bericht.

Voor Ziggo is het gewoon een manier van marketing om de naam zichtbaar te maken en het is prima voor Ajax zodat ze weer meer geld hebben om zich te ontwikkelen. Dat het handig is en ze dit niet hadden voorzien geloof ik niet echt, maar ze laten het gewoon over zich heen komen en gaan daarna gewoon weer door tot de orde van de dag.

Ben overigens geen clubvoetbal fan, alleen het Nederlands elftal kan me bekoren, dus afilliatie met een bepaalde club heb ik niet.
Ziggo sponsort Ajax niet omdat ze dat leuk vinden. Ziggo sponsort Ajax omdat ze verwachten daardoor meer winst te maken en die 8 miljoen makkelijk terug kunnen verdienen. Sponsoring is gewoon reclame maken en niemand klaagt als Ziggo reclames op TV laat uitzenden.
Alle reclame op TV is irritant, dus ook die van Ziggo. Misschien juist die van Ziggo ...
Geen reclame is vervelender en irritanter dan die van Telfort. Wat vind ik dat een vervelende vent zeg
Precies ! Ik zou liever zien dat Ziggo wat aan de tarieven doet of investeert in de infrastructuur (FttH) dan dat ze miljoenen in een sponsordeal steken. Vind het zonde van het geld; afgezien dat ik niks met voetbal heb. Daarbij heeft Ziggo die extra reclame toch helemaal niet nodig ? Na de fusie met UPC is het de grootste provider van Nederland en hebben ze zo'n beetje de helft van alle internetabonnees die er in ons land zijn.
Mensen hebben ALTijd liever prijsverlagingen...
de ZIGGO dome zal ook zeker niet heel veel minder kosten dan hun naam op wat shirts.
Daar is nooit ophef over geweest, dus dit is puur voetbalaanstellerij
De Ziggodome is een simpele kosten-batenafweging. Dat soort zalen bestaan door heel Nederland (Tivoli, 013, Heiniken BierBak, om er een paar te noemen), dus daar is best een businesscase voor te maken dat het rendabel is (of op z'n minst break-even gespeeld wordt).
vriendin thuiswerkt, daar heb je dus zakelijke abonementen voor met uptime garanties...

maar verder snap ik je betoog wel, miljoenen wegsmijten aan een voetbal club (voetbal de sport met de hoogste maatschappelijke kosten (aan vandalisme en hooligans), met waarschijnlijk nagenoeg null resultaat is geld wegsmijten om een paar misshcien tientallen mensen van adsl weg te kapen... dat gaat geen zoden aan de dijk zetten voor winst maximalisatie tenzei ziggo plannen heeft voor een europees-dekkend kabeltv netwerk, maar dat moet ik eerst nog zien...

dan snap ik ook wel dat mensen liever investeringen zien in het netwerk, vooral omdat ze het anders binnen notime van glas gaan verliezen en al die mensen voor niets zijn benadeeld.
vriendin thuiswerkt, daar heb je dus zakelijke abonementen voor met uptime garanties...
Ze werkt maar 10u per week ;) Meer is niet mogelijk vanwege haar gezondheid, daar ga je dan geen zakelijk abonnement voor afsluiten.

Daarover gesproken: Ziggo biedt ook zakelijke internetdiensten aan (al vraag ik me af wat veel ondernemers met een tv-abonnement moeten), als de server voor consumenten weer eens plat gaat, blijft die van ondernemers dan in de lucht? Of zijn die servers gecombineerd en krijg je als afnemer van zakelijk internet een vergoeding?
Mensen hebben liever een prijsverlaging dan dat er geld van de klanten uit word gegeven aan welk commercieel doel ook.
En jij denkt dat dit de reden is dat de mensen zijn gaan klagen? Nee, het zijn gewoon 010 liefhebbers / 020 haters, die vanwege een voetbalclubje dit soort dingen doen.

Ik heb me in ieder geval kostelijk vermaakt met dit nieuwsbericht. Bedankt, dom voetbalvolk! :+
Oh, daar heb ik niet aan gedacht, ik heb helemaal niets met sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder 8)7
In Canada is er een communicatie provider (mobiele telefoon, TV, Radio, etc), Rogers, die eigenaar is van een groot sportteam, de Toronto Blue Jays (de enige Canadese honkbalploeg in de MLB) en neemt deel in andere sportbedrijven. Puur voor de content.
... dan dat er geld van de klanten uit word gegeven ...
Nadat de klanten een product afgenomen hebben is het geld van UPC. Dat het in eerste instantie van hun klanten komt, doet niet ter zake. Of is jouw geld ook nog van je werkgever of je klanten of de overheid (afhankelijk van wat voor job je hebt) en vind je dat die ook nog inspraak heeft of hebben over hoe je het uitgeeft?
De test van Tweakers wie de beste ISP slaat nergens op. Het onderzoek vraag "Wie is de beste ISP?" voor een gedegen onderzoek moet je een vergelijking hebben of een cijfer kunnen geven tussen de 0 en 10. Niet het aantal stemmen bepaald wie de beste is maar de score gedeeld door aantal stemmen.

Ziggo scoort enkel bij Tweakers als beste in alle andere testen die wel op de bovenstaande wijze werken scoren ze veel lager.

In reclame uitingen in 2014 schermen ze met dat ze de beste TV aanbieder zijn volgens de consumentenbond. De kleine lettertjes vermeldend dat dit in 2012 zo was. In 2013 en 2014 toen KPN hun TV diensten via internet ging aanbieden waren ze dit direct niet meer.
Wat als je nou geen voetbal liefhebber bent? Ik kan een betere besteding van het geld bedenken, dan de al hele dikke salarissen van de Ajax spelers.

Maar... Ziggo is niet de enige die 'iets' sponsort, dagelijks heb je met tal van bedrijven te maken die iets sponsoren waar je misschien niets mee hebt. Dus heel erg is het allemaal ook weer niet, een onderdeel van de economie zullen we maar zeggen.

Overigens; ernstig is het wel als je vanwege rivaliteit binnen het voetbal je abonnement opzegt. Sowieso kansloos hoe men (bijv.) in Den Haag/Rotterdam/Amsterdam; hoe mensen daar omgaan met voetbal en 'hun cluppie'.
Ik las op een voetbalforum dat Aegon een aantal jaren terug ook met opzeggingen te maken kreeg toen bekend werd dat ze Ajax gingen sponsoren en vooral het bedrag wat er jaarlijks ingestoken werd.
Sommige mensen zijn nou eenmaal heel gevoelig voor dat soort dingen (en impulsief). Je moet je ook maar afvragen of het wel echt een verlies is dat je dat soort klanten kwijtraakt...

Veel clubs zijn nou eenmaal afhankelijk van sponsoring en veel sporten zouden bijna niet uitgeoefend worden zonder dat er sponsoring plaatsvind. Je zou het kunnen beredeneren dat mensen kwaad worden omdat min of meer met hun geld iets gefinancierd wordt waar ze niet achter staan. Aan de ene kant is het voor Ziggo natuurlijk puur een marketing zet zodat hun naam zichtbaar wordt en het (schijnbaar) nieuwe klanten oplevert.

offtopic: Vind het zelf ook schandalig om te zien hoeveel geld er soms individueel in spelers wordt gestoken, maar dat is voor mij geen reden om een abonnement op te gaan zeggen.
eigenlijk steun je daarmee natuurlijk wel het systeem,

they care we dont they win... op die manier kun je bijna alles voor elkaar krijgen in een land, totaan het inrichten van een politistaat aan toe... nu valt het overbtalen van een stel voetballertjes niet helemaal te vergelijken met een politiestaat maar banken, overheden en overheidsdiensten, verzekeraars zorginstellingen etc etc doen het ook. en dan wordt de vergelijking al IETS minder vergezocht.
Eigenlijk gooien de voetbalfans een beetje hun eigen glazen in door op zulk absurde wijze te reageren

Op deze manier denkt een groot bedrijf wel drie keer extra na voordat ze een, voor de club lucratief, sponsorschap aangaan

Als het in de toekomst vaker op deze manier gaat dan zal de "sponsorwaarde" van een club aanzienlijk kunnen gaan afnemen
Ik heb liever dat ze stoppen met die onzin, en mij gewoon het goedkoopst mogelijk kunnen leveren.
Door dit soort spelletjes gaat de prijs alleen maar omhoog, want we betalen het hoe dan ook allemaal zelf.
Precies: op Twitter doet de klantenservice van Ziggo hun best om te beweren dat de sponsoring niet uit de abonnementsgelden komt... Lachwekkende onzin natuurlijk! :)
uiteindelijk komt alles uit abbonementsgelden. maar zal dit bedrag gewoon al in de begroting zitten en niet nadelig zijn voor prijs en of service
Nee, ga ik ook niet vanuit: een beetje bedrijf budgetteert hun reclame-uitgaven wel.
Maar 8 miljoen per jaar? Dat is niet weinig! En dan beweren dat het niet uit abonnementsgelden komt is domweg een leugen, natuurlijk.
je mag natuurlijk aannemen dat dit niet een impulsieve actie is. de ziggo dome om de hoek verdient natuurlijk ook aardig. en je overschotten kan je reserveren voor een grote uitgave zoals deze. kijk een KPN die het schaatsen en de eredivisie sponsort
Die 8 miljoen komt ook gewoon uit hun standaard marketing budget en gaat de kl ook helemaal niks kosten. en met de ziggo dome om de hoek lijkt me dit een goede strategische set waar kortzichtige mensen "principieel" over gaan klagen
Ziggo wordt sponor van Ajax en mensen gaan opzeggen om die reden? Zulke klanten zou ik niet eens willen behouden, wat een totale onzin zeg.. De voetbalwereld zit regelmatig vol kleine kinderen, waarschijnlijk allemaal Feyenoord en PSV supporters die ook geen Ajax brandblussers en dergelijken in huis willen hebben. Ik vind het altijd zo triest dat de haat voor een rivaal boven de liefhebberij voor de sport gaat. Fanatiek supporter zijn is leuk en clubs hebben dit ook nodig, maar er zijn grenzen vind ik.
Ik denk ook dat het meespeelt dat een bedrijf wat dit jaar nog een prijsverhoging door heeft gevoerd nu in eens een sponsordeal tekent van 8 tot 10 miljoen per jaar. Gemiddeld betaald gewoon iedere aansluiting 5 euro voor deze overeenkomst (2.2miljoen aansluitingen en zakelijk niet meegerekend)

Tel daarbij op dat er meer tegenstanders van Ajax zijn dan voorstanders lijkt me dit absoluut geen slimme deal van Ziggo.
Nogal kortzichtige reactie. Ziggo/UPC/Liberty Global is geen liefdadigheidsinstelling. Die 8 miljoen + evt bonussen is puur een investering die ze hopen terug te winnen uit nieuwe aansluitingen.

[Reactie gewijzigd door mad-dog op 7 november 2014 14:34]

die ze hopen terug te winnen uit nieuwe aansluitingen.
Twijfelachtig: stel dat de gemiddelde klant 750 euro per jaar binnenbrengt, dan moet je om die 8 miljoen goed te maken al bijna 11.000 klanten erbij hebben. Per jaar. Dat is nogal veel...
Het zal eerder een combinatie van nieuwe klanten winnen en houden van bestaande klanten zijn: iedere klant die niet weg loopt betekent omzet, iedere klant die wel wegloopt betekent omzetverlies.
Ga er maar vanuit dat het allergrootste deel van de opzeggingen voortkomt uit supporters die de aartsrivaal hekelen, het bedrag in sponsoring zal 99,9% van de mensen aan de kont roesten, het is meer de club die het krijgt wat hen frustreert.

Verder is dit natuurlijk geweldige exposure voor Ziggo, ik vind het eerder onbegrijpelijk van UPC dat ze de merknaam Ziggo blijven dragen. Die gasten uit Amsterdam spelen Champions League, een enorm aantrekkelijk platform om de naam UPC te dragen. Ziggo zegt internationaal niemand ene reet, UPC daarentegen...
Dan moeten die mannekes wel zo stoer zijn en ook opzeggen als ze nog 11 maanden te gaan hebben... Waarschijnlijk hebben is het dan ineens toch niet zo erg... :)
Waarom zouden ze dat niet doen? Probleem is echter dat er te weinig alternatieven zijn. Ik kan kiezen tussen kabel of ADSL met 6 Mb. Glasvezel kennen ze hier niet.
5 euro is behoorlijk overdreven. Ziggo is het product van UPC+Ziggo voor de overname. Volgens de berichtgeving van Ajax heeft het dienstverlening aan ongeveer 7 miljoen huishoudens. Dus ongeveer 1 euro per klant per jaar.
Als mensen opeens meer moeten betalen voor hun maandelijkse abo en dan zien dat dit ten goede komt om die overbetaalde Ajax voetballers te betalen dan snap ik het wel. Er zijn veel mensen die net een abo kunnen betalen en dan dit.

Vooral omdat het ook nog eens geen Ziggo gebied is, marketing technisch geen slimme zet van Ziggo !
Juist een hele slimme zet, aangezien het de bedoeling is dat binnenkort UPC de naam van Ziggo overneemt. Zoals in eerdere nieuwsberichten te lezen is, heeft UPC's moederbedrijf Liberty Global een meerderheid van de aandelen van Ziggo. Zij gaan de twee samenvoegen tot 1 bedrijf.

UPC heeft een slechtere naam dan Ziggo. De sponsoring van een grote club waar toch vaak de shirtjes van gezien worden, is hierbij een slimme zet. Zo worden mensen die in UPC gebied wonen meer bekend met Ziggo als merk en gaat de overstap soepeler verlopen wanneer het zover is.
Lees eens de reacties op de Telegraaf, Ad en Facebook dan snap je wat ik bedoel. duizenden mensen klagen over slecht bereik, verhogingen etc etc

Jij vind het dus normaal om deze absurde bedragen aan overbetaalde voetballers te geven ipv mensen die netjes betalen en niet de dienst krijgen waarvoor ze betalen niet krijgen?

Rare gedachte. Zoals ik al eerder schreef als reactie, dit bedrijf had echt POSITIEVE naamsbekendheid gekregen als ze een maatschappelijk iets hadden gesponsord zoals tegen kinderarbeid, tegen vrouwen handel, donaties om Ebola te bestrijden etc etc ipv een bedrijf wat belachelijke bedragen aan 30 voetballers betaald.

Dan had Ziggo kunnen scoren en had HEEL Nederland een positief gevoel gekregen. Nu dus niet!
Het bedrag wordt niet aan de voetballers overgemaakt, maar aan de Ajax holding, een beursgenoteerd bedrijf. Ajax is overigens een bedrijf dat een tal van goede doelen steunt voor zowel gezondheid, educatie. sociale integratie en sport.

Trouwens vind ik het jammer dat je het meteen persoonlijk maakt met een verwijt naar mij toe, naar mijn idee heb ik nergens een persoonlijke mening gegeven over de overbetaalde voetballers of over de dienstverlening. Marketing technisch is het een slimme zet. Over het ethische aspect ga ik mij niet uitspreken, dat lijkt me totaal niet relevant in deze discussie.

Dat er mogelijk betere zetten zijn om een goede naamsbekendheid te krijgen is mogelijk waar, maar een bedrag van 8 miljoen euro is maar een peulenschil voor een groot bedrijf als Liberty Global.
Ik denk dat Ziggo en Ajax dit hebben ingecalculeerd, zoiets is te verwachten, maar mijn inziens wel erg triest..
Ik vraag het me af... Ajax is toch zo'n beetje de meest gehaatte club van Nederland. En aangezien Ziggo vanaf de fusie met UPC de enige kabelleverancier van Nederland is, vraag ik me af of ze over het hele land niet klanten gaan verliezen aan KPN en XS4All, en de andere DSL leveranciers.
Stel 10,000 man zegt zijn abonnement op... das toch een behoorlijke bedrag wat je per maand verliest. Aan de andere kant, is er ook een goede kans dat alle consternatie over een maand of zo weer is overgewaaid.

Misschien toch een reden om UPC als naam aan te houden. (iig buiten de hoofdstad :P )
Dat is het voornaamste probleem ja, ajax is de meest gehaatte club in ons landje. Bij elke andere club had je weinig tot niets gehoord maar dat ligt nu dus wel anders.
Ajax is toch zo'n beetje de meest gehaatte club van Nederland.
Voor degene die het interesseert, niets tegen voetbal oid, maar het interesseert de meeste gewoon niet genoeg om hier mee bezig te zijn...
Begrijp zoiezo niet waarom een voetbalclub in een sport gehaat zou zijn, het ging toch om de sport?
Het waarom snap ik ook niet helemaal. Volgens mij heeft het iets met horen bij en identificeren met een groep mensen. Zelfde soort schuitje als nationalisme, religie en zo. Ik denk dat er een genetisch voordeel is waardoor het in ons ingebakken is. Zal vast wel onderzoek naar gedaan zijn.
Je kunt het triest vinden, maar gelukkig is de keuze nog zelf aan de klant. Veel mensen die hier op tweakers het kansloos vinden hebben zelf een duidelijk mening in de apple vs samsung discussie. Die personen zouden nog niet dood gevonden willen worden met een apple of samsung. Dit geld ook voor de sport en ik heb echt gezien dat mensen in hart en nier hun "clubje" steunen. En geloof me, er zijn mensen die dommere redenen hebben om over te stappen.

Vooral bij ons in de omgeving (Overijssel), waar Ziggo letterlijk het gesprek van de dag is. Cayway, overname Ziggo en nu de sponsering van Ajax, kan ik snappen dat mensen zoeken naar alternatieven.

Ik neem inderdaad aan dat Ziggo dit ingecalculeerd heeft, maar Ziggo gaat deze klanten toch echt wel missen. Het zijn namelijk klanten en Ziggo leeft daar nog steeds voor. De vraag is alleen of deze opzeggen opwegen tegenover de baten. Meeste, al dan niet alle, personen hier kunnen dat gewoon niet inschatten. Wat ik wel kan zeggen is dat het wel naamsbekendheid geeft. Zo wist ik destijds helemaal niet wat Afas was totdat ze AZ gingen sponseren. Vooral in de UPC gebieden zal dit werken.

[Reactie gewijzigd door grote_oever op 7 november 2014 15:20]

Wat een triest gedoe. Je abonnement opzeggen omdat ze een voetbalclub gaan sponsoren :')

Kan me ook niet voorstellen dat Ziggo hier heel erg wakker van ligt.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 7 november 2014 14:23]

Jij begrijpt overduidelijk de verhoudingen tussen Feijenoord en Ajax niet. Ik kan je een erg groot bedrijf noemen, dat geen orders meer in Amsterdam en omstreken kreeg toen ze Feijenoord sponsorden.

Het draaien tijdens de klassieker in de legioenzaal door Paul Elstak in de rust, leverde hem bergen afzeggingen in Noord-Holland op.

Het is gewoon hoe het werkt. Reden dat ik niet bij de ABN Amro zit, is dat ze in mijn jeugd die gasten van hullie sponsorden. Doe je niets aan, zit gewoon in het bloed sommige supporters van beide clubs.

Overigens ga ik niet weg bij UPC (binnenkort Ziggo). Geen zin an.

Admin-edit:Opmerkingen over moderaties horen thuis in het Tweakers Moddereter Forum.

[Reactie gewijzigd door Bor op 26 november 2014 11:37]

Maar na het lezen van jou post moet ik bosmonster met 1 ding wel gelijk geven.
Wat een triest gedoe.
Als je als clubsponsor niet bij abn amro wil werken omdat ze een aartsrivaal hebben gesponsord heeft dat niets meer met het supporters bloed te maken volgens mij.
Dat het zo zit maakt het er niet minder zielig op. Ik ben een ex Amsterdammer maar het fanatisme van een bepaald type voetbalfans is gewoon op het enge/zielige af, je weet wel het gedrag dat we juist ontmoedigen in religie...

Amsterdam/Rotterdam, waar ligt dat dan?
In de bloedlijnen van abnamro, zit zeer veel rotterdams herritage.
Fortis was lange tijd sponsor van Feijenoord, en een van de fusiepartners die de naam AMRO heeft doen ontstaan was de Rotterdamsche bank.
Waar ze Ajax niet meer sponsoren als hoofdsponsor doen ze dat nog wel jaarlijks met het atp ABN AMRO tennistoernooi in Ahoy.

Er zijn weinig banken in Nederland met hoger Rotterdam gehalte dan die bank denk ik. Maargoed, iedere gek z'n gebrek.
Ik als Feyenoorder vind het gewoon triest om weg te gaan bij een bedrijf omdat ze juist je aartsrivaal sponsoren. Niet om het een of ander, ik begrijp heel goed wat je bedoeld, maar het is zeker niet minder triest om dan een abonnement op te gaan zeggen, terwijl je wel tevreden bent over hetgeen zij leveren.

Ook andersom is het triest...
Het is triest, maar zoals ik zei: "het is gewoon hoe het werkt". Van beider kanten zit het soms zo diep, dat mensen hiertoe overgaan. Als ik een simpele bankrekening nodig heb, is de aannemelijkheid ook erg groot dat de ABN voor mij de voorkeur niet geniet. Bieden zij mij echter een goedkope hypotheek, ga ik niet gek lopen doen.

Zoek trouwens eens op wat er gebeurde met John van Zweden toen Aegon Ajax besloot te gaan sponsoren. Dát zijn pas de 'ekten' _O- :D
Blijkt wel weer dat principes een prijs hebben :X
Vrij kleinzerige argumentatie dat je gemiddeld hoort op een schoolpleintje. Het gaat echt werkelijk nergens over. Het is dus waar, er zijn mensen die ontgroeien werkelijk nooit uit een bepaalde fase van hun leven. Triest.
Zoals oogje boven mij al aangeeft, ben je dus zo hypocriet als maar kan.
Als je echt achter je principes staat dan zal je ooit een hypotheek afsluiten bij AMB AMRO ook al zouden ze de helft goedkoper zijn.

Het verbaast me nog steeds hoe enorm kinderachtig en hypocriet sommige voetbalfans zijn.

Afgelopen weekend naar Ajax geweest, met een paar ajax fans, vrolijk met z'n allen in mijn OPELTJE, en heb niemand horen klagen, zou je nog verbazen als je ziet hoeveel OPELS er daar geparkeerd stonden :+
Het heeft met de club te maken. Ajax werkt voor de meesten nu eenmaal als een lap op een rode stier. Kijk maar naar toen Twente kampioen werd. In het hele land werd in de stadions gejuicht toen bleek uit de tussenstanden bleek dat Twente kampioen zou gaan worden omdat Ajax achter stond. Als Ziggo Feyenoord of PSV zou gaan sponsoren zou dat veel minder lawaai opleveren.
Als een bedrijf iets tegen de wet doet, wat dusdanig bezwarend is, dan zie ik een rechter dit nog wel als mogelijk ontbindende voorwaarde zou kunnen opvatten, aangezien je als persoon of als bedrijf je niet met een dergelijk bedrijf geassocieerd zou willen worden (waar gevolgschade uit zou kunnen voortvloeien).
Als, zoals in dit geval, er geen illegale activiteiten worden ontplooit, terwijl de aan de geleverde dienst niet al te veel mis is, dan is dat niet als ontbindende voorwaarde op te voeren. Er wordt over de promotionele activiteiten ook niets in de voorwaarden genoemd en mag Ziggo dit naar eigen inzicht invullen. Dus als je contract niet afgelopen is, mag je best opzeggen, maar mag je de resterende periode gewoon betalen.
Oh, het is mijns inziens ook geen kwestie van ontbinden van een contract hoor. Gewoon na afloop van je contract opzeggen lijkt mij de enige wettige manier om van je contract met Ziggo af te komen.

Ik wil alleen maar duidelijk maken dat sommige zaken voor sommige mensen belangrijker zijn dan de service en dienst die geleverd wordt door de leverancier, en dat er weldegelijk een argument voor te maken valt als mensen hun contract willen opzeggen.
In de vergelijking van IS en Ajax zal het eerder problemen opleveren dat die rechter zegt dat Ziggo een terroristische organisatie financiert, jouw lidmaatschap van ziggo zal niet eens ter sprake komen ;)

Kan iemand me het nou uitleggen trouwens? Je wilt dat je voetbalclub wint, dus moet je club spelen tegen anderen. Aangezien winnen van een elftal wat bestaat uit 5 jaar oude kinderen nou niet echt een overwinning is speel je tegen professionele teams welke een uitdaging vormen, en dan kraak je ze af tot 'aartsrivaal' en behandel je ze als een ebola uitbraak door nergens ook maar op enige manier verbonden te zijn?
Ga jij IS (voorheen ISIS) vergelijken met een voetbalclub... Kom op zeg. IS is trouwens strafbaar bezig, AJAX voor zover ik weet niet.
Appels en peren. Voetbalclub en terroristische organisatie. Daarnaast zou in dat laatste geval je als bedrijf mogelijk schuldig maken aan strafbare feiten, dan hoef je je niet druk te maken over opzeggingen.
Ik ben fel tegen deze sponsoring maar nu maak je een vergelijking die nergens op slaat !!!
Wat je doet is niet de advocaat van de duivel spelen maar een onzinnige vergelijking maken. In het geval van ISIS heeft een protest zin, Ziggo zou illegale moordenaars sponsoren, iets waar veel mensen hun geld niet aan willen spenderen. Toch iets anders dan wat er nu aan de hand is.
Had je dit voorbeeld erbij gehaald in een discussie over het sponsoren/investeren in wapenhandel of andere meer dubieuze zaken, dan had ik het wel zinvol gevonden.

Volgens mij zegt eXec zegt ook dat het niet mag, maar wel dat het triest is dat die voetbalhaat/liefde je leven zo beïnvloed...
Ik ben trouwens geen tegenstander van welke voetbalclub dan ook. Ik volg het voetbal nog af en toe, maar meer als casual toeschouwer, en voornamelijk de europese competities. Wie of wat Ziggo sponsort maakt me niet zoveel uit.

Mijn intentie was om een emotionele reactie uit te lokken, door een absurb voorbeeld te geven. Dat is kennelijk (te) goed gelukt. Vanuit dat oogpunt was het wellicht ook beter geweest om een minder polariserend voorbeeld te geven. (Al is het natuurlijk de vraag of het beter is om Ajax te "vergelijken" met welke dubieuze partij dan ook, omdat Ajax natuurlijk niks verkeerd doet/heeft gedaan, maar goed, dat is een andere discussie)
Stel Ziggo gaat ISIS sponsoren
Deze vergelijking is totaal buitenproportioneel. Tip: verwijder hem!
Wat is er buitenproportioneel aan? Moet ik dan zeggen, stel Ziggo sponsort een wapenfabriekant? Of een bedrijf wat kleine kinderen uitbuit door ze 18 uur per dag in een fabriek kleding te laten maken? Dat gebeurt nu al op grote schaal.

Als iemand denkt dat ik serieus Ajax met ISIS vergelijk is dat degene die eens bij zichzelf te rade moet gaan.
Nee, dat jij stelt dat Ziggo IS(IS) zou sponsoren, daar is mijn kritiek op! Dat is net zoiets als de holocaust overal bijslepen.
Ik stel helemaal niet dat Ziggo IS zou sponsoren. Ik schets een hypothetisch scenario waarbij een bedrijf X geld geeft aan een andere bedrijf/organisatie Y, waarbij de klanten van bedrijf X vinden dat bedrijf Y niet een organisatie is waar zij mee geassocieerd willen worden.

Om dit hypothetische scenario enigszins "on topic" te houden gebruik ik in plaats van bedrijf X het bedrijf wat in het bovenstaande artikel genoemd wordt namelijk Ziggo.
Om de emotionele reactie kracht bij te zetten gebruik ik voor bedrijf/organisatie Y, de terroristische groepering IS, zodat ik er zeker van kan zijn dat de meeste mensen een negatief gevoel hebben over deze partij.
Ik had ook de holocaust als voorbeeld kunnen gebruiken, maar dat is niet zo recent/actueel. Tevens is het maatscahppelijke vraagstuk over het ophalen van geld, ofwel sponsoring van IS ook een bijkomstigheid die mijn scenario ondersteunt.

Je hebt overigens wel gelijk, mijn scenario is buitenproportioneel, en wel bewust, om mijn argument duidelijk te maken.
Kennelijk is mijn scenario echter te succesvol in het uitlokken van een emotionele reactie, waardoor mensen niet meer in staat zijn om de boodschap te ontvangen.

Misschien is Ajax (of Ziggo) jou club, en heb je het gevoel onheus bejegend te zijn door de vervanging van Ajax door IS. In dat geval bied ik mijn excuses aan. Het is zeker niet mijn intentie om een vergelijking te maken tussen Ajax en IS, maar ik wil duidelijk maken dat een emotionele reactie op bedrijf Y in het scenario weldegelijk consequenties kan hebben voor het al dan niet beeindigen van een klantrelatie met bedrijf X.
Ik ervaar geen emoties bij Ajax of Ziggo, maar heb wel iets tegen IS. Dus excuses niet nodig, maar toch bedankt.

Jouw boodschap is duidelijk.

Mijn probleem met de vergelijking is dat het sponsoren van Ajax of Feyenoord of PSV niet strafbaar is. Ook is het niet moreel verwerpelijk. Het kan alleen mogelijk verkeerd vallen bij aanhangers van Ajax of Feyenoord of PSV.

Het sponsoren van IS is minstens moreel verwerpelijk, en het zal volgens het gros van de landen ook nog illegaal en strafbaar zijn. Dus daar gaat de vergelijking mank.
Ik weet niet of het iets met narrowminded te maken heeft, maar meer met "verblinding" door emotionele reactie. Ik heb me daar kennelijk op verkeken, anders had ik een ander voorbeeld gebruikt.
Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die wel mijn boodschap hebben begrepen.

Ach... de politiek zal ik niet zo snel in gaan, maar ik snap iig beter waarom het makkelijker is om op de golf van emotie mee te varen, dan om met een duidelijk verhaal te komen.
Laat ik het zo stellen: Wat heeft de kwaliteit van de producten die een bedrijf levert te maken met wat ze sponsoren? Ga jij liever voor een lagere kwaliteit omdat het betere product iets sponsort wat jij niet mag?
Wat een triest gedoe. Je abonnement opzeggen omdat ze een voetbalclub gaan sponsoren :')
Ja, wie doet dat nu een voetbalclub sponsoren. ;)

<serieus>
Ik snap niet wat Ziggo wil bereiken aan dit soort sponsoring te doen.
Ze zullen er zeer waarschijnlijk geen extra klanten krijgen door sponsor te zijn, nu blijkt zelfs het tegendeel.
Geef mij maar korting op mijn abonnement i.p.v. het geld zo te verkwisten.
</serieus>
Het is natuurlijk wel goed voor de naam.... Vooral in de UPC gebieden die straks Ziggo boven hun factuur te zien krijgen :)
Naamsbekendheid van Ziggo is ook in de UPC gebieden al bekend genoeg.
Geef mij maar korting op mijn abonnement i.p.v. het geld zo te verkwisten.

Tja... sponsoring: 8 miljoen. Aantal klanten: 2 miljoen. Dus dat is 4 euro per klant per jaar...
Korting op je abonnement omdat Ziggo haar marketingbudget besteed aan sponsoring? Het is nog altijd een commerciëel bedrijf en geen filantropische instelling...

Mij zal het echt aan mijn derrière oxideren wat Ziggo met haar marketingbudget doet, zolang de service er niet onder lijdt en ik geen prijsverhoging krijg om hun sponsordeal met Ajax te compenseren. Het zal ongetwijfeld een stuk schelen dat ik he-le-maal niets met voetbal heb, maar zelfs al zou Ziggo in de F1 Ferrari (wat mijn minst favoriete team is) gaan sponsoren dan zou ik het nog steeds niet echt boeiend vinden.
Hahaha, dat zou wat zijn als Heineken de hoofdsponsor zou worden! Stoppen ze dan ook spontaan met bier drinken? Of stappen ze over op een minder pilsje? :p
Nog minder dan Heineken? Vertel...
In De Kuip wordt Heineken geschonken. Zij zijn trouwens al (kleine) sponsor van Ajax, in de vorm van o.a. een skybox.
In de Arena is gelukkig Grolsch.
Minder dan Heineken. Grappig dit.
Mag niet eens, anders was er een zeer grote kans geweest dat Grolsch FC Twente had gesponsord. ;)
Hahaha, dat zou wat zijn als Heineken de hoofdsponsor zou worden! Stoppen ze dan ook spontaan met bier drinken? Of stappen ze over op een minder pilsje? :p
Ik wist niet dat Heineken bier is.
Ik mag toch hopen dat wat Ziggo wat betreft het aantal opzeggingen de waarheid spreekt, anders zou de mensheid toch wel erg triest in elkaar zitten :X

Het feit dat mensen al gaan lopen klagen is al eigenlijk te triest voor woorden, waar gaat het in godsnaam heen in deze samenleving.

Misschien is het handig dat Ziggo op de helpdesk eerst een verplichte IQ test invoert voordat mensen verder mogen in het menu. Wedden dat het dan weer een normale drukte is op de HD

[Reactie gewijzigd door mad-dog op 7 november 2014 14:30]

Ach. Het is toch niet anders dan de fanboys en hatertjes hier op tweakers die absoluut iets wel of niet van een bepaald merk willen?
Er gaat 8 miljoen euro gepaard met deze sponsor deal, ik kan best begrijpen dat mensen die een abonnement bij ziggo afsluiten liever zien dat die 8 miljoen wordt gestopt in het verbeteren van de service. 8 miljoen euro is geen klein bedrag.

Zelf ook klant bij Ziggo en het maakt mij niet zo heel veel uit, maar uiteindelijk betaal ik voor fatsoenlijk internet, niet voor een voetbal vereniging :)
Lees mijn reactie op een andere tweaker....
Ik denk dat ze, wanneer je eerst een IQ-test moet doen, hun callcenterpersoneel met de helft kunnen reduceren ;)

(en dan bedoel ik niet dat het personeel niet zou slagen voor die IQ-test)
Dat bedoel ik dus :)
Wat is er dan onzin volgens die woordvoerder van Ziggo? Hij kan wel zo veel zeggen.
Dat er sprake is van een golf opzeggingen. Staat toch gewoon duidelijk in het artikel.
Denk dat het er om gaat dat een medewerker en een woordvoerder van het bedrijf twee verschillende dingen zeggen.

"Golf van opzeggingen" word juist ontkend door de woordvoerder. Die woorden lijken geselecteerd door Olaf(auteur artikel).

Voor mensen die zeggen dat het onzin is hebben nog nooit in de Kuip gezeten tijdens Feijenoord-Ajax. Sommige fans van Feijenoord haten en walgen echt alles dat uit Amsterdam komt of er mee te maken hebben. Ik nodig iedereen hier uit om het een keer mee te maken in de Kuip.(Kan erg leerzaam zijn, dit soort dingen zijn overal aanwezig op de wereld, en je zal ooit dit soort mensen tegenkomen beter om er ervaring mee te hebben.)
Kan je na gaan hoe je voelt als in 1 keer iets wat je in je huis hebt met Amsterdam te maken heeft. Plus je sponsored de "vijand," gadver!

[Reactie gewijzigd door AwesomeKid123 op 7 november 2014 14:54]

Denk dat het er om gaat dat een medewerker en een woordvoerder van het bedrijf twee verschillende dingen zeggen.

"Golf van opzeggingen" word juist ontkend door de woordvoerder. Die woorden lijken geselecteerd door Olaf(auteur artikel).

Voor mensen die zeggen dat het onzin is hebben nog nooit in de Kuip gezeten tijdens Feijenoord-Ajax. Sommige fans van Feijenoord haten en walgen echt alles dat uit Amsterdam komt of er mee te maken hebben. Ik nodig iedereen hier uit om het een keer mee te maken in de Kuip.(Kan erg leerzaam zijn, dit soort dingen zijn overal aanwezig op de wereld, en je zal ooit dit soort mensen tegenkomen beter om er ervaring mee te hebben.)
Kan je na gaan hoe je voelt als in 1 keer iets wat je in je huis hebt met Amsterdam te maken heeft. Plus je sponsored de "vijand," gadver!
Nee hoor dankjewel,
Ik ken een paar van die idioten die als fanatieke 'fans' zo redeneren, en daar zit werkelijk NUL intelligentie in wat betreft inleving en respect.

Ik ken de vader van het bekende middelvinger-supportertje persoonlijk en die slaat binnen een seconde om, als je ook maar scheef naar zijn vaantje kijkt.

Die gek loopt in Turkije niet een disco/bar in om de gezelligheid, maar om andere "supporters" te spotten en op te wachten.

maar goed, na de blauwe vinkjes, is nu Ziggo in de aandacht .... wat is het morgen ?
Ze drinken in de Kuip wel lekker bier uit Amsterdam
Dat staat er feitelijk niet, er staat alleen wát de woordvoerder zegt, maar niet waar het een reactie op is. Dat wordt enkel gesuggereerd, wat naar mijn idee wel voldoet overigens.
Ik lees net ook ergens dat er vandaag geen opzeggingen meer aangenomen wordne, maar dat klanten die willen opzeggen in de loop van het weekend / volgende week worden gebeld.

Dan is er idd op dit moment geen golf van opzeggingen, maar uiteindelijk wordt het alleen verschoven naar een later tijdstip.
Op zich kan ik hier de humor wel van inzien :D
Ik vind het inderdaad ook best grappig. Ik heb wel klanten met glasvezel van Ziggo in Amsterdam, maar volgens mij is de kabel nog altijd van UPC. UPC zou een betere sponsor zijn geweest voor Ajax.

Vreemd om als Ziggo dan Ajax te gaan sponsoren, maar ook vreemd dat consumenten dat blijkbaar zo erg vinden. Het zal mij echt jeuken als Ziggo bijv. Feyenoord zou sponsoren. Het is toch competitie? Niet oorlog?
Waarom zou je als UPC nog een sponsorcontract afsluiten als die naam in de nabije toekomst gaat verdwijnen? Of heb je gemist dat UPC onder de naam Ziggo verder gaat?
Ik heb wel klanten met glasvezel van Ziggo in Amsterdam, maar volgens mij is de kabel nog altijd van UPC. UPC zou een betere sponsor zijn geweest voor Ajax.
Lees dit even:
Bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers heeft Liberty Global aangegeven dat de fusie tussen Ziggo en UPC per direct zal beginnen. De twee providers zullen daarna gaan opereren onder de naam van Ziggo.
Nu heet het nog UPC in Amsterdam.
Nu staat er ook nog geen Ziggo op die shirts...
Wat ik vreemd vind is dat er vanuit Ziggo blijkbaar tegenstrijdige berichten komen:
Klantenservice zegt dat het enorm druk is en veel heisa is ontstaan.
De woordvoerder zegt dat er niets aan de hand is...
Een anonieme medewerker (die daarvoor vermoedelijk geen toestemming van zijn baas heeft) zegt dat het druk is en er heisa is ontstaan. De officiële woordvoerder zegt dat er niets aan de hand is. Je mag zelf kiezen wie je gelooft, maar je kunt het Ziggo moeilijk kwalijk nemen dat die in hun officiële communicatie in ieder geval proberen het beeld te schetsen dat het allemaal wel meevalt.
M-maar je noemt helemaal geen argument in je commentaar. Waarom zou een bedrijf als Ziggo spindoktors (professionele leugenaars) nodig hebben als het allemaal wel meevalt?
Dat is een beetje naief. Eén uit zijn verband gerukt verhaal kan tegenwoordig via social media een enorm probleem voor een bedrijf opleveren. Ieder (groot) bedrijf doet er dus verstandig aan om een woordvoerder in dienst te hebben die probeert zulke ophef te voorkomen. Over het algemeen zijn beide kanten van het verhaal niet helemaal eerlijk en ligt de waarheid ergens in het midden.

Argumenten voor de ene kant: Drukte op een helpdesk hangt samen met bezetting. Als de planner niet voldoende rekening had gehouden met wat ophef over die sponsordeal, en er belden vanochtend toevallig een paar medewerkers af met griep en er is net even ergens een storing, dan kan het zomaar even 'heel druk' zijn op de helpdesk zonder dat dat meteen betekent dat er duizenden klanten proberen op te zeggen. De anonieme bron had misschien bij toeval de pech dat hij achter elkaar een paar boze Feyenoord-fans aan de lijn kreeg, en voor hem leek het dan ook ten onrechte alsof de poep de ventilator had geraakt.

Argumenten voor de andere kant: Het is inderdaad een chaos en er zijn veel mensen die opzeggen, maar als je dat nu meteen eerlijk toegeeft, gaat het nog veel erger worden. Mensen zijn van nature meelopers, dus als ze horen dat 'iedereen' Ziggo opzegt, dan is de kans groter dat ze dat zelf ook doen. Als er geen ophef is, blijft het vaker bij alleen woorden. Er is een groot belang om het brandje snel te blussen, dus we laten de woordvoerder mooi weer spelen en proberen ondertussen te redden wat er te redden valt.

En zo zijn er nog allerlei andere scenario's te bedenken rondom dit verhaal. Wat er waar is, weten ze alleen bij Ziggo en die zullen per definitie zeggen dat het allemaal erg meevalt, ongeacht of dat zo is of niet.
1 2 3 ... 12

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True