Ziggo gaat prijzen van deel van zijn abonnementen verhogen met 2 euro per maand

Ziggo verhoogt per 1 juli de prijzen van een deel van zijn bundels. Gemiddeld bedraagt de prijsverhoging 1,65 euro per maand. Voor de meeste abonnementen is de prijsverhoging 2 euro per maand.

De prijsverhoging is onderdeel van een bredere wijziging van prijzen en algemene voorwaarden. Vanaf 1 juli veranderen de kosten van de bundels, verlaagt Ziggo de huur van de Extra Mediabox HDDVR, verhoogt de aanbieder de kosten van gesprekstarieven van vaste telefonie, veranderen de telefonie- en voicemailfuncties en moeten klanten meer betalen voor papieren facturen. Dat meldt Ziggo op zijn forum.

In een toelichting laat Ziggo-woordvoerder Hans den Heijer aan Tweakers weten dat de prijsverhoging gemiddeld 1,65 euro per maand, een stijging van 3,3 procent, bedraagt en dat de meeste mensen, die met een alles-in-een-pakket, maandelijks 2 euro meer moeten betalen voor hun pakket. "De reden is dat het dataverbruik explosief toeneemt, dat vergt investeringen in het netwerk. Daarnaast gaat het om een klein stukje inflatiecorrectie", beargumenteert de woordvoerder. Volgens hem zijn er ook klanten die hetzelfde maandbedrag behouden en gaat een klein deel van de klanten minder betalen.

De details over de wijzigingen van de afzonderlijke pakketten maakt Ziggo op een later moment bekend. De aanbieder gaat klanten per brief en e-mail informeren over hun persoonlijke wijzigingen. De aanpassingen gaan in ieder geval niet gepaard met verhogingen van snelheden, bevestigt Den Heijer.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

07-05-2018 • 12:03

622 Linkedin

Submitter: PeterB84

Reacties (622)

622
561
261
21
1
198
Wijzig sortering
Ik vind de argumentatie bij dit soort berichten altijd interessant. Elk jaar staat er weer bij dat de correctie mede is vanwege de hogere investering in het netwerk o.i.d.

Is dat ook echt zo? en is het niet een keer genoeg voor de consument? Vaak hoor ik van mensen dat ze ook wel genoeg zouden hebben aan een 100/10 (of zelfs liever 50/50 of 100/100 zoals glas) abbo.

In 2011 betaalde we bij ziggo voor alles-in-een plus 48,50 euro (middelste abbo). Inmiddels is dat omhoog gegaan naar 62,50 (middelste huidige abbo). dat is een stijging van bijna 29% in 7 jaar. Pak ik de inflatie cijfers van de laatste 7 jaar erbij dan zien we een cumulatieve inflatie van iets meer dan 11% en als ik zie hoeveel het minimumloon sinds 2011 is gestegen is dan nog geen 10%.
Als ik het goed begrijp gaat het alles in 1 complete zelfs naar 64,50 (weer 3,2% erbij) dat maakt de complete stijging sinds 2011 zelfs 33%

Geld niet alleen voor Ziggo, maar ik zie de koopkracht erop achteruitgaan, zonder dat ik daar iets nuttigs voor terug krijg (de snelheidsverhoging boeit mij persoonlijk vrij weinig was het niet dat ik 4mbit upload te weinig vind).

Aan de andere kant kun je nog steeds een 40/4 abbo krijgen voor 47,50 euro bij Ziggo. Het levert bij mij een dubbel gevoel op. Je zou verwachten dat 7 jaar oude techniek (in dit geval bandbreedte) een heel stuk goedkoper zou moeten zijn, maar in werkelijkheid komt er jaarlijks bovenop de inflatie correctie nog eenzelfde percentage bij voor "investeringscorrectie".

Dan heb ik het nog niet eens over die mediabox XL/horizon box. Dat ding is echt het aller gaarste apparaat wat Ziggo ooit geleverd heeft zelfs nog erger dan de vorige Cisco 8485 die ze leverden.

Ik zeg niet dat het gras aan de andere kant groener is (welke andere kant btw??), maar ik zie in de laatste 7 jaar dat ik met Ziggo te maken heb amper goeie investeringen op plaatsen waar het er wel toe doet. Native 1080p content - fatsoenlijke media boxen - degelijke online content zoals online tv kijken (alhoewel die al wat beter wordt ). In plaats daarvan krijgen we nog meer bandbreedte, brakke apparatuur gebaseerd op een brakke intel puma 6 - "gratis " movies en seriel L als vodavone/ziggo klant (met 0 interessantie content op een brakke mediabox wat niet werk)

Ben ik nou zoveel eisend? Of heeft ziggo verkeerde prioriteiten? :X
Ik vind de argumentatie bij dit soort berichten altijd interessant. Elk jaar staat er weer bij dat de correctie mede is vanwege de hogere investering in het netwerk o.i.d.

Is dat ook echt zo?
Nee. Natuurlijk is dat niet zo.

De echte reden is natuurlijk dat Vodaphone Ziggo nu een monopolie heeft op het snelste internet in bijna heel Nederland. Een monopolist heeft geen enkele reden om de prijs niet te verhogen, zolang de prijs verhoging de omzet vergroot. Je kunt dan als monopolist heel ver gaan voor mensen weglopen.

En dat gaan ze nu en de komende jaren dus doen. Deze prijsverhogingen zullen niet ophouden zolang dat monopolie bestaat (en zolang er door de prijs verhoging niet zoveel klanten weglopen dat de omzet omlaag gaat).
Ik denk 't, jij zegt 't. Ik ben ongeveer in dezelfde tijd klant geworden als jij, en heb met stijgende ergernis de tactiek van Ziggo ervaren: een 'gratis' snelheidsverhoging, en dan een half jaar later een 'inflatiecorrectie'. Ik begon ooit met wat destijds het 'middensegment' was, 100/10, en heb inmiddels 200/20. Dat zou destijds het hoogste abonnement zijn geweest. De tactiek van Ziggo is dus simpelweg je met herhaaldelijke prijsverhogingen en snelheidsverhogingen naar een duurder abonnement duwen. Mijn gevoel zei al dat die inflatiecorrectie quatsch was, en jouw berekening bevestigt dat.

Ook is na 6 jaar mijn media box wel érg traag, maar uit zichzelf zullen ze 'm echt niet vervangen. De stabiliteit van 't ding is nog wel redelijk - al is het niet perfect - wat de enige reden is dat ik een beetje twijfel of ik om een nieuwe wil vragen: met alle slechte verhalen die je hoort, ben ik er niet gerust op.
Ziggo heeft één prioriteit en dat is jouw en mijn beurs.
Ze profiteren flink van het brakke DSL aanbod. Ja, KPN en zo adverteren wel stoer met VDSL en pair bonding en wat voor een moois, maar dat is maar in een beperkt deel van het land beschikbaar. Het langzaamste abo van Ziggo (dat ik heb, 40 mbit) is nog altijd de maximum snelheid die DSL uberhaupt kan halen in mijn straat, en dan heb ik het nog over theoretische snelheden ook. En ik woon nota bene in een straat die in 2013/2014 volledig nieuw opgebouwd is.

Zodra dat geupgrade wordt en ik bv. 100 mbit DSL kan krijgen dan ben ik snel over, want daar kan Ziggo niet mee concurreren qua prijs.
Ziggo heeft één prioriteit en dat is jouw en mijn beurs.

Vreemd hè bij een commercieel bedrijf.
Nee, dat is niet vreemd en niet per se ongewenst.

Wat wel vreemd en ongewenst is dat er geen sprake is van een volledig werkende vrije markt voor vast internet en TV. Echte concurrentie tussen kabel en glas is er ook op veel plaatsen niet, veelal is er de keuze tussen (V/A)DSL en kabel. En op de telefoonlijn/glas heb je vooral aanbod van KPN of dochterondernemingen. Dat is wat er mis is met de (vaste) telecommarkt.

Echt vrije keuze voor consumenten is voorwaarde voor het goed functioneren van een markt en dan zou winst maken gebaseerd zijn op het bedrijf dat het beste product tegen een goede prijs aanbied. Dat is naar mijn mening op deze markt niet het geval. Het is kiezen tussen het minst slechte en een slechter aanbod. Zo wordt winstmaken 'te makelijk' en is dus op deze manier niet wenseljik.
Hou toch op. Keus genoeg op de markt. De keuzes bevallen je niet. Dat is geheel wat anders en niet ter zake doende
Snap het eerlijk ook niet.

We leven in een maatschappij waarbij bedrijven de dienst uit maken. Als dat niet zo was was de kabel infrastructuur, net als bijvoorbeeld electra, gedecentraliseerd en opengesteld voor concurrentie.

Dat is niet zo want de politiek vind het wel best dat men zich laat uitmelken. Ben je het er niet mee eens dan stap je over op iets anders.

Klagen dat het alternatief veel instabieler, lagere snelheid is en maar €5 goedkoper toont dus eigenlijk aan dat Ziggo niet zo slecht is en niet zo duur vergeleken met concurrerend alternatief. Je kunt niet altijd voor een duppie op de eerste rij zitten.

[Reactie gewijzigd door phoenix2149 op 8 mei 2018 07:57]

Het gaat er om dat bedrijven geen/nauwelijks incentive hebben om te innoveren. Er zijn feitelijk maar twee netwerk-aanbieders met (bijna) landelijke dekking. Er is dus nauwelijks ontwikkeling op beide markten xDSL en kabel. Daarom is de aanleg van de concurrerende techniek glasvezel na de overname van Reggefiber door KPN zo goed als gestopt. Het is dat er in buitengebieden nu wel glasvezel wordt aangelegd (mede door ondersteuning van verschillende provinciale overheden) anders zou dat anders zijn. In het verstedelijkt gebied komt er bij bestaande woningen nauwelijks glasvezel bij. Dus beide partijen vinden het wel best op dit moment en naar mijn idee houden ze de schijn op door een klein prijsverschil tussen DSL en kabel. De meeste mensen willen TV en internet. Dus TV kost 30,- pm. en hetzelfde voor internet.
Er is geen keuze genoeg op de markt anders was ik ook al overgestapt. Maar de hoogste snelheid in mijn straat met DSL is 20 mbit down terwijl ziggo 40 mbit is.
Dus ik moet voor 5 euro minder per maand genoegen nemen met de helft van mijn huidige internet snelheid die al z'n limitaties heeft wanneer meerdere mensen er op bezig zijn?

Doe me een lol.
Keuze:
Kabel (Ziggo): 400Mb/40Mb
Adsl: 7Mb/1Mb

Dan kunnen er nog zo veel ADSL keuzes zijn het blijft niet voldoen.
Keuze genoeg? Hier keus tussen Adsl (max 26 Mbps) of Ziggo.
Dat noem ik geen keus.
Glasvezel ligt er alleen voor een paar huurhuizen en bedrijven.
niet on topic, maar het langzaamste abonnement is 25/mbs, dat je voor 12,50 per maand kan afsluiten bij een tv only abonnement.
Ik kan het nergens vinden op de site. Waar staat dat?
Geen idee hoe je er komt maar via google zoeken op ziggo 15,50 https://www.ziggo.nl/aanbiedingen/12-50/
Er is een topic op tweakers Ziggo internet + vast bellen voor €12,50 per maand sinds 2015 (toen was het 10 euro)

Letop, ze hebben de voorwaarden aangepast, als je nu internet of bellen hebt van Ziggo kan je het volgens de voorwaarden niet afsluiten. Ook geldt de combo met Vodafone niet. dat is bij internet vanaf 30 MB/s. Ook kan je het alleen afsluiten met Kabel TV tv abonnement, niet meer met Standaard TV (zoals ik wel heb). Je hebt dan voor € 31,20 20 MB/s, 45 zenders, waarvan 4 HD en ook nog telefonie. Dus lees even goed de voorwaarden.

[Reactie gewijzigd door jeanj op 9 mei 2018 08:23]

Is hun goed recht dat ze daar gebruik van maken, maar het neigt toch wel naar misbruik en daar mag de ACM toch wel eens wat kritischer naar kijken. Het openstellen van de kabel staat al jaren ter discussie en zorgt hopelijk een keer voor een aanbod wat beter bij mij past :)
Het KPN netwerk is ook verplicht opengesteld, en daar is ook een flink bedrag voor neergelegd door investeerders. Zo raar is het dan niet meer.
Opvallend dat ik altijd in juni bel voor een speciale aanbieding. Prijsverhoging is contractbreuk en ze willen graag 80 euro betalende klanten houden dus dat resulteerde bij mij nu al 3 jaar op rij dat ik de eerste 6 maanden maar de helft betaal.
Werkt dat ja?
Ben ook al jaren klant dus heb hopelijk wat krediet opgebouwd als trouwe klant.
Wat zeg je dan als je Ziggo opbelt? Ja die prijsverhoging is contractbreuk dus ik wil opzeggen? Komen ze dan met een aanbod? Of zeg je gelijk dat je korting wil? :)
Je zegt gewoon "We kunnen het kort of lang doen, jullie verhogen de prijs dus ik kan nu onder het contract uit, ik wil minimaal gecompenseerd worden met het aanbod voor nieuwe abbonees" of je gaat verder en je duikt in de prijzen van concurrenten en maakt dan de vergelijking en zeg je dat je overweegt over te stappen. Dit is een lastiger traject want dan komen ze met dingen zoals wij hebben gratis sport ed. Moet je slim weerleggen met ja maar ik heb liever spotify en ik kijk nooit sport. Dat zet ze dan verder op achterstand in een pricing. En dat kun je dan volledig gecompenseerd krijgen over de eerste 6 maanden van je contract. Ze doen geen jaarcorrectie meer maar ze verkorten het naar 6 maanden. Dus je hebt 6 goedkope en 6 dure maanden. Ik heb 1 jaar gehad dat ik echt het overstap traject moest inzetten maar dan zien ze de opzegging en dan bellen ze ineens terug. Maar dan zijn ze nog erger de pineut want dan willen ze je écht behouden. Oh ja en dat HBO pakket krijg je altijd als je belt. voor de moeite van het bellen enzo ;-)

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 8 mei 2018 09:45]

Ik doe dat ook. Ik zou het alleen niet meer teveel roepen hier op Tweakers. Ziggo leest vast wel mee en dan is het straks weer over met het feest. Ik schaf overigens bijna alles aan met korting. Overal zit ruimte op. Zal mijn nick eens aanpassen naar Mr.Discount. }>
Dan stappen we toch gewoon een keer wél over? Uiteindelijk kijken de aandeelhouders naar het verloop en als dat te hoog wordt dan vliegen er weer managers uit. Dat we allemaal moeten leven met beursgenoteerde bedrijven is al erg genoeg. Dat wil niet zeggen dat we inmiddels niet weten hoe die spelletjes werken.
Overstappen word ik niet blij van. Tv van KPN is kwaliteit ruk, internet draait hier al jaren top van Ziggo, heb geen huurboxen nodig want Humaxen doen het nog top, mail overzetten heb ik geen zin in, korting bij Voda is ook top enz enz. Teveel rompslomp.
Goede les voor de volgende keer om gewoon geen provider afhankelijke e-mailadressen te gebruiken :). Overigens is TV kwaliteit van geen enkele provider in NL zo goed als die van Ziggo. Als TV veel waarde voor je heeft en je ervoor wil betalen, dan is Ziggo simpelweg de beste provider. Verder is Ziggo gewoon veel te duur. Het feit dat je bij andere providers inmiddels voor ~35 euro per maand gigabit internet kunt krijgen, zegt natuurlijk genoeg.

[Reactie gewijzigd door geeMc op 7 mei 2018 17:57]

Mailadres is denk ik zo'n 20 jaar oud. Is nog een @home.nl. Toen waren er nog geen clouddiensten en wil overigens mijn mail niet bij Google etc hebben. Privacy en zo. Ik ben ook nog steeds tevreden over Ziggo, al was het voor het UPC tijdperk beter/goedkoper.
35 euro pm gigabit??

noem er eens 3.... die ik hier kan ontvangen kpn ziggo tele 2 vodafone.. welke voor 35 ????
Zoek naar t-mobile thuis en dan kijk naar glasvezel. 36 eu/maand voor 100/100 Mbit/s
geen glasvezel hier ;)

vandaar ;)

70 meter verder wel maar hier dachten ze dat gaan we nie doen
Tja dan samen doen met de buren en gaten boren? :)
Heb ik serieus voorgesteld, maar de buurman zag dat niet zitten. Ook niet handig mocht je ooit ruzie krijgen. Zie ik mezelf bij de Rijdende Rechter. Doe maar niet.
1 advies, niet je abbo wijzigen naar een andere ziggo variant, want je word dan verplicht om hun huurboxen te nemen. Was voor mij de trigger om toch maar eens bij een kpn onderaannemer te kijken.
Ik heb dat vorig jaar ook “heel stoer” geprobeerd. Uiteindelijk werd tijdens het gesprek meer dan duidelijk dat ze controleren op aansluitingen op je postcode.

Toen ik dus dreigde met overstappen vanaf een 400mbit verbinding kwamen ze er al heel snel achter dat ik geen kant op kon. Het is hier namelijk “Trage Adsl” of “snelle kabel”.
Ik kan dit beamen...

|:(
Dan zeg je dat je over gaat stappen naar een 4g abo van bv tmobile }> . toen waren er wel 6 in plaats van 3 maanden mogelijk ....
Ik ga het binnenkort weer proberen. Ik heb hier gelukkige wel opties. Bij mij ligt glas in huis wat nog nooit is gebruikt.
Net geprobeerd als 10 jarige klant. Ik kreeg echter geen korting. Aangeven dat ik aan het rondkijken ben wat er allemaal in de wereld is. Enige wat ze aanboden is een Vodafone abonnement, maar die heb ik al. Ze bieden ook geen 6 maand halve prijs aan. Heb zelf nog nooit gebruik gemaakt van eventuele kortingen.

[Reactie gewijzigd door grote_oever op 7 mei 2018 20:28]

Je kan toch gewoon zeggen dat je opzegt? Als je dat doet kan je na bv een week weer opnieuw jezelf laten aansluiten. Dan krijg je dus de welkomstkorting wél. Dus dat kan je zeggen dat je dat ook gewoon gaat doen en dat je het die week wel uithoudt met mobiele data. Ik weet zeker dat ze dan je abbo omzetten.
Dit werkt helaas niet, enkel geldig als je zes maanden geen klant bent geweest...
Dan blijf je toch 6 maanden geen lid? Ik weet zeker dat je dan je zin krijgt. Die regeltjes zijn er om jou te proberen te ontmoedigen dit voordeel te claimen. Dan moet je bereid zijn ook je ballen te laten zien.

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 7 mei 2018 23:10]

Dan is er ineens een nieuwe bewoner: Mrs. @grote_oever bijvoorbeeld. Nieuw persoon, zelfde adres.
Tegenwoordig doen ze niet al teveel moeite meer, dit doordat men van KPN naar Ziggo gaat en weer terug (en andersom natuurlijk) en dat begint een trend te worden.
De kans is dus groot dat ze zeggen: u heeft gelijk, wanneer dient het contract opgezegd te worden? Dit doordat voorheen opzeggingen via retentie liep, tegenwoordig hoeft dat niet meer (juist vanwege die; ''ik ga weg hoor als ik geen korting krijg'' praktijken en hun weten natuurlijk ook dat de concurrentie net zo goed hun prijzen verhoogd en men dus ook daar zal overstappen).

Dan is het knap lullig als je ineens gaat smeken om een korting :)

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 7 mei 2018 16:59]

tegenwoordig doen ze niet al teveel moeite meer,
Zojuist gebeld. Resultaat:
 • 6 maanden 34,95 ipv 64,95
 • nieuw wifi modem met ac
 • 25 euro korting wanneer wifi booster nodig blijkt te zijn
 • gratis movies en series XL voor 3 maanden ipv movies en series
Lijkt me toch een kleine 200 euro voordeel...

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 31 mei 2018 12:19]

Ligt eraan, wat was je prijs voor de verlenging? Na de korting betaal je dus 65 euro?
Mijn prijs was voor de korting 62,50. Na de 6 maanden betaal ik het nieuwe verhoogde tarief. Maar als ze in die 6 maanden weer verhogen dan hang ik weer aan de bel.
Ik doe dat bij KPN al een paar jaar op rij.
Tarief omhoog? Dan bel ik dat het me te duur wordt.
En dan heb ik weer een aantal maanden half tarief.
Je kunt elk moment Ziggo bellen dat je dezelfde aanbieding wil als nieuwe leden. Is een standaard gebeuren daar. Je moet je dan wel, net als nieuwe klanten, opnieuw een jaar conformeren aan het contract. En dat lijkt me redelijk.
Ik heb twee weken geleden mijn Ziggo abonnement opgezegd voor internet via NLE (NLE regelt de overstap). De volgende dag werd ik gebeld door Ziggo met een aanbod om het eerste half jaar de helft te betalen als ik zou blijven. Niet op ingegaan, maar je kan dat proberen (er is toch een 14 dagen wacht periode).

Vond internet van Ziggo wel goed, maar het is gewoon belachelijk duur (51/maand). Ga nu +- 30 euro betalen voor 100/10 (de helft van Ziggo).

Ze moeten eens kappen met al die extra "gratis" shit zodat de basis prijs goedkoper kan.
Zie ook elk jaar weer op bijna alle diensten "inflatie correctie", maar wordt vervolgens niet altijd in het salaris van de werknemers doorberekend -.-

[Reactie gewijzigd door Meessen op 7 mei 2018 19:53]

Doe ik ook al jaartje of 5/6 (bij upc al).
Werkt altijd, bellen naar afdeling opzeggingen, aangeven dat je er vanaf wilt en overweegt naar kpn gaat.
Voila, korting op pakket en laatste keer krijg ik 6 maanden foxsports erbij :)
Ik had Foxsports echt goed getimed. Precies dit weekend afgelopen.
Bedankt voor de tip! Net geprobeerd en 'works like a charm'!

Vriendelijke medewerker en bijna 50% van de prijs af in het eerste half jaar!

Thanks mate!
Yup zo doe ik het ook al jaren! Werkt altijd.. En als ze moeilijk doen dan zeg ik altijd dat ik dan wil opzeggen en dan meld ik me als nieuwe klant weer aan! Dan zijn ze stil en zeggen nee hoor komt in orde!
Waar vind je precies (in de huidige [algemene] voorwaarden) dat prijsverhoging contractbreuk is?

Ziggo heeft i.i.g. slim/duidelijk(er) in de (algemene) voorwaarden die gelden vanaf 1 juli gezet dat ze prijswijzigingen mogen doorvoeren (Art. 7, lid 3)... (mits op tijd [1mnd] gemeld)
https://www.consumentenbo...koop/prijs/prijsverhoging
in de algemene voorwaarden kan een ondernemer opnemen dat hij binnen 3 maanden na totstandkoming van de overeenkomst de prijs mag verhogen. Daar moet dan wel tegenover staan dat je in dat geval de overeenkomst mag ontbinden.
Aha, dank voor de tip.

Echter:
binnen 3 maanden na totstandkoming van de overeenkomst [...]
Betekent dit dan niet juist dat alleen wanneer het binnen 3 maanden is na totstandkoming van de overeenkomst je mag ontbinden. Dus er staat niet dat het (ook nog na 3 maanden) contractbreuk is?
Ik lees in de algemene voorwaarden van Ziggo zelf:

7.4 Als een wijziging niet aantoonbaar in het voordeel van de Klant is, dan heeft de Klant het recht om het Abonnement kosteloos op te zeggen met ingang van de wijzigingsdatum. Deze opzegging vindt via de Klantenservice plaats en kan uiterlijk tot de wijzigingsdatum worden gedaan.

en

7.5 De volgende wijzigingen gelden niet als een 2. wijziging als bedoeld in dit artikel:
- technische wijzigingen in de Aansluiting die
door Ziggo op aanwijzing van de overheid zijn aangebracht;
- wijzigingen ter uitvoering van een wetswijziging; - Neutrale wijzigingen van een beding; en -
wijzigingen in een Abonnement of Dienst op
verzoek van de Klant. 3.
Tja dat krijg je als je bijna een monopolie hebt toch ? Je kan overstappen naar eenander want er is ook zoveel keuze 8)7 Vrees dat het alleen maar meer wordt, en explosie data gebruik mogen ze wat mijn betreft wel eens nader uitleggen.
Geheel toevallig heeft "een ander" vorige week ook al zijn prijzen verhoogd...
En geheel toevallig doen alle providers dit rond deze tijd. En doet de een iets, dan volgt de ander snel genoeg. Net als ooit de prijsverlagingen elkaar in een rap tempo opvolgden. Maar dan hoor je niemand klagen.
Het grotere verbruik aan data lijkt me nog wel vrij logisch, ik zie overal steeds meer en meer online diensten gebruikt worden, steeds meer mensen steeds meer online zijn. Het lijkt mij niet vreemd dat dit bij de providers ook niet te zien is in het data gebruik.
Ik vind het niet logisch dat je mensen steeds sneller internet verkoopt en dan de prijzen verhoogt omdat er meer data word verbruikt...
Lijkt me nogal logisch dat hoe meer bandbreedte er word afgenomen dat er ook meer bandbreedte word gebruikt?
Eigenlijk hetzelfde als wat de mobile providers jaren geleden deden: iedereen onbeperkt internet slijten "voor weinig" en vervolgens huilie doen dat mensen het internet onbeperkt gebruiken ipv veel te dure voice/sms en dat ze daarom niet genoeg centjes verdienden


edit:spelling

[Reactie gewijzigd door telskamp op 7 mei 2018 13:46]

Dat zegt denk ik vooral iets over jouw inzicht... No offense.
Beiden zijn logisch namelijk. Een hogere bandbreedte op je landlijn leidt niet direct tot een hoger verbruik. Je zit over het algemeen al (ruim) boven het punt waarop YouTube of Netflix de kwaliteit gaat verhogen (100 of 500 Mbps maakt dan niet meer uit) en websites of downloads worden er niet groter van. Het betekent alleen dat je minder snel tegen de limieten aanloopt en minder lang op downloads hoeft te wachten.
De onbeperkt internet was ook logisch en van tevoren perfect te zien hoe het ging lopen. De onbeperkt voor een tientje aansluitingen waren bedoeld om mensen aan het mobiel internet te krijgen. Het was geen huilie toen ze weer van onbeperkt afstapten, dat was gewoon de logische volgende stap. Mensen zijn het nu gewend, de markt is gecreëerd, dan stop je met investeren (gesubsidieerde onbeperkte bundels) en ga je naar een model waar je winst kunt maken.
En sommigen hier vinden winst nog altijd een vies woord, maar het is het bestaansrecht van elk commercieel bedrijf.
Apple mocht al geen winst van je maken want dat lees ik continue in jouw reacties als het over Apple gaat en nu mag Liberty ook al geen geld uitgeven aan dure hobbies. Dat moeten ze toch zelf weten? Of moeten we allemaal terug naar een sociaal stelsel aka CCCP?

Bij mijn weten zijn de prijzen van Ziggo nog steeds marktconform want ieder jaar vergelijk ik de andere ISPs en nog nooit was het interessant genoeg om over te stappen. Zeker niet als je de prijsverhoging gebruikt om weer een nieuw voorstel te krijgen. Dat loont altijd.
Dan moet er wel een keuze zijn..
Ik heb keuze genoeg want ik vergelijk ze ieder jaar en er komt nooit een voordeligere ISP uit dus wat voor keuze bedoel je dan?

Ziggo vs ADSL = no-brainer
Ziggo vs VDSL = even more no brainer
Ziggo vs Glas = komt in de buurt maar glas is duurder in bijna alle gevallen als het om een pakket gaat.

Dus welke keuze heb ik dan nog gemist?
Zal verschillen per regio. Ik ben begin dit jaar overgestapt van Ziggo (Alles-in-een 200/20 Mbit) naar glasvezel (500/500 Mbit) en betaal nu vier euro minder dan voorheen. Pakketten zijn verder vergelijkbaar, heb alleen geen F1 meer maar da keek ik toch al niet meer.
En de ISP was? Want dat trekt uiteraard mijn interesse en gegarandeerd ook anderen hier...
Sorry, beetje laat, dat was Trined. Moet wel actief zijn in je woonplaats natuurlijk.
thx! ... die zitten werkelijk bij mij in de straat lol ;-) maar ik dacht altijd dat dat niks was inderdaad ik kom op 62 euro uit.
hoezo is Ziggo vs VDSL een no-brainer ? afhankelijk van waar je woont (de afstand tot de wijk- of straatkast) kan dat nog best een stabiele verbinding zijn, zeker qua upload loopt VDSL gewoon kilometers voor op de kabel ( heb op dit moment een VDSL 100/30 verbinding bij NLEx incl tv. en Fox sports eredivise voor
Sure ik had het over MIJN keuzes. Niet voor mensen die achteraf wonen.

Dat hele upload / download verschil komt door de keuze die men maakt hoe men de QAM kanalen verdeeld en niet door de techniek ansich. Ziggo kiest voor bv 200-20Mbit terwijl dit dus eigenlijk technisch dezelfde capaciteit is als 110 / 110. Echter 200 / 20 verkoopt waarschijnlijk beter of is populairder want persoonlijk heb ik liever 200/20 dan 110/110. Ziggo kan technisch ook voor 110 / 110 instellingen gaan.

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 7 mei 2018 16:07]

Ow.. die miljarden winsten van Liberty doen pijn hoor.. echt zoveel pijn dat zelfs het kopen van alle aandelen van Formula1 (NL Formule1) te betalen was.. echt pijn hoor..
Ja dat aandelen kopen van F1 kost geld, en de aandeelhouders van liberty zien dat liever niet van hun winstuitkering afgetrokken worden dus mogen de afnemers dit ophoesten. Dat misschien een kwart van de abbonees wel eens f1 kijkt is dan maar jammer voor die andere 3kwart.
Overigens zit ik bij ziggo puur omdat dat de enige aanbieder is in mijn woonplaats die een acceptabele uploadsnelheid heeft. Televisie kijk ik al jaren niet meer.
Ze hebben nergens over gelogen. Ziggo heeft namelijk niets te maken met de Liberty Global deal.
Ze zijn maar een dochteronderneming en hebben geen enkele inspraak op deze aankoop.

Ieder bedrijf doet investeringen in eigen bedrijven en eventueel door aankoop van andere bedrijven. Zo is Ziggo overgenomen door Liberty Global, hetzelfde als dat gedaan is met de Formule 1.
Een enkeling daar gelaten (die via nieuwsgroepen of torrents downloadt) zal een hogere snelheid niet per se zorgen voor meer data verbruik.

Ik denk dat het verschil meer zal zitten in dat er bijvoorbeeld tegenwoordig meer 4K televisies worden verkocht, dus zullen er ook meer mensen zijn die Netflix op 4K kijken, want een aanzienlijk hoger datagebruik met zich mee brengt.

Maar ook dat er simpelweg steeds meer consoles komen die meer games downloaden. Of dat youtube gebruik toeneemt.

Datagebruik jaar-op-jaar alleen maar toenemen, niet afnemen. Dus het ik vind het geen onlogisch orzaak-gevolg.
Explosief? Dus pak em beet 10x zoveel dan pak em beet een jaar geleden. Yeah, sure.
Een stijging van 1000% (10x) slaat natuurlijk nergens op. Maar ik zou een jaar-op-jaar stijging van 25-30% best wel veel vinden. En ik kan mij heel goed voorstellen dat dat werkelijk gebeurt.

Als je als bedrijf zijnde elk jaar 30% groei hebt in doorvoer van data, maar daar geen verdere investeringen in doet dan zie je dat dat uiteindelijk leidt tot allerlei problemen. Zo ging het ook bij telefoon providers mis. Nooit willen investeren, en plotseling willen al je klanten 4G hebben. Daar liepen ze toen enorm achter de feiten aan.
"explosie data gebruik mogen ze wat mijn betreft wel eens nader uitleggen". Niet zo moeilijk.....streamen van video en audio. Netflix, Videoland, RTLXL, Spotify. Moet ik nog doorgaan?
En dat zullen ze blijven doen.
Vergelijk de prijzen met TELENET Belgie en hoe ze daar de verhogingen jaarlijks doorvoeren.
De prijzen stijgen ook gemiddeld 2 tot 4 euro per jaar.

Het vervelende hieraan is dat de winst volledig naar het buitenland verdwijnt.

En dat is het problematische hieraan: in casu verdwijnt het naar Liberty Global en naar Vodafone.

Ik zou zeggen.. bekijk de jaarverslagen eens.
Ja mooi he.. En nog geloven heel veel mensen dat het vooral nodig is voor investeringen in het netwerk etc..
Ik was al aan het wachten op de verhoging, zodat ik mijn abonnement "gratis" naar beneden kan bijstellen, anders betaal je 19,95 activatiekosten. Telefoon gaat de deur uit, de extra mediabox ook.
Ik wacht al tijden tot het traagste abbo van 40mbit naar 80 gaat, dan downgrade ik ook. Helaas 40 om 4 is echt te weinig. Andere aanbieders geven aan dat adsl 10/1 haalbaar is en dan woon in ik Utrecht.... kom op met die glasvezel! Oh ja die komt er niet, dan vernietig je het zelf gecreëerde verdienmodel.
Dat kun je vergeten. Ziggo gaat die 40mbit echt niet verhogen. Waarom? Dan gaat iedereen naar dat goedkoopste abonnement toe, want 80mbit is voor de meeste mensen meer dan voldoende waar 40mbit daarentegen gewoon nét te krap is. Ziggo weet dat dus en die houdt angstvallig het goedkoopste abonnement op die lage snelheid. Kortom, pure bedrijfsstrategie.
Net zoals KPN. Je zou bijna zeggen dat ze het afspreken.
Toevallig vorige week die aankondiging van KPN. Ben toen eens gaan rekenen. De verhogingen van KPN zijn forser dan die van Ziggo / UPC over de afgelopen 4 jaar.
Heb helaas het excelletje niet opgeslagen maar je kunt het zelf na rekenen op basis van de nieuwsberichten hier op de site.
Ziggo moet wel als ze concurreren willen met kpn. Hoop gebruikers hebben de zelfde snelheid bij kpn voor minder geld en dan is tv ook nog eens scherper(zeggen ze). Voor mij gaat het niet op, kan max 100 van kpn krijgen(en dan is de koper waarde nog niet gemeten, puur afstand dus) tegen over de 200 die ziggo mij bied. Maar heb dan ook gen tv
Ze hebben monopoly op goeie internet verbindingen en zender pakketten .... dus ze kunnen vragen wat ze willen, mensen gaan toch niet zo snel weg.

De diensten die ze leveren zijn wel goed overigens dus dat is wel een compliment waard. (Veel verbindingen bij Mn klanten en loopt allemaal goed ) 👌🏼
Tja, is net huurverhoging. Krijg je ook elk jaar omstreeks dezelfde tijd.....
Eigenlijk is het ook een huurverhoging, je koopt niet maar huurt een verbinding.
Wat is daar toevallig aan? Ik vindt het helemaal niet raar dat er ieder jaar een bijstelling van de prijzen is, en als Ziggo's boekjaar op die cyclus zit zou ik ze sterk aanraden om ook dit soort wijzigingen op diezelfde cyclus te zetten.
Vroeger kreeg je nog wel eens een snelheidsverhoging bij prijsverhoging maar dat is er ook niet meer bij.
Wat een onzin, dat de snelheidsverhogingen niet exact gelijk lopen met de prijsverhogingen klopt, maar Ziggo (en andere aanbieders) verhogen vrijwel jaarlijks de snelheid. Zo heeft Ziggo afgelopen oktober de volgende wijzigingen doorgevoerd:

150 Mbps/15 Mbps is verhoogd naar 200 Mbps/20 Mbps
200 Mbps/20 Mbps is verhoogd naar 250 Mbps/25 Mbps
300 Mbps/30 Mbps is verhoogd naar 400 Mbps/40 Mbps

De prijzen zijn sindsdien ongewijzigd gebleven. Twee jaar geleden lag het snelste pakket nog op 200 Mbps/20 Mbps.

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 7 mei 2018 12:35]

De 40Mbit is al jaren 40Mbit en niet verhoogd. Alleen de snelle abonnementen werden verhoogd om klanten te trekken. Vervolgens moeten die wel betalen omdat de snellere abonnementen blijkbaar veel data gebruiken (gek zeg, je geeft iemand 10 keer meer snelheid en dat gaan ze ook gebruiken). Maak da nde duurdere abonnementen duurder.
Het 40 Mbit abo is er alleen maar om de hogere abo's en Ziggo als geheel aantrekkelijker te maken. Eigenlijk wil men alleen Complete en Max verkopen omdat men daar goed op verdient. Echter als ze dat zouden doen lijkt Ziggo als geheel 'duur' omdat hun goedkoopste product 62,50 p/m kost. Ze bieden dus een budget-abo aan zodat het goedkoopste product marktconform is, maar die knijpen ze zo af dat een serieuze klant er niks aan heeft (en dus alsnog het Complete abo neemt). Daarom verhogen ze bijv ook de bandbreedte niet of zo min mogelijk.

Dit is eigenlijk niet anders dan hoe luchtvaartprijsvechters dit doen: de vroegboekers krijgen een spotgoedkoop ticket waardoor de vervoerder spotgoedkoop lijkt. Vervolgens verdient men op de laatboekers en speciale gevallen zoals omboeken a 200 euro vanwege een spelfout in de naam. Puur een vorm van een lokkertje voor een daadwerkelijk duur product.

[Reactie gewijzigd door The Third Man op 7 mei 2018 12:56]

Ze bieden dus een budget-abo aan zodat het goedkoopste product marktconform is, maar die knijpen ze zo af dat een serieuze klant er niks aan heeft (en dus alsnog het Complete abo neemt).
In principe prima analyse hoor, maar definieer serieuze gebruiker. Ik ben ervan overtuigd dat 90% van de huishoudens van 1 a 2 personen gerust met die 40/4 uitkomen. Zolang je geen eigen server hebt draaien of zwaar aan de usenet hangt, is dat prima te doen - en de gemiddelde persoon doet dat dus niet.

Ik ben hier op 40/4 begonnen, omhoog kon altijd, maar vind het prima. Latency is perfect (<5ms), ik haal de beloofde 40/4 altijd, en als we hier met twee mensen thuis werken, dus 2x browser, 2x YouTube, 2x tekstbestandjes over OneDrive / dropbox, plus 2x smartphone, gaat dat helemaal prima.

M'n schoonmoeder (met 1 inwonende gamer) had zich 200/20 laten aansmeren, die hebben we laatst op 40/4 gezet, die vroeg na twee maanden of dat eigenlijk gelukt was...

Laten we ook weer niet doen alsof 40/4 eigenlijk een misdaad tegen de menselijkheid is, he :+

Ruime meerderheid heeft er genoeg aan, helemaal als je alleen nog maar smartphone plus ipad hebt ofzo. Als je echt meer nodig hebt, prima, maar dat kan gelukkig gewoon - betaal je alleen het prosumertarief, net zoals je MacBook Pro duurder is dan de mediamarkt-Acer en de Mercedes C-klasse duurder is dan de Aygo. Ik zie meer Aygo's, ik denk dat die mensen daar ook meestal genoeg aan hebben :P
Laten we ook weer niet doen alsof 40/4 eigenlijk een misdaad tegen de menselijkheid is, he :+

Ruime meerderheid heeft er genoeg aan
Ik denk dat je m'n punt mist en het doel van Ziggo. Het gaat niet om 90% van de huishoudens en het gaat niet om het 'uitkomen'. Ik denk dat 90% van de personenauto's ook en Toyota Aygo kan zijn, toch rijden er hoofdzakelijk grotere en duurdere auto's rond. De 90% van de smartphonebezitters zouden ook met een 200 euro smartphone kunnen werken, toch worden de premium modellen van 500+ euro met bakken verkocht.

Het doel van Ziggo is om geld te verdienen. Dat doe je door een product te verkopen waar je relatief veel marge op draait, de 'cash cow'. Dat is het midden-abonnement Complete. Dat verkoopt beter met de volgende extra abo's ernaast:

- Een simpel, beperkt budgetabonnement (Start), dat hoofdzakelijk de laagste prijs verlaagt
- Een duurder, weinig toevoegend 'premium' abonnement (Max), dat hoofdzakelijk de hoogst haalbare snelheid verhoogt

Dat wil niet zeggen dat er niet genoeg mensen de vinden zijn die Start helemaal top vinden, of dat er een doelgroep is die zelfs Max nog te beperkt vindt (omdat bijv fiber nog meer biedt), ik heb het enkel over het commerciele doel van Ziggo en de reden waarom ze Start niet snel verhogen in snelheid (waar 'jongetje' boven mij over begon). Je hele verhaal over hoe 'bruikbaar' 40/4 wel niet is voor een hoop mensen heeft daar niks mee te maken. Je verdedigt een punt dat ik niet heb bekritiseerd (alsof 40/4 'slecht' zou zijn), ik geef enkel de motivatie vanuit Ziggo aan.

[Reactie gewijzigd door The Third Man op 7 mei 2018 16:26]

Enige jammere is dat het downloaden wat langer duurt. :+
https://smart-online-mark...e/conversie/decoy-effect/

Dit heet decoy product/pricing

[Reactie gewijzigd door apodictus op 7 mei 2018 13:43]

Dan moet je aansluiting dat natuurlijk wel ondersteunen he. Ik heb hier geen glasvezel, dus ik heb eigenlijk geen keuze en ben gedwongen het trage en dure Ziggo te nemen.
Euhm, hoezo is de kabel traag?

Ik kan het mis hebben, maar juist via de kabel heb je een vaste snelheid onafhankelijk van de afstand naar de Centrale. Bij ADLS (en ook glasvezel dacht ik ook) ben je juist afhankelijk van deze afstand, en hoe groter de afstand hoe trager de verbinding is.

Bij kabel ben je juist afhankelijk van hoeveel andere personen (bij jou in de buurt) gebruik maken van dezelfde kabel verbinding. Hoe meer mensen er ook Ziggo hebben, hoe trager de verbinding kan zijn.
Je hebt het deels mis. Heb je modern ADSL of geldt alleen de afstand tot de straatkast. In de praktijk heb je daar geen last van. Bij ADSL heb je een gegarandeerd onafhankelijke snelheid, hier tot 200 Mbs en hoger. Woon je in een buurt met veel intensieve Ziggo gebruikers dan valt 's-avonds de snelheid vaak tegen. Het is dus zeker geen gegarandeerde snelheid.

Hebben beide gehad, geef mij maar VDSL, ook nog eens flink goedkoper dan Ziggo.
"Bij ADSL heb je een gegarandeerd onafhankelijke snelheid"

Dit klopt niet, er is gewoon overboeking op de uplinks. Beetje naief om te denken dat omdat je een gegarandeerde verbinding tot de wijkcentrale hebt dat die dus ook tot het internet an sich geldt.
Ik kan het mis hebben maar ergens in mijn oude CCNP boeken las ik destijds dat ADSL gebaseerd is of gebruikt maakt van ATM. ATM kenmerkte zich juist door Asynchroon verschillende data sources te transporteren zoals Voice en Data icm een oversubscribtion ratio. Het kan zijn dat jij het zo ervaart vandaag de dag omdat de snelheden echt veelvouden zijn van ADSL snelheden en dat de subscribtion ration 1 op 1 is geworden maar het is geen gegarandeerd kenmerk van de techniek ansich. Waar heb jij jouw informatie vandaan dat dit gegarandeerd zou zijn?
VDSL en VDSL2 zijn een flinke verbetering dan het oude ADSL. Je hebt een onafhankelijke snelheid en deelt die niet met de buren zoals met de kabel. Met VDSL2 wordt de maximum theoretische snelheid vaak gehaald want alleen de afstand tot de straatkast telt nog terwijl je ook nog eens verder van de wijkcentrale kunt zitten.

Je eigen maximaal beschikbare situatie en de geplande werkzaamheden kun je hier nagaan. Die blijkt goed te kloppen, bij ons adres nog niet lager dan 100 Mbps meegemaakt (single pair).
https://netco-fpi-info.fourstack.nl/

https://nl.wikipedia.org/wiki/VDSL2
Ja en nee, je gebruikt meerdere gebundelde kanalen met een vaste bandbreedte, maar als de SNR van een of meer kanalen beneden het minimum is en er geen kanalen verder beschikbaar zijn krijg je wel effectieve 'throtteling'. In tegenstelling tot Ethernet (zoals fiber) wat dan erg instabiel wordt (omdat je TCP-verbindingen dat moeten regelen) wordt dat bij DOCSIS nog wel (deels) intern opgelost, maar je effectieve bandbreedte daalt daardoor wel scherp.

DOCSIS 3.1 kan variabel moduleren vanaf 16-QAM en zal dus zo vaak mogelijk een zo hoog mogelijke modulatievorm kiezen, in het lab is al 8192-QAM mogelijk (kon je je vorige eeuw niet voorstellen). Dat houdt dan ook in dat een slechte verbinding tot wel 16-QAM kan downscalen waardoor je net als bij DSL weer vanaf de enkele Mbps kan gaan werken.
Je hebt gedeeltelijk gelijk in mijn ogen. ADSL is geen echte vervanger nog voor de kabel. Heb ook ziggo en 200Mbit. Trouwens wel netjes altijd de toegezegde snelheid. Ouders hebben KPN, halen met veel geluk de 60Mbit en dat is gewoon niet te doen voor ons (gezin met twee kinderen) die redelijk, en tegelijk, wat data consumeren.

Nu las ik ergens (misschien hier maar even geen zin de link erbij te zoeken) dat KPN bezig was met een 200Mbit adsl test. Zolang ik minimaal 150 is een overstap naar adsl nog een keus.

Prijs bij ziggo is voor het pakket niet eens heel slecht maar die jaarlijkse verhoging komt wel mijn neus uit, mijn loon gaat toch echt niet zo snel mee met alle prijsverhoging die je om de oren slingeren ieder jaar.

Trouwens, misschien off topic maar de reden om voor mij over te stappen is die misselijkmakende trage horizonbox....
Je hebt gedeeltelijk gelijk in mijn ogen. ADSL is geen echte vervanger nog voor de kabel. Heb ook ziggo en 200Mbit. Trouwens wel netjes altijd de toegezegde snelheid. Ouders hebben KPN, halen met veel geluk de 60Mbit en dat is gewoon niet te doen voor ons (gezin met twee kinderen) die redelijk, en tegelijk, wat data consumeren.
Even serieus. Hoeveel bandbreedte consumeer je als gezin nou werkelijk? Meet je dat wel eens? Als ik kijk hoe die 250Mbit/s kabel van mij (ziggo zakelijk) thuis en de separate VDSL fallback (binnenkort 100Mbit/s, en ik weet dat ik dat ga halen) daadwerkelijk gebruikt wordt? Da's niet echt veel te noemen. De snelheid is leuk, maar merendeel van de tijd staat die verbinding rond de 10Mbit/s te doen, inclusief alles wat streamt en online gamed. Als ik software updates draai kan 't wel eens pieken naar 130Mbit, whohoe...

We streamen al onze televisie tegenwoordig, en als knippr binnenkort stopt en ziggo nog niet die app voor de appletv heeft, kijken we effectief alleen nog maar NHK World Japan (da's nu ook al merendeel van de tijd zo). Over de afgelopen 2 maanden gekeken het gemiddelde op de dag gebruik (we zijn altijd vanuit huis aan het werk) niet boven de 10Mbit/s. Dat is met alle VPN's, remote desktop sessies, audio/video streaming, youtube etc.

Zoveel bandbreedte heb je echt niet nodig doorgaans. :-p
Vervolgens verdient men op de laatboekers en speciale gevallen zoals omboeken a 200 euro vanwege een spelfout in de naam.

Say what now? Spelfout in de naam? Kun je meer toelichting geven hierover?

[Reactie gewijzigd door Yooo Kerol op 7 mei 2018 16:03]

https://www.nu.nl/reizen/...anpassen-vliegticket.html

200 is misschien iets overdreven, een beetje rondgooglen bracht mij op zo'n 50 tot 100 euro afhankelijk van de maatschappij. Meestal is het goedkoper als je ticket zelf al duurder is, mede omdat je dan eigenlijk voor dat soort zaken al in de ticket betaald hebt.
Ik herken die verhoging van 200 naar 250 niet en zie dat niet terug op de website van Ziggo.
Heb je een bron? Anders moet ik namelijk even gaan bellen met Ziggo :Y) .
Dat is de oude 200mbit pakket, wat vervangen is met de 300mbit. Als je ervoor koos om niet te upgraden had je legacy 200mbit, vervolgens is dat nu dus 'legacy' 250mbit
Nee hoor, heb gewoon al een hele tijd (nog steeds) 200mbit. Niet verhoogd naar 250. Ook nooit communicatie over geweest. En ja, ik ben geen zwitsal en weet waar ik het over heb. :Y)

Overigens staat er nu op de Ziggo site ook gewoon nog steeds voor nieuwe abo's: 40 - 200 - 400.

[Reactie gewijzigd door Travelan op 7 mei 2018 13:00]

Mijn legacy 200mbit is enige tijd geleden wel gewoon opgehoogd naar 250mbit hoor.
Zijn ze je "vergeten" misschien ?
Nee, jij hebt waarschijnlijk zakelijk.
Nope, gewoon consument hier.
Ook nog met gratis Film1 in mijn pakket :)
Hoe kan dat dan? Overal op de Ziggo website staat 200, nergens 250.
Inderdaad! Net even ingelogd. Zie ook gewoon 200 staan, en bij abonnement aanpassen zie ik alleen 200 en 400 als (hogere) opties, naast de 40 variant die je toch niet wil hebben
Net contact gehad met Ziggo. Volgens hun is er ooit sprake van geweest intern, maar nooit doorgevoerd. Weten jullie het zeker? En heb je Ziggo voor consumenten direct bij Ziggo of met een tussenpersoon/-leverancier?
Ik kan de plank misschien geheel misslaan, maar heeft dit misschien te maken met de UPC overname? Dat de originele klanten van Ziggo wel zijn overgezet en de klanten van het voormalige UPC niet? Of vice versa?
Wij hebben ook het oude film1 pakket en zitten inmiddels ook op 250/25(consument)
Ze maakten in het verleden ook nog onderscheid tussen de snelheden met alleen TV, of met TV + bellen. Waarbij de ene groep wel meteen werd meegenomen en de andere niet.
De naam van het pakket is niet gewijzigd je ziet het alleen terug als je in je "Mijn Ziggo" onder producten "Internet" aanklikt. Daar kun je zien dat de legacy 200/20Mbit wel degelijk naar 250/25Mbit zijn gegaan.
Meestal als je dat niet krijgt is dat een gevalletje routertje resetten of oude routers.
Dat is het oude Alles-in-Eén Extra. Deze is nooit vervangen door Alles-in-Eén Max, maar blijven bestaan als legacy abo. Dit abonnement is goedkoper dan Alles-in-Eén Max, alleen dus niet meer nieuw op te abonneren.
Ziggo 250Mbit/s heb ik ook, maar dat is een zakelijke verbinding. Dat was eerst 200, toen consument nog 180 was. Volgens mij is consument toen naar 200 gegaan, en zakelijk naar 250.
Ik heb een paar manden terug nog een snelheidsverhoging gehad van 300/30 naar 400/40. Liever dat dan dat ze die uitgesteld hadden tot de prijsverhoging.
Lucky you ik kon met moeite mijn 50/5 van upc behouden ze wilden me terugzetten naar 40-4 van Ziggo
Nu is het in sommige gevallen natuurlijk zo dat jouw huis gewoon niet een aansluiting heeft die snel genoeg is. Dat is bij mij bijvoorbeeld het geval. Mijn appartement kan maximaal 40Mbps hebben.
De aansluiting hier kan dat gemakkelijk aan ze willen echter geen 50/5 aanbieden instap ziggo is 40-4 gelukkkig heb ik glas liggen het break even point komt steeds dichterbij en dan bye bye ziggo. Ik moet alleen nog een betrouwbare glasvezelaanbieder vinden daar ik over de stabiliteit van upc/ziggo niets te klagen heb.
Gebruik hier het 25mbit "Ziggo vriendendeal" abonnement en betaal maandelijks €31,80. Deze staat op de site niet gepubliceerd maar via Google kom je erbij uit ;)

Voldoende voor wat Netflix en standaard surfgedrag (en ik heb Ziggo sports :Y) )
ziggo sport of ziggo sport totaal?
De normale ziggo sports, buiten die zender op de F1 zaterdagen/zondagen kijk ik behalve het nieuws vrij weinig TV :P
Ah dat is voor mij een minpunt, ik heb zelf alles in 1 en vodafone, daarbij krijg ik Ziggo Sport totaal. Ik kan dus alles van F1 kijken. Voor de rest kijk ik ook amper tv.
Hier ook tientjes voordeel 25 mbit. Betaal 42 euro voor alles inclusief tv totaal en movie xl en eigen 5 smartcards en kan gelijktijdig 4k of gelijktijdig op meerdere apparaten of netflixen of chromecasten geen probleem. Wat heb je aan 300 of 400 mbit? Je mag toch niet meer illegaal down of uploaden en gelukkig heb ik geen tik om te zien dat speedtest metertje geen 300 mbit haalt.
Bij alle 'grote' providers is het volgens mij 90% mazzel hebben.
Er zijn altijd een hele grote groep mensen die nooit ergens last van hebben, en er is bij alle providers een kleine groep waar het altijd constant gedoe is. Ik zou dus meer kijken naar welk pakket het best bij je past dan naar de betrouwbaarheid van de provider, ik ken geen enkele provider die daar nog positief echt een verschil kan maken.
Ja bijzonder is dat he. Overname, alles wordt beter en goedkoper oor de klant want er is minder overhead etc.

Vervolgens is de prijs alleen maar omhoog gegaan en de 50Mbit van UPC hebben de fZiggo klanten (en nieuwe klanten) niet gekregen.
Je hebt gelijk. Maar dan moet er ook concurrentie zijn. Ik woon in de haagse metropool maar ziggo is de enige optie naast 20 adsl.

Ze weten dat en kunnen daarom de prijzen verhogen. En max met f1 is ook een unique selling point
Waarom?
Omdat ik nu al een paar maanden heb kunnen genieten van de extra snelheid, in plaats van op die extra snelheid te moeten wachten tot hij samenvalt met de prijsverhoging.
Natuurlijk niet...
Ze verhogen eerst de snelheden en zeggen daarna dat er "in eens" meer data is verstookt dus een verhoging van de prijzen noodzakelijk is. :+ :+
Die snelheidsverhogingen lopen synchroon met de snelheidsverhogingen van de KPN: als de VDSL snelheden omhoog gaan, blijkt dat de kabelsnelheden ineens ook omhoog kunnen 8)7

[disclaimer]nee, dit is niet onderbouwd maar puur onderbuikje. Wel gezien dat Ziggo snelheden verhoogde na aankondigingen van de KPN, net zoals er hier in de wijk "ineens" een Servicebus van Ziggp kwam te staan... 2 weken voor de KPN VDSL ging uitrollen. Service kent Ziggo dus wel, mits afgedwongen door marktomstandigheden :) [/disclaimer]
Dit is geen bijstelling, maar gewoon winstverhoging.
In een normale economie heb je inflatie. Vroeger werd dat meestal vanzelf gecompenseerd in je loon. Dus bij het aanzwengelen van de economie gaan allerlei service verlenende instanties de prijzen verhoging na gelang de hoogte van de inflatie. Zij kunnen dit verantwoorden door te zeggen dat hun toeleveranciers dat ook doorberekenen en dat overall hun kosten ook met zoveel procent zijn gestegen. Meestal is dat ook wel zo. Dus de bijstelling is geen winst verhoging. Heel misschien wel absoluut maar weer niet relatief. Je moet dus zorgen dat je zelf ook deze bijstelling hanteert ten opzichte van je eigen inkomen. Maar dat is wel een beetje een tendens vandaag de dag. De bedrijven staan vooraan om de inflatie correctie bij de consument binnen te harken terwijl veel consumenten het (nog) niet in het loon terug zien waardoor het voor de consument wordt ervaren als een achteruitgang. Ik bekijk het simpel. Prijsverhoging links is een noodzakelijke tariefverlaging of opzegging rechts. Ik wil namelijk netto iedere maand wel hetzelfde overhouden.
Was er niet iets soortgelijks met mobiele abonnementen?

KPN kondigt prijsverhoging aan, toevallig week later Vodafone en T-Mobile ook. Meen me te herrinneren dat er vervolgens een prijsafspraken onderzoek kwam. Niet helemaal bewezen, maar wel dat providers naar elkaar lieten doorschemeren dat ze prijzen gingen verhogen en elkaar daarin konden volgen.

Zo’n prijsverhoging bedenk en werk je niet uit in 1 week. Daar gaat meer aan vooraf.
Er is in januari geen inflatiecorrectie geweest bij Ziggo
Omdat er amper/geen inflatie was dit jaar.
De reden is dat het dataverbruik explosief toeneemt, dat vergt investeringen in het netwerk.
Dat was misschien vroeger zo, maar de groei is bijna volledig verdwenen. De piekjes op de ams-ix zijn in het afgelopen jaar met ongeveer 3,6% toegenomen (van 5.5 Tbps naar 5.7 Tbps). De traffic is met ongeveer 1% toegenomen van (van 1117866 naar 1126312 TB/maand). De tijd dat we in 18 maanden tot een verdubbeling kwamen, ligt al even achter ons.

De snelheid van het langzaamste abonnement is ook al een poosje niet meer bijgesteld.
<2008 1.6/0.5
2008: 2/0.5
2009: 3/0.5
2010: 5/0.5
2012: 8/1
2013: 20/2
2015: 40/4
In 2008-2013 ging de downloadsnelheid een factor 10 omhoog, in de vijf jaar erna slechts een factor 2.
Hier is toch ook gewoon niets mis mee? Je kan altijd overstappen naar een andere provider (niet op de kabel).

Het blijft natuurlijk een commercieel bedrijf en die hebben maar 1 doel: geld verdienen.

De inflatie zit tegenwoordig iets onder de 2%, dus dat is al goed te verklaren. Als er dan ook investeringen terugverdiend moet worden, dan wordt het dus iets meer.

Op dit moment gaan de lonen (ook eindleijk) ook omhoog. Dat heeft ook weer een prijsopdrijvend effectt.

Dit is gewoon normaal.
Inflatie is in 2017 en 2018 nog niet eens 1,5%, en heeft de drie jaren daarvoor onder de 1% gezeten.
Stijgende lonen zijn onderdeel van de inflatie (dus geen reden voor extra prijsverhoging), en investeringen zijn onderdeel van een normale bedrijfsvoering (dus ook geen reden voor prijsverhoging).

Dus dat is niet voldoende verklaring :)
Maar de lonen gaan juist niet omhoog?
NL zit nog steeds in het loonmatigingsbeleid van de jaren 80. De markt is verslaafd en de overheid is bereid om de verslaving in stand te houden.
minimumloon 1980 1826,50 gulden
minimumloon 2018 3477.45 gulden

Natuurlijk is alles ook duurder geworden sinds de jaren '80.
Als je het zo wilt vergelijken kan je denk ik beter het miniumloon van nu in euro's vergelijken met guldens van toen. In die tijd waren zoals je al zei de kosten een stuk lager. Nu is er een minimumloon van +- 1580 als je 22 jaar of ouder bent. Dit gaat volgensmij niet elk jaar met 2-3 % omhoog.

Natuurlijk is het een beetje appels met peren vergelijken maar ik hoop dat iedereen het idee snapt :)
Voor de eerlijkheid zou je er inderdaad ook de kosten van kabelinternet bij moeten zetten van 1980, maar om een of andere reden kan ik die nergens terugvinden ;)
Ik (wij) betaalde toen ongeveer een euro per maand voor tv. In 1997 betaalde ik nog ongeveer 1,50 per maand.
Maar nu heb je ook een aantal meer tv zenders :)
Ok, de meesten zijn niet zo goed, ben ik met je eens. Maar toch.
Klopt maar mijn inkomen is in die 20 jaar niet 10 keer meer geworden.
Jij weet dat als je wajong hebt dit 70% of zelfs zomaar 10% van het minimumloon kan zijn?
Wat heeft dat ermee te maken ?
Dat het salaris zodra je werkt veel lager uit kan vallen.. ook je pensioen opbouw valt dan lager uit.. geen WW rechten etc.
Wow, waar kan ik nog in guldens betalen??

Je omrekening naar guldens is een abstractie van de waarheid: de waarde van de euro fluctueert. Je kan niet aan de hand van een omrekenkoers die x jaar geleden is gesteld nog doorrekenen.

[Reactie gewijzigd door Tricq op 7 mei 2018 13:06]

Dat je het niet een op een kan omzetten ben ik met je eens echter de waarde van de inmiddels niet meer bestaande Gulden fluctueerde ook.

Je kunt het wel grof vergelijken maar je moet wel in je achterhoofd houden dat het niet meer dan een grove vergelijking is.
Wow, waar kan ik nog in guldens betalen??
Hij bestaat nog hoor.
https://www.litebit.eu/en/buy/gulden
Overstappen is niet altijd een optie, Ziggo is voor mij de enige provider die meer dan 80Mb/s aanbied op mijn woning. KPN (Lees: ADSL providers) hebben een max van 80Mbit.

[Reactie gewijzigd door Cyw00d op 7 mei 2018 14:03]

80 Mb(it)/s = 10 MB(yte)/s. In welk opzicht is dit minder dan 1 MB/s?
Theoretisch maximum is misschien 80 mbit/s, ik krijg ook niet meer dan 10.
Heb je dat (recent) nog ondervonden? Of ben je daar bang voor omdat heel veel mensen dat roepen?
Het theoretisch maximum of de werkelijke snelheid? Het maximum is een aanname, ik heb geen idee maar volgens mij heeft dat te maken met de afstand tot de centrale. De werkelijke snelheid, tja dat is nu eenmaal mijn internetsnelheid dus dat ondervind ik dagelijks.
En met Ziggo zou dat ineens meer zijn? Ik heb xs4all bij mezelf en mijn ouders en haal precies de limiet op beide plekken.
Heb ik soms ergens beweerd dat dat met Ziggo meer is?
Ja, dat kan natuurlijk best. Ziggo biedt geen ADSL, via de kabel is de afstand tot de wijkcentrale veel minder van invloed. Als je bij Ziggo 200mbit besteld krijg je die ook, bij ADSL is dat van veel factoren afhankelijk. Bij ons kun je bijv. max 20mbit ADSL krijgen, dat was in de praktijk nog geen 8mbit op een kleine 2km telefoonkabel tot de deur. Let wel: Dat is al even geleden, maar er is hier geen upgrade naar VDSL gedaan omdat hier glasvezel is aangelegd (gelukkig nog wel). Hoe dan ook: Ziggo en ADSL hebben qua snelheid(sverlies) niets met elkaar te maken. Ze delen helemaal geen infra.
Naar welke provider kan ik overstappen dan als ik een beetje fatsoenlijk internet wil? Ziggo is de enige die hier boven de 20/2 uit komt...
Komen ook niet boven de 20/2 uit.
Anoniem: 877483
@Autofan19858 mei 2018 15:29
https://www.t-mobile.nl/4g-voor-thuis :)

Zijn leuke abonnementen! Het is ook echt Unlimited: per maand krijg je 100GB toegewezen en kun je daarna met een sms'je iedere keer met 5GB omhoog gooien om misbruik te voorkomen. Lijkt me een prima alternatief voor wat je nu hebt.

Kost slechts 35E per maand!!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 877483 op 8 mei 2018 15:37]

Ik kan geen glas krijgen (Tnx KPN), en Adsl is tot 1mbit, ook niet te doen. dus welke alternatieven heb ik?

Ik verwacht dat voor de 60 euro die ik al betaal ze ook een deel reserveren voor investeringen in het netwerk...
Anoniem: 877483
@ThaStealth8 mei 2018 15:29
https://www.t-mobile.nl/4g-voor-thuis

Zijn leuke abonnementen! Het is ook echt Unlimited: per maand krijg je 100GB toegewezen en kun je daarna met een sms'je iedere keer met 5GB omhoog gooien om misbruik te voorkomen. Lijkt me een prima alternatief voor wat je nu hebt.

Kost slechts 35E per maand! of 32,50E als je al een T-mobile abonnment hebt!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 877483 op 8 mei 2018 15:38]

Leuk overstappen. Van 200/20 naar 8/1 als nieuwe maximum :+
Overstappen is dus GEEN optie als je een fatsoenlijke upload wilt. Ik heb hier alleen VDSL+ zonder pair bonding, of coax.
Zelfde. Als wij glasvezel hadden (west Friesland) dan was ik allang overgestapt, nu kan ik alleen overstappen naar (A/V)DSL, waar de providers allemaal interessante snelheden beloven, maar ik daar niet in trap als ik om me heen kijk naar snelheden die (niet) bereikt worden op die lijn.

Dan ben ik helaas verbonden ( :+ ) aan kabel. Ik werk ook als ZZP'er, dan heb ik de stabiele verbinding gewoon nodig.
Anoniem: 877483
@xoniq8 mei 2018 15:30
https://www.t-mobile.nl/4g-voor-thuis

Zijn leuke abonnementen! Het is ook echt Unlimited: per maand krijg je 100GB toegewezen en kun je daarna met een sms'je iedere keer met 5GB omhoog gooien om misbruik te voorkomen. Lijkt me een prima alternatief voor wat je nu hebt.

Kost slechts 35E per maand! of 32,50E als je al een T-mobile abonnment hebt!!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 877483 op 8 mei 2018 15:39]

Met deze prijsverhoging erbij, ben ik in nog geen 4 jaar van ruwweg €47 per maand naar €62 per maand gegaan. En ja van 120mbit naar 150mbit ook. Joepie.

Ik zit nu een jaar nog aan ze vast (en kreeg daarbij eerste 6 maanden een hoop korting), maar in principe kan ik neem ik aan als deze prijsverhogingen ingaan het per direct opzeggen. Welke optie het ook wordt, daarna ben ik over op glasvezel. (In dezelfde periode is glasvezel gestegen van €50 per maand naar €53 per maand).
maar in principe kan ik neem ik aan als deze prijsverhogingen ingaan het per direct opzeggen.

Ik zou dit niet al te hard roepen. Het zou me niks verbazen als er ergens in een contract met kleine lettertjes staat dat ze het recht hebben om x% per jaar aan kosten te verhogen. Ik had dit zelfde probleem met mijn vodafone (nu ook ziggo) abbonement.
Klopt, gisteren gebeld en doen ze totaal niet moeilijk over. :)
Weer een verhoging, zou wel eens een overzicht willen zien van alle verhogingen van de afgelopen 5 of 10 jaar. Voor mijn gevoel verhogen ze echt vaak hun prijzen..
Sinds overname betaal ik inmiddels 25 euro pm meer. Echter zou ik pakket aanpassen dan voor hetzelfde nog eens 20 euro meer kwijt zijn.
Meestal is het aanpassen van je pakket juist voordelig.

Ik heb van de winter mijn snelheid fors omhoog gegooid en mijn XL-pakket ingeleverd. Daarnaast Vodafone abonnement afgesloten, waarmee ik het XL pakket weer terug kreeg. Ik zit nu met kabel en mobiel samen onder de prijs van het kabelabonnement dat ik had. Ik ben er op alle fronten beter van geworden.
Tot nu toe altijd nadeling.

Uit de oude doos. Vroeger was dit 60 euro pm. Nu inmiddels al 86 euro pm als ik het nu afsluit zelfs over de 100 euro.
Lijkt me wel erg overdreven dat als je naar een nieuw pakket gaat 45 euro duurder uit bent dan je voor de overname was. Ik betaal namelijk 46,50 (uit mijn hoofd) voor internet (40/4Mbit) en televisie en zit op een nieuw pakket.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 7 mei 2018 12:28]

Als je even naar Malarky's lijstje kijkt dan zie je dat Ziggo abonnees in de afgelopen 9 jaar van 1.25/0.25 naar 40/4 gegaan zijn voor €7.50 meer. Het lijkt me dat iedereen wel bereid is die extra paar euros te betalen voor dat verschil in snelheid.....
Het lijkt me dat iedereen wel bereid is die extra paar euros te betalen voor dat verschil in snelheid.....
Over het algemeen voldoet 1 mbit tegenwoordig niet meer. Zodra je gebruik maakt van IPTV oid. dan loont dat zich al maar er zijn mensen die vrijwel geen gebruik maken van het internet (betreft bijv oudere generatie), en toch even willen surfen wanneer dat nodig is. 1 mbit is genoeg om nu.nl te bezoeken, hoewel websites tegenwoordig meer bloated zijn.
Dit is echt een onzin argument. Feit is dat Ziggo gewoon mee moet met de tijd en up-to-date snelheden leveren. Dit zijn gewoon basiskosten voor een serviceprovider. Het moderniseren van je infrastructuur.
Als we jouw redenatie zouden volgen, dan zouden we nu een vermogen moeten betalen voor 4G in vergelijking met GRPS van weleer.
We gaan toch ook niet elke meer betalen voor opslag? Dat hoort gewoon bij technologische vooruitgang.
Vliegvakanties , tv's zonnepanelen. Het wordt allemaal goedkoper.

Duur is het als ziggo kabels moet graven en alle modems zou moeten vervangen.
De kosten voor bandbreedte op exchanges en met peers lijken mij niet omhoog te gaan.
Je mobiele data verbruik werd een paar jaar geleden nog in MB's afgemeten en betaald nu heb je 16 Gigabyte abbo's.

Er zit weinig progressie op de kabel en met het geld dat ieder jaar word binnen geharkt word content gekocht.
Liberty global/upc/ziggo/formule1 heeft nu een groot aandeel in de dingen die mensen graag kijken.
Wat er nog interessant op tv is voor mij is tegenwoordig onderdeel van het concern, alle grote sport evenementen zitten nu exclusief op ziggo of eurosport, met een grote zak geld zijn veel sportevenementen bij de lokale uitzenders weggekocht.
Bij de NOS kunnen we de mindere sporten bekijken nu op zondag.
Jullie geld gaat naar content niet naar extra bandbreedte zoveel is wel duidelijk.
Als je even naar Malarky's lijstje kijkt dan zie je dat Ziggo abonnees in de afgelopen 9 jaar van 1.25/0.25 naar 40/4 gegaan zijn voor €7.50 meer. Het lijkt me dat iedereen wel bereid is die extra paar euros te betalen voor dat verschil in snelheid.....
Ziggo was 9 jaar geleden ook een waardeloze internetprovider en liep eigenlijk altijd achter bij UPC qua internet snelheden.
UPC had in die tijd al 25/1 voor 45 euro en dat is nu bij Ziggo 40/4 voor 46,50.
En dat is bepaald geen schokkende verbetering.

Ziggo kun je wel vergelijken vanaf maart 2011. Toen ging hun basispakket naar 10/1 en hun medium pakkeet naar 40/4 voor 52 euro. Nu is hun basispakket ook 40/4 en dus qua snelheid redelijk vergelijkbaar met dat medium pakket van toen en is nu maar 46,50 euro. Alleen is natuurlijk iedereens behoefte aan snelheid enorm gestegen door bijvoorbeeld gebruik van netflix en chromecast voor live video streaming
Misschien worden hier sommige mensen blij van.

12 maanden Alles-in-1 Max Incl Ziggo Sport Totaal voor € 59,95

https://www.ziggo.nl/aanbiedingen/speciale-aanbieding
Inmiddels offline gehaald :-(

Dit stond er: (met dank aan Sneek)

https://www.dropbox.com/s...f2r/tweakers0293.jpg?dl=0

[Reactie gewijzigd door mrT!bbe op 8 mei 2018 17:07]

Is dat ook voor betaande klanten, of krijgen wij dan deze extra’s niet?
Heb deze korting gekregen als bestaande klant :-)
Met of zonder activatiekosten?
Top! Straks even regelen :)
Net gebeld en was doorgezet naar een speciale afdeling. Maar hier werd mij gezegd dat deze aanbieding niet bestaat voor bestaande klanten inclusief een hele verhaal ernaast van waarom niet...

Met de vraag om van complete naar max over te gaan is mij alleen 3 maanden korting aangeboden en voor mijn huidige pakket 6 maanden dus dan maar niks doen nu.

Inmiddels is link offline gehaald 😂😂😂

[Reactie gewijzigd door beezjeh op 7 mei 2018 13:51]

Ik wilde inderdaad net zeggen, kan het pakket niet meer vinden...

:(
Gewoon zeggen dat je wilt opzeggen, dan gaan alle deuren open en krijg je mooie kortingen aangeboden ;)
Definieer mooi.
Normaal gezien wel.
Het is sowieso slim om ieder jaar even te bellen wanneer je contract afloopt.

Ik krijg ieder jaar wel 4 of 6 maanden 50% korting.
Same here, ieder jaar tot nu toe 6 maanden voor drie tientjes. Beetje mazzel hebben en de goede medewerker treffen. :)
Dat mag uiteraard echter is het gewoon de waarheid.
Net even mijn abonnement aangepast van complete naar max. Toch een jaar meer zenders en sneller internet voor 3 euro in de maand minder. Bedankt!

Edit: Movies & TV XL zit inbegrepen bij max. Dat had ik los. Scheelt me dus een dikke 15 euro!

[Reactie gewijzigd door Juggernaut1987 op 7 mei 2018 14:01]

En.... Toen was de link naar deze aanbieding pleite. Staat ook nergens meer op de site.
Helaas, maar de aanbieding is van de site afgehaald, ik word direct doorgestuurd naar een 404 pagina :'(
Net Ziggo gebeld en die wisten me te vertellen dat dit een medewerkers link is en als je deze aanvraagd deze vrolijk genegeerd word. Ik ben benieuwd of mensen al een reactie hebben gekregen dat dit akkoord is gegaan.
Jawel, heb al een bevestigingsmail dat het omgezet wordt. Van 82,95 naar 59,95.
Volgens mij hebben ze hem snel offline gehaald. Krijg een 404 en de werknemer wist van niets ;)
Terwijl ik met een medewerker van Ziggo zit te chatten over die actie halen de huichelaars hem snel offline! Link redirect nu naar de Ziggo.nl pagina.
Ah, jammer, ze hebben de link offline gehaald, net toen ik het aan wilde passen kreeg ik een 404 error met dat het niet kon. Klantenservice gebeld en deze konden ook de aanbieding niet meer terug vinden.
ter info hier het volledige, reeds offline gehaalde aanbod. Zet het eventueel even in de firstpost:
https://www.dropbox.com/s...f2r/tweakers0293.jpg?dl=0
De link is net weggehaald door Ziggo, hij verwijst nu door naar de homepage van Ziggo.
Screenshot ervan staat op het Ziggo forum :P
Kijken hoe zij reageren xD
Heb je een linkje naar het topic op het forum?
Ik zie die aanbieding niet. Zeker alleen als je nog geen Ziggo hebt?
Hoe kom je daar? Via 'aanbiedingen' op de site komt deze niet tevoorschijn.
Link is snel offline gehaald..
Is me ook nog gelukt .... Ben benieuwd naar de bevestigingsmail straks .... Link verwijst nu naar de normale website nadat hij even helemaal uit de lucht was... Zullen wel blij met je zijn @mrT!bbe ha ha, goed werk....

PS De Pdf die je gelijk kan/kon openen stond overigens helemaal niks over korting dus ben heel benieuwd , voor € 79,95 mogen ze het abonnement ergens steken waar de zon nooit schijnt,,
gelukkig screenshot van de aanbieding ....

[Reactie gewijzigd door schuit53 op 7 mei 2018 14:25]

Is bevestigd door Ziggo... toppie.....
Ik had de link nog op mijn telefoon openstaan die werkte nog wel, maar via de pc zojuist geprobeerd en dat werkte helaas niet.
Bestelling via de telefoon afgemaakt :) tijdstip 0:27 dinsdag.
Dit was een abonnement voor verkopers van Ziggo Zakelijk en Ziggo Consumer. Dit kreeg ik maanden geleden voorgeschoteld. :)
Alweer? Het is nu ieder jaar bingo
Zeg je dat ook bij die jaarlijkse loonsverhoging die je krijgt?
Welke loonsverhoging? Standaard loonsverhoging of inflatiecorrectie is een babyboomer relikwie dat sinds 2008 niet meer vanzelfsprekend is voor een groot deel van de Nederlandse werknemers. Overheden daarentegen doen in hun beleid alsof het de normaalste gang van zaken is.
Inflatiecorrectie is ook heel toevallig altijd wel in het nadeel van de consument. Inflatiecorrectie is zelden te zien in prijsverlagingen.
deflatiecorrectie is inderdaad iets waar men zelden rekenschap mee hoeft te houden.
touché :)
Ik moet wel de juiste terminologie gebruiken :)
Tnx voor de verbetering _/-\o_
Het is maar net hoe je het bekijkt.
Wanneer ik vergelijk wat ik nu per MB bandbreedte betaal met mijn eerste A2000 kabelinternet contract, dan betaal ik nu per MB een heel stuk minder. En toen werden per maand downloadlimieten gehanteerd die ik nu binnen een half uur binnentrek.

Tarieven wordt zelden verlaagd, maar het gebeurt regelmatig dat je voor hetzelfde geld meer krijgt.
Betaal jij nu ook 100 keer meer voor je 4G telefoon verbinding dan je toenmalige 56K modem verbindinkje of GPRS?

Goh.
Nee. Mijn hele punt is juist dat ik ongeveer hetzelfde ben blijven betalen, maar nu veel meer bandbreedte krijg en geen limiet meer heb. (Of in ieder geval geen limiet die mij beperkt.)
Deflatiecorrectie op de lonen gebeurt net zo goed niet. Ik zeg niet dat alles mbt arbeidsvoorwaarden de laatste tijd evenwichtig gaat, maar dit is gewoon normaal.
Daar ben ik het niet geheel mee eens, maar dan gaat de discussie wel erg offtopic.
Maar als voorbeeld, werkgevers saneren wel vaker secundaire arbeidsvoorwaarden als deflatiecorrectie, en waar ook nieuwe werknemers lager ingeschaald worden dan bestaande.
En zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen (kijk naar PostNL, Deliveroo, etc.)
Ik zou een andere baan zoeken. De afgelopen jaren heb ik constant de nodige procenten er bij gekregen plus loonsverhogingen vanuit de CAO vanwege inflatiecorrectie en ik ben nooit anders gewend. Misschien je arbeidsvoorwaarden eens her-bespreken met je baas? Vooral nu er werkt te over is in Nederland?
Welke baan?
Ik heb door mijn Wajong een job coach gekregen van het UWV.. pracht van een mens.. ben haar echt heel erg dankbaar.. maar zelfs met de financiele bonussen die ze kunnen krijgen.. hoor ik al bijna 12 maanden een harde nee.
Ook de Wajong is gekoppeld aan het minimum loon dat elk half jaar wordt geindexeerd met de gemiddelde CAO stijging:
Per 1 januari 2018 verhoogd met 0,81 procent.
Per 1 juli 2017 verhoogd met 0,89 procent.
Per 1 januari 2017 verhoogd met 0,94 procent.
Per 1 juli 2016 verhoogd met 0,83 procent.
Per 1 januari 2016 verhoogd met 1,11 procent.

Ofwel 4,6 procent in 2,5 jaar

[Reactie gewijzigd door TWyk op 7 mei 2018 14:35]

Dat WAS zo ja.. tot wij in 2018 belanden.. nu is het loondispensatie.. dat betekend dat de werkgever naar werkkracht betaald.. ben jij bijvoorbeeld 40% waard.. dan krijg jij 40% van het minimumloon..
Ja, je kan aanvulling VRAGEN.. maar let wel;
Dan mag je geen spaargelden hebben.. ook je relationele partner niet.. geen huis.. geen auto..
Die halfjaarlijkse stijging van de uitkeringen (gekoppeld aan de stijging van het minimumloon) blijft gewoon zo ook na 2019.
Loondispensatie is iets heel anders en bestond ook al ver voor 2018 voor Wajongers.

Jij hebt het nu ineens over loondispensatie in de bijstand/participatiewet.
Loondispensatie heeft verder ook niets te maken met indexering van mininumlonen en uitkeringen.
Ik krijg straks gewoon.. als ik werk krijg,.. te maken met loondispensatie omdat dit ook is gaan gelden voor Wajongers.. straks als het aan de overheid ligt.. voor IEDEREEN met een beperking.
Ik krijg straks gewoon.. als ik werk krijg,.. te maken met loondispensatie omdat dit ook is gaan gelden voor Wajongers.. straks als het aan de overheid ligt.. voor IEDEREEN met een beperking.
Als je in de Wajong zit (uitvoerder is UWV) bestaat loondispensatie al heel lang.
Niks nieuws.

Als je in de bijstand/participatiewet zit (uitvoerder is gemeente) dan komt er binnenkort ook de mogelijkheid tot loondispensatie.

Overigens ben je al je nu in een uitkeringsregeling ook zonder loondispensatie zit wel degelijk interessanter voor werkgevers omdat er sinds 1 januari een nieuwe loonkosten subsidie is voor allerlei uitkeringsgroepen waarbij werkgevers ruim 3 uur per verloond uur (max 6000 euro per jaar) voor een periode van 3 jaar als ze oudere werkelozen of arbeidongeschikten aannemen. (wet WTL)

[Reactie gewijzigd door TWyk op 7 mei 2018 15:05]

Jij zit er helaas naast.. sinds 2018 zijn er hardere regels gaan gelden.. ben daardoor ook opnieuw gekeurd.. ging van 75% naar 70%.
Daarnaast had je 2 opties.. de meest gebruikte optie was de loonkostensubsidie.. dan was 100% van het minimumloon garant.
Die optie is komen te vervallen.
Ik zit er niet naast.

De loonkostensubsidie is vanaf 2018 precies zoals ik die beschrijf (zie wet WTL).
Een werkgever kan dus vanaf 2018 ook loonkostensubsidie krijgen als iemand uit een uitkering in dienst wordt genomen ook als deze meer dan het minimumloon gaat verdienen. De loonkostensubsidie is een vast bedrag van ruim 3 euro per verloond uur gedurende 3 jaar.

---

Als je geherkeurd bent dan kan je mogelijk van de Wajong overgegaan zijn naar de participatiewet. Van het UWV naar de gemeente omdat bij je herboordelen is bepaald dat je nog arbeidsvermogen hebt.

Maar als je voorheen Wajong had dan had je kunnen weten dat de Wajong al ver voor 2018 een loondispensatieregeling kende die door het UWV werd uitgevoerd. De hoogte was afhankelijk van een beoodeling door een arbeidsdeskundige.

De participatiewet die door de gemeente wordt uitgevoerd kende een dergelijke loondispensatieregeling nog niet.


En nogmaals, deze zaken hebben niets te maken met de halfjaarlijkse indexering van minimumloon en de daaraan gekoppelde uitkeringen.

[Reactie gewijzigd door TWyk op 7 mei 2018 15:34]

Fout, ik had eerst loonkostensubsidie.. nu is die optie er niet meer.
Dat is geen loonkostensubsidie ;-)
Prima joh, het is geld een werkgever terugkrijgt als hij loonkosten maakt.
noem het subsidie of voordeel, who cares.
Klik = Hoe het in elkaar zit.
18 April 2018.
;)
In sommige branches is het elk jaar feest maar er zijn ook heel veel bedrijven die maar net het hoofd boven water weten te houden in deze tijd van globalisering. Wat vroeger door veel mensen als de norm en als vanzelfsprekend werd gezien is niet langer het geval. Ik gun een ieder een mooie salarisontwikkeling maar de opmerking dat je dan maar een andere baan moet zoeken is wel heel kort door de bocht, er zijn andere argumenten te noemen waarom je dat niet zou moeten doen. Als je jong bent kun je nog vaak genoeg schakelen maar die opties worden minder naarmate je ouder wordt en meer verplichtingen hebt.
Als Belg heb ik het moeten opzoeken maar de inflatie in Nederland was voor 2017 1.39%. Dus ze slaan bijna 2.5x zo veel op als de inflatie. Ik weet niet hoe het in Nederland zit maar in België is loonindexering niet hetzelfde als inflatie. In 2017 was de inflatie hier 2.13% en de loonindexering 1.13% dus netto ben ik er duidelijk slechter af.

Waarom deze reactie: als Ziggo het doet is het kwestie van momenten dat Telenet in Vlaanderen hetzelfde aankondigt.
In Nederland is er geen vaste loonindexering.
In Nederland worden de minimum lonen geindexeerd met het gemiddelde van de CAO loonindexingen.
Dank je voor de correctie.
Welke loonsverhoging doel je op, de loonsverhogingen staan voor het merendeel van de werknemers stil de afgelopen jaren. RTLnieuws heeft vorige week trouwens nog even uit de doeken gedaan hoe het met de salarissen zit van werknemers van beursgenoteerde bedrijven, moet je nagaan... beursgenoteerde bedrijven hé, dan hebben we het nog niet gehad over bedrijven die dit niet zijn waar het geld dus gewoon achterblijft en niet geen dividend aan aandeelhouders worden uitgekeerd etc.
Er zijn mensen genoeg die minder verhoging krijgen tegenover de inflatie. Zelf vorig jaar er niks bij gehad maar zie je wel al die bedrijven rustig verhogen omdat het kan....
welke loonsverhoging
Dan zou ik eens met je werkgever gaan praten....
Is verre van vanzelfsprekend voor de meesten in dit land. En dit hoeft bij wet ook niet.
Prijs jezelf gelukkig dat je dit als vanzelfsprekend hebt mogen ervaren
Andere werkgever misschien ?
Hier 5% erbij volgens CAO, dag minder in overleg tegen gelijk salaris, en afgelopen maand 1000€ bruto winstdeling.
Als je net zo overkomt als hier in het topic dan snap ik het wel. Maar wellicht eens tijd om je om te scholen of een ander soort baan te zoeken?
De werkloosheid is al en tijdje aan de lage kant en er zijn genoeg beroepsgroepen waar bijzonder veel vraag is naar personeel. Wat verwacht je eigenlijk, dat iemand jou maar gewoon een baan geeft ondanks dat je blijkbaar niet de beste optie bent? En waarom geef je daar iedereen de schuld van behalve jezelf?
Je zoekt het nog steeds bij anderen en niet bij jezelf. Blijkbaar ben je niet voldoende kwalificeert voor de banen waarop je solliciteert. De werkloosheid ligt onder de 4% dus meer dan 96% heeft wel een baan. Nu snap ik dat er wel enigszins gesjoemeld wordt met de cijfers omdat er bepaalde groepen niet worden meegeteld maar aan de andere kant worden er ook genoeg mensen wel meegeteld die onmogelijk een baan kunnen vinden (55+'ers of mensen die wonen in een gebied waar amper werkgelegenheid is).

Ik vraag me gewoon af wat jij verwacht van de overheid of bedrijven. Moeten ze jou maar gewoon aannemen omdat jij wilt werken?
Heel veel mensen zijn al zo lang werkloos dat ze gewoon stoppen met solliciteren (gat in het cv) en doorschuiven naar bijstand. Dan zijn ze niet meer werkloos/zoekend voor de cijfers
Ik ben niet bijzonder hoog opgeleid, mijn hoogst afgeronde diploma is niveau 2, maar krijg de laatste maanden wekelijks berichten via linkedin of ik op gesprek wil komen.

Nu ben ik werkzaam in de techniek, en is het enorm lastig geschoold personeel met een breede ervaring te vinden. Maar op dit moment, overal is werk te vinden zo ongeveer.
Het afschuiven op de regering is een slap excuus, of school jezelf om, of volg een bbl traject ( prima mogelijk, ook als 30jarige ).
Bij een BBL traject betaald de werkgever dat 9 van de 10 keer.
En volgens mij is er ook een hoop mogelijk via het uwv als ik me niet vergis.

Denken in oplossingen, niet in problemen ;)
Daarbij, er is ook gewoon werk dat prima betaald en geen enkele scholing vereist. Ja het is vaak fysiek werk, en geen werk waar je mee kunt pochen in de kroeg, maar het betaald wel.

Mijn huidige werkgever heeft dit probleem, geen productie personeel te vinden in Nederland. Met als gevolg, duitsers en polen zijn ruim in de meerderheid. Terwijl het werk absoluut door iedereen gedaan kan worden mits fysiek werk geen probleem is.
Iedereen die gaat studeren moet een bepaalde vorm van risico’s nemen. Gewoon je best doen en dat risico is minimaal. Geen idee waarom iemand anders dat voor jou zou moeten betalen.
Als je zeker weet dat je gaat zakken wel ja, maar dat hoeft toch niet als je de juiste begeleiding krijgt?
Zou t ook eens met je gemeente en/of UWB overleggen want die hebben je liever aan t werk dan niet en kunnen helpen bij scholing en certificering.
Ik ga GEEN nieuwe opleiding doen omdat ik daar 100% zeker van ben; reden? in 201? (weet jaartal niet meer) heb ik een opleiding MBO4 gevolgd.. op een school zonder leerkrachten en die te druk was (heb van te voren uitdrukkelijk vermeld dat ik niet kan werken als het te druk is ivm mijn beperking) maar kreeg pas op dag 2 te horen dat zij er NIETS mee gingen doen.. toch maar geprobeerd.. en ja hoor.. met de meeste vakken ging het goed.. behalve met de vakken die geen docenten hadden.. de IT vakken wel te verstaan en jawel.. Wiskunde.. mijn toenmalige docente liet ook weten dat de nieuwe wetten en regels mij het in feite ONMOGELIJK hebben gemaakt ooit nog een MBO4 diploma te behalen, omdat ik door zwak onderwijs van afgelopen jaren en icm mijn beperking zwak ben in Wiskunde.
Daarnaast hebben gemeentes steeds meer opdrachten van Den Haag en steeds minder gelden te makken.. ook het UWV heeft met bezuinigingen te maken.
Die docente praat onzin. Je kan gewoon een opleiding doen en behalen als je gewoon een docent krijgt.
Weet niet bij wat voor leipe MBO-school je hebt aangeklopt, maar als ze geen docenten voor de klas zetten dan snap ik wel dat ze zeggen dat het onmogelijk wordt om je diploma te halen ja. Een goede school zoeken doet wonderen en anders gewoon bijles nemen... Al betaal je de school voor de docenten, maar goed; als het zo triest gesteld is dat ze niemand voor de klas zitten moet je zelf die inzet regelen.

Waar een wil is, is een weg. Maar als ik zo lees heb je ook de wil niet. Dan schiet het niet op.
Vandaar dat ik ook zei dat je eens moet overleggen met je gemeente en het UWV. Er zijn regelingen voor (om)scholing; of dat nu voltijd leren is, deeltijd met werken of een avondschool; opties zat.
Je hebt het enkel over waarom het niet zou kunnen, misschien moet je eens kijken naar de redenen en opties hoe het wél zou kunnen.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 7 mei 2018 21:57]

Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend hoor, zeker als je geen starter meer bent. Daarnaast moet je voor een loonsverhoging over het algemeen doelen stellen en die behalen (persoonlijke ontwikkeling). Ziggo doet exact hetzelfde maar dan voor meer geld.
Behalve dan dat Ziggo zelf wel bepaalt of ze hun doelen gehaald hebben.
Wel bij mijn huurverhoging
Tjah, voor een loonsverhoging werk je meestal ergens naar toe.

Hier blijf je de zelfde snelheid houden.
Als ze die dan ook omhoog doen is het nog wel een fair deal, maar nu..
Als je werkt hoor je gewoon het minimum loon of meer te krijgen anders is het onwettig. Als je om wat voor reden een uitkering geniet, krijg je waarschijnlijk minder maar dat heeft dan relatie met de tegenprestatie die ervoor geleverd wordt.
Wajong is toch ook een uitkering? En loondispensatie betekent dat je werkgever je minder betaald omdat je niet 100% hetzelfde bijdraagt als een andere werknemer eventueel aangevuld door het UWV dus dan klopt toch wat ik zeg?
Volgens mij is het eerdere iedere X maanden. Tevens is het weer een voorbeeld waarom de kabel zo snel mogelijk open moet. Ja, er is ADSL maar dat is gewoon te langzaam (niet iedereen beschikt over VPLUS of wil meer upload snelheid) en glasvezel ligt helaas niet overal. Nog beter zou zijn als de overheid investeringen zouden doen, maar met een rechts/VVD kabinet gaat dat nooit gebeuren.

Hoe vaak mag je trouwens de prijzen blijven aanpassen op basis van inflatie? Dit is al de 50x dat ik het hoor van Ziggo.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 7 mei 2018 12:09]

Voor zo'n commercieel bedrijf zo vaak als ze willen :) - Enige wat dan wel is, is dat je bij zo'n wijzigingen wel je contract op mag zeggen.
Dat is true, maar ik kan vervolgens bij geen andere aanbieder terecht:
- Ander infrastructuur (COAX != PTA) + modem
- Downgrade in snelheid
- Niet alle sport kanalen worden overal aan geboden.
I know :( Dat is erg genoeg. Kan alleen maar hopen dat daar verandering in komt.
Dat kan niet want een inflatiecorrectie kan maximaal eens per jaar. Dit is zelfs geen inflatiecorrectie, de inflatiecorrectie is onderdeel van de verhoging.

Overigens zullen de prijzen bij concurrenten op de kabel ook gewoon omhoog gaan hoor, dit zie je nu ook bij DSL en glasvezel (KPN, Telfort, XS4ALL, Online etc. etc. etc.) inflatiecorrectie is sowieso iets wat je bijna overal wel tegenkomt. Het enige verschil is dat je bij de ene provider wel mag opzeggen en bij de ander niet. Inflatiecorrectie biedt t.o.v. een gewone prijsverhoging veelal het nadeel dat je niet kunt opzeggen.
Anoniem: 443119
@joeri_berg7 mei 2018 12:07
Niet eens een hele jaar, het lijkt wel om de 6 maanden.
Weet echt niet waar ze mee bezig zijn en waarom zoveel verhogingen door de boeg mag.
Inflatiecorrectie? Welke inflatie dan?
Zelf-inflatie! ;)
Gemiddeld over welke periode? Ik heb het over de laatste 5 jaar. Da's cummulatief nog geen 2%.
Laat ik het zo zeggen; De werkelijke inflatie en die bij Ziggo verschillen nogal... ;)

Ik heb als klant de afgelopen (5?) jaren al zeker 4 prijsverhogingen van een euro of 2 per maand meegemaakt. Op een maandnota van 40 euro is dat inmiddels al 20%! (nu 48 euro). Dusss...

Update 8-5 : De prijsverhoging is bekend.
Er komt 3,50 per maand bij! Schoften, want je kunt hier nergens anders naartoe! :(

[Reactie gewijzigd door ToolBee op 8 mei 2018 13:59]

Daar gaan we weer.... Lekker hoor zo'n monopoly op de kabel.
Je hoeft niet te kiezen voor kabel. Er zijn alternatieven.
Alternatieven? ADSL zeker? ADSL is geen goed alternatief aangezien je een hele grote stap terugzet in snelheid en stabiliteit.
Glasvezel vind je op de meeste plekken niet eens terug en op de kabel heb je alleen Ziggo.
Dus ja, dan kan je weldegelijk spreken van monopoly op de kabel..
Ik dacht dat glasvezel toch wel redelijk gemeengoed was. Guess not.
Op deze site kan je een dekkingskaart bekijken, en deze is aardig bedroevend als je het mij vraagt: https://www.eindelijkglasvezel.nl/waar-glasvezel/?index=a
Triest om te zien, zeg. Het zijn maar een paar vlekjes op de kaart.
Was het maar zo'n feest.
Hier ook geen glasvezel en nog niets op de planning.
Zelf VDSL2 met 100/30 Mbit voor € 29,- per maand. Latentie schommelt tussen de 10 en 15ms. Glasvezel kan ik niet nemen en Ziggo vind ik veel te duur - zeker met al die prijsverhogingen de laatste jaren. Daarbij wil ik sowieso 'internet-only' zonder al die extra toeters en bellen.

Ik verleng iedere keer weer met een jaar, waardoor ik opnieuw een actietarief krijg. Feitelijk betaal ik dus aanzienlijk minder dan die € 29 p.m.
Ik was van dit abonnement al op de hoogte maar het probleem blijft toch de stabiliteit. Hoe groot is de kans dat je die snelheden gaat halen? Als je te ver bij de wijkcentrale vandaan zit dan kom je er al niet in aanmerking voor omdat de snelheden niet haalbaar zijn.
Ik zit slechts enkele Mbit onder deze snelheid. In de praktijk haal ik 95 Mbit download en 31 Mbit upload. Ondanks dat ik een flink eind van de wijkcentrale afzit heeft KPN recentelijk wijkkasten geplaatst die (zover ik weet) zijn voorzien van glas. Daardoor is de afstand tot een snel toegangspunt drastisch afgenomen.
Ook stabiel? Glasvezel ligt er niet en ADSL is een drama.
8mbit/s adsl is geen echt alternatief. Ik wacht ook nog op de dag dat KPN eindelijk VDSL uitrolt in mijn buurt.
Of tenminste eens een fatsoenlijke planning laat zien op Fourstack.nl zodat je weet waar je aan toe bent. Maar dat is al teveel gevraagd van KPN.
Oh ja? In heel veel gebieden (zoals hier in Sittard (LB)) is de max van bijv DSL nog altijd 20Mbit. En op de https://netco-fpi-info.fourstack.nl/ staat al tijden geen verhoging. Glas is hier ook niet, dus als je al meer dan 20Mbit wilt kom je puur bij Ziggo uit.
Van 200MB naar maximaal 80MB downstream voor twee euro meer per maand.

Get real.
Als je op de juiste plek woont wel ja. Hier is het of kabel of een miezerig adsl lijntje (13mbit max). Waar ik ook nog bij moet zeggen dat zelfs KPN ons aanraad om bij ziggo te blijven omdat ze niet eens kunnen garanderen of er wel signaal is.

Die vlieger gaat dus niet voor iedereen op.
Nee, er zijn niet altijd alternatieven. Een 1mbit lijntje (down!) is tegenwoordig niet meer voldoende. En mobiele netwerken zijn eigenlijk nooit onbeperkt (en ook niet overal even goed).
Dat was het idee van de overheid ook toen adsl en kabel op 4 Mbps zaten en KPN beweerde dat binnen enkele jaren heel Nederland voorzien zou zijn van een glasvezelnetwerk. Inmiddels ziet het er anders uit. DSL komt op de meeste plekken niet in de buurt van de snelheid op de kabel en de uitrol van glasvezel ligt nagenoeg stil.
Er is dus echt wel een goede reden om dat monopolie op te kabel te heroverwegen.
ja ik kan kiezen tussen kabel max 400/40 of adsl max 40/4. (geen glasvezel)
Zolang ik voor het werk vaak grote bestanden moet uploaden is de 40 upload voor mij gewoon een must.
Als glasvezel een optie was 500/500 dan was ik allang weg
Als het voor je werk is, dan neem ik aan dat je baas betaalt ;) dan is de prijs toch geen issue?

[edit]
Als ik voor werk een laptop/telefoon/tablet nodig heb, of bv een snelle Internetverbinding thuis, etc, dan gaat de baas dat natuurlijk betalen.

@Sammiejj Ik mag hopen dat je in sollicitatiebrieven wat beter op je spelling let ;)

[Reactie gewijzigd door borft op 7 mei 2018 15:00]

Ik zou zeggen, laat je omscholen en zoek werk in de IT.

Als mijn baas wil dat ik thuis werk (lijkt mij een eigen keuze zodat je niet hoeft te reizen) dan betaald die ook mijn internet verbinding (al doet die van mij dat wel gewoon).
Juist door robotisering is er meer werk in de IT. Hoe meer er wordt geautomatieerd, hoe meer mensen IT gebruiken in alle devices, hoe meer werk er in de IT is.

Er zijn niet voor niets regelmatig nieuwsberichten dat de IT vacaturen niet vervuld kunnen worden.

Als jij je positie wilt verstevigen zou je kunnen kijken om bijvoorbeeld niveau 4 te gaan halen. Ik kan me niet voorstellen dat je bijv. voor een skilled servicedesk of werkplekbeheer functie niet binnen ee ndag een baan kunt hebben. Ik ken best veel bedrijven waar je zo aan de slag zou kunnen.
Komt het nu door het onderwijs dat jij niet kan hoofdrekenen? Als ik zo al je reacties lees heb ik zomaar het vermoeden dat je toch eens bij jezelf te raden moet gaan inzake de reden waarom je geen baan krijgt. Op voorhand ga je al geen opleiding doen 'omdat je toch wel zakt'. Dat is natuurlijk de instelling van niets. Als je toch hele dagen thuis zit kun je net zo goed een thuis zelf studie oppakken. Dan toon je tenminste aan dat je inzet toont. Nu lees ik iets anders dan geklaag over je situatie.
Toch bijzonder dat ik dat zelf nooit zo heb ervaren. Denk ik ook een kwestie van instelling en hoe graag je iets zelf wil. Ik zeg, ga er voor en laat je niet sturen door de regels maar neem zelf initiatief in plaats van de schuld bij iedereen te leggen. Het leven gaat je een stuk makkelijker af als je zelf een klein beetje inzet toont. En natuurlijk heb je ook dan af en toe een tegenslag. Maar bij de pakken neer gaan zitten heeft sowieso geen zin.
Ik beeindig deze discussie voordat het bans opleverd, want wie weet het beter?
Iemand die ervaring heeft of een stel toetsenbordjes?
Ik heb al duizend keer gemeld dat MBO4 voor mij ONHAALBAAR is....
Als ik GEEN gelden heb.. kan ik zoiezo geen opleiding starten en kan GEEN schulden maken..

[Reactie gewijzigd door Sammiejj op 8 mei 2018 14:24]

Echter zijn een Fiat Punto en een Ferarri Enzo niet echt te vergelijken. Van concurrentie kan je niet echt spreken.

[Reactie gewijzigd door Tricq op 7 mei 2018 13:11]

Welk alternatief heb ik? KPN is 20MB/s down en 2MB/s up...
doe meerdere dingen online, soms tegelijk.. ik heb soms 5 apparaten die gaan updaten..
Vergelijkbare alternatieven zijn er niet, bij ons in iedergeval niet, enige andere optie is om adsl, maar dat komt hier (in een normale woonwijk) niet verder dan 8Mbit, en dan mag je dus wel gewoon de volle prijs van 50Mbit betalen 8)7
heeft niks met een monipoly op de kabel te maken, ze kijken eerder naar wat andere grote aanbieders doen, met name KPN.
En als de kabel open is dan verhogen niet alleen Ziggo maar ook de andere partijen die op de kabel zitten hun tarieven, guess what. Dan is het ook weer niet goed want dan wordt er weer massaal geschreeuwd dat het prijsafspraken zijn en er helemaal geen sprake is van concurrentie.
tja, niet echt prijsafspraken maar gewoon doorberekening, want de kabel open zal nooit gebeuren, wat er dan gebeurd is dat het gewoon om resellers gaat, dus Ziggo verhoogt de nettokabelprijs en al die andere providers moeten dan in principe ook wel omhoog met minimaal hetzelfde bedrag willen ze niet al te veel verlies maken..
Laat Ziggo eerst maar eens zorgen dat ik storingvrij al de zenders kan bekijken waar ik recht op heb met mijn abonnement.
En zenders fixen die ik plots niet meer heb, zogenaamd omdat ik verkeerde kabels heb.
Ziggo kan toch niet van elke klant met een huis dat ouder is dan pakweg 25 jaar eisen dat ze alle kabels in de muren vervangen? Ik ga echt mijn muren niet slopen voor Ziggo.
Laat ze maar een sterker signaal door de kabel jagen en stoppen met het aanbieden van 600 zenders waar niemand naar kijkt: dat krijg je in 10 levens niet eens bekeken.....
En dan ook nog analoog door diezelfde kabel verzenden..... Zonde van de bandbreedte.
Maar ja: Ziggo heeft het monopolie op onze kabel hier in Oost-Brabant, met dank aan politiek Den Haag.
Marktwerking prediken (die vrijwel nooit werkt, zoals we dagelijks merken) maar niet de voorwaarden creëren door concurrentie op het kabelnet toe te staan.
Ziggo levert een perfect signaal aan jouw huis. Als jij niet met de huidige tijd mee kunt is dat dan ziggo's probleem of het jouwe?
Je zou bijvoorbeeld zelf een versterker voor je kabelsignaal kunnen plaatsen.
Tevens is coax bekabeling gevoelig voor "ouderdom". De dikke bamboe kabel van Ziggo heeft daar minder last van, maar zeker de oude 5mm bekanbeling (ik vermoed dat je die nog hebt) zou zo onderhand vervangen mogen worden door de dikkere variant (8mm). Voorkomt een hoop ellende van onder andere 4G straling die in de lucht hangt.... Ook die plastic connectoren vervangen voor full metal (kabelkeur) kan ook al een hoop helpen
Alsof mijn opa en oma van dik in de 70 nog de muren gaan slopen om wat kabels te vervangen die er al 20 jaar zitten. Ik ben het met Henri eens en vind dat Ziggo moet zorgen dat de juiste kabels er zijn, en alles perfect werkt. Zij hebben al sinds de chello tijd Ziggo, bij gebrek aan betere alternatieven. Maar hebben dus een horizon pakket, met een box waar ze geen gebruik kunnen maken van de pauze opneem functie, omdat de kabels te oud zijn. Niet omdat ze dit niet willen, maar het werkt gewoon niet met hun kabels. Maar wel elk jaar prijs verhogingen moeten slikken...
Dus als ziggo ooit nog meer dan 1gbit/s gaat aanbieden dan moet ziggo ook maar alle utp bekabeling in huis komen vervangen voor CAT6? Beetje overdreven lijkt me.
Het is al lang een bekend fenomeen dat de oude dunnere coax kabel niet (meer) voldoet.
.
Misschien dat u in een nieuwbouwwoning woont met perfecte bekabeling: ons huis is 30 jaar oud, maar ik ben niet van plan mijn muren te slopen om de bekabeling te vervangen. Tot voor een jaar had ik alle zenders nog perfect. Na wat 'onderhoudswerkzaamheden' vielen net de zenders waar ik regelmatig naar keek (Arte en Brava) weg, terwijl veel andere prutzenders gewoon te ontvangen bleven.
Laat ze maar voor een sterker signaal zorgen dat niet verstoord wordt door netwerken in de lucht.
Mijn huis is uit 1986. Dus ook al ruim 30 jaar oud. Echter zat de coax toen al in pvc buis. Voor mij dus heel simpel te vervangen.
Inmiddels heb ik via de kruipruimte nieuwe buizen gelegd en komen deze in de woonkamer en meterkast weer door de vloer heen. Zo kun je ook oudere huizen best nog wel up2date krijgen ;)
Uiteraard gelijk de dikkere coax gelegd en metalen connectoren toegepast. Nergens meer problemen mee.

Bovendien was het toen al niet meer van "deze tijd" om bekabeling in de muur te stuccen. Dat is destijds dus een (bewuste?) keuze geweest. Dan had men net zo goed een iets dikker pijpje in de muur kunnen wegwerken.

[Reactie gewijzigd door rdfeij op 8 mei 2018 14:03]

U hebt geluk: wij hebben zelfs niet eens een kruipruimte......
Jammer! Ik heb je een privébericht gestuurd zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing.

Groet, Pim van Ziggo
Heeft dit niet ook te maken met Fox Sports die standaard geld wil zien? Ziggo is tot nu toe de dans ontsprongen omdat ze nog een contract hadden dat doorliep (tot deze zomer geloof ik).
Tot 2020 kwam ik laatst achter.
Ziggo heeft tot 2020 contract met Fox lopen dankzei de gerechtelijke uitspraak.
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee