Ziggo Go-app voor Android TV en Fire TV komt binnenkort uit

Ziggo heeft een aantal gebruikers gevraagd om mee te doen met een nieuwe testronde van de Ziggo Go-app. Het betreft de app voor Android TV en Fire TV. Volgens het bedrijf wordt de app hiervoor binnenkort geïntroduceerd.

Het is nog niet bekend hoe lang de testperiode zal lopen en wanneer de Ziggo Go-app voor Android TV en Fire TV precies uitkomt. Een woordvoerder van Ziggo laat weten dat er op dit moment nog geen indicatie is voor een releasedatum.

Gebruikers zijn door Ziggo opgeroepen zich aan te melden voor een testronde, als ze beschikken over een televisie van bijvoorbeeld Philips, Sony, Sharp of een Nvidia Shield hebben. Deze apparaten draaien op Android TV. Tevens kunnen gebruikers van bijvoorbeeld de Amazon Fire TV Stick zich aanmelden.

Ziggo Go, de dienst voor online live tv-kijken en terugkijken, is op dit moment te gebruiken met apps op smartphones en tablets, of via een computer in de browser. Begin dit jaar maakte Ziggo al bekend ook apps te willen ontwikkelen voor Apple TV en Android TV.

De Ziggo Go-app voor Android TV zal dus binnenkort uitkomen, al is nog onduidelijk wanneer dat ook gebeurt voor Apple TV. In augustus werd duidelijk dat het bedrijf al wel een interne tests uitvoert met de Ziggo Go-app voor zowel Apple TV als Android TV.

Door Joris Jansen

Redacteur

14-11-2018 • 08:17

112 Linkedin

Reacties (112)

112
112
30
2
0
74
Wijzig sortering
Ik heb zoiets zelf al voor elkaar gekregen: de Ziggo Go android app op m'n android TV.

Installeer eerst de app op je telefoon en draai dan een APK backup programma -- ik gebruik dit.

Kopieer de APK van je telefoon naar je televisie (van telefoon naar PC met Dropbox; op USB-stick zetten, stick in de TV) en open TV File Commander of wat er op je TV zit om bestanden te openen.

Tenslotte wil je het netjes in je app-menu hebben staan, dat doe je met TV App Repo (deze).

https://i.imgur.com/Kr24ohy.jpg
Links de Delta App (om TV te kijken via Delta), rechts Ziggo Sport, er onder Soul Calibur en Crazy Taxi -- allemaal niet voor Android TV beschikbaar, maar via een telefoon toch geïnstalleerd.

App in actie: https://i.imgur.com/VFOIsdP.jpg

[Reactie gewijzigd door barchettanl op 14 november 2018 20:56]

Als de APK nou even gedeeld wordt door testers... :+
Ik ook zoiets. Helaas is de besturing niet handig (moet met muis of de shield TV app in mijn geval). De kwaliteit is prut (lagere framerate dan de ontvanger) en het geluid is maximaal stereo, geen Dolby surround. Kijk erg uit naar de androidTV app. Ik hoop op Channels integratie en surround

[Reactie gewijzigd door Humpi op 14 november 2018 18:35]

Weet iemand dat als je de Apple TV gebruikt er een soort van check is of je daadwerkelijk op je thuisadres bent? Ik heb een Apple TV staan in mijn vakantiehuis en ik gebruik daar nu de Ziggo GO app om te streamen.
In europa is GEO blocking niet meer toegestaan, dus als je vakantie adres binnen europa is heb je hier geen last van

Zie ook: https://ec.europa.eu/digi...arket/en/faq/geo-blocking
Binnen de EU mag Ziggo geen content blokkeren ik vermoed zelfs dat ze dat nergens meer doen. Dus denk dat de Apple TV app niet die restricties gaat opleggen.
Ziggo blokkeert alles keurig buiten de EU. Helaas, voor mij zijn de zakenreizen het enige moment om gebruik te maken van de Ziggo Go app of Fox Sports.

Ik blijf het een vreemde zaak vinden, dat je abonnement die je keurig betaald en afgeschermd is met een wachtwoord in sommige delen van de wereld niet meer toegankelijk mag zijn.
Dat heeft te maken met de rechten die op de content rusten. Daarom kun je bijv. bij replay tv van de commerciele zenders de reclame niet doorspoelen en bij de NPO weer wel. Zie je andere content op Netflix in verschillende landen etc.
Dat principe begrijp ik.

Maar ik begrijp niet waarom jouw geografische locatie leidend is, en niet het abonnement/contract dat ik in NL afsluit.
Ik betaal Fox Sports. Ik heb een Nederlandse account. Ik stap uit het vliegtuig en mag niet meer de wedstrijden zien waar ik voor betaal.
Dat is zoiets als dat de letters van mijn boek zouden oplossen als ik het vliegtuig uitstap.

De EU grijpt hier terecht in, maar buiten de EU blijft het een vreemde manier van contentbescherming.
Die locatie is leidend op meer vlakken, je kan wel als Nederlander in Nederland bij een Nederlands bedrijf een account afsluiten, maar in de regel vereist dit een Nederlands leveringsadres. Klant worden bij Orange Frankrijk zit er vanuit Nederland niet in.

Zitten voor en nadelen aan, als je nu op vakantie in Frankrijk bent kan je bijvoorbeeld gewoon je Nederlandse Netflix account gebruiken met die catalogus, maar kan daardoor niet (ook) de Franse catalogus zien.
Kijk daar gaat het scheef.

Als ik als Vodafone/Ziggo klant mijn telefoon buiten de EU gebruik, gelden voor mij niet de lokale tarieven. Ik ben "buitenlander" met als standplaats Nederland.
Als ik buiten de EU de Ziggo Go app opstart dan ben ik opeens "lokaal" met als standplaats "niet Nederland".
En dat alles op dezelfde telefoon, zelfs sim en zelfde abonnement op dezelfde naam en adres.

Goed dat de EU dus ingrijpt, want dit is geen logica, dit is machtsmisbruik. (hoewel ik snap dat content providers uit Hollywood Ziggo/Vodafone weer onder druk zetten)

[Reactie gewijzigd door Stpan op 14 november 2018 17:40]

Wellicht dat iets als NORD VPN hierbij helpt. Voor die paar euro per maand een behoorlijk goede VPN.
openvpn server op de nas en nergens last van
Buiten de EU doen ze dat nog wel. Van de zomer kon ik in Zwitserland het WK niet kijken op mijn telefoon via Ziggo GO
Zwitserland is dan ook geen lid van de EU.

/edit: hmm, bij nader inzien zeg je dat zelf ook.

[Reactie gewijzigd door zonoskar op 14 november 2018 12:03]

Dat was precies mijn punt, Zwitserland is geen lid van de EU, en in Zwitserland kon ik geen tv kijken. Ergo, Ziggo blokkeert wel degelijk de content buiten de EU, in tegenstelling tot wat @TheUninvited vermoedde.
Waarom zouden ze dat met de ziggo go app niet checken en met de Apple TV wel vraag ik me af. Niet dat het me zou verbazen, maar het verschil wordt dan wel erg kunstmatig in stand gehouden.
Volgens mij heeft Apple een soort van feature (in amerika althans) dat ze automatisch via je provider registreren op welke content je recht hebt en die dan activeren op je Apple TV. Mijn hoop is natuurlijk dat ze niet zulke verificatie gaan doorvoeren.

Wellicht iemand ervaring mee? Ik kan natuurlijk ook afwachten :)
Waarom zou Ziggo dat doen ? Laatst op een iPad in Frankrijk gewoon TV kunnen kijken.

Buiten de EU is een ander verhaal denk ik.
Ziggo GO is heel lang niet toegankelijk geweest in het buitenland (noch binnen de EU). Dit heb ik zelf ondervonden en werd op vakantie gedwongen tot gebruik van een VPN. Volgens Ziggo zelf is Ziggo GO pas vanaf 1 april 2018 beschikbaar binnen de EU.

https://www.ziggo.nl/ente.../ziggo-go-kijken-in-de-eu
Ik herken dit inderdaad. Was destijds in Spanje, had al ter voorbereiding thuis een VPN opgezet, en vanuit Spanje via VPN verbonden met Netflix en Ziggo, (bij Netflix vanwege het wisselende aanbod, en de NL ondertiteling)
Op een iPhone checkt ziggo gewoon je gps locatie, aan de hand daarvan bepalen ze of je als je daar op vakantie bent of je de content al dan niet kan zien neem ik aan.

Een vpn zal dus wellicht niet helpen als je buiten Europa bent.

Binnen de eu is het nu we netjes geregeld in iedergeval.
Welke GPS locatie? (er zijn maar een paar apps die GPS aan mogen raken, en als jij een app GPS of welke locatie voorziening dan ook weigert, dan is die ook ècht geweigerd op de iPhone, daar kan een app niet omheen) :+.
Een VPN gaat prima helpen, Netflix was er ook van overtuigd dat ik in NL was, en bood mij ineens keurig NL ondertitels etc.

Zij krijgen mijn geschatte NL geo locatie, en mijn NL IP-adres die ik altijd gebruik, zij krijgen geen locatie van mijn telefoon o.i.d., dat blokkeer ik altijd al bewust, dus alles wat zij krijgen, is dat ik netjes in NL ben.

[Reactie gewijzigd door xoniq op 14 november 2018 11:20]

Heb je daar een bron van, want in mijn optiek klopt dat niet. Woon momenteel in Zuid-Afrika en kan Ziggo Go - weliswaar via VPN - gewoon op mijn iPhone gebruiken. GPS kun je immers blokkeren... en bovendien vraag ik me af of Ziggo die info daarvoor wel mag gebruiken, ook al geef je toestemming.
Simpel. Zet location services voor Ziggo Go uit en je krijgt direct een melding als je een stream start dat dit aan moet staan als je gebruikt maakt van een mobiele verbinding. Via Wifi maken ze gebruik van geolocatie.
In het verleden was het in iedergeval zo dat zonder locatie aan te zetten voor de ziggo app dat deze niet wilde starten...

Ik heb het net getest door de locatie voorzieningen uit te zetten voor ziggo en inderdaad zonder locatie voorzieningen aan voor de app werkt het nu wel. Ingehaald door updates blijkbaar :)
Dus wel. Verschillende keren F1 gekeken als ik in Azië zat en dat ging enkel met een VPN verbinding. GPS staat gewoon aan.

[Reactie gewijzigd door Beakzz op 14 november 2018 12:11]

Ligt er aan of je mobiele data of wifi gebruikt.
Laatst in de USA geweest en wilde de F1 race op de Ziggo Go app kijken.
Daar kreeg ik dus dat de content niet available was in de region.
Toen de rest geprobeerd en daar hetzelfde.

Met andere woorden: Ik kan bevestigen dat ie in de USA 100% zeker niet werkt.
Echt niet? Ik ga met Kerst naar Rusland en wil wel gewoon NL tv kunnen kijken. Als ik via een iPad (verbonden met wifi) contact maak met mijn thuis netwerk (Fritzbox home connection) dan doet hij toch gewoon?

Paar weken geleden in de US werkte dat ook.
Waarom zou dit nodig zijn.
Zolang je maar een x aantal streams tegerlijkertijd kan bekijken zo de fraude hierin nihiel zijn.

Op de mobiele Android en IOS apparaten mag je ook anafhankelijk van je locatie tv kijken, daar adverteren ze zelfs mee.
Dus waarom zou dat voor Apple tv op de camping anders zijn?
Buiten de EU kan je de Ziggo app wel openen, maar kan je geen streams ontvangen, omdat de uitzendrechten buiten Europa anders lopen. Zodra je binnen Europa op vakantie gaat (Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, etc.) dan kan je gerust kijken en werken de streams ook wel. Ik heb op mijn eigen laptop de Ziggo Go app geïnstalleerd, om ook bij vrienden bijv. de GP samen te kunnen bekijken. Tot nu toe heb ik nog niks van Ziggo vernomen dat je het niet mag (en het zal ook wel vreemd zijn als ze dat verbieden).

Daarnaast kunnen ze denk ik lastig controleren wie de Ziggo App precies gebruikt. Ik gebruik het ook op mijn werktelefoon en laptop. Zo nu en dan kijk ik in de pauze naar live TV of kijk ik afleveringen terug. DIt maakt echter niks uit bij welke provider je zit, want het werkt ook op mobiele verbindingen. Volgens Ziggo wordt er wel gezegd dat je op maximaal 3 apparaten de app kan gebruiken.
Iemand een linkje waar je kunt aanmelden en/of waar een testversie te downloaden is?
Via deze link kun je je evt aanmelden, maar het is niet gezegd dat je ook uitgenodigd wordt:

Link ziet er wat gek uit, komt van dit Ziggo forum af:
Weet je geheel toevallig of je dan ook Ziggo klant moet zijn. Ik heb een Sony Android tv en zou dit graag willen testen. Ikzelf heb mijn abonnement bij KPN en hoop dat ze dit binnenkort ook gaan her-introduceren. KPN heeft dit al een keer getest en gaf toen aan hier nog niet klaar voor te zijn.

Edit: Ik had geantwoord voor ik je link opende. Exuus. Je moet dus wel een klantnummer hebben voor iemand die zich hetzelfde afvraagt.

[Reactie gewijzigd door Septimamus op 14 november 2018 09:38]

Je moet eerst lid worden van het klantenpanel, dan kun je uitgenodigd worden om mee te doen.
Ik ben benieuwd hoe dit gaat lopen. Ik (en vele anderen) ondervinden nog steeds veel problemen met het kijken van Ziggo Go via browser of via de app. De audio wordt los verstuurd van de video waardoor je regelmatig sync issues hebt. De audio loopt dan exact 2 seconde voor op de video waardoor het eigenlijk niet aan te zien is.Dit is alleen het geval bij het terugkijken, niet bij live TV. Het is al jaar en dag bekend noch doet Ziggo er iets aan.
Ik gebruik Ziggo Go regelmatig en persoonlijk herken ik de audio sync issues niet, wanneer het werkt gaat het allemaal prima... 'wanneer' het werkt nog even benadrukt want ik ken wel stabiliteitsissues; het opstarten van de app doet er op Android vrij lang over en op Windows kan het werkelijk tot 2 minuten duren. Dan nog crasht de app regelmatig en moet ik ook constant opnieuw inloggen.... soms wel tot 10x totdat het inloggen eindelijk werkt... deze verschijnselen zijn op Windows erger dan op Android, maar het komt op beide voor.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 14 november 2018 10:10]

audio sync issues komen voornamelijk voor met opnemen naar de cloud van Ziggo,afspelen is een ramp soms.
Klopt, het is een groot drama, negen van de tien keer loopt de audio uit sync. Onbegrijpelijk dat ze het maar niet opgelost krijgen.
Nog nooit sync issues gehad.
Ja. Alleen gebeurt het mij ook bij live tv. Maar goed, aangezien de stream bij mij al snel zo'n 90 seconden achterloopt zal het ook wel tellen als terugkijken.
Ik heb alleen een Chromecast, geen Android TV. Wat is er fijner aan dit dan het te doen via de Chromecast?

Als het voordelen heeft, ga ik mss een Shield of zo aanschaffen...
Ik heb af en toe last van dat ik via de ziggo app een bepaalde show niet kan streamen naar mn chromecast (terug kijken). Dan zal een native app op de shield echt super zijn.
* Native apps werken meestal iets sneller en soepeler dan casten
* Je kan een afstandsbediening gebruiken in plaats van een telefoon/tablet

Aan jou om te bepalen of het je dat waard is :) Ik vind de Shield een prachtig ding maar gebruik hem hoofdzakelijk voor game streaming.
Is er al een mogelijkheid om je aan te melden voor de beta van de Apple TV app? (Count me in!)

Wel raar dat Ziggo zelf dit geheel allemaal steeds ontkend (ofja de helpdesk-mensen).
Veelal weet de helpdesk om 10u pas dat ze dit hebben aangezien mijn ervaring uit verleden deed vermoeden dat je sneller zaken op het nieuws en sociaal media voorbij zag komen dan je daadwerkelijk een uitleg kreeg over dienst X die het bedrijf per datum X ging leveren.

En dat is niet omdat men geen mailing las oid maar wel omdat ik destijds bijv expliciet niets met mijn team mocht delen om redenen die ik hedendaags nog niet begrijpen wil(wel kan). Lekken aan media, andere bedrijven etc je zou zeggen dat een bepaald salaris icm prettige werksfeer dit voorkomt...

Leuke ontwikkeling, nu de Apple kant nog en ik ga eens weer kabel proberen als glasvezel zo duur blijft.
De marketing machine werkt altijd vooruit op de werkelijkheid, dus logisch dat de frontdesk van niets weet. Er zit immers nog een heel ontwikkel- en implementatietraject tussen.
"Volgens het bedrijf wordt de app hiervoor binnenkort geïntroduceerd." - Zowel de frontoffice als de R&D afdeling beiden 1 afdeling up2date gehouden behoren te worden... Vaak is het zo dat de FO bij veel bedrijven expliciet niets verteld wordt, omdat het simpel gezegd van "bovenin de keten" niet mag.

Zodra de media ergens lucht van kan krijgen, zou je frontoffice op zijn minst op de hoogte moeten zijn dat ze voor vragen wel of niet moeten doorverwijzen naar de PR managers... of het kladje in de mail mogen voorlezen.

"https://careers.vodafoneziggo.com/vacatures/pr-manager-e999674" - schijnbaar zoeken ze nog nieuw talent :D
WebOS zal wel te klein zijn in de markt maar ik blijf hopen :)
Ik ook, plus Xbox One (UWP) hopelijk.

Test nu de Canal Digitaal app voor WebOS, maand gratis, maar om een of andere reden laat het na een paar keer kanalen heen en weer gaan de video codec op de TV crashen (denk ik). Netflix, Plex, en alle andere video apps laden geen video meer in. Waarna ik de stekker eruit en erin moet doen om het weer werkend te krijgen. (Normaal Uit/Aan werkt dus ook niet). Dus mocht Ziggo met een WebOS app komen, hoop ik dat die goed werkt. Wel fijn is als je die Canal Digitaal app opent je daadwerkelijk de TV bestuurd zoals je normaal doet (nummertjes, kanaal omhoog/omlaag etc).
Momenteel cast ik de zenders op mijn telefoon via de Ziggo GO app. Voor nu volstaat dat ook wel, maar ik kijk wel erg uit naar de Android TV variant.
Ja maar dat werkt dus niet als je replay wilt gebruiken, mijn grootste ergernis, want daar zal ik hem nu net graag voor willen gebruiken.. nu moet ik altijd de vreselijke horizon box aanslingeren
Als het wel kon, nam jr dan nog die horizonbox af ?
nee dan was ik die niet echt meer nodig.
Als ik alles kon casten via de app, (dus replay en ook bv game of thrones)
Dan gebruik ik eigenlijk de box niet meer, neem tegenwoording heel weinig meer op (wat de andere use case nog zou zijn)

Maar goed ik wacht ook wel rustig op de ultra hd box.. waar ziggo veel te laat mee is. en hopelijk is die gewoon snel.. en is de na druk niet op hoe "mooi" de user interface wel niet is.. Totaal niet interessant, moet snel en makkelijk zijn.
De vraag stelde ik om aan te geven dat Ziggo in zijn eigen winst snijdt als het de app wel gaat uitbrengen. Dan wil niemand meer een box. Dus ik ben vooral benieuwd hoe ze de app verder gaan inperken... geen replay tv e.d. kwaliteit van de stream beperken.. of andere ongein.. en niet omdat het niet zou kunnen een goed produkt afleveren, maar omdat ze hun eigen klanten aan de box willen houden..
Er zijn toch andere manieren om uitzending gemist te kijken? Kijk.nl is ongeveer evenduur als de meerprijs tussen het pakket met en zonder horizonbox en werkt op AndroidTV en kun casten...
heeft kijk.nl ziggo sport?
Waar ik het meeste eigenlijk de replay voor gebruik? zoals peptalk of formula 1 cafe?

voor puur NPO dingen gebruik ik al NL Start als app op mijn TV werkt prima. (de gratis variant)

Daar komt bij dat het volgens mij niet kan dat je de Media Box niet neemt maar wel Movie en Series XL (game of throwns, westworld). Maar ik kan me vergissen of wat dan de uiteindelijke prijs wordt.
Ik denk dat ze wachten met het introduceren van de ziggo go apps voor Android, tvOS, etc tot ze de 4K box kunnen aanbieden, zodat er toch nog voordelen zijn om een aparte box af te nemen.
Althans , het lijkt mij dat de apps max 1080p kunnen afspelen i.p.v. 4K .
direct opnemen in plaats van replay bekijken zal voor sommige mensen toch altijd wel een pré zijn. En de gemiddelde gebruiker koopt liever een kastje van ziggo dan een andere oplossing, of ze weten simpelweg niet van de andere oplossingen.
Hoop dat de Apple TV app snel komt! Ideaal voor op de slaapkamer.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee