Telfort past Combivoordeel HBO aan naar Fox Sports Eredivisie

Telfort stopt met HBO als CombiVoordeel voor klanten die meerdere abonnementen van de provider afnemen. Het bedrijf geeft abonnees vanaf 9 december de mogelijkheid om in plaats daarvan Fox Sports Eredivisie te kiezen.

Telfort laat CombiVoordeel-klanten weten dat hun HBO-pakket automatisch op 31 december 2016 stopt. Vanaf 24 november is HBO ook niet meer te kiezen. Wie meerdere abonnementen combineert, kan vanaf 9 december kiezen voor Fox Sports Eredivisie, maar klanten tonen zich ontevreden over dit aanbod.

Meerdere klanten gaven voorheen aan te hopen dat Film1 de vervanger zou worden. "Als ik eerlijk ben vind ik dit een vervanging van niks. Het merendeel van de mensen die kiezen voor HBO heeft geen interesse in Fox Sports", aldus een van de abonnees op het forum van het bedrijf.

HBO stopt per 1 januari in Nederland. Maandag kondigde KPN aan dit op te vangen met aanpassingen van zijn Alles-in-1 Premium-pakket met een uitgebreid Pluspakket en Fox Sports Eredivisie. Dinsdag volgde Sparqle met prijsverlagingen en de overstap naar Fox Sports.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

23-11-2016 • 16:42

61 Linkedin

Submitter: Anoniem: 283702

Reacties (61)

61
61
38
4
0
15
Wijzig sortering
Alsof EA besluit BF3/4 stop te zetten en als alternatief je nu voortaan cricket 2016 kan spelen, HBO en Fox zijn toch 2 compleet verschillende doelgroepen? Natuurlijk is het ook geen 'vervanging' or 'ter compensatie', het is gewoon de nieuwe bundel nu HBO stopt, maar zo komt het wel over op HBO abonnees die dit dus in 1 nieuwsbericht lezen.

Maar voor dat geld is Fox toch geen 'alternatief'? Goed, ik pak even de prijzen van Caiway (waar ik zit - grappig dat zij nog doodleuk HBO aanbieden), maar Fox is 7,50, waar HBO 15,50 is. 2 euro verlaging is leuk, maar geef voor dat bundelbedrag dan Ziggo Sport (14,95). Zelfs als je HBO kijker bent en sport een goed 'andere optie' vind, neem je toch geen eredivisie? Dan wil je CL, F1, etc, net zo internationaal als HBO was.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 23 november 2016 16:58]

Als ik een dergelijk abbo zou hebben dan zou ik op dit moment op zoek gaan naar een alternatief want hoewel ik HBO interessant vind, heb ik een ontzettende hekel aan voetbal kijken. Ik snap niet helemaal waarom ze dit als een alternatief zien. Ik vraag mij ook af op welke manier we dan legaal HBO shows kunnen kijken in NL.
Ik denk dat ze ook wel weten dat het geen alternatief is. Alleen dat ze FoxSport nu wel goedkoop aan de man kunnen brengen. en bv Film1 een stuk duurder is.

En wil je HBO Content kijken? Zal je Ziggo abonement moeten nemen. Of elke week met een kratje bier iemand moeten opzoeken.
Precies dit, KPN heeft een nieuw contract met Ziggosport.

Het is dus mogelijk daarom interessant, misschien betalen ze er deels zelf al voor. Alleen wordt het voor Telfort klanten niet zo duidleijk als bij KPN klanten.

HBO is typisch voor mensen die films/series kijken, dus is Film1 een veel beter alternatief.
KPN heeft een nieuw contract met Fox en dus kunnen ze dit in ieder geval 3 jaar garanderen.

Het probleem met Film1 is dat er een risico is dat hiermee hetzelfde gaat gebeuren als met HBO nederland. En dan moeten ze opnieuw zoeken naar een nieuwe partner, met de kosten van dien.
Sinds de overname door Sony Pictures vorig jaar is het aantal abonnees flink gezakt, ook wordt er al een tijd minder en minder uitgegeven aan marketting. Vorige maand heeft telecompaper hier nog een onderzoek over uitgebracht.
De alternatieven als netflix en straks ook amazon zijn toegankelijker, hebben een groter aanbod en zijn goedkoper.

Liberty Global is hier nu eerder uitgestapt met HBO om vermoedelijk dezelfde reden, HBO losstaand te laten opereren was hoogstwaarschijnlijk gewoon niet meer winstgevend. Door de rechten van HBO in ziggo royaal op te nemen en de standaard prijs daarvan te verhogen hebben ze in ieder geval vast inkomen. Een luxe die sony niet eens heeft, wat de drempel om te stoppen kan verlagen, als de trend van klantverlies doorgaat zullen zij ook minder willen gaan investeren in uitzendrechten.

edit : mijn punt, kpn heeft op het moment gewoon geen alternatief. Netflix bied niet aan via 3e partijen. Hoop is gevestigd op Amazon, misschien dat zij wel open staan voor resellers.

[Reactie gewijzigd door J0mcd op 24 november 2016 16:57]

Hallo.


Bij ziggo kan je vanaf 1 januari het aanbod van HBO via een nieuwe on demand dienst kijken.

Dus alle fans van HBO en Game of thrones zullen naar ziggo moeten overstappen.
Inderdaad!

Mooi dat mijn vriendin al een tijdje geleden vertrokken is en haar Telfort tv en combivoordeel mee heeft genomen. :)

Nog wat: Ik zie dat mijn huidige Telfort Internet Only abonnment van € 24,-/mnd nu opeens € 30,-/mnd kost voor nieuwe abonnees. Da's dan een aardige prijsverhoging van 25%!
Zo schandalig dit :(

Al die providers die nu over de rug van hun klanten extra willen verdienen. In plaats van evenredig klanten compenseren met lagere kosten, duwen ze nu de goedkopere Fox door je strot |:(

En ik ben nog een voetbalfan ook, maar hoef geen Fox ipv HBO... :?
HBO stopt nou eenmaal, daar kan kpn niets aan doen. Combivoordeel bestaat niet alleen uit de keuze voor fox, je kan ook kiezen voor elke maand 5 euro korting. Dus als je fox niet wilt wordt je zeker wel gecompenseerd!

Voor de serieliefhebbers is het een schrale troost natuurlijk, maar toch goed dat ze in ieder geval op zo'n korte termijn een nieuw pakket beschikbaar stellen.
€5 korting ipv een extra zender Fox of Plusje pakket?

HBO waarmee ze klanten lokken is €15.

Zag de €5 kortingsoptie niet in Mijn KPN. Zal ff zoeken. M'b punt is dat al die providers extra zooi toevoegen (Ziggo My Prime, KPN Veilig en zo) wat gewoon onnodig is.
Alsof EA besluit BF3/4 stop te zetten en als alternatief je nu voortaan cricket 2016 kan spelen
Heerlijke vergelijking _/-\o_
Ik volg aardig wat series van HBO, ik zie geen andere manier dan het illegaal downloaden, goedgeregeld. zo wordt illegaal downloaden alleen maar gestimuleerd, kan meneer Kuik met BREIN mooi iedereen gaan vervolgen.
Nee, Brein pakt alleen uploaders
Ja zonder uploaden kun je niet vlot een torrent binnenhalen, geven en nemen.
Stop er 1 en er openen er 10. Alsof alleen in Nederland wordt geupload
Hallo.


Bij ziggo kan je vanaf 1 januari het aanbod van HBO via een nieuwe on demand dienst kijken.

Dus alle fans van HBO en Game of thrones zullen naar ziggo moeten overstappen.
Wijzig
dat is dus geen oplossing, ziggo biedt mij geen voordelen t.o.v. mijn huidige aanbieder, en ik ga niet overstappen voor GoT.
Nog niks gelezen over het feit dat xs4all ook compleet gaat aanbieden in combinatie met KPN abonnementen.
Ze bieden het al aan. Ik ben sinds vandaag compleet met XS4ALL.
Je zou dit nieuws ook enigszins positief kunnen uitleggen, door te wijzen op het feit dat nu het verschil tussen het combinatie-voordeel van Telfort en KPN weer wat groter is geworden, er vanuit gaande dat KPN inderdaad HBO gaat vervangen door het uitgebreidere Pluspakket, bij het combipakket. Hierdoor valt er i.i.g. iets te kiezen, al vermoed ik dat Ziggo de lachende derde gaat worden, door HBO content te blijven aanbieden...als enige in Nederland...
Stopt HBO niet geheel in Nederland?
HBO Nederland had licenties voor de HBO content. Ziggo heeft die nu ook.
http://www.totaaltv.nl/ni...land-exclusief-bij-ziggo/

Dat KPN en dochters er voor kiezen Fox toe te voegen als voordeelkeuze lijkt me voor de hand liggend gezien de deal die zij recent gesloten hebben. Het is een goedkope optie.

[Reactie gewijzigd door frickY op 23 november 2016 17:49]

Liberty Global, de moeder van Ziggo, heeft de HBO rechten inderdaad in handen en gaat vanaf volgend jaar "het beste" van HBO aanbieden, als onderdeel van het "TV Royaal" pakket. Voor zover ik heb begrepen, komt bij KPN het uitgebreidere Pluspakket in het combipakket en niet Fox Eredivisie, zoals bij Telfort. Beiden beschouw ik als mindere alternatieven voor HBO, waardoor ik vind dat Ziggo vanaf volgend jaar de beste deal kan bieden. I.i.g., voor de niet-voetbal-liefhebbers en liefhebbers van kwaliteitsseries en -films.
Hallo.


Bij ziggo kan je vanaf 1 januari het aanbod van HBO via een nieuwe on demand dienst kijken.

Dus alle fans van HBO en Game of thrones zullen naar ziggo moeten overstappen.
Zie discussies bij sparqle van gister.

Klagers hebben gelijk. Dit is geen alternatief qua content natuurlijk.
Een Netflix, Amazon of Film1 hebben hier geen trek in, anders had die wel in de plaats gekomen
Dat zijn dan ook geen TV zenders, het ligt vast wat lastiger om die ineens aan te gaan bieden...

Edit: Film1 uiteraard wel gezien de reacties hieronder ook. :)

[Reactie gewijzigd door dutchgio op 23 november 2016 16:55]

Netflix werkt gewoon via de decoder, Film 1 heeft gewoon zenders
Nou het zijn evengoed zenders als HBO.
HBO bood HBO 1, 2 en 3 geloof ik - en daarnaast HBO On Demand en HBO GO.

Film1 biedt ook Film1, 2 en 3 en daarnaast On Demand content.
Waarom is Film1 dan geen zender - maar HBO wel? :P

Netflix en Amazon ben ik het wel mee eens.
Ik hoop dat Amazon alsnog komt naar KPN, maar dat mag nu natuurlijk nooit aangekondigd worden.
Maakt niet veel uit denk ik. HBO had zenders, maar als ik (n=1) naar ons eigen gebruik ervan kijk dan is dat 100% on demand. Netflix alleen on demand toevoegen had prima gekund wat dat betreft, net als Amazon Prime.
Netflix werkt anders ook gewoon als digitale zender, kun je met je afstandsbediening doorheen zappen alsof het een smart-TV is.
Ik denk dat ze er alle 3 om staan te springen. Als ze genoeg er voor krijgen. Alleen zal dat niet zo snel gebeuren.
Netflix verkoopt sowieso niet via derde partijen.

Bij film1 is het waarschijnlijk KPN die geen trek heeft, deze bevind zich net als HBO in zwaar weer. Sinds de overname vorig jaar hebben ze structureel klantverlies geleden. Telecompaper heeft hier een paar maanden terug nog een onderzoek over uitgebracht.
Als kpn voor film1 zou gaan kunnen ze volgend jaar misschien wel dezelfde situatie verwachten.

Alle hoop is gevestigd op Amazon!
Het is dan ook geen verplichting heh.
HBO komt te vervallen als keuze bij Combivoordeel. FOX Sports wordt aan de keuzelijst toegevoegd. Er zijn nog steeds andere mogelijkheden ook.
Opvallend dat opeens Fox Sports overal wordt aangeboden, lijkt een beetje erop dat FS bezig is met overal binnen te komen. Moet dit niet onderzocht worden?
Als je met 'overal' doelt op 'KPN en dochterorganisaties', dan valt dat toch hartstikke mee?
Als ze dan ook GoT op Fox sport uitzenden ben ik tevreden...
Tja, HBO kapt ermee, dus ze willen eigenlijk dat je jezelf geld bespaart en het gratis opzoekt.
Ik ben er onwijs blij mee, voor mij zat er niks bij behalve de korting. Degene die hbo hadden en geen Eredivisie willen kunnen nu de 5 euro korting toch kiezen.

[Reactie gewijzigd door SBTweaker op 23 november 2016 17:50]

Bij kpn heb ik hbo twv 15 euro en krijg nu pluspakket van 5 euro goedkoper, is kijken of ze de abonnementen dan ook goedkoper maken...
Telfort is gewoon een goed en goedkoop alternatief! Voor een alles in 1 abonnement betaal je maar 42,50€ (Ziggo 45,95€) en daar krijg je nog 5€ korting bij als je Mobiel belt via ze. Zelf heb ik nog Fox Eredivisie erbij.

Alles in 1 met Fox Eredivisie en de korting met Bellen via Mobiel is nu dus 50€. Straks met combivoordeel is dat dus 47,50€!

Vergelijk dat eens met Ziggo. 45,95 plus 17,95€ in totaal 63,90€!!

Voor mij voldoende reden om over te stappen... Blijft er genoeg over om een abonnement op Netflix, Videoland, Film 1 of iets anders voor te nemen volgens mij!

Neemt niet weg dat het jammer is dat Telfort ook niet als optie bij combivoordeel het Pluspakket opneemt net zoals moedermaatschappij KPN besloten heeft of Videoland goedkoper aanbiedt dan de 8,99€ volgens de website. Helemaal omdat Videoland het zelf ook veel goedkoper aanbiedt op dit moment...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee