Netflix gaat proxy's blokkeren

Netflix gaat gebruikers die proxyservers of zogenaamde 'unblockers' gebruiken blokkeren. Klanten gebruiken proxy's voor content die in hun eigen land niet beschikbaar is, maar Netflix kan dit detecteren. Op welke manier Netflix dit doet, meldt het bedrijf niet.

De melding die Netflix op zijn blog plaatste, maakt duidelijk dat het bericht van zondag vier januari misschien hierop gebaseerd was. In dat bericht meldde TorrentFreak dat Netflix vpn-diensten zou blokkeren door ip-adressen van die diensten te blokkeren. Netflix zelf ontkende dat.

Nu komt het bedrijf zelf naar buiten met de mededeling dat het proxy's en andere content-unblockers gaat blokkeren. Het verder niet nader aangeduide systeem zou geen invloed moeten hebben op gebruikers die geen proxyserver of iets dergelijks gebruiken. Of onder 'unblockers' ook vpn-verbindingen vallen, wordt niet duidelijk uit het blog.

Netflix stelt in het bericht dat met het grote aantal landen waar de dienst nu beschikbaar is, namelijk 190, het de licenties per geografische locaties wil respecteren. Verder zegt het bedrijf druk bezig te zijn met het proberen te regelen dat overal dezelfde films en tv-series aangeboden worden, maar dat het nog niet zover is.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

14-01-2016 • 17:59

362 Linkedin

Reacties (362)

362
346
181
1
0
13
Wijzig sortering
Ik lees twee verschillende dingen:
1. Netflix gaat proxies blokkeren
2. Netflix gaat gebruikers die proxyservers of zogenaamde 'unblockers' gebruiken blokkeren.

Als ik het oorspronkelijke artikel - https://media.netflix.com...ction-as-a-global-service - bekijk dan lijkt het alsof punt 1 van toepassing is en niet punt 2.
je gaat toch geen betalende klanten blokkeren.
Betalend of niet, elk bedrijf wordt verwacht stappen te ondernemen tegen illegaal gebruik van hun product. Netflix is geen uitzondering.
Illegaal vind ik wat overdreven. Als ik op vakantie zou zijn zou ik het wel mogen kijken? Waarom dan niet als ik thuis op de bank zit. Is toch te gek voor woorden?
Filmmaatschappijen bieden hun content aan aan bijv. Netflix op basis van potentiële kijkers. Netflix betaalt bijv. 500.000 dollar om een film aan 50.000.000 potentiële Amerikanen te tonen, 1 cent per potentiële kijker. Als dan de rest van de wereld ook mee gaat kijken waardoor het totaal aantal potentiële kijkers op 300.000.000 uitkomt, schendt je het contract. Het gaat dus niet om jou individuele persoon die tijdens een vakantie wel kan kijken maar thuis op de bank niet, maar om het aantal potentiële kijkers.
Het gaat niet om het aantal potentiele kijkers... Het gaat om de mogelijke distributie inkomsten voor andere regios die ze mislopen wanneer NetFlix alles globaal gelijktijdig mag serveren.

Bijvoorbeeld:
Een serie is in de VS op TV. Netflix betaald een X-bedrag om die serie ook in de VS aan hun gebruikers te mogen serveren. Daarvan zijn een deel van de gebruikers ook al gebruiker van de Kabelmaatschappijen, en een deel niet. Dus voor sommige gebruikers krijgen de producenten van de serie dus meer dan 1 keer betaald.

Nu wil Veronica die serie ook in NL gaan uitzenden... Maar natuurlijk duurt dat nog even. Dan gaat die producent daarvoor natuurlijk geld vangen, maar echt een stuk minder als die serie al lang en breed beschikbaar is via NetFlix NL. Dus om die inkomsten zo hoog mogelijk te houden mag NetFlix het pas nadat Veronica het uitgezonden heeft hier aanbieden... Want dan kunnen ze vangen voor dezelfde serie op maar liefst 4(!!) verschillende momenten.

En dat is de ENIGE reden dat we nog steeds regiogebonden televisie series en films moeten kijken.

Dat is ook de ENIGE reden waarom NetFlix nu actief gaat blokkeren.
Nu wil Veronica die serie ook in NL gaan uitzenden... Maar natuurlijk duurt dat nog even.
...
Want dan kunnen ze vangen voor dezelfde serie op maar liefst 4(!!) verschillende momenten.
Wat een onzin, tijdstippen waarop de leverancier geld verdient interesseert hem echt niets, sterker nog de leverancier zal veel liever hebben dat Veronica het direct uitzend en niet "even" wacht. Want dan krijgt de leverancier zijn inkomsten x4.

Echter Veronica die durft het niet aan om de volle mep te betalen voor een nieuwe serie, die wil korting hebben (wat je enkel krijgt op oude series, dat is het wachten) en daarnaast wil Veronica zekerheid hebben dat de show aanslaat in het buitenland voordat ze contracten afsluiten (en dat is wederom wachten)
En dat is de ENIGE reden dat we nog steeds regiogebonden televisie series en films moeten kijken.

Dat is ook de ENIGE reden waarom NetFlix nu actief gaat blokkeren.
In teletubbies land wellicht, niet in de echte wereld.
Nee, je verhaal klopt niet. Onderhandelingen over de prijs tussen provider en filmmatschappij gaan op basis van potentiële kijkers. Daarom was er in de jaren 90 in landen als Spanje, Duitsland, Frankrijk, het VK al een uitbreid stelsel met filmkanalen. Vanwege het geringe aantal potentiële kijkers in bijv. Nederland en Belgie waren films relatief duur en kwamen filmkanalen nauwelijks van de grond. Maatschappijen eisen van de provider dat ze voorkomen dat het aantal kijkers groter wordt dan contractueel is afgesproken. Daarom moet Netflix er nu voor zorgen dat de hele wereld meekijkt op het Amerikaanse contract.
Omdat de wereld helaas geen politieke eenheid is. Je loopt hier in dit geval aan tegen het feit dat grenzen er ook op het internet nog toe doen.
Niet "nog": helaas steeds "meer". Eerst konden we leuk naar o.a. China wijzen als eiland met eigen regels en wetten mbt internet, maar momenteel holt het globaal hard achteruit.

Internet is groot geworden omdat alles overal en altijd beschikbaar is. En de huidige interesse in Amerikaanse series komt waarschijnlijk juist omdat mensen zelf hebben kunnen ontdekken wat er over de grens gebeurd. Dit heeft er onder andere toe geleidt dat zenders als HBO nu regulier beschikbaar zijn.

Ik juich spelers zoals Netflix en Spotify e.d. erg toe, maar de geopolitieke/bedrijfsmatige beperkingen zorgen er nog altijd voor dat je nergens legaal/betaald aan alle content kunt komen.
idd, gewoon virtueel inkoop-toerisme in het buitenland.
Maar goed, nog even en in de Shell airmiles voorwaarden staat dat je niet meer in het buitenland mag tanken....
@Jantje.vlaam : waarom niet? Ik heb toch ook voor mijn auto betaald, en daar BPM en wegenbelasting voor betaald? Mag ik met de betaalde belastingen ook alvast wat bekeuringen compenseren dan? Ik heb de staatskas toch al aangevuld?

Zou even lekker worden zeg. Je betaald voor een service die bepaalde beperkingen kent. Als je niet bereid bent die beperkingen te accepteren, had je er niet voor moeten betalen in the first place.
Zij adverteren zelf met "Kijk altijd en overal series en films." "kijk waar je wilt" "gebruik om het even welke computer". Als ik de kaart bekijk, dan ontbreken daar alleen China en Noord Korea op. Ik betaal dus al om diensten uit andere Netflix landen te bekijken. Zij "discrimineren" mij alleen om mijn aansluiting die niet in dat land is. Ik jat dus niets, als ik fysiek in het land zou zijn waar ik mijn serie van kijk zou het mogen.
En die advertentie kreten kloppen toch? Je kunt kijken waar je wilt, of dat nu in Nederland is of niet maakt niet uit. Ze hadden ook je abbo kunnen beperken tot alleen NL.

Je betaald helemaal niet om diensten uit andere Netflix landen te kijken. Je betaal voor een licentie om het lokale aanbod te bekijken. Waar jij je op dat moment bevind bepaald wat het aanbod is.

Ze discrimineren overigens ook helemaal niets. Als er al iemand zou discrimineren (wat ik uberhaupt niet eens onder discriminatie zou willen laten vallen, dat doet afbreuk aan de echte discriminatie) dan is het wel de aanbieders die per land een licentie verkopen ipv een wereldwijde licentie.
En die advertentie kreten kloppen toch?
Mwah. Als je streng doet mag er wel een flinke asterisk achter het woord overal in deze context want overal is voor netflix is gewoon "overal waar ze hun diensten aanbieden" en niet "overal waar je internet hebt".
Laatstgenoemde word natuurlijk wel gewoon gesuggereerd.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 15 januari 2016 17:14]

Onzin, dan blijf je asterisken zetten, want hun kunnen het wel aanbieden maar het moet ook nog eens lokaal doorgezet worden (in een kooi van faraday ga je het niet kunnen bekijken ook al staat die in NL) en dan moet jij ook nog eens een device hebben wat ervoor geschikt is en het ook daadwerkelijk kan ontvangen etc. etc.

Daar ga je niet uitkomen met wat asterisken als je streng wilt gaan doen.
Dat is dus niet het geval. Ik was in de herfstvakantie in Portugal op vakantie en daar werkte mijn Netflix niet. Die zij doodleuk dat de service daar niet werd ondersteund. Dan heb ik nog geen eens de behoefte om USA content te kijken, maar gewoon de serie's die ik ook thuis kijk. Dat werd echter niet geaccepteerd.
Hiervoor ga ik dus mooi een VPN oid opzetten.
Hmm, bij mijzelf werkte het wél. In Noorwegen op een camping met een fantastische, bloedjesnelle gratis wifi-verbinding moet ik zeggen :-)
Hij zegt inderdaad dat hij detecteert dat je op reis bent en dat het aanbod eventueel kan verschillen. Zuur dat het niet werkte in IJsland maar hopelijk is dat nu anders:)
Portugal heeft nog geen Netflix
"BMW en Mercedes geven ook trots aan dat ze van 0 tot 100 accelereren in 4 seconden. Wil niet zeggen dat als je dat doet, geen artikel 5 aan je broek hebt."

En waarom zou ik dan een "artikel 5" aan m'n broek hebben? :?
Ik mag zo snel optrekken als ik wil, niemand dat me dat kan of mag verbieden.! }:O
Zolang ik maar niet boven die zogenaamde "locale max snelheid" kom en niemand echt aan het uitdagen ben.! 8)7 |:( O-) :X :+
Ik deed en doe dat nog steeds met de auto's en motoren die ik gehad heb en de motor die ik op dit moment heb. (Even zonder auto, maar die komt er wel weer.)

Dus imho dat stukje argument van je valt dus weg. |:(

"boven de 130 niet meer verzekerd waar haal jij dat vandaan.

btw. deze zaken kun je (nog steeds) niet vergelijken met internet.!
---------------

Als je Netflix betaald om content te kijken... Wat je in Nederland kunt kijken zou je als Nederlander dus ook elders moeten kunnen blijven kijken.
Zo adverteren zij het iig. Als dat Niet zo is, dan zullen ze hun advertenties en contracten (die wij gebruikers/afnemers) met hen aangaan drastisch moeten veranderen.!

Wat Netflix nu flikt is gewoon het naaien van hun (potentiële) gebruikers / afnemers.! En een bruin armpje proberen te halen bij de leveranciers of matennaaier bedrijven als Brein. :(

----------------
Over het stukje jatten en oneigenlijk voordoen van locatie..... Ja en?
Het is al erg genoeg dat mensen dat moeten doen om iig iets te kunnen zien wat hun interesseert.
btw. dus alle mensen die in bepaalde landen / regio's wonen en die op deze manier toch on-gecensureerd of gevaar voor eigen leven etc etc op internet kunnen en contact kunnen hebben met andere mensen.
Die zijn dus ook illegaal bezig en zouden gestraft moeten worden.
Beetje raar imho.
--------------

Met wat je op 't eind schrijft ben ik het weer wel met je eens.
--------------

Wat Ronny hieronder schrijft.
Dat zou toch niet moeten kunnen.?
Ten eerste is het een internet dienst, dus je zou die dienst (of whatever eigenlijk alles dus) overal waar je op 't internet kunt komen moeten kunnen ontvangen.!
Daarnaast, je betaald ervoor. Je moet inloggen.!!! Dus ze weten waar je vandaan komt en welke content ze daar aanbieden.
Al zit ik op 't internet aan de andere kant van de wereld, midden in de woestijn of rimboe of stad.
Ik kan / zit op internet, ik kan inloggen, ben een Betalende klant (!), mijn gegevens zijn dus bekend, dus zou ik ook daar de Nederlandse content moeten kunnen ontvangen.!
Want daar betaal ik voor. Ik betaal ze niet voor geen service of aanbod, of films die ze daar uitzenden.

Bijvoorbeeld China. Ik was een hele tijd in China (Shanghai en omgeving), ik had een Netflix account. Die hele periode kon ik alleen maar Chinese films en andere programma's die daar toegestaan waren kijken... in het Chinees.!
Ik heb een klacht daarover ingedient. De reactie daarop was zoiets van dat het ze niet intereseerde. En mijn maand lidmaatschap kreeg ik ook niet terug. nja, heb ze beloofd dat ze nog bericht van mijn advocaten krijgen.
Iets genuanceerd dan: een verzekering kán besluiten niet uit te keren als je een ongeval krijgt waarbij het vaststaat dat je harder gereden hebt dan de adviessnelheid van 130 km p/u op die stukken waar dat toegestaan is.

Dus met andere woorden: er wordt bekeken of het ongeval ook gebeurd had kunnen zijn bij lagere snelheden. Is dat niet het geval, dan kán een verzekering ervoor kiezen om niet uit te keren.

En vwb die artikel 5: dat is ernstige verkeershinder. Als je de secónde dat het verkeerslicht op groen springt je gelijk op de 100 zit en daarmee gelijk 5 auto's hard gaat inhalen, ben je een gevaar op de weg. (En ja, er zijn verkeerslichten te vinden vlak voor de oprit van een snelweg. Rondom Leeuwarden weet ik ze wel te vinden). Gaat niet alleen om de maximum snelheid. Ook als je 40 km p/u op de snelweg rijdt kun je een artikel 5 aan je broek krijgen, ondanks dat je niet te hard rijdt en er op zich niks op tegen is dat je 40 op de snelweg rijdt. Totdat je verkeer gaat hinderen en zo een gevaar vormt.
Overigens ook:

Zie de voorwaarden van Netflix (waar je willens en wetens mee akkoord gegaan bent!) :

4.3. Je kunt een film of serie alleen via de Netflix-service bekijken in het land waar je je account hebt geopend, en op geografische locaties waar wij onze service bieden en de film of serie in licentie hebben verstrekt. De beschikbare content die bekeken kan worden kan verschillend zijn naargelang de geografische locatie en zal van tijd tot tijd wijzigen. Het aantal apparaten waarop je tegelijkertijd titels kunt kijken is afhankelijk van het soort abonnement dat je hebt gekozen en is gespecificeerd op de pagina Mijn account.

Zo simpel is het. Overal in Nederland kun je de content consumeren die Netflix in licentie heeft.

Dat je iets *wil* kijken wil niet zeggen dat je er récht op hebt. Dat is ook zoiets onnozels van die gasten die het nodig vinden om shakycams uit bioscopen te kijken - want "het is een leuke film en dus vind ik dat ik die moet kunnen zien". Waar sláát dat op. Films en series kijken is een luxe, geen récht. Je kunt wachten tot ze op dvd/bluray uit zijn en ze dan kopen. Of wachten op een aanbieder die ze eerder heeft dan de anderen (Pathé Thuis oid?). Bovendien heeft Netflix nu leuke deals met Disney waardoor alles van Disney een stuk sneller op Netflix verschijnt dan die van andere bedrijven.

Een betaald abonnement is geen automatisch récht. Je betaald voor de voorwaarden die Netflix stelt.

Knappe advocaat van je die daar doorheen gaat prikken... ze zullen je tot het einde der tijden achter je rug keihard uitlachen (en terecht ook) en ik hóóp voor je dat het op basis van 'no cure, no pay' is anders kost het je nog een godsvermogen ook :)
oke. laat mij dan maar een onbeperkte dienst zien? ik wil daar best meer voor betalen.

oh wacht, die bestaan niet? dan word er dus ook niet gestolen, immers ik betaal voor de enige manier om die service te krijgen. Dat er nog steeds film distributeurs bestaan die in de vorige eeuw leven en mensen zoals jij, kan ik ook niks aan doen ;)
In principe zijn dit semi-betalende klanten. De rest "stelen" ze. Jij loopt de supermarkt binnen en werkt bij de bakkersafdeling een broodje naar binnen (ongezien) en haalt een fles Cola. Je betaald alleen de fles Cola bij de kassa.

Wat niet weet wat niet deert, maar als de supermarkt erachter komt zullen ze je echt aangeven, ookal betaal je netjes de Cola.

Netflix is zo netjes je niet aan te geven, maar de proxy te blokkeren (de broodjes gaan op slot).
Dat zie ik toch anders, jij koopt een onbeperkte dienst. Ze adverteren zelf met "Kijk altijd en overal series en films." "kijk waar je wilt" "gebruik om het even welke computer".

Als ik dus een abonnement afsluit in een land waar dat het goedkoopste is zou ik dus mogen kijken wat en waar en hoe ik wil. (net gekeken op een lijst en in Colombia betaal je het minste van alle Netflix landen).

https://docs.google.com/s...nDB5s/edit#gid=1145141719

Realtime pricing in Australische Dollars, maar laat een hoop zien.

[Reactie gewijzigd door TheSiemNL op 15 januari 2016 10:49]

Als ik dus een abonnement afsluit in een land waar dat het goedkoopste is zou ik dus mogen kijken wat en waar en hoe ik wil.
Dat is het issue ook niet, het probleem heeft met licenties te maken.

Als ik met mijn NL abo in de USA inlog, dan krijg ik ook hun USA aanbod: working as intended. De licenties die zij hebben om die content af te spelen geldt ook alleen voor dat land.
Als ik met mijn NL abo via een proxy het USA aanbod benader zorg ik er als klant voor dat Netflix iets doet wat ze niet mogen (ik laat even in het midden of ik dit wel of niet doe.... :+ ). Ze hebben voor een groot gedeelte van de USA content gewoon niet de rechten om deze af te spelen binnen Nederland.

Ik ben wel blij dat ze licenties wereldwijd willen regelen, maar dat is jammergenoeg alleen in een droomwereld mogelijk...
Met het aantal klanten dat Netflix heeft, verwacht ik dat die droomwereld sneller waarheid wordt dan je denkt. Desondanks is dat voor mij te langzaam.

Ik ben zelf fan van Koreaanse films en series. Die zijn niet te vinden op de NL versie van Netflix maar wel op de Amerikaanse. Voor mij dus reden om gebruik te maken van een proxy.
Overigens zijn veel van die series ook gewoon gratis en officieel op Internet te vinden, echter moet ik dan weer allerlei handelingen uitvoeren voor ik zoiets prettig op m'n tv kan zien (Chromecasten via mobiel werkt maar geeft geen mooi beeld omdat je de hele pagina moet casten of het venster moet vergroten).

Indien Netflix dit inderdaad blokkeert en ik kan geen andere manier vinden om van deze content gebruik te kunnen maken, is dat voor mij een reden om de voortzetting van mijn abo in overweging te nemen.

Overigens is de content van de NL versie bij lange na niet gelijk aan de Amerikaanse. Veel series staan in NL er slechts gedeeltelijk op (1 of enkele seizoenen, soms zelfs slechts enkele afleveringen) terwijl ze in Amerika volledig aanwezig zijn. Om het maar niet te hebben over het feit dat NL 1 tot 2 seizoenen achterloopt.
ik ben zeer tevreden netflix gebruiker; en ik vind het niet meer dan normaal dan dat netflix proxies gaat blokkeren..

- Qua dataverkeer is het veel beter dat men lokaal kijkt; via vpn kijken is slecht voor het milieu aangezîen men de data gans de wereld wordt rondgestuurd lans talloze repeaters, switches en zeekabels die gelegd moeten worden?

- Kijken naar de netflix van je land van afkomst (voor inwijkelingen) komt de integratie niet ten goede; het bevorert zelfs de segreggatie nog harder omwille van twee redenen.
<1> buitenlandse content (bv engelstaldig) wordt niet ondertiteld/gredubt in de landstalen van residentie (NL/FR/DE voo(r begie en enkel NL voor Nederland) maar in de landstaal van de verbonden netflix (bv Indisch gedubde rambo als een indier via vpn naar indische netflix connexcteerd).
<2> de 'inwijkeling' krijgt geen lokale content te zien van het land waarin hij verblijft en kan zo wederom de taal maar ook de cultuur niet opsnuien, erger nogk hi leert totaal foute cultuur aan. BV;, ipv dat ze de reekt "Eigen Kweek" te zien krijgen (over een boer die begin met wiet te telen krijgt hij heel de tijd een politiereeks te zien waarin de politie constant junks enzo in de bak draait (en zo is het bij ons dus niet)
Als je je druk maakt om dataverkeer via VPN's dan kun je beter gaan kijken naar alle illegale downloaders. Die paar Netflix gebruikers die op deze manier Netflix gebruiken, zijn te verwaarlozen tegenover de enorme hoeveelheid illegale content die geshared wordt over het www. Je eerste argument maakt op mij in ieder geval weinig indruk.

Je tweede argument is nog slechter. Ik ben 100% Nederlander, geboren en getogen. Er zit een klein vleugje duits bloed vanuit m'n opa als ik me niet vergis. Over welke integratie heb je het dan? Ik ben gewoon fan van Koreaanse producties. Daar sta ik overigens niet alleen in. Er zijn talloze gebruikers van Netflix die een interesse hebben in een andere cultuur. Een proxy brengt de content die ik wil hebben dichter bij mij.

Integratie wordt echt niet bevorderd door Netflix alleen lokaal in te stellen. Als je dat denkt, leef je in een droomwereld. Segregatie wordt veroorzaakt omdat de emigrant geen/onvoldoende moeite wil doen om te integreren. Of die wil vanuit zichzelf komt of wordt opgelegd vanuit de overheid houd ik maar even in het midden. Het komt in ieder geval niet omdat hij wat content uit zijn geboorteland wil kunnen zien. Het feit dat hij nog enige binding met zijn geboorteland wil houden, doet niets af aan zijn wil om te integreren.
ik probeerde ook maar wat redenen te vinden (ik was zeer moe toen ik het typte)..
er zijn er wellicht nog, en dat van verloren energie is wellicht de sterkste van de twee .. mensen die vpn'en voor warez zullen wellicht geen vpn aan de andere kant van de wereld kiezen maar het europees houden.

als men bepaalde content op netflix wilt denk ik dat het beter is om zich te groeperen en massaal netflix hierover aan te spreken... als ze merken dat er een grote doelgroep is zullen ze vanzelf die markt gaan bedienen om zo de klanten tevreden te houden en niet te verliezen aan evt concurrerende diensten.. Ik heb zelf ook netflix (van de dag dat het beschikbaar was) en ben daar zeer tevreden over; het is de ideale videotheek met een redelijk varierend en uitgebreid aanbod. Sommige dingen mogen van mij nog iets meer zoals scandinavisch materiaal en nog wat extra aziatisch materiaal. Er zijn al een aantal non-hollywood producties te vinden op netflix, enkele heel goeie zelfs, maar het mag inderdaad nog wat meer. Maar ik zou er absoluut geen vpn abonnemen voor bijnemen om op die manier meer aanbd te krijgen. Aziatisch materiaal is voor ons westerlingen trouwens overstaanbaar zonder engelse of nederlandse ondertitels. (ja ik wil ondertitels en geen engelse dubbing want dat is gewoon stom en in bijna alle gevallen komen de stemmen niet overeen met de stem van de echte acteur en het karakter dat hij speelt, net zoals bij dbz, waar de engelse en franse stemmen zeer goed zijn (high pitch) maar de US stemmen veel te diep/zwaar zijn)
Je maakt alleen een hele grote fout, je koopt helemaal geen onbeperkte dienst. Je neemt een licentie af.
Eens. Een betere vergelijking:

Je gaat naar een pretpark. Veel atrakties zijn voor iedereen toegankelijk, echter is er ook een deel alleen toegankelijk voor buitenlanders. Je doet je voor alsof je een buitenlander bent en gaat op die manier in de afgeschermde atrakties.

Of:

Je gaat naar een bierbrouwerij en drinkt een biertje alleen bestemd voor de export.

Het gaat erom dat je een abo hebt die je op geografische gronden toegang geeft tot bepaalde content.
Heel leuk dat ze dit gaan doen. Echter maakt dit het voor speciale VPN diensten alleen maar leuker om hier omheen te gaan werken. Waardoor het toch weer lukt. Het zou mooi zijn (zoals ze volgens mij al eens eerder hebben aangegeven) dat ze gewoon één licentie voor de hele wereld kunnen afsluiten. En niet voor elk land weer nieuwe afspraken maken. Niet meer echt van deze tijd. Misschien ( en die discussie is er al veel meer geweest) moeten media bedrijven wat meer met de tijd mee gaan. Kunnen ze nog meer op verdienen ook. Als ze het goed doen...
Ik heb het ongetwijfeld fout, maar volgens mij kan Netflix toch heel simpel controleren wie de film kijkt? Aan dat Netflix account hangt een land. Media niet beschikbaar in dat land, dan geen media!

Daar kun je toch met geen proxy of VPN tunnel omheen werken?
Als ik in Amerika zit met mijn account, en ja dat gebeurd, dan mag ik Amerikaanse content kijken met mijn Nederlands account. Als ze dat gaan blokkeren ben ik bang dat ze een nog groter probleem hebben, want dan ben ik dus Nederlandse content aan het kijken aangeboden in Amerika. En dat mag volgens de rechten ook niet.
Oke, dacht dat het anders werkt, betaal voor NL content en mag dat kijken waar ik wil. Maar met mijn NL account kan ik in USA geen USA content kijken, daar ben je dan een USA account voor nodig... Dacht ik.
Nope met een NL account zie je in de US, US content :).
Heel simpel je ziet content van het land waar jou ip adres vandaan komt.
Zit je in noorwegen, noorwegen dus, UK UK, Duitsland Duitsland.
Het maakt dan niet uit of jij een account in Nederland hebt of een ander land.

Netflix staat waarschijnlijk onder druk van de makers van films en series.
Ze weten echter ook dat hun populariteit ook te maken heeft met proxies en unblockers. Maken ze het te moeilijk, grote kans dat ze veel klanten gaan verliezen.
Ik denk dat het procentueel wel meevalt met die "veel" klanten. De meeste klanten zullen wel gewoon netflix op hun tv kijken en via smart tv of games console is het niet zo makkelijk om proxies te gebruiken. Ja, je kunt het een vpn instellen op router niveau, maar dat zie ik de gemiddelde gebruiker nog niet doen. Blijven dus de pc/mac gebruikers over en die zijn ver in de minderheid lijkt me.

Hoe dan ook, Netflix zal nooit alles wereldwijd gelijk kunnen trekken. Zij kunnen namelijk niet bepalen aan wie anderen (Sony Pictures, Paramount, etc) hun content verkopen. Dus kan het zijn dat bijv. de streaming rechten voor X-men films in een land voor 3 jaar exclusief aan een ander partij zijn verkocht. Soms kunnen ze niet eens hun eigen series uitzenden, omdat ze die eerder aan een tv-netwerk hebben verkocht.

Ook wel interessant: http://www.finder.com/netflix-usa-vs-world-content In Nederland hebben we maar 1/3 van het aanbod in de VS.

[Reactie gewijzigd door Atomsk op 15 januari 2016 01:21]

Heel simpel je ziet content van het land waar jou ip adres vandaan komt.
Zit je in noorwegen, noorwegen dus, UK UK, Duitsland Duitsland.
Het maakt dan niet uit of jij een account in Nederland hebt of een ander land.
Eigenlijk is DAT wel krom, want je betaalt aan Netflix Nederland, die licenties heeft met de content die in Nederland te zien mag zijn.

Dat zou vergelijkbaar zijn met een abbonement hebben bij een kabelaar in Nederland, en als je in het buitenland je televisie aansluit op de kabel van diezelfde kabelaanbieder, dat je dan de buitenlandse programma's mag kijken (waar je niet voor betaald hebt).

Daarom zou account-locking in plaats van geo-locking puur op basis van IP veel logischer zijn. Nog afgezien of het een terechte en commerciëel nuttige maatregel is.
Wat laatst wel raar was, ik was afgelopen zomer met mijn NL account in oostenrijk. En kon wel mijn content op mijn mobiel zien, maar geen nederlandse ondertiteling. Alleen engels en duits. :?
Omdat je dus de Oostenrijkse content te zien kreeg.
Maar als ik met een NL acount, rechten betaal voor NL content, en ik bevind mij op dat momenten in Oostenrijk, krijg ik dus geen Nederlandse content (wat Netflix zo graag wilt?) Maar oosterijkse content?

Wel raar dan zou je dus bijvoorbeeld netflix nooit op vakantie in een ander land kunnen gebruiken. Maar oke, dan zou je dus weer een nederlandse VPN (wat nu dus geblokeerd gaat worden) moeten gebruiken zodat je wel met nederlandse ondertiteling kan kijken.

[Reactie gewijzigd door Senaxx op 15 januari 2016 01:09]

Je krijgt de content te zien van waar je bent. Daarom gebruik je een proxy of VPN als je content van een ander land wilt zien.

Dat het zo werkt heeft allemaal te maken met de rechthebbende distributeurs, dat is per regio of zelfs land verschillend. Netflix moet dus de rechten bij de distributeurs kopen van de regio, als iemand de rechten überhaupt (al) gekocht heeft.

Netflix wilt niet dat je account gebonden is aan land, dat mag niet van de rechthebbende en Netflix interesseert het denk ik weinig. Ik denk dat ze onder druk staan want het als consument kunnen kijken van meer content is alleen maar gunstig voor ze. Het liefste hebben ze overal hetzelfde aanbod.

Dat is te bereiken door één wereldwijde distributeur of door alle partijen heel goed samen te laten werken, maar ik denk niet dat alle partijen daar aan mee wilt werken. De Netflix originals daar gelaten natuurlijk, want daar zijn ze natuurlijk wel wereldwijd rechthebbende van. :)
Je betaalt niet voor Nederlandse content, maar voor een Netflix-abonnement. De content is bij dat abonnement gewoon afhankelijk van het land waarin je je bevindt.
Al eens in datzelfde land geprobeerd NPO Uitzendimg Gemist te kijken? Of bv BBC iPlayer buiten de UK? Ok daar hoef je geen persoonlijk abonnement voor te hebben.
Allemaal met lokale rechten te maken.
Oke, dacht dat het anders werkt, betaal voor NL content en mag dat kijken waar ik wil. Maar met mijn NL account kan ik in USA geen USA content kijken, daar ben je dan een USA account voor nodig... Dacht ik.
Nee want dan zou iedereen een US account kopen en gewoon hier in NL, de content uit US bekijken.
[...]
Nee want dan zou iedereen een US account kopen en gewoon hier in NL, de content uit US bekijken.
Dat kan Netflix natuurlijk gewoon weigeren tenzij je een woonadres en CC in de VS hebt.

Als je dan op iemand anders zijn account gaat kijken, dan kunnen ze dat gewoon als fraude aanmerken en dat account sluiten.
Ik kan bevestigen dat dit niet het geval is. Locatie geeft content, niet de plaats van de afname van Netflix. Anders zouden veel meer mensen iets regelen zodat ze via de VS een account hebben.
Hoe doe ik dat dan nu als ik op vakantie ben? Mijn kinderen willen toch erg graag Nederlands gesproken films kijken, of Nederlands ondertiteld. Als ik dat wil, dan heb ik toch echt een VPN-verbinding nodig.
Dan maakt je een vpn naar je eigen huis. Jouw eigen ip gaan ze echt niet blokkeren want die vpn naar huis zien ze niet
Dan maakt je een vpn naar je eigen huis. Jouw eigen ip gaan ze echt niet blokkeren want die vpn naar huis zien ze niet
Dat betekent wel dat de upload van je thuisverbinding snel genoeg moet zijn om Netflix-content door te kunnen geven. Want het gaat dan vanaf de servers van Netflix, naar je PC thuis, en vanaf je PC thuis wordt het (door de VPN) weer bij jouw computer afgeleverd.
Zodra de stream van de film of serie eenmaal loopt, kan je de VPN verbinding verbreken.
De stream loopt dan gewoon door 8-)
M'n 50/50 glasvezel abonnementje trekt dat makkelijk. Het hoeft trouwens niet via de PC te verlopen, routers met VPN zijn er ook.

Ik verwacht dat mensen hun thuis VPN (ip adres) niet geblokkeerd gaat worden.
Ik zit regelmatig in Rusland. Zo doe ik het ook, werkt prima. De beperkende factor is meestal niet je thuisverbinding, maar je lokale verbinding ( bij. Hotel).

Maar met deze methode heb ik nog steeds geen, bijvoorbeeld, Amerikaanse content op Netflix
Deze zomer zonder problemen op Canaren naar Netflix gekeken. Via thuis VPN server. Verrassend genoeg was wifi van hotel echt snel. Punt is vooral dat als je je eigen VPN gebruikt, lijkt het voor Netflix alsof je thuis zit te kijken. Dat kunnen ze gewoon nooit/never achterhalen. IP adres is gewoon van je huis.

Als je VPN van een andere service gebruikt (PIA of zo) dan kunnen ze aan ip zien dat het geen normale thuis adres. Dat kunnen ze blokkeren.
Een standaard Ziggo upload is al 12mbit en glasvezel begint bij 50mbit in de meeste gevallen. Zelf heb ik een upload van 800mbit, maar da's meer een uitzonderingssituatie en zal vast geen gemiddelde zijn ;)

Met 12mbit kun je redelijk netflixen en als er tekort is gaat hij automatisch op een lagere bitrate. Los daarvan, als je naar een Windows machine Netflix streamt is de buffer enorm lang. Ik kan mijn Edgerouter upgraden en rebooten zonder dat het beeld vastloopt :)

Hoe het met een standaard TV buffer zit weet ik niet, die zal korter zijn denk ik.
Geen idee, maar ik heb vernomen dat er kinderen zijn die helemaal geen Netflix kunnen kijken en die desondanks niet ondragelijk lijden daaronder. ;)
Nee het zijn de OUDERS die ondraaglijk lijden als ze boodschappen gaan met de kids nadat die kids een paar uur commerciele zenders hebben gekeken ;-) Kinderen zijn mega gevoelig voor reclame. Was een keer met dochter van toen pas vier boodschappen gaan doen toen ze opeens om 'sisi fruitwater' begon. Ze kon nog lang niet lezen dus ik dacht WTF? Had ze een paar keer op de reclame gezien tussen de kinderfilms :-(
Say what? Dan laat ze niet een paar uur tv kijken?

Ik heb dat vroeger ook geprobeerd maar daar mijn moeder snel mee klaar: NEE en doorlopen..

Begrijp niet waarom Netflix zich iets zou moeten aantrekken van de opvoeding van je kids. Het is eigen keuze. Het is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar het duurde ook aardig een tijdje voordat ik überhaupt een tv op mijn kamers had staan. Ben ik iets te kort gekomen? Nope.
Anoniem: 718569
@Atomsk16 januari 2016 01:27
Geen idee, maar ik heb vernomen dat er kinderen zijn die helemaal geen Netflix kunnen kijken en die desondanks niet ondragelijk lijden daaronder. ;)
Hier een volwassene die er zelfs nog nooit gebruik van heeft gemaakt. En dat ook op geen enkel moment van plan is, zelfs al zou door middel van DRM en andere zulke nonsense verspreiding via andere wegen compleet onmogelijk worden gemaakt.

Dan maar geen TV, films en anderszins. Er zijn nog wel andere vormen van vermaak te vinden. En nee, ik heb geen kinderen. Deels tot mijn grote spijt en deels tot mijn grote opluchting.
Dat kan zonder truukjes inderdaad niet. Wij zaten in Duitsland en kregen daar toen ik het even probeerde alleen Duitse content
Dat is niet zo, er blijft Nederlandse content bij beschikbaar.

*Edit* mijn fout! hieronder een citaat van Netflix-nederland.nl

"Netflix is voor veel Nederlanders een flinke toevoeging gebleken in het dagelijks leven. Films en series kijken waar en wanneer je maar wil, voor een vast bedrag per maand. Dat ‘waar’ is natuurlijk wel enigszins betrekkelijk, want in het buitenland kun je niet zomaar Netflix kijken met je Netflix-abonnement. Toch is het wel mogelijk om op vakantie Netflix te kijken. Of het nu om een zomervakantie gaat, of een wintersportvakantie.

Het Nederlandse aanbod zal in het buitenland in ieder geval niet beschikbaar zijn en ook de ondertiteling zal niet in het Nederlands beschikbaar zijn. Dat is minder positief nieuws natuurlijk, maar er zijn ook voordelen. Je kunt met je Netflix-account namelijk wel films en series streamen in landen waar de dienst beschikbaar is."
bron

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 720111 op 15 januari 2016 09:13]

Gewoon lekker geen of lokale TV kijken op vakantie zoals men dat vroeger ook deed? Heb niet het idee dat ik er slechter van ben geworden dat ik als kind geen Nederlands gesproken of ondertitelde programma's kon kijken als we op vakantie waren. Sterker nog, dat maakte de vakantie alleen maar leuker en gaf nog meer het idee dat je echt weg was uit Nederland als je totaal niet kon verstaan wat er op TV voorbij kwam (als die er al was op het vakantie adres)
Ja, zoals de mensen hieronder ook zullen bevestigen. En dat is een rede dat Netflix alleen nog globale licenties wil hebben. Als je meer wilt weten hoe je redelijk makkelijk een eigen VPN op kan zetten moet je maar even een PM sturen. Maar zoals ook al genoemd heb je wel een fatsoenlijke upload snelheid nodig. En natuurlijk een fatsoenlijke download snelheid van die locatie.
Naja, zo lastig hoeft het niet te zijn, je abbo loopt op een creditcard, dat kan je koppelen aan de NAW checks, dus dat maakt het al lastig, je kan dus niet zomaar een willekeurig adres in vullen.

Ik denk dat de drempel al wat hoger is wanneer ze dit goed zouden doorvoeren.
Nope. Bij Apple werkt het inderdaad wel zo dat content afhankelijk is van je account. Maar bij Netflix en de meeste andere aanbieders is het afhankelijk van je daadwerkelijke lokatie.
ik ben zelf geen netflix gebruiker maar hoorde laatst iemand over een trucje om je tv op ntsc te zetten (of netflix) en zodoende kon je content van andere continenten kijken.

*navraag bleek ip / dns instellingen te veranderen

ik weet verder niet precies hoe het werkte maar hij had een groter aanbod van media op de 1 of andere manier..

eigenlijk vind ik het gekkenwerk je betaald toch voor een abbonement.. waar je dan ook zit ter wereld je zou gewoon alles moeten kunnen zien in mijn ogen (daar betaal je immers voor)

[Reactie gewijzigd door eehbiertje op 14 januari 2016 22:40]

Ben vorig jaar op vakantie in Denemarken en Noorwegen geweest. En ja, je kunt met je gewone NL-account daar de Noorse en Deense content kijken.

Niet helemaal bugloos trouwens, ik had een kinderserie voor m'n ukkies gekeken, die nogmaals in Nederland bekeken na thuiskomst en halverwege switched de taal ineens naar Noors en is niet meer op NL terug te zetten. Beetje vaag.
Inderdaad. Dus dan mag je niets meer kijken :-D
't Heeft een beetje een DVD-gevoel: Je kan DVD's kopen voor een regio en die kan je alleen afspelen met een speler die die regio kan afspelen.
M.a.w. dan zou je dus een Amerikaans Netflix account moeten hebben om in Amerika Amerikaanse content te bekijken. In Nederland heb je een Nederlands Netflix account nodig om Nederlandse content te bekijken.
Zot of niet, dat lijkt me dan de logica die erachter hangt.

Wat ik wel interessant vind is te weten hoeveel niet-Amerikaanse abonnees de blokkade omzeilen om een beetje behoorlijk aanbod te hebben. Hoeveel mensen zullen genoegen hebben met het feit dat hun aanbod plots gehalveerd raakt.

Ik vind het altijd zo grappig als je acteurs in interviews hoort, dat ze zo blij zijn dat hun show over de hele wereld bekeken wordt. Die lijken zich niet zo druk te maken HOE hun show wordt bekeken.
Het klinkt voor jou misschien raar, maar vroegah was dat heel normaal. In Nederland kon je Nederlandse televisie kijken met een Nederlands kabelabonnement. In Duitsland kon je Duitse televisie kijken, maar daarvoor moest je wel betalen voor een Duitse aansluiting. Vraag je ouders er maar eens naar.
@ 84hannes:
En nog eerder, vraag je (groot)ouders maar eens, kon je op je TV naast de 2 Nederlandse zenders ook de Belgische, Duitse, Engelse of Franse zender(s) ontvangen via de antenne. (Dat werd bepaald door waar in Nederland je verbleef)
Daar hoefde je geen extra abbonnement voor af te nemen. Die signalen kwamen gewoon door de lucht bij je aan.

@ Soethaud: Zelfs DVD regio's waren makkelijk te omzeilen. Oa. door regio 0 in te stellen op de DVD-speler. En Amazon Amerika verzond zonder problemen regio 1 DVDs naar Nederland. Als je maar betaalde.

De hele regionalisering van de media is al (minstens 3-4) decennia achterhaald. Alleen de dinosaurussen van de Entertainment Industrie kunnen het idee van een globale wereld economie nog steeds niet vatten.
Anoniem: 126717
@perry114 januari 2016 20:46
De hele regionalisering van de media is al (minstens 3-4) decennia achterhaald. Alleen de dinosaurussen van de Entertainment Industrie kunnen het idee van een globale wereld economie nog steeds niet vatten.
Ja/nee...
Het probleem is dat er per land nieuwe overeenkomsten gemaakt moeten worden. Dus content die we in Nederland mogen zien (er is een overeenkomst) mag in Belgie niet uitgezonden worden.
Tijd dat we 1 regio worden, EU-landen, zodat de onderhandelingen in een klap klaar zijn voor alle lidstaten. Zeg maar net als de Vereenigde Staten.
Het is niet puur de industrie.
Ik ben ook 100% voor en EU licentie-systeem.
Europa zou dit door de strot van de mediabedrijven moeten drukken, net zoals dat ze roaming jarenlang hebben gedaan.
Ik kan niet wachten om content uit de gehele unie te kunnen bekijken/beluisteren. Films in Netflix kunnen dan eindelijk ondertitelingen van alle 24 officiele talen van de unie aanbieden, en ik kan dan eindelijk met een Zweedse Spotify account naar Nederlandse liedjes luisteren.
Het moet zelfs zo ver gaan dat ik bijv. in Portugal de Nederlandse TV zenders via de satelliet zou moeten mogen bekijken (tegen betaling natuurlijk). Nu moet je perse een NL adres geven.

Ik denk dat dit ook goed is voor de Europese cultuur. Laat ons lekker naar elkaars films/series/muziek kijken. We integreren hierdoor alleen maar beter met elkaar.

[Reactie gewijzigd door Rex op 15 januari 2016 01:22]

@perry1 en 84hannes
Dank voor de illustratie van mijn punt:
Met deze zet gaat Netflix weer terug in de tijd. Het verkoopmodel, welke ze nu extra sterk gaan handhaven, klinkt misschien raar voor Powergrim (waar ik op reageerde), maar het is eentje die vroeger wel werd gebruikt, dus niet zomaar uit de lucht is gegrepen.

@ perry1, je kan de regio van een speler slechts enkele keren (legaal, illegale trucjes ga ik niet op in) omzetten.

@84hannes
Wat jij omschrijft is via de kabel en betreft commerciele duitse kanalen. Nouja... kanaal dan: RTL+ als ik me niet vergis, en inderdaad, die hadden wij niet thuis, zodat ik niet mee kon lachen toen m'n klasgenoten grappen maakten over de nagesynchroniseerde porno waar ze naar keken. Heeft me voor het leven een lidteken gegeven.)
Duitse publieke omroep kwam wel gewoon binnen via het normale signaal, evenals de belgische. Overigens kwam Sky Channel wel jarenlang via het normale signaal binnen, die werd pas gecodeerd toen @%*S! Eurosport om de hoek kwam kijken :(. Maar nu ga ik een beetje off-topic.
Hoe dan ook, het betreft een tijd waarop het veel kostbaarder was om content globaal gesynchroniseerd uit te brengen. Het is schandalig dat daar nogsteeds aan vast wordt gehouden... een beetje vergelijkbaar met banken die bij het overmaken van geld een tijdlang nog vasthielden aan dat een transactie menselijke handelingen vereiste, waardoor het geld een tijd van hun was. Dat mag nu niet meer, omdat overmaken automatisch gaat en gelijk geregeld is. Dat is een boodschap die de entertainment-distributie ook zou moeten krijgen van overheden.
Dat kan ik uit eigen ervaring ontkennen, de reden dat ik goed duits versta en spreek is Maya die Biene en Lowenzahn. Wij wonen redelijk dichtbij de grens en vroegah kon je gewoon ARD, ZDF en NDR hier uit de lucht plukken.
Dat kan nog steeds, aangezien er in duitsland veel meer kanalen vrij beschikbaar zijn via DVB-T. En niet zoals op zijn nederlands waar ze alleen de verplichte noodkanalen vrij doorgeven. (Ned 1 en je lokale omroep)

Ben ik blij dat de proxyserver die ik had niet beviel, daardoor geen abbo op die dienst afgenomen. Was maar 50 tientjes voor 2 jaar, maar als dit gaat werken dan was het toch weggooid geld geweest.
Slinger mn torrents wel weer aan als ik iets echt wil zien.

Netflix leek de goede kant op te gaan, maar begint nu ook trekjes van de traditionele mediabedrijven te vertonen.

[Reactie gewijzigd door arbraxas op 14 januari 2016 19:51]

Netflix zit gewoon aan contracten en die mediabedrijven gaan geen contract afsluiten met Netflix voor iets over de hele wereld als bijv. in NL een zender als RTL5 wat extra betaald om een seizoen exclusief te mogen uitzenden. Andersom kan je in de US bijv. de serie Suits niet kijken, hier met een beetje vertraging wel.

Ik ben ook van mening dat Netflix gewoon overal ter wereld hetzelfde zou moeten zijn voor iedereen, maar ik kan ze niet blamen dat het niet het geval is. Ik denk dat Netflix dit graag zou doen.
@arbraxas

Sterker nog het grootste deel van de Duitse TV is ook op de schotel Free To Air.

*Trip down memory lane - Biene Maya, Löwenzahn, Robbie Tobbie und das FlieWaTuut heeft mij Duits geleerd.
Analoge tv, uh dat signaal stopte echt niet bij de grens, ging daar mooi over en je kon analoog gewoon kijken.

Analoog, was de tijd, antenne op het dak, of meerdere richting de tv zender, misschien van voor jou tijd.
Dat is niet vroeger, dat is recent, sprak de ouwelul.
Opgegroeid met zwart-wit-tv tot mijn 15e, toen kregen we pas een kleurenbakbeest.
Midden in de wijk stond een buurtantenne (die zag er uit als een soort kleine versie van een GSM mast), waar de wijk zijn signaal van kreeg. In ons geval waren dat de twee Nederlandse zenders, de ARD en het ZDF. Duits heb ik geleerd van Die Sendung mit der Maus, Western von Gestern, Ein Colt Für alle Fälle en die Sportschau met Bundesliga-voetbal op zaterdag om 1800 uur. Wekelijks werd er gegniffeld om de naam van een van de presentatoren van de Sportschau, die met een afgekorte voornaam probeerde te verbergen hoe fout zijn ouders waren geweest, maar zelfs Addi Furler klinkt nog steeds fout.
Mooie herinneringen.
En wat te denken van Das Aktuelle Sportstudio!
Zellfs vanuit het midden van Nederland kon je met een beetje antenne de Duitse zenders en de Belgen ontvangen. Ik weet nog heel goed dat ik een (ruisachtig) beeld van de BRT uit Schoten kreeg en ARD/WDR/ZDF uit Kleve
Was ook afhankelijk van het weer, regende of mistte het, dan wad de ontvangst een stuk minder......
Met de juiste weersomstandigheden kon ik zelfs in Noord-Holland nog Duitse zenders ontvangen. Het is jammer dat zowel de BBC als de NPO voor Nederlanders in den vreemde actief bepaalde uitzendingen via internet blokkeert, maar vanuit financiele en juridische overweging wel verklaarbaar.
Dan kunnen ze, zoals ze ook in de PlayStation Store doen, controleren of de eigenaar van het betaalmiddel ook in het desbetreffende land woont.

Ze kunnen het de gebruiker heel lastig maken maar ontwijken kan het waarschijnlijk altijd wel. Ze willen waarschijnlijk gewoon de gemiddelde consumenten ontmoedigen.
Netflix zit hier helemaal tussenin en wil het zelf niet. Hun belang is om zoveel mogelijk klanten een zo duur mogelijk abonnement te laten afnemen. Maximaal content aanbieden helpt daarbij.

Maar...

Om uiteenlopende redenen willen de content owners toegang beperken. Deze actie van Netflix komt van hen, niet van Netflix zelf. Zij zullen gedreigd hebben met terugtrekken van hun content als Netflix niet harder optrad tegen omzeilen van hun geo-blocking.

Dat is een belangrijk gegeven: Netflix doet dit niet van harte en verdient hier geen cent aan. Ze gaan dan ook niet meer doen dan het minimale wat de content providers hen opleggen. Dus waterdicht gaan ze het zeker niet maken, en ze zullen alleen reactief optreden :)
Klopt. Enkele maanden geleden gaf een netflix medewerker nog de tip om een proxy te gebruiken om hun content een boost te geven.
Anoniem: 455646
@dion_b14 januari 2016 20:41
Wie weet gaan zij via omwegen proxy diensten tippen om nieuwe IP-adressen in te voeren ivm blokkade.
Maar dan kun je ook geen media meer bekijken als je op reis bent en krijg je met een strikte ‘regiocode’ te maken, nog erger dan bij DVD. Bovendien sluit dit niet uit dat mensen dan prepaid-creditcards gaan aanschaffen en alsnog toegang krijgen tot materiaal dat Netflix niet mag tonen in het land waar de gebruiker zich bevindt.
Account aanmaken in Amerika Doormiddel van VPN :).

Maar inderdaad zal dit al een stap in de richting zijn.
Ja, maar waarom is dat een probleem? Je betaald Amerikaanse dollars voor Amerikaanse content. Dus je betaald ook de Amerikaanse rechten. Who carres waar je het geografisch gezien bekijkt?

Ik kan nu toch met mijn NL account op vakantie in Frankrijk toch ook wel gewoon Netflix kijken? Of kan dat niet? ( nooit geprobeerd)
De productie huizen caren bijzonder hard, omdat ze hun content graag aan zoveel mogelijk aanbieders apart verkopen. Aan een Netflix een serie verkopen brengt veel minder op dan het eerst te verkopen aan een hoop zenders en het vervolgens voor die regio op netflix toe te laten.

Bij de Google store bijvoorbeeld kan ik via proxies op de store in andere landen, maar op het moment dat ik inlog zet ie me weer netjes in mijn land.Netflix kan precies hetzelfde doen, eventueel in combinatie met de kredietkaart, wat aan je adres gekoppeld is.
Ja / nee . ligt aan je telefoon klinkt raar maar land van activatie van je telefoon bepaald welke store je van google bekijkt ik heb 2 telefoons 1 uit Hongkong en 1 uit Nederland bijde de hebben een andere store met de zelfde account.
Je kan dan enkel kijken naar wat beschikbaar is in de Franse Netflix-bibliotheek.
Ik zou het normaler vinden dat als je in Nederland Netflix aanschaft dat als ik in Spanje op vakantie ben daar dus ook Nederlandse content krijg.
Netflix zou volgens mij best graag een wereldwijde licentie afgeven.

Echter die keuze light niet bij hen, zij moeten onderhandelen met de content providers en die maken soms exclusieve deals met andere distribiteurs voor bepaalde landen om een primeur of gedurende een bepaalde tijd een alleenrecht te hebben.
Dan gaan zij geen ja zeggen tegen Netflix. Als Netflix dat negeert en ook geen beschermende maatregelen neemt dan kunnen die content providers op een gegeven moment druk uitoefenen op Netflix omdat deze hun content niet beschermt en er eventueel voor kiezen om geen zaken meer te doen met Netflix.

Het is een grote industrie, elke partij heeft zijn eigen belangen. Je zal geen WW licentie zien totdat alle partijen de neus dezelfde kant op zetten.
Het feit dat Netflix bepaalde content heeft, betekend niet dat zij die overal mogen distributeren ook als ze dat mogelijk wel zouden willen.
Die je gaat betalen met een Belgische/Nederlandse visa?
Ja dus. Ik heb ook gewoon een US account, nog aangemaakt voordat Netflix beschikbaar was in België. En die betaal ik maandelijks gewoon met mijn Belgische MasterCard. Ik kan me zelfs niet herinneren ooit een fake US adres te moeten opgeven hebben.
Heb ook nooit actie ondernomen omdat het ook betekent dat ik ik goedkoper af ben dan met een Belgisch account, gezien ik nu $11.99 betaal ipv €11.99. Toegegeven, het verschil is ondertussen al verwaarloosbaar.
of de Braziliaanse BRL 29.99 is minder dan € 6.99 voor 4 4k steams :)
Dit was gewoon met paypal te betalen ook wel via een proxy.
Netflix Giftcards kopen in de VS via internet. En dan de codes door laten mailen.
Anders dan Apple en Hulu controleert Netflix niet uit welk land je VISA card afkomstig is. Je kunt gewoon een willekeurig Amerikaans adres invullen icm. je NL credit card. (Of het mag is uiteraard een ander verhaal.)
De vraag is of ze dit in de toekomst niet gaan doen om ook dit achterpoortje dicht te gooien.
Heb al jaren een US netflix account dat maandelijks gewoon met nederlands paypal betaald wordt.
Hulu laat dat bijv niet toe, daar moet je echt een Amerikaanse credit card voor hebben, paypal vanuit een niet amerikaans account werkt daar niet.
Je hoeft geen VPN te maken. Ik heb ooit een account aangemaakt in de VS, keek toen (d.mv. DNX Proxy) paar jaar naar de Amerikaanse Netflix. Toen Netflix in NL uitkwam kon ik gewoon de NL versie kijken. Sinds dat de collectie in NL wat beter op orde is en de Netflix Originals gewoon overal uitkomen kijk ik ook gewoon naar de NL versie...

Dus je hoeft geen Amerikaans account te hebben om de US Netflix te kunnen gebruiken..
Nee je gebruikt een netflix account. Niet een nederlands als of chinees account. En als je in een land bevind waar netflix geen rechten heeft. Heb je gewoon pech.
Ik heb mijn account aangemaakt in Spanje vorige maand. Nam deze week contact op met Netflix en die vertelden mij dat ik een Spaans account heb. Dit is verder geen probleem het is gewoon zo. Je kan dit oplossen door uit te schrijven en weer in te schrijven.
Ik heb een Spaans account. Dat zou dus betekenen dat ik geen Nederlandse films zou mogen kijken. Terwijl ik nu in Nederland woon. Zou een beetje raar zijn.
Netflix heeft die onzin niet bedacht, he. Dat doet de copyright maffia. Die doen wel meer rare dingen. Alleen maar eigenlijk.
Netflix heeft er toch helemaal geen belang bij dit volledig dicht te timmeren? Het enige dat zij willen doen is naar de zogenaamde rechthebbenden de indruk wekken dat ze er alles aan doen om de uitgegeven licenties te respecteren.Maar at the end of the day is het natuurlijk wel zo dat hoe makkelijker je content uit andere landen kunt bekijken, hoe aantrekkelijker Netflix is voor haar klanten. Ik denk dat Netflix zelf graag van die geografische beperkingen af wil...
Op vakantie geen netflix hebben komt het dan op neer.. slecht plan
Op vakantie ben ik eigenlijk al blij dat ik een werkende internetverbinding heb.
Dat heeft niks met media bedrijven te maken maar met lokale wetgevingen.
Wel het heeft ook met de media bedrijven en andere outlets te maken.
In het verleden hebben al diverse andere diensten zitten klagen dat hun de rechten bezitten op bepaald materiaal in een regio maar dat mensen toch naar het materiaal zaten te kijken via Netflix en een proxy.

Met deze oplossing wil Netflix ook deze bedrijven tegemoet komen.
Het is niet alleen wetgeving, maar vooral het feit dat distributierechten van films en series gewoon per land verkocht worden en dan bij verschillende bedrijven en organisaties terechtkomen, die ook weer aparte afspraken met anderen maken. Het is een enorm complex netwerk waar Netflix vervolgens mee moet onderhandelen. Dan krijg je ook nog eens problemen met vertalingen en ondertitelingen die vaak ook nog door de distributeur worden gemaakt en dus niet zomaar naar andere landen kunnen worden verspreid. Dat is nou juist het probleem hier: het bezwaar komt niet vanuit de makers van de series of films, maar van de lokale distributeurs die daar geld voor hebben betaald en van Netflix licentiegelden willen zien.
Welke wetgeving in nederland kan er voor zorgen dat een serie met 5 seizoenen deel 1 2 4 en 5 mogen aanbieden maar 3 niet.. Dat heeft 9/10 keer juist met media bedrijven.
Anoniem: 455646
@Loller114 januari 2016 20:43
Niet alleen wetgeving... zij hoeven zich niet verplicht hieraan te houden natuurlijk en tegen Netflix gewoon zeggen 'doe maar wereldwijd'.
Volgens mij boeit het ze weinig of het ook echt goed werkt. Zolang het de mediaproducenten maar bevalt.
Dit. Voor alle partijen die dit doen is het toch redelijk makkelijk te omzeilen. En voor Netflix is dit uiteraard enkel maar interessant dat het zo makkelijk te omzeilen is, want dit is wat mensen er toe let om abonnee te blijven.

Bovendien verlaat Netflix natuurlijk steeds meer hun afhankelijkheid van andere media producenten, en richt het zich meer en meer op eigen content. Met groot succes indien je kijkt naar de ratings en hype rondom deze releases. Maar zoals altijd zal de oude garde niet snel op nieuwe methodiek overstappen. Veel media producenten zullen zich naar mijn idee dan ook uiteindelijk zichzelf de das om doen. Ze verkleinen hun eigen bereik, en worden steeds vaker overspoeld door internationaal succesvolle netflix originals e.d.
Precies, en dat allemaal terwijl er veel mensen zijn die gewoon vanuit het buitenland voor de content van Amerika willen betalen. Wanneer je zelf actief klanten gaat weigeren is het niet gek dat zij iets anders kiezen of simpelweg wegblijven. Ik neem in elk geval geen Netflix zolang ik de helft van de content niet kan zien of pas na x jaar mag zien. Nederlandse series kijk ik überhaupt niet en daar heb ik ook totaal geen interesse in. Wat mij betreft mogen die media bedrijven meegaan met de tijd of verdwijnen. Maar dat willen ze niet, want je betaalt nu maarzo drie keer voor de content: 10 euro in de bios, minimaal 15 voor een bluray en nog eens 10 per maand per streamingdienst. Want op het moment dat je een bepaalde film niet kan streamen moet je naast je abonnement weer films los aanschaffen als je ze wilt zien. Niet bepaald handig en door al die exclusives en verschillende abonnementen is de contentwereld alleen maar verder uit elkaar gedreven.

[Reactie gewijzigd door Zenomyscus op 14 januari 2016 19:35]

Het zou mooi zijn (zoals ze volgens mij al eens eerder hebben aangegeven) dat ze gewoon één licentie voor de hele wereld kunnen afsluiten. En niet voor elk land weer nieuwe afspraken maken.
Het is niet rendabel genoeg om 1 licentie te hebben voor de hele wereld. Kijk maar naar filmindustrie, muziekindustrie, softwareindustrie etc. Die willen voor elk land aparte afspraken. Waarom? Omdat ze dan kunnen inspelen op de lokale markt. Als een film in Nederland 15 euro kost, dan kan diezelfde film in Indonesie niet voor dezelfde prijs verkocht worden. Immers, daar is 15 euro een heel jaarsalaris (bwvs). Kortom, als Nederlandse consumenten meer bestedingsruimte hebben vergeleken met Indonesie, dan is het rendabeler om een film in Nederland voor een hogere prijs te verkopen.
Precies, en dat is toch ook heel reëel? Als ik een film ondertitel voor de Nederlandse omroep, dan wil ik niet dat mijn ondertiteling zonder enige verdere betaling ook in Suriname of België wordt gebruikt. Lijkt me volstrekt logisch. En dan is dit nog maar een heel simpel voorbeeldje van het enorme conglomeraat aan rechten dat rond media speelt. Dat kun je wel willen wegwuiven met "dan regel je de rechten toch gewoon voor de hele wereld", maar zulke irreële simplificaties brengen de betrokken mediabedrijven geen brood op de plank.
De film industrie is de grootste dwarsligger, waar ze in de muziek industrie al jaren een model hanteren wat beter aansluit op de wensen van de consument en vooral met de tijd mee is, is de film industrie nog altijd de "achterloper". En het wordt alleen maar erger, de prijzen van een bioscoopkaartje lopen de spuigaten uit (15 euro gemiddeld, ook wel 33 gulden). De prijzen van de film industrie staan haaks op de wensen van de consument wat uiteindelijk de industrie de kop zal kosten als ze niet meegaan. Dat mensen illegaal downloaden is niet voor niks, evenals het gebruik van proxies en vpn services om geoblocking te omzeilen.
Ja een bios kaartje is duur. Maar 2015 is zover ik weet een record aantal mensen naar de bios geweest. Dus zo slecht doen. ze het niet.
Ik denk meer dat dat te maken heeft met het soort films wat uitgekomen is. Er zijn zat star wars fans die er zelfs 100 euro voor over gehad zouden hebben (of mensen die in een week 10x dezelfde film bekijken in de bios).
Een eerlijke vergelijking is het niet want doorgaans zijn films niet zo populair op een enkeling na (die vaak ook alleen aan het eind van het jaar komen).
duur? zijn jouw kaartjes van goud ofzo? bij mijn bios betaal ik 9 euro voor een kaartje, 13 voor IMAX
https://www.jt.nl/kopen/star-wars-the-force-awakens/1742211

15.30 per stoel vind ik best duur ja.

tevens is iets duur vinden subjectief.
https://www.pathe.nl/tick...B2D4F1238B04A976864BBDD76 10,50

voor 2 uur vermaak is dat relatief goedkoop, de meeste games betaal je 50+ voor dezelfde 2 uur

Gemideld optreden bij de lokale poppodia ben je ook 10-25 kwijt meestal

duur is subjectief, maar rond een 10tje voor 2 uur vermaak is best wel een normale prijs
Alleen is die pathe natuurlijk niet te vergelijken met de jt versie. tevens kijk ik geen spel voor 50+ euro. niet meer als 30 euro. en dan haal ik er 9/10 keer 20+ uur uit. is wel iets anders als 5 euro per uur.
https://www.pathe.nl/tick...B2D4F1238B04A976864BBDD76 10,50

voor 2 uur vermaak is dat relatief goedkoop, de meeste games betaal je 50+ voor dezelfde 2 uur.
Het is maar net wat je ervoor over hebt. Als ik de avondentree van de sauna bij mij in de buurt pak, die is 18,50 euro, en dan heb je van 17:00 tot 23:00 een hele avond vermaak/ontspanning.

Daar ga je met je theater-, concert- of bioscoopkaartje niet mee in de buurt komen.
Anoniem: 718569
@dakka16 januari 2016 01:40
de meeste games betaal je 50+ voor dezelfde 2 uur
Wat voor een bagger titels koop je dan? Ik ken maar weinig games die tijdens first playthrough maar 2 uur content bieden en dan heb je alsnog altijd de eventuele herspeelbaarheid van een game. Genre is natuurlijk een klein beetje van invloed maar dan alsnog, de uren tellen nogal hard op. Voorbeeldje, ik ben eigenlijk helemaal geen bijzonder groot fan van Diablo III, al is het wel veel beter sinds RoS... maar, ik heb in zelfs vanilla-D3 toch iets als 1000 uur zitten. En dat voor een eenmalige investering van, wat was het... iets als €60?

Al met al zou ik videogames juist bijzonder efficient noemen waar het value for money betreft.
ik koop die bagger titels juist niet, als ik een spel koop wil ik daar minstens 10 uur vermaak uit halen, overigens betaal ik ook nooit meer dan 40 euro, danku kinguin

[Reactie gewijzigd door dakka op 17 januari 2016 17:12]

Alleen is 1 van de methodes waarop ze het baseren dus de betaalmethode...
Dit is zulke onzin. Ik begrijp waarom Netflix het moet doen maar de reden is absurd. Ik heb Netflix omdat ik veel van de Engelse Netflix gebruik maak. Waarom? Omdat die mij interesseert.

Dat niet alleen, expats zijn dus de lul. Amerikaan die in Europa op basis zit? Fuck you. Werken in een ander land? Fuck you. Ik merk zelf al dat in een tweetalig land als België de ondertiteling zwak is en vaak enkel Frans bij series en zelfs sommige films.

Ik was klaar met piraterij maar aangezien ik misschien naar Frankrijk verhuis moet ik dat standpunt herbekijken
Ik heb persoonlijk helemaal niets met nederlandse films en series, en kijk deze dus dan ook niet. Dat is ook de reden dat ik de amerikaanse netflix gebruik via Unblockus.
Het spijt me ten zeerste, maar ik vind nederlandse films en series meestal zo kneuzig en klunsig overkomen dat het me gewoon niets boeit.
En diezelfde unblock us kun je in de toekomst dus niet meer gebruiken. Netflix heeft al meerdere malen aangegeven dat ze limitaties ook rete irritant vinden maar als de industrie dit oplegt kun je er weinig tegen doen.
Netflix zegt in het bericht dat ze dezelfde of vergelijkbare technieken gaan toepassen zoals andere bedrijven dat reeds doen. Ik zie deze woordkeuze als een knipoog naar de diverse unblockers. Dat specifieke detail voegt voor het gewone publiek namelijk helemaal niets toe aan het bericht.

Afgaande op eerdere nieuwsberichten is Hulu het strengste als het op restricties aankomt. Toch is Hulu gewoon te bekijken via diverse unblockers. Het enige dat ze effectief de kop in hebben weten te drukken zijn mensen die zelf een VPS'je met een proxy opzetten.

Als ik een beetje verder speculeer vermoed ik dat content aanbieders eisen dat Netflix zich houd aan de "industry standard" (lees Hulu, Disney, etc.) en dat Netflix daar nu opzettelijk letterlijk aan gaat voldoen, wetende dat die standaard makkelijk te omzeilen is.
Het makkelijkste is ook dat je Hulu met je iTunes ding kan dokken... ik heb dan ook 3 iTunes mail adressen, een NL variant, UK variant (voor de BBC iplayer) en een US variant voor Hulu en HBO Now.
Dit is wat netflix zegt:
Some members use proxies or “unblockers” to access titles available outside their territory. To address this, we employ the same or similar measures other firms do. This technology continues to evolve and we are evolving with it. That means in coming weeks, those using proxies and unblockers will only be able to access the service in the country where they currently are.
Er staan niet alleen Nederlandse films/series op de Nederlandse Netfilx, er staan ook genoeg Engelse en ander talige films/series op de Nederlandse Netflix. Je hoeft Unblockus dus niet te kijken om Engelse of ander talige films/series te kijken, je gebruikt het waarschijnlijk omdat bepaalde film/series niet beschikbaar zijn in Nederland.

En dit willen ze gaan blokkeren films/series kijken die niet beschikbaar zijn in jouw regio. Maar dit betekend dus niet dat je helemaal geen ander talige films/series kan kijken.
En dit willen ze gaan blokkeren films/series kijken die niet beschikbaar zijn in jouw regio. Maar dit betekend dus niet dat je helemaal geen ander talige films/series kan kijken.
En jij bent nooit in een gebied (bijvoorbeeld op vakantie) waar je de taal niet of amper spreekt? Spanje? Turkije? Thailand?

Heb je dan maar pech en mag je dan niets kijken terwijl je er wel voor betaald hebt? Of alleen content waar je niets aan hebt?
De meeste van onze vakanties zijn in een land waar we de taal niet of nauwelijks spreken maar dan zijn we lekker op vakantie en gaan echt niks "meeslepen" om daar Netflix te kunnen kijken. Sterker nog, internet staat niet eens op ons lijstje waar een vakantie adres aan moet voldoen en hebben we dan ook negen van de tien keer niet.
Mochten we al TV kijken dan is het datgene wat lokaal beschikbaar is en meestal zitten daar wel een of meerdere Engelstalige series tussen, is dat niet het geval zijn er nog zat andere manieren om je te vermaken zonder naar een beeldscherm te staren.
Nou zeg, als of er op de NL netflix alleen maar Nederlandas series en film te zien zijn. Ja het aanbod is beter in Amerika, daar zijn zelfs een aantal Nederlandse / Vlaamse films die niet in Nederland toegankelijk zijn. Bovendien zijn ook goede Nederlandse film, die niet onder doen voor Amerikaanse. Er zijn ook zat buitenlandse films die erg slecht geacteerd zijn. Dit heeft vooral met geld te maken. Al heb je ook goede films met een zeer laag budget.
Nederlandse films hebben er niet veel mee te maken. Netflix NL bevat zat amerikaanse films en series. Echter er zijn ook films en series die niet beschikbaar zijn in NL, en dat is de reden dat men services als Unlocator gebruikt. Maar andersom gebeurt ook, engelse series die niet in de VS beschikbaar zijn (house of cards de originele bijvoorbeeld)
Nederlandstalige series lijken dan wel wat klunzig, maar dat komt denk ik wel meer overeen met de werkelijkheid. In Amerikaanse series zijn de meeste personages vaak zo doorgeslagen in hun karakter, waardoor het op mij altijd erg onrealistisch overkomt.
Ja, sorry ik kan daar gewoon niet van genieten.
Ik zeg niet dat ze slecht zijn, ik hou gewoon niet van nederlandse films en series.
Wat onzinnig is zijn de licentierechten voor content die Netflix per land moet afdragen. Ga ze daar niet de schuld van geven, het is een vies wereldje.
Geen vies wereldje, maar het is heel normaal om voor elke potentiële kijker geld te moeten betalen. De rechten voor één land kopen is dus goedkoper dan voor meerdere landen, want meer potentiële kijkers. Dat is toch niet vies?

Dat Netflix dat niet wil betalen in sommige gevallen, is hun keuze. In sommige gevallen hebben ze de keuze misschien niet vanwege eerdere overeenkomsten met andere partijen, maar in andere echt wel. En het is ook het goed recht van Netflix om dan keuzes te maken welke content in welke landen aan te kopen.

Daarnaast speelt Netflix natuurlijk hetzelfde spel met hun eigen content, want dat staan ze ook niet zomaar af aan HBO of andere partijen. Altijd maar de schuld geven aan contentaanbieders is zo makkelijk.

[Reactie gewijzigd door UltimusXI op 14 januari 2016 19:27]

Het is maar hoe je het bekijkt. Ik weet dat je het niet 1 op 1 kunt vergelijken met fysieke winkels, maar het blijft ergens vreemd dat wij het doodnormaal vinden dat mensen iets geweigerd wordt op basis van iets dat buiten hun macht licht. Voor veel mensen zal het eenvoudiger zijn hun geloof te veranderen dan het land waarin zij leven, en op basis van geloof discrimineren mag toch ook niet.
Tja, zodra die content producers nog steeds niet doorhebben dat er internet is en wat het inhoudt. Gaan mensen toch dit illegaal downloaden.

De media staat op verschillende kanalen (HBO, Netflix, etc) en dat heb je ook met games (Steam,Uplay,Origins,GoG)

Dit is gewoon strontvervelend voor consumenten :P

Ook het feit dat series niet opdezelfde data releasen wereldwijd, etc
Hoezo hebben ze niet door dat er internet is? Ze zijn blijkbaar prima bereid om wel de rechten aan Netflix te verkopen. Maar wel voor een redelijke prijs en die zal voor wereldwijde rechten altijd hoger liggen dan voor VS rechten, ook op het internet.

Maar voor die 8,99 per maand moet Netflix ook keuzes maken. Je kunt voor zo'n laag bedrag niet alle content in de wereld produceren. Netflix draait nu al nauwelijks winst en toch is er nog heel veel content dat er niet te vinden is.

Verschillende kanalen heb je altijd gehad, ook op de ouderwetse TV. En wees blij dat er concurrentie is, want anders betaal je hoe dan ook meer dan dat je nu betaalt.

[Reactie gewijzigd door UltimusXI op 14 januari 2016 19:48]

Als NBC meer kan verdienen aan Friends door het voor VoD enkel aan Netflix te verkopen, en niet aan alle mogelijk denkbare streamingsites, is dat toch echt geen kwestie van doorhebben dat er internet is.

En zolang al die kanalen, of het er nu 10 verschillende zijn of slechts eentje, moeten opboxen tegen het gratis popcorn time, zal er blijven gedownload worden. Netflix zal dat op zijn eentje niet opgelost krijgen.
Dit is zulke onzin. Ik begrijp waarom Netflix het moet doen maar de reden is absurd. Ik heb Netflix omdat ik veel van de Engelse Netflix gebruik maak. Waarom? Omdat die mij interesseert.

Dat niet alleen, expats zijn dus de lul. Amerikaan die in Europa op basis zit? Fuck you. Werken in een ander land? Fuck you. Ik merk zelf al dat in een tweetalig land als België de ondertiteling zwak is en vaak enkel Frans bij series en zelfs sommige films.

Ik was klaar met piraterij maar aangezien ik misschien naar Frankrijk verhuis moet ik dat standpunt herbekijken
In NL krijg je Nederlandse aanbod, in Frankrijk de Franse met franse subs, dus wat je zegt gaat niet op. Je neemt nl. niet je Netflix land mee op reis.
Dat is exact wat ik zeg, maar even verder kijken dan je neus lang is en denk aan de vele expats
Als er Franse ondertitels zijn en geen Nederlandse op de Belgische Netflix komt dat omdat ze de rechten hebben voor Wallonië maar niet voor Vlaanderen.

Dat is ook zo'n leukerd, alsof België nog niet klein genoeg is, stel je voor dat de Netflix content in elke Amerikaanse staat zou verchillen...

Dit kan je overigens makkelijk omzeilen door je profiel in het Engels te zetten (wat je dus waarschijnlijk gedaan hebt), dan krijg je de combinatie van beide.
Uhm je weet dat in Frankrijk er actief gejaagd word op individuele downloaders? Ik zou vooral maar even uitkijken wat dat betreft. Brein is een schatje vergeleken met hun equivalent in Frankrijk.

En de franse justitie is ook behoorlijk pittig.

[Reactie gewijzigd door Laurens-R op 15 januari 2016 00:50]

Seedbox en dat probleem is ook opgelost, al helemaal als je VPN eroverheen gooit >_<
Haha, nou succes met die Franse download wet 😆
Ik haal uit het blog niet dat ze gebruikers gaan blokkeren. Er staat immers:
Some members use proxies or “unblockers” to access titles available outside their territory. To address this, we employ the same or similar measures other firms do. This technology continues to evolve and we are evolving with it. That means in coming weeks, those using proxies and unblockers will only be able to access the service in the country where they currently are.
Overigens ben ik benieuwd of dit ook invloed heeft op DNS-services, zoals Unlocator.

[Reactie gewijzigd door voske op 14 januari 2016 18:03]

wat ik hieruit opmaak is dat ze wel vpn gaan blokkeren als je een verbinding met het buitenland hebt. Niet als je een vpn-verbinding in je eigen land hebt. Vrij makkelijk te constateren lijkt me. Je hebt een nederlands Netflix account, maar je maakt verbinding met de website vanuit (uiteraard geindexeerde) ip-adressen die niet in nederland voorkomen. Dus, blokkade.
De meeste VPN aanbieders hebben meerdere geografische locaties waar je mee kunt verbinden en dit kun je dan ook uitkiezen.
Ik vermoed dat dit echter niet strikt per land gaat gelden, maar misschien per regio als in, West-Europa. Want niet iedere commerciele VPN aanbieder heeft in elk land een verbinding. Ikzelf gebruik VPN.ht. Deze heeft toevallig servers in Amsterdam staan, maar niet in elk land van Europa. Wellicht als ik een VPN verbinding met Duitsland heb, dat deze niet geblokkeerd gaat worden. Waarschijnlijk eentje met de VS wel.

Toch jammer. Misschien moeten ze een internationaal abonnement gaan aanbieden? Tegen een kleine meerprijs. De filmindustrie heeft een topjaar gehad in 2015, als ik de berichten mag geloven. Ondanks piraterij. Wat bij mij het beeld oproept dat ze toch wel erg gulzig zijn. Of dit voor distributeurs als Netflix ook geldt? Vast niet.
Toen mijn vriend en ik vorige week in de Eifel op vakantie waren kregen we op zijn account andere content (en andere talen / ondertitels) dan in Nederland. Er wordt dus gewoon gekeken waar je op dat moment bent.
Dat klopt, dat is ook precies de reden waarom men VPN gebruikt om de website te laten denken dat je in een ander land zit. Mensen maken daar 'misbruik' van en dat wilt Netflix stoppen.

Ik vermoed dus dat ze een database hebben met ip-adressen van VPN's en andere redirects, waardoor ze mensen die daar gebruik van maken blokkeren. Als je in het buitenland met een 'normaal' ip-adres verbinding maakt, zul je waarschijnlijk gewoon de content zien van dat land en wordt de toegang niet geblokkeerd.

Maar Netflix weet heus wel wat jouw land is waar je je hebt ingeschreven. Mocht het dan zo zijn dat je in dat land ook met een VPN verbonden bent (binnen jouw regio) die op die 'lijst' staat, misschien dat je dan wel gewoon mag verbinden.

Zo stel ik het mij voor. Ze weten in welk land je je hebt ingeschreven. Ze weten wat de bekende wegen zijn om de locatie te veranderen.
Wat ik dan niet weet is hoe ze dat dan willen doen als je bv wel in de VS fysiek bent en ook in de VS een VPN verbinding hebt aan staan. Dan zou je misschien een VPN naar Nederland moeten koppelen om toegang te krijgen.

Puur speculatie. ik ben helaas niet bekend met geavanceerdere manieren om je locatie te traceren behalve via ip-adres.
Er zijn ook Amerikaanse VPN providers zoals OvctaneVPN (GoDaddy), die door de Amerikanen zelf worden gebruikt. Ben benieuwd of deze bedrijven ook worden geblokkeerd, dan zou je zelfs in Amerika zelf een probleem kunnen omstaan bij de Amerikaanse burgers omdat ze worden weerhouden van vrijheid van informatie?
Zo ver ik weet heb je niet een nederlands account. Maar gewoon een netflix account. En die kijkt waar je vandaan komt. Zo kan je normaal niet vanuit de vs het nederlandse aanbod bekijken. Maar alleen het aanbod uit de vs. En hoe willen ze dat zien? Mensen kunnen immers makkelijk reizen.
Staat dat ze het tegen gaan werken, dat is blokkeren
Ze blokkeren content die de gebruiker niet zou mogen zien, ze blokkeren niet de toegang tot Netflix voor gebruikers waarvan ze achterhalen dat ze VPN's gebruiken.
Toch een groot verschil en waarschijnlijk nog de meest klantvriendelijke aanpak die ze kunnen hanteren (behalve dan gewoon globale content aanbieden, maar mag niet van wetgevers/mediabedrijven).
En, zoals de titel suggereert, niet alleen proxies, maar ook 'unblockers', oftewel: VPN- en DNS-diensten.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 14 januari 2016 22:54]

Tijdje een vpn service gebruikt, maar wat een bagger snelheden krijg je dan. Gebruik liever een DNS service(unblock-us). Geen snelheidsverlies en werkt super! Ben verder niet afhankelijk van Netflix. Hulu en Amazon Prime zijn ook geweldige diensten, waar ik gebruik van maak.

Ben benieuwd of dns aanpassingen ook onder de blokkades (gaan) vallen.
Gebruik nu AnonVPN om enkele series mijn of meer legaal te kijken maar merk niets van deze bagger kwaliteit. Alles is HD en laad net zo snel als zonder VPN.
VPN is in New York.
Kwaliteit van de video's was vaak prima, maar de internetsnelheid ging drastisch naar beneden. Naar 5Mb/s ofzo. Niet ideaal te noemen ;)

Maar kan een dns service ook erg aanbieden! Ik ga nooit meer terug }>
Download/upload snelheid heb ik nog niet achteruit zien gaan. Mijn ping is wel van +/- 8ms naar 160ms of hoger tijdens het gebruik van de VPN. Maar ach, ik zet hem aan voor Netflix en uit als ik iets anders ga doen. Is een enkele muisklik om aan/uit te zetten dus zolang Netflix goed werkt/snel is met HD kwaliteit, maakt de rest niet echt uit. Tijdens gamen of dergelijke staat hij toch uit.
Anoniem: 455646
@Source9014 januari 2016 21:00
Waar raad jij aan om zo'n voucher te kopen, het liefst via Ideal of Paypal betalen omdat ik geen Credit card heb :P
Heb hem zelf via de Tweaktown Deals. Pay what you want actie. $5,- om te kijken of het werkt en voor die prijs een prima werkende VPN voor een jaar. Geen slechte aankoop, in mijn ogen. :Y)

Vind hem erg fijn werken. Tray-icoon, één klik en hij verbindt met de door mij gekozen VPN. Nog een klik op het tray icoon en hij disconnect.

[Reactie gewijzigd door Source90 op 14 januari 2016 22:05]

Dan heb je toevallig niet getroffen. Zelf maak ik momenteel gebruik van OctaneVPN (moederbedrijf is GoDaddy). Heeft behoorlijk aantal nodes staan en de snel is algemeen goed (30 a 70Mbit) en de prijs ook: 2.99 U$D/m. Voor de prijs kan je het niet laten.

In de volgende topic kan je er meer over lezen:
[VPN] Internetten via een VPN-provider
Ah eindelijk gevonden. Gebruikte toentertijd StrongVPN. Support was wel echt super!!! Gebruikte toen een router met DD-WRT. Hielpen zelfs daarmee. Echt fantastisch!

Misschien toch best interessant. Zal eens door het forum scrollen. Thanx! Al zou ik het niet weer gaan gebruiken om media in andere landen te kunnen bekijken. Ik gebruik het namelijk vooral met mijn Apple TV en dan is de DNS veranderen toch een heel stukje makkelijker dan een VPN gebruiken :)

Jouw VPN is dan wel weer goedkoper dan Unblockus. Betaal per jaar 50 CAD. Ongeveer 32 euro. Ook niet heel duur verder...
Anoniem: 647586
14 januari 2016 18:08
Ze blokkeren content gebasseerd op land, dan huurt men een proxy/vpn om toch min of meer legaal te kijken en geld bij de contentcreators te krijgen. Nu gaat dit niet meer, dus men gaat alles via torrents binnen halen en contentcreators krijgen niets. Doen ze eigenlijk moeite om de strijd aan te gaan met piraterij en popcorn time etc?
Netflix koopt content per jaar in. De contentcreators worden dus niet betaald, als er veel naar gekeken wordt.
Inderdaad, mijn comment was heel kort door de bocht (Netflix sluit contracten af en moet ook zorgen dat dit correct wordt nageleefd door deze dingen te blokkeren). Maar ik vind het toch een vreemd beeld vanuit een consumentenstandpunt.
Ze proberen de strijd aan te gaan door in de toekomst te proberen om wereld weide licenties te krijgen i.p.v. licenties per land, maar dit is niet zo makkelijk. Je kan niet van een betaalde dienst verwachten dat ze het ooit kunnen winnen van piraterij of een illegale streaming dienst als popcorntime, puur omdat deze illegale diensten niet voor content betalen en de kosten dus een stuk lager liggen.
En volkomen terecht, toch?

Maar het lost het probleem niet op. De content-creators zouden eens in 2016 moeten wakker worden en weten dat we op 1 aardkloot leven samen. Waarom zou een landsgrens zoiets moeten blokkeren?
Absoluut terecht, behalve dan als je een expat bent. Ik ga misschien naar Frankrijk verhuizen en dat zit ik met die meuk opgescheept. En zeg niet "ze hebben ook ondertiteling!" want hier in België is het al zo erg dat veel series en films enkel Franse ondertiteling hebben
Franse ondertiteling in Frankrijk is geen "meuk". :9
Jazeker, net zo goed als NL ondertiteling in NL. Als je het nodig hebt, is het mooi dat het aan te schakelen is, maar als je er niet vanaf kunt is het bloedirritant als je het niet nodig hebt. Genoeg mensen die meertalig zijn. Als keuze: prima, en liefst in meerdere talen (voor als m'n ex-schoonmoeder op bezoek is die alleen RO en HU kan lezen bijv). Als verplichting: afgrijselijke meuk.
In België is het zelfs nog wat erger. Als je als Vlaming je taal op NL ingesteld hebt, krijg je niet eens de content te zien waarvoor ze geen NL ondertitels hebben. Dat is dus, naast de geo-block eigenlijk nog een tweede soort filtering die totaal absurd is. Een Spanjaard hier op bezoek krijgt die titels dus wel te zien, terwijl hij evenzeer geen ondertitels in zijn eigen taal heeft.
De workaround is dan om je taal dus in eender wat behalve NL te zetten en ineens krijg je een hoop extra content te zien. Totaal van de pot gerukt.
Mjah, het zijn denk ik niet zozeer de 'content creators' maar de licentiehouders, oftewel de uitgeverijen/filmmaatschappijen. Zij financieren vaak de content en is dus hun 'eigendom', en willen daar natuurlijk zo lang mogelijk geld aan verdienen. (overigens zijn er content-creators die groot genoeg zijn om dit soort dingen te beinvloeden, dit zie je steeds vaker in de muziekindustrie, maar hoe dat in de filmwereld zit durf ik niet te zeggen).

Het interessante van Netflix is dat zij distributeur & 'bioscoop' in 1 zijn*. Dat maakt het voor een licentiehouder lastig om te bepalen wat de juiste prijs is voor het product in kwestie (ook rekening houdende met de fysieke markt qua blurays/dvds/etc), en speelt men waarschijnlijk op safe: 'laten we beginnen met de markt die we zelf kennen en daarna zien we wel".

*doorgaans licenseert een filmmaatschappij een film uit aan een distributeur voor een bepaalde markt (Jij mag film X verspreiden in markt Y, want jij hebt daar de juiste contacten, hebt een gevoel voor markt Y, jij kan met ons product geld verdienen waar we samen wat aan hebben, etc). De distributeur gaat dan de hort op met het gelicenseerde product naar bijvoorbeeld bioscopen, en de bioscoop leased dan een film voor een bepaalde termijn. Overigens zijn er naast licensie-deals ook profit-sharing constructies, en vast nog wat andere varianten.

[Reactie gewijzigd door Carn82 op 14 januari 2016 18:56]

Ik snap sowieso niet waarom mensen nu nog een VPN, proxy of wat voor methode dan ook gebruiken om bij het Amerikaanse aanbod te kunnen komen. Vorige week heb ik toevallig nog naar het Amerikaanse aanbod gekeken en ik kon vrij weinig verschil ontdekken in series. Hierbij even een snelle vergelijking, waarbij de getallen achter de landen het aantal seizoenen aangeeft:

- Battlestar Galactica 1978 (USA 1, NL 1)
- Jericho (USA 2, NL 2)
- Heroes (USA 4, NL 4)
- Revolution (USA 2, NL 2)
- Prison Break (USA 4, NL 4)
- Crossing Lines (USA 2, NL 2)
- Hell on Wheels (USA 4, NL 3)
- Sons of Anarchy (USA 7, NL 6)
- Robin Hood (USA 3, NL 3)
- Spartacus (USA 4, NL 4)
- Archer animated (USA 5, NL 6)
- The Walking Dead (USA 5, NL 4)
- Video Game high school (USA 3, NL 3)
- Breakout Kings (USA 2, NL 2)
- Rectify (USA 2, NL 2)
- How I Met Your Mother (USA 9, NL 9)
- The 4400 (USA 4, NL 4)
- House (USA 8, NL 8 )
- Family Guy (USA S1 t/m S12, NL S9 t/m 12)
- Dexter (USA 8, NL 8 )
- Pretty Little Liars (USA 5, NL 4)
- New Girl (USA 4, NL 4)
- Lie to Me (USA 3, NL 3)
- Gossip Girl (USA 6, NL 6)
- Weeds (USA 8, NL 8 )
- Californication (USA 7, NL 7)
- Breaking Bad (USA 5, NL 5)
- Once Upon a Time (USA 4, NL 4)
- Arrow (USA 3, NL 2)
- White Collar (USA 6, NL 5)

Ik kan nog wel even door gaan, maar daar heb ik geen tijd en zin in. USA loopt heel incidenteel één seizoen voor. Dat Netflix NL enorm veel seizoenen achter loopt zoals twee jaar geleden is allang niet meer zo.

[Reactie gewijzigd door Mick1990 op 14 januari 2016 18:56]

Naast seizoenen zijn het ook complete series die missen (Star Trek series zijn de eerste die in mij opkomen).

Ik vraag me af hoe streng Netflix hiermee gaat zijn. Ik heb zo'n idee dat het wel los gaat lopen.
Zelf gebruik ik geen unblocker omdat ik tot nu toe de content goed genoeg vond, op een enkele keer na dan.
Mooi lijstje en ook wel kloppend.
Echter vergeet je dat er wel 40x zoveel content op staat in de USA dan in NL.
En dat maakt het juist zo'n stuk leuker om de US netflix te kijken.
Je hebt nu toevallig een paar series gevonden die zowel in Nederland en in de Verenigde Staten op Netflix staan, maar een heleboel series missen in Nederland die wel in de VS beschikbaar zijn: Friends, Lost, Gilmore Girls, The 100, One Tree Hill, X-files, Twilight Zone, Person of Interest, The West Wing, Friday Night Lights, Parks and Recreation, Supernatural, Royal Pains, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het aanbod van Netflix in Nederland is incompleet.
Dat jij geen verschil ziet, betekent niet dat er geen verschil is. In Nederland is ongeveer 1/3 van het US aanbod beschikbaar volgens deze site:

http://www.finder.com/netflix-usa-vs-world-content
"Ik kan nog wel even door gaan,"
had dat maar gedaan want al deze series zijn over de 2 jaar heen en dan is het geen wonder dat NL niet achterloopt, bij alle laatste series is het verschil duidelijk dat NL 1 tot 2 jaar achterloopt

oftewel, Netflix kan beter moeite stoppen in het actueler maken van het aanbod dan achter proxies en vpn's aan te hollen
Incidenteel is bij jou wel heel stelselmatig dan...
Ik ben nu NCIS aan het volgen en die staat niet op de Nederlandse, wel volledig op de Amerikaanse.
Kijk maar eens op moreflicks.com kun je leuk zien wat waar beschikbaar is
Anoniem: 455646
@Mick199014 januari 2016 20:48
In de US Netflix heb je ook Criminal Minds en in NL niet.
Volgens moreflicks.com mis ik zo'n 12.104 titels met mijn NL Netflix account :'(
Jij kijkt nooit docu's? Ik zie nu HEEL grote verschillen maar ik heb geen tijd en zin ze allemaal op te noemen Als internationale reiziger boeit het me weinig. Er zijn genoeg VPN's te vinden waarmee het simpel te omzeilen blijft.
Kijk eens naar recente series. Bijvoorbeeld Zoo is nog niet eens te vinden op de Nederlandse Netflix, op Amerikaanse Netflix is het gehele seizoen al geruime tijd te bekijken.
Bovenstaand lijstje zijn enkel oude series.
Daar noem je ook net een serie die je gewoon op de Nederlandse TV kunt volgen en vermoedelijk om die reden ook niet beschikbaar is op Netflix. Zoo is te zien op SBS6 (maar gaat verhuizen naar SBS9 bij gebrek aan belangstelling van de kijker)
Hele principe van Netflix is toch om op een tijd dat het mij uitkomt de serie te kijken zonder reclame? Totaal irrelevant dat het op tv is.

Wat als ik geen tv aansluiting heb en om die reden Netflix of soortgelijk gebruik?.. Het is in Amerika al enkele weken beschikbaar, Zoo is naar maar één van de vele voorbeelden die niet via Nederlands Ip-adres te zien is.

[Reactie gewijzigd door Source90 op 15 januari 2016 15:12]

Het principe van Netflix en iedere andere uitzendgemachtigde is ook dat ze alleenrecht hebben op de content die ze beschikbaar hebben in een bepaalde regio.
Als SBS de uitzendrechten van Zoo in handen heeft betekent dat ook automatisch dat een RTL of in dit geval Netflix ze niet heeft en de content dus ook niet beschikbaar kan en mag stellen.
Zeer relevant dus en allesbepalend dat het op TV is.
Het principe van Netflix is dan ook een heel stuk genuanceerder dan jij het doet voorkomen.
Nee klopt. Maar met films daaentegen is NL echt dramatisch en lopen ze jaren achter.
Misschien detecteren ze het wel via de app/software die je voor het eerst heb gedownload. Mogelijk zit in de code een verwijzing naar je huidige regio. Mocht je dus via een vpn een verbinding opzetten dan leest de software de regio code uit waardoor je dus niet meer zo kan kijken. Dan maakt het niet uit of je nu wel of niet via vpn een verbinding maakt.
Dat gaat zeker niet werken. Als ik met mijn iPad in de US kom, heb ik gewoon recht om de US content te zien.
De enige manier om het deftig te blokkeren is om IP adressen te blacklisten waarvan ze weten dat ze behoren bij VPN servers of proxies.
Ik voorspel eigenlijk vrij snel een peer-to-peer service waarbij elke gebruiker proxiet voor andere gebruikers. Al gaan ze zoiets ook wel gemakkelijk kunnen detecteren doordat verschillende accounts dan streamen van eenzelfde IP adres.
Waarom zou dat niet werken ? En wie zegt dat jij recht hebt om met een europees account us content te kunnen bekijken ? Ik weet niet exact hoe de wet in elkaar steekt maar mogelijk 'reist' de belemmering gewoon met je mee. Mogelijk omdat je geen Amerikaans staatsburger bent en de bestaande regel dus niet van jouw van toepassing is ?

Een software check mbt je regio is helemaal zo een gek idee nog niet.

Ik heb in het verleden ook regio vrije spellen gekocht voor mijn ps3 jaren geleden in Canada. Kon alleen de dlc niet downloaden omdat ik een spel had gekocht uit een andere regio. Op de dlc zat toen der tijd ( weet niet of dat nu nog zo is ) een regio lock.

Zie ook
Netflix is geblokkeerd voor gebruik in veel vakantielanden. Zomaar even kijken op de meegenomen tablet of laptop gaat dus niet zomaar. Netflix betaalt uitzendrechten per land, daarom is het niet mogelijk om in het buitenland toegang te krijgen tot het Nederlandse aanbod. In de landen waar je wél kunt kijken, ben je afhankelijk van het lokale aanbod en heb je dus geen Nederlandse ondertitels. Er is een aantal manieren om de blokkades te omzeilen en toch het Nederlandse Netflix te kijken.

[Reactie gewijzigd door innerchild op 14 januari 2016 21:34]

Een jaar geleden stond dit ook al op t.net. netflix zei dat ze hun aanbod wereldwijd gingen openzetten. En nu weer niet
Netflix heeft sinds vorige week hun EIGEN content (netflix original) wereldwijd beschikbaar gemaakt.
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee