Ziggo heeft 116.000 mobiele abonnees en bijna 2 miljoen internetklanten

Ziggo heeft inmiddels 116.000 klanten voor zijn sim-only-dienst. Dat is een stijging van 32.000 klanten in een kwartaal tijd. Ook kreeg Ziggo er 20.000 internetklanten bij, waardoor het totale aantal internetklanten neer komt op 1,99 miljoen.

ZiggoDat maakte Ziggo bekend tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Een halfjaar geleden had de sim-only-tak van Ziggo, die op het netwerk van Vodafone opereert, nog 63.000 klanten; begin dit jaar waren dat er nog 33.000.

Het aantal internetklanten steeg vergeleken met een jaar eerder met 6,2 procent naar bijna 2 miljoen. Daaronder zijn 1,56 miljoen klanten met een alles-in-1-bundel; inmiddels neemt 57,8 procent van de Ziggo-klanten een alles-in-1-bundel af.

De provider maakte een brutowinst van 228 miljoen euro, maar doordat de provider kampte met afschrijvingen en eenmalige kosten kwam de winst onder streep neer op 2,7 miljoen euro. Dat is wel een verbetering vergeleken met de voorgaande kwartalen, toen Ziggo verlies maakte.

Ziggo staat op het punt te worden overgenomen door UPC-moederbedrijf Liberty Global. Na de overname, waar de aandeelhouders nog mee akkoord moeten gaan, zullen de twee bedrijven fuseren en verdergaan als Ziggo. Eerder op donderdag meldde NRC Q dat daarbij twintig procent van de banen verloren gaat.

Door Joost Schellevis

Redacteur

16-10-2014 • 08:47

50 Linkedin

Reacties (50)

50
49
34
2
0
7
Wijzig sortering
Anoniem: 140896
16 oktober 2014 08:54
Titel is vreemd. Ziggo levert namelijk wel internet, maar ze leveren nog steeds niet internet zonder tv. Correcter zou zijn 2 miljoen tv+internet klanten.

Kom op, het is 2014. Wie kijkt er nog TV? Waarom betalen voor iets dat je niet gebruikt?
Kijken jouw ouders geen tv dan? Ik zeker niet, maar iedereen die ik ken die ouder is dan veertig jaar kijkt graag tv, dus er is echt nog wel een markt lijkt mij.
Kijken jouw ouders geen tv dan? Ik zeker niet, maar iedereen die ik ken die ouder is dan veertig jaar kijkt graag tv, dus er is echt nog wel een markt lijkt mij.
Laat dan alleen de geïnteresseerden in TV daarvoor betalen en het afnemen. Laat de rest die alleen Internet willen ook alleen betalen voor Internet.

Er is een argument dat zegt dat in het basispakket een vergoeding zit voor het gebruik van de infrastructuur. Dit is geen excuus voor koppelverkoop: maak deze vergoeding apart en laat elke afnemer van één of meer diensten op de kabel het betalen. Zo kan het basispakket voor televisie iets goedkoper worden en betalen de afnemers van alleen Internet ook mee.

Laten wij realistisch zijn: die vergoeding is waarschijnlijk niet meer dan 5 euro per maand. Zo kunnen alleen Internetafnemers 12-13 euro per maand besparen omdat zij geen diensten hoeven af te nemen die zij toch niet gebruiken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 16 oktober 2014 09:32]

Koppelverkoop?!? Volgens Mevrouw Kroes is er geen sprake van een monopolie op de kabelmarkt en hoeft deze dus niet opengesteld te worden voor concurrenten. Volgens Mevrouw Kroes kan je dus alle kanten op!

Maar goed - vanuit Ziggo is er een goede reden voor de bundeling, namelijk omzet. TV gebruik zal afnemen door Netflix achtige diensten, maar weinig mensen zullen dan hun TV echt opzeggen en naar een internet-only dienst gaan. Zo pikt Ziggo mooi een centje mee...
ja maar internet+tv bij kabel is vrijwel niet duurder dan internet only bij glas. tenzij je upload ook als bandbreedte meeneemt maar dan kom je weer op het punt dat er genoeg mensen upload niet gebruiken en dus betalen voor iets wat ze ook niet gebruiken.
Dat klopt niet helemaal. Bij Ziggo betaal je € 39,95 voor Internet Z1 (30 / 3) + TV Standaard, terwijl je bij Vodafone € 32,50 betaalt voor een 50/50 glasvezelverbinding. Je betaalt bij VDF dus € 7,75 minder p/m en krijgt een hogere down- en uploadsnelheid terug.

Zelfs al zou er een mogelijkheid zijn om Z2 (90/9) zonder TV af te sluiten voor € 32,20 (€ 49,95 - € 17,75 voor TV) ben ik met glasvezel beter uit omdat de uploadsnelheid 5x zo hoog is. Die 90 Mbit heb ik nergens voor nodig.

Ik heb liever synchrone snelheden i.p.v. die 10:1 verhouding die Ziggo momenteel hanteert. Zeker omdat ik een personal cloud dienst draai.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 16 oktober 2014 11:19]

terwijl als je bij upc kijkt(ging even van upc uit omdat ik zelf in upc gebied woon) betaal je voor 50 mbps 37.50 en voor 120 mbps 45 euro. en vodafone vraagt er 32.50 en 42.50. dat is 5 euro meer zelfde snelheid die upc gebruikt of 2.50 meer voor extra snelheid. bij upc is het bijna niets wat je extra betaalt voor upc internet. winst niet dat ziggo zo duur was. en ik weet dat upload veel hoger is. alleen gebruiken er ook vrij weinig mensen zulke upload snelheden. maar meeste tweakers zullen meer hebben aan upload snelheid dan tv. maar de meeste gebruiken amper upload.
Veel mensen gebruiken de upload niet, dat klopt. Wanneer die mensen door krijgen hoe fijn een hogere upload is zul je zien dat de vraag toeneemt ;)
vergelijk de glas prijzen eens met klabel. dan kom je er echter dat je vrijwel niets voor de tv betaalt.
in anno 2014 verstaat men analoge/digitale tv niet meer onder tv. maar interactieve tv onder tv. en ik zou zeggen ga naar glas dan heb je geen tv meer. maar als ik 100 mbps internet bij vodafone neem kost het mij 42,50(oke ik heb 100 mbps upload maar dat gebruik ik niet) terwijl ik bij upc voor 120 mbps en tv 45 euro kwijt ben. dus voor 2.50 heb ik 20 mbps meer en nog digitale tv. zie niet echt waar ik voor betaal.
Ik betaal ook voor een zwangerschap in mijn basispakket. Ben toch echt een man.

Sommige dingen zijn nu eenmaal zo. :)
Dat noemen we het solidariteitsbeginsel. Op ziektezorg natuurlijk van toepassing maar voor de koppelverkoop van kabel TV met kabel internet eigenlijk nonsens. Dat er bij Ziggo een technisch gebrek (of is het onwil?) is waardoor ze geen internet zonder TV kunnen aanbieden blijft raar.
Niet helemaal. Voor zover ik heb begrepen is de achterliggende gedachte dat ze analoge zenders niet kunnen filteren uit het kabel signaal met de huidige infrastructuur. Dus als je alleen voor internet betaald kun je nog steeds analoge zenders ontvangen.

Als straks alles digitaal is en de analoge zenders uit de wereld zijn is er geen technische reden meer. Dan krijg je gewoon geen smartcard en klaar is Kees.

Uiteraard zal Ziggo op de huidige infrastructuur niet meer moeite doen dan wettelijk verplicht want ze willen ook graag TV erbij verkopen. Pas als de huidige techniek het toestaat zou het koppelverkoop zijn. Nu kunnen ze zich beroepen op de technische limitaties.

In hoeverre dit juist is durf ik niet te zeggen maar zo heb ik het altijd begrepen.
Dat is wel heel kort door de bocht. Mensen die geen TV-abo nodig hebben zijn zwaar in de minderheid. Hele volkstammen kijken nog gewoon TV (kabel, satelliet of DVB-T).
Ik denk dat het voornamelijk de jongeren zijn die zeggen geen TV-abo nodig te hebben.
Twee miljoen is best veel, maar ik begrijp dat ze bij ons in de regio een beetje verdrongen worden, cq overgenomen. Zie ook dit nieuwsbericht: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=201005

Het is te hopen dat dit niet in meer regio's gebeurt, want de diensten van Ziggo vind ik tot nu toe zeer stabiel en betrouwbaar.
Hoezo is dat niet te hopen? Cogas legt in haar gebied glasvezel aan, zelfs in dorpen en gehuchten in het buitengebied. Als Ziggo niet ook de op de glasvezel wil dan is het toch logsich dat ze er uit vliegen?
Het was al reeds zo dat Caiway de Glasvezel aanbood over de lijnen van de Cogas, en Ziggo de kabel deed. Dat was prettig hier, zo was er ook nog een beetje concurrentie en gezien de klantenservice van de Caiway een goede reden om op de kabel te blijven.

Als de Cogas met 1 partij wil werken is dat mogelijk, maar nu is het toevallige dat een paar maand geleden Cogas is overgenomen door de Caiway. Nu wil de dochteronderneming van de Caiway dus liever met Caiway werken dan met Ziggo.

Het zal wettelijk wel allemaal valide zijn hoor, maar wij werkten hier heerlijk met Ziggo en nu komt de Caiway even Cogas opkopen, trapt Ziggo van de kabel af en zitten wij met de belabberde service die Caiway heet, die ondanks dat het nog vol met kinderziektes zit hier mensen zo graag op glas willen hebben dat ik me afvraag of ze de kabel ooit daadwerkelijk aan gaan bieden (momenteel kan het in ieder geval niet, je kan bij Caiway alleen maar glas bestellen, geen kabel, en bij Ziggo krijg je de melding dat er niet meer te leveren is in ons gebied).
Zoals elke provider wisselt het erg. Ik zeg niet dat Ziggo een slechte provider is maar goed kan ik ze ook niet noemen. Als je geen problemen hebt is alles goed.

Maar ik ben blij dat ik volgende maand op glasvezel kom, wel reggefiber ipv cogas.
Ik heb elke keer last dat er geen capaciteit op de kabel is. Ziggo "garandeert" de snelheid zogenaamd (wat ze niet kunnen ivm de overboekingen), maar 180mbit/s kan ik al een week niet meer halen (en dit is al de 3e keer) steeds veel pijn en moeite door de helpdesk, sturen ze een monteur die eerst roept dat aan router ligt, totdat ie zelf verder gaat zoeken en erachter komt dat er gewoon te weinig bandbreedte (frequentie ruimte) beschikbaar is voor alle gebruikers, waardoor eigenlijk gewoon resterende snelheid wordt gedeeld. Effectief wordt dit dus voor mij 30Mbit/s (met hoge latency), nogal lullig als je voor 180mbit/s betaald.
Geen zin om elke 6 maanden een traject van dagen/soms een week met de helpdesk door te gaan.

Dus ja, voor mij is het niet zo stabiel en betrouwbaar.
je weet dat reggedfiver voor 51 of 52% van kpn is. en dus afhankelijk bent van wat kpn wil. zou daar ook niet blij mee zijn. zit zelf bij upc en doe vrijwel elke avond een speedtest en kom netjes op de 110/120 waar ik voor betaal. en vergeet niet dan bij glas je snelheid minder word als er iemand tv in huis gebruikt.
Dat weet ik, straks wellicht 100% KPN. Ik ga ook naar een KPN dochter (XS4All). Het is niet zo omdat het KPN is dat het opeens slecht is. Essentie van mijn verhaal is dat je niet zomaar kunt zeggen Ziggo is goed/stabiel omdat ik er geen last van heb etc. Het zelfde geldt nu voor jou. Omdat het van KPN is moet ik niet blij mee zijn. Verder kijken dan je neus lang is noemen we het :)

edit: je opmerking dat glas trager wordt bij TV kijken is allang achterhaalt. Het medium is nu 1Gbit/s, mijn abonnement is 500Mbit/s, bandbreedte voor TV kijken gaat over de resterende 500Mbit/s. Je verhaal klopte toen je een 100Mbit/s abonnement had en NTU ook 100Mbit/s max was. Op dit moment is Reggefiber al druk bezig om alle oude PoP's te voorzien van Gbit/s glaspoorten. Daarnaast zijn al tijdje de nieuwe PoP's uitgerust met Gbit/s (zoals bij ons nu).

[Reactie gewijzigd door jDuke op 16 oktober 2014 10:30]

Maar ik ben blij dat ik volgende maand op glasvezel kom, wel reggefiber ipv cogas.
Reggefiber levert geen diensten maar legt ze enkel aan en doet technisch beheer..

[Reactie gewijzigd door andy88 op 17 oktober 2014 08:02]

Ik denk dat dat aantal binnenkort enorm zal afnemen. Aangezien een grote kabelaar in het oosten van het land (Cogas) Ziggo van de kabel wil gooien en alleen nog toegang wil geven aan Caiway.
Yup wij kunnen ook op zoek naar 2 andere mobiele abonnementen... :(
Wordt tijd dat Ziggo 4G gaat aanbieden met hun mobiele abonnementen.
Ziggo Mobiel maakt gebruik van het Vodafone netwerk, dus 4G is een kwestie van tijd denk ik.
Ik denk dat dit nog lang gaat duren. Ziggo wil zich onderscheiden op prijs en biedt daarom geen 4G / LTE aan. Bovendien willen ze het vooral aantrekkelijk maken voor klanten die bereids andere diensten afnemen. Als je wel "4G" wilt kun je bij moederbedrijf Vodafone terecht.

Zo biedt Robin Mobile onbeperkt bellen / sms / data (800 Kbps) voor € 29,95 per maand. Die maken gebruik van het KPN netwerk en bieden ook geen 4G / LTE aan om de prijs te drukken.

Als je (zoals ik) geen enkele waarde hecht aan hogere mobiele internetsnelheden en tevreden bent met 3G / HSDPA(+) en meer gebruik maakt van de "ouderwetse" communicatiemethoden (bellen / SMS) ben je bij een virtuele provider veelal voordeliger uit.

Nu moet ik wel de kanttekening plaatsen dat de prijzen van de diverse Ziggo Mobiel (ZM) abonnementen flink duurder zijn als je nog geen klant bent bij Ziggo (internet / tv / telefonie). Mijn abonnement van € 25 p/m zou voor een niet-abonnee maar liefst € 35 p/m kosten, dus is ZM zoals gezegd hoofdzakelijk interessant voor bestaande klanten.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 16 oktober 2014 10:41]

Het grote voordeel van 4G voor een operator is nu juist dat het goedkoper is per getransporteerde eenheid gegevens. Dat gebruikers hogere snelheden kunnen halen is meegenomen.
De vraag is welk commercieel merk van welk netwerk gebruik zal maken. Ziggo/UPC beschikken over eigen radiofrequenties in de 2600 MHz band. Daarnaast is Tele 2 bezig een eigen netwerk te bouwen op 800 en 2600 MHz. Misschien komt er nog een interessante commerciele combinatie uit die twee partijen.
De laatste 10 zendmasten tbv 4G zijn pas geplaatst, daarmee zou Vodafone per 1 oktober landelijke 4G dekking hebben.

Ik ben ook klant van Ziggo Mobiel maar daar stap ik zsm weer vanaf omdat mijn ervaringen met het Vodafone netwerk dramatisch zijn. Ziggo kan hier volgens eigen zeggen niets aan doen.
Het vreemde is dat het in het begin niet slecht was. Momenteel heb ik heel vaak 'geen bereik'.

[Reactie gewijzigd door geertdo op 16 oktober 2014 12:29]

Zodra mijn abonnement afloopt +1 op Ziggo Mobiel :)

Jammer dat ze echter nog steeds weigeren losse internetpakketten te verkopen, maar daarin zijn ze niet de enige.
Vraag me af waar alle kosten liggen voor ziggo? kabelnetwerk hebben wij zelf ooit betaald, die ligt er al jaren en is relatief jonge kabel die heel stevig is dus veel problemen zullen er nog niet mee kunnen zijn. Wat netwerk apparatuur upgraden zo nu en dan zal de kop ook niet kosten, en ze worden steeds goedkope en kunnen meer gebruikers per generatie. Waar eerst hele huisje vol stond staan nu paar apparaten in.

Waar blijft die 225.3 miljoen?

[Reactie gewijzigd door mad_max234 op 16 oktober 2014 11:42]

Ja tuurlijk joh, een netwerk leg je eenmalig en gaat dan 20 jaar mee (not).
Wat denk je dat de verglazing van het Ziggo netwerk kost aan aanleg, uitbreiding en onderhoud?
2 miljoen is natuurlijk een nummer om trots op te zijn. Maar als ze dan ook nog daadwerkelijk betrouwbaar wifi zouden leveren.......
Betrouwbaar WiFi leveren?? betrouwbaar internet bedoel je.. Of als je de modem bedoelt, moet ik zeggen dat de recente modems van Ziggo (met wifi) het erg goed doen
Laatst weer een nieuwe hier laten hangen. (Cisco) valt bog steeds telkens weg. Gok teveel ziggo klanten waardoor het stoort in mijn omgeving. Het is dan ook altijd prettig te horen bij een klantenservice "wij geven geen garantie voor wifi"
Dat kunnen zij ook niet garanderen. Als je in een drukke wijk woont dan kun je gewoon het kanaal van de wifi switchen. (kijk even met een app op je telefoon welk kanaal het rustigst is) of switch hem naar 5Ghz. (99% van de buurtbewoners bij mij gebruikt de 2,4Ghz. )
Frequency aanpassen kan al een hoop schelen.

[Reactie gewijzigd door basmuys op 16 oktober 2014 09:24]

Noem mij eens een provider die daar wel garantie op geeft dan. WiFi is altijd een gratis extra welke je niet hoeft te gebruiken. Dat je WiFi uitvalt heeft natuurlijk helemaal niks met het aantal Ziggo klanten te maken maar met interferentie.
Die modems die Ziggo levert zijn zeker niet geweldig, ongeacht of je de UBEE of Cisco variant hebt. Maar toegegeven; in vergelijk met die antieke Comtrend prullen die Tele2 levert is het een verademing ...
Wat heeft wifi hier mee te maken? Wifi is de verantwoordelijkheid van de klant. Dat het op het modem er bij zit is daarbij mooi meegenomen, meer niet.
Dat is wel waar, echter zijn die UBEE dingen allemaal ruk.

Vallen uit, condensatoren klappen zijn instabiel etc etc
Dat is wel waar, echter zijn die UBEE dingen allemaal ruk.

Vallen uit, condensatoren klappen zijn instabiel etc etc
Geen last van, mijn Ubee modem werkt prima, beloofde snelheid wordt gehaald, wifi is prima en hij is rete stabiel.
Dat zou dan wel persoonlijk zijn dat ik er al 3 versleten heb.
Heb nu een Cisco en alle problemen zijn weg.
Ben ook overgestapt naar Ziggo Mobiel. Had eerst een contract bij T-Mobile.

T-Mobile : Onbeperkt bellen / SMS, 250 MB data, contract : 12 maanden -> € 27 p/m (incl. kortingen)
Ziggo : Onbeperkt bellen / SMS, 1000 MB data, contract : per maand opzegbaar -> € 25 p/m (incl. korting)

Daarbij is de gemiddelde ontvangst beter bij Ziggo en haal ik hogere snelheden over 3G / HSDPA+
Anoniem: 398486
16 oktober 2014 10:38
Ziggo is leuk, en vooral handig dat je alles in 1 factuur krijgt, ik heb wil alleen 4G hebben en Ziggo bied dit niet, daarom Simyo genomen.

Ik bel letterlijk nooit, maar internet wel veel.

100min, 1500mb, 4G voor 21,50 per maand (jaar contract dan) eventueel kan ik nog naar 2500mb gaan en dan kost het me 26,50 per maand.

En dat vind ik behoorlijk netjes, als ze nu nog zorgen dat de bapp werkt op mijn mobiel dan kan ik mijn ziggo thuis aansluiting gebruiken als het echt nodig is.
Is het ook nog zo dat je voor de analoge kabel nog 20 euro per maand moet betalen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee