Aantal zakelijke abonnees Ziggo groeit flink

Ziggo heeft er in het afgelopen jaar fors meer zakelijke gebruikers bijgekregen. Het aantal zakelijke abonnees met een internetverbinding nam met 77 procent toe; het aantal telefonieabonnees van het kabelbedrijf zelfs met ongeveer 90 procent.

ZiggoDat heeft Ziggo bekendgemaakt bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Het bedrijf heeft nu 30.000 zakelijke abonnees met een internetverbinding en 23.000 bedrijven die een telefoonlijn afnemen; een jaar geleden waren dat er nog respectievelijk 17.000 en 12.000.

In hoeverre sprake is van echt nieuwe abonnees, is onduidelijk; een onbekend deel van de klanten nam voor de overstap op een zakelijk abonnement al een consumentenpakket af bij Ziggo. Woordvoerder Erik van Doeselaar van Ziggo kan niet schatten hoeveel zakelijke klanten zijn overgestapt van concurrenten en hoeveel al Ziggo-klant waren.

Opvallend is overigens dat het overgrote deel van de zakelijke abonnees enkel analoge tv afneemt: maar liefst 86.000 klanten. Dat is een afname van 5 procent ten opzichte van vorig jaar. 20.000 zakelijke klanten nemen zowel analoge als digitale tv af.

Het aantal analoge tv-kijkers onder consumenten nam nog harder af, met 37,5 procent. In het afgelopen kwartaal waren er nog 630.000 analoge Ziggo-kijkers, waar dat er een jaar geleden nog ruim een miljoen waren. Ziggo heeft nu 2,2 miljoen abonnees die zowel analoge als digitale tv afnemen; een jaar geleden waren dat er nog minder dan 2 miljoen.

Opmerkelijk genoeg is het aantal pay-tv-abonnees ondanks de introductie van betaalzender HBO in het afgelopen kwartaal is afgenomen tot 940.000; een kwartaal eerder waren dat er nog 7000 meer. Vergeleken met een jaar eerder is het aantal abonnees op betaal-tv wel toegenomen, met 5 procent. Het aantal consumenten met een Ziggo-abonnement nam in het afgelopen kwartaal toe met 3,3 procent vergeleken met een jaar eerder, waardoor het aantal abonnees neerkomt op 6,9 miljoen.

Ook financieel gaat het voor de wind; in het afgelopen kwartaal boekte het bedrijf een winst van 64,4 miljoen euro, waar dat een jaar eerder nog een winst van 7,4 miljoen euro was. Daarmee is de winst meer dan verachtvoudigd. De omzet nam in het afgelopen kwartaal toe tot 386,5 miljoen euro, tegen 364,7 miljoen euro een jaar eerder. Begin dit jaar ging het bedrijf naar de beurs.

Door Joost Schellevis

Redacteur

20-07-2012 • 10:07

44 Linkedin

Reacties (44)

44
44
20
4
0
17
Wijzig sortering
Die nieuwe klanten zijn waarschijnlijk alle DUWO studenten woningen in Delft en Amstelveen die nu een internet verbinding via Ziggo Zakelijk hebben in plaats van via surfnet ;)
Klopt, zijn er zo al een stuk of 8000. Zo kom je wel aan groeicijfers van 17.000 naar 30.000.
Ik ben zelf (prive) prima te spreken over Ziggo. Nooit problemen, regelmatig dat mijn snelheid verhoogd wordt (heb zelfs al eens een abonnement naar beneden bijgesteld omdat m'n wifi thuis toch niet sneller dan 54Mbit gaat..). Geen storingen, digitale TV is prima.. Af en toe heb ik het gevoel alsof ik de enige Ziggo-klant ben die uberhaupt tevreden is.

Bovenstaande is natuurlijk een mening, dit afdoen als 'onzin' heeft weinig nut, het is gewoon mijn ervaring.
Af en toe heb ik het gevoel alsof ik de enige Ziggo-klant ben die uberhaupt tevreden is.
Nee hoor, er zijn er veel meer. Maar je hoort doorgaans alleen de probleemgevallen, en niet de gevallen waar het goed gaat.

Maar eerlijk is eerlijk, jaren geleden was Ziggo een drama. Veel technische problemen, administratie niet op orde etc. etc. Zelfs televisieprogramma's hebben er vulling aan gehad(Kassa, Radar, etc).

Ze doen het tegenwoordig goed naar mijn idee. Ik heb zelf ook Ziggo, en heb zelden problemen. Het is nu 2 of 3 keer voorgekomen in 6(!) jaar tijd dat op een doordeweekse dag het internet er 10 minuten uit lag. Ik vind het een knappe prestatie.
Nee hoor, je bent niet de enige Ziggo abonnee die erg te vreden is. Ik ben het namelijk ook! ;) Ziggo leverd hier een prima dienst, ik heb een 120Mbit abonnemenet en behaal alle snelheden die hier voor staan altijd en gedurende de hele dag.

Ik heb natuurlijk een iets sneller abonnement, vandaar dat ik ook gebruik maak van een router/netwerkkaart combinatie die ook Wireless geen probleem heeft met de 120Mbit snelheid, vaak is dit nog wel eens een probleem bij mensen.

Wat mij opvalt in de berichten is dat de kwaliteit van de verschillende helpdesk medewerkers nog al wisselend is. Ook de verschillende soorten antwoorden lopen niet altijd in lijn. Als tip wil ik mee geven dat indien je problemen hebt je het beste contact op kan nemen met een webcare medewerker, bijvoorbeeld via Twitter of op Ziggo-gebruikers.nl Deze helpdeskmederwerkers zitten net wat dieper in de materie dan de standaard persoon die via een script aan de telefoon je probleem probeert op te lossen.
Ook hier zeer tevreden, bij mijn ouders al sinds Casema voor het eerst kabel aanbod klant van die toko. Toendertijd was het niet snel natuurlijk maar wel beter dan inbellen.
Ik geloof wel dat wij toen in de goede buurt woonden gezien de klachten die anderen hadden.
Al die jaren 'mee gegroeit' via Wanadoo weer naar casema naar Ziggo.

Ik moet wel zeggen dat de helpdesk van Casema beter was dan die van Ziggo nu. Je kan merken dat ze nu echt lijstjes af moeten werken met standaard vragen en oplossingen. Bij Casema kon je die vragen prima voorkomen door te vertellen wat je hebt gedaan. Zelfs nog discussies gehad over techniek en dergelijke.
Nu zelf ook klant van Ziggo en het bevalt nog steeds goed. Zelden een probleem en een goede snelheid (waar ik soms van afvraag waarom het zo snel moet).
Ik ben ook zeer tevreden met ziggo (privé). Nog nooit problemen gehad. En inderdaad anders dan bij KPN krijg je gewoon een nieuwe snelheid ipv dat je daar een nieuw abo voor af moet sluiten. Alleen dat nieuwe modem dat ze verspreiden heeft af en toe wat kuren.
Ik snap precies wat je bedoelt. Ongeveer 8 jaar nu hebben wij thuis een Ziggo (voorheen @home) abonnement en hier heb ik eigenlijk nooit problemen mee ondervonden. Er is wel eens een misverstand geweest bij het upgraden van het abonnement en de daarbijhorende hostname die je in moest vullen (-A, -B etc) maar verder nooit problemen mee gehad. Bij onderhoud altijd netjes een week van tevoren een brief in de post met de datums en tijden en meermaals ruim vantevoren al weer online. Nu er bij ons overal glasvezel aangelegd wordt zal Ziggo hier wel een klap van krijgen... Ik gok dat meer als 50% van de inwoners (en Ziggo klanten) over gaat op een nieuwe (vezel) provider.
Mijn Ziggo verbinding werkt ook goed en heb nauwelijks storingen.
En na drie jaar is de Ziggo website zelfs met Android te benaderen, dus mij zul je niet horen. :)
Ik ben ook zeer tevreden over Ziggo en toch ga ik er weg. Om mijn steentje bij te dragen aan het uitrollen van Glas heb ik besloten om bij Ziggo weg te gaan en over te stappen op een glasaanbieder. De drempel van 25%-30% glasafnemers moest worden gehaald.

Ik ben voor concurrentie en ligt het glasnetwerk er eenmaal dan zal het ook niet meer verdwijnen. Ik vermoed dat Ziggo vanwege de opkomst van glas, de kwaliteit van netwerk en dienstverlening de afgelopen jaren flink heeft opgevoerd. Prima. Maar laten we dit vooral zo houden en scherp blijven. En scherp blijf je alleen met echte concurrentie. Het glasnetwerk kan mbt TV aanbod niet concurreren met Ziggo maar geeft het even de tijd. Grappige is dat ik met Ziggo al een afspraak heb dat ze over 10 maanden met een nieuw aanbod mogen komen :).

(Je ziet dat in de mobiele sfeer de concurrentie flink is afgenomen en providers meteen de kans schoon zien om de winst te verhogen onder het mom van diverse drogredenen).
Ik denk dat zakele gebruikers helemaal geen televisie kijken, dus daarom alleen analoog afnemen omdat het verplicht is. Ik hoop dat het analoge signaal snel verdwijnt zodat mensen eindelijk de keuze krijgen om televisie en internet apart af te nemen en niet gedwongen worden om iets af te nemen waar ze geen behoefte aan hebben.
ik weet niet onder welke steen jij zit, maar bij iedere aanbieder kan je gewoon apart televisie en internet krijgen hoor.
Het klopt dat dit wat duurder is, maar dat heeft ook mee te maken dat volume verkoop gewoon goedkoper is en dan maakt het niet uit in welke branche!
Helaas gaat dat bij Ziggo niet op <link>
Zie rechts de kleine lettertje onder "mijn bestelling"

Verder ben ik zelf privé tevreden over het aanbod van Ziggo alleen de communicatie tussen de afdelingen intern mag een stuk beter bij hen.
Bij UPC moet ik anders analoge tv en radio afnemen terwijl ik alleen Internet wil hebben.
Voor 2,50 in de maand meer heb ik ook digitale TV en telefonie. Ik heb direct bij het afsluiten aangegeven dat ik na een jaar weg ben omdat ik gedwongen wordt TV af te nemen, en er tegen die tijd ook glasvezel te krijgen is waar ik wel alleen Internet kan afnemen.
daar zeg je wel wat MAAR en dan kijk ik even naar mijn eigen geval, glasvezel van glashart en kpn betaal je nog steeds ninimaal 36 euro voor alleen internet [35mbit], of 41 met telefonie, (over het regfiber netwerk) of 42 kpn+bellen over het kpn netwerk [50mbit] ... of va 45.- voor een 100mbit verbinding... zoals je ziet betaal je daar net zo veel per maand als bij upc met voornamelijk een hogere upload als bedankje, dat je er geen tv bij hoeft te nemen klinkt leuk maar een werkelijkheid bespraak je daarme gemiddeld maar z'n 3 tot 10 euro per maand ondanks dat je voor een analoog alleen-tv abo ook 16 per maand betaald... net als upc... kortom het grootste deel van 'JOUW besparing' steken ze ook gewoon zelf in de zak..


ik weet nog dat ik upc naam, en de verkoper mij heel vriendelijk voorrekende dat ik maar beter gewoon een 3pakket kon nemen, omdat dat goedkoper was dan geen telefonie, - bij andere toko's die ik verder niet gaan noemen hebben ze dat fatsoen nooit laten zien...

uiteindelijk kun je wel over de prijsstelling zeuren, maar zo slecht is die nu ook weer nie... je bent alvast beter af dan met welke xdsl boer dan ook
Ik zit onder die steen die mij dwingt om als ik ALLEEN internet van UPC wil (zakelijk of prive maakt niet uit) ik ook een Analoge TV abbo MOET afnemen.

Wel heb ik de keuze om bijv. digitale TV en/of telefonie af te nemen.

Ook als je alleen digitale TV wil MOEt je analoge TV afnemen.

De kabelaars zien analoge TV als een soort vastrecht voor het gebruik van de kabel.
ik weet niet onder welke steen jij zit, maar bij iedere aanbieder kan je gewoon apart televisie en internet krijgen hoor.
Dat is niet waar.
Als je (niet-zakelijk) bij Ziggo internet afneemt, dan moet je ook TV afnemen en er voor betalen.
Bij Ziggo Zakelijk Internet zit TV er bij (en waarschijnlijk ook in de prijs).
Als je dan bekijkt dat een groot deel toch ook digitaal heeft genomen vermoed ik dat een deel van die analoge er ook wel gebruik van zal maken. Maar men zou inderdaad moeten aanbieden zonder verdere verplichtingen.
Omdat je niet echt betaald voor het analoge signaal.. Het kost geld om filters te plaatsen per huishouden als je het niet zou willen. Het signaal komt gewoon mee op de kabel aansluiting. Dus of je krijgt het combi signaal of niks. Dus als ze het analoge signaal eraf halen is het niet zo dat de kosten ineens heel erg omlaag gaan en jij dus minder zou moeten betalen.
Je hebt het over technische beperkingen op het analoge vlak, maar ook digitale tv zit bij je Ziggo Zakelijk abo in, terwijl het technisch prima mogelijk is dat niet aan te bieden. Je betaalt dus gewoon voor tv bij je Ziggo Zakelijk internet abo.
das niet waar, dvb-c is ondanks dat het digitaal gecondeerd is nog steeds een broadcast signaal. het enige verschil is dat je er indien gebruik wordt gemaakt van condering een smartcard nodig is...

uiteindelijk is het nog steeds geen IPTV (waar jouw argument wel voor geldt).

kortom nog steeds dezelfde bandbreedte die naar jouw huis word gestuurd,

[Reactie gewijzigd door i-chat op 20 juli 2012 11:57]

het enige verschil is dat je er indien gebruik wordt gemaakt van condering een smartcard nodig is
Precies, en als ze digitale tv los aan je zouden willen verkopen zouden ze dat dus gewoon kunnen doen, door een abonnement te verbinden aan je smartcard en de kosten voor digitale televisie niet bij je internetabonnement in te drukken.

Maar dat doen ze niet, ze kiezen er voor om digitale tv gebundeld met internet te verkopen.

Of dat signaal nou wel of niet op elke verbinding binnenkomt is helemaal niet interessant, de vraag is of je het los kunt verkopen. Digitaal: ja; analoog: wellicht wat lastiger.
Die verplichting komt waarschijnlijk door de aard van het analoge signaal - je kunt het (lijkt me) niet zomaar op een per-abonnee basis aan- en uitzetten. Bij DTV gaat dat wel, omdat je dan gewoon wel of geen smartcard krijgt. Okay, dat ze dat met een smartcard oplossen is natuurlijk helemaal kak, want het betekent een duurdere decoder die gecertificeerd moet zijn en weer een extra ding dat fouten kan opleveren (which it does), maargoed.

Praktisch gezien is het inderdaad kolder dat je het analoge TV-signaal MOET betalen als je internet neemt. Eigenlijk zou de OPTA hierop moeten ingrijpen. Dan installeren ze maar een filter in de verdeelkasten ofzo, als ze bang zijn voor zwartkijkers.
Waarom is het opvallend dat de zakelijke gebruikers alleen analoge tv afneemt?
Dat is toch zo logisch als het maar kan?

Wij hebben hier ook Ziggo zakelijk, zelfs met telefoon en tv
Maar we gebruiken maar 1 ding dat is de 120/10 internet verbinding, de rest wordt niet gebruikt. Ik denk dat dat voor veel meer zakelijke gebruikers geld. Ze hebben het voor het internet en eventueel telefoon. Maar tv wordt denk ik nauwelijks gebruikt.
wat ik dan niet snap is als je nu toch al telefonie hebt van ziggo waarom gebruik je die dan niet, als ik strax een kantoor start neem ik hier fiber af, wat niet wil zeggen dat er geen backup cable abootje komt, als daar telefonie in zit, wordt die ECHT gewoon aan de pbx gekoppelt, al was het maar als backup lijn.
In het eerste kwartaal had ik ook zowel Film1 als HBO, tegen actietarief. Maar daarna snel weer opgezegd, want 15,- per maand vind ik echt te veel.
Dus dat het aantal pay-tv-abonnees is gedaald, dat kan ik snappen: ik ben blijkbaar niet de enige die er zo over denkt...
15 euro is niet teveel mits er genoeg aanbod is wat je wenst. Dat is 50 cent per dag. Vergelijk het met andere mogelijkheden tot vermaak en je ziet dat de prijs meevalt.

Ik denk overigens dat de crisis ook aandeel heeft in het zakken van pay-tv. Ook Nederland begint de gevolgen te merken. Pay-tv is nou niet bepaald iets noodzakelijks en kan makkelijk worden geschrapt.
Wij hebben hier ook Ziggo zakelijk, qua internet inderdaad niks te klagen. Echter de telefonie zijn we niet vaak te vreden.

Vaak slechte verbinding, lijnen die wegvallen of soms gewoon een storing van x aantal minuten waardoor je gewoon niet bereikbaar bent.
Voorheen zaten we bij KPN, weinig tot nooit problemen mee gehad.

Ik moet wel toegeven dat Ziggo hier wel aan werkt, want het wordt wel steeds minder dan voorheen
Ik zou mijn telefonie ook nooit via Ziggo regelen. Een fatsoenlijke SIP trunk (of account) is waarschijnlijk goedkoper en zeer zeker veel flexibeler, en dat kan zakelijk grote voordelen bieden. Ik heb zelf gewoon een Asterisk server staan en neem een SIP trunk af en heb nooit problemen met telefoon.

Ik heb Ziggo Zakelijk nu een kleine 2 jaar en ik ben zeer tevreden. Behalve dat het stabiel is, is de helpdesk ook zeer goed bereikbaar en voorzien van kundige mensen. Het enige is dat er wel erg vaak s'nachts aan het netwerk geklust wordt met telkens enkele minuten downtime en dat is lastig met het maken van de nachtelijke backups, maar goed, daar valt mee te leven...
Bij on op kantoor hebben wij al meer dan 2 jaar Ziggo zakelijk omdat ADSL/SDSL maar 2mbit down/up is en glasvezel niet beschikbaar is.

Wij hebben 120/10 + 2 telefoonnummers + Analoog TV.

Wij gebruiken de TV aansluiting niet! Het is belangrijk om te weten dat Ziggo zakelijk exact hetzelfde is als Ziggo Prive, met 2 verschillen.

1. Veel beperkter telefoonondersteuning. De klantenservice kan en mag vele minder dan bij Prive en ze zijn minder goed bereikbaar:

Openingstijden klatenservice Zakelijk
Maandag tot en met vrijdag 08:00 - 20:00 uur
Zaterdag 10:00 - 17:30 uur

Echter met veel dingen kunnen ze je uitsluitend helpen van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00

Openingstijden Klantenservice Prive
Maandag tot en met vrijdag: 08.00 - 22.00 uur
Zaterdag en zondag van 09.00 - 22.00 uur

2. Veel snellere service als iets kapot gaat. Hoewel het bij Prive 1 a 7 werkdagen kan duren voordat er een monteur aanwezig is, sturen ze bij zakelijke klanten soms dezelfde dag en meeste binnen 2 dagen een monteur.


Een andere grote nadeel van Ziggo zakelijk is de zeer beperking aan telefoondiensten. Je kunt bijvoorbeeld niet op afstand je doorschakelen regelen.

Wij meten een uptime van 99,72% gebaseerd op een meeting elke minuut voor de afgelopen 24 maanden. De grootste downtime is 14 uur geweest! Maar op het algemeen valt de downtime mee.


Persoonlijk zie ik liever een 60/20 abonnement ipv 120/10, voornamelijk omdat je als Zakelijke klant meer en vaker backups maakt en meer te maken hebt met servers op een datacenter. Hierdoor is upload veel belangrijker dan bij Prive aansluitingen.

edit: Kan iemand mij aub uitleggen waarom mijn reactie gemarkeerd staat als ongewenst? Zodat ik in de toekomst een betere bijdrage kan leveren aan Tweakers.net

[Reactie gewijzigd door Lisadr op 20 juli 2012 11:08]

edit: Kan iemand mij aub uitleggen waarom mijn reactie gemarkeerd staat als ongewenst? Zodat ik in de toekomst een betere bijdrage kan leveren aan Tweakers.net
Geen idee... Ik heb je omhoog gemod want je vertelt een relevant en zinnig verhaal.... Ik verbaas me wel eens vaker over het mod-gedrag van sommige Tweakers...
Denk dat sommige mensen modden zien als "Mee een - Mee oneens" of "Like - Unlike" ipv "In hoeverre is dit een relevante reactie en in hoeverre levert het een bijdrage aan het nieuwsartikel"
Anoniem: 458955
20 juli 2012 10:40
Opvallend is dat het aantal pay-tv-abonnees ondanks de introductie van betaalzender HBO in het afgelopen kwartaal is afgenomen tot 940.000; een kwartaal eerder waren dat er nog 7000 meer.
940.000 Pay-tv kijkers terwijl Ziggo 2.9 miljoen subscribers heeft ?
- The number of subscribers to the All-in-1 bundle grew by 34,000 to 1.4 million
- The number of digital TV subscribers increased by 20,000 to 2.2 million
- The number of TV-only subscribers decreased by 18.4% compared with the same quarter last year, to a total of 1,080,000The number of subscribers to digital pay TV at June 30 increased by 5.0% to 940,000 compared to the prior year. In the second quarter, the number of digital pay TV subscribers decreased by 7,000 to 940,000 versus a 25,000 decline in the same quarter last year. Similar to 2011, a certain number of subscribers cancelled their monthly subscriptions following the end of the football season. However, the quarterly decline was mitigated by new subscriptions to HBO.
Er worden geen aantallen HBO/VoD genoemd in het rapport, het is 1 grote vergaarbak van digital pay tv, wat ook normale abonnementen omvat.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 458955 op 20 juli 2012 10:45]

Pay-tv zijn de extra diensten (betaal tv) die Ziggo aanbiedt buiten de standaard abonnementen denk ik
Anoniem: 103465
20 juli 2012 10:56
De extra zenders zijn gewoon te duur (vaak 15 euro voor 3 zenders HBO of eredivisie) en qua abonnement is ziggo ook vrij duur.

Ook een avond weekend of vrij bundel is alleen voor vaste nummers.
Bij KPN zit mobiel daar ook bij in en bij ziggo dus niet. en dat terwijl de prijs per minuut
gelijk is.
Hoe kun je enkel analoge tv afnemen bij ziggo? Volgens mij krijg je altijd ook een digitaal signaal. Of je dat dan gebruikt is een tweede.. Of tellen ze het gebruik van het digitale signaal? Ik heb zojuist een abbo afgesloten, maar hoef geen digitaal, maar het zit wel bij het abbonement in. Echter ik heb geen digitale decoder genomen, telt dit nu als analoog of digitaal?
"Digital television RGUs equals the total number of standard TV subscribers who have activated a smart card as at the end of the periods indicated"

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee