Ziggo brengt patch uit voor gedeeltelijk oplossen packet loss Connect Box

Ziggo is bezig met het uitbrengen van een patch die problemen met jitter en packet loss met de Connect Box gedeeltelijk moet oplossen. Dat laat het bedrijf weten aan Tweakers. Een patch die het probleem helemaal oplost, volgt later.

In de desbetreffende topics op GoT klagen Ziggo-klanten erover dat de verschijnselen bij de Connect Box optreden. Dit zorgt bijvoorbeeld voor lag tijdens het gamen. Een woordvoerder van Ziggo zegt tegen Tweakers dat het bedrijf de nieuwe firmware uit heeft gebracht en aan gebruikers aanbiedt. "Daarmee wordt dit specifieke probleem gedeeltelijk opgelost. Intel werkt aan een verdere verbetering. Zodra een volledige patch beschikbaar is, zullen wij deze, na het eerst getest te hebben, ook aanbieden."

De problemen hebben te maken met de Intel Puma 6-chipset, die in de Connect Box, oftewel de Compal CH7465-LG, aanwezig is. Zoals onder meer The Register eerder berichtte, heeft de modem in sommige gevallen last van hoge latency. Volgens de site werkt Intel al langer aan een oplossing. In de VS leverde het gebruik van de chipset fabrikant Arris een rechtszaak op.

Volgens de Ziggo-woordvoerder hebben de meeste klanten last van packet loss door problemen met het rf-signaal. Een klein deel daarvan zou daadwerkelijk last hebben van de Intel-problemen. Het is nog onbekend wanneer Ziggo de volledige patch kan aanbieden.

Update, 15:48: Volgens Ziggo komen de patches ook uit voor de Ubee 3226 en een deel van de Horizon Mediabox-apparaten, die nu Mediabox XL heten.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

29-06-2017 • 10:33

113 Linkedin

Reacties (113)

113
112
53
4
0
42
Wijzig sortering
Zie hier het verschil tussen de Intel Puma6 chipset (Connectbox) en de Broadcom Chipset (Technicolor, Cisco, Ubee etc):

https://gathering.tweaker...message/51365007#51365007

En wat aanvullende info:
The problem appears to be that the x86 CPU in the modem is taking on too much work while processing network packets. Every couple of seconds or so, a high-priority maintenance task runs and it winds up momentarily hogging the processor, causing latency to increase by at least 200ms and, over time, about six per cent of packets to be dropped. It affects IPv4 and IPv6 – and it spoils internet gaming and other online real-time interaction that need fast response times.

https://www.theregister.c...uma_chipset_firmware_fix/
Iedereen die hier in de reacties aangeeft nergens last van te hebben: het probleem heeft momenteel vooral nog veel invloed tijdens het gamen. In het verleden zijn er al diverse patches uitgebracht om het probleem aanzienlijk te verminderen. Toen de Connectbox net geïntroduceerd werd was browsen en skypen bijvoorbeeld vrijwel onmogelijk. Dat is er inmiddels al 'uitgepatched'. Ook als je niks merkt tijdens het gamen: er is wel degelijk een minuscule vertraging aanwezig zo nu en dan en dat kan wel degelijk invloed hebben, voornamelijk met fps-games.

Je zou het denk ik een beetje kunnen vergelijken met de netcode van Battlefield 4: je wordt beschoten en duikt achter een muurtje. Op jouw scherm lig je gewoon veilig en ongeschonden achter het muurtje, maar toch ben je een seconde later plotseling dood terwijl je 100% zeker weet dat de vijand jou niet kon raken vanachter dat muurtje. Dat komt omdat de vijand jou allang geraakt had terwijl je richting het muurtje rende, maar omdat er packet loss is opgetreden is dat in jouw verbinding vertraagd verwerkt.

[Reactie gewijzigd door Mick1990 op 29 juni 2017 11:19]

Geldt dit ook als je modem in bridge modus staat?
Helaas wel. Je kunt packet loss hier zelf testen met server 56: http://www.dslreports.com/tools/puma6

Wel bedraad! Niet over Wifi.

[Reactie gewijzigd door Mick1990 op 29 juni 2017 12:34]

Daarom parkeerde ik mijn auto in die van mijn colega bij arma 3.
Heb het niet gemerkt tijdens het gamen en heb altijd statistieken aan staan die dergelijke zaken meten.
Wat ik wel heb is een zeer hoog aantal correctable errors in het panel van de Connectbox dus ik wist al langer dat iets niet goed zat.
Ik lees best wel wat zaken in deze thread die niet helemaal kloppen.
Ieder modem, ongeacht of hij in bridge of router mode staat, heeft een ip adres in de 10.x.x.x range wat Ziggo gebruikt als management netwerk. Via dit netwerk kan Ziggo remote met jouw modem communiceren via telnet/ssh(hoop ik) en snmp, dit gaat meestal via speciale tools.
Ieder modem heeft ook zijn eigen profiel, dit profiel wordt tijdens het starten van het modem via zijn 10.x.x.x adres gedownload van een tftp server in het Ziggo management netwerk. In dit profiel staat onder andere jouw down en upload snelheid en wordt er een set firewall rules ingeladen en services als telnet/ssh en snmp etc worden van wachtwoorden voorzien.
Verder staat ook de software versie in het profiel samen met een tfpt ip adres waar het modem deze software kan ophalen.
Als je het modem herstart zal het modem in het profiel lezen dat er een nieuwere software versie beschikbaar is en gaat dan deze versie downloaden en installeren, waarna hij een reboot zal uitvoeren om de nieuwe software actief te maken.
Dit proces kan Ziggo ook remote aansturen door modems via remote management een reboot te geven of de opdracht om te kijken of er nieuwe software beschikbaar is.
Ziggo probeerde me maanden geleden deze fantastisch box aan te smeren. De mevrouw vond het vreemd dat ik mijn oude Cisco EPG3928 wilde blijven gebruiken. Dit modem draait bij mij al 4 jaar zonder 1 probleem gehad te hebben.

Toen ik het Technicolor- en de Connect box modem voor het eerst zag was mijn eerste wat een goedkope Chinese meuk.
Toch de verkeerde beslissing. De connectbox is over het algemeen genomen een stuk sneller, stabieler en heeft veel betere wifi dan welk ander modem die Ziggo/UPC hiervoor heeft gehad.
Don't judge a book by it's cover ;)
Probleem dat vele tweakers zullen hebben is dat ze juist geen baat hebben bij de WiFi omdat ze daar zelf al AP's voor hebben en de box met name in bridge mode hebben staan.
Helaas lost het in Bridge mode hebben staan van de Connectbox het probleem met packet loss niet op.
Probleem dat vele tweakers zullen hebben is dat ze juist geen baat hebben bij de WiFi omdat ze daar zelf al AP's voor hebben en de box met name in bridge mode hebben staan.
Exact. Een abonneeovernamepunt (enkele Ethernet aansluiting om een eigen router aan te hangen) is voldoende. Dan heb je ook nooit gezeur of een probleem bij de provider of bij de klant ligt, en om de één of andere reden heb ik minder problemen met eigen apparatuur.
Hou er rekening mee dat je geen firmware updates ontvangt als het modem in bridge mode staat.
Hou er rekening mee dat je geen firmware updates ontvangt als het modem in bridge mode staat.
Bron?

Lijkt me namelijk sterk. Ziggo heeft nog steeds een remote verbinding naar de modem in bridge-modus om ze weer terug te kunnen zetten in NAT-modus. En voordat we modem-router combi's kregen hadden we 'pure' modems waar Ziggo ook zonder problemen remote updates naar toe kunnen sturen.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 30 juni 2017 09:50]

Ooit had ik problemen en is mij dit via de klantenservice verteld.

Firmware update kwam bij mij destijds pas binnen nadat ik hem uit bridge mode had gehaald.

Dit was een technicollor router.
Net alsof je voor de wifi die drama doos moet hebben.

Unifi is veel beter, kost wat. Maar dan heb je ook wat.

Het wifi gedeelte in het modem moet je zien als een kado'tje en meer niet.
Maar vertel dat maar eens tegen een reguliere klant, een niet tweaker.
Meraki of Watchguard. Nog beter.
Maar duurder, als je prijs kwaliteit vergelijkt slaat Unifi alles uit de markt qua wifi oplossing van MKB tot Enterprise.
Mwah. Ik zou voor enterprises toch liever een WG willen dan Unify. Beiden prima spul hoor maar de toegevoegde waarde van Watchguard (integreert 1 op 1 met je firewall(s)!) is natuurlijk wél ideaal.

Laat ik 't anders zeggen, als je tóch al Watchguard gebruikt kun je beter voor de WG-serie gaan. Als je Cisco hebt, ga je waarsch eerder naar Meraki en ga zo maar door.
Dat is hetzelfde als je Fortinet apparatuur hebt, dan kies je waarschijnlijk ook voor Forti AP's.

Dat omdat het vrij strak integreert allemaal.

Maar als je echt groot bereik wil hebben en je bent klaar met je Cisco aeronet systeem of je moet kiezen voor iets nieuws. Dan is de keuze voor mij echt op wifi gebied Unifi. Je ziet het steeds meer en meer, de mogelijkheden zijn ook subliem. De support is ook goed.

Op scholen met de EDU versie, er zit gewoon meteen een speaker in. Geen aparte omroep installatie.

De HD voor in een stadion of op een evenement ;-)
I think a WiFi Book should be judged by it's cover(age)..
Ik heb nog een modem ZONDER Wifi, en die haalt gewoon de volle snelheid van 150mbit.
Hoe kom je hier bij?

Is de wifi ook beter dan de Technicolor tc7210 ?
Ja. Wifi van de TC was calldriver nummer 1 op de techdesk waar ik werkte.
zeer apart, vind et een geweldig wifi module hebben.
de 2.4 valt wel eens weg. maar 5ghz werkt perfect.
Voor een appartement meer als voldoende.

Misschien toch maar eens zeuren voor een connect box.. als die zoals jij zegt nóg beter is.
ben overigens ook ziggo monteur geweest ooit..

[Reactie gewijzigd door roT- op 29 juni 2017 19:11]

Compleet mee eens, grappig dat overigens alle reacties op je post het hebben over WiFi. Denk dat wij op een lijn zitten en de WiFi van het modem niet eens gebruiken omdat we dedicated apparatuurhiervoor hebben.
De gemiddelde klant van ZIggo meten hun internet snelheid op 2.4Ghz door 4 muren heen. Als Tweaker hoop ik toch eigenlijk wel dat je AP niet in je meterkast hangt maar op een centrale plek in huis waar je 5Ghz line of sight heb.

FYI een Ziggo monteur heeft mij verteld dat er 16 antennes in de Connectbox zitten. Dit verklaard het verbeterde Signaal. Het schijnt ook dat je de DNS server op et modem niet kan aanpassen. Dit is een mooie faal want Ziggo heeft regelmatig issues met DNS.
De connectbox heeft extreem veel restricties vergeleken met zijn Cisco voorganger. Zo kan je poort 25 niet forwarden, lekker als je thuis mail server hebt draaien. Gelukkig gaat met DMZ poort 25 wel door.
Ik heb dat opgelost mbv een uPnP -tooltje. Overigens zijn er nog veen meer poorten die je niet mag mappen. Dat is 'onveilig' volgens de modem. Wie dat bedacht heeft?
Het nadeel van bridge-modus is dat je Ziggo hotspots kwijt bent.... Daarnaast heb je natuurlijk een extra apparaat nodig die als NAT router fungeert. Kost ook weer stroom.....
welk tooltje heb jij daarvoor gebruikt??

Ja dat weet ik ook niet. Had Ziggo daarover gebeld, maar de mevrouw van de servicedesk kon het mij ook niet uitleggen. Wel wist zij mij te vertellen dat als er maar genoeg mensen er over klaagde het misschien toch kon in de toekomst...

Ziggo hotspots gebruik ik nooit en gebruik ook al een extra router dus dat vind ik niet erg. Maar in mijn huidige situatie kan de Connectbox niet in bridge :(
Als je niet in bridge zit dan heb je een dubbel NAT situatie, daar moet je niet echt heel blij mee zijn..
DMZ naar je eigen NAT router/firewall en probleem is opgelost
Dat is best een hele slimme oplossing ;-) thanks.
ervaar er anders weinig problemen mee
16 antennes of 16 kanalen voor de hoge wan snelheid te halen. Dit gaat over de eurodocsis. Het is het snelste modem van Ziggo en kan bandbreedtes van 500mbits aan.

Er zitten geen 16 antennes in. De monteur vverwisselt kanalen die in bonding gaan om de hoge snelheid 300mbits te halen. De vorige modems hadden minder kanalen en supported dus geen 500mbits down. Ik zou zeggen lees eens hoe een cable modem werkt via de eurodocsis standaard.
De installatiemonteurs krijgen geen netwerk uitleg, enkel een korte presentatie. Dus geen 16 WiFi antennes for sure


Aanpassen dns komt met fw update. Er liggen nog meerdere verzoeken om uit te breiden.

En WiFi is goed owv de 5ghz ac chipset in vgl met de 2.4g n chip.

Standaard analyse is dat er geen monteur voor rf signaal controle wordt aangestuurd omdat het probleem per definitie aan de software van het modem wordt gelinkt

[Reactie gewijzigd door Dragonheart-03 op 29 juni 2017 11:36]

2,4Ghz: 2x2 802.11n
5Ghz: 3x3 802.11ac
2,4Ghz: 2x2 802.11n
5Ghz: 3x3 802.11ac
2x2 = 4
3x3 = 9
Nog steeds geen 16 dan volgens mij ?
Het schijnt ook dat je de DNS server op et modem niet kan aanpassen. Dit is een mooie faal want Ziggo heeft regelmatig issues met DNS.
Hierover heb ik ook contact gehad met de klantenservice van Ziggo, het schijnt zo te zijn dat als genoeg klanten feedback hiervoor indienen ze overwegen om een functie toe te voegen (dus bijvoorbeeld alternatieve DNS server instellingen)

En tot die tijd draai ik mijn eigen dhcp server met alternatieve dns :)
Die technicolor meuk werkte bij mij niet zonder bridge mode als ik het ding als router gebruikte kapte me internet er bedraad en draadloos elke 5 minuten mee daarna heel kort deze box gehad dat ging van kwaad tot erger waarop ziggo besloot.me de technicolor maar weer terug te geven en gelijk in bridge mode op te sturen, zelf een dlink dir 890 er achter gezet en daarna nooit meer problemen met de technicolor gehad .
Vreemd verhaal, ik heb 7 jaar met de oude modem gewerkt, nooit een belletje o.i.d. gehad ofzo.. Ze vonden het wel vreemd toen ik belde dat hij doorgebrand was:
'waarom heeft u die nog staan?'
'Weet ik het mevrouw van Ziggo, van jullie hoor ik niks'.

Nu idd die connect.
Waarschijnlijk bieden ze je een nieuw modem aan als je je contract aanpast.
Mijn oude modem werd ook pas vervangen toen hij stuk ging. If it aint broken, don't fix it.
Dat zou goed kunnen, maar de verbazing in de stem van die vrouw was mooi.. ;)
Overigens werkte de modem idd perfect..
Ik heb nog wat staan zonder WIFI. En wat mij betreft mag dat ook blijven staan!
Anoniem: 228139
@Macchillie29 juni 2017 15:59
ik zit nu geloof ik ook aan die 7 jaar, paar maanden geleden was de adapter kapot.
Toen stuurden ze gewoon nog een nieuwe adapter op. Had verwacht te horen: "sorry maar dat kunnen we niet meer, hier neem een nieuwe wifi modem"
Toch wel blij dat ik de oude heb kunnen houden.
Voorheen hadden wij thuis ook een Cisco hangen, nooit problemen mee gehad totdat de adapter er mee op hield. Ziggo stuurde helaas geen losse adapter, op...waardoor wij dus gebonden waren aan die vervloekte connectbox.
Met dit apparaat continu problemen gehad, meerdere malen de servicedesk gebeld dat wij de stabiele cisco modems terug willen maar dit was niet mogelijk ?? Ze worden nog wel op de site aangeboden....
Dan maar een monteur langs laten komen, volgens hem was niets goed... (Slechte kabels (Cat 6 en dual shielded coax..)/ Geen goede aarde/ etc...) wat wij zeer vreemd vonden aangezien er met de cisco nooit problemen waren. Het enige wat deze hoeft te doen is het signaal 1 op 1 doorzetten naar RJ-45 zodat ik de firewall er op aan kan sluiten , dus gewoon bridgemode.

Na veel klagen en dreigen dat wij het abonnement op zouden zeggen toch maar een Cisco modem gekregen, en alle problemen waren weer direct verholpen. (En een half jaar het duurste abonnement als compensatie)

Ik had het idee dat je als gebruiker met een behoorlijke IT achtergrond niet bepaald serieus genomen wordt, maar dat de service desk medewerker die een lijstje afwerkt het toch beter weet... jammer

[Reactie gewijzigd door isene op 29 juni 2017 11:19]

Hier kan ik helaas over meepraten.
In het verleden altijd een Cisco gehad (EPC3212), tot 6 jaar geleden ik overstapte van abonnement, en de destijds gangbare Thompson TWG870 kreeg.
Continu verbinding verbroken, monteur langs gewest, AOP vervangen, koud 10 minuten weg, zelfde probleem.
Uiteindelijk na veel dreigen met opzeggen, advocaten, etc., kreeg ik een telefoontje dat er landelijk een firmware bug zou zijn die in de modem de verbinding intern<->extern om zeep hielp, maar niet aan UPC kant gedetecteerd kon worden, want modem ging nooit echt offline.
Uiteindelijk weer een EPC3212 teruggekregen en deze draait tot op heden zonder problemen (in ieder geval 200 Mbit)
...waardoor wij dus gebonden waren aan die vervloekte connectbox...
Nou doe je wel erg zielig. Een andere 12V adapter had je 5 €uro gekost
Voedingen in de meterkast (warmte) blijven gevoelig voor uitval. Als je een beetje handig bent, nieuwe voeding aanschaffen, stekkertje eventueel overzetten (enige soldeerkennis nodig) en doordraaien.
Geeft je gelijk de mogelijkheid een betere kwaliteit voeding te nemen.
Heeft me al een paar keer gered.
huh? ik kon gewoon een nieuwe adapter in de UPC store halen, kon em ook op laten sturen maar dan alleen naar mijn huisadres, niet mijn werkadres (en dat zou dan ook waarschijnlijk 2 weken duren). Ik had er overigens in de tussentijd gewoon een andere adapter op aangesloten die ik nog had liggen van iets anders.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 29 juni 2017 13:57]

Ik ben juist heel blij met de Connect box, qua WiFi en stabiliteit een grote vooruitgang.
Heb zelf de EPC3925 al 7 jaar draaien en hier ook geen problemen.
Enige problemen die ik had waren met de horizon box.
Nou doe mij ook maar een microtik. Die troep van de provider is altijd rotzooi.
Nou doe mij ook maar een microtik. Die troep van de provider is altijd rotzooi.
Heb jij de goedkope Chinese versies ?

Mikrotik
https://mikrotik.com/
Kan je verzekeren dat dit spul geniaal is. Cisco hoef ik niet meer te zien.
Ik heb de Connect Box en hij werkt echt geweldig WiFi signaal is fantastisch en valt niet uit of rare geen connects.
Ik had hetzelfde, toendertijd had ik vaak problemen met mijn modem, daarna de Cisco gekregen, alles werkte naar behore nooit een probleem gehad. Toen horizonbox gekregen, toch de cisco blijven gaan gebruiken omdat de horizon bagger was als modem.

Vorige jaar Ziggo stop gezet, maar straks weer een Ziggo abo, waarschijnlijk krijg ik de Connect, hoop maar dat het goed afloopt, lag is bij mij uiterst belangrijk om laag te houden. Liefst stabiel <15ms.
Goh, dit heb ik al sinds dag 1 geprobeerd aan te kaarten bij Ziggo, traces opgestuurd van Connect Box modem, maar eigenwijs blijven zeggen dat 'alles goed is' en zij niks kunnen vinden. Fijn dat er nu een fix is, ik heb de Connect Box pas 1,5 jaar. :o :( 8)7
Probleem is al een tijdje bekend en erkend.
Waar erkend?
Bij de klantenservice doet men alsof hun neus bloedt.
Dat doen ze altijd... Is niks nieuws toch...?
Dat een probleem aan de binnenkant van een organisatie bekend , erkend is wil niet zeggen dat je het als organisatie ook naar buiten toe altijd even consequent erkend. De factor die daar tussen zit, is hoeveel weet de medewerker die je te spreken krijgt.

Bij een callcenter kun je binnen 2 weken gaan werken zonder voorkennis. Als een probleem dan al meer dan 5 maand speelt... dan kan het best dat het legioen medewerkers al 2 of 3 x is vervangen .
Blijkbaar niet op het moment dat ik er een uitgebreide melding van heb gemaakt.
Patch wordt aangeboden. Hoe?
Moet je aktie ondernemen of wat?
Vind ik idd ook vreemd, nergens in het artikel of de reacties een uitleg mbt hoe je aan de patch komt...
Ziggo gaat waarschijnlijk niet midden op de dag een update uitrollen omdat er enige downtime te verwachten is. Daarnaast heeft Ziggo zelf niet de capaciteit om een paar miljoen keer die software af te leveren in een half uurtje tijd. Waarschijnlijk dat het dus 's nachts en in fases gaat plaatsvinden. Daar hoef je zelf niets voor te doen.
"Ziggo brengt Intel-patch uit voor gedeeltelijk oplossen packet loss-problemen Co"
Over packet loss gesproken :)

Edit: Bijna meteen gefixt door de redactie.

[Reactie gewijzigd door WickyW op 29 juni 2017 10:37]

Thanks, dit was letter loss ;) Ik heb inmiddels een patch uitgebracht die dit probleem moet oplossen ;)
Waarom komen deze zogenaamde positieve berichten wel online, maar een grote storing van Ziggo niet?

Quote: Volgens de Ziggo-woordvoerder hebben de meeste klanten last van packet loss door problemen met het rf-signaal. Een klein deel daarvan zou daadwerkelijk last hebben van de Intel-problemen.

In het eerste deel zegt Ziggo dat het eigenlijk aan de bekabeling licht en uiteraard niet aan die van hun.
Natuurlijk :+

Dit kreeg ik eerder ook te horen van de klantenservice. Ik heb echter een bedraad netwerk en ze (zouden moeten) kunnen zien dat ik wireless op de box heb uitgeschakeld.
Is die firmware ergens te downloaden?
Anoniem: 939709
@VNC9529 juni 2017 11:54
Je kan ze telefonisch of op Twitter benaderen om je firmware te laten updaten.
Is nog niet te downloaden.
Is de patch die nu is uitgekomen te forceren / controleren als je het ziggo modem in bridge hebt?
Hier ben ik ook benieuwd naar ja.
Heb mijn modem ook in bridge mode staan omdat ik een eigen router/ap gebruik.
Controleren kan gewoon door naar 192.168.100.1 te gaan, daar is je CB nu bereikbaar (ook als je een eigen router gebruikt).
Dit verklaard een heleboel problemen, ik heb ook een 300mbps abbo sinds kort (vorige maand verhuisd) en mijn netwerk was ook niet erg stabiel leek het. ik dacht dat het mijn router of switch ligt maar die zijn up to date en functioneren prima.

Vorige week sprong mijn modem ineens uit de bridge modes en kort erna was er een storing bij Ziggo ik dacht ''bad luck'' maar misschien toch niet?

Handmatig kunnen we denk ik niet updaten? ik zal vanavond toch even mijn modem aan en uit zetten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee