KPN breidt aanbod Plus-pakket uit per 1 januari na verdwijnen HBO - update

KPN heeft bekendgemaakt dat het zijn Plus-pakket per 1 januari uitbreidt met 'honderden uren' aan nieuwe series en films. Daarmee reageert de provider op het wegvallen van HBO op diezelfde datum.

KPN logoKlanten die een Alles-in-1-Premium-pakket hebben, krijgen vanaf januari vanzelf toegang tot het verruimde Plus-aanbod, zo meldt de provider. Daaronder zijn zowel internationale als Nederlandse films en series. De selectie aan beschikbare films wisselt maandelijks. In totaal hebben gebruikers via het Plus-pakket toegang tot 31 zenders, waarbij zenders als AMC en NatGeoWild al beschikbaar waren.

De provider meldt verder dat Alles-in-1-Premium-klanten vanaf januari eveneens toegang krijgen tot Fox Sports Eredivisie. KPN-Premium-klanten met Compleet-pakket krijgen bovendien toegang tot het Kids-pakket als gratis zenderpakket. Op zijn forum schrijft de provider dat klanten vanaf 24 november niet meer kunnen overstappen naar het HBO-pakket. Klanten die op dit moment een HBO-pakket hebben, worden per 1 januari automatisch overgezet naar het Plus-pakket.

HBO Nederland maakte onlangs bekend te stoppen met zijn dienst om 'zakelijke redenen'. Concurrent Ziggo reageerde daar begin deze maand op door zijn TV Royaal-aanbod uit te breiden met HBO-content en de prijs te verhogen.

Update, 13:17: Dit artikel vermeldde aanvankelijk dat Alles-in-1-klanten zouden overgaan naar Plus en Fox Sports Eredivisie. Dat moeten Alles-in-1-Premium-klanten zijn. Het artikel is daarom aangepast.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

21-11-2016 • 11:33

210 Linkedin

Submitter: RobinF

Reacties (210)

210
204
162
19
2
22
Wijzig sortering
Het gaat dan ook over het Alles-in-1 Premium pakket waar je tot op heden "gratis" HBO bij kreeg.
Zie https://www.kpn.com/televisie/hbo-premium.htm.
Even 2 plusjes, want dat komt niet naar voren in het artikel.
Het gaat hier dus niet om de alles-in-1 instap en standaard pakketten, maar slechts om de Premium pakketten waar HBO gratis in zat.
Verrijkte Pluspakket gratis voor Alles-in-1 Premium klanten
HBO is vanaf 1 januari niet meer beschikbaar in Nederland. KPN-klanten met een Alles-in-1 Premium Pakket krijgen vanaf 1 januari het verrijkte Pluspakket en FOX Sports Eredivisie. Klanten die daarnaast KPN Compleet zijn, krijgen als gratis zenderpakket het Kids Pakket. KPN Compleet-klanten die geen Premium Pakket hebben, kunnen vanaf 1 januari kiezen uit de volgende gratis zenderpakketten: het Pluspakket, FOX Sports Eredivisie of het Kids Pakket.
Ook mensen die op het moment gratis HBO krijgen omdat zij meer producten van KPN afnemen zullen overgezet worden naar het grotere pluspakket.
Persoonlijk vind ik het artikel slecht opgebouwd.

WANT)

- Het Plus Pakket wordt over het algeheel uitgebreid.

Klanten met het KPN Alles-in-1 Premium pakket
- Krijgen zowel het Plus Pakket als Fox Sports Eredivisie.

Klanten met Alles-in-1 Instap of Standaard zonder KPN Compleet met HBO los
- Wordt HBO per 1 Januari 2017 beëindigd.

Klanten met Alles-in-1 Instap of Standaard inclusief KPN Compleet met keuze HBO,
- Krijgen het Plus Pakket in plaats van HBO.

Klanten met Alles-in-1 Instap of Standaard inclusief KPN Compleet met keuze HBO inclusief het Plus Pakket,
- Wordt het HBO pakket van beëindigd en behouden het Plus Pakket.


Plus Pakket
Wordt in zijn geheel onder handen genomen met een groter aanbod. Hierbij is het irrelevant of het is toegevoegd middels KPN Compleet, KPN Alles-in-1 Premium of als losse dienst die tegen betaling wordt afgenomen.
Anoniem: 420461
@Kiswum21 november 2016 13:46
Pff...het Pluspakket, FOX Sports Eredivisie of het Kids Pakket... ;(

Ben benieuwd of KPN nog met een kortingsalternatief komt, want deze boeien me alledrie helemaal niks...
Als je Alles-in-1 Premium afneemt, is dit een eenzijdige wijziging van de overeenkomst (ook al is dit overmacht). In dat geval kun je mogelijk opzeggen of de overeenkomst ontbinden omdat het onderdeel is van.........

Neem je het los af of ben je KPN Compleet, is er geen enkel recht en zou het pure coulance zijn als KPN je hiervoor een korting verstrekt.

Is het verstandig even te bellen naar KPN en dan te kiezen voor Opzeggingen.

/ Kleine edit.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 21 november 2016 23:07]

Als je in de voorwaarden die voor elke alles in 1 klant geldt mij kan aanwijzen dat KPN verplicht is na 1 januari HBO te blijven leveren:

https://www.kpn.com/algem...den/prive/pakketten-1.htm

http://kpn-customer.custh...eet+v3.0+vanaf+190816.pdf

"KPN heeft het recht om de voorwaarden tussentijds te wijzigen of te stoppen met KPN Compleet. Wijzigingen kun je lezen op www.kpn.com/compleetvoorwaarden "
.

Dus mensen aanraden om op te gaan zeggen of vragen om korting, downgrade zelf je pakket of bel de klantenservice inderdaad hiervoor kom je nog 6 euro goedkoper uit als je onbeperkt vast bellen echt van belang vind, vind ik daarin simpel gezegd raar. Als je de waarde van alles in 1 premium optelt: dan kom je zelf iets over de €85,00 heen en er is geen 1 klant die niet naar Standaard zou kunnen als Fox, net zoals ik weinig zal interesseren.

In mijn ogen zou je pas een punt hebben als HBO blijft bestaan en KPN er de stekker uit trekt. Maar een niet in de opgenomen voorwaarden product is geen reden tot stopzetten van je diensten; je kan het ook net zoals mij hooguit jammer vinden.

Who knows, komt er wel een ander voor in de plaats, maar onderhandelen aan tafel met niet bestaande content aanbieders; netflix, Prime of zelfs een film1 is lastig gezien dat KPN dit nu zeg, 2 maanden weet? Amazone Prime komt naar NL, maar heeft nog geen launch datum officieel zover ik op amazone kan bespeuren, dus ook hierin zou KPN al hadden ze onderwater een deal, nog geen fluit over kunnen zeggen.

Persoonlijk vind ik de keuze op moment mager, echter voor de zenders zit ikzelf niet bij KPN. Anyways, my 2 cents op de blik op de weg :)

[Reactie gewijzigd door logix147 op 21 november 2016 20:21]

Ik heb mijn bericht even aangepast, voor Premium pakket houders loont het echter wel de moeite. Nu kun je roepen, downgrade je pakket .... echter zou dit hooguit € 1,00 schelen. Mensen zullen tenslotte niet speciaal voor het HBO pakket, voor Premium hebben gekozen.

In het beste geval zouden een aantal klanten een nieuw aanbod krijgen van een nieuw jaar contract met (wederom) een korting voor de eerste 3 maanden die alleen al het € 1,00 verschil goed maken. Iets waarvan ik weet dat dit vandaag ook enkele malen door klantenservice zelf is geadviseerd.

Laten we wel wezen... menig mens is een krent en probeert daar waar het kan geld te besparen en ook dit zal geen uitzondering zijn.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 21 november 2016 23:13]

Bij het Premium pakket is HBO onderdeel van het pakket dat je koopt, en geen onderdeel van Compleet. Derhalve kan je met Premium onder je contract uit als je HBO niet meer krijgt. Dit moet dan wel binnen x aantal dagen dat de wijziging ingaat, anders wordt je wettelijk gezien ook geacht akkoord te zijn gegaan met de gewijzigde voorwaarden. Dit doen om te proberen er een korting uit te slepen heeft overigens een laag slagingspercentage.

Daar zit wel een addertje onder het gras: dat kan alleen als je ook begonnen bent op Premium. Als je Premium niet hebt afgesloten op je contract kan je hoogstens kiezen om weer terug naar instap/standaard te gaan, een recht dat iedereen heeft bij KPN.
Dit moet dan wel binnen x aantal dagen dat de wijziging ingaat, anders wordt je wettelijk gezien ook geacht akkoord te zijn gegaan met de gewijzigde voorwaarden.
Bedrijven zijn bij wet verplicht minstens 1 maand voor de wijziging, klanten te informeren. Binnen diezelfde periode kan de klant wanneer de wijziging nadelig is, opzeggen, verlengen met een nieuwe aanbieding of gewoon stilzwijgend laten doorlopen.

Ik verwacht dus eigenlijk dat KPN voor 30 november de KPN Alles-in-1 Premium klanten, schriftelijk of per e-mail op de hoogte brengt.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 22 november 2016 10:15]

Binnen KPN wordt daar nooit moeilijk over gedaan, je overeenkomst betreft alles in een, dus downwards migratie binnen je contract kan en mag... Bij mobiel is het inderdaad niet toegestaan lager dan je instap niveau te gaan.
Dat is ook wat ik zeg :)
Je mag altijd lager, iedereen mag dat, MAAR je kan niet onder je contract uit vanwege HBO als je niet bent begonnen op Premium. ;)
Onder contract van Premium zitten dezelfde leveringsvoorwaarden als bij instap en standaard. Als je teruggaat naar 2015 valt HBO onder een D-toevoeging en die zijn maandelijks opzegbaar, al zou ik de eerste persoon in NLD nog moeten vinden die een gratis iets uitzet en gebruikt. Dit leeft veel minder dan bijv Fox Sport waarbij meen Tele2 geen overkomst gekregen heeft na augustus en dus voetballiefhebbers heeft laten gaan. Ikzelf heb HBO een tijd gehad maar inmiddels nu ruim jaar standaard zonder en mis niets eigenlijk.
Je word ernstig ge-downvote maar je hebt een echt punt. Want dit is Kwaliteit eruit, 13 in een dozijn rommel erin. En voetbal.. Pffffrfft..

Ik weet wel wat ik doe: Premium eruit, amazon prime erin. Dit is een ku-t aanbod.

Ik begin zelfs te twijfelen om weer terug te gaan naar dat verschrikkelijke ziggo.
Ik dacht er hetzelfde over. Pak wel €5,- korting en neem Amazon Prime video erbij. Aanbod ziet er goed uit. Nadeel je hebt een Fire tv stick nodig.
Ik vond het vreemd dat je aangaf een keuze te moeten maken tussen €5 korting of het Pluspakket. Maar nu ik zie je dat een Telfort klant bent, door jouw post op het Telfort forum(https://t.co/Gj8DmVYI0Q). Dat verklaart het. Bij KPN krijg je namelijk de €5 korting én het Pluspakket, samen met nog wat zaken, als je mobiel en vast combineert. Maar ik vertel je waarschijnlijk niets nieuws en ik neem aan je andere overwegingen hebt om voor Telfort te kiezen.
KPN vind ik te duur voor wat ze bieden.
Het is maar hoe je het bekijkt en gebruikt. Alleen al de dubbele bundels en het delen van data, maakt KPN voor mij interessant. Samen met de korting én HBO (vanaf januari dus het Pluspakket) was het verschil met Telfort nihil. En bij Telfort mis je de Wi-Fi hotspots van andere gebruikers. Maar door het verdwijnen van HBO ga ik ook eens alternatieven bekijken.
Amazon Prime is inderdaad een goed alternatief, wat ik zelf ook overweeg. Jammer dat de tweede generatie van de Fire TV Stick, met Alexa ondersteuning, alleen in Amerika wordt geleverd. Toevallig heb ik gisteren bij Amazon US nagevraagd of die tweede generatie ook hier bruikbaar is. Dat blijkt helaas niet het geval.
Beste Redniels, dit is wel sterk gebaseerd op jou mening. KPN geeft haar klanten vele extra's waartoe ze niet verplicht zijn. Dat jij geen interesse toont in het Pluspakket of voetbal daar kan KPN niet zo veel aan doen en dit zal menig huishouden wel interesseren overigens..

Ik heb zelf zowel KPN als Ziggo en krijg van KPN 10GB extra per maand, 10,- extra euro korting (is nu 5,-) Deelbare MB's, onderling bellen en dus de extra zenders..

Ik vind het een beetje jammer dat je KPN direct afkraakt omdat het jou niet meer schikt, naar mijn mening doen ze er alles aan om hun klanten te belonen.
Daar kunnen ze heel veel aan doen. HBO is iets heeeeel anders dan eredivisie live en de andere rommel. Ja; rommel. Je kan niet serieus menen dat dit hetzelfde is of zelfs maar een beetje vergelijkbaar. Film1, dat was een voor de hand liggende oplossing. Dit is lachwekkend. Ja, ik ben boos. En nee, niet op jou maar op KPN die zich rijk rekent met deze non oplossing.
Het is voor jou rommel, het is bij uitstek het meest afgenomen gratis pakket. en HBO of Film1 Dat vind ik dan persoonlijk weer rommel vanwege het karige aanbod. Het blijft een feit dat dit allemaal extra'tjes zijn die KPN niet hoeft weg te geven.. Welke andere provider doet dit op zn manier? En het is niet zo makelijk om zomaar ff HBO te vervangen door Film1.

Je denkt echt te kort door de bocht en aan je eigen.. maar goed je kan niet iedereen tevreden houden.
Ik denk absoluut niet te kort. Kpn premium is een extra, niet gratis, je betaald ervoor. Ik heb dus bewust gekozen voor HBO en spotify. Ik heb niet gekozen voor eredivisie live. Is echt appels en peren. Compleet andere doelgroep.
Het is niet KPN die deze keuze heeft gemaakt, je serveert ze echt af alsof ze niets voor hun klanten doen. Je kan niet zomaar even HBO vervangen door Netflix of film1.

Ten eerste zal Film1 dat waarschijnlijk niet willen aangezien Sony eigenaar is en die doen niet vaak mee met dit soort acties. Netflix zal niet kunnen omdat het bots met lopende contracten (denk ik). Amazon prime is hier niet beschikbaar, dus nogmaals helaas pindakaas voor jou maar de geboden oplossing van KPN is wel degelijk een goede. Maar wellicht niet voor jou inderdaad.
Mee eens. En ik denk na het vertrek van HBO er net als jij over om weer terug te gaan naar Ziggo. Dit zijn voor mij waardeloze alternatieven.
Je vind Ziggo verschrikkelijk, maar overweegt wel te gaan naar de partij die de stekker uit HBO trekt en als monopoly binnenkort nog Amerikaanser paardje daar je zuurverdiende Europese salaris te parkeren met de fusie met Vodafone in kielzog! Ik zeg succes kerel, volgens mij had je net zoals ik destijds een reden weg te gaan bij dat 'verschrikkelijke' Ziggo - Bij mij konden ze helaas niet goed leveren - prima bedrijf verder.
Ziggo is er verantwoordelijk voor dat HBO stopt hier en dat miljoenen mensen benadeeld worden. Het slechtste dat je dus kan doen is hen hun zin geven door weer klant bij dat vreselijke bedrijf te worden.
Denk niet dat Ziggo geheel verantwoordelijk is maar wel handig is ingestapt toen HBO Nederland er mee wilde stoppen. HBO/Time Warner heeft hier zelf dus ook voor gezorgd.
Kpn is verantwoordelijk voor deze belachelijke oplossing. Een samenwerking met netflix, amazon prime of film1 dat zijn serieuze alternatieven voor het verlies van HBO. Keuzes genoeg. Dit? Nee. KPN kiest voor de goedkoopste oplossing en knijpt de billen samen in de hoop dat de klant het slikt. Ik niet. En ik hoop velen met mij.
Amazone Prime = officieel niet uit in Nederland dus elke communicatie vanuit KPN over Prime = not done...

Film1 = is eigenaar Sony Pictures BENELUX BV dus kortom niet alleen voor NLD toegankelijk en Sony staat niet bekend dat zij de meest bereikbare handelspartij zijn. Zelfs op de PS4 kan je als betaalde klant niet zomaar op inloggen als je het al op je TV abo hebt en Film1 wijst braaf naar de daarvoor behorende klantenservice diensten van je ISP.

Netflix = is beschikbaar op elke moderne apparaat, ook via de setupbox ITV KPN/subdochters?

Ik zie dit meer dat KPN een tussenoplossing noodgedwongen neemt. Genoeg mensen schreeuwden moord en brand toen Fox op zwart zou gaan. Mijn buurman (AWO-er) lacht zichzelf van de bank af, beste man zit voor 47,50 en 8,50 mobiel SO met 200 minuten bellen bij KPN met Fox Sports Eredivisie, ik zeg; laat Ziggo dat maar eens nadoen... Dat kost je dan; € 63,90 vast inc Fox Eredivisie 9 Euro per maand voor internet waar die beste man geen fluit mee zal doen. Kan die welgeteld een uurtje en 15 minuten voor bellen. Dus moet die naar 15,00 500 minuten, gaat nooit op... Totaalprijs Ziggo: 78.95 vs KPN: 55,50 en diegenen die MAX ook nog perse moeten zien: 71,00 inc Ziggo Fox Sports Totaal - Mag jij nog eens navragen bij Ziggo hoe het kan dat een KPN klant goedkoper Ziggo Sport kan kijken dan haar eigen klant.
Het moederbedrijf van Ziggo, Liberty Global, heeft HBO Nederland de nek omgedraaid en de content bij Ziggo ondergebracht. Ergo: Ziggo is er verantwoordelijk voor. ;) De joint-venture met HBO was in handen van Liberty Global you see. Dus Liberty Global heeft doelbewust HBO Nederland kapot gemaakt om te zorgen dat de content uitsluitend nog bij Ziggo beschikbaar zou zijn.

HBO/TW hebben de content aan Liberty Global gelicenseerd, en die contracten lopen volgens mij nog even. Die kunnen er dus ook weinig aan veranderen lijkt me.
Dat is stemmingmakerij en klopt niet. In een joint venture hebben beide eigenaren doorgaans evenveel zeggenschap over de onderneming. Aangezien jij en ik niet bij deze besprekingen waren is het gissen wat de daadwerkelijke oorzaak is voor het opheffen van de joint venture. Meest voor de hand liggende kan zijn dat de vooraf gestelde targets niet zijn behaald. Deze targets worden gezamenlijk opgesteld. Waarschijnlijk heeft Liberty Global het vervolgens op een akkoord gegooid met Time Warner en voorgesteld om de rechten volledig af te kopen. Het alternatief had ook kunnen zijn dat HBO helemaal zou verdwijnen uit Nederland of dat de rechten aan andere partijen verkocht zou worden.

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 21 november 2016 23:38]

Of gewoon glasvezel nemen zonder tv en een decoder aanschaffen met iptv. Alle zenders over de hele wereld voor nog geen €100/120 per jaar.
Kun je dit toelichten?
Hij doelt op illegale streamkastjes bekend als IPTV. Geen abo nodig, alles via internet. Lijkt op de Ziggo Dreambox.

Het lijkt aantrekkelijk, maar kwaliteit, beveiliging en legaliteit vind ik te onzeker.
Tja onzeker is het niet. Meerdere mensen in mijn kring hebben al jaren perfect beeld. Legaal is het niet maar ze jagen op de aanbieders en niet op de gebruiker. En desnoods betaal je contant en niet via bank. Is er ook niet te traceren.
Helemaal met je eens. Maar wat ik van Darkforce begrijp kan je dus Fox sports wegkiezen. En dat is maar goed ook. Precies die aanwezigheid van dat ongetwijfeld hele dure voetbal contract doen mij wegdraaien bij ieder pakket die dat aanbiedt.

Het pluspakket is begrijp ik extra content en vermoedelijk een grotere verzameling zenders. Hierbij wisselt de content per maand. Dit is enerzijds te interpreteren als een variërend aanbod (positief) maar kan anderzijds ook negatief worden opgevat als film x op tijdstip y niet is te zien. Heb ik over HBO nog wel nagedacht (meer nog dan Netflix) maar dat pluspakket overtuigt mij nog minder.

En netwerkaanbieders, dwing mij niet om dure sportcontracten af te nemen waar ik niets aan heb. Oh, waren we maar niet zo'n eenheidsworst, dan zouden netwerkaanbieders zich misschien meer gedwongen voelen om gedifferentieerde maatwerkoplossingen te gaan aanbieden. En eigenlijk moet de content helemaal niet bij die netwerkaanbieders liggen, dan was HBO hier misschien ook nog geweest.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door teacup op 21 november 2016 22:25]

"Het pluspakket is begrijp ik extra content en vermoedelijk een grotere verzameling zenders. Hierbij wisselt de content per maand. Dit is enerzijds te interpreteren als een variërend aanbod (positief) maar kan anderzijds ook negatief worden opgevat als film x op tijdstip y niet is te zien. "
"Op Plus pakket vind je On Demand(videotheek) een X aantal uur aan series en vrij keuze films. Daarnaast kun je sommige programma's tot 14 dagen terug kijken ipv de reguliere 48 uur zonder Plus pakket Ik heb zo afgelopen zomer mezelf met Criminal Minds bijv prima vermaakt volledige serie"
Maar wat biedt KPN compleet dan nu nog voor de premium klanten als het pluspakket en fox sports standaard wordt?

Behalve de 5 € korting dan per mobiel nr?

Ik bedoel ik heb nu premium met hbo, en omdat ik compleet ben krijg ik het pluspakket gratis twv 10€ hbo valt weg en daar komt fix sports voor terug en het pluspakket wordt gratis ook voor niet compleet klanten.

Dus of ik wil 10€ korting of een op maat gemaakte optie wat KPN prima kan

Premium met 500/500 pluspakket zonder foxsports maar wel met pluspakket en kidspakket en 5€ per mobiel korting ik zeg doen we meteen
Als jij KPN Alles-in-1 Premium klant bent, zul jij dus moeten bellen en aangeven dat je niet akkoord gaat met het geen KPN nu naar buiten communiceert. In principe heb je een overeenkomst waar HBO onderdeel van is.

Ik raadt je hierom aan om te bellen met KPN en te kiezen voor opzeggingen (= retention). In dat geval zul je duidelijk kenbaar moeten maken dat je er niet mee akkoord gaat en je niet voor niets voor dit pakket hebt gekozen en het Plus pakket al onderdeel is van KPN Compleet en je dus op een andere wijze een compensatie verwacht of eventueel (indien je dit wenst) de overeenkomst wilt beëindigen.

Omdat het onderdeel is van je pakket en dus overeenkomst is dit een eenzijdige wijziging vanaf de kant van KPN. In principe wordt wettelijk verwacht dat je een soortgelijke dienst of product mag verwachten, KPN kan hieraan niet voldoen daar het Plus Pakket i.c.m. Fox Sports Eredivisie Live geen gelijkwaardig aanbod betreft.
1 of 2 van de onderstaande opties kun je misschien gratis krijgen. Het kan zijn dat je dan zelf met KPN contact moet opnemen:
 • Film1
 • Videoland
 • Fox Sports Internationaal
 • Ziggo Sport Totaal
 • Specifieke taalpakketten
 • Erotiek Pakket Niet interessant, als Tweaker ken je het internet wel ;)
Film1, Videoland en Ziggo Sport gratis kan je helemaal vergeten - dat kan ik je nu al zeggen. :P
Het gaat hier dus niet om de alles-in-1 instap en standaard pakketten, maar slechts om de Premium pakketten waar HBO gratis in zat.
Plus Pakket
Het Plus Pakket wordt voorzien van extra content die maandelijks wisselt. Het Plus Pakket is voor Instap, Standaard en Premium gelijk, hierin zal dus geen onderscheid worden gemaakt.

Simpelweg komt het erop neer dat
KPN Premium klanten zowel het Plus Pakket als Fox Sports Eredivisie zullen krijgen als vervanging van HBO. Bij KPN Compleet in combinatie met het Premium pakket, is er geen keuze en kan men alleen het Kids Pakket erbij krijgen.

Plus Pakket
Het Plus pakket (is naast Fox Eredivisie) gratis onderdeel van het Premium abonnement, maar omvat exact het zelfde aanbod als wanneer het Plus Pakket los wordt afgenomen of indien je deze neemt als KPN Compleet klant.

Er zal dus geen onderscheid zijn tussen Plus Pakket bij Premium, en het Plus Pakket die je maandelijks kunt opzeggen (los tegen betaling of als KPN Compleet klant).

Door het uitbreiden van KPN Plus, probeert KPN een concurrerend aanbod te bieden t.o.v. de Ondemand van Ziggo (die wordt uitgebreid met meuk van HBO).

Kids Pakket bij KPN Compleet
Het KPN forum verwijst naar deze kpn.com pagina, de betreffende pagina is echter niet juist daar men hier spreekt over het toevoegen over het Kids Pakket aan KPN Compleet. Het Kids pakket is reeds onderdeel van KPN Compleet.
Gelukkig kan iedereen met het Premium pakket na de eerste 3 maanden hun pakket gratis downgraden naar 'standaard'. Dus als je Premium zonder HBO niet meer de moeite waard vind, kun je er zo vanaf.

Mensen die minder dan 3 maanden klant zijn hebben waarschijnlijk alle pakketten de eerste 3 maanden voor 35 euro, dus die hebben er ook geen nadeel aan.
Jullie aanbieder doet ten minste nog wat als er zenders verdwijnen. Ik heb Caiway en die heeft helemaal niks gedaan dit jaar, terwijl er veel zenders verdwenen zijn dit jaar.

KPN komt tenminste altijd nog met compensatie voor verdwenen zenders.
Play van KPN wordt hierdoor ook goedkoper is te zien onderaan de website van playvankpn.nl

*HBO verdwijnt vanaf 1 januari 2017 uit het pakket. De prijs wordt €11,99 ipv €14,99 per maand.
Word je vóór 29 december 2016 klant,dan ontvang je nog 12 maanden lang de introductiekorting van €3 en betaal je slechts €8,99 per maand.
Ik neem dus aan dat series als GoT, Westworld etc niet meer te zien gaan zijn bij KPN. Zit je dan lekker mee =/
Het komt volgens mij niet door KPN.
HBO NL is/was een joint venture tussen Liberty Global (eigenaar Ziggo) en HBO.
Deze joint venture wordt gestopt. Dus geen HBO zender meer in Nederland.

Ziggo gaat zelf kijken hoe ze nu HBO content kunnen aanbieden.
Iets wat KPN misschien ook wel gaat doen, rechten op content kopen en dat aanbieden in hun eigen "on demand" omgeving.
En dan vindt HBO het gek dat GoT de meest gedownloade serie van 2015 was... 8)7

1. Maak het toegankelijk;
2. Maak het betaalbaar;

Is dat zo moeilijk tegenwoordig? Echt jammer.

OT: Ik denk niet dat KPN de rechten van HBO gaat overkopen. Ziggo heeft een veel grotere userbase die ook nog eens jonger zijn dan de klanten van KPN. Het zal denk ik niet lonen om voor een paar ton de rechten van GoT te kopen als maar 10% van je klanten het gaat bekijken, IMO.
En dan vindt HBO het gek dat GoT de meest gedownloade serie van 2015 was... 8)7
Beetje vreemde opmerking voor een dienst die per 2017 niet meer beschikbaar is.
Of wisten degenen die voor een dubbeltje op de eerste rang wilden in 2015 stiekem al van deze plannen en besloten ze maar vast niet te betalen voor content van HBO...?
Je kunt niet ontkennen dat HBO niet echt toegankelijk is voor de meeste mensen. Zet GoT op Netflix en de downloadcijfers van de serie zullen fors terugvallen. En ik durf te wedden dat Netflix aardig wat centen wilt betalen voor de serie.
Je kunt niet ontkennen dat HBO niet echt toegankelijk is voor de meeste mensen.
Dat ontken ik. Zelfs de grootste leek kan op vrij eenvoudige wijze een HBO abonnement aangaan.
Misschien wordt toegankelijk in financiële zin bedoeld. HBO was vergelijking met een normaal TV abonnement of Netflix nogal hoog geprijsd voor de hoeveelheid aanbod.
Wellicht.
Dan ben ik óf afwijkend óf ik koop iets simpelweg niet als ik er het geld niet voor (over) heb.
Wanneer je een tienerserie niet kan zien omdat je er de centen niet voor hebt, dan heb je gewoon pech. Zoek een (extra) baan, ga een avondje minder stappen of kijk je ouders lief aan. Het is in ieder geval geenszins een goede reden om de wet te overtreden.
Dat is dermate denegerend verwoord, dat ik niet eens de moeite ga nemen een tegengeluid te formuleren.
tja, maar iedereen had in iedergeval tot nu toe een abo op HBO kunnen hebben, dus in principe was het wel echt toegankelijk voor de meeste mensen. Alleen tja dat de meeste mensen er niet voor willen betalen is weer een ander verhaal.
En zelf moet ik zeggen dat Netflix de verkeerde kant op aan het gaan is door minder 'oude' content aan te bieden en meer eigen nieuwe content, daar zit ik niet op te wachten, en vond dat juist een groot pluspunt van Netflix. Nu worden ze eigenlijk gewoon meer hetzelfde als elke andere netwerk..
Wel als GoT in 2015 niet beschikbaar was en veel gedownload werd.
in 2016 Beschikbaar en minder gedownload
in 2017 niet beschikbaar en terug veel downloads.
Spreekt boekdelen.
Natuurlijk dat deeltje uit 2017 moeten we nog zien gebeuren.
HBO is sowieso raar bezig als het gaat om de online business. Ze sturen nog steeds aan op het aanbieden van de content via providers in plaats van gewoon een dienst te maken zoals Netflix (of het via Netflix aan te bieden).
We krijgen wel binnenkort de Amazon Prime videodienst. Ben benieuwd naar de overlap tussen deze twee diensten. Helaas is het niet zoals in de music business dat bijna alle muziek toegankelijk is net zoals alle films. Als er veel films zijn die ik op Amazon kan zien en niet op Netflix en vice versa. Ga ik is overwegen om allebei te nemen.

http://www.trustedreviews.com/opinions/netflix-vs-amazon-prime-instant-video
Dit artikel zegt dat er verbazingwekkend weinig overlap is tussen de twee diensten. Vermoedelijk omdat ze allebei met exclusivity op de titels werken.

[Reactie gewijzigd door CoranOrange op 21 november 2016 12:27]

HBO (Nederland!) heeft een Joint Venture met Liberty Global. Het is dus logischerwijs een actie van Liberty Global (Ziggo) om de content enkel voor zichzelf te houden. Ook is dit de rede waarom we in NL geen HBO Now hebben wat in de US een succes is. Dit IS een variant zoals Netflix waar ik graag! Voor zou betalen. Met mijn huidige provider (Glasvezel) kon ik, tot eind van dit jaar dan, wel HBO nemen.... maar geen On Demand... naja... HBO Go wat simpelweg kansloos is. Enkel de 3 zenders dus en dat is met onregelmatige diensten mij teveel gedoe. O, en het ergste nog: niet eens HD :+

Al met al: het is downloaden only geworden ofwel overstappen naar Ziggo. En nee... wachten op de Blu-Ray set is geen optie ivm spoilers en ik wil wanneer hij is afgerond de "complete serie" in 1 doos aanschaffen.

Ik zou er graag 15€ voor over bebben maar Ziggo wilt gewoon dat je dan maar bij hun een abbo afneemt en dat ga ik niet doen.

Voor de mensen die dan zeggen: het is geen 1e levensbehoefte en dan kijk je het maar niet: Dit is als dat Benzine voortaan alleen bij BP te halen valt. Kan je die niet aan of wil je daar niet tanken tsja... moet je maar overstappen op diesel of LPG ofwel helemaal geen auto rijden. Het is immers geen recht en dan pak je het OV of de fiets maar...
Al met al: het is downloaden only geworden ofwel overstappen naar Ziggo.
Hier in Harderwijk is Ziggo niet te krijgen, maw dat wordt weer downloaden.
Hbo now is in heel europa niet te verkrijgen. Ze lopen jaren achter op Netflix. Dit noem ik onlogisch. Tv abonnementen zoals nu, zijn niet de toekomst. Ook het voordeel wat een hbo abonnement als ziggo-only dienst ziggo moet brengen lijkt mij niet significant. Je brengt je hoofdmerk schade toe zonder significant voordeel voor een van je kleine dochterondernemingen (die juist leden verliest).
Erg leuk dat ze dienst wel in Amerika aanbieden maar de rest van de wereld heeft straks al favorieten andere diensten voordat HBO ooit op die markten verschijnt. Ik koop in december naast netflix ook amazon. Als dat bevalt ga ik echt niet nog hbo ernaast kopen. Ben erg gehecht aan Netflix en die ga ik zekers niet weg doen. Marktaandeel winnen in een nieuwe markt is veel makkelijker dan als er al grote gevestigde spelers zijn maarja ze kunnen altijd de content nog op netflix aanbieden en de eigen dienst niet oprichten in Europa.
Ben wel benieuwd of ze dan per maand betalen gaan introduceren. Ik heb een abo gehad op de Amerikaanse versie en die mocht je meteen voor een jaar aftikken als ik het me goed herinner. Dat zal veel mensen ook tegenstaan.

Er was inderdaad weinig overlap met Netflix maar ik heb het op een gegeven moment weer opgezegd omdat ik er simpelweg te weinig naar keek. Wat ik dan wel weer netjes vond was dat ik voor de maanden die nog over waren in mijn jaarabonnement mijn geld terug kreeg.
kpn gaat idd geen rechten kopen van hbo immers heeft ziggo de exclusieve rechten ervoor.
Wat meesten waarschijnlijk ook deden was een maand nieuwe seizoen kijken en dan weer omzetten.
snap het.

met een beetje kennis heb je zo een IPTV verbinding met een "open" server
die gratis content aanbied. (waaronder ook betaalde series)

door kodi is dit veel gemakkelijker geworden.

deze data is daarin natuurlijk niet meegenomen omdat iptv downloads moeilijker te traceren zijn, dan een torrent of een nzb/usenet file
Zeg ook zeker niet dat het door KPN komt - het is alleen jammer dat HBO stopt met de joint venture met Liberty Global en providers als KPN er de dupe van zijn. Ik hoop ergens dat er voor de KPN kijkers wel een mogelijkheid komt de series te kijken wanneer ze weer starten. En het volgende is misschien wat offtopic - maar de hele manier van zaken doen van bedrijven als HBO (sterke regionale controle) i.c.m. stichtingen als Brein, werkt het illegale circuit (torrenten van series/films etc.) gewoon in de hand. Het is al tijden hopen dat er eens verder wordt gekeken dan de landsgrenzen voor entertainment aanbod, maar het vlot niet echt... In sommige gevallen word het zelfs vele male minder toegankelijk =/

[Reactie gewijzigd door icratox op 21 november 2016 11:50]

Ziggo heeft gewoon HBO series etc toegevoegd aan het grootste pakket. Per 1 januari. Naampje anders en een paar euro erbovenop. Hoppa...
Vreemd dat Solcon het nog steeds aanbied bij nieuwe abonnementen: https://bestellen.solcon.nl/particulier/10297
De rest bied het ook nog gewoon aan tot 1 januari. En het is nog niet 1 januari dus mogen ze het gewoon nog aanbieden.

https://bestellen.kpn.com/pakket/alles-in-1/premium/

Ook KPN bied het nog gewoon aan. Terwijl het toch echt om dit pakket gaat.
Raar, als je weet dat je over een maand niet meer kunt leveren, dan bied je een dienst nu toch niet meer aan?
Waarom niet? Ze kunnen het nog 1 maand leveren. Waar trek je de grens dan? Hadden ze er tussen haakjes bij kunnen zetten tot (1-1-2017). En die andere dingen vanaf 1-1-2017. ja dat had gekund. Alleen krijg je dan van die mensen die dat niet lezen en denken dat ze alles krijgen. Ik zie hier geen problemen mee.
Je sluit de dienst (meestal) voor 1 jaar af, als je gedurende het grootse gedeelte van dat jaar die dienst niet kunt leveren (11/12) moet je er niet mee adverteren.
Maar zoals Sabes zegt, KPN stop 24-11 met het aanbieden van HBO.
Maar je doet een Tv abonnement afsluiten voor 1 jaar. En niet HBO. Wou je echt HBO hebben dan had je het wel een abonnement bij je huidige provider afgesloten.
HBO wordt aangeboden als onderdeel van dat 1 jarige pakket, terwijl ze het niet langer dan hooguit 1 maand kunnen leveren.
Nee je krijgt HBO gratis/extra als je aan bepaalde voorwaarde voldoet.(of ze direct 15 euro betaald). En ook als je 15 euro betaald is deze per maand opzegbaar. Dus compleet los van je standaard tv abonnement. Extra dingen mogen ze gewoon per maand veranderen. Net zodat ze Spotify er uit mogen gooien wanneer ze dat willen.
Maar men kan het nog leveren voor 1 maand.
Op 24 november 2016 zal KPN in alle kanalen stoppen met het aanbieden van HBO. Vanaf dat moment is HBO niet meer bestelbaar. Heb je nu al HBO dan kun je tot en met 31 december 2016 naar HBO kijken.

https://www.kpn.com/televisie/hbo-premium.htm
Dat is nog wel netjes van ze.
Ziggo weet dat al namelijk via ondemand aka myprime aka movies en series xl.
Klopt, ook opnames verdwijnen vanaf 1 januari. Verder is dit eigenlijk door Liberty Global en niet door KPN

[Reactie gewijzigd door RobinF op 21 november 2016 11:42]

Kun je die opnames niet 'gewoon' naar je eigen computer halen?
Nee wegens recht mag/kan dat niet.
OK, goed, dat ik dan nog bij Ziggo zit.... met m'n eigen spullen. Opnames gewoon naar mijn computer, als de schijf vol dreigt te lopen (of een zender er mee stopt).
Downloaden dan maar he ;)
Je zou maar klant zijn van KPN en Game Of Thrones volgen.. Dan ben je mooi de pineut.
Dat ben ik inderdaad ja. Overstappen op Ziggo gaat hem ook niet worden, hopelijk komt er nog een andere mogelijkheid om het legaal te kijken, anders is onze keuze wel erg beperkt..
Er zal vast wel een box uit komen van GoT tegen die tijd. Of je gaat met een paar biertje een avond richting vrienden die wel Ziggo hebben.
Ja, of je download het gewoon... ;)
Ik gun Ziggo ook gewoon absoluut de inkomsten niet met deze gore werkwijze van ze, ik koop het wel rechtstreeks bij HBO.

Misschien sluit ik wel gewoon een HBO Go/Now abonnementje af in de VS en gooi dat door m'n VPN heen.
Dat is nog de beste manier. Direct geld naar de content boer. En niet de tussen boer.
Hoe lief ze ook zijn, maar als ze om 4u in de ochtend met bier op de stoep staan om GoT te komen kijken, schop ik ze er weer uit
Ik heb het over avond. Je kan ze namelijk gewoon terug kijken wanneer je wilt. Dus neem je de avond daarna.
HBO doet ook wel raar hierin. Ze weten dat GoT de meest gedownloade serie ter wereld is, maar blijven vasthouden aan een moeizaam system om het te kunnen kijken (koppeling aan provider). Of je moet een jaar wachten tot ie op een overpriced DVD/Bluray komt.

Als ze HBO Go als een los abbo zouden aanbieden (a la Netflix) dan zouden ze best veel kijkers kunnen trekken. Maar ja...
Liberty Global (Ziggo) houd HBO Now actief tegen. Dit om klanten bij hunzelf te houden. Nu gaan ze een stapje verder en halen ze de content bij de concurrentie weg via een omweg in hun Joint-Venture met HBO NL.

Ik zou eerder Ziggo boycotten hierdoor.
Ik download de zooi wel. En geld zien ze toch wel; ik schaf "the complete series box" met alles erop en eraan toch wel aan voor mijn collectie innde kast. Ik download wat dat betreft op afbetaling O-)
Precies, ik doe hetzelfde.
Gewoon downloaden gezien er geen enkel alternatief is, en zodra het hier goed wordt released in plaats van enkel bij dat brakke Liberty Global: dan betaal ik ze voor de content.
HBO Nederland stopt helemaal in Nederland, dus niet alleen klanten van KPN zijn de pineut.
Als Ziggo de content nog wel kan aanbieden, is het wel een beetje oneerlijke concurrentie.
Volgens mij biedt KPN ook exclusieve content aan (o.a. via hun eigen tv kanaal) en heeft op dit moment betere(?) afspraken met eredivisie live waardoor ze dat voor de helft van de prijs van Ziggo kunnen aanbieden.

Als ik een schoenenwinkel heb en ik heb geen rechten om gele schoenen te verkopen maar alleen rode en mijn buurman juist alleen gele en geen rode, is dat dan oneerlijke concurrentie?

Op deze manier proberen providers in een verzadigde markt onderscheidend te zijn. Het grote nadeel is juist dat kleine providers niet zulke monsterdeals kunnen sluiten en daardoor misschien juist degene zijn die benadeelt worden.
Het is ook oneerlijke concurentie, en je werkt het illegaal downloaden alleen maar in de hand. |:(
Blijkbaar vinden ze dat niet erg? Content zou gewoon door elke aanbieder gekocht moeten kunnen worden, dan krijg je vanzelf concurrentie op kwaliteit/prijs van het platform. Nu bieden ze de content niet eens zelf meer aan en heeft Ziggo de exclusieve rechten. Als je niet bij Ziggo zit, heb je nog maar één legale optie en dan moet je direct van provider wisselen.

Het is wel duidelijk dat dan het minder legale alternatief veel makkelijker werkt.
Nee hoor, je kunt ook wachten tot het op disc beschikbaar is, of op andere betaalde VOD's..
Series van HBO zullen niet bij andere VOD's terechtkomen, net als dat Netflix original series ook niet bij andere aanbieders te zien zullen zijn. Ach dan weer lekker downloaden wat ik op HBO nu legaal volg vanaf januari.
Inderdaad, maar vergeten toe te voegen dat het de enige optie is als je het een beetje op tijd wil zien!
Lekker een half jaar wachten terwijl het op elke hoek op internet voor je gespoiled wordt. :/
Zigg heeft de rechten exclusief.

Vind dit persoonlijk echt niet kunnen, hoe moet de rest naar hbo series kijken? eenigste manier is ziggo nemen(als dat mogelijk is en uberhoud wilt) of zoals ze denk ik graag willen het gaan downloaden.

Want op deze manier werk je downloaden gewoon weer in de hand.

[Reactie gewijzigd door devil-strike op 21 november 2016 11:52]

Tsja. Je doet nu net of het kunnen bekijken van bepaalde series en/of films een eerste levensbehoefte is, maar de meeste sportwedstrijden zijn ook niet vrij uit te zenden (denk voetbal, Formule 1, Olympische Spelen enz. enz.). Waarom die content wel exclusief en series of films niet?
Zoals ik elders reageerde: zou je ook zo reageren wanneer Shell het alleenrecht voor bv. Diesel zou hebben vanaf 2017? Eigen vervoer / een auto rijden is ook geen eerste levensbehoefte dus wanneer je geen Shell in de buurt hebt of er niet wilt tanken oid. Moet je maar fietsen of een benzine/LPG gaan rijden.

Liberty Global speelt hier IMO gewoon een smerig spelletje met namen. Het zou "Liberty Global (Ziggo) houd middels een Joint Venture met HBO NL de content voor zichzelf per 2017"

Bedankt Liberty Global ook meteen voor het niet beschikbaar hebben van HBO Now!
Klopt, Liberty Global is een nogal onethische geldwolf die eigenlijk niets te zoeken heeft in onze markt. Het is goed op weg het meest gehate bedrijf van Nederland te worden, en dat zal nog wel erger worden. :) Ze snappen niet dat we die Amerikaanse praktijken hier niet zo waarderen, maar geven eigenlijk ook geen hol om PR zolang ze maar centen verdienen.

En met hun door de ACM gestimuleerde en goedgekeurde monopolie positie, terwijl KPN nog altijd keihard oneerlijk wordt behandeld, gaat dat ze nog makkelijk af ook. Ze lachen zich rot. Als buitenstaander mogen ze doen wat ze willen, en het oer-Nederlandse KPN wordt niet enkel totaal niet beschermd: het wordt nog eens keihard benadeeld door de toezichthouder ook. Hoe verzinnen ze het bij de ACM? Knettergek, en niemand in t buitenland die snapt waarom we zo slecht met onze eigen bedrijven omgaan.

... En dan wel klagen als een buitenlands bedrijf KPN wil overnemen, dan opeens is KPN wél super belangrijk. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 21 november 2016 15:40]

Uiteraard is het geen eerste levens behoeft. Alleen kan Ziggo er ook voor kiezen het net als Ziggo sport naar de rest sturen. Vraag mij echt af wat ACM hier van vind.
Dat zeg ik toch ook niet, is gewoon lullig voor de vele mensen die bijvoorbeeld game of thrones westworld etc kijken die zometeen zonder ziggo dikke pech hebben, en dus op download aangewezen zijn, immers heeft ziggo de exclusieve rechten en daardoor nergens anders tezien zal zijn.
Wederom: van de Formule 1 hebben ze (in NL) ook de exclusieve rechten. Net zo goed als dat FOX exclusieve rechten voor het rechtstreeks uitzenden van de Eredivisie heeft. Of de NPO de rechten van de Tour de France heeft. Wat is het verschil met series en/of films?

Laat de overheid zich eerst maar eens druk maken over het openstellen van het kabelnetwerk voor andere aanbieders, zodat dáár tenminste échte concurrentie op kan plaatsvinden. Mogen ze zich daarna wat mij betreft bezighouden met het verkleinen van verplichte zenderpakketten, zodat ik als consument "gewoon" in elke gewenste combinatie alleen de zenders kan afnemen waar ik behoefte aan heb, ipv dat ik "verplicht" zenders afneem waar ik nooit naar kijk. Dan kan vervolgens het belachelijke Nederlandse omroepensysteem op de schop, zodat we eindelijk naar een BBC model gaan waar het de publieke netten betreft. Alle drie in mijn optiek veel belangrijkere vraagstukken, dan de vraag of iemand bepaalde programma's alleen via een bepaalde aanbieder kan kijken.
Jij snap het niet he? formule 1 is bij elke provider tezien, eredivisie en of tour ook overal tezien(want je kan bij elke provider ziggosport of fox bestellen), met hbo content Is dit niet het geval en is dit alleen tezien bij ziggo, ziggo heeft namelijk exclusieve rechten en zal daardoor alleen bij ziggo tezien zijn via ondemand.
Het verschil tussen sportwedstrijden e.d. is vrij groot: Die kunnen gewoon aangeschaft worden.
Op deze manier kan je zonder Ziggo niet eens kijken naar die content. Dat is te gek voor woorden. Je kan immers niet zomaar van provider veranderen.
Bijbetalen is tevens geen optie zonder Ziggo. Simpelweg oneerlijk.
Het verschil tussen sportwedstrijden e.d. is vrij groot: Die kunnen gewoon aangeschaft worden.
Oh? Werkelijk?
Schaatsen -> Exclusief bij de NPO
Formule 1 -> Exclusief bij Ziggo
Wielrennen -> Exclusief bij de NPO
NBA Basketbal -> Exclusief bij Ziggo
Rallyrijden -> Exclusief bij RTL
Eredivisie voetbal -> Exclusief bij Fox

To name but a few...

En ja, ik realiseer me dat je voor wielrennen ook af zou kunnen stemmen op de Belg of Eurosport, maar je begrijpt toch hopelijk wel waar ik heen wil? Ik vind het gewoon opvallend dat er zo veel heisa gemaakt wordt over de (kwaliteits)series van HBO, maar je mensen niet of nauwelijks hoort over bv sport.
Bovenste allemaal niet waar, aangezien bovenstaande bij elke provider tenemen is. bij hbo zoals ik eerder zeg vanaf 2017 niet meer en kan je deze programma's alleen zien als je ziggo hebt.
Al je punten zijn onwaar.
De NPO en RTL zijn door iedereen te bekijken, en Ziggo Sport/Fox Sport zijn pakketten die door iedereen te bestellen zijn via je provider en je kan zelfs losse wedstrijden online bestellen of via je provider.

Daarnaast wuif je legale alternatieven als de Belg en Eurosport weg, terwijl dat zeker goede alternatieven zijn die je niet zal hebben in de situatie waar we het over hebben met HBO.
Wat ik niet begrijp is hoezo Brein niet een deel van zijn tijd hierin stopt, dit lijkt me meer een oorzaak van illegaal verspreiden dan een paar uploaders. Ik probeer illegaal downloaden niet goed te praten, maar door zulke acties vergroot je het probleem.
Precies! Enkel als je Brein daarmee confronteert dan geven ze maar een vaag antwoord, zoals je in eerdere interviews met ze kan lezen.

reviews: Brein beantwoordt tweakersvragen

Edit: interview met Brein toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door Toxic_Dreams op 21 november 2016 11:50]

Vaag antwoord? Ze zijn best duidelijk. Ben geen Brein fan maar aan de hand van het interview weet je dondersgoed wat ze wel en niet doen (Ze zorgen niet voor het aanbod, alleen maar de handhaving omtrent illegaal aanbod). En waar wel en niet hun prioriteiten liggen (Brein maakt het niets uit of de content beschikbaar is of niet, Brein maakt hen niet eens uit als je download/upload van film en muziek. Zolang je het maar niet bij Brein's klanten doet)

"Wat ik niet begrijp is hoezo Brein niet een deel van zijn tijd hierin stopt, dit lijkt me meer een oorzaak van illegaal verspreiden dan een paar uploaders. Ik probeer illegaal downloaden niet goed te praten, maar door zulke acties vergroot je het probleem."

Heel simpel, daar krijgen ze niet voor betaald.
En zou niet passen, menging van aanbieden en handhaven geeft nog schevere gezichten.

De opdrachtgevers van brein zouden dit wel moeten doen (content aanbieden..)
omdat het niet aan Brein is om zich met zoiest te bemoeien. Brein is vrij reactief qua wat ze doen: de mensen en groepen die ze aanpakken hebben mogelijk al iets fouts gedaan.

De content relatief vrijelijk beschikbaar maken is iets wat meer proactief is in het kader van piraterij tegen gaan. Dat ligt binnen het takenpakket van de aanbieders / verkopers van die content (het vereist immers een andere businessstrategie en dat is niet iets waar Brein iets over te zeggen heeft of waarschijnlijk zelfs maar iets over wil zeggen).
Brein wil niet preventief werken. Dit heeft twee redenen:

- De opdrachtgevers van Brein huren hier Brein niet voor in.
- Als Brein heel goed preventief werkt is Brein niet meer nodig. En dus heft Brein dan Brein op. De mensen verantwoorlijk bij Brein hebben dan geen baan meer en dat gaat dus niemand doen.
Waarom zou BREIN daar iets tegen moeten doen?

BREIN is er om de regels te handhaven.

Je kan toch ook bij een politie man niet aankloppen dat een weg uitnodigt om harder te rijden. Of dat ze een 80weg in een 50 weg hebben verandert. Dat is iets voor de rechter. Niet voor de politie.
Anoniem: 166774
@Jorca21 november 2016 13:32
Ik ben sinds een half jaar gestopt met roken. Het ontmoedigingsbeleid via prijsverhogingen heeft bij mij gewerkt. Ik was boos omdat er weer 50 cent bovenop gekomen was. En toch heeft de overheid een groot belasting inkomstent tekort als iedereen vandaag besluit om te stopppen met roken. Zo wil Brein ook niet dat iedereen per direct stopt met downloaden, anders hebben ze niks meer te doen. Eigenlijk is Brein gewoon bezit met bezigheidstherapie.
dit lijkt me meer een oorzaak van illegaal verspreiden dan een paar uploaders
Dat kan natuurlijk niet. Als Brein alle uploaders zou aanpakken valt er natuurlijk ook niks (nieuws) meer te downloaden. De uploaders zijn dus de logische plek om illegale downloads te bestrijden.
Brein richt op aanpak van illegaal downloaden en uploaden. Voor de beschikbaarheid van media moet je bij een ander adres zijn. De consumentenbond lijkt me een geschikte kandidaat daarvoor.
Heel simpel: Brein hoort bij de gevestigde Media die denkt dat jij dan wel Jantje Smit en de rest van Volendam en Brabantse hos muziek gaat kopen als ze jou maar genoeg gaan aanpakken. Een beetje het "Mensen moeten wel, dus betalen zullen ze!" principe. Vergetende dat het grootste deel van de markt al verder is, en zelfs de gemiddelde youtuber al betere kwaliteit levert dan wat er in Nederland op de Televisie komt. Productie kosten zijn misschien lager, en dat zie je ook wel, maar het is wel gevarieerder en vaak beter in opzet dan:"50 Groningers in een ineenstortend huis, 1 werkt voor de NAM.. komen deze Oost Friezen achter wie de Mol is in deze aardbevendeshow? En zo ja, zal hij moeten wadlopen met cementen schoenen?" reality shit.

Nee dan doet zelfs een Streamer het beter.
Het is maar een tv serie he.
Eeerrrmmm ja?
Hoe wil je het anders (legaal) kijken?
En jij koopt voetbalwedstrijden ook op disc? Dan weet je dus het plot/de score inmiddels wel door alle spoilers.

Op disc zou leuk zijn wanneer die VOOR de uitzendingen uitkomen. Nu wacht ik wel tot de complete collectie uit is.
Ja kan, maar dan moet je jaar gaan wachten, tv series op disc komen meestal uit als nieuwe seizoen begint, in geval van hbo dus ongeveer jaar later.
Die komt over het algemeen een maand of 4 later uit dan dat hij wordt uitgezonden.

Met het gevaar dat je tegen die tijd van alles ziet/leest/hoort (Spolers!).

Nee, ik kijk ze liever direct (Lees: paar uur later dan dat hij in de VS wordt uigezonden). Vervolgens koop ik het seizoen op Blu-Ray.

Maar goed, stap 1 wordt dus onmogelijk voor de niet Ziggo abonnees. Dus zit er niets anders op dan downloaden.
Die zijn er ja ;) Ik vind het een goede serie, en op zich heb ik daar wel wat voor over hoor.

Edit: mening.

[Reactie gewijzigd door Toxic_Dreams op 21 november 2016 11:46]

Waarom niet? word immers tegelijk met usa uitgezonden, alhoewel het hier in nl dan 3uur in de nacht is.
De provider meldt verder dat Alles-in-1-klanten vanaf januari eveneens toegang krijgen tot Fox Sports Eredivisie.
Gratis of zit dat dan bij het compleet pakket in zoals het nu ook is?
Je kan nu kiezen uit Fox, Pluspakket en kinderpakket. Nu Fox erbij komt kan je die dus ruilen voor bvb kinderpakket en zo weer 7,50 minder in de maand betalen
Wij hebben nu FOX Sports als gratis pakket gekozen. Die komt vervolgens bij het Plus pakket? Dus moeten we het omzetten naar een gratis Plus-pakket?
Denk dat je dan FS kan ruilen met een van de andere pakketten die ook gratis kan als Pluspakket denk ik.
Klopt, maar die heb ik nu dus al gekozen maar aangezien er in het artikel staat dat klanten met een alles in 1 pakket toegang krijgen tot fox sports... net alsof dat nu nog niet is :?
Dit is bij Alles-in-1 Premium, dus niet i.c.m. Compleet
tjah HBO, voor 1-2-3 series misschien interresant - rest van de dag is het herhaling op herhaling op herhaling op ... je snapt het. Zou er nog geen 5piek voor over hebben (dat is al te veel voor de beperkte content die je krijgt)
Euhmm? Als je HBO hebt dan kun je gratis ons demand meer dan 500 films en tig series terugkijken wanneer het jou uitkomt. Dat ga ik nog het meest missen! Gewoon onder de knop van de KPN afstandsbediening, menu, on demand, HBO on demand en voila. Je hoeft dus HBO helemaal niet real-time te volgen, want 9 van de 10x ben je niet thuis
En dat maakt de keuze van HBO om gekoppeld te zijn aan een provider des te raarder. Waarom zouden ze niet als een los HBO Go abbo aanbieden t.w.v. €10/m. Veel films, interessante series etc om het tegen Netflix op te kunnen nemen.
Waarschijnlijk dus omdat ze op die manier meer geld kunnen verdienen dan met de verkoop aan bedrijven als Netflix.. Liefst zie ik ook alle content mogelijk op alle aanbieders, en dat aanbieders dus echt met elkaar gaan concurreren zonder exclusieve content (dat betekend dus ook netflix producties op bv hulu oid)..
Ik heb m'n Royaal abbo bij Ziggo er van het weekend uitgegooid. Je kijkt nooit naar die 50+ extra zenders en joepie HBO als "lineaire" zender. Volkomen achterhaald.

Als Amazon Prime een beetje redelijk aanbod heeft (dus niet The Grand Tour inclusief wat obscure series voor 70 euro/jaar) dan ruil ik TV Royaal in voor Prime.
Honderden uren?

Hopelijk niet de "eigen series" van KPN. Geef dan maar gratis Netflix ipv HBO. _/-\o_ Een groter marktaandeel Netflix, als concurrent van HBO... (in NL dan)

Ik heb nu dus nog HBO, Netflix, Film1, maar kan zoals hieronder aangegeven niet legaal Game of Thrones blijven volgen.

[Reactie gewijzigd door twkr18526 op 21 november 2016 11:37]

Je kunt wel legaal GoT blijven volgen, alleen duurt het wat langer voordat je verder kunt kijken.
Of Amazon Prime!
Maar deze oplossing is een beetje halfbakken helaas. Bijna niemand die zit te wachten op dat fox sports, en de content van Film1 is zeer belabberd. KPN zal een killer aanbod moeten hebben, maar dat zal denk ik wel meevallen.

Het Premium pakket is eigenlijk in één klap nogal waardeloos geworden.
Ik heb HBO omdat ik ook KPN Mobiel heb (gratis optie), krijg ik dan ook een alternatief?
Dan kun je kiezen tussen)
- Niets
- Plus Pakket
- Kids Pakket
- Fox Sports Eredivisie
Ja, het pluspakket, Kids of fox
Tja vervelend dat wegvallen van HBO. Het alternatief van het Plus of Sport pakket is nu niet echt te vergelijken met de eigen content van HBO series. Hier heb ik totaal niks mee.
Ik had graag gezien dat ze als sterk alternatief beter iets met een Ultra HD zender kunnen hadden gaan doen, zijn ze ja al mee aan experimenteren, kleine 1000 UHD boxen uitgezet. Had dit aangeboden als alternatief, pak je meer kansen gelijker tijd me. Betere scherpere content, en als extratje dan ook nog eens de mogelijkheid van Netflix in UHD(O, ja en 1 serie in UHD bij Videoland: Zwarte Tulp) Of Amazone Prime die binnenkort ook start in Nl, eveneens in UHD.
Aldus Netflix pakt een 4k stream: 25 mbps echter ligt landelijk nog niet overal glasvezel en de VDSL centrales zijn nog niet allemaal 100+ Mbits geschikt; maw; in glasregio's zou dit prima kunnen echter zend zo goed als niets van de basis omroep in 4K kwaliteit uit jammer genoeg dus zou voor mij geen meerwaarde bieden en velen waar glasvezel nog onbeschikbaar is dus ook niet. Daarbij zijn er nog lang niet genoeg setup - boxen die 4K kunnen streamen en dit is nu niet een 'standaard' in elke woonkamer, hier tweakers is het meer een ding, maar als ik een full HD TV in de praktijk tegenkom ipv HD Ready of plasma zuiper - niet elke KPN klant is een lid van Tweakers :P Ik denk dat beste in dit geval is hopen op een mooie film zender en afwachten waar de strategie van KPN heen gaat. Het is niet dat KPN het "Compleet" niet uit wil breiden, pas Fox nog toegevoegd tegen een gunstige prijs (voor de geïnteresseerden onder ons) - ik hoop op een mooie film toevoeging T.B.A. ergens medio 2017
beetje jammer idd. Ik hoopte echter dat HBO landelijk zonder koppelverkoop zou worden uitgerold. dan hebben we eindelijk hier in NL ook echte concurrentie voor Netflix.
Concurrentie zeker een geduchte zit eraan te komen: Amazone Prime, ook eigen series in Ultra HD, en denk bijna helft voordeliger

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee