Tweaker krijgt Slowaakse Ziggo GO-app in Nederland werkend op Android TV

Wat doe je als je telecomprovider een Android TV-app nog niet in Nederland heeft uitgebracht, terwijl er wel een versie voor de Slowaakse markt beschikbaar is? Dan probeer je die Slowaakse app werkend te krijgen voor je Nederlandse abonnement natuurlijk.

Dat is precies wat Tweaker Skit3000 heeft gedaan. Door een meubelverschuiving in zijn woonkamer had hij geen toegang meer tot zijn coaxaansluiting. Eerst streamde hij via een Chromecast de Ziggo Go-telefoonapp naar zijn tv. "Het nadeel hiervan is alleen dat je altijd je telefoon moet gebruiken om van zender te wisselen en dat de verbinding best vaak wegvalt", schrijft Skit3000 aan Tweakers.

Dus kocht hij een Android TV om de normale app daarop te sideloaden. Ook dit bleek echter niet ideaal; door de touchscreen-interface van de Go-app was een muis nodig om te navigeren. "Ik ben toen zelf maar aan het hobbyen geslagen."

Naast de Ziggo GO-app is er namelijk ook een Horizon GO-app van moederbedrijf Liberty Global. Deze werkt in alle landen waar het moederbedrijf tv aanbiedt. Die app werkt dus ook in Nederland. Bij het starten van de app moet je kiezen in welk land je woont, waarna je kunt inloggen, schrijft Skit3000. Nou is Ziggo bezig met een Android TV-versie van de Ziggo GO-app, maar die is nog niet beschikbaar. Misschien kunnen andere gebruikers echter wel al gebruikmaken van de Horizon TV-app, bedacht de Tweaker.

Dat bleek inderdaad zo te zijn. UPC-klanten in Slowakije kunnen sinds december vorig jaar een Horizon TV-app downloaden. Wie denkt die app te kunnen downloaden om meteen tv te kunnen kijken, komt echter bedrogen uit. Daar moet eerst wat aan getweakt worden, want de enige optie die je standaard krijgt, is om in te loggen met een Slowaaks UPC-account.

Wat graafwerk in het apk-bestand was dus nodig. Uiteindelijk bleek het bewerken van een waarde in de apk tot gevolg te hebben dat de app het Nederlandse aanbod laat zien. Skit3000 moet nu nog steeds Slowakije als land kiezen, maar kan daarna wel gewoon met zijn Ziggo-account inloggen.

"De app ziet er goed uit", schrijft Skit3000. "In het Engels is hij ook goed bruikbaar. Alle zenders zijn Nederlands en ik kan met mijn afstandsbediening wisselen tussen de stations. Het enige wat niet goed lijkt te werken, is het 'films & series'-overzicht. Dit laat nog steeds de Slowaakse films en series zien, en kan ik dus niet bekijken."

De Tweaker is niet van plan om de bewerkte apk publiekelijk beschikbaar te stellen, maar zegt wel dat het niet lang duurde om de mogelijkheid te ontdekken. Hij heeft ook schermafbeeldingen en foto's van de app doorgestuurd om te laten zien hoe die eruitziet.

De afbeeldingen van Skit3000. De screenshots laten geen tv-beelden zien, vermoedelijk vanwege drm.

Door Hayte Hugo

Redacteur

19-03-2019 • 14:35

385 Linkedin

Submitter: Skit3000

Reacties (385)

385
384
79
25
9
296
Wijzig sortering
Ik kan bevestigen dat het werkt. Het is eigenlijk te simpel voor woorden. In de APK staat een URL met daarin een paar variabelen. De naam van de variabelen en de waarde waarmee je die moet vervangen zijn bijna letterlijk in de eerdere comments al vermeld (zet er een paar underscores voor en achter om het jezelf gemakkelijker te maken).

Zo te zien kan je trouwens ook gewoon de strings.xml resource bestanden aanpassen om de interface Nederlands te maken.

Edit:
Iets minder cryptisch.
Met de APK easy tool werkt het goed. De APK als gewone archive uitpakken zoals met 7zip is niet voldoende.
Met Notepad++ kan je gemakkelijk in alle bestanden van de decompiled APK directory zoeken naar country tot je een https URL vind.
De variabelen in de URL (de woorden met underscores) zijn in dat bestand (met Notepad++) te vervangen door andere waardes. Je krijgt dan https: //intercept-horizon-url.net/oesp/v2/NL/eng/
Met APK easy tool kan je dat vervolgens weer compilen tot APK.

Voor Engels hoef je de strings.xml niet aan te passen, je kan in de app bij de instellingen ook de taal op Engels zetten. Dan moet je natuurlijk wel weten hoe je in het Slowaaks bij de instellingen komt, ik geloof dat het "Ustawienia" is.

Ik stond trouwens op het punt om de hoop op een oplossing vanuit Ziggo op te geven en over te stappen naar een andere provider. Maar nu ik deze app heb gezien lijkt dat toch niet nodig. De app lijkt gewoon echt goed te werken.

[Reactie gewijzigd door datzegikniet op 22 maart 2019 18:23]

Ik heb inmiddels de strings.xml compleet vertaald naar NL.
Nu alleen nog de juist variabelen vinden, tot dusver alleen
"https://intercept-horizon-url.net/oesp/v__oesp__version__/__country__/__service__lang__/" gevonden maar ik weet niet of dat het juiste is en zo ja wat ik daar dan moet invullen.
de variabelen komen uit de e.smali in de dezelfde folder als de c.smali maar ik ben nog ook nog aan het klooien
in welke folder is dat?
Dit is de link naar Ziggo go. https://android-api.horizon.tv/oesp/v2/NL/eng/android.
Country:NL service lang: eng.
Poe het is gelukt! Bedankt allemaal!
Terracide, werkt het exact als datzegikniet heeft beschreven...ik blijf niet kunnen inloggen.....mis ik nog wat?
Ik kan bevestigen dat de door datzegikniet beschreven methode 100% werkt.
Ik heb de url aangepast en de app opnieuw gecompileerd echter als ik deze start op mijn shield tv dan vliegt deze er ook gelijk uit. Enig idee hoe dat kan? De orinigele kan ik wel installeren.

In de c.smali heb ik deze url

https://intercept-horizon...ntry__/__service__lang__/

vervangen door

https://android-api.horizon.tv/oesp/v2/NL/eng/android

Zijn er nog bepaalde opties die aan moeten staan bij het opnieuw compileren van het aangepaste bestand?
Dag Barbapapa720,

Ik heb de betreffende url in de c.smali vervangen door:

https ://intercept-horizon-url.net/oesp/v2/NL/nld/

[Reactie gewijzigd door jan66 op 3 mei 2019 12:03]

Ja het is precies zo als hij zegt, de URL in de c.smali moet je aanpassen. Wat je even kan doen is je opnieuw compilede en signde APK gebruiken als bron voor Easy APK. Deze decompilen, en kijken of jouw verandering ook daadwerkelijk in de APK zit, want ik had ook al een keer dat ik het niet goed deed.
Idd dat was het geval. Bedankt
je hebt het over c.smali maar dat bestand komt letterlijk 100 keer voor in de APK file
je moet Notepad++ downloaden, dan kiezen voor "zoeken in bestanden" de decompilede APK directory kiezen en dan laten zoeken op de URL die hierboven is genoemd want die komt maar 1x voor.
als ik op android-api.horizon.tv zoek
krijg ik 3 hits
regel 672, 679, 686
laat maar gevonden en werkt

[Reactie gewijzigd door stefanxxx511 op 23 maart 2019 20:57]

Hee! Ik heb ander half uur zitten klooien maar krijg het niet voor elkaar. Zou je hem willen mailen? Frederic.leunissen@ gmail.com

Ik zou je eeuwig dankbaar zijn! :)
is de aangepaste apk niet te delen met ons. heb jammer genoeg niet de kennis zoals jullie die hebben.
ik denk dat het verspreiden wel illegaal is...
je mag hem ook stiekum naar mij mailen haha neliz_01@hotmail.com
kan helaas de horizon tv niet meer downloaden iemand misschien nog een andere link daar naar toe
nederlands zit er niet in dus je zou dan alle waardes zelf moeten gaan intikken, naar engels is simpelweg te fixen door de strings.xml uit value-en over de strings.xml in value-sk te kopieren...

Als je dan slovakia kiest al land in de eerste stap krijg je alsnog gewoon engelse interaface
Kun je dan misschien niet vertellen wat je gedaan hebt voor de mensen zonder enige kennis zoals ik _/-\o_
Hoe heb je dit kunnen vinden. Ik zit al 2 dagen te grasduinen in Android studio maar kom er echt niet uit. Nog steeds niet. Ik zie nergens een url welke wordt opgebouwd uit variabelen.

De enige die ik ben tegengekomen is:
upc.d2.sc.omtrdc.net

Edit: Ik stop ermee. Wacht wel op Ziggo.

[Reactie gewijzigd door El Polo Diablo op 22 maart 2019 14:34]

Waar staat die url dan want ik zie alleen maar wat staan in de strings.xml van de values, maar in de values-en staat die helemaal niet. Kan je niet gewoon de strings uit de values-en eroverheen zetten?
Blijkbaar doet Android studio ook niet decompile. Ik zat als een malle in de classes te zoeken naar verwijzingen.
HELD. dankjewel. Op deze laptop werkt de emulator niet helaas. Morgen ga ik het testen.

Ik zat in hetzelfde schuitje. Heb al 2 maanden NLziet afgenomen voor boven maar dat werkt ook weer niet zo lekker met terugkijken e.d.
Met deze URL https: //intercept-horizon-url.net/oesp/v2/NL/eng/ kan ik niet inloggen. Invalid username or pw, en ja ze zijn goed ingevuld. Klopt de spatie na https: trouwens? Zou fantastisch zijn als het zou werken , totdat Ziggo met de app komt. Mvg
De spatie is om te voorkomen dat het een link wordt, die hoort er dus niet bij. Je kan beter niet méér vervangen dan de variabelen (de stukjes van de URL met underscores). Als je de volledige URL simpelweg kopieert en plakt dan heb je kans dat je extra karakters (die vaak niet zichtbaar zijn) mee kopieert waardoor de code niet meer werkt.

[Reactie gewijzigd door datzegikniet op 22 maart 2019 21:19]

Thanks, gedaan zoals datzegikniet heeft voorgesteld, nog steeds niet werkend. Terracide nog een tip?

[Reactie gewijzigd door Jooppoelman op 23 maart 2019 10:16]

never mind

[Reactie gewijzigd door ricods op 23 maart 2019 22:56]

Ik heb het helemaal werkend! Stuur mij voor meer informatie een mail.

[Reactie gewijzigd door TCR1957 op 24 maart 2019 21:44]

Hallo,
Ik heb een xiaomi mi bos s en zou ivm een verblijf in Spanje graag de horizon app op mijn box hebben.
Is het mogelijk dat je mij de app stuurt?

Vr gr
Jangeheim01@gmail.com
Hoi,

Zou je mij kunnen vertellen hoe ik de ziggo go op mijn Android tv krijg want ik zie heel veel info door elkaar.

Alvast heel erg bedankt.

Gr. Gil
Zou je mij even kunnen contacten? Ik kan je geen bericht sturen volgens tweakers.
als je wilt delen, mag je het apk bestand sturen naar
arancohester@gmail.com
Alvast bedankt.
Hoi met Willem kun je mij ook het apk bestand sturen.
Het is voor een xiaomi mi box s
Mijn e-mail adres
willemkwast@home.nl
Al vast hartelijk bedankt.
Gr Willem
Zou je mij de apk willen mailen???

ed.kenro@gmail.com

Alvast Bedankt !!!!
Hoi wil jij me een mail sturen voor de go

Greetz rene
Heeft iemand een idee hoe het zit met die movies en series? Het is toch gek dat ie die in het slowaaks doet, ik zie niet echt een verwijzing in de strings.xml. Iemand een idee waar ie dat vandaan haalt?
hier is dat ook het geval, heb je dat inmiddels al goed gekregen toevallig
Daarvoor zou je de variabele op nog een andere plek moeten aanpassen. Makkelijker is om hem dan iets eerder te vervangen zodat hij overal de goede country gebruikt. Zie: datzegikniet in 'geek: Tweaker krijgt Slowaakse Ziggo GO-app in Nederland wer...
Je kan /eng/ nog vervangen voor /nld/ om Nederlandse programaminfo te krijgen.

Het gekke zelf vind ik nog dat sommige onderdelen na vertaling nog steeds Engels zijn en dat hij de films en series van Slowakije ophaalt. Die API call zie ik nergens echt terug namelijk. Maar ach, ik ben meer dan tevreden met de huidige oplossing.
Kun je mij vertellen of dit nog steeds werkt? Heb alle aanwijzingen perfect opgevolgd maar ik krijg maar geen verbinding.
Werkt dit ook als je geen internet van Ziggo hebt?
Beetje late reactie, maar ja dat werkt prima :)
Ik heb de app werkend maar kan in de app bij instellingen niet vinden hoe ik de taal in het Engels krijg heeft u misschien een oplossing voor mij ?
Denk dat de app nu door Ziggo wordt geblokt
Heb je toevallig een aangepaste apk versie, die meteen werkt.
Ik ben erg slecht in zulke dingen aanpassen
Net ook even geprobeerd, hier draait hij inmiddels :)
De APK is nog te downloaden op: https://filebin.net/25gqk...android.tv.apk?t=3hi3pb8m
:)

[Reactie gewijzigd door mpx200_05 op 24 maart 2019 07:58]

doe ik door het bestand te rename? want dan blijft het gewoon een zip
Ik kon hem zo openen.. maar als dat werkt ook prima :)
Als ik op deze link klik krijg ik allen te zien "not found"
Link is niet meer beschikbaar
is dit al de aangepaste versie dan?
Nope, zelf even knutselen nog.. ik kon hem via eerder geposte links niet downloaden dus ben gaan zoeken en deel hem even voor de mede-tweakers
Het is gelukt inmiddels
Blijkbaar hebben ze overal de APK van de Horizon TV app weggehaald. Op https://apkcombo.com/ kan je de APK niet downloaden enkel naar de Google Play gaan. En de link naar filebin.net werkt ook niet (meer?). Iemand nog ergens de originele APK beschikbaar?

P.S. ook op andere APK download sites is de APK niet meer te vinden
https://apkplz.net
https://apkpure.com
...

Ik denk dat Ziggo het "probleem" nu op deze manier probeert aan te pakken :(

[Reactie gewijzigd door Skalle op 29 maart 2019 23:39]

Probeer eens: https: //download.dlapk.org/?apkid=com.lgi.orionandroid.tv&ver=1.0.0&server=humpie

[Reactie gewijzigd door datzegikniet op 30 maart 2019 06:32]

Die laatste link werkt nog. Bedankt.
Ik heb net gecontroleerd of Movies en Series ook in het Nederlands zou moeten kunnen werken op deze manier en dat blijkt inderdaad het geval:
http://geekpic.net/pm-9WZ1HW.html
http://geekpic.net/pm-ZKWIQN.html
http://geekpic.net/pm-5SLWEQ.html
http://geekpic.net/pm-2SU30V.html
http://geekpic.net/pm-ZLVCMH.html
Zelf gebruik ik nooit movies en series en heb daar geen abonnement op, dus heb ik verder niet getest of het ook werkt. Maar ik zie geen reden waarom het niet zou werken.

Dit bleek ook best simpel. De app haalt bij het opstarten een json file op met daarin een lijst van "countries". Elk element van die lijst heeft een "name", "code" en "languages". Simpelweg de code vervangen door "NL" bleek genoeg (in bovenstaande screenshots heb ik ook de "name" vervangen door "Nederland"). Grote kans dat de eerdere wijziging nu niet eens meer nodig is, maar dat heb ik verder niet getest.
Ok koel! Heb je de SK in NL veranderd? Want dat lijkt niks te doen. Sowieso zit de landcode van nederland er al in en heeft elk land dezelfde ISO code wat ik ook wat vaag vind.

[Reactie gewijzigd door terracide op 25 maart 2019 10:08]

Als je naar één van die woorden zoekt (bijvoorbeeld "languages") dan zal je zien dat ze alle drie op twee plekken vlak achter elkaar gebruikt worden. Ergens in combinatie met een JsonWriter en ergens met gewoon Object en String. Als de ene het schrijven naar de json is, dan zal die andere wel het lezen van de json zijn en dan zouden we dus die moeten hebben (dus niet die met JsonWriter).

Smali bestanden bevatten Dalvik opcode. Bijvoorbeeld:
> const-string vX "naam"
> invoke-static {pY, vX} Lclass->method(arguments...)
(X en Y zijn de nummer van de registers)
Dit betekend "roep de static method van class aan met als argumenten de registers pY en vX". In dit voorbeeld is pY niet geïnitialiseerd, dus zal deze wel door de methode gezet worden, oftewel:
pY = method("naam")
Dit kan bijvoorbeeld het ophalen van een stuk text uit een lijst (map) zijn. Als je een andere waarde dan de waarde in lijst wil proberen, dan kan je dit natuurlijk testen met:
pY = "waarde"
Oftewel, in dalvik opcode:
> const-string pY "waarde"
De andere regels met const-string en invoke-static zijn dan niet perse meer nodig, maar kan je wel laten staan zodat je het later weer terug kan zetten. De volgorde is uiteraard wel belangrijk, alleen als je test code na de methode aanroep komt dan zal die test code actief zijn.

Tekst herken je aan de dubbele quotes die er omheen staan. Als je wilt zoeken naar een stuk tekst dan is het dus het gemakkelijkst als je zoekt inclusief de dubbele quotes.

Het register dat het resultaat van de methode krijgt hoeft trouwens niet altijd meegegeven te worden aan de method. Het kan ook zijn dat op de regel daarna "move-result-object pX" word gebruikt om het resultaat op te slaan in register pX.

Hetzelfde zie je ook als je zoekt op "countryCode". Je zal dan een lange methode zien waarbij heel veel variabelen in een lijst (map) worden gezet, zoals ook de tijdzone en de connectie type. Je kan op dezelfde manier hier ook een andere landcode proberen.

[Reactie gewijzigd door datzegikniet op 26 maart 2019 18:24]

Vraagje, heb je bovenstaande truuk met 'const-string pY "waarde"' maar op één plek gedaan?

Want ik zie nu in de Settings onder Country Selection wel Nederland staan, maar alle Movies & Series zijn nog steeds in het Slowaaks :+
Dan staat de string voor de taal van de service waarschijnlijk nog op Slowaaks. Dat kan je in de XML checken. Of je kan de taal in de applicatie aanpassen.
Heb het TV gedeelte werkend en snel gevonden maar hang (al uren) op het werkend krijgen van Movies & Series.
Ik heb de "name" kunnen wijzigen in via de const-string methode maar als ik de "code" wil aanpassen naar "NL" dan crasht de app. Als ik de waarde op "SK" zet dan werkt de app wel :?


Heb het inmiddels allemaal werkend :)

[Reactie gewijzigd door bastiaansmit199 op 8 mei 2019 17:26]

Waar kan ik vinden wat je bedoelt met 'op deze manier'?
Daarmee bedoel ik simpelweg een beetje zoeken naar voor de hand liggende woorden en die dan testen met andere waardes. Zie: datzegikniet in 'geek: Tweaker krijgt Slowaakse Ziggo GO-app in Nederland wer...
Inmiddels heb ik de App helemaal werkend en in het Nederlands, ik heb de app ook geïnstalleerd op mijn FireTV Stick en werkt ook daar perfect! Dus of je nou een Android TV of FireTV apparaat hebt het werkt! :)
Heb jij de files misschien?
Welke regels/elementen/termen heb je precies aangepast? ik krijg wel alles in het Engels en kan de films en series vinden en bekijken als ik ze zoek maar onder series and movies zie ik allemaal Slowaakse meuk. HBO is ook niet zichtbaar overigens, bij jou wel?
Werkt het alleen op een Android tv, of ook op Android box cq gsm.
Alleen een echte Android TV box of Fire TV, een normale android box gebruikt de standaard interface van een Tablet/GSM.
Het werkt op een mi box 3. Let op: dit is wel een android TV box.
Ik kan deze info niet terug vinden in de files
Aangezien sommige mensen inlog gegevens willen hebben voor de apk van volgens mij helemaal niet mag.

Zet ik hier de link neer voor de aangepaste apk zodat niemand zijn gegevens hoeft te geven.

Deze login is namelijk ook voor je mijn Ziggo waar al je abonnement gegevens staan.

Voor mensen die deze gegevens al hebben gedeeld geeft ik als tip wijzig je wachtwoord.

Bij deze de link

https://ufile.io/x9t3u
Waarom is het achter een paywall? Kan alleen downloaden al is een premium user ben.
Kan je het graag opnieuw delen?
En dan komt zo'n freelance journalist als Erwin Vogelaar weer even alles aan de grote klok hangen.
https://www.rtlz.nl/tech/...-android-tv-app-nederland . Vandaag de hele dag in de ticker op rtlz

Zolang je het niet bij de grote massa bekend maakt zal ziggo het oogluikend toelaten. Maar nee hoor meneer moet weer zijn 250 euro artikel geld opstrijken en daarmee het voor de rest verkloten

Ziggo gaat nu echt niet haast maken met het uitrollen van zijn eigen app. Ze zullen eerst kijken hoe ze dit actief kunnen tegenwerken. Bedankt Erwin :(
Ik weet niet of ze dit heel gemakkelijk kunnen zien.

Ik draai dit zelf op een mi box 3. Als dit niet meer werkt ga ik denk ik voor een boxje wat standaard android draait, kun je ook de gewone app installeren en streamen naar je tv.
Volgens mij heb je al een antwoord op je vraag. Jazeker kunnen ze het zien en ze hebben het dus ook al gedaan.

Maar je kan het eventueel ook oplossen met de ziggo app en dan chromecasten naar je mibox.
Ik ben ondertussen aan het zoeken naar een oplossing maar ik kan tot nu toe zelf nog niets vinden
Maar je kan het eventueel ook oplossen met de ziggo app en dan chromecasten naar je mibox.
Ik ben ondertussen aan het zoeken naar een oplossing maar ik kan tot nu toe zelf nog niets vinden
Dat chromecasten is nu net het probleem met de ziggo go app.
Je kunt daarmee wel live kijken en op sommige zenders kun ook casten als je terug wilt kijken maar bij andere zenders is dat geblokkeerd.
Ik heb nog geen mogelijkheid gevonden om dat te overrulen.

Ik zat zelf of aan de browser oplossing te denken of aan het installeren van de ziggo go app (maar als ik het me goed herinner was daar iets nodig voor orientation en ik meen ook dat ik daar iedere keer opnieuw in moest loggen
De Slowaakse Horizon Go Android TV APK is hier te vinden: https://apkcombo.com/apk-...lgi.orionandroid.tv&gl=SK.

Overigens nog niet gelukt om de APK aan te passen.

[Reactie gewijzigd door Jazzle op 19 maart 2019 23:07]

Voor mensen op windows, je kan de APK decompilen met APK Easy Tool
Ben aan het uitzoeken wat er gewijzigd moet worden, maar is er al iemand die weet wat er gewijzigd c.q. aangepast moet worden? Stel deze vraag om te voorkomen dat het wiel meerdere keren wordt uitgevonden.
Ik ben al wel bezig geweest maar heb het nog niet gevonden. Als tip kreeg ik mee dat er gezocht moest worden op een string met "language" en "country".

Ik vond de tip van @schumi2004 nog wel een goede om de package te vergelijken met de nederlandse Ziggo Go app en dat wil ik dan ook gaan proberen.
So far nog niets gevonden :(
Ik ben hier veel te dom voor :( :( :(

Ik heb onderstaande class gevonden waar een verwijzing wordt gedaan naar een repository. Maar daar houdt het voor mij op. Grrr.

com.lgi.horizongo.core.activity.splash.SelectCountryActivity
Tot nu weten we dat we in de richting moeten zoeken van:
"language" en "country"

We weten ook dat het werkt in Slowakije (sk, slk, slo) en om het werkend te krijgen (na aanpassing) er nog steeds voor Slowakije gekozen moet worden.
Ook betreft de aanpassing een enkele waarde en mijn inziens moet deze te herleiden zijn naar Ziggo NL en dus te vinden in de Ziggo Go app lijkt me?

Ik zal vanavond ook eens op onderzoek gaan.

[Reactie gewijzigd door schumi2004 op 21 maart 2019 11:43]

Ik ben ook al aan het zoeken geweest, nog niet de jusite waarde kunnen vinden. Het snelst zoekt met notepad++ en dan een hele folder doorzoeken op een steekwoord.

[Reactie gewijzigd door milenko79 op 21 maart 2019 12:32]

Ik heb het helemaal werkend! Stuur een mailtje als je meer informatie wilt.
Ik zou graag een mailtje van je ontvangen
Ik heb het helemaal werkend! Meer informatie? Stuur mij een mail.
ik kan u geen bericht sturen. Kunt u mij een werkend apk bestand sturen?
Hoi Tim
Kunt u mij een werkend apk bestand sturen want ik kom er niet uit met de uitleg op het forum :) ?
hi Tim,

ik stuur je ook ff een mailtje, is dat ok ?
kan je mij ook sturen dank!
kevinfungwm2@gmail.com
Je mag deze sturen naar arancohester@gmail.com
Alvast bedankt.
Hoi ik wil hem ook graag kan u mailtje sturen?

Mvgr René
@rene72 ik weet niet precies wat je wilt maar die horizon app daar heb je niet veel meer aan.
de ziggo go app kun je gewoon downloaden uit de app store en voor de browser versie kun je gewoon naar ziggogo.tv surfen.

(en het is niet zo zinvol om twee keer dezelfde vraag te posten)
Zou je 'm mij ook kunnen sturen? suheyl.karakas@gmail.com
Alvast bedankt!
kan je mij helpen please snap er geen donder van ik heb Ziggo abbo en een fire stick
misschien wil je mij de aangepaste APK sturen????
bob76@hotmail.nl
Thanks. Binnenkort maar eens knutselen.
Top thanks.
Deze ga ik ook eens proberen.
Iemand nog tips over welke waarde ik veranderen moet om het NL aanbod zichtbaar te krijgen?
Als het me lukt laat ik het weten.
weet iemand wat te veranderen?
volgens mij kan je die apk niet decompilen
nevermind

[Reactie gewijzigd door El Polo Diablo op 20 maart 2019 14:16]

Ben aan het uitzoeken wat er gewijzigd moet worden, maar is er al iemand die weet wat er gewijzigd c.q. aangepast moet worden?
Ik heb het helemaal werkend! Stuur een mail als je meer informatie wilt.
-deleted-

[Reactie gewijzigd door Marcel888 op 28 april 2019 14:46]

Whoops, 404

Page not found
Ziggo doet hier zo gigantisch lang over. De AppleTV app zou al ergens in 2016 in ontwikkeling zijn gegaan, maar in 2019 is er nog niet eens een beta.
Idem voor de AndroidTV variant. Fijn dat er toch nog mensen (tweakers) zijn die het heft in eigen hand nemen.
Idem voor de AndroidTV variant. Fijn dat er toch nog mensen (tweakers) zijn die het heft in eigen hand nemen.
Tweakers doen dat allang. Je kan bijvoorbeeld in Kodi 'gewoon' TV kijken en opnemen met een TV backend met DVB-C tuner en optioneel een smartcard. Als je geen behoefte hebt aan een uploadsignaal ('interactieve TV') dan is dit voldoende, en het integreert netjes in Kodi naast bijvoorbeeld Netflix en je eigen media. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 20 maart 2019 10:27]

Welke tuner gebruik je hierbij icm android tv?
Ik gebruik een HDHomeRun, kan ik het ook meteen op m'n tablet kijken (en in theorie opnemen).

Het (kleine) kastje heeft 4 tuners ingebouwd (een DVB-C input) en ik kan dus op m'n shield (en 2 tablets en 1 kanaal opnemen tegelijkertijd) nu TV kijken.
Bij NPO1,2,3 geeft die mooi het programma/EPG informatie weer, maar bij een flink aantal kanalen niet, wat eigenlijk erg jammer is.

Het opnemen verloopt ook nog niet heel vlekkeloos i.c.m. m'n UbuntuServer, maar dat is ook niet geheel ondersteund (en ik heb er de tijd niet voor).
Daarnaast heeft de HDHomeRun (die ik heb) geen CI+ ingang, dus kan ik alleen de 'gratis kanalen' zien. Maar aangezien er glasvezel-TV binnenkomt die lokaal omgezet wordt naar COAX, is dat geen probleem (die bevat ook de commerciele zenders).
Daarnaast heeft de HDHomeRun (die ik heb) geen CI+ ingang, dus kan ik alleen de 'gratis kanalen' zien.
Daar zijn ook oplossingen voor. Je moet een goedkope USB cardreader combineren met OSCam. Hier een voorbeeld van een handleiding.

Lang geleden heb ik ooit omschreven hoe dit met MediaPortal kon worden gedaan. Er staat technisch niets in de weg om het nu nog steeds op deze manier te doen met andere software. Wel leuk om te zien dat er in 9 jaar eigenlijk weinig verandert op 'klassiek' digitaal TV gebied. :P

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 20 maart 2019 08:43]

Hmm. Bij Ziggo is tegenwoordig ook de CI+ module gekoppeld aan de kaart en v.z.i.w is die niet door een USB apparaat uit te lezen.

Voor SatTV (of andere providers) werken zulk soort trucjes al sneller wel, maar het blijft dan een soort grijs gebied vziw.
Bij Ziggo is tegenwoordig ook de CI+ module gekoppeld aan de kaart en v.z.i.w is die niet door een USB apparaat uit te lezen.
Volgens dit topic ligt het aan het gebied waar je woont. Als dat voormalig Ziggo gebied is (voor het samengaan met UPC) dan kan je een Irdeto CAM+ module krijgen met een Irdeto smartcard. Een Irdeto smartcard zou gewoon bruikbaar zijn in goedkope (specifieke) USB cardreaders.

Nadeel is dat je huur moet betalen voor de CAM+ module. Aparte smartcards bestellen zit er niet meer in. Natuurlijk blijven bestaande smartcards werken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 20 maart 2019 15:18]

[...]
Tweakers doen dat allang. Je kan bijvoorbeeld in Kodi 'gewoon' TV kijken en opnemen met een TV backend met DVB-C tuner en optioneel een smartcard. Als je geen behoefte hebt aan een uploadsignaal ('interactieve TV') dan is dit voldoende, en het integreert netjes in Kodi naast bijvoorbeeld Netflix en je eigen media. ;)
Ik heb Dreambox >Kodi DSplayer + MadVR +DVBlink of VU+ addon= Ziggo tv.
Of: Dreambox > OpenWebif > MPHC+MadVR =Ziggo tv.
Ik ben ondertussen maar naar een andere provider overgestapt aangezien Ziggo er zo belachelijk lang over doet.
Ik heb meerdere keren contact op genomen om te vragen wanneer de Android TV app komt. maar hier kunnen ze dan niet veel over zeggen.

Wel heel tof dat iemand zelf aan de slag is gegaan. _/-\o_ een echte Tweaker!

[Reactie gewijzigd door Joshua... op 19 maart 2019 16:23]

Hebben andere aanbieders wel een Android tv app dan? Ik heb er nog geen kunnen bespeuren in de play store
Ik zit aangesloten op glasvezel van TriNed, hier komt uit het modem een COAX aansluiting die ik kan splitten en omzetten naar IPTV.
Zonder die onzin met CI+ modules...

Ik kan dus met Kodi (AndroidTV) m'n lokale IPTV streams kijken (of IPTV vanuit een andere provider, al is dat grijs gebied)
Moet overigens wel een CI module hebben als ik aanvullende zenderpakketten wil.
Ziggo doet hier zo gigantisch lang over. De AppleTV app zou al ergens in 2016 in ontwikkeling zijn gegaan, maar in 2019 is er nog niet eens een beta.
Idem voor de AndroidTV variant. Fijn dat er toch nog mensen (tweakers) zijn die het heft in eigen hand nemen.
Mee eens. Ziggo heeft de apps al lang geleden aangekondigd. Het zou op z'n minst goed zijn als ze af en toe de voortgang melden (en bijvoorbeeld wat de uitdagingen zijn). Maar complete stilte rondom een lang geleden aangekondigde app is gewoon niet goed.
De app is al lang klaar, de reden dat ze deze niet releasen heeft te maken met de extreem povere kwaliteit van hun mediaboxen, ze zijn bang dat mensen massaal overstappen op een androidtv of appletv apparaat en erachter komen dat die vele malen beter werken, krijg die mensen dan maar weer eens terug naar je eigen gesloten horizon systeem.

Laat wel weer zien wat voor een bedrijf het is.

* blouweKip vind het jammer dat de ACM vroeger KPN de glasvezelmarkt heeft laten slopen en dat hij daarom geen andere keuze heeft dan ziggo.
Ik ben het met je eens dat die mediabox rampzalig slecht is (traag, energievretend en instabiel). Je bent helaas niet de enige die eigenlijk geen andere keuze heeft dan Ziggo. Ze zijn een soort monopolist, en daar gedragen ze zich ook naar.
Idd, wat een rommel is dat. Maar ik blijf bij Ziggo omdat ik nog geen andere aanbieder heb gevonden waarmee je begin gemist hebt.
De vraag is waarom Ziggo dat een probleem zou vinden? De mediabox downloadt streams en dat doet de App ook. Ook al gaat er COAX in, het is in feite een 2e kabelmodem. Er wordt geen gebruik gemaakt van een DVB-C tuner in de horizonbox.

In de winter is de horizonbox wel fijn, want het is net alsof je een open haard hebt en je kunt lekker in de warmte zitten van dat ding, of hij nu aan of uit staat. Geweldig toch?
Ik zit in de testgroep van deze app en deze is nog niet afgerond. De app is ook nog niet klaar..
Even geduld nog!
Voor de geinteresseerden, hier http://s000.tinyupload.com/?file_id=47700383313412457394 kan je de apk downloaden in het Nederlands (in het opstartscherm voor SLOVAKIA kiezen).
Hier was ik naar opzoek!
Welke versie is dit? 4.18.7?
als je hem installeert dan staat er versie 1.0.0 Wat is het verschil tussen deze versies?
Werkt app uit de link hierboven bij jullie? Moet je nog wat veranderen of werkt het out of the box? Ik krijg helaas de foutmelding er is een probleem opgetreden bij het afspelen van de stream.
Ja, zie de posts hierboven. Ziggo heeft dat een paar dagen geleden geblokkeerd
Interessant, ga ik zelf ook maar eens naar kijken want ik denk dat ik al in een kist lig voor Ziggo eindelijk zelf eens met die app uitkomt...

Echt ongelooflijk hoe lang ze er al mee bezig zijn. Of in ieder geval zeggen ermee bezig te zijn, want dit duurt al jaren.

Grootste uitdaging lijkt het uberhaupt downloaden van de originele apk te worden, standaard manieren lijken niet te werken... vanavond maar eens vanaf mijn androidtv proberen ;)

[Reactie gewijzigd door m0ridin op 19 maart 2019 15:24]

Waarschijnlijk hebben ze die app al zo goed als af. De enige reden waarom het hier niet wordt uigerold is een hele simpele: geld.

Als iedereen een Android TV aan zijn TV gaat hangen, dan kan Ziggo die (waardeloze) tv-kastjes niet meer verhuren en levert het dus minder geld op. Ziggo zal eerst die Mediabox Next er doorheen drukken voordat ze misschien een keer die app gaan lanceren. (en waarschijnlijk met een limitatie komen dat Apple/Android TV alleen te gebruiken is als je een duur pakket met Mediabox hebt)
Het zijn 720p streams in de app.
Dat is voor mij al voldoende. Met de huidige onzin die er op TV is hoef ik ook geen Full HD (meer). Als ik Full HD content wil, dan stream/download ik die content wel. Of dat nu legaal is of niet.

Dat is ook de reden waarom ik thuis gewoon een "simpele" internetlijn heb liggen.
Ik denk juist dat Ziggo meer klanten gaat krijgen als ze die Android TV app releasen. Er zijn naast Android Tv / Apple TV user toch genoeg mensen die daar nog niet mee bezig zijn, lijkt me?
Probleem is dat men een account gaan delen, waardoor er dus bijvoorbeeld 3 mensen op mijn account TV kunnen kijken. Ziggo loopt dan juist inkomsten mis.

Als ik twee mensen zonder Ziggo aansluiting mijn inlog geef, loopt Ziggo minimaal 2 x 18.70 mis, en dat zal nog veel meer zijn als er extra zenderpakketten worden afgenomen.
Slowaaks play store account aanmaken en dan via de browser downloaden, maar sneller is een apkmirror site te pakken.
Die apkmirror valt nogal tegen, vond alleen een apkure link maar die weigert te downloaden (device not found of andere errors) en andere apk mirrors leveren allemaal de telefoon versie op. Vandaar dat ik dacht het vanaf de tv zelf te proberen..

Slowaaks playstore account aanmaken is misschien ook een optie ja, eens kijken of dat makkelijk te doen is. Tnx voor de tips iig.
Tnx, maar zoals ik hierboven zei, de apkpure.com linkt wil niet downloaden...
Godsamme,

Ik dacht dit gaat ff een kwartiertje duren, maar ik kan toch echt die url net vinden. Na het decompilen gezocht met notepad+ + op 'country', 'language' en 'https', maar helaas niks dat ook maar enigzins lijkt op een url. Iemand die me nog een beetje meer duidelijkheid wilt verschaffen?

Cheers!

/Edit
Gelukt! De versie waar ik mee zat te spelen (4.16.3) heeft de URL met de variabelen niet. Dankzij het verkrijgen van de originele versie heb ik het direct voor elkaar gekregen. Ik heb niet met de 4.16.3 versie verder getest, maar ik geloof dat je bij die versie naar vc-c_c moet zoeken en de URL veranderen. Ook even je EN strings.xml kopieren naar the SK strings folder.

Dus:
 • Decompilen
 • Notepad+ + gebruiken om te zoeken naar de url met country of vc-_c
 • url veranderen
 • EN strings.xml kopieren naar de SK folder (in de APK Easy Tool decompiled map)
 • compilen en installeren

[Reactie gewijzigd door bdacier op 17 mei 2019 14:15]

Ik kon de oorspronkelijke niet meer vinden maar wel die 4.16.3. Alleen werkte de url wijzigen bij mij niet. Maar ik heb hem nu ook aan de praat:
 • Decompilen
 • Met Notepad++ zoeken naar ' const-string p0, "countryCode" '
 • Iets daaronder, onder ' move-result-object p0 ' de volgende waarde toevoegen: ' const-string p0, "NL" '. (je overschrijft hier de waarde van countryCode met NL)
 • de EN strings.xml kopieren naar de SK en/of PL folder om standaard engelse teksten te krijgen
 • Compilen en installeren
Moet je de waarde const-string p0, "NL" toevoegen? of moet deze extra erbij?
Het werkt nog steeds zoals Maart84 in zijn post aangeeft.
 • Decompilen
 • Met Notepad++ zoeken naar ' const-string p0, "countryCode" '
 • Iets daaronder, onder ' move-result-object p0 ' de volgende waarde toevoegen: ' const-string p0, "NL" '.
 • de EN strings.xml kopieren naar de SK en/of PL folder om standaard engelse teksten te krijgen
 • Compilen en installeren
Je kunt ook de zip file downloaden van een paar posts terug. Dan is hij ook in het Nederlands :-).

Er zitten 3 versies in. 1.00 4.16.3 en 4.17.6.
https://ufile.io/axietuni

[Reactie gewijzigd door danman15 op 10 juli 2019 12:00]

I LUVE YOU VERY MUCH _/-\o_
Top deze methode werkt perfect!!
Met Notepad++ zoeken naar ' const-string p0, "countryCode" '

bij welke file?
de 4.16.3 is nergens meer te krijgen. Nu alles geprobeerd, maar snap er niets meer van
ik weet het niet meer
@bdacier kan je aangeven welke versie je wel gebruikt hebt?
link zou top zijn!
Ik heb het werkende gekregen met versie 4.16.3 met de methode hierboven beschreven door @maart84

Link naar de APK:
https://apkcombo.com/en-n...lgi.orionandroid.tv&gl=SK
@elmosgot1 wil je een screenshot van de wijziging die jij hebt aangebracht delen? bij mij blijft die Poland en Slovakia tonen.

Opgelost. Selecteer Poland en login met je NL gegevens

[Reactie gewijzigd door pingpo op 19 mei 2019 16:44]

waar heb je die originele versie vandaan?
Hoi ik heb alles geprobeerd maar het lukt mij niet. Kunt u misschien de apk naar mij sturen.Als ik Compilen doe krijg ik een fout melding. Mvg
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee