Ziggo Go-app komt uit voor Amazon Fire TV, Android TV, Apple TV, Shield - update

Ziggo Go, de dienst waarmee Ziggo-klanten onder meer online live tv kunnen kijken en programma's kunnen terugkijken, komt als app beschikbaar voor Apple TV, Nvidia Shield, smart-tv's met Android TV en Amazon Fire TV-apparaten. De app zit bij release nog in bètafase.

Ziggo laat weten dat de app voor de genoemde platforms vanaf dinsdag te downloaden is. Het gaat om de app voor de Apple TV HD uit 2015 en de 4k-versie uit 2017 met tvOS 11 of hoger, de verschillende Nvidia Shield-mediaspelers en smart-tv's van bijvoorbeeld Philips of Sony met Android TV 5.0 of hoger, en alle Fire TV-sticks. De Ziggo Go-app ondersteunt stembediening via de hiervoor ingebouwde functies van de verschillende platforms en dat geldt bij een aantal niet nader genoemde platforms ook voor de ingebouwde zoekfunctie.

Om van de app gebruik te kunnen maken, is een vaste internetaansluiting van Ziggo noodzakelijk. In tegenstelling tot de mobiele Ziggo Go-app en het gebruik van de dienst via de browser op smartphones is de Ziggo Go-app voor de Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV niet buitenshuis te gebruiken en ook niet in andere EU-landen.

Volgens de provider is de Ziggo Go-app voor de nieuwe platforms in de afgelopen tijd uitvoerig getest door een testpanel van een paar duizend VodafoneZiggo-medewerkers en Ziggo-klanten. In mei werd al duidelijk dat een consumententest van Ziggo Go voor de Apple TV op korte termijn zou beginnen. Ziggo maakte al in begin 2018 het voornemen bekend om de Go-dienst naar Android TV en Apple TV te brengen en in augustus 2018 bleek dat het bedrijf al intern tests uitvoerde met een versie van de Ziggo Go-app voor Android TV en Apple TV.

Update, 11:03 uur: uit een bericht op het forum van Ziggo blijkt dat de Go-app uiterlijk maandag aan het einde van de dag is te downloaden. Volgens een woordvoerder worden de apps vandaag live gezet, maar kost dit enige tijd en is het streven om ze in ieder geval morgen live te hebben in de drie verschillende appwinkels. Het is mogelijk dat de Ziggo Go-app maandag al is te vinden in de Apple App Store en de Google Play Store. Uit het bericht op het Ziggo-forum blijkt ook dat de app nog in een bètafase zit. Er kunnen nog bugs in zitten en Ziggo stelt dan ook dat de app in de komende tijd verder zal worden verbeterd. Wat betreft de kwaliteit zullen alle live- en Replay-programma's maximaal in 720p met 50fps worden aangeboden; alleen de films en series die via het platform beschikbaar zijn, zijn beschikbaar in 1080p en 50fps.

Door Joris Jansen

Redacteur

29-06-2020 • 10:00

407 Linkedin

Lees meer

Reacties (407)

-14070397+1160+210+31Ongemodereerd210
Wijzig sortering
Ik lees net op het forum dat het nog steeds in Beta is. Dus geen garantie.

Ziggo forum bericht

[Reactie gewijzigd door Genelec op 29 juni 2020 18:07]

Gebruik de app al vanaf versie 4.18.7 en de versie die nu in de appstore staat is 4.25.13. Dat zijn flink wat versies verder en de enige problemen die ik in al die tijd heb ervaren:
- geen vertaling van de dagen met datums in de gids
- niet de juiste tijd binnen de app weergeven waardoor terugkijken/vanaf het begin kijken niet mogelijk was. De app afsluiten en opnieuw opstarten was dan vaak de oplossing.

Het eerste probleem is weg en naast het uiterlijk (Horizon TV > Ziggo) is er niks veranderd aan de app zover ik kan zien. Komende dagen even testen of het probleem met de tijd weergave nog terugkomt, maar ik vermoed dat die er onderhand wel uit is gehaald.

Dus Beta is in dit geval slechts een labeltje imho.

PS: via Android TV is de app nog niet te vinden in de store (wel een GO TV app, maar dat is hem niet). Dus via de playstore even inloggen en installeren op je apparaat: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ziggo.tv Werkt tot dusver prima op een Mi Box S. Nooit meer losse decoders die traag zijn en veel stroom slurpen. Alles vanaf één simpel, snel en zuinig apparaat :)
Als ik via de playstore inlog en de app wil downloaden geeft die aan dat mijn mibox s niet geschikt is...
Er staat ook dat het Android tv ondersteund, draait op zo'n box niet "gewoon" Android en daarom niet gevonden kan worden?
Nee, want bij andere tweakers staat die er wel tussen, dus zal vanavond wel even op onderzoek uitgaan.
Ben wel benieuwd, want op de slaapkamer kan ik dan een android boxje gebruiken ipv Chromecast. Dat werkt toch altijd wat omslachtig.
Chromecast wordt vaak niet ondersteund bij verder kijken of replay tv. Blijkbaar heeft Ziggo niet genoeg geld voor die rechten. :(
Ziggo heeft geld genoeg. Maar waarom zouden de tv boxen dan nog nodig zijn.
Je krijgt inderdaad vaak een foutmelding bij replay tv op een chromecast dat de rechten niet ok zijn. Dat lijkt echter een bug te zijn, want als je het een aantal keren probeert (verbinding met chromecast verbreken en opnieuw verbinden), dan lukt het meestal wel. Staat dus los van de rechten.
Aan buggy software kunnen ze dan bij Ziggo weer niet veel doen...
Op een normaal Android boxje kon je allang gewoon de Ziggo app installeren. Het kon enkel niet op Android TV.
De Mi Box specifiek draait de echte 'Android TV' (hierdoor bijv. ook Netflix die 1080p & 4k streams doet i.p.v. max. 720p), de meeste andere (Chinese) TV boxjes draaien een reguliere Android.
Vreemd, hier zonder problemen geïnstalleerd.
Als ik op het linkje klik dan zie ik dat mijn verschillende AndroidTV boxen allen geschikt zijn (Mi Box S, ShieldTV en een exoot)? Met ATV8.1 en 9, dus daar kan het niet zitten.

Edit: is vanuit de Store link nét probleemloos op een Mi Box S en Shield-TV geïnstalleerd.

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 29 juni 2020 15:27]

Kan ik de app gewoon op mijn Xiamio mibox downloaden ?, of moet ik ergens een apk bestand vandaan halen net als de illegale app, die overigens nooit bij mij heeft gewerkt, tenzij ik mijn tv 90 graden kantelde. Bij voorbaat dank voor jullie reactie.
P.s.ik ben vannacht pas om 01:30 thuis van mijn werk, en dan mag ik mijn echtgenote niet teveel storen.
Hij doet het ondertussen(waarschijnlijk doordat ik duitse server zat.) Maar via de link op pc openen en dan zie je de mi box erbij staan en dan daarop downloaden.
Maakt de Ziggo Go app het ook zo dat je gewoon kan zappen? Ik heb een heel groot vermoeden dat Ziggo de grootste feature van Android TV heeft laten liggen, en dat is dat je alle zenders aan de Live kanalen kan toevoegen, zodat je uiteindelijk een hele bundel kan maken van zenders.
Je kunt op 2 manieren zappen (direct en door onderin per zender te kijken wat er nu speelt). Dus TV aan, app openen en zappen. Simpel genoeg wat mij betreft.
Gebruik de app al vanaf versie 4.18.7 en de versie die nu in de appstore staat is 4.25.13. Dat zijn flink wat versies verder en de enige problemen die ik in al die tijd heb ervaren:
- geen vertaling van de dagen met datums in de gids
- niet de juiste tijd binnen de app weergeven waardoor terugkijken/vanaf het begin kijken niet mogelijk was. De app afsluiten en opnieuw opstarten was dan vaak de oplossing.
Het is afhankelijk hoe men omgaat met de versienummers. Het lijkt heel wat, maar kunnen gewoon 3 releases zijn.
Dus Beta is in dit geval slechts een labeltje imho.
Dat is het an sich altijd; het betekend echter wel dat Ziggo geen of beperkter support geeft, onder het mom van dat het product nog in beta is.
De app is wel te vinden in de app store van android tv. Gek genoeg als je zoekt op ziggo go dan staat hij inderdaad nergens vooraan in de lijst. Scroll je echter een heel stuk door naar achter dan staat hij er tussen. Heel gek hoe dit kan maar gisteren zelf ondervonden.
Werkt op de Shield TV, ervaar nog geen problemen.
Alleen dat de kwaliteit minder is dan de Ziggo 4K Next box.
> Dus Beta is in dit geval slechts een labeltje imho.

Er zitten nog wel behoorlijk wat beperkingen in. Grootste is dat het de framerate niet automatisch aanpast.

Mijn homescreen staat standaard op 4K, 60Hz, DV. Alle andere (video) apps passen automatisch de framerate aan, zelfs b.v. NPOStart. Bij Ziggo krijg je enorm schokkerig beeld, en moet ik met de hand aanpassen naar 1080, 50Hz, SDR.

Tweede probleem is dat de ondertiteling optie er niet is. Erg vervelend.
Sterker nog, de app speelt in 720p af.
Maar dat niet schakelen van HDR en 50Hz is rete irritant en voor mij reden nog bij de ci+ module te blijven.
Ja, ik snap die 720p echt niet.

Die was zogezegd ingevoerd als compensatie dat je de mobile Ziggo App overal mocht gebruiken. De ATV Ziggo Go app heeft echter een IP bescherming, zodat je deze in principe alleen thuis kunt gebruiken. Waarom ze dan ook kunstmatig het beeld verslechteren is echt een raadsel. Dan kun je net zo goed de bestaande mobile Ziggo App gebruiken.
Na wat tweaken heb ik hem nu op 4K SDR 50Hz staan en om eerlijk te zijn is het beeld behoorlijk goed.
Ik zie eigenlijk geen verschil meer met de module momenteel.
Belangrijk om te onthouden is dat het signaal van tv sowieso 1080i is wat dus eigenlijk 720p is qua kwaliteit.

Ziggo: please zorg ervoor dat jullie app automatisch schakelt naar 50Hz SDR zoals elke andere app dit ook al doet.
Op een 65" OLED TV is het wel erg duidelijk een verschil hoor. Ik heb meerdere malen heen en weer geswitched tussen media box en ATV.

Het lijkt me ook niet aan de internet verbinding liggen, want b.v. Netflix of Videoland op dezelfde ATV zien er wel gewoon scherp en strak uit (bij video land dan natuurlijk de eigen series zonder ondertiteling, de aangekochte series met ingebakken ondertiteling zijn ook van mindere kwaliteit).
Denk dat de kwaliteit van de Next box inderdaad wel hoger ligt, zelf heb ik alleen een ci+ module om mee te vergelijken op een 49inch tv.
Ik merkte vooral een groot verschil tussen SDR en HDR op de ATV vanwege het contrast verschil (geen OLED dus HDR gooit backlight omhoog)
En een belangrijk detail:
Alle live- en Replay programma's worden in HD kwaliteit online gezet met maximaal 720P - 50 frames per seconden (fps). De beeldkwaliteit kan echter verschillen per aanbieder. Movies & Series worden doorgegeven op 1080p (50fps).
Gewoon NLZIET abo nemen en internet only
Ja, het is alleen dat het precies alle zenders zijn die ik niet kijk. Geen BBC, geen Vlaamse zenders, Discovery/Nat Geo, geen comedy central, geen Disney Channel, geen FOX en zo kan ik nog wel door gaan.

Ik snap het ook wel met een naam als NLZiet, maar dat zijn voor mij echt de meest oninteressante zenders.

Ik zou liever BBC iPlayer hebben.
Helemaal eens. Ik zou best geld uit willen geven voor UK/Schotse zenders voor m’n vriendin, en alle docu / science kanalen voor mij.
Er zijn heeeel veel UK-zenders te ontvangen met een klein schoteltje. ITV, Channel 4, 5, etc.., BBC, film4, en heel veel themazenders.. allemaal FTA en gratis te ontvangen dus.

En bbc-iplayer werkt prima op een firestick bijvoorbeeld met een UK-ip-adres.
Dat is alleen praktisch als je alleen Nederlandse zenders bekijkt.
Buitenlandse zenders (zoals bijv. Duitse zenders die bij ons nog wel eens bekeken worden) zijn dan niet te zien.

En dat is waarschijnlijk maar een klein deel van de bevolking, maar voor ons gezin (met name mijn vrouw) wel belangrijk
Zijn er geen duitse alternatieven?
Ga ik Zattoo even bekijken.

Overigens is het "zappen" in NLZiet niet zo fijn als "echt" zappen. Dat is een ander nadeel, hoewel ik daar best overheen kom. Zo veel zitten we niet doelloos te zappen.
Dat vinden ze hier wel echt een probleem (niet ik), kan dat nu wel met de Ziggo Go App op Android TV?
Met een Apple TV kan je wel zappen in NLZIET ;) Had eerst een MiBox met Android tv, daar kon het niet.
Het zappen gaat niet heel vlot trouwens
Zappen deed je vroeger omdat je toen niet echt aan plan had wat je wilde kijken :P
Wij gebruiken Zattoo, werkt perfect in Nederland, wel af en toe als je in duitsland bent de mobiele app openen zodat zattoo blijft werken (of even via vpn van vrienden/familie).
Internet Only is toch niet mogelijk bij Ziggo? Volgens mij moet je altijd TV nemen als basis. Vervelende koppelverkoop.
In zekere zin kan dat niet inderdaad. Je krijgt eigenlijk altijd standaard kabel-tv erbij. Wat je wel uit kunt zetten is interactieve tv, dan betaal je daar dus niet voor.
Kun je een live uitzending in pauze zetten en dan 1 uur later kijken en dan de reclameblokken skippen??
Reken er niet op wat betreft de Nederlandse commerciële zenders.
Dat kan immers ook niet met de "normale" Ziggo Go App.
Je kunt toch op opnemen drukken, in een opname kan je wel spoelen. Of moet er een next box gekoppeld zijn op je account om op te kunnen nemen?
Ja inderdaad, sneu eigenlijk. Wel ieder jaar de prijzen omhoog gooien, maar nog steeds geen fatsoenlijke app kunnen leveren voor verschillende devices.
Ik test de app ook al een tijdje, maar de beeldkwaliteit van de app is inderdaad om te janken. De app is hierdoor bruikbaar voor een wat kleinere 2e of 3e tv op de slaapkamer of voor mobile devices. Geen vervanger voor de mediabox Next op de "hoofd televisie" wat mij betreft.
Reguliere uitzendingen zijn ook maar 1080i, wat feitelijk 720p is met lijnen ertussen. Dus zo lang je tv redelijk kan upscalen, zegt die resolutie niks. Het gaat om de bitrate.
Oké, wellicht is de bitrate dan het probleem. Ik heb een OLED C7 die prima moet kunnen upscalen, maar de beeldkwaliteit is echt niet best.
Op wat voor device test je? Als je bv een 2017 Shield gebruikt die beeld uitstuurt in 4k, dan werkt de upscaler van je tv niet.
Thnx voor de tip! inderdaad op een shield 2017. Maar zou de shield het beeld niet moeten upscalen? Zit toch wel krachtigere hardware in dan mijn tv. Dus als ik de shield op 1080p zet, zou de beeldkwaliteit beter moeten zijn?
Beetje late reactie, maar deze upscaler hebben ze als 'nieuwe feature' toegevoegd aan de 2019 versies. Die doet dus zelf het upscalen van het beeld in lagere resolutie dan 4k wat vervolgens naar je TV gaat.

Best wel een handige feature dus! Zelf gebruik ik de 2017 shield, maar twijfel om vanwege deze optie over te stappen naar de 2019 versie.

Emby heeft wel een optie om in originele resolutie uit te sturen zodat in dat geval de upscaler van de TV wel zijn werk doet.
Valt me een beetje tegen. We betalen toch voor HD, geef me dan ook echte HD.en niet de kleine variant (720p)
*KNIP*

Laat ik maar geen risico nemen. Ik ging er van uit dat een mail over de uitslag van de test niet onder de NDA viel, maar zoals Jonathan-458 aangeeft kan dit best het geval zijn.

[Reactie gewijzigd door JRShield op 29 juni 2020 11:25]

Volgens mij valt deze mail onder het NDA.
Het lijkt erop dat de app al beschikbaar is in de Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ziggo.tv

edit: Voor wie het net als ik tóch wilde proberen: 'Helaas, je kan deze video volgens afspraak met de content aanbieder vanaf dit IP netwerk niet bekijken.' als je vanaf een KPN netwerk inlogt.

[Reactie gewijzigd door Cebby op 29 juni 2020 11:35]

Ik verwacht ook dat deze alleen via het Ziggo netwerk te benaderen is. Dat is met de testversie op een gegeven moment zo ingesteld.
Klopt, ik had voorheen glasvezel en TV van ziggo en gebruikte alleen de (beta) Ziggo Go op via android TV. Paar maanden geleden stopte dat met werken; kon alleen nog met ook een internet abonnement van Ziggo. Toen ben ik overgestapt op Canal Digitaal; kwaliteit is iets minder, app ook iets minder gebruiksvriendelijk, maar vele malen goedkoper.
Wat toch wel jammer is, aangezien de 'people on a budget' best wel eens met een kastje boven op zolder/slaapkamer zouden willen kunnen kijken met een standaard digitaal tv-abonnement van Ziggo, maar internet via bijvoorbeeld Tele2/insert budget internet hebben. Dan moeten ze nu toch weer de reguliere Ziggo app op de telefoon gebruiken (die wel werkt via 4G en andere vaste internetproviders) en dan moeten casten naar de tv... op z`n Jiskefet`s: "Raaaarrrrrrrrrrrrrrrr' :)
Ik kan beamen dat het helaas zo moet.
Die beperking is wel erg jammer. Onze Shield in het vakantiehuis zou perfect met deze App kunnen werken en nu blijven we handmatig casten. Zelfde functie uiteindelijk, maar flink minder gebruiksvriendelijk. Klant is wederom geen koning.
Raspberry in de meterkast, naar thuis Vpn-en?
Ik zie hem nog niet op m'n tv in de Play store
Dit heeft een collega van mij ook, hij kon dit weer na aanpassing van de DNS naar bv die van Google, weet niet of dit zo is maar wie weet.
Morgen?

Ik krijg net een mailtje dat de test-periode beëindigd is, en vanaf vandaag de officiële app gedownload kan worden.
Beste tester,

We hebben de afgelopen weken de Ziggo GO app voor Apple TV intensief getest. Vandaag is het zover. We gaan live! De app voor Apple TV komt vandaag in de Apple App store en is vanaf dat moment beschikbaar voor iedereen.
Op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Kan eindelijk die irritante extra decoder eruit.
Voor fysiek opnemen en reclames doorspoelen blijft die box toch nodig.
Maar verder is dit een uitkomst, zeker ook voor Movies en Series.
Kan dat dan nog fysiek opnemen bij Ziggo? De nieuwe mediaboxen doen alles met Cloud recording.

Ik kon zelf hier nog via DVBC met smartcard opnemen naar een HDD recorder, maar voor de rest houd het daar ook al op. Had je nog steeds een losse decoder extra nodig.
al lang niet meer. ze hebben niet voor niks de Humax apparaten eruit gegooid.....nu kijk je altijd terug via en cloud, en altijd in mindere kwaliteit, tevens is reklame niet door te spoelen.

Tip, scoor nog een oude humax met ci card. Dan heb je alles in eigen beheer. opnames kun je via je netwerk op de pc zetten en een dvd van branden. Opnames kun je doorspoelen als er reklame is....alleen maar voordelen.
Onzin. Wij nemen alles op om de reclame te kunnen doorspoelen. In originele kwaliteit.
Klopt. Ik had die oude setup nog met een HDD recorder.
Precies de reden waarom ik mijn 5400C nog houdt.
Hoewel ik wel nieuwsgierig ben naar de Next, eigenlijk.
De nieuwe mediabox Next met cloud opnames, krijg je alleen bij het "Max" abo.
Als je n "Complete"(?) abo neemt krijg je n oude mediabox (G7400 ofzo) die lokaal op interne HDD opneemt (ook @Anoniem: 979365).
Ah oke. Ja wij zijn hier de afgelopen 6-8 jaar (denk ik) nooit verder gegaan dan een CI+ module. Ik hoef al die externe meuk niet. We hebben nu tv via t-mobile maar vind die kastjes echt mateloos irritant. Ga nog wel kijken of de TV niet gewoon IPTV ondersteund. Zal wel weer niet.
meestal wel, meestal moet je de iptv app downloaden uit je tv store.
dan kan je voor 7 euro de iptv app kopen (7 dagen trial) via paypal.
Dan kan je een iptv provider gaan zoeken en je account in de app koppelen.

voor 100 euro per jaar ben je meester!
uit je tv store.
And there you assumed things ;)

Ik weet niet eens of die er wel op zit.
voor 100 euro per jaar ben je meester!
Hoezo zoveel dan? Zijn er nog extra kosten aan verbonden?
iptv abonnement kost je ongeveer 100 euro per jaar bij een aanbieder (onbeperkt alle kanalen wereldwijd).....je app kost je eenmalig 7 euro.
ah zo. Maar ik betaal nu ook al iets van €15 per maand. Dat moet je dan wel weer opzeggen? Tmobile levert het zelf namelijk alleen via kastje.
je zou alleen een internet abo nodig hebben.....iptv app + een abo op een iptv provider.
Alle andere zaken zouden eventueel opgezegd kunnen worden, om zo geld te besparen.

Het voordeel met de iptv app op je smarttv is dat je gewoon je afstandsbediening kan gebruiken als normaal. En geen extra kastjes meer nodig hebt.
De mediabox Next neemt al niets meer fysiek op.
Hij is in gebruik eigenlijk gelijk aan het Next gebruik, dat is het fijne van de app.
Mja ik neem niks op, en spoel nooit wat door. Ik kijk hooguit de F1, en af en toe een programma, verder ben ik geen actieve tv kijker. Dan hoef ik niet minuten te wachten tot de Humax rotzooi opgestart is. De Apple TV staat toch altijd aan.
Anoniem: 979365
@xoniq30 juni 2020 09:42
humax opstarten en wachten? gewoon een ssd in hangen!....INSTANT PLAY!
Heb zo'n goedkoop Humax bakje zonder HDD. (Ik doe niet aan opnemen etc. En gaat ook niet om afspelen, want ik kijk amper TV, maar als je dan wat wilt kijken, moet dat ding helemaal opstarten. Nu met deze Apple TV app is het instant live view.
Anoniem: 979365
@xoniq30 juni 2020 12:44
de apple zal dan denk in een standbystand staan? en de humax helemaal uit?! Als je van beide de stroom er compleet afhaalt? is die apple dan nog steeds zo snel met opstarten (ben erg benieuwd)
Net ook even snel gecheckt. ;) Ik hoop dat de beeldkwaliteit ook top is. Dan kan de Next box definitief uitgezet worden. En lekker alle diensten via 1 kastje.
Check wel even of je niet extra betaald per maand voor je Next box, dat zou wat zonde zijn.
Ik heb maar 1 Next box. Dat zit dus gewoon verrekend in het maandabonnement.
Ik test de app al een tijdje en kan je vertellen dat de app wat mij betreft totaal geen alternatief is voor de Next. De beeldkwaliteit is max 720p en het verschil met de beeldkwaliteit van de Next is echt enorm. Leuk voor een kleine tv op de slaapkamer of mobile devices, maar geen vervanging voor de next.

[Reactie gewijzigd door Hulleman op 29 juni 2020 12:00]

Die angst had ik al na het lezen van de 720p update..... Zojuist de app op mijn atv geinstalleerd. Het ziet er allemaal herkenbaar uit (zelfde als Next en Ziggo Go op iOS). Af en toe kijk ik ook maar M&S, dat is wel in een hogere beeldkwaliteit.
Men krijgt vanzelfsprekend niet de bitrates van de DVB-C kanalen, maar het is prima te doen (vind ik). Ik krijg geen opmerkingen over het beeld als ik toevallig eens de app in gebruik heb en niet de Next zelf. Als het zo dramatisch zou zijn dan zouden ze wel piepen hier. Niet dat dit echt een vervanger van een Next box zou kunnen zijn, maar om erbij te hebben, dikke prima hoor.

Één apparaatje, waarop men zowat alles aan streaming services die er nu zijn, beschikbaar kan hebben, helemaal goed wat mij betreft.
Om erbij te hebben is de app prima, maar inderdaad geen vervanger van de Next. Als ik op mijn Shield zit te Netflixen/youtuben en ik wil ff snel reguliere tv checken, dan is die app zeker makkelijk. Maar Meesje was benieuwd of de beeldkwaliteit top is en ik vind dat dat niet het geval is.
Klopt, met een maximale bitrate van 4.29Mbit voor al het media wat men afspeelt via de app kan het nooit werkelijk top zijn. Een ieder moet voor zich maar bepalen of ie de kwaliteit acceptabel vind of niet.
Ach, voor lineaire TV is het meer dan voldoende. Boer zoekt vrouw wordt niet beter in 4k.
Men krijgt vanzelfsprekend niet de bitrates van de DVB-C kanalen, maar het is prima te doen (vind ik).
Waarom is dat vanzelfsprekend?
De ATV heeft een 100Mbit NIC en de internetsnelheden zijn hoog zat.
Omdat Ziggo nu eenmaal (nog steeds) DVB-C als standaard heeft voor zijn lineaire TV? Ik verwacht dat ze een bandbreedte probleem zouden kunnen krijgen indien ze al hun IPTV streams in een veel hogere kwaliteit met hun klanten zouden gaan delen. De beperking thuis is er dus niet, dat zit meer bij Ziggo zelf.
Anoniem: 979365
@meesje29 juni 2020 12:52
je beeld zal nooit zo mooi zijn als via de next!
Hoe is de audio? Ik heb alleen PCM 2.0 op mijn Apple TV.
Geen 5.1 zoals bjj plex, Netflix en Disney
Ik kan dat niet checken. Ik maak alleen gebruik van een stereo tv. Geen surround receiver of soundbar.
Dolby kan aangezet worden binnen de app instellingen, maar dat werkt alleen bij de TV zenders lijkt het. Wat ik nu aan films heb opgestart geeft enkel stereo aan op het receiver display, ook al heb ik DD aangezet binnen de app.
Ik zie nergens waar ik dolby kan selecteren in de ziggo go app instellingen voor AppleTV. Of heb je het daar niet over?
Nee, idd, mijn reactie betreft AndroidTV. Blijkbaar zitten er verschillen in mogelijkheden tussen beiden dan?
Mits de app goed werkt that is ;)
Mja, hoeveel moet een app doen. Ik zap niet, en kijk heel soms tv, dan zal het ongetwijfeld voldoen. Ik kijk voornamelijk F1.
Voordat ik een Apple TV ga aanschaffen wil ik eerst wel eens weten wat de kwaliteit is en of er later dan ook 4K bij komt. Want via Ziggo Go in je browser is het echt om te huilen.
Ik had dezelfde vraag. Vond dit op het Ziggo forum:

Alle live- en Replay programma's worden in HD kwaliteit online gezet met maximaal 720P - 50 frames per seconden (fps). De beeldkwaliteit kan echter verschillen per aanbieder. Movies & Series worden doorgegeven op 1080p (50fps).

Voor mij waarschijnlijk de reden om (nog) niet over te stappen van mijn coax kabel. Nu heb ik namelijk 1080p als ik het goed heb.
Voor mij waarschijnlijk de reden om (nog) niet over te stappen van mijn coax kabel. Nu heb ik namelijk 1080p als ik het goed heb.
Over DVB-C zoals gebruikt door VodafoneZiggo wordt hooguit 1080i gestuurd. Verder kan je geen goede vergelijking maken zonder bitrates te noemen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 29 juni 2020 10:59]

Je hebt (waarschijnlijk) compleet gelijk. Wat ik misschien doe is een apple tv kopen. Beeldkwaliteit testen tussen de coax en app. Als ik geen verschil merk dan gooi ik meteen de coax deruit. Zit nu namelijk in een huurwoning waar ik niet de moeite wil nemen om de coax kabel in de muur weg te werken (heb nu een lelijke dikke coax kabel van de ene hoek naar de andere hoek van mijn woonkamer lopen ;( )
Anoniem: 979365
@crobo29 juni 2020 12:54
1080i
Je kunt binnen de app de bitrates zichtbaar maken. Het maakt niet uit of het 720/50 of 1080/25 is, zo te zien kom je niet hoger dan 4.29Mbit voor iedere stream, ongeacht wat je aan media opstart binnen de app. Het ziet er op mijn PC monitor meer dan prima uit, maar deze is slechts 27", niet echt een goede referentie dus ;)
Anders een fire tv van Amazon? Ben je voor 4 tientjes klaar.
Ik moet zeggen dat de kwaliteit echt goed is. Het zal niet on par zijn met de decoder, maar menig beter dan T-Mobile TV Anywhere. Ik denk dat je op het eerste gezicht het verschil niet eens zou zien.
Ik las ook op het forum dat het nog uitmaakt of je een Mediabox NEXT hebt of niet. Met een Next zit je met je hele Ziggo account blijkbaar op een totaal ander platform, OOK voor Ziggo Go.
Zie hem nog niet in de tv OS app store.. dus ff afwachten...
via omweg toch gevonden... eerst via de iphone gezocht naar ziggogo... daarna geklikt op de uitgever 'Liberty Global blablabla' en dan onderin zie je de apple tv app staan.. of bij latest release... daarop geklikt.. als downloaden na aankoop niet lukt naar de apple tv.. de tvOS app store openen op je apple TV... naar aankopen gaan en downloaden maar.
via omweg toch gevonden... eerst via de iphone gezocht naar ziggogo... daarna geklikt op de uitgever 'Liberty Global blablabla' en dan onderin zie je de apple tv app staan.. of bij latest release... daarop geklikt.. als downloaden na aankoop niet lukt naar de apple tv.. de tvOS app store openen op je apple TV... naar aankopen gaan en downloaden maar.
Gaaf, thanks.
Ik wacht eigenlijk nog steeds op een Ziggo app voor Xbox one...
Waarom zou je een energie slurpende console gebruiken om tv te kijken?
Omdat die console er toevallig toch al staat en je liever niet je hele tv-meubel vol met apparaten wil hebben?

Voor mij zou het ook een uitkomst zijn als ik de app op de PS4 kon draaien.
Dat lijkt me nou niet bepaald energie efficiënt met ~90 watt tijdens streamen (Netflix).

Dan kun je beter een Mi Box S er naast zetten (of achter de tv plakken) en die voor TV en streamen gebruiken.
Tsja, het ligt er maar net aan hoeveel je streamt. Ik kijk Netflix inderdaad via m'n PS4, maar gemiddeld echt niet meer dan een uurtje per dag. Zelfs al zou ik het ruim aanhouden en ervan uitgaan dat ik gemiddeld 2 uur per dag kijk, dan kost het me 0,09*2*365=65,7 kwh per jaar. Uitgaande van mijn huidige stroomtarief is dat zo'n 13,40 euro. De Mi Box S verbruikt bijna niets, dus zeg dat het verschil zo rond de 13 euro in het voordeel van de Mi Box ligt. Echter, die PS4 staat hier al in de woonkamer. Een Mi Box S kost 60 euro, dus om quitte te spelen met mijn verbruik zou ik 'm meer dan 4,5 jaar moeten gebruiken. Grote kans dat dat ding dan al weer sterk verouderd is. I rest my case....
Alles is zuiniger dan het Horizon vehikel. De Next gebruikt maximaal een kwart van de Horizon box.
Een PS4 nou juist weer niet :+
is toch ook niet gezegd dat de PS/4 dan de gehele 90W vol trekt ?
Kijk zelf trouwens via een Nuc (i3)

[Reactie gewijzigd door mvrhrln op 29 juni 2020 18:50]

Check de reviews: Netflix streamen op de PS4 slurpt ~90w. Dus dat zal met de Ziggo app (als die beschikbaar zou zijn) waarschijnlijk niet heel anders zijn. Dat is nogal een verschil met de max 5w die een Mi Box S doet. Een van de redenen dat iedereen van die Horizon box af wil is het hoge stroomverbruik. Om dan een apparaat ervoor in de plaats te gaan gebruiken dat meer dan het dubbele of zelfs het driedubbele verbruikt...
ok, raar dan eigenlijk van die PS/4.
maar duidelijk nu ja.
Het staat iedereen toch vrij om te kijken hoe die wilt? Waarschijnlijk heeft hij al een Xbox en misschien een aparte decoder die hij de deur uit wilt doen? Niet iedereen staat te springen om nog een apparaat (Apple TV) in huis te halen. Daarnaast kan een console ook dienen als Blu-ray speler wat zou betekenen dat je één apparaat hebt om alles wat je wilt mee op TV te weergeven.
Het staat iedereen toch vrij om te kijken hoe die wilt?
Nee. Dat is nu net het hele punt. Als je werkt met gesloten platformen en dienstenleveranciers dan heb je zelf geen controle over wat wanneer waarmee gekeken kan worden.
Ik vind het eerlijk gezegd al top dat de grote drie (Apple, Android en Amazon) worden ondersteund.
Tja een maatje van mij kijkt ook Netflix via zijn ps4, terwijl hij gewoon een Smart TV heeft.
Ik zeg waarom gebruik je deze dan niet ja dit is makkelijker, app op de tv wordt niet echt bijgewerkt enzo

Wat moet de app doen navigeren door het menu en beginnen met spelen, dus echt bijgewerkt hoeft die niet te worden lijkt mij.
Maar goed als hij zo wil kijken ik vind het raar, maar dan kijkt hij zo maakt mij niet uit. zo zal je dus ook aantal hebben die via een apple tv of amazone fire ding willen kijken.
Ik vind, wegens het slechte updatebeleid van SmartTv's (Youtube/Netflix wordt niet meer ondersteund naar X aantal jaar,,... en dan zwijg ik nog over security risico's voor internetapparaten zonder updates en de toegevoegde reclame) , veel interessanter om een goeie, domme monitor te nemen met daarbij een Apple TV en Chromecast. Is ook veel goedkoper om te upgraden.
'k Ben dan ook blij dat TV-boeren dit langzaam aan beginnen te ondersteunen.
Netflix doet het op mijn oude LG tv met Webos versie 1. nog iets prima, staat bij me zusje tegenwoordig op de kamer.
Dit is een tv die uitgebracht is in 2014 dus al weer 6 jaar oud is , volgens mij was die rond september ofzo uitgebracht en kocht ik hem in oktober ofzo.

Zelfs NPO kreeg gewoon een update na de nieuwe versie toen, waar veel tv's gewoon hem niet meer kregen.
Ik ken dan niet update beleid bij veel smart tv verder, maar LG doet in mijn ogen wel prima laatste jaren.
Vaak werken die Smart tv apps totaal niet fijn. Ik heb zelf de Mediabox XL van Ziggo (wat een onding is dat zeg), en een Smart tv, maar ik doe eigenlijk alles behalve tv kijken via een Apple TV, met als bijkomend voordeel dat ik mijn externe speakers kan gebruiken via Airplay. Ziggo Go zou een uitkomst kunnen zijn, dan kan die Mediabox aan de kant, en heb ik ook goed geluid als ik tv kijk.
Ik vind hem van LG prima werken ziet er precies zelfde uit als de Ipad, en kan er door een Wii achtige motion controller zo doorheen scrollen.
LG is wel een uitzondering vind ik, die werkt inderdaad best goed.
Valt best mee hoor.. Ik hou niet van allerlei verschillende apparaten onder mijn tv, dus mijn PS3 draait nu nog steeds als mediaspeler, en het is nog de originele PS3 phat.....
170-200 watt tegenover 5 tot 20 watt? Hmm... Plus op een Android of Apple mediaspeler heb je meer keuze in streaming apps enz.
Maar daar zit dan weer geen blurayspeler in. En ik heb geen zin om meerdere apparaten aan mijn beamer te hangen.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 29 juni 2020 22:20]

Fair enough. Maar ik heb wel gewoon een PS4, maar is teveel energie vretend om altijd aan te hebben, dan is een Apple TV efficiënter plus je hebt dan meer apps.
Xbox One gebruikt ~70 watt bij streamen. Valt ook wel mee.
De mediaspelers zitten tussen de 5 en 18 watt met full load. Dat is nog best een verschil vind ik zelf. Maar vooral wanneer het apparaat veel aan staat voor te streamen, zoals met kinderen.
Anoniem: 979365
@xoniq29 juni 2020 12:55
denk je dat een xbox echt meer gebruikt als een mediabox?
Absoluut. Ik heb zelf een Apple TV, met kinderen staat deze vrijwel altijd aan en anders stand-by. Stand-by gebruikt ie 0.5W, en onder full load gebruikt 18W, dat is behoorlijk minder dan een console, ook de Xbox 1.


Als je sporadisch iets kijkt, fair enough. Maar een mediaspeler die elke dag wel aan staat, dan is zo’n dedicated apparaat toch wel flink zuiniger. (Plus als 1 van de kids of de vrouw zelf tv kijkt, kan ik boven op de Mac gewoon spellen spelen vanaf de console beneden)
Staat de Ziggo Go app ook op LG WebOS bedoel je?
Nee, dit was een reactie / aanvulling op de opmerking:
Ik wacht eigenlijk nog steeds op een Ziggo app voor Xbox one...
Als ie er nu nog niet is alla UWP (zoals voor de andere Windows 10 apparaten, zelfs mobiel), dan zie ik het zo snel niet meer gebeuren?
Ziggo GO; "Kan alleen thuis gebruikt worden".
Waar haal je die quote vandaan? Volgens mij is de mobiele Ziggo Go app ook te gebruiken buitenshuis, en de Go variant voor tvOS/Android TV alleen terwijl je bent verbonden met het Ziggo netwerk (dus als je een VPN gebruikt kan je hem ook buiten je huis gebruiken).
Ik heb thuis alleen ziggo TV en het internet via een andere provider, dat betekend dus ik de app niet kan gebruiken op een toestel alleen maar omdat ik geen internet van ze afneem.

#lame
Dan kan je de app alleen gebruiken op je mobiele telefoon / tablet, en die kan je weer casten/airplayen naar je TV. Wil je de lokale app gebruiken moet je inderdaad Ziggo internet hebben.

En Ziggo is niet degene die deze regels maakt, dat doen de content leveranciers. Die hebben bepaalde eisen en voorwaarde die KPN/Ziggo moet hanteren. Reclame doorspoelen via Ziggo Go op Ziggo Sport gaat bijvoorbeeld wel als je terugkijkt, bij RTL niet.

[Reactie gewijzigd door Nogne op 29 juni 2020 10:13]

Helaas, Casten / Airplay naar de TV werkt vaak niet met de Ziggo Go app. ook iets met rechten.

Ik had dit issue toen ik een weekeind toen ik in een huisje zat en via een HDMI op mijn samsung s8 Formule 1 op het grote scherm wilde kijken middels casten. Kreeg alleen de melding op de TV dat er geen rechten zijn voor deze manier van weergave. Op de telefoon kon ik wel gewoon kijken. Ook screenmiror of Dex werkte niet. ;(

De enige (legale?) manier was met een DSLR op het scherm van de telefoon richten en dat iva live view weer op tv kijken 8)7 en bluetooth speakers aan de telefoon. Timing issue? Absoluut, maar Olaf Mol is toch altijd te laat met 'commentaar' :+
Daarom nam ik bij dit soort gelegenheden een laptop mee. Ziggo Go via web kijken en gewoon met HDMI kabel aan de TV in zo'n huisje hangen. Werkte prima :)

(Al heb ik het ook altijd vreemd gevonden dat je op ieder scherm (telefoon, laptop, tablet) mág kijken maar het niet mag casten naar een TV. HDMI kabel trekken mág en kan wel, nooit gesnapt dat de makkelijkste manier dan niet mag).
Ja dat dacht ik inderdaad al, verschrikkelijk :).
Snap nu weer waarom de meeste dingen gedownload worden, maar ja het is helder helaas :(
Die content providers willen niet dat er illegaal gekeken wordt, begrijpelijk, maar het zal ze een zorg zijn van wie je internet thuis hebt.

Canal digitaal app werkt bijvoorbeeld wel gewoon, kortom, het is keuze van Ziggo, waarschijnlijk om triple play proberen te upsellen? Zo nee, kan iemand dan precies uitleggen wat het nadeel is voor de content providers?
Het nieuws van een paar maanden geleden geeft inderdaad aan dat de beperking geldt voor de apps die bedoeld zijn voor settopboxen die onder een tv staan. Zal vast zijn om account sharing te ontmoedigen.

nieuws: Ziggo GO Android TV- en Fire TV-app zijn niet meer buitenshuis te geb...
Dat is het denk ik inderdaad. Ook wel een logische keuze. Alleen jammer voor degenen die alleen de tv dienst afnemen van Ziggo.
Er zit maximaal aantal streams aan, dus echt grof misbruik is lastig. Ze zouden ook een ip check kunnen inbouwen, zodat je het thuis met je glasvezel internet gewoon kan gebruiken, maar elders niet.... Etc.
In tegenstelling tot de mobiele Ziggo Go-app en het gebruik van de dienst via de browser op smartphones is de Ziggo Go-app voor de Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV niet buitenshuis te gebruiken en ook niet in andere EU-landen.
De apps voor TV's kunnen blijkbaar alleen thuis gebruikt worden, maar via de mobiele app en de browser kun je gewoon overal kijken.
Mobiele app = kijken met een lagere bitrate, maar vooral ZONDER chromecast-replay tv.

[Reactie gewijzigd door voorstad op 29 juni 2020 10:46]

Mijn Next werkt ook gewoon op een ander adres, andere postcode en geen Next abonnement. Het zal mij dus benieuwen.

[Reactie gewijzigd door Justevo op 29 juni 2020 10:43]

Werkt ook gewoon op 4G als je ergens op vakantie bent hoor. Het is echt al jaren niet meer verplicht om op een ziggo lijntje te zitten. Dat is juist met de overname van UPC veranderd.


edit: oke ik gok dat je op deze zin doelt:
de Ziggo Go-app voor de Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV niet buitenshuis te gebruiken
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar die apparaten neem ik dus echt nooit ergens mee naar toe op vakantie ofzo, dus echt heel erg vind ik het niet.
De mobiele app of via de browser heeft dit verder niet.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 29 juni 2020 12:00]

Staat letterlijk in het artikel:

Om van de app gebruik te kunnen maken, is een vaste internetaansluiting van Ziggo noodzakelijk.
Als in, dat je een abo voor vast internetaansluiting van ziggo nodig hebt?
ja, maar dus alleen voor de TV STB's. Voor de mobiele App niet. dat heb ik ook in mn edit staan.
Waar het omgaat is dat je je TV abonnement dus niet mag gebruiken via een andere internet provider.

Ik gebruik het via mijn laptop of iPhone wel vaker om F1 te kijken. Verder eigenlijk nooit. Als het direct op Android TV of via firetv stick zou kunnen zou dat wel makkelijker zijn.
Waarom zou je een levende handel krijgen in dit soort apparaten als het op Android TV kan worden afgespeeld? Want het kan momenteel wel op elk mobiel en tablet.
Waarschijnlijk omdat men niet even een andrpd telefoon verkoopt voor een paar tientjes voor convenience. Die STB's zijn specifiek ontworpen om aan je TV te hangen met een HDMI kabel, fatsoenlijke 220V ondersteuning, te bedienen met een AB en verschillende Dolby formaten.

Een AppleTV heb je in principe tweedehands al voor 3 tientjes. Het is heel om daar dan winst op te maken door het ziggo abonnement mee te verkopen.
Je hebt een Android telefoon ook al voor 3 tientjes of een tablet, of een raspberry pi. Ook moet je nogsteeds de login gegevens van je eigen ziggo geven wat flinke risico's meebrengt en heel makkelijk te herleiden is EN is er een stream limiet van 3 apparaten.

Zulke boxen verkopen is totaal onrealistisch.
Je hebt een Android telefoon ook al voor 3 tientjes of een tablet
Ja dat kan, maar is natuurlijk kompleet onzinnig om te gebruiken als vaste installatie. dat bedoelde ik meer. Je levert een hoop convenience in. Dat gaan mensen natuurlijk niet per se er voor over hebben.
Ook moet je nogsteeds de login gegevens van je eigen ziggo geven
Nee hoor. Gewoon ingelogd hebben bij aflevering en niet meer aankomen. Zij kunnen het wachtwoord niet resetten, want jij krijgt het mailtje.
EN is er een stream limiet van 3 apparaten.
Kijk en dat argument snijd hout.
Dan zullen ze het om andere fraude redenen iig niet doen. Ze hadden het eerst namelijk wel op de android TV en FireTV stick. Waarschijnlijk zien ze te veel verkeer van andere adressen dan de afnemende partij om het te kunnen verantwoorden. Ik zou het zelf namelijk ook doen met familie. Gewoon de kosten delen. Je moet met Ziggo toch al een STB gebruiken, dan liever gewoon de AppleTV. Kan je die Mediaunit ook weer de deur uit doen.


edit: zal dus waarschijnlijke gedaan zijn om account sharing tegen te gaan zoals ik hierboven al aangaf: nieuws: Ziggo GO Android TV- en Fire TV-app zijn niet meer buitenshuis te geb.... Dit was namelijk eerst wel het geval.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 29 juni 2020 12:14]

Mijn ouders wel, een chalet op een camping in Duitsland, en nemen soms de Apple TV mee om daar een film te kijken als het een regenachtige dag is. Had hun ook het Canal Digital abbo kunnen schelen. Binnenkort maar even testen met een VPN.
Als ze een iPad of iPhone hebben kunnen ze daarvandaan ook gewoon met Airplay er naartoe streamen. Iets minder makkelijk, maar werkt ook. VPN streaming werkt vaak niet zo best als je zou hopen met eigen VPN.
Aiplay streamen van iPad of iPhone naar Apple TV werkt helaas niet (maar streamen van deze devices naar een Chromecast gaat dan weer wel 8)7 )
Ok dan is dat kapot, want dat zou namelijk wel degelijk moeten werken. Heb het zelf ook werkend gehad. Ben nu alleen net overgestapt dus kan het niet meer checken voor je.

Was toen overigens nog wel Horizon GO: nieuws: Ziggo voegt Chromecast- en Airplay-ondersteuning toe aan Horizon Go-app
Hier heeft het altijd gewerkt: streamen van iPad naar Apple TV 3. Sinds afgelopen maart lukt het me niet meer. Heb meerdere Apple TV's geprobeerd icm meerdere iPads / iPod / iPhones, maar niets werkt meer. Heb sinds april een Chromecast en dat werkt wel vanaf iPad / etc.

Heb destijds veel lopen zoeken naar een oplossing voor dit probleem, maar nooit iets gevonden. De airplay-optie zit nog gewoon in de Ziggo app. Zal hem binnenkort weer eens proberen. Misschien werkte het tijdelijk niet...
Ik mag hopen dat het een bug was. Anders best wel raar dat casten wel werkt terwijl dat eigenlijk een een nieuwe stream ophaalt.

Werkt het via een HDMI adapter bijvoorbeeld wel? Dan wordt ook airplay gebruikt namelijk.
Net nog even geprobeerd om te streamen van een iPad naar de Apple TV 3. Het werkt bij mij niet: krijg foutmelding te zien op de ATV3.
Ziggo Go kan in de hele EU gebruikt worden.
De ipad/iphone/mobiele versie ja, NIET de TV versies ;)
Ziggo GO; "Kan alleen thuis gebruikt worden".
Even een VPN opzetten naar huis en gaan. ;)
VPN heeft meerdere problemen;
- Ziggo heeft lage upload speed
- VPN overhead
- Locaties waar ik dit graag zou gebruiken hebben vaak al lage internet snelheden (op vakantie), VPN maakt dat stukje erger
- Thuis een server met VPN hebben

Ik snap niet zo goed waarom ze niet gewoon hetzelfde doen als de webbrowser en mobiele app, gelukkig ligt er binnenkort glasvezel.
VPN heeft meerdere problemen;
- Ziggo heeft lage upload speed
40 Mbps is voldoende voor een stream of twee, zeker met de bitrates van Ziggo.
- VPN overhead
Verwaarloosbaar met bijvoorbeeld WireGuard.
- Locaties waar ik dit graag zou gebruiken hebben vaak al lage internet snelheden (op vakantie), VPN maakt dat stukje erger
Dan heb je ook problemen met andere streamingproviders. Verder kan je in het buitenland goede 4G snelheden hebben als je de juiste (lokale) prepaid SIM kaart koopt.
- Thuis een server met VPN hebben
Veel tweakers hebben een router waarmee het al prima zou kunnen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 29 juni 2020 18:55]

gelukkig ligt er binnenkort glasvezel.
En bij glasvezel dus geen internet van Ziggo meer?
Dus ook geen Ziggo Go App meer?
Dat zal waarschijnlijk iets met bandbreedte te maken hebben. Vooral de hogere resoluties alleen via het eigen netwerk. Een beetje capaciteit-beperking, een beetje kosten-effectief, een beetje kwaiteit-bewaking en een beetje klanten-binding. Het zal allemaal wel een reden hebben.

Zelf heb ik een heel goede reden om tv via ziggo af te nemen maar internet en telefonie via andere aanbieders. Daar zeg ik 'schoenmaker, houd je bij je leest'.
Jammer dat ze het niet als losse dienst doen, steeds weer koppelverkoop met het non-glas internet van Ziggo... ik wil het zoals NLziet maar dan beter.
Ik ben net overgestapt naar glasvezel omdat ik effectief dubbel betaalde voor TV (Ziggo + NLziet), en ik alleen m'n Apple TV gebruik. Met deze app was dat in elk geval een reden minder om over te stappen (dan had ik NLziet kunnen opzeggen), maar komt een paar weken te laat. Vanuit Ziggo perspectief wel begrijpelijk dat ze hun eigen dienst alleen op hun eigen netwerk verkopen toch?

EDIT: wat moet er beter aan NLziet?

[Reactie gewijzigd door bluefish007 op 29 juni 2020 11:47]

Op zich prima, mochten nog wel wat extra zenders bij komen, aan de andere kant hebben we de ziggo sport zender nog niet nodig gehad.
Op mijn 1-jaar-oude oled LG televisie hangt de app bij het booten regelmatig (zwart scherm) en is de indeling van de app om voor mij onverklaarbare redenen totaal anders qua layout dan op een (nieuwe) Sony die we elders hebben staan. Op de Sony kan ik de tv gids per dag bekijken met de diverse zenders verticaal naast elkaar (zoals je zou verwachten), terwijl op de LG iedere zender per dag in een los menu item zit (zwaar irritant). Verder kloppen de tijden bij de beschikbare uitzendingen welke je terugkijkt vaak niet. Een programma wordt in 2en gehakt doordat nlziet denkt dat het reeds is afgelopen, of je kunt iets niet makkelijk terugkijken doordat het niet als los programma vermeld wordt in de gids (bv wanneer je B wilt kijken tussen bv 21:30 en 22:30, dan duurt volgens de gids programma A van 20:30 tot 22:30, waarna C begint en van B ontbreekt ieder spoor. Verder zou ik graag flexibeler voor- of achteruit willen kunnen spoelen ipv twee enkele knoppen ("30s achteruit" en "60s vooruit"). Het is dat er geen goed alternatief bestaat, anders was ik allang weg geweest... :(
Klinkt niet best inderdaad. Heb geen ervaring met het ontwikkelen van apps voor Smart TV's, maar ik kan me voorstellen dat de compatibiliteit een stuk ingewikkelder is dan bijvoorbeeld mobiele applicaties op iOS of Android, of in dit voorbeeld tvOS. Mag geen excuus zijn, je betaalt inmiddels hetzelfde maandbedrag.
Nou, de functionaliteiten zijn op de LG en Sony exact gelijk... Ik snap alleen niet waarom je voor verschillende UI's zou willen gaan..
Ziggo ontkomt daar niet aan, de uitgevers van programma's willen het dan niet voor een redelijke prijs verkopen
Daar ben ik het volledig mee eens. NLZiet werkt prima, maar er missen teveel zenders en de optie om extra zender pakketten te kiezen, zoals Ziggo Sport, Eredivisie etc.
Als ze dat nou eens aanbieden dan zou ik gelijk mijn Caiway 'downgraden' naar een Internet Abonnement only met een Ziggo TV app apart. Of Caiway moet een fatsoenlijk app aanbieden. Dan kijk ik alles lekker alleen nog maar via mijn Apple TV. :-)
Voor het geval je het nog niet kende, CanalDigitaal kan je net als NLziet los afnemen, maar heeft meer zenders.
wel K** dat je een ziggo verbinding nodig hebt. Mijn werkgever levert de internetverbing (glas) maar heb wel gewoon digitale tv van ziggo. Nu kan ik dus de app niet gebruiken op mijn firetv :(

Hopelijk wordt dit nog veranderd in de toekomst
Ik snap wel wat Ziggo hier mee wil bereiken, gezien ze vast niet willen dat familieleden/vrienden op hun TV’s Ziggo Go kunnen gebruiken via een abonnement van een ander. Maar dan kun je ook gewoon iets inbouwen met een registratie van je IP-adres, en dat Ziggo Go op de TV gebonden wordt aan één IP-adres tegelijk. Nu sluit je een deel van je eigen klanten uit.
Er zijn andere manieren om dat op te lossen, zoals bv NLZIET dat ook doet: onder je account zou je een device kunnen koppelen en eventueel zou je daar ook een koppeling met je IP adres kunnen maken. Een nieuw IP adres is dan ook makkelijk te provisioning, de oude laat je dan weg gooien.

Het argument dat de content providers het eisen lijkt me ook niet valide, want waarom eisen ze dat dan niet bij NLZIET? Dat werkt ook los van een verbinding.

Ik heb net ziggo er uit getrapt per begin volgende maand en kijk alleen nog via NLZIET. Als ik dit soort ouderwetse beperkingen zie dan vind ik het wel best zo 😃
Met NLZiet kun je toch geen tv kijken? Het lijkt me dat dat wel verschil maakt.
Jawel hoor. Alle NL zenders zijn gewoon live te bekijken.
Dan is het wel raar inderdaad, ik dacht dat het meer een soort Nederlandse Netflix was.
Ik kan prima TV kijken met Nlziet.
Ik snap wel wat Ziggo hier mee wil bereiken, gezien ze vast niet willen dat familieleden/vrienden op hun TV’s Ziggo Go kunnen gebruiken via een abonnement van een ander.
Wat voorkomt dat iemand een (voor het Android TV apparaat transparante) VPN verbinding opzet naar iemand met een Ziggo aansluiting?
Ook dit is geen oplossing. Wat als ik Ziggo tv heb en gewoon de CI-kaart of decoderkastje gebruik? Dan kan ik toch jouw IP-adres laten registreren en kijken we allebei op één abonnement.

Ik weet dat het via mobiel + AirPlay/Chromecast wél kan, maar de Apple TV en Android TV zijn apparaten die vast in huis staan 99% van de tijd, mobiel niet.

Daar komt bij dat via je mobiel "lekker zappen" er niet bij is en je in mijn beleving heel erg bewust een programma/live-tv op moet zoeken, aanzetten en dan streamen. Dat is voor incidenteel gebruik helemaal niet erg, maar ongeschikt of op z'n minst onhandig/omslachtig voor de tv in de woonkamer waar het hele gezin naar kijkt. Paar voorbeelden in een gezin met 2 kids: dan moet of iedereen de Ziggo Go app op het toestel hebben en moet je ofwel allemaal een iPhone hebben om naar de Apple TV te streamen of allemaal een Android toestel om naar de Chromecast/Android TV te streamen. Heb je een mix van mobiele toestellen, dan moet je in feite dus én een Apple TV én een Chromecast/Android TV hebben. Dan nog het scenario kleinere kinderen, die hebben nog geen eigen telefoon/tablet dus moet pa/ma het opzetten en als die vervolgens de deur uitgaat voor boodschappen of wat dan ook, dan verbreekt de verbinding en moet de andere ouder het opzetten. Als je alleen bent vervallen dit soort situaties, maar ook dan is streamen minder ideaal dan direct op je tv (ongeacht welk platform/kastje).

Kortom: ik vind het niet meer dan logisch van Ziggo en je moet het daarom ook andersom bekijken. Niet "waarom zet Ziggo de Apple TV niet open?" maar "waarom zet Ziggo de mobiele app wel open?" om van buiten een Zitgo-verbinding te streamen. Dat laatste is simpel uit te leggen voor op vakantie o.a.

En ja, ze sluiten een deel van hun eigen klanten uit, maar... iedereen maakt pakketten waarbij als je meer afneemt je ook dubbel zo veel krijgt. Concreet: alles-in-1 pakketten met tv+internet(+telefonie) waarbij je een gratis extra zenderpakket krijgt of sneller internet. Of i.c.m. mobiele abo's dubbele data en/of belbundel en/of korting op je abonnementen. Zo doet iedereen wel iets. Simpelweg gezegd: Ziggo biedt dit dus eigenlijk alleen aan aan alles-in-1 klanten. Als jij heel bewust internet elders afneemt maar tv wel via Ziggo, dan is het de vraag hoeveel je de Ziggo Go app op Apple TV/Android TV waard vindt of je dat zo wilt houden of ook voor internet naar Ziggo gaat. En ik snap ook dat als je nu glasvezel hebt dat het een achteruitgang zou zijn, maar dat zijn het simpelweg allemaal: keuzes.

Zo zit ik met alles bij KPN, simpelweg omdat ik met 4 mobiele abonnementen en glasvezel internet daar het voordeligste uitkwam. Enige is dat ik nu 100/100 Mbit/s heb en elders puur voor internet tegen een lager bedrag 1 Gbit/s zou kunnen krijgen. Maar dan zou ik niet meer de €5/mnd korting op elk van de 4 mobiele abonnementen krijgen en daarmee juist weer duurder uit zijn. Perfect is het nooit, maar het zijn en blijven gewoon keuzes. En tuurlijk wil Ziggo je, net als KPN dat met mij gelukt is, aan hun verbinden met bundelacties/koppelproducten, dat doet iedere dienstverlener.
Ik snap deze bewuste keuze juist heel goed.
Deze app levert namelijk een redelijke hoge bitrate in vergelijking met de mobiele go app.

En zoals je zelf aan aan geeft, je gebruikt een andere verbinding. Zo staat het niemand in de weg om op een makkelijke manier je volledige ziggo-account te gaan delen met anderen.
"hey vriend, zullen we samen de kosten voor een ziggo abbo delen. neem jij een duur tv pakketje en heb ik er geen meer nodig. dan ga ik voor een tele2 internet only verbinding)
Ik zie het probleem niet, zo doet half Nederlanf het toch ook met Netflix? Je betaalt feitelijk gewoon voor het aantal streams dat je tegelijkertijd kunt afspelen per abonnement. Heel simpel.
. Zo staat het niemand in de weg om op een makkelijke manier je volledige ziggo-account te gaan delen met anderen.
Maar dat voorkom je hier toch op geen enkele manier mee ? Even een VPN tunneltje opzetten en klaar, klusje van niks.
Anoniem: 979365
@JBVisual29 juni 2020 12:58
720p en een hoge bitrate? wat is hoog is dan de vraag. lijkt mij bij 720 toch wel meevallen.
Bitrate != Resolutie
Volgens mij bestaan er amper zenders die op 1080p 50hz uitzenden.
Bij sportzenders is het meestal 720p 50 (ivm snel bewegende beelden en artefacten door interlacing) en bij andere zenders hooguit 1080i 50.

720p met een hoge bitrate ziet er prima uit hoor :)
Anoniem: 979365
@sesmar29 juni 2020 13:29
bitrate is zeker geen resolutie.

bitrate = bitsnelheid van informatieoverdracht, is het aantal bits die per tijdseenheid over een lijn worden verzonden.
Dat heeft niks meer je resoluties te maken!

Niet stellig zijn als je niet weet waar je over praat aub.
Precies, dus 720p betekent niet dat de bitrate lager is. Dat betekent alleen dat de resolutie lager is (ook al zijn de meeste uitzendingen niet van een hogere resolutie).
Als je refreshrate hoger ligt, wordt de bitrate dus ook hoger.
Zonder internet van ziggo geen tv van ziggo terwijl er geen beperking meer is...

klinkt als : koppelverkoop (= verboden)
Je kunt wel gewoon een kabel tv abonnement nemen zonder internet af te moeten nemen bij ziggo, je kunt dan alleen geen gebruik maken van deze extra/gratis app. Internet zonder enige vorm van TV abonnement bij ziggo is dan weer onmogelijk, je bent altijd verplicht de standaard 'kabel tv' af te nemen..
Iemand een idee of Ziggo ook bezig met het ontwikkelen naar tizen?
Nee, en ga er ook maar niet van uit. Markt aandeel is veel te klein, en dan zit je gebonden aan Samsung ipv een breder ecosysteem.
Nouja, KPN heeft ook een iTV app voor Tizen op Samsung TV's staan dus heel vreemd is de vraag niet.
Kan me voorstellen dat het moederbedrijf van Ziggo een Tizen-app laat bouwen die ze voorlopig in heel Europa kan gebruiken :)
kpn biedt iptv en ziggo biedt dvb-c. De stap van ip-tv naar een app op de tv is kleiner dan de stap van dvb-c naar een app omdat daar het signaal via een ander kanaal moet gaan lopen.
Ziggo biedt DVB-C en IPTV, laatste wordt gebruikt voor alles wat geen live TV is én voor die ene 4k zender die nu beschikbaar is via het Next platform.
Dat KPN het ook voor Tizen heeft is voor Ziggo toch geen reden om het dan aan te bieden? Ze bieden het nu op Android TV/FireTV en tvOS aan, als ze voor die kleine gebruikersgroep een app gaan maken zullen ze ook wel voor webOS uitkomen. Maar ik verwacht het niet, want heb er nog 0 geruchten over gelezen.
hij stelt maar een vraag he, en wat is er mis met het vergelijken met kpn
1/5e van de verkoop van TV's afgelopen jaar in Nederland waren Samsung TV's, dus klein marktaandeel is niet echt een goed argument. EN dan hebben we het niet eens over de TV's die men al een paar jaar in de woonkamer heeft staan. En zover ik weet gebruikt Samsung overal eigen software, dus geen Android TV.

https://nl.hardware.info/...grootste-tv-merk-van-2019
1/5e van de verkoop van TV's afgelopen jaar in Nederland waren Samsung TV's, dus klein marktaandeel is niet echt een goed argument.
1/5 wel is nog steeds 4/5 niet.
EN dan hebben we het niet eens over de TV's die men al een paar jaar in de woonkamer heeft staan.
Het is niet alsof Samsung in het verleden significant meer TV's verkocht. 1/5e van alle TV bezitters klinkt realistisch.
En zover ik weet gebruikt Samsung overal eigen software, dus geen Android TV.
Klopt. Een probleem van/voor Samsung (eigenaren).

Hebben Samsung TV's geen HDMI aansluitingen? Plak er een Android TV box achter en je hebt plots een veel beter ondersteund 'smart' TV platform.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 29 juni 2020 10:41]

Hoeveel % van de mensen heeft een Apple TV van 2015 of 2017?

Ik heb het gevoel minder dan die 20 % van de verkochte Tizen TV'S van Samsung in het afgelopen jaar.
Hoeveel % van de mensen heeft een Apple TV van 2015 of 2017?
Kromme vergelijking. Voor Apple's platformen was al code ontwikkeld. iOS -> Apple TV, Android -> Android TV. Voor Tizen heeft men nog niets ontwikkeld, en dat zou daarom veel meer werk kosten.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 29 juni 2020 11:38]

Geen kromme vergelijking.

Het gaat om een user base.

En ja. De basis van Apple TV stond er natuurlijk al met die van IOS. Maakt het wel makkelijker.

All duurde dat dus dik 2 jaar om voor elkaar te krijgen.
Genoeg tijd dus om ook met Tizen aan de slag te gaan.
Geen kromme vergelijking.

Het gaat om een user base.
Het gaat om kosten versus baten. VodafoneZiggo is geen liefdadigheidsinstelling.

Met Apple TV en Android TV ondersteunt VodafoneZiggo een groot deel van de markt. Voor degenen die erbuiten vallen zijn er de bestaande STB's van VodafoneZiggo, en de losse apparaten met Apple TV of Android TV.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 29 juni 2020 13:40]

Als het al 2 jaar duurde voor de Apple TV app, hoeveel langer zou het dan duren om een app van scratch te maken voor een heel ander os?
"Klein marktaandeel" is anders wel het argument van KPN om geen Apple TV app uit te brengen. Maar ondertussen wel een app voor Samsung TV's.
Dus een drogreden van KPN om niets met de Apple TV te doen.
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee