Ziggo brengt update uit die problemen packet loss Connect Box moet oplossen

Kabelaar Ziggo heeft een update uitgebracht die de problemen met packet loss met de Connect Box moet oplossen. De provider kondigde de komst van de update eind mei aan en hij is in de afgelopen dagen bij alle Connect Box-exemplaren aangeboden.

Ziggo heeft de nieuwe firmware met versieaanduiding CH7465LG-NCIP-4.50.18.23-4-NOSH uitgestuurd voor alle Connect Box-modems van Compal: de CH7465-LG. De update moet de problemen met jitter en packet loss oplossen die klanten met de Connect Box ervaren. De modems in het voormalige UPC-dekkingsgebied hebben meteen een reset gekregen, die in de voormalige Ziggo-regio's krijgen de update binnen na de eerstvolgende handmatige reset.

Volgens de changelog van Ziggo zorgt de update voor 'verschillende stabiliteitsverbeteringen'. Concreet spreekt het bedrijf erover dat het probleem met 'foutieve verbindingssnelheden voor apparaten op het Verbonden Apparaten-scherm' opgelost is, dat er meerdere kleine telefonieproblemen verholpen zijn, waaronder problemen met nummerweergave, antwoordapparatuur en ivr-problemen. Bovendien moet de firmware dhcp-clientcrashes voorkomen. Daarnaast verhelpt de update dat sommige apparaten soms niet op 5GHz kunnen verbinden en MacBooks zouden geen last meer hebben van het continu opzetten en verbreken van de verbinding. Verder is het probleem met uitval van wifi bij zware belasting verleden tijd, belooft het bedrijf.

De problemen hebben onder andere te maken met de Intel Puma-chipset van de Connect Box. Op het Ziggo-gebruikersforum geeft een gebruiker aan dat internet sneller is geworden, maar dat het nog te vroeg is om te melden dat de problemen opgelost zijn. Ziggo stelde eind juni de patch in het vooruitzicht. Wanneer de Ubee 3226 en een deel van de Horizon Mediabox-apparaten een update krijgen, is nog niet bekend.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

13-07-2017 • 16:47

118 Linkedin

Reacties (118)

118
118
71
6
0
13
Wijzig sortering
Sowieso is die connetbox een vreemd apparaat. Je kunt geen speciale tekens in je wpa2 sleutel gebruiken 8)7 , geen alternatieve DNS servers opgeven bij dhcp, wachtwoord staan cleartext* in de config, bij het inloggen wordt je wachtwoord weergeven ipv sterretjes. Heb maar een exta Raspberry aangeschaft met PiHole erop voor het DNS verhaal.

*Niet verhuld
En de interface is overduidelijk door Indiërs gemaakt, je ziet allemaal commentaar en spelfouten in de broncode. Veel checks worden enkel cliëntside gedaan. Zo heb ik de waarschuwing voor een wachtwoord (die is redelijk beklemmend bij de Connectbox) al eens overruled door deze met de Developer Tools er uit te slopen en dan het wachtwoord te submitten.

Had verder geen problemen met het ding, vond de WiFi wel goed, alleen DNS was een gebrek.

Nu inmiddels bij NLeX maar tot het eind de Connectbox gehad.
Waar haal je de broncode vandaan als ik vragen mag ??? Wacht, je bedoelt de code van de webpagina's bedenk ik me... En dank voor de tip wat betreft dat wachtwoord, dat ga ik ook even zo doen. Zelf een bergje cijfers als wachtwoord en ik moet aan allerlei regeltjes voldoen :(
Die dingen vielen mij inderdaad ook op, en dan is dit het geweldige nieuwe modem? beetje b-kwaliteit hardware als je het mij vraagt, dan was (gek genoeg..) die technicolor 7200 nogwat van UPC toch beter.
Ik moest anders juist mijn wachtwoord aanpassen omdat ze veel strenger zijn dan bij mijn oude modem van UPC. Verplicht cijfers Hoofdletter(s) etc...
Je kan gewoon speciale tekens invoeren bij connect box hoor.
Het copy-pasten van het wachtwoord in het wachtwoordveld werkt overigens ook niet. Enkel als het wachtwoord veld een "keypress" registreert, zal de login button uit de disabled mode raken. Je moet dus na het copy pasten een extra karakter invoeren om deze daarna weer te verwijderen.

Liberty Global gebruikt Nederland wel vaker als speeltuin voor nieuwe producten. Mogelijk zal de interface van het modem in een later stadium ook in andere landen worden ingezet door Liberty Global.
dat je geen alternative dns kunt ingeven is een design keuze. ik heb hier een ubee modem waarmee ik de dns niet naar een interne DNS mag sturen (pihole). De dns moet persee in de externe reeks liggen.

wel triest dat ziggo weg komt met zulke slechte code die bij veel thuis gebruikers de scheiding creert tussen ziggo hotspot en ziggo klant domein.
Long live the router :)
Vanwege alle DNS problemen van de laatste tijd ben ik blij dat de Asus RT-N66U die taken hier verricht. De Cisco EPC3928 die Ziggo hier levert vergeet vaste IP's, kan geen DNS server instellen en heeft problemen met routering in de vorm van herhaaldelijk moeten resetten elk jaar. Die Asus kan dus nog wel even mee :*)
ALLES wat je bij ziggo kunt krijgen, is volstrekte rotzooi. Dat begint al bij de technicolor modems, maar gaan overkort even hard op voor de 'interactieve HD recorder' als de 'ziggo horizonbox' en ook de connectbox. Het is rotzooi van de bovenste plank, het een hoofdletter R.

Terminologieën die niet kloppen, standaarden die niet werken, of half of verkeerd geimplementeerd zijn, apparaten die lawaai maken (zoals bv. de horizonbox, die wil je echt niet op je slaapkamer), te warm worden (modems oa), enzovoort, enzovoort.

Jarenlang (10+) klant geweest bij Ziggo en de meeste van hun rotzooi hier wel voorbij zien komen en weer ingeleverd. Wat goed werkt en prettig is aan Ziggo, is dat je een TV kunt kopen met CI+ module (die kon je vroeger ook gwn los bij de mediamarkt kopen ipv huren) en dat je dan iets hebt wat werkt zonder zo'n debiele set-top box en wéér een AB erbij. Maar qua internet is het beste wat je kunt doen is het modem alleen maar gebruiken om de toegang te maken, en daarachter goede apparatuur van een ander 'merk' te zetten. De ziggo meuk is rommel.

En dan zwijg ik nog maar over wanproducten als het horizon.tv of ziggogo of hoe ze het nu ook noemen. De enige reden waarom ik dat goed vind, is omdat het mij standaard elke maand 10 euro scheelt op de abonnementskosten, zolang dat product zo brak is als de pest, is Ziggo ermee akkoord gegaan dat ik E10 p/m inhou.

Recentelijk voor internet weer teruggegaan naar xs4all en ook het laatste brakke ziggo apparaat teruggestuurd. Nu alleen nog TV's met CI+ modules en xs4all voor het internet. Alhoewel dat ook niet heilig is, een fritzbox is ook niet alles, maar voor glas heb je nog opties die te vervangen door iets beters (wat niet vol securetygaten zit en veel te warm wordt).
Die CI+ modules zijn inderdaad het enige pluspunt. En nu is Ziggo daar ook nog eens op aan het bezuinigen ... Gisteren gebeld met de klantenservice: nee, nieuwe modules worden niet meer geleverd, maar ik kon wel een nieuw abonnement afsluiten (voor één extra TV ??). Dievenbende. Nu koop ik een Chromecast en ga ik die Ziggo-app gewoon casten.

[Reactie gewijzigd door Guus Leeuwis op 13 juli 2017 22:53]

Je kunt ze bij sommige mediamarkten/saturns/experts etc nog krijgen, maar Ziggo is idd de CI+ modules aan het omzetten van koop naar huur.
Waarom wordt CI+ als pluspunt gezien? Ziggo kan prima DVB-C streams aanbieden zonder dat een CI module nodig is. CI modules kosten geld, verminderen de zapsnelheid en maken dat je sommige programma's niet kan opnemen of alleen versleuteld kan opslaan waardoor je ze niet naar een andere apparaat kan kopiëren.
Anoniem: 943161
@ari315 juli 2017 06:23
Het is een plus tegenover het alternatief bij andere TV providers, die altijd met een set-top box werken.

Ja, natuurlijk zou een 'gewoon werkende kabel' zonder enige vorm van encrypty/encoding/decoding/beveiliging etc beter zijn. Dat je gewoon je standaard TV in kunt pluggen en voila. Maar helaas, dat kan nergens.

Ziggo is de enige waarbij je gewoon met je eigen TV en de bij de TV behorende afstandsbediening gewoon TV kunt kijken, zonder dat er een apart kastje of AB bij nodig is, je een branded menustructuur krijgt, etc.

Ideaal is het zeker niet. Maar het is wél al beter dan bv. KPN.
Kennelijk zat deze firmware versie al erop bij hardware versie 5.01 !?

Ik was meteen even wezen kijken in de connectbox, blijkt dat ik de betreffende firmware versie al heb en dat de connectbox al bijna 30 dagen online is... ik heb de firmware dan dus ook niet 'net' binnengekregen ga ik van uit.
Het gaat toch om de softwareversie, niet de hardwareversie?
Heb zelf ook hardwareversie 5.01, maar softwareversie CH7465LG-NCIP-4.50.18.22m1a-NOSH.
Volgens het artikel is de nieuwe softwareversie CH7465LG-NCIP-4.50.18.23-4-NOSH.
Of krijgen Connectboxen met hardwareversie 5.01 deze versie niet?

Zelf net de stroom eraf gehaald, 5 minuten gewacht en toen weer aangezet. Nog steeds dezelfde versie.

Edit: Verduidelijking

[Reactie gewijzigd door Hermg op 13 juli 2017 17:44]

Uitrol voor de Connectbox zou compleet moeten zijn op 14 Juli 2017, dus het kan kloppen dat nog niet iedereen hem heeft.

Heb de Firmware zelf pas gister nacht ontvangen.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 13 juli 2017 18:28]

Zojuist, 14 juli half 11, uit/aan maar nog steeds de 18.22 versie.
(een Reboot vanuit de interface deed hier ook helemaal niets, daarom daarna uit/aan gezet)
Blijkbaar is de 14e ook niet de datum dat de uitrol compleet zou zijn.
Ik heb hardware versie 5.01, eind mei geleverd met de nieuwe software er in, inclusief de "GA" in de string zoals in het plaatje onder het artikel ...
Waar ik benieuwd naar ben is of er nou 2 heel erg op elkaar lijkende firmware 'versie labels' zijn, of dat er een typo is gemaakt door Tweakers, in het artikel gaat het over de firmware "CH7465LG-NCIP-4.50.18.23-4-NOSH" maar op het plaatje en in mijn connect box zie ik "CH7465LG-NCIP-4.50.18.23-4-GA-NOSH", zijn dat dan verschillende versies of is dit gewoon een typo?

Wat staat er bijvoorbeeld bij jou als ik vragen mag?

Heb dit ook even in het feedback topic aangegeven, misschien kan Tweakers zelf uitsluitsel geven.
Mmmm, ik zie wat je bedoelt. In het plaatje direct onder het artikel die "GA", maar in de tekst niet. Net nog even bij mij gekeken ik heb exact dezelfde versie als het plaatje onder de tekst van het artikel ... Maar ik weet niet goed of ik de uptime van mijn router mag geloven, als ik reboot vanuit de software blijft de uptime staan op de waarde VOOR de reboot. Voor hetzelfde geld heb ik vannacht een update gehad ...

[Reactie gewijzigd door Houtenklaas op 13 juli 2017 20:02]

... Maar ik weet niet goed of ik de uptime van mijn router mag geloven, als ik reboot vanuit de software blijft de uptime staan op de waarde VOOR de reboot...
De reboot-optie geldt alleen voor het wireless gedeelte; niet voor de router, niet voor het modem
Wie verzint zoiets? De tekst in de firmware luidt "Reboot" en niet "Reboot WiFi" of zo. WiFi staat bij mij uit, had die reboot optie dan ook niet "grayed out" moeten staan? Programmeurs zijn zelden UI deskundigen, ook al denken ze dat zelf vaak wel, dat blijkt maar weer.
'k Ben het met je eens dat het idioot is. Maar boven het reboot knopje staat duidelijk "restart wireless gateway". En als je er op drukt, zie je - 5 minuten later - dat de uptime ook met 5 minuten is toegenomen en niet op 0 is begonnen.
In mijn versie staat deze tekst er bij:

Klik op 'Opnieuw opstarten' om de Connect Box opnieuw op te starten. Je modem heeft ongeveer 5 minuten nodig voordat je diensten weer werken. Je persoonlijke instellingen blijven ongewijzigd.

Lijkt me geen Chinees, maar het lijkt inderdaad of alleen de WiFi kant reboot ... Nee dus. Bij een reboot ben ik gelijk de doos zelf alswel de buitenwereld kwijt, twee keer een "ping" aan laten staan naar de doos en de dns van Google. En de test PC is bedraad aangesloten. Na exact één minuut werkt het weer. Het router gedeelte lijkt dus wel te rebooten, maar het Docsis gedeelte (kabelmodem kant) lijkt in stand te blijven. De uptime staat na de reboot op 36 dagen en 21 uur, dat zal dan ook de uptime zijn van het Docsis gedeelte.

[Reactie gewijzigd door Houtenklaas op 14 juli 2017 18:01]

Dit is afhankelijk van het gebied waar je zit, in het oud UPC gebied draaien deze routers andere firmware waarbij je deze zelf in bridge modus kunt zetten. Bij het Ziggo gebied kan dit enkel worden gedaan door de klantenservice.
Misschien een beetje offtopic, maar waarom mogen ziggo gebied gebruikers dit niet zelf aanpassen in het modem? Toen ik deze modem net binnenkreeg en ik starte hem op, toen stond deze optie om hem in bridge modus te zetten er heel even wel in. Na een volgende reboot was deze functie ineens weg.
Datzelfde had ik ook sterker nog het was mij gelukt het modem in de bridged modus te krijgen voor ik de activatie van het modem had voltooit waarna deze instelling weer ongedaan werd gemaakt. De enige verklaring die ik heb is dat intern vermoedelijk nog steeds dubbele afdeling staan die anders over zaken denken. Modems lijken met de UPC instellingen te worden geleverd en vervolgens te worden omgezet naar de firmware die de optie verwijderd. Wellicht dat de Ziggo afdelingen in het verleden slechte ervaringen hebben met mensen die niet weten dat zij doen en de drempel voor deze functie / wifi verantwoordelijkheid iets hoger willen leggen.
Bij mij staat er ook GA tussen...
Precies dit had ik ook, alleen een uptime van 10 dagen. Toch heb ik hem voor de zekerheid maar even een reboot gegeven.

Update:
Na de reboot vanuit de web interface staat de uptime nog steeds op 10 dagen. 8)7 Dan vanavond maar even ouderwets de stekker eruit/erin.

[Reactie gewijzigd door SanderTje! op 13 juli 2017 17:13]

Hier idem, met op dit moment 35 dagen, 21 uur en 10 minuten online. 7 juni 20:08 om precies te zijn. Een warme reboot uit het menu laat inderdaad de uptime intact, da's raar ...

[Reactie gewijzigd door Houtenklaas op 13 juli 2017 17:24]

Bij mij is de firmware wel op mijn connectbox doorgevoerd. 0 dagen en 23 uren online.
43ms : x
44ms : xxx
46ms : xx
47ms : xxxx
48ms : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
49ms : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
50ms : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
51ms : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
52ms : xxxxxxxxxxxxx
53ms : xxxxxxxx
54ms : xxxxxxxx
55ms : xxxxxxxx
56ms : xxxxx
57ms : xxxxxxxxxxxxx
58ms : xxxxxx
59ms : xx
62ms : x
70ms : x
72ms : x
78ms : x
80ms : x
91ms : x
100 - 149ms :xxxxxxx
150 - 199ms :xx

Pingen naar google dns servers geregeld 77-120ms spikes en packetloss. Lijkt me nog steeds 3 keer niets. Monteur is langs geweest en geconcludeerd dat het niet aan mijn hardware ligt, of de kabel die het huis in komt. Die connect box is gewoon dramatisch. Heb regelmatig lagspikes in games en discord moet ik regelmatig herstarten vanwege het feit dat deze na x-aantal packetloss je op een klote codec zet permanent.

Geen glas beschikbaar, Ziggo weet dit natuurlijk en voelt zich niet bepaald geroepen er wat aan te doen.

EDIT, hier nog een beter beeld:
https://d1b6tx2agdphz5.cl...7c6-83d3-11ed9bd15b2c.png

[Reactie gewijzigd door Majestici op 14 juli 2017 15:13]

Bij mij gaat de Pum6 test nu een stuk beter.

http://www.dslreports.com/tools/puma6 geeft:
46ms : xxxx
47ms : xxxx
48ms : xxx
49ms : xxxx
50ms : xxxxxxx
51ms : xxxxx
52ms : xxxxxxxx
53ms : xxxxxxxxx
54ms : xxxxxxxx
55ms : xxxxxxx
56ms : xxxxxxxxxxxx
57ms : xxxxxx
58ms : xxx
59ms : xx
60ms : xxxx
61ms : x
62ms : x
63ms : x
64ms : x
66ms : x
67ms : x
69ms : xx
71ms : xxx
77ms : xx
96ms : x
100 - 149ms :xxx

Voor de update was dat meer dan de helft in de >100ms reeks en heel veel rood. Nu nog hier en daar een rood blokje.

Ben wel benieuwd of mijn Whatsapp Web nu gewoon de telefoon blijft zien.
Ik heb het voor de lulz eens getest met een Zyxel router (geen Ziggo):
-start-
10ms : xxxxxx
11ms : xxxxxxxxxxxxxxxxx
12ms : xxxxxxxxxxxx
13ms : xxxxxx
14ms : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
15ms : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx»
16ms : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
17ms : xxxxxxxxxxxx
18ms : xxxx
19ms : xx
21ms : x
22ms : x
23ms : xx
27ms : x
43ms : x
44ms : x
-einde-
Er zijn dus twee deelproblemen: Eerder verloor het modem verbindingen (erg irritant) en was er kwam de jitter erg vaak voor.

Na deze firmware update komt de jitter nog bij 2-3% van de requests voor. Maar als langlopende verbindingen niet meer gedropt worden verbeterd dat de ervaring ontzettend :)
Een wat langere ervaring inmiddels: sites lijken sneller te laden en ook de Whatsapp Web verbinding lijkt stabieler (hij klaagt in elk geval veel minder vaak dat de verbinding met de telefoon weg is).

Het lijkt een verbetering. :)
Vanavond maar gelijk even een reset geven, hopen dat het opgelost is. Nu nog wachten op de firmware update voor de horizon mediabox.
Ik heb hier een aantal maanden terug al met Ziggo over gebeld, na een aantal keer heen en weer bellen hebben ze uiteindelijk een test firmware aangeboden die pas later beschikbaar zou worden voor het grotere publiek, raar dat dat zo lang heeft moeten duren, sinds die test firmware was dit probleem bij mij namelijk verholpen.
Bedoel je test firmware voor de Connect Box of Mediabox XL?
De test firmware is al maanden beschikbaar. Ziggo is ook een aantal dagen geleden begonnen met het structureel uitrollen van die software.
Ik hoop een firmware update voor de gehele horizon mediabox. Elke keer zodra ik dat apparaat aanzet denk ik dat ik 10 jaar terug in de tijd ga...wat een bagger snelheid.

[Reactie gewijzigd door ChristianBurger op 13 juli 2017 17:04]

En dan nog het stroomgebruik...
Ben ik toch blij met de "oude" ubee modem zonder wifi. 1 keer probleem mee gehad dat de voeding defect was. Nieuwe opgehaald bij ziggo store en huppakee hij ging weer als een tierelier. Ziggo wilde ook wel heel de modem vervangen -> nee dank je hij kan nog goed mee.

Ik hoop dat eerder genoemde problemen inderdaad opgelost zijn als je er hinder van had.

[Reactie gewijzigd door masterbas op 13 juli 2017 17:56]

Ben ik toch blij met de "oude" ubee modem zonder wifi. 1 keer probleem mee gehad dat de voeding defect was.
Dit. Ik mis dat ding (heb 'm nog wel liggen, maar gebruiken momenteel zo'n Cisco Wi-Fi modem, welke veel matiger presteert). 't Is dat ik geen tijd/zin heb om met m'n pa te ruziën over het modem, want anders had ik wel teruggegaan naar die oude.
Ubee routers doen het ook prima met WiFi , die bij me vader wordt nu alleen vervangen(de vraag is voor wat).
Er is vorige week met onweer hier bliksem ingeslagen, de tv vloog eruit de koelkast doet nu sinds paar dagen raar en nu de router.

Het leuke is hij functioneert nog als WiFi router, de ethernet aansluitingen 1 t/m 4 zijn kapot geraakt Haha(hoe mag je heus weten 2 dagen geleden deden ze nog gisteren ineens niet meer).
Ik belde vanavond legde het uit oké dus je heb dat allemaal al gedaan, wat wil je monteurs afspraak of een nieuwe router ik zeg doe maar gelijk die router prima zo geregeld.

Nu afwachten wat er opgestuurd gaat worden, me stiefmoeder kan dan even de pc niet gebruiken als morgen terug komt van vakantie maar goed sinds kort ook een laptop dus dat scheelt.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 13 juli 2017 22:00]

Weet iemand of dit ook het probleem oplost waar ze onterecht poort 25 blokkeren? Poort 25 mag je normaal wel intern forwarden naar je eigen SMTP server (nodig voor SMTP to SMTP communicatie). Naar buiten hebben ze hem dicht gezet (ook goed, je kan de Ziggo SMTP server gebruiken als relay).
In de Connectbox hadden ze hem ook in de interface dicht gegooid. Waardoor de enige manier om een eigen mailserver te draaien waren:
- Modem in bridge modem gooien + eigen router aanschaffen
- Mailserver in DMZ gooien
- Upnp gebruiken 8)7
Weet iemand of dit ook het probleem oplost waar ze onterecht poort 25 blokkeren?

Dat is niet onterecht, maar een bewuste en goede actie. Het configureren van een SMTP server die niet vatbaar is voor spam is zeer moeilijk, en ook al denken veel Tweakers dat ze het kunnen, vaak kunnen ze het toch niet. Zeker als je ook nog bescherming tegen spoofing etc werkend wil hebben.

Het is een convenant van grote ISP's werelwijd om in consumenten netwerken poort 25 dicht te houden om die reden. Voor bedrijfsabbonementen kan het doorgaans wel, en voor die Tweakers die graag een relay-optie willen naar de SMTP server van de provider/ISP zelf is er vaak na een telefoontje ook een oplosing.

Echter zelfbouw inter-SMTP op consumenten netwerken worden terrecht geblokkeerd omdat het de IP's van de provider op blacklists kan doen belanden, en het toch weinig serieuze meerwaarde heeft..
Ben ik nou fout of is het forceren van een wachtwoord op de SMTP server voldoende?

Die van mij accepteert geen relay zonder een wachtwoord, kan enkel mail verstuurd worden (RCPT TO) naar lokale accounts zonder login omdat dit natuurlijk nodig is om mail te ontvangen
Het probleem is dat inter-server SMTP zoals luisterend op poort 25 per definitie geen wachtwoord vereist. Client-server SMTP uiteraard wel, maar gebruikt weer geen poort 25 maar bijvoorbeeld 587. :)

Het probleem ontstaat bijvoorbeeld als die interne SMTP server gehacked wordt, of jij inderdaad een wachtwoord gebruikt, maar iemand krijgt dat te pakken en gaat via poort 587 verbinden. Jouw interne SMTP server gaat dan op poort 25 spam versturen naar de rest van de wereld, en jouw provider/ISP is dan de sigaar.

Hard gesteld, het is te vaak fout gegaan waar Tweakers dachten de kennis te hebben, of nog sterker bijvoorbeeld niet eens doorhadden dat ze een SMTP server op hun bijvoorbeeld Linux server hadden draaien, en bakken met spam de wereld in gestuurd werden.
Poort 25 naar je netwerk toe is gewoon toegestaan bij Ziggo, ze hebben zelfs toegegeven dat ze dit per ongeluk blokken op de connect box.
Mochten ze het niet willen kunnen ze beter dit aan hun kant blokken.

Wat Ziggo niet toestaat is naar buiten toe op een random server zijn poort 25 verbinden. Dus al het SMTP verkeer op poort 25 word via de ziggo smtp servers gerelayed. Waardoor ze dus ook een spamcheck hebben...
Eindelijk.... vanavond eens kijken of ik de update al binnen heb.

Ik had geen last van jitter, maar wel eens per avond losses, zeer vervelend als je in een shooter online zit en opeens 10 seconden stil staat of zelfs een disconnect voor je kiezen krijgt....
Hey dat komt me bekend voor, nou is dit bij gamen niet veel voorgekomen, maar heeft vooral discord/twitch voice er veel last van. Valt ooit gewoon weg (disconnected) en omdat twitch en discord allebei 30 seconden wachten op een reconnect is dat vervelend en vaak moet ik discord of twitch herstarten om weer verbinding te kunnen maken.

Dhcp client crashes heb ik wel van gehoord van mensen en op een aantal meegemaakt. Zelf heb ik ook een Ziggo Connect Box, maar mijn windows server handelt dhcp en dns af, dus kan er zelf niet over oordelen of dit bij mij ook zo is.

Goed, nu nog een flinke software optimizatie voor de horizonbox en ze hebben een klein beetje eer hersteld.
Mijn Connect Box staat in bridge mode.
Krijg ik de update dan ook gewoon binnen?

En hoe kan ik checken of ik deze laatste versie als de modem in bridge staat?
Inloggen op 192.168.100.1 (mits je met statisch ip en direct verbonden bent met de cbox) kijken bij info. Ja je krijgt de update gewoon binnen.
Thanks! Ga ik ff checken.
Sinds verleden week deze box in gebruik na een upgrade van 150/15 naar 300/30. Ik had nog een Ubee uit het jaar kruik omdat ik ondanks nieuwe toegestuurde modems van Ziggo tevreden was over het apparaat qua stabiliteit en functionaliteit (geen routerfunc. nodig). Connect Box aangesloten, Ziggo gebeld (- punt terzijde : de klantenservice daar is tegenwoordig subliem. Er wordt binnen no-time opgenomen, je wordt enorm vriendelijk te woord gestaan en men doet wat je vraagt. En ze bellen nog na ook).

Echter hierna wel wat packet loss wat ik met name merkte met thuiswerken. RDP sessie naar server op de zaak ging verloren, SIP protocol werkte niet lekker meer etc. Modem (inmiddels in bridge) gereset en kreeg aan het ledje te zien een update, en lijkt nu beter te gaan. Maar even in de gaten houden. Verder niets dan lof over Ziggo, de verbinding en hun apparatuur.
Eens. Ik ben ook uitgebreid geholpen met mijn packet loss problemen (in bridge modus). Kreeg snel een nwe router aangeboden. Deze leek het probleem ook even te hebben, maar blijkbaar kreeg ik m rond de tijd van de update want de problemen heb ik sindsdien niet meer gehad. Fijn!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee