Ziggo verhoogt snelheden alles-in-1-abo's voor zakelijke klanten

Op 1 maart verhoogt Ziggo de snelheden voor zakelijke klanten met een alles-in-een-pakket. Ondernemers kunnen dan maximaal een downloadsnelheid van 200Mbit/s en een uploadsnelheid van 40Mbit/s halen. Daar staat tegenover dat de pakketten iets duurder worden.

De Office Basis ZZ1- en ZZ2-pakketten krijgen beide een hogere download- en uploadsnelheid, terwijl het ZZ3-pakket enkel een hogere uploadsnelheid krijgt. Het ZZ1-pakket gaat naar een downloadsnelheid van 60Mbit/s en een upload van 10Mbit/s, waar dat nu nog 50Mbit/s om 5Mbit/s is. Het ZZ2-pakket gaat van 100Mbit/s down en 10Mbit/s up naar een downloadsnelheid van 130 megabit per seconde en een uploadsnelheid van 30 megabit per seconde. Het ZZ3-pakket blijft een downloadsnelheid behouden van 200Mbit/s, terwijl de uploadsnelheid wordt verdubbeld van 20 naar 40Mbit/s.

Daar staat tegenover dat de tarieven van de pakketten elk met een euro stijgen; vanaf 1 maart kosten de pakketten respectievelijk 46, 56 en 66 euro. Ook gaan de internationale tarieven voor bellen omhoog, evenals het onbeperkt-bellenabonnement. Dat abonnement kost nu nog 10 euro per maand, maar vanaf 1 maart is dat 12,50 euro. Ook de tarieven die klanten per minuut en per gesprek betalen voor telefonie stijgen, van 7 naar 8 eurocent. De kosten van veel betaal-tv-pakketten dalen juist.

Eerder kondigde Ziggo al prijsverhogingen voor consumenten aan. Volgens Ziggo zijn de prijsverhogingen het gevolg van gestegen kosten, onder andere door inflatie. Wie de hogere abonnementstarieven niet wil betalen, kan zijn abonnement tot 1 maart zonder problemen opzeggen, belooft Ziggo.

De maximale uploadsnelheid van 40Mbit/s voor zakelijke klanten is fors hoger dan die van thuisgebruikers, die maximaal met 18Mbit/s kunnen uploaden. De maximale downloadsnelheid van 200Mbit/s was al hoger dan de 180Mbit/s die privéklanten maximaal kunnen afnemen. Binnenkort begint Ziggo met proeven voor een 'veel hogere' internetsnelheid.

PakketHuidige snelheidNieuwe snelheid
Office Basis ZZ1 50Mbit/s down, 5Mbit/s up 60Mbit/s down, 10Mbit/s up
Office Basis ZZ2 100Mbit/s down, 10 Mbit/s up 130 Mbit/s down, 30 Mbit/s up
Office Basis ZZ3 200Mbit/s down, 20 Mbit/s up 200Mbit/s down, 40 Mbit/s up

Door Joost Schellevis

Redacteur

14-01-2015 • 08:36

138 Linkedin

Submitter: carnager

Reacties (138)

138
136
75
5
0
37
Wijzig sortering
Anoniem: 193142
14 januari 2015 09:51
Vanuit interne info:

Vanaf april 2015 is de integratie volledig voor zakelijk klanten. Dan worden de huidige zakelijke UPC snelheden ook opgetrokken en krijgen de huidige zakelijke UPC klanten ook 200/40 aangeboden.
Prijsverhoging vanwege gestegen kosten, zegt Ziggo, maar hoe minder producten je afneemt hoe groter de prijsstijging. Dat verhaal van die kosten klopt dan niet helemaal lijkt me. TV+internet steeg meer dan 2,5 keer zo hard als TV+internet+telefoon.

Dit was voor mij de reden om Ziggo op te zeggen. Hier ligt glasvezel en KPN heeft momenteel een grote korting en gratis overstappen met gratis monteur.
Voor gebruik clouddiensten en verbinden op afstand met mijn NAS lijkt 100Mbit upload me niet verkeerd.
"Verhoging van snelheid, maar daar staat tegenover dat de tarieven met een euro omhoog gaan". Hoe zit dat voor de particuliere abbo's? Daar worden de tarieven óók verhoogd.
Wat een gezeur, als de snelheid kosteloos omhoog gaan hoor je ook niemand klagen, maar als er dan vervolgens een aantal maanden later de prijs met één euro verhoogd wordt, gaan alle gierige Hollanders direct klagen.

[Reactie gewijzigd door Scrtz op 14 januari 2015 12:50]

Waarom dan niet verhogen van snelheid en prijs tegelijk?

De manier waarop is gewoon waarom men klaagt "GRATIS snelheidsverhoging!" maar dan na een tijd wel meer geld vragen, heel leuk dat "gratis" dan maar het is gewoon niet gratis punt.
Zal wel iets markettingtechnisch zijn. Heb je gezien wat de reacties waren toen UPC en/of Ziggo hun snelheden kosteloos gingen verhogen. Mij is al als klein kind zijnde geweest dat niets gratis wordt doorgevoerd en er altijd wel ergens een addertje onder het gras zit.

Resultaat, tarieven gaan tussentijds omhoog. Het is dus niet kosteloos, het is een vorm van de consument een beetje lekker maken. Overigens hebben consumenten ALTIJD wat te klagen, want al was de snelheidswijziging te samen met een prijsverhoging geweest dan nog had men wel iets te klagen gehad.

We leven nu eenmaal in een maatschappij waarbij je niet iedereen tegelijk tevreden kunt stellen laat staan tevreden kunt houden.

Ergens hoop ik dat de consument zich eens gaat beseffen dat 'gratis' niet bestaat en altijd gepaard gaat met iets anders zei het wat later.
Ik heb liever een nog tragere verbinding voor nog minder geld, maar dat wordt dus lastig.

Het wordt tijd dat Ziggo een ZZ0 abo op de markt brengt. Voor 35 euro alles bij elkaar met een snelheid van 10M down. Meer dan zat.
Die keus is er niet, en dus let de klant dus steeds vaker op wat ze krijgen voor het zelfde geld. In principe lopen de tarieven niet veel uiteen maar het aanbod juist wel.

Of ik nu voor € 71,00 bij UPC een alles-in-1 pakket 200/20 afneem met 169TV zenders of bij Vodafone Glasvezel 100/100 met 122 zenders voor € 70,00. Ik zie dan een verschil tussen 100 en 200 qua snelheid, en 169 versus 122 zenders. Of wel, UPC is dan in verhouding tot Vodafone goedkoper en heeft meer aanbod.

Tegenwoordig zijn consumenten lang niet zo achterlijk meer en nemen ze ook steeds meer de moeite om de cijfers te bekijken.
------
Overigens m.b.t. je Ziggo ZZ0 idee, ik zie liever dat ISP's meer gaan doen zoals Vodafone. Diensten modulair opbouwen waarbij de consument zelf kan bepalen welke snelheid ze afnemen en welke zenderpakketten. Of nog beter, een standaard tarief voor z.g.n. netwerkkosten, en daarbovenop zelf kiezen wat je wel of niet wilt zoals we dit nu zien bij gas & elektriciteit.
Wat een gezeur, als de prijzen kosteloos omhoog gaan hoor je ook niemand klagen
Prijzen gaan altijd kostenloos omhoog.
Betalen voor een prijsverhoging heb ik nog nooit meegemaakt.
hahaha ik bedoelde uiteraard, de snelheid ipv prijzen die kosteloos omhoog gaan, excuses en aangepast :P
Moest er ook nog eens bijkomen dat je moet gaan betalen voor een prijsverhoging!
Welkom in nederland
Heeft niks met gierigheid te maken. Aan wie kan ik mijn gestegen kosten doorberekenen? Onbeperkt bellen: +25%; Belminuten: +14%; Starttarieven bellen: +11%.
Wiens salaris wordt ieder jaar verhoogd met 10% vanwege inflatie en toegenomen kosten?
Maar als de snelheden kosteloos worden verhoogd klaag je niet? :)
Niet zo naïef. Wat is er tegenwoordig nog kosteloos? Ziggo/UPC kunnen doen wat ze willen. Voor de meeste klanten is er geen alternatief. Terug naar crappy ADSL of naar glasvezel, waardoor je hele infrastruktuur aangepast moet worden.
Nederland is gewoon te klein om normale concurrentie en marktwerking te realiseren.
Ja dat is waar. Wat er in mijn regio (Noord-Limburg) veel gaande is is dat omliggende dorpen glasvezel krijgen, maar de stad zelf ho maar..

Ik geef dan ook niet zoveel meer om 100mbit+ maar eerder aan een extreem lage ping om op te kunnen gamen.
Kijk dan zijn we het toch eens. Liever stabiel en zonder storing, dan "retesnel".
Waarom 200 mbits, als bijvoorbeeld de wifi van de geleverde router die snelheid al niet aan kan.
De snelheden van de consumenten pakketten zijn vorige jaar 'kosteloos' verhoogd. Een paar maanden later is de prijs licht bijgesteld naar boven.

[Reactie gewijzigd door ObAt op 14 januari 2015 09:03]

Licht bijgesteld vind ik niet echt goed uitgedrukt.

Mijn abbo gaat met 6,4 % omhoog, € 2,55 om precies te zijn. Dit is toch een forse verhoging. Vorig jaar werd het ook al 1 euro duurder. Dat is geen inflatiecorrectie meer en ook geen lichte bijstelling.
UPC heeft vorige jaar de tarieven verlaagd. Voor een 120/10 internet abo betaalde ik toen 56 euro p/m incl btw. Nu is dat 45 euro per maand voor 120/12.

Ze willen de prijzen op één lijn hebben?

[Reactie gewijzigd door rolex op 14 januari 2015 13:11]

Waar haal je die informatie vandaan?

2-in-1 120/12 is bij UPC € 54,50
3-in-1 120/12 is bij UPC € 56,00

Bij UPC is de prijs van 50/5 inderdaad;
2-in-1 € 43,50
3-in-1 € 45,00

Maar het kan zijn dat je gebruik maakt van een kortingsregeling die vaak maar 2, 3 of 6 maanden geldt.
FD had vandaag een stukje over Ziggo - dat ze hun prijzen aan het bijstellen zijn richting die van UPC. Een aantal abonnementen is fors in prijs omhoog gegaan (14 %) om op een gelijk nivo te komen met UPC. De prijzen van UPC abonnementen naar beneden schroeven had ook gekunt, maar dat was vast lastiger uitleggen richting aandeelhouders...
Op zich wel apart want ik heb zakelijk upc 60mbit en de kosten zijn daar 42,50/maand ex.
En ziggo gaat nu dus 46 worden?
Dus eigenlijk word alles duurder nu ze samen zijn,
Yep - en dat allemaal ten gunste van Liberty Global / de aandeelhouders en met goedkeurig van Europa (aangezien NL het zelf niet mocht beoordelen)...

Toch wel vaag dat ze goedkeuring hebben gekregen voor een kabel monopolie en dat ze niet verplicht zijn om een deel van de kostenvoordelen die door de samenvoeging gerealiseerd worden ten gunste van de klanten hoeft te komen - bijv. door eerste jaar geen prijsverhoging of iets in die trend.
De snelheden zijn zelfs 3 keer omhoog gegaan als je de verhoging van de WiFispots ook meeteld.
Ik gok dat er later dit jaar weer een snelheidsverhoging aangekondigd wordt (zie nieuws: Ziggo start proef met 'veel hogere' internetsnelheid). Maar 200/40mbit is zo'n beetje het maximum van de huidige standaard zonder andere klanten en diensten in de problemen te laten komen.
Doe eens een bronvermelding bij deze wijsheid.. ik ben zeer benieuwd naar de onderbouwing van de stelling dat 200/40mbit zo'n beetje het maximale is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 35863 op 14 januari 2015 09:28]

Ik zeg nergens dat 200/40mbit het maximum is... ik zei dat 200/40mbit zo'n beetje het maximum is zonder andere klanten en diensten in de problemen te brengen. De lijn van de straatkast > wijkkast is nu de bottleneck, veel sneller moet je nu niet willen anders duw je andere mensen/diensten van de lijn. Bij de nieuwe 3.1 standaard is dat probleem wel opgelost.

[Reactie gewijzigd door ArcticWolf op 14 januari 2015 10:04]

Zo zit het niet helemaal in elkaar naar mijn mening. DOCSIS 3.1 werkt ook nog gewoon volgens dezelfde technieken als de huidige versie echter is er (veel) meer bandbreedte per loop beschikbaar.
Mwa... niet "opgelost" maar wel "opgerekt".

Docsis 3.1 maakt gewoon weer efficienter gebruik van de frequenties waardoor er per kanaal weer meer bandbreedte is.
Ik had persoonlijk liever 120/120 gehad dan 200/40mbit de upload is gewoon nog steeds erg mager vooral nu backup online / op afstands steeds meer begint te spelen bij bedrijven.

Verder natuurlijk altijd fijn dat upload + download weer omhoog gaan.

Edit:
Ik word wel offtopic gestemd, maar laat het wel duidelijk zijn dat ik zelf Ziggo zakelijk thuis heb en verder tevreden ben met Ziggo. Echter blijft de upload t.o.v. Glasvezel verbinding gewoon laag. Zelf lopen we daar nu tegenaan met juist onze backups. Vooral als je enkele terrabytes moet backuppen en vervolgens incrementeel update om niet constant alles te moeten backuppen. Op kantoor heb ik glasvezel 1000/1000 en dat is gewoon niet te vergelijken..

[Reactie gewijzigd door Passkes op 14 januari 2015 11:57]

Ik zit zelf bij Caiway. Daar heb ik 400/400. Ideaal voor servers
Verschil is wel dat Caiway ftth levert voor die 400/400 en geen coax. Op coax is normaal gesproken iedere mbit upload extra een mbit download minder en voor de meeste klanten staat download voorop, daarna pas upload.
Download en upload bandbreedte op kabel hebben geen relatie tot elkaar.

Zie ook: Quindor in 'nieuws: Ziggo start proef met 'veel hogere' internetsnelheid'
Was mij onbekend, weer wat geleerd.
Hoe zit dat voor de particuliere abbo's? Daar worden de tarieven óók verhoogd.
nieuws: Ziggo kondigt relatief lichte prijsverhogingen aan :)
Wat een tragische reactie.....

Net alsof een prijsverhoging van Opel naar Feyenoord gaat en elke prijsverhoging van Philips producten naar PSV.
Dat komt vooral omdat voor Opel en Philips voldoende gelijkwaardige alternatieven bestaan, maar voor Ziggo (in ieder geval bij mij in het dorp) niet... Ik kan dus niet kiezen om Ajax wel of niet mee te sponsoren als ik een internet verbinding wil houden, dus begrijp ik de reactie van puppens wel.

Persoonlijk maakt het me niet uit wie er wordt gesponsord, als die sponsoring maar nuttig is om meer klanten te krijgen waardoor de kosten per klant effectief omlaag kunnen en de sponsoring niet een-op-een wordt doorbelast op de klanten...

[Reactie gewijzigd door LeLo op 14 januari 2015 15:41]

Wat nu als Unilever de hoofdsponsor van Ajax wordt ?
Stoppen jullie dan ook principieel met eten en drinken ?

beetje zielige reactie's imo, Ik heb als Spartasupporter gewoon een Opel, en altijd al Stad-Rotterdam als verzekeraar.

Niet alles hoef je als cultstatus te verheffen ...
Wat ik als PSV nogal vervelend vind is dat die prijsverhoging ongeveer overeenkomt met het bedrag aan sponsoring van Ajax.
Ziggo verhoogt de prijzen enkel met dit bedrag, zodat alle PSV en Feyenoord supporters verdrietig worden.
Want waar wij allemaal denken dat Ziggo een bedrijf is die internet levert, is het eigenlijk een jongetje van 11 die enorm fan is van Ajaxen een hekel heeft aan PSV en Feyenoord supporters. ;)
[/sarcasme]

Het is irritant dat Ziggo dingen sponsort die niets met internet/computers te maken hebben, maar laten we eerlijk zijn PSN Magazine wordt niet zo vaak bekeken als voetbalwedstrijden.
Het is vervelend dat ik 2,55 meer moet betalen voor mijn verbinding maar nog steeds ben ik een paar euro goedkoper uit dan alles-in-1 die geen verhoging hebben.

Wat mij echter boos maakt is die zinloze reacties van PSV en Feyenoord supporters die denken dat een miljarden bedrijf er op uit is om de bewuste voetbalfans uit de Disney's Goofy Cup (laten we eerlijk zijn het Nederlandse voetbal zuigt) te treiteren.
@Freakandel,

Die 18Mbit gaat over de upload en niet over de download ;) En voor de particuliere markt is dat op dit moment de hoogst haalbare bij Ziggo.

Het zou fijn zijn als Ziggo een abonnement zou aanbieden waarbij up en down gelijk is. Laat ze desnoods eerst een marktonderzoek doen om te onderzoeken of dit wenselijk is. Ik denk dat hier wel veel animo voor is
Volgens Ziggo (onderzoek) zelf heeft 'de consument' geen behoefte aan een hoge upload. Wie ze hebben ondervraagd en hoe ze het hebben onderzocht weet ik niet.
Ik ben het er ook mee eens dat de uploadsnelheid bij Ziggo (en UPC) aardig laag en ik weet dat hoger mogelijk is moet ik wel zeggen dat die poll hier op Tweakers niet echt een duidelijk beeld geeft aangezien Tweakers (je raad het al) natuurlijk tweakers, technische mensen, nerds vooral als doelgroep heeft en ja die willen natuurlijk een hoge upload.

Maar Ziggo heeft natuurlijk als grootste gedeelte 'de leek' als consument en heel veel weten niet eens wat upload is laat staan dat ze weten waarvoor je het gebruikt en hoe intensief of niet.

Maar als Ziggo nu die upload omhoog zou gooien (30/15 of 30/30 voor bijvoorbeeld alles in 1 basis) zou ik niet verkeerd vinden. :o

[Reactie gewijzigd door Zombymario op 14 januari 2015 13:18]

Ik heb geen behoefte aan een hogere upload. Heb zelf de ZZ2 - Zakelijk en die 10mbit upload is wat mij betreft genoeg.

De downloadsnelheid daarentegen mag wat mij betreft altijd hoger.

Veel consumenten maken simpelweg weinig gebruik van upload.
Wij van wc eend :Y).

Je ziet het helaas steeds vaker, zogenaamde onderzoeken die zeggen dat...

Veel daarvan vind ik echt niet als zodanig (grondig) onderzoek te bestempelen.
Zeker waar, Ziggo waarschijnlijk gewoon met een 'flutonderzoekje' komen (expres verkeerde vraagstellingen, 1 soort doelgroep vragen bijvoorbeeld) en hup daar kan je dan de komende jaren naar verwijzen als er vraag is naar een hogere uploadsnelheid :+ Want ja, we hebben het onderzocht 8)7
Ook ik zou meer upload ook zeker op prijs stellen. Ik heb dit ook al diverse keren bij Ziggo gemeld, maar er zouden meer mensen moeten zijn die deze vraag bij Ziggo neerleggen.

Op dit moment zijn dat er nog niet genoeg om Ziggo aan het denken te zetten (ze kregen die vraag niet vaak).
Of gewoon andersom. Ik denk dat veel zakelijke gebruikers liever 200 mbit upload tegenover 40 mbit download zien. Al is het alleen maar voor Office 365 of voor het uploaden van Windows Azure VHD's.

Persoonlijk heb ik zelfs genoeg aan 10 mbit download, maar ik heb wel minstens 100 mbit upload nodig. Dat is dan ook de enige reden dat ik op zoek ben naar een kantoorpand met glasvezel.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 14 januari 2015 11:50]

Onlangs meegedaan aan marktonderzoek van Ziggo en daarin gaven ze een hele berg setjes van 2 pakket configuraties waaruit je de beste voor je moest kiezen. Eerlijk gezegd waren dat allemaal troep configuraties mbt mijn wensen: geen telefonie, beperkt aantal TV kanalen (hoef geen duitse / franse / turkse / etc zenders te hebben) juist wel een hogere upload. Miste zeker de vraag hoe je ideale pakket eruit zou zien... Dus ja ben benieuwd hoe ze uit dergelijke onderzoeken zulke conclusies trekken.

Ik zou zelfs nog wat download snelheid inleveren voor hogere upload (maar liever niet natuurlijk ;)).
Wat een gepruts in de marge bij die gasten...

In Veendam leveren ze gewoon 100/100 aan consumenten via de COAX.

http://www.kabelnetveendam.nl/skv-alles-1-pakketten/
Anoniem: 426269
@Plopeye14 januari 2015 13:16
Inderdaad, wat een gepruts altijd met dat verschil tussen "consument" en "zakelijk". Bij beiden zit er BTW op dus daar hoef je het ook niet voor te doen. Als je de zakelijke versie neemt gooi je gewoon geld weg. Als bedrijf kan je ook gewoon de goedkopere consumentenversie nemen. Ken genoeg bedrijven die dat doen, bouwbedrijven, advocatenkantoren, enz.
Kan, maar ik neem aan (niet gecheckt) dat de zakelijke abonnementen ook andere voorwaarden hebben betreffende SLAs, datagebruik, overboeking, compensatieregelingen, etc.
Anoniem: 426269
@twiFight14 januari 2015 14:10
Ook dat is niet anders in dit soort abonnementen. Alleen als je een speciale SLA neemt. Maar dat doet een accessprovider niet. Dan komen ze hooguit met de vergoeding van 1/30 van het abonnementsgeld, als de boel er een dag uitligt.

De eigenaar van dat advocatenkantoor legde een dwangsom op aan zijn provider voor zijn consumentenabonnement dat eruit lag. Bij hem stond er direct een monteur op de stoep. Is nog op tv bij Kassa geweest destijds.
Amai zo goedkoop, in belgie betalen we veeel meer voor minder , nochtans gaan ons prijzen ook omhoog :-(
Kijk aan mooie uplpad snelheden. Jammer dat ik wel in een ziggo gebied zit maar geen aansluiting heb. Daar moest ik 20.000 euro voor neerleggen. Terwijl men op steenworp afstand gewoon kabel heeft. Dat viel wel even tegen!
Hopen daar ziggo dat ooit goedkoper aan gaat bieden tijdens een vernieuwing vannhet een of ander oid
Laat me raden, je woont 5 meter voorbij de dorps/stadsgrens ? Een oom van me had dat ook. Zijn buren hadden kabel (10 meter verderop), hij niet. En aan laten leggen kost een fortuin. Precies waar de tuin van z'n buurman begon stond het bord met de plaatsnaam, en begon de bebouwde kom dus.

Een paar jaar later hebben ze de grens verlegd, en viel zijn huis ook binnen de bebouwde kom, en moest de aanbieder het gratis komen doen. :)
Precies wat jij zegt. De grens met t volgende dorp is inderdaad nou laat t 20meter verderop zijn. T vervelende is ook dat men voor dat ik ging bouwen zei, ja dat komt wel goed. Tijdens de bouw kreeg ik de rekening onder mijn neus of ik even wilde tekenen. Ja daag een extra hypotheek voor mn internetaansluiting lijkt me niet echt een wijs plan. Nu moet ik het maar met kpn doen. Traag en instabiel, had graag ziggo gehad. Heb btw een bedrijf aan huis dus had ook dit zakelijke abbo kunnen krijgen dan.
Je kan ook de buurman lief aankijken en er een potente router neerzetten en hopen dat de WiFi sterk genoeg is.
Desnoods leg je zelf 20m UTP in de grond. Modem bij de buren, router thuis.
Je kan ook de buurman lief aankijken en er een potente router neerzetten en hopen dat de WiFi sterk genoeg is.
Desnoods leg je zelf 20m UTP in de grond. Modem bij de buren, router thuis.
Je mag je Ziggo aansluiting niet delen met je buren.
Als de buurman zelf geen Ziggo heeft kan je wel op zijn adres jou abonnement laten binnen komen. Het is geen delen als de buurman het niet gebruikt 8-)
€ 20.000,- betalen voor een aansluiting is natuurlijk wel ethisch verantwoord. Kom op zeg.
Ik bepaal de regels niet, don't shoot the messenger please.
Een server mag ook niet. Een NAS dan dus ook niet. Downloaden is ook verboden en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen.
Vergeet het tegen de kerk plassen en uitschelden van de koning niet...
Je mag je Ziggo aansluiting niet delen met je buren.
En iedereen stopt ook voor een stopbord of oranje verkeerslicht... :X O-)

[Reactie gewijzigd door Pietervs op 14 januari 2015 12:34]

Anoniem: 426269
@ASS-Ware15 januari 2015 00:28
Er mag zoveel niet. En Ziggo zal ook wel eens iets doen wat niet mag.
Anoniem: 426269
@Clifdon15 januari 2015 00:31
Heb al een jaartje of 5 Telfort ADSL, dus hetzelfde als KPN. Vorige maand voor het eerst een uurtje een storing gehad. Voor de rest retestabiel. Veel stabieler dan Ziggo in elk geval, waarbij de wifi-verbinding vaak even wegvalt (ook al zit je dichtbij de router). Ook bedrijf aan huis trouwens. Maar ik wil absoluut geen zakelijk abonnement. Dat vind ik zonde van mijn geld. Er is geen meerwaarde ook, het is alleen wat duurder.
Dannheb je veel geluk denk ik. In mijn vorige huis had ik ziggo. Echt prima verbinding. Overigens bij ziggo had ik de modem/router in modem functie laten zetten. Hierdoor kon ik er een eigen router aanhangen.

Voor wifi heb ik hier nu 5 accespoints. Die verbinding is echt mega goed. Alleen die xperiabox van kpn moet ik ongeveer 1 keer per week resetten. Ik heb nog steeds geen tijd gevonden om uit te vinden hoe ik daar een andere router voor ij de plaats zet. Het is misschien maar net hoeveel apparaten het geval moet bedienen.
Ik heb hier ongeveer 30 apparaten aan internet hangen denk ik. Heb vaak t idee dat dat gewoon te veel woret voor hem. Rest van mijn switches/aps zijn van cisco. Die kunnen op zich wel wat aan ;-).
Anoniem: 426269
@Clifdon15 januari 2015 12:11
Aha. Ja, 30 apparaten is ook misschien een beetje veel. Ik heb er hier hooguit 4 tegelijkertijd aan hangen. Ik zie nu dat je bij Telfort een Arcadyan Experia box v8 erbij krijgt, op deze pagina: http://www.telfort.nl/Per...ies-modems-en-routers.htm
Ik heb zelf nog een Zyxel modem. Wellicht zal het type modem ook verschillen.

Ziggo bij de buren met meegeleverd modem verliest ongeveer om de 5 minuten een paar seconden de verbinding. Niet echt handig. Zal ook wel aan het modem of de router liggen dan. Is zo'n klein Sitecom dingetje.
Inderdaad dan zal het daar wel aan de hardware liggen. Moet zeggen dat ik destijds mijn ziggo modem wel moest vervangen vanwege rare fratsen. Bij de Experiabox van kpn zit je jammer genoeg zo vastgeketend aan het ding vanwege het bellen en internetten via die vdsl lijn die je moet splitten.

Wat ik bij ziggo ook wel gemerkt hebt is dat wij als tweakers alles voor elkaar kunnen krijgen. Als je maar weet waar je het over hebt. Ik heb bijvoorbeeld al twee keer gebeld met hun gezegd dat alles getest was en de hardware in orde was. Hun medegedeeld dat ze maar een lijnmeting moesten komen doen. En dat werd dan ook meteen uitgevoerd.

Als je niet echt weet waar je het over hebt word je lang aan het lijntje gehouden door de helpdesk en ligt het altijd aan jou computer of de kabel in jou muur o.i.d.
Ik ken een (zakelijke) locatie in het centrum van Haarlem waar net geen kabel ligt, ook door een grote oprit/tuin niet. UPC heeft VolkerWessels het gratis laten uitrekenen. Gezien de extra afstand is er ook een nieuwe wijkcentrale nodig en ondanks dat meer in centrum Haarlem zouden profiteren moet de klant de volledige aanleg+wijkcentrale bekostigen.

Ook bij afnemen van een particulier abbo, UPC ontkent een kabel aanleg plicht te hebben, ook omdat DSL beschikbaar is.

Hoe zit het met die aanleg plicht dan?

[Reactie gewijzigd door Malarky op 14 januari 2015 09:35]

Hoe zit het met die aanleg plicht dan?
Destijds was het geen UPC, maar Eneco, wat eigendom was van de gemeenten waarin het actief was. (nog voor het kabel internet tijdperk). Wellicht hadden die NUTS bedrijven - omdat alles overheidseigendom was en alles aangelegd werd met overheidsgeld - meer verplichtingen.

Of zegt UPC gewoon dat ze geen verplichtingen hebben, maar dat stiekum wel hebben. Ze hopen alleen dat de consument het niet aandurft er tegenin te gaan.

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 14 januari 2015 09:47]

40Mbit/s upload is een mooie vooruitgang! Toch wel erg prettig voor een (zakelijke) verbinding met alle content die je tegenwoordig moet back-uppen/uploaden etc.

Hopelijk trekken ze deze lijn ook door naar de consumenten verbindingen.

[Reactie gewijzigd door Workaholic op 14 januari 2015 08:40]

Dat is nog de vraag.

Zakelijke abbo's betalen meer. En voor een deel kan men met dat geld dus ook meer investeren in nieuwe technologie om de bandbreedte nog meer op te rekken, en kleinere 'loops' van gedeelde frequentieruimte.
66 euro voor 200/40 is amper duurder dan de gewone consumentenversie....
66 euro voor 200/40 is amper duurder dan de gewone consumentenversie....
Dat is wel ex btw.
Nouja, 80 euro dan.. Het zou sowieso een betere verbinding moeten zijn dan de consumenten variant (in kwaliteit)..
En de 3 varianten van internet plus? Komt wel een Plus Extra maar deze is in 80% niet leverbaar nog..
Plus Extra is 160/40.

[Reactie gewijzigd door Qualixo op 14 januari 2015 08:42]

Bent u al Internet Plus klant en wilt u overstappen naar Internet Plus Extra? Dat kan vanaf maart 2015. Vul het contactformulier in om uw verzoek kenbaar te maken.
Ongetwijfeld is er een kleine regio waar het wel leverbaar is maar de prijs van PLUS Extra is al bekend en het lijkt me toch sterk dat ze al klanten hiermee willen lokken en dan ineens volgende maand de verhoging ook daarop gaan toepassen.
Precies mijn gedachte. Ik voel me aardig genomen door Ziggo Zakelijk en ben daarover al maanden met ze aan het vechten. Internet Plus loopt nu al een aantal snelheidsverhogingen mis die de andere zakelijke variant wel krijgt. Vervolgens maken ze je blij met "Internet Plus Extra", dat is inmiddels hier al een paar maanden leverbaar voor de buurtjes links en rechts, maar bestaande klanten kan men nog niet overzetten, en men heeft geen idee hoe lang dat nog gaat duren voordat ze dat wel kunnen. Door de klantenservice is zelfs al voorzichtig een periode van 1 1/2 jaar genoemd, maar ook dat durven ze niet te bevestigen. Pardon?! Je jaagt zo klanten weg!!

Internet Plus is helaas het stiefkindje van Ziggo Zakelijk (geen hotspots, geen snelheidsverhogingen, problemen met de connectie met de Internet App om TV te kijken, etc)...
Anoniem: 614340
14 januari 2015 10:55
Zoals in het artikel al aangegeven is dat de prijsverhogingen ook voor de particulieren gaat gelden (had het al gezien bij mijn Ziggo) vind ik het heel raar dat de particulieren wel meer moeten betalen maar geen verhoging krijgen terwijl de zakelijke klanten wel de verhoging krijgen?

Schiet mij maar lek wat voor een achterlijk beleid hier achter zit?

Jammer genoeg bij mij geen glasvezel mogelijk.
Plus, hoe minder producten je afneemt, hoe groter de prijsverhoging, terwijl Ziggo beweert dat de prijsverhoging met gestegen kosten te maken heeft.

Jammer dat Ziggo niet meer bestaat, want zo zout heb ik het in de lange tijd dat ik een abo bij ze had (vandaag mijn abo geannuleerd per 2 maart) nog niet gegeten.
Het is mij inmiddels duidelijk wat de gevolgen zijn van de overname door UPC.
Waarom is Alles-in-1 Ziggo zakelijk ZZ1 60Mb/10Mb voor 46 euro en Internet Ziggo zakelijk ZZ1 40Mb/4Mb voor 49 euro per maand?
Alleen de 8 vaste ip adressen die je erbij krijgt?
8 ip adressen? Vandaar dat ze op zijn 8)7 . Zoveel gebruikt bijna niemand die zo een internet verbinding heeft.
O echt wel hoor , veel zakelijke klanten die moeten verbinden met het intranet / thuiswerk plek op het werk en misschien zelf ook nog wat moeten hosten.
Een Enterprise heeft wel meerdere adressen nodig, maar deze abonnementen van Ziggo doen mij erg MKB achtig aan. En het MKB heeft echt geen 8 adressen nodig.
Je kan er maar 5 gebruiken.

1) Extern NAT adres voor internet browsen.
2) Videoconferencing
3) Extern IP voor gasten voor internet browsen.
4) Mailserver
5) Telefonie?

Schiet lekker op hoor :)

En dan kan je wel beargumenteren dat dat ook allemaal met 1 IP adres kan, maar mensen kunnen van alles uitvreten op internet waardoor je op een blocklist terecht komt. Dan is het toch wel fijn dat alleen je uitgaande IP voor internet op zo'n lijst staat :) En voor bepaalde toepassingen is een apart IP adres wel zo fijn (videoconferencing / telefonie).
Van die 8 adressen blijven er maar 5 (de andere 3 zijn voor gateway, netwerk en broadcast adres) over en als je als MKB bedrijf wat met webmail naar je Exchange, een RDS Gateway, etc wilt gaan werken kom je er niet met maar 1 adres. een blokje van 8 is dan de kleinste oplossing
Het gateway adres kan je zelf ook gebruiken. Je hebt dus 6 bruikbare ip adressen = /29. Je hebt ook providers die een blok van 4 ip adressen geven, hiervan zijn er 2 bruikbaar = /30
Je kan het gateway adres niet gebruiken bij Ziggo. Dat adres behoort bij de Juniper die je bij het abo krijgt en die is buiten je eigen beheer.
Zit er geen verschil in response tijden?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee