NLZiet-klanten kunnen geen live-tv kijken wegens storing

De Nederlandse streamingdienst NLZiet, waarvan Nederlandse en enkele Vlaamse zenders deel uitmaken, heeft te maken met een storing. Dat betekent concreet dat gebruikers momenteel problemen kunnen ondervinden met de streams, in ieder geval met live-tv.

Op Twitter zegt het bedrijf dat er momenteel sprake is van een storing. Nadere informatie wordt niet gegeven. Zo ontbreken details over de oorzaak en een verwachting wanneer de storing weer voorbij is.

Op de statuspagina van NLZiet staat dat er momenteel problemen zijn met live en replay. In een beknopte toelichting wordt echter gemeld dat live-tv niet beschikbaar is. De oorzaak ligt volgens NLZiet bij 'uitgelopen werkzaamheden'.

Op storingswebsite Allestoringen is te zien dat de eerste meldingen al in de vroege ochtend binnenkwamen. Gebruikers melden dat de streams gepaard gaan met strepen die in beeld komen, waardoor het kijken onmogelijk wordt. Volgens een gebruiker werkt de terugkijkfunctie nog wel.

Door Joris Jansen

Redacteur

30-03-2022 • 12:11

87 Linkedin

Reacties (87)

87
85
32
2
0
35
Wijzig sortering
Update 20:30 uur:
De langdurige storing bij onze leverancier van de live-kanalen kan helaas niet verholpen worden tot ergens later vannacht.
Dan zou je toch verwachten dat het nu zou werken om 06:45u
Inderdaad nog steeds geen oplossing. Ik heb nog niet meegemaakt dat een storing zo lang duurt. Ook was ik verbaasd over de recente info op hun status pagina waarbij het overkomt alsof er een single point of failure is. Ik ben heel benieuwd hoe die videostream nu uiteindelijk loopt, als er meer partijen gebruik van maken.
Inderdaad, vanmorgen om 6:30 wou ik even het nieuws opzetten. Toen maar Skynews gekeken via YT...

Zie nu dat ze er nogsteeds mee bezig zijn:
31-03-2022 11:16 Om 12:15 zal er een netwerk reset plaatsvinden als volgende poging tot herstel. Updates volgen
31-03-2022 10:16 De eerste kanalen beginnen weer te werken, RTL4, RTLZ, Net5 en NPO politiek zijn weer actief. De algehele oorzaak is mogelijk ook gevonden en engineers werken aan herstel. Updates volgen
Gaat nog wat langer duren…

31-03-2022 07:32 De engineers van onze toeleverancier is het vannacht nog niet gelukt om het netwerk volledig te herstellen waardoor de live streams nog niet werken. We zijn druk bezig met het opzetten van een alternatieve route. Updates volgen
Twitter link is naar een tweet van 22 maart, niet de storing van vandaag
Zelfs eentje van 2021. Dit is de tweet over de huidige storing:
https://twitter.com/NLziet/status/1509095780287754241
NLZiet gebruiken mijn ouders om TV te kijken.

Maar ik moet wel zeggen dat ze vaak storingen hebben, ene keer werkt dit niet dan dat weer niet, best irritant, als ze deze storingen lager zouden kunnen krijgen zouden ze zeker een goede concurrent kunnen zijn voor een normaal TV abbonement, maar atm zijn ze te unreliable.
Ik vind dat best mee vallen. De nieuwe app (op de Apple TV) heeft wat eigenaardigheden maar als ik dat vergelijk met de app van Ziggo (wie heeft dat in godsnaam ooit zo gemaakt?) is er weinig op aan te merken.
Ik kijk enkel publieke omroep, dus wens ook niet te veel te betalen voor de commerciële rotzooi. Maar ik wil wel begin gemist functionaliteit. NLziet is dus de enige.
Ik vind de kwaliteit van de streams overigens niet echt goed, slecht eigenlijk. Ik weet niet of dat aan de Shield app ligt, maar dat is me toch wel tegengevallen na de overstap van IPTV van KPN.

...bedankt voor de reacties, ga eens kijken of de stream beter is na herinstallatie van de app en kijken of de kwaliteit beter is als ik cast naar mijn Shield.

[Reactie gewijzigd door harrytasker op 30 maart 2022 18:51]

Met een Xiaomi TV stick is de kwaliteit wel goed, had voorheen ook KPN.
De kwaliteit is uitstekend, zowel op mijn Samsung via Android TV en Fire TV, als op mijn ouders' Sony met Android TV.
De Kwaliteit is zoals the vivaldi ook zegt uitstekend. En misschien (Apple tv 4K) wel beter via dan de kpn-STB. Waneer beeld niet 100% is, heb je de HDMI instellingen van de tv en shield al gecontroleerd op bijv dubbel of conflicterende instellingen. BeeldverbeteringsInstellingen zoals Chroma Subsampling kunnen bij verkeerd gebruik of overnam-long het beeld ok juiste slechter maken
https://www.rtings.com/tv/learn/chroma-subsampling#page-top

[Reactie gewijzigd door xbeam op 30 maart 2022 17:55]

De videokwaliteit van de NLZiet streams zijn doorgaans stukken beter dan die brakke streams van het nieuwe T-Mobile TV platform. Dat is pas echt om te janken. Hier dus een tevreden gebruiker. Al duurt de storing inmiddels wel heel erg lang en 18:00 begint te naderen... Gelukkig kunnen we de NPO nog met een draadantenne digitaal uit de ether plukken.

[Reactie gewijzigd door SebasFM op 30 maart 2022 17:36]

Wel mooi dat ze de compressie anders is want ze nemen de streams bij de zelfde leverancier af en worden met de zelfde specs.bij t-mobile en nl-ziet afgeleverd.
Als dat zo is zou ook bij T-Mobile nu storing moeten zijn. Want NLZiet geeft aan dat het een probleem is bij de leverancier.
Misschien dat de leverancier verschillende paden gebruikt naar zijn klanten toe? Ik heb bij die leverancier gewerkt en platforms gebouwt waar de grotere providers wereldwijd heel veel streams afnemen.

[Reactie gewijzigd door vincedd op 31 maart 2022 00:10]

Ben je dan niet gewoon beter af met NPOstart? Eventueel de plus versie daar van.
Die heeft geen begin gemist. Althans, toen ik het probeerde niet.
Ik vind dat best mee vallen.
Het is ook nogal wisselend. Ik hoor mijn ouders wel eens klagen, maar zelf ervaar ik zo goed als nooit een storing. Blijkbaar verschilt het dus nogal.
Ook ik vind het best mee vallen.

We gebruiken NLZiet nu een jaartje of 2,5-3 als hoofdmanier van TV kijken, op een NVidia Shield (dus via de AndroidTV/GoogleTV app). En op een paar storingen die je op een hand kan tellen na, werkt het over het algemeen gewoon zeer betrouwbaar.

In ieder geval heel veel meer bang for the buck dan overpriced en overvolle abbo's bij KPN of Ziggo.
Ja, hier ook weinig storingen gehad. En het is niet alsof tv-kastjes van providers zo betrouwbaar zijn - die hebben ook zo nu en dan een storing of haperingen.
Sterker nog.... in de laatste jaren voordat ik traditionele TV via een door de provider opgelegd kastje vaarwel zei, had ik juist met die kastjes alleen maar gezeik. OK, dat was dan ook bij kleinere providers die bv. Canal Digitaal IPTV reseller waren. De duurdere boxen bij KPN en Ziggo schijnen wel vlot en betrouwbaar te zijn.

Maar dan nog: Ik heb nog nooit zo'n betrouwbare en vlotte ervaring gehad als met NLZiet op m'n NVidia Shield. Granted, dat is voor een deel ook aan Shield te danken.

NLZiet op een Google "chromecast met GoogleTV" is wel beduidend trager.
Het gaat meestal goed met de app en ik gebruik hem dagelijks, enkele keren stopt het plots met afspelen en staat er "Er ging iets fout" en vervolgens heeft elk kanaal of iets wat je terug wilt kijken die storing tot je de hele applicatie opnieuw opstart.
Je zou soms bijna denken dat webcare scripts van de Nederlandse providers vergelijkbare onderdelen bevatten. De Ali Express goedkoop STB’s van kpn & ziggo zijn echt niet betrouwbaarder of stabieler dan media box van de gerenommeerde merken.
nieuws: Meta betaalde bedrijf om TikTok in diskrediet te brengen
Ik kan alleen spreken voor NL ziet op Apple TV, maar daar heb ik in 2 jaar echt nog nooit een storing gehad. Kwaliteit ook gewoon vergelijkbaar met normale tv.
Hier idem op Apple TV, al ruim een jaar of 5. Is nu de eerste keer dat ik een storing merk.
Je klanten goed informeren over de status en de duur van een storing scheelt je zoveel calls en mails naar je support center. Alleen veel bedrijven snappen dit mi nog niet. Mensen gaan niet zitten te wachten tot het over is maar continue refreshen oid.
Ze snappen het inderdaad niet, en zo moeilijk moet het toch niet zijn.
NL Ziet krijgt het wel voor elkaar om pop ups op je (pc) scherm te krijgen met nieuwe functies, een pop up à la : Momenteel hebben wij een storing, Live TV tijdelijk niet beschikbaar. Eindtijd nog niet bekend Excuses voor het ongemak.

Maar dat zal te veel gevraagd zijn ;(
Als je popups kunt tonen is er al een verbinding. Als er door de storing geen verbinding is kan je ook geen popup tonen die zegt dat er een storing is.
Er is gewoon verbinding, alleen de live streams werken niet. Maar ja, boeien, beetje kansloos om daar continu voor te gaan zitten refreshen. Ik kijk vanavond nog wel een keertje hoe het er dan voorstaat.
Een app zoals nlziet kan gerust zowel hun eigen APIs als bijv. https://status.nlziet.nl/index.html - dat op een volledig gescheiden en onafhankelijk systeem zou moeten staan - uitlezen.
Ze hebben "gewoon" op Twitter de storing gemeld, hoor. Alleen heeft de Tweaker-redactie de verkeerde tweet gelinked.

Zie : https://twitter.com/NLzie...?cxt=HHwWgsC9wbunsfEpAAAA
Anoniem: 562971
@joker197730 maart 2022 13:54
Niet iedereen heeft Twitter, tech bedrijven gaan er veel te veel vanuit dat iedereen een account heeft op Twitter of Facebook.
NLZiet heeft gelukkig ook nog een status pagina: https://status.nlziet.nl/
Ook dat moet je maar net kunnen raden. Ik denk de menige tweakers.net bezoeker wel.

Idealiter wil je dit misschien in je app(s) kunnen melden, dat is voor iedere gebruiker dan ook direct duidelijk
Je apps kunnen natuurlijk ook last hebben van dezelfde storing en als iemand niet probeert te kijken is het natuurlijk niet interessant om zo'n melding te sturen.

Ik typ meestal gewoon op google "bedrijf/app down" en dan krijg je al vrij snel een link naar downdetector (internationaal) of naar allestoringen
Die melding komt dan ook netjes in het scherm te staan: “er is een storing in het aanleveren van de live tv signalen. Kijk op status.NLZIET.nl voor meer informatie”
tja alleen die pagina werkt nu even niet nlziet ook niet.

Het is dus even NL Ziet Niet.
Want die pagina kun je niet bekijken zónder Twitter? Als ik uitgelogd ben, dan kan ik de tweet alsnog zien.

Maar ik ben wel met je eens dat ze het ook wat persoonlijker hadden kunnen melden.
Anoniem: 562971
@TheVivaldi30 maart 2022 17:20
Want die pagina kun je niet bekijken zónder Twitter? Als ik uitgelogd ben, dan kan ik de tweet alsnog zien.
klopt, maar denk ook dat het grote gros niet eens weet wat Twitter is.
Iedereen weet wel wat het is, maar of ze ook de moeite nemen om er op te kijken is een ander verhaal.
Twitter is geen goede manier om te communiceren; dat is alleen voor het percentage mensen die naar Twitter gaan om te kijken of er een storing is. Een andere groep gaat naar de statuspagina, weer een andere naar allestoringen.nl, en nog een groep belt hun kinderen op.

In dit geval is het het beste als er een duidelijk bericht op de app(s) van de dienst komen als je die opent. Laat je app de statuspagina uitlezen (of een RSS feed daarvan) met duidelijke informatie.
Ze hebben wel veel storingen de laatste tijd. En ze zijn met ontwikkelingen echt traag aan het worden. Op LG tv's is het nu nog niet mogelijk om profielen te hebben, terwijl samsung dit bv wel heeft. Op hun site staat dat dit later ook naar LG komt, maar ze kunnen geen datum geven. Irritant! Zoiets basics tegenwoordig...

En wat ik ook niet begrijp is het voor/achteruit spoelen. Dat kan met max 60 sec per keer.. soms wil je halverwege iets zien, dan ben je continue op die knop aan het drukken wat ook al niet snel gaat |:(
In de apps die ik gebruik van NLZiet (AndroidTV) kun je op de 'ok' toets drukken op je afstandsbediening om de cursor op de afspeelbalk te selecteren en vervolgens met pijlje links/rechts (ingedrukt houden) makkelijk naar het punt in de aflevering waar je wil kijken.
De LG app heeft dat dan ook nog niet.
klopt :(
ik kijk nlziet via een firetv en via een LG.
Op de firetv alles modern met doorspoelen etc
opde LG ouderwets en als je een programma moet zoeken dan krijg je een alfabet op het scherm te zien in een tekstgrootte wat mijn zoontje "de ogentest" noemt
Wij kijken ook NLZIET via een LG tv, maar 't smart gedeelte van de TV is 't eerste wat ik uitgezet heb, puur om dit gezeik voor te zijn...
Zelfde hier inderdaad. Kijk op een Chromecast met Google TV op een LG Oled.
ik kijk ook op een Chromecast met Google TV, wat ik niet fijn vind aan de app is dat voor/achteruit spoelen gemapped is op dezelfde knoppen als kanaal omhoog/omlaag, die fout maakte ik in het begin regelmatig, wil je vooruit spoelen ga je naar het volgende kanaal, waarom niet voor de een links/rechts en voor de ander omhoog/omlaag gebruiken?
Ja,wat dat betreft, begon leuk.... Ook in de app op android telefoon is het niet allemaal rozegeur en maneschijn hoor. Als ik iets afspeel op de chromecast en ik pak mijn telefoon er weer bij en die staat nog open op die activity, dan wordt de stream best wel vaak herstart.

Een andere storing die ook niet opgelost gaat worden (ben ik bang) is dat er regelmatig buffer issues optreden. herstarten van m'n modem lost het probleem op, en nee, Netflix heeft nergens last van, Disney+ heeft nergens last van, Prime heeft nergens last van...
Ik heb dit met verschillende andere live apps gehad, oplossing is om in de app opties te duiken en batterij optimalisatie uit te zetten voor de app in kwestie.
Ja, maar een app moet gewoon onthouden of detecteren dat er een cast loopt en niet opnieuw het signaal sturen naar de chromecast.
Just helping out, heb deze app niet ontworpen. App wordt in slaapmodus gezet op systeemniveau, hier kan de app in kwestie weinig aan doen en dit wordt vaak gedaan vanuit een optimalisatie door de fabrikant van de telefoon. De grote streamers zoals Netflix en HBO worden hier dan meestal van uitgesloten, maar bij apps van Ziggo, nlziet, etc moet je dit even zelf doen.
ja, dat weet ik allemaal ook wel... maar als het probleem bij Netflix niet speelt maar wel bij NLZiet, dan ligt het probleem toch echt bij NLZiet. Zij moeten gewoon degelijk omgaan met die slaapmodus en dus zorgen dat ze niet die call naar de chromecast zomaar opnieuw maken.

Overigens heb ik ook wel eens met die grote streamers issues gehad (lees nog steeds), dus die worden niet uitgesloten. Die wisten toen niet meer dat ze aan het casten waren, pas toen ik actief de cast-knop gebruikte wisten ze het weer, maar gingen niet zomaar opnieuw casten, ipdv namen ze de gegevens over van de chromecast.
Je snapt het nog steeds niet. De fabrikant van je telefoon bepaalt dat de Netflix app met rust gelaten moet worden. Omdat dit een wereldwijde grote app is kan dat. Maar de fabrikant van je telefoon kent niet alle leveranciers van media, zoals Ziggo en NLZIET. Die zal je dus zelf handmatig moeten doen.
nee, JIJ snapt het niet. ik schreef dat ik gelijksoortige problemen heb met de Netflix app. daar moet ik het dus OOK zelf doen. Daarbij zijn er workarounds en oplossingen die developers van dergelijke apps prima zelf kunnen implementeren om de problemen op zijn minst te verzachten.

Waar NLZiet kiest voor 'de stream opnieuw starten ongeacht de situatie' kiest Netflix voor 'eerst even zien of de chromecast toevallig een Netflix stream afspeelt en zo ja, die overnemen'. Vind ik de oplossing van Netflix prettiger dan die van NLZiet, waarbij ik dan weer terug moet zoeken waar ik was gebleven.

zie ook: https://dontkillmyapp.com/
De LG en Samsung apps ken ik niet goed genoeg (heb noch een LG, noch een Samsung TV), maar de AndroidTV app is echt volop in ontwikkelin gen werkt erg goed, ook het voor- en achteruit spoelen.
Voor- en achteruitspoelen werkt hier prima. Het enige jammere is dat je op de okétoets moet drukken om te bevestigen, terwijl in andere apps het loslaten van een der spoelknoppen voldoende is. Maar goed, het werkt in principe wel.
Kreeg inderdaad een foutmelding te zien toenstraks bij het aanzetten van RTL Z. Nogmaals geprobeerd en toen ging het wel zonder problemen.
Misschien handig om door het testbeeld wat klanten nu te zien krijgen gewoon het woordje STORING erbij te vermelden?
Zit het testbeeld niet hardcoded in de app?
Normaal altijd prima en eigenlijk nooit storing gehad. Ik kijk met apple tv4k en het is beter dan wat de meeste tv aanbieders leveren
Gelukkig kon ik nog wel deze ochtend de avondshow terugkijken :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee