NLZiet wijst op komst van Amazon Fire TV naar Nederland

Televisiedienst NLZiet maakt bekend dat zijn app beschikbaar zal zijn in de Nederlandse appwinkel van Amazon voor de Fire TV. Dat zal gebeuren zodra Amazon in Nederland begint. Mogelijk gebeurt dat volgende week.

Amazon biedt zijn Fire TV-hardware nog niet aan in Nederland en er is nog geen Nederlandse appwinkel. Daar komt vermoedelijk snel verandering in, blijkt uit een persbericht van NLZiet. De televisiedienst zegt dat zijn app beschikbaar zal zijn in de Nederlandse appwinkel voor de Fire TV-hardware zodra die uitgebracht zal worden. De NLZiet-app verscheen eind vorige maand al in Amazons Engelstalige Appstore.

Dat Amazon zijn activiteiten in Nederland gaat uitbreiden is al langer bekend. In januari maakte de webwinkelgigant bekend meer productcategorieën aan te gaan bieden via zijn Nederlandse site. Amazon gaat daarvoor in zee met partners. Via Amazon.nl worden momenteel alleen e-books verkocht.

Voor hardware zoals Kindle-e-readers worden kopers bij Amazon doorverwezen naar de Duitse site. Volgens bronnen van Adformatie wil Amazon in de tweede week van maart in Nederland beginnen met de verkoop van fysieke producten via Amazon.nl.

Amazon Fire TV Stick

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

03-03-2020 • 18:33

79 Linkedin

Submitter: kjbpeeters

Reacties (79)

79
79
21
3
0
55
Wijzig sortering
De NLZIET app voor Fire TV is nu al te installeren en te gebruiken vanuit de Britse en de Duitse Amazon app store.

[Reactie gewijzigd door NY_Giant op 3 maart 2020 18:47]

Goede, ik voeg 'm toe :)
En niet via de Belgische Google Play store. Raar dat ze op een ander platform dan andere keuzes maken voor dezelfde app en content.
In Nederland mag je ook de Belgische zenders niet bekijken zonder Belgisch adres (voor de app).....
Het is sowieso opvallend dat NLZIET al beschikbaar is op Fire TV nog vóór de officiële lancering van de Nederlandse Amazon app store. Ik sluit dan ook zeker niet uit dat er een deal is tussen beide bedrijven en dat straks de Firestick als welkomstaanbod in een bundel wordt aangeboden met bijvoorbeeld drie maanden gratis NLZIET.
Ik heb gelijk een Fire TV gekocht. Ik wou namelijk een Apple TV 4(k) kopen om NLziet fatsoenlijk op tv te kijken. Dit is een veel goedkopere optie. De links die je deelt werken niet door een landen restrictie. Ik heb de App kunnen installeren via zoeken op de Fire TV. NLziet intoetsen en dan aanklikken. Ik had wel een VPN verbinding gemaakt op de Fire TV zelf met NordVPN. Ik weet niet of het ook zonder werkt.
Ik ben in ieder geval een blije paashaas.
Weer een custom app, ik vind het toch zo zonde. Het is verspilde moeite dat iedere zender in de wereld z'n eigen app moet maken voor iedere platform in de wereld. Allemaal moeten ze het wiel opnieuw uitvinden en dezelfde suffe app schrijven die precies hetzelfde doet als alle andere zenders op deze wereld, en de meeste van die apps zijn ook nog eens teleurstellend slecht geschreven, zoals alle software, want software ontwikkelen is duur en moeilijk.

Ik hoop dat ze snel NymphCast toevoegen zodat we uit deze waanzin kunnen breken.
In dit geval heb je binnen deze app:
-de grote nederlandse zenders
-de 11 provinciale zenders
-on-demand aanbod NPO plus
-on-demand aanbod RTX XL
-on-demand aanbod Kijk

Wat betreft Nederlandse content heb je dan zo'n beetje alles, muv Ziggo sport, wel gehad. Met andere woorden het is min of meer een alles vervangende app.

Snap verder je punt wel dat het er op lijkt dat het wiel steeds opnieuw wordt uitgevonden.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 3 maart 2020 20:36]

Behalve dat de app totaal niet gericht is op gebruiksgemak.
Over welk platform heb je het dan? Ik ben hartstikke tevreden over de NLZiet-app op iOS en tvOS. Zo tevreden zelfs dat ik een abonnement heb náást mijn TV-abonnement, puur vanwege het gebruiksgemak van de NLZiet-app.

[Reactie gewijzigd door gday op 4 maart 2020 01:22]

Ik heb het 1 maand geprobeerd.
Maar vaak verbinding weg.
Niet zien waar je gebleven bent in een aflevering.
Eigenlijk uberhaupt niet zien welke series je kijkt.
Ook geen suggesties van series.

Tenzij dit allen al verholpen is.
(ik had begrpeen dat videoland dit soort issues ook had)
Ik heb het 1 maand geprobeerd.
Maar vaak verbinding weg.
Niet zien waar je gebleven bent in een aflevering.
Eigenlijk uberhaupt niet zien welke series je kijkt.
Ook geen suggesties van series.

Tenzij dit allen al verholpen is.
(ik had begrpeen dat videoland dit soort issues ook had)
Precies: voor iOS en TV OS van de Apple TV is dit allemaal verholpen. Net als @gday vind ik het zo fijn werken, dat mijn harddisk recorder buiten gebruik is gegaan en ik deze app nu naast het TV aanbod gebruik. Ik overweeg zelfs de lineaire TV er helemaal uit te gooien omdat NLZiet zo'n goed alternatief is.

Geen haperingen. Intussen nu wel met een goede beeldkwaliteit. Zien waar je gebleven was. Een bepaald TV programma volgen, waardoor je ook de historie van vorige seizoenen makkelijk terug kan zien etc. Daarnaast: Geen of minder reclame op de meeste zenders, all in inclusief de betaalde content van de RTL zenders. Voor mij de maandelijkse 7,95 meer dan waard.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 4 maart 2020 09:20]

Ik vind hem prima op orde. Gebruik hem op de Shield TV, en het werkt gewoon goed. Het op Netflix-achtige manier series volgen is ook goed uitgewerkt. Beeldkwaliteit is de laatste maanden er ook op vooruit gegaan.
Alleen mag er wel een EPG(met overzicht) in worden gebouwd op dezelfde manier als je b.v. in Kodi(TV EPG) .

[Reactie gewijzigd door YoMarK op 4 maart 2020 13:18]

Zijn de Amerikaanse series ook terug te kijken inmiddels? Vorig jaar kon ik lethal weapon niet terug kijken omdat ze de rechten niet hadden. Dat maakt nlziet voor mij (en ik denk vele andere mensen met mij) een compleet waardeloos product...
Dat hangt van de achterliggende dienst af. Zo blijkt de npo maar 1 aflevering van dit was het nieuws te laten staan. Dan heb je bij nlziet ook maar 1 aflevering. Zie dat er van Lethal Weapon via Kijk 6 afleveringen op staan.
Apple en Amazon doen dit al via Apple TV Channels en Amazon Prime Channels.
In de VS kan je bijvoorbeeld een HBO-abonnement afsluiten via Apple of Amazon en dan kijken in de Apple TV-app of de Prime Video-app. Ook andere streamingdiensten als CBS All Access, Showtime, Starz, Epix,

Hier in Nederland heeft Amazon het nog niet (maar dat zal wel snel komen, denk ik), maar Apple heeft het wel via de Apple TV-app. Hier kan je een abonnement nemen op Apple TV+, StarzPlay en Smithsonian Channel Plus.
Gaat vast niet gebeuren. De marketeers willen een app met eigen branding en niet meeliften op andermans succes.
Gaat vast niet gebeuren. De marketeers willen een app met eigen branding en niet meeliften op andermans succes.
Daar moeten ze dan ook maar een standaard voor maken. Gewoon een template engine d'r onder en de marketeers mogen hun eigen template en logo's mee sturen.
Wat houdt je tegen om zoiets zelf te maken? ;)
Gezien hoe Mirracast door Google hard handig de nek is omgedraaid om hun eigen Chromecast te pushen geef ik Nymohcast geen weinig kans op slagen.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 3 maart 2020 19:06]

Ik hoop dat ze snel NymphCast toevoegen zodat we uit deze waanzin kunnen breken.
En hoe gaat dat een verschil maken? NymphCast is niks meer dan een vervanging voor het Chromecast protocol, dus je zult nog steeds eigen apps zien, alleen dan op je telefoon, wat ik nog veel onhandiger vind dan een app op een AppleTV/AndroidTV/FireTV.
NymphCast zal waarschijnlijk niet verder komen dan een hobbyproject, ga er maar van uit dat DRM daar geen onderdeel van zal zijn, en daarmee dus de grote streamingdiensten hier niet mee gaan werken..
Zeer tevreden met NLZiet icm Apple TV en een internet only abbo. En stukken goedkoper dan een alles in 1 pakket..
Bij KPN is het 10 euro per maand voor tv, bij NLZiet 8 euro. Zoveel goedkoper vind ik dat nou ook niet.
Is het die 2 euro waard?
Bij tmobile bij 50 mbit up/down zit er 15 euro verschil tussen internet en internet + tv (dus geen bellen erbij) als ik de web. In dat geval is het 7 euro per maand goedkoper wat toch wel aardig aantikt. Tenminste volgens de website breedbandwinkel.nl is een Tmobile abonnement 50 mbit 30 euro en dan 8 euro voor NLZiet wat 38 euro is dus tv en internet. Bij kpn betaal je 42,50 euro voor alleen internet en bij tmobile 45 euro voor tv en internet. Dus ja en kan zeker uitmaken.

En als je NLZiet heb dan sponsor je KPN ook minder wat voor sommige mensen blijkbaar ook belangrijk is (van wat ik gelezen heb in de reacties van https://tweakers.net/nieu...internetabonnementen.html).
Maar voor 2 euro minder kun je naast gewoon tv kijken ook vooruitkijken en reclamevrij terugkijken.
Mwa, dat weet ik zo niet helemaal. Ik betaal 24 p/m voor 100/30 abbo. Tel daar 8 euro bovenop via NLZiet. En daarbij, KPN/Ziggo hebben geen Apple TV app dus dan komt er weer een kastje bij. Om alles op 1 kastje te hebben (Netflix, NLZiet, Plex, Disney etc..) is erg fijn. En het werkt als een tierelier.
Alleen het feit dat ik dat (niet al te beste) IPTV-kastje(en toebehoren) niet aan m'n TV/versterker hoef te hangen is al veel waard.
Daarnaast, heb je twee TV's, dan kost het al 15 Euro.

Het werkt verder perfect(in ieder geval op m'n shield TV), maar er zitten wat beperkingen aan. Formule 1 of BBC kijken gaat b.v. niet lukken. Daar heb je echter andere apps voor.

[Reactie gewijzigd door YoMarK op 4 maart 2020 13:37]

Die "oplossing" ken ik.
Maar wordt niet simpel hier met 2 TV's...
Op een gegeven moment had ik Apple TV en Knippr.
1 "kastje" met meerdere apps (Knippr, Netflix, enz.)

Omdat er geen apps zijn voor de tv of voor Apple TV, blijft het kl#ten."
Voor mij niet zo erg, voor de dames echter... :+
Agree, Ik gebruik he i.c.m. een mi box s. Zelfs met netflix youtube premium en disney plus goedkoper :z
Fijn apparaatje! Zo klein dat je 'm gewoon achter de tv kunt plakken.
Alleen mis ik hier dan de zenders waar het meeste naar gekeken wordt... Knippr had een top aanbod, hoewel de dienst nogal brak was. Verder helaas weinig alternatieven.
Welke zenders mis je? Je kunt namelijk ook een goedkoop abbo nemen op de Canal Digitaal-app. Heb ik ook: zowel NLZiet als de Canal Digitaal-app. Dan heb je bijna alle (in ieder de bekendste) zenders.
Nou, Ik heb 2 maanden alleen maar ellende gehad met NLZiet via de LG app. Liep bij live uitzendingen elke 2 minuten vast. Geen/slechte support. Helemaal klaar mee.
De WebOS app is inderdaad verschrikkelijk voor live tv. De Android tv app werkt wel prima, al zou het fraai zijn als ze de live channels functie zouden ondersteunen.
Je vraagt je toch af wie dan de kwaliteitscontrole doet...
FireTV Stick Basic is toch al te krijgen hier ?

Amazon hanteert een soort regio lock op de FireTV modellen.

De 4K en Cube werken alleen in de US, Duitsland, VK en Oostenrijk.
Ik heb een 4K en die werkt in Nederland gewoon prima. Af en toe komen er wat Duitstalige reclame-banners voorbij, maar daar heb je verder geen last van.
Mooie dienst dat NLziet, gebruik het op de AppleTV en vind het een waardige vervanger voor een normale tv-dienst. Enige wat ik nu mis is FOX Sports, helaas wordt dit alleen verkocht via een reguliere tv-aanbieder terwijl ze een compleet internetplatform hebben.
Ik merk dat er wel een vertraging zit van een aantal seconden tot een half minuut op de ‘reguliere’ tv. Of is dat alleen met sommige zenders?

Meer dan vroeger tussen HD en SD. Als je HD keek, kon je zelfs als je met iemand belde die toevallig dezelfde zender op de achtergrond had op SD, iets eerder horen wat eraan kwam. Vooral met sport.
Niet zo vreemd toch? Kabel gaat voor, daarna de digitale tv streams. En als je dan nog een conversie moet doen met verschillende streamkwaliteiten voor verschillende internetsnelheden.... Dan heb je toch wat vertraging.
Werkt het al beter dan een jaar geleden? Heb het toen een tijd geprobeerd maar merkte regelmatig dat de opnames verkeerd waren (te laat begonnen of te vroeg gestopt) voor de replay functie en de streams werkten slecht. Het is inderdaad qua functionaliteit en potentie een goede app. Als het is verbeterd waag ik nog een poging :p
Ik vind het prima werken, merk niets van de problemen die je noemt. Behalve op WebOS, die app wil je niet gebruiken.
Vanaf black friday heb ik 3x fire stick 4k
Heb daar videoland op draaien.

Apk aangepast zodat het werkt op fire stick
Én de play store er uit slopen
Anders vraag hij bij opstart om play store.
Koste me 2 min werk
Weet niet of ik de apk mag delen?
Werkt die apk aanpassen toevallig ook voor NPO Start?
Heb ook een Fire Stick 4k tijdens een deal opgepikt.
Zal het eens proberen.
Android programma wat ik er voor gebruik heet.
Lucky patcher.
Zoek maar eens op Google en YouTube.
Leuk programma reclame mee weg halen.
Uit apps...
Je kan nog veel meer mee.
Aanpassen lukt niet altijd.
Met de instellingen spelen.

[Reactie gewijzigd door whatyouneed op 5 maart 2020 09:37]

Ja was met black friday deal.
Dacht 29 euro per stuk voor 4k fire stick.
De prijs is soms 35 euro.
En dan weer 59 euro.
Wil je het beste van het beste koop dan de.
Nvidia Shield 2019 versie voor 219 euro
Ook leuk je kan je fire stick uitbreiden met een otg kabel.
Deze kan je kopen bij amazon of aliexpress.

Wat kan je daar mee extra USB stick op aansluiten en je geheugen uitbreiden.

Filmpje
https://youtu.be/CLEUeSZ92tU
Ik ben benieuwd of de NPO app ook naar de fire tv komt. Dit zou een goede oplossing zijn voor mijn ouders, wiens tv de een naar de andere app niet meer ondersteund. Vooral omdat de fire tv een stuk goedkoper is dan een Nvidia Shield.
Xiaomi Mi Box S kan ik van harte aanbevelen als je wél Android TV wilt i.p.v. FireOS, maar een stuk goedkoper uit wilt zijn dan bij nVidia :)
Die krijgt niet vaak en niet lang updates. Geen idee hoe dat bij Amazon is. Vast niet heel erg lang, want ik heb verschillende video's gezien dat de hardware van Amazon gemaakt is op planned obsolence. Er zijn niet of nauwelijks reserve onderdelen te krijgen en geen service manuals. De hardware is goedkoop maar nauwelijks duurzaam.
De Mi Box S heeft anders keurig de update van Android 8 naar 9 gekregen. Verder nog weinig ervaring mee, heb hem nog te kort. Maar volgens mij is er niet veel veranderd in Android TV 10 i.t.t. de reguliere Android 9 vs 10...
En een chromecast 4k / ultra ingebakken :p
Top apparaatje. Ik gebruik WebOS nooit meer op mijn LG tv.
voor de anti google crowd is het fijn om alternatieven te hebben. zonder een wie wat em welke zorgen discussie te starten.
De Amazon DRM is niet veel beter. Boeken zitten vol met DRM, en op de Kindle readers kun je vaak geen gewone epub bestanden of PDF's openen.
Betaal je voor een abonnement, krijg je alsnog reclame voorgeschoteld voordat een programma begint.

En dan het drama met vooruitspoelen van een programma op een LG tv. Dit kun je doen door elke keer een minuut vooruit te spoelen nadat de stream weer geladen is. Waardeloos dus!

Dat ze doorontwikkelen is natuurlijk mooi, maar fix eerst je huidige software

[Reactie gewijzigd door Sharkoon op 3 maart 2020 19:08]

Betaal je voor een abonnement, krijg je alsnog reclame voorgeschoteld voordat een programma begint.
Dat heb je toch ook met gewoon tv. Daar betaal je ook abonnement (en vaak meer dan wat je voor NLZiet betaal) en heb je ook reclame (veel meer als alleen in het begin). We zijn alleen (nog) gewend dat betaalde streaming diensten zonder reclame is.
Kom maar door! Heb sinds kort NLZIET, Firestick erbij en gaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee