Ziggo komt met nieuwe mobiele abonnementen

Ziggo heeft na de fusie met UPC zijn mobiele abonnementen aangepast. In totaal zijn vier pakketten beschikbaar, waarbij het duurste pakket van 30 euro per maand 3GB biedt, evenals onbeperkt bellen en sms'en. Er is echter nog geen toegang tot 4g.

ZiggoHet goedkoopste abonnement dat Ziggo aanbiedt, luistert naar de naam Voldoende en kost 9 euro per maand. Daarvoor krijgt de klant een bundel van 200MB internet, 75 belminuten en 75 sms'jes. Wie maandelijks 15 euro per maand betaalt, kan in de Ruim-bundel maandelijks 1GB aan data verstoken. Verder biedt deze abonnementsvorm 300 belminuten en 300 sms-berichten.

Het duurste abonnement, Enorm geheten, biedt 3GB, en onbeperkt bellen en sms'en. Daarnaast is er nog het Ziggo Familie-abonnement. Voor 45 euro per maand kunnen tot vijf gebruikers maximaal 4GB in totaal verstoken, evenals onbeperkt bellen en sms'en. Standaard worden er twee simkaarten meegeleverd.

Ziggo gebruikt als virtuele provider het Vodafone-netwerk, maar Ziggo-klanten kunnen vooralsnog geen gebruikmaken van het 4g-netwerk van Vodafone. Een woordvoerder van Ziggo laat aan Tweakers weten dat er nog wordt overlegd over een eventuele introductie van 4g bij de nieuwe abonnementen.

Volgens de kabelaar betaalt de klant per seconde of per kB en zijn de pakketten maandelijks op te zeggen of aan te passen. Ook kan in Nederland gebruik worden gemaakt van meer dan 2 miljoen wifispots. Bestaande mobiele Ziggo-abonnementen blijven ongemoeid.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

13-04-2015 • 09:32

72 Linkedin

Reacties (72)

72
72
48
1
0
0
Wijzig sortering
Dit vindt ik veelste duur vergeleken met andere mobiele operators of ben ik hier nu nog niet goed over doorgelicht? Ik betaal nu €39,- p/m voor een 10GB bundel met de nieuwste Galaxy S5 (toen).

Waarom zouden klanten naar Ziggo gaan voor een €30,- abonnement met 3GB data?
Anoniem: 601896
@Landon13 april 2015 09:52
Ook het goedkoopste abbonment is niet aantrekkelijk.
Het goedkoopste abonnement dat Ziggo aanbiedt, luistert naar de naam Voldoende en kost 9 euro per maand. Daarvoor krijgt de klant een bundel van 200MB internet, 75 belminuten en 75 sms'jes.
 • Ziggo €9,- 200mb/75/75
 • Simpel €7,- 300mb/100/oneindig
 • Choozze €0,- 100mb/100/100
 • Youphone €5,- 200mb/0/0
 • Ben €9,- 200mb/100/100
 • Hollande nieuwe. €8 300*/300*/300*
 • Simyo €11 500mb / 100*/100*
*of/of/of in plaats van en.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 13 april 2015 09:58]

Ik weet niet hoe het bij alle andere abo's is, maar bij Ziggo heb je een maandcontract. Dat biedt toch zekere flexibiliteit.

Toch wel jammer dat de nieuwe abo vormen niet een optie hebben met 4G.
En je belminuten worden per seconde afgerekend. Dat is bij veel providers ook wel anders.
maar 30 voor 3gb en geen 4og of 32 en (nu tijdelijk 3gb) met wel 4g via vodafone zelf... ik zou het wel weten.
Dat kan, ik vind het hele 4G overschat en ga daar niet extra voor betalen. Heb ook geen behoefte om mijn databundel er in 1 uur doorheen te kunnen trekken. Als ik veel en snel wil downloaden doe ik dat thuis via mijn Wifi.

Maar ieder zijn voorkeur. Ik ben erg tevreden over de voorwaarden van Ziggo Mobiel.
Tele2 biedt met hun simonly abonnementen ook maand abonnementen en heeft over enkele maanden 4g ondersteuning.
Als het iets is dat je belangrijk vind is het ook goed daarna te kijken. Voor die flexibiliteit betaal je inderdaad wat extra meestal. Bij ziggo heb je ook net als bij vele andere budget sim only providers ook aansluitkosten. Waardoor als je 'flexibel' na een maand opzegt, je defacto wel meer dan 2x zoveel hebt betaald voor die maand.

Ik heb niet naar gekeken in de lijst, maar volgens mij zijn ook Ben(+1 euro) en Choozze maandelijks opzegbaar. En krijg je ook daar meer waar voor je geld, of een significant lagere maandprijs. Bij ben zijn de aansluitkosten gelijk aan ziggo, en bij Choozze zijn ze €25. Dus is dat abbonment alleen voordelig als je meer dan 3 maanden het wilt.
Simyo en Youfone hebben ook maandelijks opzegbare abbo's inclusief optie tot 4G.
En toch zitten die abonnementen niet heel ver van elkaar vandaan qua prijs. Providers houden elkaar goed in de gaten. Zodra eentje een prijzenoorlog start zullen anderen moeten meegaan. Tot die tijd verandert er maar weinig.
Anoniem: 601896
@Titan_Fox13 april 2015 10:30
In reëel euro's lijken de verschillen klein. Maar de verschillen op jaarbasis en procentueel zijn groot. Wie in het budget-segment toe kan met 50% minder data, en 33% meer bellen en sms'en. Kan over een jaar ruim 100 euro besparen.

De kosten bij Ziggo zijn.
9.95(aansluiten)+ 12x9 = 118.
De kosten bij bijv. Choozze zijn
25 + 12x0 = 25.

Het verschil is € 93, bij het doorlopen van het contract in het tweede jaar zou het verschil €108 zijn. Daar kun je een leuke instap Windows Phone voor kopen.

Ook bijvoorbeeld simpel is procentueel 22% goedkoper, en biedt 100mb meer voor minder geld.

Voor ons maken die verschillen weinig uit, maar in gezinnen waar elk dubbeltje moet worden omgedraaid is een besparing ~100 euro per gezinslid aardig wat.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 13 april 2015 10:50]

Dat verdienmodel bij Choozze vind ik veel te wazig. Het wordt me op hun website niet helemaal duidelijk hoe het allemaal in elkaar steekt - zeker als je bedenkt dat je een abonnement zonder maandlasten kunt afnemen waar je wel minuten / sms / data voor krijgt.

Simpel wil ik niet aan, al is het maar vanwege die tenenkrommende Nick & Simon reclame. En een Windows Phone toestel ? I don't think so :-)

Maar goed, ik snap je punt wel. Over een bepaalde periode kan het zich lonen om naar een andere provider te gaan. Er zijn diverse providers die naast een maandelijks abonnement ook jaar- en tweejarige abonnementen aanbieden. De besparing bij die vaste abonnementen is veelal zo marginaal dat het zich voor mij niet loont om me daar aan te binden. Voor die een of twee euro extra per maand heb ik liever de vrijheid om maandelijks op te kunnen zeggen.
Voor Choozze hier geadviseerd gaat worden zou ik de laatste pagina's van onderstaand topic even doornemen. De data meter van Choozze lijkt niet erg meer te kloppen met nu veel afsluitingen bij Bright en buiten de bundel gebruik bij Zero.

[Ervaringen] Choozze
Nu heb ik nog Hi tot en met Mei 2015 en betaal het volgende

11.90 voor 2000mb/75/75 (3.5g) + GRATIS premium spotify

Ik betaal vanaf juli 2015 het volgende aan KPN

11.60 voor 5000mb/75/75 (4g) + GRATIS premium spotify

-0.30c per maand, +3000mb (in 4g) én ik behoud gratis premium spotify.

Lang leve oude hi abonnementen :)

[Reactie gewijzigd door Netrunner op 13 april 2015 10:46]

Anoniem: 601896
@Netrunner13 april 2015 10:47
Dat is een aanbieding die je ongetwijfeld alleen hebt doordat je ze ook duur betaald voor een glasvezel of dsl verbinding? Of zie ik dat verkeerd?:p
Nope,

ik heb 200 down /200 up glasvezel van caiway.
Bij XS4ALL krijg ik gratis 250Mbit/s op 4G bij mijn abonnement. Genoeg om met VOIP te kunnen bellen.
Ik zou opzich best ziggo overwegen als de prijs echt aantrekkelijk zou zijn, Nu heb ik met KPN compleet sinds Hi -> KPN; 4GB data, 400 minuten voor 16,51 euro per maand (sim only). Dan bel je ook onderling nog eens gratis.
Ik denk dat klanten die een Ziggo alles in 1 pakket thuis hebben nog geen meerwaarde hebben om ook een mobiele abonnement te halen bij Ziggo. Tenzij ze dit gaan veranderen zoals inderdaad bij KPN verdubbeling van data, onderling gratis bellen zal hun systeem niet van de grond afkomen.
Hoe krijg je dat nou weer voor elkaar?
Wat voor mekaar? Bedoel je alles in 1 bij KPN? Als je dit aangeeft in de winkel bijvoorbeeld dan krijg je korting op korting. Omdat KPN blij is dat je meerdere abonnementen bij hun neemt.
Ik had 1 gb data en 200 belminuten voor 21,51 euro per maand.
Met de overgang van Hi naar KPN kreeg ik 1 gb per maand kado.
Met KPN compleet krijg je dubbele minuten en data. Dus 4 gb en 400 minuten.
Daarbovenop met KPN compleet nog eens 5 euro korting per maand op je abonnement.
Dat is wel erg jammer dat er nog geen toegang tot 4G is. Dat maakt het netwerk van Vodafone wel erg interessant. Ik heb een aantal keren met een oudere Iphone 5 en Iphone 6 een rondje Nederland gedaan en dan merk je hoe fijn het is dat je een nieuwer toestel hebt met volledige 4G dekking want anders heb je op veel plaatsen maar GPRS/EDGE aangezien de Iphone 5 alleen maar de randstad dekt qua 4G. Zelfs in Amsterdam merk je met een Iphone 5S het verschil qua dekking van de andere 4G banden welke de Iphone 5 niet heeft.
Ziggo gebruikt het Vodafone netwerk dus ik zie geen enkele belemmering om 4G te introduceren. Denk dat Ziggo Mobiel vooral interessant is voor mensen die graag alles bij één provider willen of wat aan zo'n familie plan hebben.
Technisch is er inderdaad geen enkele reden waarom Ziggo niet ook 4G zou kunnen aanbieden maar dit is een aanpassing van het contract dat Ziggo heeft met Vodafone en hiervoor zal Ziggo extra moeten betalen. Vodafone biedt zelf verschillende typen abonnementen aan met wel/niet toegang voor 4G, dit zullen ze niet gratis aan de Ziggo-klanten gaan geven.
Die belemmering is er wel. Er zijn nl. partijen die het koppelen met het mobiele netwerk kunnen regelen voor je. Ziggo maakt daar waarschijnlijk ook gebruik van en zit in dat geval wel op het netwerk van Vodafone, maar niet zelf rechtstreeks aangesloten daarop. Pas als de tussenliggende serviceprovider alles technisch en contractueel heeft geregeld met Vodafone, kunnen de klanten van die partij, zoals Ziggo, daar ook gebruik van maken!

Voor de liefhebbers, Teleena is een voorbeeld van zo'n partij
Vodafone is het enige netwerk dat (nog) geen 3G-dekking heeft op de 900 MHz-frequentieband. Als je dan geen 4G hebt is de dekking binnenshuis vaak slechter dan bij de andere 2 providers, als je net te ver van de 3G-mast af zit :/
Vodafone heeft wel 800 MHz net als KPN, net ietsje beter dan 900 MHz dus voor 3G dekking. T-mobile is daarin veruit het ergst, heb 7 jaar T-mobile gehad en altijd problemen met bereik in de binnenstad en of binnenhuis.
De providers gebruiken 800 MHz alleen voor 4G. Als je bij Vodafone 4G hebt dan heb je betere binnendekking dan bij 3G, vandaar zou Ziggo wel gebaat zijn bij aanbieden van 4G, omdat Vodafone hier wel dekking via lage frequenties aanbiedt.
Waar blijft die beloofde prijzenoorlog, ik zit met smart te wachten op fatsoenlijke bundels voor fatsoenlijke prijzen. Dat is dit niet ;-).
Dan moeten ze bij Robinmobile wel de snelheid verhogen Max 8,2 mb/s bij het duurste pakket, 2mb/s bij middelste en 800kb/s bij de goedkoopste. Daar doe je natuurlijk niet echt mee. Ze hebben bovendien nog niet eens 4G, laatstaan een optie tot 4G.
Het 15 euro abonnemetn was er al en is ongewijzigd.
Wat wel is gewijzigd is de prijs voor niet-Ziggo klanten: basisprijs + 5 euro per maand. Dit was volgens mij eerder 50% korting. Dus het 15 e/mnd abonnement was zogezegd 30 euro voor niet-abonnees.

Hier staan de oude prijzen: nieuws: Ziggo begint met aanbieden sim-only-abonnementen

[Reactie gewijzigd door henkjobse op 13 april 2015 09:38]

Precies; ik heb nu ook het middelste abonnement voor € 15 per maand (€ 25 voor niet-Ziggo klanten) waarbij ik 300 minuten + SMS en 1 GB data krijg. Maandelijks opzeggen is sowieso standaard - je hebt wel activeringskosten. Dit doen ze waarschijnlijk om te voorkomen dat je iedere maand naar een andere provider wisselt.
Dat is vrij prijzig voor een provider die geen eigen netwerk heeft en geen 4G. Nu krijgen klanten van het vaste netwerk wel weer korting, anders was het totaal niet interessant.
9 euro voor 200mb en 75 minuten/sms is flink duurder geworden (nu 7,50)
ik betaal 10 euro per maand voor: 250minuten/sms en 500mb data bij Youphone. Ziggo is stukken duurder
Ik zit inmiddels 1,5 jaar bij Ziggo Mobiel. Voor 15 euro 300 minuten of sms'jes en 1GB. Snelheid zou 14.4 Mbps moeten zijn, haal regelmatig 28 Mbps. Dus totaal geen 4G nodig. Dit werkt prima. Facturen duidelijk, alles helder. Lekker simpel.

Echter mis ik wel Europa-bundels.
Zit al een tijd bij Ziggo mobiel voor 15€, weet overigens niet of dit voordelig is...
Brand best wel snel door 1gb heen maar wil absoluut niet meer betalen..
Het lijkt erop dat dit nieuws ervoor gezorgd heeft dat de website van Ziggo onbereikbaar is geworden...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee