Ziggo wil kijkgedrag via Go-app bijhouden

Ziggo Go, een dienst in de vorm van een app en een website waarmee gebruikers tv-programma's kunnen kijken op computers en mobiele apparaten, heeft een update gekregen waarmee kabelaar Ziggo het kijkgedrag wil gaan bijhouden. Het gaat om een opt-in.

De vraag na de update

In de Play Store staat dat de nieuwe update van de Ziggo Go-app is doorgevoerd om 'een televisieaanbod van kwaliteit te leveren'. Ziggo zegt daarvoor informatie nodig te hebben, in de vorm van het kijkgedrag van gebruikers.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om hun kijkgegevens niet te delen met Ziggo: het bedrijf vraagt gebruikers na de update of het de data mag gebruiken voor 'trend- en marktanalyse'. De kijkgegevens van gebruikers die hiervoor toestemming geven, dragen ook bij aan het bepalen van de landelijke kijkcijfers.

Volgens woordvoerder Hans den Heijer van VodafoneZiggo hangt de wijziging samen met de wens om accurater de kijkcijfers te kunnen bepalen. "Omdat er een verschuiving is van normaal televisiekijken naar kijken via de app en de website, mist de Stichting Kijk Onderzoek informatie over wat er gekeken wordt. De wens is er dus om ook de online kijksessies mee te nemen. Daarvoor is toestemming nodig van de klant."

De toestemming voor het delen van de kijkgegevens kan op elk gewenst moment in de instellingen onder 'Kijkgegevens beheren' weer worden ingetrokken, aldus de provider. Ziggo zegt verder dat het bij de app ook een aantal bugfixes heeft doorgevoerd om de stabiliteit en de prestaties te verbeteren.

De toestemmingsvraag is alleen toegevoegd aan Ziggo Go. Op de verschillende Horizon Mediaboxen wordt bij de installatie van het apparaat ook gevraagd om toestemming voor het verzamelen van informatie over de kijkvoorkeuren. Dit gebeurt in ieder geval al sinds 2015, zo blijkt uit de toenmalige voorwaarden. Ook bij Horizon Go, de voorloper van de Ziggo Go-dienst, is dat in ieder geval sinds 2015 aan de orde.

Door Joris Jansen

Redacteur

01-05-2018 • 17:09

94 Linkedin

Submitter: VonDutch

Reacties (94)

94
90
57
2
0
23
Wijzig sortering
Slim. Het huidige systeem van kijkcijfers meten is hopeloos achterhaald imho...
Het gaat ze helemaal niet om kijkcijfers meten. Het gaat ze om jou kijkgedrag zoals de titel stelt.

Wat kijk je, hoe lang kijk je, op welk tijdstip kijk je. Allemaal dus ook van jou een profiel van je kijkgedrag te maken.

Zoals ze het verkopen is dan om jou gericht programma's te kunnen laten zien op basis van je eerdere kijkgedrag. Klinkt leuk maar dan kijk je paar keer horror dan gaat men er van uit dat je daar een fan van bent en hup kijk ook hier naar of daar naar.

Maar goed probleem is dan weer dat ze de data "anoniem" doorverkopen aan 3den. Die halen het anonieme er af door data te combineren en kunnen weer wat aan jou profiel toevoegen.
Maar goed probleem is dan weer dat ze de data "anoniem" doorverkopen aan 3den. Die halen het anonieme er af door data te combineren en kunnen weer wat aan jou profiel toevoegen.
Dat weten we niet... en als je even door suggereert
Het zou zelfs kunnen zijn dat als je de zaak uitzet dat ze dat nog steeds gebruiken en verkopen....
Het lijkt me sterk, maar het kan waarschijnlijk wel...
Inmiddels loopt wetgeving (Europa) een beetje achter de feiten aan. Het is een kwestie van tijd dat al dit soort zaken helemaal niet meer mogen of allemaal wel. Voorlopig is 'toestemming uitzetten' het enige wat je kunt doen

[Reactie gewijzigd door DeComponeur op 1 mei 2018 17:37]

Anonieme data combineren tot geen anonieme is ondertussen bekend dat dat mogelijk is.
Heb je genoeg data dan kun je genoeg combineren om individuen te herkennen.

Het uitzetten is idd het enige dat je kan doen, meer ze zouden in principe gewoon kunnen blijven meekijken.
Dat is precies wat AH doet, je hebt geen bonuskaart meer nodig. Je pinpas is voldoende, niet zonder reden dat ze zoveel pin only kassa's hebben.
Het lijkt mij niet de reden van AH om pinkassa's te hebben. Nederlanders pinnen eenmaal heel erg graag. Ik heb jarenlang in een retailwinkel gewerkt (niet van AH). De gemiddelde transactie was ongeveer €3 á €4. En zelfs met zulke kleine bedragen betaalde vrijwel niemand meer contant. Dus ik denk dat het AH eerder om de efficiency te doen dat ze pinkassa's hebben. Waarom 12 kassalades moeten beheren, als het ook met 2 kan. En daarnaast 10 pinkassa's. Bovendien heb je simpelweg minder cassieren nodig, is het veiliger (minder contant geld=minder aantrekkelijk voor een overval.), en kost het minder tijd per klant (vermoed ik).

Tot slot, waarom zou AH de moeite nemen om mensen te tracken op basis van hun pinpas? Bijna alle vaste klanten hebben toch wel een bonuskaart. Volgens mij kan je ervan uitgaan dat de klanten die geen bonuskaart gebruiken voornamelijk incidentele klanten zijn (toeristen en dergelijke).

Edit: Laat ik de vraag anders formuleren. Wat zou AH via de pinpasnummers kunnen achterhalen wat ze niet al via de bonuskaart konden achterhalen?

[Reactie gewijzigd door Gast Gebruiker op 2 mei 2018 00:38]

Ik ben een frequente bezoeker van de AH, en heb geen eigen bonuspas. Ik vraag altijd aan de cassiere of ze haar kaart wil scannen (moeten ze ook verplicht doen, aangezien kortingen anders niet toegepast worden). Als ik daarna een pin-betaling doe dan heeft dat nog steeds hetzelfde effect als een bonuskaart laten zien. Met als uitzondering dat mijn NAW-gegevens niet aan mijn pinpas gegevens hangen, maar wel aan de bonuskaart.

Dus ja: Ze kunnen zien wat voor transacties, en boodschappen, er met mijn pinpas zijn gehaald.

Maar nee: Ze kunnen geen specifieke aanbiedingen naar mij doen, aangezien de pinpas niet gepersonaliseerd is, maar de bonuskaart wel.

Siginificant verschil.

Bij de pinkassa word de bonuskorting altijd berekend, aangezien ze daar geen cassiere hebben die even kan swipen ;-)

[Reactie gewijzigd door jinxedworld op 2 mei 2018 08:06]

Ik denk even verder AH behoort tot ahold.
bol.com behoort ook tot ahold.

Bestel jij iets bij bol.com met je bankpas dan kan men jou n.a.w gegevens linken aan je bankpas.
AH Bol.com hetzelfde concern. Wie zegt dat de data van bol.com niet naar ah gaat.
Ben je klant bij bol.com en betaal je met je bankkaart bij ah dan kan het toch zo zijn dat ze gewoon je n.a.w gegevens hebben.
Ik heb Bol.com geen toestemming gegeven om mijn data met AH te delen (of andere delen van het AHOLD concern). Als ze dat wel doen hebben we een probleempje :-).
Bij privacy policy staat dat ze geen info delen met 3den.
De vraag is of andere bedrijven binnen hetzelfde concern gezien wordne als 3den of het concern ahold gezien wordt als 1 bedrijf.
aangezien de pinpas niet gepersonaliseerd is, maar de bonuskaart wel.

Bij de pinkassa word de bonuskorting altijd berekend, aangezien ze daar geen cassiere hebben die even kan swipen
Als je echt vaak bij AH komt zou je moeten weten dat:
- Een bonuskaart niet gekoppeld hoeft te worden aan persoon (E-mail en adres). Dat is alleen als je dat zelf doet op hun website.
- Er PINkassa's met cassiëre zijn en onbemande (in grotere filialen). Ook bij de onbemande moet de bonuskaart gescand worden voor korting.
Je loopt rond in de AH.

Je wifi en bluetooth staat aan, ze weten exact hoe/waar je loopt...
en nog fouter, als je je wifi aan hebt laten staan, is je telefoon bezig met verzenden van JOU wifi naam en JOU wifi password. met een beetje redelijke sniffer en een snell computer heb je die zo achterhaalt.

Je pinpass geen NAW gegevens, zelf wel, die kan je zien met een NFC ontvanger, test het maar eens, zelfs als deze "administratie" uitgezet is, kan je nog steeds naam en rekeningnummer e.d. ontvangen.

Dus ja, prima te doen om je specifieke aanbiedingen te doen.

En.. dan heb ik het nog niet gehad over de banken die je betaal gegevens delen..

my2cents.
Het gaat ze helemaal niet om kijkcijfers meten. Het gaat ze om jou kijkgedrag zoals de titel stelt.

Wat kijk je, hoe lang kijk je, op welk tijdstip kijk je. Allemaal dus ook van jou een profiel van je kijkgedrag te maken.

Zoals ze het verkopen is dan om jou gericht programma's te kunnen laten zien op basis van je eerdere kijkgedrag. Klinkt leuk maar dan kijk je paar keer horror dan gaat men er van uit dat je daar een fan van bent en hup kijk ook hier naar of daar naar.

Maar goed probleem is dan weer dat ze de data "anoniem" doorverkopen aan 3den. Die halen het anonieme er af door data te combineren en kunnen weer wat aan jou profiel toevoegen.
Dit is het probleem. Ik kwam de Ziggo GO vraag ook tegen waarin ze vroegen om mijn kijkgedrag te mogen meten 'om de programma's beter op me af te stemmen'. Hun nieuwe Privacy regels gelezen en daar staat doodleuk dat ze het aan derden door mogen geven.

Nee dus. Daar gaan we niet mee akkoord.
Quote: "Zoals ze het verkopen is dan om jou gericht programma's te kunnen laten zien op basis van je eerdere kijkgedrag. Klinkt leuk maar dan kijk je paar keer horror dan gaat men er van uit dat je daar een fan van bent en hup kijk ook hier naar of daar naar."

Doet Netflix toch ook, is niks nieuws aan
Maar Ziggo weet toch gewoon wie wat kijkt? Ze bieden het zelf aan en zullen toch wel kunnen zien wie er aan de andere kant hangt? (klantnummer, IP...)
Als je via kabel kijkt weet Ziggo niet welke zender je kijkt.

Edit: zie mijn verdere reacties hieronder. Ik kijk digitaal en ziggo kan niet zien wat ik kijk.

[Reactie gewijzigd door gjmi op 2 mei 2018 09:57]

Maar dan doe je je ogen toch tekort! (oude tv?) ;) Tenzij je wel via een set-top-box kijkt. Dan weten ze ook waar je naar kijkt. Of althans, waar het kastje op staat afgestemd. Je hoeft niet te kijken. 8-)
Ik kijk via een extrend 8000 box met openpli (4), met daarin de irdeto kaart van Ziggo. Deze box is niet supported, en bevat geen software van ziggo maar is wel aan mijn netwerk verbonden.

Hoe weet ziggo welk kanaal ik kijk?
Nee hoor, digitale tv van de kabel. Verschillende mogelijkheden.

- CI+ module in TV
- settop box die niet aan internet hangt
- andere apperatuur die niets met ziggo te maken heeft maar wel werkt. (Het is standaard DVB-C als je ziggo smartkaart maar gelezen kan worden voor decryptie van zenders)
Ziggo is analoog aan het uitfaseren, gaan ze mee stoppen en bieden het ook niet meer aan bij nieuwe abonnementen.
En dan nog hebben ze een verdeling in modulatie/frequentie, ik weet niet precies hoe 't werkt maar er zitten 4 zenders in 1 blok en aan de hand van hoeveel stroom er per blok gebruikt wordt kan men in principe berekenen hoeveel mensen er in elk geval naar die 4 zenders kijken.
Moet je natuurlijk niet NPO1,2 en 3 én RTL 4 in 1 blok stoppen.

En digitaal kunnen ze het natuurlijk helemaal nauwkeurig bijhouden, of de klant toestemming geeft of niet maar volgens de nieuwe privacywetten MOETEN ze nu wel minstens eerst toestemming vragen.
Elke grote site vraagt er deze mand wel toestemming voor omdat die nieuwe wetgeveing ingaat.

[Reactie gewijzigd door SiGNe op 2 mei 2018 04:50]

Zie mijn reactie op @ToolBee
Ik kijk digitaal. Waarom de aanname dat ik analoog kijk?

Voorlopig nog zat mogelijkheden om digitaal te kijken zonder dat Ziggo weet wat je kijkt.
Precies - ze weten welk huishouden achter welk IP adres hangt, en welke streams er worden afgenomen etc. Andere kant, die is geen Facebook dus zal men wel om toestemming moeten vragen om dit bij te houden - in hoeverre het dan schijnmaatregel is, is vers 2.
Je zal wel ergens op "oke" moeten klikken voordat die hele app het doet. Daarmee ga je met "alles" accoord...

Toch een beetje: https://www.youtube.com/watch?v=qslcnw-9KbI

edit: ytpo

[Reactie gewijzigd door ToolBee op 1 mei 2018 19:01]

nee hoor, ik kreeg zojuist netjes de vraag voorgeschoteld of ik data wilde delen, zei nee, en de app startte gewoon op.
Dan werkt de opt-out! ;)

Wel bij upodates in de gaten houden of dit niet stiekum verandert!
Met de AVG / GDPR mag dat niet meer. Althans dat krijgen wij te horen. De keuze is expliciet, er is niks vooraf geselecteerd, en een opt-out zorgt er alleen voor dat je precies dat verliest wat je niet laat bewaren (zoals kijksuggesties, in dit geval).
Bij kabel is het zo dat alle kanalen tegelijkertijd unidirectioneel doorgegeven dus Ziggo weet niks over je. Tenzij je zo'n nieuwe mediabox hebt die verbonden is met het internet verwacht ik dat ze weinig informatie hebben over wie wat kijkt. Bij die Go app gaan ze inderdaad veel meer data over gebruikers krijgen dus zullen ze wel hoog op inzetten.

[Reactie gewijzigd door TheUninvited op 2 mei 2018 08:33]

Voor zover dat teruggemeld wordt door de Ziggo settopbox. Het is met digitale tv niet zo dat je een specifieke stream afneemt. Er worden verschillende 'bundels' op de kabel gezet op een bepaalde frequentie (MUX) waarin een aantal zenders zitten. Maar het is niet zo dat ze zomaar kunnen zien welke stream wordt afgenomen, want iedereen krijgt alle 'streams', of je nou wil of niet. Daarom kun je ook met de smartcard van de buren kijken, of via cardsharing (dus zonder dat jij zelf een abo hebt). En Ziggo kan dat niet zien, anders zou cardsharing nooit mogelijk zijn.

Dus rest assured...Ziggo kijkt niet stiekem mee met wat jij kijkt.
Bij mij weten ze dat niet. Ik pak de zenders van de kabel, en ziggo heeft geen idee welke.
Waar baseer je dat op? Werd dat ook gedocumenteerd en gekoppeld aan de gebruiker? Werden die gegevens gebruikt?
Dat weet ik via een data analist die werkt voor Liberty Global. Het staat gedeeltelijk in hun voorwaarden, zoals in het artikel gelinkt.
Ze houden bij wanneer je een advertentie wegskipt, en welke. Wanneer je het volume omlaag gooit.
Ziggo houd volgens mij al geanonimiseerd het kijkgedrag via de interactieve decoders en Mediabox XL bij.
gelukkig mag je nog nee zeggen, of het gehonoreerd wordt is de vraag
Valt ziggosport go dus blijkbaar niet onder, of de website heeft deze update nog niet gehad.

Ergens jammer, hoop ik dat het ze snel genoeg duidelijk wordt dat een dedicated kanaal voor golf niet echt interessant is :P

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 1 mei 2018 17:19]

Volgens mij kreeg ik toch gisteren echt een popup met de vraag of ze eea mogen bijhouden.

Op de ZiggoGo website dan wel.
Ik heb enkel een abo op go.ziggosporttotaal.nl, daar zie ik nog niets langskomen, ook onder de instellingen zie ik verder niets over een opt-in.
Daar kan ik dan weer niks over zeggen want ik heb geen abo op ziggosport.

Misschien komt de vraag daar niet omdat het enkel om een x aantal eigen sportzenders gaat. /aanname
Klopt. Ik kreeg 'm gisteravond ook toen ik wilde gaan kijken via de app.
Voor jou misschien niet, maar formule 1 interesseert mij ook totaal niet. Dus ja, voor ieder wat wils zal ik maar zeggen.
Ik bedoel ook niet golf in zijn geheel, maar als ze initieel kijkgedrag gaan monitoren, neem ik aan dat er wel een vervolg stap kan (gaat) komen dat de uitzendingen (of 1 van 5 zenders) mogelijk meer op jouw voorkeuren worden aangepast, dan zou golf er voor mij direct uitmogen.
Ik kijk meerdere autosporten, maar moet soms helaas uitwijken naar Amerikaanse zenders.
Ik kijk er anders vaak genoeg naar, golf is groter dan men denkt.
Dat ze dat nog niet deden is nog de grootste verassing.
Ik vind het feit dat het een opt-in is (ipv een opt-out) eigenlijk minstens even verassend. Wel netjes van Ziggo, hoewel het natuurlijk in de toekomst opeens omgezet kan worden naar een opt-out.
Denk niet dat ze het gezien privacy wet standaard op opt-out kunnen zetten.
Ja hoor als bug in een toekomstige update.
Laagdrempelig invoeren en dan het touwtje om je nek aantrekken.
Ik denk dat dat ook te maken heeft met de nieuwe wetgeving. Impliciete toestemming is in de meeste gevallen niet meer genoeg. Bijna alle dataverzameling zal opt-in moeten worden.
Grote kans dat ze dat wel deden maar vanwege AVG/GDPR nu gedwongen worden dit kenbaar te maken mét opt-in ipv opt-out
AVG?gdpr? Waar heb je het over?
Het klinkt allemaal best goed, aardig en redelijk. Het probleem van de kijkcijfers lijkt een echt probleem en deze vrijwillige registratie lost dat op.
Ziggo doet het dus helemaal zo als het hoort.

En toch... en toch.... jeukt het. Ik voel me behoorlijk paranoide maar ik ga er van uit dat deze informatie vroeg of laat toch voor andere doelen gebruikt gaat worden. Ik heb er geen vertrouwen in dat er niet toch misbruik van gemaakt gaat worden.
Nu zijn er natuurlijk mensen die Ziggo helemaal niet vertrouwen, maar op grond van deze feiten is dat niet terecht. Ziggo doet een nette melding, precies zoals het hoort. Maar ik ben zo afgestompt geraakt van nieuwsberichten over datagraaiers en datalekkers dat ik Ziggo daar ook van verdenk. Dan wil ik nog best geloven dat de mensen die op dit moment aan dit project werken van goede wil zijn. Ik heb meer moeite met geloven dat dit zo blijft, misschien heeft de volgende baas wel minder scrupules en anders is de volgende techneut wil niet zo goed in beveiliging.

Dat probleem heb ik niet alleen met Ziggo, maar met iedereen die iets van me wil weten. Mijn vertrouwen in de veiligheid van data is zo laag dat ik liever niks deel.
Ik zou willen dat er een manier was om mijn data te markeren en/of te versleutelen zodat niemand anders dan de bedoelde ontvanger er iets mee kan en dat misbruik onmiddellijk wordt geregistreerd. Een soort DRM/Blockchain-combo waarbij je data niet in kan lezen zonder een registratie achter te laten.
Maar je bent wel online of gebruik je een VPN provider?
Ja, natuurlijk ben ik online, Tweakers.net accepteert geen postduiven meer ;)


Dat ik een hoop gevaren zie betekent nog niet dat ik zonder kan. Ik tref wel bepaalde maatregelen maar dat is eigenlijk niet de oplossing die ik wil. Ik wil niet alleen mezelf beschermen maar ook de rest van de wereld. De nerderige oplossingen die ik kies kan ik mijn moeder niet aandoen. Als de oplossing te ingewikkeld is voor mijn niet-technische buurman dan heb ik daar ook last van.

Ik wil dus geen oplossingen die het resultaat zijn van een wapenwedloop tussen industrie en consument want dat verliest de consument geheid. Ook wil ik geen oplossing die alleen werkt voor de 'happy few' die de technische of financiele middelen hebben om voor zichzelf te zorgen. Al is het maar omdat mensen sociale wezens zijn en we onze eigen privacy en veiligheid niet los kunnen zien van die van anderen.
Tuurlijk is het voor andere doeleinden, ziggo heeft de kwaliteit van het aanbod namelijk niet in de hand, ze zijn enkel een doorgeefluik van zenders. De kwaliteit gaat eerder achteruit, en de interessante zenders gaan naar een plus pakket.
Precies: het gaat om
trend- en marktanalyse
. Absolute bagger of topkwaliteit, het zal Ziggo worst zijn. Als je er maar naar kijkt.
Is dit dan direct ook een check om te kijken of niet de hele familie door 't hele land gebruik maakt van 1 abonnement? Staat er niet, maar vertrouw het ook niet :+
Nee, denk het niet en daarbij je mag 3 streams tegelijk gebruiken volgens de site.
.. vanaf 1 huishouden
Het idee van de app is dat je ook kunt kijken buiten je huishouden. Dus het is helemaal niet vreemd als je tablet of phone alleen gebruik maakt van de app buitenshuis.
Dat valt niet te controleren.
Ze controlen sinds kort ook of je buiten NL zit, en of je een VPN gebruikt (dus dat werkt ook niet meer). Daarbij kunnen ze makkelijk zien of aan de stream vanachter een van de eigen IP adressen getrokken wordt.
Raar dat ze dat nog niet kunnen, of willen ze meer informatie ? Volgens mij kan je prima via de user agent in de logging van de content servers zien welke devices bij welke user agent horen en welke stream ze kijken.

Overigens verzamelen ze al zat gegevens van de gebruiker alleen wordt dat dan gebruikt voor personalisatie van de gebruiker. ( aanbevolen " serie x" op basis van je kijkgedrag naar "serie y"

Wat een zooi houden ze al bij zeg bij Ziggo
-Contactinfo (naw, gebruikersnamen, geslacht, taalvoorkeuren)
-Account info (Bankrekening, factuur)
-Gebruikersinfo ( vaste en mobiele telefoondata, IP, mac, OS, browsertype, duur van internetsessie, volume van de data, locatiegegevens data.
-Lokatiegegevens (huisadres vaste verbinding, wifi punten, zendmasten)
-Service info (model nummers mediabox, software versies, smartcard id, ip/mac adres)
- Overige persoonlijke info (BKR, en andere openbare beschikbare bronnen)

Voor horizon mediaboxen en Ziggo CI modules wordt er dan ook nog van alles bijgehouden.
Kijkgedrag voor gepersonaliseerde aanbevelingen, ect.

[Reactie gewijzigd door Hourglass op 1 mei 2018 17:32]

Dat mag je dus pas bijhouden als je toestemming hebt van klant/bezoeker x.
Veel van jouw benoemde dingen moet Ziggo wettelijk VERPLICHT bijhouden en zelfs uploaden naar een politie server.
Dat betwijfel ik, heb je daar een onderbouwing voor of een bron?
Telecom providers (dus internet en telefonie) zijn verplicht deze data dagelijks op te leveren aan het CIOT. Dit is geregeld in de wet "Besluit verstrekking gegevens telecommunicatie" zie http://wetten.overheid.nl/BWBR0011123/2016-12-28
Dat geldt alleen voor communicatiediensten. Kijkgedrag via een app valt daar niet onder.
Ik denk dat het wel ok is, zolang ze maar niet zien wat je kijkt Privacy is ook een must voor een mens.
Dolle boel. Kan ik ze zo óók wel vertellen. Zo eens per week, soms twee weken, de Formule 1 als ik niet thuis ben om 't op m'n gewone TV te kijken. En dat was 't dan ook wel.
Ik kan bevestigen dat dit ook voor iOS geld of gaat gelden.. een wachtende update die ik vanavond pas regel meld dit in de update balkje.
In de appstore (IOS) zie ik de update nog niet en ook nog geen melding gehad bij het openen van de app. Meer mesen die dat ervaren? App even opnieuw geinstalleerd en bij de 2 vragen om gegevens even op nee gedrukt, ook opgelost :) Ohja en het blijkt trouwens ook dat ik de update al eerder heb gehad op IOS.

* wijziging van Informatie.

[Reactie gewijzigd door Nelis19821 op 1 mei 2018 18:10]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee