NLZiet compenseert door storing getroffen klanten met week gratis kijken

NLZiet gaat zijn klanten compenseren voor de storing van afgelopen week, die bij elkaar ongeveer 24 uur duurde. De dienst biedt getroffen klanten een week lang gratis NLZiet aan. Replays van streams die tijdens de storing uitgezonden moesten worden, zijn niet beschikbaar.

NLZiet compensatie e-mail

NLZiet benadert klanten via e-mail over de compensatieregeling en biedt in dat bericht ook zijn excuses aan. Hoe de gratis week precies werkt, is niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat gebruikers in ieder geval geen korting op de volgende incasso krijgen, maar dat ze voor hetzelfde geld een langer durende dienstverlening krijgen. Wellicht dat de volgende incasso een week wordt opgeschoven.

Via Twitter laat de klantenservice van het bedrijf weten dat terugkijken van content die in de storingsperiode is uitgezonden niet mogelijk is. "Vanwege de storing bij onze stream-leverancier kwamen de live-streams niet door en zijn daarvan ook geen 'opnames' gemaakt", legt de helpdesk uit. Wel is het mogelijk dat bepaalde getroffen programma's alsnog terug te kijken zijn in hun ondemandvorm, maar dat zal niet voor alles gelden.

De storing vond plaats bij de leverancier van de streams voor het platform. 'Uitgelopen werkzaamheden aan een defect netwerkonderdeel' waren de reden van het gebrek.

Update, dinsdag: uit verdere communicatie van NLZiet blijkt dat het eerstvolgende incassomoment voor de klanten in kwestie een week wordt opgeschoven, waardoor ze een week lang gratis kijken.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

03-04-2022 • 10:36

94

Submitter: TheVivaldi

Reacties (94)

94
94
57
4
0
32
Wijzig sortering
Ik heb nu ruim een jaar NLZiet, eigenlijk was het de bedoeling om even een maandje te proberen voor wanneer ik zou overstappen naar glas en KPN de deur uit ging. Glas is er inmiddels bijna, maar NLZiet heb ik nooit meer opgezegd. KPN kijk ik al heel lang niet meer.

Is de interface perfect? (ik gebruik de android TV app op een Shield) Niet helemaal, maar een ruime voldoende.
Was de storing vervelend? Voor velen wellicht wel, maar voor mij niet perse. Ik heb niets gemist eigenlijk. Keek gewoon iets anders of keek terug, dat ging wel. Was ook de eerste storing die ik met NLZiet heb gehad.

Wat ik zeker niet mis? Reclame!
Ik wil nooit meer anders, prijs/kwaliteit + ontbreken of doorspoelen van reclame is geweldig.

Ik prijs dagelijks NL Ziet als ik weer een blok rootzooi doorspoel.

[Reactie gewijzigd door denonman1 op 25 juli 2024 07:42]

Er is wel zeker ruimte voor verbetering voor NLZiet om de reguliere TV aanbieders te verslaan. Met name dat je in verhouding meer betaalt per stream dan voor KPN, de beeldkwaliteit is lager, en een veel kleiner aanbod aan kanalen. Past dit aanbod bij je? Dan is NLZiet een veel betere keuze. Maar voor veel mensen zijn dit toch nog factoren om niet NLZiet te nemen. Ik zou willen dat NLZiet een simpele keuze wordt: gewoon dezelfde eigenschappen aanbieden als reguliere TV, maar dan zonder reclame, in ruil voor iets meer geld.

Begrijp me niet verkeert. In de jaren 90 en vroeg 2000 waren reclames onderdeel van TV. Als in: ook vermakelijk (goeiemoggel, klote zon, even Apeldoorn bellen, Cup a Soup reclames, Hertog Ijs, Kanis en Gunnink etc). Maar nu is het doorgaans schreeuwerige inspiratieloze neerbuigende manipulatieve meuk met irritante voiceovers dat ons als dom volk behandelt. Het zijn geen sketches meer.
Voor heel veel mensen zal de beeldkwaliteit echt het probleem niet zijn. Ja van wat dichterbij zie ik echt wel dat er wat mee compressie gebruikt wordt, maar op een normale kijkafstand is de kwaliteit echt prima. Het ligt er zoals je zegt helemaal aan wat je doel is. Mijn persoonlijke doel is om zo goedkoop mogelijk die paar keer dat ik TV kijk het nog kan kijken en vrouwlief wil graag goede tijden kunnen kijken. Met NLZiet heb ik veruit het goedkoopste abonnement om dat doel te bereiken én ik heb geen opname-abonnement meer nodig omdat je praktisch alles tot een jaar lang terug kan kijken.

Als je daarentegen een TV-vreter bent en 100 zenders wilt kunnen kijken, dan is NLZiet zeker niks voor jou nee. Het zou mooi zijn als NLZiet in de toekomst een modulair abonnement zou gaan aanbieden waarmee je de zenders kan uitbreiden. Ik ben juist blij dat ik van alle troep af ben. Ik keek vroeger nog wel eens discovery en national geographic, maar wat is dat tegenwoordig nog een armoede zeg. En naar goede Amerikaanse traditie is het meer reclame (en ook telkens dezelfde reclame!) dan TV.
Ik heb zelf ook NLZiet al meerdere jaren. Dat klopt enigszins wat je zegt inderdaad.
Maar je vergeet 1 belangrijk ding wat voor mij de grootste overtuiging was om alleen Internet en NLZiet in huis te halen. Geen extra tv ontvanger en maar 1 afstandsbedinging voor alles. Wij zijn thuis sowieso meer van het streamen. Wij kijken ook meer programma's terug dan echt dat we live kijken. Dus voor ons een goede oplossing. Daarnaast kan je ook gebruik maken van NPO plus. Dus sommige programma's kan je vooruitkijken.
Als ik 1 nadeel kan noemen dan is het wel het aanbod van programma's. Daar mag NLZiet wel iets meer aandacht aan besteden. Ik mis echt 24kitchen bijvoorbeeld.
Als ik 1 nadeel kan noemen dan is het wel het aanbod van programma's. Daar mag NLZiet wel iets meer aandacht aan besteden. Ik mis echt 24kitchen bijvoorbeeld.
Voor het geval ze meelezen: comedy central, Discovery, National Geographic en TLC :)
Ik kijk op een 55" 4K OLED, ik heb geen enkel probleem met de beeldkwaliteit. Ik gebruik ook de 4K upscaling optie op de Shiel Pro, dat geeft een zichtbaar (iets) beter beeld. Maar verder voldoet het allemaal prima, ook de interface.

Wel een nuancering: Ik ben een casual TV kijker, kijk bijvoorbeeld nooit sport.
In theorie zou NED1,2,3 voor mij al voldoende zijn, maar er zijn enkele aardige programma's op 4 t/m 10 (wat daarna komt weet ik niet eens) zoals wat bouwprogramma's op rtl4, de grote verbouwing of escape to the country (yep, we houden van slow TV..). Die staan dan ook gewoon onder 'mijn series', ik weet niet eens wanneer ze live op TV komen.

Ik kan goed begrijpen dat echte die-hard TV kijkers NLZiet onvoldoende vinden, maar voor mijn doel is het perfect. En mijn doel is om met zo min mogelijk reclame geconfronteerd te worden (ook op internet overigens en ik heb ook geen tijdschriften meer waar je eerst door 8 pagina's drek moet voordat je bij de inhoudsopgave komt)

[Reactie gewijzigd door denonman1 op 25 juli 2024 07:42]

En reclames waren toen minder lang en frequent. Eens per half uur max, en dan een paar minuten. Nu is het: 20 min tv, 10 minuten reclame.
Wij hebben NLZIET als backup maar deze wordt nauwelijks gebruikt. De interface is verschrikkelijk en ze staan niet open voor feedback. Ik heb wel eens gevraagd om xstream gegevens om NLZIET in een goede iptv app te laden maar dat kan ook niet. Ik overweeg ook maar om op te zeggen.

Ik snap niet zo goed waarom veel apps het wiel opnieuw moeten uitvinden en niet gewoon bij de populaire apps de interface kopiëren?

Edit:
Ik gebruik Tivimate voor iptv en verschillende streamingsdiensten om aan mn trekken te komen.

[Reactie gewijzigd door Bongoarnhem op 25 juli 2024 07:42]

Dit. Je kunt met de nieuwe AppleTV remote bijvoorbeeld niet eens meer normaal 'zappen' in NLZIET. Gewoon even switchen tussen kanalen is heel irritant en moet via de back button. Soms kom je met deze knop ook ineens ineens weer op het home screen van de AppleTV. Echt een rotte gebruikerservaring. De tv guide idem.

Ik betaal wel voor een hoop diensten (ziggo, videoland, netflix, amazon, disney, hbo, nlziet etc) maar geen enkele app komt in de buurt van zoiets als bijvoorbeeld TiviMate (op de Shield). Dat is zogenaamd een 'niet officiële' tv app maar kun je echt helemaal naar wens instellen en werkt gewoon snel en goed. Dat is dan gemaakt door een of andere developer in zijn vrije tijd :D

Je zou denken dat die miljoenenbedrijven ook wel iets normaal werkends kunnen ontwikkelen.
Gewoon even switchen tussen kanalen is heel irritant en moet via de back button.
Via een tip van een andere Tweaker kwam ik erachter dat je niet perse met back terug hoeft naar de live streams. Je kan ook met de pijltjes naar het zenderlogo (links rechts onderin) bewegen om daarop te klikken. Je krijgt dan de lijst met kanalen waar je uit kunt kiezen.

Ik heb NLZiet zelf al eens een tip gegeven voor een wat meer gebruiksvriendelijke methode maar die hebben ze tot op heden helaas niet overgenomen.

[Reactie gewijzigd door 3raser op 25 juli 2024 07:42]

Hee verrek :) Dank je voor de tip !

Logo stond bij mij overigens rechts onderin.

[Reactie gewijzigd door Fairy op 25 juli 2024 07:42]

Wat gek. Ik erger mij hier ook aan, maar ik zie geen logo waar ik met de pijltoetsen heen kan.
Als je live tv hebt en je druk een keer op naar beneden, dan zie je in die balk het zenderlogo. Daar kan je naartoe en worden de zenders uitgelijst.

Hoe dan ook blijft het behelpen. Een alternatief die alle NL zenders bevat is er helaas nog niet.

[Reactie gewijzigd door Fairy op 25 juli 2024 07:42]

Met Android TV op de Shield kun je gewoon met de cursortoetsen naar een volgende of voorgaande zender zappen. Zelf gebruik ik dat niet want ik bekijk vrijwel nooit TV-programma's op het moment waarop ze worden uitgezonden.
Ja klopt. De Shield heb ik op de slaapkamer en daar werkt het wel zoals voorheen. Op de oude AppleTV kun je ook zappen maar met de nieuwe remote kan het niet. Reactie op de suggestie om dit te "fixen" heb ik nooit gekregen.
Het zappen en andere functies werkt volgens mij op vrijwel alle gangbare apparaten goed behalve de appletv. Op android tv, samsung tv's en een aantal andere merken heb ik het goed werkend gezien.

Beetje jammer, zo'n dienst zou overal gewoon hetzelfde moeten werken. Dit is dan overduidelijk een bug.
Ik gebruik een draadloze muis bij mijn android tvkastje. Werkt perfect.
Met de wijziging die jij zo irritant vindt was ik juist in de wolken en zorgde ervoor dat ik NLZIET meer ben gaan gebruiken. Die wijziging maakt namelijk mogelijk dat je meteen een tikje terug kunt in de stream als je net een programma opent, en dat gebruik ik echt supervaak. Voorheen moest je dan ervoor kiezen om het programma vanaf het begin te gaan kijken en dan door te spoelen naar ‘nu minus 10 seconden’. Veel omslachtiger, en omdat aan de randen klikken van je Siri Remote in elke andere app wél zorgt voor 10 seconden voor- of achteruit spoelen week de UX daardoor af van alle andere apps Als ik een euro zou krijgen voor de keren dat ik per ongeluk zapte ipv 10 seconden terugscrubben, dan hoefde ik niet meer te werken. Bovendien was de oude manier van zappen ook veel langzamer omdat je bij elk kanaal moest wachten tot het bufferen klaar was voordat je beeld had.

Dus nee, ik ben het absoluut niet met jou eens.

[Reactie gewijzigd door gday op 25 juli 2024 07:42]

Ik snap niet zo goed waarom veel apps het wiel opnieuw moeten uitvinden en niet gewoon bij de populaire apps de interface kopiëren?
Ik wil nog verder gaan, waarom hebben al die diensten hun eigen app nodig?

Een goede videospeler maken is behoorlijk lastig en duur. Een goede interface ontwikkelen is mogelijk nog lastiger, zeker als je met één interface de hele markt wil bedienen. Van kleine kinderen tot oude mensen. Van IT-experts tot volledige leken. Van 3" telefoons tot 99" televisies. Vertaald naar alle talen van de wereld en alle schriften van de wereld (bv van rechts naar links).
Het is eigenlijk onmogelijk om al die groepen met een enkele app te bedienen. De features die gevorderden willen maken de app al snel te complex voor veel anderen, om het maar niet over de prijs te hebben.

Al die apps hebben exact dezelfde doelgroep ("iedereen") en maken dus dezelfde afwegingen en compromissen. Zo is het voor iedereen slappe hap.

Er zijn wel streamers die ook een API aanbieden waarmee mensen hun eigen applicatie kunnen schrijven. Dat is al veel beter. Nog beter zou zijn als ze allemaal dezelfde API zouden gebruiken zodat je iedere mediaspeler kan koppelen aan iedere streamer en dan in ieder geval de basisfunctionaliteit werkt (play, pause, next, volume, playlist, ondertiteling, ...).

Als voorbeeld verwijs ik graag naar F1 TV, dat heeft een min of meer open API en verschillende mensen hebben daar hun eigen innovatieve interfaces voor geschreven die helemaal geoptimaliseerd zijn voor één doel: motorsport en specifiek F1 voor liefhebbers die meer willen dan lineair kijken.

Zelf maak ik gebruik van een app die in tekstmode draait op een Linux-server en het afspelen overlaat aan mpv dat direct met de grafische kaart praat (zonder dat het OS er tussen zit) zodat er gebruik kan worden gemaakt van hardware decoding zonder de flexibiliteit van een software speler op te geven.

Dat is niet echt een typsiche use case maar voor mij werkt het geweldig. De postprocessing van mpv is superieur aan een TV kan want mpv heeft beschikking over een "echte" CPU en GPU in plaats van een goedkope SOC. Als echte gespecialiseerde applicatie heeft het ook veel meer mogelijkheden en features dan welke ingebouwde app of videospeler ooit zal hebben, zoals verschillende manieren om te dealen met audio-video syncrhonisaties, verschillende standaarden voor ondertiteling (inclusief gekke japanse emoticons), verschillende algoritmes voor upscaling en interpolatie.

Ik snap dat de meeste consumenten daar niet op zitten te wachten maar dat is nu net het punt. De 'one size fits all' oplossingen zijn net zo zeer 'one size fits none'. Je krijgt betere software als je die kan optimaliseren voor doelgroepen en niches. Helaas worden die groepen nu alleen gebaseerd op of je een abonnement hebt op een bepaalde dienst en beetje op hardware, maar niet op hoe jij daar gebruik van wil maken. Alle gebruikers van een dienst moeten het met dezelfde app doen. Als er al verschil is dan bestaan de groepen uit "alle android/apple gebruikers" of "alle LG klanten". De apparatuur die je gebruikt om het af te spelen is misschien wel het minst interessante aspect om onderscheid op te maken.

Er zijn overigens wel pogingen gedaan om ongeveer dit model te krijgen. Apple TV lijkt er bijvoorbeeld een beetje op. Maar dat gaat er van uit dat de programmeurs van Apple voor iedere aangesloten dienst apart ondersteuning maken en/of dat die diensten zich wel aanpassen aan de wensen van Apple. Dat model werkt alleen voor de grote spelers. De kleintjes die komen er niet tussen. En je hebt nog steeds 1 speler voor alle doelgroepen.
Daarom moeten we het model omkeren. Niet één standaard app per dienst per platform. Maar één standaard API voor streaming diensten waar alle apps gebruik van kunnen maken.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 25 juli 2024 07:42]

Tip voor F1TV (vooral voor andere mee-lezers): RaceControl voor op de msWindows laptop: https://github.com/robvdpol/RaceControl/

Daarmee kan je het f1tv beeld en geluid per kanaal zien en controleren. Ook de hier boven genoemde mpv is een mogelijkheid voor afspelen.

Daarbij biedt ze ook de mogelijkheid om geluid apart in te mixen, bijvoorbeeld het internet-radio signaal van grandprixradio.
Tip voor F1TV (vooral voor andere mee-lezers): RaceControl voor op de msWindows laptop: https://github.com/robvdpol/RaceControl/
Het leuke is.. dat dit helemaal niet de applicatie is waar ik het over heb. Dit is een andere, die ook goed is. En er zijn er nog meer. Er is iets te kiezen! Ik had het over: https://github.com/SoMuchForSubtlety/F1viewer

PS. Ik weet dat er ook voor andere streaming diensten wel dit soort applicaties zijn. Maar die zijn allemaal nauw verweven met (een) enkele dienst(en) waarvoor die applicaties geschreven zijn. Een standaard api voor alle diensten er echter nog niet.
Over die F1 app: Die ga ik ook eens proberen. Wedstrijden genoeg.

Over de meer universele tv streaming: De term daar is iptv. Die apps wil je in de regel voeren met m3u bestanden waarin dan de url-s van de kanalen van die 'leverancier' staan.
Er zijn best veel iptv tools. Daar zijn dan ook veel (commerciëel getinte) lijstjes van.
Uiteindelijk staat kodi daar niet echt vaak tussen al vond ik wel ergens een opmerking dat die veel te uitgebreid is... Dus Kodi is de app. Binnen Kodi is pvr de term daar binnen kan je een iptv provider selecteren en die heb ik gevoerd met een paar links die ik vond via DrGoogle op "iptv m3u" https://iptvlistm3u.com/

[Reactie gewijzigd door beerse op 25 juli 2024 07:42]

Ik wil nog verder gaan, waarom hebben al die diensten hun eigen app nodig?
Ik vind het een interessante vraag die je stelt. Ik zou zeggen: Als je je eigen app ontwikkeld kun je ook je eigen marketingstrategie door de app heen puchen. Je hebt eventueel ook andere dingen in de hand zoals netwerkkosten. Maar ik zou het antwoord wel eens willen horen van een journalist die er diep induikt. Misschien een mooi Tweakers plus onderwerp?
Ik vermoed vanuit mijn “werkervaring bij een ISP die TV aanbied” dat rechten in tv land moeilijker liggen dan in F1 land.. zolang jij betaalt aan 1 van de 2(?) leveranciers hier in Nederland, vind men dat prima bij de Formule 1.

Als je een tv kanaal levert via iptv moet er weer allerlei bescherming en gedoe overheen zodat je klanten niet illegaal kunnen kijken en opnemen.

ViaPlay zal heel anders naar je F1 usecase kijken dan F1TV bijv - maar F1 is mbt rechten wel volgens mij voor uitvoering/handhaving de meest relaxte in wat het aan het einde van de stream toestaat.

Why else zou je zo moeilijk doen om je stream te beschermen… dan de achterliggende eigenaars “te vriend” te houden.
Even los van wat ik denk van DRM en dergelijke systemen, waarom is dat afhankelijk van een app per aanbieder? Het is niet alsof er zo veel van die systemen in de wereld zijn. Als beveiliging geheim houden inderdaad de belangrijkste reden is dan is er sowieso geblunderd tegen een van de basisregels van beveiligingssystemen.

Ik snap dat "rechten" een grote rol spelen in wat er wel en niet mogelijk is maar dat vind ik geen excuus. Het is een papieren probleem dat met een paar handtekeningen is op te lossen. De producenten en aanbieders, of hun aandeelhouders, hebben dit systeem gebouwd. Ze kunnen het ook weer oplossen. Voor de duidelijkheid, ik heb het hier over DRM, niet over copyright, dat is een andere discussie.

Samengevat, ik zie geen technische reden waarom 'rechten' een echte belemmering zijn voor een universele api + applicaties.
zodat je klanten niet illegaal
Dat is het zure, betalende klanten wordt het leven moeilijk gemaakt. Het hele idee dat je eigen klanten "illegaal" kijken is absurd. Ik snap dat jij niet lang hebt nagedacht over deze formulering en het waarschijnlijk niet zo hebt bedoelt, maar volgens mij is het ook geen toeval dat deze woorden vooraan in de mond liggen. Het voelt inderdaad alsof de aanbieders hun klanten behandelen als winkeldieven die ze liever niet in hun zaak hebben.
Los ervan dat ik er inhoudelijk niet over na hoefde te denken is dat wel veelal wat bij de “New Business & Dev” afdeling werd doorgegeven dat Yo kan idee XYZ niet via ABC omdat kijk uitgewerkt plan DEF - en daar hoorde je nooit meer wat van..

Dus illegaal, naar mijn idee mag je toch legaal thuis een “kopie” maken en technisch gezien mirror je het alleen.

Maar zo zwart/wit denkt die wereld nog wel. Het is niet zoals bij muziek dat je een abonnement hebt en praktisch 99% van de mainstream kan je beluisteren.

In IPTV streams zit een hoop werk om “onbetaald” kijken onmogelijk te maken.

Vroeger via iCulture toen jailbreaken nog populair was bijv anti jailbreak detectie een probleem als je via je ISP op je device een IPTV stream wilde kijken.

Nu ontwikkelen ze nog steeds geen mooie functionele apps voor zeg een Apple TV of Nvidia shield. En de mensen die het kunnen maken ze het door de regels onmogelijk moeilijk, of verklaren ze selfs tot illegaal bezig zijn. Rare wereld - een white hat hacker zou je juist binnen je bedrijf betrekken ipv in de gevangenis gooien..
Me de eigen App weten ze zeker dat de eigen content wordt gepromoot. Anders moeten ze in die algemene App met de rest concurreren. Tevens zijn slechte series van (bijv.) Netflix relatief nog slechter als je goede series beschikbaar hebt van andere leveranciers binnen dezelfde omgeving.
Wat betreft de interface ben ik het gedeeltelijk met je eens. Het is onoverzichtelijk, grote iconen horizontaal scrollbaar. Maar dat is bij Netflix, Disney+ en ook Android TV/Google TV in de basis toch ook zo?
Volgt helemaal de trend van weinig info, veel wit en loze ruimte, iets wat je tegenwoordig op meeste websites ook ziet.
Wat dat betreft verlang ik wat betreft TV en TV gids terug naar hoe het in Kodi/XBMC is/was (en wat helaas door zaken als encryptie op IPTV streams nier meer praktisch is om te regelen in de regio waar ik woon).
In één overzicht op je scherm wat er op TV was, mét beschrijving en tot hoe laat het ging duren....vroeger was alles beter ;)
Geen idee of je dit zoekt (ik ben maar even zo vrij) en of je regio buiten Nederland is, maar ik gebruik de inofficiële kodi app Dutch iptv (even zoeken ;) ) in combinatie met librelec. Ik gebruiken deze in combinatie met NLziet en tot op heden met de kodi tvgids, etc. Prima voor hier, wellicht iets voor jou.

[Reactie gewijzigd door Mislancer op 25 juli 2024 07:42]

Ik ga hier eens naar kijken!
Zojuist ff gespiekt met kodi op een ChromeBook (android app): Daar binnen bij pvr de provider 'pvr iptv...' kiezen. Bij de configuratie een m3u van bijvoorbeeld https://iptvlistm3u.com/ toevoegen. Daarna kan je bij tv voor de kanalen kiezen die ze in de m3u van jou keuze hebben gestoken.

Nu is het nog op zoek naar m3u bestanden met de kanalen die je wilt zien. Of anar pvr-providers binnen kodi die op jou kijk wensen zijn aangesloten.

Misschien kan op basis van de info die in de F1tv tools zit een kodi-add-on gemaakt worden. Zowel racecontrol als f1viewer bieden vast wel handvaten voor de handige hakker.
Wat gebruik je dan wel?
NLziet blinkt inderdaad niet uit maar op mijn Apple TV is een app als Ziggo helemaal een RAMP. Ze hebben alle logica van de Apple TV overboord gegooid. Maar goed, als ik bij mijn ouders ben dan is een 'kastje' van Ziggo ook een enorme stap terug in de tijd.

OT: ik vind dit heel netjes. Overigens vind ik het verlengen van de dienstverlening onzinnig. Als de krant niet komt, plakken ze er ook een gratis dag aan vast. Maar ik behoud de krant. Die stop waarschijnlijk als ik niet meer kan lezen of dood ga. Fijn dat ik dan nog mijn 'gratis' dagen kan krijgen... 8)7
Canal Digital vond ik qua interface stukken beter
Je gratis dag/week plakken ze na het aflopen van je contract en voor de opstart van je nieuwe periode.
Ben het deels met je eens. Ik vind de interface ook niet om naar huis over te schrijven, maar ook niet verschrikkelijk.

Het zwakste vind ik dat ze zo erg de nadruk leggen waar het programma vandaan komt. Mij interesseert het niet of programma xyz, bij NPO, RTL of KIJK vandaan komt. Ik wel gewoon het programma zien. Onder aan de streep zijn het toch allemaal aangekochte programma’s uit het buitenland, of zijn ze gemaakt door een handjevol mediabedrijven die voor zowel NPO, RTL en KIJK produceren (bedrijven als idtv, blue circle, sky high, enz)
Dat is natuurlijk waar, maar je moet je natuurlijk realiseren dat deze bedrijven eigenaar zijn van de hele dienst. Dus logischerwijs willen ze wel benadrukken uit welke koker een programma komt. Wat mij betreft hoeft het ook niet, maar ik kan er wel begrip voor opbrengen.
Ik snap het uiteraard ook helemaal. Ik had het waarschijnlijk ook graag gewild als ik van NPO, RTL of KIJK was, maar voor mij als eindgebruiker van het product vind ik het 'vervelend'. En dan tot zoverre, dat het de interface gewoon erg rommelig maakt.

Ik heb op m'n telefoon-app op het moment twee categorieën voor 'vooruitkijken'. Eén algemeen en één specifiek voor NPO Plus. (En datzelfde is dan ook voor Aanbevolen (NPO Plus), Films (NPO Plus), Series (NPO Plus)). En bij de 'algemene' staat dan RTL en KIJK, zonder NPO Plus.

Wat mij betreft heeft het dus vier categorieën te veel.
Mijn ervaring leert juist dat ze wel naar feedback luisteren. Vorig jaar brachten ze een redesign uit dat de plank een beetje missloeg. En veel issues zijn in de weken daarna opgelost. Ook het verhogen van de kwaliteit specifiek voor voetbal streams was zo’n aanpassing.
Er zullen betere alternatieven voor handen zijn, maar ik ben zelf prima tevreden over de NLziet app. Ik vind em veel prettiger dan de Ziggo Go omgeving.
Het verschilt nogal van interface: Nlziet op de nvidia shield / Google TV is prima en overzichtelijk.
Open je NLziet op een LG tv is het een grote ramp.

Los daarvan werkt het goed en snel en hebben wij al jaren afscheid genomen van kabel tv.
Ik raad je aan om een app als Tivimate een verademing tov NLZiet.

Ik gebruik NLZiet namelijk uitsluitend op een AndroidTV apparaat.
Bij internet-radio is het wel gelukt dat daar een redelijke standaard gebruikt wordt. Zie maar het grote aantal internet-radio-applicaties in android. Dat zou voor internet-tv ook moeten. Er is vast wel een constructie te maken dat het abonnement een max aantal kanalen kan/mag doorgeven, eventueel gekoppeld aan een bepaalde internet-aansluiting of zo.

Bij F1TV zijn bij een race ruim 20 kanalen beschikbaar: de race, de stand, de track-lokatie en onboard van alle rijders. Dat bieden ze in een app aan zodat je er 1 tegelijk kan kijken. Welk kan/mag je met meer (5 of 6 ervaar ik) toestellen tegelijk kijken. De tool RaceControl (https://github.com/robvdpol/RaceControl/) biedt een heel andere interface waarbij een aantal verschillende kanalen op een heel andere manier in beeld worden gebracht. Dit als voorbeeld voor een alternatieve tool voor het kijken naar tv-kanalen.
Dit bestaat voor IPTV ook en heet gewoon M3u(net als bij internetradio) of Xstream.

Alleen de meeste partijen willen opnieuw het wiel uitvinden....

[Reactie gewijzigd door Bongoarnhem op 25 juli 2024 07:42]

Doe mij een applicatie die daar mee om kan gaan.

Er zal wel het een en ander mee aan de hand zijn qua rechten en plichten en dergelijke. Maar met internet-radio is het ook gelukt om applicaties te hebben die los staan van de stream. Al moet ik zeggen dat daar de meeste kanalen praktisch 'free to air' zijn.
Tivimate voor android en er zijn genoeg free to air kanalen te vinden op github. Hele lijsten met duizenden zenders.
Netjes van ze.
Vind het al met al een fijne dienst, is veel goede (Nederlandstalige) content beschikbaar in de vorm van series, reportages en documentaires die je kan bingewatchen. Live TV kijken wij hier thuis maar sporadisch.
App werkt ook prima(Android TV op een Shield TV). Beeld en geluidskwaliteit(geen surround) is niet geweldig, maar best te doen icm goede upscaling.
Ik probeerde vroeger NLZIET via een Chromecast. Het beeld was toen onaanvaardbaar slecht (ja, het HD-vinkje stond aan :) ). Het geluid was gewoon goed.

Ik heb nu een AppleTV en daar is het zowel het beeld als geluid goed op. Het klopt dat het niet surround is, maar zover ik weet wordt er op de Nederlandse zenders ook niet in surround uitgezonden.

Ziggo codeert sommige zenders in dat dolby digital zodat het wat minder bandbreedte kost om relatief veel geluidsinformatie op te sturen, maar dat is niet hetzelfde als ‘surround’ natuurlijk.

Uiteindelijk is NLZIET natuurlijk ook gewoon afhankelijk van het bronmateriaal dat ze ontvangen. Als ze ‘slechts’ stereo opgestuurd krijgen, houdt het op natuurlijk.
Ik heb het natuurlijk niet over sesamstraat, maar er is tegenwoordig best veel content in surround. Films en series sowieso, maar ook veel documentaires.
Ik mis het niet echt, maar beeld en geluid wat ik 'vroeger'(glasvezel iptv streams) had met dik 10Mbit/sec+ en DD/AC3 geluid was toch onmiskenbaar beter.
Ik snap wat je bedoelt, maar omdat je specifiek surround benoemde. Dolby Digital heeft technisch gezien natuurlijk niks met surround of kwaliteit te maken.

Dat is ‘slechts’ een transportmethode, die met relatief weinig bandbreedte relatief veel geluidsinformatie van een bepaalde kwaliteit kan versturen.
Ik benoem het ook specifiek in combinatie met surround. Of het nu PCM 5.1/Dolby Digital/AC3 5.1 of DTS 5.1 is...het maakt me verder niet zoveel uit. Het zou nu ook best stereo DD kunnen zijn, heb geen idee.
Door de storing merkte ik dat ik nlziet helemaal niet miste. Ja npo 1-3, maar die kijk ik nu gratis via de npo app. Nlziet maar gelijk opgezegd.
Dat had je toch eerder ook kunnen bedenken als je alleen NPO kijkt? Daar is toch geen storing voor nodig.
Dat zou kunnen, maar ik heb dat ervaren. Anders zapte je nog wel eens langs andere zenders. Missen is iets anders dan wel/niet gebruiken als je het voor handen hebt. Onze badkamer had eerst een bad, ik lag er wel eens in, maar nu deze weg is mis ik deze niet. Ik bedenk en plan zeker niet alles van te voren.
Als ik meezing met De Dijk verander ik de titel ook soms in "Als het er niet is" :)
Ja lijkt me ook goed je kijkt niet dagelijks ofzo wellicht op je rekening, maar je weet toch wel waar je lid van ben ?
Via de gratis NPO app kijk je 1,2 en 3 in SD kwaliteit. Er zijn imo betere opties om NPO gratis te kijken.

Elke TV na 2014 heeft een DVB-T2 tuner ingebouwd, met een goeie (actieve) antenne kijk je NPO 1, 2, 3 plus twee regionale zender gratis in HD (Digitenne)

Heb je Ziggo internet only, dan krijg je nog steeds het DVB-C signaal over de COAX, en kijk je NPO 1,2,3 Ziggo sport en regionale zenders gratis in HD. En de commerciële zenders in SD.

[Reactie gewijzigd door Chris.nl op 25 juli 2024 07:42]

Zou het niet beter zijn als alle Europese publieke omroepen gezamenlijk een streamingdienst o.b.v. open-source zouden aanbieden i.p.v. elk voor zich een halfgare oplossing zelf te ontwikkelen? Qua content heb je dan ook veel meer te bieden.
Nog beter zou zijn als ze hun data opsturen naar de alle bestaande commerciële platformen (Netflix, HBO Max, Disney+, enz). Veel mensen hebben al een abonnement, en dan kunnen ze gewoon meeliften in plaats van weer een app/platform dat onderhouden moet worden.
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Persoonlijk zou ik het niet erg vinden als ik niet aan die commerciële data-verzamelende platforms hoef vast te zitten.
Het hoeft niet met opsturen: Als de publieke zenders volgens een bepaald protocol moeten streamen, dan kunnen de players van die bestaande commerciële platformen gewoon gecertificeerde players zijn voor de streams die de (publieke) zenders aanbieden.

De players van netflix/disney/hbo/.... kunnen dan eventueel een 'eigen' deel/bulk abonnement op deze streams bieden.
Van de publieke zenders zou ik geen gezamenlijke streaming dienst verwachten. Beter dat ze worden verplicht om gebruik te maken van publieke/vrije/open protocollen zodat iedereen zijn/haar eigen applicatie daar naar kan richten.

Zoals we dat ook doen met de internet-radio signalen. Daar kan ik op een heel oude tablet met Transistor (https://play.google.com/s...ls?id=org.y20k.transistor) gewoon naar mijn eigen internet radio stations luisteren: VeronicaRockRadio, OmroepWest of GrandPrixRadio.

Dat er voor video-streams rechten en plichten zijn kan naar mijn idee ingevuld worden door toegangsrechten op de streams (inloggen, eventueel met mfa). En dat er een bepaalde encryptie op zit of eventueel zelfs de applicatie gecertificeerd moet zijn om te voorkomen dat misbruik wordt gemaakt van de stream. Dat laatste gebeurt nu in de ChromeCast ook, dus alleen de 'player' hoeft gecertificeerd te zijn, de aansturing niet.
Via NPO Start zijn de evt gemiste uitzendingen (betreft natuurlijk enkel de NPO aangeboden zenders & uitzendingen) wel terug te kijken 🤸

[Reactie gewijzigd door g_v_rijn op 25 juli 2024 07:42]

Wat op NPO Start staat verschijnt sowieso in NLZiet, dat is het punt niet:
Wel is het mogelijk dat bepaalde getroffen programma's alsnog terug te kijken zijn in hun on demand-vorm, maar dat zal niet voor alles gelden.
Wat men bedoelt is dat NLZiet normaal gesproken van alles opnames maakt, niet alleen wat de on-demand stores (NPO Plus, RTL XL, Kijk) aanbieden. Bijvoorbeeld van de regionale zenders, of tussenliggende items die niet in de on-demand catalogus zitten (extra uitzendingen e.d.).
Tot 7 dagen terug inderdaad.

Wil je langer, dan betaal je 3 euro per maand voor NPO Start Plus. Als je NLZiet afneemt, heb je ook het volledige NPO Start Plus aanbod.

In de basis kun je een tot een jaar terugkijken met NPO Start Plus of NLZiet. Van sommige programma's staan er ook veel oudere afleveringen op (Kassa van de VARA (toen nog) zelfs tot aan 2008).
NLZiet is geweldig om de commerciele tv zonder reclame te zien. Zou niet meer zonder kunnen en gebruik het als mijn enige tv abonnement.
Hier idem. Op een Nvidia Shield. Heel tevreden mee, veel goedkoper dan Ziggo, werkt prima, je kunt lopende uitzendingen pauzeren, of vanaf het begin kijken (kon niet bij NPOStart + toen ik dat probeerde vorig jaar) uitstekende beeldkwaliteit (op HD dan, nog geen 4K hier), geen reclame en tegenwoordig ook Belgische zenders. Volgende aflevering werkt ook mooi, even een weekje Lubach inhalen of alle Studio Sport afleveringen van de zondag middag. De kabel heb ik helemaal opgezegd, kijk alles via Internet, en op de Shield heb ik dan ook YouTube, Kodi, Netflix etc.
Zit nog in de proefperiode. En heb die link aangeklikt. Dan krijg je die compensatie toch ook gewoon?
Dus de 1 maand gratis dus feitelijk heb je niks betaald, lijkt me dan niet dat je die compensatie krijgt.
Als je het wel krijgt is wel netjes, en misschien dat je dan een week later pas moet gaan betalen ?
Logischerwijs zou je zeggen dat je die compensatie dan natuurlijk wel gewoon hoort te krijgen, juist óók als je nog in de gratis proefperiode zit. Je hebt anders toch geen volledige maand alle dienstverlening kunnen uitproberen? Er was immers een onderbreking van diensten.
Ja dat is ook weer zo als je het op deze manier bekijkt inderdaad.
Ik vind dit altijd zo simple NL-ziet kost al bijna niets. Nu krijgt iedereen minder dan €2, terug gestort/ korting daar wordt nooit niemand blij van. Ik vindt altijd veel leuker dat bedrijven iets leuks doen waar je als getroffen klant een glimlach van krijgt. Stuur bijv alle klanten gewoon een leuke sorry kaart met een koek of chocolade als met leuke ludieke knipoog naar een zoethoudertje.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 25 juli 2024 07:42]

Het idee is inderdaad heel leuk, maar dat kost natuurlijk een veelvoud van die twee euro per aansluiting. Een postzegel kost tegenwoordig al meer dan 90 cent. Al zouden ze het voor de helft kunnen doen, moet je dan voor €1,50 een kaart laten ontwerpen en drukken, iets inkopen, laten inpakken en opsturen.

Vervolgens krijg je gedoe voor als er per ongeluk iets dierlijks in zit voor de veganisten (geen waardeoordeel!), of per ongeluk iets wat niet halal, koosjer, enz is. Zoiets als dat samenstellen kan echt heel veel gedoe zijn. (( je kan dat niet goed doen ))

Als het totaal duurder wordt dan die 2 euro die weer terugkrijgen, betalen we hem dus zelf :) (al dan niet indirect)
Sorry maar een glimlach op iemand gezicht tovert hoeft echt echt niet veel te kosten. Het is kwestie van je klanten en weten waarom ze voor jou kiezen. Picnic is een bedrijf wat dat heel goed kan en ondertussen heel oprecht blijft met excuus.

Er zijn veel meer bedrijven die dit doen. Je moet het alleen niet pas gaan bedenken waneer er iets fout gaat. waneer dit op neemt in je procedures bij een landelijke storing grote hoeft het voor kleine bedragen zoals dit niet veel meer te kosten dan prijs van een paar stickers. Je betaalt op grote schaal zenden sowieso veel minder per brief/pakketje jij als iemand die 1 brief stuurt.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 25 juli 2024 07:42]

Ik heb geen ervaring met excuses van picnic, maar ik neem aan dat die het met de koerier meesturen bij een volgende bestelling? Het zal dan ook door de aard van hun bedrijfsvoering relatief vaak voorkomen. (Wet van de grote getallen)

Als ik bij de postverzending kijk van PostNL komt bij partijverzending van een brief tot 20 gram ongeveer 50 cent bij. Laat het in grote bulk 20 cent worden. Maar als je een koek of iets van chocolade wil versturen gaat het heel snel heel hard. Je komt dan heel snel aan meer dan 2 euro.
(Tot 5000 brievenbuspakketjes per jaar kost 3,60 per stuk)
En dan komt de koek of chocolade er nog bij.
Ongelofelijk deze discussie. Maar vooruit wat is daar anders aan ?
Voor jou info voor een fysieke mailing betaal je gemiddeld € 25,- per duizend exemplaren en daarna zakt de prijs per exemplaar snel.

Het gaat natuurlijk om het gebaar. Ik en denk dat vele met mij in plaats van een nutteloze 1.50 euro korting iets kleins met een vrolijke vrolijke knipoog van een leverancier zien. dat kunnen van mij apart sticker or kaartje of iets naders van 25 cent zijn zoals picnic doet. Iedereen weet dat er in het leven en zeker in de IT kleine dingen heel erg fout kunnen gaan. En er daar hoeft niet altijd gelijk geld tegen over staan. je maakt je klanten vaak gewoon blijer met een oprecht excuus inclusief een beetje zelfspot, Niemand / geen enkel bedrijf (dat zijn ook gewoon mensen ) is perfect. En wat jullie kosten gezeur betreft ik krijg nu toch ook regelmatig post en nieuws brieven over veranderingen in de app van NL-ziet? Ik geef alleen dat het vaak leuker en beter voor het imago van een bedrijf is om daar iets leuks mee te doen die paar cent korting op product dat al zo goed als niets per maand kost.

Voor jullie info een korting van 1 euro kost NL-ziet aan bank en administratie voor de incasso aankondigings wijziging (ander bedragen waar de matiging is af gegeven) meer dan de korting die geven Het is niet zo dat zomaar zonder aankondiging melding via de bank zomaar ander bedrag mag incasseren.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 25 juli 2024 07:42]

Ik vind dit altijd zo simple NL-ziet kost al bijna niets. Nu krijgt iedereen minder dan €2, terug gestort/ korting daar wordt nooit niemand blij van. Ik vindt altijd veel leuker dat bedrijven iets leuks doen waar je als getroffen klant een glimlach van krijgt. Stuur bijv alle klanten gewoon een leuke sorry kaart met een koek of chocolade als met leuke ludieke knipoog naar een zoethoudertje.
Ik zie dat helemaal anders. Ik wordt juist helemaal niet blij van en vind het zonde van het geld, de moeite en het milieu om zo'n stukje papier door heel Nederland te slepen. Ik kijk er dan 3 seconde naar voor ik het in de bak gooi en dat stuk papier nog een keer op transport gaat en dan hopelijk gerecycled wordt.
Nogmaals er duizenden wegen naar Rome maar voor 2 euro iets leuks doen kan ook per e-mail of in app maak je echt meer mensen blij mee en is beter voor je imago dan die paar cent terug storten.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 25 juli 2024 07:42]

Nogmaals er duizenden wegen naar Rome maar voor 2 euro iets leuks doen kan ook per e-mail of in app maak je echt meer mensen blij mee en is beter voor je imago dan
Dat is toch vooral een kwestie van smaak. Van een koek of een grappig plaatje of een lollige e-mail wordt ik niet gelukkiger. Je gaat nooit iets vinden dat iedereen leuk vindt. Maar een langer abonnement is iets waar al je klanten iets aan hebben.
die paar cent terug storten.
Voor de duidelijkheid, er wordt geen geld terug gestort, je mag een week gratis kijken. Dat zal NLZiet een stuk minder kosten dan 2 euro per klant.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 25 juli 2024 07:42]

Dan gaan ze aankomen maand toch minder afschrijven? Dat is niet iets dat zomaar kan en mag er moet namelijk nieuwe incasso machtiging en vooraankondiging naar alle klanten worden uitgestuurd. De incasso contract wijziging kunnen (ligt aan de bank van NL-ziet ) tot paar euro per incessant oplopen inclusief iedere 60 euro onderzoekskosten bij een terug boeking van klant wegens melding onterecht afschrijven deze kosten komen voor NL-Ziet. Dus of dat week je gratis kijken goed koper is dan gewoon geld 1.50 terug storten. Veel te kort door de bocht

In het geval van ing kost NL-ziet aan de bank even veel/meer dan ze korting weg geven
Girale bijschrijvingen kosten in euro's
Standaard Bijschrijving € 0,13 per transactie
Voor de Incasso:
Afrekening op basis van individuele posten
€ 0,135 per post
Afrekening per batch
€ 2,00 per batch
En voor de wijziging van aankomende afschrijving
Ontvangen digitale incassomachtiging Standaard € 0,75 per machtiging (excl. btw)
Ontvangen digitale incassomachtiging Zakelijk € 1,00 per machtiging (excl. btw)

Zoals ziet lopen de bank kosten voor deze actie aardig richting die 1,50 extra per gebruiker daarnaast hebben ook nog eens 1,50 gederfde inkomsten volgende maand wat ze een budget geeft van 3 euro of meer per klant ( de helft aan abbo kosten/inkomsten ) waarvoor ze iets leuks hadden kunnen doen. Plus dat niet iedereen dit mee krijgt en de ze overboeking als onterecht kunnen gaan melden wat NL-ziet €60,- per melding kost.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 25 juli 2024 07:42]

En dan gaan mensen met een allergie klagen. 2 euro kan iedereen gebruiken. Ja het is simpel maar effectief.
Mja. Maar dat kost vele malen meer. Dat weekje extra kost natuurlijk geen drol. Het versturen van een kaartje kost waarschijnlijk al een veelvoud puur vanwege administratie- en verzendkosten.
Denk juist, Nee ik weet uit mijn provider tijd wel zeker dat het weekje gratis of die paar cent korting duurde is dan de verzendkosten voor wat leuks

[Reactie gewijzigd door xbeam op 25 juli 2024 07:42]

Ben ook zeer benieuwd hoe die compensatie gaat werken, want het is inderdaad geen korting op de rekening, dus je blijft betalen voor de hele maand. Dus lijkt me een non-compensatie.

Heb zojuist de compensatie aangevraagd voor mijn ouders, zal updaten wanneer deze toegepast is.

[Reactie gewijzigd door Akamatsu op 25 juli 2024 07:42]

Het is een prepaid abonnement. Volgens mij krijg je gewoon een week extra.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.