Ziggo en UPC beginnen voorzichtig met fuseren diensten

Op 5 januari beginnen Ziggo en UPC aan de integratie van hun systemen. In de Friese gemeente Opsterland worden tv-abonnees van Ziggo bij wijze van proef overgezet op het platform van UPC. Andere gemeenten volgen in de maanden daarna, als de proef succesvol blijkt.

ZiggoZiggo-abonnees in Opsterland hebben inmiddels al een brief ontvangen van de provider. Ze zullen begin volgend jaar hun tv's opnieuw moeten instellen, omdat ze anders geen beeld meer krijgen, bevestigt Ziggo-woordvoerder Gradus Vos tegenover Tweakers. "We zetten extra monteurs in, want voor veel mensen is dat nog best wel veel gedoe", aldus Vos. Het moederbedrijf van UPC nam Ziggo dit jaar over; beide providers gaan verder onder de vlag van Ziggo.

Hoewel Ziggo veel groter is dan UPC, zullen alle Ziggo-abonnees uiteindelijk worden overgezet op het UPC-platform voor televisie. Het platform van UPC is volgens Ziggo-woordvoerder Vos namelijk beter dan dat van Ziggo. Ook heeft het UPC-platform meer hd-zenders en alle regionale zenders, in tegenstelling tot Ziggo. Als de test in Opsterland succesvol is - wat Ziggo wel verwacht - begint de provider twee weken later met het uitrollen van de wijziging in de rest van Nederland. "De uitrol in Opsterland is een test, ook voor hoe we dit moeten communiceren", aldus woordvoerder Vos.

De integratie van de internetdiensten begint later pas; daarover kan Ziggo nog geen concrete informatie geven. Wel is de bedoeling dat alle diensten uiteindelijk worden samengevoegd. Ziggo-klanten kunnen dan ook de Horizon-box van UPC bestellen, maar bestaande settopboxen blijven werken, belooft Ziggo, ook settopboxen die klanten zelf hebben aangeschaft.

De merknaam UPC zal in Nederland in de loop van 2015 verdwijnen. "Maar wanneer dat zal gebeuren weten we nog niet zeker", aldus Vos. "Uiteindelijk zal alles hetzelfde worden, dan bestaat het verschil tussen Ziggo en UPC niet meer."

Door Joost Schellevis

Redacteur

24-12-2014 • 15:13

282 Linkedin

Reacties (282)

282
264
141
3
0
84
Wijzig sortering
Dus het technische platform van UPC, maar de naam Ziggo ondanks dat Ziggo juist overgenomen is door UPC. Om het gemakkelijk te houden denk ik?

[Reactie gewijzigd door bartvl op 24 december 2014 15:16]

ziggo heeft een beter imago dan upc denk ik dan, een andere reden kom ik ook niet op.
In mijn mening is dit juist andersom. Ziggo is duurder heeft een slechter aanbod en altijd al minder snelheid gehad.

Upc heeft bij mij al sinds het A200 en daarna chello heette prima gewerkt.

Ziggo staat bij mij bekend als minder voor meer.
Het heette A2000 toen het nog in de handen van de gemeente was. Zelf merkte ik 6 maanden nadat het Chello was vaker storingen dan voorheen. Uiteindelijk werd ik eraf gekicked omdat ik zogenaamd de FUP zou overschrijden. Die was toen schijnbaar 60GB. Dat haalde ik dus elke maand in m'n eentje en m'n huisgenoot haalde dat meestal ook wel. Ging toen naar Cistron Adsl en had toen vaste limiet van 100GB/maand en het jaar daarna 150GB. En het jaar daarna geen limiet meer. Bij Chello zaten ze nog steeds vaag te doen met FUP waarbij ze niet wilden aangeven hoeveel dat dan precies is.

Na overgang van A2000 naar Chello kwamen er later ook vaker TV storingen voor.
Toen het van de gemeente was heette het KTA (kabeltelevisie Amsterdam), nadat het verkocht werd A2000, dat werd vervolgens door UPC overgenomen. Chello was de naam van het internetprovidergedeelte.
Ik heb toen regelmatig FUP mails gehad maar ben er nooit afgekickt en haalde regelmatig meer dan 300 GB pm .
Volgens mij was FUP dan ook locatie gebonden.

Upc heeft volgens de papieren nu weer FUP maar heb afgelopen maand bijna 1,2 TB binnen geloodst zonder problemen.
Tv heeft hier altijd prima gewerkt op nat geo wild na maar de aanlevering daarvan was gewoon belabberd.
Dan kunnen ze nu elkaar in balans houden, hopen we!
De modem/dvr recorder heb ik de ervaring telkens problemen met smart card bij upc. Heb al sinds 2002 internet, radio/tv, vele modems gehad. De snelheid die upc opgeeft voor interactief internet wordt nooit gehaald.
Misschien je binnenshuis bekabeling een drama of je router is niet snel genoeg of je wijk is druk maar ik heb nog nooit probleem gehad met snelheid.

http://www.speedtest.net/my-result/4009445151

upload is normaal 20,42 maar hij staat nu met 45 KB te uploaden.

ook wat smart card problemen lijken te zijn kunnen al snel bekabeling problemen zijn zo ook bij mijn opa waar in de flat de bekabeling antiek is en gewoon but is na het plaatsen van een 2 way versterkertje is het echter prima.
Ziggo heeft over het algemeen een goed imago, UPC heeft een slecht imago door de falende Horizon boxen in het begin. (en misschien nog altijd, weet ik even niet)
Niet alleen de Horizon boxen, toen UPC net in Nederland kwam had je veel gezeik met spook rekeningen, een klantenservice die nauwelijks te bereiken was zonder eerst dik 60minuten te wachten op een nummer van iets van 80 cent per minuut.
Ik was vroeger blij dat we ADSL hadden ipv kabel, ook al was kabel toen een stuk beter.
UPC was de eerste paar jaar in NL echt de meest afschuwelijke provider die je kon krijgen.
Ziggo heeft ook zo'n tijd gehad. Maar heeft een offensief gedaan (en ja, de service werd beter, het was niet alleen een media offensief).
UPC ken ik alleen van de oproep om een stoeptegel naar het antwoord nummer te sturen. Dan ben je als bedrijf behoorlijk ver gezonken dat mensen dit gaan doen.

Ziggo (eigenlijk Casema toendertijd) was ook wel ok. Begintijd van het internet kon je nog direct met de techneuten mailen als er dingen waren. Geen suffe 1e en 2e lijns helpdesk ertussen die alleen een script afdraaien. Gruwelijk als bedrijven dat hun klanten aan doen en geen optie bieden: ik snap hoe het werkt, sla de scripts aub over. Komt zeer badinerend over.
Zit zelf bij Ziggo ivm @home :)
Verder weinig te klagen, tot ~2 jaar terug had ik ook VDSL van Telfort, enige wat ik mis is dat ik toen met <10 of zelfs <5 ms pings naar de AMS-IX toe kon, wat nu met Ziggo 10-15ms is. Niet heel boeiend. En nauwelijks downtime, en de paar keer dat ik gebeld werd, kon ik inderdaad het script laten overslaan en direct mijn verhaal goed uitleggen. Zelf meerdere jaren op verschillende provider klantenservices gewerkt, niet nodig zo'n script.

Zo ver ik weet mag eigenlijk elke helpdesker (haha) van het script afwijken als hij met redelijk inzicht kan zien dat de klant sneller geholpen kan worden. Maar de meeste durven dat niet, zo'n script is hun leidraad. Let wel, op de gemiddelde provider klantenservice werken mensen die thuis niet eens een computer/laptop hebben.
Wat goed werkt, als je naar je gevoel niet lekker(of totaal niet) geholpen word, bedank de medewerker vriendelijk en bel opnieuw. Meestal binnen 3 keer krijg je wel iemand te pakken die wel meewerkt :)
Zou niet iedereen moeten doen want dat is nogal kansloos, maar voor tweakers kan dit vaak helpen. Uit ervaring, hoe goed de klantenservice ook probeert te zijn, je hebt altijd van die bobos werken die de ballen snappen van ook maar iets digitaals en die ook totaal geen interesse hebben om mensen van het kastje niet naar de muur te sturen.
Die horizonboxen doen het inmiddels best ok... Issue ermee is dat het -concept- erachter lang niet iedereen aanspreekt (mij bijvoorbeeld niet).. Veel plaatjes en animaties die het allemaal heel erg langzaam maken.. En al is het nu veel sneller dan eerst, het is nog steeds absoluut niet "indrukken en reageren".. Ik ben sinds kort over op glasvezel van kpn, en die "mediabox" van hen is echt een verademing.. Doet precies wat hij moet doen, snel accuraat.. Fantastisch... !
het valt me op dat de service bij deze grote bedrijven een stuk beter is geworden. Vroeger toen ik nog bij Chello zat kon ik wel 40 min in de wacht staan waarna opeens de lijn verbroken werd. Ook heb ik een keer een mederwerker aan de lijn gehad die me zogenaamd niet meer hoorde en de lijn verbrak.

tegenwoordig bij Ziggo heb ik meestal iemand binnen 5 min aan de lijn en met kennis van zaken.
Laatst op zondag een contact formulier bij UPC ingevuld omdat de telefonische helpdesk dicht was. Wordt ik tien minuten later als nog telefonisch teruggebeld met antwoord. Zeer goede service in mijn ogen
UPC ken ik niet, maar over Ziggo ben ik zeer tevreden.
Spijker op de kop. Hebben ze ook aangegeven, ziggo heeft een betere naam dan upc. Vandaar dat het ziggo wordt
Klopt. Vandaag nog een nieuwe modem/router gratis binnengekregen van Ziggo omdat we nog een oude router hadden van 13 jaar geleden (toen ons huis werd gebouwd). We hoefde verder niks uit te leggen. Dat is nog eens service :D

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 24 december 2014 15:27]

Bij UPC krijg je anders altijd een nieuwe mediabox als de oude stuk gaat (Moet er wel bij zeggen dat ik er in de afgelopen ~5 jaar serieus 10 nieuwe mediaboxen heb ontvangen, lekker betrouwbaar die dingen), altijd gratis.

Dacht dat je, in ieder geval in het begin bij ziggo, zelf voor je DVR moest dokken?

[Reactie gewijzigd door xtrmx op 24 december 2014 15:31]

Dat weet ik niet precies. Volgens mij was het zo dat je vroeger zelf die router erbij moest kopen bij Ziggo. En dat je hem nu gratis krijgt.
Een router en een dvr is alleen iets heel anders..
Dacht dat je, in ieder geval in het begin bij ziggo, zelf voor je DVR moest dokken?
Ik heb dat inderdaad gedaan. Met alle plezier zelfs. Ik heb zoveel slechte dingen gehoord over wat je van UPC door je strot krijgt geduwd (ze hanteerden daarbij nogal agressieve marketing), dat ik dolblij was dat je bij ziggo zelf kon kiezen. Ik heb dan ook een goede Humax 5050c gekocht (destijds het topmodel), en daar heb ik al jaren plezier van.
En je kunt gewoon je zelf gekochte settopbox met alle UPC TV paketten houden ? Waarom kon dat eerst niet ?

Schiet mij maar lek, maar dacht dat UPC een net even andere encryptie gebruikte dan Ziggo, wat een reden was om hun klanten die (in mijn ogen waardeloze) Mediaboxen door de strot te duwen, inclusief die geweldige on-demand diensten.

Basispakket incl. HD wordt tegenwoordig zonder encryptie doorgegeven, waardoor (waarschijnlijk) "standaard" DVB boxen van bv. Umax ook werken.

Ik woon in UPC gebied, maar was blij dat ik met een nieuwe TV over kon gaan op CI+ ipv de brakke Cicso HD mediaboxen. Meer als TV kanalen heb ik niet nodig.

Andere kant, scheen (??) dat Ziggo qua HD kanelen de bitrate kneep.
Als je alleen TV kanalen nodig hebt, heb je nu bij UPC al geen boxen of modules meer nodig.
Als je TV een DVB-C tuner heeft heb je NPO 1,2&3 in HD en de rest in standaard digitale kwaliteit.

Als je dan meerdere TV's hebt is een UPC abo zelfs nog best goedkoop verhoudingsgewijs.
Heb hier ook UPC.
Met een Humax heb je precies 3 zenders in HD kwaliteit en de rest 576i
Daarnaast zijn lang niet alle zenders van het normale pakket beschikbaar.

Was een vervelende conclusie toen ik hun 4 euro per maand kastje eruit had gedaan en goedkoop uit dacht te zijn met mijn 2e hands humax.

Dan maar wat minder beeld, maar ik ga geen 48 euro per jaar extra betalen voor een mediabox om alles in fatsoenlijke kwaliteit te kunnen zien op de slaapkamer.
Belachelijk dat het uberhaupt op die manier moet.
De card van UPC werkt niet in je humax
Andere kant, scheen (??) dat Ziggo qua HD kanelen de bitrate kneep.
Geen idee of ze dat doen, maar ik merk er in elk geval niets van qua kwaliteit.
De hd cisco boxen zijn anders echt perfect. de boxen daarvoor waren gewoon erg traag.

en ja de hd kanalen van upc lijken zelfs beter als die van glas waar bandbreedte helemaal geen probleem zou mogen zijn.

native hd uitzendingen zie je met mijn full hd gewoon exact van dichtbij dat 2 lijnen 1 lijn is zo scherp is het beeld dan.
ik heb vaak bij anderen het gevoel dat hun hd kanalen even goed zijn als mijn 480p upc kanalen.
Het is voor UPC inderdaad makkelijker om niet twee aparte systemen te beheren. Als alles rustig wordt aangepakt en er voor de consument uiteindelijk geen nadelen aan zitten, vind ik het prima :)
Anoniem: 601896
@ikt24 december 2014 15:21
Ik weet wel vrijwel zeker dat het voordeel van de kostenbesparing niet bij de klanten terecht komt en dat is zonde.
Waar zie jij dat dit om kostenbesparing gaat?
Ik zie alleen dat het upc systeem beter/stabieler werkt, daarom die gebruikt wordt, en ziggo als naam aangehouden wordt ivm grotere naamsbekendheid.
nieuws: 'UPC en Ziggo schrappen 20 procent van de banen'

Het UPC systeem heeft ook als je een groter huishouden of meerdere TV's in een huis hebt een kostennadeel voor de gebruiker. Bij Ziggo, kun je losse kaartjes/ontvangers kopen. En een ziggo kaartje meenemen naar verschillende adressen, in het ergste geval, moet je hem -gratis- anders laten instellen ivm een andere regio.
Bij UPC moet je per kastje/kaartje 4 euro per maand extra betalen voor een lease systeem. Wat op termijn al gauw duurder is.
In de tekst staat:
Ziggo-klanten kunnen dan ook de Horizon-box van UPC bestellen, maar bestaande settopboxen blijven werken, belooft Ziggo, ook settopboxen die klanten zelf hebben aangeschaft.
Dus je ziggo apparatuur blijft werken. Je kunt er denk ik ook wel vanuit gaan dat het zeker een jaar na omzetting zal blijven werken. Waarschijnlijk krijg je wel meer reclame informatie folders, waarbij ze je de horizon box willen aansmeren ofzo.

Ziggo heeft eerder al aangegeven de nieuwe CI+ standaard te willen ondersteunen waarbij in één TV twee decoders kunnen zitten en zelfs je interactieve diensten via je smart tv kan gebruiken. Dan lijkt het mij dat de oudere CI standaarden ook nog ondersteund zullen blijven en dus ook je scart decoder van je eerste digitale tv.
Interactieve CI + ( versie 1.3) werkt alleen met TV's van 2013 en later. TV's van vóór 2013 werken uitsluitend met de oudere CI+ kaarten. Upgraden van de oudere kaarten is niet mogelijk. De oudere kaarten worden dus uitgefaseerd.
Nee, de CAM is niet naar versie 1.3 te upgraden. Wel heeft Ziggo aangegeven dat ze een upgrade gaan doorvoeren (of is al gebeurd) zodat de huidige CAM's blijven werken.
Uiteraard mis je dan wel de interactieve functionaliteit die in 1.3 is toegevoegd.
Huidige CAM's (versie lager dan 1.3) werken dan alleen op TV's van voor 2013. Zelfs wanneer ze zouden regelen dat de oude kaarten met nieuwe tv's werken zit je alsnog een pasr maanden met een niet functionerende tv.

[Reactie gewijzigd door HummerHealey op 25 december 2014 13:46]

Neem aan dat de infra kennelijk beter is, dat de huidige voorwaardes hetzelfde blijven voor Ziggo gebruikers. In elk geval, ik ben niet van plan om een ander de decoder kaartje te kopen!! Omdat UPC een andere encryptie gebruikt.
Dit, UPC doet er vanalles aan om het meeste geld uit de klanten te persen.

Nog een leuk relevant voorbeeld is dat er allerlij "smart tv's" zijn die digitale TV van UPC ondersteunen met enkel en alleen de kaart, maar nee, UPC verkoopt het alleen in combi met (een abbonement op) de ontvanger, en verstrekt verder niet de gegevens die je nodig zou hebben om alleen de kaart in je tv te kunnen gebruiken.
Wat een onzin, je kan prima een abonnement met CI+ module nemen en op de klantenservice pagina vind je stap voor stap uitleg over het instellen.

http://www.upc.nl/klantenservice/televisie/ci-plus-module/
Echt? bel eens met ze, dan leer je dat ik bovenstaande niet uit mn duim zuig.
Ik neem het zelf af bij UPC, dus ja, je zuigt het uit je duim.
Die module kost 4 euro per maand, jullie hebben allebei gelijk...
Klopt als je hem extra wilt wel. Je kan ook bijv een alles in 1 basis pakket nemen incl de ci+ ( dan krijg je dus een ci+ ipv een mediabox) waar je maandelijk niet 4 euro voor betaald.

Horizon kan problemen hebben met ( veelal de oudere ) philips tv's.
CI+ kan met meerdere tv's problemen hebben maar dat ligt meer aan de tv fabrikant of hun software de ci+ kaarten ondersteund.

Ik zou tevens totaal niet weten wat al die verhalen te maken hebben met dit fusie artikel??
8)7 lets agree to disagree.

Ik heb al zo vaak zo lang met UPC gebeld dat ik echt wel weet wat mijn sitatie is, misschien is ie voor jouw anders (wat gek zou zijn aangezien we in dezelfde stad zitten, maar zeker niet onmogelijk) maar om dan maar te doen alsof ik hier bullshit sta te verkopen vind ik erg bot van je, misschien dat jij het soort persoon bent wat er genoegen uit haalt onzin te posten, ik zeker niet...
Ik heb thuis UPC (zakelijk triple-play) met CI+ op een Samsung UE48H6500 en de horizon. Kan bevestigen dat beide werken. Boven gebruik ik de CI+ module en krijg netjes dezelfde zenderaanbod als op de Horizon.

Het enige wat niet mogelijk is met CI+ is interactieve diensten (on demand etc)

De horizon wordt bij consumenten diensten ook als netwerk apparaat geleverd, het is dan ook je kabelmodem. Als je geen box wilt en alleen CI+, dan moet je zakelijk nemen, wat immers wel mogelijk is op een consumenten adres zonder kvk

[edit]
Voor zakelijk krijg je de Cisco kabelmodem, vergeten te melden. Dit is standaard zo is mij ook verteld bij het afsluiten van de dienst, zakelijke gebruikers krijgen standaard een losse kabelmodem

[Reactie gewijzigd door PBX_g33k op 24 december 2014 17:10]

Consumenten kunnen sinds een jaartje ook een losse modem bestellen. Staat ook gewoon netjes op het bestel formulier, kost niks extra.
Met ziggo heb ik wel interactieve tv / on demand met een ci+ 1.3 module..
Echtwaar? Hoe dan? Graag uitleg.
Echt? bel eens met ze, dan leer je dat ik bovenstaande niet uit mn duim zuig.
Waarom zou je ze bellen, als er een stappenplan bestaat ?
duidelijker kan het niet worden, lijkt mij
Dan heb je wellicht de verkeerde medewerk(st)er gesproken die niet goed voorzien was van informatie want alvorens ik terugkeerde naar het alles-in-1 pakket van UPC (eerder dit jaar) heb ik ruim 1 jaar gewoon TV + Digitale TV Royal op CI+ gehad zonder verdere diensten.

Mijn hoofdabonnement nu bestaat trouwens uit Alles-in-1 met CI+ en daar bovenop heb ik een extra Horizon box in plaats van omgekeerd. Het kan dus wel degelijk en heb het voor ik naar glasvezel ging (tot mijn spijt) altijd UPC Alles-in-1 met CI+ gehad zonder enige recorder of ontvanger ook.
Dat kan inderdaad maar dan alleen op de hoofdbox als je genoegen neemt met max 50mbit.
Of op de 2e tv, daar kun je een CI+ module voor huren a 4€ p/m.
En 2 mediaboxen/CI+ kaarten is ook meteen de max bij UPC.
Het probleem is dat ik als ziggo gebruiker al HD setopboxen en CI+ kaarten heb.

Maar de kosten zijn ieder geval gelijk. Nu heb ik een Alles in 1 extra abo inclusief TV extra maakt dat 77 euro op 3 tv's. Bij UPC kost iets vergelijkbaars ook 77 euro (71 + 2x4).

Maar betekent wel dat mn ontvangers en mn gisteren aangeschafte Ci+ kaart waardeloos zijn. Ik hoop dat Ziggo daar wat voor verzint.
Ik heb ze hiervoor gebeld. Ze doen niet meer aan CI kaarten omdat ze de horizon box willen aansmeren. Wel mag het extra erbij voor 4 euro meer per CI module.
Hier heb je geen apparatuur voor nodig hoor? Dit kan je zonder kaart op je Smart TV ontvangen.
http://www.upc.nl/televis...gitale-kabel-tv-en-radio/

Wil je meer zenders dan komt daar een abonnement bij, dat lijkt me geen rare constructie?
Het ding is dat je hun hardware moet leasen om gebruik te maken van hun service, in essentie niets raars mee natuurlijk.

Het probleem is dat de hardware al in de meeste TV's vandaag de dag zit, en je geen kans krijgt om alleen die kaart voor in de tv te krijgen, je word dus verplicht iets te leasen wat je niet nodig hebt.

Over die CI+ module op de link van Jefboy, die krijg je alleen voor extra tv's, dus als je 1 tv hebt (zoals ik) moet je een digitale ontvanger en een CI+ module bestellen als je alleen die CI+ module wilt.

Als ik kon was ik al lang over gestapt naar een andere provider, maar die is er niet, en binnenkort geld dat dus voor heel nederland, erg slechte zaak.
Over die CI+ module op de link van Jefboy, die krijg je alleen voor extra tv's, dus als je 1 tv hebt (zoals ik) moet je een digitale ontvanger en een CI+ module bestellen als je alleen die CI+ module wilt.
Dan lees/kijk je niet verder, Jefboy geeft n.l. sowieso al de verkeerde link het zou n.l. deze moeten zijn.

Het is dan;
Het eerst genoemde pakket (€ 18,70)
en dan heb je de keus voor Starter of Royaal HD.

Beide extra abonnementen zijn verkrigjbaar in CI+ de gewone digitale ontvanger of de Horizon box.

Het geldt dus zekers niet alleen voor extra televisies, maar ook gewoon voor één (1) televisie.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 25 december 2014 00:00]

En wat is die reden dan?
Zit bij Upc en heb de horizon box ingeruild voor de Ci+ module, dus geen recievers meer. Enkel modem, en Ci+. Het kan wel degelijk.
En dat kan dus al een tijdje niet meer.
Dat kon inderdaad wel.
Dan is dat HEEL recentelijk, want ik ben halverwege dit jaar nog van Horizon afgestapt. 200mbit, CI+ met royaal HD
Dat klopt.
Op het chelloo forum is het en aantal mensen tot een paar weken geleden nog gelukt. Daarna niet meer.
Ik heb het ook meerdere malen geprobeerd via de helpdesk, Twitter en Facebook maar helaas...
Op termijn duurder? Ik zou voor mijn 5 actieve SC's 5*4 € extra moeten gaan betalen per maand? En de decoders/recorders mogen op diezelfde termijn ook naar de stort?
zou heel goed kunnen. ja. tenzij je genoegen neemt met alleen de basis zenders. die kan je gewoon ongecodeerd ontvangen. maar dan zit je wel bij de horizon club:P(niet dat je daar blij van moet worden:P)
Ik maak nu iedere maand keurig €129,30 over naar de Ziggo rekening voor alle diensten die ik daar nu afneem. Als daar €20,- per maand bij moet gaan komen als gevolg van de fusie dan zou het toch kunnen gaan gebeuren dat ik de overstap naar glas ga maken. Nu is dit nog duurder als ik de totaalpakketten vergelijk die ik nu afneem maar bij +€20,- is dat niet meer het geval. Maar de tijd zal het leren al lijkt het er wel op dat er haast mee is gezien ze de uitrol zo snel mogelijk landelijk in willen voeren.
Zoveel?
Welke diensten neem je dan af?
Het zou goed kunnen dat glasvezel voordeliger uitpakt waarbij je dan natuurlijk de gelijke upload snelheid mee neemt,
Een gebrek wat Ziggo/UPC nooit gaat oplossen.
Aie Extra, 📺 extra, onbeperkt bellen, HBO, F1+S1, volgens mij is dit het wel zo'n beetje. Ik kan via glas geen snelheid hoger krijgen dan 100mbit, ongeacht de aanbieder. Dan lever ik flink in op download op dit moment.
Meestal is de max 100/100 Mbits via glas ook al wordt er gewerkt om dit op te trekken naar 1 Gbit.
Glas zelf is natuurlijk niet de beperking het ligt aan de gebruikte apparatuur in de PoP's. (Wijk centrales)

Edit:
Doe de postcode check op eindelijkglasvezel.nl en kijk wat de maximale snelheid is.
Ik woon in Ermelo en kan daar ook werkelijk 1000/1000 afnemen, kost wel bijna 100 euro per maand maar het is mogelijk. Minder kan ook, 250/250 of 500/500.

Deze snelheden ga je via de kabel nooit halen!
Technisch gezien kan dat gewoon niet vanwege de beperkte bandbreedte.

[Reactie gewijzigd door HoppyF op 25 december 2014 11:04]

kwa upload niet nee, maar download kan nog een stuk hoger dan nu het geval is.

Wees nu eerlijk wie heeft echt een symmetrische upload snelheid nodig, vrijwel niemand.

puntje 2 is ook nog dat veel computers die snelheden van 500Mb/s en 1000Mb/s nog eens niet halen
Ik heb ook geen 180 mbit download nodig in de meeste gevallen, maar ik heb het toch omdat wanneer ik iets download, ik ook wil dat het er snel komt.
Dat is wat upload betreft niet anders, ik beheer servers en werk met videobestanden. Wanneer ik iets upload wil ik ook dat het er snel is, maar nu moet ik er vaak genoeg nog lang op wachten.
Dus als ik eerlijk ben vind ik zeker dat ik symmetrische snelheden nodig heb en zodra er glas beschikbaar komt ben ik bij Ziggo weg.

Nu nog even on topic: Ik mag toch hopen dat mijn 3 tv's gewoon alle 3 blijven werken hier en er echt alleen even zenders gezocht hoeven te worden. Als er ontvangers en dergelijke verwisseld moeten worden en meer betaald per aangesloten scherm, regel ik mijn tv wel ergens anders. Ik wens ze veel succes met communiceren hierover.
Ik zeg niet dat iedereen de hoogste snelheid nodig heeft.
Het feit dat je hiervoor kunt kiezen op glas is een voordeel. De kabel biedt dit niet.

Een symmetrische upload is wel degelijk nuttig, als je er geen ervaring mee hebt zul je dit misschien niet in de gaten hebben maar als je het wel hebt zul je het gemak ervaren.
Vroeger werd er alleen maar gedownload die tijd is voorbij.
Er wordt juist steeds meer geüpload denk aan alle cloud diensten en backups in de cloud, dit gaat met een lage upload snelheid echt niet fijn werken.
Mensen die zelf iets willen hosten op eigen hardware....
Het hangt echt van de regio af , wij hebben hier 400/400 in de meeste huizen (westland)

Ik vermoed dat wij als klanten uiteindelijk wel de dupe worden van ziggo en hun monopoly positie als het gaat om kabel aanlevering.
Ik vraag me af hoeveel het gaat uitmaken, ze hadden Nederland onderling toch al verdeeld. Je kunt in een Ziggo-gebied niet eens kiezen voor UPC en omgekeerd. Het zijn dus alleen concurrenten op papier, maar aangezien je niet vrij was om te kiezen, verandert er feitelijk niet zoveel.

Ik hoop niet dat ik straks ook aan die verschrikkelijke Horizon-box vast zit. Mijn ouders hebben er een en die gaat doodleuk op vrijdag om 23 uur een update uitvoeren waardoor je het programma dat je aan het kijken was ineens een kwartier o.i.d. mist :X En een maandelijks bedrag betalen voor een CI+ module zie ik ook niet zo zitten. Ik had juist het idee dat Ziggo dat soort zaken beter voor elkaar had.
Nog steeds 100/100 op dit moment, ongeacht de aanbieder.
Glasvezel kan in sommige gevallen wel goedkoper zijn dan UPC of ziggo.
Vooral op dit moment omdat er geel acties zijn.
Bekijk vodafone thuis eens als je glasvezel kan krijgen zouden zij het Misschien wel aankunnen bieden en anders heb je KPN of andere spelers op de markt.
Ik zou even actie comité oprichten net als onze zuider buren het doen. Wtf 120 euro in de maand. Echt ik betaal nog geen 3 tientjes voor alles in 1 van online
En voor die €30,- krijg jij hetzelfde aangeboden dan ik nu, voor het bedrag wat ik heb opgegeven? Dan moet ik inderdaad snel de overstap maken naar jouw aanbieder.

Edit: €110, - per maand bij 100/100Mbit (zonder de tijdelijke korting), en zonder Film1 en Sport1 want die zijn als pakket helemaal niet beschikbaar via Online. Geen Sport1 betekent voor mij geen Formule 1 op TV. Hoezo is Online voordeliger bij dezelfde pakketkeuzes (als dat al zou kunnen)?

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 26 december 2014 11:43]

Staat ook niet zo in het nieuwsbericht. Maar het scheelt behoorlijk in de operationele kosten als de gebruikers van het Ziggo platform op het veel grotere UPC platform overgaan.

De zin 'Hoewel Ziggo veel groter is dan UPC' in het artikel kan ook beter 'Hoewel Ziggo veel groter is dan UPC Nederland' worden. LGI, het moederbedrijf van UPC, bedient rond de 25M klanten wereldwijd. Iets meer dan Ziggo.
waar twee bedrijven samen gaan, zal vaak de helft van het ene bedrijf "verdwijnen" aan arbeidsplaatsen.
Dus ruwweg 25% mag voor hun baan vrezen in de komende jaren.

er worden geen 2 helpdesks, administratie's en kantoren in stand gehouden natuurlijk.
kostenbespraing gebeurt vaak op basis van (lager opgeleid) personeel weg te bezuinigen / uitfaseren van in-efficiente diensten/systemen
De bevolkingsgroei is toch negatief en icm met vergrijzing moet dat weer wat compenseren.
Let me guess ...
Manager, of soon to be ... ?

maar om er serieus op te antwoorden :
Bevolkingsgroei dan misschien negatief, is geen oplossing in het huidige arbeidsklimaat, waar mensen soms zelfs onder hun (opleidings)niveau aan het werk moeten.

Vergrijzing is leuk, op papier, maar die 62 jarige collega moet gewoon nog minimaal 3 jaar werken, dus in die 3 jaar is er geen arbeidsplaats vrij.

edit : en btw negatieve bevolkingsgroei ?
er stromen binnenkort weer 1000+ asielzoekers de opvang in.
Die mensen moeten uiteindelijk een keuze maken, terug of hier blijven.
Die moeten ook werk hebben dan ... dus weer ( natte vinger ) 500 zoekenden, ipv minder.

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 24 december 2014 21:52]

Gun die asielzoekere ook wat. De basis van het westen is gebaseerd op exploitatie van armere landen, (neo) kolonisatie en slavenarbeid.

Daarnaast zijn veel zakelijke banen toch niet belangrijk. Hun inkomen hangt af van de ontwikkelingen die creatieve mensen tot stand hebben gebracht. Ze hebben alleen maar verstand van simpele wiskunde en contracten lezen/opstellen. Naar mijn idee kunnen meer dan de helft van de zakelijke functies verdwijnen zodat die energie in creativiteit kan worden gestopt en het rechtvaardiger en gebalanceerder maken van een globale samenleving.
Zonder creatie hebben zakenmensen 0 om in te investeren bakken geld voor zichzelf te verdienen.
Kijj maar naar windows. Dat is een over priced busniness model OS en laat heel veel te wensen over.
waarschijnlijk omdat er heleboel banen e.d. zullen verdwijnen door de fusie
Dat zou ik niet zeggen. Hier in Portugal zijn ook veel bedrijven gefuseerd. Met name ook mobiele providers met kabelmaatschappijen.

De diensten worden goedkoper en completer. Als je je bedenkt dat wij 5 jaar geleden hier nog 63,50 euro betaalden voor een slecht onbetrouwbaar langzaam internet en digitale tv. 15 euro per maand aan kosten voor mijn prepaid kaart.

Nu heb je voor 49,99 redelijk snel internet (ruim 30 mbit maar dat kan veel sneller als je meer betaalt) Weet ik veel 126 zenders. Replay tv (tot een week terug kijken naar alles) en een mobiele kaart met 2000 minuten of sms per maand en 200mb data. Vaste lijn met onbeperkt bellen binnen europa

Voor 79,99 heb je 156 kanalen, 100mbps en 2 mobiele nummers en de rest.

Dus uiteindelijk ben je wel degelijk goedkoper uit en krijg je veel meer voor je geld. Ik verwacht dat de Nederlandse markt ook die kant uit zal gaan. KPN biedt al alles, Telfort ook. Ik verwacht dat Vodafone ook zoiets gaat bieden (doen ze hier wel in ieder geval) .

:D
Vodafone wil Liberty Global kopen. Dat hebben ze al gedaan in Amerika alleen de Europese tak moet nog goed gekeurd worden en dan vervalt Ziggo als nog, In Vodafone. :P
Yep, en als dat gebeurt heeft vooral KPN het nakijken!
Vodafone kan in één klap de grootste worden op zowel de kabel als op glas.
Dit levert een ongewenst monopolie op maar dit is op te lossen door de infrastructuur los te koppelen van de diensten.
Het omgekeerde wat nu het geval is bij de kabel waarbij men zowel de infrastructuur en diensten levert en de concurrent geen kans heeft.
KPN heeft daar op glas ook een handje van door allerlei kleine providers op te kopen en dan ook nog de infrastructuur tak erbij te kopen (Reggefiber)
Zeer ongewenst maar uiteindelijk zal dit opgelost worden en kan de klant overal in het land kiezen.
Dàt is wat we willen!
Als je nagaat hoe KPN is gekrompen laatste jaren, en de aversie van sommigen tegen monopolisten voor alles behalve Ziggo/UPC lijkt te gelden, vrees ik dan ook het ergste. KPN moet de kabel/glas openstellen voor concurrenten, maar andersom UPC/Ziggo niet.

We zitten nog steeds niet op de goedkope tarieven qua internetconnectie, die je in andere EU landen ziet. Herinner wat er met UPC, Versatel, KPN-Qwest is gebeurd: die beurs NV's zijn geploft en desondanks profiteert er niemand van na al die jaren. Groter wil niet zeggen concurrerender. Hou je straks twee grote jongens over, waar het voordeel niet bij KPN ligt momenteel.
Vodafone heeft helemaal nog niets gekocht, ook niet in de VS
Vodafone is onlangs door Verizon uitgekocht voor 100+ miljard USD.
En wat heeft dat te maken met Liberty Global?
En wat heeft dat te maken met Liberty Global?
Vodafone heft toegegeven dat de geruchten die afgelopen jaar al de ronde deden waar zijn. Vodafone is inderdaad aan het kijken of ze Liberty Global willen kopen. Alleen is maar de vraag of de prijs goed genoeg is en of het wel mag van de diverse mededingings autoriteiten.
Vodafone koopt niks. Het zal eerder andersom zijn met de Nederlandse tak.
UPC wilt het Vodafone netwerk. Die word momenteel gehuurd voor de UPC mobiel abonnementen.

Ik heb 0.0 gehoord van Vodafone over een overname van UPC.
Hoe lang ben jij al op tweakers aanwezig bent of volg jij regelmatig het nieuws op TW??
Misschien eens lezen:)
nieuws: 'Vodafone overweegt fusie met moederbedrijf UPC en Ziggo'
Replay TV ah dat klinkt al beter. Wist niet dat het tegenwoordig al kon. Een van de nadelen van tv vond ik altijd dat je verplicht bent om op een bepaald tijdstip te kijken inclusief reclames.
Anoniem: 22438
@Vburen24 december 2014 20:31
Ik weet niet waar jij last van hebt, maar....

Ten eerste als je mij quote, dan verander je niet de tekst alsof het mijn woorden zijn. Iets met fatsoensnormen

Ten tweede ADSL 30 mbit? Whoa laat me niet lachen. Bij mijn moeder kunnen ze niet eens de 20 mbit halen en dat is in Nijmegen, niet eens een achtergelegen dorpje of zo.

Mijn speedtest kun je hier zien, niet slecht voor een 100mbit kabelverbinding dacht ik zo.

Jij wilt uitzending gemist vergelijken met 156 kanalen die je allemaal tot 7 dagen terug kunt kijken? Dream on! En deze dienst hebben wij al ruim twee jaar en het is niet te vergelijken met uitzendinggemist.

Stuur mij maar eens een paar links van sim only paketten met 2000 minuten per maand. En ook maar met digitale tv en 30 mbit internet voor 49,99 en vaste lijn telefonie met onbeperkt bellen binnen europa.

Laat het me maar eens zien waar je dat hebt, want dan ga ik het onmiddelijk voor mijn moeder aanvragen.

Voor mijn gesprekken vanaf mijn mobiel naar Nederland bel ik via www.voipyo.com
Het heeft mij wel een maand extra betalen wegens opzeggingstermijn gescheeld, hoefde ook geen bewijs van verhuizing opsturen wegens contractbreuk.
Ja, dat komt omdat ziggo een betere naam heeft in nederland,
de concurent overnemen is gewoon de beste manier om je slechte naam op te poetsen.
maar uiteindelijke krijg je dan toch het upc netwerk onder de naam ziggo.
Klopt, maar met het UPC netwerk is toch ook niet veel mis?
De slechte naam van UPC vind zijn oorsprong vooral in administratieve problemen en schofterige klantenservice.
UPC Internet netwerk is anders toch voor heel wat verbetering vatbaar.
Tijdens drukke uren haal ik nauwelijks de maximale cap van mijn modem, terwijl mijn Ziggo kennissen dat wel doen. Hiernaast is de peering van UPC, met name over de oceaan en Azië, maar ook naar bekende diensten zoals Netflix voorzichtig uitgedrukt, voor veel verbetering vatbaar.
Voor Ziggo klanten zal het dus zeker geen vooruitgang zijn.
Het behouden van de naam Ziggo is waarschijnlijk niet het meest complexe aspect aan deze fusie..
Ziggo heeft een betere naam dan UPC (veel problemen in het verleden), hoewel UPC haar platform de laatste jaren goed op orde heeft.
UPCdome? En UPC neemt het niet over maar de moederbedrijf van UPC :)
Liberty Global heeft Ziggo overgenomen, dat is ook waar de Horizon box vandaan komt.
Nu is de vraag of alleen in Nederland UPC van naam veranderd, of dat ze de naam in meerdere landen willen uitrollen omdat UPC een naam is die in meer landen van Europa gebruikt word.

Qua logo vraag ik mij ook af wat ze gaan doen, gezien de bloem ook onderdeel is van het Liberty Global logo.

Nu is de UPC kleur blauw, die van ziggo oranje en die van Liberty Global kleurloos. Een oranje Ziggo met oranje bloem lijkt mij dan ook tot de mogelijkheden te behoren.
Ach, wordt vast 5 ton aan uitgegeven.... Dus breek je hoofd er niet over....
Liberty Global (UPC) is groter dus Ziggo wordt daar een onderdeel van.

Ziggo heeft een betere 'naam' dan UPC == bedrijfsnaam wordt Ziggo.

Dat lijkt me gewoon logisch. :)
Waar staat ergens dat UPC Ziggo heeft overgenomen? Niet in dit artikel, niet in alle andere artikelen, dus wat je neer zet klopt al niet Bart.
Het is het moederbedrijf liberty global dat de trend zet en bepaald hoe het gaat...
Zij bepalen het platform... e.d. als de belofte waarheid wordt nl. dat oude decoders blijven werken, dan zou dit ook een vooruitgang voor mensen in UPC gebied zijn, want dan kun je daar ook een box kopen.

Echter, aangezien het echter lucratief is om te verhuren.. lijkt het me sterk als de communicatie over de boxen niet wordt veranderd over 'boxen' die blijven werken... misschien nu nog een jaar of 2 maar daarna zal men er toch vanaf willen...
Ziggo is niet overgenomen door UPC
Ziggo is overgenoemen door Liberty Global ( de eigenaar van UPC )
nieuws: Overname Ziggo door UPC-moederbedrijf is definitief
Best of both worlds.
Logisch dat ze voor het UPC platform kiezen als deze meer functionaliteit biedt.
Voor de buitenwereld kun je het gewoon Ziggo blijven noemen, was het feitelijk ook is geworden.
UPC heeft een minder positieve naam, stukje erfenis uit het verleden.. Dus pak je een frisse naam..
Misschien tijd voor een poll over de huidige stand bij Tweakers thuis, hoe tevreden ben je over Ziggo/UPC? Ik hoor kennissen die UPC hebben altijd zo klagen, ben als Ziggo gebruiker wel een beetje bang voor dat UPC netwerk. Misschien onterecht....
Gelukkig ligt hier al glasvezel, dus ben als het moet zo vertrokken.
Het gevaar met dat soort dingen is dat de mensen met negatieve ervaringen meer drang hebben om te reageren. Daarbij, wat is een positieve ervaring? Dat alles gewoon werkt? dat wordt vaak als neutraal/verwacht ervaren.
Precies dit; wanneer het goed is, hoor je mensen niet.

Ik gebruik al vele jaren UPC en heb in totaal ongeveer 10 uur storing gehad in 5 jaar. Dus heel af en toe een paar uurtjes, soms zelfs aangekondigd met een brief in de bus (vanwege onderhoud). En eigenlijk altijd de geadverteerde snelheden gehaald. Natuurlijk is dit ook slechts anekdotisch (persoonlijke ervaring van één persoon zegt heel weinig over het geheel), net als de negatieve verhalen die rond gaan, maar ik vermeld het even ter relativering.

Qua prijs en aanbod ontlopen Ziggo en UPC elkaar niet veel. Voor zover ik kan nagaan, is het met het kabelnetwerk in Nederland helemaal niet slecht gesteld, in vergelijking met bijna alle andere landen ter wereld. Het is niet goedkoop, en er zijn zeker verbeterpunten, maar zowel UPC als Ziggo leveren voor het leeuwendeel van de gebruikers wat ze beloven, zonder al te veel problemen.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 24 december 2014 15:38]

Precies dit; wanneer het goed is, hoor je mensen niet.
Kabel is inderdaad vrij stabiel (zeker tov adsl), vooral nadat je de modemrouter in een dom modem laat veranderen. Dat standaard ding is bedraad al bedroevend, om nog maar niet over wifi te beginnen.
Qua prijs en aanbod ontlopen Ziggo en UPC elkaar niet veel.
Als adsl niet goed genoeg voor je gebruik is en geen glas kunt krijgen heb je geen keus. JEEJ! Als je aandelen hebt in de gevestigde orde that is.
Wat dat betreft ben ik zeer tevreden over Ziggo. Klantvriendelijkheid is aardig hoog. Echt bijna nooit storingen.
Ik ook. Ook toen het nog Casema was. Je kunt ze gratis bellen en alles wordt goed en snel opgelost.
Precies. Wij hebben ook al 13 jaar Casema/Ziggo. Amper problemen gehad. Nu maar hopen dat UPC het niet gaat verknallen voor Ziggo.
Als je telefoon het niet doet dan kun je via het 0900 nummer soms meer dan uur (!) aan het lijntje hangen. Heb zulke slechte ervaringen met A2000/UPC als klant (en ook aandeelhouder, hoe dat geintje is gegaan van Liberty zegt genoeg over de bedrijfsmoraal) dat mijn credo nu is: áls het werkt is het goed. Maar heb je een probleem, dan stond je bij UPC in de kou. is bij Ziggo iets beter, maar ik zou zeggen: steek je licht op bij de klachten in diverse klantfora.
Ik ken die fora. Ziggo kwam geloof ik als slechtste uit een onderzoek qua klant tevredenheid, maar ik persoonlijk ben zéér tevreden over Ziggo.
Ik hoor van vrienden en familie dat KPN ook niet de vriendelijkste is.
En anderen zijn juist weer heel tevreden met KPN.
We hebben hier ook vrijwel geen problemen met Casema/Ziggo gehad (alleen TV). Maar aan de andere kant ook niet met VDSL, waar we internet mee doen. Afwachten maar wat de ombouw naar ' het UPC platform' gaat opleveren. Hopelijk snijden ze niet in de beeldkwaliteit (lees: Mbps per stream).
UPC is gewoon prima als je de tuner van je tv gebruikt met CI+ module of alleen de ongecodeerde zenders maar zou niet aan de Horizon dramabox beginnen. Internet ook nooit problemen mee met hun modem en eigen router al zou ik wel gewoon zorgen dat je een fatsoenlijk signaal hebt met bijvoorbeeld een Hirschmann retourgeschikte versterker/splitter.
ik heb het als sinds 1998 toen heete het a2000 en later chello voordat het upc werd en heb nog NOOIT technische problemen gehad anders dan een zeer luidruchtige mediabox door HDD met defecte lagers die ik meteen gratis omgeruild heb.
En een te trage verbinding ten opzichte van wat ik besteld heb doordat de wijkserver 4 maanden na omzetten verbinding pas vervangen werd (uitrol 60 mbit).
Verder werkt het altijd gewoon stabiel en vlot op een TPB blokkade na maar daar maakte ik toch al geen gebruik meer van haha.

Horizon werkt maar daar houd het dan ook op de oudere hd cisco box is beter al moet ik toegeven dat de horizon beter beeld lijkt te geven.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 24 december 2014 15:58]

Qua storingen hoef je niet zo bang te zijn qua downtime dat is er nauwelijks. En heb het in verschillende steden jaren gehad (en heb het nog steeds). Heb een 200/20 abo en haal in Rotterdam op 0,2-0,5mbit na altijd beloofde snelheid op ieder tijdstip. Als het werkt is het prima in mijn ervaring. Je moet alleen alles 3x administratief checken. Heb nu al 2x bij een abo switch tussen de 4 en 6 verkeerde decoders ontvangen, terwijl het abonnement wel goed omgezet was. Sinds ik dingen telefonisch laat wijzigen/omzetten gaat alles prima maar via hun website vaak fouten meegemaakt. Neemt niet weg dat de kwaliteit als het werkt ook gewoon top is zonder problemen en dat de helpdesk in de afgelopen jaren zeer veel vooruit is gegaan en heel geduldig en behulpzaam geworden. Kortom, ik zou er niet zo bang voor zijn :)
Blijven de CI+ Cam modules ook werken? Ook de iet wat oudere?

Bijv. Mijn aantal jaar oude Samsung plasma is niet ziggo certified maar met de module heb ik wel tv.
Beetje huiverig dat men hun tv opnieuw moeten instellen etc.
Het schijnt dat basispakket straks ongecodeerd doorkomt. Oftewel, geen CI module/smartcard meer nodig.
Klopt via deze link kun je het nieuwe zender overzicht vinden:
https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht-nieuw/

Goed nieuws dus. Je hebt nu alleen nog een DVB-C tuner in je TV nodig. Net zoals bij UPC. Nu nog sneller internet voor de bestaande ziggo klanten en ik ben helemaal tevreden :+

Edit: niet alle TV Standaard zenders kun je zonder smartcard zien, maar de meest voorkomende wel zoals NPO,RTL en SBS zenders.

[Reactie gewijzigd door TheUninvited op 24 december 2014 16:36]

Lekker om te lezen, gisteren een CI+ 1.3 module aangschaft die begin volgend jaar dus waardeloos blijkt.
Weet je zeker dat dat overzicht op https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht-nieuw/ wel klopt? Volgens dat overzicht komt Ketnet in HD, en die zender bestaat niet eens in HD!! En volgens dat overzicht komt Canvas niet meer in HD! Ik geloof er niets van!
Kan best door elkaar gehaald zijn toch?
Laten we dan hopen dat er niet nog veel meer door elkaar gehaald is, en de rest wel klopt.
Nou alleen ned 1 op dit moment rest op zwart...
Dat word nog doorgevoerd ze beginnen volgend jaar pas
Het nieuwe zenderoverzicht van Ziggo ziet er erg netjes uit als je geen gebruik wilt maken van een box of ci+ cam. Zou dit ook graag zien bij de huidige UPC klanten.

Is er iets bekend of in het oude UPC gebied ook meer HD zenders in het ongecodeerde zenderpakket komen?
Ziggo is UPC dus je mag ervan uitgaan dat het voor iedereen is.
Dat is nu toch ook al zo bij upc, zolang je een decoder in je tv had? Die CI module had je toch alleen nodig om extra zenderpakketten te kunnen ontvangen?

[Reactie gewijzigd door Falcon op 24 december 2014 15:23]

Maar niet bij Ziggo ;)
Krijg je dan ook 17 ofzo zenders in HD? Want dat kan bij Ziggo op dit moment wel, maar zonder smartcard krijg je bij UPC niet alle HD zenders dacht ik.
Geen idee! Even op GoT vragen?
Ik vind het opmerkelijk dat er zo openmondig gesproken word over dat het Platform van UPC beter is als dat van Ziggo alsof het Ziggo platform ondergeschikt was, dit terwijl er juist jaren mee geadverteerd werd dat Ziggo het beter platform had.
het is bekend (controleer de tests :9 ) dat UPC een beter Platform heeft.
ZIggo heeft echter een betere service verlening gehad in die tijd.
bij Ziggo worden is het wel zo dat de HD kanalen van bv. de nederlandse tv zenders vooraan gezet worden indien je TV HD aankan, terwijl je bij UPC leuk naar de 70+ mag zappen (Ned1 HD is volgens mij 71 bij UPC)

Maar hoe gaan ze het dan met de prijzen doen?
Bij UPC huur je een decoder (ook de CI+ module) welke vervangen wordt indien deze stuk gaat. Bij Ziggo koop je zo'n ding.
Ik weiger nl. maandelijks te gaan betalen om mijn gekochte CI+ modules te mogen gebruiken.
Bij de huidige horizon boxen is Ned 1 gewoon Ned 1 HD, dus die zenders zet hij gewoon op de goede volgorde.

Als je een CI module of zonder module kijkt kan je een favorieten lijst aanmaken op je eigen TV en zo de zenders naar wens sorteren.

Enkel de oudere decoders, Pace HD zat bijv Ned 1 HD op 71, maar ook dat was een kwestie van gewenning, uiteindelijk zapte je gewoon tussen de zenders 71 t/m 80;)

Decoder of CI module zit al in de maandelijkse prijs berekend, een extra CI of decoder kost 4 euro extra per maand. Mocht je echter meerdere tv's gebruiken, kan je op die toestellen gewoon gebruik maken van het ongecodeerde pakket.

Ik heb bij mijn ouders een horizon pakket besteld en een losse CI module. De horizon staat nog in de doos en de CI zit in de TV. Het CI pakket kon enkel in combinatie met 50 Mbit en op het 120 Mbit pakket zat een actie. Een losse kaart extra was zelfs goedkoper.
bij mijn vriendin (UPC gebied) zit Ned1 HD toch echt op 71 bij het gebruik van de CI+ module in haar Samsung TV uit 2014. En voor zover ik weet kun je kanalen niet remappen in zo'n geval.
Hoe dat zit bij de Horizon decoder kan ik helaas niet oordelen want daarvoor had zij zo'n oud Cisco geval :P
Ik heb bij de panasonic van mijn ouders (CI) een favorieten lijst aangemaakt. Op mijn eigen panasonic plasma had ik dit met het ongecodeerde pakket ook gedaan. Deze is net een jaar te oud en ondersteund de CI kaart niet. Gebruik nu zelf een horizon.

Zou als ik jou was in elk geval eens zoeken op favorieten lijst in combinatie met de bewuste Samsung. Standaard staat het ingesteld op 'alle DVB C' kanalen en dan zit Ned 1 HD inderdaad op 71...

En als dat niet kan, een favorieten lijst maken, dan is het hoogste tijd die Samsung uit het raam te slingeren ;)
Beste van beide werelden misschien? Meer ongecodeerd, maar niet meer verplicht tot het gebruiken van Horizon box en leasetarieven. Als dat niet gebeurt krijg je gezeur met je bestaande klanten lijkt me niet zo'n strak plan.
Er wordt nergens gezegd wat er met "beter" bedoeld wordt. Beter voor UPC/Ziggo, of beter voor de consument?? :)
Ziggo kennende, zal dat weinig met de consument te maken hebben.
Nieuwe HD en ongecodeerde zenders vanaf begin januari 2015
https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht-nieuw
Ah vanaf januari dan snap ik het duidelijk,eerder werd aangegeven dat dit nu als zo was.
Dus dan kun je met usb dvb-c stick ziggo kijken op je pc...
Dat kan nu ook al, maar zijn zowat alle kanalen gecodeerd dus moest je aan de gang met een softcam en usb kaarlezer of andere oplossing. Die tijd is dus straks voorbij!
Anoniem: 409621
@Mrbeam25 december 2014 09:37
canvas(DE betere documentaire zender) niet in HD, maar ketnet en E! wel?
Hmm heb ik eindelijk mijn NAS met Oscam en cardreader aan de praat, is de hele trukendoos straks niet meer nodig... Of zijn er plannen voor nieuwe encryptie in de toekomst?

Voorlopig zie ik, in de randstad zeker, nog geen aanbieder voor:
* én snel internet (ala fiber)
* én unencrypted digitale tv van goede kwaliteit (geen KPN iptv taferelen, slecht digitenne signaal of afgeknepen bitrates)
* én voor een nette prijs

Tot er zo'n provider opstaat zullen velen nog losse contracten afsluiten denk ik.
hier in almere is UPC tv + glas internet maar een 1,5 euro pm duurder als upc alles in 1 dat kost e wel 100 mbit down en levert je 80 mbit up meer op. maar als up niet echt belangrijk is is upc internet gewoon prima hier.

ik haal dag en nacht gewoon de 200 mbit zelfs piekuren (tussen 6 en 9) .

Het grotere probleem is dat sites en download services bij lange na geen 200 mbit kunnen leveren. Het is immers 24 MB per seconde en veel schijven hebben daar best moeite mee als ze ook nog wat anders aan het doen zijn.
mwoah SSD's zijn snelzat en die zitten nu in vrijwel iedere pc
ook servers in server parken kunnen die snelheid wel aan.
als je van een server download ben je vaak niet alleen en als je met 3 man aan het downloaden ben en ook nog eens voor 20 man de site moet openen ga je hetmerken in je download snelheid:)

Snachts werkt het dan ook het beste tenzij je buiten nederland vandaan moet downloaden dat is soms echt een drama... asus drivers downloaden duurt soms uren uit china...

en had het dan ook niet over mijn locale schijf hehe mijn wd green is namelijk even snel als iedere top end ssd die ik in mn handen gehad heb.
leukdie theorie getallen maar in werkelijkheid schijven ze niet veel sneller.

ze houden het allemaal voor gezien tussen de 125 en 160 MB per seconde daar waar een wd green al 135 MB haald.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 24 december 2014 16:18]

volgens mij haal je nu twee dingen door elkaar
200mbit is ruw weg 25mbps dat kan iedere hardeschijf MAKKELIJK aan

mijn western digital green 3TB schijf heeft nog niet eens moeite met 1Gbit
server parken gebruiken meestal raid opstellingen om de load te verspreiden

SSD's kunnen makkelijk 500mbps aan dat is ongeveer 4Gbit das 20x de snelheid die jou internet aan kan

verder heeft het niks met servers te maken als jij iets uit china haalt dan moet die data duizende kilometers en behoorlijk wat zwakke knooppunten overbruggen om uberhaupt bij jou aan te komen dat zorgt voor enorme vertragingen

maar als je daadwerkelijk in china woont zul je merken dat dat niet het geval is.

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 24 december 2014 19:54]

ga maar eens je schijf uitlezen en tegelijk downloaden en ik kan je garanderen dat je snelheid als een baksteen zakt.
En 1 gigabit is bijna de limiet van een wd green dus makkelijk wou ik het al helemaal niet noemen.

en ssd's kunnen dat in THEORIE aan maar dat is als je 1 bestand LEZEN in ideale cluster en bestands grootte.
Schijven Heb ik ze nog nooit meer als 160 MB per seconde zien halen.
Dus ik wil dan wel eens weten welke ssd jij gebruikt want de gene die in nerdeland te koop zijn vallen daar niet onder tenzij je een pci-e ssd van anderhalf duizend euro meerekend.
ik weet niet welke SSD's jij in huis haalt.
http://ssd.userbenchmark.com/

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 24 december 2014 23:11]

dat is bijna altijd getest met synthethic benches en niet real world dus 1 grote file of meerdere files van dezelfde groote maar als je willikeurig gaat schijven is het een heel ander verhaal en dat is nou net wat downloaden ndoet maargoed test het eens...
Ik vind de term "platform" nogal nietszeggend. Wat bedoelen ze daar mee?
En het houdt voor de abonnee toch niet in dat ze nu weer nieuwe apparatuur moeten aanschaffen?
UPC draait immers op een ander systeem (huurmodel) dan Ziggo, maar daar zit in niet op te wachten!!!
Idd, heb net 1 maand geleden voor ruim 200euro een nieuwe recorder gekocht....
UPC is nog niet zo heel lang UPC, het was relatief kort geleden nog Chello. Hoe ze dat met de emailadressen gaan doen vraag ik me wel af. Van @chello.nl werd het @upcmail.nl maar ze kunnen natuurlijk niet alle klanten een @ziggo.nl mail geven vanwege de bestaande klanten. Wellicht houden mensen gewoon @upcmail.nl. (chello.nl is ook nog te gebruiken)
Wie werkt nog tegenwoordig met de email adressen van hun provider?? Zeker als Tweaker. Ik ooit is een eigen domeinnaam laten registreren en dit gratis gekoppeld via gmail Free business account. Je hebt meer opslag per account en je kunt ongelimiteerd aliassen aanmaken en je bent onafhankelijk van wie dan ook. Het enige wat ik nog wil is dat Ziggo later ons de optie geeft om zelf smtp (dns?) op te zetten.
Je denkt als een tweaker, er zijn zeer veel mensen die het e-mailadres van hun provider gebruiken, dit is echter een andere doelgroep dan de gemiddelde tweaker. Ik gebruikte het vroeger voor sollicitaties aangezien mijn andere e-mail adressen van hotmail waren.
Los daarvan is het niet relevant voor mijn vraagstelling.
Ik gebruik het nog, wat is er mis mee.?
zowel Tiscali en telfort, komt alle2 nog gewoon binnen hoor
en ben er blij mee.., ik wil geen in the cloud email iets
Hup, meteen aardig wat nieuwe hd-zenders voor de (oud) Ziggo-klanten erbij. Dat smoesje wat ze jarelang hebben gebruikt: "ruimtegebrek" kan voorgoed begraven worden.
Hoe kom je erbij dat er nieuwe hd zenders bijkomen voor oud ziggoklanten? UPC heeft nu 15 hd zenders in het basispakket zitten en ziggo 20. Dat is dus straks een flinke achteruitgang. BBC zie ik niet in het lijstje hd zenders staan, erg jammer, want daar kijk ik graag naar en nu zit het in mijn basispakket.
Als ik zo de lijst zie op de website van Ziggo dan komen er kanalen in HD. De meeste zijn niet nieuw (mtv bijvoorbeeld ) maar nu in HD.
Gelukkig word de Horizon-Box niet door de strot van de klant gedrukt. Anders zie ik vele die liever een Netflix abbonement nemen in plaats van digitale shitzooi. Immers is Netflix en andere media tenminste 1080p, waar digitale TV niet verder komt dan 1080i.

Ik snap verder ook niet het nut van een monteur. Als de klanten hun settopbox van Humax en dergelijke kunnen behouden, dan hoeft er toch niets te veranderen? :?
Alles goed en wel, maar ik hoef geen Horizon-Box. Ik bepaal zelf wel hoe en wat ik kijk en wat ik wil opnemen. Heb al jaren een Humax 5050C hier staan en zolang ik die maar kan blijven gebruiken, of het nou Ziggo of UPC is, ben ik tevreden. Ik mag er dus wel op hopen gebruikers hun bestaande spulletjes gewoon kunnen blijven gebruiken. En ik hou daarbij ook rekening met het feit dat ik nu nog gewoon mijn opnamen van de Humax via FTP kan afhalen om te bewaren voor later. De Humax is immers mijn digitale videorecorder. Ik begrijp dat dit met de Mediabox niet meer mogelijk is. Dus gaan we jaren terug in de tijd en schrijft UPC ons voor wat we wel en niet mogen? Geen zin in.
"Men" zegt dan wel dat UPC beter is dan Ziggo, en wellicht is dat qua infrastructuur wel zo, maar qua keuzevrijheid en flexibiliteit naar de gebruiker staat Ziggo toch wel hoger op het lijstje.

[Reactie gewijzigd door Microkid op 24 december 2014 16:25]

Als we die Horizon-box moet nemen, zeg ik per direct mijn TV-plus abonnement op. Ik heb geen zin om 4 nieuwe decoders aan te moeten schaffen.
quote: Ziggo-klanten kunnen dan ook de Horizon-box van UPC bestellen, maar bestaande settopboxen blijven werken, belooft Ziggo, ook settopboxen die klanten zelf hebben aangeschaft.
je kan maar 1 horizon box per huishouden nemen dus dat gaat zoiezo al niet en de overige boxen worden gewoon HD boxen volgens mij zonder dvr.
Wij hebben hier in huis onlangs een UPC-pakket besteld met TV, Internet en Bellen. Ik begrijp alleen niet waarom men hier op Tweakers zo slecht spreekt over de Horizon-box. Zou je misschien kunnen uitleggen wat er mis mee is, dan kan ik daar mogelijk rekening mee houden als het wordt bezorgd.

Mijn excuses alvast als dit wordt gezien als offtopic.
Niet iedereen weet hoe je zenders opnieuw moet instellen he. En beter drie monteurs die de hele dag thuis zitten op standby, dan één te weinig.
Een beetje denigrerend om iemand digibeet of zelfs analfabeet te noemen als deze een setop box niet kan configureren. De gebruikers interface is meestal alles behalve gebruikersvriendelijk. Die wordt namelijk door techneuten in elkaar gezet die niet in staat zijn om een behoorlijke interface te maken of alleen maar maken wat het makkelijkst te realiseren is. Er wordt immers een handleiding meegeleverd.
Ja, en als je de handleiding niet kan lezen ben je analfabeet. Of je kan op z'n minst niet begrijpend lezen.
Daarnaast heeft een afstandsbediening en andere knoppen op Audio/Video apparatuur vaak een standaard icoon voor bijna alles. Als je de betekenis van die iconen niet eens begrijpt na 30 jaar dat ze al gebruikt worden op A/V apparaten dan ben je wel een digibeet wat deze apparaten aan gaat. Immers moet je veel symbool herkenning toepassen bij het bedienen van elk elektronisch apparaat... zelfs een stofzuiger. En als er geen icoon voor is word het vaak met een woord aangeduid, maar dan moet je het wel weer kunnen lezen... net als die handleiding.
Vertel dat iemand zijn opa en oma van 80 die even een digitale tv in moeten stellen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee