Ziggo begint op korte termijn met consumententest van Ziggo Go voor Apple TV

Ziggo heeft een aantal leden van het eigen klantpanel een e-mail gestuurd waarin het aan gebruikers met een Apple TV vraagt of ze zich willen opgeven voor de test van de Ziggo Go-app op Apples mediaspeler. Ziggo Go is een dienst voor online live tv-kijken en terugkijken.

Diverse gebruikers maken melding van de uitnodiging, waaronder enkelen op het Forum van Tweakers. Daarin vraagt Ziggo specifiek of ze in het bezit zijn van een Apple TV van de vierde generatie. Dit is het apparaat dat Apple in 2015 uitbracht en betreft dus niet de nieuwere Apple TV 4K. Deelnemers moeten hun Apple TV aansluiten op hun Ziggo-netwerk, omdat de app anders niet werkt.

Het gaat om het testen van de Ziggo Go-app voor tvOS, het besturingssysteem van de mediaspeler. Een van de eisen voor deelname is dat het apparaat in ieder geval beschikt over tvOS-versie 11 of hoger. De test is voor de Apple TV uit 2015, maar de provider zegt dat de Ziggo Go-app ook geschikt is voor de 4K-variant.

Ziggo meldt niet wanneer de consumententest precies van start gaat. Deelnemers die geselecteerd worden, krijgen binnen twee weken een reactie van de provider. Vermoedelijk zal de test dan vrij snel beginnen. Het is niet bekend hoe lang de test zal duren en wanneer de uiteindelijke versie voor de Apple TV wordt uitgebracht voor alle Ziggo-gebruikers.

Door Joris Jansen

Redacteur

06-05-2020 • 16:00

171 Linkedin

Submitter: sambalbaj

Reacties (171)

171
164
68
9
0
88
Wijzig sortering
Belangrijk om te vermelden; je hebt ook een Ziggo verbinding nodig. Dit in tegenstelling tot de ZiggoGo app voor smartphones en desktop OS’en!

Bron: iCulture https://www.iculture.nl/nieuws/ziggo-go-apple-tv-testers/

[Reactie gewijzigd door holoX op 6 mei 2020 16:12]

Fijn! Dus even op vakantie je Appletv meenemen en aansluiten werkt weer niet.
Maar wel een hele logische keuze. Als Ziggo deze vereiste niet zou hebben, heb je in no-time een illegale handel in Ziggo accounts. Ziggo biedt namelijk bijna het gehele aanbod aan kanalen aan via Ziggo Go, op erotiek en Film1 na. Je kan er vergif op innemen dat er misbruik van maakt.

Ik verwacht eigenlijk dat er een soort product registratie komt. En misschien wordt er ook wel een meerprijs per geregistreerd product in rekening brengt, vergelijkbaar met de meerprijs van een gehuurde CI+ module of extra Next box. Anders krijg je alsnog de situatie van smartcard sharing. Wat let je anders je inloggegevens door te spelen aan een familielid met een basis abonnement?

Ik ben benieuwd of Ziggo met deze app zich ook gaat begeven op de IPTV markt. In principe kunnen ze de dienst, zeker bij registratie, ook buiten het Ziggo gebied aanbieden.
Dan lijkt het mij eigenlijk logischer om het tegelijk aantal gebruikte apparaten te beperken. Daarmee voorkom je ook direct dat de gegevens alsnog gedeeld worden, en mensen bijvoorbeeld via een laptop o.i.d. gaan kijken (tegen een vergoeding).

Als je moet betalen voor elk apparaat wat je wilt kunnen gebruiken, dan zou dat voor mij een reden zijn om over te stappen. Ik gebruik ziggo namelijk hoofdzakelijk op de mediabox next, ci+ en humax (wat uiteraard dus geregistreerde apparaten zijn). Soms gebruik ik het echter ook wel eens op een pc, smartphone of tablet. Als ik die allemaal moest registreren, dan zou ik zomaar voor nog 6 extra apparaten per maand moeten betalen.


Tevens heeft ziggo ook al IPTV. De ziggo APP is ook gewoon bruikbaar als je gebruikt maakt van een 4g netwerk.

[Reactie gewijzigd door dennisdennis12 op 6 mei 2020 16:45]

Dat weet ik, ik heb er al vaak gebruik van gemaakt, ook in het buitenland. Alleen doel ik op een los Ziggo IPTV abonnement, bijvoorbeeld wanneer je niet woonachtig bent in het Ziggo gebied.
Die illegale handel zal er toch zijn. Dat is in feite ook al via de CI+ kaarten. Nu benadeel je de gebruiker functioneel waar die echt meerwaarde aan zal hebben en minder snel de illegale weg zal bewandelen.

Tenslotte zou ik deze kaders op een andere wijze aanbrengen. 1 activiteit per account met een maximum van 3 accounts per abonnement.
Dat kan nu (bijna) niet meer via CI+. Ziggo levert een veel kleiner aantal smartcards per klant dan voorheen, en tevens wordt er een huurprijs voor gevraagd. Ik geloof dat Ziggo momenteel maximaal 2 echte smartcards per klant activeert en in totaal maximaal 3 (tot 2 fysiek, tot 2 intern) ‘digitale apparaten’.

Vroeger kon je tot wel 5 fysieke smartcards zonder kosten laten activeren.
Vroeger zette je gewoon een signaalversterker en coax naar elke slaapkamer. Zo geweldig is moderne tv niet meer...
Dat kan nog gewoon hoor. Ook zonder smartcard of settop box kan je als Ziggo abonnee een coax kabel achterin je TV pluggen, en kijken naar een 50 tal FTC kanalen (5 HD kanalen, NPO1, 2 en 3, Ziggo Sport en Ziggo TV, de rest SD, inclusief 14 regionale kanalen). En met een ouderwetse signaal versterker sluit je met gemak een stuk of 6 extra TV’s digitaal aan. Je TV heeft enkel een tuner nodig. Een oude Alphacrypt TV werkt bijvoorbeeld ook nog prima.

Moderne TV bij Ziggo is juist véél uitgebreider dan vroeger het geval was. Voor de slaapkamer hoef je echt niet altijd een extra box te huren, het aanbod zonder settop box/smartcard is prima: https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/kabel-tv
Kan toch nogsteeds?
Althans hier in huis lukt dat prima. Coax doorgetrokken, versterker ertussenen tv op slaapkamer geeft perfect beeld. Okee geen uitzending gemist e.d. maar dat kon "vroeger" ook niet
Chromecast lan kabeltje eraan en hoppa, storingsvrij YouTube/Netflix/Disney en alle ander video apps. Behalve Ziggo die draait met framedrops en de helft mag je ineens niet kijken |:( , heb al een keer commentaar aan ziggo gegeven maar die vinden blijkbaar dat er meer misbruik wordt gemaakt met een chromecast dan een pc waar wel alle content op te zien is.
Ik heb nog 5-6 geactiveerde smartcards volgens mij.
Dat kan, middels geactiveerde smartcards worden niet gedeactiveerd, tenzij je bijvoorbeeld overstapt op de Next, Mediabox XL, Humax 5300c of CI+. Nu kan je niet meer zoveel smartcards activeren, maximaal 3.

Sowieso wordt je nieuwe smartcard/Next/MB XL al geactiveerd geleverd en kunnen oude smartcards niet opnieuw worden geactiveerd.
Heeft het ook niet te maken met het feit dat de rechten die ontleend zijn aan het uitzenden van bepaalde programma's alleen geldig zijn in Nederland? Ik heb om die reden ook altijd ruzie met bijvoorbeeld FOX Sports als ik een eredivisie voetbalwedstrijd wil kijken in het buitenland.
Dat is helemaal correct.
Is gewoon thuis een VPN op zetten voor dan een optie? Dat werkt bij KPN in ieder geval wel.
nadeel daarvan is dat internet op vakantie al vaak matig is en dan de VPN overhead erbij wordt het erg krap.
nadeel daarvan is dat internet op vakantie al vaak matig is en dan de VPN overhead erbij wordt het erg krap.
Ik merk dat mijn vpn naar huis de situatie juist verbeterd, http(s) verbindingen wordt door hotels vaak wat mee gerotzooid, maar vpn tunnels kunnen ze dat niet mee, en vaak is het dan significant stabieler te noemen.
Plus, gooi er Pi Hole overheen, en de data die via de VPN terug gaat, is ineens veel kleiner. En daarmee zou het allemaal juist een stuk soepeler moeten lopen. Verzoek gaat naar huis, thuis wordt de site ingeladen, rotzooi eruit gehaald, en vervolgens terug gestuurd.

Zo keek ik vanuit Spanje (via Wifi) door de VPN (thuis gehost) m'n Netflix series met NL ondertiteling.
Wireguard heeft bijna geen overhead, dus een verstandige keuze in te gebruiken in hotels.
VPN verbinding naar thuis opzetten, mits je daar wel een Ziggo-verbinding hebt. Maar ik kan mij voorstellen dat men dit alleen tijdens de testfase doet.
Vpn naar huis op je iPhone en je iPhone netwerk delen met je Apple TV
Dus gewoon je iPad/iPhone met ZiggoGo-app op willekeurige wifi of 4G meenemen en je AppleTV erbij, even streamen naar ATV met een standaard HDMI kabeltje naar de dichtstbijzijnde TV en klaar toch? Allen aan zelfde netwerkje koppelen via tether of accespoint. Doe dit al 3 jaar op vakantie en menig F1 races live gezien via de lokale (Europese) televisie met HDMI input gekeken zonder veel vertraging, stutter of overlast.
Mwoah, enkel als je je vpn kastje vergeet. openwrt op een wifi frummel zou het prima moeten kunnen
Een ZiggoGO app voor tvOS zonder dat je verplicht bent ziggo internet te hebben lijkt me echt super. Dan krijg je tenminste meer concurrentie. Mensen kunnen dan glasvezel internet nemen en tv kijken via ziggo.

Terug naar kabel internet wil ik niet meer nu ik glasvezel heb. Wat meer keuze in lineair tv en tv pakketten zou ik wel waarderen.
Ook als een basis TV pakket dan €29,95 kost en een uitgebreid €49,95?
Want dat is wat het volgens mij ongeveer moet kosten om toegang te krijgen tot deze kanalen. Het zou dan geen fluit uit moeten maken hoe je ze bekijkt.
Nee, dit zou dan rond de 10-15 euro per maand moeten kosten. NLziet kost 7,99 per maand, heeft een goede AppleTV app en goede beeldkwaliteit maar redelijk beperkt zenderaanbod; ik mis bijvoorbeeld eurosport, vlaamse zenders et cetera. Canaldigitaal heeft een beter zenderaanbod maar weer geen AppleTV en kost vanaf 11,95 per maand.
De prijzen kloppen niet helemaal, Ziggo vraagt €26,95 voor het TV Start abonnement. Hierin zitten 80 kanalen (TV Standaard) en hierbij krijg je een CI+ module of Humax 5300c. Voor een meerprijs van 11,95 kan je (zonder dat je dan de Mediabox Next ontvangt) upgraden naar Movies & Series XL. Dat zijn 45 extra kanalen, on demand toegang tot HBO en een select aanbod van films en series.

Bij een pure IPTV constructie lever je ook weer in op bepaalde features. Zo ontvang je geen settop box, en is de beeldkwaliteit lager dan via DVB-C. Ook heb je geen toegang tot de FTC DVB-C kanalen, want je bent niet aangesloten op het net van Ziggo. Dat zijn best aanzienlijke kostenbesparingen en daarmee zou de IPTV prijs omlaag kunnen.
Als je TV Max neemt ipv movies en series xl los, dan krijg je wel een next box ;)
Dan betaal je alleen wel €5,55 / €8,95 per maand extra (afhankelijk van je internet abonnement). TV Max wordt ook niet los aangeboden i.v.m. de Next. Je kan wel een digitaal TV abonnement afsluiten zonder internet af te nemen wanneer je voor de Mediabox XL (TV Complete €36,95 p.m.), Humax 5300c of CI+ module kiest (TV Start €26,95 p.m.).

Ter vergelijking:

TV Start + Internet Start + M&S XL = €62,95 p.m.
TV Max + Internet Start = €71,90 p.m.

TV Start + Internet Max + M&S XL = €80,95 p.m.
TV Start + TV Max = €86,50 p.m.

Toegang tot dezelfde lineaire en on demand content, verschil is de settopbox. De Next heeft wel wat extra features, echter woon je in een oud Ziggo gebied, dan kan je bijvoorbeeld ook nog de Humax 5200c of 5400c aansluiten, die zijn voor een grijpstuiver 2e hands te koop (destijds verkocht Ziggo ze voor €50 wanneer je jezelf een jaar vastlegde bij Ziggo). De Next heeft absoluut enkele voordelen, zoals Replay TV, toegang tot apps, veel opnames tegelijk mogelijk, maar ook één groot nadeel. De opnames worden niet lokaal opgeslagen, en worden slechts 12 maanden opgeslagen. Ook is het niet mogelijk om hiervan een back-up te maken.

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 7 mei 2020 13:40]

Ik neem alleen Ziggo TV als ze F1 in 4K gaan uitzenden. rest kijk ik toch niet.
Neem dan een abonnement op F1TV Pro. Met €65 per jaar nog geen €6,50 per maand. Voor die prijs ga je echt geen Ziggo krijgen. Laat staan het archief van 250+ races, en onboards (live en recente archief) van alle auto's.

Nu is F1TV uiteraard ook geen 4K, maar ik verwacht eigenlijk wel dat zij dat sneller zullen aanbieden dan Ziggo. Content is er ook in 4K, want Sky Sports doet F1 wel in 4K uitzenden.
Had ik al sinds dag 1, maar geen 4K. Het liefst zou ik het zelfs willen hebben in HFR. Ultiem zou 4K met HFR (60fps).

Maarja we zullen het zien in de toekomst.
Hebben volgens mij ook (nog) geen Apple TV app. :(
En F1TV heeft dus ook (nog) geen app voor de AppleTV, dus zijn we terug bij af 8)7
F1 Tv Pro heb ik gratis bij Ziggo gekregen een tijdje geleden...
Wachten tot einde van het jaar, dan komt er een kortingscode, kost F1TV Pro de helft. :) Of je moet Ziggo Sport Totaal / Ziggo Sport Racing pakket hebben, dan is F1TV Pro zelfs gratis.
Het is serieus van de zotte dat ze bij Ziggo nog steeds geen 4K zenders aanbieden.. die hele nieuwe Next box is leuk maar er is gewoon geen 4K content van de 'normale' zenders..

Formule 1 is een goed voorbeeld... waarom zenden ze dat nou nog niet in 4K uit?

Zelfde voor deze apple TV app veel te laat en waarschijnlijk veel te weinig. Hoogstwaarschijnlijk hele lage bitrate en zeker geen 4K resolutie.
Er is wel een UHD zender beschikbaar, LOVE NATURE, zit in het Movies XL pakket.
Zender nr 203. Kijk je via de internet stream.
Maar wordt hoog tijd voor een uitbreiding hiervan.
Omdat men daar niet zomaar de bandbreedte niet voor heeft. Tevens moeten er ook speciale 4K licenties worden ingekocht per sport. Ziggo Sport zendt immers ook meer uit dan alleen F1. Als je dus een kanaal in 4K aanbiedt, maar vervolgens maar 10% van je content in 4K kan aanbieden, dan is dat een hele hoop verspeelde bandbreedte. Zeker omdat je naast het 4K kanaal ook nog steeds HD (en SD) moet aanbieden.

IPTV is een mogelijkheid om het DVB-C bandbreedte probleem tegen te gaan, maar bij massaal gekeken content zoals F1, loop je dan weer tegen beperkte downstream bandbreedte aan.
Welke 4k zenders had je in gedachte die nu al wel worden aangeboden maar er schijnbaar ook in 4k zijn?
Om meer 4K zenders uit te zenden moet analoog eraf, waar zij mee bezig zijn. Groot gedeelte in Nederland is analoog al eraf maar vanwege Corona hebben ze dit tijdelijk stil gelegd. Eén analoge of 4K zender neemt bijna net zoveel ruimte in als 4 HD zenders. Vandaar analoog eraf :)
Maar je krijgt dan ook dat mensen hun account uitlenen. Ik kan nu ook via het Ziggo account van m'n ouders Ziggo Go gebruiken. Maar snap best dat het niet de bedoeling is. Uiteindelijk kost ze dat klanten...
Een ZiggoGO app voor tvOS zonder dat je verplicht bent ziggo internet te hebben lijkt me echt super. Dan krijg je tenminste meer concurrentie. Mensen kunnen dan glasvezel internet nemen en tv kijken via ziggo.

Terug naar kabel internet wil ik niet meer nu ik glasvezel heb. Wat meer keuze in lineair tv en tv pakketten zou ik wel waarderen.
Dat is volgens mij zo’n kleine niche markt, dat ze daar niet aan gaan beginnen. Heeft KPN of Cambrium een hik, krijgen ze muitende klanten.
Ziggo heeft natuurlijk wel een behoorlijke lokkers; HBO en F1 via Ziggo Sport. Als ze dat combineren met een beperkt TV pakket, zie ik er wel markt in. Vergeet niet dat ook de gewone Ziggo Go app hiervoor kan worden ingezet.

En IPTV via het netwerk van de concurrent is ook nog eens positief voor de bandbreedte op wijkniveau.
[...]

Heeft KPN of Cambrium een hik, krijgen ze muitende klanten.
Waarom zou dat voor Ziggo Go een probleem zijn als het geen probleem voor Netflix, Spotify, Amazon Prime of YouTube is?
Een krampachtige manier van Ziggo om hun internet dienst te verkopen. Mijn Next werkt hier namelijk prima via mijn fiber van werk maar nee ik móest Ziggo internet nemen in Next te kunnen gebruiken.

Er is geen enkele reden om Ziggo Go op AppleTV aan hun internet dienst te koppelen. Het argument dat het moet om te voorkomen dat Ziggo accounts gedeeld gaan worden: gewoon maar 1 device tegelijk toestaan, klaar. Waarom kunnen al die andere streaming diensten wel een limiet aanbrengen en Ziggo niet?

Nee mensen, dit is gewoon koppelverkoop en dat is bij wet verboden. Maar ja, ook in ben toch maar in Next gestapt omdat er wat mij betreft nog geen TV aanbieder is die de kwaliteit van de Ziggo HD kanalen kan benaderen. Maar ik vraag me wel steeds meer af hoeveel ik überhaupt nog lineair kijk en hoeveel geld me dat waard is...
Koppelverkoop is alleen verboden als er sprake is van een aanmerkelijke marktmacht voor een bepaalde dienst. Het is dus niet bij wet verboden. Dat is een onjuiste bewering.

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 7 mei 2020 00:03]

Correct. En er is al jaren gesteggel of VodafoneZiggo (of haar voorganger Ziggo) nou een aanmerkelijke marktmacht is of niet. Volgens mij geeft een rechter recent ten nadele van de ACM beslist dat dat niet het geval is, maar de ACM vond dus van wel. Ik de k persoonlijk dat het wat TV diensten betreft wél het geval is en ik denk dat het laatste woord hier niet over gezegd is.

Maar goed, je hebt gelijk. Op dit moment is Ziggo niet omschreven als zodanig en komen ze met dit soort fratsen weg. En dan komt het kol argument “ja maar het moet van de content aanbieders”. Waarom mag een NLziet het dan wel? Waarom mag KIJK het dan wel?
Het is een eis van de content providers.

Het verschil tussen Ziggo Go op een telefoon/tablet of op de AppleTV is dat een telefoon/tablet bedoeld is om mee van huis te nemen, terwijl een AppleTV een in-house device is. Voor In-house devices geldt dat het verkeer via het netwerk van de provider moet lopen.
Sjonge jonge Ziggo, had de hoop al opgegeven. Als je betaald mag je toch gewoon lekker kijken waar je wilt.....
Volgens mij is dat niet aan ziggo maar aan de contentaanbieders. Zij zijn degene die bepalen en redelijk vasthoudend zijn aan oude modellen.
Het zal eerder liggen aan misbruik preventie. Je zou anders je Ziggo abonnement zo door kunnen verkopen aan iedereen binnen de EU. Of dat verstandig is, is een andere vraag, maar delen met familie en vrienden is juist de reden waarom Ziggo (grotendeels) is afgestapt van de smartcards. Daar werd onwijs veel misbruik van gemaakt.
Het is vooral Ziggo die in allerlei reclame campagnes schermt met de slogan “kijk waar je wilt”. Dat moeten ze dan ook waarmaken.
En niet achteraf, ja nee, alleen bij een paar zenders.
JIJ kunt toch ook overal kijken met je abonnement of niet? Behalve als je momenteel een AppleTV meeneemt naar iemand die KPN heeft.
Dus je hebt Ziggo Internet én Ziggo TV-abbo nodig? Dus alleen nuttig om wat kamers aan te sluiten waar je geen coax hebt?
Nou, dit is zeker nuttig. Ik gebruik nu de chromecast op de slaapkamer, maar dat is toch wat omslachtiger. Als dit via een Appletv kan zou dat super zijn.
Dat is precies wat ik dacht. En ik zie dat juist als een positief iets. Oude TV's en Apple TV's zat. Maar op weer zo'n kastje of kaart te kopen dan wel te huren.

Van mij hadden ze dit echt al jaren eerder mogen doen. En ik weet nog dat ik jaren terug echt verbaasd was dat dit er niet was. Maar misschien ken ik gewoon te veel Amerikanen met Apple producten.
Zou dit alleen voor de test gelden of ook daarna? Laatste zou ik echt raar vinden. Ik heb glasvezelinternet en echt nul behoefte om coax te gebruiken.
Hoe kan dat onder de geldende netneutraliteitsregels? Voor hun andere apps waren ze op de vingers getikt. Dit is dan een ander device, maar de regels lijken mij hetzelfde...
Staat gewoon in het bericht vermeld
Hij moet aangesloten zijn op je eigen Ziggo netwerk
Maar ik vindt het super voor 2e en 3e TV Laat maar komen
Dat is inderdaad jammer. Ze zouden eigenlijk dit moeten aanbieden voor een x bedrag per maand voor niet Ziggo abonnees. Ik heb er namelijk best wel interesse in.
En nog steeds werkt ziggo go website in Linux op dit moment niet (het afspelen van content dan), sinds een paar maanden zijn deze problemen er. Maar blijkbaar zijn gebruikers van linux mindere prioriteit voor ziggo (en ja dit heeft in het verleden wel gewerkt). Snap werkelijk niet waarom dit zo lang moet duren.
https://community.ziggo.n...rowsers-onder-linux-47259

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 6 mei 2020 16:56]

Dat het niet meer werkt is niet netjes natuurlijk, maar je snapt toch wel dat Linux gebruikers niet bovenaan de prioriteitenlijst van ziggo staan? Het marktaandeel is abominabel en testen voor de verschillende distro’s veel werk. Hoewel ik voor multiplatform ben ben ik ook realistisch over welke platformen voorang krijgen
Gewoon de 3 meest gebruikte distro's testen.

En ik snap niet helemaal dat je begint over marktaandeel. Ja, dat is laag, maar vertel mij eens hoe veel Nederlanders een Apple TV hebben? Dat marktaandeel is ook erg laag. Blijkbaar is marktaandeel dus geen probleem.
Ik twijfel aan je uitspraak, ik denk zelfs dat een hoger % Nederlanders een Apple TV in huis heeft staan dan het % dat Linux actief gebruikt als daily.

Praat natuurlijk niks goed overigens. Ik vind het ook belachelijk dat zo'n groot bedrijf als Ziggo dit niet (snel) voor elkaar kan krijgen. In plaats van het oplossen van huidige problemen lijkt de prio te staan bij het ontwikkelen van nieuwe producten, is het gevoel wat ik hierbij krijg.
Ik twijfel aan je uitspraak, ik denk zelfs dat een hoger % Nederlanders een Apple TV in huis heeft staan dan het % dat Linux actief gebruikt als daily.
En daar twijfel ik dan weer aan. Het marktaandeel van Apple TV wereldwijd is al niet erg hoog (vooral in de VS is het bizar laag met slechts 13.2% marktaandeel (https://www.appleworld.to...-of-the-tv-set-top-market), waardoor ze onderaan de lijst staan, ver achter Roku en Amazon (https://www.multichannel....-70-percent-of-smp-market)) en Apple+ heeft nog niet geholpen om het te verhogen (https://fortune.com/2020/02/03/apple-tv-plus-subscribers/).

Wereldwijd heeft Apple TV zelfs "maar" 9% marktaandeel (https://www.idropnews.com...evice-you-can-buy/122008/ "That’s according to the latest State of Streaming quarterly report released by global streaming analysis firm Conviva. [...] Apple TV tied with Xbox for third place with 9 percent of the market.") dus ik kan me niet voorstellen dat dat marktaandeel hier in Nederland dan zo hoog is.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 6 mei 2020 17:42]

The current Linux desktop market share is between 1.74 – 2.18%, according to the usage share of operating systems. In April 2019, Linux's desktop market share was estimated to be 1.63%. Of all Linux users, 38.2% use Ubuntu as of May 2019. 21.5% of users rely on Debian.
Apple TV heeft dus nog steeds een marktaandeel dat tussen de 4 en 7 keer zo groot is als Linux desktop.

Edit: ook is het belangrijk te overwegen wat de bestuursleden van bedrijven hebben aan spullen thuis. De kans dat een CEO van ziggo een Apple TV thuis heeft is vele malen groter dan dat hij een Linux desktop gebruiker is

[Reactie gewijzigd door mikesmit op 6 mei 2020 18:23]

... maar het ging om het marktaandeel in Nederland, waarvan ik een schattig probeerde te maken oop basis van de wereldwijde cijfers. De app uit het artikel vereist immers een werkende Ziggo-aansluiting en die heb je alleen in Nederland. En het marktaandeel van Apple TV in Nederland is echt heel laag; marktaandeel maakt voor Ziggo dus niet uit.

Edit: en het is ook maar net welke Linux-cijfers je er op naslaat: https://www.omgubuntu.co....ux-marketshare-april-2020 (hoewel 2.87% nog steeds laag is, maar wel wat meer dan in jouw bron)

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 7 mei 2020 13:26]

Klopt. Maar specifieke cijfers voor Nederland zijn wat lastiger te vinden ;). Het extrapoleren van de globale data is een prima optie om een indicatie te geven
Maar het marktaandeel van Apple TV in Nederland is echt heel laag; marktaandeel maakt voor Ziggo dus niet uit, dat is alles wat ik probeerde te zeggen.
Maar het marktaandeel van Apple TV in Nederland is echt heel laag; marktaandeel maakt voor Ziggo dus niet uit, dat is alles wat ik probeerde te zeggen.
Tenzij je met hele harde cijfers kunt komen, kun je dat niet stellen. Het enige wat je met zekerheid kunt stellen is dat de AppleTV hier dusdanig goed verkocht wordt dat mensen aardig aan het muiten waren over het ontbreken van die app. Je ziet aardig wat mensen actief meepraten in nieuwsberichten over het apparaat.
Maar dat geldt net zo goed voor het aangehaalde Linux-topic...
Wees gerust. Op een Mac werkt het standaard in safari ook niet. Daar kan je het wel aan de praat krijgen door Firefox of Chrome te installeren, maar dat werkt vaak ook niet lekker heb ik gemerkt.
Op Windows heb ik ook problemen hoor. Moet nu verplicht Firefox gebruiken, een andere browser werkt niet. Ziggo Go is al jaren drama, met grote voorsprong het meest onstabiele streamingplatform dat ik ooit gebruikt heb.
Super, hier zat ik al lang op te wachten! Ik heb mij aangemeld via de volgende link: Link
De voorwaarde e.d. staat op de volgende pagina. De bovenstaande URL laat weten dat je interesse hebt, er is geen garantie dat je mee mag doen met de beta.

Houdt er ook rekening mee dat je een Ziggo Community account nodig hebt. Ook moet je je klantnummer invoeren wat dus inhoud dat je (uiteraard) klant moet zijn bij Ziggo.
Is dat een legitieme link? Ziet er op het eerste gezicht uit als phishing.
de link wordt door een moderator op het Ziggo forum gegeven, maar ben het er mee eens dat het er niet helemaal vertrouwd uit ziet.
https://community.ziggo.n...esten-hoe-werkt-het-25174
Oh wow, als je in de page source van die URL kijkt zie je best veel verwijzingen naar het cloudfront.net domein. Cloudfront is een CDN-dienst van Amazon. Interessant dat Ziggo dit niet achter hun eigen domeinnaam hangt.
Ja, dit dacht ik eerst ook. Maar zoals J-roenn al aangeeft heb ik deze schaamteloos gekopieerd vanaf het Ziggo forum. Ik acht de kans klein dat ik alsnog uit de loting wordt omdat ik mij pas net geregistreerd heb. Maar het is toch de moeite waard.
Hmm.. De NDA voor het Ziggo Community klantpanel is blijkbaar niet heel veel waard 8)7
mijn eerste gedachte... mail was pas net op de deurmat zeg maar.
Tja, een NDA op een community is ook van de zotte natuurlijk.
die gaat pas in als je deelneemt, niet als je gevraagd wordt om deel te nemen.
Weet niet of je zelf de mail ook gekregen hebt maar dit staat in de footer van de mail;
De inhoud van deze e-mail is vertrouwelijk en mag niet met derden worden gedeeld.
Fucking Finally... dan kan dat gedrocht dat zichzelf een Ziggo-Box noemt eindelijk de deur uit, evenals de coax-kabel.
Juich niet te hard, test gaat natuurlijk nog wel een jaar duren etc etc, je weet hoe het gaat bij Ziggo ;P
Zou voor mij een reden zijn om over te stappen naar Ziggo.. die van kpn zie ik pas over 10 jaar als we geluk hebben.
T-Mobile is dan misschien een interessanter alternatief. Zij hebben al geruime tijd een Apple TV app die ook al wat iteraties mee is gegaan.
Probleem van T-Mobile is dat ze bij mij in de buurt niet hoger dan 100mb hebben, ik zit momenteel op 500 en wil dat graag houden, al heb ik wel de 3x telefoon abbo van T-Mobile...

Zodra zij op een of andere manier met glasvezel of 500mb komen, stap ik direct over..
Oh das raar.. gaat over hetzelfde KPN lijntje toch? Deze markt is zo gaar als een klontje boter...
Ja, maar blijkbaar geeft T-Mobile niet meer dan 100mb, alleen als je naar Glasvezel gaat :p
Kpn heeft wel al een app voor recente smart tv's. Voor de rest een stuk voordeliger dan Ziggo met zijn 1 next decoder beleid bij het allerduurste tv pakket.
Ziggo maakt nou niet bepaald haast met het introduceren van deze apps.. :(

Maart 2018:
nieuws: Ziggo wil GO-dienst naar Android TV en Apple TV brengen

Nov 2018:
nieuws: Ziggo Go-app voor Android TV en Fire TV komt binnenkort uit
https://www.totaaltv.nl/n...-go-op-android-tv-worden/

Er wordt dus al anderhalf jaar een Android-TV-versie getest. Het enige wat er gebeurd is, is dat Ziggo een uit Slovakij afkomstige en in NL correct werkende Ziggo Go-app geblokkeerd heeft en nog steeds beta-testers accepteert. Verder geen nieuws. Je kunt wel merken dat Ziggo geen concurrentie heeft en daarom geen enkele haast maakt met het uitbreiden van hun services.
Als nu eens de bundel kortingen werden verboden dan kwam er wellicht meer competitie om bijv alleen internet bij de ene en TV bij de andere aanbieder af te nemen. Ik snap eerlijk ook niet goed waarom al die bandbreedte op de kabel voor digitale TV gereserveerd moet worden terwijl het met IPTV volgens mij efficiënter kan.
We wachten nog wel ff hoor Ziggo. Dat zijn we inmiddels wel gewend 8)7
Jammer dat ze niet iedereen die geklaagd heeft ook zo’n uitnodiging hebben verstuurd. Ik had graag dat ding helemaal doorgetest.

Maar goed, misschien dan toch een keer.... ooit...
Heb er zo lang op zitten wachten, maar nu hoeft het niet meer. Binnenkort eindelijk glasvezel hier dus dan is Ziggo sowieso exit.
Dit heeft echt idioot lang geduurd, in 2018 was er kennelijk al een interne testversie van. Dus wat is vanaf nu nog "korte termijn" dan? (ja, je kan vermoedelijk binnen enkele weken testen maar hoe lang voor de echte uitrol?)
Och, ik hou als ik op glas zit m’n Ziggo lijn aan als backup verbinding. (Nu is het andersom, ziggo primair, VDSL als backup). Kwestie van het goedkoopste abo er op en dat is voldoende. Ik had pas een aantal keer dat ziggo flapperde, maar ik merkte het niet eens aan m’n IPTV stream vanaf Akamai. ( NHK World app op appletv).

Ik zal voor deze app misschien wat policy routing moeten doen, maar dat is nog altijd eenvoudiger dan dat geneuzel met VLANs en IGMP snooping (wat op ubiquiti nog wel eens hapert als ik het goed gelezen heb)
Ik draai die testversie al enige tijd als niet tester en ik kan je zeggen dat er niet veel te testen meer is, naast een bug met de tijdsweergave werkt de app prima (ik draai deze op een shield), het is inmiddels duidelijk dat het gewoon een (commerciele) vertragingstaktiek betreft: het feit dat ziggo dit kan doen geeft al voldoende aan dat er sprake is van significante marktverstoring..

Ik ga binnenkort over naar glasvezel omdat ziggo's aanbod relatief stilstaat (maar de prijzen niet) en was oorspronkelijk van plan om zelfs nog een ziggo abo erbij te houden vanwege deze app, nu heb ik maar besloten om helemaal van lineare tv af te stappen: veel mis ik er niet meer aan tegenwoordig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee