KPN brengt Interactieve TV-app uit voor Amazon Fire TV

KPN heeft een app gemaakt voor zijn Interactieve TV-dienst voor Amazon Fire TV-apparaten. Voorheen was de app alleen voor Android en iOS beschikbaar. Concurrenten Ziggo en T-Mobile hadden al Fire TV-apps voor hun tv-diensten.

Amazon Fire TV Stick 4K Max

De KPN Interactieve TV-app is verschenen in de appwinkel van Amazon. Het gaat om versie 0.1.4 en volgens de omschrijving is het de eerste release van de Fire TV-app. KPN noemt de app nog niet op zijn eigen website.

Met de app kunnen KPN-abonnees de Interactieve TV-dienst gebruiken op Amazon Fire TV-apparaten. In Nederland verkoopt Amazon sinds eind vorig jaar voor het eerst officieel de Fire TV Stick en een 4K Max-variant.

Populaire streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Prime Video werkten al langer op Fire TV. De Nederlandse diensten KIJK en NLziet zijn ook vertegenwoordigd, net als Ziggo GO en T-Mobile TV. KPN is daarmee de laatste van de grote drie providers die met Fire TV-ondersteuning komt.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

15-06-2022 • 16:39

80 Linkedin

Submitter: mrcreatech

Reacties (80)

80
80
71
2
0
7
Wijzig sortering
Hopelijk volgt NPO Start/Plus ook nog een keer. Dan begint Amazon Fire TV met apps voor Ziggo, KPN, T-Mobile en NLZIET toch een vrij serieuze optie te worden voor Nederlanders. Al leek de NPO vorig jaar nog niet echt een groot voorstander: Martijn van Dam (NPO): ‘Het grootste risico is dat je afhankelijk van de grote techbedrijven wordt’.

[Reactie gewijzigd door NY_Giant op 15 juni 2022 17:14]

Fire stick is toch gewoon android en je kan toch ook sideloaden van android apps. Je moet ze alleen even via google binnenhalen. Leuk nieuws ,maar denk dat KPN gewoon een apk bestand op amazon store heeft gezet voor amazon fire TV
Bij mij werken zowel NPO en Videoland niet als sideloads op m'n Firetv 4k.
je hebt toch nlziet ed?
Dat is niet gratis natuurlijk en ik heb al Videoland vanwege de content die niet op tv wordt uitgezonden en dus ook niet in NLziet verschijnt.

Ik heb een tijd geleden wel NLziet geprobeerd maar het aanbod was simpelweg het geld niet waard, want de NPO films zijn ook (weliswaar kort) op NPO start gratis te zien, en de RTLXL / Kijk films bevatten reclameblokken die je niet mag doorspoelen. Dan voel je je bij NLziet snel een slachtoffer van hun verdienmodel en dat van de commerciële zenders. Dat is wel anders bij een Netflix/HboMax/Videoland dienst waar alles of reclamevrij is of bij Videoland basis abo een reclame vooraf heeft, geen probleem verder maar dus wel relaxter films kijken dan elke 20 min reclameblok zoals bij Veronica en RTL 7. Wel zonde want hun filmaanbod is goed, als ze die doorspoelbeperking zouden verwijderen zou ik wellicht wel weer NLziet nemen.

[Reactie gewijzigd door The Third Man op 16 juni 2022 09:45]

je zou zeggen dat er ruimte op de markt is voor een basis aanbieder

de ziggo go app werkt bv erg goed, de beleving is net zo goed zo niet beter dan live tv via kabel, je moet wel een abonnement hebben en dat verkoopt ziggo alleen met internet meen ik, en het is natuurlijk totaal niet toegestaan om de inlog van iemand die gewoon via kabel kijkt te gebruiken O-)
Da's een goeie :) , ik zal eens testen hoe dat bevalt met on-demand kijken.
veel zenders hebben zowel live als inhaal/terugkijken optie, maar bv de bbc dan weer niet
V.w.b. NPO geen ervaring, een bepaalde versie van Videoland doet het hier (nog steeds) prima op een Fire Stick. In het topic voor de Firestick hier op het forum wordt dat ook bevestigd (o.a. door mijzelf ;) )

Even zoeken naar de juiste versie voor de stick.
Waarmee het dus voor het gros van de niet-technische mensen een stuk makkelijker wordt om KPN op Fire TV te installeren. Voor Tweakers is sideloaden uiteraard geen probleem, maar het is niet iets wat iedereen zomaar even voor elkaar krijgt. :)
Met NLZiet heb je toch al de content van NPO er ook bij?

Overigens is Amazon Fire TV gewoon Android TV :) Dezelfde apps kunnen er op.
Zeker, maar NPO Start heeft een flinke catalogus gratis beschikbaar, waar ik dus niet per se een NLZIET-abonnement voor nodig heb. Voor veel mensen kan NPO Start op Fire TV daarom een mooie toevoeging zijn.

En Fire OS is inderdaad een fork van Android. De meeste Android TV-apps kun je simpel sideloaden en werkend krijgen op Fire TV, maar dat is natuurlijk niet iets wat iedereen even makkelijk voor elkaar krijgt. Bovendien zijn er ook Android TV-apps die alleen werken met actieve Google Play Services (die Fire OS zelf niet aan boord heeft). Sideloaden alleen is dan niet voldoende. Ook daar valt wel iets aan te tweaken, maar het is zeker geen gegeven dat alle Android TV-apps zomaar werken op Fire TV.

[Reactie gewijzigd door NY_Giant op 15 juni 2022 18:33]

Klopt wat je zegt. Ik heb mijn Fire 4K geroot en Google Play services via een mod kunnen installeren (welke de NPO app nodig heeft anders opent hij niet eens). Hier zitten echter allerlei haken en ogen aan waardoor het nog een brakke ervaring is met vaak foutmeldingen of apps waarvan de functionaliteit niet 100% aanwezig is.

Ik kan NPO Start nu wel openen en content afspelen. Maar pauzeren en doorspoelen geeft vaak problemen of werkt totaal niet. En omdat de laatste Fire OS voor de 4K gebaseerd is op Android 7 krijg ik ook zo’n “deze app is niet compatibel met jouw Android versie” melding.

Dus een officiële Fire TV app is wat mij betreft welkom.

[Reactie gewijzigd door Vaenir op 15 juni 2022 21:22]

Hopelijk gaat KPN ook eindelijk eens een versie voor de Apple TV uitbrengen.
Ja daar zit ik dus ook echt op te wachten. Hun app voor de LG TV is mooi vormgegeven, maar niet al te vlot. Zender wisselen duurt ff, eerst om te wisselen en daarna nog om te bufferen. (En dat met glasvezel) Ook is ie niet zo makkelijk te navigeren als de settopbox. Apps op de Apple TV zijn over het algemeen goed te gebruiken en hebben vrij universele controls en werken vlot, dus daar verwacht ik meer van. Het even bufferen vind ik nog niet eens zo heel erg, als ie maar direct op input reageert. Hopelijk is de kwaliteit ook beter met een ATV-app, want de LG-app levert om de een of andere reden slechtere beeldkwaliteit dan die van de settopbox.

Overigens is dat ook puur om weer een apparaat te elimineren hoor. Die kastjes van KPN zijn dikke prima. Heel vlot en nauwelijks energieverbruik. Maar gezien ik al een Apple TV heb, gebruik ik die liever eigenlijk als het even kan.
Mensen met KPN moeten echt niet zeuren, Ziggo heeft niet eens een app voor Samsung of LG. Dit terwijl dat de Poolse UPC tak gewoon voor elk apparaat apps ontwikkeld dat dan gewoon weer draait op de horizon services. Er was ooit een Tweaker die de Poolse app voor de Nederlandse markt werkend kreeg. Dat dit telkens de kop ingedrukt wordt vind ik verbijsterend. Maak die app, verkoop losse TV abbo's en moet je eens zien hoeveel mensen in de rij staan.
Maar ziggo heeft wel een app voor apple tv, dat werkt op elk hdmi toestel van 1 of 10 jaar oud terwijl de kpn app alleen werkt op nieuwere modellen van lg en samsung, dat is nogal een verschil
Nu vraag ik mij af hoeveel mensen daadwerkelijk die app geïnstalleerd hebben. Ik gok dat veel “smart” TV’s zo smart zijn dat die app van KPN al niet meer eens ondersteund worden omdat die TV’s te oud zijn. Van de 4 TV’s hier in huis zijn er al twee weer verouderd. Ik draai de app wel, maar het is leuk voor op een slaapkamer, niet in de woonkamer waar je snel wilt zappen.

En uiteraard zal KPN liever een extra ontvanger verhuren dan een gratis app.

Toch fijn dat er weer meer platformen beschikbaar zijn voor die app
Ik kijk niet veel TV (naast Netflix etc. etc.) maar ik heb die KPN app geïnstalleerd en niet eens de moeite genomen om te kijken of die ontvanger wel werkt (op zich suf, want ik heb nog zo m'n best gedaan om m'n USG juist te configureren). Later zag ik ook pas dat KPN geld vraagt voor een tweede ontvanger, en toen dacht ik "maar die app dan". Prima reden voor een nieuwe tv ;) Is het zo slecht gesteld met de compatibiliteit van die app dan?
Het is eerder dat die app op nieuwere TV’s wel goed draait. (Dus een recente LG webos of samsung TV van 2018 of nieuwer). De oudere TV’s van voor die tijd kunnen de app al niet meer draaien.

Al zijn er meer apps die op iets oudere toestellen al niet meer werken. KPN is hier niet de enige.

M’n 32” LG van 2019 trekt ‘m nog net. Je merkt dat het best nog een zware app is. De 65” LG die weer wat nieuwer is en veel snellere SOC heeft start uiteraard wel heel snel de apps op.
Het is wat zonde als de app niet meer werkt op een tv die een paar jaar oud is, dat staat dan waarschijnlijk tv's die nu nieuw zijn over een paar jaar te wachten. De app draait ook op een chromecast, geen idee hoe dat werkt. Maar het bestaat wel, en zelfs als het half werkt klinkt het nog steeds beter dan het huren van een tweede ontvanger.
die app is nu gratis maar zie ik nog wel als betaald zien. Waarom stb verhuren als klanten ook licenties kunnen nemen voor kijken op meerdere schermen (apps op tv etc). uiteindelijk gaat het wel die kant op denk ik. Kost voor kpn minder maar brengt wel meer in het laatje
... en alle Android TV sticks/boxen, waaronder Chromecasts!
Waarom duurt het allemaal zo lang om zenders in 4k aan te bieden via de verschillende apps?
Omdat er nauwelijks zenders in 4K beschikbaar zijn denk ik niet dat dit prioriteit heeft.
Inderdaad. Bij KPN zitten er maar 3 zenders in het zenderpakket en wat voor een zenders: XITE 4K, Insight 4K en LoveNature 4K. Kan me niet voorstellen dat je daar extra voor wil betalen.

Onder 4K staat ook nog ESPN UHD, maar dat is niet in 4K.
Goed dat je het zegt. Ik zag dat ik zelfs extra betaal voor 4K bij KPN. Heb ik snel uitgezet. Scheelt toch weer met al die prijsstijgingen. ;-)
Dat was ik idd ook vergeten. Had 4K aangezet zodat ik de veel kleinere/snellere 4K STB's kreeg. Maar voor het 4K aanbod zelf hoef je het niet te doen. Ook maar uitgezet nu, scheelt toch 2,50/maand.
Enige reden om dat even “aan” te zetten is als je de bijbehorende ontvanger wilt.

Dat trucje is zo oud als Telfort en nieuwe is dat je het tegenwoordig met die “HuSsEl” zelf kan regelen in MijnKPN.

wat een is een naam, van het duidelijk alles in 1/ interactieve tv + internet / internet naar namen als Hussel TV en bellen of KPN unlimited zonder inzicht in je abonnement *zucht* was vroeger zo’n mooi bedrijf.
Het hoeft ook geen prioriteit te hebben toch? Ik weet overigens niet wat dit voor deze partijen exact betekent maar toch. Vandaar mijn vraag.
Waarom duurt het allemaal zo lang om zenders in 4k aan te bieden via de verschillende apps?
Omdat het nogal onhandig is dat iedere TV-aanbieder een eigen app moet maken voor ieder platform. Iedere nieuwe feature moeten ze daarom verschillende keren bouwen en hopen dat het overal kan en overal hetzelfde werkt. Daarom zijn de apps vaak zo kaal en primitief.

We moeten naar een ander model toe waarin videostreams en de bijhorende meta-data worden gestandariseerd zodat je iedere app met iedere aanbieder kan gebruiken, en andersom. Standaarden voor het streamen van video met eenvoudige metadata en playlist zijn er meer dan genoeg, technische gezien is het moeilijke deel dus al gedaan. Nu nog TV-aanbieders en internet-streamers gaan overtuigen om allemaal dezelfde standaard api aan te bieden.
Ik denk dat de content rechthebbenden totaal niet zitten te wachten op een open model, ze willen invloed kunnen uitoefenen. Met het huidige model lukt dat prima.
Dat zal wegens de rechten nummer gebeuren, stel je voor dat je zonder te betalen kijken kan.
Waarom dat zo lang duurt?
Op de eerste plaats is er nog maar weinig 4K aanbod, dat werd hier al eerder gezegd.
Bovendien zenden onze internetboeren nog niet eens Full HD uit, laat staan 4K !!! De hoogste resolutie bij Ziggo is bijv. 720 x 1280.
Verder vergt 4K meer bandbreedte en een stabiele internetverbinding om dat te kunnen streamen. Je kunt nu wel al 4K beelden bekijken op YouTube, maar als je internetverbinding te traag is of je hardware het niet kan 'slikken' dan wordt je beeld schokkerig en heb je last van 'ghosting'.
Zouden ze dan niet een auto systeem kunnen maken die het regelt voor je 4k wanneer het kan 1080p met traag internet en eventueel nog lagen indien nodig.
KPN heeft een app gemaakt voor zijn Interactieve TV-dienst voor Amazon Fire TV-apparaten. Voorheen was de app alleen voor Android en iOS beschikbaar. Concurrenten Ziggo en T-Mobile hadden al Fire TV-apps voor hun tv-diensten.
Heeft Fire TV een grotere marktaandeel dan Apple en Google/Android TV?

[Reactie gewijzigd door iOnoWLIt op 15 juni 2022 17:06]

Ik ben ook wel benieuwd naar het marktaandeel van de Fire TV.
Een voordeel is natuurlijk dat de Fire TV met een prijs van €39,99 (reguliere versie) / €64,99 (4K versie) relatief goedkoop is, net als de Chromecast met een prijs van €69,99.

De Apple TV start pas op een hogere prijs :'(
Afgelopen december zelfs de Fire TV Max (4K versie) kunnen kopen voor €36,99. Ik had eigenlijk een Chromecast with Google TV gekocht, maar deze toen maar teruggestuurd. Het prijsverschil was simpelweg te groot.

Eerder wilde ik liever geen Fire TV gebruiken vanwege de reclames / aanbevelingen die je in het hoofdscherm voorgeschoteld krijgt. Maar dat is bij Android TV tegenwoordig niet veel anders meer. Dus daar zit ook geen USP meer wat mij betreft.
Eerder wilde ik liever geen Fire TV gebruiken vanwege de reclames / aanbevelingen die je in het hoofdscherm voorgeschoteld krijgt. Maar dat is bij Android TV tegenwoordig niet veel anders meer. Dus daar zit ook geen USP meer wat mij betreft.
Bij Android TV kan je dat uitschakelen met wat ADB magie. Ik weet niet of dat met Fire TV kan.
Bij de laatste en huidge firestick kan je Android tv flashen en een eigen launcher installeren (als tweaker) ik gebruik liniage is 18.1 op m'n firestick.

Geen irritante reclame meer dus 👌
Waar zie je die dan? Op de lineage site vind ik geen build voor Android TV apparaten.

Dus dit is de 2021 Fire TV versie? Zou wel mooi zijn want die heb ik ook.

Edit: Ff gezocht, gaat dus om deze unlocker en dan deze ROM?

Ik moet straks dan ff kijken of ik die kwetsbare fire TV versie nog wel heb want hij zal zichzelf wel geupdate hebben naar de laatste :'(

Ook zie ik dat AC3 niet werkt, dat is voor mij wel een bezwaar met streamen van mijn lokale NAS.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 15 juni 2022 18:07]

Bij de laatste en huidge firestick kan je Android tv flashen en een eigen launcher installeren (als tweaker) ik gebruik liniage is 18.1 op m'n firestick.
Maar behoud je Widevine L1 ondersteuning? Zo niet, dan is die actie nutteloos voor mensen die streamingdiensten in hoge resoluties gebruiken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 16 juni 2022 08:23]

Amazon doet dit ook inderdaad.. Ik heb op verschillende plaatsen reclame in de interface.

Ik heb geen manier gevonden om dit met ADB te blocken. Op het netwerk is ook lastig want dan werkt Amazon Prime streaming ook niet meer. Ik ga wel proberen te doen wat @strikey doet want die mogelijkheid kende ik nog niet.
Kan op beiden, ben even zijn naam kwijt maar zo’n YT-er uit de UK heeft er genoeg How To videos over.
De 4K versie waar jij naar linked is de 4k MAX, een snellere versie van de 4K. De normale versie is zo'n 15 euro goedkoper via bv megekko, waar de max juist weer 10 euro duurder is.
Edit: ik loop blijkbaar achter er zijn door KPN diverse smart tv apps uitgebracht. Het enige apparaat wat nog ontbreekt is de Apple TV.
Hopelijk wordt ook een keer de resolutie en bitrate verhoogd :)

[Reactie gewijzigd door Miki op 15 juni 2022 18:08]

Fire TV is toch gewoon Android? Dan zou je deze app ook op Android TV kunnen sideloaden lijkt mij.

Edit: heb al een tijdje geen KPN meer en dacht dat ze geen Android TV-app hadden, maar dat blijk ik dus fout te hebben.

[Reactie gewijzigd door MarnickS op 15 juni 2022 18:41]

Waarom zou je hem willen sideloaden terwijl-ie al beschikbaar is op Android TV?
omdat Fire TV geen Google Playstore heeft en niet in de Amazon PlayStore stond. En zal je moeten Sideloaden en vaak wel werkt maar niet altijd.

/Edit ik lees nu dat hij het over Fire TV en Android TV heeft.. als hij op Android TV staat is Sideloaden voor Android tv inderdaad niet nodig.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 16 juni 2022 06:54]

Hij had het inderdaad over het sideloaden op Android TV. Dat is nogal overbodig aangezien-ie daar gewoon in de Play Store staat. Dat is dan ook waar ik met mijn reactie op doelde.
Staat sowieso toch al in de playstore? Heb m al een tijdje op m’n Sony ag9.
Volgens mij kun je alle Android tv apps ook sideloaden op de fire sticks. Superhandig als je je streaming diensten via een VPN wilt draaien.
Ben zelf overgestapt van Canal digitaal naar KPN maar natuurlijk niet zonder eerst te checken of hun app overal werkte. Heb een hekel aan al die kastjes.
En hoe bevalt de overstap? Ik wil eigenlijk ook deze overstap maken,maar wat mij nog tegenhoud is de beeldkwaliteit ( niet de apps want die beeldkwaliteit van canaldigitaal is bagger) en dat het kastje van KPN niet te bedienen is met de afstandsbediening van de tv.
Lastig te zeggen. Ik gebruikte hiervoor alleen de apps op mijn tv's. Qua beeldkwaliteit van de apps denk ik dat KPN een beetje beter is. Het kastje van KPN heb ik alleen even getest om te kijken of hij ook via een tussenliggende accesspoint zou werken, ook dit werkte goed. Met het kastje kreeg je ook een aantal "4K" zenders erbij, die waren duidelijk beter. Maar ik heb dus geen vergelijkingsmateriaal omdat ik zelf nooit een kastje had bij Canal Digitaal.
Wat betreft de afstandsbediening had de monteur de KPN afstandsbediening zo ingesteld dat je zowel het kastje als de tv ermee kon besturen. Gezien ik van een LG magic remote kwam vond ik dit wel een stap terug. Uiteindelijk het kastje meteen weer terug de doos in gedaan.
de fire tv (de modellen met alexa) werkt beide kanten op, de remote kan andere nadoen maar na instellen kon mijn gewone sony afstandbediening ook alle functies van de fire tv bedienen
Ik vraag mij toch af waarom KPN wel prioriteit geeft aan Amazon Fire apparatuur, maar niet aan AppleTV?

Ik zit nog steeds te wachten op een app voor die laatste, dan kan mijn Samsung TV volledig van het internet af.
Omdat FireTV android gebaseerd is en daarmee de app dus weinig aanpassingen nodig heeft om op FireTV te draaien?
Dat zou wel eens de verklaring kunnen zijn. Ik heb namelijk niet het idee dat Amazon Fire zo populair is in Nederland.
inmiddels zijn er officiële versies voor nl die zo'n beetje alles ondersteunen voor een vlijmscherpe prijs, heb er zelf 1 collegas hebben ze voor tv's in andere kamers, mobiel gebruik en voor op vakantie.
Heb pas de FireTV4K gekocht nadat ik al een tijdje de originele via mn broer had, ben blij dat ik niet voor de shield tube gegaan ben, want ik merk dat deze gewoon sneller werkt (mijn ervaring bij regelmatig ermee gesperld te hebben bij mn pa&ma) met bv SteamLink, verder werkt Movian nu ook met x265 bestanden en alles werkt ook goed wat ik gebruik. Wel jammer dat ik pas een paar dagen daarna achter kwam dat er ook een MAX variant was die maar een beetje duurder, maargoed, deze werkt goed. Koop dan over een jaartje ofzo wel weer een opvolger en dan kan deze naar mn moeder.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 16 juni 2022 19:45]

Waarom kan ik niet normaal de T-Mobile TV app installeren op een in de VS geregistreerd apparaat? (deze firestick was niet in europa uit, en als je nog een aantal van dat soort devices hebt, moeten die in de amerikaanse store geregistreerd worden) Mijn 4k stick is een niet europees model, alles werkt er standaard op (netflix/HBO max/ disneyplus/amazon prime enz enz.. waarom is die T-Mobile TV app regio locked ?
zijn er wel meer amazon music bv en nog een paar

soms kan je het oplossen door het adres in je amazon account aan te passen
Maar dat doe je voor alle apperaten, en dan werken er weer andere apperaten of apps niet meer...frustrerend dat men ook met die dingen nog aan regio-blocking doet.

slaat ook nergens op, want ik moet bij zo'n streaming app toch inloggen
ziggo heeft het bv in de app zelf ook nog, sommige kanalen kan je in go niet bekijken als je niet op een ziggo netwerk of buiten nl bent.

amazon is tricky, ik heb jarenlang op 1600 pennsylvania avenue gewoond om bij audible boeken te kopen, amazon is niet dom die weten dat ik daar niet woonde en dat mijn creditcard uit de eu kwam.

ik weet dat hun echo's regio gekoppeld zijn tot op zekere hoogte en dat bepaalde dingen die ze niet aanbieden bv amazon music in nl, niet werken, heb in verleden daar wel omheen gewerkt op bovenstaande manier, je moet wel even de locatie van je devices met de hand aanpassen, en het is zeker ook niet een 100% oplossing. Heb nog niet alle apps die op de fire staan getest, een aantal komen meteen met "bieden geen abonnementen aan in de regio" de nfl en mlb apps staan je wel toe wat te bekijken maar of je een echt abbo kan afsluiten geen idee.

je kan in ieder geval wel kodi sideloaden :) werkt uitstekend, je moet wel iets nas bv hebben dat met NFS overweg kan maar dat is met bijna alle niet windows kodi versies zo
kodi staat er zeker op, en je woont blijkbaar op hetzelfde adres in de US als ik volgens Amazon ;)

sideloaden is geen issue, behalve dat ik de juiste apk van t-mobile niet kan vinden
tijdje op 5th avenue in ny gewoond, was er keer langsgelopen en was leuk,1600 penn heeft betere beveiliging maar wat heeft die stad een verschikkelijk klimaat
Overigens is deze app ook beschikbaar op tv’s van Samsung & LG uit 2017 of nieuwer evenals op Android TV.

Helaas nog niet op Apple TV als is er wel AirPlay ondersteuning aanwezig in de reguliere mobiele app.
Ik wil gewoon af van die klote stb's van kpn. Via de app casten is opzich al ruk, maar daarnaast kan je extra pakketten niet bekijken in de app (ziggo sports, espn etc.)
Wat is er mis met de KPN STB's? Vind ze eerlijk gezegd wel fijn werken.
Wanneer brengen ze een app voor Apple TV uit. Daar wacht ik al een tijd op en het zou zeer fijn zijn, dat dit nog komt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee