Ziggo krijgt er internetklanten bij maar lijdt verlies

Ziggo heeft er in het afgelopen kwartaal zowel internetklanten als sim-only-klanten bijgekregen: zo steeg het aantal sim-only-klanten met 21.000 naar 84.000. Tegelijkertijd lijdt de internetprovider, die vermoedelijk wordt overgenomen door branchegenoot UPC, verlies.

ZiggoDe internetprovider kreeg er in het afgelopen kwartaal 25.000 internetklanten bij; in totaal zijn het er nu 2 miljoen: 7,7 procent meer dan een jaar geleden. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Het aantal alles-in-1-klanten nam toe met 53.000 naar 1,6 miljoen; 5,6 procent meer dan een jaar geleden. Bovendien zag Ziggo Mobiel, de nieuwe virtuele tak van de provider, zijn aantal klanten met 21.000 stijgen naar 84.000. De stijging neemt wel af: vorig kwartaal kwamen er nog 30.000 klanten bij.

Opvallend is dat het gebruik van vaste telefonie is toegenomen met 5,7 procent vergeleken met een jaar geleden; volgens Ziggo komt dat door de introductie van een nieuw 'onbeperkt bellen'-plan. Daar staat tegenover dat Ziggo analoge tv-kijkers blijft verliezen: waren dat er vorig kwartaal nog 381.000, nu nog slechts 359.000. De lichte stijging van het aantal digitale kijkers kan dat niet compenseren. Overigens verliezen ook andere kabelaars analoge tv-kijkers.

Onder de streep leed Ziggo in het afgelopen kwartaal 29,5 miljoen euro verlies, door verschillende afschrijvingen die het bedrijf heeft moeten doen. Een jaar eerder maakte Ziggo nog 88,9 miljoen euro winst. Worden de afschrijvingen niet meegeteld, dan heeft het bedrijf een operationele winst van 225,8 miljoen euro. Ziggo staat op het punt om te worden overgenomen door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC. Wel moet de Europese Commissie de overname nog goedkeuren.

Door Joost Schellevis

Redacteur

17-07-2014 • 08:23

110 Linkedin

Reacties (110)

110
105
52
1
0
26
Wijzig sortering
ik wou dat ik nooit Ziggo had genomen, wat een flutmodems krijg je toch bij je pakket. Het ding raakt helemaal overstuur wanneer er p2p activiteiten plaatsvinden. Even gamen? Kan alleen als er voor de rest niemand wat doet. Wat downloaden of streamen? Het modem knalt er om de 30 seconden uit.

De enige oplossing die Ziggo aandraagt is om of het aantal connecties te verlagen of om je firewall uit te schakelen. Nu heb ik het aantal connecties al omlaag gebracht maar alsnog is het waardeloos. De firewall ga ik onder geen beding uitzetten, waanzin.

Nee, dan kan je beter iets meer uitgeven voor xs4all.
Ik heb hier werkelijk nog NOOIT problemen mee gehad.

Ik zou een losse router nemen, zoals hierboven geopperd. 5 tientjes, maar het werkt veel beter (en je wifi is dan ook beter)
Zelf extra geld uitgeven terwijl ik een service afneem die naar behoren moet werken. Omgekeerde wereld.
Ze leveren jou internet; geen infra voor je thuisnetwerk.

Maargoed, als jij je liever dagelijks ergert dan dat je even een routertje besteld, be my guest, maar je maakt het jezelf wel moeilijk :)
Dankzij het leveren van modems e.d. is wel je abbo duurder.
Ze geven je een simpel basis ding om het internet mee op te kunnen. Wil je meer, neem een zakelijk abbo waar alles all-in zit of koop het zelf.

Stop met moeilijk doen en zinloze dingen eisen als dure routers bij abbo's, ik heb daar geen behoefte aan maar mag daar straks wel duurdere abbo kosten voor incaseren.
Wat een ongelooflijk verwijtende en egocentrische toon heb jij, gadverdamme.

Ik zeur niet, bij een internetafsluiting behoort ook de mogelijkheid hoort om stabiel internet te hebben onder normaal gebruik met een bijgeleverd modem, zeker als je er ook mee gaat adverteren! Kan je dat niet nakomen, dan moet je ook geen apparatuur leveren. Dat hoort nou eenmaal bij een dienstverlening, dat je afspraken nakomt waarmee je tot overeenkomst bent gekomen.
Ik raad de ubiquite edgerouter lite aan, kost een paar tientjes meer (90 euro), maar dan zit je voorlopig wel goed (ik haal met slechts 10% cpu gebruik makkelijk de 20MB/sec op mijn ziggo lijn.

http://www.ubntstore.eu/ubiquiti-edgerouter-lite3.html
graag gedaan, let wel: update de router (via de interface) naar minstens versie 1.5.0, maakt het configureren achteraf via de GUI NET wat makkelijker.

Toen ik de mijne (ongeveer 2 weken geleden) bij een andere webshop had besteld was deze geleverd met versie 1.2.0 en daarmee is het was het dus een drama om iets via de GUI snel in te stellen :P efin is opgelost
v1.5 bevat ook fq_codel om vertragingen door 'bufferbloat' tegen te gaan. Aanwijzig hoe dat in te schakelen in hun release notes: http://community.ubnt.com...elease-v1-5-0/ba-p/888586
Of je laat dat Ziggo modem niet langer routeren, laat 'm door de helpdesk op bridge mode zetten en hang je eigen router er achter.

Vele zijn je voorgegaan.
heb je overigens wel geen wifi hotspots meer (omdat ze de wifi niet meer kunnen aanbieden op de bridge mode)
Ik heb hier nog een oud ziggo modem, zo'n moto ding.
Daar achter zat eerst een Ziggo router, nu een eigen router. Zonder dat ik een wifispot aanbied heb ik wel gewoon toegang tot de wifispots van andere ziggo abonees :)

Daarnaast al zou ik de wifispot aanbieden, geen hond die het buiten het huis ontvangt, signaal te zwak voor. Hotspot voor mezelf terwijl ik al 3 wifi's in de eigen router heb zitten.
Ik heb zelf ook een modem zonder wifi (geen moto, want die halen imo de 180mbit niet) en ook ik heb gewoon toegang tot de wifi.

Heb je echter een wifi modem en zet je die in bridge mode dan in de infomratie bij mij tot nu toe bekend dat je dan geen wifi hotspots meer kunt gebruiken
Als je het via de helpdesk doet zal het wel via een script gaan die die wifispots uitzet gok ik. Misschien proberen zelf de wifispots weer aan te zetten via mijn ziggo?

Ik bied hier wel een gast netwerk aan. Maar dat zou ik sowieso wel doen, met of zonder wifispots.
M.i. moet een modem ook niet een ingebouwde router/WiFi functie hebben.

Gewoon dat ding in bridge zetten en er zelf iets degelijks achter knopen, ben je van alle ellende af.
Tja, daar heb je een punt maar ik verwacht toch op zijn minst een apparaat die het weet vol te houden als er normaal mee omgaat. Het is niet dat ik bestanden van 300 gb met 1500 connecties tegelijk probeer binnen te slepen.
Ik verwacht ook dat een apparaat het vol houd als ik wel grote files met veel connecties probeer binnen te slepen. Dat werkt overigens prima met mijn Ziggo connectie!

In het verleden heb ik wel een keer problemen gehad (instabiele connectie) toen heeft Ziggo keurig een nieuwe modem opgestuurd.
Anoniem: 532684
@Zwarte_os17 juli 2014 09:18
log in op je modem en kijk naar de firewall. Zit er tussen je modem en pc/notebook een router/switch? Zo niet, gooi dan gelijk een paar poorten open en pas die poorten toe op je p2p activiteiten.
Anoniem: 26447
@Zwarte_os17 juli 2014 11:21
Dat is ook de reden dat ik nog het oude modem van Ziggo heb, heb twee nieuwe modems boven in doos in de kast liggen en gebruik al jaren mijn oude modem, nooit geen problemen met uitvallen in games of met torrents, maar de router die er achter staat is een Western Digital die je niet plat krijgt hoeveel verbindingen er ook staan.
Wat hierboven word gezegd:
Ze leveren jou internet; geen infra voor je thuisnetwerk.

Het is geen flutmodem maar een flutrouter. Koppel je eigen router aan van 3 tientjes en je bent klaar met het gezeur. Dit is overigens niet alleen bij Ziggo een probleem maar bij iedere provider.

[Reactie gewijzigd door andy88 op 17 juli 2014 12:52]

Anoniem: 330206
@Zwarte_os17 juli 2014 09:09
Precies de reden dat ik voor xs4all kies. goede kwaliteit modem waarin je alles gewoon zelf in kunt stellen en die niet softwarematig dichtgetimmerd is en goede service. Je krijgt gelijk iemand aan de lijn die verstand van zaken heeft in plaats van iemand die een protocol op de computer na loopt terwijl je dat al allemaal geprobeerd hebt.
Het standaard Ziggo modem is gewoon te flashen met niet Ziggo firmware. Als je wilt spelen met extra opties dan kon dat wel.
Daar staat tegenover dat Ziggo analoge tv-kijkers blijft verliezen: waren dat er vorig kwartaal nog 381.000, nu nog slechts 359.000
Ik weet niet of 380K of 360K veel of weinig is in de huidige wereld maar ik kan op de site van Ziggo niet eenvoudig een abonnement afsluiten voor alleen analoge televisie. Ik kan dus slecht beoordelen of de daling komt doordat 20K consumenten een andere TV hebben gekocht en "dus" op digitaal overgaan of omdat er 20K consumenten zijn weggegaan bij Ziggo en een andere manier hebben gevonden om TV te kunnen kijken.
Digitale TV is "gratis". Waarom zou je heden ten dage nog analoog willen kijken?
Omdat je niet achter elke tv in je huis een decoder hoeft te hangen en gewoon wat kabeltjes aan elkaar knupt en voilá TV!

Of als je maar zo af en toe tv kijkt en verder helemaal niet maalt om de extra kwaliteit en zenders die het digitale abbo bieden.

Of als je erg krap bij kas zit en blij bent dat je analoge kijkpijp het nog doet.

Of omdat je je al die nieuwe apparaten niet meer kunt bevatten en bedienen en allang blij bent met wat je hebt.

of,of....

Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom een analoog abbo voldoende is.voor ruim 300.000 huishoudens.
Anoniem: 26447
@Killer17 juli 2014 10:19
Ik mag niet meer modereren, maar je noemt alle punten die van belang zijn in de overweging. Ik kijk zeer zelden TV, heb nog een oude bak die het voor mij prima doet en voor de rest kan bruin al dat digitale gedoe niet trekken qua geld om even alles te vervangen, daarom heb ik ook nog een oude druktoets telefoon die het na 30 jaar nog prima doet. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 26447 op 17 juli 2014 10:20]

Je hebt nog geen enkele reden kunnen opnoemen ....
Omdat je niet achter elke tv in je huis een decoder hoeft te hangen en gewoon wat kabeltjes aan elkaar knupt en voilá TV!

Dat kan met digitale tv ook, je hoeft niet verplicht een digitale decoder ertussen te hangen om tv te kunnen kijken


Of als je maar zo af en toe tv kijkt en verder helemaal niet maalt om de extra kwaliteit en zenders die het digitale abbo bieden.

De overstap is gratis dus dat is mooi meegenomen

Of als je erg krap bij kas zit en blij bent dat je analoge kijkpijp het nog doet.

Overstap naar digitaal is gratis, je hoeft niet perse een digitale decoder/kaart aan te schaffen

Of omdat je je al die nieuwe apparaten niet meer kunt bevatten en bedienen en allang blij bent met wat je hebt.

De meeste afstandbedienigen zijn identiek behalve hun vorm, merk of type

of,of....

Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom een analoog abbo voldoende is.voor ruim 300.000 huishoudens.

Er is er geen een, de meeste mensen blijven hangen omdat ze denken dat het duur is, geld kost of ze weten niet beter
Het gaat er niet zozeer om of het abonnement digitaal is of analoog, maar wat de kijker thuis gebruikt, met je eerste opmerking geef je dus eigenlijk al aan dat analoog toch behouden moet blijven, ook als je een digitaal abonnement hebt.

En als het gratis is om over te stappen maar je alsnog analoog kunt gebruiken vraag ik me meteen af hoeveel mensen daadwerkelijk digitaal gebruiken van de digitale klanten...
Sowieso meld het artikel dat de stijging van digitale abonnementen niet genoeg compensatie levert voor de daling van analoge abonnementen. Er gaan dus blijkbaar klanten weg die enkel analoge tv afnamen.

Ik denk zelf dat ziggo die analoge klanten kan missen als kiespijn. Dan kunnen ze die bandbreedte weer vrijgeven en nog meer concurreren met glasvezel.
Anoniem: 26447
@Sinned12317 juli 2014 09:32
Ik denk dat je een klein foutje maakt, als er 359.000 klanten opeens verdwijnen (missen als kiespijn) zoals jij je plastisch uitdrukt, heeft Ziggo een levensgroot probleem wat met digitaal niet meer is op te lossen, dan gaat de tent failliet, want dat is 6.8 miljoen euro per maand.
De omzet uit analoge tv is slechts een paar procent van het totaal.
Die paar procent hindert ziggo enorm aangezien die paar analoge zenders het leeuwendeel van de bandbreedte opsnoepen.
Ze kunnen daardoor minder uitgebreidere diensten leveren en minder goed concurreren met glasvezel.
Natuurlijk zal het op de korte termijn een beetje pijn doen, maar als op de langere termijn klanten massaal overstappen naar glasvezel is dat nog veel erger.

Dus ja denk dat ziggo maar al te graag hun analoge zenders inlevert voor digitaal, met natuurlijk de hoop dat al die klanten overstappen naar een alles-in-1 ABO.
Aan de hand van de titel zou je het niet zeggen maar het gaat dus meer dan prima met dit bedrijf! :) Vind de daling in analoge tv-kijkers nog heel erg meevallen, maar wat er nu over is zal dit vermoedelijk ook nog jaren blijven gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Livecrew011 op 17 juli 2014 08:32]

Nou ik denk dat de generatie wat puur analoge heeft voornamelijk de oudere zijn. Zodra deze komen te overlijden vervalt het abonnement. De generatie 50jaar en jonger zullen de pakketten icm internet hebben die gaan dus nog wel even mee.
Ik ben in de 30 en heb ook nog gewoon analoog van UPC en enkel omdat je internet niet zonder analoge tv kan krijgen. Toen ik nog digitale tv had keek ik er amper naar, want wat ik wel keek was of gedownload of gestreamd(Netflix). Nieuws lees ik online of in de krant.

Merk ook dat ik in de afgelopen jaren ook meer 30ers tegen ben gekomen die niet eens een tv hebben.
Dat was precies wat ik bedoelde :9
Zeg joggie, waar komt het cijfer 50 vandaan ?
offoptic: Haha no offent, ik maakte een ruwe schatting.. Het was niet mijn bedoeling om jou te beledigen.

@piet burner, jij hebt dus alleen analoge tv van ziggo? en voor de rest?
waarom denk je dat analoge kijkers alleen maar oud zijn?ik baal er van dat ik nog steeds moet betalen voor dat analoge
Op zich gaat het wel goed ja. Als je de cijfers bekijkt, ziet het er naar uit dat de verliezen vooral komen door verkeerd beleggen in hedges. De verliezen komen er inderdaad niet door een leegloop, te lage prijzen (hehe), of duur onderhoud van de infrastructuur.
Waar ik benieuwd naar ben is hoeveel mensen op termijn hun abbo gaan downgraden. Het instap abbonement word ook steeds sneller en met 30 Mbits/s kunnen denk ik de doorsnee gebruikers prima werken.

Ik ken nog genoeg mensen die gebruik maken van draadloos internet en niet de aparatuur hebben om hogere snelheden te benutten.

Daarintegen lijkt mij dat basis abbonees voor ziggo niet sustantieel goedkoper zijn dan plus abbonees. Basis abbonees leveren op jaarbasis toch €120 minder omzet op.
Dat heb ik al een half jaar geleden gedaan.
Al twee keer gedaan, eerst van extra naar plus, en een jaar of iets meer later naar basis.

Ondanks dat ik online game, voor twee vrienden en mezelf een minecraft server host (Alleen als we ook daadwerkelijk spelen.) en tegelijkertijd chat via Skype (Voice geen Cam) of teamspeak
Heb ik werkelijk niets te klagen.

Het enigste wat me enigszins tegenvalt is de downloadsnelheid van games door Steam, Dat duurt bij games vanaf ongeveer 8 GB vaak iets langer dan je zou willen. Maar tegenover dat langere wachten staat wel dat er €120,- per jaar beschikbaar is voor het aanschaffen van games en/of op kan aan andere hobby's. (En ik ben mede dankzij Playstation (plus) Network op de ps3 wel gewend aan wachten ;).)
Het blijft een monopolie. Als je kabel internet wilt, dan is ziggo de enige optie. Kabel is superieur aan dsl, welke vorm dan ook. Alleen glas kan hier iets aan veranderen
Wellicht kun je LTE/4G ook nog aan toevoegen. Er bestaan inmiddels ook al 4G routers. http://www.mobielinternet...2OKu4GqP1UHqhMaAp2s8P8HAQ
In dunbevolkte gebieden (o.a. Zweden) is dit sterk in opkomst.
Kabel is daar natuurlijk ook superieur aan, de ping van LTE is een stuk beter dan die van 3G maar nog zeker geen kabel. Is natuurlijk wel een oplossing voor dunbevolkte gebieden maar dus geen alternatief voor de kabel...

Glasvezel is het enige wat daar wat aan kan doen en dat gebeurd ook gezien dat netwerk openbaar is en daar dus concurrentie mogelijk is. Dat is de enige manier om de prijs van kabel internet omlaag te krijgen :)
De Ping is eigenlijk helemaal niet van belang bij eenvoudig internet gebruik.

Natuurlijk is een lage latency erg belangrijk voor online gaming maar verder? Met een ping van 40 die je bij 4G makkelijk haalt doet je email, downloaden en webbrowsen het net zo goed.

Belangrijkere reden waarom 4G geen volwaardig alternatief is, is het datalimiet. Maar dat is een beleidsinstelling van de providers en geen technisch argument.
Het blijft een monopolie. Als ik Mercedes wil rijen, dan kan ik ook alleen maar bij Mercedes terecht. Dit terwijl Mercedes superieur is aan Dacia. Alleen BMW kan hier iets aan veranderen

[Reactie gewijzigd door Josh60 op 17 juli 2014 09:30]

Rare vergelijking, Gabba heeft gewoon gelijk.

Ik kan op mijn huisadres kiezen tussen Ziggo of DSL.
Dus eigenlijk kan ik niet kiezen als ik een beetje degelijke verbinding wil hebben.
En dan zit ik bij Ziggo ook direct vast aan de TV en Telefoon die ik beide nagenoeg niet gebruik.
Anoniem: 26447
@Ceased2Be17 juli 2014 11:23
Sorry hoor, maar je zit bij Ziggo alleen vast aan TV en Internet, die horen bij elkaar en telefoon is een extra, heb dat hier al jaren, telefoon gaat gewoon via de KPN en een vaste lijn die hier al eeuwig is.
Vooruit dan, 'alleen tv en internet'. Het punt was dat er geen keus is als je een beetje degelijke verbinding wil hebben.
Superieur? Ik had hiervoor VDSL van Telfort, ja ik heb nu 20mbit meer op ziggo. Maar bij Telfort had ik toch pings van <5ms naar servers die aan de AMS-IX hingen.
Met Ziggo is dat onmogelijk.

Persoonlijk vind ik de 5ms ping die ik bij Telfort had belangrijker dan de 12ms ping en 20mbit meer die ik nu bij Ziggo krijg. Het gaat maar om amper merkbare verschillen. Maar hoe hoger de ping, hoe hoger het verschil. Servers uit zuid-oost europa, waar ik eerst op ~50ms zat, zit ik nu met ziggo op 75-80ms.
Amerika had ik pings van 150-175ms met VDSL tegenover de 200-250ms die ik nu heb met kabel.

Dus hoezo superieur?
Schrijnend geval. Waarschijnlijk heb je het "geluk" gehad dat je afstand tot de centrale minimaal was. Bij kabel is dit nooit aan de orde.
Ik zat op 940 meter van de wijkcentrale (kabel lengte, loop afstand is ~500meter).
Kijk satelliet en bel via Skype overal wereldwijd naar toe (vast en Mobiel) voor maar een 10 euro pmd.
Internet via Tele2 omdat ik bij Ziggo verplicht ben om mee te doen aan koppelverkoop, je bent verplicht om een TV abonnement af te nemen om te mogen internetten
Ik ben van Tele2 DSL weer naar Ziggo gegaan omdat ik op nog geen 10% van de max snelheid zat die Tele2 me kon leveren.
Daarbij nog de waardeloze service was voor mij genoeg reden om weer terug te gaan naar Ziggo, koppelverkoop of niet.
Bij mij gaat internet van Ziggo er per vervaldatum direct uit. Wegvallende wifi op willekeurige tijdstippen, een wifi-nas snelheid van 30Mbit, waar ik naar buiten toe 90Mbit haal, sluit ik mijn laptop bedraad aan, haal ik 780Mbit naar m'n nas.
ligt dat niet eerder aan je Router, wij hadden een soortgelijke situatie, onze Router bleek kapot te zijn (KPN) een Nieuwe heeft alles opgelost. overigens hebben wij wel TV van Ziggo
Ziggo heeft niks te maken met het wifi-signaal.

Wil je gewoon een goed wifi-signaal + stabiliteit dan moet je gewoon een eigen router kopen. ;)
Ik wil een goed wifi-signaal en stabiliteit, maar niet NOG een apparaat dat 24/7 stroom staat te verbruiken naast een apparaat dat in theorie hetzelfde doet, maar dan minder goed. En dat is dan met name omdat je niet zonder kabelmodem kunt en je hem dan via Ziggo in bridge-modus moet zetten.

Geen nood though, in december komt er glasvezel waarbij ik mijn eigen router kan aanschaffen en gebruiken, zonder verplicht modem van de provider.
Ik heb gelukkig de laatste 10 jaar andere ervaring want ik zit op 60% van de beloofde snelheid en goede service en in die tijd maar 5 keer een storing gehad die in een paar uur opgelost was.
Ik kwam van @home/ziggo af omdat die steeds stoorde en ik daar maar 5-10% haalde van de sneldheid.
Kennis van me gaat nu overstappen van Ziggo office naar ADSL aangezien hij veel betaald voor weinig, krijgt maar 20% van de snelheid en de telefoon doet het vaak niet wat funest is voor zijn bedrijf.

Je moet gewoon geluk hebben, denk ik.
Van Ziggo overstappen naar ADSL omdat de snelheid niet gehaald word? Klinkt als de omgekeerde wereld. Als jij bij Ziggo bekabeld niet aan je abbonementsnelheid komt plannen zo gewoon een gratis monteur in hoor.

Heeft niks met geluk te maken.
Ziggo kan er ook niets aan doen om het verbeteren en kon voortijdig het contract beëindigen.
Analoge, digitale TV kijkers verliezen, vind ik nog niet eens zo gek, ik heb zelf ook de TV er uit gegooid.
Ik kijk toch geen "normale" TV. Ik heb FTA UK satelliet, NPO app, meer dan genoeg voor het normale aanbod.
Ik kijk overwegend Netflix, dan heb je meer keuze en gelukkig geen reclame.
Anoniem: 80466
@xippie17 juli 2014 09:14
Schermen van computers kijken anders een stuk minder prettig dan televisieschermen.

Het is wel een groot verschil of je comfortabel op de bank kijkt naar een 42 inch televisie of naar een 15 inch latopschermpje of op een bureaustoel naar een 24 inch monitor.
Ik vind het persoonlijk fijner om een serie te kijken op mijn 2e of 3e monitor terwijl ik met andere dingen bezig ben op de andere monitors. Multitasken en ik kan mijn series ook zien zonder die vervelende reclames! :)

Mijn decoder heb ik aan mijn buren gegeven en mijn tv staat echt al jaar niet meer aan (buiten een raspberry pi om dan)

[Reactie gewijzigd door Aionicus op 17 juli 2014 09:19]

Ik kijk ook via o.a. Google TV, Google Chromecast, WDTV live en een €32 HD satelliet ontvanger op mijn TV, ik kijk zelden op mijn tablet of laptop.
Anoniem: 80466
@xippie17 juli 2014 09:49
Ik kijk ook ...op mijn TV
Gek, je zei hierboven dat je je TV eruit had gegooid.
TV abbo er uit gegooid, maar uiteraard niet mijn TV, die gebruik ik voor overwegend streaming en sat.
Anoniem: 462912
17 juli 2014 09:02
Interessant is dus om te weten, met hoeveel afschrijvingen ze vorig jaar te kampen hadden. Nu blijft het een beetje een raar verhaal. Ze doen alles goed en maken toch verlies, zo'n verhaal geeft een strekking dat ze hun klanten abonnementen onder (normale) kostprijs verkopen en ze dus een soortement van Sinterklaas zijn... en DAT gelooft natuurlijk helemaal NIEMAND.
Winst is een resultaat na wat verschuivingen van posten. Winst is ongunstig, want daar moet je belasting over betalen. Voila.
Ook ik ga mijn TV-abbonement opzeggen. Er is al jaren niets boeiends meer op de TV, hij staat altijd uit, en ik heb er niks aan. Voor een fractie van de prijs koop ik wel een android TV stick en zet ik er Netflix op.Telefonie heb ik ook niet aangesloten. Dus wat overblijft is mijn internet. Voor het totaal pakket betaal ik rond de 50 euro. Helaas bied ziggo niet een exclusief internet abbonement, dus moet ik gedwongen overstappen naar een ander bedrijf. Het kleinste dat ze aanbieden is TV + internet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee