Ziggo-klanten klagen over wegvallende wifi op 2,4GHz

Veel Ziggo-klanten met een Technicolor TC7210-modem klagen over een wegvallende wifi-verbinding. Terwijl de wifi op 5GHz blijft functioneren, valt die op 2,4GHz na een paar dagen telkens weg. De oorzaak zou de firmware zijn.

De klachten zijn volgens diverse personen die de klantenservice hebben gesproken bekend bij Ziggo, maar de oplossing moet komen doordat Technicolor een update uitbrengt met daarin een fix. Dat is vooralsnog niet gebeurd. Tweakers heeft donderdag contact gezocht met Ziggo over dit probleem, maar geen enkele reactie gekregen.

Het gaat daarbij om gebruikers met een TC7210-modem, dat eerder dit jaar is uitgebracht met versienummer STF0.76.09. Het Technicolor-modem is een van de weinige modellen die Ziggo levert dat tegelijk 5GHz- en 2,4GHz-netwerken kan draaien. De TC7200 die fusiepartner UPC aan klanten uitleverde, heeft het probleem niet, omdat die niet het gebruik van twee wifi-netwerken tegelijk ondersteunt.

Het is onbekend wanneer Technicolor de update zal verspreiden. Het is eveneens niet duidelijk hoeveel Ziggo-klanten getroffen zijn door het probleem.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

25-03-2016 • 17:00

426 Linkedin

Submitter: Dav1d

Reacties (426)

426
416
234
8
0
137
Wijzig sortering
Heeft met waardes van de instellingen te maken, de TC7210 is na een hoop aanpassingen gewoon stabiel.

Elk overige modem router combie van Ziggo kan na diverse wijzingen van instellingen redelijk overweg met low tot mid load networks, heb je een high of extreme load network dan kan je het vergeten maar deze mensen zullen ook ongetwijfelt voor eigen aparatuur kiezen. (Bridge)

Alleen de TC7200 V1 geeft problemen in bridge mode overige Ziggo modem/routers niet. (V2 fixed dit)

Voor mij blijft het simpel;
Providers hadden nooit aan modem/router combies moeten beginnen naar mijn mening. Het enige wat een provider zou moeten doen is een stabiel en sterk signaal leveren; routers, wifi, etc zou de klant zelf moeten kiezen en bepalen hoeveel geld hij of zij daar in wilt steken.

Door dat providers modems met router functies zijn gaan leveren lopen mensen onnodig veiligheidsrisico's; leaks, bugs, wachtwoorden, wps, etc en merk ik in eigen omgeving dat instabiliteit is toegenomen.

De fabrikant van die branded modems released vaak binnen een zeer korte tijd nieuwere firmware of in uitzonderlijke gevallen hardware (v2) echter kiezen sommige providers dit uit te stellen of zelfs geheel niet uit te geven.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 25 maart 2016 22:56]

Wij hebben ook deze modem en de wifi valt inderdaad soms op willekeurige momenten uit, om het na een herstart van het apparaat weer te doen. Verder is het bereik van deze modem echt drie keer ruk in ons huis met beton, we hebben daarom twee aparte versterkers. We zitten te overwegen een nieuwe modem te kopen. Maar welke instellingen heb jij aangepast dat hij weer stabiel is??

Edit: de versterkers zijn verbonden met de kabel, want via wifi verbinden doen ze nauwelijks iets

[Reactie gewijzigd door wouterg00 op 28 maart 2016 10:30]

Ik heb hier ook ergens in de reacties een work around gepost. Heb je die al uit geprobeerd?

Zie: lSltAlKeR in 'nieuws: Ziggo-klanten klagen over wegvallende wifi op 2,4GHz'
Voor die ekte tweakers zou dat idd een uitkomst moeten zijn.
Maar lang niet alle mensen in nederland of (denk groot) in de wereld heeft kaas gegeten van instellen van een thuisnetwerk. Tegenwoordig moet alles maar plug & play zijn. En kant en klaar uit de doos komen en dus ook veilig zijn. Daarbij zijn zulke modem/routers van de provider ergens toch wel een uitkomst..... tja.... dat je xbox het niet wil doen.... of je komt niet op de vpn van de zaak... of je RDP client werkt niet... dan komt de tweaker om de hoek kijken.... toch soort van omdenken :)

Wat betreft is het maar goed dat providers een beetje het heft in eigen handen nemen en het relatief "goed" beveiligd (alcatel, thomson gatenkazen daargelaten).... anders zou het er in de wereld niet veiliger op worden en zouden de zombie netwerken nog groter zijn dan we nu al hebben

[Reactie gewijzigd door lSltAlKeR op 27 maart 2016 01:26]

Sowieso is het altijd beter om een losse router er naast te zetten!

Krijg regelmatig ( middel tot oudere leeftijd ) mensen die zeggen dat het Wi-Fi thuis ruk is en dat ze ziggo willen gaan bellen en of over willen stappen naar een ander.

Na bijna elke klant een router te kunnen verkopen zie je ze nooit terug omdat de problemen zijn verholpen.

De meegeleverde acces points zijn leuk om een telefoontje toegang tot whatsapp te geven maar om te gamen of streamen? Neem dan alsjeblieft een router:)
Het Technicolor-modem is een van de weinige modellen die Ziggo levert dat tegelijk 5GHz- en 2,4GHz-netwerken kan draaien.
Hoe doet mijn Ubee modem van Ziggo dit dan?
Inderdaad. Ik heb een andere router moeten aanschaffen om fatsoenlijk internet te ontvangen op mijn telefoon. Belachelijk. "Ja we testen het even.. oh, we zien hier dat hij gewoon WIFI uitzend dus hij zou het moeten doen". Dus ze verleggen het probleem. Dit is overigens 1 jaar nu.
Ik weet dat de xperia box van KPN net zo drama is, anders was ik ALLANG weggegaan.
pas nog contact gehad met een persoon van de klanten ondersteuning, die wist mij te vertellen dat enkel de modem in de toekomst nog word geleverd bij een abonnement. Alles wat daarna komt is voor de klant zelf.

Daarop ook gevraagd of de maandlasten dan omlaag gingen aangezien de consument zelf de router met wifi moet aanschaffen. Daar wisten ze bij Ziggo niks op te antwoorden.

Wat ik wel weet met al die Duurkoop modems met routers ben je als consument ook niet echt geholpen. Laat maar komen dat abonnement zonder router!
Dan heeft Ziggo dan toch een probleem. Als zij alleen nog een modem gaan leveren, dan zijn zij en wij als Ziggo klanten ook de WiFi spots kwijt. Mij persoonlijk maakt het niks uit, maar ik denk dat er mensen zijn die hier gebruik van maken. Maar goed, het is een slechte zaak dat een leverancier van Ziggo een foute firmware uitzet. En daar niet direct een antwoord op heeft. Voor de update werkte het 2,4 Ghz gedeelte schijnbaar wel goed. Dan zou ik als leverancier zeggen, zet de oude firmware tijdelijk terug en maakt een nieuwe die na een testperiode werk uitzet naar de modem.
En dan opmerking "je betaalt voor Internet, niet WiFi", dat is dus niet waar.
Er staat toch dat je ook dat je toegang tot WiFi spots krijgt, bij een abonnement van Ziggo.
Daarbij, Ziggo geeft niets gratis, indirect betaal je voor deze dienst.
Je hebt helemaal gelijk, Ziggo vermeld letterlijk op haar site dat ze je draadloos internet verkoopt met het pakket. Je kan Ziggo dus gewoon in gebreke stellen als zij dit niet levert , Als Ziggo dit probleem vervoglens niet voor je oplost, kan je je overkomst opzeggen en een schadeloosstelling vragen wegens niet geleverde diensten zoals afgesproken bij de gesloten koop.
Je betaalt voor internet. Niet voor WiFi, dat is een gratis extra dienst.
dan moeten ze een apparaat leveren dat alleen als modem dienst doet (zoals vroeger).
Die UBEE krengen kun je ook beter in bridge-modus zetten en dan een eigen router erachter hangen. Veel stabieler
Nee dat kunnen ze niet, weeet je waarom?

Men wilt wifi, geen internet ( 99% van nederland weet het verschil niet tussen wifi en internet, men moet en zal wifi hebben ), dan raken ze in 1 klap ontiegelijk veel klanten kwijt omdat ze naar een provider gaan waar ze wel wifi kunnen afnemen.

Veel klanten gaan dus vergelijken: oh 200mb internet zonder wifi bij upc
oh 20 mb MAX internet bij KPN MET wifi, laten we maar naar KPN gaan, hebben we tenminste wifi..

Mensen zijn dom op dit gebied dat wil je niet weten.. Ziggo / UPC kan dus niet zomaar hun wifi modem-routers laten vallen, want mensen zullen massaal voor een ander met wifi kiezen.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 25 maart 2016 17:34]

dan moeten ze ook goede ondersteuning geven. Je kunt niet zeggen "hier een wifi-modem, maar garantie tot aan de deur"
Doen ze toch ook niet? Naar mijn weten proberen ze dat wat ze kunnen: kanalen wijzigen, fabriek instellingen, stroom etc.

Bizar meer kan je toch ook niet doen met de wifi? Ze doen dus wel meer dan hier heb je het modem, Doei.

Wat jij zegt is dus ook helemaal niet van toepassing
Fatsoenlijke producten leveren een optie? Ik heb van ellende mijn Motorola modem/router in bridge mode laten zetten omdat dat ding gewoonweg niet goed routert en de wifi zeer matig was.

Routeren was gewoon instabiel en moest met grote regelmaat de boel resetten en de wifi kon nog geen appartement van 75m2 fatsoenlijk dekken.

Nadeel nu is dat ik al een paar keer een enorm flucuerende verbinding gehad heb (top avondje op 0,1mbit browsen) maar als ik ziggo bel ze steenvast het probleem bij mijn router neerleggen. Die overigens top werkt en nooit problemen geeft, maar zelfs rechtstreeks aan het modem met cat 6a SFTP (10Gbit ready) kabels ligt het probleem volgens ziggo niet aan hun modem/lijn.

Sinds de fusie zijn ze bij ziggo goed geworden in afschuivrn ipv daadwerkelijk service verlenen zoals bij het oude ziggo :(
Van de Nederlandse wet mogen wifi routers niet harder zenden dan 100mw dat is 0.1 watt ivm overlast naar je buren daardoor is het bereik beperkt.

De magnetron zit ook op de 2.4ghz alleen is die vaak 900 watt dus 9000 keer zo krachtig en de behuizing is nooit helemaal gesloten dus die jammed het wifi signaal door lekkage wanneer die gebruikt wordt.

Spiegels, aquarium en dikke metalen platen blokkeren 99%.

Betonplaatvloeren laten het signaal ook moeizaam door.

Boven laminaat met alu folie eronder als isolatie is zeer blokkerend.

Oplossing:

Plaats een extra router op de boven verdieping en verbind die doormidden van een utp kabel vanaf de basis modem/router dus niet van wifi naar wifi want dat schiet niet op.

[Reactie gewijzigd door Vage_Karel op 25 maart 2016 22:16]

Ik adviseer een bekabeld Access Point ipv een router achter een router aan te sluiten. Hiermee kun je namelijk (hoeft niet) veel problemen krijgen, denk aan dubbele DHCP of een routering die niet goed gaat..
Ik adviseer een bekabeld Access Point ipv een router achter een router aan te sluiten. Hiermee kun je namelijk (hoeft niet) veel problemen krijgen, denk aan dubbele DHCP of een routering die niet goed gaat..
Maakt niets uit, beide opties werken prima.
Sluit je 2e router aan op de LAN poort, zet DHCP uit en klaar ben je.
Ik adviseer een bekabeld Access Point ipv een router achter een router aan te sluiten. Hiermee kun je namelijk (hoeft niet) veel problemen krijgen, denk aan dubbele DHCP of een routering die niet goed gaat..
Router's van Linksys werken anders prima als AC.. Alleen lukt de local network discovery niet altijd goed (maar in 99% van de gevallen wel).
Of je plaatst je WiFi router bij je trap. Dat heeft bij mij gezorgd dat ik op alle verdiepingen zonder problemen wifi signaal heb. zelfs 2 verdiepingen hoger.
offtopic:
Heb je ervaring met het blokkeren van wifi signalen? Als ik een sterk signaal van mijn onderbuurman wil blokkeren, zou het dan helpen om een aluminiumlaag onder mijn vloerbedekking te plaatsen, denk je?
Wellicht zoiets: https://www.kwantum.nl/vl...ervloer-soundbase-0360165

[Reactie gewijzigd door segil op 26 maart 2016 10:12]

Nja ik weet niet hoe het bij het oude ziggo ging, woon al een tijd in een UPC gebied ( die hebben nooit een motorola met wifi gehad ).

Maar bij veel familie van mij die in het ''oude'' ziggo gebied wonen hoor ik ook nooit klagen.

Mja de klagende mensen hoor / zie je ook niet zoveel, mja om te zeggen dat ze fatsoenlijke spullen moeten leveren.. Zelf 0x problemen gehad met spul, mijn moeder wel 1x ''vroeger'' met een ares modem ofzo die na 2 jaar ineens niks meer deed ( doorgebrand ofzo ) en voor de rest nooit iemand horen klagen.

Jij wel, mja of dat een meetstaaf is om te kunnen zeggen dat ze fatsoenlijke producten moeten leveren.. Ik zou niet weten waarom namelijk, dat doen ze naar mijn ervaringen al jaren lang..

Toegegeven de Horizon was bij mij op het begin niet echt een product waarvan ik vrolijk werd, inmiddels wel al zeker 2 jaar 0x problemen gehad. Mja nu dwaal ik af, we hebben het niet over de horizon maar modems.
Ubee wifi-modems hebben ook veel last van uitval (en dat is bij Ziggo echt wel bekend), maar vervangen door een ander model doen ze gewoon niet.
Dat vind ik behoorlijk klanten aan hun lot overlaten.
Bij een aantal mensen ondersteun ik in hun ICT oplossingen. Ubee, met of zonder WiFi, geeft relatief vaak problemen. Zelf in afgelopen twee maanden ruim een week zonder internet van ZIGGO door storingen en zeer slechte service.
Nu twee weken zelf op KPN en het is een verademing. Pingtijden zeer laag, doorvoer niet zo constant als op kabel, maar reactietijden geven een betere beleving.
Blij dat ik bij ZIGGO weg ben.
Ik word een beetje moe van dat dit soort uitspraken:"Ik ben blij dat ik weg ben bij".. Beetje kort door de bocht vind je niet??

Ik kan ook een hele sloot aan nativiteit over KPN neer plempen over hun experia box..

Persoonlijk zelf nooit problemen met ziggo gehad.

Ik blijf erbij. Koop een fatsoenlijke router en blijf van die standaard meuk van de provider af...

Hand in eigen boezem steken mensen en er gaat een wereld voor je open O-)

[Reactie gewijzigd door Audione0 op 25 maart 2016 21:45]

Juist vaak ligt het probleem bij de apparatuur van de gebruiker. Ben zelf al jaren klant bij Ziggo en Ziggo heeft mij ook nog nooit in de steek gelaten. Alle problemen die ik bij vrienden, kennissen heb opgelost lag bij de gebruiker zelf.
Nou, vind ik dit een domme wederreactie omdat je het bij verschillende berichten erboven er al verschillende reacties over meuk staan en waarom je zelf beter een goede wifi router of modem kan aanschaffen en als je even wat doordenkt kun je de router/modem als hij niet bevalt of goed functioneerd evt omruilen voor een andere en krijgt misschien ook nog betere service van een verkoper die weet waar hij over praat.
Onderbouwing nu goed en had je misschien ook zelf kunnen bedenken!
Haha, je hebt gelijk.. O-)
Grappig, wij zien exact omgekeerde.


Service en kpn gaan sws niet samen en kp levert hier belabberde snelheden,dus dat laatste is al genoeg om niet vam hen af te nemen.
Mijn Ubee viel ook regelmatig uit (wifi althans) en ik heb toch echt een vervangende Technicolor gekregen vorige week.
Ik inderdaad ook, even later begaf mijn ubee het sowieso helemaal.

Verder is Wifi ondersteuning bij providers ten alle tijden best effort. Ze kunnen nou eenmaal weinig doen aan de groeiende omgevings factoren welke tegenwoordig in alle woningen impact hebben op de verbinding.

Het valt mij wel op dat het technicolour modem aan een van de zijkanten erg heet word. Te heet om comfortabel vast te houden, hebben hier meer mensen ervaring mee?
wat er bedoelt wordt is dat ziggo niet zelf zo'n omruil aktie start terwijl ze weten wat voor ellende die ubees geven/gaven. De klant zit eerst zelf tijden te klooien en te ergeren en pas als die zelf in de telefoon klimt wordt er wat gedaan.
Waar komt dat verhaal vandaan over uitvallende UBee modems. Mijn ervaring is dat dit de meest stabiele modems zijn die je naar kan krijgen, zowel de hele oude zonder wifi en die met wifi. De cisco en anderen zijn zo instabiel gebleken bij mij.
Weet t ook niet, ubee zijn redelijk probleemloos idd
Het zal een bepaalde serie geweest zijn idd. Ik heb er verschillende gehad, wisselende ervaringen. Of een aantal jaar stabiel, of 2 in de maand die niets meer deden of spontaan de configuratie kwijt waren.
Mijn tele2 router moet ik bij het downloaden van een torrent met veel contacten zo'n beetje ieder uur resetten omdat ie door het dichtslibben van de verbinding gewoon niets meer doet. :-(
Moet je de maximale aantal connecties in je torrentprogramma omlaag zetten.
Ik kreeg binnen 3 dagen een nieuw modem, nadat ik uitgebreid door de helpdesk ben geholpen.

Service van Ziggo is uitgebreid geweest en goed
Tenzij je bij hen weggaat. Toen ik op zegde, kon ik wel een ander modem krijgen.
Ubee wifi-modems hebben ook veel last van uitval (en dat is bij Ziggo echt wel bekend), maar vervangen door een ander model doen ze gewoon niet.
Dat vind ik behoorlijk klanten aan hun lot overlaten.
Hier een Ubee modem van Ziggo, geen problemen met de internet verbinding, wifi werkt ook prima.
Inderdaad doen ze iets meer, maar ze weten ook donders goed dat het allemaal niet helpt.
Zelf heb ik me een halve avond geergerd aan dat pokkeding van Ziggo en hem en bridge laten zetten. Voordeel is dan ook nog dat niemand nog van je lijn aan het leechen is. Want de echte reden dat Ziggo iedereen een dergelijk modem wil aansmeren is WiFi hotspots.
Plus het feit dat Ziggo dat rechtstreeks in mijn netwerk kan rommelen, laat maar. Regel het zelf wel, want van Ziggo hoef je geen fatsoenlijke support te verwachten wat betreft instabiele routers.
Verder als een huisvrouwenreset en ander kanaaltje komen ze niet. Het probleem is simpelweg inferieure routers.
Dat van jouw lijntje leechen is onzin. Heb jij 120mbps dan heb jij dat 10 mensen op jouw hotspot merk je niks van. Enige wat je gaat merken is signaal vervuiling in de 2.4Ghz range. Maar dat is er ook wanneer ze hotspot van je buren pakken.

Sterker nog, wanneer iedereen toegang geeft tot Internet met wifi dan is dat veel beter. Nu is de ether ontzettend vervuild met wifi devices welke constant alle kanalen aan het afscannen zijn. Ontzettende vervuiling dus.
Dat doen ze dus wel, standaard wachtwoorden. Geen fatsoenlijke update's. Alles dichtgetimmerd met eigen prut software.
wifi kanaal wijzigen doen ze niet meer bij ziggo aangezien dit maar een tijdelijke oplossing is, binnen een paar dagen heb je weer hetzelfde probleem.
Ziggo doet het kanaal wijzigen niet meer??? Hoezo dat dan, dat kun je toch ook gewoon zelf doen door in te loggen op je router?
ik denk dat je een te hoge pet op hebt van de gemiddelde consument dat is aanzetten en 't moet werken ;-)
Nieuwe policy van ziggo, enkeling zou het nog wel doen maar vanuit ziggo zelf gaan ze geen kanaal meer veranderen aangezien het een lap middel is, ze verkopen liever een acces point van € 60 a 70 die het moet versterken.
Je dient wel twee soorten problemen te onderscheiden:

Problemen met het modem zelf (firmware, hardwaredefecten) en problemen die veroorzaakt worden door omgevingsfactoren (inteferentie door andere netwerken van buren of andere apparaten, dempende muren, kasten).

Punt 1 is wel degelijk ondersteund. Ziggo dient een modem te leveren waarop wifi technisch correct werkt.

Punt 2 is niet ondersteund en moet je zelf oplossen.

Overigens verkoopt Ziggo ook accesspoint als extra support op wifi: https://www.ziggo.nl/internet/wifi-punt/

Als dit probleem enkel aan de firmware ligt dient Ziggo dit op te lossen. Valt de verbinding weg door overlappende kanalen van buren dan ligt de verantwoordelijkheid bij de gebruiker.

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 25 maart 2016 18:15]

Het probleem zit erin dat je na een tijdje gewoonweg niet meer op het internet komt ondanks dat je verbonden bent met de wifi (die vol bereik aangeeft). Apparaten die bedraad zijn aangesloten werken trouwens op dat moment wel.
Als je disconnect van de Ubee of de Ubee zelf een reboot geeft dan werkt alles weer.

Uit pure ellende een oude linksys opgesnort uit een doos in de kelder en de Ubee in bridge laten zetten. En rara .. nu werkt wifi altijd.
Wat jij beschrijft is geen Ziggo probleem maar een gebruikers probleem. Jaar in, jaar uit adviseren mensen om wifi op een vast kanaal in te stellen. Dat werkt wanneer je hier afspraken over maakt met alle mensen in bereik van jouw Wifi infrastructuur. Die afspraken moeten die andere mensen dus ook maken met de mensen om hun heen. Je ziet het probleem, dat kan niet.

Om dit probleem op te lossen is er ondersteuning in het wifi protocol wat zegt dat een router bij het starten een goed kanaal kiest. Echter is dit een momentopname.

Met 4 routers/accespoints zit in theorie de hele 2.4Ghz band vol. Daarna gaan routers gewoon op de minst volle kanalen zitten. Hierbij wordt een kanaal dus verdeeld. Stel jij zit op kanaal 6 en je buren zitten op kanaal 7. Dan heb je een overlap. Nu heb jij 300mbps en je buren ook. Technisch halveert de snelheid gelijk wanneer jij 1 device hebt en je buren ook. Hebben jullie beide 2 devices dan heb je per device nog maar 75mbps. Hebben jullie beide 3 devices dan blijft er nog maar 33mbps over (afhankelijk van de belasting).

Daarnaast zijn er mensen die hem op wide instellen, op 40Mhz in plaats van auto. Met nog meer ellende van dien.

Dus het wegvallen van jouw snelheid is eigenlijk gewoon een environment probleem.

Daarom is mijn stelling altijd. Kan er een kabel aan, doe er een kabel aan. Wifi is alleen als het niet anders kan.
waar kabels kunnen zijn deze reeds getrokken (tv, xbox, etc) maar bij een tablet en mobiel niet echt een oplossing :P
Daarnaast zijn er mensen die hem op wide instellen, op 40Mhz in plaats van auto. Met nog meer ellende van dien.
Volgens de 802.11n-2009 standaard mag je geen 40Mhz uitzenden als je daarmee anderen in de weg zit. Dus eigenlijk alleen als je maar maximaal 1 ander kanaal vind (die niet op 6 zit). Echter bieden sommige accesspoints (of routers) een optie om dit te overriden of die hebben er gewoon schijt aan (SiteCom)
Ben ik het niet mee eens. Met mijn linksys geen enkel probleem. Dus wifi kan echt wel. Klopt wel dat kabel altijd beter is.
Aangezien elke situatie anders is (ander huis, andere omgeving, aantal aanwezige netwerken) is dat niet te doen. Probleem is dat mensen gewoon te beroerd zijn om even iemand wat te betalen om het goed voor ze in te stellen. Ze willen alles gratis.
Anoniem: 382732
@Yucko25 maart 2016 19:03
Veel meer kan je niet doen. Tenzij je Ziggo ook de vrije hand geeft in waar ze de modem willen ophangen. Pas dan kunnen ze een bepaalde garantie geven. Maar ik denk niet dat veel klanten daar op zitten te wachten. Die willen de modem bij voorkeur onzichtbaar weggewerkt hebben.
Zoals een vriend van mij. Wilde het niet in de woonkamer dus netjes in de meterkast. Systemen welke van wifi gebruik maken zaten echter aan de kant waar signaal eerst door hout heen moest (plaat achter in de meterkast), daarna door gips muurtje heen. Daarna door een wasmachine/droogcombinatie, daarna weer muurtje en toen door badkamer. En dan raar vinden dat er nog maar 1 balkje was......

Wifi hoort eigenlijk gewoon vrij, midden op het plafond in het midden van het pand te hangen :)
Ja en iedereen weet ook dat wifi een tot snelheid is lijkt me, daarom zeggen ze ook altijd testen met een kabeltje.
Nou... Sommige mensen verwachten 500Mbit binnen te halen met 2.4Ghz
nee dat doen ze dus niet....net als portforwarding...ondersteunen ze niet...zit wel in het modem....maar als er problemen zijn heb je pech!
Klopt. Maar als er echt iets mis is met de implementatie van forwarding dan zullen ze wel support bieden
NEE DUS!, heb er meerdere keren over geklaagd....daar geven we geen support op is het enige antwoord wat je krijgt! ja of je modem vervangen...maar omdat t gewoon niet goed in de firmware zit gaat dat niet leiden tot een oplossing....en dus zeer gebrekkige PF!
Denk dat de meeste gebruikers Chrome als internet zien. Alles tussen Chrome en ad.nl in is het wilde westen dat niemand kent en wilt kennen. Maar als Chrome de bekende Dino laat zien moet dat doosje van de provider natuurlijk het probleem zijn. (Of in iedergeval dat is hoe ik de gemiddelde gebruiker zie)
Nee dat kunnen ze niet, weeet je waarom?
Omdat Ziggo maar wat graag hun "publieke" Wifi netwerk in de lucht wil houden?
de meeste weten wat wifi is !!! over welke mensen praat jij? {doelgroep}

die schaal waar jij over praat is echt klein.....zelfs kids weten het.
Veel klanten gaan dus vergelijken: oh 200mb internet zonder wifi bij upc oh 20 mb MAX internet bij KPN MET wifi, laten we maar naar KPN gaan, hebben we tenminste wifi..

So true! :)
Je zou ook (gewoon) de optie kunnen krijgen om direct een 'gecertificeerde' router mee te bestellen, dan tackel je dat probleem direct. het wordt ook veel overzichtelijker, je modem hang je zo dicht mogelijk bij de plek waar je kabel het huis inkomt, en vanaf daar cat5 naar een logischere plek in huis voor je router en wifi punt.

Ik heb nog een Cisco modem van UPC (ja er was een tijd dat dat kon) en ben blij dat deze het nog doet, scheelt een hoop gedoe. Als de router eruit wipt kan je deze zelf vervangen voor een bedrag dat je zelf wil (25-300+).

Overigens geldt dit alleen voor consumenten lijnen, zakelijk staan er in de modem instellingen ivm dedicated IP en ik vermoed dat Ziggo dat graag in eigen beheer houdt.
Ja maar je kan toch een router bestellen bij Ziggo? Volgens mij een netgear ofzo ( zou zo even niet durven te zeggen welk merk ). Of heb je het over het modem?
Maar nu kan je het standaard modem (met router functie) krijgen bij Ziggo en tijdens je bestelling of daarna kan je nog een losse router met wifi bestellen.

Mja ik denk dat je goedkoper en beter af bent door een paar minuten door de mediamarkt te lopen xd

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 29 maart 2016 16:39]

Nee ik heb echt een los modem van Cisco en daaraan een eigen router (met wifi/draadloos netwerk) gehangen.

De combinatie van modem én router in 1 is wat onhandig soms, vaak zit je beste aansluitpunt ergens in de meter kast , niet de ideale plek om je wifi signaal op te hangen. Ik begrijp dat je dat met extenders en 2e routers op kan lossen, maar als je toch een router extra mag hangen dan liever alsnog maar gewoon 1 in totaal (toch)?
Ja dat zeg ik toch ook in mijn reactie? Al heb je een modem met router functie, schakel je de bridge modus in toch? heb je ook een modem zonder router functie.
Eens, lange tijd heeft mijn UBEE modem ook niet goed gefunctioneerd. Deed regelmatig, zeg 1x per maand een volledige reset van zichzelf. Naam weg, wachtwoord terug naar standaard. Ook regelmatig wegvallen internet via WIFI of telefoon en laptop. Sindsdien heb ik m'n eigen router er aan gehangen, en raad eens? Geen vuiltje meer aan de lucht. Voor 60 euro per maand zou je echter wel verwachten dat ze een "beetje" modem kunnen leveren. Maar helaas.

Edit; Typo's.

[Reactie gewijzigd door Greymane op 26 maart 2016 13:28]

Hoe zet je zo een Ubee werkt niet hoer dan in bridge modus ? Ik krijg daar bij mijn ouders geen stabiele wifi op geregeld en om de 2-3 dagen moet het ding gereboot worden omdat alles traag wordt. Ziggo zegt we zien het modem dus is in orde en probleem ligt aan jullie 8 wifi devices.
dat excuus van ziggo klinkt bekend want wij moesten maar van alles de drivers/firmware updaten :')

gewoon ziggo helpdesk bellen en vragen om modem in bridge-mode te zetten omdat je een eigen router wil aansluiten. Daarna is het binnen een paar minuten geregeld (modem reboot en alleen LAN-poort 1 werkt nog maar).

De ziggo medewerker zal je trouwens wel erop wijzen dat je geen gebruik meer kunt maken van ziggo hotspots). Boeie :z
Geen problemen hier met de ubee hoor. Stabiel wi-fi. Ik heb wel via fora gelezen dat er veel slechte Ubee's er tussen zitten.
Fora zijn ook geen maatstaf. Want fora zeggen alleen maar negatieve dingen. Heb nog nooit een topic gezien met. Jee mijn Ziggo modem x is zo goed met daar in 100-den medestanders.
Wel als er ook technici van Ziggo zelf antwoorden en die monteur gaf toe dat er veel slechte Ubee's tussen zaten en er veel omgeruild werden. ;)

Ik heb schijnbaar een goed exemplaar. :P

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 25 maart 2016 21:27]

Oh dat geloof ik wel dat er best wel een batch was met problemen. Zeker in de tijd dat de standaarden nog min of meer uitgewerkt moesten worden.
Ben ik de enige die het raar vind dat een monteur de antwoorden geeft op een support forum?
Nee, ik vind het niet raar.
Eindelijk eens iemand die eerlijk zegt hoe verrot die modem/routers zijn.

Het probleem is vaak dat providers middelmatige modem/routers leveren en daardoor klanten veel problemen hebben.

Wat wel raar is dat ze een wi-fi modem/router leveren maar niet verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de wi-fi. Dat mag jezelf lekker regelen. Ze zijn(letterlijk van ziggo) alleen verantwoordelijk voor het signaal van de kabel.

Waarom lever je dan een wi-fi modem/router?! :?
Nouja daar ben ik opzich ook wel blij mee. Het router deel zuigt als een 200000watt stofzuiger.

Maar dan nog vind ik het raar dat er zo gruwelijk veel monteurs op het forum zitten. Je zou toch zeggen dat ze daar een webcare afdeling voor hebben.

Overigens ruilen ze die dingen standaard om als er ook maar iets van problemen zijn. en dat hoeft niet per se hardware gerelateerd te zijn. Een firmware reset kost alleen meer tijd.
Bij Ziggo(UPC) kunnen ze de modem op afstand resetten. Misschien kunnen ze dan ook voor een klant een firmware update installeren?

Ik moet wel zeggen dat toen het nog Ziggo was alles beter draaide dan nu het UPC is. Ze hebben alleen de Ziggo naam behouden omdat ze een betere reputatie hadden. Er zijn toen bij de overname niet vor niets zoveel mensen weggegaan bij Ziggo toen het UPC zou worden.

Het was een tijdje redelijk goed maar nu heb ik alweer veel macroblocking op de tv! ;(
Ik niet. Wij zijn overgestapt naar kastjesloze tv. Homecast geval de deur uit gedaan en gewoon rechtsreeks inprikken. Zou als het goed is tegenwoordig allemaal ongecodeerd moeten zijn.
Je betaald voor een goed modem bedoel je , en geen wegvallen WiFi signaal
@djs909

Dat is niet correct. Je koopt Wifi, is helemaal geen gratis extraatje maar staat gewoon bij de verkoop specificaties genoemd, Als tweede notabene. Citaat Ziggo 'Je ontvangt een Wifi modem, hiermee maak je bedraad of draadloos verbinding met het Internet'.

Kortom, gewoon onderdeel van de verkoop dus moet Ziggo leveren of anders zijn de in gebreke.
Niks verkoop, aangezien je het modem in bruikleen krijgt. Je koopt dus niets. De WiFi functionaliteit is een extratje en je kunt er nooit een goede werking op garanderen.
Niks verkoop, aangezien je het modem in bruikleen krijgt. Je koopt dus niets.
Maakt niet uit. Het valt wel onder de contractuele overeenkomst en daar betaal je dik voor.
Er staat nergens in dat contract dat je WiFi snelheid gegarandeerd is.
Nee maar wel dat je wifi hebt... Dus ja. Gaat em niet worden.
Anoniem: 114278
@djs90925 maart 2016 20:59
Je betaald volgens de gegevens voor een internet abonnement inderdaad voor internet en dat houdt zowel bekabeld als draadloos in.

Wifi is geen gratis dienst je betaald er immers gewoon voor.

Men krijgt "gratis" een Wifi modem geleverd en dit zou uiteraard gewoon goed moeten werken.

Ook krijg je "gratis"Wifi Spots

Uiteraard zal men als men de volle snelheden wil halen gebruik moeten maken van AC netwerk apparatuur.

Edit: Waarom dit uren later +1 is is mij een vraagteken

"wiseger
@Dtsonline • 26 maart 2016 15:27
Je hebt helemaal gelijk, Ziggo vermeld letterlijk op haar site dat ze je draadloos internet verkoopt met het pakket. Je kan Ziggo dus gewoon in gebreke stellen als zij dit niet levert , Als Ziggo dit probleem vervoglens niet voor je oplost, kan je je overkomst opzeggen en een schadeloosstelling vragen wegens niet geleverde diensten zoals afgesproken bij de gesloten koop.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 114278 op 27 maart 2016 01:54]

Voor mij is Internet of een RJ45 koppelvlak met daarop ten minste 1 IP nummer fixed/dhcp/bootp of een glas koppeling met het zelfde. Alles wat nat en routing functionaliteit heeft, dus ook wifi is een leuk extraatje.
Natuurlijk betaal je wel voor WiFi, zonder WiFi ook geen WiFispots
https://www.ziggo.nl/internet/wifispots/
Sterker nog da's geheel geen dienst. Het is een extra feature.
Dat is al jaren zo, de internet provider levert het signaal tot aan de deur (kortom je aansluit punt).

Maar eerlijk gezegd die wifi van mijn modem is praktisch het eerste wat ik uitzet en de modem gewoon op bridge modus instel en vervolgens door een eigen router de boel beheer. Ondanks dat Wifi kan bij elke modem/router wel een heikel punt zijn omdat het gevoeliger is voor allerlei storingsfactoren.
Ze adverteren wel met de WiFi, dus ik betwijfel op dat zo is. In de praktijk leveren ze internet-toegang inclusief WiFi.

Izelf hoef die rommel ook niet, maar ik denk niet dat ze er mee weg komen de WiFi als de klant's verantwoordelijkheid af te schuiven als zij het leveren.
@BoringDay

Nee hoor, Ziggo verkoopt op haar site gewoon draadloos internet. Staat bij de specificaties vermeld voordat je het pakket aanschaft.
Support en verkopen zijn verschillende dingen.
Los van dat zie ik idd ze support leveren op hun site.

Maar goed ik heb hun support ook niet nodig, dus ben er ook niet geheel meer op de hoogte ervan.
Hoe gaan ze dat dan doen met de Ziggo hotspots? Die gaan namelijk over een apart netwerk wat geleverd wordt door de Ziggo modem/router. Zonder router lukt dat niet lijkt me zo.
Als je modem op bridge mode zet mag je niet meer gebruik maken van wifi hotspots
Logisch, Want je zend ook zelf geen Ziggo Hotspot meer uit. Daarom heb ik het uitgezet. Ik hoef niet nog meer netwerken in mijn omgeving. Als Ziggo slim is dan zorgen ze dat die hotspot nog wel lekker blijft draaien terwijl het apparaat verder wel in bridgemodus staat.
Dus een modem zonder Wifi? En hoe gaan ze dan de Hotspots in de lucht houden? ;)
waarom niet? 2010 gedachte dat hotspot gebeuren. Beetje telefoon abbo en je hebt geen hotspot nodig.... welkom in 2016

(daarnaast het is een extra dienst die ze zo mogen intrekken ;) )
Voor jou misschien. Mijn kids heb ik bewust op een prepaid zitten en die zijn heel blij met Hotspots. Ik ga echt geen streamende kids een abonnement geven van ugh euro per maand waarbij ze dan ook de datalimiet gaan overschrijden.
Denk niet dat ze kunnen doen, dan gaat het hele ziggo wifi netwerk op z'n gat.
Inderdaad, veel liever dat ik zelf de keuze heb wat voor router ik gebruik. Hier in Duitsland krijg je ook een moden/router combinatie door je strot gedrukt. Werkt voor geen meter, die Fritzbox.
lijkt mij een broodje aap verhaal, hi zal het wel niet helemaal begrepen hebben

[Reactie gewijzigd door GoldenRatio op 26 maart 2016 17:26]

pas nog contact gehad met een persoon van de klanten ondersteuning, die wist mij te vertellen dat enkel de modem in de toekomst nog word geleverd bij een abonnement. Alles wat daarna komt is voor de klant zelf.

Daarop ook gevraagd of de maandlasten dan omlaag gingen aangezien de consument zelf de router met wifi moet aanschaffen. Daar wisten ze bij Ziggo niks op te antwoorden.

Wat ik wel weet met al die Duurkoop modems met routers ben je als consument ook niet echt geholpen. Laat maar komen dat abonnement zonder router!
-
pas nog contact gehad met een persoon van de klanten ondersteuning, die wist mij te vertellen -

Dat is dus al op 2 punten niet waar.
Klantenondersteuning heeft GEEN enkele kennis van toekomstige zaken, zeker niet zo ingrijpend als dit.
Wat je op de Helpdesk te horen kan krijgen is dat er hoogstens volgende week een actie is, en zelfs dat is al hoog ingezet.
De helpdesk is niet op de hoogte van planning, in 9 van de 10 gevallen zijn het oproepkrachten in een servicecentrum, die een script MOETEN volgen.
afwijken in dat patroon heeft consequenties voor het contract ( van zijn werkgever ) en die mensen worden dus strict gemonitord.

Ziggo zal de wifi niet uit de modems halen, omdat ze dan geen netwerk meer hebben voor hun ziggospots, iets wat nu met Zeelandnet en UPC bijna dekkend is.

Dus OF de servicemedewerker heeft je iets op de mouw gespeld, OF hij is nu op zoek naar een andere betrekking, aangezien alleen de woordvoerders van Ziggo dit naar buiten kunnen en mogen brengen
Precies, helpdesk medewerkers bij Ziggo krijgen alleen te weten waar er bekende storingen zijn. Het probleemoplossen gaat via een script en met de nodige hoofdpijn.

De floormanagers die daar rondlopen pikken soms wat van andere afdelingen op, maar dat hoeft nog geen nieuw beleid te worden

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63975 op 25 maart 2016 18:21]

Je mag winnen hoor, van iemand die dagelijks met "die andere kant" te maken heeft.

* FreshMaker heeft geen flauw benul van helpdesk en callcenter-personeel.

Maar whatever rocks your boat, zoals ze zeggen, ga jemaar denken dat het de waarheid is.

@reply ... geen helpdesker ... not by far ...

Wel training, supervision, monitoring en coaching op diverse productgroepen. ( alhoewel het niet bij Ziggo is, maar veel verschil zit er niet in, helpdesk is helpdesk, een getrainde medewerker kan je zo inzetten op de messenafdeling, of op de fietsventielaandraaiservice )

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 25 maart 2016 20:03]

het gaat om de toon ;) maar goed dat zul jij als helpdeskmedewerker wel geleerd hebben ;)
De reden waarom is zelfs aangegeven! routers zijn te duur tov het gemiddelde abbonement! daarnaast kost het ziggo gigantisch veel tijd en moeite (en monteurskosten) omdat er een hoop nitwits lopen de klooien met hun internet
En die nitwits krijgen daar dus ook gewoon de prent voor.
Wat betreft die hotspots, dat is iets extra's dat mogen ze schrappen wanneer ze willen.
van de site
Met WifiSpots kun je veilig draadloos internetten op je smartphone of tablet op zo'n 2 miljoen locaties in Nederland. Zodra je bij vrienden, familie of andere abonnees met een Ziggo wifi-modem binnenstapt ben je automatisch verbonden met wifi.
Dit komt uit het stuk specificaties van het pakket. Sluit ik dit dus af dan zullen ze mij hoe dan ook zo ongeveer toegang geven tot die ongeveer 2 miljoen hotspots zolang mijn contract loopt (dus de vermelde duur zonder auto verlenging) en anders moeten ze het contract wijzigen en moet ik daarmee akkoord gaan. Gaat dat grapje mij extra geld kosten dan hebben ze toch echt pech en gaat het hun geld kosten. Eenzijdig ontbinden kan namelijk niet zomaar.
En die nitwits krijgen daar dus ook gewoon de prent voor.
Ik zie het in de praktijk toch vaak anders gebeuren. Daarnaast weet je wat dit voor een belasting is op de helpdesk? Dit komt de uit eindelijke "echt" klagende klanten helemaal niet meer ten goede.
Dit komt uit het stuk specificaties van het pakket.
Hotspots is een extra service wat je dus ook uit kan zetten via Mijn Ziggo. Het enige wat dan gebeurd is dat jouw modem niet meer ingezet kan worden en dat je zelf geen gebruik meer kan maken van deze hotspots. << met dergelijke constructie kun je er eigenlijk al vanuit gaan dat het een gratis extra dienst is.

Als je het contract echt goed door gaat lezen zul je vanzelf tot deze voor jou zure conclusie komen.
Dat doet die helpdesk z'n werk niet goed. Ziggo stuurt een monteur langs voor het vervangen van de HDMI poort op je tv ontvanger, omdat het waarschijnlijk aan je kabel/tv/ jouzelf ligt en niet aan dat kastje à €65 minimaal. Terwijl ze direct een nieuwe sturen als de display het niet doet.

Nee dat is niet waar. Die constructie zorgt er voor dat mensen hun netwerk beschikbaar stellen voor hotspots. Anders krijg je de ja leuk hotspots, but not in my backyard mentaliteit.

Dit betekent overigens niet direct dat het gratis is. Gratis bestaat namelijk niet. Op de een of andere manier betaal je er toch voor.
vroeger had je alleen een modem , veel beter. Het eerste wifi apparaatdat ik van Ziggo kreeg was ook een ramp.

Ik heb het apparaat in modem mode laten zetten (router en wifi functionaliteit kompleet uit, kan met een belletje naar Ziggo) dan verbind je de eerste lan poort (de rest werkt dan logischerwijs niet meer) met je eigen router, en alles word dan zoveel beter :)
En waarom niet gewoon zoals bij tweak dsl in almere. Hun leveren. Maar geven je de optie ze zelf te vervangen. Dat lijkt mij een veel betere deal.
Ja inderdaad, dat de consument zelf verantwoordelijk is voor alles wat er daarna achter komt.

Alleen heb je een probleem voor die wifispots.
Mijn gebeden zijn verhoord, wegwezen met die 'oplossingen' van Ziggo, gewoon zelf een goede router er tegenaan, ze hadden mijn inziens dit nooit moeten doen.
Wel jammer idd dat de prijs niet word bijgesteld, maaru heb je niet gevraagd hoe ze dat dan met WifiSpots willen gaan doen?
pas nog contact gehad met een persoon van de klanten ondersteuning, die wist mij te vertellen dat enkel de modem in de toekomst nog word geleverd bij een abonnement. Alles wat daarna komt is voor de klant zelf.

Daarop ook gevraagd of de maandlasten dan omlaag gingen aangezien de consument zelf de router met wifi moet aanschaffen. Daar wisten ze bij Ziggo niks op te antwoorden.

Wat ik wel weet met al die Duurkoop modems met routers ben je als consument ook niet echt geholpen. Laat maar komen dat abonnement zonder router!
Onzin.

Die nitwits achter de servicedesk die blaten maar wat.
En jij neemt alles maar voor zoete koek aan!


Liberty global komt toch binnenkort en dus ziggo ook met de connect box!

nieuws: Liberty Global toont Connect Box voor Ziggo en Telenet
Los daarvan verscheen vrijdag het bericht van Broadcom dat Liberty Global een van de eerste bedrijven is die van zijn docsis 3.1-platform gebruik gaat maken. Die techniek maakt het mogelijk om gigabitsnelheden via de kabel bij huishoudens te krijgen, waardoor de kabelbedrijven beter kunnen concurreren met glasvezel. "Docsis 3.1 maakt het mogelijk voor Liberty Global om later dit jaar uitgebreidere diensten naar consumenten te krijgen", meldt de cto van de kabelgigant. Of Ziggo en Telenet de uitrol naar het docsis 3.1-platform dit jaar al gaan krijgen is niet bekend.
Die nitwits die een artikel niet helemaal lezen.....
En jij neemt alles maar voor zoete koek aan!

Deze modem/routertjes werken zoals gezegd op docsis 3.1 en als je beetje opgelet hebt is het zeer waarschijnlijk dat ziggo dat in 2016 niet meer gaat redden. Maw. 1,5 jaar oude hardware word dan verkocht? Ik geloof er nog vrij weinig van.

Sowieso Ziggo zou zijn core moeten hebben liggen bij het leveren van internet niet het aanleggen van de infrastructuur in huis, en dat is waarschijnlijk ook de kant die ze op gaan met de nieuwe eigenaar, je weet wel weinig spelers, weinig concurrentie dus je hebt niks te willen.
Je praat nu een beetje Jonathan-458 na die ik al +3
edit:
bij nader inzien toch veranderd naar +2
had gegeven :+

Papegaaien kan ik ook :O

Om nog ff in te gaan op je 1,5 jaar oude hardware verhaal? Hoe oud denk je dat de techniek is die in zo'n nieuwe technicolor TC7210.Z modem zit? Die standaarden zijn ookal afgesproken ergens in 2009 .... terwijl er nu al weer sinds 2013 nieuwe standaarden gelden... namelijk neem bijvoorbeeld IEEE 802.11ac.... dat is iets anders uiteraard dan wanneer een modem daadwerkelijk geproduceerd is.....

Aan de andere kant is het toch wel goed dat ze juist wel goed dat providers modem/routers leveren.... als pc's of devices direct aan het internet worden gehangen zouden we een groot zombie netwerk met z'n alle hebben... en dan kan ook niet de bedoeling zijn.... wordt het in de wereld niet veiliger op.....

[Reactie gewijzigd door lSltAlKeR op 27 maart 2016 01:07]

In Duitsland is dit vanaf 1 augustus mogelijk bij alle typen netwerken, kabel,dsl,glas en LTE. Iedere consument kan zijn eigen modemrouter gebruiken. Koppelvlak is het kale koper of FTU bij glas. Nu de rest van Europa nog
Achja, gewoon overstappen toch van Kabel naar ADSL indien de wifi van het standaard cheapy modem niet goed werkt?

Ik weet gewoon dat al die modems niet perfect zijn, ik geef zelf wel een paar tientjes uit voor een eigen router. Doe dat al jaren, en geef al jaren iedereen dat advies.

Stel ze zouden 10 euro per maand voor wifi betalen bij hun provider, oke dan mag dat wel beter geregeld worden. Maar je betaald voor internet, voor mij is dat bekabelt internet en is wifi een extraatje.

Het is echt niet belachelijk om een eigen router te kopen, indien je weet hoe WiFi werkt, dan is het helemaal niet raar..
Maar als je dit bij ziggo wil doen moet de ubee in bridge modus. Dan heb je twee stroom verbuikers in plaats van één.
Ja oke dat kost je ook weer 50 cent per maand, 6 euro per jaar.. Dat is inderdaad een goede wifi verbinding niet waard. Mee eens :D
Nou, misschien nog wel minder aangezien het modem ook minder stroom nodig heeft, daar het minder functies vervult
Ze kunnen ook gewoon een degelijk modem faciliteren. Als al hun klanten twee modems moeten gaan plaatsen vind ik dat toch verspilling.
Nja je overdrijft de hele tijd zo lekker he, waarom AL HUN klanten?? Volgens mij bij het grotendeel van de klanten werkt het gewoon goed hoor, mja wanneer het modem in de woonkamer staat en een kind van je verstopt zich op zolder met zijn computer, dan ja, dan kan het zijn dat je een eigen router / AP moet kopen om die afstand te halen.

Maar ik ben het ermee eens dat ze eigenlijk een modem moeten leveren die dezelfde capaciteiten heeft als een ASUS van 300 euro. Mja ben jij bereid dat te betalen via je abonnement geld? Ik niet hoor.

Stel ze zouden betere modems gaan leveren met een dik wifi bereik / signaal, dan gaan de abonnement kosten omhoog. En wat zou dan het resultaat zijn? Ik weet het, ik weet het: boze klanten.

Dit is niet een ziggo iets hoor, dit is waar alle providers mee zitten..

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 29 maart 2016 13:36]

Dat is onzin. Je kunt elke wifi router er achter zetten zonder bridge mode. Zet alleen DHCP uit en sluit hem aan via de LAN poort i.p.v. WAN poort en klaar. Je extra wifi router is dan een AP geworden met switch.
Anoniem: 63975
@winwiz25 maart 2016 18:34
Waardoor je geen geavanceerde routing op de losse router kunt doen, want dat wordt nog steeds gedaan door de modem/router/AP v/d provider.

In de situatie die jij schetst kan je beter een losse switch + los access point kopen, waarbij je de laatste op een goede plek neerzet.
Dat is onzin. Je kunt elke wifi router er achter zetten zonder bridge mode. Zet alleen DHCP uit en sluit hem aan via de LAN poort i.p.v. WAN poort en klaar. Je extra wifi router is dan een AP geworden met switch.
Psst. Dat werkt dus niet bij de Ubee modems van Ziggo omdat je dan met een DMZ moet gaan werken voor forwarded ports.

En dat is op die Ubees al zo'n 2 jaar lang stuk. ;)

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 25 maart 2016 20:35]

O raar. Dit is toch echt een standaard oplossing. Jij gaat er van uit dat er nog steeds gerouteerd wordt, wat dus zeer beslist niet het geval is.
O raar. Dit is toch echt een standaard oplossing. Jij gaat er van uit dat er nog steeds gerouteerd wordt, wat dus zeer beslist niet het geval is.
Jij stelt, nu ik het nog eens lees, voor om de dedicated router als combinatie AP/switch gebruiken en de daadwerkelijke routing nog steeds door de router in de modem af laten handelen, niet waar?

Dat 'werkt' inderdaad. Wel tussen aanhalingstekens, omdat je dan nog steeds met de bagger-performance van de routing functies in de modem te maken hebt.

Beste is echt om gewoon de modem in bridge te laten zetten en de router het routen te laten regelen.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 25 maart 2016 21:02]

Dat is ook beter maar soms niet altijd de beste oplossing. Je verliest de optie om hotspots te gebruiken bijvoorbeeld en laten we eerlijk zin voor 90% van de gebruikers is de router functie ban de ubee prima
Dat is ook beter maar soms niet altijd de beste oplossing. Je verliest de optie om hotspots te gebruiken bijvoorbeeld en laten we eerlijk zin voor 90% van de gebruikers is de router functie ban de ubee prima
Klopt. Hangt er maar net vanaf wat je meer waarde vindt hebben; een stabiel(er) netwerk binnen de deur, of (meer) gratis netwerk buiten de deur.
ban de ubee
Typefoutje of Freudian slip? :+

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 27 maart 2016 12:12]

Ehhh kan beide toch? }> }> }>
Hooft niet, maar is wel aanbevolen. Overigens heb ik al 20 jaar een modem en een aparte router en ik betaal graag een fractie meer aan stroom om een degelijke wifi verbinding in mijn huis te hebben.
Hoeveel verbruikt dat dan extra? 10W? Dat is dan nog geen 9kWh per jaar. Met belasting een hele €2 a €3 euro :)
Je zit er factor 10 naast. 1W per uur (=8.76 kWh per jaar) kost iets meer dan 2 euro per jaar.
Goed punt. Dan nu exact. Met 20ct/kWh inderdaad €17.53 per jaar inclusief schrikkeljaren. Minus de bespaarde stookkosten :Y)

Maar ik neem aan dat mijn punt wel duidelijk is. Dat dat niet echt een argument is.

[Reactie gewijzigd door Armin op 25 maart 2016 18:03]

Hoezo extra? In bridgemodus hoeft dat appraatje ook ineens een stuk minder werk te verzetten. Iemand al wel eens gekeken naar het verschil in verbruik? Kan me zo voorstellen dat het routing gedeelte en AP spul best wat watt verbruikt itt tot alleen gateway.
Dat is inderdaad zo, heb wel niet gemeten maar het temparatuurverschil van die Ziggorouter in bridge of routermodem zegt genoeg.
En dan nog, die 2 tientjes per jaar heb ik er wel voor over om gewoon stabiel en snel WiFi in huis te hebben.
Dat is inderdaad zo, heb wel niet gemeten maar het temparatuurverschil van die Ziggorouter in bridge of routermodem zegt genoeg.
Dat scheelt inderdaad echt enorm, zeker bij die Ubee doosjes: met de routing-functionaliteit aan kunnen die dingen bijna dienst doen als straalkachel. Maar in bridged mode; met enkel de modem-functionaliteit actief, draaien ze zo koel dat je het verschil met de ambiente omgevingstemperatuur haast niet merkt ; niet eens als je je hand direct er op legt.
het verschil in temperatuur zegt mij ook al genoeg. Ik heb even gekeken wat een routeerde doet en volgens een user op het apple forum doet de nieuwste Airport Extreme 802.11AC gemiddeld zo'n 7 watt, met twee macbook pro's via wifi: https://discussions.apple.com/message/22890179#22890179

Dat is dus het verbruik wat je extra zou hebben als je verder niets veranderd aan de Ubee EVW 321b, de oude dualband wifi router/modem combi.

Volgens monteur_kees van Ziggo zit de tube op zo'n 10watt totaal: https://ziggo.gebruikers....thread.php?thread_id=2784.

Dus ik gok dat het totale extra verbruik meer rond de 5watt zal liggen als het wat drukker is en nog minder in idle. Dat is het het zeker wel waard.
Daarom schreef ik ook "Hoeveel verbruikt dat dan extra?"

De Wifi gaat immers inderdaad uit. Vandaar dat ik enkel iets van 10W schatte.

Maar kan ook minder zijn. Mijn punt was dan ook dat het erg weinig was en dus een onzinnig argument.

Als je daar bang voor bent, kun je meer besparen door de router/modem uit te zetten als je van huis bent. Meeste mensen echter doen dat niet.
Ik denk dat 10W daarom nog vrij optimistisch is eerlijk gezegd. Ik zal het verbruik van die van mij even opsnorren maar ik denk dat dit in totaal ongeveer op 10 uitkomt.
Maar als je dit bij ziggo wil doen moet de ubee in bridge modus.
Nee hoor.
De mijne staat niet in bridge modus en ik heb 6 extra routers in mijn huis in gebruik als WIFI accesspoints.
Het simpelste is de LAN poorten gebruiken, maar WAN is ook geen probleem, NAT over NAT gaat ook goed, ook inkomend verkeer voor web en mailserver.
Nou nou. ADSL? Een steeds groter deel van Nederland kan (Bonded)(Vectoring) VDSL waardoor je 100Mbit down met 30Mbit kan krijgen
Nja VDSL dan indien je geluk hebt ook goed, kan ook glasvezel of 4G zeggen mja.. ADSL / KABEL ligt bijna 100% bij jou thuis.
Een eigen router kopen met daarbij een POE switch en twee Wifi Access points kopen heeft mijn WiFi problemen in huis helemaal verholpen. Ik heb nu WiFi access in het hele huis en daarnaast nu de mogelijkheid voor twee verschillende WiFi SSID's waarbij het "gast" netwerk via een aparte VLAN alleen internet access heeft en niet o.a. de NAS kan benaderen. Netwerk performance is nu ook verbeterd sinds de UBEE router niet meer de pakketjes in het LAN hoeft te routeren.
Ik kwam er bij die van mij achter dat het signaal een stuk beter werd als ik dat Ziggo signaal welke Ziggo klanten kunnen gebruiken uitschakelde.
Waar en hoe kan dit uitgeschakeld worden? Ik heb sindsdien problemen gekregen ..dit kan helpen.
Op de Ziggo site inloggen en daar WIFI hotspots uitzetten.

Het Ziggo hotspot signaal en je prive signaal zitten op hetzelfde kanaal (lekker handig) waardoor ze elkaar zitten te storen. Zodra ik de hotspot functie uitgezet had werd mijn prive signaal een stuk sterker.

Nadeel is dat jij dan geen gebruik meer kunt maken van andere Ziggo hotspots. Maar laten we eerlijk zijn, het is dusdanig slecht dat je bijna bij mensen in de voortuin moet staan.
Gevonden. Het is meteen stabieler. Nu even zien hoe dit gaat de komende tijd. Thanks
Geweldig zal het waarschijnlijk nooit worden, aangezien het modem meestal op een slechte plek staat (waar de kabel de woning binnen komt).
Maar het zal wel beter zijn, anders misschien een extra router eraan hangen of wifi repeaters.
Goed verhaal. Je hebt zelf geen experiabox maar toch weet je dat ie drama is? Van anderen gehoord zeker? Als je iets hoort over een bepaald modem van welke provider dan ook, dan zal dit 99% negatief zijn. En oh ja, de xperiabox v10 van KPN is veel, veel, veel beter dan het technicolor, ubee en/of cisco modem van Ziggo/UPC.
Projectie. Je legt conclusies die je niet kunt trekken. Vervolgens draai je het om om je ongenoegen te uiten.
Draai ik het om? Ik heb zelf voor zowel Ziggo, als UPC, en ook KPN gewerkt. Ik weet dus waar ik over praat.
Ergens voor werken is een breed begrip.

1. Ik kan de xperia vóór ziggo hebben gehad.
2. Ik kan buren hebben die het hebben of familie/vrienden
3. Ik kan iemand kennen die voor kpn werkt op een technische afdeling.

Maar ik ga er verder niet meer op in. Ik geef alleen een tip mee dat je uit 2 regels tekst geen conclusies uit de lucht moet trekken.
Je probeert iets recht te lullen, wat krom is.

1. Je hebt op dit moment geen xperiabox dus kan je in jouw huidige situatie hier niet over oordelen. Oude ervaringen zijn geen garantie voor de toekomst.
2. Je kan inderdaad buren, familie, vrienden etc. hebben die wel zon ding hebben. Als ze een V10 hebben staan, en het zou niet goed werken, hebben ze een ander probleem dan de box zelf.
3. Als je iemand kent die voor KPN werkt op een technische afdeling (mooi vaag omschreven trouwens, "een technische afdeling" is wel een heel breed begrip) en hij aangeeft dat zon V10 nog steeds slechter is als een Ziggo Wifi modem, dan zit ie denk ik niet op zn plek ;).

Ik kan na jaren ervaring in t vak (praktijkervaring dus, geen via via verhalen of vage kennissen) zeggen dat inderdaad de oude xperiaboxen (<V9) net zo slecht waren als de Ziggo wifi modems. Echter is de V10 veel en veel beter dan zijn voorgangers, en ook veel beter dan de Ziggo Wifi modems. En ik praat dan over feiten, niet over meningen van anderen.
Ok dat maakt het wat interessanter. Ik lees hier vele goede berichten over v10 :)
Je moet er rekening mee houden dat ze vanaf de v6 een 150n wifi module gebruikte. Vanaf de v8 werd dit 300n. Nu bij de V10 is dit een dual band ac. 450n op de 2.4 band en 1300ac op de 5 band. Is nogal een wezenlijk verschil. Bovendien zijn ze van leverancier veranderd.
Ik heb hier een maand kpn gehad en de v10 maar kpn is in mijn beleving dus echt ruk.

Internet werkt de meeste tijd niet of half .kon amper tv kijken.en na
Verschilden pvr boxen en monteurs gehad en tot 2 keer ern nieuwe glasvezel kabel te hebben gehad in amper 30 dagen ben ik snel weg gegaan .dat trouwens met veel moeite en hulp van een jurist
Onkundigheid van monteurs en ander personeel is helaas niet te voorkomen. Jij hebt problemen met KPN, de volgende met Ziggo en de ander weer met Vodafone. Als ik jouw verhaal hoor lag dit niet aan de V10 maar aan een slecht glasvezel kabel of een waardeloze POP.
Experia Box doet het hier prima hoor op zowel 2,4 als 5
Met de V10 is het inderdaad geen probleem hoor!
Ja de Experia is ook echt een experience. Om de paar dagen valt internet/bellen/tv weg. De lampjes gaan dan ook gewoon uit. dus herstarten.. 2de modem al.. Omdat Ziggo en Xs4all hier niet beschikbaar is.. zit je vast.. Geen idee hoe je een eigen modem zal moet configureren.
Gewoon nogmaals om laten ruilen, nu voor de beduidend betere V10...
FF gekeken en ik heb de V8.. zal Maandag weer eens ff bellen..
Gewoon mee naar de winkel lopen, voeding mee nemen en klaar.
Xs4all is toch gewoon overal te krijgen waar je ook kpn kan krijgen? Als je bij kpn echt problemen hebt met de experiabox en je hebt nog een oudere versie (v7, v8 of v9) dan loont het misschien om even langs een kpn xl winkel te rijden en hem te ruilen voor een v10 die als leuke extra ook wifi op 5ghz doet.

Voor mij was de v10 de oplossing in elk geval.
Wat praat jij? XS4all zit gewoon op de KPN lijn.
Ow nou sorry, dat wist ik niet...
Xs4all is zelfs van kpn
krijg je zeker ook zon experia? pfff
Anoniem: 100047
@CMSTRR25 maart 2016 17:34
Nou, ik dacht ook dat die Experia boxen dramagevallen waren, maar hier valt het reuze mee. Ik heb hier een Experia box V8 draaien op Telfort glasvezel die drie maanden geleden voor het laatst een herstart heeft gehad. Geen enkel probleem te vinden op dat ding.
Mwah. Een aantal jaar geleden zaten we bij KPN. Eén en al DRAMA. Nu een aantal jaar later, verhuisd en geen Ziggo leverbaar, terug bij KPN. Guess what? Er is zoveel veranderd, in goede zin. Ik ben positief verrast over het modem, de Xperiabox V10. Prima ding opzich en wifi is vrij goed te noemen.
Ik kan je vertellen dat ik er ook zo over nadacht. Totdat ik eens de stap heb genomen om naar KPN over te stappen. Ik heb er nog seconde spijt van gehad. De nieuwe experiabox is echt een stuk fijner, en de iTV ontvangers werken ook lekker.
De nieuwe Experiabox (V10) zendt dualband uit en werkt anders als een zonnetje. Wellicht inmiddels dus het overwegen waard...
Ik weet dat de xperia box van KPN net zo drama is, anders was ik ALLANG weggegaan.
KPN is natuurlijk niet het enige alternatief. Bij bijvoorbeeld Xs4all (KPN-dochter) krijg je een FritzBox en daar is niks mis mee. Integendeel.

Overigens: waarom doen tweakerts eigenlijk moeilijk over wifi-in-een-modem? Als het modem je wta dat betreft niet bevalt ga je toch voor een andere wifi-oplossing via je switch/router?

[Reactie gewijzigd door Termin8r op 25 maart 2016 18:58]

Ik heb eigenlijk helemaal geen problemen met mijn Experia box v8 van Telfort. Xiomi miwifi mini voor 5GHz en gaan! :)
Dat heb ik ook met de Ubee gehad. Wel vol Wi-Fi signaal, maar geen internet.
Heb mij jaren geërgerd aan de standaard Cisco van UPC. Dacht dat dat nou eenmaal het max haalbare was. Uiteindelijk een half jaar geleden een goede router gekocht en de UPC-modem in bridge. Een verademing!
Drama? Vroeger altijd aparte WiFi router gehad. Sinds de nieuwe generatie werkt het super. Op 500 Mbit glas:)
Dat laatste (de opmerking over de Experiabox) is waar. Ik heb werkelijk maanden gezeurd bij Telfort over versie 8 die ook op willekeurige momenten zijn draadloze internet verbinding verloor. Nooit opgelost, ik heb van ellende gewoon een FritzBox aangeschaft (en sindsdien: geen enkel probleem meer). Bij Ziggo hebben ze gelukkig in elk geval óók goed werkende modems in gebruik. Wel vervelend als ze ook op dit vlak KPN strapatsen gaan krijgen.
KPN Experiabox 9 doet het prima maar die heeft geen 5ghz jij bedoelt de 10? want die wilde ik graag,

Ziggo legt het probleem vaker bij de klant als "wifi" wel werkt.... ik ben om die reden weggegaan. Was altijd mijn schuld. Ondanks top kabels, nieuwste spullen... nee meneer; Bij ons doet het allemaal prima.
V9 gewoon even omwisselen bij de KPNWinkel
Dat kan vanaf 1 april niet meer. De KPN Winkels gaan stoppen met omruilingen van STB's en Experia Boxes
Alle omruilingen dienen via de klantenservice te gaan

[Reactie gewijzigd door mad-dog op 25 maart 2016 21:37]

Damn, da's handig om te weten! Moet nog zelf een paar STBs omruilen. Dan maar nog even snel doen.

Ik neem aan dat via de klantenservice het dan nog steeds kan zonder opgave van een bijzondere reden (e.g. apparaat is stuk).

Weet jij toevallig waarom ze met het omruilen in de winkel mee gaan stoppen?

Edit: en kan je ook een bron vermelden? Ik kan het nergens op 't web terug lezen (niet dat ik je niet geloof).

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 26 maart 2016 02:45]

Sinds de V10 stroomde de hardware de deuren uit, daar iedereen z'n Experiabox wou omwisselen. Waarschijnlijk wordt daarom gestopt hiermee, maar k ben wel benieuwd waard deze info vandaan komt
Ben zelf werkzaam bij KPN, interne mail..
Kosten van KPN liepen op tot honderdduizenden euro's in de week, lijkt me een valide reden om er mee te stoppen :P

[Reactie gewijzigd door mad-dog op 26 maart 2016 17:01]

Dat is een manier om de kosten te drukken. De andere methode is om klanten simpelweg het gemakkelijk te maken om eigen hardware aan te sluiten.
Voor iTV werkt KPN daar aan (althans, als een bericht uit eind 2014 nog steeds klopt).
Dan alleen nog het volledig uitfaseren van de Experiabox. ;)
Misschien moet je KPN toch eens heroverwegen. De Experiabox v10 werkt zowel in de 2.4 als 5ghz band meer dan prima. Dual band ook trouwens
Dan heb je waarschijnlijk nog nooit de V10 gebruikt. Die kan zowel 2,4 als 5GHz tegelijkertijd aan en dat werkt behoorlijk goed. Ook heb je (eindelijk) weer mogelijkheden om zelf de DHCP en andere standaard zaken aan te passen.
Ziggo
--------

ziggo heeft de kissen niet, gelukkig na overname upc is dat iets beter geworden.
maar het blijft ................. storingen op de website aangeven echt niet.

ziggo leverd altijd slechte en verouderde modems.
waarom je ziggo modem op brige zetten en een 2de routen op het stroom ??

lijkt me dubbel op.

sterker nog bij ons hangt het modum buiten vonden ze makkelijk aansluiten ^^
wij geen wifi berijk zelf geen 3 meter.

mediabox ook bagger verslapt het signaal te erg.

ziggo = bagger
al maak ik er ook gebruik van maar das onmacht er is hier geen ander.
tenzij je ech dik wil betalen via 4g of zo.

ziggo kan het bij mji nooit meer goed doen.
zodra ik hum moet uitleggen hoe het werkt komt het nooit meer goed !!!!!!!

"sorry daar hebben we geen verstand van" hoor ik ze nog zeggen ^^
en nee het was een lastige rekensom of zo.

gewoon een vraagje over hun eigen dienst.

ZIGGO BAGGER !
mediabox bagger = bagger |:(
wifi / modems = bagger 8)7
klantenservice = bagger / matig :+

echt lopende band werk :(
Mijn Cisco modem doet het ook , dus dat klopt inderdaad niet helemaal.
De mijne ook, die op kantoor ook (beide cisco). Je kunt blijven herstellen naar fabrieksinstellingen om het simpel en goedkoop proberen te houden maar als je bezig moet met tijdklokken die iedere nacht je modem resetten.
Inmiddels maar gewoon mid range wifi accespoints neer gezet. Nooit meer problemen.
Dit heb ik ook gehad met mijn Cisco-modem.
De oplossing bij mij was het uitschakelen van IPv6, dit is Ziggo langzaam aan het uitrollen en was bij mij toen net geactiveerd.

Sindsdien probleemloos!
Bedankt voor het meedenken, helaas is ipv6 hier nog niet actief.
We waren de eerste die upc tv signaal op de ziggo lijn kregen, misschien dat daarom ipv6 hier later komt (geen 2x proeftuin).
Anoniem: 126717
@melvinnie25 maart 2016 17:10
Nou, doet.... Op 5 Ghz krijg ik 3 steepjes verbinding op 4 meter afstand en die valt na een paar seconden al weg. De 2.4 Ghz is wat beter maar ook die valt regelmatig weg.
Ik heb een Fritzbox 7340 (alleen 2.4 Ghz) staan voor WiFi voor de mobiele apparaten. De computers, printer, Nassen etc zijn allemaal bedraad.
En ook het Cisco modemrouter moet je eens in de zoveel tijd rebooten omdat 2,4Ghz wifi niet meer werkt (en 5ghz nog als een zonnetje)...
Daarom staat er "een van de weinige".
De Ubee is dus een andere die het ook kan, alhoewel 2.4 Ghz met een Ubee ook traag is.
Uhm als het goed is kan de ubee en technicolor alleen op 2,4 of alleen op 5 niet en en., meeste cisco's ook.
Er zijn verschillende modellen Ubee. Ik heb laatst een nieuwe geïnstalleerd en krijg tegelijk 2.4 en 5Ghz, plus de Ziggo SSID op volgens mij beide banden.
Er zijn verschillende modellen Ubee. Ik heb laatst een nieuwe geïnstalleerd en krijg tegelijk 2.4 en 5Ghz, plus de Ziggo SSID op volgens mij beide banden.
Yup die heb ik ook. Ik heb hem alleen in bridge laten zetten en er een veel betere router achter gezet, omdat ik bij lange na de snelheid van mijn abonnement niet kon halen met dat ding in routing mode (ook niet bedraad op goede, doorgepeilde kabel) en de WiFi ontvangst op zowel 2.4 als 5 Ghz op z'n zachtst gezegd een lachtertje was.

Man oh man, wat een pleuris-apparaten toch tegenwoordig...
nvm giga fout van mij! :D

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 25 maart 2016 17:30]

De Ubee die wij hier hebben doet geen 2.4 en 5Ghz tegelijk , Of , Of :P
(het valt wel weg net als elke andere modem die ziggo levert)
Mijn Ubee doet beide tegelijkertijd, maar het ligt idd aan het type... de gene die ik heb is de: EVW321B
Mijn ubee heeft ook beide frequenties. En ook de 'wegvallen feature', hoewel dit op 5ghz vaker is dan op 2.4
Zet hem op een wat koelere plaats, of plaats er latjes onder zodat er ook goed verse lucht bij de onderkant kan komen, hij word snel te warm als hij flink in gebruik is, vooral op 5GHz.
Volgens mij draai ik hier ook beide frequenties op het Ubee modem. Ik heb overigens ook al langere tijd het probleem dat de wifi-verbinding enorm slecht is.
Cisco

EPC 3925 single band N
EPC 3928 dual band N

ubee

EVW320B single band N
EVW321B dual band N

en dus deze technicolor dual band AC

Verder zijn er nog wat oude ubee/cisco/motorola/arris/SA modems in omloop maar allemaal zonder wifi
Ubee Evw321b doet dit ook, bij ubee evw320b of evw3200 is het of of, dus of 2.4 of 5.7 GHz
Het is niet per se de enige maar wel 1 van de weinige. Ik heb de Cisco EPC3925 en die heeft helaas ook enkel 2.4 óf 5 Ghz. De nieuwere Cisco heeft wel dual band. Maar ik heb zelf de WiFi uitstaan op de router, en een losse Access Point (Archer C7V2) aangezet, dat werkt perfect.
De horizon box kan ook gewoon beide frequenties tegelijkertijd aan
Heb mijn tc7210 na 3 weken gebruik in bridge mode gezet en er een asus rt ac87u avhter gehangen. Alle problemen weg. Met die belabberde analyses van de sd van ziggo kun je toch niks bereiken.
Bij mij zelfde verhaal. Heb zelf een Cisco modem/router van ziggo, 1 jaartje oud. Die kan het ook.

2,4 Ghz wifi is stabiel (2 kamers verderop) maar zo langzaam dat het onbruikbaar is.
5 Ghz wifi is snel maar valt vaak weg (5 Ghz wifi is minder penetrerend dan 2,4 ghz maar alsnog veel te zwak)

Mijn oplossing is 1 kant van mijn kastje met aluminium folie bedekken :+ en de wifi een vaste frequentie met de minste inteferentie geven ipv automatisch (kan je instellen als je inlogt op je kastje)


Ik kan niet eens mijn mooie nieuwe metalen telefoon case gebruiken omdat ik anders helemaal geen wifi opvang :| Op werk (waar sterkere wifi is) zijn er geen problemen..

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 749507 op 25 maart 2016 21:08]

Tegelijkertijd? Mijn Technicolor modem kan slechts een signaal tegelijkertijd: of 2.4Ghz, of 5Ghz.
een van de weinige modellen.
Niet? Of anders: ook?
edit:
...

[Reactie gewijzigd door MrBreaker op 25 maart 2016 17:36]

Ik heb ook de Ubee moden van Ziggo. En hier gebeurt het ook.
Lees eens goed wat je Quote... staat "een van de weinige" niet de enigste...
Er staat "een van de weinige", niet "de enige" ;)
[...]


Hoe doet mijn Ubee modem van Ziggo dit dan?
Jij moet je eens verdiepen in het verschil tussen "een van de weinige modellen" en "het enige model".
Een van de weinigen, dus niet de enige
hoi ik heb een ubee evw321b maar ik heb het zelfde probleem
Dan ben ik dus niet de enige. Ik ervaar dit al een aantal weken via mijn Ubee modem van Ziggo. Kon al geen oorzaak vinden...
Preciess,hier hetzelfde probleem met de cisco modem van Ziggo.
hier thuis hadden we precies hetzelfde met de EPC3928AD. uiteindelijk na de helpdesk te hebben gebeld(waarna je uiteraard nog geen stap verder was) iemand laten komen van ziggo zelf en die zei dat hij niet wist wat er mis was. dus we kregen maar een nieuwe router, de TC7210 die hetzelfde doet 8)7
Anoniem: 47604
@Hardred26 maart 2016 00:55
Dan ligt het dus niet aan de verschillende modems, maar aan je omgeving. Demping of verstoring van het signaal.

Wil je het zeker weten dan zet je de TC7210 in Bridge modus en sluit je een router aan. Valt deze ook uit, dan ligt het volledig bij jou thuis.
bedankt, ik zal het eens proberen!
Ik behoor zelf tot de groep met het technicolor wifi probleem.
Bedraad werkt alles prima, maar wifi is de laatste weken een drama.
Meestal werkt de 2,4Ghz niet en de 5Ghz wel, echter komt het ook geregeld voor dat ze beiden niet werken. Modem resettem of inloggen op modem en een willekeurige wifi instellingen aanpassen (bijv kanaal) en het werkt weer. Je wordt er een beetje gek van om dit iedere dag te doen.

Ik had als een van de allereerste dit modem al, toen het nog in de testfase zat. Het testen zou van slechts korte tijd zijn, maar dat heeft bij mij vele maanden geduurd voordat alle problemen opgelost waren (met name veel problemen met wegvallen geluid tijdens het bellen)

Het modem werkt hierna uitstekend, tot enkele weken geleden. :(
Controleer op welk kanaal je wifi staat, na de activatie van 5 ghz hadden mijn buren problemen met wifi, toen ik het controleerde via Inssider 3 viel mij op dat alle ziggo modems die in mijn omgeving zitten op kanaal 11 draaiden.
De informatie over hoe je instellingen kunt veranderen in het modem wordt best wel duidelijk uitgelegd op de help gedeelte van de ziggo website.
Goed punt!

Heb ik al geprobeerd, maar zonder resultaat.
Grappig punt is wel dat zodra je het kanaal wijzigt van auto naar een zelfgekozen nummer, de modem zelf een ander kanaal kiest als hij dat wil.
Ik heb mijn modem ingesteld op kanaal 6 en de modem heeft em nu ingesteld op kanaal 11.

Probleem komt dus blijkbaar door een rotte firmware op het modem.
Weet uit het verleden dat firmware updates voor dit moment altijd wel paar weken duren...

[Reactie gewijzigd door Gabriel_Knight op 25 maart 2016 23:24]

Hopen dus dat ziggo snel een fix uitbrengt mits het opgelost kan worden met firmware.
vind je het gek als 200 apparaten in het zelfde frequentie gebied lopen te zenden, net als in de natuur "de sterkste overleeft" :+
Dan zijn die modems van online.nl toch het zwakste.
Klopt. Internet en telefoon vielen gewoon compleet weg om het halfuur.
Overgestapt naar ziggo en nu dit probleem. Toch maar eigen router kopen denk ik -_-
Ik koop al jaren eigen routers, het is een investering maar het scheelt zoveel ergernisssen.
Investering, je kan geweldige routers kopen op marktplaats of hier voor 30 eurotjes :)
dan blijft het alsnog een investering :+
Voor het geld dat ik voor online betaal ben ik wel tevreden over de kwaliteit geleverde dienst (ben we bewust van dat locatie een grote rol speelt).

Die huawei router isinderdaad ontzettend bagger, dat klopt, maar ook hier geldt, in combinatie met de TP Link Archer C5 heb ik een zeer stabiele verbinding.
Anoniem: 372172
@WokeBroke25 maart 2016 17:49
Ik heb een modem van online.nl en geheel geen problemen .Al 2 jaar werkt alles top.
Ik had een thomson modem van online, in een flat. Dan wordt je WiFi soms helemaal weg gedrukt.

Maar ja met adsl kan je toch nog steeds zelf een modem kopen?
Anoniem: 372172
@WokeBroke25 maart 2016 18:33
Ik ben juist toentertijd van Ziggo afgestapt door de vele storingen. Heb nu van Online.nl een ZyXEL modem en die werkt perfect :)
Je krijgt een 0 terwijl je tot nu toe het meest informatieve meld vergeleken de rest.
Nu weet ik echter niet of het hier om een firmware fout gaat ( in mijn omgeving 0 klachten gehad ), of dat het inderdaad gewoon de drukte is.
Hoe meer 2,4ghz apparaten hoe meer storingen ( logische voor jou en mij ). Beperkt aantal kanalen beschikbaar dus daar kan je ook niet al te veel mee spelen..

Kunnen de boeren wel het traagste internet hebben, ze zullen vast en zeker de beste wifi verbinding hebben :D
Kunnen de boeren wel het traagste internet hebben, ze zullen vast en zeker de beste wifi verbinding hebben
Juist in het oosten van het land heb je veel glasvezel. De steden in de Randstad juist weer niet.
hij doelde er meer op dat er in "het oosten" niet zoveel wifi punten zijn, als ik de antenne even buiten de voordeur hang zie ik 3 netwerken, doe ik dat op een flatje in utrecht op 2 hoog dan zie ik er welgeteld 18 tot soms over de 25. Dat met maar 11 kanalen, en je zal dus zien dat ze elkaar uit de weg gaan duwen, en dan geld gewoon degene met het sterkste signaal overwint. Probleem bij wifi is dat het een 2 weg is, dus erg veel "ruis" van andere apparaten die met andere AP's verbonden zijn op hetzelfde kanaal als jouw apparaat, dat verklaart de onstabiele verbindingen met veel packet loss, immers komen de packets gewoon nooit aan bij het Accespoint/Router
Je hebt in de praktijk met 2,4 GHz maar 3 bruikbare kanalen; 1, 6, en 11. De rest zorgt alleen maar voor ruis bij een van deze 3 kanalen, en dient men niet te gebruiken. In een flat heb je niet veel bereik nodig, dus het wegdrukken hoeft niet altijd een probleem te zijn.. Eventueel gebruik je een repeater, of je koopt een AP die wel 5 GHz kan want dat is uitermate geschikt voor een flat.

Disclaimer: ik woon zelf in een flat, en gebruik 2,4 GHz. Nooit ergens last van.
ben de enige in de buurt met zon ding; en kan dit verhaal bevestigen. de 5 is prima stabiel, maar die van de 2.4 is wisselend
workaround; indien je zon horizon-box hebt, het verkeer rerouten en die vervolgens als AP gebruiken ipv het modem waarvan netwerk niet stabiel is.
Niet alleen dat, alle ziggo modems draaien op kanaal 11 in mijn omgeving.
Volgens mij is dit modem niet de enige die daar last van heeft?

Zowel mijn ouders als ik hebben een ander modem van Ziggo (beiden de Ubee EVW3200), die heeft dit euvel ook. De eerste 5-7 dagen ofzo werkt Wifi prima (snel en stabiel), maar daarna kan hij opeens geen verbinding meer maken. Zet je het modem uit en weer aan, dan doet hij het weer gewoon prima (voor een paar dagen)...
Dit dus.

Ziggo ontkent dat het een structureel probleem is. Dat blijkt hier wel...
Dit dus.

Ziggo ontkent dat het een structureel probleem is. Dat blijkt hier wel...
Tuurlijk is het een structureel probleem. Het feit dat het een paar dagen goed werkt en dan een reset nodig heeft om weer op nieuw verbinding te kunnen krijgen is gewoon indicatief voor een geheugen-lek. Dat ding loopt gewoon vol totdat het zichzelf de nek omdraait.
Dat weet jij en dat weet ik. Waarschijnlijk met ons nog vele andere gebruikers. Maar Ziggo doet er dus helemaal niets aan.
Dat weet jij en dat weet ik. Waarschijnlijk met ons nog vele andere gebruikers. Maar Ziggo doet er dus helemaal niets aan.
Voor de modem zit in de maandelijkse abonnementskosten een huursom verwerkt en als Ziggo apparatuur verhuurt en daar kosten voor rekent, dan moet die apparatuur ook gewoon conform zijn.

Dus als je zo'n claim betr. een structureel probleem echt hard kunt maken met hard bewijs, dan zou je in principe die huursom terug kunnen proberen te claimen.

Maar ja; natuurlijk niemand die dat ooit kan of wil gaan proberen. Gewoonweg de moeite niet waard. Maar totdat iemand dat doet zullen Ziggo en andere aanbieders gewoon doorgaan met low-budget troep te verstrekken, omdat ze immers weten dat ze bij het gros van de mensen er mee weg komen en toch niemand er iets aan gaat proberen te doen.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 27 maart 2016 12:29]

Same here. Ik ga ook maar een eigen router ertussen plaatsen...
^ Dit dus

Ik heb nog nooit een Ziggo modem meegemaakt dat geen problemen heeft met de wifi, niet bij mijzelf, maar ook bijvoorbeeld bij mijn vriendin en bij collega's altijd problemen met de Ziggo routers gehad. Hoe meer andere Wifi netwerken van Ziggo routers er bij je in de buurt zijn, hoe instabieler de verbinding zo lijkt het. Bij mijn vriendin werkte het allemaal redelijk ok in het begin, maar op den duur kreeg ze steeds meer problemen met wegvallende verbindingen, in de tussentijd waren er zeker een stuk of 6 andere Ziggo Wifi netwerken van buren bijgekomen.

Uiteindelijk is de oplossing altijd om de wifi van het modem gewoon helemaal uit te schakelen en zelf een router te kopen. Ziggo zelf gaat je niet helpen die zeggen stomweg dat de 'Wifi functie een extra'tje is waar je niet apart voor hebt betaald, en ze er dus ook geen support op leveren'. De support die ze nog net wel willen leveren is 'zet het modem eens aan en uit' en daar houdt het wel bij op...
De TC7200 die fusiepartner UPC aan klanten uitleverde, heeft het probleem niet, omdat die niet het gebruik van twee wifi-netwerken tegelijk ondersteunt.
Mij is verteld dat deze dat hardwarematig wel ondersteund, alleen de firmware van UPC niet.
Ik kan me vergissen (hier hotspot icm TC7200 uitgeschakeld), maar ik meen te herrineren dat zodra je eigen WLAN op 5Ghz staat, er nog altijd zo'n Ziggo hotspot word uitgezonden op 2.4Ghz.
Zelfde modem hier, en dat bedacht ik me dus ook, heb de hotspots ook uitgeschakeld, maar als hij deze wel tegelijkertijd kan uitzenden lijkt me dat dus geen hardwarematige maar softwarematige beperking.
Mijn Cisco cisco epc3925 router doet dit ook al sinds enige tijd. :(
ik heb er drie gehad in een paar maanden tijd .kijk naar mijn oplossing
En waar vind ik die oplossing?:)
(Via mijn telefoon, excuses voor mogelijke spelling)

Ik heb deze modem ook thuis staan en enorm veel ellende mee gehad. Als hij op ipv6 staat krijg je na een paar dagen nog maar 10mbit throughput, dit is aan te passen door hem terug te zetten op ipv4. Dan krijg je trouwens meteen de fix voor de wegvallende wifi mee.. Sinds de nieuwe firmware heb ik daar geen last meer van. Dus een tip voor de mensen die er last van hebben.

Verder is deze modem ook extreem belabberd qua bereik. Ik woon in een appartement van 65m2 met flinterdunne muren en op 5ghz haalt de modem niet eens de keuken. Op 2.4ghz haalt hij net de woonkamer. Uiteindelijk opgelost dmv nieuwe apparatuur omdat Ziggo er uiteraard niks aan doet.

Niet om volledig te bashen op Ziggo hoor. We krijgen allemaal per 1 april gratis sneller internet. Voor woningen waar glasvezel niet mogelijk is is Ziggo absoluut de beste prijs/kwaliteit en prijs/snelheid. Helpdesk helpt ook goed en denkt ook goed mee, ook technisch bekwaam.. Als ze alleen nou die belabberde apparatuur zouden vervangen! Of het iig mogelijk maken om een eigen router aan te sluiten. Want op bridge werkt die technicolor ook voor geen meter.
Verder is deze modem ook extreem belabberd qua bereik. Ik woon in een appartement van 65m2 met flinterdunne muren en op 5ghz haalt de modem niet eens de keuken. Op 2.4ghz haalt hij net de woonkamer. Uiteindelijk opgelost dmv nieuwe apparatuur omdat Ziggo er uiteraard niks aan doet.
Ziggo's apparatuur is inderdaad aardig ruk wat betreft zendbereik, maar in dit geval speelt er wss. ook nog een ander probleem: die 'flinterdunne' binnenmuren in appartementen zijn vaak metal-stud. Je weet wel; gipsplaten op een metalen frame?

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 25 maart 2016 21:14]

Ik snap wat je bedoelt. Hier echter geen metalen frame. Andere router en ik heb zelfs op 5ghz maximaal bereik op de slaapkamer. Ligt écht aan de apparatuur van ziggo. Maargoed, zoals eerder omschreven is dat en de verschrikkelijke firmware uitrollen het enige wat ik te klagen heb over Ziggo. Dit soort issues, zoals wegvallende WiFi, moeten écht al in tests vóór de uitrol naar boven komen.
Ik snap wat je bedoelt. Hier echter geen metalen frame. Andere router en ik heb zelfs op 5ghz maximaal bereik op de slaapkamer. Ligt écht aan de apparatuur van ziggo.
Oh; je hebt helemaal gelijk. Die apparatuur is ook echt ruk. Ik bedoelde alleen te zeggen dat je met bijv. metal-stud muren veel eerder gaat merken hoe ruk dan met bijv. gasblok.

Betere apparatuur met beter zendbereik is dan idd. de oplossing.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 25 maart 2016 21:15]

Nou maar hopen dat er snel een update komt. Ik heb mijn ziggo modem altijd in bridge staan en daar achter staat een asus router die loopt als een zonnetje. Trouwens ook het wifi ac point die je bij ziggo kan kopen kan je firmwaren naar een volwaardige router :+
Anoniem: 63975
@mutsje25 maart 2016 18:38
firmwaren? je bedoelt zeker flashen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63975 op 25 maart 2016 18:38]

als je maar begrijpt wat ik bedoel
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee