Ziggo start proef met 'veel hogere' internetsnelheid

Ziggo begint binnenkort met een proef waarbij een 'veel hogere' internetsnelheid wordt aangeboden. Een onbekend aantal klanten mag de hogere internetsnelheid testen. Hoe hoog de nieuwe snelheid is, is niet bekend.

ZiggoZiggo bevestigt de proef desgevraagd tegenover Tweakers, nadat sommige klanten in een brief zijn geïnformeerd over de proef. De klanten die zijn benaderd kunnen zich opgeven om de hogere snelheid te testen. Om welke snelheid het precies gaat, wil Ziggo niet aangeven. In de brief aan klanten houdt Ziggo het op een 'veel hogere' snelheid.

Ziggo-woordvoerder Gradus Vos benadrukt dat de proef niet wil zeggen dat de snelheid daadwerkelijk wordt ingevoerd, al lijkt de brief aan klanten wat stelliger. "Binnenkort introduceert Ziggo internet met een veel hogere snelheid", zo staat in de brief. "Uit de proef moet blijken wat we eventueel gaan invoeren", zegt woordvoerder Vos. "We kijken constant naar nieuwe snelheden."

Op dit moment biedt Ziggo een maximale internetsnelheid van 180 megabit per seconde aan. UPC, waarvan het moederbedrijf Ziggo heeft overgenomen, biedt een topsnelheid van 200Mbit/s aan. UPC en Ziggo zullen later dit jaar fuseren tot één provider; het ligt daarom voor de hand dat UPC ook de 'veel hogere' snelheid gaat aanbieden. UPC laat weten daarover niets te kunnen zeggen. In 2013 bleek al dat UPC test met snelheden van 500 megabit per seconde.

Met de hogere snelheden wil Ziggo vermoedelijk beter concurreren met glasvezel, dat op sommige plaatsen in Nederland veel hogere snelheden dan de kabel aanbiedt. Zo biedt de kleine provider Tweak in Almere en Enschede internet met een downloadsnelheid van 1Gbit/s aan. KPN biedt over glasvezel snelheden tot 500Mbit/s symmetrisch aan.

Door Joost Schellevis

Redacteur

07-01-2015 • 13:09

333 Linkedin

Submitter: mbosma

Reacties (333)

333
315
213
8
1
15
Wijzig sortering
UPC test al met 500mb/s in regio Amsterdam als ik me goed herinner?

nieuws: UPC wil downloadsnelheid verhogen naar 500Mbps

[Reactie gewijzigd door stx op 7 januari 2015 13:14]

Anoniem: 435235
@stx7 januari 2015 15:23
Hhmm http://www.tweak.nl/ heeft al 1GB/S, dus ik snap niet helemaal waarom dit zo bijzonder is? :/

Misschien weet een van jullie iets meer hier over?
Heb je al reviews bekeken van Tweak.nl? Als ik hele slechte producten aanbied op een willekeurige markt, dan kan ik ook een lagere prijs dan de rest aanbieden.

Ik was getriggerd door je post en ben dus serieus even gaan kijken of dit een optie voor mij is. Ik heb reggefiber in de meterkast afgemonteerd liggen, maar heb nog Ziggo omdat het goedkoper is. Dus ik was redelijk enthousiast door hun prijsstelling. Maar na even wat reviews gegoogeld te hebben over Sparqle (hun tv aanbieder), kwamen Tweak en Sparkul er niet goed af. Op een enkele positieve review na, zijn er voornamelijk slechte en hele slechte ervaringen met deze aanbieder.

Ontopic: Ik vind hogere snelheden best interessant, maar dan heb ik liever hogere snelheid dan meer downloadcapaciteit. Voor met name gaming maakt meer mb/s geen moer uit voor de ping, responssnelheid of lag.
Omdat dit via de kabel werkt? en niet via glasvezel.

en.... tromroffel... niet overal ligt al glasvezel!

Zelf zie ik veel meer in extra upload.... nu is een online backup eigenlijk niet te doen.
Ligt ook niet overal kabel (vooral niet op bedrijventerrein), in de meeste regio's is trouwens ook geen hogere glasvezel snelheid beschikbaar dan 100Mb/s.
Zeker waar maar de snelste kabel abonnementen gaan volgens mij maar tot rond de 15Mb/s up? Dan is 100Mb/s toch al een redelijke verbetering.
De snelste kabelabbonementen halen zo'n 200 mbit.
Mijn excuses, ik heb het specifiek over de upload snelheid. (In verband met de vergelijking met glasvezel). Download snelheden zijn inderdaad al rond de 200Mbit voor de kabel.

Edit:http://tweakers.net/nieuw...ogere-uploadsnelheid.html

[Reactie gewijzigd door GnrlSchnavy op 7 januari 2015 19:06]

hoewel dat wel klopt maakt dat in weze nog geen zak uit want de kabels liggen er wel, vervang je locale wijkcentrale en sluit bij users andere end-units aan denk bijv aan de drayteck vigo 1000 (die ook in het zelfde omhulsel past en je kunt al naar 500 of zelfs 1000 gaan geloof ik en anders zijn er ook andere...
een flink deel van de wijkkasten zijn zelfs al wel geschikt voor 500mbit en hoger maar ligt het ECHT alleen aan de genexis (die ze vreselijk goedkoop hebben opgekocht).
In de meeste gebieden is meer dan 100Mb/s op glasvezel gewoon beschikbaar in enkele gebieden is dit niet beschikbaar. Weet niet waar je de onzin vandaan haalt dat in de meeste regio's geen 1Gbit/s centrales staat (KPN WBA levert max 500Mbit/s hierover).
"Veel" hogere snelheiden om te downloaden maakt mij geen biet uit. of het nou 180 of 200 is in praktijk merk ik er geen fluit van en is het niets meer dan marketing taal.

waar ik echt op zit te wachten is dat ze de upload snelheden eens flink gaan verhogen want hier is inderdaad geen glasvezel voorhanden.

en oh ja, als ze dan toch bezig zijn, laat ze dan ook het TV abo los van het internet abo doen.
100 / 100 ? voor de zelfde prijs zou mooi zijn als ziggo dat insteld. krijgen ze meer klanten :D
Zelf zie ik veel meer in extra upload.... nu is een online backup eigenlijk niet te doen.
Ik ook. Totdat blijkt dat als mijn upload verdubbelt mijn backup maar 15% sneller gaat omdat de bottleneck bij de backup provider ligt. Dus ga je op zoek en blijkt dat bij de gangbare betaalbare providers allemaal wel aan de orde :-( Sommige cappen zelfs express als je boven een bepaalde hoeveelheid storage gebruikt. (Om "onbperkt" betaalbaar te houden?)
Precies, en voor mijn VPN die ik thuis heb zou meer upload ook lekker zijn. Ben nu overal gebonden aan de lage upload van thuis :/
klopt als ze 20mbit aan ruimte zouden hebben kunnen ze idd beter de upload van 10 naar 30 doen dan van 180 naar 200,

en ik denk zelfs dat er heel erg veel mensen zouden zijn die zelfs liever van 180 / 10 zouden overstappan naar 150/50
Anoniem: 435235
@Waah7 januari 2015 15:54
Hhmm klopt... Ik vegeet dit soms, omdat ze het nodig vonden om voor het huis 4 of 5 glasvezelkabels neer te leggen binnen 2 maand tijd.
Mee eens, volgens mij hebben enkele bedrijven eerder gezegd dat de consument niet zit te wachten op meer upload snelheid maar tegenwoordig met een cloud is dat toch echt wel handig.

Wie zit er nou te wachten op 200+ mbps download snelheid? Het is leuk, maar met 200mbps haal je alles al enorm snel binnen en loop je vaak tegen de limieten van servers aan. Ik heb hier in ieder geval de 180/18 mbit van Ziggo, maar die upload mag van mij nog wel sneller...
Ik ben cheap en heb 30/3. En heb meer dan 1TB aan online backup....feel my pain :P
Waarom neem je dan geen VDSL? Ik heb thuis down 50 en up 20Mbit/s
welke profider dan? als ik dat check in mijn omgeving zie ik alleen verhouding 10/1
Draadloos en bedraad zelfde snelheden.
Het spijt me dat ik het zeg, maar ik ben het met "Waah" eens.

Ik heb voorheen gebruik gemaakt van Tweak... Maar die bieden alleen internet via DSL en glasvezel.

Ik woon niet in een rijtjes huis. De aansluitbox voor Coax ligt dan ook een behoorlijke afstand van ons huis.
DSL via tweak boodt niet sneller dan 15Mbit verbinding op de locatie waar ik woon.
En via coax leveren ze niet.
Glasvezel is bij ons niet aangelegd... 2 straten verderop wel.
Dus overgestapt naar een andere provider krijg ik nu 150Mbit van de coax lijn binnen.

T is alleen jammer dat veel providers er maar van uit gaan dat overal al glasvezel aanwezig is :-/
Dit laat tenminste merken dat ze wel degelijk denken aan degenen die wel alleen gebruik maken van dsl of coax.
Bij ons in het pand (zakelijk kantoorpand) zijn zeer recent 40 nieuwe aansluitingen opgeleverd, met 1 hoofdkabel direct vanaf de wijkkast (dus niet straatkast) en een interne verdeler. Destijds ook gelijk gevraagd of 500 mogelijk was en dit was niet het geval en werd aangegeven dat behalve in zeer beperkte tests het nog eigenlijk nergens beschikbaar was.
Dat zal dan echt het kantoor van ze zijn.
Ik werk bij UPC op de klantenservice en ben nog geen klant tegengekomen met een hogere snelheid dan 200 mb/s
Als je in leeuwarden zit moet je het rond vragen daar, de pilot/test word daar geregeld.
Vermoedelijk omdat testklanten een alternatief telefoonnummer krijgen om contact mee op te nemen als ze vragen hebben over de specifieke test, of ze worden anders gerouteerd.
Hartstikke leuk man :)

[Reactie gewijzigd door stx op 7 januari 2015 16:12]

Wat vond je zo vreselijk aan het werk dan?
Welkom op de gemiddelde klantenservice.
Dat is bij Xerox of Bosch net zo.
Dat geldt voor elke helpdesk toch :P
Een klasgenoot van mij is gebeld met de mededeling dat ze mee mogen doen aan de proef. Qua snelheid streeft Ziggo/UPC naar 1Gbit/s down en 100Mbit/s up. De testperiode duurt een maand, mits er geen problemen ontstaan.

[Reactie gewijzigd door NSG op 7 januari 2015 18:57]

Heb sinds eind vorig jaar 500Mbit via XS4ALL (infeite dus KPN) en haal die snelheden vaak ook echt.. Qua upload ga ik er zelfs dik overheen, zit dicht tegen de 600Mbit aan (schijnt lastiger te cappen te zijn?).. Heb je het echt nodig? Nee, maar het is wel verdomde lekker als je het wel een keer nodig hebt, 1GB duurt maar 20 seconden.. En natuurlijk ben je daarbij afhankelijk van de bandbreedte van de bron waar je het vandaan haalt, maar zoals gezegd ik kom vaak aardig in de buurt, zeker op wat rustigere momenten zoals s'nachts..

1Gbit kan ook al op sommige plekken.. Sneller heeft weinig zin zolang je interne LAN ook 1Gbit is.. Best wel bizar hoe snel het allemaal gaat, nog niet eens zo heel veel jaar geleden had ik nog een LAN van 100Mbit en nu is mijn internetverbinding al 5x zo snel.. Qua internetverbindingen hebben we in Nederland echt niks te klagen, dat is wel duidelijk..
Ik heb hier 30/3, en vind die 30 Mbit download meer dan genoeg. Alleen die upload mag van mij wat hoger, maar zo intensief gebruik ik die upload ook weer niet. Ik weet dat je met DOCSIS altijd met 10:1 zit, maar het is toch zo dat Ziggo (als ze het zouden willen) nu al maximaal met docsis 3.0 100Mbit upload kunnen bieden? Die 100Mbit wordt dan natuurlijk minder omdat je toch ook de analoge/digitale tv en/of radio hebt?

Dus bijvoorbeeld 180/90, 180/50, 90/90, 90/30, 30/30 of 30/15 is theoretisch NU al toch mogelijk?

[Reactie gewijzigd door Zombymario op 7 januari 2015 14:22]

We hebben hier in Europa EuroDOCSIS en de verhoudingen van de verbinding liggen niet vast. In theorie zou een verbinding van 20 / 100 ook mogelijk zijn, dat is in de praktijk alleen niet heel logisch.

Ook ligt het eraan hoeveel kanalen de apparatuur aankan. Op dit moment kunnen de Ubee en Cisco modems 8 downstream kanalen en 4 upstream kanalen gebruiken. Een Arris kon bijvoorbeeld maar 4 downstream kanalen aan.

Per kanaal kan EuroDOCSIS 3.0 ~50Mbit downstream aan, en een upstream kanaal kan ~27Mbit upstream afhandelen. 1 loop kan dus 400Mbit down en 108Mbit up afhandelen.

Uiteindelijk is het balanceren, mixen en matchen en met het overboeken zoals ze het nu doen voor iedereen goed bruikbaar maken. Zou iedereen in dezelfde straat het hoogste abonnement nemen EN het ook daadwerkelijk tegelijk proberen te gebruiken op maximale snelheid dan zul je merken dat dit niet kan (je haalt niet de maximale snelheid). In de praktijk heeft een bepaalde loop capaciteit om een handje klanten aan te sluiten die van laag tot hoog zullen variëren in snelheid.

Merken ze dat een bepaalde loop gemiddeld gezien tegen de maximum capaciteit aan begint te lopen (veel klanten met de hoogste variant, veel transfers, etc.) dan zullen ze vaak een loop opsplitsen om zo 2 kleinere loops te maken. Heeft dus allemaal met overboeking en gemiddeld gebruik te maken.

De kanalen die gebruikt worden voor analoge en digitale tv/radio staan daar los van. Wel is het zo dat elk kanaal een klein plekje op eist, ruim je bijvoorbeeld de analoge kanalen op dan is er weer meer ruimte om digitale/'internet' kanalen toe te voegen in de plaats van.
Dus schrappen we de analoge kanalen over de kabel en kunnen we voortaan 16 down en 8 upstream kanalen gebruiken dan kan 1 loop voortaan 800Mbit down en 216Mbit up aan. Hiervoor is dan wel nieuwe apparatuur nodig (aan de kant van Ziggo en onze modems thuis).

Verder kan kabel ook nog steeds verder groeien door de nieuwe DOCSIS standaarden. DOCSIS 3.1 voegt VEEL meer bandbreedte toe door zowel meer doorvoer door de huidige kanalen te persen maar ook door vele malen meer kanalen tegelijk aan te spreken dan de nu gebruikelijke 4 en 8 kanalen. Uiteindelijk willen ze met Phase 3 DOCSIS 3.1 bijvoorbeeld 200 downstream kanalen gebruiken! Deze moeten dan wel beschikbaar zijn dus hiervoor moeten 'lompe' analoge kanalen opgeruimd worden. Dat is dus nog eventjes toekomst muziek!

Op die manier kunnen ze alle klanten heel goed bedienen, ook al heb je een overboekt netwerk. Ziggo heeft dat soort zaken erg goed voor elkaar! O+ _/-\o_ Hopelijk blijft die kwaliteit behouden als het UPC word. :X

[Reactie gewijzigd door Quindor op 7 januari 2015 14:49]

Ik las ook in het Ziggo topic dat Ziggo hier en daar ook bezig is om het coaxsegment te verkleinen, dat helpt ook.
Yes, maar dat is in principe wat ik bedoel met de loop op te splitsen of te verkleinen. Per loop hebben ze de bovengenoemde capaciteit. Als een loop met daarop 100 huizen boven de 80% gemiddeld zit (bijvoorbeeld) dan kan het lonen om de loop in twee te splitsen zodat elke loop (gemiddeld) nog maar 40% belasting ziet (hopelijk, blijft een beetje gokken).

Hetzelfde geld voor FTTC (Fiber to the Curb) initiatieven, dat betekend in principe dat ze wederom meer kleine loops kunnen maken die vervolgens sneller door hoppen op een centrale glas infra dan dat alle coax met lange/grote loops naar een centrale moet lopen die verder weg staat.

Meer loops betekend wel meer apparatuur aan de kant van Ziggo, dus kost ook weer geld. Vandaar dat het balanceren blijft. :)
Er zijn al ED 3.0 16x8 modems in het veld. Er zijn ook al ED 3.0 24x8 modems in productie
Wat ook voor bandbreedte vrijmaakt is wanneer de analoge zenders eindelijk gaan verdwijnen, al deze frequenties kunnen dan anders ingezet gaan worden!
Goed initiatief!
Gratis hogere snelheden wordt door alle klanten met open armen ontvangen.

Nu nog een losse internet bundel zonder TV en kan ik naar Ziggo tot ze glasvezel hier gaan aanleggen.
Er wordt nergens in het artikel melding gemaakt dat de snelheidsupgrade gratis zal worden. Er is hier alleen nog maar sprake over een proef. Natuurlijk hoop ik dat alle pakketten van een hogere snelheid worden voorzien, al zie ik liever een toename in uploadsnelheid. Maar dat terzijde.

Waar ik overigens erg benieuwd naar ben. Wordt er in een specifieke regio getest? Of is dit landelijk en wordt daar een pluk klanten uit gepakt als proefkonijn?

[Reactie gewijzigd door Perkouw op 7 januari 2015 13:17]

Het is voor Ziggo gewoon dat snelheidsverhogingen gratis doorgevoerd worden. Dat hebben ze altijd gedaan dus waarom zou het nu anders worden?

Ze moeten concurreren met glasvezel dus uiteindelijk zal de snelheid flink omhoog moeten, de prijs kunnen ze dan niet verhogen omdat ze dan nog steeds niet kunnen concurreren met glas.
Anoniem: 26447
@EnigmaNL7 januari 2015 15:42
Helaas kreeg ik net mail binnen dat Ziggo alle abonnementen met 2,50 euro per maand gaat verhogen en geen snelheidsverhoging :(


Pakketten Tarief tot 1 maart 2015 Tarief vanaf 1 maart 2015
Alles-in-1 Basis € 44,95 € 45,95
Alles-in-1 Plus € 54,95 € 55,95
Alles-in-1 Extra € 64,95 € 65,95
TV + Internet Z1 € 39,95 € 42,50
TV + Internet Z2 € 49,95 € 52,50
TV + Internet Z3 € 59,95 € 62,50
AltijdOveral € 49,95 € 52,50
SamenCompleet € 64,90 € 66,90
GewoonGoed € 44,95 € 45,95

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 26447 op 7 januari 2015 15:43]

Sterker nog, de abonnementen die geen triple play zijn worden meer verhoogd dan die wel triple play zijn. Dit onder de vlag van 'hogere kosten voor verbeteringen'

Terwijl ik dan denk dat de mensen die minder producten afnemen dus ook minder verbeteringen nodig hebben... maarja die vlieger gaat natuurlijk weer niet op.
Dan maar even advocaat van de duivel spelen.

Jij betaald minder per maand, maar krijgt wel dezelfde "verbeteringen".
(Ik laat maar even in het midden wat dat zal zijn in de toekomst)
Dus ja, jou verhoging zal hoger zijn.
Ik gok erop dat jij geen telefonie afneemt, maar dat zal ook de kleinste kostenpost zijn voor Ziggo/UPC. Grootste kostenpost is denk ik het internetgedeelte. Dat zie je ook in de nieuwe prijzen terug, het vershil tussen trippleplay pakketen en TV + internet word steeds kleiner.
Het is voor Ziggo gewoon dat snelheidsverhogingen gratis doorgevoerd worden. Dat hebben ze altijd gedaan dus waarom zou het nu anders worden?
Omdat Ziggo dit niet meer voor het zeggen heeft en UPC (LG) wel eens zou kunnen zeggen... gratis verhoging? A-Me-Never-Nooit-Niet. Op zich niet zo erg je ziet het overal dus waarom zou Ziggo hier straks niet ook mooi aan meedoen.
Ze moeten concurreren met glasvezel dus uiteindelijk zal de snelheid flink omhoog moeten, de prijs kunnen ze dan niet verhogen omdat ze dan nog steeds niet kunnen concurreren met glas.
Ze moeten niet concurreren, in het merendeel van Nederland ligt n.l. nog altijd geen glasvezel. Die paar klanten die glasvezel kunnen bestellen zouden ze toch wel kwijtraken op den duur maar zolang in 90% van Nederland, glasvezel (van KPN / Reggefiber) niet boven de 100Mbit uitkomt, is en blijft kabel op bijna alle fronten voorop lopen. Enigste minpuntje, de lagere upload.
Ze moeten niet concurreren, in het merendeel van Nederland ligt n.l. nog altijd geen glasvezel.
Klopt, dat zijn ze nu in hoog tempo aan het aanleggen. In mijn gemeente is Ziggo al een soort wanhoopscampagne begonnen omdat klanten massaal op glas overgaan. Elke week ligt er wel een reclame folder van Ziggo waarin staat hoe geweldig ze wel niet zijn en waarom je vooral geen glasvezel moet nemen.

Ze moeten dus wel concurreren, als ze niet op tijd stappen ondernemen lopen ze op een gegeven moment achter de feiten aan en verliezen ze klanten. Over een paar jaar ligt overal glasvezel en is Ziggo niet relevant meer als ze niet mee gaan. Ook een bedrijf als Ziggo-UPC moet aan de toekomst denken, de rek is er bij kabel op een gegeven moment ook wel uit.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 7 januari 2015 14:20]

In tegendeel, het merendeel van de klanten lees "gemiddelde consument" zal een hogere upload een rotzorg zijn. Ze weten wat ze aan hun huidige provider hebben en in de meeste gevallen zijn het positieve reacties.

Lees op Facebook etc. eens de reacties door van mensen op UPC en Ziggo. Hoeveel er van glasvezel terugkeren naar hun kabelaanbieder. Niet iedereen is tweaker en wilt het hoogste, duurste en nieuwste state of the art. Vooral niet als blijkt dat ze hun complete coaxverbindingen in huis moeten vervangen voor een UTP kabel en dan per digitale ontvanger ook nog eens een x-bedrag moeten betalen waardoor uiteindelijk de rekening maandelijks met tientjes omhoog gaat.
In tegendeel, het merendeel van de klanten lees "gemiddelde consument" zal een hogere upload een rotzorg zijn. Ze weten wat ze aan hun huidige provider hebben en in de meeste gevallen zijn het positieve reacties.
Als andere aanbieders voor hetzelfde (of in veel gevallen zelfs minder) geld een beter all-in-one pakket kunnen aanbieden stappen mensen wel over. Het gaat bij veel consumenten om het totale plaatje. Ziggo's goedkoopste all-in-one pakket is 45 euro en dan heb je maar 30/3 terwijl Vodafone voor 32,50 op 50/50 zit. Jan-met-de-pet leest die nummertjes en zit dat 50/50 meer is dan 30/3 en ziet ook dat 32,50 minder is dan 45 en kiest dus voor Vodafone.
Anoniem: 300525
@EnigmaNL7 januari 2015 14:42
Exact!

Daarnaast vraag ik me af hoeveel data er nog over de Coax kan. Volgens mij is 400Mbit/s voor internet, stabiel, echt de max. Icm (full) HD tv.
DOCSIS 3.0 kan tot 1334,88 Mbit/s down en 245.76 Mbit/s up dus er is nog wel wat ruimte. Ik vraag me alleen af in hoeverre dit te realiseren is.
Anoniem: 300525
@EnigmaNL7 januari 2015 15:50
nanoChip's weblog: De waarheid over kabelaars, coax kabels en meer!

Het zal dus vooral aan de investering liggen. De rek zal er (relatief natuurlijk) snel uit zijn.
De consument kijkt naar bepaalde zaken, die zaken zijn vooral:

1) Prijs
2) Of men zoveel mogelijk snelheid krijgt.

100 is lager dan 200, en als het maar € 5,00 per maand scheelt dan kiest de consument sneller voor die 200 omdat die hoger is (klinkt en eruit ziet). Dat het om download gaat en niet de upload is omdat consumenten maar weinig mee krijgen over wat upload precies voor hen inhoud.

En toch haken mensen af bij Vodafone sinds ze de nieuwe proposities hanteren. Leuk die 50/50 maar mensen zien ook de prijzen die extra ontvangers kosten om in het hele huis televisie te MOGEN en vooral ook kunnen kijken, als je voor iedere TV een aparte ontvanger moet aanschaffen komt je kostenplaatje plots wel heel erg bedrogen uit en is het ineens duurder dan je dacht.

Als het echt zo goed was geweest met glasvezel, dan hadden kabelaanbieders hier massaal op ingespeeld en hadden ze de kosten in die gebieden veel concurrerender neergezet, dat ze het niet doen is wegens het feit dat vele mensen bij kabel blijven.
Klopt, maar daar blijft het niet bij. Vaak is het voordeligst een all-in abonnement af te sluiten, dus tv, internet en evt vaste telefonie. Wat voor mij belangrijk is naast prijs en snelheid is vooral ook stabiliteit en het aantal tv zenders in HD kwaliteit (1080i of 1080p).

Ik zit nu bij Caiway, binnenkort (prijsverhoging per 1-2-2015) voor € 48,- p.m. telefonie, bellen en internet 20/2. Dit is hun kabel abonnement. Echter heb ik geen coax meer liggen, maar een glasvezelaansluiting hier in huis, maar kijk wel kabel via de coax. Dit laatste wil ik zo houden, maar ik wil graag sneller internet.

Caiway is zo zot om wel hun kabelabonnement aan te bieden over mij glasvezellijn, maar niet hun goedkopere glasvezelabonnement aan te bieden in Reeuwijk / Gouda. Belachelijk, ik betaal nu meer voor minder en heb gewoon alleen nog maar een glasvezelaansluiting in de meterkast en geen coax meer sinds enkele jaren... En het glasvezelnet schijnt open te liggen.

Maar goed, ik kan glasvezel internet krijgen via bijvoorbeeld Trined. betaal dan € 40,- p.m. voor internet 150/150, bellen en tv. Max snelheid bij hen is 900/900 voor iets van € 70,- p.m. Echter tv heeft (veel) minder zenders: probleem! Kan geen extra zenderpakketten krijgen: soms een probleem! Gaat gelukkig ook via coax naar de tv, dus geen extra kastje (ideaal!). Overigens, er komt dus glasvezel binnen en wordt in meterkast weer omgezet naar coax voor de tv (en nu voor internet).

Wat ik wil aangeven is dat er meer is dan alleen prijs en snelheid, want dan had ik al lang een Trined abonnement afgesloten. Voor mij geldt dus opgesomd:
1. prijs
1. stabiliteit / beschikbaarheid
2. coax aansluiting (wil geen kastje en hoef geen interactieve tv (kan al voldoende met smart tv))
3. snelheid
Klopt, maar daar blijft het niet bij. Vaak is het voordeligst een all-in abonnement af te sluiten, dus tv, internet en evt vaste telefonie. Wat voor mij belangrijk is naast prijs en snelheid is vooral ook stabiliteit en het aantal tv zenders in HD kwaliteit (1080i of 1080p).
Wat jij wilt is wellicht niet wat de gemiddelde consument wilt. Je verwacht grote investeringen maar het mag niet teveel kosten. Resultaat, alle klanten moeten dan meebetalen aan iets waarvan ze zelf zoiets zullen hebben van "het zal mij een zorg zijn".
Ik zit nu bij Caiway, binnenkort (prijsverhoging per 1-2-2015) voor € 48,- p.m. telefonie, bellen en internet 20/2. Dit is hun kabel abonnement. Echter heb ik geen coax meer liggen, maar een glasvezelaansluiting hier in huis, maar kijk wel kabel via de coax. Dit laatste wil ik zo houden, maar ik wil graag sneller internet.
Ook Caiway zal met de tijd haar volledige analoge (en eventuele DVB-C) eruit gooien. Je ziet het nu al bij aanbieders die via KPN / Reggefiber dit zien verdwijnen maar ook bij diverse andere aanbieders verdwijnt dit met de tijd.

Betaalde je vroeger nog kijk en luistergeld per televisie, straks ga je dit betalen in de vorm van een ontvanger/recorder etc.
Vergelijk voor de grap de all-in-one pakketten van Ziggo en Vodafone even.

Jan-met-de-pet die hier naar kijkt
1) Prijs
2) Of men zoveel mogelijk snelheid krijgt.
zal dan toch gauw voor Vodafone glas kiezen. Je krijgt daar voor minder geld sneller internet. Of het betere kwaliteit is komen ze natuurlijk later pas achter.
Als het echt zo goed was geweest met glasvezel, dan hadden kabelaanbieders hier massaal op ingespeeld en hadden ze de kosten in die gebieden veel concurrerender neergezet, dat ze het niet doen is wegens het feit dat vele mensen bij kabel blijven.
In de gebieden waar glas is spelen ze er ook massaal op in, al lijkt het meer op schadebeperking. Je krijgt als Ziggo klant folders die haast wanhopig overkomen vol met halve waarheden over glasvezel.

Als er in de toekomst meer glasvezel ligt in Nederland zul je wel zien dat Ziggo-UPC nog meer aan schadebeperking zal doen, ze hebben dan geen keuze meer.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 7 januari 2015 16:43]

En dan die vele storingen van vodafoon
lekker hoor
Voor het overgrote deel van de klanten is de upload minder belangrijk en ja het is a symetrisch maar de testen die UPC doet met 500 Mbps zijn ook met 50 tot 100 Mbps up. Voor consumenten meer dan voldoende.

Daarnaast bieden de kabelaars nog steeds het beste HD beeld, en het meest uitgebreide tv pakket. HD streams doen de kabelaars met 8 Mbps per seconde en glasvezelproviders doen dit niet vanwege technische tekortkomingen en het aantal zenders is ook uitgebreider.

Glasvezel kan in theorie meer aan maar heb je het ook nodig........ dat is de vraag. ik blijf voorlopig lekker bij Ziggo de rest is ook nog eens duurder
In tegendeel, het merendeel van de klanten lees "gemiddelde consument" zal een hogere upload een rotzorg zijn.
Sterker nog... de gemiddelde consument heeft niet eens een idee wat internetsnelheid is, zowel up als down. Het moet gewoon werken.
Vergis je niet. Een consument kijkt wel degelijk naar de cijfertjes waarbij 'hoe hoger' deze wordt aangegeven nog altijd te samen met de prijs doorslaggevend zijn.

Als een consument bij ISP A 10Mbps vermeld ziet staan voor € 25,00 en bij ISP B 100Mbps voor € 25,00 dan zijn ze zekers niet achterlijk om voor ISP B te kiezen.
Dit geldt echter niet voor het hele land. Er is hier nog geen enkel teken van glas en KPN steekt hier op 10 jaar tijd minder in hun infrastructuur dan Ziggo op 2 jaar tijd doet. KPN (en met hen alle DSL aanbieders) zit nog op snelheden van 10 jaar geleden.

DSL kwam hier tot een jaar of 2 niet boven de 20 Mbps (theoretisch!) uit, Ziggo zat toen al doodleuk op 120. Sterker nog, het komt nu nog steeds niet boven de 40/4 (of 50/5 bij XS4All) uit. Maar dat is dan waar je voor betaalt, want wat je daadwerkelijk haalt ligt eerder bij de 30 in de buurt. XS4All is ook zo eerlijk om dit aan te geven: "Internet: Maximaal haalbare snelheid op uw adres: 28 Mb/s".

Dan heb je het ineens over €62,50 voor een 50/5 pakket waar je met pijn en moeite op 60% van je verbinding mag rekenen, of €64,90 voor 90/9 dat je moeiteloos kunt halen (en dan ook nog eens meer TV zenders, voor zover dat dat boeiend is). Ik zit momenteel op 180/18 en ik haal die snelheid altijd probleemloos (mits de server dat ook aan kan :P). Ook 's avonds is dat geen probleem. Sterker nog, ik zit in één van de regio's die bij Ziggo als eerste aan de beurt zijn. Met de overgangen naar 80, 120, 150 en 180 waren we hier telkens één van de test regio's. Ik kan me niet voorstellen dat wij de enige regio zijn waar Ziggo zo ver voor ligt op KPN.

En dan lees ik altijd allerlei horror verhalen over Ziggo terwijl ik (afkloppen) niks dan lof over ze heb. Ik heb maar 3 storingen gehad in de laatste 5 jaar en elke keer stond er de volgende ochtend om 8 uur een monteur voor de deur. Dat is wat anders dan KPN die je abonnement "om zet" naar Alles-in-1 en vervolgens door wat foutjes alles afsluit, inclusief de email adressen die je al 10 jaar gebruikte (en vervolgens claimt dat het technisch onmogelijk is om je weer aan te sluiten).

[Reactie gewijzigd door Werelds op 7 januari 2015 15:13]

10 jaar geleden had je met dsl max 20mbit en meestal niet meer dan 2-8. Terwijl stedelijke gebieden ondertussen allemaal vdsl kunnen en makkelijk 80mbit wel halen.
Vanaf 80mbit boeit het ook steeds minder hoeveel mbits je nou meer hebt dan 70-80.
adsl (via maxstream) is begonnen met max 2 mbit. Dat liep op tot 8mbit. Met ADSL2 een max van 25. Met VDSL haal je 52 en VDSL2 ongeveer 80mbit.

Alleen die snelheden zijn wel heel sterk afhankelijk van je koper. Bij lange afstanden van centrale tot is/ra of bij slechte verbindingen onderweg in het koper gaat je snelheid drastisch naar beneden.

Op een VDSL2 verbinding op 3km met relatief slecht koper kwam ik op 30mbit uit.

De upload bij DSL is ook gevoeliger voor storingen. De upload zit in een hogere frequentie en bij slecht koper is die gevoeliger voor noise. Een beperkte upload van 5mbit wordt door afstand soms teruggegooit naar 1mbit die ook nog bij vlagen behoorlijk packetloss geeft.

. Als je de volle snelheid haalt op koper: dikke prima, alleen behoor je dan wel tot een beperkte groep met dit geluk.

Ik ben sinds een paar maandjes over op glas. Wat een ontzettende verademing.
Zelfde hier. Dagen nadat er een petitie gelanceerd werd om in onze gemeente glasvezel aangelegd te krijgen lag er een folder van Ziggo in de bus, met een gratis 'rustgevend' theezakje en de boodschap: relax, waarom zou je nog sneller willen?
upc heeft vrijwel nooit iets voor de verhogingen gevraagd. hooguit 1 euro voor 80 mbit meer. maar als je dan de klanteservice belden kan je een nieuw abonnement met je oude snelheid voor een paar euro minder. maar vraag me af waarom iedereen zo doemdenker is over UPC. heb nooit echt problemen met ze.
Bij snelheidsverhogingen (UPC), ging men direct ook een nieuwe overeenkomst aan voor 12 maanden. Ook heb je dan geen recht (meer) op kortingen etc. deze vervallen dus in principe direct.

Dat is het verschil tussen UPC en Ziggo, bij Ziggo liep je contract gewoon door zonder enige verlenging of verhoging in prijs en zelfs ook vervielen overeengekomen kortingen niet. Nu Ziggo is overgenomen door LG, houdt dit echter ook in dat deze strategie (van UPC) ook wordt gehanteerd bij Ziggo.
Klopt. en tuurlijk vervalen kortingen. Maar je krijgt vaak genoeg ook weer nieuwe kortingen. En ja die 12 maanden contract is wel vervelend. Maar zie daar zelf nooit echt een probleem in. En werkt Ziggo kortingen niet per x maanden. waarbij UPC vaker met zolang je contract loopt kortingen werkt?
Bij tussentijds abonnement aanpassen en het opnieuw aangaan van een contract krijg je vaak niet de kortingen die bieden ze veelal pas aan als je echt 12 maanden hebt uitgezeten. Anders zou iedereen wel na iedere verbetering een nieuwe contract aangaan.

Als het goed is werkt ook bij Ziggo dat je korting krijgt bij contract van 6 of 12 maanden. Voor de kort lopende contracten is dit tegenwoordig niet meer (al sinds 2013 niet meer dacht ik zelfs).
Niet alleen fiber,.. KPN is ook bezig met VDSL om dat naar 200/20 te krijgen.
Maximaal is het nu 100/10.
Niet alleen fiber,.. KPN is ook bezig met VDSL om dat naar 200/20 te krijgen.
Maximaal is het nu 100/10.
Met nog steeds de beperking dat je fysiek bovenop de wijkkast moet zitten om die snelheden te kunnen halen. |:(
Voorbeeldje, wij konden hier zogenaamd 50/5 krijgen maar in prakijk is 13/1,5~ het absolute maximum...
48/5 hier. Het is niet overal slecht.
No shit, maar het ging er over dat het ook zeker niet overal goed is. Bij mijn moeder haal ik keurig 40/4~ over VSDL.

[Reactie gewijzigd door Thekilldevilhil op 7 januari 2015 20:27]

Dat is met vdsl dus niet zo, dan word afstand verdeelpunt-huis boeiend en is afstand naar wijkcentrale dus niet meer van belang. Tot de verdeelpunten ligt gewoon glas en bij mij was de afstand van 900meter tot wijkcentrale vermindert tot zo'n 50meter naar het verdeelpunt toen ik met de Telfort pilot meedeed voor testen vdsl.

[Reactie gewijzigd door batjes op 7 januari 2015 16:50]

Alleen gebruikt KPN vaak VDSL-CO om kosten te besparen, en dan komt je koperdraadje met VDSL nog steeds uit de centrale, in mijn geval 700m hemelsbreed dus in de praktijk langer. Dan kan je de écht hoge VDSL snelheden niet halen, want na een kilometer is het verschil VDSL2/ADSL2+ niet zo groot meer.
Geen idee of dat de afgelopen 2jaar dan veranderd is. Maar in mijn regio ligt glas met vdsl. En ik kon jaren terug toen Telfort met de pilot bezig was ook mee doen en de pilot klanten helpen, was zelden dat mensen die verder dan meter of 500 niet op zo'n verdeelpunt met glas zaten.

Ik zat op 967meter van de centrale met de volle 75mbit ofzo van de 70 die ik mocht hebben, op een orginele koper kabel van toen het pand het kreeg, 2 prachtige ouwerwetse loden isra's. (telfort stuurde op hun dsl altijd iets meer)
En dat voor meer mensen in de stad, ik heb er toch redelijk wat gesproken/gemeten die op 1km+ afstand zaten en toch de max snelheid haalden.
Als je toen niet woonde in een regio/straat waar de verdeelpunten werden geupgrade kon je toendertijd niet eens vdsl krijgen want de checker wees je af.
Nadeel daarvan is dat je praktisch in de DSL centrale moet wonen om die snelheid te halen. Op het (mijn voorbeeld) platteland op 3-4km van de centrale is de max. snelheid al jaren max 8Mbit, en genoeg voorbeelden waar je al blij mag zijn met die snelheid. Glasvezel en Ziggo houden 150meter terug op, ik denk dat KPN met hun koper toch echt wel uitgespeeld is imho.
VDSL wordt traditioneel geleverd vanuit de wijkcentrale (CO). De maximaal haalbare snelheid is afhankelijk van de afstand van het aan te sluiten adres tot deze wijkcentrale. Veel locaties liggen te ver van de wijkcentrale om hoge bandbreedte (40Mb+) te behalen. Daarom plaatst KPN momenteel overal buitenringen. Met Buitenringen wordt het KPN VDSL-netwerk dichterbij de gebruiker klant gebracht en kunnen meer klanten gebruikmaken van hoge bandbreedte op koper.
Bij kpn word vdsl niet geleverd direct uit de wijkcentrale maar van de straat/buurt verdeelpunten.
Afstand naar wijkcentrale is met vdsl ook niet van belang, heb ook genoeg mensen gezien die op 2+km afstand van wijkcentrale die met de Telfort pilot gewoon 65-70mbit kregen van de 75mbit die Telfort toendertijd weg gaf.
Ik heb eerder de indruk dat KPN is begonnen met VDSL leveren vanuit de wijkcentrale, dit is immers het snelst te realiseren. Die experimenten met buitenringen kwamen later. Bij mij is KPN nooit aan buitenringen begonnen omdat ze vermoedelijk wisten dat er met een paar jaar glas tot in huis zou komen. En dan is een buitenring een zinloze investering!
Lees andere bericht, toen ik bij de telfort pilot meedeed was het anders. Ik haalde max snelheid op 967meter afstand. Afstand is lijnmeting.
75mbit van de 75mbit die ik kreeg. En later nog even 80 van de 80.
En meeste signaal verlies die ik had was te verwijten aan hoe ik de troep binnenshuis had aangesloten. (draadjes van isra aan elkaar geknupt zonder af te plakken en dan nog een goedkope telefoonkabel van 25meter voordat de router pas in beeld kwam :) )
Mijn verdeelpunt was ook maar zo'n 15-20meter van mijn huis af.

[Reactie gewijzigd door batjes op 9 januari 2015 16:56]

Sorry, maar als beweerd wordt dat Telfort 2x de theoretisch maximale snelheid levert, dan geloof ik daar niks van. (je post boven de mijne).

En de telfort pilot ging volgens mij juist over de buitenring.

[Reactie gewijzigd door Titusvh op 19 januari 2015 20:25]

967 meter is afstand tot wijkcentrale zoals gemeten. Daarnaast weet ik waar de wijkcentrale staat waar ik op aangesloten was en klopt dat ook wel.
De eerste ~850-900 meter is glas, alleen laatste stukje naar mijn woning is koper.
Zo is Telfort met de rollout van VDSL begonnen, en kon je via de postcode checker ook geen VDSL krijgen als je niet op zo'n door KPN geupgrade verdeel punt zat.
Ik werkte toen niet voor KPN dus hoe KPN het zelf exact deed, geen idee. Ik ging er van uit dat KPN het op dezelfde manier als Telfort deed.

Maar bij Telfort kon je dus geen VDSL krijgen tenzij je binnen 150 meter oid van de Wijkcentrale woonde of op zo'n verdeelpunt/buitenring waar tot en met glas naar toe ligt.
OK, als je niet beweert dat die snelheden over 900 meter koper gingen dan zeggen we al die tijd toch hetzelfde :-)
Ze gaan per 1 maart de abonnementskosten verhogen. En dan vast per juni weer een "gatis" snelheidsverhoging.
Ziggo kennende zal de verhoging niet meer zijn dan een euro of twee. Die verhoging zal meer te maken hebben met inflatie of zoiets dan met een snelheidsverhoging.
Anoniem: 463321
@EnigmaNL7 januari 2015 15:02
De inflatie is een stuk lager dan de prijsverhogingen die Ziggo telkens doorvoert.
Wellicht dat het anders wordt omdat de mensen die hogerop aan de touwtjes trekken, nu andere mensen zijn :)
UPC heeft het ook altijd gewoon gedaan. meestal komen er bij upc andere prijzen maar die zijn nooit echt verkeerd. meestal zelfs nog goedkoper als het oude abonnement.

dus niet gelijk zo negatief over bedrijven doen. je moet er alleen wel zelf achteraan.


alleen wat ik mij afvraag is. gaat dit ook gelden voor upc klanten. libertyglobal heeft Ziggo immers al in handen. en zijn nu ook al bezig om dit langzaam door te voering in Friesland als ik het goed begrijp. waarom zou Ziggo dan nog iets doen?
Het klinkt leuk maar ga je buiten het ziggo netwerk ben je toch afhankelijk van de peering snelheden en de snelheden op de rest van het netwerk.

Downloaden met 500 mb in de USA kun je denk ik wel vergeten.

De vraag is ook wat heb je als massa consument nu echt nodig. Met 100 mb aansluiting kun je al 8-10 netflix kanalen in hd bekijken. Je kan leuk downloaden.
Telefoon vreet sowieso weinig bandbreedte.

snelheden vann 500mb of 1 gb zijn leuk en het verkoopt misschien leuk maar of de massa het echt gaat gebruiken op korte termijn, ik vraag het me af.

Het heeft denk ik meer met marketing te maken, het moet altijd maar meer meer meer. Of het zinvol is of je het gebruikt boiet niet, je moet als bedrijf natuurlijk steeds met iets nieuws komen.
Ja 8 jaar geleden had ik via Casema (voorloper van Ziggo) 4 Mb down tegen 768 Kb upload.
Dat was ook snel zat waarom had je meer nodig kon daar ook alles mee.

Over paar jaar als UHD en nog vele andere snelle toegang nodig is voor zaken waar we niet nog niet aan denken dan is dat ook weer normaal.
Je zegt het goed over een paar jaar, maar nu heb je denk ik aan 100 mb genoeg,
Dat is toch prima? het is niet dat het door je 'strot' geduwd wordt omdat je anders geen internet mee hebt, dat is anders dan dat je alleen internet wil bij ziggo kan niet je moet ook TV abbonement nemen en dat wordt wel je strot ingeduwd.
Ben het eens met je rondom download snelheden, ik heb nu 90mbit en ik hoef echt niet sneller. Zou wel graag meer upload willen voor het maken van backups in de cloud. Die 9mbit is tegenwoordig wel erg karig.
meestal gaat dan ook de upload omhoog als 10:1. Dus als ze 500 mbit gaan aanbieden wordt de upload 50mbit. Voor mij zou dit inderdaad punt worden waarom ik het zou nemen, die 500mbit down kan me gestolen worden :)
ik zou wel sneller willen hoor. mijn usenet ziet aan zijn max. beetje goede torrent zit aan.
en upload komt daar ook weer bij.
Ik snap je, maar inmiddels is downloaden illegaal en doe je dat uiteraard niet meer **ahum** :+

Als je het DL'en van illegale content buiten beschouwing laat, heb je het dan ook echt nodig?
steam? als je een fresh instal doet en niet 5 dagen wil wachten?.

maar klopt je zal het meestal gebruiken voor illegale downloads gebruiken. tenzij je een super groot gezin van 10+ kinderen hebt. en vraag me af wanneer je bluray dan wel 4k films legaal kan downloaden zoals bij i-tunes.
ideaal is toch al het net zo snel loopt als interne transfers, vooral als we het over bedrijven hebben. dat haal je nu verreweg niet.
Eens, heb zelf tweak en maak met veel plezier gebruik van de 'gratis' usenet service. Maar die is maximaal 100mbit... Buiten dat en speedtest zit ik zeer zelden aan mijn max dus wat heb ik aan 1gbit?

Als je een echt dat soort upload snelheden nodig hebt, vraag ik me af of je niet beter een dedicated server of vps zou moeten nemen...
en nu kan mijn nas downloaden. ik een game spelen mijn vrouw een stream bekijken zonder dat er een probleem is. tuurlijk zal je 500mbit nooit via een normale website halen. alleen wie zegt dat je 500mbit aan 1 lijn moet besteden.
Natuurlijk, het internet is altijd snel genoeg om te doen wat je er nu mee doet, anders zou je die dingen niet doen. Een verhoging van de snelheid heeft niet als nut de dingen die je al deed sneller te doen, maar om je nieuwe opties te geven of de dingen die je al deed anders te doen.
welke nieuwe opties, welke dingen anders doen.

voor de massa 95% zal het niets uitmaken, voor een kleine groep misschien wel.
Ik zal nu nooit back-ups maken in de cloud met een 8/1 mbit verbinding. Als die upload 100 mbit word gaat dat zeker wel gebeuren. Nu is dat gewoon niet haalbaar. Verder zullen dingen wel sneller gaan. Bijvoorbeeld als ik een nieuwe game download. Maar met normaal browsen merk je geen verschil tussen snelheden boven 30mbit of iets in die richting.
Het is maar de vraag of jou cloudprovider 100mb upload toestaat c.q dat je die snelheid over het internet gaat halen.

Helaas verkoopt men leuk dit soort snelheden maar je moet toch echt rekening gaan houden met de haalbare snelheden op internet en die zullen in de praktijk afhankelijk van waar je up of download een stuk lager liggen.
Wel het gedrag van de massa is ontzettend veranderd door de aanwezigheid van snel internet. Waar vroeger werd gedownload en vervolgens geconsumeerd wordt er nu gestreamed. Dat geldt voor audio, video, maar zelfs spelletjes, applicaties en gewone data. De foto's van oma worden, zonder dat ze het zelf beslist/weet, voor haar op de cloud gezet. De telefoon van je tante stuurt de contactpersonen en alle data naar een "veilige plek" om ze later terug te zetten. Om maar te zwijgen van de wijze waarop mensen communiceren en hoe dat tegenwoordig veel visueler gaat dan vroeger.

Dat zijn op zich kleine wijzigingen die het gedrag van personen die gebruik maken van internet ontzettend veranderen, en ze zijn alleen maar mogelijk door alomtegenwoordig internet van degelijke kwaliteit.
Voor de proefpersonen is het gratis ja, nergens staat er ook maar vermeldt dat als de nieuwe snelheden worden bevestigd en uitgerold dat het gratis blijft.

En een bundel zonder TV kan je vergeten, je hebt immers die kabel aansluiting toch nodig. Zie het als een DSL zonder telefonie, het KAN wel bij KPN, maar dan betaal je wel die lijnkosten die er toch moeten zijn alleen ben je 3 euro p/m goedkoper uit.
Alleen betaal je bij je kabel aansluiting ook een vast bedrag voor de zenders terwijl je bij de telefoonaansluiting naar gebruik betaalt. In principe zouden ze het best kunnen doen waarbij je alleen de analoge kanalen kunt zien en de digitale niet kunt decoderen. Die analoge kanalen worden steeds minder en het zijn er in ieder geval een stuk minder en in mindere kwaliteit dan dat je nu standaard al digitaal krijgt (zonder extra pakketten).
Het zal echter inderdaad niet gebeuren denk ik, simpelweg omdat er voor UPC/Ziggo geen enkele reden is om het aan te bieden. De meeste mensen willen wel ook gewoon TV en juist van de groep die het niet wil vermoed ik dat snel internet gewild zal zijn (om zelf series en films te downloaden bv). En op snel internet is weinig concurrentie... als er geen glas is dan heb je helemaal weinig keus (DSL is op veel locaties gewoon ruk) en als er wel glas is dan is het huidige aanbod van UPC/Ziggo op de meeste plaatsen al competitief genoeg.
Die analoge kanalen worden steeds minder en het zijn er in ieder geval een stuk minder en in mindere kwaliteit dan dat je nu standaard al digitaal krijgt (zonder extra pakketten).
Al zouden ze het alleen analoog doorgeven, dan nog zitten er kosten aan het pakket en zul je die als klant moeten betalen.
Het zal echter inderdaad niet gebeuren denk ik, simpelweg omdat er voor UPC/Ziggo geen enkele reden is om het aan te bieden. De meeste mensen willen wel ook gewoon TV en juist van de groep die het niet wil vermoed ik dat snel internet gewild zal zijn (om zelf series en films te downloaden bv).
Downloaden is in principe strafbaar, streaming kun je al gebruiken bij de basis abonnementen. En juist om het verlies op (digitale) televisie te voorkomen, kan ik mij maar wat goed voorstellen dat kabelaanbieders tegenstanders zijn van het verdwijnen van analoog/dvb-c.
Tuurlijk, mijn punt was alleen dat die kosten lager zullen liggen. Hoeveel is moeilijk in te schatten voor mij.

En zijn kabelaanbieders tegenstanders van het verdwijnen van analoog? Ze zullen inderdaad wel al hun klanten graag blijven laten betalen voor TV of ze dat nou willen of niet, maar juist analoog zouden ze volgens mij toch liever zo snel mogelijk er af gooien om zo extra bandbreedte voor meer HD zenders en sneller internet te verkrijgen. Ik meende dat ze nog verplicht waren om een basispakket analoog door te geven.
Het snelste abonnement zal dan wel aangepast worden naar de nieuwe snelheid en eventueel een prijsaanpassing voor de nieuwe snelheid.
Zie het als een DSL zonder telefonie, het KAN wel bij KPN, maar dan betaal je wel die lijnkosten die er toch moeten zijn alleen ben je 3 euro p/m goedkoper uit.
XS4ALL biedt weldegelijk internet zonder telefonie hoor (XS4ALL Only). Je hebt dan niets meer met KPN te maken, al gaat het signaal over "hun" lijn. Ongetwijfeld zitten de lijnkosten in het abonnementsbedrag en XS4ALL is natuurlijk een volle dochter van KPN...

Wel grappig dat de limieten steeds verder worden opgerekt. Ik zit nu met 100/20 op twee koperdraadjes, wat een paar jaar geleden nog technisch onmogelijk werd geacht.
De TV component bevat ook de kosten voor de fysieke aansluiting. Zonder TV wordt de internetaansluiting duurder. Maar ik ben het me je eens dat het mogelijk moet worden om een aansluiting zonder TV te introduceren. Zo niet, dan graven ze hun eigen graf. Tv zoals we het nu kennen is een aflopende zaak. Dat heeft alleen nog toegevoegde waarde voor belangrijke live evenementen als WK voetbal en zo.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 382732 op 7 januari 2015 13:33]

De TV component bevat ook de kosten voor de fysieke aansluiting.
De fysieke aansluiting hier is al meer dan 30 jaar onveranderd. Ik neem aan dat de kosten hiervan al vele malen zijn terugverdiend.
Ik heb nergens het woord "gratis" zien staan

Hier ga je echt wel hoe dan ook voor betalen, of ze maken een extra pakket met de "veel hogere snelheid" of ze maken alle pakketten duurder.
of ze doen het als alle voorgaande keren. 60>120>200>500. net zoals Ziggo en vrijwel elke provider.
Niet perse. Het internet wordt niet sneller maar je krijgt meer bandbreedte. Ik weet de cijfers niet, maar ik denk dat maar een klein deel ook echt meer nodig heeft dan laten we zeggen 60 megabit per seconde
Niets is gratis, en ook dit niet. Je betaalt een aardig bedrag per maand voor een verbinding. Het is meer uit concurrerend en strategisch oogpunt dan om de klant tevreden te stellen. Sowieso merkt de gemiddelde gebruiker er geen ster van, want dat mailtje gaat nog net zo snel de deur uit en Nu.nl werkt ook met 50 mbit minder.
Gratis?? Krijg net een mail met de volgende mededeling:

Ziggo past per 1 maart 2015 de reguliere tarieven van sommige abonnementen en diensten aan. Staat uw abonnement of dienst er niet tussen? Dan verandert het tarief niet en betaalt u ook na 1 maart het hetzelfde tarief als nu.

Bedankt Ziggo.
Ziggo heeft in het verleden heel vaak de snelheden kosteloos opgevoerd.
Vandaar die reactie
tja sommige worden duurder. alleen het leuke is dat dit los van de snelheid verhoging staat. en hbo en film1/sport is word goedkoper. maar dan zeg je er niet bij...

[Reactie gewijzigd door loki504 op 7 januari 2015 16:29]

Wellicht dat het toch nog een keer synchroon word ?
Synchrone snelheden zijn niet mogelijk op coax, althans niet op snelheden als 200 mbit. hooguit to 40 mbit ofzo.

[Reactie gewijzigd door WCA op 7 januari 2015 13:16]

Het is wel degelijk mogelijk, alleen moeten er keuzes gemaakt worden.
Anoniem: 382732
@Luuk19837 januari 2015 13:34
De VVD heeft een verzoek ingediend om te onderzoeken of het mogelijk is om de analoge kanalen niet meer verplicht te stellen. Dat geeft een hoop meer mogelijkheden als we daar vanaf zijn.
Want iedereen wil digitaal ?

ik ken er genoeg die nog gewoon met een mega-bak op een kastje staan, en analoog kijken.
"Hij werkt toch nog, en er komt beeld en geluid !"

We zijn niet allemaal veel verdieners, of trendvolgers
Er zijn bijzonder weinig huishoudens die nog via analoog kijken.
En je hebt geen state of the art toestel nodig om de verschillen tussen analoog en digitaal te zien.
Dus niet zo heel vreemd dat ze van analoog af willen.
Dan moet UPC de aanleunflat van mijn moeder(92) gauw aan aanpassen. Daar zitten ze nog met zijn alle op 1 aansluiting. Betalen ook niet aan UPC.
Kon geen digitale kanalen vinden met de gebruiksaanwijzing op schoot.
Er zijn bijzonder weinig huishoudens die nog via analoog kijken.
En je hebt geen state of the art toestel nodig om de verschillen tussen analoog en digitaal te zien.
Hier staat 1 digitaal (SCART) kastje stof te vangen en 5 analoge ontvangers (3 X TV en 2 X DVR).
Het gehele huis is voorzien van COAX en dat werkt uitstekend.
Om dat geheel naar digitaal om te zetten kost klauwen met geld. En om nou te zeggen dat ik veel mis. Het is alleen zwaar k*t dat een paar jaar geleden BBC2 is gesneuveld in het analoge gedeelte. (maar als het écht moet sluit ik de decoder wel weer aan, die alleen op de hoofdaansluiting werkt).
En zo zijn er nog zat 2e en 3e toestellen die alleen nog maar analoog bekeken worden.
Kabelaars kunnen dat niet meten / weten. Zo sta ik ook bij Ziggo te boek als 'digitale klant' terwijl er vrijwel nooit digitaal gekeken wordt.
jij hebt ook nog stenen wielen onder je auto zitten?

de tv kan best blijven staan gooi er een recorder met scart (wat eigenlijk alweer verouderd is) op en het werkt ook..

ben benieuwd wat deze snelheid gaat worden.. persoonlijk heb ik ook liever iets meer upload (180/18 nu) gaat dingen delen toch even iets sneller..
Recorder? Decoder lijkt me voldoende. En die zijn helemaal niet zo duur, zelfs op een beeldbuis tv word het beeld er veel beter van.
bedoelde ik inderdaad..
daarom en ben persoonlijk van mening dat na een X aantal jaar support gewoon ophoud..

en dat mensen wat nieuws moeten kopen ipv bedrijven voor dat handjevol mensen iets blijven hanteren
Moet je veel verdienen om een LCD'tje op datzelfde kastje te zetten? wat een onzin. Een analoog abonnement kost bij Ziggo 17,95. Tel daar je vast KPN lijn aan toe en je bent met Ziggo goedkoper uit.

[Reactie gewijzigd door skaars op 7 januari 2015 15:01]

Ik heb hier KPN met de bijbehorende decoders / lcdschermen, maar zoals ik al zei "ik KEN een aantal mensen"

Dat ze wel of niet genoeg verdienen maakt toch geen bal uit, het is hun keuze, ze zitten niet te wachten op sbs9 of aljazeera, gewoon 1 t/m 5 is vaak al genoeg.

( dat zijn ook de inbellers van xs4all, die mensen halen één keer in de week hun mail binnen ... )
Docsis 3.0 kan ook al tot up 200mbit... dus 200/200mbit zou kunnen, al denk ik niet dat Ziggo zover gaat nu. Het kan ook een Docsis 3.1 test zijn, maar volgens mij is die standaard niet eens afgerond.
Ja je kunt up tot 200mbit maar dan heb je gelijk hele upload spectrum in gebruik, dan moet rest van het segment ook nog uploaden. Die getallen wat de spec allemaal kan is leuk maar kabel is wel een shared medium. Ondanks de woordvoerder beweert dat elke huis een aparte coax kabel heeft naar de wijkkast straatkast, hoe erg kun je afgaan dan. 8)7

edit: ik bedoel straatkast.

[Reactie gewijzigd door jDuke op 7 januari 2015 13:54]

Hij heeft wel gelijk, tot aan de wijkkast heb je de kabel voor jezelf, daarna zul je em moeten delen. En raad eens, daar is de capaciteit ook beperkt. Net zoals overal, eigenlijk. Nou komt het zelden voor dat alle wijkbewoners zware downloaders zijn (hoewel, in een studentenflat kun je net pech hebben ;) ) , dus meestal heb je er weinig last van, maar het is en blijft een limiet.
Correctie wijkkast moest straatkast zijn. Zal het zo aanpassen.

Ja hij heeft gelijk dat het een eigen kabel is, maar je moet wel weten hoe RF techniek werkt.

Je hebt een losse coax kabel naar de straatkast, straatkast heeft een coax naar de wijkkast. Straatkast verdeeld het RF signaal naar de huizen.

Het werkt net als WiFi met blokken (kanalen) aan data. Als je wat download krijgen alle mensen op het segment ook die download binnen behalve de modem negeert die data (het oude hub gedachte). Zelfde gebeurd met de upload. Er is geen point to point verbinding tussen jouw modem en de CMTS.
Vanaf de CMTS kan het netwerk op (meestal doormiddel van fibers en zal niet zo'n issue zijn om meer capaciteit toe te voegen). Maar zoals je ook weet met TV zenders op coax is de ruimte beperkt, en zo zit dat dus ook met Docsis. Je kunt hogere snelheid bieden aan je klanten maar dan moeten de segmenten wel kleiner om geen problemen te krijgen.

Het zijn geen zware downloaders, maar youtube, netflix etc legt ook stuk hogere druk op het netwerk. Ik verwacht als 20~25% op hun max snelheid zouden zitten op het segment dat het segment al issues heeft.
Geen idee of ik zware downloaders in m'n flat heb zitten (op mij na dan :p ) maar ik haal eigenlijk altijd 180mbit down (private torrent site) ongeacht het tijdstip en ik zie toch zo'n ca. 30 Ziggo modems met inSSIDer... en er zijn nog wat omliggende flats. Dus het kan zijn dat elk blokje van 12 apartementen maar op 1 straatkast zit.
Je hebt een losse coax kabel naar de straatkast, straatkast heeft een coax naar de wijkkast. Straatkast verdeeld het RF signaal naar de huizen.
Maar als ik bij kennisen de 1 van de 2 coax kabels er uittrek, hebben hun buren geen TV meer.
Dus dat is ook nog niet overal zo.
Daar zit een "centraaldoos" in de muur met 2 groene Coax kabels.
Ziggo heeft een groot deel van het netwerk verglaasd, volgens mij tot aan de wijkkast.
Dat klopt, maar zelfs op glasvezel gaan RF signalen. Maar het "probleem" zit in het Docsis deel. Dus van modem naar CMTS. Dit wordt gemoduleerd in RF signalen (TV signalen). Hier is de capaciteit "beperkt" en deel je dit spectrum in je segment. Marketing van Ziggo doet wel goed zijn werk door te stellen dat grootste gedeelte van het netwerk verglaasd is en dus kan concurreren met FttH netwerken.

Het medium is 1 ding, ander punt is ook de opzet van het netwerk, dit verschilt ook van een FttH en DSL netwerk.
Ik heb ergens gelezen dat via kabel tot zo'n 450-500mb/sec max. kan.
Ik zou tekenen voor 50/50 ;) Maar 500/50 vind ik ook wel lekker hoor ;)
Sowieso. Vooral nu veel huishoudens zelf hun cloud voorziening hebben staan, is een hogere upload toch wel meer gewenst dan nog hogere download snelheden. Serieus, voor een beetje streamen, websites bezoeken, mailen en online gamen heb ik geen 180Mbit nodig. Die 20Mbit up is dan eigenlijk ook het grootste probleem bij Ziggo.
Dat ligt niet voor de hand, dit is ook niet mogelijk met de Eurodocsis 3.0 technologie.
Docsis 3.1 heeft een theoretisch limiet van 10Gbit/s down en 1 Gbit/s up, en ik denk dat euroDocsis daar ook wel in de buurt komt kan geen specifieke snelheden vinden. Dus 100Mbit/s down/up en hoger moet gewoon mogelijk zijn.
http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS

Vanaf 3.1 is er geen euro variant meer ;)
Daarom zeg ik ook "en ik denk dat euroDocsis daar ook wel in de buurt komt kan geen specifieke snelheden vinden.". Ik neem aan dat de euro variant niet jaren achter loopt, maar ik kan het natuurlijk fout hebben.
Voor 3.0 staat in de tabel keurig zowel de docis als de eurodocsis snelheden
Voor 3.1 zullen de snelheden gelijk zijn omdat er dan geen aparte euro variant meer is
Oke, vandaar dat ik geen snelheden kon vinden van een euroDocsis 3.1 variant. Dus dan zouden ze theoretisch 1Gbit/s synchroon aankunnen bieden wat goed genoeg is voor de komende jaren.

Ik snap alleen niet waarom zoveel mensen van menig zijn dat kabel niet synchroon kan lopen.
Je bedoelt symmetrisch? ;)
Ben benieuwd. Vind Ziggo vrij duur voor wat het bied, maar wil wel via de kabel blijven, dus zit je gebonden aan wat in je regio wordt aangeboden.
Ik meende wel te lezen dat ik tussen nu en maart over ga op UPC waardoor de Radio aansluiting in de muur (COAX) niet meer zal werken, en TV zenders opnieuw ingesteld moeten worden.
Waarom zou je radio niet meer werken via de coax aansluting die in je muur zit? Naar mijn weten bied UPC gewoon radio aan via de coax.

Bron: https://service.upc.nl/frequencies_gm.php
FRIESLAND– De telvisies van Ziggo-abonnees in Nederland gaan vanaf 5 januari gaandeweg op zwart.

Naar de radio luisteren over de kabel kan dan ook niet meer. Ziggo klanten moeten de televisie- en radiokanalen weer opnieuw instellen, want Ziggo gaat samen met UPC. De netwerken van beide bedrijven moeten op elkaar afgestemd worden.

De bijna 13.000 Ziggoklanten van Gorredijk en omstreken zijn op 5 januari als eerste een de beurt. Streek voor streek volgen daarna alle andere abonnees. Op 19 maart zijn alle Ziggoklanten over.
Oftewel, die COAX aansluiten wordt dan uitgeschakeld en kan het alleen nog via de radio kanalen van de reguliere TV aansluiting zelf.

Bron: Omroep Fryslan
Mooi stukje sensatiejournalistiek. Het zal ze vast een hoop kliks opgeleverd hebben, maar in werkelijkheid staat er dus dat alleen de kanalen zullen veranderen naar de UPC-standaard.
Ik kreeg ook daarbij de indruk dat TV+Radio zenders op je decoder een ander zendernummer krijgen en dus opnieuw moet indexeren. En dat de Radio aansluiting dan zou komen te vervallen. Maar 'Whatson' hierboven geeft ook al aan dat die 2 aansluitingen slechts een splitter is.

Zou het wel jammer vinden, want m'n vriendin is altijd met het huishouden bezig met een radio aan, en er komt straks een nieuwe receiver bij, waar ik juist radio via COAX wil aansluiten.
Er staat letterlijk:
Ziggo klanten moeten de televisie- en radiokanalen weer opnieuw instellen
Ja, echter mijn vriendin heeft op de decoder gewoon het kanaal van Skyradio aan staan, je hebt dan bij de decoder ook een knop de AB voor TV/Radio switchen. Dus niet zo vreemd toch dat dat verwarring opwekt?
Dat zou ik een rare zet vinden van Ziggo/UPC. Ik gebruik zelf mijn radio aansluiting al jaren niet meer maar heb nooit meegekregen dat UPC er mee gestopt zou zijn. (Ik woon mijn hele leven al in een "UPC gemeente").

Ik ga vanavond eens kijken of ik nog gewoon radio uit mijn muur krijg, want is dat wel het geval dan begrijp ik de keuze niet waarom de radio zenders bij andere gemeentes op zwart gaan.

(Dat de radio zenders het niet doen omdat je ze opnieuw moet scannen ivm andere frequenties lijkt mij logischer)
Het zou ook kunnen inderdaad dat het een stukje is waar je heel gemakkelijk een misvatting van kan krijgen. In dat geval een slecht stukje journalistiek vind ik.

Ik krijg daarbij de indruk dat TV+Radio zenders op je decoder een ander zendernummer krijgen en dus opnieuw moet indexeren.

[Reactie gewijzigd door xoniq op 7 januari 2015 13:31]

Decoder? Om FM te ontvangen heb ik geen decoder nodig.
Ik doelde op de radio zenders die je ook via de decoder kan bekijken. Onder TV kijken naar het kanaal van Skyradio gaan om Skyradio te luisten bijv.
Volgens mij bedoelen ze dat de frequenties aangepast moeten worden. Niet dat het signaal helemaal wordt uitgeschakeld, dat zou niet kunnen.
Juist. Het gaat alleen op zwart totdat je de nieuwe instellingen doorgevoerd hebt. Ziggo heeft aangekondigd dat we daar per brief over geïnformeerd worden. We krijgen er zelfs een mooie poster bij die je op het raam kunt plakken, zodat buren kunnen zien dat je een pro bent en ze kunt helpen bij het instellen. :P
Zou eventueel ook kunnen inderdaad.
Zie ook mijn reactie op de beste boven u.
Er is maar een coax kabel voor radio en tv. Die twee aansluitingen die je ziet is gewoon een splitter die het radio en tv signaal split. Maak je wandcontact doos maar open, er gaat maar een kabel in.
Ik geloof je op je woord.
Op zich ook wel logisch.
Upc biedt gewoon radio aan via de coax aansluiting, dus echt onzin dat bericht.
Verkeerde interpretatie.
Ze bedoelen dat digitale tv en digitale radio dan uitvallen, analoog blijft alles bij het oude, na herscan werken de digitale tv en radio diensten weer, analoog blijft de radio het via de oude fm band dus,gewoon doen.
UPC heeft Ziggo overgenomen. Het blijft echter Ziggo heten. Het TV gedeelte zal echter worden aangepast naar wat UPC leverde. Zo zal Horizon van de partij zijn en zullen pakketten worden vormgegeven zoals men bij UPC gewend is.
Anoniem: 382732
@Penhoat7 januari 2015 13:29
Bijna goed: Liberty Global (het moederbedrijf van UPC) heeft Ziggo overgenomen. UPC is ook maar een merknaam. Overigens wel een slimme zet om Ziggo als merknaam te gaan voeren. Dat is toch "Nederlandser" dan UPC...
En ook niet te vergeten als ze ziggo weg doen van naam, dat ze ook de Ziggo dome de UPC dome moeten gaan noemen :+
Ik vind Philips anders best nederlands :)

(United Philips Cable)
Ziggo biedt genoeg opties om je maandelijkse lasten te verhogen/verlagen; helaas lijkt er een soort kartel-afspraak te zijn tussen verschillende providers waarbij een extra zender-pakket "overal" hetzelfde kost.

Persoonlijk, maar dat is erg lastig te realiseren, zie ik graag een pakket waar je voor een Euro per zender zelf je pakket kan samenstellen. Per slot van rekening is het niet meer/minder dan een frequentie koppelen aan je smartcard; mogelijk gewoon via je je persoonlijke online-portal.

Hiermee kan je dus op bepaalde momenten geld besparen (want een maand op vakantie ofzo) terwijl je op andere moment extra geld kan uitgeven (want je moet/wil 3 maanden een bepaalde sport kijken).

[Reactie gewijzigd door MAX3400 op 7 januari 2015 13:30]

Ik zou graag Ziggo internet willen zonder dat ik TV hoef af te nemen. Dat is helaas weer niet mogelijk bij Ziggo. Ik kijk zelden live TV, meestal RTLXL of Netflix als ik iets wil zien.
hiostu slaat de spijker op zijn kop.

De reden dat alles in pakketten verkocht word (zij het zender pakketten of uberhaupt je zogenaamde -tripple play- pakketten van TV+bellen+internet) komt omdat die leveranciers opgescheept zitten met rotzooi die mensen niet willen.

Wie wil er nou nog een vaste telefoonlijn?...
Ik heb daarom al speciaal Internet+TV zonder telefoon afgesloten. Scheelt weer 5 euro.
Als ik het goed heb begrepen gaat het Ziggo heten maar zal het zenderpakket van UPC landelijk gebruikt worden vanwege een betere samenstelling (zoals alle RTV pakketen ipv alleen die in de regio, for what it's worth).
In feite wordt het gewoon volledig UPC qua netwerk en frequenties, met een gefuseerd klantenbestand en de naam Ziggo. Van Ziggo blijft dus enkel het klantenbestand en naam over.
Ah, dus als de internetverbinding ook op het UPC netwerk overgaat zou je haast kunnen stellen dat Ziggo bij deze klanten mogelijk dit aan het testen zijn gezien UPC een hogere snelheid biedt op dit moment?
Gezien de tijd spanne dat het tussen 5 januari en maart helemaal over moet gaan, zou het kunnen.
Je zit nu bij ziggo, maar je gaat naar UPC?

Die moet je ff toelichten, gezien UPC Ziggo heeft overgenomen en doorgaat onder de naam Ziggo, ga ik er van uit dat er voor jou niets gaat veranderen hooguit je kanaal wisseltjes.
Beetje jammer dat het voelt als een sigaar uit eigen doos omdat Ziggo vandaag ook al met de volgende mailing kwam:
Met ingang van 1 maart 2015 verhogen wij het maandelijkse tarief van uw abonnement TV+Internet Z3 met € 2,55 per maand
Alweer omhoog joh? Ik kreeg ergens in 2014 ook al bericht dat mijn Alles in 1 abonnement omhoog zou gaan (€ 1,50 dacht ik). Ik ben toen naar Internet + TV 180mbit over gestapt en ging daardoor € 10,- naar beneden. Oftewel ze proberen je € 1,50 afhandig te maken maar het kost ze daardoor € 10,-

Die schade gaan ze nu inhalen zeker :P

[Reactie gewijzigd door Donstil op 7 januari 2015 14:06]

Inderdaad. Op de site kun je al zien dat het eruit schoppen van telefonie bijna al niet meer interessant is.

Ik kan alleen nog niet uit met hun redenering van de verhoging:
Ziggo investeert continu in de verbetering van zijn diensten. De kosten voor het uitvoeren van deze verbeteringen stijgen voor Ziggo. Een deel van deze hogere kosten berekenen wij door aan onze abonnees. Daarom past Ziggo per 1 maart 2015 de reguliere tarieven van sommige abonnementen en diensten aan.
Klinkt een beetje teveel als een standaardverhaal in de categorie "je bent nu klant bij ons, er is weinig ander soortgelijk aanbod, je hebt het maar te slikken". Ik hoop dat er snel meer glasvezel wordt uitgerold zodat er weer wat concurrentie kan komen.
Een deel van deze hogere kosten?

En waar halen ze het overige deel vandaan dan? -AL- het geld dat ze tot hun beschikking hebben komt bij hun klanten vandaan dus dit is gewoonweg een leugen. Geld komt niet uit de lucht vallen.

100% van deze kosten worden op de klant verhaald, zei het in het verleden of de toekomst. Punt.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 7 januari 2015 14:11]

Die kleine verhoging en daarmee jouw verandering van het pakket, hoeft niet altijd voor hun een negatief effect te hebben. Het kan ook zijn dat het bewust wordt gedaan dat mensen weer eens hun pakket herzien en daarmee mogelijk oudere troep uit het netwerk geflikkerd kan worden waar deze klanten nog op zaten...
Ja precies dat zou ook kunnen, in mijn geval kan ik me dat niet echt voorstellen verder, ik vernieuw regelmatig en telefonie stond toch al niet aangesloten (terwijl ze dat wel pushen bij de klantenservice)
Ik ben toen mooi overgestapt op Glas, nu wil ik niet meer terug ;)

Nog bedankt voor de tablet die ik kreeg Ziggo voor die 3 maanden dat ik bij jullie zat :D
Helaas is er hier geen glas beschikbaar.
Dit is wel interessant:
Kan ik mijn abonnement opzeggen?

De aangepaste tarieven geven u het recht om uw abonnement kosteloos per 1 maart te wijzigen of beëindigen.
downloadsnelheid is niet zo'n probleem meer,, zelfs lokale glasvezel initiatieven halen het niet omdat teveel mensen ziggo prima zat vinden werken. De upload snelheid vind ik veel beangrijker B)
Mee eens. De upload snelheid heb ik liever wat hoger dan dat ze de download snelheid weer opkrikken..
De verhouding is nu 10:1, dus 180mb down en 18mb up. Als ze naar 500mb down zouden gaan gaat de upload automatisch ook naar een 50mb up.
Klopt. Zo'n asynchrone verbinding was "vroeger" leuk, maar is nu met alle cloud oplossingen en thuis werken achterhaald geworden. Als ik thuis werk wil ik mijn bestanden net zo snel op de bedrijfsserver kunnen zetten als dat ik ze er af kan halen... Helaas geen glasvezel waar ik woon.
Moeten jullie in Nederland dan ook meer betalen omdat Ziggo dient te investeren in hun backbone componenten zoals Telenet beweert in België?
De prijs gaat wel wat omhoog meen ik... Het aanbod voor nieuwe klanten is in ieder geval een paar maanden geleden 5 euro omhoog gegaan (in ieder geval het TV+Internet abo, alles in een volgde ik niet zo) en hierboven gaf iemand aan een brief ontvangen te hebben dat zijn abo een paar euro omhoog ging. Maar ik verwacht daar in NL eerlijk gezegd niet zo'n zelfde rel over als in België...
Overigens worden een aantal zenderpaketten goedkoper.
Hi

Thanks voor de informatie.
FYI tarieven België :'(
http://telenet.be/nl/tarieven/nieuwe-prijzen

Greetz,
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee