Ziggo Mobiel introduceert bundel voor klanten die niet veel bellen en sms'en

Ziggo breidt zijn mobiele dienst Ziggo Mobiel uit met een bundel voor klanten die niet veel bellen en sms'en. Ook worden de meest uitgebreide bestaande bundels, 'Héééél Veel' en XX Large, standaard voorzien van onbeperkt bellen naar Nederlandse nummers.

Daarmee beschikt Ziggo Mobiel vanaf woensdag over drie sim only-abonnementen voor zakelijke klanten en drie sim only-abonnementen voor consumenten. Bij de nieuwe bundel voor consumenten, Ziggo Mobiel Veel, krijgen klanten voor 7,50 euro per maand 75 belminuten of sms'jes en 200MB aan mobiele data.

Bij de meest uitgebreide bundel voor consumenten, Ziggo Mobiel Héééél Veel, krijgen klanten de mogelijkheid onbeperkt naar vaste en mobiele nummers binnen Nederland te bellen. De databundel van het abonnement is wel omlaag bijgesteld van 2GB naar 1GB. De prijs voor de bundel daalt met 5 euro en komt daarmee neer op 25 euro per maand. De grootste zakelijke bundel, Ziggo Mobiel XX Large, krijgt eveneens de mogelijkheid om onbeperkt naar Nederlandse vaste en mobiele nummers te bellen. De prijs van die bundel komt neer op 30 euro per maand. Alle bundels van Ziggo Mobiel blijven maandelijks aanpasbaar.

Ziggo Mobiel is de mvno van serviceprovider Ziggo. Twee maanden geleden liet het concern weten zo'n 63.000 klanten te hebben. De kabelaar behaalde vorig jaar een omzet van 394,2 miljoen euro, iets meer dan een jaar eerder. Ziggo wordt later dit jaar overgenomen door Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van UPC.

Update 13,31: Toegevoegd dat Héééél Veel-bundel van 2GB data naar 1GB data is gegaan en duidelijker gemaakt dat alleen klanten van Ziggo een abonnement kunnen afsluiten.

Bundels
consumenten
Min/smsDataPrijs klant
met Ziggo-
Internet

Prijs klant
zonder Ziggo-
internet

Ziggo Mobiel
Veel
75 200MB €7,50 €17,50
Ziggo Mobiel
Heel Veel
300 1GB €15 €25

Ziggo Mobiel
Héééél Veel

Onbeperkt 1GB €25 €35
Bundels
zakelijk
Min/smsDataPrijs
Ziggo Mobiel
Large
200 200MB €10
Ziggo Mobiel
X Large
400 1GB €20
Ziggo Mobiel
XX Large
Onbeperkt 1GB €30

Door Taco Blauw

Stagiair

18-06-2014 • 10:55

138 Linkedin

Reacties (138)

138
136
51
0
0
71
Wijzig sortering
Beetje jammer van de "kleine" databundel. Ik bel en sms niet veel maar gebruik destemeer het internet/whatsapp. Leuk concept voor de klein gebruikers van alledrie en tof dat Ziggo leden korting geeft :)
Dit zal ziggo wel expres gedaan hebben om klanten meer gebruik te laten maken van de WifiSpots.. Mijn ervaring is hier niet zo heel goed mee.. Idd wel tof dat ziggo korting geeft voor leden. :)
Ziggo hotspots in combinatie met een Windows Phone is rampzalig. Windows Phone wil vanwege security niet dezelfde authenticatie gegevens uitwisselen met een ander apparaat. Wifi komt dus nooit tot stand als je bij een andere router bent. Elke keer opnieuw handmatig inloggen is dan vereist. Bijzonder frustrerend, dus gebruik het niet.
Dit probleem is met WP8.1 opgelost. Ik had dit ook, maar sinds 8.1 hoef ik nooit meer opnieuw in te loggen. Even geduld of developer preview installeren.
kan ik inderdaad bevestigen. Wel vertrek ik toch bij Ziggo vanwege de gebrekkige of zeg maar niet ondersteuning van Windows Phone en Windows 8 / Windows tablets. TV kijken op geen van die apparaten is mogelijk. KPN heeft het dan een stuk beter voor elkaar,
Ik zit toch echt bij ziggo vanwege het internet, ook zijn ze betrouwbaar en snel.
Ik kijk echt nooit tv op mijn computer, zowel gebruik ik daar ook een tv voor. Iedereen heeft zijn eigen gebruiken, maar om meteen weg te gaan bij ziggo omdat ze geen tv aanbieden op de computer vind ik toch een beetje niche. Ook heeft Ziggo dit verklaart waarom zij dit niet aanbieden, ze konden gewoon simpelweg dit niet goed genoeg beveiligen, zonder grote maatregelen te nemen in hun modems. De stream zou dan gewoon beschikbaar zijn voor iedereen wat uit hun oogpunt niet pleasant is.
Mijn vraag is hoeveel tijd spendeer je om tv te kijken op apparaten die er niet voor zijn gemaakt, natuurlijk snap ik dat ze veelzijdig zijn maar toch de vraag.
klopt, meestal kijk ik gewoon tv via te tv, maar wil het graag ook doen op mijn tablet in bed. Heb geen tv op de slaapkamer, vandaar. Dan is het toch erg vreemd dat ik dat op iedere tablet kan, behalve een windows tablet. Dat lijkt me niets met beveiliging te maken te hebben.
Op tablet hebben ze gewoon de app, het enige device dat niet mogelijk is vanwege alle hacks is de computer of laptop
Dat klopt dus niet. Er is geen app in de store op de windows tablet.
https://www.ziggo.nl/klan...o/tv-tablet-mobiel/tv-app

ik praat ook over de mainstream mobile OS's android en IOS dus
Sry had ik misschien moeten vermelden...

Dus u hebt een windows tablet? Hoe is het om de surface te gebruiken?
Ik heb een ipad van mijn werk en prive een surface en ik vind de surface eigenlijk by far de fijnste om diverse redenen.
Ten eerste meerdere accounts mogelijk. Dan office dat aanwezig is. Vervolgens kun je met veegbewegingen in het scherm heel snel schakelen tussen apps en hoef je dus niet steeds terug naar het startscherm. Verder kun je meerdere apps tegelijkertijd op het scherm actief hebben middels splitscreen. Ik zie dus vele voordelen. Minpunt is duidelijk minder apps dan op de ipad.
Dat is idd handig.

Ik wil de surface pro 3 msischien aanschaffen voor school maar ja het is een beetje duur om het i7 model te halen. Ik heb een goeie videokaart nodig vanwege de technische kant vant mijn studie.
ok, succes met de keuze. Je kunt ze natuurlijk testen in de winkel.
zonder die korting voor vaste klanten is het niet eens interessant......

met android werkt dat ziggo hotspots prima !
Handig die hotspots in een UPC gebied.
Ik vind het niet alleen jammer, maar teleurstellend dat er geen grotere databundels zijn met weinig tot geen minuten. Als je daarnaast ook nog gebruik wilt maken van streaming media of een navigatie app zoals deze: nieuws: Garmin brengt autonavigatie-app Víago voor Android en iOS uit, dan ben je zeer snel door je 200MB heen.

Wat mij betreft mag er gerust een 0 minuten/sms en 2GB data bundel komen of eventueel 75/90 belbundel met 2GB aan data zoals je bij andere providers ook ziet.
Ik had precies ook verwacht dat dan de databundel weer een stuk groter zou zijn.
Als je zo weinig belt kun je naar mijn idee beter pre-paid nemen, maar goed
Ik bel heel weinig en heb pre-paid. Echter verbel ik met pre-paid toch nog tussen de 1 en 5 euro per maand. Toen ik de titel van dit bericht las dacht ik, ik neem een abonnement. Maar €7.50... En als niet ziggo abonnee kost het €17.50!

Bij tele2 hebben ze een abonnement voor 8 euro met 100 bel/sms en met 200MB internet. Dat is goedkoper (goedkoper voor ziggo leden, veeel goedkoper voor niet-leden). Daarbij is er bij tele2 de mogelijkheid internet uit te zetten (heb ik nu ook niet, hoef ik dan ook niet).

[Reactie gewijzigd door Veda88 op 18 juni 2014 12:54]

Als je puur en alleen belt is Vodafone Hybride veel geschikter, met maar 5.95€ per maand.
Wil je ook data dan is Ben voordeliger, met 100 minuten, 200mb internet voor €7.99 (7.49 met 50 belminuten/sms) Overigens heb je voor 2 euro per maand meer bij ben 500mb.

Wil je alleen data dan kan youfone interessant zijn, 500mb voor 7 euro per maand.
Anoniem: 228292
@Veda8818 juni 2014 15:26
Ben net overgestapt van die Tele2-bundel naar Ziggo. Ik moet zeggen dat het geboden product bij Ziggo wel superieur is aan dat van Tele2. De Ziggo-helpdesk werkt aanzienlijk beter dan die van Tele2 en is gratis, het netwerk (Vodafone) werkt beter dan T-Mobile dat door Tele2 gebruikt wordt en het feit dat je bij Tele2 altijd roaming bent is erg onhandig als je vaker in (de buurt van) het buitenland komt.
Kleine tip: Mobile Vikings! Ik ben zelf niet van Nederland, maar deze provider is nu toch ook bezig in Nederland? Dit is een prepaid kaartje waar je dus zonder verplichtingen kan herladen. 15 euro levert je 2gb aan data op, samen met onbeperkt bellen en sms'en naar andere "Vikings". Naar niet Vikings is het 2000 sms'en en 12cent/min. Komt daar nog bij dat sinds kort voor elke Viking Bhaalu TV gewoon gratis is :-)
IDD. Een naam als "Ziggo Mobiel genoeg" was beter geweest voor de opgegeven hoeveelheden.
Dit is net even te weinig, op beide fronten, om een omzetting (heb al Ziggo Mobiel) te overwegen.
Als het een halvering zou zijn had ik het wel gedaan.
Ja, maar 'Ziggo Mobiel te weinig' verkoopt niet lekker :+
Goede naamgeving ook O-)

1GB is inderdaad wel echt héééél veel...
ze zeggen niet wat, ze bedoelen natuurlijk echt héééél veel geld :+
Zo zat ik ook al te denken.
Ik zou het eerste abonnement van maar 75 minuten en 200MB data dan ook omdopen tot 'Niet zo veel' zeker omdat als je dit vergelijkt met andere providers het helemaal niet veel beter en in mijn geval veel slechter is.

Zelf ben ik namelijk een tevreden bliep gebruiker , onbeperkt data voor 0,50 per dag 300kb/s.
1GB is voor streaming radio/muziek en een beetje facebooken vaak wel genoeg om eerlijk te zijn. Tis meer de cap die erop komt als je er ook maar een KB overheen gaat die niet in proportie is.
Ik zie hier geen vooruitgang in? Eerder achteruitgang aangezien Héééél Veel volgens mij eerst 2GB had en nu nog maar 1GB?
Dit wordt dus wéééééér overstappen!
Het wordt alleen maar slechter inderdaad. Ik kan Ziggo nog steeds niet serieus nemen wat dat betreft. De andere mobiele providers hebben eindelijk enigsinds door dat je iemand gewoon zelf zijn minuten/sms en data apart moet laten kiezen. Een paar standaard abonnementjes voldoet gewoon niet meer tegenwoordig.
Wellicht heeft Vodafone hen hierop aangedrongen daar het abonnement in principe gelijk is aan Vodafone Red (a € 33,00 per maand) maar met 2GB dataverkeer.

Voor niet Ziggo-klanten wederom een abonnenemt die niet interessant is als je deze vergelijkt met de vele partijen die naast hen actief zijn. Nog niet gesproken over de snelheid van 14,4Mbit bij Ziggo Mobiel en 30Mbit bij Vodafone Red.
En nog steeds is Mobile Vikings goedkoper dan alle andere providers. Zeker één van mijn beste keuzes om over te stappen naar Mobile Vikings.

KPN doet hier wel een goede zet aangezien minder mensen SMS'en en meer mensen data gebruiken om te chatten en dergelijke. Zelf gebruik ik amper SMS'en en heb spijtig genoeg enkel een goed mobiel netwerk in steden en vaak op de snelwegen. Niet in mijn eigen stad.
En nog steeds is Mobile Vikings goedkoper dan alle andere providers. Zeker één van mijn beste keuzes om over te stappen naar Mobile Vikings.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar, het ligt helemaal aan je bel, sms en internet gedrag. Voor mij is juist Mobile Vikings één van de duurdere partijen.

MV: Data: 1.5GB, Bellen: 250min., SMS: 500 a € 25,00 per maand *virtuele telco*
Vodafone: Data: 2GB, Bellen Onb, SMS, onb a € 33,00 per maand *fysieke telco*

Kijk ik trouwens ook nog naar andere MVNO's dan zijn er nog goedkopere partijen zoals Simyo, Robin Mobile, Youfone (alleen even die van het KPN netwerk gebruik maken btw). Dat affiliate programma maakt het misschien wat interessanter maar uiteindelijk is de kans klein dat mensen zich bij hen aanmelden aangezien ze juist ook enorm onbekend zijn.

Overigens bij de andere genoemde partijen zijn de databundels nog groter dan bij MV.
Even erbij vermelden dat MV ook een formule heeft van 15 euro:
1.5GB, 500SMS, 60m bellen.

Ik bel niet veel dus dit is voor mij perfect, ware het niet dat roaming onmogelijk is bij MV NL (om de een of andere reden) , en dus stap ik over :(
Dat is wat ik aangaf, het ligt aan je bel/sms/web gedrag, mijn vergelijking gaat op, op basis van mijn eigen gedrag. Een veel beller/sms'er die soms wat data verstookt maar zeker niet meer dan 1,5GB.

Op basis van het meest uitgebreide plan van MV zijn voor mij dan nog altijd goedkopere alternatieven. Betaal ik een paar euro meer per maand, dan heb ik zelfs onbeperkt met iets meer data en zelfs nog hogere internetsnelheden.

Waarom ik veel mobiel bel, omdat ik daarmee het onbeperkt bellen abonnement op mijn vaste telefoonlijn bespaar. In principe betaal ik bij Vodafone dan dus nog maar € 18,00 per maand aangezien ik de € 15,00 bij UPC voor onbeperkt bellen bespaar.

En dat is eigenlijk ook juist iets waarop Ziggo nog meer moet in spelen.
Klopt Ik wilde gewoon even het goedkopere plan ook vermelden in de thread hier.
Je moet ook inzien dat je als je bij MV je SIM-kaart oplaadt, dat je dat geld ook nog kan gebruiken voor als je gratis SMS'en en of belminuten op zijn. Dit kan je niet doen bij een abonnement.

Daarnaast zijn je prijzen van Vodafone fout. Voor 2GB data, onbeperkt bellen en SMS'en betaal je €34 of €39 afhankelijk of je daar ook een telefoon bij koopt.
Je moet ook inzien dat je als je bij MV je SIM-kaart oplaadt, dat je dat geld ook nog kan gebruiken voor als je gratis SMS'en en of belminuten op zijn. Dit kan je niet doen bij een abonnement.
Voor die maand is dit mogelijk, de maand erop moet je opnieuw betalen. Het doet lijken op pre-paid maar het is een vorm van pre-paid en post-paid. Dus voordelig als je niet meer geld wilt uitgeven dan dat éénmalige bedrag.
Daarnaast zijn je prijzen van Vodafone fout. Voor 2GB data, onbeperkt bellen en SMS'en betaal je €34 of €39 afhankelijk of je daar ook een telefoon bij koopt.
De oorspronkelijke prijzen van Vodafone Sim-Only € 39,00 maar het is in principe vrijwel al die tijd € 33,00 per maand geweest (2jr) bij 1jr is het inderdaad € 34,00.

Ik ga natuurlijk van Sim-Only uit, dat is bij Ziggo en MV n.l het geval aangezien het anders niet realistisch zou zijn. Net zo min als ik een Samsung Galaxy S4 neem met Vodafone Red abonnement voor 2jr a € 35,00 per maand wat ook niet realistisch is omdat niet iedereen deze mogelijkheid heeft.
Het geld blijf je wel duidelijk wel nog een redelijk lange tijd houden. Niet enkel voor de maand waarop je betaalt.
Bij MV bedoel je ?
Je beltegoed is steeds 6 maanden geldig na je laatste opwaardering. Het gratis pakket van data en sms'jes die je bij iedere opwaardering ontvangt, is 1 maand geldig. De geldigheidsdatum wordt bepaald door de dag van het ontvangen van de opwaardering. Het pakket vervalt 1 maand later om middernacht.
Een voorbeeld: waardeer je op om 22u, dan telt de eerste dag tot 24u en 31 dagen later zal je bundel vervallen om 24u.
Data en sms'jes vervallen dus gewoon maandelijks in principe bouw je als je weinig belt dus minuten op (waarvoor je betaal) en vervalt deze na 6 maanden.
Jammer dat Mobile Vikings in nederland gewoon een bagger dekking heeft. ja in belgië is het geweldig. Maar in de randstad hier red je het gewoon niet met MV
...MV NL heeft gewoon het KPN netwerk hoor, waarvan de dekking gewoonweg goed is. Wat je zegt is dus BS :+ Overigens: in België is de dekking ent vrij slecht: in de steden is het doenbaar (maa rhet slechtere bereik trekt je batterij wel sneller leeg), maar daarbuiten is het vrij bedroevend. De lage prijs maakt dit imo wel aanvaardbaar, maar wat jij zegt, dat MV geweldig is in België qua dekking, is neit echt in lijn met de waarheid.

Ikzelf stap op dit moment echter over van MV NL naar Ziggo. De reden? Mobile Vikings NL heeft, na 18 maanden actief te zijn op de Nederlandse markt, nog altijd geen app om je belkrediet te checken (mildly infuriating), en vooral: je kan niet roamen!!!

Ik stond perplex toen ik naar het buitenland ging, en helemaal onbereikbaar was via Telegram. Ik dacht dat het aan mij lag, maar via twitter vertelden ze me doodleuk dat ze dataroaming niet ondersteunen. Gezien ik vaak in het buitenland ben, en daar weliswaar niet veel data verbruik, maar wel bereikbaar wil blijven, was dit echt een doodsteek.

MV NL is dus zeker niet gelijk aan MV Belgie, waar ik jaren tevreden klant was (Voor ik verhuisde naar NL). MV NL is echter ietsje duurder, en vooral: de service is een PAK minder (geen 4G, zelfs niet als optie -al ligt dat wss aan KPN-, geen belkrediet checken via een app, geen roaming, VEEL hogere kosten buiten je bundel (1 EURO per MB!))

Ik kies nu voor Ziggo, omdat het goedkoop lijkt en per maand opzegbaar is. Qua prijs en bundel komen ze echter niet in de buurt van MV NL, zelfs niet met de hogere prijzen tov België.

[Reactie gewijzigd door kiang op 18 juni 2014 11:52]

Het niet-roamen is niet geldig. Ik ben onlangs naar Italië gegaan en kon daar gemakkelijk internet gebruiken met wat kleine kosten natuurlijk. Daarnaast is het SMS'en van het buitenland gratis zolang je gratis SMS'en hebt. Dit is zeker niet het geval bij een provider zoals Proximus en ben zeer blij dat dit mogelijk is bij MV.

Daarnaast bestaan er wel apps door derden die het mogelijk maken om je balans te bekijken.

Nederlanders hebben beter internet, wij hebben een beter mobiel netwerk. Zelf heb ik liever een wat duurder mobiel netwerk en sneller internet. Dus de Nederlanders kunnen zeker niet klagen.
Dataroaming is volgens hen zelf niet mogelijk, en mijn ervaring bevestigt dit:

http://awesomescreenshot.com/059302lm1d
ik heb een paar flat bewoners met MV, en die merken gewoon dat vooral in Z'meer en Den haag het bereik beduidend slechter is dan ik met KPN. Waarom dat zo is? Geen idee, maar om het gelijk bullshit te noemen? Tsja..
het netwerk is hetzelfde dus de dekking is hetzelfde.
Nee, iedereen die voor een MVNO heeft gewerkt van KPN weet dat dit 100% onzin is. KPN geeft eigen klanten altijd voorrang, is al tijden zo. En zal ook zo blijven.
Anoniem: 382732
@corset18 juni 2014 12:09
Maar dat heeft natuurlijk geen invloed op de dekking. Radiogolven kennen geen onderscheid tussen KPN en MVNO klanten. Het betekent alleen maar dat als het druk is op het netwerk, KPN klanten voor gaan. Maar als het rustig is dan heeft een MVNO klant gewoon een verbinding als de dekking aanwezig is.
Helaas is dat niet het geval. Ik heb zelf bij een MVNO gewerkt (zal geen namen noemen), en het volgende was het geval:

3x S2
3x S3

Naar open gebied gegaan waar KPN dekking goed was.
De 2 KPN toestellen (S2 en S3) hadden vol bereik, goed geluid en alles was verstaanbaar.
de MVNO toestellen (2 providers, ook weer S2 en S3 per MVNO) hadden beduidend minder geluid, minder netwerk bereik, en gewoonweg was het een stuk slechter.

Dit hebben we op meerdere locaties getest, en elke keer dezelfde conclusie (we gingen nogal eens bij klanten langs om op locatie te testen)
Je hebt ook nog de radio firmware (de providers maken die echt niet voor niks) van de toestellen dat veel kan uitmaken. Dus zolang je niet met exact hetzelfde apparatuur hebt uitgetest is je test niet voldoende. Het kán gewoon niet aan de radiogolven liggen, wel aan 1000 andere dingen.

Je hebt ook verschillende niveaus MVNO's. De één laat alles afhandelen door de provider behalve factuur en de andere heeft geheel zijn eigen systemen en backbones. In het laatste geval is trager internet sowieso gewoon hun eigen fout, spraak durf ik niet te zeggen, heb ik niet voldoende kennis voor. Wel kan het zo zijn dat het netwerk of de telefoon(firmware) een slechter codec heeft afgedwongen.
En de tweaker zal het blijven bestrijden.
Ik heb het tijdens een festival meegemaakt, Telfort, Hi en KPNklant, zelfde toestellen, naast elkaar.

Eerst viel de verbinding van de Telfortgebruiker weg, na een kwartiertje kreeg de Hi-gebruiker steeds trager de pagina op zijn telefoon, en de telfort man niets, geeneens zijn provider logo.
Mijn KPNsim bleef verbinding houden, en er was weliswaar vertraging, maar het netwerk bleef wel overeind.

uiteindelijk wel uitval, maar met 30.000 bezoekers die dag neem ik dat voor lief ;)
Dat is niet helemaal waar. KPN geeft zijn eigen gebruikers (als in, direct Kpn abbo) voorrang op andere providers die gebruik maken van het Kpn netwerk.

Logisch natuurlijk want je wilt je eigen klanten waar je het meest aan verdient de best mogelijke ervaring geven.

Complete bs is het dus niet.
Naar mijn idee een beetje vreemde namen voor de bundels. "Ziggo Mobiel
Veel" verwacht je al een behoorlijke hoeveelheid min/sms maar uiteindelijk krijg je er maar 75. Dat is alles behalve 'veel' :|
Burgerking marketing ;)

waar de alles wat kleiner is dan de naamgeving doet vermoeden om ruimte te maken voor de 'king' size
Lang leve marketing! zo heb je het "gevoel" dat je "veel" krijgt, ook al is het de kleinste bundel.
het is een beetje als de bekende koffie zaak waar de kleinste maat "Tall" heet. 8)7

Small, Medium, Large : Foamy The Squirrel
Mijn gevoel is op andere zaken gebaseerd dan die opgeblazen marketing hype.
Krijg daar standaard een allergische reactie van (een gezonde automatische reflex).
Een soort indicator van dommigheid, arrogantie en gebrek aan respect voor klanten (laatste betreft vooral het geblaat en gebrek aan communiceren).

Je zou haast denken dat ze alleen héééél domme klanten zoeken.

[Reactie gewijzigd door twilex op 18 juni 2014 16:36]

Het zal wel uit uit dezelfde marketing hoed komen als de "De Huh?-Echt?!-Serieus?!-Meen je dat nou?!-Hou eens op!" meuk.

Ik ben er geen fan van.
Wat gebeurt er met de bestaande klanten van 'Héééél Veel', behouden deze de 2GB data?
Deze behouden sowieso de oude bundel, dat zijn de voorwaarden wat zijn geaccepteerd..

Het is echter wel mogelijk om over te schakelen naar de nieuwe bundel :)
Ik heb bij simpel, 50 belminuten, onbeperkt sms en 500mb voor 9,50.
Zit je echter wel bij een partij die niet bekend staat om zijn goede service. Als je hier geen waarde aan hecht zit je goed :)

Ik was heel blij toen ik de titel las, want ik dacht bijna het abonnement gevonden te hebben dat ik wil (samen met een groot deel van Nederland vermoed ik) - weinig belminuten, "veel" data.
Waarom kunnen providers niet gewoon via een slider mijzelf laten kiezen met een schalende prijs per minuut/MB? Moet die markt echt zo in stand gehouden worden?

Ik wil ~25 belminuten, 250-500MB!
Service zoals jij omschrijft is vooral de service rondom de dienst, neem je die niet-zo-goede service voor lief, dan heb je echt heel veel voor je geld.

Sowieso, Service mag best wat kosten, maar de databerekeningen aan de klanten zijn echt bizar... Maar goed, we betalen via via ook de miljarden die aan de Nederlandse staat geboden zijn terug, HEEEEEEEEL VEEEEEEEEEL verkapte belastingen
Klopt. Ik kies in veel gevallen voor de extra service voor wat extra geld. Vreemd genoeg niet bij mijn levensverzekering, maar dat komt omdat ik toch het eigen risico op maximaal heb en dus sowieso dik moet betalen als er iets mis is, vriendelijke klantenservice of niet :)

En eens. Gelukkig zien we verbeteringen, maar ik had hier gewoon meer van verwacht. Baby steps...
Ieder bedrijf heeft wel ontevreden klanten, dat geldt niet alleen voor Simpel maar ook voor toko's als KPN, Vodafone, Mobile Vikings en ga zo het rijtje maar eens af. Jou ervaring hoeft overigens niet dat van mij te zijn. Er zijn n.l. ook zat mensen die je tevreden zijn alleen zullen die nooit iets positiefs op internet plaatsen om je dit te doen laten geloven.

Zo'n sliding geval bestaat wel "T-Mobile heeft deze" MAAR in verhouding betaal je meer, iets dat natuurlijk ook logisch is. Telecom land kent nog altijd geen non-profit organisaties dus ga er ook maar niet vanuit dat hoe minder je afneemt, je ook werkelijk minder zult betalen.
Ik ben zelf ook een tijd ontevreden geweest bij Vodafone. Op een gegeven moment heb ik beklag gedaan, zonder iets te verwachten. Hierop werd snel gereageerd en is mij ongevraagd compensatie geboden. Een uitzondering wellicht, maar voor mij een zeer positieve ervaring, en een die ik graag deel (zoals nu).

Bij Simpel, een keuze die ik overwogen heb, was de overgrote meerderheid negatief waarbij je veel overeenkomstigheden terug zag in de reacties. Als een iemand een slechte ervaring heeft, moet je daar niet zo veel waarde aan hechten. Als honderden mensen dit doen, met overlappende redenen, dan ga ik me toch zorgen maken. Voor het internet geldt ongeveer 13 slechte reacties op 1 goede (zo heeft een studieboek mij ooit verteld, al dan niet wat verouderd). Deze vergelijking ging niet op.

Ik wil Simpel niet zwart maken, dit geldt voor veel bedrijven. Echter mag je ook minder verwachten voor de prijs, dus misschien is het eigenlijk wel heel fair wat ze bieden.

En tja, moet iets te dromen hebben toch :)
Ik ben zelf ook een tijd ontevreden geweest bij Vodafone. Op een gegeven moment heb ik beklag gedaan, zonder iets te verwachten. Hierop werd snel gereageerd en is mij ongevraagd compensatie geboden. Een uitzondering wellicht, maar voor mij een zeer positieve ervaring, en een die ik graag deel (zoals nu).
In tegendeel, Vodafone komt wanneer het probleem echt aan hun zijde bestaat en er geen verdere oplossingen zijn compensatie of contractbeëindiging aan. Zo heeft men mij dit bij meerdere problemen ook aangeboden en ben ik op compensatie ingegaan.
Bij Simpel, een keuze die ik overwogen heb, was de overgrote meerderheid negatief waarbij je veel overeenkomstigheden terug zag in de reacties. Als een iemand een slechte ervaring heeft, moet je daar niet zo veel waarde aan hechten. Als honderden mensen dit doen, met overlappende redenen, dan ga ik me toch zorgen maken. Voor het internet geldt ongeveer 13 slechte reacties op 1 goede (zo heeft een studieboek mij ooit verteld, al dan niet wat verouderd). Deze vergelijking ging niet op.

Ik wil Simpel niet zwart maken, dit geldt voor veel bedrijven. Echter mag je ook minder verwachten voor de prijs, dus misschien is het eigenlijk wel heel fair wat ze bieden.
In mijn omgeving ken ik meerdere mensen die zonder problemen gebruik maken van Simpel. Als het werkt, dan werkt het ook goed en heb je de klantenservice ook veelal niet nodig. Ik moet wel zeggen, voor zo'n prijs hoef je natuurlijk niet veel te verwachten.
Ik wil ~25 belminuten, 250-500MB!
Hi sim-only 11,50€ per/maand, 750MB ( evt. 3.50€ voor 100min. telefonie )

Zoals al aangegeven, het ligt helemaal aan je eisen, wensen ... gratis zal het niet worden voorlopig.
Ik heb de verhalen gehoord over Simpel.
Ik zit er nu al 2,5 jaar bij. Nooit problemen gehad.
Facturen altijd overzichtelijk en netjes op tijd.
Ik kan mijn bundel elk moment precies aanpassen zoals ik wil.
Ik heb altijd een duidelijk overzicht waarin ik precies kan zien hoeveel belminuten/sms/mb ik heb verbruikt tot nu toe. Samenvattend, gewoon dik in orde.
Ik noem Simpel omdat het aangehaald werd. Zelf heb ik de keuze ook overwogen. Voor iedere positieve reactie, veel negatieve. De problemen waar ik destijds over las gingen over de klantenservice. Zolang alles werkt is het prima, maar daarbuiten niet.
Dit is echter ook het model dat ze hanteren, anders kunnen ze niet de prijzen bieden zoals ze dat doen. Als je dit acceptabel vindt, prima. Zijn er echter genoeg die dus klagen omdat iets in de standaard dienstverlening (al hetgeen dat jij noemt) niet werkt, en het niet recht krijgen door deze gebrekkige klantenservice. Dit is een situatie waarin ik mij niet wil bevinden, en dus heb ik gekozen voor een andere provider waar ik meer betaal voor mijn abonnement. Ieder zijn eigen keuze.

Ik ben blij dat je in ieder geval nooit problemen hebt, want ongeacht de partij kun je dan uitgaan van een vermoeiend proces :)
Ik denk dat je laatste zin tekenend is en ook een beetje een doodssteek voor je eigen argument. Ik ken deze verhalen namelijk van iedere provider, zodra dingen niet lopen ga je vaak een lang, moeizaam traject in van heen en weer bellen en mailen. Ik krijg een beetje het gevoel dat je Simpel als slecht probeert weg te zetten om je eigen keuze voor een duurder abonnement te verdedigen.
Ik ben nog steeds blij met mijn 4 jaar oude telfort abbo.

75 minuten bellen en onbeperkt internet voor 12 euro in de maand. :*)

Ze proberen we me steeds weer een nieuw abbo aan te smeren of te "verlengen".
Echt niet.....

Ik koop mijn telefoon wel los, waar vind ik voor dat geld nog echt onbeperkt internet in de maand. :)
En het huidige abbo loopt tot 2094 :9
Tenzij ze beslutien het abonnement eenzijdig te beëindigen zoals Vodafone dit nog niet zo heel lang geleden deed. Geniet ervan zolang het kan, abonnementen als deze worden steeds meer uitgeroeid.
Inderdaad, na je contract is er geen bindend contract meer, maar doorlopend zolang zij dat willen neem ik aan. Bedoel je hebt geen contract meer officieel, dus geen overeenkomst dat jij voor X bepaalde tijd niet afgesloten kan worden.
Zie mijn reactie hierboven. Het is een contract voor onbepaalde tijd geworden, dus ik kan nooit zo maar afgesloten worden.

[Reactie gewijzigd door yzf1kr op 18 juni 2014 13:33]

Lijkt mij vanuit het bedrijf dan toch wel dat er ergens een streep getrokken moet kunnen worden?
Dat klopt, dat staat ook in de voorwaarden.
Maar ze moeten wel aannemelijk maken dat ik niet kan verwachten dat ze het contract aanhouden.

Prijs/kosten kunnen ze niet als argument gebruiken, ze rekenen namelijk al een inflatie correctie.

Zouden ze het ooit ongevraagd stop zetten, wil ik het best op een rechtzaak laten komen.
Voor die paar euro verschil een rechtszaak? Ik denk dat je je wel gaat bedenken.
En die instelling is nou net waarom grote bedrijven hier iedere keer mee wegkomen, terwijl ze zaken doen die niet door de beugel kunnen.

Hier nog zo'n voorbeeld, van waarom je wel een rechtzaak moet aanspannen: http://uitspraken.rechtsp...d=ECLI:NL:RBLIM:2014:4437
Je hebt absoluut gelijk. Dat is de reden waarom bedrijven ook in dit soort individuele gevallen toch makkelijk een dergelijk besluit kunnen nemen. Frustrerend als je zelf de benadeelde bent.

Een rechtszaak aanspannen igv de link die je meegeeft kun je alleen maar doen als je op het bestaansminimum zit en in aanmerking komt voor rechtsbijstand. Ik geloof niet dat een rechtsbijstandsverzekering dit namelijk op gaat pakken.
Alleen kunnen zij nu ook eenzijdig het contract ontbinden. Dat zullen ze niet snel doen, maar als ze echt van je af willen...

(2 man vinden dit offtopic, maar exact dezelfde reactie hieronder is wel ontopic. Jullie zijn raar. Leer eens moddereten aub.)

[Reactie gewijzigd door Geronimous op 18 juni 2014 14:12]

Eenzijdig opzeggen gaat niet zo makkelijkt:

1. Het is een contract voor onbepaalde tijd:

"2.2. De Overeenkomst heeft een minimumduur zoals aangegeven op de Overeenkomst. Na afloop van deze periode wordt de Overeenkomst stilzwijgend voor onbepaalde tijd
verlengd, tenzij de Contractant heeft opgezegd, waarbij hij de opzegtermijn in artikel 2.3 in acht heeft genomen"

2. Alleen met goede argumenten mogen zij het van hun kant stopzetten:

2.4. Als de Contractant niet voldoet aan wat er in de Overeenkomst is bepaald of als anderszins van Telfort redelijkerwijze niet verwacht kan worden de overeenkomst te handhaven,
dan kan Telfort de Overeenkomst schriftelijk opzeggen met een opzegtermijn van één (1) maand of eerder indien naar omstandigheden redelijk waarbij Contractant de abonnementskosten
voor de maanden vanaf de beëindigingdatum tot het einde van de minimale periode aan Telfort verschuldigd is.

Dat ik het redelijkerwijze niet van hun kan verwachten moeten ze dan wel hard kunnen maken, zo lang ik netjes mijn maandelijks bedrag blijf betalen, en geen terrabytes aan data verkeer genereer zit ik redelijk veilig.
Vodafone heeft het ook gedaan. Want de term ' redelijkerwijs' is nogal interpreteerbaar. Ik hoop voor je dat je het nog wel even kunt uitzingen, maar verwacht geen jarenlange coulance meer :)
Ziggo Mobiel is voornamelijk interessant als je al klant bent van Ziggo en de mogelijkheid wil hebben om per maand op te zeggen. In alle andere gevallen zijn er volgens mij goedkopere opties.
Ziggo Mobiel is per definitie niet interessant voor niet-klanten maar zeer waarschijnliijk ook niet voor klanten. Er zijn diverse betere aanbiedingen van providers met een netwerk wat zich inmiddels bewezen heeft.
Vertel op dan. Naar mijn idee zijn er geen aanbieders die 300min/sms + 1gb voor minder dan 15 euro geven op een beter netwerk.
Ik pak de eerste de beste die al tegenkom: Simyo: die kost dan wel 16 euro per maand maar wel via KPN. Zoek ik weer even verder zie ik Tele2 , die geeft onbeperkt bellen sms-en en internet voor maar €2.50 meer per maand.

Ziggo pretendeert een speciale aanbeiding te leveren voor bestaande klanten. Feit is dat het aanbod niets bijzonders is. Wat het lage aantal klanten van 63000 dan meteen ook verklaart.
Simyo en Tele2 staan nou niet bekend om hun goede dekking. Ze zitten wellicht op het netwerk van KPN/T-Mobile, maar daar krijgen ze ook slechts een fractie van het bereik mee.
Leg dat eens uit dat ze slechts een fractie van het bereik meekrijgen? Want dat snap ik niet.
Bieden die ook betalen per seconde en een faire manier van het afrekenen van de gebruikte data? Daar ben in mijn vorige zoektocht op afgeknapt en toch maar bij Vodafone gebleven.
Er zijn diverse betere aanbiedingen van providers met een netwerk wat zich inmiddels bewezen heeft.
Ziggo Mobiel gebruikt Vodafone als mobiel netwerk, Vodafone bestaat al jaar en dag en heeft zichzelf al bewezen. Dat er geregeld problemen zijn zegt niets, KPN en T-Mobile zijn n.l. ook niet heilig als het gaat om storingen ;)

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 18 juni 2014 16:46]

Ik gebruik als klant de abbo van 15 euro van Ziggo.
Werkt prima, netwerk van Vodafone, en wel leuke voordelen:

- Per seconden afrekenen
- 300 Minuten/SMSjes + 1GB data
- Elke maand opzegbaar
- Gratis nano-sim voor het geval je een HTC One M8 of iPhone 5+ gebruikt

Andere abbo’s die hetzelfde aanbieden vind ik niet echt voor 15 euro, en dan ook maandelijks opzegbaar. Dus mocht het ooit minder of zelfs ruk worden of je komt een geweldige aanbieding tegen, kan je eigelijk vrijwel direct over ;-).

Liever dit, dan in 2 jaar vast contract een telefoon 2x afbetalen.
Liever dit, dan in 2 jaar vast contract een telefoon 2x afbetalen.
Ligt er maar helemaal aan om welke telefoon het gaat en met wie je zaken doet.
Ik vind 200MB data nou niet bepaald 'veel'. Ook niet voor de die prijs, vooral voor niet-abonnees. Belachelijk 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee