'Nederlandse huishoudens hebben gemiddeld vijf wifi-apparaten'

Nederlandse huishoudens bezitten gemiddeld vijf wifi-apparaten die verbinding met internet kunnen maken. In huishoudens met kinderen of een bovenmodaal inkomen zijn de meeste wifi-apparaten te vinden. Zeven procent heeft tien of meer wifi-apparaten.

Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper, dat is uitgevoerd onder ruim 1500 Nederlanders. Elf procent van de huishoudens heeft maximaal één wifi-apparaat in huis. Bij zeven procent van de ondervraagde huishoudens is dat tien of meer. Het gemiddelde komt uit op vijf apparaten met wifi-connectiviteit, maar modems, routers en repeaters worden niet meegeteld. Het gaat om apparaten zoals smartphones, tablets, tv's, consoles en energiemeters die draadloos verbinding kunnen maken met het internet.

De aanwezigheid van kinderen blijkt een belangrijke factor te zijn voor het aantal wifi-apparaten per huishouden. Zeventien procent van de huishoudens zonder kinderen heeft maximaal één wifi-apparaat, bij huishoudens met kinderen is dat slechts vier procent. Gemiddeld heeft een huishouden met kinderen zes wifi-apparaten, tegenover vier voor kinderloze huishoudens. Daarnaast zijn er inkomensafhankelijke verschillen te zien. Huishoudens die twee keer modaal of meer verdienen hebben gemiddeld zeven wifi-apparaten in huis. Bij negentien procent van deze groep is dat meer dan tien.

Hoeveel wifi-apparaten zijn er in jouw huishouden?

6 tot 10
39,3%
11 tot 20
33,4%
1 tot 5
16,3%
Meer dan 20
9,3%
Ik zou het niet weten
1,7%

Aantal stemmen: 5.715. Deelname gesloten op 10-11-2015 08:43. Stemmen is niet meer mogelijk.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

20-10-2015 • 10:09

168 Linkedin

Reacties (168)

Wijzig sortering
Anoniem: 120539
20 oktober 2015 10:15
Ben wel benieuwd naar hoe dit onder de bezoekers van Tweakers.net is.

Daarnaast schrik ik zelf altijd van hoeveel netwerkdevices ik op mijn netwerk tegenkom bij een full netwerk-scan. (in mijn geval gebruik ik daar netscan voor) Ik weet dat ze er zijn, maar het aantal doet me telkens verbazen. Ook daar ben ik wel benieuwd naar getallen.
Veel Tweakers hebben misschien hun meeste apparatuur wel bedraad aangesloten (behalve tablets en telefoons natuurlijk).
Maar een console die bedraad is aangesloten, telt wel mee als wifi-apparaat (mits er wifi in zit uiteraard). Dus dat zou voor de uitslag van de poll niet uit mogen maken.
Dan telt het inderdaad snel op, ondanks dat bij mij thuis bijna nooit iets verbonden is met wifi zit ik toch op 5 apparaten met wifi ondersteuning. Binnenkort komt daar echter nog een thermostaat, chromecast en Jolla tablet bij die wel vaker verbinden met het netwerk.
Het gaat vrij hard.
Chromecast
Omvormer van zonnepanelen (SMA)
Camera's (IPcamera, babyfoon, deurbel)
Homewizard
Mobieltjes
Tablet
Laptop
Spelconsole
Led sturing
Thermostaat
Mediaspeler
Sommige TV's

Edit:
Nav. reacties nog wat meer zelfs:
Fototoestel
Printer

[Reactie gewijzigd door TD-er op 20 oktober 2015 12:51]

Printer niet vergeten? ;)
Ik denk inderdaad dat dit het probleem is in dit onderzoek - men weet or realiseerd zich niet hoeveel apparaten tegenwoordig WiFi hebben.

Ze kijken naar tablets en mobieltjes en zien dat als 'gebruikers', eventueel de laptops ook. Maar dat hun TV, mediabox, printer, router (ja, router ook, hoe denk je anders dat dat ding communiceert) etc ook toegang hebben staan ze niet bij stil, omdat ze er niet bewust gebruik van maken of zullen denken 'dat doe ik toch met mn mobiel, niet met dat apparaat'. Nee dus.

Als ik zelf rondkijk naar zaken als printer, TV, muziek, mobieltjes, tablets, laptops, en eventuele andere apparatuur als consoles/mediaboxen... Ik denk dat het merendeel er makkelijk een factor 2 naast heeft gezeten bij hun opgave.


Verwacht dan ook dat het niet is 'huishoudens met een hoger inkomen hebben meer apparaten' als wel 'huishoudens met hoger inkomen zijn vaak hoger opgeleid, dus zijn beter in staat te bepalen welke apparaten WiFi hebben'.

[Reactie gewijzigd door Xanaroth op 20 oktober 2015 12:06]

Hangt van de vraagstelling af. Ik hoop dat we er vanuit mogen gaan dat het onderzoek niet bestond uit 1 vraag: 'Hoeveel, voor wifi geschikte, apparaten heeft u in uw huishouden?'.

Mochten ze een degelijke vragenlijst hebben opgesteld, zou er specifiek naar apparaten zijn gevraagd die de consument makkelijk zou vergeten.

Bijv: 'Vink van de onderstaande lijst aan welke apparaten u bezit.' 'Bezit u wifi apparaten welke niet op deze lijst zijn aangegeven, zo ja hoeveel?'

De methodiek en vragenlijst staan echter niet op de website van telecompaper. Ik kan niet beoordelen hoeveel waarde we aan dit onderzoek kunnen hechten.

Update Bij navraag bij telecompaper met betrekking tot de vraagstelling blijkt dat de volgende vraag is gesteld:
" Hoeveel apparaten zijn er aanwezig in jouw huishouden die gebruik maken van WiFi bij jouw thuis? Denk hierbij bijvoorbeeld aan smartphones, tablets, TV's, energiemeters en spelcomputers."

Telecompaper erkent dat hierdoor respondenten apparaten vergeten kunnen zijn.

Ze geven hierop aan dat dit onderzoek gezien moet worden als een indicatie van 'groot verbruikers' van WiFi zoals aangegeven in de vraag.

Dit onderzoek is een voorloper naar een zeer uitgebreid onderzoek wat ze aan het uitvoeren zijn waarin specifiek naar alle apparaten gevraagd gaat worden.

[Reactie gewijzigd door Onderzetter op 20 oktober 2015 15:26]

Shoot ik wel, dat ding heeft tegenwoordig ook WiFi ja :P (wel zo fijn natuurlijk)
Inderdaad en ik bedacht me net dat er ook wifi zit in fototoestellen.
Met camera's doelde ik eerder op babyfoon, deurbel en ipcamera
Na het lezen van je bericht zou ik mijn stem eigenlijk willen herzien. Ik heb hier duidelijk niet goed over nagedacht. Ik heb ook voornamelijk gekeken naar apparaten die daadwerkelijk verbinding maken. Maar ik heb veel meer apparaten in huis die een wifi verbinding kunnen maken maar dat meestal niet doen.
Dat is de reden dat ik maar ingevuld heb dat ik het niet weet. Rond de 15 devices, dongles enzo maar opgehouden met tellen. Intussen er al weer een stuk of 4 bij bedacht.
Haha ja, ik heb zelf ook nog oude/kapotte telefoons en outdated spul liggen, dan kom ik echt gemakkelijk boven de 20.. Tering :D
Tellen oude apparaten die je niet meer gebruikt ook mee? }>
Hmm, even denken, 6 laptops, 9 telefoons (denk ik...), wii u, xbox 360, tablet, chromecast... De netwerk apparatuur zelf lijkt me flauw, die zal ik niet meetellen ;-)
Maar ja, kan heel hard gaan.
en apparaten die kapot zijn? dit is tweakers, en wie weet, maken we ze ooit nog eens...
Er staat een poll onder het artikel *D En inderdaad, loopt snel op als je nagaat op hoeveel apparaten tegenwoordig WiFi zit.
Ik ben vooral ook benieuwd naar het aantal producten in een gemiddeld huis met een vorm van netwerkconnectiviteit, dus behalve wifi ook bluetooth, ziggbee enz. Het is wel leuk dat mijn camera wifi heeft, maar in de praktijk gebruik ik de verbinding daarvan maar heel weinig...
Vroeg me dit zelf ook af. Zie mijn situatie nou niet als iets aparts maar kom toch al snel aan 20+ apparaten met WIFI. Daarom lijkt me slechts 5 als een gemiddelde erg weinig.
Heb zelf ook eens gekeken. Het zijn er inderdaad meer dan ik dacht. Telefoons, computers (laptops, desktops en tablets), een centrale harde schijf en zelfs de tv ontvanger sinds een jaar. Lijstje blijft groeien.


Overigens: waarom 'devices'? Klinkt niet slimmer hoor. ;)
Voor mezelf (1-persoons huishouden):
- Telefoons: 2 (privé + werk)
- Laptop: 1 (Chromebook)
- Tablet: 1
- MiLight lampen: 4
- MiLight WiFi bridge: 1
- HTPC: 1
- Wii: 1
- Fototoestel: 1

Echter staat de Wii vrijwel nooit aan. De MiLight lampen zijn verbonden met de bridge, en de bridge dus alleen met het netwerk. De camera heeft wel wifi maar die zet z'n eigen netwerk op, de HTPC staat ook vrijwel nooit aan, en is ook bedraad aangesloten dus daar gebruik ik de WiFi functionaliteit ook niet van. Maar het zijn er toch wel een aantal zo bij elkaar.

Dat was het volgens mij wel, heb nog wel een server en een HTPC, maar die zijn bedraad aangesloten en hebben geen wifi. Mijn TV's ook.
Huishouden van 4 met 31 devices. Probeer zo min mogelijk op Wifi te zetten ivm performance en channel conflicts met buren.
Wifi only:
4 x ipad, 5 x iphone, 1 e-reader, 8 x sonos, 1 Hue bridge, 2 printers = 21

Wifi en bekabeld:
1 x Fibaro HC, 2 x Mac, 2 x PC, 1 x ATV, 1 x PS3, 2 IP CAM, 1 x smart TV = 10

Komen binnenkort nog Wifi intercom/deurbel, ATV4, Hue bridge 2.0 bij...
van de week een nieuwe VDL kastje gekregen van xs4all
Eerste wat ik doe
Al mijn devices aanmelden en dan meteen dicht gooien voor nieuwe aanmeldingen
Zo hou ik mijn lijstje erg kort
Maar, sorry dat ik dit vraag, maar....5 Wifi apparaten?
5 devices die gebruik maken VAN Wifi?
Of 5 Wifi points!!???
(dit komt voor mij dan, onduidelijk naar voren)
Als dit laatste waar is, dan woon ik dus in een veels te klein huis, daar heb ik maar 1 point nodig
Tja. het gaat natuurlijk ook behoorlijk snel als je echt alle apparaten meetelt.

Zelf kom ik uit op

Ik
- Laptop
- Wii
- Tablet
- Telefoon
- Chromecast

Vriendin
- Laptop
- Telefoon

En dan heb ik nog maar één console staan... en een bedrade verbinding naar de desktop en geen smart TV. Vraag me af hoe de leeftijdsverdeling was binnen dit onderzoek.
Precies hetzelfde aantal. ipv Wii heb ik dan een printer

Ik heb dan wel een smarttv maar juist omdat er zoveel via de wifi gaat ervoor gekozen deze aan een kabel te leggen en de wifi van tv uit te zetten. Mijn printer wil ik eigenlijk ook nog via de nas laten printen ipv via wifi. op deze manier hoop ik het wifi verkeer niet te erg te belasten. Sowieso vind ik het overdreven dat een printer wifi moet hebben. Hij staat in de meterkast en kan gewoon via een draad lopen.

Mijn visie is dat portable apparaten via wifi moeten werken de rest niet! 8-)
Deze mening deel ik helemaal.
Mijn Smart TV, PC en Printer zijn dus allemaal bedraad.
De tablets (2), laptops (3), Wii U, GSM's (2) en Nintendo DS gaan dus via de WIFI.
Ik kom al snel een stukje hoger uit:

Telefoons: Ik, vrouw, dochter, zoon
Tablets: 3x kinderen
Toon
Router
Horizonbox
Laptop
PC
Playstation
2x TV

Gaat eigenlijk best hard zo. Zag toevallig dat de wasmachine die ik op t oog heb inmiddels ook al wifi heeft voor evt software updates en extra programma's ?!
Die wasmachine vind ik nou zo'n voorbeeld van onzinnigheid die alleen maar kapot kan gaan. Waarom wil ik een half jaar na aankoop nog een nieuw wasprogramma op mijn wasmachine (en ja ik zeg een half jaar, want waarschijnlijk brengt de fabrikant na 4 jaar ofzo geen update meer uit voor die 'oude' wasmachine). Het aanzetten van mijn wasmachine kan ook met de timer die al sinds de jaren 80 op wasmachines zit....
Die wasmachine vind ik nou zo'n voorbeeld van onzinnigheid die alleen maar kapot kan gaan. Waarom wil ik een half jaar na aankoop nog een nieuw wasprogramma op mijn wasmachine (en ja ik zeg een half jaar, want waarschijnlijk brengt de fabrikant na 4 jaar ofzo geen update meer uit voor die 'oude' wasmachine). Het aanzetten van mijn wasmachine kan ook met de timer die al sinds de jaren 80 op wasmachines zit....
Er zijn tegenwoordig wasmachines die je vult met een heel pak vloeibaar wasmiddel, het apparaat doseert dan zelf. In zo'n geval kan de wasmachine je waarschuwen dat het reservoir bijna leeg is.
Met een app checken of de machine al klaar is, zou dan kunnen.
Op afstand storingen uitlezen door de fabrikant, scheelt voorrijkosten.
Ik vind het nog niet zo onaardig.
Ik gebruik
- Telefoon
- Laptop

Ik heb het moeten googlen voor m'n Xbox One en Wii U, die hebben dus ingebouwde wifi. Die gebruik ik niet, en dat staat uitgeschakeld. Maar de Wii U Gamepad verbindt met de Wii U via wifi, dus telt dat als 2 apparaten?
Verder heb ik 2 Xbox 360s, maar die zijn allebei niet het Slim model dus geen wifi ingebouwd. En 2x Raspberry Pi zijn met kabel aangesloten.
Tellen oude, afgeschreven smartphones en tablets die ergens in een la liggen ook mee? of oude Wireless routers e.d.?

[Reactie gewijzigd door Berrick op 20 oktober 2015 10:12]

Wanneer je meerdere (oude) telefoons of tablets hebt en er dus maar ééntje frequent gebruikt, lijkt het mij voor de testgegevens het beste als je er dan ook maar 1 opgeeft. Anders geven de resultaten wel een erg vertekend beeld.
Het lijkt erop dat dit niet de onderzoeksvraag geweest is. Er werd (volgens het artikel van Telecompaper, ik kan het onderzoek niet terugvinden online) gevraagd naar hoeveel apparaten je in huis hebt. Modems, routers en repeaters zijn daarbij uitgesloten. Het kan dus zijn dat het een vertekend beeld geeft, hoewel ik betwijfel dat men heel veel oude telefoons/tablets heeft liggen thuis.
Ok, dat gaat dus over de oorspronkelijke onderzoeksvraag. Hier in dit artiekel staat niets over netwerkapperatuur of inactive devices. De poll zal dus een vertekend beeld geven over het aantal devices dat tweakers gemiddeld hebben vs. de gemiddelde bevolking.
een modem heeft geen wifi, routers en repeaters dienen de netwerk voorziening naar verschillende apparaten, een modem verzorgt alleen de connectie naar de ISP, dat de meeste consumenten een combi modem-router hebben is wat anders natuurlijk ;)
Ik quote enkel wat er in het artikel staat van Telecompaper, dat een modem geen router is dat weten de meeste bezoekers van Tweakers.net hopelijk wel :P
Volgens de vraagstelling wel zo heb ik het wel ingevoerd. Vandaar denk dat 20 zo hoog staat. Als staan bij me ouders thuis alleen al 5 wifi routers. Dus die 20 halen we misschien daar zelfs zonder. In het huishouden op me kamer komen we ook makkelijk tot 20. 4 smart tv, 4 routers, 4 laptops, 4 smartphones, 1 pc, 3 tablets.
Modems, routers en repeaters tellen niet mee, aangezien dit apparatuur is waarmee de internetverbinding wordt opgezet en niet apparatuur die de verbinding gebruikt.
En daarnaast gaat het alleen om "actieve" apparaten.
Voor zo ver ik weet hebben modems geen WiFi
toch wel... adsl modem met wifi, zoals fritzbox van xs4all.nl
Trap er niet in het is een strik antwoord :P
Zoals in de tekst staat: maar modems, routers en repeaters worden niet meegeteld. Over smartphones en tablets vroeg ik mezelf ook af.
"die verbinding met internet kunnen maken" Kunnen, dus ja, tellen mee. Ik heb er ook een 10-20 tal liggen, en welgeteld 0 actief. Ethernet, USB en desnoods over de stroomkabeljes.
Als die allemaal nog met je router kunnen connecten, dan zou ik eens nadenken over je veiligheid.

Bij mij is elk Mac-adres bekend en die krijgt ook een bepaalde ip toegewezen. Rest is niet toegestaan al heb je het wachtwoord.

Het is een extra drempeltje, maar zelf heb je ook een beter overzicht van je eigen apparaten en waar ze naar toe moeten (of moeten blijven). Je eigen deursleutels laat je ook niet zomaar slingeren.
Hier thuis hangen een hoop apparaten aan een ethernet kabel, omdat dit veel stabieler is. Als de apparaten geteld worden die verbonden zijn met de wifi, kom ik met 4 personen uit op 17 :
 • Laptop: 4x
 • Telefoon 4x
 • Tablet: 3x
 • Sonos: 3x
 • iPod: 2x
 • Console: 1x
Ver boven het gemiddelde genoemd in de tekst.

Als alle apparaten meegeteld worden, veranderd het lijstje en zit ik op 21 apparaten:
 • Laptop: 4x
 • Telefoon 4x
 • Tablet: 3x
 • Sonos: 3x
 • iPod: 2x
 • Console: 2x
 • Printer: 1x
 • Pc: 1x
 • Mediaplayer: 1x
Bijna het vier dubbele.

Ik geloof ook dat de tekst spreekt over apparaten die verbinding kunnen maken, dus in mijn geval gaat het om 21 apparaten. Ik kan nou niet zeggen dat wij een heel gekke setup hebben thuis, dus vind de 6 apparaten per huishouden met kinderen nogal laag. Met 2 laptops, 2 telefoons en 2 tablets zit je er al aan.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 20 oktober 2015 10:25]

Ja, maar ik denk dat het tablet gehalte in veel huishoudens lager zal uitvallen.

Als je één tablet deelt (lijkt me doenbaar, aangezien toch iedereen een eigen laptop heeft), en de Sonos even niet meetelt, zit je al op 12 ipv 17. Als je dan ervan uitgaat dat je geen iPod meer nodig hebt, als je toch al een telefoon hebt, dan zit je al op 10.

Je bent een outlier. ;)
Lijkt me vooral te liggen aan het aantal personen in een woning. Wij zijn met z'n tweeen:

- Laptop van mij
- Laptop vriendin
- Telefoon van mij
- Telefoon vriendin
- Homeserver
- RaspberryPi met openELEC.

K'zou niet weten wat er nog meer bij kan, misschien een tablet, en meer servers is natuurlijk altijd leuk. :D
Heb jij je server aan wifi hangen? Waarom?
Het gaat er niet aan of die aan de wifi hangt maar meer of een aparaat wifi heeft, hij kan dus een mac mini of andere kleine pc als servertje gebruiken die standaard wifi aanboord heeft.
Internetkastje staat op een moeilijke plek helaas. Het werkt redelijk met zo'n dongle. Zodra ik ga verhuizen komt ie in de kast te staan. De server wordt vooral binnenshuis gebruikt dus ik ondervind er niet veel vertraging door. Beetje raar verhaal, dat weet ik. |:(
2 smart TV's?
Een koelkast met WiFi?
Zo'n stofzuiger op WiFi?
Een NEST?
Die Philips HUE lampen?
Een PS4, XBONE en WiiU?

Ik kan nog wel even doorgaan als je de 20 wil halen ;)
Philips Hue lampen werken niet via WiFi, maar met het Zigbee protocol ;) .

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 20 oktober 2015 10:59]

Hoe werkt dat met je smartphone dan?

Of is de bridge verbonden met WiFi?
De bridge is met UTP aangesloten op je router, maar ontvangt het signaal van je tablet/smartphone via wifi en stuurt het door via het Zigbee-protocol.
Philips hue lampen :D
Ik heb thuis heel wat wifi-apparaten: pc, laptop, twee smartphones, drie consoles (ps3/ps4/Wii U), een PS Vita, Chromecast, blu-ray speler en onze printer gebruiken we ook via Wifi. Probleem is dat de meeste van die apparaten enkel de 2.4Ghz frequentie gebruiken, die in mijn woning nogal verzadigd lijkt te zijn want zelfs op korte afstand van de modem valt het signaal regelmatig weg. Ik heb dan ook noodgedwongen een aantal apparaten "wired" moeten aansluiten met kastjes die het netwerk signaal door het elektriciteitsnet sturen. Jammer dat fabrikanten daar niet meer aandacht aan besteden...
Na mijn idee is het inkomen (bruto of netto modaal?) niet afhankelijk van hoeveel wifi-apparaten je in huis hebt. Natuurlijk zal het een kleine indicatie geven van hoeveel mensen te besteden hebben. Hier liggen toch echt de persoonlijk keuzes, mensen kunnen zeer zuinig leven en meer uitgeven aan elektronica of andersom.

Wij thuis leven met 5 personen, allemaal 15+ en zitten in de categorie 1-2x modaal. Na wat tellen kom ik uit op 25 apparaten, waarbij alles verbinding kan maken met wifi.

Verder levert deze enquête niet antwoord op bepaalde vragen, het wekt bij mij alleen vragen op. Waar wonen deze mensen? Wat is de leeftijd van de kinderen? Wat is de leeftijd van de ondervraagde? Hoeveel komen ze in contact met dit soort apparaten, werk of thuis?

1562 mensen geeft ook maar een kleine blik. Niet echt een enquête van grootste omvang, waardoor ik deze niet zo serieus zal nemen.

[Reactie gewijzigd door TheunG op 20 oktober 2015 10:23]

Volgens mij kun je een nieuwe statistiek maken over tweakers. Naar mate het inkomen hoger is zullen tweakers ook veel meer apparaten hebben die aan het internet hangen (meestal gewoon wired, wifi is vragen om problemenen).

Bij mij in huis hangt een patch kast met 64 aansluitingen en daarvan is zeker de helft voor de apparaten die aan internet hangen.
Je krijgt pas goed in de gaten hoeveel apparaten je op WiFi hebt staat als je de router insteld op MAC-filteren. Veel meer dan je in eerste instantie verwacht.
Hier met 4 persoons huishouden precies 20 stuks;
- 5 telefoons
- 4 laptops
- 2 desktops
- 3 tablets
- 1 (smart) BlueRay speler
- 1 "smart" TV
- 1 Ziggo Horizonbox
- 1 Squeezebox muziek speler
- 1 XBox 360
- 1 printer
In het huishouden van mijn ouders (4 pers)
- 5x game console
- 2x smart tv
- 6x mobiele telefoons
- 2x tablet
- 3x laptop
- 2x camera met wifi
- 1x printer
- 1x vaste computer met wifi

22 apparaten... :X
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee