Deel Ziggo-klanten kampte met problemen met streamen van Netflix

Een groep gebruikers van Ziggo ondervond problemen met het streamen van Netflix. De kwaliteit was volgens hen veel lager dan ze mochten verwachten, terwijl de internetsnelheden wel op peil waren. Ziggo lijkt het probleem te hebben opgelost maar niet bekend is wat er gedaan is.

Gebruikers klaagden onder andere op het forum van Tweakers en Chelloo over problemen met het kijken van Netflix. Zo was het voor sommigen niet mogelijk om in 4k te streamen, terwijl bij anderen de kwaliteit tijdens het kijken steeds verder daalde. De problemen lijken voornamelijk plaats te hebben gevonden bij gebruikers die voorheen klant waren van UPC.

De problemen vonden afgaande op de meldingen plaats tussen half januari en 1 februari. Zo meldt Chelloo-gebruiker 'the absolute tune': "Ik zat gisteren op een gegeven moment op 240p in plaats van 2160p. Ook andere programma's op Netflix die gewoon in 1080p binnen horen te komen hadden precies dezelfde problemen." Zijn relaas wordt ondersteund door berichten op GoT zoals die van 'Louike1980': "Ik heb de hele avond naar 384p en 480p zitten kijken." De meeste mensen die problemen ondervonden geven aan oud-UPC-gebruikers te zijn.

Op de fora suggereren gebruikers op basis van traceroutes dat de problemen te maken hadden met de routering van Netflix-verkeer via de Level 3-transitprovider. Op 1 februari liet een medewerker van Ziggo het forum van Chelloo weten dat er een niet nader omschreven aanpassing is gedaan. Voor velen heeft deze aanpassing het gewenste resultaat gehad en werkt Netflix weer naar behoren.

Op navraag van Tweakers herhaalt woordvoerder van Ziggo Gradus Vos alleen dat het probleem inderdaad is opgelost door een verder ongespecificeerde aanpassing: "Ziggo voert constant aanpassingen door om de kwaliteit van het netwerk te verbeteren." Hoe het probleem ontstond en waarom dit zich leek te concentreren op Netflix en oud-UPC-gebruikers is niet bekend.

Netflix publiceert zelf met regelmaat de snelheden die de dienst zelf meet bij internetproviders. Waar de gemiddelde snelheid van Ziggo iets is gestegen ten opzichte van vorig jaar, is die in het voormalige UPC-gebied gedaald van 4,1Mbits in december 2014 naar 3,47Mbit/s in december 2015. Daarmee is dat deel van de provider opgenomen in de lijst van Netflix. Of dit in relatie staat tot de problemen die gebruikers ondervonden is onbekend. Bovendien zijn de metingen van januari nog niet gepubliceerd.

Update 11 februari: Netflix heeft de cijfers van januari gepubliceerd, waarin duidelijk te zien is dat het voormalige UPC-gebied een significant lagere snelheid had dan andere gebieden.

Door Jeroen de Vries

Stagiair

03-02-2016 • 17:14

109 Linkedin

Submitter: Louike1980

Reacties (109)

109
106
76
3
0
18
Wijzig sortering
Ik heb zelf heel sterk het vermoeden dat netneutraliteit voor Netflix hier niet opgaat. Ik kan me niet voorstellen dat de snelheden niet geknepen worden. Het duurt toch altijd wel ontzettend lang voordat je de volledige resolutie afspeelt, waarbij het regelmatig gebeurt dat deze omlaag dipt. Ik kan me hier best kwaad om maken. Het wordt tijd dat er onderzoek naar gedaan wordt.
Als ik op YouTube 4K video wil bekijken dan gaat dat vrijwel direct. Niks bufferen of starten in een lage resolutie. Bij Netflix start je altijd op SD kwaliteit en duurt het minstens een halve minuut voordat hij de volledige HD kwaliteit pakt. Ik heb 200nbit/s downloadsnelheid en alles gigabit bekabelde verbinding.
Ik ben er soms wel wat klaar mee, maar wat doe je er aan als simpele consument?
Ik heb zelf heel sterk het vermoeden dat netneutraliteit voor Netflix hier niet opgaat. Ik kan me niet voorstellen dat de snelheden niet geknepen worden. Het duurt toch altijd wel ontzettend lang voordat je de volledige resolutie afspeelt, waarbij het regelmatig gebeurt dat deze omlaag dipt
Ik heb zelf geen Netflix dus ik weet niet wat normaal is maar dit kan ook een beslissing van Netflix zelf zijn in plaats van throtteling door je ISP. Ik kan me voorstellen dat Netflix er voor kiest om op een lage kwaliteit te beginnen zodat je niet te lang hoeft te bufferen en daarna pas opschaalt naar een hogere resolutie. Ik meen dat er een optie is om te forceren dat je altijd hoge kwaliteit wil maar dan kan het dus wel lang duren voor je film begint met afspelen.

Netflix heeft op verschillende plekken in Nederland servers staan met de meeste populaire content. Als je iets zeldzaams kijkt dan kan het zijn dat die data uit Amerika moet komen.
Ik ben er soms wel wat klaar mee, maar wat doe je er aan als simpele consument?
Je kan grofweg twee dingen doen, in goede Nederlandse gezegdes:

1. stem met je voeten
Stap over naar een ISP die het wel goed doet.

2. meten is weten
Er zijn verschillende clubjes en systemen die je helpen te meten hoe goed je verbinding is en of en waar er geknepen wordt. Als je weet waar het probleem zit kun je overstappen of de media opzoeken. Als je kan bewijzen dat een Nederlands provider z'n verbindingen knijpt dan garandeer ik dat alle kranten daar wel een stukje over willen schrijven (en anders doet een zekere tech-site dat wel ;)
CAPSLOCK2000 "Ik heb zelf geen Netflix dus ik weet niet wat normaal is maar dit kan ook een beslissing van Netflix zelf zijn in plaats van throtteling door je ISP. Ik kan me voorstellen dat Netflix er voor kiest om op een lage kwaliteit te beginnen zodat je niet te lang hoeft te bufferen en daarna pas opschaalt naar een hogere resolutie. Ik meen dat er een optie is om te forceren dat je altijd hoge kwaliteit wil maar dan kan het dus wel lang duren voor je film begint met afspelen."
Voor netflix kan je de key combinatie (tijdens een stream) ; [Shift]+[CTRL]+[ALT]+[S] gebruiken, om een optie menu op te roepen met override instellingen voor audio en bitrates .
Hoe doe ik dat op mijn TV? ;)
Toetsenbord aansluiten op je USB-aansluiting en dan [Shift]+[CTRL]+[ALT]+[S] gebruiken :Y)
Netflix werkt inderdaad zo, eerst lage kwaliteit, dan vanzelf hogere resolutie en bitrate. Maar dit duurt naar verhouding van de bandbreedte toch erg lang.

Wat betreft het knijpen van de snelheid, dat zal dan door alle providers gedaan worden, want in alle landen liggen de gemiddelde snelheden redelijk gelijk. Nederland heeft daarbij nog meestal hogere snelheden dan de meeste landen om ons heen en in de VS of Canada.

Het zou inderdaad kunnen dat het vanuit de kant van Netflix geremd is, of dat het bedrijf bepaalde afspraken heeft lopen met providers? Maar dat gaat buiten mijn kennis om.
Netflix werkt inderdaad zo, eerst lage kwaliteit, dan vanzelf hogere resolutie en bitrate. Maar dit duurt naar verhouding van de bandbreedte toch erg lang.

Wat betreft het knijpen van de snelheid, dat zal dan door alle providers gedaan worden, want in alle landen liggen de gemiddelde snelheden redelijk gelijk.
We weten dat Netflix vroeger werd geknepen in de VS. Een tijd geleden heeft Netflix de beurs getrokken om dat op te lossen. Aangezien ze er fors voor betalen denk ik dat we mogen aannemen dat Netflix in de VS niet meer wordt geknepen, in ieder geval niet door de grote ISPs waar Netflix een deal mee heeft. Als we het in Nederland nog beter doen dan denk ik dat we niet geknepen worden.

Omdat het wereldwijd zo is (of slechter) denk ik ook dat we niet geknepen worden, ergens op de wereld zou toch wel een ISP moeten zijn die het niet doet?

Naast commerciele ISPs zijn er ook nog niet-commerciele ISPs. Zo leveren veel universiteiten internet aan studentenhuizen. Daar wordt niet geknepen, dat weet ik zeker wat in ik werk voor zo'n organisatie. :)
"1. stem met je voeten
Stap over naar een ISP die het wel goed doet."

Dit zou voor mij helaas geen optie zijn.
er ligt hier nog steeds geen glasvezel en sinds de overname van dat bedrijf die over glasvezel gaat.. zal dat nog jaren duren.
Zal dit jaar ook weer een poging doen tot contact en actie.(de cabels liggen al in de berging...)

ADSL is voor mij te langzaam om uberhoupt een poging te wagen.
Ik krijg bij upc netjes waar ik voor betaal, alhoewel ik nog geen netflix heb gekeken.

[Reactie gewijzigd door ghost010 op 4 februari 2016 01:13]

Inderddad, wanneer niet tevreden klagen, en bij geen verbetering gewoon overstappen, dat is het beste signaal richting providers.

Ik was ook Ziggo klant, en herken de problemen, hoewel ik het hoogstens bij 1 op de 5 afgespeelde content tegenkwam. Het was mij altijd een raadsel waarom de Netflix bitrate zomaar flink onderuit ging terwijl ik kabel had in oud Ziggo/@home gebied.

Nu overgestapt naar Tele2, ik weet dat dat in snelheid een stap terug is, maar ik ga ook met de maandelijkse kosten 15 euro omlaag. qua snelheid zou het nog steeds geschikt zijn voor Netflix, dus dat is voldoende voor ons.

Wat ik niet herken is dat Netflix niet zo snel zou beginnen met afspelen, met de nieuwe chromecast is start ie in binnen enkele seconden eigenlijk altijd op full hd resolutie.
De oude chromecast was op dit punt wel wat trager.
Apart, heb hier ook 200Mbit van Ziggo, Netflix speelt direct.
direct wel, niet direct op de hoogste kwaliteit. Hij begint namelijk altijd op SD kwaliteit. 480p ofzo.
Op de hoogste kwaliteit.
*edit kijk overigens via Apple TV

[Reactie gewijzigd door z1rconium op 3 februari 2016 17:47]

Ik had zelf al een langere tijd het gevoel dat dit het geval was
als ik namelijk thuis (ziggo, groningen) netflix keek dan was de kwaliteit beduidend lager dan bijv een 720p gedownloade rip
maar ook was de kwaliteit gevoelsmatig lager dan bij mijn broer (KPN glasvezel, Overijssel)
tot nu toe had ik dit toegeschreven aan iets wat bij mij tussen de oren zat maar niet dus
Dat idee had ik ook, totdat mijn router is vernieuwd.
En tada, ineens direct HD en altijd HD. Kan dus ook gewoon in je eigen apparatuur zitten.
Goed punt, hier via een Samsung TV duurt het soms wel een minuut of 4-5 voordat ik de beste kwaliteit zie. Op de Apple TV is dat altijd instant. Soms speelt de gebruikte hardware dus een rol.
Ik heb een Samsung tv en geen enkel probleem... Volgens mij zit er ergens iets niet helemaal goed met Netflix want ik kom problemen tegen met elke willekeurige combinatie die elders dan wel weer lijkt te werken...
Ik heb hetzelfde. Hier speel Netflix ook gewoon direct af in 1080p dat mijn TV ondersteunt. _/-\o_ Ziggo 120Mbit lijn.
Probeer Netflix te kijken via een VPN (met server in NL), en kijk of je prestaties hetzelfde blijven of niet. Zijn de prestaties met Netflix verbeterd, dan werkt Ziggo Netflix waarschijnlijk tegen.
Of netflix koopt gewoon te weinig peering capaciteit in

Er zijn ook genoeg verhalen over de netwerkaanbieders waarmee netflix werkt en aan wie ze betalen. Deze netwerkproviders moeten ook weer peering contracten hebben en als de peering de ene kant opslaat en niet 50/50 zal de andere partij moeten bijbetalen.
Heb het al eens vaker geschreven, het verschil tussen Netflix kijken met een KPN (dochter) ADSL verbinding en UPC was ooit eens heel erg groot. (heb thuis Ziggo en KPN)
Van 280p met subs die totaal out of sync zijn, terwijl op ADSL, vrijwel direct 1080p, en nooit geen issues.
Dat, terwijl de UPC connectie destijds een factor 10 sneller was.
Sinds de merge met Ziggo heb ik nog maar heel erg weinig Netflix gekeken, dus mijn ervaringen zijn al wat gedateerd.

De Ziggo routering naar verre continenten is echter nog steeds voor veel verbetering vatbaar, latency en bandwith is vele malen beter vanaf mijn KPN lijn. (maargoed, OT)

[Reactie gewijzigd door Madshark op 3 februari 2016 17:57]

Sinds de samensmelting van UPC en Ziggo is het hier dramatisch eigenlijk.

Ok voor normaal verkeer gaat het goed.

Torrents zie je van 10 MB per seconden naar 10 kb per seconden gaan. Waar dit vroeger niet gebeurde.

Youtube moet vaker bufferen (nergens voor nodig).

Horizon TV is bedroevend met tijden.

Streaming spullen lijken gewoon niet meer zo stabiel te zijn.
Torrents gebruiken peer-to-peer. Als de host van de torrent langzame verbinding heeft kan de host niet veel "seeden". Ook kan de host langzame router, bekabeling, ect.
Dat snap ik, maar het is wel vreemd dat ik structureel een lagere snelheid haal NA het samengaan ten opzichte van daarvoor.
Sinds dat gebeurt is verlies ik alle kanalen op mijn tv iedere ~2 dagen, moet iedere keer de zenders opnieuw installeren. Zo nu en dan werken de netwerkfrequentie en netwerk ID niet meer.
Zelf al zeeer vaak met Ziggo gebeld (>15x om de codes op te vragen, de laatste keer kon de helpdeskmedewerker me ook niet helpen met de codes), nu eindelijk een Humax PVR gekregen (~3 weken geleden) waar ik tot nu toe nog geen problemen mee heb gehad.
Had een Philips TV met CI+ module.

Voor de samengang nooit problemen gehad.

[Reactie gewijzigd door Netherland op 4 februari 2016 11:25]

Niet alleen netflix er zijn meerdere streaming diensten (legaal/iligaal) die problemen ondervinden bij ziggo en ja zodra vpn aan zet probleem op gelost!

Denk zeker dat vpn aan zet probleem opgelost is !
Ik vind het toch vreemd, ik dacht dat Netflix zelf edges had of kan leveren bij grote providers.
https://openconnect.netflix.com/
Misschien had Ziggo per ongeluk een van deze ip's geblokt waardoor je op een edge terecht kwam die verder weg staat...
Het kan ook gewoon zijn dat UPC Netflix onder druk heeft gezet.

Netflix plaatst (als je dit als provider aanvraagt) lokale caches, en volgens mij als jij ze op 6 locaties wilt krijg je er als grote provider zes.

Echter kan UPC het hoog proberen te spelen (zoals een comcast in de USA deed) door gewoon de peerings te sluiten, eventuele openconnect kasten uit te zetten en al het verkeer via de L3 transit te laten lopen (die daar niet geschikt voor is) totdat Netflix financieel over de brug komt met een vergoeding.
Het duurt toch altijd wel ontzettend lang voordat je de volledige resolutie afspeelt, waarbij het regelmatig gebeurt dat deze omlaag dipt. Ik kan me hier best kwaad om maken. Het wordt tijd dat er onderzoek naar gedaan wordt
Het zal ook schelen waarmee je naar Netflix kijkt. Op mijn Sony Bravia X830 zit ik binnen enkele secondes op 1080P. Dippen komt eigenlijk ook niet voor. Via Internet Explorer tel ik net 18 seconde voor HD in beeld komt.

Ik weet niet waarmee jij naar Netflix kijkt?
voornamelijk met de pc. Of via de chromecast (30cm van de router vandaan).
Als ik via de windows app kijk, krijg ik sowieso betere kwaliteit dan via de browser. Misschien dat de browser via een andere poort verbinding maakt en dat die makkelijker minder bandbreedte krijgt? Ik zou anders geen idee hebben waarom er zo'n verschil in zou moeten zitten.
Maar goed, zoals ik zei, moet er eigenlijk een gedegen onderzoek naar gedaan worden om te kijken of het allemaal wel zo neutraal mogelijk is. Dat, inclusief testen op verschillende apparatuur. Wereldwijd.
youtube 4k heeft een vele malen lagere bandbreedte dan Netflix 4k (of zelfs 1080P), Deze twee standaarden zijn dan ook volledig onvergelijkbaar met elkaar.
Valt wel mee mee youtupe 4k is 25mbit en 8k is 100mbit/s
Bij ziggo is Netflix altijd heel slecht geweest. Duurde soms het wel tot 10 min voor dat het scherp was (was tot begin december KL bij ziggo) Dit op de smartTV, appleTV, iPad. Win7 en win10. Zover mogelijk bekabeld aangesloten.

Sinds ik hier VVDSL heb icm Pair bonding ben ik over op KPN. Start Netflix direct op. En vrijwel direct scherp. Dit was ik al gewent van internet onderweg (3/4G) van XS4ALL. Blijkbaar heeft KPN (en familie) het beter voor elkaar dan ziggo.
Ik heb ziggo en ik merk vaak dat de kwaliteit ineens zeer beperkt is zonder dat de verbinding zelf langzamer is. Voornamelijk s'avonds merk ik dat de kwaliteit vaak lager is (of in iedergeval een deel van de aflevering/film die ik aan het kijken ben) Ik dacht dat dit bij Netflix lag, maar dit doet mij vermoeden dat Ziggo de verbinding met netflix zo nu en dan knijpt. Iets dat ik zeer kwalijk zou vinden.
Anoniem: 382732
@TJRef3 februari 2016 23:00
Ik heb daar eerlijk gezegd nog nooit last van gehad. Ik zelf heb Ziggo en familieleden gebruiken mijn Netflix account via Telfort.
Waarschijnlijk een proef met afknijpen, nu geen hond meer tv kijkt, en ze de hete adem van streamingdiensten in hun nek voelen. Ik had er ook enorm veel last van tweede helft van januari.
Apart, hier heb ik zelf nooit last van. Ik moet echter wel zeggen dat ik Netflix kijk via de Playstation en dan eigelijk altijd meteen de hoogst mogelijke kwaliteit krijg. Heel af en toe, als het druk is op mijn netwerk, wil het wel eens naar de 720/480p dippen, maar dat is meestal een minuut max, daarna keert het weer terug naar het oude niveau.
Nergens last van via Zeelandnet.
Begint vrijwel direct met spelen in 1080p, kwaliteit gaat tijdens het streamen nooit achteruit.
Interessant, ik dacht dat er een storing was bij Netflix dat dit veroorzaakte! Ik had namelijk exact ditzelfde probleem en ben ook oud UPC gebruiker. Gelukkig is het probleem bij mij inmiddels wel verholpen!
Dat kan natuurlijk ook. Als het een Level 3-transitprovider is, is het de vraag wie verantwoordelijk is voor de betaling van hen. In dit geval lijtk het erop dat Ziggo wat aangepast heeft en zij zichzef kennelijk verantwoordelijk acht, maar er izjn in het verleden ook vieze spelletjes geweest van Netflix, waar die laatste geld ging eisen voor privé-aansluitingen.

Interessant zou zijn geweest of een VPN zou helpen. Immers je verkeer gaat dan mogelijk via een andere route en zou de vestopte transit provider wellicht omzeilen...
Was het niet andersom, dat providers geld wilden voor private verbindingen naar Netflix? Netflix plaatst volgens mij als je een beetje verkeer doet gratis lokale caches en peert waar ze maar peeren kan, het zou dan sterk zijn dat juist die geld daarvoor gaan vragen.
Was het niet andersom, dat providers geld wilden voor private verbindingen naar Netflix

Nee, het was juist Netflix die geld eiste voor de private verbindingen. Vroeger betaalde Netflix caching providers, en besloot vanwege de enorme dataomvang over te schakelen naar een systeem met een eigen backbone en lokale caching servers in het provider netwerk.

Die lokale caching servers is win-win, echter die eigen backbone moet natuurlijk wel aangesloten worden op de providers via nieuwe peer verbindingen. En het bedrijf dat die die exclusieve peer-verbinding regelt, wil wel graag betaald worden, en die kosten zou dan de provider moeten ophoesten. Bij andere bedrijven Amazon, Google/YouTube, Microsoft, Facebook, etc trekt normaal de bron de beurs. En Netflix deed dat daarvoor ook al die jaren. Die providers hadden dus daar begrijpelijk geen trek in. De Amerikaanse mededingen organisatie heeft Netflix tot twee keer in het ongelijk gesteld, maar haar PR team is sterk. ;)

In Europa speelt dat echter minder daar wij anders dan in de VS vaak meer exchanges werken. Dan is het duidelijker wie wat betaalt.
Goed idee! Dat zal ik de volgende keer eens proberen mocht zo'n storing zich weer voordoen. Zal (hopelijk) gelijk wat meer inzicht geven in waar de storing zich voordoet
Ikzelf en diverse andere gebruikers hebben vpn gebruikt om de upc/ziggo ellende te omzeilen (met succes). De level3 hops gaven ook 100ms ++ ping replies in de avond uren.
Vind het een bijzonder verhaal. Het is toch wel vreemd dat wanneer je een snelle verbinding hebt, de verbinding met een streamingdienst alsnog langzaam of instabiel kan zijn. Zou dat dan iets te maken kunnen hebben met poorten of bepaalde services die genekt worden, of is er misschien sprake van moedwillig dichtknijpen...?
Het is toch wel vreemd dat wanneer je een snelle verbinding hebt, de verbinding met een streamingdienst alsnog langzaam of instabiel kan zijn. Zou dat dan iets te maken kunnen hebben met poorten of bepaalde services die genekt worden, of is er misschien sprake van moedwillig dichtknijpen...?
Het zou kunnen dat het met throtteling te maken heeft. Dat zou in Nederland dan voor het eerst zijn dat Neflix wordt afgknepen door een "gewone" provider. Als het opzettelijk was dan zouden ze het ook niet hebben gerepareerd. Ik geloof dus niet dat dit het probleem is.

Er zijn verschillende verklaringen mogelijk.

Een mogelijke verklaring is dat er te veel klanten via dezelfde kabel moesten. Af en toe moeten er kabels worden bijgetrokken / vervangen om aan de groeiene vraag te voldoen. Als dat vergeten wordt dan kun je dit soort vertragingen krijgen.

Een andere mogelijke verklaring is dat de ip-adressen van de betrokken klanten in verkeerd stonden geregisteerd. Zo'n registratie is namelijk niet verplicht en enorm chaotisch. Als dat verkeerd gaat dan wordt je als Nederlander doorverwezen naar een server in Zuid-Afrika ofzo in plaats van een server in de buurt of krijg je de lage-kwaliteit stream voor draadloze netwerken in plaats van de reguliere stream.

Nog een andere verklaring is dat er een routeringsfoutje werd gemaakt. De gebruikers worden correct doorgestuurd naar een Nederlands netflix-server maar gaan niet rechstreeks maar via een flinke omweg. Daardoor loopt de latency en de packetloss op en schroeft Netflix de kwaliteit terug want het lijkt op een overbelaste lijn.

Het kan ook een combinatie zijn. Misschien zijn een aantal direct verbindingen overbelast waardoor een deel van het verkeer via een andere route wordt gestuurd en daar ontstaan problemen.
Het is helemaal niet zo bijzonder. De snelheid van je abonnement is de snelheid waarmee je aan het Ziggo netwerk gekoppeld is. Dat netwerk heeft niet één ontsluiting naar internet, maar meerdere peerings naar andere netwerken. Zoals in het artikel staat lijkt er een probleem geweest te zijn met de peering die voor Netflix gebruikt wordt. Daardoor kan het heel goed zijn dat verkeer naar andere netwerken wel op volle snelheid gaat.
Nee, Netflix heeft bij de ISP's de films in de opslag staan, zodat de ervaring beter wordt en de Netflix-klanten het netwerk niet volledig dicht laten slibben.
Bron?

Het wordt namelijk vaker beweerd, maar ik heb nimmer een ISP zoiets horen verklaren, al weet ik wel dat er een soort van optie is,
https://openconnect.netflix.com

ISP zouden dan samenwerken en voor zover ik het begrepen heb is het niet dat elke isp afzonderlijk wordt bediend.
Anoniem: 382732
@MsG3 februari 2016 23:01
Waarom zou bijvoorbeeld Ziggo daar aan meewerken? Die hebben hun eigen concurrerende dienst. En heeft KPN ook niet zoiets?
Dit verklaard misschien waarom dat de laatste tijd er nogal veel gebuffered werdt tijdens het kijken naar diverse series op Netflix. Zal het vanavond eens even testen. Zou fijn zijn als het opgelost is.
Anoniem: 126717
@Webgnome3 februari 2016 17:27
De laatste tijd gaat het inderdaad probleemloos. Maar in die periode heb ik 's avonds inderdaad maar gewoon naar downloads gekeken, Netflix was niet te doen.
Overdag was het volgens mijn vrouw wel prima, dus wellicht toch een capaciteitsprobleem?

Edit: Ik kreeg van Netflix de gevreesde DNS waarschuwing, dus ook mijn DNS aangepast in die tijd, dat kan ook van invloed geweest zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 126717 op 3 februari 2016 17:29]

Ik had het zelf ook een tijdje (op een zaterdagavond, filmpje kijken - dacht dat het gewoon druk was oid, maar zou m'n proefabonnement niet verlengen als dat zo bleef). Is sindsdien ook niet vaker voorgekomen, dus denk dat het opgelost is.

(ook Ziggo, ook ex-UPC)
Ik dacht dat het gewoon mijn wifi in de slaapkamer was, gelukkig is er een verklaring voor.
internet = internet toch?
dus waarom zou dit netflix specifiek probleem kunnen zijn?
Omdat Netflix een directe peering heeft met alle ISP's. Zo drukken ze de kosten en gaat de service omhoog.
Anoniem: 454933
3 februari 2016 17:21
Dit probleem had ik, maar ik heb toen mij DNS servers op die van Google ingesteld en toen was het bij mij opgelost.
Dit probleem had ik, maar ik heb toen mij DNS servers op die van Google ingesteld en toen was het bij mij opgelost.
Een andere DNS zal naar hetzelfde adres verwijzen is alleen nodig bij het opbouwen van de verbinding. De snelheid van streamen is er niet van afhankelijk. Denk dus het toeval was.
En ik maar denken dat het aan Unblock US lag.

Had toen al wat gegoogled en bij sommige websites werd gesuggereerd dat de oorzaak was dat het netwerk zwaarder belast werd als er meer mensen tegelijk streamen en daardoor de kwaliteit automatisch werd aangepast.

Dat vond ik al vreemd aangezien ik de maanden daarvoor geen problemen had.
Dat dacht ik dus ook. Netflix was traag, of ik kreeg toch nog NL content te zien.
Zelfs een simpele oude star trek serie (absoluut niet HD) duurde een eeuwigheid om te bufferen.
En stopte vaak tijdens het afspelen alsnog om weer te bufferen.
Hmm, ik was en ben in de veronderstelling dat het een maatregel van Netflix is.

Op één apparaat heb ik namelijk de Unblock DNS instellingen verwijderd en sindsdien is de beeldkwaliteit op dat apparaat weer goed, zoals het was. Op een ander apparaat heb ik diezelfde Unblock DNS instellingen echter laten staan en daar is de kwaliteit nog steeds heel slecht. (Ook na opnieuw inloggen en opstarten e.d.)

Net nog even gecheckt en nog steeds slechte kwaliteit helaas op dat ene apparaat. :'(
Yep, ook hier in regio Zoetermeer problemen gisteravond. Duidelijk lagere bitrate en problemen met het tonen van thumbnails in menu. (en semi OT) Daarnaast ook al twee dagen problemen met het ontvangen en zenden van email. De SMTP server ligt er weer (of nog steeds) uit 'as we speak'. Edit dat was in dit geval on my end :)

[Reactie gewijzigd door pepijnb op 3 februari 2016 18:36]

Heb hier (Zoetermeer) gisteravond nog wat series bekeken en nergens last van geen thumbnails.
Mail kwam inderdaad niet binnen.
Heeft waarschijnlijk met routing te maken van een aantal servers zoals is aangegeven. Sommige servers worden benaderd via een trage of US server terwijl EU of snelere servers beschikbaar zijn.

Ik denk niet dat Ziggo netnuetraliteit schent.
Doen ze ook niet, iedereen die zit teroeptoeteren over qos of throttling weet niet waar die over praat.

Was gewoon overbelaste level3 link, shit happens is opgelost via directe link op ams-ix.
https://openconnect.netflix.com

Locale servers die sneller content kunnen leveren. Misschien had Ziggo per ongeluk een van deze locale servers / ip's geblokt waardoor je verder weg kwam en dan de snelheid te laag werd?
Yep, of een probleem op het appliance natuurlijk.
Maar volgens mij oerstabiele meuk, FreeBSD powered, nginx erop allemaal producten die de zwaarste cdn's ter wereld ondersteunen.
Met 4 x 10Gbits interfaces kan dat wel wat trekken ;-)

[Reactie gewijzigd door jvanhambelgium op 3 februari 2016 18:50]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee