'Ongeveer 40 procent van de Nederlanders heeft 4g-toestel'

Ongeveer 40 procent van de Nederlanders had in februari van dit jaar een toestel in bezit dat geschikt is voor 4g-communicatie. Een jaar geleden was dat nog 18 procent. Dat stelt Telecompaper op basis van eigen consumentenonderzoek.

4GHoewel steeds meer Nederlanders een 4g-compatibel toestel in bezit hebben, gebruikt nog niet iedereen daadwerkelijk 4g; circa de helft van de bezitters van een dergelijk toestel communiceerde via een 4g-netwerk. Welk 4g-netwerk het populairst is, meldt Telecompaper niet.

Het aantal Nederlanders dat in het komende jaar wil overstappen naar 4g is wel gestegen; in februari 2014 overwoog nog 16 procent een overstap, tegenover 25 procent bij de peiling in februari van dit jaar. Daarnaast is het aantal Nederlanders dat in de komende twee jaar juist geen overstap denkt te maken naar een 4g-netwerk gedaald: van 44 procent naar 33 procent.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

27-05-2015 • 10:51

89 Linkedin

Reacties (89)

89
87
74
0
0
0
Wijzig sortering
Zo lang de goedkope sim only aanbieders als simyo en ben €5 extra vragen voor 4g zonder er daarvoor extra mb's bij te geven ga ik niet over.
In dat geval zou je Tele2 in de gaten kunnen houden. Dat is althans de enige provider die ik heb kunnen vinden die werkt aan het alle 3G klanten gratis overzetten naar 4G zonder extra kosten.
Je hebt gelijk, het lijkt erop dat ik bij tele2 voor 11 euro per maand een maandelijks opzegbaar 150 bel/sms + 500mb sim only abonnement kan nemen. Als hier dan ook nog 4g bij zit. Bij simyo betaal ik hetzelfde voor 60bel/sms + 500mb zonder 4g nu.

Ben verder wel tevreden over simyo, dus eerst even de haken en ogen bestuderen dit weekend en dan misschien overstappen :D (wie heeft je -1 gemod)

Bron: https://www.tele2.nl/shop/mobiel/abonnement/sim-only/

[Reactie gewijzigd door Leejjon op 27 mei 2015 11:15]

Tele2 bied officieel alleen nog 3G aan, maar van sommige gebruikers heb ik begrepen dat je op sommige locaties (Randstad?) al stiekum van 4G gebruik kan maken. Dit is de huidige dekking, maar de landelijke dekking moet 2016 Q1 voltooid zijn.

Ik heb zelf ook een familielid die ik van Simyo wil laten overstappen naar een betere optie. Simyo was voor een tijdje aantrekkelijk, maar ze lopen nu te ver achter met wat de concurrentie bied. Ik krijg de indruk dat KPN ook niet weet wat ze exact met Simyo moeten. Ze bieden nu twee budget merken (Telfort en Simyo), en met de laatste wijzigingen is Telfort voor sim-only toch een stuk aantrekkelijker. Zelf stap ik binnenkort over naar KPN sim-only, maar ook alleen vanwege de bonussen van dat KPN Compleet, anders was het ook Tele2 geworden.
Tele2 is begin April begonnen met het overzetten van hun huidige klanten naar het 4G netwerk. Ze nemen er de tijd voor, ondertussen heb ik al 4G, maar andere kennissen die ook bij Tele2 zitten nog niet. Tele2 geeft overigens aan dat nieuwe klanten ook 4G zullen ontvangen, maar pas nadat al hun huidige klanten zijn overgezet.
Maar zelfs de bestaande klanten van Tele2 die hun abonnement verlengd hebben worden gezien als "nieuwe" klanten. Deze kunnen dus ook nog wel even wachten tot na de zomer tot dat ze 4G kunnen gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Monkeyscratch op 28 mei 2015 13:32]

volgens Tele2 zelf dekken ze al wel een stukje meer: https://www.tele2.nl/mobiel/internet/4g/dekkingskaart/

Ben zelf net overgestapt naar Tele2. Ik kom van Vodafone, maar die kosten bij ongeveer hetzelfde abonnement 4 euro in de maand meer. Maar de reden waarom ik ben overgestapt is dat ik bij Tele2 op ieder moment kan stoppen wanneer ik wil.
Enige? KPN heeft ook al hun abbo's 4g.
Officieel kost het niets extra's, maar kijk maar naar providers die je gelijkwaardige bel/sms/data aantallen kunnen bieden als KPN/Vodafone/T-Mobile (maar dan zonder 4G), en dan kom je tot de conclusie dat KPN/Vodafone/T-Mobile toch wel een premium van je vraagt.

Voorbeeld: we nemen een Telfort sim-only abo dat bestaat uit 150 min, 1000MB en onbeperkt SMS. Bij KPN nemen we Vooral Internet Instap (want dat komst het dichtstbij in de buurt van dat Telfort abo). Het verschil is dat je effectief een 4 euro premium bij KPN spendeert om 4G te kunnen gebruiken.

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 27 mei 2015 12:15]

Ik heb geloof ik mazzel gehad met mijn stok-oude hi abbo, deze ging kostenloos over naar KPN 4G, hetzelfde aantal belminuten (175), onbeperkt smsjes en nog altijd fair use interpret op 150 mbit :) . bovenop dit alles betaal ik ook nog een eurootje minder per maand (rond de 15 euro)
KPN is sowieso duur tenzij je je laat vendor locken bij ze. Van het abbo wat ik van Hi meegenomen heb (die wel met Telfort vergelijkbare prijzen had) zat gewoon 4g bij zonder meerprijs. Alhoewel hun toenmalige kleinste internet bundel wel 3g was.
Volgens mij doet T-Mobile dit ook. Zelf heb ik destijds in ieder geval een bericht gekregen dat ik automatisch overgezet werd naar 4G, zonder dat de kosten omhoog gingen.
Dan moet je wel geduld hebben blijkbaar: ik ben vorige maand overgestapt van SImyo omdat het voor mij 6€ per maand goedkoper zou zijn, maar ik zit nog steeds op 3G. Vrij irritant als je ervoor al 4G gewend was :+
Daarnaast kan je na het overschrijden van je databundel gewoon doorsurfen (op lagere snelheid, zonder kosten).
Jammer dat het netwerk verre van stabiel is hier in Eindhoven, verder met afstand de beste bang/buck voorwaarden.

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 27 mei 2015 14:10]

"goedkoper" heeft een oorzaak, en is dus een keuze.

Als je het niet nodig hebt, en met minder toe komt, is het mooi dat je niet hoeft te betalen.
Uiteindelijk moet alles gewoon betaald worden, ook bij de grotere aanbieders.
Alleen rekenen die dat niet "los" aan, maar in het totaalverhaal
Maar hij heeft wel degelijk een punt, 4g is leuk maar ook ik ben hier niet bereid extra voor te betalen.

Ik snap ook niet dat de providers 4g niet zo snel mogelijk pushen zodat ook 3g er eerder uit kan, daar lijkt mij meer winst in te halen dan nu 5 euro extra voor een 4g abonnement.
Dit is wel een interessant artikel waarin staat dat het voor providers dus eigenlijk goedkoper is om 4g te leveren dan 3g. http://readwrite.com/2014...one-data-price-difference Echter is dat natuurlijk niet lekker met de marketing en moeten nieuwe dingen altijd duurder zijn dan de voorganger en moeten ze de frequentie kosten terug verdienen.
Haha dat doen ze al 20 jaar. Bellen naar mobiele nummers is nog steeds veel duurder dan naar vaste nummers terwijl de laatste in exploitatie duurder is vanwege een fijnmaziger netwerk.
Dus ik vrees dat ze ook 4G gebruikers blijven uitknijpen ook al als het goedkoper is (wordt?) dan 3G.
Sinds de laatste snelheidsverhoging naar max 150Mb is het zeker die 5 euro in de maand extra waard. Heb deze maand ook maar de 4G bundel aangeschaft. Waar ik eerst dacht dat dit het niet waard was ben ik toch wel positief verrast door de enorme snelheidswinst.
Vodafone prepaid 3G met soms maand gratis 4G als actie. Zit vaker op WiFi dan dat ik gebruik maak van 3G, gebruik daarbij ook wifi-hotspots van zowel KPN en Ziggo. Als ik dan nog eens naar m'n gebruik kijk heb ik het eigenlijk niet nodig. Afgelopen twee maanden niet eens opgewaardeerd en toch vrijwel continu online geweest. Die paar minuten totdat ik een bericht kan lezen en kan reageren, daar kan best ff op gewacht worden :+
Volgens gaat het er hier om je toestel LTE aan kan, niet zozeer hoeveel er daadwerkelijk 4g afnemen bij de provider
Anoniem: 601896
27 mei 2015 10:54
4G is ook fijn, niet alleen meer snelheid maar ook beter bereik.
Mede doordat telefoons vanaf €100 al 4G hebben, zie ik het aantal alleen maar stijgen in de toekomst.
Dat lijkt me nogal logisch ja. Het is niet zo dat mensen nu opeens denken van "Nee, tot 3G en niet verder". Ik kan me ook haast niet voorstellen dat er nog lang telefoons worden geproduceerd zonder 4G compatibiliteit. Of dat providers nog lang extra geld gaan rekenen voor 4G. De meeste doen dit al niet eens meer.
Anoniem: 455646
@old_spice27 mei 2015 11:08
T-Mobile geeft alle klanten toegang tot 4G zonder extra kosten :P
Hoe is dat mogelijk? T-Mobile heeft bij lange na nog geen landelijk dekkend netwerk. Sterker nog pas rond de 50% als ik de kaart zo zie.
https://www.t-mobile.nl/s...tact/bereik/dekkingskaart

Sterker nog de 2G dekking hebben zo nog niet eens op orde. In grote stukken van het lang moet je zelfs buiten gaan staan om te bellen. :o

Collega van mij kan bijvoorbeeld geen storingsdiensten draaien. Met zijn iphone 5 heeft hij slecht tot geen bereik binnen. (gemeente Wijchen 40.000+ inwoners)

[Reactie gewijzigd door MrNOnamE op 27 mei 2015 11:58]

In de Randstad heb ik letterlijk altijd 4G met T-Mobile. Maar ja, dat is de Randstad.
Sterker nog die gaan ze niet eens meer op orde maken, want die frequentie gaan ze voor 4G gebruiken om straks overal maximaal 3G en 4G aan te kunnen bieden.

http://www.bestemobielepr...obiele-provider-zonder-2g
Bij mij in Landgraaf is op 200 meter afstand een zendmast.
Toch moet ik moet altijd buiten bellen omdat ik binnen in mijn woning tijdens het telefoongesprek meer ruis dan wat anders hoor.
Ook ontvang ik regelmatig sms`s Wilkommen in Deutschland. :?
Bellen kan best nog wel over 3g gaan. Geen idee of T-mobile ook meteen met 4g bellen komt. KPN komt er (waarschijnlijk) pas volgend jaar mee.
Definieer "zonder extra kosten". Lijkt me sterk dat je hier bedoeld dat iedere klant van T-Mobile 4G gratis krijgt, ook al staat het wel zo op hun site. Dat zou ik namelijk ook zeggen als ik 4G abo's aan de man moest brengen.

Voor mensen die geen 4G dekking hebben of een telefoon daarvoor is het abo relatief duur. Voor mensen die wel af en toe dekking hebben kan het acceptabel zijn en voor iedereen die altijd 4G dekking heeft is het een goede prijs. Maar ja, gratis zou ik het niet echt willen noemen. Als je bijv. kijkt naar Simyo lijkt het daar enorm duur, maar men heeft iig nog de keuze waarvoor je gaat. Aan zogenaamd gratis 4G heb je niets als de dekking matig is, dan is het abo zelfs overdreven duur te noemen.

Het is zoals Freshmaker elders al zegt. Als Simyo het zogenaamd ook gratis wil doen of welke andere aanbieder dan ook, zouden ze de goedkope 3G abo's skippen en enkel 4G abo's verkopen... dan zit je maar 1 euro/mnd hoger** dan een vaste klant bij T-Mobile. Gratis is nogal discutabel.

** aldus mijn vergelijkingsdata uit december 2014

[Reactie gewijzigd door Aardwolf op 27 mei 2015 12:09]

Ja gratis voor niks op de eerste rij. Ik had 3g abbo is omgezet naar 4g voor €0 extra. Mijn toestel is er voor geschikt en in het begin viel mijn mond open van verbazing omdat het zo snel is. Merkte wel dat je bij het zelfde gebruik toch veel sneller door de bundel heen bent. Dus op die manier zou t-mobile er wel op kunnen verdienen doen ze alleen bij mij niet maar het kan.
LOL

Precies, veel mensen kopen een telefoon vooral op prijs, uiterlijk en of de buurman er een heeft en verdiepen zich nauwelijks in de exacte specificaties.

Het onderliggende nieuws is dat omloopsnelheid van smart phones hoog is.
Het klopt wel dat de meesten zich niet verdiepen in de specificaties van telefoons bij de selectie, maar 4G is weldegelijk bekend bij het gros van de mensen, echter denken velen ook dat het alleen iets is wat de provider wel of niet aanbied en is een kleiner deel zich pas bewust dat je telefoon het ook niet altijd zomaar ondersteund.

Dit omdat providers er enorme reclamecampagnes over hebben en telefoonfabrikanten in hun marketing veel vaker op andere aspecten richten van smartphones, zoals hoe goed en makkelijk je selfies kan maken of hoe productief je ermee kan zijn enzovoorts
Maar zodra iemand bij een provider gaat informeren naar 4G is wel de eerste vraag of ze een telefoon hebben die het ondersteund, ze willen natuurlijk ook niemand blij maken met een dode mus.
Inderdaad, mensen denken bij 4G doorgaans allen maar aan snelheid. Maar er zijn twee andere factoren die 4G beter maken dan 3G, en die zijn imho allebei veel belangrjiker dan snelheid: capaciteit en bereik.

De capaciteit is met 4G veel hoger dan met 3G, en dat betekent dat in drukke gebieden de internetverbinding veel minder snel stroperig traag wordt. Tegenwoordig kun je wel normaal internetten in voetbalstadions, vroeger niet.

Het bereik is ook een stuk beter dankzij het gebruik van lagere frequenties. Hierdoor is het bereik binnenshuis veel beter en zal je minder snel van je 4G-verbinding afvallen dan in het verleden je 3G-verbinding (op voorwaarde dat de uitrol compleet is natuurlijk). Beter bereik is trouwens ook heel voordelig voor de accuduur van je telefoon.
Laatst in de kuip, 4g+, kon gewoon internetten. Lukte me eerder niet, ook niet op 4g. Stabiliteit en bereik klopt dus echt.
Meh. Dat kan natuurlijk ook doordat ze een mast bijgeplaatst hebben. Technische gezien kan dit veel meer oorzaken hebben. In de praktijk merk je het wel, maar zomaar zeggen dat dit komt door stabiliteit en bereik kan niet.
De capaciteit is met 4G veel hoger dan met 3G, en dat betekent dat in drukke gebieden de internetverbinding veel minder snel stroperig traag wordt. Tegenwoordig kun je wel normaal internetten in voetbalstadions, vroeger niet.
Zelfs als iedereen straks naar 4G is geswitcht?
Ik heb ook het idee dat het bereik /capacitetivan 3G aan het afnemen is. Ik heb steeds vaker slechte verbindingen met Vodafone 3G.
Maar hun 4G abbo's zijn mij gewoon te duur dus als mijn huidige abbo afloopt ga ik wel nar KPN.
Heb hetzelfde hier. Ik heb bij verschillende kennissen gewoon geen bereik, en dat is gewoon in de randstad. Ik heb nog een oud abonnement (200 min/sms FUP HSDPA, 20 euro per maand, kreeg ik destijds een HTC Legend bij wat toen een midranger was), vind nieuwe abonnementen te duur. Heb drie 4G toestellen (iPhone 6, M8, Z10), maar helaas :).

Mocht ik echt behoefte hebben aan 4G (dus als ik echt te vaak geen bereik heb) dan kijk ik ook elders. Maar eigenlijk zijn abonnementen sowieso te duur. Ik bedoel, als het ze minder capaciteit kost, waarom die abonnementen dan zo prijzig houden? Toestellen waren in het verleden ook gewoon rond de 600/700 euro als je in de high end ging kijken. Maar Sim Only's zijn ook al zo prijzig (sim only's met ongeveer dezelfde voorwaarden als die ik heb zijn al veel prijziger terwijl de mijne niet eens een sim only was).
nu alleen nog betaalbare abbo's met 4G :P
Anoniem: 601896
@jer123c27 mei 2015 11:41
Voor mensen met een klein budget zijn er wel opties zonder bij te betalen.
 • T-mobile abbonmenten, hoe klein ook, of sim only hebben 4G.
 • Tele2 rolt momenteel haar 4G netwerk uit. Dus geeft haar klanten (vooral in de randstad) ook 4g, daarbuiten valt het terug op 3G van Vdf tmobile.
Maar vooral bij de 'virtuele' budget providers is 4g niet standaard, en is het geen optie, of moet je ervoor bij betalen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 27 mei 2015 11:51]

ik zit bij tele2 maar alleen bij hun duurdere abbos zit 4G. en daarnaast zit ik in een gebied die 0.0 4G dekking heeft.
Zelfs de goedkopere hebben 4g, (heb zelf een abbo van 8,- p/m) maar het kan zijn dat ze niet iedereen gelijk toegang geven.

Toch vreemd dat ik eerder toegang heb dan jij.


Ik vraag me af of 3g ooit genoeg capiciteiten zal krijgen, omdat op een bepaald moment 75%+ 4g zal hebben. of dat ze die masten gewoon uitzetten of zelfs weghalen.
[q]daarbuiten valt het terug op 3G van Vodafone.[q]

Nope 3G wordt door T-mobile verzorgt.

Bij Tele-2 duurt het even, maar ik kan straks wel lekker 4G-en met mn €17,50 sim only. Dikke prima.
Nu er door telecomproviders begonnen is met het uitschakelen van 2G zal het ook nodig worden dat de massa de switch maakt richting een toestel met 4G-ondersteuning.
Ik ben wel benieuwd hoeveel procent van die toestellen ook voice over 4G ondersteunt.
Hoezo? Ik vermoed dat de mensen die nog 2G (gewoon GSM dus) gebruikten gewoon 3G op hun toestel aanzetten of een goedkoop 3G toestel kopen.
Als je nu een nieuw toestel moet kopen is het natuurlijk een stuk waarschijnlijker dat hij 4G-ready is, dat bedoelde ik ermee. :)
Hoezo? Als je een 2G toestel hebt dan heb je waarschijnlijk geen behoefte aan een dure smartphone, misschien hoef je niet eens een smartphone.

Het overgrote deel van de budget telefoons is gewoon nog 3G.
Op het moment dat mijn provider 2G (dus GSM) uit zou zetten, is de dag dat ik het abonnement op zou zeggen. Ik heb 4G (eind vorig jaar kon ik gratis mijn abonnement naar 4G laten zetten) maar heb maar 200Mb per maand. Ik gebruik het dan ook zelden. Ik bel of ik SMS. Die data heb ik alleen voor noodgevallen.
Ik ben overgestapt naar kpn netwerk die hebben in tegenstelling nog geen plannen om 2g uit te schakelen.

Ik zweer bij 2G mijn accu gaat stukken langer mee en kan verder alles doen wat ik nodig vind.
Kheb al 3 jaar dezelfde telefoon, en die ondersteund gewoon 4g, net als de meeste telefoons van de afgelopen jaren.

Dus het is meer dat ongeveer 40 procent van de nederlanders een 4g abbonement heeft, waarschijnlijk heeft al zo'n 80% een 4g toestel. (komt uit het artikel wel een beetje naar voren, maar de titel moet eigenlijk even aangepast worden als je het mij vraagt)

[Reactie gewijzigd door 434365 op 27 mei 2015 12:43]

Telecompaper heeft het onderzocht en jij doet een veronderstelling. Het spijt me maar ik hecht meer waarde aan de constatering van Telecompaper. Zelf heb ik ook geen 4G capabel toestel. Die zijn m.i. bij mensen die geen €500+ aan een toestel besteden nog vrij zeldzaam.
Maarja, wie is telecompaper, zoveelste 'flut'onderzoeksbedrijfje dat weer eens met wat cijfers gooit om interessant te wezen..
En met tracking cookies....
Tracking cookies waar precies? op een select groepje sites, dus als jij (ik roep maar wat, geen idee welke sites ze tracken) niet op Facebook komt met je 4G toestel rekenen ze je niet mee.
Precies
Maar je ziet zelf waarschijnlijk ook wel dat 'high end' smartphones een stuk wijdser verspreid zijn dan 'dumb phones', iedereen moet persee de nieuwste iPhones en Sammy Galaxy's, en laten die nou al jaren 4G ondersteunen.
Ik denk dat het middensegment wereldwijd veel groter is en ook groeiende is ten opzichte van het top segment. Maar er kopen nog altijd teveel mensen een te dure telefoon. Dat maakt de fabrikanten lui, minder goede verbeteringen en vooral enorme prijsstijgingen. De top telefoons zijn steeds minder hun geld waard in vergelijk met de segmenten er onder.

[Reactie gewijzigd door mashell op 27 mei 2015 18:03]

Ja mijn telefoon ondersteunde het al even maar pas sinds dit weekend heb ik ook pas een Abo van KPN wat het ondersteund.

Iedereen die nog een oud abo heeft van KPN krijgt niet automatisch 4G. Daardoor krijg je gewoon scheve cijfers.
Dat inderdaad, en de definitie van een '4G toestel' is wel ongedefinieerd. Telt bijvoorbeeld de Iphone 5 mee?
Waarom niet? Bij bepaalde providers werkt dit toestel prima. Is dus ook gewoon 4G ready.
Denk dat het alleen mee zou tellen als je actief op het netwerk kan. Echter is het heel erg afhankelijk welke statistieken ze hebben gebruikt (alleen gekeken naar verkochte toestellen of naar toestellen die Actief op het 4G netwerk zitten)
Nog altijd een tevreden gebruiker van het KPN 4G netwerk. Zo nu en dan is de dekking (nog steeds) niet optimaal, maar ach, in de grote steden heb je vrijwel altijd zeer goed bereik en fantastische snelheden.
Hier idem dito.
Helaas schakel ik vaak wel snel over naar 3G. Terwijl 1 bolletje 4G nog beter is dan 4 bolletjes 3G.
Hier had ik wel een Tweakers poll bij verwacht. Ik ben daar wel benieuwd naar!
Valt me tegen dat slechts de helft van de personen daadwerkelijk gebruik maakt van 4G hoewel hun toestel het wel ondersteunt.
Maar ik ben ook benieuwd naar het omgekeerde. Zelf heb ik bijvoorbeeld geen 4G geschikt toestel, maar wel een 4G abonnement (dat is tegenwoordig namelijk standaard bij KPN). Hoe vaak komt dat voor?

[Reactie gewijzigd door _Vincent_ op 27 mei 2015 11:11]

Hier precies hetzelfde. Nog geen ondersteunend toestel, wel verwacht op de relatief korte termijn en bovendien slechte 4G dekking, althans dat hoor ik van anderen in mijn omgeving. Maar wel dus een 4G abo omdat er geen 3G abo's waren. Voor nieuwe klanten op een goedkoper 3G abo bij een andere aanbieder was ik bijna even duur uit als vaste klant bij mijn huidige aanbieder (T-Mobile) met 4G. Daar is 4G ook standaard.

In theorie dus mogelijkheid tot 4G, maar in praktijk nul 4G gebruik en verwacht zelfs met een modern toestel dat mijn praktijkverbruik dramatisch zal zijn ivm dekking. Echter voor die paar euro's per maand wil ik die potentie niet mislopen, bij een groter financieel verschil was ik wel geswitcht. Wellicht inderdaad dat heel veel mensen dit zo hebben. :)
Dit zou nu nog wel meer geworden zijn aangezien er de laatste tijd steeds meer reclame en aanbiedingen zijn voor 4G netwerk en daarbij een toestel met 4G zoals de nieuwe Galaxy S6.
Daarnaast is het gewoon fijn om 4G te hebben, je hoeft niet telkens te wachten als je een website wilt laden je bent er gewoon binnen een klik en je kan video's kijken net alsof je op een goed wifi netwerk zit. alleen gaat het dan van je bundel af :P

[Reactie gewijzigd door sj31 op 27 mei 2015 10:56]

Ik ben heel blij met Ziggo mobiel, dat gaat gewoon over het Vodafone netwerk, maar helaas dus geen 4G. Mijn huidige en vorige toestel hadden er wel ondersteuning voor, maar ik heb er dus helaas nog geen gebruik van kunnen maken.
Zelf zit ik nog op 3g en gebruik op mijn Samsung S advance, die geen ondersteuning biedt voor 4g, eigenlijk alleen whatsapp en de bankieren app.Ik zie daarom ook geen rede om te upgraden.

Sowieso maken, bij mijn provider Ben alleen de grotere databundels gebruik van 4g die ik weer niet nodig heb.

[Reactie gewijzigd door Vastelaovend89 op 27 mei 2015 11:17]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee