Ziggo hernoemt Horizon Go naar Ziggo Go en brengt Windows 10-app uit

Ziggo heeft de Horizon Go-app naar Ziggo Go hernoemd. De app, die al eerder op Android en iOS beschikbaar was, komt woensdag uit voor computers en telefoons met Windows 10. Het bedrijf geeft verder aan dat het werkt aan een html5-versie van de webapplicatie.

Volgens een medewerker van Ziggo is de Windows-app ontwikkeld zodat gebruikers die de service op hun pc willen gebruiken, niet langer afhankelijk zijn van de verouderde Silverlight-plug-in. Omdat bij de ontwikkeling van de app gebruik is gemaakt van het Universal Windows Platform, is de app ook voor de mobiele versie van Windows 10 verschenen. Over een app voor macOS wordt niet gesproken.

Aangezien de naam van Horizon Go is veranderd in Ziggo Go, is de website op een nieuw domein gehuisvest, namelijk ziggogo.tv. De website is verder ongewijzigd gebleven, maar de Ziggo-medewerker geeft aan dat er gewerkt wordt aan een html5-versie. De huidige versie maakt gebruik van Silverlight, dat niet meer wordt ondersteund door Google Chrome.

Aan de apps voor Android en iOS is weinig veranderd. Op het hoofdscherm is niet langer een lijst met televisiezenders te vinden. Deze is vervangen door een overzicht van de programma's die op dat moment het meest bekeken worden. De televisiezenders zijn nog wel te vinden onder het tabblad 'tv kijken'.

Horizon was oorspronkelijk een dienst van UPC, dat zijn naam aanpaste toen zijn moederbedrijf in 2014 Ziggo overnam. Ziggo zet zijn eigen naam op een steeds groter aantal van zijn eigen producten. Vorige week werd bekend dat de MyPrime- en TV Royaal-pakketten vanaf januari 2017 Ziggo Movies & Series en Ziggo Movies & Series XL zullen heten.

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

09-11-2016 • 15:18

247 Linkedin

Submitter: Mixpower

Lees meer

Klantenverlies Ziggo loopt terug Nieuws van 5 augustus 2016
Moederbedrijf UPC koopt Ziggo Nieuws van 27 januari 2014

Reacties (247)

247
242
123
4
0
68
Wijzig sortering
HTML5 ben ik wel erg blij mee! Kijk nu regelmatig maar iets via de app omdat ik het vertik om Silverlight te installeren alleen maar hiervoor.

Wat ik wel vreemd vind is dat het een nieuwe app is.. waarom konden ze het niet gewoon hernoemen? Nu moet iedereen een nieuwe app downloaden.
Een nieuwe app - met de vraag of je nog steeds moet inloggen met je Ziggo account om TV te kunnen kijken...

Ik wil die app ook graag bij anderen (kinderen) installeren, maar ik vertik het om mijn Ziggo hoofd-account op hun devices te zetten. Security is ver te zoeken als je user ID en wachtwoord over meerdere devices met meerdere eigenaren moet spreiden...
Het alternatief is dat ze hun dienst vrij geven zonder login...... Dat lijkt me nog veel onwenselijker.
Waarom zou je op ziggo's eigen netwerk, op hun eigen IP adressen moeten inloggen?
Dat je dan alleen de standaard kanalen kunt bekijken, en niet de eventueel additionele lijkt me dan natuurlijk wel logisch
Omdat je maar 5 instances mag draaien tegelijkertijd.
Hier soms wel een issue, als ik aan het werk ben, en thuis de kids op de tablet, en de vrouw op de PC kijkt.

Zo nu en dan moet ik de stream dan herstarten.
Binnen of buiten het ziggo netwerk, dat maakt niet uit gelukkig, zolang je maar in NL ( lijkt ) te zitten.
Vooral dat "(lijkt)" was bij mij van toepassing deze zomer.
Ik wou deze zomer wat op tv zien toen ik in Spanje zat. VPN aan, en gaan. Netflix ook trouwens, is daar de taal en ondertitels in het Spaans, VPN aan, en weer Nederlandse ondertiteling.
Het idee van die app is nou juist dat je als abonnee overal tv moet kunnen kijken, dus ook als je niet thuis bent.
Het alternatief is dat je een extra account (of meer) aan kan maken specifiek voor Ziggo Go.
Hoezo? doet KPN ook, als je binnen KPN netwerk zit kun je ze tv kijken, je hebt de code alleen nodig om opnames enzo te plannen denk ik.
Is niet anders als analoge TV, daar zit ook geen wachtwoord op voor standaard kanalen,

Ik heb eenzelfde soort probleem. De huisbaas heeft Ziggo zakelijk dus ik heb vrij toegang tot basis low-D kanalen op mijn TV. Maar omdat er geen aparte log-in gegevens zijn kan ik dus niet op mijn laptop of PC tv kijken, en moet er een apart TV toestel voor gebruiken.
Wat is de reden dat je het vertikt om voor je kinderen aan te melden? Dit hoeft maar eenmalig en daarna kunnen ze gebruik maken van de app. Ze kunnen niet je wachtwoord veranderen oid.
Voor de Android en iOS (en Windows?) apps heb je gelijk.

Op de website moet je helaas elke keer opnieuw inloggen. Dan moet je dus bijvoorbeeld de browser je wachtwoord laten onthouden, wat een risico kan zijn.
Ok dat wist ik inderdaad niet, ik heb alleen ervaring met de app. En dat je niet je wachtwoord wilt onthouden op de website kan ik begrijpen want dat is heel makkelijk uit te lezen.
In IE11 Werkt het wachtwoord onthouden voor ZiggoGo in ieder geval niet meer is mij zojuist opgevallen.
Waarschijnlijk ivm z'n pornografische zenders :+
Anders zou iedereen gratis ziggo tv kunnen kijken?
Er moet natuurlijk wel iets van authenticatie inzitten?
geef de eigenaar de mogelijk om 1 Ziggo go account te maken. Die je kan je dan aan je kinderen etc geven.
Waarom niet gewoon aanmelden met je eigen Ziggo gegevens op de tablet van je kinderen? Je kinderen kunnen het wachtwoord niet achterhalen of veranderen. De Ziggo Go app is alleen voor TV/MyPrime.
Waarom niet gewoon aanmelden met je eigen Ziggo gegevens op de tablet van je kinderen? Je kinderen kunnen het wachtwoord niet achterhalen of veranderen. De Ziggo Go app is alleen voor TV/MyPrime.
En films bestellen moet via de pagina EN met pincode.
En via de website met automatisch inloggen kunnen ze dat natuurlijk makkelijk achterhalen, De app. zal wat lastiger worden, Maar op het moment dat het ergen staat opgeslagen kan er een manier zijn om het terug te halen.
Er is ooit aangedragen om sub-accounts aan te kunnen maken waarmee je alleen tv kunt kijken maar dus niet bij de overige accountgegevens kunt. Dit zijn ze echter niet van plan om te implementeren.
Ik durf niet te zeggen hoe het met de huidige app zit, maar bij de oude Ziggo-app (voor de fusie) werd er een token gedownload bij het inloggen. Het user-id werd wel opgeslagen, maar het wachtwoord niet.
Je kan het eenvoudig beveiligen met een wachtwoord en zelfs een pincode gebruiken. Voordat je account instellingen kan aanpassen moet je deze ingeven.

Op de Horizon.tv website kan je ook aangeven voor welke leeftijd een pincode nodig is (dacht vanaf 6 jaar), voordat je een programma kan bekijken. (Zo wordt bijvoorbeeld Friends geblokkeerd als je deze op 6 jaar heb staan op NET5, zelf geen fan btw. :9)

Dus Ziggo heeft wel degelijk aan 'security' gedacht.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 9 november 2016 20:55]

Zodra er HTML5 is zal het een appeltje-eitje worden om Smart-TV apps te maken. Waarmee ein-de-lijk je TV zelf als STB functioneerd. _/-\o_
Als ze dezelfde kwaliteit houden als de huidige silverlight streams dan zou ik je decoder nog niet het huis uit doen.

Daarnaast zijn ze echt VEEL te laat met een html5 implementatie.
Silverlight is jaren geleden al dood verklaard en netflix is bijvoorbeeld ook al een tijdje over.

[Reactie gewijzigd door mathijs727 op 9 november 2016 19:13]

Silverlight wordt anders zakelijk nog veel gebruikt.
SCCM, Lync, buildin websites van MS.

maar buiten de deur door leveranciers die kiezen liver/gelukkig voor generieke standaarden zoals HTML5.

Echter zakelijk zullen we voorlopig nog wel aan silverlight blijven hangen.
Maar voor de consument wordt 't een stuk minder vereist. Dat is voor ons toch 't belangrijkste.
Het vereist ook betere SoC's in TV's dan die nu gebruikt worden.
Huidige browsers die HTML5 volledig aankunnen zijn veel te zwaar voor huidige televisie SoC's
Dat de browsers zwaar zijn, komt door veel meer dan HTML 5 support. Fabrikanten kunnen ook een 'simpele' browser implementeren puur voor HTML 5 icm WebKit. Of open source browsers en dan de onnodige zaken droppen.
Ik gok omdat de identifier van de app niet aan te passen is, dit wel wel iets in de lijn van go.horizon bijvoorbeeld zijn. De enige manier om dat aan te passen is een nieuwe app.

HTML5 kan ik ook echt niet op wachten. De windows applicatie is voor mij als Mac gebruiker natuurlijk niet te gebruiken. En Sliverlight is so outdated... die wil je eigenlijk helemaal niet meer hebben.
Is niet outdated hoor Silverlight word nogsteeds geupdated.
Ja... alleen nog wat security patches maar geen actieve development meer sinds 2013. Verder ondersteunt zelfs de Edge browser geen Silverlight meer.
Nee ok, maar word nog wel geupdate, daarbij heb ik ook liever html5 hoor :)
Dat er updates uitgebracht worden wil niet zeggen dat het niet meer outdated is. Outdated betekent "no longer useful or acceptable : not modern or current" en dat is op Silverlight van toepassing.

Silverlight is out. Passé. Finito. Over.
Binnen een iOS app is dat wel te wijzigen. Hoe dat bij Android en Windows zit weet ik 't niet.
Anoniem: 788753
@Erulezz9 november 2016 17:22
Ik hoop dat het met HTML5 beter op Linux gaat werken. Pipelight +silverlight werkt helaas niet altijd vlekkeloos.
Het werkt vaker niet dan wel. Zo heb ik twee schermen, zodra ik wil schakelen na fullscreen komt het weer op de verkeerde monitor (niet de monitor waar ik het aan bekijken was).

Tevens werkt HWAccel niet (goed) of moet je de agent veranderen naar Windows.

Blij inderdaad als er eindelijk is overgeschakeld. :)
Krijg helaas weer de zelfde foutmelding, toch jammer. KPN en T-Mobile doen hier niet zo moeilijk over.

helaas is het niet toegestaan om video af te spelen via hdmi of airplay

Krijg dan zwarte overlay met de bovenstaande tekst, met op de achtergrond de stream.

Wie kan mij vertellen hoe dit te omzeilen?
Airplay moet je vanuit de app doen, niet vanuit je control panel, en Synchroon weergave moet uitstaan.
In mijn geval gaat het om Google TV player running Android.

De oude Horizon app werkte wel, totdat ze in een update een beveiliging hebben door gevoerd welke controleert of er een extern scherm is aangesloten, dan krijg je bovenstaande melding.
Sorry, omdat je airplay zei, dacht ik dat het op een iPhone of iPad ging.
My bad..
'Airplay' is een Apple ding. Jij bedoelt 'Casten'.
Dat veroorzaakte de verwarring.
Nee mijn situatie is als volgt heb een Android TV-box welke netjes toegang heeft tot de play store. Alle aps draaien prima op die van Ziggo na. Gezien deze TV-box geen eigen scherm en alleen een uitgang is het dus ook alleen mogelijk om te kijken via HDMI. En precies dit is het probleem met de software van Ziggo. Ik denk dat ze bang zijn dat je content dan gaat kopiëren, dus blokkeren ze het maar.
Lumia 950XL: Ziggo go is currently not available.

Als ik dan kijk bij de system requirements:
Touch: not specified
Keyboard: not specified
Mouse: not specified
Processor: X86 X64 ARM
Your device has: Qualcomm Snapdragon UNKNOWN Processor (8994)
De WM is nog niet klaar volgens Ziggo zie https://www.ziggo.nl/klan...e-tv-kijken/ziggo-go/app/ veel gestelde vragen

Werkt Ziggo GO ook op Windows 10 smartphones?
Op dit moment werkt de Ziggo GO app alleen op Windows 10 tablets en computers. We zijn nog bezig met het testen van een Windows 10 smartphone app. Deze komt later beschikbaar.
ook niet vergeten voor de Chromecast gebruikers: : (van de ziggo site)
"Gebruik je de Ziggo GO app op een Windows 10 tablet of laptop? Dan kun je helaas niet streamen naar Chromecast of Airplay. Microsoft gebruikt hiervoor eigen streaming apparaten zoals een Microsoft Display Dock."
Beetje fout lijkt me.
De Display Dock is voor Windows 10 Mobile smartphones.
Ziggo bedoelt waarschijnlijk de Microsoft Wireless Display Adapter:
http://www.microsoft.com/...specsColumns-testCarousel
Die is Miracast Wi-Fi certiified. Maar dat is cross-platform, in tegenstelling tot Chromecast en Airplay, en meerdere fabrikanten leveren zulke adapters.
Als Ziggo hun app op Windows 10 maken dan moeten ze het toch ook redelijk simpel Miracast compatible kunnen maken? En dan voldoet elke Miracast adapter.
Een Microsoft Display Dock is toch geen streaming apparaat? Ze bedoelen waarschijnlijk de miracast dongle; Microsoft Wireless Display Adapter. Al denk ik niet dat het erg handig is om op 2 schermen te streamen; voor video is het te traag en batterij drain.

Al blijft het toch jammer van Microsoft dat ze zelf niet gewoon een streaming protocol hebben ontwikkeld die Airplay doet. Miracast is toch te beperkt daarin.
de Display Dock is een connect dock om continuum te gebruiken op een TV, de telefoon laad op als hij aangesloten is op het apperaat, waarschijnlijk werkt de tv van ziggo TV site dan wel in edge en dan ook fullscreen, net zoals netflix in 1080p werkt in edge via continuum. Het is imo wel een gemiste kans om geen chromecast ondersteuning aan te bieden vanuit MS.
Via Tubecast is het wel mogelijk om vanaf een Windows Phone te casten naar de Chromecast. Die app is echter beperkt tot Youtube content. Maar dat werkt dan ook prima op mijn Lumia 640.
Er is ook nog DLNA dat op Windows 10 (mobile) gewoon werkt dat ziggo had kunnen gebruiken.
Ik las in de comments dat Miracast inderdaad werkt. Zit wellicht al standaard op je TV.
Veel nieuwe TV's komen daar standaard mee. Onder andere die van Samsung. In de app comments lees ik dat van iemand met een LG TV.
Ik probeer dit op mijn Windows PC en krijg dezelfde melding :p
Taal staat op Engels, Regio op Nederlands dus zou het gewoon moeten doen lijkt me.
Schiet lekker op met die Ziggo apps. Werkt dus nu niet op mijn Windows 10 PC en werkt ook al niet op mijn Galaxy S6 smartphone. Krijg ik 1 of andere generieke foutmelding direct bij het afspelen van welke video dan ook. Heb er dus geen drol aan zo

[Reactie gewijzigd door jozuf op 9 november 2016 16:47]

Sorry maar dit gaat over de smartphone versie van Windows niet een PC
Dan klopt het artikel niet want er staat toch letterlijk dit;
"komt woensdag uit voor computers en telefoons met Windows 10".

Bovendien staat dit op de app pagina;
Besturingssysteem Windows 10, Windows 10 Mobile

of ik snap niet wat je bedoeld, maar zelfs je eigen post wijst naar PCs...

Ik kan het op mijn Windows 10 Desktop iig niet installeren (momenteel) door diezelfde melding. Kan een screenshot maken als je wilt.

[Reactie gewijzigd door jozuf op 9 november 2016 16:51]

Ik heb verwezen naar de vraag en antwoord van Ziggo zelf daar staat dat de telefoonversie (Windows Phone) nog niet gereed is ik heb hetzelf nog niet geprobeerd zal vanavond eens kijken of die op mijn Lumia640 wil de sektopversie kan ik momenteel nog niet downloaden de androidversie werkt wel op mijn tablet.

Het artikel van Tweakers spreekt de FAQ van Ziggo tegen.
Sorry maar in de Store staat dit:
Beschikbaar op: PC, Mobiel & Hub
Daar heb je gelijk in nou ben benieuwd voorlopig niet te downloaden..
Sorry maar in de Store staat dit:
Beschikbaar op: PC, Mobiel & Hub
Staat nu alleen nog maar: PC & Hub.
Op de website staat voor mij "Beschikbaar op: PC, Mobiel apparaat". In de Windows Store op m'n Surface staat "Beschikbaar op: PC, Mobiel, Hub". Maar hij is niet te downloaden.
Heel erg vreemd, bij mij staat ie gewoon klaar om te installeren op mijn tablet. Op mijn PC draait ie al.

Je hebt wel de Ziggo GO App?
Ja. Heb 'm nu inmiddels geïnstalleerd. Waarschijnlijk waren er wat release-issues gisteravond.
Wel jammer. De phone versie heb ik al een week of 8 op mijn L950XL staan en werkt prima, ook op continuum. Ik kreeg laatst een mail dat de app klaar was en gepubliceerd zou worden, maar blijkbaar vinden ze de mobile versie nog niet klaar genoeg.

In continuum lijkt de app exact hetzelfde als de W10 app, dus eigenlijk snap ik niet wat er niet af is...

[Reactie gewijzigd door Swerfer op 9 november 2016 17:17]

Zoeken in de windowsstore geen resultaat met de directe link hier krijg ik melding dat app 4gb geheugen nodig heeft Lumia640 heeft 1 gb er staat dan ook een rood kruisje bij geheugen dat is dan een slechte app van ziggo 4 gb manman 8)7

De L950XL heeft 3 gb had je een proefversie ?
Er staat dat er minimaal 1 GB RAM nodig is om de app te kunnen draaien.
dus de lumia 640 zou de app moeten kunnen draaien. heb zelf de Lumia 650 met 1 GB en ook die geeft een rood kruisje.
Laat ze gelijk de xbox meenemen als het dan toch een uwp app is...
Wel jammer van die 'vieze' schaduw in de app. Niet echt 'des Windows'. Mag er van mij gelijk uit.
Same here. Morgen maar even nog een keertje kijken dan. Denk dat de verspreiding nog niet helemaal klaar is.
Waarschijnlijk is dat nog een link naar de geupdate versie van de app die je alleen met een voucher of iets dergelijks kan downloaden voor de besloten testgroep.
Ligt het aan mij of is de app nog helemaal niet beschikbaar? Mis ergens een install of download knop in de Windows Store ...
Heb je m op US staan? Dan werkt het niet.
App staat nog op niet beschikbaar in de Windows store. Je kan hem ook nog niet vinden als je rechtstreeks in de Windows store zoekt.
Ook ik heb hem op Nederlands staan, kan hem ook niet downloaden
Ik kan hem ook niet downloaden :'(
Nope, ook bij mij: 'Ziggo GO is momenteel niet beschikbaar'
In de systeemvereisten is een Touchscreen verplicht. Op de gemiddelde desktop/laptop heb je er dus helemaal niks aan. Wat waardeloos weer van Ziggo...
Nee hoor, heb het zonder problemen op mijn PC draaien zonder touch.
Vreemd, bij bijna iedereen is 'ie namelijk niet beschikbaar
Kon hem gewoon uit de store installeren.
Nee, dat zijn de aanbevolen systeemeisen.
In de minimale systeemeisen is niks opgegeven.

Anders zou een geïntegreerd (hardwarematig?) toetsenbord ook verplicht moeten zijn, en dat heeft bijna geen enkele telefoon/tablet.
Werd tijd dat dit ook via Chrome en andere nieuwe browsers bekeken kon worden! Nogal lame om te vereisen dat je IE gaat gebruiken (wie gebruikt dat nog..?)
Kwam door het ontbreken van mogelijkheden tot het toepassen van drm in andere browsers.
Mag jij me uitleggen waarom bijvoorbeeld KNIPPR al vanaf ze gingen testen begin dit jaar geen last heeft van dit probleem.

Ziggo zegt al een tijdje bezig te zijn met het vernieuwe van de Horizon Go website ten gunste van een betere player. Een lanceringsdatum word echter nooit gegeven, zou zomaar nog wel eens een goed jaar kunnen duren
Pas dit jaar ondersteunen de 3 grote browsers DRM op video materiaal.

IE al sinds 11, Chrome al sinds een jaartje of 2 nu denk ik. En sinds recent Firefox pas.

Niet zo vreemd dat Ziggo dit afgewacht heeft en pas nu pas met zo'n cross-browser oplossing komt.

Had Ziggo hier vorig jaar meegekomen had men op Firefox gaan lopen janken. Jaar daar voor Chrome en daarvoor had alleen IE de mogelijkheid.


Dus dat KNIPPR er sinds het begin van dit jaar geen last van heeft dan heeft KNIPPR of een andere tech in gebruik, of ze ondersteunden FireFox gewoon niet.
Ik snap het vanuit Ziggo's oogpunt ook wel, website omver gooien kost een hoop centen. Maar nu lopen ze enorm achter de feiten aan, iets wat vanuit mijn oogpunt echt niet kan als grootste speler in de nederlandse televisie markt.
Welke feiten? Hebben KPN, Tele2 en CanalDigitaal dan wel HTML5 streaming websites?
Het is niet zozeer dat Ziggo niet vooruit wilt heb ik uit betrouwbare bron vernomen. Ziggo is niet de eigenaar van de beelden die worden uitgezonden Ziggo is gewoon een doorgeefluik. Dat doorgeven is geen probleem als alle licenties maar afgekaderd zijn en daarvoor heb je goede DRM ondersteuning nodig.
Enorm? Is pas sinds augustus dit jaar dat ook Firefox eindelijk HTML Encrypted Media Extensions ondersteund.

3 maanden is best netjes, dat betekend dat Ziggo hier al mee bezig was.
Netflix is dus DRM vrij? Heeft het toepassen van DRM vooral met het live tv kijken gedeelte te maken of?
In Firefox werkt het in ieder geval wel! :)
Ermm ik?

Behalve voor Horizon dan, daarvoor gebruik ik al tijden Firefox.
Maar daar is nu dus een App voor. Dus wat dat betreft een 'thumbs up' voor mij.
Ik, om Horizon Go te gebruiken (letterlijk only use it has)
Werd tijd dat dit ook via Chrome en andere nieuwe browsers bekeken kon worden! Nogal lame om te vereisen dat je IE gaat gebruiken (wie gebruikt dat nog..?)
Tja, grappige situatie ;)
Ga je naar horizon.tv met Edge, krijg je de mededeling dat 'de site' een oudere webtechniek gebruikt, en dus niet open kan,
Ziggogotv ( wat een naamgeving :| ) komt dus neit tevoorschijn
handmatig kan je inloggen, en naar liveTV, wat dus niet werkt, want Edge gebruikt geen Silverlight :|

Opera werkt btw ook niet ;)
it's amazing!!
redirect van horizon.tv naar https://www.ziggogo.tv/nl/ - en nu met ziggo logootje!! super gaaf :+ :F

liever laat ze die energieslurpende horizonbox maar eens vervangen voor een 'groener'-model

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 9 november 2016 15:24]

Je kunt WiFi van die box uitschakelen, dat scheelt al. Snap niet dat het modem deel standaard aan staat als je dat ding krijgt.
Het stomme is.dat hij een eigen extern ip adres krijgt. De horizon box figureert als modem
er was toch al lang een groener model. De nieuwere versie zonder scart?

Het niet als moden, niet als WiFi accesspoint en niet als apparaat wat 100% aan moet blijven staan gebruiken scheelt een hoop. Is hier niet echt een probleem bij mij. Hoor hem nooit, staat in een klein hokje in de tv kast, maar hij gaat dus ook wel in standby mode als je hem uitklikt, i.p.v. dat ie blijft draaien in idle mode zodat je remote kan opnemen en zo.

Die redirect en het logo'tje zag ik bij de afgelopen formule1 race ook al (toch al 1.5 week geleden), waardoor de Horizon Go website het niet deed tijdens de f1 race. Kreeg het openings scherm te zien als 'horizon go' maar elke link die ik aanklikte ging naar 'ziggo go' met een half brakke website met een hoop leeg er op.

Heb uiteindelijk de race moeten kijken op m'n mobiel, want een andere manier dan de site is er niet voor de PC (nu dus wel, whoohoo!!! hoop ik). Blijkbaar omdat een of andere webdeveloper het idee van een staging area niet goed begrijpt en in het weekend de helft van de productie / live-site gaat omgooien. Grrr..
maar hij gaat dus ook wel in standby mode als je hem uitklikt, i.p.v. dat ie blijft draaien in idle mode zodat je remote kan opnemen en zo.
Ja; en voor een heleboel mensen komt zonder harde power-cycle de Horizon niet meer uit de slaapstaand terug omhoog. Loopt ergens halverwege het 'wakker worden' gewoon vast.
Ik heb zelf een Zgemma Star H2 box als vervanging aangeschaft. Baas over eigen box ! Werd gek van de harddisk die maar herrie bleef maken en het gezoem van het kreng. Al 2x vervanging gekregen en elke box maakte irritant geluid. Zelf maar in de buidel getast en voor € 88,00 zo'n Zgemma gekocht. Geen spijt van.
Werkt op https://www.ziggogo.tv/nl/ met WIndows 7-x64 Home Premium met Firefox browser nog steeds niet door Silverlight problemen (ongeacht de versie van Silverlight). Bekend probleem op het Ziggo forum. Bij afspelen van replay tv steeds meteen afgebroken met melding "De video is onderbroken. Onze excuses voor het ongemak".
Wacht al een jaar op een fix, liefst via HTML5.
Alsjeblieft een APP voor de Apple TV4!

Maar fijne ontwikkeling anders maar een mini pc aanschaffen voor de veranda om daar zonder kabel tv te kunnen kijken.

Zou het makkelijk genoeg zijn html5 om te zetten naar TVOS app?

[Reactie gewijzigd door Pukson op 9 november 2016 15:22]

De GO app heeft toch ondersteuning voor chromecast en Airplay? Stop een goedkope chromecast in je extra TV en gaan zou ik zeggen :)
Als het zonder stuttering zou werken geen probleem, maar het werkt niet altijd even goed op mijn Apple TV.

Nee liefste native, of ze nou als Windows 10 UWP app laten uitkomen waardoor misschien ook wel op de xbox one zou kunnen komen waarom dan niet op de Apple TV4.
Op de Chromecast werken Ziggo's streams prima, lekker in HD.
Werkt de Windows 10 app ook met Chromecast?
Lijkt me niet, voor zover ik weet is de Google Cast SDK alleen beschikbaar voor Android, iOS en Chrome. Met een beetje mazzel kan het straks met de HTML5/webversie vanuit Chrome en daar zullen de Windows gebruikers het wat Google betreft voorlopig mee moeten doen.
Is het Google Cast protocol zo complex dan? Ik dacht dat het enkel mDNS device discovery + het overpompen van wat XML linkjes is.
Het protocol is niet bijster complex en technisch zou het Windows platform geen probleem moeten zijn om te ondersteunen maar Google ziet daar weinig brood in. Ze zien liever dat mensen Chrome gebruiken want dat werkt op praktisch alle Windows apparaten (m.u.v. Windows Phone/Mobile) en houdt de gebruikers binnen hun ecosysteem.
Zojuist geprobeerd met de Ziggo Sport app.
Op mijn Lumia 950XL kan ik streamen naar een Chromecast (of een anders Android streamer)
Zal dus met de Ziggo Go app (misschien) ook wel kunnen straks vanaf mijn mobiel. In de desktop/tablet versie zie ik geen cast-icoon (of ik kijk niet goed)
Dan kunnen ze het ook wel voor die chinese tv box!

Dan krijg je dit soort dingen dus.
Ja dat is relatief simpel, maar de grote vraag is of ze dat gaan doen.
Het concurreert direct met hun eigen product, dus inderdaad grote vraag of ze dat willen doen.
Html5 is toch redelijk in te zien (ben een leek) misschien dat 3rd party developer het voor elkaar kan krijgen. Dan middels sideloading erop te krijgen
Het issue zit hem meestal in de authenticatie (waarschijnlijk oauth2) met https traffic.
Over hoeveel gebruikers hebben we het dan? Zal niet zoveel canabaliseren denk ik.
Ziggo is niet de content owner, dus ze moeten dan eerst om de tafel gaanzitten met verschillende partijen om via het medium ATV content te mogen doorzetten. Zelfde geldt voor b.v. KPN iTV app, die zul je ook niet snel op de ATV zien.
Nou, 'hernoemt' is een groot woord. Op mijn Android telefoon moet ik een nieuwe app downloaden om van Horizon Go naar Ziggo Go te gaan.
Op iOS is het hetzelfde verhaal. Een nieuwe losse Ziggo GO app van dezelfde uitgever. In de update notes staat vermeld dat ze overgaan naar de nieuwe app.

[Reactie gewijzigd door Jelv op 11 november 2016 11:19]

Klopt. De Packagename is gewijzigd, dit betekent dat het een nieuwe listing is in Google Play
Wat ik graag, nou ja 'graag', zou willen weten is of Ziggo Go, ook een los abonnement gaat bieden? Anders is er geen andere optie meer dan alles maar piraten...
(als er wel een andere optie is hoor ik dit graag)
Dat is natuurlijk wel een vreemde opmerking aan het einde.

Je kunt een abonnement bij ziggo nemen voor televisie. Dan heb je ongeveer hetzelfde.
Want je hebt geen TV abbo en je gaat Nederlandse televisie 'piraten' ? Wat is er dan zo boeiend hier dat je het dan maar gaat downloaden (en waar?!) :).


/My Prime' is de flat-fee on-demand streaming dienst van Ziggo / UPC (Netflix tegenhanger zeg maar) en misschien is die wel los te krijgen./

Maar dat wil je toch niet want het aanbod is prut. Enige reden dat ik het heb is omdat ik daarmee een aanbieding kreeg en het goedkoper is.

En dan nog heeft dat allemaal niks te maken met 'dan alles maar gaan piraten'. Er zijn toch zat legale opties voor wat in Nederland te kijken is?

Of het eeuwige verhaal: Je wilt de dingen die nu in US te kijken zijn maar wil niet wachten of ze op DVD kopen als ze eenmaal uitkomen.

En ja, dat de rechten zo geregeld zijn is een beetje onzin en ik snap het ook niet waarom, maar dan nog is dat geen excuus om dingen illegaal te gaan downloaden.

Het is niet dat het niet legaal beschikbaar is in NL, je wilt gewoon dingen die niet _nu_ in NL beschikbaar zijn. Once again, geen reden om het dan maar illegaal te gaan regelen.
De app is niet beschikbaar in de Store...
Wel als je de directe link gebruikt:
https://www.microsoft.com...e/p/ziggo-go/9nblggh530mn

Echter kan ik hem niet installeren. Minimum requirement is 1gb ram, dat heeft mijn 640 wel, maar toch staat er een rood kruisje bij.

P.s. let goed op het verschil tussen minimum en recommended system requirements.

Wellicht is de app toch nog niet vrij gegeven, want kan hem op mijn desktop ook niet installeren ondanks dat ik aan alle minimum eisen voldoe.

Edit: Gisteren stond ARM nog wel bij de recommended specs... Wellicht toch gepulled ivm issues?

[Reactie gewijzigd door kid1988 op 10 november 2016 17:11]

Bij mij staat dat ie 4gb ram nodig heeft en een integrated keyboard + muis.. Ben benieuwd of ik m morgen wel kan installeren. Nu ieder geval niet op 930

[Reactie gewijzigd door mrdemc op 9 november 2016 18:30]

Je bent in de war met minimum en aanbevolen ;)
Minimum is 1GB nodig en verder niet.
4GB is aanbevolen.
Hij staat wel in de Store via directe link, maar is nog niet vrijgegeven. Niemand kan 'm nog binnen halen. Even geduld nog.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 9 november 2016 17:59]

Ik zie het 8)7

Idd nog even wachten, ben blij dat er in ieder geval een keer een app voor W10M wordt gemaakt!
Ik heb 8GB en zou dus ook voldoen.
Maar je kan hem nog niet downloaden terwijl horizon go niet meer in de store staat.
Ik heb met mijn lumia 735 dus hetzelfde probleem
Er is blijkbaar geen ARM versie beschikbaar gesteld. Staat ook bij de processorvereisten op die pagina. Op mijn Lumia 950XL kan ik 'm om dezelfde reden ook niet installeren.
Kijk eens bij de specs. Daar staat ARM en x86. De Windows mobiel versie komt er aan.
Edit: Hier gelijk maar even wat de minimale eisen zijn;
Besturingssysteem Windows 10, Windows 10 Mobile
Architectuur x86, x64, ARM
Geheugen 1 GB
Scherm Geen
Muis Geen

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 9 november 2016 22:42]

Kijk eens bij de specs. Daar staat ARM en x86
Waar dan?
Bij mij staat in de store "X86 X64 ARM" bij "Processor"
Wat is de resolutie?
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee