Ziggo breidt TV Royaal uit met content van HBO en verhoogt prijs - update

Ziggo verandert per januari 2017 de namen van de MyPrime- en TV Royaal pakketten respectievelijk in Ziggo Movies & Series en Ziggo Movies & Series XL. De laatste wordt uitgebreid met eigen HBO-content.

Op een pagina die de provider per abuis tijdelijk online had gezet, staan details over de zenderpakketten die de provider vanaf 2017 zal hanteren. Ziggo wil de informatie niet bevestigen, maar zegt dat het later deze week met een aankondiging komt over nieuwe pakketten. De pakketten worden aangepast om te compenseren voor de beëindiging van de HBO-dienst in Nederland.

Ziggo biedt tot 31 december een HBO-pakket aan met verschillende televisiezenders en on-demand-mogelijkheden. De televisiezenders zullen verdwijnen en content die on-demand verkrijgbaar is, zal verwerkt worden in Ziggo Movies & Series XL, wat nu nog TV Royaal is. Dit pakket zal twee euro duurder worden, tot 11,95 euro per maand en bevat ook alle content die nu in MyPrime zit.

MyPrime blijft hetzelfde, op de naamsverandering naar Ziggo Movies & Series na. Het pakket blijft los verkrijgbaar voor 6,95 euro per maand en zal ook inbegrepen blijven in de televisiepakketten waarin dat al het geval was.

Gebruikers die op dit moment het HBO-pakket afnemen, krijgen de mogelijkheid aangeboden om over te stappen naar Movies & Series XL. Dit zal echter niet automatisch gebeuren als ze niet op het aanbod reageren.

HBO Nederland is ontstaan uit een samenwerking tussen HBO en Ziggo-moederbedrijf Liberty Global. De videodienst kondigde echter in september aan dat het aan het einde van het jaar stopt met haar activiteiten, wegens een 'zakelijke beslissing'. Of dit betekent dat de samenwerking tussen Liberty Global en HBO ten einde komt, is onduidelijk, vooral omdat Ziggo door kan gaan met het aanbieden van HBO-content. Op het forum Ziggo-Gebruikers.nl melden gebruikers dat ze op de website van Ziggo een melding hebben gezien dat de prijs van het Royaal-pakket stijgt naar 11,95 euro.

Update: Ziggo heeft om 16.45 uur een persbericht gestuurd dat het nieuws bevestigt.

Pakket Ziggo Movies & Series Ziggo Movies & Series XL
Oude naam MyPrime TV Royaal
Prijs Blijft €6,95 Van €9,95 naar €11,95
Inhoud Blijft hetzelfde Krijgt HBO- en MyPrime-content

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

01-11-2016 • 15:42

250 Linkedin

Reacties (250)

250
243
105
6
1
53
Wijzig sortering
Bij het alles in 1 max pakket zit al tv royaal. Op deze pagina https://www.ziggo.nl/alles-in-1/max/
Staat ook:
"Per 1 januari het beste van HBO films en series
Vanaf 1 januari 2017 wordt dit pakket uitgebreid. Je krijgt het beste van HBO films en series erbij. Dat betekent nóg meer entertainment voor dezelfde prijs".
Dit pakket kost nu 77,95 en dan ga ik ervanuit dus dat dit in januari nog steeds 77,95 kost..
Aan de andere kant is dit pakket net paar maanden geleden al met 2 euro of 3 euro verhoogd (ik dacht dat het eerst 74,95 kostte)

[Reactie gewijzigd door Tmaster op 1 november 2016 18:36]

Als je zelf samenstellen kiest met het gemiddelde internet 150Mbit (Connect Complete, dat is het minimale voor Horizon, en dus MyPrime), dan kom je nu met Royaal TV uit op 70 euro. Dat zou dus 72 euro worden.

Het rare is alleen dat het 'normale' pakket met my prime en horizon, 60 euro kost. Dus de upgrade van alleen MyPrime naar MyPrime + HBO gaat dan 12 euro extra kosten. In plaats van 5 euro extra (namelijk van 6,95 naar 11,95). Ik ben benieuwd hoe dit er uit ziet als ze de site geupdate hebben.

Merk trouwens op dat je altijd op kun bellen voor een persoonlijk aanbod. Als je je abonnement weer een jaar vast legt bieden vaak (tijdelijke) korting op een zender pakket, of de actie die voor nieuwe klanten geldt. En als je goed onderhandelt kun je er nog wel meer uit halen.
Ik zou daar nog even mee wachten. Binnenkort lanceren ze hun nieuwe 4K 'eos' box, die de horizon settop box moet gaan vervangen. (kan 6 streams opnemen en heeft naast apps ondersteuning ook HDR on board).

Dus het lijkt me raadzamer op dat moment jezelf opnieuw voor een jaar te comitteren...

Zie ook: https://www.linkedin.com/...rk-giesbers?trk=prof-post

[Reactie gewijzigd door 4Lph4Num3r1c op 6 december 2016 14:44]

Je ontvangt bij dat pakket ook meer tv zenders hè. Net als bij het tv royaal. Alleen nu voor 2 euro extra zit daar HBO content bij.
Het is ziggo. De prijzen worden standaard op januari of juni (of beide) verhoogt met 0,5/1/2 euro.
Ik heb nog een verouderd alles in 1-pakket: 200/20, met een Cisco DVR en incl. TV Royaal. Ik vraag mij af in hoeverre mijn pakket per 1 jan. ook wordt verhoogd met 2 euro en wordt gewijzigd naar Ziggo Movies & Series XL. Zodra Ziggo de abonnees over dit onderwerp heeft geïnformeerd, zal ik maar eens bellen met de HD voor gerichte informatie.
Dat pakket had ik voor een maand geleden dus ook. Toen ik op de Ziggo site zag dat ik voor 2 euro p/maand meer die 300/30mbit kon krijgen heb ik dat laten omzetten. Kreeg meteen weer een nieuwe router toegestuurd.
Ik zou daar nog even mee wachten. Binnenkort lanceren ze hun nieuwe 4K 'eos' box, die de horizon settop box moet gaan vervangen. (kan 6 streams opnemen en heeft naast apps ondersteuning ook HDR on board).

Dus het lijkt me raadzamer op dat moment jezelf opnieuw voor een jaar te comitteren...

Zie ook: https://www.linkedin.com/...rk-giesbers?trk=prof-post
Gister deze e-mail gekregen ter bevestiging:
Beste dhr. De HAAN,

Als Ziggo-klant heeft u al een ruim tv pakket met de populairste films en series. Maar per 1 januari wordt uw pakket nog completer. We breiden het dan uit met het beste van HBO. U hoeft daar niks extra's voor te betalen en niks voor te doen.
Dus geen prijsverhoging! ;-)
Vind het goed dat ze wel de content blijven leveren op een legale manier.
Ja, mits je bij Ziggo zit. Dit is natuurlijk versplintering van de markt en veroorzaakt wederom piraterij.

Je kan alles wel op een legale manier aanbieden, maar als je het op een moeilijke manier doet of op een manier waardoor maar een fractie van de doelgroep erbij kan is het nutteloos.

Hopelijk maakt AT&T van HBO een Netflix achtige dienst, waardoor het betaalbaarder en beter verkrijgbaar wordt.
Hopelijk maakt AT&T van HBO een Netflix achtige dienst, waardoor het betaalbaarder en beter verkrijgbaar wordt.
Hier zou je waarschijnlijk vrij weinig aan hebben. Netflix kampt al met de -naar mijn mening, stomme regeltjes wat wel en niet op dat stukje van de aardbol gezien mag worden.

Gezien beide Amerikaans zijn zie ik dat idee van je dan ook sober in. Amerika heeft veel meer content dan wij.

Dus eigenlijk wat je zelf al zegt.
Je kan alles wel op een legale manier aanbieden, maar als je het op een moeilijke manier doet of op een manier waardoor maar een fractie van de doelgroep erbij kan is het nutteloos.
Als AT&T de volledige eigenaar is van HBO (wat lijkt te gebeuren), kunnen ze al de content van HBO aan gaan bieden over de gehele wereld. Gezien zij de eigenaren zijn van de content. Dat is dan ook de reden waarom netflix hard gaat op hun eigen series, die kunnen ze altijd overal aanbieden, zonder gedoe met regels.
Zeker waar, maar dan blijf je tegen piraterij aan lopen. Films die al uitgebracht zijn zijn niet of nauwelijks beschikbaar op Netflix en zoals ik uit jouw reactie opmaak hoe AT&T het zou moeten aanpakken gaat dat hetzelfe riedeltje worden.

De filmstudio's zouden samen moeten werken aan een platform, maar dat zal een hoop geruzie, regels en problemen opleveren maar bovenal veel kosten. Daarom zou dat helaas ook nooit gebeuren en zal piraterij in ieder geval voor mij een stabiele oplossing blijven.

Toelichting op de kosten en ruzie:
Bijvoorbeeld Sony Pictures zegt dan, mijn films worden meer bekeken dan die van jullie (bijvoorbeeld Paramount). Nu ontvangen wij alle (voorbeeld)10 studio's een tiende van de abonnementskosten terwijl onze (Sony) films de overhand hebben.
Piraterij is uiteindelijk een gemakszaak - is de pakkans laag dan gebeurt het. Je kan nooit concurreren tegen gratis.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 1 november 2016 16:34]

Piraterij is geen gemakszaak, het is een mentaliteitszaak. Zolang mensen blijven vinden dat ze recht hebben om alle content die er wereldwijd uitgebracht worden te mogen zien blijven mensen piraterij goed praten.
Ik betaal voor HBO. dik.en ik vind het dat waard.
Ik ben echter KPN klant. Deze ontwikkeling betekent dat ik GoT, Westworld, etc. niet meer legaal kan kijken.

Heel veel opties laten ze mij niet op deze manier.

heeft dus geen zak met mijn mentaliteit te maken, als wel met die van Ziggo/Liberty welke hier op een Amerikaanse manier de markt probeert te versnipperen.

Je oogst wat je zaait.
Je oogst wat je zaait.
Ook dat is mentaliteit. Jij vind namelijk dat je een of ander 'recht' hebt, om die content te mogen bekijken. Dat is niet zo. Een content maker heeft het belang om geld te verdienen, die series maken kost immers aardig wat geld. Daarom gaan ze de voor hen beste deals sluiten. Dat is geheel logisch.

_Als_ dit al klopt (het artikel is nogal aangepast sinds het oorspronkelijk geplaatst werd), dan heb jij de mogelijkheid om heel luid en duidelijk, samen met alle andere KPN klanten, te protesteren bij HBO, en duidelijk te maken dat jullie nu niet meer kunnen kijken. (Iaat daarbij achterwege dat je overweegt illegale bronnen aan te boren, want daar zijn ze niet van gediend, en je schiet jezelf in je voet er mee, niemand neemt je dan nog serieus). Als genoeg mensen dat doen, dan wordt HBO vanzelf wakker. (of niet, maar dat is dan hun verlies).
Het klopt dat je er geen " recht" op hebt want je kan er niet naar kijken. Maar dan is de digitale kopie die niet de inhoud wegneemt ook niet meer te verdedigen met "ze missen inkomsten hierdoor". Je was geen klant, kan soms geen klant worden dus ze zouden nooit aan je verdienen.
Is dat ook weer opgelost :Y)
Beetje laat:

Nee. Ik heb geen enkel recht. Net zoals ik niet het recht heb om 140 te rijden op de snelweg.

Dat wil niet zeggen dat ik het niet doe. Er is een grote belangrijke reden waarom ik geen ziggo klant meer ben of ooit(zeg nooit..) nog wordt. Sinds de samenvoeging met upc is het hard achteruit gegaan en dat, wat ze zelf hebben verpest, proberen ze nu met dit soort klote truukjes(sport1 wordt ziggo sport en gratis voor abonnees en nu dit weer) recht te trekken. Er is maar 1 oplossing: Die kabel.. Die moet net zoals het koper en glas, open voor alle aanbieders. Weg met dat achterlijke monopolie. Het is gewoon een raar bedrijf geworden waar we snel vanaf moeten. Belachelijk dat die fusie ooit heeft mogen gebeuren.
Dat is niet helemaal correct, sinds ik gebruik maak van Spotify heb ik geen enkele cd meer gedownload. Bijna alle content is daar gewoon aanwezig. Mocht ik een keer iets willen luisteren wat niet op Spotify kan worden geluisterd dan kijk ik netjes een reclamefilmpje op YouTube en luister het daar.
Er is naar mijn mening ook genoeg aan leuke series en documentaires te zien op bijvoorbeeld Netflix. Als ik een keer een film wil zien dan wil best een keer naar de bioscoop. De tarieven van legale streamingdiensten waar je een film kunt huren vind ik echter niet meer in verhouding staan.

[Reactie gewijzigd door Chillko op 1 november 2016 20:18]

Piraterij is een logisch gevolg van arrogant gedrag van de producenten. De muziekindustrie heeft het geleerd, Spotify biedt voor mij voldoende legale muziek tegen een goede prijs , de filmindustrie moet het nog leren.

zodra Netflix een grotere database aan films heeft met meer filmhuis en dergelijke en ook niet alleen Amerikaanse kaskrakers zal ik Netflix nog eens overwegen. het gaat er mij niet omdat ik per se alles illegaal wil doen, maar producenten doen er alles aan om mensen de illegale markt op te jagen. Zaken als DRM en het opleggen van allerlei beperkingen bij het afspelen van producten Maakt dat mensen nog steeds de illegale weg kiezen. Ik ben ervoor dat als er flink wat meer aanbod is, het downloadverbod ook krachtig zal worden gehandhaafd, ook voor particulieren. Zolang dat aanbod echter nog achterblijft en de filmindustrie nog arrogant blijft zal het downloaden niet voorkomen worden helaas.
Piraterij is geen gemakszaak, het is een mentaliteitszaak. Zolang mensen blijven vinden dat ze recht hebben om alle content die er wereldwijd uitgebracht worden te mogen zien blijven mensen piraterij goed praten.
Hier heb je denk ik wel gelijk in, maar gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen. De muziekindustrie is daar een jaar of tien geleden achter gekomen nadat ze 15 jaar lang vruchteloos hebben geprobeerd hun gelijk te krijgen, en zijn bijgedraaid. Nu probeert te filmindustrie hetzelfde wiel nog eens uit te vinden.

Het is voor een commerciële toko gewoon dom om zo tegen de stroom in te roeien, al hebben ze alle gelijk van de wereld. Mensen kopen jouw produkt niet omdat je gelijk hebt, maar omdat ze je produkt willen hebben. En dat is in het huidige internettijdperk, naast de film zelf uiteraard, ook een uitgebreid aanbod, gemak en eenvoud. De filmindustrie heeft alle recht om dat niet te bieden, inderdaad - maar diezelfde consumenten hebben dankzij internet de macht om het dan buiten die filmindustrie zelf wel even te regelen, ook al is dat illegaal, en daarmee kan de filmindustrie het zich simpelweg niet permitteren om die klantwens naast zich neer te leggen, want dan worden ze leeggeroofd. Is dat eerlijk? Nou, nee. Is het de werkelijkheid? Ja. En, laten we wel wezen, de enige belemmering in het aanbieden van een dergelijk totaalpakket, waarvoor de consument wel degelijk grif de portemonnee zal trekken, zijn de filmmaatschappijen zelf.
Consumenten (ik ook) willen inderdaad een soort Spotify voor video: één betaalbare, gebruiksvriendelijke dienst met (nagenoeg) alle content. Dat is volgens mij ook precies wat Netflix zou willen zijn.

Toch ben ik bang dat die er nooit gaat komen. Daar zijn een aantal redenen voor, maar de belangrijkste is denk ik de kosten van het produceren van content. Die zijn bij films en series véél hoger dan voor muziek. Er komt nog wel eens een succesvol bandje voort uit een paar gasten die in een garage zitten te pielen, maar niemand maakt in zijn garage de volgende Game of Thrones.

Die kosten zijn gewoon niet te dekken met één dienst van een tientje per maand per huishouden, tenzij het aanbod enorm verschraalt.
Want hoe vervelend het ook is dat de content versnipperd is over allerlei diensten, de concurrentie tussen die diensten is wel de reden dat er momenteel zoveel content van hoge kwaliteit verschijnt.

Edit: Oeps, ik had ff niet door dat ik een fokking oud artikel open had staan...

[Reactie gewijzigd door Lapa op 23 november 2016 17:46]

Helemaal mee eens.

Zelf betaal ik me maandelijks scheel: Spotify Family 15 euro, Netflix 4K 12 euro, Fox Sports Compleet 25 euro, Ziggo Sports 15 euro en een Pathe Unlimited pas 21 euro voor de bioscoop - en eerdaags HBO in mn Alles-in-1 Extra abonnement (76 euro). samen 164 euro/maand (!)

Bijna alles wat technisch mogelijk is om netjes te betalen voor content. Maar nog steeds wijk ik maandelijks een aantal keren uit naar een 'alternatief' om iets te kunnen kijken.

Omdat er weer een andere partij een al contract heeft in Nederland (vaak een TV zender die ergens in het jaar de serie, aflevering voor aflevering met reclame uit gaat zenden - of omdat er gewoon geen sportzender is die een bepaalde sport laat zien). En dan mis ik de laatste seizoenen, terwijl deze in andere landen wel gewoon beschikbaar zijn (soms al een halfjaar) en in het geval van sport uitzendingen heb je gewoon pech, hier is geen aanbieder. En dan is er geen andere optie dan naar het grijze streaming circuit uit te wijken.

Is dat dan ook piraterij? Of gewoon een probleem in het huidige systeem?
Strikt genomen is dat natuurlijk piraterij. Maar ik zou me daar niet druk om maken, zo te horen ben je een model consument die zijn best doet alles legaal te kijken en bereid is daar voor te betalen.

Daar steek ik schraal bij af, met mijn standaard standaard Ziggo abonnement, Netflix, paar maanden per jaar HBO (je kan wel raden welke maanden... vraag me af hoe dat volgend jaar gaat) en $10 per maand vrijwillige bijdrage aan een podcast netwerk waar ik veel van luister.
"Piraterij is uiteindelijk een gemakszaak"
Klopt helemaal.

" is de pakkans laag dan gebeurt het"
Dat is iets anders als een gemakszaak, jij brengt het hier alsof gemakszaak dat betekend?! Wat jij bedoeld is een gelegenheidsmisdrijf.

"Je kan nooit concurreren tegen gratis."
En zoals je met spotify en netflix kunt zien, zit je hier dus uit je nek te lullen. Ronduit onwaar. Klinkt misschien wat bot, maar als je poep praat, mag je best wat poep terug verwachten ;)

Piraterij is een gemakszaak, JUIST daarom kun je er WEL mee concureren... hoe moeilijker piraterij is, deste aantrekkelijker zijn betaalde diensten die veel content legaal en makkeljk aanbieden.

En JUIST daarom zou het verbinden van HBO aan 1 provider piraterij in de hand werken.
Natuurlijk niet - je kan altijd nog je HBO series op DVD/BluRay kopen, het enige wat je nodig hebt is geld en/of geduld. Piraterij is een gemakszaak dus - waarbij de pakkans ook nog eens laag is.
En daar is de consument dus klaar mee.

Mensen willen betalen voor de content als deze makkelijker en/of sneller is dan piraterij. Dat is ondertussen wel bewezen.

In dit geval bied piraterij:
Betere service
Sneller beschikbaar
Makkelijk toegankelijk
Geen addertjes onder het gras (DRM, reclame etc)
En ook nog eens goedkoper.

VS jouw DVD en bluray:
Slechtere service (je moet 'em kopen, wachten of de stad in)
langer wachten op beschikbaarheid
Vaak enkel toegankelijk met de juiste lees apperatuur
Vaak irritante reclame spotjes vooraf
En ook nog eens duurder.

Piraterij is niet goed, zeker niet. Maar het is in dit geval gewoon een logisch gevolg.

De industrie kan wel zeuren dat ze op prijs beconcureerd worden, maar ze worden op alle vlakken weg geconcureerd door illegaal aanbod. Het grootste deel van deze punten kunnen ze zelf gewoon aanpakken.
Het is puur geduld. En zelfs met hbo en netflix en amazon prime heb je nog niet alle series.
Klopt, maar hoeveel mensen (tweakers) kijken nog een dvd blue-ray? Ik wil best betalen om iets 1 keer te zien maar het liefst gewoon online. Geen gedoe, lekker makkelijk en wanneer ik wil waarbij ik dan ook nog eens het milieu spaar (geen schijfjesfabrieken met bijbehorende leveranciers, verschepen, vrachtwagens, winkels, auto, betaalverkeer, en alle overige kleine dingen).
Ik zie de logica niet van deze ingreep buiten het feit dat ze waarschijnlijk vonden dat ze er te weinig aan verdienden (zal voornamelijk liberty global die dat vindt).
Dat is onzin. Ik pirate geen netflix series omdat een abonnement betaalbaar is. Ik pirate geen muziek omdat ik spotify heb.

Piraterij zal altijd blijven bestaan, maar je kan het wel sterk verminderen
Zelf betaal ik me maandelijks scheel: Spotify Family 15 euro, Netflix 4K 12 euro, Fox Sports Compleet 25 euro, Ziggo Sports 15 euro en een Pathe Unlimited pas 21 euro voor de bioscoop - en eerdaags HBO in mn Alles-in-1 Extra abonnement (76 euro). samen 164 euro/maand (!)

Bijna alles wat technisch mogelijk is om netjes te betalen voor content. Maar nog steeds wijk ik maandelijks een aantal keren uit naar een 'alternatief' om iets te kunnen kijken.

Omdat er weer een andere partij een al contract heeft in Nederland (vaak een TV zender die ergens in het jaar de serie, aflevering voor aflevering met reclame uit gaat zenden - of omdat er gewoon geen sportzender is die een bepaalde sport laat zien). En dan mis ik de laatste seizoenen, terwijl deze in andere landen wel gewoon beschikbaar zijn (soms al een halfjaar) en in het geval van sport uitzendingen heb je gewoon pech, hier is geen aanbieder. En dan is er geen andere optie dan naar het grijze streaming circuit uit te wijken.

Is dat dan ook piraterij? Of gewoon een probleem in het huidige systeem?
Onzin. Ik heb zowel Netflix, HBO, Film1 en Spotify.

Toch kan ik vele series niet volgen, omdat sommige seizoenen bij HBO worden verwijderd of nog niet beschikbaar zijn bij Netflix of Film1.

Weet je hoeveel dat in totaal is per maand dat ik betaal. Ga dus niet zeggen uit gemak....

8)7 :( |:(
Netflix is veel gemakkelijker dan piraterij (= films op goede kwaliteit zoeken, juiste ondertitels zoeken, etc...)
Ik ken genoeg illegale streamingsdiensten die het beter voor elkaar hebben dan Netflix. En ook meer films/series aanbieden dan Netflix. Helaas...
Niet als HBO een overeenkomst met Liberty Global heeft voor exclusiviteit op bv de Nederlandse markt. Dat contract blijft ook gewoon na overname.

Daarnaast staat AT&T nou ook niet bekend dat ze pro-consument zijn.
Netflix en HBO bieden beide erg veel eigen content aan en zij zouden dit beide makkelijk wereldwijd beschikbaar kunnen maken. De reden dat Netflix per land verschil in aanbod heeft komt doordat Netflix bij veel partijen onder verschillende voorwaarden ook content inkoopt, iets wat HBO in beperkte mate doet.
De reden dat Netflix per land verschil in aanbod heeft komt doordat Netflix bij veel partijen onder verschillende voorwaarden ook content inkoopt, iets wat HBO in beperkte mate doet.
Klopt, hier doelde ik ook op met de regeltjes.
De regeltjes wat wel of niet in een gebied getoond mag worden heeft te maken met regels die ze zelf niet opstellen en met het betalen van licenties. De regels worden door de uitgever bedacht, die geven alleen een licentie uit over bepaalde content voor een specifieke regio. Als Netflix diezelfde content in een andere regio wil tonen dan moeten ze daar opnieuw licentiekosten voor betalen... daarmee heb je ook gelijk het antwoord waarom het aantal beschikbare niet Netflix eigen films en series hier in Nederland stukken kleiner is, simpelweg omdat de markt hier een stuk kleiner is en een dergelijke uitgebreide bibliotheek hier qua kosten niet haalbaar is.

Dat heeft dus echt niets te maken met dat Netflix amerikaans is, als we hier in Nederland exact hetzelfde aanbod willen zien dan zullen de maandelijkse abonnementskosten flink omhoog gaan. Maar eigen content van Netflix is tegenwoordig overal (vrijwel) tegelijk beschikbaar.
Wat heb je dan liever? Dat iedereen identiek dezelfde diensten leverd aan identiek dezelfde prijs? We leven in een concurentiële markt en aanbieders moeten manieren zoeken om klanten naar zich toe te trekken. Ziggo heeft een deal gesloten waardoor zij HBO kunnen doorgeven. Dit geeft hen een USP dat weer klanten aantrekt. Andere aanbieders kunnen ook altijd gaan onderhandellen, op voorwaarde dat dit geen exclusivteitscontract is.
Levert*

Ik heb liever dat ze zulke fratsen niet uithalen en gewoon een standaard selectie geven aan zenders. Je kan op zat andere manier concurreren en ik denk dat dat voor de consument ook beter is.

Wat je hiermee creëert is een markt waarin geen enkele partij heeft wat je allemaal wil, dus alles is een slechte keuze. Dat lijkt mij niet ideaal.

Daarnaast gaan ze niet eens alles van HBO uitzenden, maar een deel. Dit zorgt er al voor dat een gedeelte van de content niet eens beschikbaar zal zijn in Nederland op legale wijze. Lijkt mij wederom niet de juiste zet.

Als de kabelbedrijven er massaal voor gaan kiezen om zo te concurreren gaat het ze denk ik meer schade doen dan dat het ze goed zal doen.
Wat je hiermee creëert is een markt waarin geen enkele partij heeft wat je allemaal wil, dus alles is een slechte keuze. Dat lijkt mij niet ideaal.
Dit is uiteraard een drogreden... geen enkele markt biedt alles voor iedereen. De ideale situatie is wat dat betreft een utopie.

Het heeft ook niets met 'zetten' te maken maar puur met licentiekosten, HBO geeft het ook niet gratis weg en mag uiteraard zelf bepalen wat ze wel of niet willen laten zien... en dat gaat op voor iedere partij die dergelijke content kan leveren.

Het is en blijft een commerciële markt en verschil zal er altijd zijn... het is uiteraard balen dat je dan niet altijd via een specifieke dienst de beschikking hebt over bepaalde series of films, maar dat is echt een luxe probleem.
We leven in de westerse wereld en je zou kunnen stellen dat vrijwel alles een "luxe probleem" is. Dat haalt niks onderuit.

Er blijft inderdaad verschil bestaan, maar ik denk dat de consument er niet mee geholpen is dat de kabelaars de content van elkaar gaan wegpakken. Want de TV markt bood eerst vrijwel dezelfde content aan. Dit gaat met dit soort acties veranderen, waardoor je niet eens meer alle series kan kijken die je wilt. Het is namelijk ook niet zo dat je de content op een legale andere manier kan krijgen, op DVD's na.

Je sluit niet twee kabel abonnementen af om de series van HBO en weet ik veel wat kunt zien. Bij streaming diensten is dit nog te overwegen.
Met dat het een luxe probleem is haal ik niets onderuit... het gaat mij erom dat je keuzes zal moeten maken, je kan niet altijd krijgen wat je wilt... want je had het over dat het 'ideaal' moest zijn, dat zal het echt nooit worden.

HBO is het probleem in deze omdat ze zich dus blijkbaar willen binden aan een tv aanbieder ipv HBO Now hier beschikbaar te maken. HBO stopt in Nederland met het aanbieden van de eigen zenders via tv aanbieders, maar Ziggo heeft alsnog een deal kunnen sluiten voor een beperkt aanbod van series... dat heeft niets met 'content wegpakken' te maken maar met een keuze van HBO... anders aanbieders zullen ook vast een dergelijke deal kunnen sluiten als ze het lucratief achtten.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 1 november 2016 22:07]

De providers dwingen zoveel mogelijk triple play diensten af, waardoor je de losse kabeldiensten helemaal niet zo voordelig kunt afnemen, je bent al snel zo'n 45 euro kwijt om Horizon + TV royaal af te nemen bij Ziggo (zonder internet en telefonie).

Bij de meeste andere aanbieders is dat zelfs niet eens een optie en ben je gedwongen het hele pakket af te nemen....
Welke kabelbedrijven? Ik ken er nog maar 1 in nl |:(
Ja, datavrije muziek mag niet door deze reden, maar de kabelaars mogen er wel gewoon mee doorgaan :)
Volgens mij mogen datavrije diensten niet omdat het netneutraliteit schendt. Dat is iets anders geloof ik.

Als alle muziek streaming datavrij is mag het wel. Maar dat weet ik niet zeker
De angst was toch een lock-in van bepaalde combinaties van bedrijven die de concurrentie oneerlijk tegen gaan? (bijvoorbeeld t-mobile met spotify, KPN met Apple music. etc)

Dat is precies wat de kabelaars wel doen nu. Dan is het bij Ziggo niet aantrekkelijk om bijvoorbeeld Netflix aan te nemen, want voor een paar euro meer heb je al HBO.
Die angst was er misschien, maar daar is de wet niet voor gemaakt. De wet is gemaakt voor de angst dat carriers door de data van gebruikers gaan speuren en daar prijzen aan gaan hangen. Dan krijg je ook de situatie dat carriers aan partijen als Netflix geld kunnen eisen zodat zij een snellere verbinding krijgen naar de consumenten toe. Om dat te voorkomen is netneutraliteit in het leven geroepen. En oja, je weet wel, ook zoiets met privacy.
Fair enough; het is oneerlijk om bedrijven te benadelen op deze wijze en om rare dealtjes te sluiten.

Privacy vindt ik een non-issue; ze kunnen zo ook wel inzien naar welke servers je een verbinding hebt lopen.
Een provider zou dat kunnen inzien maar kijkt hier niet naar op klant niveau. Veel providers hebben voor Netflix een caching server staan zodat het dataverkeer naar het internet minimaal is en er minder snel overbelasting is.

Ga je een dienst aanbieden, gratis spotify via je 4G verbinding dan moet je provider dit wel op klant niveau bijhouden en kan er dus sprake zijn van schending van je privacy.
Bepaald verkeer kan uberhaupt niet vrij gemaakt worden. Je zou dan namelijk moeten kijken wat voor soort verkeer het is en waar het vandaan komt/naartoe gaat (Spotify? Youtube?). Dat is al een schending van netneutraliteit: je behandelt bepaalde verkeersstromen anders dan andere. Het weggeven van abonnementen bij een een kabel abo is dan weer geen probleem.

[Reactie gewijzigd door the_shadow op 1 november 2016 16:55]

T-mobile bied data vrij voor alle grote muziek diensten. En tuurlijk mag een provider wel kijken waar iets heen gaat. Alleen mogen ze de 1 bit niet anders behandelen als de bit van de concurrent. Of ze alle bits naar alle muziek diensten het zelfde mogen behandelen zal binnenkort duidelijk worden met t-mobile.
neej in beginsel zou dat mogelijk verboden kunnen zijn, maar er is geen jurispredentie en bovendien zijn de europese richtlijnen over 0rating anders dan die van NL... echter is er een kans dat het europese hof NL zal dwingen 0rating in bepaalde gevallen toch toe te staan, bijv wanneer 'alle' muziek diensten, ge-0rated worden...
T-mobile biedt het momenteel aan met hun 6gb en meer abonnement. Of ze er mee wegkomen gaan we meemaken.
Helemaal mee eens. Ik heb geen tv-abbonement meer want de toegevoegde waarde van al die honderden waardeloze zenders zie ik niet in. Nederland 1,2,3 kijk ik nog wel is maar daar heb je dus geen abbonement voor nodig.
Als ik HBO wil kijken is dat voor mij onmogelijk want ik moet dan eerst alle zenders halen, bij ziggo gaan en dat extra content abonnement nemen. Beetje veel geld voor een beetje game of thrones. Sowieso hoef ik niet HBO de zenders ik wil gewoon point and click zoals met netflix.
Ben te lui om het te piraten nu ik netflix al een aantal jaar heb maar begrijp de mensen die het doen. Als ze het op een normale manier aanbieden en voor een redelijke prijs ben ik de eerste die een vast abonnement neemt maar op deze manier dan laat ik het aan mij voorbij gaan.
Hopelijk maakt AT&T van HBO een Netflix achtige dienst, waardoor het betaalbaarder en beter verkrijgbaar wordt.
Die "Netflix achtige" dienst is er al. Het heet HBO Now. Kost 15 dollar per maand, en dan mag je onbeperkt naar alle HBO content kijken. Tenminste, dat zou je denken want...
HBO NOW® is only accessible in the U.S. and certain U.S. territories where a high-speed broadband connection is available. Minimum 3G connection is required for viewing on mobile devices.
... uiteraard houdt voor HBO de wereld ook op bij de grenzen van de Verenigde Staten. In Europa heet dit je eigen ruiten ingooien. Waarom zijn Game of Thrones en Westworld zo bijzonder populair op Torrent trackers, hm?

[Reactie gewijzigd door mindcrash op 1 november 2016 22:12]

Mee eens. Zelf zit ik bij ziggo, en had hier niet over nagedacht. Bedankt voor je toelichting!
Yep en Ziggo is hier niet eens beschikbaar.... Mr Game of Thrones en The Leftovers ga ik echt wel kijken in 2017
Inderdaad, ik ging kijken hoeveel Ziggo zou kosten als ik over zou willen stappen. Het 300 Mb/s + TV Royaal pakket is gewoon 78 euro terwijl ik nu 57,50 betaal voor 1000 Mb/s + HBO + TV. Het lijkt er dus ook gewoon op dat ik bij mijn provider blijf en dat ik GoT + WestWorld gewoon download, met m'n internetsnelheid zou het niet langer duren en de kwaliteit zou zeker niet onderdoen. Enige nadeel is misschien het zoeken naar subtitles waar ik meestal geen zin in heb maar dat is eigelijk ook niet zo'n gemis. Naja jammer, maar ik ga geen 21,50 meer betalen voor 2 series met slechter internet. Ik betaal zelf ook elke maand 10 euro per maand aan Netflix, dus dan hadden ze het maar toegankelijker moeten maken.
Het all-in pakket (mobiel en vast) van KPN / Telfort i.c.m. "gratis" HBO zal helaas ook gaan verdwijnen. Op het Telfort forum wordt al enige tijd gespeculeerd over de mogelijkheid dat dit wordt vervangen door Film1. Dat zou mooi zijn, maar ik durf er, als KPN klant, nog niet op te hopen. Maar wie weet, in het kader van de Kerstgedachte 😉
Precies dat. Ik heb een tijd geleden voor XS4ALL gekozen omdat ze op de glasvezel aanbieden en een fatsoenlijke upload en een vast ip adres wel fijn is.

Maar de laatste tijd begin ik toch wel te twijfelen:
 • F1 is naar Ziggo gegaan
 • HBO nu ook naar Ziggo
 • Het feit dat je bij Ziggo alles gratis terug kan kijken. Al start ik bij XS4ALL 10 minuten te laat, dan vragen ze al een paar euro om die 10 minuten alsnog te zien
Wat is dan die 50/50 Mbit nog waard. Eerder betaalde ik nog graag voor HBO, maar nu wordt het niet eens meer aangeboden?

Dus dan moet ik óf illegaal gaan downloaden, óf toch maar naar Ziggo? Ik ben benieuwd hoeveel klanten dit XS4ALL/KPN uiteindelijk zal gaan kosten.
Helaas is dit alleen mogelijk voor Ziggo klanten. Heel leuk dat sommige content nu legaal aangeboden wordt. Maar zolang het niet voor iedereen beschikbaar is, ongeacht provider, is het in mijn ogen een vrij nutteloze oefening.

Het levert alleen maar extra irritatie op voor de gebruiker. In mijn omgeving ken ik genoeg mensen die zich negatief beginnen te uiten over Ziggo omdat ze geen F1 kunnen kijken. (Gelukkig kan je dit alsnog via de Duitse zenders kijken.)
Dat kunnen ze wel. Als abonnee van een andere provider kunnen ze een abonnement afsluiten op Ziggo Sport Totaal (tegen dezelfde prijs als Sport1 daarvoor) en als Ziggo abonnee krijgt men de F1 races te zien op een extra, open kanaal. Er zijn geen verliezers.
Oh? Het feit dat F1 bij KPN extra geld kost en bij Ziggo niet vind je geen oneerlijke situatie?
Nee. Dat is geen oneerlijke situatie. Dat is het resultaat van een open net dat de rechten laat wegglippen. Het voordeel van de Totaal Pakkettenis trouwens dat je naar meerdere feeds kan kijken en laat Ziggo Sport Totaal nou ook voor Ziggo abonnees gewoon extra kosten..
Ik wil eredivisie kijken, maar alles zit bij Foxsport ..
Ik wil er echter niet extra voor betalen.

ik denk dat het probleem eerder bij mij ( de gebruiker) ligt, dan bij de rechtenhouders.
Dat de rechtenhouder het onderste uit de kan wil, is omdat ze geïnvesteerd hebben, Liberty Global in de F1 ( een LG topman is nu ook hoge baas bij de F1 ) Fox in de voetbalwedstrijden.
Zo hou je een markt in stand die geld oplevert, je kan ervoor kiezen om tegen te werken, en geen abbo af te sluiten, of wel.
Er is nog steeds géén dwang
Oneerlijk nee, niet echt, bij KPN kreeg je bijv. geloof ik HBO in het pakket erbij wanneer je bepaalde opties afnam, en nu HBO gaat wegvallen wordt dat geloof ik Fox Sports. Zo heeft mogelijk iedere aanbieder wel een bepaalde bonus voor de abonee's. En heb je als F1 fan mazzel bij Ziggo, en als Voetbal fan kan je misschien beter bij KPN zitten.
dan neem je een abo op het Ziggo Sport GO pakket (waarvoor je geen TV-abo van Ziggo hoeft te zijn) icm met een chromecast .. kun je gewoon F1 van Ziggo kijken.

[Reactie gewijzigd door Yucko op 1 november 2016 16:15]

F1 kan je elke zondag alle GP's kijken op kanaal 14, dus ik weet niet waarom deze mensen dan zo zitten te klagen...
Ik wist niet dat heel NL klant was van Ziggo.
Ligt eraan wat Ziggo daadwerkelijk gaat aanbieden.
Worden series direct na uitzenden in Amerika geplaatst of zit er maanden verschil in etc.
Gezien de goede samenwerking tussen Liberty Global en HBO denk ik vrijwel direct.
Als die goede samenwerking er was zou hbo Nederland vast niet opgeheven worden, denk je ook niet?
Als 10-15 euro per maand over alle providers al niet genoeg opbrengt om het rendabel te maken, is die 2 euro die ziggo er nu voor gaat vragen het zeker niet...
Niet iedereen heeft HBO, maar iedereen die TV Royaal heeft betaald straks mee. Dus dat levert schijnbaar genoeg op om volledige support van HBO te krijgen.

En wat heeft die samenwerking ermee te maken om de diensten in Nederland te stoppen? Daar staat Ziggo los van, dat is schijnbaar omdat de aantal abonnees te laag is, en nu gaat iedereen met TV Royaal meebetalen aan HBO, ongeacht of ze 't gebruiken. Veel ouders met jonge kinderen hebben het, ivm Baby TV etc. Ik had het ook, maar geen HBO.
Als die goede samenwerking er was zou hbo Nederland vast niet opgeheven worden, denk je ook niet?
Aluhoeje op - Misschien is HBO NL wel bewust stopgezet om Ziggo een USP te geven. - Aluhoedje af. Crunchyrol opgestart.

Ik weet niet of dit een slimme zet van Ziggo op de lange termijn is. Als ze dit ook als een Go abonnement aanbieden misschien nog wel. Ik heb zelf ook geen kabeltv, oid meer. Alleen Ziggo Sport GO en Crunchyroll. De trend van geen kabeltv zal imho in de komende jaren alleen maar verder groeien, gezien de vaste pakketten met beperkte keuze.

Toevoeging: Om de extra pakketten af te kunnen nemen moet je het basispakket hebben.

[Reactie gewijzigd door gigi71 op 1 november 2016 18:46]

Het is absoluut goed. Wat echter wel een beetje vreemd is... is het hele stoppen van HBO in Nederland. Liberty Global doet dat, en grappige is dat zij ook Ziggo in handen hebben.

Nadeel is dat je dus Ziggo moet hebben om HBO series/films in Nederland legaal te kunnen kijken (ook de enige optie vanaf 1 januari 2017). Bij ons thuis is Ziggo niet eens beschikbaar, omdat Caiway bij ons alleenrecht heeft op kabel netwerk.

Hoe dan ook worden we goed genaaid... als je al HBO afnam bij een provider natuurlijk.
Nederland is een goudmijn voor Liberty Global, omdat a. het een van de landen is wat dichtst met coax bekabeld is b. mensen veel geld voor TV kijken willen betalen.
Ze hebben flink moeten betalen per kabelaansluiting (ong €80) toen ze het zaakje overnamen. Maar het het is een winstgevende zaak, sowieso.

http://www.libertyglobal.com/oo-netherlands.html

off topic

Wil je legaal goedkoper TV kijken zit er nix anders op dan een schotel te nemen.
Willen Nederlanders relatief veel voor TV betalen? Waar vergelijk je dan mee, met de VS, andere Europese landen, nog iets anders?

Ik dacht dat kabel-TV in de VS veel duurder was dan hier (kan zjin dat dat inmiddels niet meer klopt). Het aantal Nederlanders dat meerdere streaming diensten heeft is volgens mij ook heel laag, terwijl het in de VS heel normaal is om bijvoorbeeld Netflix, Amazon Prime en HBO te hebben.
Ook pay-per-view voor evenementen als een bokswedstrijd, die in veel landen massaal afgenomen worden voor soms vele tientjes voor één enkele uitzending, is in Nederland nooit van de grond gekomen.

Dus mijn beeld is altijd geweest dat Nederlanders juist niet bereid zijn om veel extra te betalen voor specifieke content.

Edit: Oeps, ik had ff niet door dat ik een fokking oud artikel open had staan...

[Reactie gewijzigd door Lapa op 23 november 2016 17:45]

Hoezo, Caiway en Zeelandnet ofzo hebben geen mogelijkheid.

Wanneer het ACM nu nog altijd vol blijft houden dat er wel genoeg "concurentie" is op de kabelmarkt moet er toch iemand blind zijn. Of in ieder geval knettergek.
.

[Reactie gewijzigd door robert_paats op 1 november 2016 22:40]

Tijd voor een schoteltje op balcon, tuin of dak. Die kabelaars schieten helemaal door met de prijzen.
Helaas is canaal digitaal al niet veel beter... die vragen doodleuk 9.95 euro EXTRA voor een 2e smartcard zodat je op een 2e TV in huis kan kijken... en zonder canaal digitaal kun je niet naar de nederlandse zenders kijken, OOK geen NPO1,2,3 (legaal tenminste) alleen BVN is free to air tegenwoordig.
Helaas is canaal digitaal al niet veel beter... die vragen doodleuk 9.95 euro EXTRA voor een 2e smartcard zodat je op een 2e TV in huis kan kijken... en zonder canaal digitaal kun je niet naar de nederlandse zenders kijken, OOK geen NPO1,2,3 (legaal tenminste) alleen BVN is free to air tegenwoordig.
NPO 1, 2 en 3 wel, gewoon een kaart zonder abonnement kopen.
Is niet meer mogelijk sinds (sep/okt) 2015. De NPO subsidieerd de doorgave niet meer, als je NPO[123] wilt ontvangen kan dat gratis via Digitenne (of uitzending gemist)

[Reactie gewijzigd door Dorank op 2 november 2016 12:21]

Dit is een premium-pakket. Die HOEF je niet af te nemen...

Edit: waarom wordt dit gedownvote? Het lijkt er wel op alsof alleen een deel van de titel gelezen word '.. en verhoogt de prijs', terwijl het toch echt een uitbreiding/combinatie van pakketten. Dat daarbij de prijs van het gecombineeerde pakket hoger is dan voorheen lijkt me niet meer dan logisch...

[Reactie gewijzigd door chrisboers op 1 november 2016 15:50]

Ik ben het wel eens met het doorschieten. De keuze word beperkt, nu kon je kiezen voor HBO maar straks word het dus in een bestaand pakket geschoven en de prijs verhoogd. Dus als je nu TV Royaal hebt en geen HBO betaal je straks 2 euro meer ongeacht of je die content wel wilt.

Dan word de keuze dus meer betalen of minder betalen maar ook de content waar je eigenlijk het pakket had missen.

Je gaat straks dus 20% meer betalen voor TV Royaal.
Het glas is halfvol of halfleeg he. Mensen die nu royaal en HBO hebben gaan straks 13 euro minder betalen, en prijsdaling van +-55%! Daarnaast is en blijft een extra pakket een keuze, ik denk dat je heel veel meer waar voor je geld krijgt voor maar 2 euro.

Ik heb ook het vermoeden dat het aantal Royaal afnemers ook steeds minder zijn, gezien je voor 10 euro niet bijster veel extra 'leuke' zenders krijgt. Nu is het voor mij wel het overwegen waard om dit pakket te nemen, zeker op de regenachtige dagen.
Het glas is halfvol of halfleeg he.
Of het glas is te groot....
Maar wel de enige optie om legaal HBO ( en dus waarschijnlijk ook Game Of Thrones ) te kijken wanneer ze 1 januari uit Nederland vertrekken.

Hierdoor zullen ze vast wel extra inkomsten genereren omdat er dacht ik geen andere provider is die dan nog HBO / GoT content biedt. Dat ze dit dan bij een ander pakket erbij doen, zodat gebruikers voor content die ze helemaal niet interessant vinden ( lees: 'troep' ) moeten betalen, wat naar mijn idee gewoon het flink f*cken van je klanten die HBO / GoT content willen zien is.
BluRay is óók een legale optie. Je moet er wel iets langer op wachten, maar dat heb ik er wel voor over. Ik ga niet voor één serie (en Formule 1) naar Ziggo overstappen.
De kabelaars schieten door en er groeit een nieuwe generatie op die alleen nog maar youtube en/of netflix kijkt. Kwestie van tijd lijkt me.
Ik denk dat als er een paar goede onderzoeken worden gedaan naar niet-ondemand services, er toch paar voordelen uitkomen. Zelf denk ik dat het een soort verbondenheid kan geven (aka minder-eenzaamheid) als je beseft dat er meerdere mensen op een moment kijken naar iets precies tegelijk met jou. Bij on-demand content, doe je het maar een beetje alleen. Dat voordeel heeft bijvoorbeeld een radio of bioscoop ook. De toekomstige generaties zullen die noodzaak waarschijnlijk minder ervaren.

Conclusie van mij persoonlijk; denk dat het nog wel effe gaat duren.
Yes ik snap het sociale aspect er wel van, maar ik denk dat dat redelijk verwaarloosbaar is gezien we genoeg live TV hebben en natuurlijk de bioskoop.

Waar ik me ook aan irriteer is dat we ook moeten gaan betalen voor het huidige on-demand content als het lang geleden is uitgezonden. Ik denk dat ze meer verdienen met reclames dan die euro die ze per episode vragen....
Ja precies. Ik denk echter dat ze in hun verdienmodel rekening houden met de wijze waarop ze het aanbod kunnen bewerkstelligen.

Fictief voorbeeld:
Uitzenden via tv = 30cent reclame verdiensten nodig
Opslag, distributie, extra rechten: 2 euro verdiensten nodig

Alsnog bullshit als je zoveel kanalen hebt waarop je het vrij goedkoop op kunt uitzenden, maar dat is de rechten-hel in de media-wereld waar genoeg dingen over zijn gezegd.
Klopt! Volgens mij kijkt de generatie die nu opgroeit nauwelijks tv, maar alles on demand. En daar past een kabelaar eigenlijk helemaal niet meer tussen met hun huidige aanbod. Uiteraard zal het aanbod wel steeds meer verschuiven naar on-demand. Ik ben benieuwd of er straks ook een kabelaar komt die met alleen internetpaketten aan komt zetten ipv die belachelijke prijzen waar ook TV bij in zit.
Ik reken mijzelf al tot die generatie, wij hebben enkel een internetverbinding thuis. Alle commerciele zenders zijn de moeite niet, Behalve af en toe NL1,2,3 tijdens voetbal, EK/WK. alhoewel dat via nu.nl ook te bekijken is (CL).
Exact. Ik heb ook geen TV aansluiting en vind het eigenlijk heerlijk. Heb in dat jaar dat ik nu geen TV heb het eigenlijk nooit gemist. Heb wel een Netflix abbo en inderdaad NPO stream je gewoon zonder er extra voor te betalen (al voor betaald :P)
Je kunt bij Ziggo prima alleen een internet abbo afnemen hoor.
Je kunt bij Ziggo prima alleen een internet abbo afnemen hoor.
Helaas, je neemt Internet, je betaalt voor internet en TV en je krijgt ook internet en TV.
TV analoog en digitaal.
Was dat maar waar helaas gaat dat niet.
Alleen internet pakketten zijn met Online tv-kijken Horizon Go en Inclusief Kabel TV

[Reactie gewijzigd door Firedragon op 1 november 2016 16:29]

ah, ja, ik zie het, my bad.

maar die horizon go en kabeltv krijg je er dan gratis bij dus dat telt niet :+

offtopic:
Jonaz 500/500 (praktijk 900/900) for the win hier. Nooit meer coax voor mij!

[Reactie gewijzigd door Gutser op 1 november 2016 16:49]

Maar je betaald er wel voor. De prijzen reizen echt de pan uit op die manier.
Ik weet het, vandaar de :+
De kabelaars schieten door en er groeit een nieuwe generatie op die alleen nog maar youtube en/of netflix kijkt. Kwestie van tijd lijkt me.
Daarnaast is het zo dat een heleboel Ziggo klanten nog steeds klote-ontvangst met fikse storingen hebben dankzij de veel gevoeligere QAM-64 modulatie die men is gaan hanteren om alle zenders in een data-stroom gepropt te krijgen.

Als je voldoende storingsbronnen (4G masten, etc.) in je omgeving hebt en een wat langere afstand vanaf het abbonneeovernamepunt tot aan je TV of set-top box moet overbruggen, dan ben je gewoon genaaid; zelfs met goedgekeurde top-merk coax-kabel.

En als de grondkabel verouderd is (of je hebt te maken met gedeelde kabel die door bijv. een appartementencomplex loopt) dan ben je er dubbel mee genaaid; zie die maar eens vervangen te krijgen.

Ondertussen is een 25 MBit/s lijntje al toereikend om 4K TV beeld te streamen over ethernet en is internet over de kabel gewoon stabiel tot voorbij 300 MBit/s, zonder problemen.

Wordt eigenlijk hoog tijd om gewoon heel die oude uitzendstandaarden te dumpen.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 1 november 2016 17:25]

Het is juist QAM-256 modulatie welke gevoeliger is.

Als je goede kabels hebt is het echt geen probleem. Mensen willen aan de ene kant meer zenders, al die zenders ook in HD en dan ook nog eens alsmaar sneller internet over diezelfde kabel. Soms moet je even klein beetje investeren in goede kabels of een versterkertje.
Amusement is dat. Er zijn ook types die serieuze news info en discussie progs van BBC enzo willen hebben. Dan is een schoteltje ideaal. In buitengebieden vaak de enige oplossing. Ik heb ooit UPC gehad, maar een coax kabelaar komt er hier nooit meer in.
Zeker. Maar ik vind TV kijken sowieso hopeloos ouderwets. Waarom moet ik wachten tot een bepaald tijdstip om shows/films/series te bekijken die toch niet live zijn?

Ik wil alleen een internetverbinding en ik wil on-demand alle shows, series etc van de Nederlandse Televisie kijken. Tenzij het live is natuurlijk.
Omdat ik helemaal geen zin heb om na een lange dag content uit te gaan zitten zoeken. :? Lang niet alles zit op on-demand. Actualiteiten? Nieuws? Live sport? De meeste buitenlandse zenders? Allemaal niet on-demand te krijgen.

Dan vind ik een programmering volgen wel zo makkelijk.

Overigens is mijn dochter niet zo. Die is in alle staten als ik vertel dat Sophia het Prinsesje toch echt afgelopen is op dat moment.. :+

[Reactie gewijzigd door Señor Sjon op 1 november 2016 16:27]

Satelliet, dvb-t en online.

Satelliet heb je onder andere de UK-kanalen, dvb-t heb je NPO 1-2-3 en lokaal, online heb uitzending gemist.

DVB-t kunnen de meeste televisies aan, dvb-s kunnen ook best veel televisies aan dus dan heb je geen extra kastjes nodig.

Satelliet van €50,- en een antenne van nog geen €20,-.
En zodat je dan de volgende dag met je collega's, klasgenoten, vrienden, die leuke aflevering van gisteren kan bespreken. In plaats van allemaal je mond nog even moeten houden omdat die ene collega nog een paar afleveringen Game of Thrones achter loopt.
Daarom bedoel ik ook alles behalve live programma's mag van mij on-demand :)
Canaldigitaal is anders ook niet echt goedkoop. Aanbod loopt achter op die van Ziggo/KPN. Zelfs radiozenders gooien ze al achter de decoder. Voor alleen de UK zenders is het wel een prima alternatief.
Als oude settopbox klant kreeg ik een mooie deal omdat ze de SD zenders eruit gooien. Heb je in HD alle commercielen en NPO123 ect. Zie www.canal.digitaal.nl.
De Schotel kan je ook laten installeren, indien onhandig cq. techno noob.
Wij hebben al 15 jaar een schotel aan de muur. Tegenwoordig is het aanbod matig, of heb je bij bepaalde voetbalpakketten minder zenders dan op de kabel, etcetera.

Ook een extra smartcard vragen ze nu 10 euro extra per maand voor! Dat was eerst iets van 2.50 per maand per smartcard. Beperkt aanbod en hoge prijzen, zo jaag je de klanten wel weg.

Ik weet nog dat CD zich neerzette als een goedkope tv aanbieder. Dat is inmiddels niet meer zo als je op meer dan 1 tv wilt kijken.

[Reactie gewijzigd door krakendmodem op 1 november 2016 22:59]

Tijd voor een schoteltje op balcon, tuin of dak. Die kabelaars schieten helemaal door met de prijzen.
Ik heb hem al 6 jaar op het dak staan, voor 10 euro per maand heb ik het hele Nederlandse pakket in HD en veel gratis zenders extra.
Tegenwoordig zijn de CD abonnementen minimaal 20 EUR/maand, waar kan ik dat 10 EUR/maand ding vinden?
Tegenwoordig zijn de CD abonnementen minimaal 20 EUR/maand, waar kan ik dat 10 EUR/maand ding vinden?
Ik had al een tijd het Set Top Box pakket voor 75 euro per jaar, maar dat pakket bestaat niet meer.
Het standaard pakket, Basis, is wat duurder dan 10 euro per maand, maar alle mensen met Set Top Box mochten vorig jaar over op Basis voor 10 euro per maand, en dat heb ik dus gedaan.
Maar het settop pakket was niet het hele NL zenderaanbod, dat heb je dus pas sinds de omzetting naar het basis HD eind 2015. Maar goed, daar hebben nieuwe klanten niets aan.
Legaal of via cardsharing?
Ik dacht dat het basispakket namelijk al 20 euro kostte.
Legaal of via cardsharing?
Ik dacht dat het basispakket namelijk al 20 euro kostte.
Legaal, zie hierboven.
Yep. Ik heb nu 1 jaar Telfort glas net afgesloten op mijn nieuwe flatje, maar de oude schotel met 3 LNB's staat klaar in het hok om opgehangen te worden.
Helemaal mee eens ik heb nu royaal en voor een contract vernieuwing word je dus geforceerd 2 euro meer te betalen voor content waar ik helemaal niet op zich te wachten.
Maak er lekker een plus optie van voor 2 euro ofzo.
Ze hebben niets te bieden dat me ook maar iets interesseert.
Films en series download ik lekker omdat dat veel beter werkt en op mijn agenda werkt.
Dat gedoe van je heb nog tot xx-xx-xx om bepaalde content te kijken word je toch niet vrolijk van.
Toch wel een goeie deal.
HBO voor 2 euro per maand? Niet echt verschrikkelijk veel.
Ligt er maar net aan wat zij van HBO mogen aanbieden natuurlijk.
Persoonlijk heb ik HBO puur voor The Game Of Thrones..
Ik ook en hopelijk blijft KPN ook HBO aanbieden en anders zit er niks anders op dan het weer te downloaden.
HBO verdwijnt bij KPN per 31-12. Dat is intern al gecommuniceerd
Dat is duidelijk, maar KPN kan natuurlijk alsnog een deal sluiten om de HBO content, of een deel daarvan, op een eigen kanaal uit te zenden.

Ik denk namelijk niet dat mensen massaal overstappen naar Ziggo voor deze content, dus het is voor de rechthebbenden interessant om het ook aan andere aanbieders te verkopen.
Nee, Ziggo heeft de joint venture volledig van HBO overgenomen en mag dan (part of the deal) ook exclusief HBO uitzenden.
Dan moet je al wel het Royaal pakket hebben, die is al behoorlijk prijzig.
Ik heb het duurste pakket en daar zit TV Royaal al bij in, dus prima voor elkaar. :)
Vindt 't op zich geen slechte zaak. HBO los kostte iets van 15 euro per maand terwijl ik daar maar één serie van keek (Game of Thrones). Nu had ik een tijdje lang een 50% kortingsaanbieding, maar anders is de bluray box bij voorbaat al goedkoper :)

Voor €11,95 heb je dan én MyPrime, én het uitgebreidere zenderpakket én HBO-content. Bovendien hóef je het niet af te nemen, is je eigen keus - ik kijk bij lange na niet genoeg TV voor de rest voor zo'n heel pakket - Netflix en het huidige standaardaanbod vind ik voldoende.
Dat ze zo HBO exclusief hebben gemaakt voor Ziggo klanten is zeker een slechte zaak. Deze koppel verkoop zou verboden moeten zijn. Dat zenders van oudsher exclusieve rechten op content konden krijgen is ding. Maar dat kabelaars exclusieve content kunnen aanbieden is een stuk slechtere zaak. Kamervragen als je het mij vraagt. HBO was een zender, en dus hadden alle kabelaars het recht om met hen te onderhandelen over doorgave, maar stel je voor dat KPN morgen RTL exclusief tekent, incl. de streaming dienst. Dan zou dat echt een rel veroorzaken.
Laat ik het wat nuanceren:

Voor mij als Ziggo-klant is het geen enkel probleem :-) en KPN mag RTL hebben wat mij betreft, zal er niks aan missen..

Nee gekheid. Als je het zo bekijkt is het natuurlijk vreemd. Maar HBO stopt als zender helemaal in Nederland. En Ziggo mag de 'restjes' overnemen die er zijn, of de individuele series aankopen van ze. Dat mag elke provider doen naar mijn idee.. de zender HBO bestáát in Nederland simpelweg niet meer.

Niettemin vis je als KPN-, Vodafone of CAIWay klant ook achter het net als je de Formule 1 live wil kijken momenteel. Ziggo Sport is óók alleen te zien op Ziggo ...
Waar het scheef zit is dat HBO NL al eigendom was van ZIggo. Dus ze stoppen, maar niet echt wat de content gaat naar Ziggo. De rest van de providers hebben geen kans gehad erin mee te bieden. Dus het is een beetje nep stoppen, ze gaan door zoals eerst, maar niet als zender. Dus de contracten met de andere kabelaars vervallen.
Waar het scheef zit is dat HBO NL al eigendom was van ZIggo. Dus ze stoppen, maar niet echt wat de content gaat naar Ziggo. De rest van de providers hebben geen kans gehad erin mee te bieden. Dus het is een beetje nep stoppen, ze gaan door zoals eerst, maar niet als zender. Dus de contracten met de andere kabelaars vervallen.
Er staat toch best een beetje onduidelijk "populaire programma's vind je dan terug in ...."
Wie bepaald wat populair is ?
In mijn geval zou dan Game of Thrones niet terug hoeven te komen, al is dat kennelijk wel populair :+

http://s6.postimg.org/zdb8d1u5t/TVroyaal_HBO.png
Helemaal mee eens. Als het oude HBO go voor 15 euro per maand als online dienst zou blijven bestaan vind ik het prima. Dan het je nog een voordeel als je via ziggo kijkt in de vorm van een korting, maar het is in elk geval voor iedereen beschikbaar. Mocht dat niet zo zijn (en daar lijkt het nu op) dan is het inderdaad een slechte zaak en mag hier zeker goed naar gekeken worden om te zien of er regelgeving nodig is.
Ik vind dit een zorgwekkende ontwikkeling. Ik was tevreden HBO klant en nu kan ik door dit soort idiote deals dus geen HBO meer zien vanaf januari 2017. Ik hoop dat HBO uiteindelijk net als in Amerika met een streaming-only dienst gaan komen.

Ik weiger namelijk om terug te gaan naar Ziggo om diverse reden die er in dit nieuwsbericht niet toe doen.
Daar hebben dit soort idiote deals niets mee te maken. HBO ging al stoppen in Nederland. Ziggo zorgt er alleen voor dat je bij Ziggo wel nog steeds HBO kan zien omdat ze een licentie hebben afgenomen.
Dat is naïef, ze stoppen omdat de eigenaar ze exclusief wil. Ziggo is de eigenaar van HBO nederland, en HBO nederland stopt en ziedaar Ziggo heeft de HBO content gered, pheew.
Nee ze hebben gewoon de concurrenten een hak gezet.
En dat is zeker kwalijk dat een bedrijf als Ziggo dat doet, en daar mag je dus boos over zijn op Ziggo.
Nou ja, zeker weten doen we dat niet (tenzij jij daar bewijs voor hebt) Maar ik ben met je eens dat het wel de indruk wekt momenteel.

Echter bied ook KPN al exclusieve content aan welke je nergens anders kan krijgen...echter is dat niet zo bekend als bijvoorbeeld HBO (met name door game of thrones) en is dat ook niet voor iedereen beschikbaar geweest via een extra pakket.

Fox sports heeft echter recent al net zo'n stunt uitgehaald bij KPN waarbij 'toevallig' de on demand dienst rechtstreeks via FOX geen klanten kon aan nemen vanwege alle technische storingen daar... Ook hier geen bewijs natuurlijk maar het is allemaal wel Erg toevallig.

Hoog tijd dat er vanuit de overheid wordt ingegrepen om in elk geval te garanderen dat iedereen de content kan ontvangen (eventueel met extra pakket). Als HBO alleen naar ziggo gaat, zijn alle huidigeHBO klanten bij andere providers gewoon in het nadeel en klanten die geen ziggo kunnen nemen omdat het niet beschikbaar is hebben dan dus geen legale mogelijkheden meer om het te ontvangen.

Al vind ik het persoonlijk al belachelijk dat je zou moeten overstappen van provider... Als dat zo door gaat heb je straks de situatie dat bijvoorbeeld voetbal alleen via KPN ontvangen kan worden, en HBO en F1 alleen via ziggo.... moet je dan 2 TV abbo's nemen alleen om beide te kunnen kijken?

Zoals al aan gegeven, de strenge net neutraliteit is bedoeld om dit soort zaken te voorkomen. Het lijkt me daarom goed dat dit ook met TV zenders en on demand diensten die nu gekoppeld lijken te worden aan specifieke providers in de gaten gehouden moet worden.
HBO Nederland was voor 50% in het bezit van Time Warner en voor 50% in het bezit van Liberty Global. De beslissing om HBO-series dan enkel bij Ziggo aan te bieden is dan wel deels besloten door Liberty Global (Ziggo) zelf.
Daar was ik niet van op de hoogte, I stand corrected.
Sinds de overname is het prijsstijging na prijsstijging bij Ziggo (als mede de storingen).
Had expres nog voor de overname mijn abo verlaagd naar een voor mij redelijke prijs, onderhand zit ik alweer op het zelfde niveau als voor de verlaging?!

Wie wordt er hier beter op? Het zijn ieder geval niet de consumenten (van Nederland).... en waarom worden wij niet beschermd tegen dit soort overnames?
Die bescherming is er in de vorm van concurrentie. Je kunt je ongenoegen kenbaar maken door over te stappen. Als voldoende mensen dat doen heeft dat echt wel effect, maar kennelijk vinden de meeste mensen de stijgingen acceptabel.
Leuk maar helaas is dat lang niet altijd mogelijk. Er zijn genoeg gebieden waar alleen maar zeer slechte ADSL ligt naast kabel... daar kun je dus geen kant op als je nog een beetje streaming diensten online wil bekijken. Ook wordt in nieuwbouw vaak maar 1 type aansluiting meer geplaatst, en kan het dus zijn dat er helemaal geen telefoon lijn meer aangelegd wordt en ADSL dus niet eens mogelijk is. En 4g is nog altijd geen vervanging voor een vaste lijn en zal het ook niet worden simpel omdat de bandbreedte in de lucht nou eenmaal beperkt is. (vandaar dat er ook data limieten zijn en voorlopig nog wel zullen blijven).
Definieer "genoeg". Is dat een dusdanig significant deel van het totale afzetgebied dat als deze mensen allemaal overstappen dat Ziggo daar echt een probleem mee krijgt? Als alleen de mensen in rottummeroog opstappen boeit het niet echt...
Ik snap niet dat HBO niet gewoon hun HBO Go platform aanvullen met al hun eigen content en hiermee voor 7,99/9,99 per maand per abonnee de wereld willen veroveren? Of waarom ze niet liever stream-rechten van content voor een jaar verkopen aan Netflix. Die betalen wel om The Wire in zijn geheel in hun catalogus op te mogen nemen.

Maar Ziggo Nederland is natuurlijk lekker veilig. Een klein land met een bedrijf wat er waarschijnlijk erg veel voor betaald in verhouding.

Wel jammer, want op deze manier wordt het voor veel mensen niet aantrekkelijker om HBO content legaal te bekijken hier in Nederland.
In de VS hebben ze HBO Now. Kunnen ze dat niet naar Europa brengen
HBO NOW Inderdaad! Dat is wat ze wereldwijd moeten uitrollen. En gewoon voor 10 euro per maand de hele HBO backlog + nieuwe content beschikbaar maken. :D
Ik wil graag HBO content nuttigen, maar hiervoor stap ik echt niet naar Ziggo over. Never -- nooit -- niet.

Op dit moment ben ik HBO abonnee, maar om eerlijk te zeggen, na drie maanden de dienst te gebruiken, vind ik de quadplay deal bij KPN de enige redelijke manier om HBO content legaal te kunnen nuttigen. Misschien is het aanbod in de VS beter, maar het enige dat ik de moeite vind om met aandacht te kijken, is GoT en Silicon Valley. Bijna alles van het resterende aanbod is subpar, en wordt maar eindeloos aangeboden/uitgezonden. En HBO Go/On-Demand voelt alsof je net als vroeger in de koopjeshoek van de lokale videotheek staat.

HBO Nederland schiet zichzelf echt in de voet als het denkt dat het zich kan permitteren om meer exclusief te worden. Hoop wel dat ze zo consequent zijn om niet later te gaan jammeren dat ze zo weinig aan Nederland verdienen. De consument heeft tegenwoordig nu eenmaal meer macht dan voorheen. Het is aan content aanbieders om de consument te bereiken, en niet meer andersom.

Dat allemaal gezegd, we zullen het zien hoe het verloopt. Allicht dat KPN in de toekomst Film1 aanbied voor quadplay klanten in ruil voor het HBO pakket. Zijn er trouwens Film1 abonnees hier aanwezig? Wat zijn jullie meningen betreft de kwaliteit van Film1 t.o.v. HBO?
Hier een Film1 abonnee.

HBO heb ik een tijdje (een 3 maanden actie) gehad, maar op enkele(hele goede) films na, heb ik er weinig naar gekeken, aanbod is meer op series gericht, waarbij ik meer om films geeft.

De films op HBO verschijnen op een later tijdstip ook op Film1 (ong 10 maanden later, bv: Son of a Gun, Road to Paloma, enz) voor mij geen probleem, tijd om alles wat interessant is, te bekijken, is een groter probleem.

Altijd al Film1 (incl voorgangers Filmnet en Canal+) gehad, en qua films tevreden, Sinds HBO er is bijgekomen wel minder nieuwe premieres, al trekt het aanbod de laatste tijd wel weer aan.
Ook oudere films worden weer toegevoegd, iets wat ik kan toejuichen (oa alle Indiana Jones, en Startrek films zijn/worden toegevoegd)

Film1 GO bevalt minder, niet alle films beschikbaar, en Silverlight nodig, de App voor mobiel / tablet, is niet stabiel, en steeds weer opnieuw inloggen omdat sessies verlopen zijn.
HBO GO, werkte naar mijn mening beter.
Hier zat toch al MyPrime in? Wat is dat voor rare tekst op de website dan? Ik refereer naar 't laatste screenshot.
Nee, MyPrime wordt op dit moment (gratis) meegeleverd met de Horizon media box.
Gratis is het niet, het is onderdeel van het pakket waarin de Horizon Box zit. Het zit hem er namelijk in dat het niet veel zin heeft myPrime aan te smeren als mensen niet de benodigde Horizon box hebben.

Dat ding vind ik overigens extreem waardeloos. Langzaam en vaak issues.
ReplayTV is serieus een grap, probeer iets van vorige week terug te kijken en je bent eerst 10 minuten aan het ruziën met de interface waarvan ik ieder moment verwacht dat die het weer eens begeeft.

Ik verwacht ook niet dat Netfix op dit ding beschikbaar word maar op een nieuwe versie, gezien Netflix wat eisen stelt aan gebruikers ervaring.

Ik heb hem bijna een jaar en ik vermijd hem eigenlijk gewoon uit frustratie.
Wat vreemd.. Ik zit op dit moment niet meer bij Ziggo, en in het begin met de Horizon box wel wat problemen gehad, maar dat is toch wel uit de begintijd. Heb je al eens contact opgenomen met Ziggo hierover, wellicht kunnen ze je een nieuwe box sturen. lijkt me dat deze niet helemaal lekker is.

Tevens, 98% van de problemen bij Ziggo/Horizon wordt veroorzaakt door slechte bekabeling in het huis. Weet je zeker dat het probleem niet daar ligt?
Ja het probleem is gewoon dat de interface nogal traag is, en ik ken meer mensen die dat zelfde probleem onderschrijven. Ik heb een Ziggo gecertificeerde F koppeling splitter, met Ziggo gecertificeerde kabels. Plus de zooi die Ziggo bij je installatie levert.

Er is ook geen probleem met slecht beeld of zo, en met de internet snelheid is ook niets mis (zelfde splitter). Het probleem is gewoon dat het apparaat het niet kan bij benen als je bijvoorbeeld door de programma gids wilt bladeren. Hij hangt gewoon continue als hij nieuwe gegevens moet ophalen. Playback is daarna geen probleem.
Dus iets terug kijken van vorige week is gewoon een drama.

Het is beter dan de bocht die ik er voor had voor interactieve TV, dat was een van die eerste Cisco dingen. Daarvan crashte de interface echt om de haverklap.

Eigenlijk zou ik het ding liever inruilen voor een CI+ module en dan over gaan op HBBTV. De interface van mijn TV werkt wel fatsoenlijk, net als Netflix.

Dit dus
In een jaar tijd nog niet opgelost.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 1 november 2016 16:33]

Het probleem is gewoon dat het apparaat het niet kan bij benen als je bijvoorbeeld door de programma gids wilt bladeren. Hij hangt gewoon continue als hij nieuwe gegevens moet ophalen.
Ik heb het idee dat hij vooral lang doet over die zenderlogo's. Daar is het wachten op. Sowieso een onzinnige feature, wat kunnen mij die logo's schelen. Op mijn tv zijn ze ook zo klein dat ik bijna moet raden welke zender het is.
Het ligt bij mij ook aan de bekabeling maar ik heb inmiddels gewoon de door Ziggo zelf geadviseerde Hirschman kabels. Toch is er interferentie als de verschillende kabels in elkaars buurt zijn tenzij ik de kabels in een absurde manier uit elkaar naar de Humax 5200c box geleid. Dan heb ik geen interferentie meer op de zender maar wel een display aan kabels waar ik naar moet kijken.
Ik heb de kabels toch maar bij elkaar gedaan en SBS6 en eurosport afgeschreven omdat die door de vele blokken in beeld niet te volgen zijn.

Dit is gekomen toen de signalen zijn veranderd bij de overgang naar het UPC methodiek/indeling van de signalen op de kabel. Daarvoor had ik met de oude Ziggo systematiek geen enkel probleem met (veelal goedkopere) kabels

[Reactie gewijzigd door TWyk op 1 november 2016 16:44]

deze box is gewoon het probleem de gebruikte intel chip en de slechte geoptimaliseerde software zijn de oorzaak van het slechte werken van de box.
De hardware is niet snel genoeg en de software is zeer inefficiënt met de resources die het heeft en dus traag.

Daar gaan kabels echtniet aan veranderen.
Ik heb echt perfecte waardes op alle fronten volgens de monteur maar die box word er niet sneller door hoor.
Een Humax 5200c ontvanger geeft gewoon het conplete MyPrime assortiment door als je TV Royaal hebt.
Ook als je in voormalig UPC-gebied woont? Sinds wanneer dan?
Geen idee hoe het zit in voormalig UPC-gebied. Daar werd dan ook niet over gesproken.
Ik zit bij XS4All nu sinds een tijdje en mis die box totaal niet.
Die box van xs4all is snel maar heeft geen complete replay tv, zoals ziggo aanbiedt. Maar meeste content chromecast ik naar de tv, dus heb er geen hinder van.
Myprime werkt echter ook prima op de andere ziggo interactive decoders (Humax bijvoorbeeld) Alleen heb je dan geen replay TV(dat werkt alleen op een horizon box, app of webbrowser), maar myprime werkt gewoon (en HBO on demand ook).
De duurdere abonnementen hebben standaard TV Royaal.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee