Ziggo heeft interne testversie van Ziggo Go-app voor Apple TV en Android TV

Ziggo voert interne tests uit met Ziggo Go-apps voor Apple TV en Android TV. Later wil de provider tests met klanten uitvoeren, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat begint. Ook is nog niet duidelijk wanneer de apps uitkomen.

VodafoneZiggo-woordvoerder Erik van Doeselaar zegt tegen Totaal TV dat er intern getest wordt met apps voor de Ziggo Go-dienst, zowel voor Apple TV als Android TV. De interne testen worden bij Liberty Global uitgevoerd, de mede-eigenaar zorgt voor de techniek bij de provider.

Ziggo Go, de dienst voor online live tv-kijken en terugkijken, is op dit moment te gebruiken met apps op smartphones en tablets, of via een computer in de browser. Begin dit jaar maakte Ziggo al bekend ook apps te willen ontwikkelen voor Apple TV en Android TV.

Concrete informatie over wanneer de apps beschikbaar zijn, is er nog niet. Het feit dat de apps nu getest worden, geeft wel aan dat de plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

21-08-2018 • 19:50

153 Linkedin

Submitter: Michelli

Reacties (153)

Wijzig sortering
Settopboxen (zowel HD als 4K varianten) zouden m.i. anno 2018 overbodig moeten zijn. De ontwikkeling van apps voor Android- en Apple-TV vind ik daarom logisch. Maar tegelijkertijd is Ziggo binnen een kleine klantengroep een nieuwe 4K settopbox aan het testen. Het lijkt mij nuttiger om in plaats daarvan te investeren in een goede app voor de Chromecast Ultra en 4K Apple TV. Die hardware heeft zichzelf immers al bewezen en wordt veel gebruikt vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Of mis ik iets? KPN biedt al een ruim jaar zo'n 4K settopbox aan en misschien wil Ziggo daarom meedoen, maar ik denk niet dat het veel meerwaarde zal bieden.
Het is vanuit praktisch oogpunt wel makkelijk. Maar besef je dat je hiermee weer een stukje macht/zelfbeschikking weggeeft aan Apple en/of Google?

We zijn al bijna compleet afhankelijk en op zich is het toch wel een fijn idee om tv te kúnnen(niet moeten!) kijken zonder tussenkomst van deze partijen.

Vind dat men er te makkelijk over denkt. Apple is een partij die absurde bedragen vraagt voor diensten en Google heeft een onstilbare datahonger. Ook geen Europese organisaties..
Als dit de enige manier zou zijn om Ziggo TV te kijken geef je als bedrijf inderdaad een stuk invloed aan Apple. Maar hetzelfde argument zou je dan bv ook los kunnen laten op Bankieren Apps enz...

Als deze App bestaat naast andere methoden om het platform te ontsluiten, modernere (4k) setupboxen, Smart TV Apps enzovoort.. zal de impact wel meevallen. Sowieso moeten er dus wel goede afspraken zijn tussen content leveranciers en de distributieketen.

Als consument heb ik echter graag maar 1 ding zoals een Apple TV waarmee ik alles van Ziggo TV tot NPO Start, Youtube, Netflix enzovoort mee kan bekijken... _/-\o_
In theorie leuk maar je maakt je wel afhankelijk van een extern technologieplatform van een grote internetgigant die ook ergens zomaar de stekker uit kan trekken. In dat kader is het ook verstandig een eigen platform te hebben waar je wel 100% controle over hebt.

De combinatie van populaire platforms ondersteunen maar toch ook een eigen hardwareplatform hebben vind ik daarom erg verstandig.

Verder zullen hun eigen settopboxen ook via coax aangesloten zijn gok ik, en het digitale signaal zal toch nog een hele lange tijd via coax worden doorgegeven via de huidige standaarden voordat dat verandert. Ik denk dat het op de (veel) langere termijn echter niet ondenkbaar is dat er een soort over-the-top standaard komt die net als bij VoLTE op mobiele netwerken ervoor zorgt dat er nog maar één infrastructuurtechniek (bij mobiel: LTE) nodig is om het hele netwerk te draaien. De huidige standaarden die bij de Ziggo-apps worden gebruikt zijn allemaal unicast, m.a.w. als een hele wijk Nederland 1 kijkt dan stuur je het signaal bijv. 30x naar die wijk toe, 1x per IP-adres. Met multicast gaat het 1x naar de wijk en daarna op de last-mile naar alle huizen toe net als ook met coax.

Multicast is efficiënter en goedkoper. Ook is IP-based transport beter bestand tegen storingen die op één bepaalde frequentie voorkomen (zoals nu hoog in het spectrum waar ook de 800 MHz LTE-band zit) en dus stabieler. Spectraal ook efficiënter en op gebieden met slechte bekabeling wordt minder complexe modulatie gebruikt en blijft het ook gewoon werken. Zaken zoals DRM en contentbeveiliging/encryptie worden ook een stuk makkelijker en goedkoper voor de kabelaars. Win-win voor kabelaars en consumenten dus.

Zal alleen nog even duren. Mooi is wel dat het ook backward compatible kan worden uitgerold. Als er een beetje fatsoenlijk wordt gestandaardiseerd kunnen al die platforms van derden er straks ook op inhaken.

[Reactie gewijzigd door Sorcerer8472 op 21 augustus 2018 22:58]

Multicast is efficiënter en goedkoper.
Multicast werkt alleen goed als veel mensen tegelijkertijd hetzelfde willen kijken. Ik verwacht dat die situatie in de nabije toekomst meer uitzondering dan regel wordt. Lineaire TV heeft volgens mij zijn langste tijd gehad. Uiteindelijk blijven alleen populaire live verslagen over, zoals een interessante voetbalwedstrijd. Daarmee zal het voordeel van multicast sterk afnemen. Voor mij en velen in mijn omgeving is dat overigens nu al de praktijk. Maar erg representatief is dat misschien nog niet.
Toch, op het moment dat een heel land ineens een voetbalwedstrijd wil zien, dan kun je die niet via unicast naar mensen hun huis krijgen. Je servers trekken het niet en het is ook gewoon broadcast. Dus voor die situaties is multicast noodzakelijk.

Lineaire tv is misschien op z'n retour nu, maar het blijft nog een tijdje bestaan en zelf vermoed ik dat het nog heel lang blijft op een laag pitje. Dan is er goedkope distributie nodig, en TVoIP is dan een ideale uitkomst. Zo kan Ziggo bijv. ook tig duizenden zenders aanbieden en zo kun je allerlei niche-zenders via goedkope 100% IP-playout systemen opzetten, zeer lage running costs.

Verder is multicast niet beduidend zwaarder dan unicast als er maar één iemand kijkt, dus het kan prima en die standaard gaat er waarschijnlijk gewoon komen :)
Het is natuurlijk lastig in de toekomst kijken, maar ik denk dat het hele "zender" concept op termijn verdwijnt. On demand (Netflix, Youtube, ...) en af en toe een live stream. Dat moet allemaal natuurlijk wel zo efficient mogelijk.

Ik weet niet hoe lang traditionele zenders nog blijven bestaan. Ik kijk er eigenlijk nooit meer "live" naar (replay tv, nlziet). Maar zeker voor wat oudere mensen kan ik me voorstellen dat het over 25 jaar nog steeds
(op kleine schaal) bestaat.
Ik denk dat dat niet zo is ivm verslaglegging, sport etc. In het buitenland is dit ook nog steeds heel erg groot (2e/3e wereld, sports bars, etc.)

Het zal wel verschuiven en men zal véél meer naar on-demand kijken, maar met name oudere generaties blijven sowieso nog een tijdje lineair kijken dus reken maar op nog tientallen jaren voordat het grotendeels is uitgestorven. Lineair wat nog over is zal daarna een soort fake-live gepersonaliseerde meuk zijn gok ik. Met soms een live event ertussendoor.
Nee hardware heeft zich anno 2018 nog steeds niet bewezen. Jij kan mij niet vertellen dan een Nvidea shield slechter is dan een build-in android TV.

Heb je überhaupt wel getest? Beide situaties ik denk het niet.
Dan ga je er wel vanuit dat iedereen dat kan draaien? Er zijn een hoop mensen, zoals ikzelf bv, die nog een televisie van 2010 hebben zonder android omgeving. Er zullen ook veel oudere mensen zijn die dit niet hebben. beetje kort door de bocht van je naar mijn mening, niet iedereen is zoals jij. Het is wel goed dat er verschillende alternatieven zijn iig
Ja, je mist iets.
Ik heb geen Chromecast en geen Apple tv en zit er ook niet op te wachten.
Elke tv heeft een ci slot, waarom niet stoppen met alle apps ontwikkeling en gewoon dat ci slot gaan ondersteunen?
Of gewoon een app op die smarttv native zijn?

Niet iedereen is gelijk in wat ze gebruiken en niet iedereen wil zich binden aan de grote twee
Is nu al mogelijk met CI+. Nadeel is dat een dienst als pauzeren of opnemen dan standaard niet aangeboden wordt en de consument daar zelf spullen moet voor aanschaffen. (in de hoop dat dit door de fabrikant wèl ondersteund wordt en op wat voor manier) Teveel vraagtekens denk ik.
Mijn Sony Android TV ondersteunt het opnemen van programma's vanuit de software. Investering betreft USB opslag of een HDD.
Opnemen en afspelen kan je ook niet vanuit de app (niet zonder mediabox)
dat klopt, maar een CI+ is ook geen alternatief voor de app, maar een alternatief voor de settopboxen.
Uiteraard niet. 'Een goede app' moet je ook updaten. Stel dat je in je 2025 een nieuwe betaaldienst wil in zetten, wat dan via die 'goede app' zou moeten.

Dan weet ik al wel welke bedrijven er 30% van op willen strijken.

Ziggo kan zijn eigen boontjes op deze manier nog doppen, door 'alles in eigen hand' te houden.
Vanuit Ziggo gezien veel handiger dan afhankelijk willen zijn van een Google of een Apple die de updates van je app maar moeten goed keuren.
Nu nog Ziggo Replay tv (uitzending gemist) via Chromecast op je tv kunnen uitzenden graag, live tv is altijd mogelijk via Chromecast.
Als je nu probeert Ziggo Replay tv te streamen krijg je geen cast icoon op je smartphone of tablet.
Ook uitzenden via Miracast is niet mogelijk want dan krijg je zwart beeld en alleen geluid.
Je mag het wel op je smartphone kijken maar door restricties niet op je tv |:(

Maar als iemand een programma opneemt via een recorder dan kan deze het toch ook later terugkijken. Ik snap de beperking niet, hooguit dat het allemaal om licentiegelden/restricties gaat .

Klanten van Ziggo willen graag via Chromecast tv replay zien maar Ziggo zegt nee.
Bron: https://community.ziggo.n...ng-bij-ziggo-replay-25114

[Reactie gewijzigd door aliberto op 21 augustus 2018 20:30]

Waarom blijft dit toch iedere keer weer ter sprake komen?

Volgens mij is al heel vaak uitgelegd dat dit geen beslissing of beperking is die Ziggo zelf opgelegd heeft (waarom zouden ze ook) maar dit is afkomstig van de zogenaamde netbeheerder.

Maar goed, dat kan natuurlijk ook een excuus zijn, als blijkt dat dezelfde functionaliteit bij andere TV providers wèl beschikbaar is.
Dit verklaart niet waarom het op hun eigen zenders ook niet mag. Als je F1 op Ziggo sport wil terugkijken mag het ook niet. Terwijl de officiele F1 TV hier niet beschikbaar is. Kortom F1 terugkijken kan alleen op een tablet of met allemaal omslachtige trucs om het toch op groot scherm te krijgen.
Nee hoor, enkel het feit dat je bij sommige zenders niet mag doorspoelen is daadwerkelijk een restrictie bepaald door deze zender zelf.
Het niet kunnen airplayen / casten van Replay TV naar je televisie is écht Ziggo zelf die dat niet wilt. Anders zal het namelijk nu nog teveel met hun eigen huurdecoders gaan concurreren...
Het lijkt me dat Ziggo totaal geen baat heeft bij alle kosten rondom die setopboxen. Hoe eerder die overbodig zijn hoe beter. De klant betaalt voor de tv-kanalen, de rest is een noodzakelijk kwaad om die tv-kanalen te kunnen leveren. Als er andere (voor Ziggo goedkopere) opties zijn zullen ze dat zo snel mogelijk willen pushen.
Ja die beperking is te belachelijk voor woorden...
Live prima, ben je 10s te laat en wil je vanaf het begin even spelen kan het niet.

Maar goed die hele replay is een vreselijke consument onvriendelijke dienst , niet door spoelen op vele zenders, dus eerst verplicht 5 minuten GTST kijken voor dat je het echte programma kunt gaan volgen...
Bij Telfort is het zo dat je wel door die 5 minuten van het vorige programma kunt spoelen, maar niet meer zodra de aflevering waar het om gaat start. Fijne compromis.
Als ze dat kunnen doen dan kunnen ze het programma toch ook gewoon laten beginnen aan het begin ipv ergens aan het eind van het vorige programma?
Ik weet niet meer bij welke zender het was laatst (wel een NL zender) daarbij kon ik doorspoelen tot het begin van het programma maar daarna niet meer...
Zovaak kijken we geen dingen terug.

[Reactie gewijzigd door Cowamundo op 22 augustus 2018 08:06]

Dat ligt dan weer aan de zenders zelf. Veronica kun je bijvoorbeeld niet doorspoelen met Replay_TV, Maar veel andere zenders wel (Discovery, NatGeo, Ziggo sport, NPO1,2,3, etc,etc,etc)
Het zijn inderdaad de overcommerciele zenders waar het niet kan
Deze beperking is opgelegd door de TV Zenders, waardoor VodafoneZiggo bij de zenders niet mag doorspoelen.

Dat is wat ik ooit begrepen hebt en daardoor is het al fijner om het maar op te nemen en later terug te kijken, omdat je dan wel kan doorspoelen. Ik kijk daarom ook nooit meer iets wat net is begonnen terug vanaf begin. Ik neem het op of ik accepteer dat ik het eerste deel gemist hebt, alleen maar omdat die omroepen geld willen zien en je daardoro dus niet mag doorspoelen...
Je kan natuurlijk ook gewoon met een capturecard opnemen, heb je geen last van beperkingen.
Ik heb dit op diverse manieren geprobeerd (weliswaar via software maar toch). Resultaat, een video met alleen maar zwart beeld.
Idem. Als ik weet dat de kans bestaat dat ik een programma niet vanaf het begin zie, neem ik op. Daarna kan ik dan rustig de reclame doorspoelen. Je hebt toch genoeg ruimte op de schijf van de XL en na het zien verwijder ik hem weer.
Ik snap echt niet waarom replay niet gestreamd kan worden, maar wel gewoon op een Android box gekeken kan worden als je de app erop hebt staan...
Ja dit is zo irritant!

Als work-around kun je wel op een PC/laptop in je browser horizon.tv openen en in Chrome en je tab casten naar je TV. Dan moet dus wel de hele tijd je laptop ook aanstaan en is verre van ideaal maar het werkt wel.
Daarvoor gebruik ik gewoon een MHL adapter via een oude telefoon met een langere kabel die tot en met mijn bank komt.

Ja het zou mooi zijn als de chromecast dit kan doen, maar zolang dit niet kan houdt ik me bij deze oplossing ^^

Je kan natuurlijk ook gwn je laptop aansluiten, maarja die verbruikt natuurlijk meer stroom dan zo'n telefoontje :D
Misschien mis ik iets, maar persoonlijk gebruik ik al een Android box, een Tanix TX5 om precies te zijn met de Ziggo app.

Het is bij gebruik wel duidelijk dat de app niet native bedoeld is voor gebruik op een Android tv box maar desondanks werkt het vrij prima, zowel beeld als geluid en een ruim aanbod aan zenders.

De titel van dit artikel insinueert voor mij dat er op dit moment geen werkende app is voor Android TV, of mis ik iets, en is Android tv weer iets anders dan mijn Android box? :?
Op jouw Android box staat normale Android waardoor jij gewoon de ziggo app kan gebruiken. Waarschijnlijk is die app wel te sideloaden op een Android TV apparaat.
De normale Android app is wel te gebruiken op Android TV. Alleen moet dat via de apk installeren buiten de App store om.
Na installatie moet de telefooninterface aangepast naar landscape. Zie:

Ziggo GO op Android TV - portrait problemen (+oplossing)

En je moet met een muis bedienen, daar een tv scherm geen touch heeft (meestal).

De normale Ziggo Android app heeft geen terugspeelrestricties zoals bv de Chromecast stream wel heeft (en naar alle waarschijnlijkheid ook de app die ze nu bouwen).

[Reactie gewijzigd door Geer72 op 22 augustus 2018 01:07]

Android TV is een speciale versie van Android voor (duh) TV's, maar bijvoorbeeld vind je het ook op de NVidia Shield. Dat is dus wat anders dan een boxje met een wat getweakte versie van het normale Android.
Android TV is inderdaad iets anders dan Android. Jouw box gebruikt gewoon de tablet/mobiele variant. En dan heb je inderdaad wel Ziggo GO :)
"Android TV" is inderdaad een apart OS voor TV's/mediaspelers, wat jij hebt is een mediaspeler met daarop een 'normale' Android versie.
Hopelijk komt het snel beschikbaar want dan kan ik eindelijk die stroomslurpende herrie box van Horizon eruit smijten. Hoe eerder hoe liever!
Niet alle tv zenders zijn beschikbaar, dus om nu gelijk te zeggen snel de decoder er uit doen is wel wat overdreven... Zeker in de woonkamer vind ik een decoder fijn. Voor op zolder op een extra kamer is het beter geschikt voor het bezoek dat je wel eens krijgt,daarvoor is de Ziggo go app zeker geschikt.

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 21 augustus 2018 20:24]

Welke zenders zijn er dan niet? Zover ik heb gemerkt kon ik alle zenders vinden die ik zocht, kan aan mij liggen hoor.
Erotiek

Kijk zelf maar:
https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/

Overal waar geen wifi icoontje achterstaat is niet beschikbaar via ziggo Go ;)
Lijkt me dat als je daar behoefte aan hebt, je daar wel wat voor kunt vinden onder Android TV (Apple TV wellicht niet, geen idee). Via een browser moet het op beide platformen wel mogelijk zijn om erotisch getinte beelden op je tv te krijgen.
E!, Film1 kanalen en erotiek. De rest zit gewoon echt allemaal in de Ziggo Go app :)
Film1 heeft zijn eigen app waar je met je abo gebruik van kan maken
Lokale zenders? Het meeste zit er gewoon op ja, maar ik vind de kwaliteit meestal erg bedroevend. Mooi voor op een telefoon maar op een 10,8" tablet ziet het er al niet meer uit, en de handmatige optie voor hoge kwaliteit is verwijderd.
Ik heb het gehele WK op een 12,9" tablet gekeken en ziet er beter uit dan de TV.
komt door het kleine scherpje ;)
Andere tv kopen dan?
Waarom? Ik heb hem pas 11 jaar.
Vind ik ook, je kunt makkelijk 11 jaar met een TV doen. Net als met tablets, telefoons en computers tegenwoordig. Ik heb mijn laptop al bijna 7 jaar en hij doet het nog prima.

Die tablet van jou zal het over 7..11 jaar ook nog steeds doen. Misschien een nieuw SD kaartje erin als het geheugen wat krap word of misschien moet de batterij vervangen worden maar verder verwacht ik weinig problemen.
Lokale zenders krijg je juist wel op de GO app. Ik woon in Brabant maar wil graag Omrop Fryslan kunnen kijken. Op de horizon gaat dat niet, maar wel op de GO app, die is namelijk niet regio gebonden.
Kanaal 702 ;)
Kanaal 30 is inderdaad de lokale omroep, vanaf 701 heb je alle lokale omroepen.
Cartoonnetwork heb ik niet kunnen vinden en nog een paar,dus in de kern heb ik wel gelijk dat niet alle zenders beschikbaar zijn.maar ik stond zelf ook even te kijken dat er zo veel beschikbaar baar is... Het zijn zenders die ik weinig bekijk die niet beschikbaar zijn.

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 21 augustus 2018 20:57]

Cartoon network zou gewoon moeten werken, maar dan heb jij geen: Movies & Series XL of Ziggo Kids pakket ;)
Mwah Ziggo Go is tegenwoordig toch best wel een goede vervanger van de gemiddelde Mediabox.
Waarom niet nu al de deur uit te doen?

[edit] Zelf heb ik een half jaar geleden afscheid genomen van een haperende horizon box.

[Reactie gewijzigd door starthemel.nl op 21 augustus 2018 20:01]

Eens. Ik heb zelfs mijn abo een stap verlaagd om zo weer de simpelere box terug te krijgen. Door de zenders scrollen is de Horizon box al te veel, door alle overdadige animaties. Ben wel van 100 naar 40 mbit internet gegaan, is mij net genoeg. En scheelt in de maand. Ben gebonden aan de kabel omdat kpn mij niet meer als 12 mbit kan bieden...
DVB-C beeldkwaliteit is nog een stuk hoger dan streaming.
Dit is voor mij de reden dat ik de Go app niet gebruik.

HBO via de Go app op een Chromecast is dramatisch in beeldkwaliteit, en er zit ook geen surroundsound geluidsstream in.
Is de ondertiteling inmiddels wel uit te schakelen of nog steeds in megalettertype ingebrand in het beeld?
Nope, maar ik kan blijkbaar wel Touch ID gebruiken op mijn Android toestel :X 8)7
Zeker bij bijvoorbeeld voetbal is de stream echt niet van genoeg kwaliteit.
Toevallig dit weekend nog gedaan maar als je dat via chromecast op je tv tovert dan is het echt drama.
Meestal komt er na een selectieve interne test een grotere interne test en daarna een test voor abonnees: in het verleden was het hier https://community.ziggo.nl/aankomende-producttesten-149 & https://community.ziggo.n...esten-hoe-werkt-het-25174 mogelijk om je aan te melden.

[Reactie gewijzigd door wreedheid op 21 augustus 2018 20:33]

Ik ben wel erg benieuwd of dit een serieus alternatief gaat worden voor de Horizonbox. Ik heb namelijk nu mijn huis compleet van Utp kabels (KPN glas) voorzien en absoluut geen zin om dat voor coax te vervangen op de plaatsen waar een tv staat.

Als het dezelfde HD kwaliteit kan behalen zoals een reguliere Horizonbox weergeeft en je ook “normaal” kunt zappen hebben ze mij zsm als klant.
Ik hoop dat we ooit mogen terugkeren naar de jaren 80, waar zappen 0,1 seconde duurde, in plaats van de 5 seconde per zender zoals nu. Absurd hoe slecht de TV ervaring is na al die jaren. We zitten dus met bakken energie vretende decoders en aan het eind van de rit is alles slechter geworden.
Ik vrees dat je dan ook weer dezelfde belabberde beeldkwaliteit krijgt en... o ja, NL1 en 2. De situatie is wat complexer nu.
Oa Apple en Netflix bieden via de Apple Tv App streaming content aan op 4K HDR niveau met Dolby Vision en Atmos.

Ik zie die geen enkele reden waarom Nederlandse providers niet op zijn minst Full HD met Dolby Digital streaming zouden kunnen aanbieden via een toekomstige Apple Tv App.

Zodra Ziggo dit behoorlijk heeft werken en ik geen Horizon onding meer nodig heb stap ik meteen over..
Terug naar volledig analoog bedoel je? Toen was het idd allemaal wat eenvoudiger maar het zit er niet in dat dit nog terug gaat komen ben ik bang. Overigens schakelen open (digitale) dvb-c kanalen vaak sneller dan de beveiligde versies.
Niet helemaal een goede of eerlijke vergelijking. Ik heb hier xs4all en de Arcadyan HMB2260 verbruikt echt niet veel. Zappen vind ik snel genoeg. Maar ik zap ook niet meer zoals op een analoge tv vroeger, ik gebruik de gids om te zien wat er op is en schakel dan over.

De settopbox van Ziggo is berucht ja, en voor mijn gevoel veel meer thick client dan de Arcadyan. Mijn ouder hebben zo’n grote bak van Ziggo en ik vind m ook niet snel met menu’s en zo.
Eerlijk gezegd snap ik tegenwoordig de wil van zappen niet met alle mogelijke on demand oplossingen.
Komt goed ;), ligt voornamelijk aan de boxen.
Goh, ik heb een CI+ module in mijn televisie en zappen duurt... 1 seconde ofzo? Geen idee. Vroeger zat er ook al best wat verschil tussen hoe snel de ene en de andere televisie kon zappen. Vijf seconden om te zappen... Meen je dat serieus of overdrijf je hier flink? Ik zou er in ieder geval niet mee kunnen leven.

Dat alles slechter is geworden is natuurlijk ook totale onzin. We zijn van SD beeld naar full HD gegaan, met terugkijken met of zonder opnemen... On-screen televisiegids met AL je zenders ipv dat wat je televisiegids nodig acht...
Ik hoop dat we ooit mogen terugkeren naar de jaren 80, waar zappen 0,1 seconde duurde, in plaats van de 5 seconde per zender zoals nu. Absurd hoe slecht de TV ervaring is na al die jaren. We zitten dus met bakken energie vretende decoders en aan het eind van de rit is alles slechter geworden.
Zappen is juist zo'n beetje het enige dat de Horizonbox snéller doet dan een ingebouwde dvb-c tuner of Humax e.d. boxen, door zijn 5 tuners staan het kanaal vóór en ná het kanaal waar je naar kijkt constant gecached op de andere tuners. Jaja, talking about waste of resources. Daarom is dat ding ook zo ongelooflijk traag bij navigeren door menu's etc.
Ik heb de bestaande ziggo go app op android tv (shield), nadelen zijn vooral:

1. Geen dolby stream (niet dat dat veel uitmaakt gezien de content).
2. Streams zijn van een lagere kwaliteit.
3. Niet 1:1 dezelfde content als via een horizon box.

De app werkt overigens prima op android tv, het is alleen de dpi detectie die ze moeten aanpassen: ik vermoed dat het niet alleen een technische reden heeft dat het al jaren op zich laat wachten.

Voordeel is wel dat een apparaat zoals de shield of apple tv aanzienlijk minder energie gebruikt (factor 10) en een stuk sneller is (factor 100) dan een horizon box (en dan heb ik het nog niet over het potentiele brandgevaar vanwege de extreme warmte die een horizon box genereert)
Hoe heb je dit precies werkend gekregen? Heb dit tijdje terug geprobeerd, maar de app blijft gekanteld en een stream selecteren is niet mogelijk, zowel met afstandsbediening als met een muis. (Mi Box 3 met Android TV 8.0)
Ik heb er weinig aan hoeven aanpassen, ik pas de DPI niet aan dus het menu is 90 graden gedraaid helaas (content speelt wel in landscape af), verder gebruik ik een muis voor de navigatie.

Dit was overigens op android tv 7, ik heb vanwege wat anders issues mn shield een reset gegeven toen deze naar android tv 8 is gegaan (dus ik weet niet of het nog zo werkt op 8.x)
Je hebt Android apps die landscape modus kunnen forceren. Die werken ook op Android TV. Ik heb er ook een draaien op de Shield TV voor de xs4ll app die hetzelfde euvel kent .
Ik heb zelf met full android op mijn shield totaal geen kwaliteit problemen.(als ik via de coax/digitale ontvanger afspeel of via de shield zie ik geen verschil op een Panasonic TX-P50ST60E)

Zou Ziggo op android TV een andere scaling in toepassen ?

p.s

Mochten mensen dit willen proberen ik draai deze rom al 2 jaar zonder problemen.
http://www.videomap.it/fo...6fb526fbfeadad8c1068b94c0

Er is inmiddels ook al een update naar Oreo zie ik.
Moet je eens naar snel bewegende beelden kijken zoals voetbal.
Dan zie je toch wel een groot verschil hoor.
Gister gewoon een willekeurige tv uitzending gekeken en dan is de kwaliteit best aardig.
Maar ga je voetbal kijken wat ik afgelopen week deed via chromecast en de ziggo go app dan word je echt niet vrolijk, dat loopt gewoon niet vloeiend.
Zal hoogstwaarschijnlijk niet werken op een Android TV box met root-toegang. Op mijn geroote Android tablet werkt het tevergeefs. Ondanks de Xposed Framework en verschillende root-afschermers zoals RootCloak.
Ze hebben het over een android tv, niet een android tv box zoon ding draait gewoon standaard android, android tv is een android systeem speciaal gemaakt voor een tv (ander interface bv)
Trouwens zoon android tv box zou gewoon de standaard Ziggo go app moeten werken,
De Mi Box 3 van Xiaomi draait anders gewoon op Android TV. Een ideaal ding om je tv smart te maken (of een brakke Smart tv nuttig te maken). Werkt tevens als Chromecast, ondersteunt 4K en is zelfs goedkoper dan de Chromecast Ultra.
Als dan Ziggo Go hier ook op werkt, helemaal perfect!
Wist niet dat Xiaomi tv boxen leverde, weet ik dat ook weer. Weet een paar mensen die hem wel willen hebben :Y)
Xiaomi heeft een eigen store op Ali Express, voor €55 heb je 'm al. :)
En in hoeverre kijkt de Chinese overheid dan gezellig met je mee? ;)
Bij mijn TV staat een Apple TV en een Nexus Player van Google die gewoon op Android TV draait (dus niet standaard Android).
Magisk gebruiken ipv SuperSU... dan kun je root voor de Ziggo Go app onzichtbaar maken. Werkt uitstekend. Overigens (juist!) niet met Xposed, die moet je dan uitzetten.
Misschien hangt het ook nog af van de gebruikte ROM. Op Lineage met Magisk werkt het in ieder geval niet.
Zou kunnen, niet getest. Maar Xposed is in ieder geval een boosdoener.
Wel vreemd de ZiggoGo app werkt hier prima op mijn telefoon, gewoon zo uit de store. Mijn telefoon is geroot met de Su Addon van LineageOS.
Heeft iemand ervaring met sideloaden op Android TV? Gaat de gewone Ziggo app dan draaien op mijn 2015 Android Philips TV? Moet het natuurlijk nog wel een beetje te bedienen/navigeren zijn.
Op een Philips tv uit 2015 draait sowieso niets vlekkeloos. :'(
Wat een bak ellende was dat. Android rebootte vaker dan het aantal reclameblokken binnen een half uur op RTL.
Zie mijn reactie hierboven. Zou moeten werken.
Toevallig vorige maand overgestapt van Ziggo naar T-Mobile thuis. Mede omdat deze wel al een app hebben voor de AppleTV. En ik moet zeggen, werkt fantastisch.
Ik ben juist over gestapt van T-Mobile naar Ziggo. Beeldkwaliteit matig en sportaanbod beperkter.
Heb geen klagen. Maar gebruik die standaard decoder dan ook niet en kijk geen sport. Scheelde +/- €30 in de maand.
30 euro? Wat betaalde je bij Ziggo dan?
Hier zit ik echt op te wachten! Ziggo heeft het onmogelijk gemaakt om vanuit de iOS app naar airplay te streamen dus nu moet je je complete telefoonbeeld doorsturen. Daardoor kun je tijdens het kijken helemaal niets meer met je telefoon.
En soms werkt het bij mij gewoon net niet lekker. De ene keer is het mijn telefoon die het signaal niet goed doorstuurt, dan is het juist weer de telefoon van mijn vrouw. Allemaal gekloot voor zoiets simpels als even snel tv (het nieuws oid) willen kijken op de slaapkamer..
Hm? Alleen in de Go app dan? Met die Ziggo Sport Totaal app kan ik wel AirPlay gebruiken. (Ziggo Sport is t enige dat ik van Ziggo heb)
Dat zal wel dan. Als ik AirPlay aanzet krijg ik op de Apple tv te zien dat er geen beeld overgedragen kan worden.

Er is allemaal wel omheen te werken, maar ik snap gewoon de keuze niet om niets voor de Apple tv uit te brengen. Ik kan me niet voorstellen dat iedereen behalve ik namelijk bedacht heeft ‘laten we dan maar een extra decoder huren’
Bij mij werkt dit feilloos hoor.
Werkt hier anders prima met een ATV3
Kan je dan ook buitenhuis bekijken of alleen nog maar op je eigen netwerk?
Ik gok net als de android app in geheel Europa (wettelijk verplicht). Dus via wifi, 4g maakt allemaal niet uit.
Op de laptop werkt het niet buitenhuis alleen via de apps op tablets op smartphones. Als ik dan bv skygo Duitsland kijk via de de webbrowser met me vader zijn login gegevens werkt dat wel gewoon in Nederland. KPN en Telfort beide niet via de browser

[Reactie gewijzigd door Baseboy op 21 augustus 2018 23:51]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee