Ziggo lijkt binnenkort te beginnen met uitgave van 4k-mediabox

Ziggo heeft specificaties online gezet van de Mediabox Next, een mediabox die 4k-beeldmateriaal kan doorsturen. Ook zijn er hulppagina's over het systeem verschenen. Daarmee lijkt Ziggo binnenkort de mediabox te willen uitbrengen.

De specificatiepagina heeft het over een 4k-mediabox waarmee live-tv te kijken is en programma's online op te nemen zijn. Ook beschikt de mediabox over stembediening. Daarmee lijkt het te gaan om de eerder aangekondigde mediabox met ondersteuning voor 4k en hdr. De pagina geeft verder aan dat opnames op afstand te starten en stoppen zijn. Live-televisie en -opnames zijn op smartphones, tablets en computers te bekijken. Ook zijn er 'meer dan tachtig' apps te downloaden op de mediabox. Ziggo geeft Netflix, Videoland en YouTube als voorbeelden.

De Mediabox Next kan een resolutie van 4k met een kleurweergave van 10bit doorsturen op zestig frames per seconde. Het apparaat kan tegelijkertijd programma's opnemen, zolang de abonnee het maximum van vierhonderd uur aan online opslagruimte nog niet heeft bereikt. Verder beschikt de Mediabox Next over een hdmi2.0a-, een mini-scart-, een usb- en een ethernetaansluiting. Een componentaansluiting heeft de mediabox niet, een optische en 3,5mm-aansluiting wel.

De 4k-mediabox werd afgelopen september aangekondigd op de Liberty Global Tech Summit in Amsterdam. Toen werd nog gesproken over een uitgave van 'ergens in 2019'. De mediabox werkt op basis van het Horizon 4-platform, dat moederbedrijf Liberty Global in Europa uit wil brengen. In het Verenigd Koninkrijk gebruiken twee miljoen klanten de 'V6 box', de Britse variant van Ziggo's Mediabox Next. De afgelopen jaren hebben bepaalde Ziggo-klanten de Mediabox Next kunnen uitproberen.

Door Hayte Hugo

Redacteur

05-03-2019 • 17:09

416 Linkedin

Submitter: dnmw2705

Lees meer

Reacties (416)

416
406
167
20
0
207
Wijzig sortering
Prachtig allemaal. Maar kan ik ook direct tv kijken en door menus en apps navigeren zonder steeds 10 seconden te moeten wachten tussen alle menu items?
Ik had de horizon en mocht vandaag de Next ontvangen. Wat een verschil. Geen lawaai mooi klein kastje, en vooral super snel.
Nu pas als tester? Dat kan bijna niet. De test stopt over een maand en dan gaan ze pas naar normale klanten, waarbij testers voorrang krijgen
Nee, dit is de soft launch. Ze gaan nu langzaam steeds meer mensen aansluiten om te zien hoe het platform reageert en met wat voor vragen de nieuwe gebruikers komen ter voorbereiding op de verdere uitrol.
De test is voor bij vandaar dat Ziggo vrij heeft gegeven van info en uitlevering.
Ik heb gisteren gebeld naar ziggo maar gaven mij aan dat ze ze nog niet hebben en dat ze deze nog niet uitgeven :(
Klopt ze doen per regio waar analoge signaal afgekoppeld is, dan duurt nog even voor dat m'n via mail geattendeerd wordt op nieuwe box te kunnen "bestellen"
Mijn broertje heeft hem vandaag ook ontvangen, geen idee of het alleen voor testen is..
Vraagje, weet jij of de afstandsbediening ook weer radiografisch is of enkel ir. heb de horizon in een gesloten kastje staan
Radiografisch :( M'n Logitech kan d'r niks mee.
De Next zet wel automatisch m'n tv en receiver aan, maar ik had liever mn harmony gebruikt
Beste, niet te snel oordelen :-)
Wanneer je een Logitech gebruikt kun je hem als volgt toevoegen:
Merk: UPC
model: Mediabox

Alle functionaliteiten werken dan naar behoren (behalve de stembediening uiteraard)
dat is balen zeg nooit mn logitech kunnen gebruiken dus weer 2 afstandbedieningen bah
Ik ben zelf al een paar maanden tester geweest en ik heb mijn logitech afstandsbediening gewoon werkend gekregen. Verder werkt het kastje echt vele male beter dan de oude box, die ik af en toe nog wel eens op de slaapkamer aan heb. Zapt snel, gaat goed door de menu's heen, spraak herkenning werkt ook zoals verwacht en is snel opgestart. Een ander voordeel is dat deze klein is en geen irritante ventilator heeft.
Zelfde ervaring hier. Vrijwel alles is via IR te bedienen.
Ik ben sinds gisteren in het bezit gekomen van een Next. Lekker snel. Ik gebruik een Logitech Harmony. Als cablebox heb ik de Arris DCX960 gebruikt. Gevonden op het ziggo forum. Werkt perfect.
Alee knoppen op de AB werken naar behoren. Guide is Guide enz.
Het werkt beter van de voorloper horizon.
De Next is een goede stap vooruit i.v.m. de horizon.
Als tester... of hoe dan?
Eindelijk, (vergeleken met KPN) was die (oude) ziggo box een afschuwelijke draak. Ik kan niet wachten!
Hier ook ontvangen, ik doe uitgebreid verslag in GoT: [Ziggo] Ervaringen & Discussie - Deel 10

Maar heb dezelfde ervaring, box is pijlsnel en werkt erg lekker. Wel wat configuratie issues moeten oplossen, maar het TV kijken zelf loopt als een trein en de interface is makkelijker en sneller.
Is die dan ook sneller dan het Arcadyan kastje van KPN. Die is lekker snel, voor de vergelijking.
Kan ik niet vergelijken, maar merk zelf geen enkele vertraging tussen commando een uitvoering.
Heb je als klant standaard recht op zo'n mediabox (mijn pa is klant, ikzelf niet. zit bij KPN) of moet je "oude" box dan echt defect zijn?
Wij waren ook tester, kastje omgeruild maar die we nu hebben heeft een fan die een hoop herrie maakt :(
Ik mag er niet technisch op in gaan vanwege een NDA, maar heb de box al sinds september in huis.
Mag er nu eindelijk wel over praten :)

Ten opzichte van de Horizon is dit ding zo fijn. Hij gaat hier echt niet meer weg.
Hardware van Horizon was al outdated toen het uit kwam, gelukkig heeft men hier iets beter over nagedacht.

[Reactie gewijzigd door Malignant op 5 maart 2019 18:54]

Hoe ben je bij de testers beland?
Via de website / community van ziggo kan je je opgeven als tester. Geen garantie dat je er door komt maar altijd leuk. Ven al sinds dag 1 tester, destijds ook de huidige Horizon getest.

En deze bix is echt een verademing tov de horizon. Ook het test traject verloopt een stuk beter dan de vorige keer

De nieuwe box is echt nog niet foutloos maar een stuk sneller dan de HB tijdens de introductie. Meer mag ik helaas niet zeggen momenteel.
Eens, ook al sinds september deze box in huis en sinds 2 maanden ook een 2e om extra te testen. Wereld van verschil met de (trage) Horizon. Dus laat Ziggo maar zsm beginnen met uitrollen!
Zelfde situatie voor mij, als ik iets an kan raden tegenover de Horizon box is het deze wel.
Dat hoop ik ook, de huidige box is dramatisch traag en instabiel. De interface is laggy: standaard ga je een tik te ver in het menu omdat de interface zo traag reageert. Regelmatig moet de stekker uit de box worden getrokken omdat hij niet werkt. Wij hebben een opname die al verwijderd is maar nog wel wordt getoond in de opname lijst, we kunnen er ook niks mee omdat hij al verwijderd is (het menu weigert te open). Regelmatig wordt de gids niet bijgewerkt. Een DRAMA.
Ik ben blij dat ik niet de enige ben, wat aan drama ding :( Al moet ik zeggen dat bij de laatste updates het IETS beter is. Maar niet veel. Ingebouwde wifi is ook echt slecht, bereik van niets.

[Reactie gewijzigd door gimbal op 5 maart 2019 22:26]

Tip, zet het diskmanagement eens uit. Scheelt een slok op een borrel.
Daarom heb ik ook nog steeds een oude mediabox (weet niet eens welk model, wel met HDD)
Instant kanaal wisselen, simpel en snel epg menu enzo.
Ooit de Horizon box uitgeprobeerd en na een week weer teruggestuurd. (Trage rotzooi!)

Maar als ik hier lees dat die 4K box WEL snel is, misschien eens tijd om te upgraden?
nooit een media box gehad die dingen zitten vol met bugs de horizon box heeft nog steeds last van een firmware bug forums staan er vol mee , sinds update november 2017 zit die fout er nog steeds in en ziggo blijft die box maar steeds vervangen maar elke box hetzelfde probleem snappen ze nu echt niet dat het op te lossen is met ene uodate ? naja ik heb er gelukkig geen gehad kennis heeft em al tig keer laten vervangen maar heb voor hun ziggo gebeld en ze 5 euro per maand terug laten betalen vanwege de fout in de box en het leuke is dat ziggo dat ook gewoon toegeeft. wat een pannekoeken daar zeg .
Dat is de reden dat ik een CI+ module heb. Gewoon zappen op de snelheid van de tv. Alleen vraag ik me af of 4k naar de ci module komt. Volgens mij is dit technisch gewoon mogelijk. Maar ziggo kennende willen ze die box naar iedereen pushen. Ik zit er niet om te wachten. Dan maar geen 4k, ik kijk toch bijna alleen nog netflix.
Als ze dat doen, die box naar iedereen pushen door 4k alleen via de mediabox aan te bieden, zijn ze mij als klant kwijt. De reden dat ik bij Ziggo zit is JUIST omdat ik met een CI+ module kan werken. Als ze dat kunstmatig onaantrekkelijk maken, hebben ze hun meerwaarde verloren. Dan is een alles-in-1 abo via glasvezel interessanter voor mij :)

Maar vooralsnog ga ik ervan uit dat ze gewoon ook 4k via CI+ gaan aanbieden, maar dat is vooral wishful thinking op dit moment ;)

Overigens wel erg slim van ze om apps zoals Netflix toe te staan. Dat is voor mijn ouders misschien wel interessant: zij hebben geen losse mediaspeler of smart-tv, dus een Netflix-capable vervanger voor hun huidige UPC Ziggo mediabox zou welkom zijn.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 5 maart 2019 22:20]

Idem. Ik zit juist op de kabel omdat ik geen idiote decoderdoosjes wil. Ik ben al niet blij dat Interactieve TV niet werkt in UPC gebieden, ook al is Irdeto signaal aanwezig. Als ik naar zon decoder geduwd word neem ik die wel bij mijn glasvezelprovider.
Ik heb even geleden mijn abo aangepast om juist van de shit Horizon box af te zijn. Meerdere vastlopers per dag, traagheid, niet werkende apps (Netflix anyone?) was voor mij een goede reden om vooral niet te betalen voor een boxje in bruikleen wat meer frustratie oplevert dan dat het voordelen biedt. Scheelt zo'n 15/20 euro in de maand, alleen is de internet snelheid wat lager. Dit laatste is met Ziggo's "geheime" tussenabonnement wat 5 euro in de maand duurder is, dan ook wel weer te ondervangen..

En het is niet de eerste keer.Voorheen wat Cisco receivers gehad. Uitgeleverd gekregen, top! Daarna wat updates gehad en ding werd met elke verplichte, Ziggo branded update, trager. Ga je naderhand jezelf inlezen, blijkt dat Ziggo qua updates ongeveer een jaar of 2 achterloopt op de officiele updates van Cisco. Updates die er voor zorgend at het ding vlot bleef, en ook dat verbruik in standby drastisch verminderd werden. Uit navraag op forums van Ziggo blijkt dan dat Ziggo deze updates neit approved omdat ze de updates zelf aan moeten passen met branding e.d. (m.a.w; het standaard achtergrondje moeten vervangen door een Ziggo achtergrond in de menu's). Zucht. Tsjah. Die strategie kan 2 kanten op: of mensen gaan elke keer betaald hun hardware updaten, of ze frusteren zich op een gegeven moment rot en gaan je support afdeling lastig vallen of overstappen naar een concurrent die het wel op orde heeft.

[Reactie gewijzigd door xxxneoxxx op 6 maart 2019 08:57]

Sorry, maar zelfde probleem als Humax ontvangers: geen interactieve TV. En ja, goede interactieve TV kan je wel degelijk missen. Ik heb prima series en films gekeken via XS4ALL, hoewel het aanbod van Ziggo daarvan wel dramatisch was.
Humax geen interactieve TV?? Die van mij wel....
Je mist wel een aantal zaken zoals begin gemist/programma gemist
Ok, dat zou kunnen (nooit echt geprobeerd), maar als ik programma's echt wil zien, neem ik op en kijk ik later terug (scheelt ook weer reclame kijken). Ik heb wel ooit iets van programma gemist gezien bij de interactieve kant, maar nooit op geklikt.
Ah, dat wist ik dan weer niet. Ik vermoed dat ik de Humax, die ik aan mijn broer heb gegeven nog een te oud model daarvoor is. Je hebt natuurlijk wel een EPG, maar de communicatie is echt maar 1 kant op. Iets bestellen ofzo is er niet bij. Aan de andere kant: in die van XS zit niet eens een opslag medium, alles wordt server side opgeslagen en is daardoor ook overal beschikbaar.

Gelukkig maar want daardoor kon ik Real-Ajax kijken, ik zat zonder TV. Wel achteraf want KPN is technisch nou eenmaal niet goed genoeg in sommige dingen.
Het dingetje is in ieder geval lekker stil vergeleken met de oude lompe box. Hij is ook wel wat sneller, maar het is eerlijk gezegd nog steeds geen goede vervanger van een goede SmartTV.
Ik gebruik deze "nieuwe" box al een paar maanden als tester voor ziggo en ik moet zeggen dat ik nog niet zon vlotte smart tv heb meegemaakt. Ik wil en moet altijd snel en deze box stelt absoluut niet teleur.
Ik dacht dat je als Ziggo tester hier nik over naar buiten mocht brengen?
Geen technische details.. dat klopt. Ik schrijf ook niks inhoudelijks...
Wel wat sneller is een understatement. Hij is vele malen sneller dan zijn voorganger. Vlotjes door de EPG en Menu's navigeren is geen enkel probleem.
Maar waarschijnlijk nog steeds een 'vermogen' aan stroom als je wilt dat jij een beetje snel start? Dat vind ideaal aan CI+: na een paar seconden kan ik zappen en het Smart gebeuren volgt dan 20 seconden daarna.
Zie: https://www.ziggo.nl/klan...iabox-next/specificaties/

Voor een normale start (paar seconden) verbruik het apparaat zo'n 1,5 watt in standby.
Het verbruik als het apparaat aan staat is ongeveer 11,5 watt.

Ik heb het apparaat ook al een tijd in gebruik gehad, en hij bevalt prima. Lekker snel.
De user interface is vrijwel gelijk aan die van Ziggo Go.
Nogal een verschil met de "1e" generatie.

https://www.ziggo.nl/klan...ediabox-xl/specificaties/

Aan Maximaal 59 Watt
Stand-by Hoog (actief) 56 Watt
Stand-by Hoog (passief) 38,3 Watt
Stand-by Midden 27,5 Watt
Stand-by Eco <0,5 Watt

https://www.ziggo.nl/klan...iabox-next/specificaties/

Verbonden met een netwerkkabel Verbonden via draadloos netwerk
Aan 11,16 Watt 11,84 Watt
Standby: Snelstart 9,29 Watt 11,12 Watt
Standby: Normale start 1,59 Watt 1,55 Watt
Standby: Ecostart 0,34 Watt 0,36 Watt
Het was schandalig. En hier half nederland mee opzadelen. Een van de reden waarom ik meteen terug naar XS ben gegaan zodra de optie er was. Ben je van je gloeilampen af, zet je er 1 van 60 watt continu aan en geen haan die er naar kraait. En nee, dat kreng wilde je echt niet op Midden of Eco stand hebben, opstarten duurde ook tijden. En dan die continue aanstaande fan. Echt om gek van te worden.
Dat scheelt inderdaad belachelijk veel.
Alleen daarom al een reden om over te stappen op de nieuwe box.
Top!!!! Eindelijk!
Nogal een verschil met de "1e" generatie.

https://www.ziggo.nl/klan...ediabox-xl/specificaties/

Aan Maximaal 59 Watt
Stand-by Hoog (actief) 56 Watt
Stand-by Hoog (passief) 38,3 Watt
Stand-by Midden 27,5 Watt
Stand-by Eco <0,5 Watt
Met de kleine kanttekening dat wegens bugs in de software van de box, de Eco stand gewoon niet bruikbaar is. 9 van de 10 keer wordt het ding daar niet correct uit terug wakker; in de zin dat deze gewoon in slaap blijft staan als er bijv. opnames gepland staan, of dat als de gebruiker hem zelf terug aan zet, het hele ding tijdens het terug wakker worden vastloopt en een harde reset (schakelaar achterop) nodig heeft om weer wakker te worden.

Echt een drama.
Ik zet hem in avond van stroom af en als ik niet thuis ben. Vanuit die positie is het 30sec ofzo.
Hij neemt ook zelf niet op (zoals in artikel staat). Opnamen gaan vanuit de cloud en kunnen ook via de app worden ingesteld als het apparaat uit staat.
Je hebt gelijk, en wat dat betreft is mijn zinsbouw nu alsof de snelheid de reden is dat hij niet beter is dan een goede smart TV wat ook niet helemaal de bedoeling was.

Het is iig een absolute verbetering tov de vorige.
Vertel ook eens hoeveel 4K kanalen je kunt kijken met Ziggo?
Daar ben ik wel benieuwd naar.
Ik denk dat Ziggo niet bepaald zo zeer wat in 4k uitgezonden wordt, maar eerder wanneer de TV kanaal boeren hiermee gaan komen. Zover mij bekend is er nog geen enkele nederlandse zender die 4k aanbied. Indien ik hierin correct hebt, kan Ziggo het ook niet aanbieden nog...?
Nee, niet Ziggo zelf gaat hierover maar ik vroeg mij af of er iets doorgeven wordt.
Je hebt anders nu weinig aan een 4K box.
Je hoeft ook niet te wachten op 4K kanalen om een 4K Mediabox uit te brengen (NETFLIX 4K?). Liever eerder dan later. En zoals je leest, de Mediabox is velen malen sneller dan de vorige dus nu is het SOEPEL en KLAAR VOOR 4K.
Ja, dat wel sneller en klaar voor de toekomst.
Netflix 4K is echter niet nodig via de box omdat de app op de TV dit zelf prima kan.
Mensen met een 4K TV hebben die app toch al.
Ja, dat wel sneller en klaar voor de toekomst.
Netflix 4K is echter niet nodig via de box omdat de app op de TV dit zelf prima kan.
Mensen met een 4K TV hebben die app toch al.
Het gaat dan ook meer om het feit dat die 4K ergens voor gebruikt kan worden. Voor iemand die alles via de box wilt doen, is het nu makkelijker. Dan is Netflix 4K mooi meegenomen. Vooral voor mensen die troep smart-tv hebben en Netflix op de Ziggo box beter werkt.
Er is bij XS4ALL/KPN welgeteld één 4K zender. Xite 4k

Heb je helemaal niks aan. Ik vraag me af wanneer de eerste reguliere zender 4K uitzend.

4k-gids-dit-kijk-je-ultra-hd-nederland
Je bent Insight 4k en Love Nature 4k vergeten. Deze zenders bied KPN ook aan
klopt, je hebt gelijk!

Maar die is ook voor mij als reguliere klant te ontvangen, hier is geen 4K ontvanger voor vereist.
een goede SmartTV
Eh... goede SmartTV? Bestaat zo iets? :+
Haha, ja het kan. Ik ben het met je eens dat het simpeler zou moeten zijn om ze te vinden maar ze zitten er wel tussen.
Een paar maanden geleden had ik je geplust..
Manmanman wat een ellende die trage 'smart TV' interfaces.. |:(
Ik ben er echt nooit fan van geweest..

MAAR ik heb sinds een tijdje een LG (C8) met WebOS 4.0 i.c.m. de Magic Remote en ik wil echt niet meer anders. :P
Het navigeren tussen Live TV / Netflix / Youtube / Lokale NAS video's werkt echt zalig. _/-\o_

[Reactie gewijzigd door SmiGueL op 5 maart 2019 17:50]

Herkenbaar.... jaloers op mijn vader die een LG kocht, terwijl ik voor de Philips ben gegaan (ivm Ambilight). Enorm verschil!
M’n vorige LG was super traag en m’n huidige Ambilight is super snel. Dus het ligt er maar aan welk model je hebt.
Maar hoe is die snelheid over drie jaar?
Ik heb de B6 van 2016 dus nu zo'n 2.5 jaar.. alles werkt nog net zo snel als in het begin. (En alles werkt ook nog steeds)
Ik heb een LG OLED65B8. Beetje trager dan de C8 maar meer value hoop ik. Welke WebOS app gebruik je voor lokale NAS films? Ik heb een Synology. Vooral voor 4K films heb ik een issue en ik wil liever niet naar Plex toe als het niet echt nodig is.
Dank je.
Wat is het probleem met de LG icm Plex? Transcoderen icm srt ondertiteling? Gebruik dan Xplay, een app die kan wel 4k afspelen zonder dat de server transcodeerd icm srt ondertiteling. Bij de C7 en C8 werkt dit prima. Anders kan je toch ook via DNLA functionaliteit van Plex gebruiken?
Ik gebruik gewoon de 'Photos & Videos' app uit het LG menu.
Ik heb op mijn Synology de 'Media Server' package geinstalleerd, en hij was daar gelijk zichtbaar (naast de USB schijf etc.)
4k HDR Video's afspelen gaat hier prima.. (Ziet er echt geweldig uit. :9~)
Zowel een rip van mijn 4k Blu-Ray schijf*, als .mkv demo's in 2160p resolutie.

*De menu structuur ziet hij volgens mij niet, maar of dit uberhaubt mogelijk is heb ik mij niet echt in verdiept.

[Reactie gewijzigd door SmiGueL op 6 maart 2019 12:19]

Even een vraagje... Kun je ook Plex installeren op die TV?
Ja, ik hier de c7 oled staan en dat werkt perfect. Plex en Xplay (alternatieve plex player).
Ik had een Sony XF90 gehaald en navigeren door de menus is een ramp. Zoeen mooi display met troep software x(
't Is niet de software, maar de hardware.

Ik heb na ho----pen problemen gehad te hebben met een Sony XE90 nu via omruil ook een XF90 staan, en dat is het enige wat me nog steeds sterk tegenvalt is dat Sony het bij dezelfde aftandse oude MediaTek SoC heeft gehouden. Een SoC die het DOMWEG - NIET - TREKT!

Ik snap echt niet dat Sony voor de paar cent dat het ze per TV zou kosten, niet een iets degelijker SoC plaatst. Nu gooien ze echt gewoon de reputatie van een anderzijds super goede TV te grabbel.

(Zou ik van de XE-lijn trouwens niet zeggen. Die was dankzij een stevig aantal irritante bugs mbt de firmware, of chipset drivers niet aan te raden...)

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 6 maart 2019 23:20]

Mag ik vragen hoe je dit weet? Tester van ziggo? :+
Klopt, gebruik het apparaat al een tijdje.
Smart TV's hebben ook een behoorlijke lijst aan nadelen. De support - met name op de lange termijn - laat ongelooflijk veel te wensen over. Stel dat je nu een top-notch smart TV aanschaft van een paar duizend euro; de vraag is wat er over twee tot drie jaar nog bruikbaar is. SDK's en API's die niet meer door worden ontwikkeld - de nieuwe versies zijn immers zoveel beter - waardoor ontwikkelaars het platform ook liever links laten liggen.

Mijn volgende TV ga ik - net zoals de huidige - puur op de TV zelf kopen. Ik let daarbij helemaal niet op de smart functionaliteit. Immers, daarvoor heb ik een Shield staan die ik voor 200 euro liever vervang dan de TV, die meestal een stuk prijziger is.

Naast dit zijn Smart TV's qua software ook een stuk ellendiger. Bijvoorbeeld Tizen, waar in een ruk even 40 vulnerabilities worden gevonden.
Ja, ik hoop echt dat de nieuwe beter wordt. De oude heb ik diep in een kast opgeborgen. Van ellende een abo op NLZiet genomen die een app hebben voor Apple tv. Dat werkt wel. Ziggo belooft inmiddels overigens ook al meer dan een jaar een app voor de Apple TV... Dat heb ik eigenlijk nog liever dan weer een nieuw kastje.
Het is inderdaad een waardeloos apparaat.

Die horizon box terug sturen scheelt je trouwens 5 euro per maand.

Het schijnt ook kosteloos te zijn als je hierover belt ipv het via de site regelt heb ik begrepen.
Het mooiste is gewoon een humax twintuner ontvanger (voor de mensen in het voormalige ziggo dekkingsgebied). Kan je ook nog eens legaal opnemen en deze opnames eraf ftp-en. Dit kan met die horizon rommel of de nieuwe 4k box allemaal niet. Optie B is een eigen dvb-c ontvanger met alphacrypt cam , zoals een dreambox. Allemaal legaal uiteraard, en een stuk beter dan die horizon troep.
De Humax werkt ook in voormalig UPC gebied.
Enkel met fta kanalen (sd dus, niet HD); in voormalig upc gebied wordt nagravision encryptie gebruikt, de humax werkt alleen met irdeto.
in beide gebieden staat nagra en irdeto encryption op het netwerk dus de box werkt fysiek overal alleen moet je wel de juiste instellingen er in zetten. Maar ze zullen je geen humax box geven in fupc gebied.
Velen, waaronder ikzelf, gebruiken niet een decoder die "gegeven" is door ziggo, maar een eigen ontvanger, zelf gekocht. Ik betaal dus ook geen huur voor een ontvanger of ci module, maar behoor nog tot de "oude" ziggo klanten.

Wat bedoel je met "nagra en irdeto staan op het netwerk"? Hoe zie je dat voor je? Alle muxen staan dubbel op het netwerk, zowel in irdeto als nagra? Volgens mij is er nog steeds een netwerkverschil tussen oud ziggo en upc gebied, waar oud ziggo gebied irdeto encryptie er op nahoudt en oud upc gebied nagravision. Dit omdat je niet zomaar de ecryptie van een heel netwerk om kunt bouwen. encryptie "staat" niet op een netwerk: de audio/video streams zijn encrypted op een bepaalde manier; dit is het één of het ander, kan niet beide tegelijk.
Nee je bent slecht geïnformeerd. Er is maar 1 netwerk en alle zenders zijn met meerdere coderingen versleuteld. (simulcrypt) en ja dat is heel normaal. CAID 0602,0604,0606,1801, 1850 en 1868. Die eerste 3 zijn irdeto, die 1801 is voor oude upc boxen en oudere modules met kaart, de 1850 is voor de horizon en de 1868 is voor nieuwere ci+ modules en vermoedelijk ook voor de 4K box (kaartloos)

Het enige verschil is dat ze in fziggo regio voor de startfrequentie symbolrate 6875 gebruiken en in fupc gebied alleen sr 6900.. Verder zijn er een aantal lokale muxen maar die worden per regio headend bepaald.. en het interactieve deel werkt iets anders... in fziggo gebied via utp en in fupc gebied via een interne docsis modem maar het is allemaal hetzelfde netwerk... sinds 2015

[Reactie gewijzigd door Terrestrial op 6 maart 2019 00:05]

Interessant! Dat betekend dus dat men in voormalig upc gebied met alphacrypt cam en een "normale" dvb-c ontvanger + legale smartcard tv kan kijken? Maw. in heel het ziggo gebied is met normale dvb hardware tv te kijken?? Want dit is nou precies de reden waarom ik ziggo abonnee ben, omdat ze één van de laatste providers zijn waar je nog "normale" dvb hardware kunt gebruiken, niet enkel propriëtaire iptv hardware . Als dit je eis is is hiet hier bijv. enkel de keuze tussen ziggo en canal digitaal. Maar om nou weer een schotel op te hangen... Ik blijk inderdaad tot 2015 geinformeerd te zijn, wist niet dat men het netwerk dermate gelijk had getrokken, althans, niet qua encryptie.

Maar nu blijkt, althans lees ik net, dat de humax ontvangers niet werken in het voormalig upc gebied (met irdeto encryptie). Dus hoewel de encryptie, zoals je aangeeft, ook als irdeto beschikbaar is (wat humax ontvangers gebruiken), de smartcards gaan niet werken. Of dat dan te maken heeft met dat de keys niet over het hele netwerk gedistribueerd worden of dat dit aan iets anders ligt weet ik niet. Ik vraag me ook af wat dan het nut is van multicrypt/irdeto in het voormalige upc gebied als het kennelijk verder niet bruikbaar is:

https://community.ziggo.n...d-ofwel-fupc-gebied-26634
NPO1,2,3 en Ziggo Sport worden FTA in HD doorgeven. De Humax geeft ze in HD weer net als elke TV met een dvb-c tuner.
Excuus, maar in deze tijd wil ik toch ook wel interactieve TV en terugkijken mbv de gids. Die films van Ziggo in het gratis pakket zijn overigens dramatisch slecht vergeleken met die van KPN / XS4ALL. Dus daar hoef je het inderdaad niet voor te doen.
Met de humax ontvangers kan je prima gebruik maken van interactieve tv evenals epg.
Ja, grappig: ik verlengde mijn Ziggo-abonnement. Daarbij gaf ik aan al een Humax 5400 te hebben, dus een ontvanger is niet nodig.
Krijg ik twee weken geleden ineens een pakketje van Ziggo: een Humax 5300... 8)7

Aangezien ik in de 5400 een grotere harddisk heb gestopt en deze mij prima bevalt is de 5300 naar zolder verhuisd: onuitgepakt zodat ik alleen maar de doos dicht hoef te pakken als ik hem om wat voor reden dan ook moet retourneren naar Ziggo :+
Ik neem toch af en toe wel eens wat op wat je gegarandeerd nergens meer kunt terugvinden later.
Denk aan buitenlandse zenders of programma's die simpelweg niet online komen.

En daarom ben ik blij met onze Humax waarmee ik die opnames kan maken en via FTP op de PC/NAS kan bewaren. Want dat is ook een dingetje; omdat de opnames tegenwoordig zeer afgeschermd worden (opnemen via cloud of onbereikbaar op interne HDD) kun je niets meer met die opnames; of kunnen deze opnames zelfs vanuit de provider worden verwijderd of zit er een limiet aan hoe lang je die opnames kunt bekijken. (zeg maar opnames van een paar jaar geleden kom je niet meer bij)
Jazeker. Voorbeeld: ik heb het Film1 pakket. Films komen en gaan, zo ook kinderfilms. Ik heb een klein dozijn kinderfilms opgeslagen die niet meer in het assortiment zitten, maar bijna nog wekelijks hier worden gekeken. Met een cloud opname had ik nu geen toegang meer gehad tot deze films.

Tevens zou ik als ik zou willen de films kunnen binnenhalen via mijn PC en ze op een Plex server zetten.
dan kijk jij maar lekker verplicht reklame……. :)
Nee joh. Alles on demand... "gewoon" tv kijken doen we allang niet meer.
Ik sluit me hier bij aan. Ik ben niet (meer) geïnteresseerd in deze box. Kom maar op met de Apple TV app (of gooi die kabelmarkt open, zodat er alternatieven zijn)!
Ik ben bang dat dit betekent dat je de Apple TV app nu helemaal wel kan vergeten.
Is dat nog steeds zo??? Ik ben een aantal jaar geleden overgestapt op KPN, en wat een verschil was dat. Menus reageren direct, of in ieder geval max binnen een halve seconde. Hoe kan het toch dat Ziggo dat zo slecht voor elkaar heeft?
Monopolist, of liever bijna-monopolist. Er is geen alternatief. En ze doen ook nog aan FUD en prijsverhogingen. Ik was van de week Ziggo voor mijn moeder aan het regelen. Omdat ze haar voor nieuwe TV, ivm het uitzetten van analoog, nog tweede smartcard moest activeren;
 • "Nee meneer, gratis smartcards doen we niet meer aan, kost nu 2 euro per maand." Hmm, so much for 'het wordt niet duurder'
 • "Ziggo is ook glasvezel hoor meneer." Er nee, tot de wijkkast misschien, maar daarna echt koper
 • "Glasvezel kunt u geen TV op kijken hoor, hoeken van 90 graden zijn niet mogelijk." Er, dat zal best, maar als er straks FTTH ligt ga ik niet binnen verder op glas hoor.
 • "Ja die prijsverhogingen, daar kunnen wij niets aan doen, we bepalen alleen maar een prijs". Er.... 8)7
Die kerel aan de andere kant werd bijkans boos toen ik vertelde dat ik weer 2 euro per maand erbij toch wel onbehoorlijk vond.

Ziggo is zo langzamerhand zo ver dat ik geen geld meer aan ze wil geven, al hadden ze de beste verbinding van de wereld. Een bedrijf dat zo met zijn klanten omgaat, dat wil je toch niet in huis halen? Ben nu nog gedwongen, maar over half jaar verhuizen en dan FTTH of KPN.
Als vervanger voor analoog heb je de fta zenders. Het aanbod hierin is groter dan analoog en je hebt geen smartcard nodig. Kortom meer kosten maak je zeker niet. Daarnaast geeft Ziggo je één gratis ontvanger mocht de tv niet geschikt zijn.
Ben ik zojuist ook achter. Maar dat had die jojo van Ziggo dan weer niet gezegd, die had het over een perse een smartcard. Ook voor de normale free kanalen. Bedankt voor de tip.
Je hebt geen smart card nodig voor de meeste zenders. Er is dus geen prijsverhoging tov analoog.
Je weet dat ook KPN aan prijsverhogingen doet? Om bijvoorbeeld de voetballiefhebbers naar Fox te laten kijken in plaats van alleen de voetballiefhebbers te laten betalen.
Een smartcard is toch helemaal niet nodig als vervanging van de analoge kanalen? Digitale kanalen zijn toch gewoon vrij zoals ze analoog ook zijn..
Tip!

Wil je niet extra betalen voor een smartcard/ci module (a 24 euro per jaar)
kan je een gratis box aanvragen met een ingebakken smartcard, dit kost je niks.

direct link: https://www.ziggo.nl/klan...erder/beeldbuis/b2c-klant
Met alle respect maar wat slecht onderbouwd en slecht geïnformeerd:
- Bij Ziggo kun je op een onbeperkt aantal tv's in huis naar 44 zenders kijken in digitale kwaliteit waarvan 4 in HD. Wil je meer zenders en meer HD, betaal je inderdaad € 2,- pm. wat kost een extra decoder bij KPN? Juist € 5,-
- Wat is de meerwaarde van FTTH t.o.v. een paar meter koper en de rest ook glasvezel?
- KPN heeft in verhouding de laatste jaren hogere tariefwijzigingen doorgevoerd dan Ziggo.
En ga nu eens objectief de abonnementen vergelijken en neem daarin ook de geleverde content en internet snelheid mee. En wat bedoel je nu nog met "Een bedrijf dat zo met zijn klanten omgaat" ?
Of je nu bij KPN zit of Ziggo, 4K Content is er nauwelijks muv films, zelfgemaakte vakantie DIY producties en een paar spaarzame zenders. Dus eigenlijk als je Netflix hebt ben je al klaar en dat zit in een beetje 4K TV al ingebakken.

Mooi beeld heb je in de bios, thuis, de woonkamer loopt schandalig achter imho, want waarom staan mijn glas zenders bijv nog steeds op 6XX ?

Ik snap dat niet overal 20mbit vrij is maar ik zou toch mogen kiezen of ik nu 4K/HD/SD wil? Maar blijkbaar mag de leverancier alsnog die keuze maken en deze actie van Ziggo zal vermoedelijk, de opties om meer te willen zien (zowel figuurlijk als letterlijk) niet in stroomversnelling brengen. Dus Mister Talpa :) succes!
Als het goed is kun je straks bij Ziggo zowel de Premier League als Formule 1 in 4K zien.
liever 60fps dan 4K resolutie
Zolang het bronmateriaal geen 60fps is heb je er geen mallemoer aan.
interpolatie ? Ik kijk nooit iets op 24/30 fps
Daar moet ik je gelijk in geven Formule 1 op 30~fps is af en toe best storend,
Desondanks hoop ik dat dit ook voor Ziggo app beschikbaar komt!
Nee dankje vond de HFR versie van the hobbit bv niet om aan te zien, alsof ik naar een soap aan het kijken was.
Is dat nog steeds zo??? Ik ben een aantal jaar geleden overgestapt op KPN, en wat een verschil was dat. Menus reageren direct, of in ieder geval max binnen een halve seconde. Hoe kan het toch dat Ziggo dat zo slecht voor elkaar heeft?
Ziggo is voor veel mensen eigenlijk een monopolist. En zo gedragen ze zich ook. Waarom zouden ze het beter maken als klanten toch wel blijven?
Wat een drama is dat inderdaad. Ik kwam er pas per ongeluk achter dat ik Movies Xl (al jaren |:( ) heb wat waarschijnlijk nog van mijn Royaal pakket komt. Dus gelijk opgezegd, maar dan heb je het dus nog een maand, maar het verschil tussen deze ervaring en wat ik op de Nvidea Shield met Netflix en Prime ervaar is echt ongelofelijk. Elke keer weer door dezelfde menu's (iets van Movies XL/ Series/HBO series en dan gaan bedenken bij welke aflevering je bent gebleven 8)7 En dat allemaal in slow motion.

Probeer je een serie op pauze te zetten loopt hij gewoon door. Even makkelijk terug spoelen ho maar. Hoor mijn vriendin weleens vloeken als ze iets wil terug kijken, maar nu snap ik haar eindelijk }>

Via de app is het wel te doen, maar die box kan echt niet meer.

Heb niet de horizon btw, maar wel één met opnamemogelijkheden.

[Reactie gewijzigd door Beakzz op 5 maart 2019 17:55]

moet je voor de gein nlziet proefabonnement nemen op de shield, dan zie je tevens hoe bar slecht de ziggo go app is in vergelijking met een product dat wel goed werkt. Man wat is nlziet goed op de shield en man wat is ziggo slecht. Nu weer een box, als ik hem hier ontvang gaat hij op de plek waar nu de horizon go box staat te verstoffen (op een kast op zolder). Ik kijk geen tv meer via ziggo, wel jammer dat je ervoor moet betalen.
Dit inderdaad; het kijken wordt gewoon onmogelijk gemaakt door de bizar gebrekkige horizon box. De godganse tijd dezelfde errors tijdens terugkijken van een eerder uitgezonden programma (waar je vervolgens op de commerciële zenders niet op door kunt spelen tot het moment waar de boel weer crashte), onmeunig trage interface bediening en als je 'm in een huishouden met ook maar 1 huisdier gebruikt begint ie binnen de kortste keren te gieren als een astmapatiënt.

Leuk idee, erg jammer van de uitvoering.
Ja! Het apparaat is wat de media box XL had moeten zijn. navigeren door het menu gaat veel sneller geen problemen ondervonden daarmee. spraak besturing werkt ook prima
Vooral het zenderoverzicht is erg traag, volgens mij omdat die zenderlogo's steeds geladen moeten worden.
Dat hele menu is gewoon traag. Zoals gewoonlijk zit er een goedkope SOC in die maar net aan de slecht geschreven software aankan (net als vele budget telefoons). Maar waar ik geen probleem heb met budget telefoons heb ik dat wel met de horizon box aangezien ik ervoor kan kiezen een duurdere telefoon te nemen waar ik niet een duurdere/betere receiver (met dezelfde functionaliteit dan wel heh) kan kiezen bij ziggo.

Ik koop met alle liefde een beter product als ziggo de bruikleen te duur zou vinden. Maarja... geen keuze
Ziggo wil niet dat je zelf een ontvanger koopt: het is voor Ziggo beter als jij per maand een paar euro betaalt voor een ontvanger. Op de looptijd van een aantal jaren is dat mooi geld verdienen.
Bovendien houden ze daarmee zelf controle over wat er aan hun netwerk hangt...
Die 10 seconden vind ik nieteens zo erg in vergelijking met die 5 minuten opstarttijd.
Wat dacht je van het stroomverbruik van die "oude" Horizon doos, complete verwarming voor in huis. 40W idle is de normaalste zaak van de wereld :-(
Met een octacore(immers zelfde hw als virgin v6 minus losse hdd addon) zou je verwachten van wel…..
Precies wat ik dacht. Voor de 4k content heb ik 'm nog niet nodig maar als ie en minder verbruikt en een overzichtelijker en sneller menu heeft mag ie deze week nog omgewisseld worden.

Circa 60Watt staat dat kreng te verstoken als je je huidige Mediabox XL via de app een trigger kunt geven om op te nemen want dat werkt niet op een 'lagere' stand. 8)7

Aan Maximaal 59 Watt
Stand-by Hoog (actief) 56 Watt
Stand-by Hoog (passief) 38,3 Watt
Stand-by Midden 27,5 Watt
Stand-by Eco <0,5 Watt
Ik heb sinds kort ook zo’n media XL ding omdat we wel eens wat uitzendingen terug willen kijken en dat kan niet met CI+, dat kan wel via Ziggo go, maar ja dan mag je niet streamen naar je TV. Pfff. Maar dat dat ding aan electriciteit minimaal €112,- per jaar verbruikt is absurd natuurlijk.
Heb deze 4k box al een aantal maanden als test en ik vind het echt een verademing.
Hij is klein, stil, mooi design en geen glimmend plastic wat alleen maar stof aantrekt.
EPG en menu’s zijn een stuk sneller, je kan van alles tegelijk opnemen. Handige radio functie, overzichtelijke menu’s.
Hij gaat snel aan, zelfs vanuit volledige power-off (vind ik). Afstandbediening is goed te koppelen met je TV.

Een nadeel op het moment is dat bij mij de youtube app op mijn telefoon (iphone 6) freezed als is cast maar mijn tv. (Wat verder perfect werkt en ik dus ook mijn chromecast in de kast heb gedaan!).
Zodra ik de app op mijn telefoon kill en nogmaals open werkt alles wel perfect.

Verder is er een goed aanbod van films (afgelopen weekend bohemian rapsody gekeken).
Wel is het jammer dat er soms bij kinder/animatie films niet duidelijk staat op het NL of ENG gesproken is (wat nog niet eens een groot probleem is). Maar als je dan de verkeerde kiest moet je de ENG gesproken versie nogmaals huren en wordt dus gezien als een andere film.

Ondanks deze kleine verbeter punten ben ik heeel blij dat ik deze box al maanden in huis heb! _/-\o_
Waarom blijft ziggo dan bij mij aangeven dat ze ze niet uitgeven ? En dat er slechts enkele in omloop zijn. Mijn UPS mediabox loopt continu vast en kan alleen een mediabox er voor terug krijgen. :'(
Omdat deze nog in de test-fase zit.
Ik heb 'm nu bijna een jaar en is vanaf begin top, met hier en daar wat issues maar werden snel via een update opgelost.

Hier wat info.

4K.
Netflix 4K.
YouTube 4K.
Toetsen afstandbediening lichten op bij bediening.
Voice controle.
Snel.
Zuinig.
Menu opgefrist.
1 vastloper gehad in 1 jaar na terugkomst vakantie.
Love Nature in 4K ziet er fantastisch uit, werkt alleen met internet verbinding.

Aanrader!!

[Reactie gewijzigd door WIETJUNK op 6 maart 2019 09:08]

Die huidige box is inderdaad om te huilen... wat een trage ui heeft die zeg. En dan nog de problemen met de brommende ventilator :p

[Reactie gewijzigd door hoi3344 op 5 maart 2019 17:17]

Het wordt inderdaad echt tijd voor een nieuwe die hopelijk wat accurater is.
Ik heb een ouderwetse buizenradio die sneller opstart en minder warm wordt en als ie eenmaal aanstaat nooit spontaan uitvalt :P alleen kun je daar geen tv op kijken, maar wel analoge etherradio :+
Deze nieuwe box is een stuk sneller en draait volgens mij op Android voor zover ik weet. Dit uit bronnen in Zwitserland, waar deze box ook al word aangeboden. Nadeel voor home automation is alleen dat alle poorten en sites dicht staan, in tegenstelling tot de huidige box. Dit zorgt er weer voor dat de box een 'domme' box word zonder discreet aan/uit signaal via IR.
Dit is precies de reden dat ik dat gedrocht van een horizonbox de deur uit heb gedaan. En dan ook nog de vele hdmi handshake problemen met mijn A/V receiver waardoor ik geen audio had als hij uit stand-by kwam.

Maaaaaaaaaarja, nu gaat game of thrones weer beginnen en heb ik dat gedrocht weer nodig als ik niet wil piraten...
deze box is veel sneller dan de oude (slome verrotte,, b@#$@%) mediaboxen.. :-)

Maar de vraag is; worden de uitzendingen nu ook in 4k uitgezonden ?

[Reactie gewijzigd door robbinwehl op 6 maart 2019 09:11]

precies dit, het scrollen door de menu's is echt zo traag...Hoop echt dat ze het met een nieuwe mediabox verhelpen, en het lijkt ook steeds trager te worden. Toen ik net de mediabox had ging het wel ok maar nu is het scrollen of iets opzoeken gewoon wacht werk.
My thoughts exactly... De vorige box is echt een drama. Zelfs in de tijd dat het ding uitkwam waren er al vele malen snellere smartphone socs op de markt die dat 100x beter zouden kunnen.
Yep. Enige wat wel is dat als je kanaal omhoog doet (van 3 naar 4 bijv,) het op het scherm juist van onder naar boven gaat, ipv van boven naar beneden. (je schuift om de lijst van kanalen omhoog ipv dat je zelf omhoog gaat). Persoonlijk een irritatiefactortje. Verder werkt het vrij vlekkeloos en snel.
Idd die oude is toch een partij langzaam, en steeds vast lopen. Ik hoop idd dat deze beter is. ZSM overschakelen dan maar...
Heb de box al een half jaar en ik kan zeggen hij is supersnel, in geen verhouding tot de oude horizonbox
Ik heb de box al een zeer lange tijd in gebruik en moet zeggen dat hij erg goed werkt. Hij is eigenlijk alles wat de horizon box niet was. Snel, simpel, stil, zuinig en goed beeld. Hij combineert prima met de Ziggo go app, dus vanuit de app gids naar de box sturen om programma te starten (terug kijken of live). Opnames gaan prima zonder harde schijf. En de voice functie werkt echt magisch, voelt alsof Google assistant erachter zit ofzo.
100% mee eens ;)
De box is erg snel en makkelijk in gebruik. Apps als youtube (4k) en het on-demand deel werken ook super. Ik ben eigenlijk alleen maar positief.

Hopelijk kunnen we na de testperiode er gebruik van blijven maken!
Bij een 4K box gaat het om 4K kanalen.
Hoeveel 4K zenders kun je nu ontvangen (bij Ziggo)?
Het is altijd een kwestie van vraag en aanbod.
Het aanbod is er nog niet op tv maar YouTube en Netflix zijn gewoon in 4K op de box. De box is echt niet alleen maar een 4k upgrade, hij is gewoon veel en veel beter dan horizon box. Instant snelheid zoals je op tablet en smartphone gewend bent en integratie met de Ziggo app is erg goed. Spraak mogelijkheid is een beetje gimmick maar erg tof.

Daarbij moet ik zeggen dat 4k (qua scherpte dan) een beetje overrated is, ik heb een 4k 65 inch qled tv en op 5 meter afstand zie ik erg weinig verschil tussen full hd en 4k. Mijn zicht is echt zeer goed (voor de grap een keer een oogtest gedaan omdat ik moest wachten op mijn vrouw bij de opticien).

Features en gebruikersvriendelijkheid zijn in mij optiek belangrijker dan hogere resolutie.
Voor YouTube en Netflix heb je die box niet nodig. Deze functionaliteit zit immers ook in je TV als je tenminste een 4K Ultra HD TV hebt.
De meerwaarde zit dus alleen in de mogelijkheid 4K TV uitzendingen te bekijken zodra deze beschikbaar komen.
Ik heb bewust een van de laatste domme 4K tv's gekozen. Want alles wat ik op HDMI kan aansluiten is te updaten en omdat hij voor de rest zo simpel is, is hij erg snel :)

Dan nog zijn er genoeg 4K tv's waar het 'smart' gedeelte echt niet lekker werkt, dus ook voor die gebruikers kan het fijn zijn.
Voor optimaal UHD genot zit je ook best ver van je 4K tv af😉
Haha klopt, maar ja de kamer is niet heel anders in te delen. Door sparen voor een 85 inch ofzo :D mijn vrouw ziet me aankomen nu we deze net een jaartje hebben hahaha
Je kunt er niet dichter bij zitten?😉 beetje met bank schuiven en zo, je zit voor een goede UHD beleving vast 2 keer te ver eraf😄
iets met design en vrouwlief ;)
Is het niet zo dat Ziggo nu reclame kan verplichten bij het terugkijken? Met de Horizon kon je nog opnemen en doorspoelen. Dit zou Ziggo nu kunnen blokkeren aangezien de opnames in de cloud staan en eigenlijk gelijk zijn aan de opname die voor replay TV / uitzending gemist o.i.d. gebruikt wordt.

Oh ik zie het al:
"Enige nadeel wat ik heb kunnen ontdekken is dat sommige commerciële zenders het spoelen van reclame niet toestaat, dit is een eis van de zenders, niet Ziggo`s keuze." - Simkin

[Reactie gewijzigd door Ruudgo op 5 maart 2019 20:28]

Voor zover spoel ik de reclames na opname gewoon door. Zelfs als de uitzending nog loopt, en de opname loopt ook nog kan ik spoelen.
Op de huidige box kunnen ze dat ook al helaas. Ik meen dat ik er alleen op SBS6 last van heb.
Ik heb een paar dagen kunnen spelen met een KPN Experiabox, en daar viel mij op dat bij gewoon terugkijken (uitzending gemist-achtig) het doorspoelen op de commerciëlen wel geblokkeerd is, maar als ik een uitzending heb opgenomen (in de cloud), dan kan ik reclames wel doorspoelen (NET 5/SBS 6 geprobeerd).

Op de Horizon is dat hetzelfde. Ik hoop dat dit op de Next doos ook zo is, dan zou dit inderdaad wel eens een enorme vooruitgang kunnen zijn. Structureel reclames niet meer kunnen doorspoelen bij eigen opnames zou een grote stap terug zijn. (Maar, dat zouden ze op de huidige Horizon ook kunnen invoeren...).
Wat blijft mijn Ziggo App voor mijn AppleTV....
Ik heb ook geen zin in een extra kastje van Ziggo. Waar blijft mijn Ziggo App voor mijn Android TV?
400 uur aan 4k opnemen, wat zit daar voor HDD in :o
Geen. Dat gaat gewoon via de cloud. Het is dus van "te voren" al opgenomen, je kijkt het als het ware alleen terug.
De hamvraag: kan je dan nog wel reclame doorspoelen of niet?
Dat hangt ervan af of je de commerciële zenders kijkt of niet.

RTL heeft het liever niet. Maar ik weet zo niet wat de implementatie van Ziggo is.
Belangrijker: kan je zelf een HDD aansluiten voor lokale opslag?

Ik ben geen fan van cloudopslag, vaak geen reclame kunnen skippen, gedonder met ‘opnames’ wanneer de EPG niet klopt en na een bepaalde tijd wordt het ‘gewist’. Met mijn Humax ben ik nog in staat opnames zelf op te slaan en kan ik de video bestanden lokaal opslaan op mijn PC. Zo heb ik een hele riedel films voor de kinders opgeslagen die inmiddels niet meer in het Film1 assortiment zitten. Dus geen mogelijkheid voor lokale opslag = een no-go voor mij. Ik wil baas zijn over mijn eigen opnames.
Het is niet mogelijk om een extern apparaat aan te sluiten voor opnames.
Opnemen kan alleen in de cloud.
En weet je toevallig ook hoe lang opnames beschikbaar blijven?
Op dit moment is dat 1 jaar. Dat schijnt te maken te hebben met uitzendrechten die 1 jaar geldig zijn.
Cloud opnames (dus niet lokaal)
Yep maar blijf er maar een week opstaan...
Dat mag ik serieus niet hopen. Ik neem regelmatig dingen op waar ik niet binnen 1 week tijd voor heb om ze te kijken. Daarnaast, als je bijv 2-3 weken op vakantie bent, wat dan? Lijkt me vreemd dat Ziggo je dwingt je opnames binnen 7 dagen te kijken. Als die week echt zo is, is dat wel een enorm minpunt van deze nieuwe mediabox en imho niet uitlegbaar t.o.v. de moderne cloud opslag methode die ze toepassen.
KPN was een paar jaar geleden één jaar, en als je de opname even starte, en dan weer stopte, ging het jaar opnieuw in.
Geen idee of dat nog steeds zo is trouwens
Dat klopt niet. opnames worden pas na een jaar verwijderd.
Tegenwoordig wordt het opnemen in de cloud gedaan. Zo doet KPN dat al tegenwoordig. Dit zal waarschijnlijk ook zo met deze box zijn.
de Ziggo go app op mijn pc/lappie doet dat al een hele tijd...
geen, wordt cloud afaik...
Vandaag een monteur over de vloer gehad in verband met signaal problemen.

Toch ff stiekem gevraagd hoe dit zit.
Hij kon mij vertellen dat het gepland staat vanaf Maart en alleen voor bepaalde pakketten.

Dat laatste lijkt mij onwaarschijnlijk, dan zou je een heel groot groep abonnees uitsluiten.
Het zal vast eerst naar de 4K abbo's komen. Zoals KPN ook een appart 4K abbo heeft.
Maargoed, na verloop van tijd zullen ze heus ook wel beschikbaar komen voor de normale abbo's.
Voor zover ik weet heeft ziggo geen apparte 4k abbo's
Alleen Start, compleet & Max
Voor zover ik weet heeft ziggo geen apparte 4k abbo's
Alleen Start, compleet & Max
Omdat Ziggo nu ook nog geen 4K box heeft.
We zullen het zien, maar de eerste waardevolle 4K content gaat de Formule 1 in 2019 op Ziggo Sport zijn. Dus ik verwacht dat ze dat samen gaan promoten wellicht komt er een 'Max 4K' abbo of voegen ze 4K toe aan het 'Max' abbo.

Het is met het uitrollen van een nieuwe box wel handig als je je gebruikers groep een beetje kunt inperken. Ze kunnen ook nog docsis 3.1 gebieden voorrang geven, maar dat lijkt mij lastig te communiceeren naar de klant.
Hehehe, ja omroep Max in 4K voor ome Jos. 😊 Nee, even serieus, settopboxen zijn tegenwoordig toch niet meer noodzakelijk, ook niet voor 4K? Of proberen Ziggo en KPN hiermee krampachtig de oude markt te beschermen?
Vaak wel voor interactieve TV, zeker als het om hun eigen aanbod gaat. Geen idee of daar standaarden voor bestaan die relatief algemeen geaccepteerd zijn.
De Chromecast en Apple TV zijn inmiddels vrij goed ingeburgerd en zouden dit, technisch gezien, prima kunnen ondersteunen. Het is echter een kwestie van wíllen of mogen, denk ik.
De Premier League kan ook al in 4K uitgezonden worden. Ik neem aan dat Ziggo dat dan ook gaat doen.
dat ze er nog niet zijn kan vast te maken hebben met het feit dat je nog geen 4K content via Ziggo kan consumere.

Maar zo'n 4K abo zullen ze dan vast wel te zijner tijd gaan introduceren tegen een "kleine" meerprijs :)
Er komt blijkbaar een *-Next abonnement bij. De 4k stream(s) worden daarbij via UTP aangeboden, niet via DVB-C, en dat zet een 4k decoder van derden (van VU+ bijv.), daarmee buitenspel omdat het e.e.a. via een vernieuwde versie van de ZiggoGo app afgehandeld zal gaan worden.
Heb je daar een bron van?
Daar geloof ik helemaal niks van, zoiets werkt alleen als je heel weinig kijkers hebt.. Anders kost het bakken met geld, juist dit soort dingen is veel handiger via DVB-C en dan hebben mensen met een CI+ module er ook nog wat aan.
Hoezo moet dit perse via DVB-C denk je? VOD gaat ook via de internet verbinding icm CI+ (hoewel nog steeds enkel in fZiggo op dit moment). Als je even het Ziggo topic induikt dan kom je daar ervaringen van testers tegen, dan zie je ook hoe het eea gaat met deze nieuwe box.

Waarom zou het alleen werken met weinig kijkers, en waarom zou het bakken met geld gaan kosten? Doel je op de noodzakelijke bandbreedte voor 4k? Hoe dacht je dat het nu met bijv. Netflix in 4k gaat?

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 5 maart 2019 23:32]

Er zijn maar een paar testers, dan kost het niet veel bandbreedte maar als je 100.000 man een 4K stream laat opvragen wordt dat een ander verhaal.
Zie aanpassing van mijn reactie. Wat denk jij aan bandbreedte nodig te hebben voor 4k?
Lijkt mij niet zo gek, neem aan dat alleen de klanten die nu een horizon/Mediabox XL hebben hiervoor in aanmerking komen.
Zoiets gaf hij wel aan, alleen de XL abbo's
Dus Compleet en Max.
Je moet inderdaad een tv complete of tv max abonnement hebben voor een next box.
Ik heb laatst een Ziggo monteur over de vloer gehad (geen Centric).
Hij vertelde mij dat vanaf Maart eerst de nieuwe abonees dit krijgen, langszaam de compleet en Max abo ook vervangen wordt maar dat tevens het basis abo aan de beurt komt.
Ze zijn op dit moment iedergeval (in het noorden) bezig om alle glasvezel naar de wijkkasten te leggen/af te ronden.
Kan me niet voorstellen dat Ziggo de bestaande abonnees achteraan de rij zit en eerst nieuwkomers op 4K zet. Zou een heel slecht signaal zijn.
Dit is helemaal niet raar, alle nieuwe klanten krijgen de nieuwe Mediabox toegestuurd. Dit is een kwestie van process aanpassen, voor zover ik begreep kregen alle abo's dit standaard.
Daarna (of eigenlijk tegelijkertijd) wordt het process opgestart om de Mediaboxen van bestaande klanten te vervangen, en ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen of de Basis abo hierin ook meegenomen wordt, wat ik begreep komen die later.
Het zo dom zijn om eerst alle bestaande klanten te switchen want in de tussentijd krijgen nieuwe klanten een oude en moeten ze deze later alsnog switchen.
Lijkt mij vrij normaal eigenlijk.
Afhankelijk van hoe snel eea binnen komt zal alle "nieuwe" verzendingen uit t magazijn gewoon de nieuwste versie zijn, waarbij je dan waarschijnlijk ook direct "probleem gevallen" zoals defecte horizon boxen zal vervangen voor de nieuwe.
Daarna zal je een grootschalig vervang traject krijgen, er tussenin zou je mogelijk met vragen al een nieuwe kunnen krijgen.

Het zou nogal onzinnig zijn om nieuwe klanten eerst een oude box op te sturen en dan 2 maanden later een nieuwe.
Ze zijn inmiddels al begonnen met het mailen naar klanten om gratis te upgraden naar de next box. Ik geloof dat hij te bestellen is vanaf eind maand voor de rest van de klanten. Wel heb ik vernomen dat, wanneer je hem wilt ruilen voor de media box XL een eenmalige bedrag van €30 moet neer tikken. Ik weet niet of dit 100% correct is.

Huren van een 2e next box kost 5 per maand. Met max 2 boxen per klant.

Overigens vind ik het persoonlijk allemaal een koek hap eerlijk gezegd. We wachten in NL al jaren op 4K tv, komt nu deze box uit en is het enkel upscaling. Natuurlijk beter dan niets maar het wordt eens tijd dat de zenders zelf in 4K worden gestreamed. Ik weet trouwens niet of bijvoorbeeld Netflix ook 4k upscale of native is...
Netflix 4k zou je duidelijk moeten kunnen zien. De 1080p artifacts zijn zo groot als je hand op een deftige tv. Van 4k zijn het van die kleine vierkante artifacts. Goed te zien bij snelbewegend donker beeld of water.
Ik krijg hem vanavond geleverd. Geen extra kosten, gewoon gratis omruil met de Horizon box.
komt omdat je waarschijnlijk bent aangemeld voor de promo actie waarbij je per mail kan omruilen klopt dat?
Ik heb mijn oude horizon box zonder extra kosten omgeruild voor de Next en die vandaag binnen gekregen. Ik heb overigens een Max abbo...
Ben je tester? Of reguliere klant?
Heb je nog iets speciaals moeten vragen of doen hiervoor?
Ik ben gewoon een reguliere klant en kreeg een mail of ik de nieuwe box wilde ontvangen. Ik heb niets speciaals hoeven doen....
Ik heb nog niets ontvangen. Wellicht regio gebonden? Waar woon jij? Ik in Eindhoven.
Amsterdam hier...
Heb mezelf er vandaag ook voor opgegeven - had er een mail voor ontvangen, zit in Zuid Holland.
Heeft een tweaker hier meegedaan met deze test van Ziggo? Wat waren je bevindingen?
Super, box is sneller en soepeler, wk mochten we in 4K kijken en films ook ... ik ben zeer tevreden
Sluit me aan bij Ghostface.
Veel stiller en sneller alle smart functies als opnemen en pauzeren werken ook perfect.
Als deze geen zoemende fan heeft en in standby minder dan 40 watt gebruikt, wil ik m direct hebben!
Nou, dat zal wel een verademing zijn.

Iedere keer als ik hem heb gebruikt dan zet ik hem uit met de schakelaar op de achterkant. Zelfs in standby blijft die fan draaien en het verbruik hoog.

Ik kijk amper TV maar de radio staat nog weleens aan alleen dat zappen. Als het menu normaal laadt dan gaat het redelijk snel alleen is dit vaak niet het geval. Bovendien, ik kan niet door de radiozenders bladeren en op 'ok' drukken om van zender te verwisselen, nee, ik moet het drie-cijferige nummer van het kanaal intoetsen.

En omdat ik steeds vergeet welk nummer ik moet hebben blader ik eerst door de trage EPG om vervolgens het kanaalnummer in te toetsen.

Nee, het is dat ik nergens anders naartoe kan qua snelheid maar anders was ik er allang weer weg. Met VDSL was het internet misschien niet zo snel (daarom ben ik naar Ziggo gegaan) maar het TV-deel was dik in orde. :{
Het router gedeelte uitlatenschakelen in de mediabox, doet ook al wonderen voor warmte en geluid productie. Maar het kan zeker nog beter
Hij is geruisloos, tenminste ik heb hem nooit vernomen. Verbruik kan ik indien gewenst testen.
Ik zit te wachten op de ziggo go app voor android tv. dan hoef ik die drama media box niet meer te gebruiken
Precies dit. In november van afgelopen jaar zou 'ie "binnenkort uitkomen. Op het community forum van Ziggo zelf is het helemaal stil over de Go app...

Ik heb, sinds ik een Nvidia Shield in huis heb gehaald, de Mediabox uit het TV-meubel gehaald en terug in zijn doos gestopt. Als ik nu een keer iets live wil zien, cast ik het wel naar m'n Shield. Wat was die Mediabox XL een stroomvretend onding. En als je de Eco-modus op hoog zette, duurde het ook nog eens 5 minuten voordat het apparaat opgestart was.

Dus de keuze was óf slome zooi, of stroomvretende slome zooi.
Zelfde hier in huis. Nvidia Shield TV met de nodige apps. Gezien de Go app op zich liet wachten ben ik mooi overgestapt toen alles afliep. Ik heb nu een goedkoper en snellere abbo via glasvezel en hebben we er NLziet bij genomen gaat als een trein en nooit problemen. Wat zijn die Ziggo boxen langzaam en bagger als je door het menu heen moet bladeren of iets terug wilt kijken of netflix ofzo wil opstarten.
Wellicht wachten ze met het uitbrengen van de Android TV app tot het Horizon 4 platform beschikbaar is.

Het zou wel vreemd zijn om nu nog met een nieuwe app uit te komen op basis van het oude platform.
Voor wat het waard is mijn bevindingen: Deze box is echt enorm veel beter dan de huidige box, het kan haast niet anders dan dit heel veel mensen erg blij gaat maken. Super snelle interface, alles logisch en snel te vinden. Grootste verassing nmi is de uitstekend werkende voice-search die resultaten geeft uit live en on demand aanbod. Verder erg mooi beeld, snel zappen, ook niet onbelangrijk. 'Start from the beginning' functionaliteit is ook fijn als je net te laat bent. Verder snelle 4k Netflix/Youtube apps.

Enige nadeel wat ik heb kunnen ontdekken is dat sommige commerciële zenders het spoelen van reclame niet toestaat, dit is een eis van de zenders, niet Ziggo`s keuze..
ook wanneer je opgenomen content terug kijkt, want dat kan nu wel, dat zou wel een hele grote achteruitgang zijn, ik neem bijna alles op om al die reclames te skippen
Je kunt het doorspoelen van reclames met de bestaande box vaak omzeilen door de vooruitspoelactie te starten tegen het einde van de show, dus niet in het reclameblok. Misschien moet je dan even eerst 20 seconden achteruit spoelen dus. Dan draait hij wel gewoon netjes de reclameblokken door. Tevens kom je er dan achter dat op bepaalde momenten de reclameblokken op de commerciele zenders 8-9 minuten lang zijn.
Zou je mij ook antwoord kunnen geven op volgende vragen:
Hoe werkt de afstandsbediening , is deze gewoon infrarood of ook gedeeltelijk Rf?
Heb de horizon box mede daardoor op non-actief staan i.v.m. gebruik Logitech hub.
volgende probleem van mij met de horizon box was de enkele favorieten lijst.
We hebben voor de kinderen een aparte favorieten lijst zodat ze s morgens "veilig" zelf tv kunnen kijken (en wij wat langer slapen).
Dit samen met de vast lopers en traagheid was voor ons genoeg om hem aan de kant te zetten.
- Afstandsbediening is RF en gekoppeld aan 1 box maar de oude Ziggo/UPC IR afstandsbedieningen werken ook (op alle boxen)
- Mbt meer dan 1 favorieten, daar wordt aan gewerkt zonder in teveel details te treden. De parental settings werken verder erg goed (age lock)
De bijgeleverde afstandsbediening is RF, maar je kunt ook een IR remote gebruiken. Gebruik zelf een harmony companion, werkt prima.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee