Consumentenbond: veel klachten door fusie Ziggo en UPC

De fusie van Ziggo en UPC tot één provider met de naam Ziggo gaat niet vlekkeloos. Uit een enquête van de Consumentenbond blijkt dat een kwart van de abonnees van Ziggo problemen ervoer bij de overstap naar het tv-netwerk van UPC.

ZiggoDoordat Ziggo klanten overzette op het tv-netwerk van UPC, moesten klanten hun zenders opnieuw instellen. Dat ging niet altijd goed, meldt de Consumentenbond. Uit een enquête onder 3000 Ziggo-klanten blijkt dat een kwart van hen problemen ervoer bij de overstap. Veertig procent meldde dat, maar Ziggo loste een op de vier klachten niet op.

De meeste klachten, zo'n 57 procent, gaan over blokken en strepen in het beeld, terwijl een vijfde van de klanten meldt dat het beeld soms wegvalt. Ook kampen abonnees met slechte ontvangst, ontbrekende informatie in de elektronische tv-gids en het verdwijnen van sommige zenders. Dat laatste geldt ook voor UPC-klanten in sommige regio's.

Klanten klagen bovendien dat de klantenservice zegt dat klanten zelf nieuwe kabels of splitters moeten kopen. Volgens de Consumentenbond lost de provider een op de drie klachten goed op. De bond raadt abonnees aan om aan te blijven dringen op nieuwe kabels of een servicemonteur.

Ziggo zegt in een reactie dat storingen in het beeld 'praktisch altijd' worden veroorzaakt door een slechte bekabeling binnenshuis. "Wij zullen klanten dan helpen en de problemen oplossen", aldus Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar.

De Consumentenbond beklaagt zich erover dat UPC is gestopt met deelname aan Klachtenkompas, een website van de Consumentenbond waar bedrijven en klanten samen naar oplossingen voor problemen kunnen zoeken. Ziggo nam nooit deel aan de website.

Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, nam Ziggo vorig jaar over. Het moederbedrijf voegt beide providers samen tot één kabelaar onder de naam Ziggo. Volgende week zal de merknaam UPC verdwijnen.

Door Joost Schellevis

Redacteur

09-04-2015 • 08:42

479 Linkedin

Reacties (479)

479
473
293
13
1
5
Wijzig sortering
Ik Had laatst ook blokken en strepen, bleek de aansluitdoos in de muur gewoon ruk te zijn. De vraag is natuurlijk Hoe dat kan, maar ligt in mijn optiek niet aan ziggo/upc :)

Uitzonderingen daargelaten. Het blijft elektronica dus kan me best voorstellen dat er technische problemen ontstaan bij een overgang. Maar denk wel dat veel problemen wegkomen uit onkunde en of slechte bekabeling c.q. aansluitpunten :)
Als oud retail-medewerker met ziggo servicepunt weet ik dat Ziggo zelf claimt verantwoordelijk te zijn voor het signaal tot waar het binnenkomt. Bekabeling en splitters in huis zijn de verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Ziggo vraagt dan ook met regelmaat om bijv. de tv eens aan te sluiten op het hoofd-aansluitpunt zonder splitters e.d. -> tja leuk, maar de meeste klanten hebben geen (kabelkeur) coax kabel om dit te testen.

Hier even wat praktische tips die ik de laatste 3.5 jaar heb geleerd/meegemaakt bij klanten:

Blokken of strepen in het beeld
Dit komt meestal voor als er te weinig signaal is, of het signaal verstoord word. Kijk in je tv of je voldoende signaal kwaliteit en sterkte hebt. Heb je dit? Kijk dan eens naar de kabel tussen aansluitdoos en de TV/decoder. Als dit geen kabel-keur kabel is kan het heel goed aan de kabel liggen. Mijn advies was ook altijd, koop een kabel-keur kabel bij een electronica zaak. Meeste bouwmarkten hebben niet de gewenste kwaliteit! Hirschmann koka799 bijv. is een goeie kabel. Vraag de verkoper altijd of je de kabel terug mag brengen als dit niet het gewenste resultaat geeft. Wij deden dit in de winkel altijd zonder problemen, maar 9 op de 10 klanten kwam niet terug, maar belde op dat het probleem verholpen was.

Happeren of onkijkbaar beeld
Eerste om te controleren: heeft je TV/Decoder de laatste firmware? Zoniet, eerst updaten.
Doet ie t dan nog niet goed, dan kan er een storing zijn in het signaal.
Ziggo is hier nog niet van overtuigd in de meeste gevallen, wij wel...! Dit komt soms voor met een te hoge signaalsterkte! Voornamelijk samsung tv's lijken last te hebben met een CI+ module en 99+% signaal sterkte van storing. Bij klanten van ons is 4 keer een monteur langs geweest, op aanraden van ons is hier een weerstand geplaats op de binnenkomende kabel. Signaalsterkte zakt hierdoor 10-15%, en probleem was opgelost.


Ziggo wil me niet helpen met mijn probleem oplossen, en mijn kabels thuis zijn goed
Ga naar een Ziggo-Dealership! De kleinere winkels (e.g. Expert, EP e.d.) zijn meestal de beste naar toe te gaan. Leg de situatie uit, en vraag of hun eens met de dealer-lijn willen bellen voor een mogelijke oplossing. Een ziggo-monteur komt altijd gratis langs! de installatie-monteuirs kosten 49€, maar horen niet te komen bij storingen of klachten!

[Reactie gewijzigd door Mopperman op 9 april 2015 09:02]

Mooi natuurlijk maar als ik al 20 jaar een uitstekend werkende situatie heb die na de overname in eens matig is geworden. Ik heb niks veranderd aan mijn situatie.
20 jaar terug waren de eisen voor analoge televisie nog niet zo hoog als nu met digitale televisie. Verder waren telefonienetwerken en digitenne op bepaalde frequenties 20 jaar terug ook nog helemaal geen issue.
Bij analoge televisie had je bij slechte kabels hooguit een beetje ruis, bij digitale televisie krijg je blokken, vreemde kleurwisselingen in vlakken, haperend beeld of een beeld dat compleet bevriest of op zwart gaat.

Als ik zie wat sommige mensen aan rotzooi klussen in huis voor een coax aansluiting:
- goedkope kabels zonder afscherming
- goedkope stekkers zonder afscherming
- goedkope splitters zonder afscherming
- versterkers verkeerd gebruiken
- kabels fout aansluiten

Je kunt goede kabel leggen, maar als je daar vervolgens een stekker met plastic kapje op zet, heb je storing. Je kunt een goede afgeschermde stekker kopen, maar als je vervolgens de afscherming van de kabel te ver stript heb je daar ook niks aan. Je kunt goede verdeelelementen met F-connector kopen, maar als je vervolgens je kabel los in drukt omdat die te dun is voor de schroefconnector heb je daar ook niks aan. Zolang er geen instraling van buitenaf is, heb je geen probleem, maar als dat er wel is, zoals bij de nieuwe frequenties die nu in gebruik zijn, dan heb je gewoon slecht beeld.

Overigens is de TRAS/1000 en UMU-01 die jarenlang door Ziggo is uitgeleverd ook niet helemaal storingsvrij, daar kan je bij Ziggo gratis nieuwe versies voor krijgen als je storingen hebt.
Nu ga je ervan uit dat ik 20 jaar in het zelfde huis woon. 5 jaar geleden alles nieuw geïnstalleerd met hoogwaardige kabels en connectoren. Altijd alleen maar Hirschman gebruikt. Nu over naar UPC en nu wel blokken en problemen mat CAM modules. Nogmaals.... aan mijn kant is er niks veranderd.
Nogmaals.... aan mijn kant is er niks veranderd.
Ik denk dat dat nou net het probleem is. QAM256 is wat gevoeliger voor invloeden van buitenaf, bijv. 4G-signaal. Ik verwacht dat kabels van 5 jaar geleden daar niet voldoende afscherming voor hebben.
En daar heb ik toevallig last van nadat ZIGGO een wijziging doorvoert?

Sorry maar dat is een BS verhaal.
En zie hierboven de reden waarom Ziggo 25% van de klachten niet opgelost krijgt... Er zijn al genoeg reacties waarin wordt uitgelegd dat de overgang van QAM64 naar QAM256 icm minder goede kabels een oorzaak kan ziijn van dit probleem. Dat jij dat niet wil begrijpen is niet het probleem van Ziggo.
Dat heeft niks met willen begrijpen te maken FooLsKi. Het is een simpel gegeven dat hij eerst altijd een goed signaal had, en nu niet meer. En dat komt omdat Ziggo iets veranderd heeft. Wat Ziggo dan precies veranderd heeft is niet de klant z'n probleem.

Kabels binnenhuis die gewoon goed waren zijn nu ineens niet goed genoeg meer, alleen omdat Ziggo iets in het netwerk veranderd heeft. Dan kan je als Ziggo wel gaan roepen dat je binnen je huis zelf verantwoordelijk bent voor kwaliteit, maar het simpele feit is dat je die verantwoordelijkheid al had genomen en je al goede kwaliteit had, tot Ziggo ineens dingen ging veranderen.

Als je nieuwe bekabeling aangelegd had, of iets veranderd had Ziggo nog een punt. Maar dat is niet het geval. Ziggo heeft er zelf voor gezorgd dat jouw bekabeling die eerst goed was nu ineens niet goed meer is. En toch verwacht Ziggo dat jij de kosten draagt?

Hoe denk je dat mensen erop zouden reageren als energiebedrijven ineens de netspanning op 400V zouden zetten, en dan zeggen dat ze maar verantwoordelijk zijn tot de meterkast? Dat het niet hun schuld is dat jouw bekabeling en apparaten niet met 400V om kan gaan, maar dat dat jouw verantwoordelijkheid is? Ja, maar dat mensen dat niet willen begrijpen is niet het probleem van de energiebedrijven.
@StefanDingenout

De techniek gaat vooruit omdat dit de behoefte is van de mensen die het afnemen. Niemand wil nog analoog want je koopt een HD tv dus moet ook het signaal HD zijn. Zowel Ziggo als UPC hebben al jaren in de voorwaarden staan dat zij dit signaal goed leveren tot aan het hoofd aansluitpunt. Dit heet ook wel AOP (Abonnee Overname Punt) Het woord zegt het al! Vanaf dit punt is de abonnee verantwoordelijk.
Toen ik Ziggo belde, waren ze heel vriendelijk en hebben zelfs een nieuwe coax toegestuurd. Inderdaad, mijn kabel was +/- 6 jaar oud en het probleem is verholpen met de nieuwe kabel. Je zal me nooit horen zeggen dat alle problemen aan de kabels te wijten zijn, maar dan stuurt Ziggo gewoon een monteur. De voorwaarde is alleen dat voor er een monteur komt de kabel is uitgesloten, zodat hij niet voor jan doedel komt.

Helaas leven we tegenwoordig in een maatschappij van hebzucht en vinden we (lees vooral consumentenbond die zich laat betalen voor een goed verhaal) dat de provider voor alle kosten moet opdraaien. Dit zou betekenen dat de provider (wie dan ook) om de 4 a 5 jaar bij elke abonnee de kabels zou moeten vervangen. Dit kan wel, maar dan zullen de abonnementen snel alleen nog voor de beter bedeelde onder ons betaalbaar zijn.

Ga mensen geen Ziggo haat verhalen verkopen omdat jij het allemaal beter denkt te weten, maar laat een ieder z'n eigen verantwoording nemen en maak zeker niet van die domme vergelijkingen. Ziggo levert hetzelfde signaal op dezelfde sterkte alleen op een andere frequentie en ik ben er van overtuigd dat het zoals het mij is uitgelegd straks ten goede komt van ons gebruikers.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 656668 op 9 april 2015 18:49]

@Paul-D
Misschien moet je wat beter lezen in plaats van een grote mond op te zetten en mensen te beschuldigen van haatzaaierij en domme vergelijkingen.

Frankhan geeft duidelijk aan dat zijn kabels voldoen, maar dat door de wijzigingen van Ziggo het toch niet meer goed werkt. Dat houd dus in dat Ziggo niet voldoet aan die AOP voorwaarden waar jij zo deftig mee schermt. Het is in dat geval dus duidelijk wel Ziggo z'n verantwoordelijkheid. Het is ook duidelijk dat Ziggo niet hetzelfde levert, anders was het wel blijven werken bij frankhan.
En dat heeft niks met dingen beter te denken weten te maken, dat is gewoon een logisch gevolg van wat frankhan verteld heeft.

Dat ze jou toevallig een nieuwe kabel hebben gegeven wil niet zeggen dat ze frankhan goed geholpen hebben. Nogal arrogant om vanuit jouw enkele eigen ervaring er maar van uit te gaan dat frankhan fout zit en ik alles beter denk te weten alleen omdat ik frankhan zijn punt probeer te verduidelijken aan iemand die -net als jij- maar niet wilt zien dat frankhan wel degelijk 'zijn eigen verantwoording' heeft genomen.

En waar haal je het belachelijke idee vandaan dat ik haatverhalen verkoop? Ik heb nergens iets positiefs of negatiefs over Ziggo gezegd. Ik verduidelijk alleen frankhan zijn punt. Dat jij een volstrekt redelijke vergelijking niet kunt volgen betekend niet dat ik kwaad in de zin heb, of dat frankhan zijn verantwoordelijkheid niet genomen heeft....

Ik heb zelfs helemaal niks over mijn ervaringen met Ziggo gezegd. Maar goed, hierbij: sinds de overschakeling heb ik wel gewoon goed beeld gehad, maar heeft mijn EPG een maand niet gewerkt zodat ik mijn ontvanger niet fatsoenlijk kon gebruiken. Ze hebben me meerdere keren proberen af te wimpelen met onzinverhaaltjes over dat EPG niet bij het abonnement hoort en zo, tot ik uiteindelijk iemand te pakken kreeg die een redelijke compensatie aanbood. Dus uiteindelijk goed afgehandeld, maar de nodige pogingen om er onderuit te komen met standaard verhaaltjes ontbraken niet. Ik vind het dus niet moeilijk om te geloven dat standaard de eerste poging is om de kabels van de klant de schuld te geven, ongeacht wat de klant zegt. Niet bepaald een haat verhaal he? Gewoon eerlijk en kritisch.
Zijn geen ziggo haat verhalen voor zover je al een bedrijf kunt haten.
Er zijn bij deze overgang veel klanten geraakt die echt totaal geen interesse hebben voor de laatste techniek, nieuwe features. Ongevraagd.

Ik heb in het overgangsweekeinde op een stuk of zes adressen de boel overgezet. Dat ging netjes volgens de geleverde gebruiksaanwijzing, alleen op drie adressen waren er vervolgens veel strepen en blokken. Allemaal geleidelijk op kunnen lossen, maar het blijft lijken op meer geluk dan wijsheid.

En ziggo-klantenservice heeft één stopwoordje: nieuwe kabels.

Vergeten is dat er de afgelopen jaren steeds meer analoge zenders verdwijnen. Het is niet alsof er nog een keuze was/is om gewoon tv te blijven kijken zoals het altijd ging.

Dit schept een verantwoordelijkheid waar ziggo zich te gemakkelijk vanaf heeft gedaan.

En ik mag een poster in mijn raam hangen om hun problemen op te lossen.

Het had misschien netjes geweest om bij deze overgang naar alle abonnees een setje te sturen met nieuwe CI+ module/ settopbox en kabels. Onbetaalbaar voor ziggo natuurlijk, maar niet iedereen vernieuwt elke twee jaar zijn kabels en er is gewoon een wildgroei aan settop-boxen; was een mooi moment geweest om alles weer gelijk te trekken. Ipv de betalende klant het zelf maar uit te laten zoeken.
Tja, daar denk ziggo anders over: Kabel-keur kabels schermen voldoende af. De laatste aanpassing in het ziggo netwerk heeft de frequenties aangepast. Ook digitenne en 4g werken hier op, maardoor bij onvoldoende afscherming toch storing op treed.

het Kabelkeur is een keurmerk voor coax kabels welke ondersteund word door alle grotere kabel-boeren in nederland. Zoals ik al eerder aangaf: Ziggo verbergt zichzelf achter dit keurmerk, dus als je geen kabel-keur kabels heb liggen zou ik het toch eens proberen.

Meer info over kabelkeur: http://www.kabelkeur.nl/het-keurmerk/
Als je in een huurhuis woont kun je de kabels niet zelf opnieuw aanleggen.
kabels in de muren zijn meestal wel van goede kwaliteit (koka799) woord meestal gebruikt. Mochten deze kabels niet toereikend zijn dan is het aan de verhuurded dit te moderniseren.
En waarom niet ??

toen ik hier 3jaar geleden kwam wonen heb ik de hele instalatie aangepast op alle slapkamers en zolder coax aangelegd
je moet wel eff het signaal metenweet je ook gelijk of je wel een signaal versterker nodig hebt.
@Mopperman
Alleen heeft frankhan al duidelijk aangegeven dat hij Hirschman kabels gebruikt heeft, en voor zover ik kan vinden hebben die allemaal kabel keur. Dus dat verhaal gaat niet op.
Jouw energievoorbeeld is eigenlijk wel wat er gebeurt is. Er is ooit besloten om het voltage van 220 te verhogen naar (uiteindelijk) 240. Dat doen ze heel geleidelijk, omdat men echt wel weet dat daardoor oude apparaten de geest zullen geven.

Door het heel geleidelijk in te voeren valt het niet op dat er incidenteel iets stuk gaat en dat dat te wijten is aan het verhogen van het voltage.
Weet ik, naar 230V dan, ik heb nooit van iets over 240V gehoord. Maar het punt is dat dit geleidelijk gedaan werd en het overgrote deel van apparaten sowieso al met die spanning om konden gaan omdat ze voor heel Europa ontwikkeld waren en niet voor Nederland alleen.
@StefanDingenout

Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Dank je
Nee wat ik niet wil begrijpen is dat ik nu zomaar minder geleverd krijg voor hetzelfde geld wat de eenzijdige reden daarvoor ook is.
Anoniem: 399807
@frankhan9 april 2015 11:48
Hoe het ook zit, ik had afgelopen zomer last van wegvallend beeld. Ik controleerde de signaalsterkte en zag hoe het signaal voor een halve seconde gewoon wegviel bij sommige zenders.

Mijn kabels waren te lang en oeroud. Heb toen eerst de helft er afgenomen en dat hielp nauwelijks. Maar ja, ik was eigenwijs en mijn god ik moest en zou een tientje besparen: kabels zijn kabels zijn kabels en als deze kabel 20 jaar goed was dan moest ie dat nu ook zijn.

Dus toch maar op de Ziggo help pagina's gelezen. En daar hameren ze er op, koop keurmerk kabels. Ik naar de kabelkeurmerk website, controleer welke goed zijn. Ik naar de winkel. Neem een korte kabel zoals voorgeschreven door Ziggo.

En probleem opgelost. Blijkbaar slijten kabels en/of worden er meer en meer signalen mee opgevangen. De ether is vergeven van de frequenties.

Ik denk dat veel mensen dom zijn zoals ik en snel de schuld leggen bij Ziggo maar mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen bekabeling. Consumentenorganisaties zijn prima maar ik denk dat ze wel eens vergeten dat je wel het bedrijf altijd standaard de schuld kan geven maar of dat terecht is is een andere vraag. Laat die mensen eerst maar eens gewoon een goede kabel kopen voordat je ZIggo dwingt mensen te pamperen.
Nogmaals, ik heb alles van Hirschman. Zelfs vorig jaar een schreeuwend dure ZIGGO goedgekeurde versterker gekocht omdat de oude kapot ging. Ik heb dus alles in topkwaliteit bekabeld.
Kabels degraderen nou eenmaal.

Een gedegradeerde kabel kan prima op 1 frequentie werken maar op een ander kan het veel problemen opleveren.

Je kunt wel blijven hameren dat je een goed merk gekocht hebt maar je hebt totaal nog niet uitgesloten dat het aan de bekabeling ligt (9 van de 10 keer het geval is).

De schuldvraag is weer een ander verhaal, als je echter dit wil oplossen dan moet je eerst het testen met een gratis kabel van Ziggo.
Kabels degraderen nou eenmaal.
Door wat? Roest? Een hoogwaardig koperen kern en mantel in een kabel die geisoleerd ligt in plastic omhulsel?

Lijkt me een beetje sterk dat een kabel in het bestek van 10 jaar tijd in die omstandigheden zodanig zou sluiten dat deze 'stuk' gaat.

Het enige probleem is de slechte shielding op oudere kabels, waardoor je eerder last krijgt van interferentie en signaalverlies.

Als je al een kabelkeur goedgekeurde kabel hebt, dan heb je deze of niet goed aangesloten, of je probleem zit ergens anders.

Onderschat bijv. niet dat ook het stukje van de wijkkast naar jouw huis toe via koper gaat en niet glasvezel en ook die kabel is onderhevig aan storing. En ik weet niet hoe het bij jouw in de straat er uit ziet; maar in de afgelopen 30 jaar is Ziggo of Essent hier ECHT NIET langs gekomen om dat stukkie koper te vervangen door iets met betere shielding.

Denk daar maar eens even over na...

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 20 april 2015 22:32]

Misschien had je beter kunnen opzoeken waarom kabels slijten ipv een heel betoog te schrijven met de aanname dat een degelijke kabel niet slijt.
Anoniem: 426269
@frankhan13 april 2015 12:43
Yep, dat is zelfs wat Ziggo aanraadt bij hun probleemoplosser. Gebruik kabels van Kabel Keur en als je dan zoekt naar de dealers kom je vanzelf op die Hirschman kabels uit. Vreemd dat dat dan nog niet genoeg zou zijn.
Hirschman heeft meerdere typen coax. Niet alle typen zijn geschikt voor QAM256 en het afschermen van bv. 4G signalen in de buurt.

Kortom, dat je Hirschman hebt zegt an sich niets.
Wat je geleverd krijgt is een modulatietechniek die meer bits over dezelfde kabel weet te persen. Daardoor kan Ziggo meer HD kanalen leveren en snellere Internet verbindingen aanbieden. Het is simpelweg noodzakelijk voor verdere upgrade van het netwerk.

Dat heeft als implicatie dat je bekabeling van hogere kwaliteit moet zijn. Het kan goed zijn dat jouw bekabeling wel geschikt was voor QAM64, maar niet voor QAM265 en dat je dus kabels en/of connectoren moet gaan vervangen.

Ik weet niet helemaal of ik het fair vindt dat Ziggo die verantwoordelijkheid geheel bij de consument legt, maar het ligt in ieder geval wel aan de bekabeling.

Jij zegt dat je minder geleverd krijgt, maar in principe krijg je dus meer geleverd: Hogere snelheden en meer kanalen.
Nee nog steeds het zelfde qua zenders en snelheid maar wel bagger kwaliteit. Voor hetzelfde geld.

Wat als morgen alle brandstof een ander octaan getal krijgt? En de Shell roept dat jij even een andere carburateur / inspuiting moet gaan kopen omdat jij iets hebt wat verouderd is. wat dan?
Het punt is juist dat er altijd al een signaalprobleem was (of dat nu in jouw kabels of bij het aansluitpunt zit etc is nog maar de vraag) maar je dit niet merkte omdat de zenders die je keek op frequenties lagen die nog net goed genoeg doorkwamen zodat de errorcorrectie er nog een net beeld van kon opbouwen.

Nu kan het door de herindeling van de transportstreams (en meer gebruik van de frequenties rond 800MHz -> 4G interferentie) zo zijn dat een zender die je vaak kijkt ineens op een plek komt te zitten die bij jou eigenlijk al nooit lekker binnenkwam.

Een betere vergelijking dan die hierboven is bijv: Je hebt een auto die voor jouw ervaring prima werkt, maar eigenlijk is de motor niet meer 100% in orde waardoor de trekkracht niet voldoende is om elke helling op te kunnen rijden. In jouw omgeving is echter geen enkele helling, dus in jouw ervaring is je auto prima. Om het wegennet uit te breiden wordt er een nieuwe weg aangelegd die kruist met een door jou vaak bereden weg. Daarom wordt er van jouw weg een viaduct gemaakt welke over de nieuwe weg heen gaat. Hier komt jouw auto wegens de gebrekkige trekkracht niet overheen. Dat jij nu ineens niet meer bij je eindbestemming kan komen omdat een andere partij iets heeft veranderd, ligt nog steeds bij jou, omdat je vervoersmiddel eigenlijk nooit 100% was, maar je dit echter nooit direct hebt ervaren. Jij hebt nooit iets veranderd, de andere partij wel, en toch zit het probleem niet bij de andere partij.

Dat terzijde. Frankhan, je geeft aan dat je binnenhuisinstallatie op en top is. Waarom bel je dan niet onderhand voor een monteur? Misschien is je AOP wel een van de oudere types, en komt de storing daardoor. Dat is dan weldegelijk direct aan Ziggo te wijten.

Overigens: mensen wijzen naar de omzetting van QAM64 naar QAM256, maar volgens mij werkte Ziggo ook al lang met QAM256 voor bijna alle streams (homing channel en docsis upstream blijven QAM64 of lager).

[Reactie gewijzigd door skndd op 9 april 2015 12:15]

Anoniem: 399807
@frankhan9 april 2015 12:11
Maar dat is toch de samenleving die we willen? We willen altijd meer en voor gratis het liefst. De kwaliteit wordt minder maar dan kopen we wel weer iets nieuws anyway.

Dat is kapitalisme en open markt economie, vrije handel. Je krijgt waar je voor betaald. Meer bagger voor hetzelfde geld. We willen die samenleving niet als ons belang de dupe is. Maar anders vinden we het allemaal wel prima toch?
Ik vind dat een slap argument: De problemen ontstaan hier voornamelijk juist omdat mensen hebben gekozen voor de aanschaf van kwalitatief mindere kabels. Moet de technologie dan maar stilstaan omdat een enkeling niet wil investeren? Had VoIP niet uitgerold mogen worden omdat een enkeling nog zijn analoge lijn had willen behouden? Wat een onzin.
Dus de oplossing is simpel. GLASVEZEL!
Met CAT5/6 kabels heb je dit geneuzel niet snel als je binnenhuis binnen de 100m blijft.
Absoluut, maar de overgang naar glasvezel verloopt ook niet foutloos en dan kun je ook een groot deel van die bedrading gaan vervangen.
Ik vind dat een slap argument: De problemen ontstaan hier voornamelijk juist omdat mensen hebben gekozen voor de aanschaf van kwalitatief mindere kabels. Moet de technologie dan maar stilstaan omdat een enkeling niet wil investeren? Had VoIP niet uitgerold mogen worden omdat een enkeling nog zijn analoge lijn had willen behouden? Wat een onzin.
De problemen zullen vooral voorkomen en ervaren worden door klanten die geen enkele interesse voor of behoefte hebben aan die technologie. En die wel mee moesten omdat hun favoriete zenders uit het analoge pakket gingen. Er zijn er heel veel van dat soort klanten, die ook gewoon betalen.
Uitrollen gebeurt toch wel; ietsje meer service voor de klanten die gewoon beeld willen op hun tv en het verder worst zal wezen had netjes geweest.
Tja, analoge TV wordt steeds kleiner. Dan lijkt het me logisch dat de leverancier haar productaanbod aanpast. Ik ben het alleen niet eens met de stelling dat men daar niet om gevraagd heeft: men verwacht wel een breed zenderaanbod, mét goede beeldkwaliteit, verkrijgbaar op allerlei apparaten. Maar als dan blijkt dat men dan zelf ook mee moet met de tijd wordt er net zo lang geklaagd totdat Ziggo de nieuwe kabels a 5 euro er cadeau bij doet.
Nou dat is misschien de samenleving die jij wilt... Ik wil helemaal niet meer meer meer. Ik heb liever hetzelfde, of minder van een betere kwaliteit.
Als ik zo zou denken dan had ik een online of tele2 abonnementje en niet een alles in 1 extra van Ziggo. Ik wil veel ben bereid ervoor te betalen maar dan wil ik het ook krijgen.
Ziggo is met service vergelijkbaar met een lowbudget DSL providers zoals Tele2, Telfort en Online.
Dat is ook gebeurt. Iets met lood in benzine enzo. Dan moest je maar lood vloeistof (of zoiets) in je tank gooien. Kon je voor veel te veel geld in de pomp shop halen.
Nooit geweest.
Tsja... toen CanalDIgitaal sommige zenders (SD) enkel in MPEG4 ging uitzenden moesten klanten ook nieuwe receivers aanschaffen. HD ontvangers dus. En ja, bestaande sattelietinstallaties die het perfect deden voor SD zenders moesten opeens ook vervangen worden. lnb's, diseqc switches en zo voort.

Ik denk dat niemand er van op kijkt, dat een 20 jaar oude computer niet meer voldoet om de laatste nieuwe software te draaien... waarom verwacht men dit wel van dingen als bekabeling?
Maar CanalDigitaal informeerde klanten neem ik aan hierover? Ziggo weet dat dit probleem kan ontstaan (tenminste daar ga ik vanuit) en ze hebben nooit iets gecommuniceerd. Wel typische Ziggo/UPC die wel vaker misleidend te werk gaan met hun 3x sneller internet wat niet 3x sneller is.
Mee eens! Ook ik heb enkele jaren geleden dure nieuwe kabel aangelegd. Nu Ziggo besluit om NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD op zender 1, 2 en 3 te zetten, zitten wij ineens met blokken in het beeld. Dat terwijl ik speciaal 1 hoge-kwaliteit kabel van de meterkast rechtstreeks naar de UPC/Ziggo box heb getrokken.

Gelukkig kijken wij nauwelijks meer naar NPO 1, 2 en 3, maar toch. ;(
Lees nog even de post waarin staat dat je een monteur kan laten komen. Lees ook nog even het gedeelte waarin staat dat je bijvoorbeeld even de tv op de hoofdaansluiting kan zetten om te kijken of dat werkt. Je kunt op die manier in ieder geval een paar mogelijkheden wegstrepen. TV te groot? pak je monitor en sluit je ziggo/upc-box dan daarop aan. Zo kun je zien of het misschien toch aan jouw type toestel ligt. Zelfde probleem? dan richting de hoofdaansluiting en kijken of er verschil is.

Ik ben er zelf ook sceptisch over, maar ik sta wél open voor suggesties en ben niet te beroerd om daar ook een beetje tijd in te steken...
Anoniem: 426269
@Ramoncito9 april 2015 12:37
Opeens de TV te groot na 20 jaar? Hehehe ;)
TV te groot? neem ik dan meer hertzjes af dan bij een kleine TV?
Te groot om mee naar je hoofdaansluitng te nemen word er bedoeld....
Nu wordt wel alles op de kabels afgeschoven, maar waarom heb ik dan met een Humax SD decoder dan wel storing, maar de TV aangesloten met dezelfde kabel met een CI+ decoder in de TV geen last van de storing.

[edit] Voor de duidelijkheid, die decoder stond dus aangesloten op diezelfde tv, omdat we geen HD decoder hadden en wel een HD tv, een CI+ kaart gekocht. Tot onze verbazing was daarmee ook gelijk de storing verholpen.

[Reactie gewijzigd door MeNTaL_TO op 9 april 2015 14:24]

Anoniem: 667314
@MeNTaL_TO10 april 2015 06:03
@MeNTaL_TO

Lijkt me duidelijk dat de tuner in je SD decoder defect is ;)
En dat precies op de migratiedag en bij bepaalde kanalen zeker :P
Anoniem: 667314
@MeNTaL_TO11 april 2015 02:11
@MeNTaL_TO

Als de tuner van je tv geen problemen heeft, maar de sd ontvanger wel dan gaat het toch echt fout in de ontvanger. Ziggo heeft echt geen knopje waarmee ze het signaal op de ene tuner wel doorgeven en op de andere niet. Signaal komt prima binnen, anders zou je zeker met een zwaarder HD signaal ook problemen op de CI+ module moeten hebben. 1+1 is twee lijkt me.
Nu wordt wel alles op de kabels afgeschoven, maar waarom heb ik dan met een Humax SD decoder dan wel storing, maar de TV aangesloten met dezelfde kabel met een CI+ decoder in de TV geen last van de storing.

~[edit] Voor de duidelijkheid, die decoder stond dus aangesloten op diezelfde tv, omdat we geen HD decoder hadden en wel een HD tv, een CI+ kaart gekocht. Tot onze verbazing was daarmee ook gelijk de storing verholpen.
Betere aansluiting op de CI+ module die net wat minder signaalverlies had dan de aansluiting op de Humax, waardoor je net voldoende over houdt om de error-correctie in het signaal het resterende werk te laten doen.
[sarcasm modus]
Als ik een change uit voer in een omgeving en daarna werken bepaalde situaties niet meer dan zeg ik tegen de gebruikers in het bedrijf.

Ja, we hebben nu 4G, we hebben andere factoren, dus ga naar je manager en koop een externe automatiseerder in om jouw problem op te lossen. Dat het gisteren werkte is geen garantie dat het vandaag ook werkt.
[/sarcasm modus]

Kortom.
 • Alles werkt zonder problemen;
 • Ziggo doet een aanpassing waar ik niet om gevraagd heb en die ook onnodig is voor mijn functionaliteiten;
 • Het werkt niet meer zoals hier voor;
 • Ziggo moet het oplossen.
Wij hebben niet gevraagd om de overname. En gezien de diensten is er voor veel mensen geen alternatief of je moet in een niet glasvezel wijk ook 50+ Mbps Internet kunnen krijgen. Dus ze hebben een alleenrecht. Zie hier het gevolg dat andere aanbieders niet op de kabel mogen......

Laat ze alles maar terug draaien.

[Reactie gewijzigd door Wim-Bart op 9 april 2015 16:59]

Geen BS verhaal. Zelf had ik het ook. Tot de fusie geen problemen. Na de fusie een aantal kanalen weg. Van alles geprobeerd, firmware updates etc. Niets hielp.
Nieuwe kabel ertussen en probleem is weg. Met de oude kabel is opzich ook niks mis. Alleen met die QAM256 kan ie blijkbaar niet overweg.

Het enigste probleem wat ik nu heb is dat de TV mijn radiozenders vergeet. Moet elke paar dagen dus opnieuw zenders zoeken. Erg irritant en geen idee waar dat aan ligt.

[Reactie gewijzigd door arbraxas op 9 april 2015 13:27]

Ik had een uitstekend werkende installatie.
Op de dag van de overgang begon het:
- 1 specifieke zender (SciFy channel) is een complete blokkendoos. NIet meer te gebruiken. Alle overige zenders werken zonder blokken/strepen.
- Bij zappen (CI+ module, geen losse decoder) hebben de BBC en de meeste Duitse zenders opeens 1-2 seconden een E meldling (Channel scrambled) en werkt de zender daarna wel. (Gebeurd niet continue. Bij ongeveer 60% kan de kanaalwissels lijkt het.)
- Soms gaat na kanaal-wissel een zender op zwart (geluid komt wel door) en blijft dan zwart. Moet weg-zappen en terug om het weer goed te krijgen. (Kan met alle zenders gebeuren. Lijkt wel vaker voor te komen bij de RTL en SBS kanalen.)

(Hirschman connectoren, kabelkeur kabel, maar 4 meter van TV naar hoofdaansluiting, geen splitters, alleen de kabelmodem/TV splitter direct op de hoofdansluiting.
VrIj nieuwe (2 jaar) Samsung TV met een 3e generate CI+ module (ongeveer 8 maanden oud).
En voordat iemand roept dat Samsung/CI+ soms problemen heeft met TE sterk signaal: Signaal test van mijn TV geeft 75-80% aan, zelfde als voor de wissel. Ik heb ook nooit hoger gezien, waarschijnljk als gevolg van wat oudere CAI kabel in mijn wijk.
Monteur laten komen.
Ziet erwel naar uit.
Ik heb nog een Tras/1000B...
En dat klerekreng zit zo ongelukkig in een hoek dat mijn rug al pijn doet als ik alleen aan het vervangen denkt...
Komen ze maar fijn doen...
Sowieso ja. Als het je AOP is, en hij zit dus direct op de binnenkomende kabel, dan handelt je kabelboer dat altijd graag zelf af.
Weet ik.

Ik heb wel een probleempje. Dat ding komt gelijk in de huiskamer binnen i.p.v. de meterkast. Geen aardleiding :-(
Onzin, voor elk verhaal geldt, eerst even testen met een nieuwe kabel. Het maakt niet of je kabels van eenhoornivoor gemaakt zijn, als je na de netwerkharmonisatie problemen krijgt dan eerst met een kabel testennrechtstreeks op de AOP.
Anoniem: 667314
@TonnyTonny11 april 2015 02:21
De melding channel scrambled is een melding van de tv zelf. Als het een melding van de CI+ module (Ziggo) is, dan zou er een e-code bij staan en een andere melding.

Is de Samsung voorzien van de nieuwste software?

Je kunt eens proberen om de CI+ module er uit te halen en direct terug te plaatsen. Er zou dan een melding op de tv moeten verschijnen in de trend van "authenticatie gestart" of CI+ module geplaatst. Zo kun je testen of de module goed met de tv communiceert.
Samsung heeft nieuwste software.
CI+ module ok.
Authrnticatie etc meerdere malen gecheckt, gaat gewoon goed.
Had dit probleem met mijn CI+ 1e generatie niet (in dezelfde TV), maar dat was voor de Ziggo/UPC switch.

@#$@%&$#! gisteravond begon Discovery HD, BBC3 en BBC4 af en toe ook te blokken.
Doe volgende week thuis-werk. Dan toch maar een monteur langs laten komen op de AOP te vervangen...
Anoniem: 667314
@TonnyTonny11 april 2015 15:19
Als je tv 2 jaar oud is, dan kan het heel goed de combi module met tv zijn. De nieuwe modules zijn geschikt voor tv's vanaf 2014.

Je kunt hiervoor contact opnemen met Ziggo. Bij sommige tv's kan er iets gedaan worden met een workaround voor de module geloof ik. Ze kunnen in ieder geval snel vinden waar het probleem ligt. Wel vooraf op de site van Ziggo Checken of de TV Ziggo gecertificeerd is, dan kun je ook direct zien of de tv geschikt is voor de betreffende Module. https://www.ziggo.nl/televisie/interactieve-ci-module

Vervangen van het AOP doen ze niet moeilijk over, maar zou zonde zijn als dit de oplossing niet is :)
TV is gecertificeerd in combinatie met de CI+.
Da's het probleem niet.
Gisteravond werkten alle zenders weer normaal, behalve SciFi Channel. Die had nu helemaal "No Signal"...

Geleende TV aangesloten (ook CI+ maar een 2e gen module) en geprobeerd met mijn oude losse DVB-Tuner.
(In beide gevalen met een andere 5 meter (kabelkeur) kabel aangesloten direct op de AOP.)
Hetzelfde probleem doet zich dan ook voor.

Ik zit overigens dicht bij GSM masten en straalantennes (zendmast Roosendaal) die vaker problemen opleveren. FM radio-ontvangst in de auto is bijvoorbeeld onmogelijk in bepaalde zones vlak bij de zendmast. Als je 100 meter verder rijdt is er geen probleem.
Ik vermoed dat ik in huis ook last van instraling heb en mijn AOP is niet geaard vanwege gebrek aan een aarddraad in de buurt.. Ik zal eens proberen of het alsnog aarden verschil maakt. (Moet toch nog een telefoon-kabel leggen dit weekend. Leg ik er gelijk een aarde uit de meterkast bij. AOP zit niet in de meterkast maar in de huiskamer 6 meter verder.)
Anoniem: 667314
@TonnyTonny13 april 2015 21:45
Als je met deze info naar Ziggo belt, dan krijg je zeker een monteur.
Is met die mast nog geen garantie, maar met een nieuwe AOP is er toch weer wat uitgesloten
Anoniem: 80466
@FooLsKi9 april 2015 11:18
Ik heb sinds 1,5 jaar hirschman kabels maar ook die blijken een stuk gevoeliger voor storingen nu sinds een paar maanden met het nieuwe ziggo signaal.
Hoogst ergerlijk.
Nou, dat is wel heel raar. Als je bij Ziggo zoekt naar dealers die Kabel Keur kabels verkopen, dan kom je o.a. bij de Handyman.nl uit die ook weer Hirschman verkopen. Ze raden ze dus zelf aan.
Anoniem: 426269
@FooLsKi9 april 2015 12:34
En de problemen met de CAM module dan? Die heeft helemaal geen kabels.
De Cam module zit in je tv. Daar zit ook de tuner. Er gaat een kabel in je tv voor het signaal. De module en de kaart van Ziggo geven alleen de informatie door welke zenders er vrij gegeven mogen worden.
Hier niet anders, maar zoals ik helemaal onderaan schreef: de TRAS/1000 en UMU-01 die je in je meterkast hebt hangen is ook gevoelig voor storing. Daarvoor bel je Ziggo en dan zou je aanspraak kunnen maken op een DIO-01 en een UMU-1006.

Ik heb zelf ook sporadisch last van blokken, ook alles is Hirschmann hier. Zwakke plek in mijn installatie is verouderde splitter en verouderd AOP. Sommige mensen beschrijven complete zenders niet kunnen bekijken of storingsmeldingen, die problemen liggen echt aan de kabels en connectoren.
Echt superbedankt man voor de tip.
Het was ff zweten in de meterkast, maar alles doet het weer nu ik de umu-1000 vervangen heb voor de umu-1006 en de dio-01
Ik was nog 1 klik verwijderd van het bestellen van Canal plus maar dit heeft het opgelost :) +1000 lifesaver
Ik mijn hele installatie twee jaar geleden tijdens een verbouwing opnieuw aangelegd. In totaal loopt er zo'n 70 meter coax door het hele huis. Alles "Hirschmann" / Kabelkeur. Koka 799 kabel, metalen stekkers, F-connectoren, HM versterker en einddozen, etc.
Na de migratie naar het nieuwe platform. Blokken en strepen.
Alles in orde behalve het AOP. Was een TRAS1000/B met UMU-01.
Verder bleek ook mijn twee en een half jaar oude Humax 5200 een afschermingsprobleem op tuner 2 te hebben. Fabrieksfout waar ik voor de migratie geen last van had.

Ziggo gebeld, de situatie uitgeleg en zij hebben de volgende maatregelen genomen:
 • DIO-01 en UMU1006/T geïnstalleerd
 • Humax vervangen (ondanks dat ie uit de garantie was)
 • En Cisco EPC3925 ook nog vervangen door een Technicolor modem (want de Cisco piepte hoogfrequent)
.
AOP is dus een zeer belangrijke schakel in de ketting. Ik zie mensen die zelfs nog TRAS 10/CM hebben. Geen wonder dat dat stoort.

Dus, Ziggo is zéér behulpzaam bij problemen.

Verder vind ik het een beetje kort door de bocht als mensen weigeren hun antenne installatie te upgraden, omdat het al twintig jaar "goed" werkt.
Computers, mobieltjes, wifi-routers worden ook zonder bedenkingen geupgrade om gebruik te kunnen maken van de modernste technologieën. Waarom die kabels dan niet?

[Reactie gewijzigd door Masimo op 9 april 2015 21:08]

Door de overname van UPC is het signaal veranderd. Qam256 kent ten opzichte van qam64 een nadeel: het digitale tv-signaal is gevoeliger voor storingen, met 'blokjes' in het tv-beeld of geheel geen beeld tot gevolg. De storing wordt vooral veroorzaakt door de frequenties die voor 4g worden gebruikt, maar ook de zendapparatuur van politie en brandweer kunnen een verstorende werking hebben. Met name slechte, veelal oudere, coax-bekabeling heeft onvoldoende afscherming tegen deze ethersignalen.
Misschien wanneer je blokken krijgt dat je En zelf een HD kanaal aan het kijken bent, En een HD kanaal aan het opnemen bent, En iemand anders in huis ook iets via een decoder aan het kijken is?
Bij kabel maakt het niet uit hoeveel streams je bekijkt, alle zenders komen tegelijk je huis binnen en je tuner bepaalt naar welk signaal je luistert.
grappig, want de storingen bij mijn ouders doen zich pas voor in de aangegeven situatie (sinds de overgang naar het UPC netwerk), dus het maakt voor kabel blijkbaar wel degelijk uit..
Die media boxen hebben een docsis retour "kanaal", het zou kunnen dat actieve boxen elkaar dus gaan storen, vooral bij veel activiteit. Maar dat is in princiepe een zeldzame zaak met de door _JGC_ genoemde redenen.
We hebben het hier dus over de door de consument zelf aangeschafte humaxboxen, niet over de door upc geleverde boxen...
Dan heb je nog de mogelijkheid dat de middenfrequentie die de tuner(s) gebruiken weglekt en de andere tuners stoort. Vooral als ze van het zelfde type zijn. Probeer voor de grap eens een hoog-doorlaat filter dat onder de zeg 100MHz afvalt...

edit/ps hierboven geeft iemand aan dat er een probleem was met niet goed geaarde tuner(s) in hun eigen ontvanger(s)

[Reactie gewijzigd door onetime op 11 april 2015 08:39]

Er is niks veranderd aan mijn situatie dus ook niet of er iemand wel of niet ergens aan het kijken is.
Nu ga je ervan uit dat ik 20 jaar in het zelfde huis woon. 5 jaar geleden alles nieuw geïnstalleerd met hoogwaardige kabels en connectoren.
en
Nogmaals.... aan mijn kant is er niks veranderd.
Dat matcht natuurlijk niet met elkaar: je kunt niet in 1 bericht aangeven dat er niks is verandered, nadat je al je veranderingen hebt aangegeven 8)7 Ik ben het met je eens dat de verdenking op z'n minst bij UPC en Ziggo ligt nu ze, wat ook al voorspeld was, met de nieuwe QAM256 storingsgevoeligere technieken gebruiken. Daardoor komen eventuele problemen in de bekabeling bij jou thuis nu aan het licht.

Waarmee ik niet wil zeggen dat het probleem sowieso bij jou ligt: misschien is het signaal te zwak in jouw wijk. Overleg eens met buren voor je een monteur laat komen om te meten. Als je de enige bent met problemen, zal het wel aan jouw bekabeling liggen. Zo niet: bellen en een monteur laten komen en vooral aangeven dat de hele buurt er last van heeft. Samen sta je sterker.

Maar ik had dus ook goede kabels liggen, met dure pluggen en een kabelkeur coax-doos op de muur. Blijkt dat ik bij 1 stekkertje toch een aansluitfoutje heb gemaakt (eigen schuld dus) die voor blokken zorgde. Foutje hersteld en ik heb na de overgang op QAM256 nog geen zender gevonden die blokken of strepen geeft. Alles ontvang ik prima, zelfs zonder kabelversterker :)
Dat matcht natuurlijk niet met elkaar: je kunt niet in 1 bericht aangeven dat er niks is veranderd, nadat je al je veranderingen hebt aangegeven.

Natuurlijk wel want ik geef aan dat ik al die jaren geen probleem heb gehad. Probleem ontstond na de overstap van ZIGGO.
Welk type AOP is wel goed?

Volgens mij heb ik een TRAS-1000/B maar ik kan niets vinden over verschillen tussen een TRAS-1000 en TRAS-1000/B
DIO-01+UMU-1006, dus niet de TRAS-1000(/B)

Overigens geen rede om direct aan de telefoon te gaan hangen als het met de TRAS prima werkt :)

[Reactie gewijzigd door Millennium op 9 april 2015 13:57]

Je kunt beter helemaal geen coax meer aansluiten in huis en over gaan op het storingsvrije glasvezel. Ik heb 5 jaar gekloot met coax bij UPC waarna ik heel de tering zooi uit huis geflikkerd heb en glasvezel heb afgesloten sinds dien geen enkele hapering, storing, of wat dan ook in mijn verbinding op internet of tv.

UPC adverteert actief momenteel met dat 99% van hun netwerk glasvezel is. Als ik ze aan de lijn krijg leg ik ze haar fijn uit dat het juist om die ene procent gaat die het gekloot veroorzaakt van storing.

Oxiderende kabels. gekloot met stekkers en mantels die bij het aanzetten van een stekker zo gaar zijn dat ze bij aanraking al afbreken. Wat een rommel allemaal.

UPC zou heel die troep op de coax moeten opruimen en ook over moeten gaan op glasvezel die laatste %.
Je kunt beter helemaal geen coax meer aansluiten in huis en over gaan op het storingsvrije glasvezel. Ik heb 5 jaar gekloot met coax bij UPC waarna ik heel de tering zooi uit huis geflikkerd heb en glasvezel heb afgesloten sinds dien geen enkele hapering, storing, of wat dan ook in mijn verbinding op internet of tv.
Leg jij dan bij mij Glas aan in de wijk. We hebben hier een inschrijving gehad en al die klootzakken bij mij in de wijk vonden het onnodig. En nu loop UPC ook te klootviolen. UPC is en was gewoon een vreselijk k*-bedrijf wat alleen maar op geld geld geld uit is zonder wat terug te doen.

Zenders weg,
EPG naar de klote,
Waardeloos signaal,
Hogere latency op Internet.

Maar geen uitwijk mogelijkheid omdat de telecomraad het niet toe staat om andere aanbieders op de kabel toe te laten.
In veel gevallen is het echter ook zo dat de bekabeling is neergelegd door de eigen mensen van Ziggo. Bij ons alles in één pakket werd dit een jaar of twee geleden gedaan. Dan verwacht je dat ze dus meenemen dat in de toekomst de eisen wel eens wat hoger kunnen komen te liggen.

Sowieso leggen mensen amper die bekabeling zelf aan. Soms is het spul van 20 jaar terug, maar in de meeste gevallen zijn het echt kabels die door de maatschappij zelf zijn neergelegd. Zaken als kabels kunnen in 20 jaar natuurlijk outdated zijn. Maar je ziet ook dat ze in het geval van bijv. pluggen destijds bespaard hebben, waardoor men nu met klachten komt te zitten.
Ik heb vrienden en familie met een UHD tv van tweeduizend euro, aangesloten op een kabeltje van vijftig eurocent per meter. Zo ook mijn ouders tijdenlang. En maar klagen over de provider.

Nadat ik bij mijn ouders een goede kabel heb neergelegd zijn alle problemen verdwenen. Dit is zeker niet bij alle klachten het geval, maar ik ben van mening dat de bekabeling onderdeel uitmaakt van je tv en dat je daar zeker niet op moet bezuinigen. Koop dan een tv van €1800,- en leg meteen goede bekabeling aan.
Tijden veranderen, en je hebt nu gewoon betere bekabeling nodig ivm storing van bijvoorbeeld digitenne.

Ook stuurt UPC het signaal net iets anders over de kabel ( andere QAM)

Zorg dat je binnenhuis bekabeling en contact punten goed zijn dan heb je geen problemen.
Anders kan je nog een versterker proberen.
Toch raar. Hier ligt UPC/Ziggo naast glasvezel. Mijn buurman had o zo dom geen glas genomen, wel alle kabels van Hirschman op nog geen twee meter van het hoofdpunt. Nooit problemen tot de overname --> nu problemen met het beeld.

Via de Telfort }> glasvezel haarscherp beeld zonder problemen, ook ongeveer 4 meter van het hoofd punt, naast het UPC kastje...met 'Action' kabels.
Als je met direct een korte kabel direct op het aop (abbonee overname punt)
Slecht signaal hebt.
Dan is het een probleem bij ziggo of UPC.. En dan moet je met deze informatie de klantenservice bellen dan ligt het niet aan de abbonee maar aan de kant van ziggo (bv in de wijkcentrale). Ik heb bij ziggo gewerkt.
Klopt niet.

Kan nog heel goed aan de kabel liggen. Die moet eerst worden uitgesloten.
OW mijn god, ... dan test je met een tweede kabel !!
(*met gesloten lippen* spuit elf)
Je duidelijk niet bij de technische dienst gewerkt, waarschijnlijk bij sales of retentie van ziggo. ;)
Ik zat bij de beste van hoogste technische afdeling binnen ziggo ..

Alle niet oplosbare zaken kwamen bij mijn afdeling terecht. En die loste we bijna altijd op..
Daarbij voordat ik verder ging met mijn opleiding werkte ik daar als een van de beste.

Nee ik had geen dom script waar ik me aan moest aanhouden..

[Reactie gewijzigd door Zezura op 11 april 2015 11:44]

Als jij het zegt. :+
Nou, dat had ik dus ook...toch was de aansluiting in de muur echt meer dan gaar. Dit was overigens voor dat UPC/Ziggo samen ging, 2 maand geleden...

Sterker nog, bij de ouders van mn vriendin eenzelfde soort iets, Internet viel echt regelmatig weg, de doos in de meterkast uit elkaar gehaald, allemaal koper zooi, schoongemaakt, opnieuw aangesloten en probleem was over!
@AiR60

Dit was overigens voor dat UPC/Ziggo samen ging, 2 maand geleden...

Dus niet hetzelfde probleem.
Er zijn zenders op andere frequentiebanden gezet, die eerder niet werden gebruikt. Daar kan je nu dus wel last hebben van slechter kabels, interferentie etc.
Mijn eerste bericht staat dat ik Hirschman gebruik.
Een slecht aangesloten Hirschmann blijft een brakke verbinding ;)
"Blokken of strepen in het beeld
Dit komt meestal voor als er te weinig signaal is, of het signaal verstoord word. Kijk in je tv of je voldoende signaal kwaliteit en sterkte hebt. Heb je dit? Kijk dan eens naar de kabel tussen aansluitdoos en de TV/decoder. Als dit geen kabel-keur kabel is kan het heel goed aan de kabel liggen. Mijn advies was ook altijd, koop een kabel-keur kabel bij een electronica zaak. Meeste bouwmarkten hebben niet de gewenste kwaliteit! Hirschmann koka799 bijv. is een goeie kabel. Vraag de verkoper altijd of je de kabel terug mag brengen als dit niet het gewenste resultaat geeft. Wij deden dit in de winkel altijd zonder problemen, maar 9 op de 10 klanten kwam niet terug, maar belde op dat het probleem verholpen was."

Alles leuk en aardig maar ik heb allemaal Hirschmann koka799 kabels gelegd, Hirshmann professionele pluggen, dure hdmi kabels e.d. en nu heb ik sinds de overgang van Ziggo naar UPC ook allemaal macro-blocking in mijn beeld. Haperingen en macro-blocking!

Ra-ra hoe kan dat? Ik heb ook van technische mensen begrepen dat het netwerk van UPC van mindere kwaliteit zou zijn dan die van Ziggo. Ziggo heeft het laatste half jaar bij ons flink aan het netwerk zitten sleutelen en toen had ik absoluut geen problemen!

Telefoon werkt perfect en mijn internet ook, ik haal netjes 200\20, dus aan de kabels ligt het niet. :)
hoeveel singaal krijg je binnen?
bij het wisselen van frequentie kan dit omhoog zijn geschoten... bij te hoog singaal kan je ook problemen krijgen.
Mijn signaal is behoorlijk sterk. signaal is ongeveer gelijk gebleven. Het gebeurt soms gewoon onder het tv kijken, dus niet tijdens het zappen ofzo, gewoon tijdens het film kijken.

Het is natuurlijk belachelijk omdat ik goed spul erachter heb zitten dat ik dan mijn signaal moet gaan verzwakken.

Zoals gezegd, het laatste half jaar, na het sleutelen aan het netwerk door Ziggo, totaal geen problemen meer gehad.
Ziggo kan dit veriferen voor je, gewoon een gratis monteur vragen.

In mijn geval dacht ik dat het signaal ook te sterk was, bleek de aansluiting in de verdeelkast buiten niet goed aangedraaid....
LOL, dat is natuurlijk een behoorlijke blunder. Een kabel in een verdeelkast niet goed aandraaien. Trouwens, dit is niet de eerste keer dat ik zoiets hoor!

Een kennis van mij had ook altijd problemen met Ziggo, ik heb hem toen gezegd dat hij een monteur van Ziggo moest laten controleren. Het bleek dat een onderaannemer van Ziggo toen alles verkeerd had aangesloten en de Ziggo monteur alles opnieuw kon aanleggen.

Tja, goed personeel is schijnbaar slecht te vinden! 8)7

Bedankt voor de tip! ;)
Mocht het na een tijdje niet beter worden, laat ik Ziggo ernaar kijken.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 9 april 2015 14:25]

Tel en internet werkt perfect dus het ligt niet aan de bekabeling?... Waarom trek je uberhaupt die conclusie. :)
Anders haal ik mijn snelheden niet en had ik ook problemen met geluid via telefoon moeten hebben. Die kabel gaat immers naar het modem die internet en de telefoon splitst! De kabel naar de tv is niet de kabel die ook naar de modem router gaat! of het zit in de versterker(4 aansluitingen) of misschien hdmi kabel, wat ik zelf niet zo geloof.
Daar ga je de mist in. Je kunt gewoon perfect internet hebben en telefonie maar alsnog storing hebben op TV.

Om maar een van de vele oorzaken te noemen:
- 4G van KPN zendmasten kunnen alsnog zorgen voor interferentie, blokken in beeld voor tv maar internet zal nog goed werken (ondanks dat je alles van de Hirshman hebt, ben ik vaak genoeg tegengekomen dat iets in de keten vervangen moet worden).
- kabel degradatie waardoor bepaalde transportstromen niet goed doorkomen, oftewel blokken in beeld op bepaalde zenders. Internet en tel zal nog steeds goed werken. (Net als bij een motor, een tv, of een wasmachine, het kan na 1 week na aankoop al gebreken vertonen)

Ik heb al 2 jaar een bijbaan bij Ziggo technische helpdesk en elke keer dat ik aangeef dat het 9 van de 10 keer aan de bekabeling ligt stribbelt de klant altijd tegen (maar het hebben het altijd al gedaan, of ze zijn nog geen jaar oud). Dit hoor ik minstens 20 keer op een dag, aan het eind van het gesprek geven we aan dat als het niet heeft opgelost (nieuwe kabel rechstreeks op AOP), ze van ons een monteur krijgen.

Minder dan 10% belt terug (ja hier hebben we statistieken voor).
Ik heb geen 4g, dus daar ga je de mist al in.

Waarschijnlijk een te goed signaal.

Mijn kabels zijn top. Geen dropveters maar gecertificeerde kabels en pluggen, dus die vlieger gaat echt niet op.
De monteur vond het ook al zeer goede kabels(getest), haalt met gemak snelheden e.d.

2 dingen:
israpunt of te sterk signaal. Die van mij ligt bij de 92% sterkte en 100% kwaliteit.
4G storing van de KPN masten, dus of je wel of niet een 4g abbo hebt is niet relevant.

Zolang je het nog niet getest hebt met een andere kabel (rechtstreeks op aop) dan kunnen je eigen bekabeling nog steeds de oorzaak zijn.

Nogmaals deze 2 kunnen 1 van de vele oorzaken zijn. Je opmerking dat je max internet haalt en tel werkt prima en dus je tv probleem niet aan je eigen bekabeling ligt slaat nergens op.
Ik bedoel dus dat die masten niet bij mij in de buurt zitten.

Nogmaals alle kabels zijn goed(getest!) ;)

Het komt volgens mij ook maar op een paar kanalen voor.
Gisteravond hele avond gekeken en totaal geen macro-blocking gezien.
Bedankt voor de tip met de Ziggo Dealership. Ik denk dat ik daar maar eens heen ga met m'n probleem. M'n Ziggo gecertificeerde CI+ module met m'n Ziggo gecertificeerde TV die al 3/4 jaar zonder problemen werkt doet het sinds de overnamen niet meer, terwijl het via een decoder wel werkt.
heb je je tv al eens zonder ci+ erin op fabrieksinstellingen gezet?
Als je dat gedaan hebt, digitale zenders zoeken zonder ci+ module. Als zoeken klaar is de module er pas in.

Helpt soms :)
Heb de TV nog niet op fabrieksinstellingen terug gezet zonder de module erin, had het van de Ziggo service desk ook niet als tip gehoord. Bedankt voor de tip, ga het zometeen thuis in ieder geval proberen.
Een Ziggo monteur komt altijd langs. Soms moet je er op aandringen.
Hij is niet altijd gratis. Als blijkt dat het probleem niet bij Ziggo ligt maar in je eigen kabels (kan hij makkelijk testen met de kabels die hij mee neemt) dan worden voorrijkosten berekend.
niet geheel waar: in mijn geval meete ziggo geen probleem buitenshuis, en kon aantonen dat binnenhuis alles goed was. Probleem is toen volledig op kosten van ziggo opgepakt.

Zoals ik al aangaf: goede kabels is stap 1, werkt het dan nog niet, dan pas monteur laten komen.
een weerstand ?

Ik mag hopen dat je een attenuator bedoelt. alleen maar een weerstand verneukt je impedantie nogal.
Ziggo noemt het weerstand of "verzwakker" - maar dat zal wel "lekentaal" zijn... :Y)
Bouwmarkten verkopen ook kabelkeurkabels zag ik laatst.
maar toch laat de kwaliteit daar vaak te wensen over ;)
Dan zijn de opmerkingen "Koop kabelkeur-kabels om je problemen op te lossen" dus ook op lucht gebaseerd. Immers denkt de leek dat kabelkeur een keurmerk is dat garandeert dat slecht beeld in elk geval niet aan de kabels ligt en ze hebben gedaan wat Ziggo zei.
90-95% van de problemen komt nu eenmaal door kabels....
Bouwmarkten hebben steeds vaker hirschmann en tratec/technetix hangen. Zo duur is dat spul nou ook weer niet, dus zelfs met 30% bouwmarkt toeslag goed te betalen.
Heeft niets met het onderhavige onderwerp te maken, maar toch..... Ik lees de naam Expert. Praat mij er niet over. Onze dochter kocht een strijkbout en geen goedkope. Deed het niet. Een uur later was zij terug in filiaal Beverwijk. Kon niet worden omgeruild. Moest op de testbank bij de leverancier.....

En nu over Ziggo. Redelijk recent een nieuwe kabel voor de TV gekregen en ook nog gratis aangelegd door een monteur. Hulde.
Heel kort geleden heeft Ziggo de Internet snelheden verhoogd. Die nieuwe snelheid werd niet op mijn PC van één jaar oud geaccepteerd. De gratis monteur heeft het bekeken, hij activeerde via zijn telefoon ook nog een extra monteur en ik heb gratis een nieuwe kabel van 10 meter gekregen. Wederom hulde.
Dit ligt aan het type aansluitdoos. Als je belt moet je een service monteur "eisen" en dan als hij er is zeggen dat hij de AOP moet vervangen indien het een verkeerde is..
Als op het metale insert in de doos de cijfers 1000 (TRAS-1000 en ook de TRAS-1000/B) staat heb je een "verkeerde" en krijg je dus blokken.
Die kan op een of andere manier het signaal niet meer goed verwerken.

In mijn geval miepte ze ook ook dat het aan kabels enzo liggen maar deze zijn zo dik shielded dat ik er geen zak van geloofde.
Bij mij werkte alleen alle kinderzenders niet na migratie blokken terwijl voor migratie alles perfect was.
Uit eindelijk kwam meneer de monteur, na wat koffie en koekjes met het AOP issue naar boven.
Bij mijn schoonouders uit eindelijk ook hetzelfde geval, verkeerde AOP.

[Reactie gewijzigd door Qualixo op 9 april 2015 11:17]

Ik ga het proberen, bedankt voor de tip.
Mijn kabels zijn prima (Hirschmann koka799), maar heb toch nog blokken op bepaalde zenders (o.a. FOX).
Ik ook. Ziggo heeft toen bij de installatie al een nieuwe versterker die geschikt is voor interactieve tv geïnstalleerd. laatste half jaar alles perfect, na de overname haperingen en blokken.
Ik heb ook heel af en toe blokken, maar dat kan ook door het weer komen. Heb soms ook emeldingen, terwijl ik een nieuwe aansluitdoos heb en Hirschmann kabel. Valt op dat nu overname er meer storingen zijn. Misschien kinderziektes en wordt het later beter?
TRAS1000(/b) is voor het AOP/SOP, en heeft zowel kabelkeur als is retour geschikt. Deze word door ziggo geleverd van Hirschmann alsmede Tratec. Deze zou gewoon moeten werken, als je deze gebruikt als AOP/SOP, dus niet in de woonkamer!

Ziggo geeft hier ook aan dat de TRAS1000(/b) gewoon goed is

[Reactie gewijzigd door Mopperman op 9 april 2015 14:15]

Kijk hier heb ik wat aan!

Je zou eens moeten weten hoeveel kabels ik al verkocht heb (Handyman).
Terwijl ik al niet kon geloven dat dat alles zou oplossen, de klanten krijgen dat te horen van Ziggo en kopen dan maar gewoon nieuwe kabels...
Dankjewel voor je tip! Ga het zeker gebruiken.

Maar wat is nou precies een AOP?
Abonnee Overname Punt :)
Heb een witte (is paar maanden oud) en daar staat aan de buitenkant op: UMU-1006.
@AiR60:

De meeste mensen weten niet dat de zogenaamde oude wandcontactdozen (met radio en tv aansluiting) veel ellende kunnen veroorzaken; Deze (als de groene kabel hier op aangesloten is) hoort jouw kabelbedrijf kostenloos te vervangen voor een eengats doos; een zogenaamd AOP. Vanaf hier maak je een sterconfiguratie!

Dus gebruik de wet van uitsluiten, gebruik bijvoorbeeld een testkabel om erachter te komen of niet een kabel of splitter de boosdoener is. En ja, QAM256 stelt hogere eisen aan het netwerk van de gebruiker, daardoor zie je ineens de storingen die daarvoor ook aanwezig waren, maar ineens zichtbaar worden door wisseling van de frequentie door de "kabelaar" .

Ik heb zelf al meegemaakt dat alles in de keten kan storen; van de versterker in de straat tot aan de verkeerd aangesloten versterker bij je thuis...

Hoorde vanmorgen iemand op de radio die storende elektrische apparatuur had, en daar Ziggo de schuld van gaf, ja dan blijf je bezig, maar kom je nooit tot een oplossing he!
Anoniem: 430542
@AiR609 april 2015 08:51
als jij altijd bij ziggo hebt gezeten met HD digitale tv en geen problemen hebt gehad, dan is het toch frappant dat je opeens wel issues hebt als je overstapt naar UPC. (want dat is het eigenlijk)

blijf het zonde vinden dat een bedrijf als Ziggo wegvalt, en alles overstapt naar upc. had beter andersom kunnen zijn...
Dat is niet frappant. Wat er bij de overvang van het Ziggo TV netwerk naar het UPC netwerk gebeurd is, is dat men andere frequentiegebieden is gaan gebruiken. Hoogfrequente signalen kunnen best op 1 frequentie prima door een kabel gaan, en op een andere frequentie erg slecht. Hetzelfde geldt voor de afscherming van een kabel; die kan prima zijn voor 1 frequentie, en slecht voor de andere. Tel daarbij op dat er veel frequenties die nu gebruikt worden door het UPC netwerk al door andere signalen in de lucht (dus niet kabel) gebruikt worden (4G is een goed voorbeeld), en je hebt kans op storing bij gebruik van niet goed afgeschermde kabels. Pak daarbij ook nog eens het verhaal wat Qualixo verteld: er is hier in huis 4 jaar geleden een nieuwe AOP geplaatst. Paar weken geleden komt een monteur van Ziggo voor de internetverbinding en die verteld doodleuk: "Die voldoet niet meer want teveel kans op 4G instraling". Dus eigenlijk is waarschijnlijk een groot deel van de AOPs die bij mensen thuis geplaatst zijn niet geschikt.
Dan is het toch eigenlijk ook niet de schuld van de klant? Het werkte goed. Je wordt verplicht overgegooid naar andere technologie en het werkt niet meer. Laat Ziggo / UPC het dan ook maar oplossen. Ze hebben vast nog wat centen over na het reorganiseren / wegbezuinigen van al dat personeel...
Techiek is nogsteeds zelfde, namelijk dvb-c, dat mensen gamma of andere bouwmarkt spul gebruikt is niet de fout van upc of van ziggo maar van de klant.

Daarbij komt ook nog eens dat upc het signaal goed moet leveren tot en met AOP(wat 99% van de geval zo is), alles na AOP is toch echt voor de klant zijn rekening.

En dan 3000 mensen die het ingevuld hebben geeft echt niets aan, upc/ziggo hebben 5miljoen klanten totaal.

[Reactie gewijzigd door devil-strike op 9 april 2015 09:48]

Zo zwart wit zie ik het dus niet. Als het signaal gewoon goed was bij UPC, dan waren de kabels gewoon toereikend, punt. Of ze nu duur of goedkoop waren, ze waren toereikend. (En waarom zou je dure kabels moeten gebruiken die je helemaal niet benut?) Dat je dan verplicht moet overstappen is 1 ding, maar dat het beeld dan ineens minder / niet meer werkt, is dan niet alleen het probleem van de klant.
Dit was op den duur ook gebeurt als er geen fusie was gekomen. Ziggo is in het verleden altijd redelijk conservatief geweest bij het gebruikt van de beschikbare bandbreedte door frequenties te mijden die gevoeliger zijn voor storing bij minder goede kabels. Ook de uitrol van 4G en soortgelijke zaken dragen bij aan dit probleem, daar deze signalen storen op slechte coax kabels. Iets waar Ziggo / UPC uiteraard al helemaal niets aan kunnen doen.

Dit zouden ze echter ook zonder fusie niet vol kunnen houden, daar je anders op een gegeven moment geen (HD) zenders meer kan toevoegen, of andere functionaliteit kon toevoegen op de kabel.

Door de fusie is dit enkel in een stroomversnelling gekomen voor de oud ziggo klanten omdat UPC op haal platform minder conservatief was in het verleden, echter ziggo geeft al jaren aan om bij installatie de juiste gekeurde kabels te gebruiken, met gekeurde connectors en versterkers en WCD's.

Dat dit probleem nu versneld naar voren komt is lastig voor sommige gebruikers. Maar ook al Ziggo niet gefuseerd was, was dit naar voren gekomen in de toekomst bij uitbreidingen van het zender pakket, of toevoeging van andere diensten.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 9 april 2015 10:07]

Dat is dan jouw probleem en dan blijf jij lekker naar storingen kijken, upc leverd het signaal tot aop, dat signaal 99% goed, alles wat na aop komt is toch echt jouw probleem, als die storing voor aop is dan is het pas een probleem voor upc/ziggo.

Lol duur? 1meter voor niet eens 1eu vind ik niet door voor hirschmann coax kabels.

Maar goed je zal ook bij nuon/liander of weet ik veel wat gaan klagen als je stopcontact niet werkt of er slechte stroomkabels in je huis ligt.

[Reactie gewijzigd door devil-strike op 9 april 2015 11:58]

1€/meter is niet duur nee, alleen liggen waar mogelijk bij mij thuis alle kabels onder de vloer door en moet ik dus om de kabel te vervangen ofwel een kabelgoot gaan plaatsen, danwel de laminaatvloer eruit halen. Ik geloof dat ik dan net zo lief overstap naar iptv. Dan maar een kastje naast de tv in vredesnaam :/
Dat klopt, maar ik ben het wel eens met @Sjekster:
Je hebt een werkende installatie, die zonder dat jij er om vraagt aangepast wordt, waarna hij niet meer (goed) werkt.

Dat het aan de apparaat bij de klant ligt dat kan, maar het is niet echt klantvriendelijk, niet?

Net als dit:
http://www.agentschaptele...rollen-van-4g-netwerk-kan

Dat iemand prutkabels gebruikt dat kan, maar een aanpassing is niet zo maar gemaakt...
Gold dan hetzelfde niet een beetje voor de CI-modules? Vroeger werkten de 'gewone' CI-modules prima, maar op een gegeven moment is dit aangepast en werkte het meer. Buiten de schuld van de klant om, werkte de setup niet meer. Betekent dat Ziggo nieuwe CI+-modules had moeten uitleveren? Of zelfs nieuwe televisies? :)

Zonder gekheid, je zit het ene moment TV te kijken en het andere moment stopt het er mee, doordat de aanbieder eenzijdig een wijziging heeft doorgevoerd. Dan vind ik dat je gelijk hebt en in alle redelijkheid als kabelaar niet kunt zeggen dat de klant maar nieuwe kabels moet kopen. Gelukkig doet Ziggo dat ook niet (al moet je wel goed doorvragen).
Dan nog hoor jij tezorgen voor goeie kabels na aop. upc mag zijn netwerk verandereren ongeacht wat zolang signaal maar goed bij aop komt.


Zou de voorwaardes maar eens doorlezen, zal daar vast en zeker instaan en daar heeft iedereen voor getekend.

[Reactie gewijzigd door devil-strike op 9 april 2015 11:57]

Het gaat niet om wie er juridisch in zijn recht staat.
Het gaat er om dat mensen niet gevraagd hebben om Ziggo en UPC te fuseren, maar dat ze daardoor wel in de problemen zitten.

Dat is gewoon niet klantvriendelijk, klaar
Dat het niet klantvriendelijk is ok, maar gaat er gewoon om dat ook klanten plichten hebben, en dus zelf moet zorgen dat binnehuis alles op orde is.
Ziggo staat in hun recht, en om dan meteen te roepen dat ze niet klantvriendelijk zijn vind ik erg kort door de bocht. Ja, het is niet leuk voor de mensen die het overkomt, en als je wilt sturen ze je ook nog een goede binnenhuiskabel als je het vraagt. Dat vind ik persoonlijk toch behoorlijk klantvriendelijk.

Wat jij zegt is "Ziggo had niks mogen veranderen", nee, dan had je vervolgens over een tijdje alleen berichten gelezen als "UPC gebied breidt zenders uit en bij ZIggo kan dat niet meer" en dan was het ook niet goed geweest.

[Reactie gewijzigd door Calypso op 9 april 2015 12:44]

Anoniem: 667314
@Sjekster11 april 2015 02:54
Als je zo gaat redeneren dan kunnen we ook wel allemaal aan de bel gaan trekken bij Microsoft. Windows XP word niet meer ondersteund, maar het heeft daarvoor altijd goed gewerkt. Moet Microsoft nu ook je software gaan vergoeden?

Het is nu eenmaal zo dat de techniek vooruit gaat omdat de consument daar zelf om vraagt. Maar als er dan een probleem op treed dan gaan we allemaal lopen klagen. We zijn veeleisend, maar het mag niets kosten.
Plaats eens een foto van de nieuwe AOP. Kan ik thuis een controleren of ik de juiste heb.
Heb ongeveer 6 maanden geleden een nieuwe gehad. Maar volgens mij was deze exact dezelfde als 5 jaar geleden.
De TRAS/1000+UMU-01 en DIO-01+UMU-1006 zien er hetzelfde uit. Als het goed is staan er wel nummers op.
Worden beide types nu nog gebruikt?

Mijn appartement is opgeleverd in juni 2014 en ik heb kabelkeur kabels en stekkers gebruikt. Voor de overgang had ik op alle zenders goed beeld. Sinds de overgang heb ik op o.a. NPO1,2 (mindere mate 3), Discovery en National Geographic (allen HD) last van storing. Deze zenders zitten op 378-386mhz, niet echt frequenties waar je storing op zou verwachten..

Signaal kwaliteit ligt rond de 70% en sterkte op 80%. Andere zenders met dezelfde kwaliteit (of iets hoger) en sterkte zijn storingsvrij.

Ik heb al aan de telefoon gehangen met de helpdesk en alles geprobeerd wat ze aangaven maar geen verschil. Enige wat ik niet heb geprobeerd is een kabel direct op de AOP omdat ik deze niet heb, en nog niemand in mijn omgeving heb kunnen vinden die er een over heeft.
Weet niet welke apparatuur je gebruikt, maar minder dan 100% kwaliteit is over het algemeen niet goed. Ik heb zelf Humax apparatuur, daarbij is over het algemeen de kwaliteit 100%, sterkte ergens rond de 50% en BER hoort 0 te zijn.
Waar ik zoal aan denk:
- kabel niet goed afgemonteerd, 1 haartje van de mantel tegen kern aan is al voldoende voor problemen
- versterker die een zwak signaal versterkt vanaf moment dat het al te zwak is, je versterkt dan ruis mee
- brakke tuner in je ontvanger
Ik gebruik een neotion ci+ module in mijn Panasonic plasma tv (vt30), en heb hier nooit problemen mee gehad.

Kabels heb ik nog nagelopen en zijn allemaal in order.
Hoe kan ik nakijken of het signaal al zwak is bij binnenkomst?
Zou een brakke tuner niet op alle zenders invloed hebben?

Ter vergelijking: RTL4 heeft een kwaliteit van 88% en een signaalsterkte van 86%. De bit foutmarge is hier 0.00E+00. RTL7 heeft een kwaliteit van 77% en een sterkte van 76%, en af en toe een foutmarge die hoger dan 0 is. Maar hier is geen enkele storing zichtbaar.

Ik heb overigens wel een DIO-01+UMU-1006 dus dat zou het probleem niet moeten zijn. Het blijft apart..
Makkelijkste om erachter te komen is je TV naast de AOP zetten en met een goede/korte kabel verbinden (1,5 meter met kabelkeur oid) en dan de waardes opnieuw te checken :)

Ik heb de CI+ module van Ziggo en heb 100% signaal sterkte en 0% bitrate error (Samsung ES6800) op 32,5 meter van de AOP (kabels lopen nogal onlogisch door het plafond van m'n appartement)

[Reactie gewijzigd door ArcticWolf op 9 april 2015 22:15]

Je zou dan eigenlijk ook kunnen zeggen dat 4G het probleem is, deze stoort blijkbaar zo extreem op kabels dat ik me dan afvraag waar deze nog meer invloed op heeft...
ja en nee, UPC gebruikt QAM 256 en Ziggo QAM 64... 256 heeft meer capaciteit maar is een stuk gevoeliger voor interferentie... ik had hetzelfde hier thuis (alleen de extra zenders), nieuwe kabel getrokken en het probleem was over.
Ziggo gebruikt ook al een tijdje QAM-256.
Volgens mij staat er nu ook daadwerkelijk QAM-256 bij de netwerk instellingen op m'n TV en voorheen QAM-64... maar goed kan het mis hebben.
Hoe dan ook.. het ligt idd ook aan de hogere freq.
Verschillende transport streams kunnen verschillende modulatie technieken gebruiken. Ziggo gebruikte altijd qam64 voor de homing stream, Dat is de stream die je instelt in de tuner, in deze stream zitten behalve een aantal zender ook de NIT, oftewel network information table, die geeft aan welke frequenties en modulatie technieken de andere streams gebruiken.

Bij het oude ziggo waren er nog een aantal streams Q64 terwijl in het nieuwe netwerk nagenoeg alles Q256 is.

Het bitrate verschil voor een transport stream van 8MHz is ongeveer 35mb/s voor q64 ten opzichte van 50mb/s voor q256.

Die 8MHz is trouwens ook de bandbreedte van een analoog kanaal.
Precies, zelfs hier op tweakers.net geweest:
reviews: Ziggo en UPC gaan samen: de eerste veranderingen worden zichtbaar
Betere bekabeling zou inderdaad de problemen op moeten lossen.
Hier alleen goed gekeurde coax kabels een aansluitingen, beeld is verder prima, kwaliteit van het beeld is wel opvallend minder!!! Of ze gebruiken een lagere bitte of ze downscalen de resolutie. Het is niet op vooruit gegaan.

Een ander probleem dat ik wel ervaar is dat ik om de 2 a 4 dagen TV kanalen mis.
... Ze zijn gewoon weg, zenders zoals NED 1, 2 en 3 of andere zenders. Krijg ze pas weer terug als mijn TV opnieuw laat zoeken en dan verdwijnen ze weer... vreselijk irritant is dit. Met Ziggo nooit dit probleem gehad.
Anoniem: 455646
@sokolum019 april 2015 09:13
UPC is lagere bandbreedte aan het gebruiken idd.
OFtewel van een vaste 12a13mbit/s naar variable met een max van 12mbit/s(wat lleen in nacht gehaald word), alleen de eerste 10 hd zenders mpo/rtl/sbs zijn nog 1:1 doorgifte vanuit hilversum, rest is naar vbr gezet en zie je nu idd met vlagen slechter beeld door meer compressie.
Soortgelijk probleem had ik onder Ziggo. Toen opgelost met een firmware update van m'n TV. Anderszins kan je vaak instellen dat de TV niet meer automatisch naar zenderwijzigingen zoekt.
Ik heb ook behoorlijke problemen gehad met het tunen van mijn Sony tv met ci+ module, dit werkte voorheen goed (met superdeluxe bekabeling). Mensen die niet technisch onderlegd zijn waren hier niet uitgekomen.
Ik ben heel benieuwd naar die tuning.
Ik ben wel technisch onderlegd, maar heb het nog niet op kunnen lossen. Na bijna iedere zenderwissel moet de CI+-module er even uit.
Ik denk niet dat ik je kan helpen, bij mij kreeg ik elke keer een authenticatiefout. In het tweakers.net forum heb ik uiteindelijk een oplossing gevonden.
Weet je nog ongeveer waar op gezocht moet worden? Ik heb hetzelfde probleem en Ziggo kon niks. Enigste wat ik op Gathering vind is van die oudere post van pre-2012.

[Reactie gewijzigd door MeNot2 op 9 april 2015 14:47]

Als een kwart van 3.000 abonnees nu problemen heeft dan heeft dat in mijn optiek wel met de overstap te maken, niet dat het me verbaast inderdaad. Die zeldzame keer dat ik tv kijk merk ik ook dat het beeld slechter is geworden: blokkerig, strepen, of valt geheel uit; geen gids-info; interactieve tv valt steeds uit. Dit is ook het geval bij meerdere mensen in mijn omgeving.

Internet draait wel stabiel door trouwens bij mij. Maar voor mij is dit gewoon uitzitten totdat er eindelijk eens glasvezel beschikbaar is op mijn adres.
Schijnbaar had je al problemen voor de overstap. Lees nergens dat je contact met Ziggo hebt opgenomen over de tv problemen. Raar dat je conclusie is dat er met glas gegarandeerd 0% problemen zijn.
Nee, ik schrijf: ....dat het beeld slechter is geworden...
(edit: geluid trouwens ook)

En ik kijk zo weinig tv dat ik niet de moeite hoef te nemen om daar over te gaan klagen, ik heb de aansluiting alleen maar voor internet en download of stream alles wat ik wil kijken.

[Reactie gewijzigd door Benno de Bruin op 9 april 2015 09:32]

Een storing melden bij je provider is wat anders dan klagen. En klagen doe je wel, want dat doe je hier. ;)
Ik heb sinds dat de fusie is begonnen dagelijks verbroken verbindingen (UPC), hiermee bedoel ik dat er geen enkel signaal meer binnenkomt (internet en telefonie).

Dit duurt 5 tot 30 minuten lang. "controleer signaal" geeft de huistelefoon dan aan. Erg vervelend, aangezien ik erg vaak bel. Laat staan mijn gebruik van iptv.
Veel problemen worden veroorzaakt door de specifieke frequentie waarop de verschillende kanalen zitten, ik had vlak voor de overgang naar het UPC netwerk veel problemen op Discovery Channel(DC)/National Geographic(NG), deze kanalen vielen constant weg, echter deden NPO 1/2/3 het perfect, nu het inmiddels over is naar de nieuwe zender indeling vallen juist NPO 1/2/3 weg en doen DC/NG het perfect.

Het is dus vooral een kwestie geweest van mensen die maar naar een X aantal kanalen keek en deze ineens niet meer kon kijken, zoals je aangeeft wordt dit veelal niet veroorzaakt door Ziggo maar is het een bestaand probleem dat verplaatst is naar andere kanalen.
Klopt blijft electronica. Is alleen wel verelend als je toevallig net een TV hebt die niet compatible is met het nieuwe ziggo gebeuren. Daar had mijn oma dus last van, Philips tv model 2012 ziggo gecertiviceerd met ci module... een en al ellende, na het zenders zoeken is het goed, volgende dag 10.00 uur waren de meeste zenders weer weg. Eerst gaven Ziggo en Philips elkaar de schuld dus dat hielp ook al niet echt. Probleem is later gelukkig opgelost door Ziggo, alleen de communicatie daarover is niet heel breed bekent gemaakt. (je moet een ander netwerk ID gebruiken dan de standaard id die in de brief staat, gebaseerd op de regio waar je woont.)

Als je nu de ziggo handleiding volgt, dan zit er bij deze modellen dus ook een postcode check in om dit op te lossen, maar het was wel zeer vervelend, en ik vraag me af hoe mensen die niet zo handig zijn om dit op internet op te zoeken hier achter moesten komen.

Zelf hadden we een ouder model TV en dus geen last van dit probleem, maar het zijn dus zo van die puntjes wat gewoon heel vervelend is zeker als de oorzaak nog niet bekend is.

zie dit topic op het ziggo forum voor meer info over dit specifieke probleem
Anoniem: 470726
@AiR609 april 2015 09:56
De meeste wandcontactdozen voor de coax bekabeling zijn verouderd. Hierdoor ontstaan er ook problemen met het doorgeven van het "digitale" tv signaal. De oude wandcontactdoos is daar niet meer op ingesteld en dient vervangen te worden. Dit gebeurt pas als je met je klacht blijft aanhouden en er een monteur langs wordt gestuurd die dus niet alleen je kabels controleert, maar ook je aansluiting. UPC geeft niet uit zichzelf door aan klanten dat dit een oorzaak kan zijn.
Anoniem: 455646
@AiR609 april 2015 09:08
Hoe moet een leek dat weten??
Tja, maar iets wat dag 1 gewoon werkt en dag 2 niet meer ( overgang naar ziggo/upc) dan kan je een slechte aansluiting de schuld geven. Maar die aansluiting is jaren gewoon goed genoeg geweest.
Volgens de monteur die bij mij kwam had het een aantal redenen. Het voornaamste is dat de frequentieband waarop UPC werkt een hogere zou zijn, m.a.w. meer kans op slecht beeld bij slechte bekabeling.

Nou had ik op zich wel nieuwe bekabeling, maar dat was behoorlijk goedkoop spul. De monteur heeft e.e.a. aan bekabeling vervangen en daarmee was mijn probleem dan ook verholpen. Het probleem is voornamelijk naar voren gekomen doordat ik al een vrij slecht signaal had. M.a.w. niet iets waar Ziggo heel veel aan kon doen.

Wel allemaal netjes onder coulance opgelost. Monteur was er 's middags al terwijl ik in de ochtend heb gebeld. Dus niets dan lof voor hoe men de problemen oplost!
De QAM modulatie is bij UPC hoger, waardoor er meer TV zenders op dezelfde frequentie passen. Helaas is dit ook iets gevoeliger voor storingen, al heb ik zelf nergens last van gehad. Zelfs niet op de slaapkamer, maar bij mijn weten toch niet zo'n fantastische, maar wel lange kabel heen ligt.

De 256 QAM modulatie had Ziggo waarschijnlijk in de toekomst (ook zonder overname) zelf wel uitgerold om bandbreedte vrij te maken voor andere zaken.

[Reactie gewijzigd door stx op 9 april 2015 09:00]

Die QAM-256 was bij Ziggo al bijna volledig uitgerold. Op sommige plekken was alleen de netwerk frequentie met informatie van de andere mux'en nog QAM-64. Op sommige plaatsen was zelfs die al QAM-256 gemoduleerd.

Het enige is dat bij harmonisatie meer ruimte nodig was, en ze daarvoor frequenties moesten gaan gebruiken die bijvoorbeeld ook in gebruik zijn voor LTE, Digitenne en mobiele communicatie. De overzichten van ArChie zijn daarvoor uitermate handig.

Overigens is dit zeker niet de enige methode die op dit moment zorgt voor wat ophef. Het verlagen van de bitrate en het hercoderen van de streams is ook een puntje.
dat snap ik dus niet ik ga met regelmaat naar klanten maar als ik de modulatie van de tv op QAM265 zet krijg ik geen enkele zenders binnen maar wel op QAM64
Omdat, zoals CyBeR zegt, de mux op frequentie 474 MHz bij iedereen nog QAM-64 is met een symbolrate van 6875. De rest van de mux'es worden via de DVB data doorgegeven, en die overige frequenties zijn allemaal QAM-256 gemoduleerd (en een andere symbolrate). Als doorsnee gebruiker zie je die informatie overigens helemaal niet, vandaar dat het misschien een beetje raar is dat iedereen hier QAM-256 roept.
Die QAM-256 was bij Ziggo al bijna volledig uitgerold. Op sommige plekken was alleen de netwerk frequentie met informatie van de andere mux'en nog QAM-64.
Dat is nu juist bij UPC ook zo.
Bij ziggo was het toen na het sleutelen aan hun netwerk netjes opgelost. Totaal geen problemen meer op alle kanalen. Nu heb ik ook weer macro-blocking en haperingen. Ziggo had ook wat zenders verplaats naar andere kanalen om zo problemen op te lossen.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 9 april 2015 17:14]

Ziggo had al voor de fusie 256 QAM in gebruik voor de meeste zenders. De omschakeling van 64 naar 256 QAM gebeurde echte geheel automatisch en op de achtergrond zodat de consument hiervan niets merkte of iets (opnieuw) moest doen. De consument kon de zenders blijven instellen met de "oude waarden" (netwerk-id, 64 QAM, kanaalfrequentie).

Het oude Ziggo ontweek het ingebruik nemen van storingsgevoelige freqenties en waardoor de automatische en op de achtergrond uitgevoerde omschakeling 256 QAM nauwelijks tot problemen leidde..
Nou sorry hoor, maar als providers samengaan en alles over een hogere frequentie heengooien, vind ik niet dat je daar de klant mee kan opzadelen. Die hebben er niet voor gekozen. Als het voorheen allemaal prima werkte, zal naar mijn idee Ziggo het ook moeten oplossen na de fusie.
Daarnaast vind ik de term "slechte kabels" ook erg vreemd. De kabels waren kennelijk prima voor het doel voorheen. Het waren hooguit niet de beste kabels, maar deden hun werk.
Ze hebben het toch ook opgelost? Ik snap dat een fusie de nodige issues met zich meebrengt, maar zolang je de klanten voldoende tegemoet komt zou dit geen probleem moeten zijn.

Ja, ik snap dat er ook veel mis gaat, maar ik heb zelf ook bij een aantal grote aanbieders gewerkt tijdens m'n studie en er worden ook best een hoop zaken prima afgehandeld. Uitzonderingen zullen er altijd zijn. Klagende mensen die slecht zijn geholpen zullen altijd een hardere stem hebben dan mensen die goed zijn geholpen. Dat blijft een feit.
Het verhaal met de slechte kabels is wel echt waar (voor mij was dat zo tenminste). Mijn oma kijkt graag regionale zenders (RTV utrecht, Gelderland en ga zo maar door), en precies al die zenders werkte niet meer of werkte zo slecht dat je er niet naar kon kijken. Ik Ziggo gebeld, zegt die man direct: "Dat ligt aan de kabel, ik stuur u gelijk een nieuwe op." Dus ik ging er al vanuit dat dit weer zo'n probleem werd, waarvoor je eerst 20 keer heen en weer moet bellen om het geregeld te krijgen. Maar tot mijn verbazing werkte de oplossing ook nog. Dus zeer goed opgelost van Ziggo!
Anoniem: 62011
@Sircuri9 april 2015 10:36
Vroegâh hadden mensen ook problemen met slechte kabels, dit uitte zich dan in een slechte ontvangst van bijvoorbeeld Nederland 3, veel mensen hadden toen zoiets van: "Tja, Nederland 3 heeft gewoon meer ruis, niks aan te doen." Tegenwoordig betekend slecht signaal geen signaal.
Ik had gelukkig een maand of drie geleden een vervanging gekregen voor de brakke kabel tussen de straataansluiting en de modemrouter. De monteur was niet te spreken over de kwaliteit van de kabel, die zijn collega nog had aangesloten in 2011. Ik had indertijd zelf al CAT5e door het huis getrokken en een 16 meter lange geschermde coaxkabel naar zolder; die waren na die eerste vier jaar gelukkig nog in orde.

Waar ik wel erg last van heb is dat mijn televisie op de slaapkamer, die werkt met een CI+module, een nieuwe zenderindeling heeft gekregen. 925 is NPO1 HD, 930 SBS6 HD etc. Dat was eerst respectievelijk 901 en 906. Geen idee waarom het nodig was, 901 t/m 924 zijn nu leeg bij TV Standaard. Ik zal maar even moeten kijken hoe favorieten werken op mijn tv.
Als je een Philips tv heb uit 2010 of 2011 kun je een alternatieve netwerkID gebruiken (dus ipv 5555). Dan staat NPO 1 HD gewoon weer op 1.
Zie https://community.ziggo.n...zenders-na-omzetting-1918
Hier ook het probleem dat de zenders verdwijnen... Behoorlijk irritant geneuzel is dit.
Mijn kabels zijn echt van slechte kwaliteit (zouden ze nog voor langs komen).
Maar ik ben er qua beeld op vooruit gegaan.
98% van de problemen/klachten liggen echt aan de mensen zelf. Ik heb ook in een elektro retail zaak gewerkt. Vooral bij CI+ modules krijg je meteen strepen of geen beeld als je signaal te zwak is. Mensen kopen een module + een smartcard, waarbij ik eigenlijk altijd geadviseerd heb om een kabelkeur kabel erbij te kopen indien deze niet aanwezig was + goede Hirschmann connectors. 95% van de mensen menen dat altijd beter te weten en niet nodig te vinden. Totdat ze een uur later opbellen of weer in de winkel staan met de klacht dat ze geen beeld krijgen (goh). Vaak gingen wij uit service dan toch even snel kijken. De problemen splitsen zich op in 2 fouten of een combinatie er van. Een foute installatie of de tv aangesloten op een schoenveter.

Verder is het vaak geen onkunde van de mensen maar gewoon onwil. Ik durf te wedden dat het vaak ook zo gaat. -> brief van Ziggo komt binnen waarin staat dat de zenders opnieuw ingesteld moeten worden -> eerste reactie: dat kan ik niet -> brief incl stappenplan de prullenbak in -> ziggo bellen en klagen, roepen om een monteur -> Ziggo zal niet meteen toegeven -> familie of buurjongen vragen om alles in te stellen en klagen dat Ziggo slechte service heeft.

Iedereen wil een hogere beeldkwaliteit en meer zenders in HD, maar om dan ook de juiste bekabeling er bij aan te schaffen is dan te veel gevraagd. In elke elektronica winkel kan je voor 12 euro Hirschmann connectors halen + het aantal meters kabel op rol laten afknippen dat je nodig hebt. Dan ben je voor gemiddeld 20 euro klaar.

Het is iets anders als er na de overstap echt problemen zijn ontstaan (bijv nog slechter ontvangst waar de kabel binnenkomt) maar geloof me dat het gros van de mensen alles aansluit op kabels die al 40 jaar liggen. (ben in die jaren die ik in die branche gewerkt heb bij heel wat mensen thuis geweest)
Je hebt ongetwijfeld gelijk, ik was in de eerste instantie niet bereid om nieuwe kabels aan te schaffen, gewoon omdat die dingen schofterig duur zijn bij de mediamarkt.

Daarnaast, en dat meen ik serieus, is dit gewoon een ontzettend slechte technische implementatie. Voor letterlijk alle consumententechniek kun je cheap ass kabels gebruiken, behalve voor je tv.
Je gebruikt toch ook niet de scart of composietkabels om je HD horizonbox aan te sluiten? Ik snap dat de aanschaf van een HDMI kabel als een last gezien wordt en dat je dat liever niet doet (zou ik ook niet graag willen als het met bestaande kabels was op te lossen) maar je ontkomt er niet aan.

Trouwens bovenstaand stuk heb ik geschreven vanuit Ziggo gebied. Waar mensen dus overstappen van Ziggo naar UPC. Ik heb 2 CI+ modules + 2 Humax en 1 samsung decoder opnieuw ingesteld bij familie of kennissen, waarbij dit binnen letterlijk 30 seconde gepiept was. Op een of andere reden lukte dit zelf bij de mensen niet. Waarbij het in dit geval om 100% onwil ging achteraf gezien (stappenplan niet doorlezen, niks proberen).

Ik vond de communicatie in ziggo gebied, door ziggo, juist erg goed te noemen. Eerst een brief waarin stond dat na bepaalde datum zenders opnieuw ingesteld moesten worden en de reden daarvan. Waarin werd aangegeven dat specifieke info later zou volgen -> daarna een brief met instructie welke gespecificeerd was naar merk toestel. -> Indien wenselijk contact opnemen. Gisteren kreeg ik nog een boekje waarin samengaan van Ziggo en UPC verder wordt toegelicht. Voor mij toch erg netjes geregeld.

@xnpu, ja helemaal met je eens, ik woon zelf in een dorp (+- 5000 inwoners schat ik) en hier hebben inderdaad mensen van Ziggo de hele dag op het marktplein gestaan, ook in een dorpje verderop (3500 inwoners schat ik) stonden ze netjes bij de AH om alle vragen te beantwoorden

[Reactie gewijzigd door Chrosser op 9 april 2015 10:39]

Ik heb Ziggo om andere redenen opgezegd maar over de overstap kan ik inderdaad niet klagen.

Van te voren werd alle benodigde informatie opgestuurd en op de dag zelf krioelde het in de hele stad van de Ziggo-jasjes die mensen hulp boden.
Daarnaast, en dat meen ik serieus, is dit gewoon een ontzettend slechte technische implementatie. Voor letterlijk alle consumententechniek kun je cheap ass kabels gebruiken, behalve voor je tv.
Dat mag jij vinden, maar uiteindelijk komt het door het verwachtingspatroon van de klant.

Als iedereen genoegen zou nemen met Nederland 1, 2 en 3 dan krijg Ziggo dat echt wel door de meest waardeloze kabel gedouwd. Maar bijna iedereen verwacht dat er minstens honderd zenders in zijn pakket zitten (en telt alleen de HD-zenders, want wie kijkt er tegenwoordig nog naar niet-HD, dat kan echt niet meer!!!111).

Tja, dan moet er opeens een idiote hoeveelheid data door die kabel. Dat kan op zich best... maar dan zullen ze wel eisen moeten gaan stellen aan de bekabeling. Kabels waar je vervolgens weer tien jaar (of nog veel meer?) mee vooruit kunt, om niet alleen je net-nieuwe HD tv van duizenden euro's aan te sturen, maar ook de nog duurdere die je over een paar jaar ter vervanging gaat kopen...

Serieus mensen, denk eens na over het totale plaatje en snap dat die paar tientjes echt werkelijk geen bal voorstellen. |:(
Als je, uit budgettaire redenen, nog een CRT tv ofzo hebt staan, dan is het een ander verhaal; deze klacht is gericht tegen mensen die enorme bedragen uitgeven aan de allernieuwste (en allergrootste) tv die ze kunnen vinden en dan miepen over een kabeltje.
Speaking of which, de meeste pc monitoren worden geleverd met een VGA-kabel of HDMI-kabel, is dat bij televisies niet zo?


Overigens, hang eens een cheap-ass UnschieldedTP kabel van 40 jaar oud tussen je computer en je router en kijk of gigabit dan nog wil lukken? De reden dat niemand problemen heeft met zijn netwerk is dat die, als gigabit niet werkt, automatisch terugvalt naar 100 MBit (zonder dat iemand het doorheeft, want er is wel verbinding). Maar ja, da's bij kabel geen optie, want alle zenders moeten erdoor passen.
het gaat natuurlijk om het verschil tussen de oude en nieuwe installatie...toen men nog een oude HD tuner had werkte het gewoon goed....en met de "nieuwe" Horizon tuner werkt het ineens niet meer! dus voor de klant veranderd alleen de tuner en er zijn problemen die er daarvoor niet waren..terwijl zijn pakket hetzelfde is gebleven! ;-)
Ik denk dat je de crux van de zaak te pakken hebt: Mensen vinden dat ze zich niet hoeven verdiepen of in te spannen voor de kwaliteit van eigen infra.
Of het nou gaat om gas, stroom, water of internet, zodra het de meterkast binnen is (soms al eerder) is het je eigen verantwoordelijkheid. Ik heb zelf als bijbaantje gewerkt op de KPN helpdesk en het merendeel van de bellers is van het kaliber 'kan niets, wil niets, snapt niets'.
Als mijn gloeilamp stukgaat bel ik de Nuon niet, en als mijn wifi happert bel ik Ziggo niet. En als je het zelf allemaal niet kan en wil ga je óf een hoop frustratie tegemoet óf heel veel betalen voor klusjesmannen.
Volledig mee eens wat je schrijft, zie dit ook zakelijk, gelukkig dat men daar de dingen wat sneller aanneemt en we ook eenvoudiger spul kunnen vervangen.
Voor de overstap bijna nergens last van.
Sinds de overstap inderdaad dat er af en toe blokken of strepen in beeld komen en het geluid soort van weg valt of verstoort.
Het nieuwe kabels kopen advies snap ik totaal niet in mijn geval, hiervoor werkte het toch ook gewoon dus naar mijn idee ligt de fout nu echt aan de kant van ziggo/upc! :O
Het nieuwe kabels kopen advies snap ik totaal niet in mijn geval, hiervoor werkte het toch ook gewoon dus naar mijn idee ligt de fout nu echt aan de kant van ziggo/upc! :O
Erg kortzichtig, en helaas is de consumentenbond dat ook (zoals gewoonlijk).

De technische details kan ik je niet vertellen (zie het topic van njitter) maar UPC gebruikt een hogere QAM modulatie dan Ziggo (en hogere frequenties). Dit verhoogt de kans op fouten bij slechte bekabeling. Dat laat onverlet dat je geen problemen zou moeten hebben als je overal gewoon kabelkeur kabels zou hebben liggen en versterkers had geplaatst waar nodig. Iets wat de kabelboeren al sinds jaar en dag adviseren. Dat mensen dan alsnog naar de lokale Gamma gaan, wiens probleem is dat? Juist, van de klant. Met wat publieke druk wordt die verantwoordelijkheid weer fijn verlegd naar de kabelaanbieder :X Terwijl die afspraken gewoon zwart op wit zijn overeengekomen met de klant.

Vergeet ook niet dat digitale techniek foutcorrecties toepast. Dat je voorheen geen problemen ervoer, wil dus niet zeggen dat er helemaal geen problemen met je signaal waren. Het signaal was waarschijnlijk net sterk genoeg zodat de foutcorrectie zijn werk nog kon doen. Nu het netwerk vooruit gaat, worden er dus zwaardere eisen gesteld aan je bekabeling. En dan valt je binnenbekabeling door de mand.
Ziggo leverde de product wat wel werkte, UPC geeft problemen. Dan ligt het toch aan de overstap? Makkelijk om het af te schuiven naar de eindgebruiker. Je kunt ook zeggen: als de techniek van UPC zoveel gevoeliger is voor fouten, dan hadden ze de overgang moeten vergezellen met een kwalitatief goede kabel, voor elke klant. Of gewoon een monteur langs sturen.
Voor de duidelijkheid: de klanten hebben niet gevraagd om deze overstap, maar krijgen het opgedrongen. Dan moet je de klanten niet gaan lastig vallen met dit soort handelingen. Het is een ander verhaal als een klant zelf besluit over te stappen en ook nog eens gewaarschuwd wordt voor mogelijke ontvangstproblemen vanwege slechte bekabeling. Maar dat is hier niet aan de orde.
Als het goed is ontvang je, in ieder geval in voorheen ziggo gebied, meer HD zenders dan eerst. Verder ben je helemaal niets verplicht aan Ziggo of UPC. Dus als je het niet eens bent kun je kiezen. Of je vervangt niks en hebt geen of slecht beeld, of je vervangt de kabel en bent futureproof en hebt enkele HD kanalen er bij, of het bevalt je allemaal niet en je zegt gewoon op. Dat laatste vergeten veel mensen en verwachten zo ongeveer dat Ziggo persoonlijk vanuit hun hoofdscentrale een kabeltje richting hun huis opnieuw komt ingraven.
Ziggo leverde de product wat wel werkte, UPC geeft problemen. Dan ligt het toch aan de overstap?
Nee, dat is echt een flauwekul redenatie.

Het is vergelijkbaar met met het uitschakelen van de analoge TV zenders een tijd geleden. Ook daar hadden klanten niet om gevraagd. De vervelende waarheid is dat je toen gewoon pech had en moest meegaan met je tijd om gebruik te kunnen blijven maken van TV. Een waarheid die mensen liever niet horen want het kost geld.

Vergeleken met dat is dit nog een milde overgang (de meeste klanten hebben immers geen problemen), want toen analoog eruit ging moest iedereen een digitale decoder aanschaffen. Nu ben je alleen de lul als je binnenhuisinstallatie niet is aangelegd volgens de normen. En het is toch echt je verantwoordelijkheid als klant dat die binnenhuisinstallatie gewoon op orde is. Vroeg of laat had Ziggo namelijk ook gewoon overgegaan op QAM256. De fusie met UPC heeft dit proces alleen iets versneld.

Er komt een tijd dat analoog volledig uitgeschakeld zal worden op de kabel en dan krijgen weer hetzelfde gezeur :P

[Reactie gewijzigd door Glashelder op 9 april 2015 12:56]

Als ik het artikel zo eens een beetje gelezen hebt:
"Er zijn veel klagers, maar niet iedereen klaagt"

Het slaat dus nergens op als Ziggo nieuwe kabels gaat toesturen naar klanten waarbij wel alles gewoon naar behoren werkt. Tenzij de klanten op korte termijn een prijsverhoging zien zitten want dan zal Ziggo het wel zo netjes doen dat deze kosten gewoon ook nadien in het nieuwe maandbedrag zal worden meegenomen.
Beide kabels van de wandcontactdoos naar de tv en modem (maximaal 2 meter) plus modem en HD ontvanger zijn origineel door Ziggo geleverd en aangelegd.
Ook heb ik maar 1 tv in huis, Niets is dus veranderd alleen de fusie Ziggo/UPC.
Vandaar dat ik stel dat de fout "aan hun kant ligt."
Als hun omschakelen en weten dat de origineel geplaatste/geleverde kabels voor problemen zorgen hadden ze toch eerst betere kabels moeten toesturen/plaatsen?
Per maand betalen we aardig wat geld voor hun diensten, als een knappe kabel er dan niet vanaf kan vind ik dat wel slechte service, En als je tevreden klanten onderzoeken wil hebben moet je mensen niet op pad sturen om zelf kabels te halen met alle nadelige gevolgen van dien.

Van dat QAM verhaal was ik niet op de hoogte, nog maar eens Ziggo bellen en dat in de strijd gooien om te kijken of ze nu wel andere kabels willen leveren. bedankt daar voor!
Als je kabel maar 2 meter lang is vanuit de wandcontactdoos (ik neem aan waar ziggo bij jou binnenkomt, niet de wandcontact doos op de 2e verdieping waar 25 meter kabel achter zit) en je hebt geen beeld dan ligt dat, of aan een breuk in die kabel, of connectors zijn niet goed bevestigd, of gewoon aan de signaal sterkte zoals die binnenkomt. Dat laatste komt Ziggo al jaren gewoon voor aan huis als je hiervoor belt.

Ik heb een humax interactieve decoder opnieuw ingesteld op de slaapkamer van mijn huis, waar ik zelf 2 jaar geleden 25 meter Hirschmann kabel (1 euro per meter)heen heb getrokken zonder versterker of iets dergelijks en heb na de omschakeling gewoon perfect beeld.
Beeld heb ik wel alleen sinds die samenvoeging Ziggo/UPC is de kwaliteit van het beeld en geluid soms en op bepaalde zenders minder.
Als het goed is kun je via de decoder signaal sterkte opzoeken. Dit moet minimaal 70% zijn om fatsoenlijk beeld te krijgen en eigenlijk door de korte kabel in jou situatie minimaal 80%.

Als dit niet het geval is, zou je een andere korte kabel kunnen proberen als je die hebt liggen. Mocht je dan beter signaal hebben ligt het aan de kabel, is dit niet het geval dan zal het aan de wandcontactdoos liggen. Voor dat laatste is Ziggo verantwoordelijk. Als ze, zoals je al aangaf, ook de andere kabels hebben gelegd toentertijd dan moeten ze dat mijn inziens ook corrigeren mocht het nu niet werken. Zoek even de rekening erbij ofzo en begin daarover tijdens contact met het callcenter.

Je hebt met bovenstaande test in ieder geval al duidelijk in kaart waar de problemen zitten.
Bedankt! ik ga er mee aan de slag! :)
[...]
Nu het netwerk vooruit gaat, worden er dus zwaardere eisen gesteld aan je bekabeling. En dan valt je binnenbekabeling door de mand.
Jij beschouwt een minder en storingsgevoeliger signaal als een vooruitgang van het netwerk?
Nu heb ik zelf een op z'n zachts gezegd nogal complexe interne bekabeling, dus dat niet 1 digitale ontvanger hier na de overgang fatsoenlijke ontvangst had, wilde ik niet meteen bij Ziggo leggen. Ik heb dus zelf lopen pielen met connectors en kabeltjes, die plotseling waardeloos geworden waren, waar er voorheen perfect signaal doorheen kwam. Echt, je wilt het niet geloven waarschijnlijk, maar sommige problemen werden veroorzaakt door een recent uitziend kabeltje van 1 meter lengte, waarvan niet te achterhalen was, of dit "kabelkeur" had. Een 30 jaar oude connector, waarvan het plastic kapje inmiddels vergaan was, zorgde voor "blokjes" etc op 10 zenders...
Overigens zijn - in tegenstelling tot wat anderen hier beweren - "bouwmarktprodukten" prima te gebruiken, zolang ze maar voorzien zijn van "kabelkeur".
Uiteindelijk werkt alles hier na een paar uur prutsen en zo'n 60 euro aan uitgaven weer prima, maar geen haar beter dan voor de conversie. Ik snap echt niet waar die vooruitgang van jou in zou moeten zitten. Zeker niet in de beeldkwaliteit, want die is beslist minder dan voorheen. De echte scherpte is weg en nee, dat ligt niet aan mijn interne bekabeling, dat treedt ook op wanneer 1 TV rechtstreeks aan de aansluiting hangt.

Als laatste bezwaar, maar dat ligt niet zozeer aan het netwerk, maar aan de manier van gebruik, wil ik toch nog even de inhoudelijke minimalisering van de programmagids (EPG) noemen. De oude Ziggogids keek minder ver vooruit, maar gaf wel informatie op basis waarvan je kon besluiten om iets te bekijken c.q. op te nemen. Nu ben je verplicht om die info elders te vergaren.
Precies. Het netwerk gaat niet vooruit qua kwaliteit, maar vooral qua quantiteit. Meer zenders met een mindere bitrate en aldus een lagere kwaliteit.

Idealiter word elke zender met 100% kwaliteit aka bitrate geleverd en als dat betekend dat je "slechts" 120 zenders kan aanbieden ipv 200+ , pech gehad.
Het is bekend dat het Ziggo netwerk wat minder gevoelig was voor slechte kabels, dozen en versterkers en dan het UPC netwerk, volgens mij komt dit door het verschil in de gebruikte QAM modulatie tussen de twee netwerken. Daarom kan het dus zijn dat je eerder bij Ziggo nooit last had van storingen, maar na de migratie naar het UPC netwerk meer storingen ervaart dankzij slechte(re) kwaliteit kabels. Dus zeggen dat de fout aan Ziggo/UPC ligt is niet geheel terecht.

Ervaring van andere Tweakers/Ziggo forum leert overigens wel dat Ziggo bereid is een mannetje langs te sturen die je kabels komt vervangen voor betere.

Edit: Nederlandse Wiki link gepakt.

[Reactie gewijzigd door MeltedForest op 9 april 2015 08:58]

Feit is wel dat je zelf niet om deze toestand gevraagd hebt. Je wordt of je het nu wil of niet overgegooid, dus dan vind ik het héél makkelijk om te zeggen "zoek het maar uit, en los het zelf op".

Ik kan me ook best voorstellen dat bij een deel van de minder technisch belegde klanten een Ziggo monteur sowieso de kabels al had aangelegd in het verleden, dus dan zijn de niet werkende kabels al te danken aan Ziggo. Als dan blijkt dat die voor UPC niet voldoen, dan moeten ze die dus gewoon kostenloos vervangen...

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 9 april 2015 09:30]

Het is voor een gedeelte ook de toekomst.....

Als het oude ziggo morgen zou beslissen om ook op de andere QAM standaard over te gaan, heb je exact het zelfde issue.

Zie het als een oude computer van 15 jaar geleden. Die draait ook niet meer de nieuwst sites. De rekenkracht van die machines is er niet meer voor geschikt.
Feit blijft dat je (extra) moet betalen voor iets waar je niet zelf voor gekozen hebt, en dat valt bij veel mensen niet goed, wat ik persoonlijk goed kan begrijpen.
Zo werkt het met alles. Dingen vernieuwen, en Liberty Global Ziggo nu heeft overgenomen, of Ziggo op (korte) termijn over zou gaan naar de nieuwe technieken dan nog had je als klant tegen dit soort problemen gelopen.

De problemen zijn namelijk wel op te lossen, maar klanten vinden het beter en makkelijker om klachten in te dienen bij de consumentenbond en op fora dan even een simpel belletje naar een gratis telefoonnummer voor een nieuwe kabel of monteursafspraak.

Maar zoals ik al aangaf, dit is met alles zo. Meer mogelijkheden, verbeteringen, verhogingen van snelheden etc. noemt men vooruitgang. Men probeert alles in het werk te stellen om hinder en problemen te voorkomen. Om meer en beter te kunnen bereiken moet men die (helaas) storingsgevoeligere frequenties op den duur wel gebruiken. Het was dus niet de vraag "OF" dergelijke storingen er ooit zouden komen, maar wanneer. Persoonlijk vind ik het toch netjes dat Ziggo kosteloos even een kabeltje of monteur stuurt om klanten weer op weg te helpen met een goed functionerende dienst.
Volgens mij zijn er toch meer heel weinig mensen die door Ziggo alle kabels in huis hebben laten leggen. Tenzij de tv naast het modem staat.

Indien je het niet eens bent met de overname en de daarmee samengaande veranderingen heb je nog altijd recht om op te zeggen of over te stappen op ADSL glasvezel of iets wat er aangeboden wordt bij jou.

Daarbij heeft Ziggo alles heel goed proberen op te lossen, dus ''zoek maar uit en los zelf alles op'' is niet aan de orde.

Er zijn wel meer dingen in het leven waar je niet om gevraagd hebt en waar je toch mee moet dealen. Als we elkaar allemaal maar achterna roeptoeteren dan gaan we ons zelf ook nog geloven. Jeeminee ik moet even nieuwe zenders instellen, de wereld vergaat HELPHELP!! Wat een onrecht wordt mij aangedaan!! HELP!!
Er is me toch wel een verschil tussen even zenders opnieuw instellen, en te horen krijgen dat je even door heel je huis nieuwe kabels moet trekken natuurlijk. Lekker zwart wit weer...

En bedrijven maar laten doen wat ze willen, dat is een goed idee wil je zeggen? Deze fusie hebben ze alleen maar gedaan om meer geld te verdienen, mensen te kunnen ontslaan en, naar wat ik heb begrepen, toch de abo prijzen omhoog gooien. Dus ja, in dit soort gevallen verwacht ik gewoon echt wat extra inzet van Ziggo, ook als ze dat af en toe wat extra moet kosten.
Dat gaat over iets heel anders, jij leest ook maar wat je wil lezen.

Ik heb aangegeven dat van die totale klachten (zoals in het artikel wordt aangegeven) veel mensen zijn die roepen dat ze problemen hebben terwijl ze gewoon te lui zijn om de zenders opnieuw in te stellen of zich hierin te verdiepen.

Als je wel problemen hebt is dat natuurlijk vervelend maar heb ik aangegeven dat het dit meestal aan de bekabeling ligt. Connectors vervangen is meestal al een goede eerste stap. Mocht dat niet helpen dan heb je meestal ook inferieure kabels liggen. In de toekomst zullen er meer en meer HD zenders bij komen als je dan je kabels vervangt ben je hier op voorbereid en heb je nergens problemen mee.

Als laatste heb ik gezegd dat als je je hierin niet kan vinden je nog altijd het recht hebt om op te zeggen. Verder raad Ziggo volgens mij in alle boekjes aan om kabelkeur kabels te gebruiken i.c.m. met hun producten. Als je dat advies aan je laars lapt en je krijgt problemen dan roep je dat ook zelf over je af, ondanks dat het voorheen wel werkte. Aan de begeleiding en advies van Ziggo kant heeft het mijn inziens dan ook niet gelegen. Als je vind van wel dan moet je het of met de service doen die ze bieden of opzeggen als je dat niet bevalt.
Even ter info: ik reageerde hierboven helemaal niet op jouw post, maar op @Meltedfrost, dus mijn reactie was ook helemaal niet op jouw uitleg gericht. Ik had het puur over de kabelklachten, en nergens over zenders opnieuw instellen. Jij haalt het erbij, niet ik ;).
Dan heb ik dat verkeerd begrepen, excuses. Ik zag in ieder geval bij mijn notificaties dat je op een bericht van mij gereageerd, vandaar mijn reactie.
Thanks, Ik zal nog eens contacten met Ziggo om te kijken wat ik los kan krijgen bij ze.
Helaas zijn mij kabels al ruimschoots aan de kwaliteit, allemaal gecertificeerde kabels en pluggen. Dussssssssss.
Door de omschakeling worden nu andere frequenties gebruikt voor het TV signaal (zoals UPC ze al langer gebruikte). Die nieuwe frequenties zijn gevoeliger voor storing door 4G zendmasten (ook een nieuw fenomeen natuurlijk).

Daardoor kan het prima dat waar jij eerst geen problemen had, je nu wel problemen hebt en dat toch ligt aan je eigen installatie. Namelijk slechte kabels/connectors/contactdozen die onvoldoende afscherming bieden.
Ik ben klant van UPC, en ben sinds 1 april de volgende zenders kwijt:

Crime & Investigation
Cartoon Network
HISTORY channel
ID Investigation Discovery
13th Street verdwijt ook per 01-06-2015

Nu kan ik deze zenders weer bekijken als ik een Royaal abonnement erbij neem, kosten 10 euro.
Ik betaal momenteel al 56 euro.

[Reactie gewijzigd door revengeyo op 9 april 2015 08:58]

Anoniem: 455646
@revengeyo9 april 2015 09:17
Ik betaal op dit moment €65,- en ben ook die zenders kwijt, volgens C was ik gemaild.
Nooit ontvangen, dus enige oplossing is naar royaal gaan maar dan wordt het wel erg fors en daar heb ik geen zin in.
Ik snap ook dit dat UPC een Dictatoriale zender doorgeeft, die van Erdogan.
Vind dat best een naaistreek eigenlijk.
Ene helft wel waarschuwen, andere helft niet.
Ik betaal op die moment 45 euro voor alleen TV, geen internet, geen bellen..... ik vind dit een behoorlijk bedrag en mag best iets terug verwachten voor dat bedrag. Zeker nu weet dat ik voor 10 euro meer het meest uitgebreide pakket van OnsBrabant zou kunnen krijgen en dat voor 3 TV's terwijl ik nu maar één TV kan aansluiten.

Ik ga daarom snel eens de kwaliteit van de zenders bekijken en overwegen of ik uberhaupt nog wel klant wil blijven bij UPC ....
Ja m'n oma die ook upc klant is belde mij laatst dat ze die Crime channels niet meer kon ontvangen (haar lievelings kanalen). We dachten allemaal dat het misschien om een storing ging vanwege de fusering met Ziggo dus ik diverse keren een volledige reset van haar TV en CI+module uitgevoerd in de hoop dat die zenders weer terug zouden verschijnen, maar helaas zonder succes..

Thuis aangekomen ook gelijk m'n eigen TV en upc settopbox aangezet en ja hoor.. ook hier waren Crime & Investigation en ID Investigation DIscovery verdwenen! |:(

Echt schandalig van UPC om zomaar ineens 10 euro extra te gaan vragen aan de klant voor zenders die voorheen gewoon altijd waren te ontvangen!!! Wat een rotstreek.. :(

[Reactie gewijzigd door Muttley-Q op 9 april 2015 10:21]

Anoniem: 455646
@Muttley-Q9 april 2015 12:53
Extra zuur is ook dat waarschijnlijk dus de brief helft zeg maar, dus diegene die wel informatie heeft ontvangen het abonnement kon opzeggen omdat die voor 1 April gewaarschuwd waren. Nu zegt UPC doodleuk om naar het Royaal pakket te gaan.
Ik heb al zitten kijken voor een oplossing Het schrappen van die zenders vind ik gewoon onacceptabel. Kanaal Digitaal bied voor veel minder veel meer zenders. Alleen jammer dat ik hier via DSL niet meer dan 40Mb kan krijgen (we hebben nu 120Mb). Voor netflix is dat echter meer dan genoeg en ik ben ondertussen zo verschrikkelijk klaar maar met dat UPC dat wij de overstap gaan maken. (Ik heb laatst een uur aan de telefoon gehangen om mijn defecte CI+ module omgeruild te krijgen)
Wat ik een erg grote vooruitgang vind is dat bij UPC de HD zenders nu op kanaal 1-10 zitten (in plaats van 71-80).

Qua zenderaanbod worden er periodiek keuzes gemaakt door de aanbieders. Dat vind ik bedrijfseconomisch niet meer dan logisch. Maar ik ben ook een eenvoudige gebruiker die aan de standaard NL zenders voldoende heeft (en het liefst voor de rest ook niet betaalt, dus een kleine basis packet is in mijn voordeel).
Bij UPC Horizon waren de hd zenders al ingesteld op 1-10.
Wat is volgens u precies de vooruitgang ?

Volgens mij ligt er het er maar net aan wat je gewend bent en wat je wensen zijn.

Ik vindt het persoonlijk een achteruitgang, eerder kon je gemakkelijk andere HD zenders vinden door vanaf 71 naar beneden te zappen, daarnaast was het grote voordeel dat als je omhoog zapte je nu constant twee (zeer irritante) UPC zenders weg hoeft te zappen (on demand zender en zender van de maand) waarbij de grootste irritatie zat in het feit dat als je 0,5 sec te langzaam was met door zappen de zender iets begon op starten waar je eerste 30 tot 60 sec niet vandaan kwam ......
Wat ik een erg grote vooruitgang vind is dat bij UPC de HD zenders nu op kanaal 1-10 zitten (in plaats van 71-80).
Voor mensen zonder pakket met HD-zenders (oftewel, basispakket) is dat juist een enorme achteruitgang want wij hebben die zenders nu op kanalen 925+. (Behalve NLD1/2/3 HD die wel te bekijken zijn en dus inderdaad op 1/2/3 zitten.)
Heb een keurige email en brief ontvangen dat dit het geval zou zijn. Vreemd dat jij dan beide niet hebt ontvangen.
In het forum ben ik erachter gekomen dat je idd een mail hebt gekregen. Maargoed, dat is op een Chello mail (zo oud) en die is niet in gebruik. Zou ik niet weten hoe daarop in te loggen (/nontweakermode).

Hier is geen brief in de bus geweest.
Ook hier blokken en strepen in het beeld. Hier ligt peperdure kabel met dubbel afgeschermde connectoren en aparte splitterdozen. Alles van Hirschmann en vakkundig gemonteerd. Er zit een retour-geschikte splitter van Tratec tussen die ik destijds van Ziggo heb gekregen i.v.m. interactieve TV. De doos (waar de groene kabel binnen komt) is ook van Hirschmann, waarbij de afstand van deze doos tot aan de TV slechts 3 meter is. De kabels liggen er pas enkele jaren.

Nooit problemen gehad met de verbinding, maar nadat het Ziggo-netwerk (356 MHz - kanaal 1111) werd omgeruild voor het UPC-netwerk (474 MHz, kanaal 5555) heb ik zoals gezegd blokken en strepen in beeld. Ook is de beeldkwaliteit van sommige zenders erg slecht, vooral op NPO1 tijdens het journaal.

Kreeg van Ziggo een nieuwe antennekabel omdat volgens hun "mijn kabels versleten zouden kunnen zijn en daarom last hadden van 4G-frequenties". Ik heb een hoop bullshit gehoord in mijn leven (een verkoper van Tummers Roermond die mij een vergulde optische kabel met kabelharnas wilde verkopen omdat dit beter beschermd was tegen storingen van buitenaf / HDMI-kabels met anti-virus beveiliging), maar dit sloeg werkelijk helemaal nergens op. De door hun geleverde coax-kabel loste het probleem uiteraard niet op.

Niet alleen word ik verplicht om een onzinnig TV-abonnement te nemen omdat ik enkel wil kunnen internetten, de kwaliteit is ook nog ronduit bagger. Daar betaal je iedere maand € 17,95 voor. Schandalig !

In Juni gaat mijn Ziggo-abonnement de deur uit en pak ik een jaartje VDSL2 tot hier glasvezel is aangesloten. Aangezien Ziggo dit jaar toch geen plannen heeft om mijn Z1 abonnement (30/3) te verhogen zoek ik mijn heil zo lang elders. Bespaart me ook weer rond de € 20 per maand. Als iemand tegen die tijd interesse heeft om mijn interactieve CI+ v1.3 module + smartcard over te nemen dan hoor ik het wel...

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 9 april 2015 10:00]

Als ik de Ziggo Forum op na lees... zit iedereen met gebakken peren. Maar ja, tegenwoordig met Netflis en straks HBO op je Apple TV en wie weet in de toekomst alle zenders, wie heeft Ziggo dan nog nodig :P

Ziggo was goed bezig, nu zijn ze goed bezig om het goed slecht te maken, erg erg jammer....
Dan heb je Ziggo alleen nog nodig als internetprovider lijkt me.
Tot het moment dat overal glasvezel beschikbaar is. Ziggo is bezig om de poten onder hun eigen stoelen door te zagen. Ze hebben het blijkbaar alleen nog niet in de gaten.

Klaagden vorig jaar nog dat ze moeite hadden om klanten te houden die de kleine abonnementen afnamen, verhogen ze vervolgens alle abonnementen behalve de kleinsten (Z1 en "Alles-in-1 Basis").

Ik bedoel; wat willen ze nou ? Ik betaal sowieso al € 17,95 voor een overbodig TV-signaal. Geloven ze nu echt dat ik vervolgens nog een keer € 10 extra per maand ga betalen voor Z2 ? Wij dachten het niet, nee.
De laatste keer dat ik glasvezel alles-in-1 vergeleek met mijn huidige Ziggo alles-in-1 (plus) abonnement, was er geen glasvezel provider die hetzelfde kon leveren als Ziggo voor een concurrerende prijs, dus ik blijf zitten waar ik zit. Bij die vergelijking was bijvoorbeeld het gratis bellen 33%/€5 goedkoper tov van een KPN glasvezel abonnement, en daarnaast heb je bij glasvezel weer een extra decoder+remote, waar je bij Ziggo kan werken met een CI+ module als je dat wenst.

Ik bedoel maar te zeggen, er zijn vele scenario's/klanten, en Ziggo kan in een eerlijke vergelijking met glasvezel zeker nog wel als beste optie er uit komen.

Maar dit verhaal gaat over TV-storingen naar aanleiding van de frequentiewijziging, en dat is een kwestie van techniek en natuurkunde, dat heeft verder niks te maken met hun internetabonnementen, en bij welke klant die wel/niet passen. Deze frequentieband is gewoon wat vatbaarder voor de storende werking van externe (4G) signalen, wat betekend dat de kwaliteit van de installatie na AOP (ziggo kastje aan de muur) bepalender wordt. En niet al die installaties zijn up to date qua materialen en goede afmontage van oa de connectors blijkt nu.
Het verschil is dat ik geen alles-in-1 hoef. Ik wil enkel internet.

Bij Ziggo betaal je € 42,50 voor 30/3 (+TV - wat ik niet wil) terwijl je bij Vodafone 100/100 krijgt (zonder TV) voor hetzelfde bedrag.

Persoonlijk zou ik aan 50/50 al genoeg hebben, wat bij VF € 32,50 kost per maand.
Whoop whoop, maar liefst 10 Mbit erbij. Nou ja, laat ik dit gegeven paard dan maar niet in de bek kijken. Zojuist het modem gereset en een speedtest gedraaid en het klopt inderdaad; 41,5 Mbit down, 4,6 Mbit up.

Nu nog zorgen dat het TV-abonnement verdwijnt en de maandlasten hiermee omlaag worden gebracht, dan komen we nog eens ergens 8-)
Inderdaad, je krijgt toch mooi 33% erbij. En daarnaast, je hebt toch vrijwillig voor het laagste/traagste/goedkoopste abonnement gekozen? what you pay is what you get zal ik maar zeggen.
Als jouw energieleverancier besluit om de spanning te verhogen van 230v naar 400v Zodat ze op het bestaande netwerk meer energie kunnen leveren Ga jij dan ook zonder morren de extra kosten die hier mee gemoeid zijn voor je eigen rekening nemen? Misschien een wat extremer voorbeeld maar dat gebeurt hier nu natuurlijk wel.
Sorry, maar met zulke gechargeerde voorbeelden kan je alles wat recht is wel krom praten. Ze veranderen alleen een frequentie naar een andere, welke ook binnen de technische specificaties ligt van het protocol. De storende factoren zijn grotendeels afkomstig van derden, A de 4G masten, en B de soms matige kwaliteit van de achterliggende coax netwerken in huis bij de klanten, waarvan Ziggo altijd al gezegd en gevonden heeft dat de verantwoordelijkheid primair bij de abonnee ligt, en niet bij hen. Dat is hun langlopende en goed gedocumenteerde beleid, dat bedenken ze niet nu ineens om hun straatje schoon te vegen.

Je 400v/230v voorbeeld houdt bijvoorbeeld fysieke schade in aan apparaten, tot en met brandgevaar aan toe, en dat is hier duidelijk niet zo.

[Reactie gewijzigd door uncle_sjohie op 9 april 2015 13:40]

Ze veranderen niet alleen de frequentie. Ze veranderen ook QAM-64 in QAM-256. Iets wat veel storingsgevoeliger blijkt en ook iets waar kennelijk niet alle apparatuur mee overweg kan.

Overigens had ik zelf al aangegeven dat het een overdreven voorbeeld is maar de strekking blijft hetzelfde. De provider veranderd iets wat alleen voor zichzelf een voordeel biedt en zadelt zijn klanten op met de problemen en bijbehorende kosten. Dat lijkt mij de omgekeerde wereld.

Dat omgekeerde wereld verhaal is trouwens de reden dat UPC Ziggo Liberty Global er bij ons nu echt uit gaat. Ik ben ondertussen al zover dat ik genoegen neem met 3x trager internet.

[Reactie gewijzigd door jbhc op 9 april 2015 14:08]

Gelukkig kan ik nog kiezen tussen adsl en glasvezel. 500 synchroon van xs4all lijkt mij ook wel wat. :P

Eigenlijk heb je wel gelijk. Door de fusie zadelen ze mooi de klienten op met een probleem of met meer storing dan vroeger.
Zo zwart/wit is het ook weer niet. Het artikel, en het achterliggende onderzoek van de Consumentenbond, verteld ons dat een deel van de klanten er weliswaar last van heeft, maar het grootste deel niet. Tot die laatste groep behoren wij (vriendin en ik) trouwens, hier hebben we geen verminderde kwaliteit of extra digitale artefacten in het beeld.
Overigens hat ik zelf al aangegeven dat het een overdreven voorbeeld is maar de strekking blijft hetzelfde. De provider veranderd iets wat alleen voor zichzelf een voordeel biedt en zadelt zijn klanten op met de problemen en bijbehorende kosten. Dat lijkt mij de omgekeerde werdeld.
Als mensen er zelf voor kiezen om goedkope troep als kabels, connectoren en splitters te gebruiken moeten ze niet bij de provider gaan zaniken en klagen als de kwaliteit van beeld/geluid en internet zeer onvoldoende is geworden.

Men verdomd het nu eenmaal om goed materiaal te kopen en nu komt men zichzelf tegen. }:O
Z1 is inmiddels verhoogd naar 40/4.
Nou nee. Ik kom nog steeds op 30 Mbit uit en op de website staat ook niks van 40 Mbit.

Daarbij vind ik een verhoging van 30 naar 40 Mbit niet iets om over naar huis te schrijven. Niet als andere abonnementen op 120 en 200 Mbit zitten. Z1 zou minstens tot 75 Mbit verhoogd moeten worden om het voor mij interessant te houden.
Wou alleen aangeven dat de verhoging er zit te komen en dat sommige gebruikers sinds gisteren nadat ze hun modem resetten al op 40/4 zitten (zoals ik). Zal vast naar buiten worden gebracht in de komende weken.

Dat de verhoging niet in lijn is met jouw verwachtingen is natuurlijk een ander verhaal :)

hoewel 40, 120, 200 geen rare verhouding is (80Mbit verschil). Overigens zit UPC op 50/5 dus ik verwacht dat deze nog wel een keer verhoogd worden
dubbeltje eerste rang

/offtopic en persoonlijk, excuses.

Ik zie je nu al bij alle Ziggo/Upc items voorbij komen met veel geklaag en dingen die je graag zou willen zien net zoals de rest van Nederland maar waarvan je weet dat het er niet op korte termijn aan zit te komen.
Daarbij geef je in je eerste comment hier aan dat je wel wilt meewerken aan de werkinstructie van de medewerkers, dit helaas geen oplossing blijkt, maar dan besluit het er maar bij neer te leggen? en weer verder gaat klagen.

Doe aub de overstap en ik hoop dat je daar gelukkig bent, dat je tevreden bent met je snelheid en de service, zodat ik met een stuk minder frustraties door de reactie's kan gaan.

/ontopic
Zoals ook in het item wordt aangegeven zal Ziggo zoveel mogelijk betekenen voor de klanten, het probleem is dat dit zo wordt aangegeven alsof er overal alles kosteloos verholpen wordt door monteurs van Ziggo.
En dan terwijl de medewerkers en de monteurs zelf een servicebereik opgelegd krijgen waarin het inderdaad tot het AOP goed zou moeten zijn en de rest voor de klant is.
Als hier een goede duidelijke lijn ingetrokken wordt zal dit vele klachten schelen en ook een duidelijke communicatie zijn naar alle klanten.
Sorry ? Dubbeltje op de eerste rang ? Ik vind € 42,50 behoorlijk duur voor een 30/3 verbinding.

Het zou anders zijn als het bij Ziggo mogelijk was om enkel internet af te nemen, dan zou het al een stuk voordeliger voor me worden.
Internet prijzen zijn nu eenmaal duur, dat is algemeen bekend en ik heb dat ondertussen al geaccepteerd, ik zeg niet dat iedereen dit dient te doen maar wel dat dit iets algemeens is en dus ook algemeen benoemd zou moeten worden.

Ik heb net even voor je bij KPN gekeken, maar daar krijg ik een prachtige internet only tot 50 mbit voor 42,50 en dat zonder TV.

Zo verkeerd is het allemaal niet bij Ziggo, het kan altijd beter en we willen altijd beter maar met alleen maar klagen en hier geen actie op ondernemen (overstappen en het gras daadwerkelijk eens te bekijken bij de buren) wekte bij mij na enige tijd wat irritatie op.

Nogmaals excuses maar ik moest het een keer benoemen, had het misschien in een PB moeten doen.

Enige verzoek is het breeder te bekijken dan je eigen frustraties, of daad bij woord te voegen en recht hebben om dingen volledig onderbouwend te roepen.
Ik denk dat het grootste probleem is dat er geen concurrentie op de coax-kabel is. Daarom is er voor Ziggo ook weinig motivatie om iets aan de tarieven te doen.
Waar ik sinds kort last van heb is dat de nederlandse SD kanalen in de 920 range zitten.
De HD zenders zitten onder 1,2,3, etc maar omdat ik CI module gebruik kan ik alleen Ned 1,2 en 3 ontvangen, voor alle andere zenders moet ik nu wat meer moeite doen.
Er is een alternatief netwerk id dat je kunt gebruiken waardoor de hd zenders en de sd zenders worden omgedraaid. Kun je even voor bellen natuurlijk..
Moet ik ervoor bellen of kun jij 't ons ook vertellen?
Regio afhankelijk, je kunt beter bellen
heb ik gedaan. en als je tv dan wel eigen mediabox/htpc ze niet kan veranderen heb je pech. zelfs de retentie afdeling kon helaas niets doen.
Ja, daar hadden mijn ouders ook last van (UPC, maar wel zenderwijziging per 1 april). Ik wilde al bellen om te kijken of we niet met wat coulance korting een CI+ kaartje/abonnement konden krijgen, maar in telefoonmenu van de servicedesk (1200) werd deze informatie al meteen gegeven. Ze zullen die klacht wel vaker gekregen hebben ;-).
Je hebt een ci module en je krijgt alleen npo 123 door erg vreemd....
Nee ik heb juist geen ci module, ik gebruik de digitale ontvanger van mijn TV zonder module.
Misschien heeft iemand nog wat aan mijn bevindingen; sinds de overstap had ik ernstig last van blokjes in het beeld / haperingen. Zelfs met een hele dure afgeschermde kabel bleef het probleem...

Vervolgens heb ik de Google Chromecast uit de TV getrokken en was het probleem opgelost. Waarschijnlijk heeft mijn Samsung TV een slecht afgeschermde printplaat/connector o.i.d.
Dit hadden mijn ouders ook met hun Sony TV. Chromecast via HDMI verlengkabel aangesloten en het probleem was opgelost.
Daar had ik nog niet aan gedacht.
Ik heb ook een Samsung TV, en het viel me op dat (al voor de overname) sommige zenders af en toe blokjes gaven op de TV. Als ik via de Humax video recorder keek had ik geen problemen. Dat was al een indicatie dat mijn TV mede oorzaak was van het probleem.
Vreemd genoeg zijn de blokjes op sommige zenders nu minder. Zal wel iets te maken hebben met de nieuwe frequentie indeling. Ik zal ook eens maar mijn HDMI aansluitingen kijken.
Dit is wat er gebeurd als een Nederlands bedrijf wordt overgenomen door een Amerikaanse bedrijfscultuur. Amerikaanse bedrijven willen zo min mogelijk kosten maken en zo veel mogelijk winst met zo min mogelijke inspanning.

Waar Ziggo voorheen nog schappelijk was door gratis kabelkeur kabels op te sturen als je een abonnement had gebeurt dit nu niet meer na overname door moederbedrijf UPC.

Als je problemen hebt door de nieuwe modulatie frequentie na overname UPC kun je het nu zelf oplossen, of een andere verbinding afsluiten zoals bijvoorbeeld glasvezel.

Dit is een typisch Amerikaanse bedrijfsvoering.
Het is allemaal de schuld van Obama!

Geen idee waar je het over hebt, zowel Ziggo als UPC kan je kosteloos een coaxkabel opsturen. Ook zijn monteurs bij beide bedrijven kosteloos (bij UPC zolang het probleem ook aan hun apparatuur of het signaal tot aan het AOP te wijten is).

De makkelijk te vervangen coaxkabel in de woonkamer is echter lang niet altijd de probleemveroorzaker. Denk bijvoorbeeld aan een oude splitter, slechte versterker, kabel in de muur uit 1980 met veel te veel demping, rijgdoos in de woonkamer, etc.
Anoniem: 455646
@skndd9 april 2015 13:08
Bij UPC is het alleen kosteloos als de kabels tot AOP correct zinn, binnen netwerk is eigen kosten. Kan dan direct €50,- of meer worden.
Dat is toch niet meer dan logisch? Waarom zou Ziggo voor de monteurskosten mogen opdraaien terwijl het geleverde product op orde is? :|
Omdat voor veel mensen onduidelijk is wat het probleem is... daarnaast worden de kosten pas duidelijk als de monteur er is en zijn verkoop gesprek start.
Ik weet hoe deze mannetjes zijn... vaak genoeg meegemaakt dat monteur B het werk van monteur A volledig afkraakte en mij wilde dwingen voor nieuwe kabels te betalen.
iedereen hier heeft het over blokken en strepen in beeld en ik ga ervan uit dat dit dan om digitale televisie gaat.

maar zijn er ook problemen met het internet bekend ?.
ik merk namelijk dat ik in de laatste paar weken het probleem heb dat het internet regelmatig op willekeurige momenten totaal onbereikbaar word. volgens windows kan ik het modem dan ook niet meer pingen. maar met linux krijg ik te zien dat er op die momenten een gigantisch hoge ping ontstaat (over de 10.000 MS). dit zorgt ervoor dat niks meer werkt via het internet. heb alle bekabeling al vervangen behalve de coax.

maar zou dit een gevolg kunnen zijn van deze veranderingen ? we hebben namelijk geen digitale televisie en op de analoge zenders is het beeld nog steeds helemaal in orde.
Anoniem: 235591
@SacredRose9 april 2015 20:54
Dat heb ik wel gehad en de monteur van Ziggo is hiervoor langs geweest maar kon niets vinden. Modem/router stond in half duplex terwijl dit niet was aangezien mijn netwerkkaarten op automatisch staan en zelfs als ik ze in full duplex zet geeft het kreng aan dat er half duplex is. De Ziggo monteur stond voor een raadsel en heeft het niet kunnen oplossen.

Mijn problemen waren een hoge ping, snelheden varierend van 20mbit tot 400mbit. En ook uitval van het internet. Heeft al met al drie weken geduurd voordat alles weer stabiel was. Half duplex is nog steeds niet opgelost en komt nog geregeld voor.

Diverse kabels geprobeerd.
de snelheid aan mijn kant is wel gewoon goed. ik haal constant rond de 50 Mbit ( ja kan hoger maar voor het WiFi hier is het al heel goed). de ping ook maar alleen op die korte momenten dat het opeens wegvalt wil de ping nog weleens boven de 3000 MS uitkomen bij windows.

hoe het met de duplex instellingen zit durf ik zo niet te zeggen want die kan ik niet vinden in het modem of de router (maar dat zal aan mij liggen zal wel een tabje gemist hebben :P).

en op de momenten dat half duplex voorkomt ondervind je dan de problemen met de hoge ping en snelheid ? en gebeurd dit dan vooral bij sommige apparaten of bij allemaal ?.
Anoniem: 235591
@SacredRose10 april 2015 00:29
Je kan aan de netwerklampjes 1 tot 4 van je modem/router zien of hij in full duplex (groen), of in half duplex (oranje) staat. Duplex kan je instellen via de eigenschappen van je netwerkkaart. Je hebt wel een gigabit poort nodig wil je full duplex hebben.

Ik ondervind geen problemen met half duplex op dit moment. De poorten die op half duplex staan heb ik gereserveerd voor mijn HTPC en LG smart TV. Voor mijn pc heb ik nu wel full duplex. Aangezien ik twee gigabit poorten op mijn Gigabyte moederbord heb heb ik kunnen uitsluiten dat het probleem bij mij lag. De Ziggo monteur heeft zichzelf ook bekabeld aan mijn netwerk met zijn laptop en die kreeg ook half duplex op sommige poorten.

Raar probleem.
vreemd inderdaad.

en kak dat kan ik dus niet zelf zien. ben namelijk kleurenblind en dat verschil kan ik dus niet zien :p

het grappige is dat het probleem de laatste paar uur helemaal weg lijkt te zijn. eerder had ik op bij mijn constante ping bij iets van 1000 pakketjes iets van 20 tot 30 verloren pakketjes. afkomstig van het probleem dat ik eerder omschreef. en nu heb ik na iets van 1500 pakketjes maar 1 verloren pakketje. hopelijk blijft het zo :p
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee