Ziggo bevestigt verhogen internetsnelheden per 1 mei

Ziggo gaat zoals Tweakers maandag meldde per 1 mei de internetsnelheden flink verhogen. Dat heeft de provider bevestigd. Wie op 1 mei de hogere snelheden al wil, kan zijn modem resetten. Anders kan het even duren voordat klanten de hogere snelheid hebben.

Ziggo zal vanaf 1 mei op afstand de modems van klanten gaan resetten om de hogere snelheden mogelijk te maken, maar dat proces zal tot acht weken in beslag nemen, zegt de kabelaar. Door het modem te resetten zal de hogere snelheid mogelijk zijn.

Klanten met de goedkoopste abonnementen gaan er relatief het meeste op vooruit: het internet van Z1 en Alles-in-1 Basis zal anderhalf keer zo snel zijn, van 20/2Mbit/s naar 30/3Mbit/s. Ook klanten met Alles-in-1 Plus en Z2 krijgen anderhalf keer zo snel internet, van 60/6 naar 90/9Mbit/s. Klanten met de duurste Z3 en Alles-in-1 Extra-pakketten gaan van 150/15 naar 180/18Mbit/s.

Tweakers meldde maandag al dat de snelheidsverhogingen per 1 mei zouden komen, maar toen wilde de provider die informatie niet bevestigen. Ziggo zal zich in de loop van het jaar laten overnemen door UPC, als de marktautoriteiten de overname goedkeuren. Na de overname zullen beide providers onder de Ziggo-naam verder gaan en vermoedelijk dezelfde pakketten gaan aanbieden, maar wanneer dat zou moeten gaan gebeuren is onduidelijk. UPC biedt internet met maximaal 200Mbit/s aan, maar de upload bij dat abonnement is een lagere 10Mbit/s. UPC kondigde dinsdag juist een prijsverhoging aan.

AbonnementenHuidig (down)Huidig (up)Per 1 mei (down)Per 1 mei (up)
Alles-in-1 Basis 20Mbit/s 2Mbit/s 30Mbit/s 3Mbit/s
Z1 20Mbit/s 2Mbit/s 30Mbit/s 3Mbit/s
Alles-in-1 Plus 60Mbit/s 6Mbit/s 90Mbit/s 9Mbit/s
Z2 60Mbit/s 6Mbit/s 90Mbit/s 9Mbit/s
Alles-in-1 Extra 150Mbit/s 15Mbit/s 180Mbit/s 18Mbit/s
Z3 150Mbit/s 15Mbit/s 180Mbit/s 18Mbit/s

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-04-2014 • 13:46

199 Linkedin

Reacties (199)

199
192
109
8
0
54
Wijzig sortering
Niet onbelangrijk om te melden:

Zakelijke gebruikers krijgen een andere verhoging per 1 mei

ZZ3 gaat van 150/15 naar 200/20 zonder prijsverhoging

ZZ2 = 100/10 en ZZ1 =50/5
En de internet plus en pro verbindingen? Office basis biedt geen toegevoegde waarde over een standaard consumenten lijn mijns inziens, tenzij je graag meer betaald om de zakelijke helpdesk te mogen bellen of de response tijden (en gezien office basis dezelfde infra gebruikt zonder tunnel zullen de reguliere consumenten problemen in 1 klap mee opgelost worden in veruit de meeste gevallen). Plus en Pro komen met (blokken) vaste IP adressen.

Zoals gisteren reeds gemeld verwacht ik van de plus in ieder geval niet dat die sneller gaan worden i.v.m. de specsheet van de SRX-100 routers die ze daar bij leveren. Specsheet meldt duidelijk 67Mbit/s max voor IPSec verkeer en veel hoger dan de 60Mbit die ze nu bij de hoogste plus leveren kan het dus niet.

edit:
Ziggo maar even gebeld, er zijn wel plannen in de maak voor verhoging van de andere zakelijke abo's (anders dan office basis dus) - maar nog niks concreets. De medewerker hoopte wel ergens dit jaar. Aan de andere kant - ze beloven me ook al bijna 3 jaar IPv6 en dat is er ook nog niet (op Pro kan het al wel overigens maar de laatste keer dat we daar op de zaak voor informeerde moesten we dan een nieuw contract tekenen en er weer een jaar aan vast zitten en daar hadden ze hier niet veel behoefte aan gezien er glasvezel initiatieven zijn die waarschijnlijk veel goedkoper uitvallen).

[Reactie gewijzigd door freaky op 1 april 2014 15:05]

Zelf ook maar even de Zakelijke helpdesk gebeld; ik word een beetje moe van het achterstellen van de niet-office-basis zakelijke abonnementen. Snelheidsverhogingen worden vaak alleen op Office Basis doorgevoerd, Internet Plus heeft een eeuwigheid moeten wachten totdat TV kijken op tablet mogelijk werd, en gebruik maken van Ziggo Hotspots doen ze al helemaal niet. Maar ondertussen wel de SLA verslechteren.
"Ziggo zal zich in de loop van het jaar laten overnemen door UPC, als de marktautoriteiten de overname goedkeuren."

Ziggo zal zich in de loop van het jaar laten overnemen door het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, als de marktautoriteiten de overname goedkeuren.
Vroeger werd me verteld dat die lage uplink snelheden ervoor bedoeld waren om het illegaal delen via torrents te ontmoedigen, maar dat klinkt als een brrodje aap. Wat is nou de echte reden?
Uplink volgens de DOCSIS 3.0 standaard kan heel wat hoger dan nu gebruikelijk is. Kijk hier:
http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS#Speed_tables

De vraag is dan hoe het netwerk en het modem ingesteld zijn door Ziggo. Een modern DOCSIS 3.0 UBEE modem heeft b.v. 4 upstream en 8 downstream kanalen (http://www.ubeeinteractive.com/products/cable/evw3230 ). Dan heb je dus theoretisch max 400 down en 108 up. Er zit dus nog wel wat rek in.
De echte reden is gewoon dat er meer behoefte is aan download- dan aan uploadcapaciteit. Op Tweakers zullen er ongetwijfeld veel zijn die daar anders over denken (game server, webhosting), maar de doorsneegebruiker zal liever snel downloaden van newsservers of Netflix kunnen gebruiken.
Bij bepaalde technologieën werkt dit zo/is dit zo bepaald en onveranderbaar. Echter, ik heb dit een hele tijd gelezen en weet zo één-twee-drie niet terug te vinden wat dat nou ook alweer was.
ik vind het jammer dat de upload zo laag is.
weleens iets van HD 1080P naar youtube geupload?
Dat duurt uren...
Als je de tijd die je bruikt om te klagen over uploadsnelheden/tijden nu eens gebruikt om te leren hoe je video efficiënt compressed? ;)

Ik neem aan dat je niet gehele films uploadt naar Youtube. Stel dat je een filmpje van 30 minuten hebt:

De laatste keer dat ik checkte gaat Youtube op 1080p niet boven de 8 mbps ( = 1 MBps ) bitrate uit. Als je dus naar een hogere bitrate compressed dan 8mbps zal Youtube het toch transcoden naar een lageren bitrate, nutteloos dus.

30 min = 1800 sec = 1800 MB = 14400 Mb filesize @ 8 mbps bitrate. Met Alles-in-1 plus heb je straks 9 mbit upload en staat je bestand dus in 14400 / 9 = 1600 sec = 26.7 minuten op Youtube. Zelfs een video @ 8 mbps van 2 uur lang kost dus nog steeds minder dan 2 uur uploadtijd, en valt dus niet onder de door jou genoemde "uren".

Ik verwacht echter dat je een verkeerde codec en bitrate gebruikt en daardoor onnodig grote bestanden zit up te loaden naar Youtube. De klacht ligt dan dus bij jouw (en degenen die je post +1 modden) eigen kennis van videobewerking :)

[Reactie gewijzigd door skndd op 1 april 2014 16:09]

Dat duurt uren...
Is natuurlijk een uitdrukking voor het beschrijven van een lange periode. Deze periode kan echter best wel een half uur zijn. De beleving is afhankelijk van de grootte van het geduld van de betreffende persoon. De klacht zit dus misschien niet eens in werkelijke tijd of video bewerkingskills. Het gaat er gewoon omdat jij zit te turen naar een progress bar die amper beweegt.
Oh, echt waar, was bovenstaan misschien spreekwoordelijk bedoeld? Je meent het!!! Wat ongeloofelijk zielig voor die persoon dat hij geen geduld heeft en dit half uurtje als een eeuwigheid lijkt te duren :O

Ook al is het niet letterlijk, het blijft nog steeds bij 10-20min voor een relatief lang YT-filmpje. Dat je tijdens die 10-20min niet even iets anders met je leven hebt te doen zegt meer over je leven dan over de uploadsnelheid van je internetprovider, dunkt mij zo.

Het alsmaar meer verwachten, en zelfs eisen (de "entitled" generatie), van technologie is een van de toppunten van "first world problems". Ziggo kondigt snelheidsverhogingen aan, en de helft van de reacties op dit bericht zijn klachten :/. Ben ik dan de enige die dat triest vindt? Gelukkig is in ieder geval Louis C.K. het met mij eens.

[Reactie gewijzigd door skndd op 1 april 2014 19:54]

was bovenstaan misschien spreekwoordelijk bedoeld?
Ja. Dat is wat je probeer te vertellen, goed dat je nu ook door hebt. Je begint immers een hele verhandeling over die aFin verkeerd upload en probeert wiskundig te bewijzen dat zijn statement van uren niet klopt terwijl je lijkt te missen dat het om een subjectieve perceptie gaat.
Natuurlijk is het jammer dat er bij positief nieuws klachten komen. Maar dat is wel voorspelbaar, gaat het over Ziggo dan gaat het over upload en gek genoeg niet over de hoge tarieven die ze rekenen en de belachelijke winstmarges die ze daaruit weten te realiseren.
Hoewel de Ziggo donwload/upload verhouding gefundeerd en logisch is, moeten we erkennen dat sinds mensen (hun privacy hebben opgeven en) alles in de cloud zetten de wensen mbt upload veranderd zijn, mensen zijn het belangrijker gaan vinden. Hier zou Ziggo wel eens naar mogen luisteren en de verhouding up- en download mogen bijstellen.
Filmpje in het orginele formaat uploaden is vaak sneller dan het te re-encoden onder de 8 mbps en kost minder moeite.
Ja, ik had de mail al gehad vanmorgen. TIjd om te downgraden van abbo denk ik, want ik gebruik die 60Mbit al niet, laat staan 90Mbit.
Is precies wat ik ook gedaan heb (Plus naar Basis). 30Mbit is meer dan voldoende voor mij en het scheelt toch weer een tientje per maand.
Ik zit al eigenlijk een hele tijd te hopen op een hogere upload snelheid.. nou is van 6 naar 9 nogsteeds niet superveel.. het is al wat meer.., download snelheid doet ziggo prima. Khoop eigenlijk op een 20-30 upload volgende keer
Dan denk ik dat je lang kunt wachten, want vrijwel geen consumenten zijn grote uploaders, in tegenstelling tot downloaders, daarom zal de upload snelheid voorlopig in iedergeval gewoon 1/10e van de download snelheid blijven!
Juist daarom kunnen ze de upload-snelheid makkelijk verhogen: het levert niet of nauwelijks extra netwerkbelasting, terwijl er toch mensen zijn die het een meerwaarde vinden en hierdoor voor Ziggo kiezen. Als ze de upload-snelheid verhogen zijn ze ook direct een stuk concurrerender met glasvezel.
In het geval van EURODOCSIS technologie kost dat dus wél extra netwerkbelasting!

Als Ziggo die veel hogere uploadsnelheden mogelijk wil maken, dan zullen ze kostbare frequenties daarvoor gereserveerd moeten houden. Frequenties die ze niet aan downstreams of DVB-C multiplexes kunnen toekennen.

Bij een broadcast netwerk, wat 'kabel' nog steeds blijft, zal de aanbieder dus altijd verstandig moeten omgaan met welke frequenties hij waarvoor gebruikt.
Als ik in de modeminstellingen kijk, zie ik 8 kanalen voor downloadverkeer, en 4 voor upload. Betekent dat niet, dat mijn 150/15 Ziggo-abo in principe 75 up zou kunnen doorlaten?
http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS

Als ik op de Wikipedia pagina over Eurodocsis af moet gaan, dan zou je met EURODOCSIS 3.0 in principe n x 27 mbit upstream moeten kunnen halen. Dus in het geval van 4 kanalen theoretisch ongeveer 108 mbit up.

Echter, op jouw 'local loop' (broadcast segment, bestaande uit iig koper tot aan jouw huis en deels ook glas, wat Ziggo en UPC "HFC" noemen) deel jij de frequentieruimte met je buren. Die 4 kanalen die jouw modem ziet worden dus ook gebruikt door jouw directe buren. EURODOCSIS 3.0 voorziet er ook in dat je modem dynamisch z'n toegewezen bandbreedte op andere kanalen kan gebruiken als het op een bepaald kanaal te druk wordt. Daarom bundelt hij er 4 (channel bonding).

Zou Ziggo jou 50 of zelfs 100/108 mbit up geven en wil je die snelheid ook altijd kunnen halen, dan zouden ze dus nog veel meer kanalen voor upstream moeten reserveren.

[Reactie gewijzigd door eymey op 1 april 2014 22:35]

Thx voor de uitleg. Dit maakt het een stuk duidelijker. Ik wist natuurlijk wel dat het niet zo simpel was als ik het voorstelde. Mijn vraag is wel, of Ziggo, als zij dat zouden willen, meer upload beschikbaar zouden kunnen stellen aan diegenen die dat zouden willen en ervoor wilden betalen. Ze doen het echter niet, en dus zal het technisch wel lastig te regelen zijn.
Het aantal kanalen zegt toch weinig over het spectrum wat daaraan is toebedeeld? Als dat bij download breder is, dan kan je dus meer dan twee keer zo snel down als uploaden.
Ook voor jou: Zie mijn Wikipedia linkje hieronder :).

Je hebt voor downstream kanalen per kanaal inderdaad meer bandbreedte dan bij upstream kanalen.

Voor downstream wordt typisch QAM modulatie gebruikt (zelfde modulatie als waar ook DVB-C muxen mee worden gemoduleerd). Dit levert voor een 8 mhz. breed PAL kanaal (EURODOCSIS) 50 mbit per downstreamkanaal.

Bij upstream schijn je de kanaalbreedte te kunnen varieren en gaan ze in het artikel uit van 6.4 mhz. Dt geeft dus 27 mbit maar wat ik uit het artikel begrijp hangt dit dan wel weer af van de gekozen modulatie.....

In ieder geval, ik weet natuurlijk niet precies welke technieken en modulaties Ziggo gebruikt, maar het geeft nog steeds een indicatie van de dilemma's waar de kabelaar mee zit.
En daar zit het hem juist. Een hogere upload snelheid betekend wel een hogere netwerkbelasting. Voor elke mbit die ze aanbieden moeten ze kabelruimte reserveren, ongeacht of dit up of down is.

Er is maar een beperkt spectrum van frequenties die op een coax kabel te gebruiken is. Dit spectrum wordt gedeeld door tv, internet en soms nog radio en of analoge telefonie. Als ze meer zenders op de buis willen, gaat dat ten koste van de andere dingen, en omgekeerd ook. Bij glasvezel heb je deze problemen niet, omdat lichtstralen elkaar niet storen. Vandaar dat bij glasvezel netwerken up en down heel gemakkelijk gelijkgetrokken kan worden.

Edit: Wat eymey boven mij dus zegt, alleen dan zonder de mooie termen :)

[Reactie gewijzigd door Marce op 1 april 2014 17:33]

Bij glasvezel heb je deze problemen niet, omdat lichtstralen elkaar niet storen. Vandaar dat bij glasvezel netwerken up en down heel gemakkelijk gelijkgetrokken kan worden.
Is het niet zo dat er aparte vezels voor up en down worden gebruikt?
Ik dacht altijd dat zowel up en down door een kabel gingen.. Blijkt dus inderdaad niet zo te zijn.. Toch nog wat geleerd vandaag ;)
Nope. Dit kan wel, maar in de topologie zoals bv. Reggefiber deze aanlegt, heb je verzenden en ontvangen over dezelfde vezel (en als het goed is zelfs ook full duplex).

Reggefiber legt wel meerdere vezels naar de woning toe, maar dat is om de andere eventueel te kunnen gebruiken voor zaken zoals bv. kabeltv diensten (analoog en dvb-c), wat bv. KPN ITNS / Glashart Media doet.
Dan kun je beter in Veendam gaan wonen, daar kun je gewoon 100/100 krijgen bij de plaatselijke kabelaar.

http://www.kabelnetveendam.nl/abonnementen/
Die "kabelaar" is begonnen met glasvezel aan te leggen. Dit leveren ze dus over glas.
Anoniem: 579609
@bert742 april 2014 00:08
Klopt maar ook over de COAX-kabel : http://www.kabelnetveendam.nl/internet/
Of je neemt glasvezel; 150 mbit upload is geen uitzondering
Anoniem: 80487
@SilNL1 april 2014 14:42
De grap is natuurlijk dat glasvezeldekking nogsteeds behoorlijk beroerd is.
Als hier glasvezel te krijgen was had ik allang overgestapt, maar Ziggo is de enige die op mijn adres internet kan leveren dat harder gaat dan 20megabit in verband met slecht en lang koper.
Ze hebben dus een monopoly.

Gaat glasvezel uitbreiden en is de upload van Ziggo dan nog steeds zo mager is een overstap voor mij een nobrainer.
Er ligt niet overal glasvezel, hier helaas ook niet.
Ik vind dat wel zo'n simplistische oplossing... Glasvezel is niet voor iedereen beschikbaar. Volgens mij zelfs helemaal niet in de drie noordelijke provincies (m.u.v. Stad Groningen en Leeuwarden).

En om nou te gaan verhuizen alleen maar omdat je glasvezel wilt...
Dan neem je voor 10euro meer Extra of Z3. Dan heb je 18Mbit upload.
Leuk, maar nu nog een abbo ZONDER tv abonnement erbij inbegrepen aub.
Kabel is van oudsher bedoeld voor tv en dus word de zelfde kabel gebruikt voor internet doorheen te voeren en dus komt er ook automatisch tv mee daarom moet je voor ziggo altijd tv afnemen bij internet.
Anoniem: 120539
@xleeuwx1 april 2014 15:18
Is natuurlijk een slecht argument. De kabels voor DSL zijn primair bedoeld voor telefonie; je kunt prima een VDSL abonnement afsluiten zonder voor telefonie te hoeven betalen (en/of krijgen).
heb het over de kabel (coax kabel) en niet dsl / isdn
Als ze analoge TV eruit gooien kan het best want dan moet je een geldige smartcard hebben om digitale tv te kunnen kijken (behoudens NED1 die ongecodeerd verstuurd wordt).
klopt maar zelfs bij het zakelijke internet abonnement moet je een tv abonnement afnemen a €16,- dit omdat het nou eenmaal met de kabel binnenkomt.
In theorie kunnen ze zelfs het analoge signaal afsluiten. In de praktijk gebeurt dat niet. Na mijn verhuizing oorspronkelijk via schotel gekeken. Betaalde toen niet aan Ziggo, maar analoge signaal stond nog gewoon op de kabel.
Anoniem: 126717
@Ceased2Be1 april 2014 14:29
_/-\o_ Inderdaad. Dat is een van de redenen dat ik aan de VDSL blijf hangen.
Geen optie, via ADSL haal ik (dankzij de brakke lijn) krap 4Mb/s.
Ik heb geen alternatief voor de kabel in mijn woonplaats, hoef geen tv maar betaal er wel voor...
Blijft een kabelaar he ;).
Anoniem: 225842
@Ceased2Be1 april 2014 15:37
De reden dat ik naar glasvezel ga. 60/60 en scheelt me 20euro per maand :) Wat moet ik met die crap tv.
Je zou bijna je webhosting thuis kunnen gaan doen met dit soort upload snelheden. Je zou best een SLA van 99 % kunnen bieden, dan mag je er 3,65 dagen uitliggen.

Scheelt je weer hostingkosten enzo. Jammer dat je maar als consument 1 IP adres krijgt :'(
Werkt inderdaad prima, webhosting thuis via Ziggo. Een gameserver is ook goed te doen (met 20 - 30 players tegelijk). En 1 IP met meerdere websites is geen probleem, daar heb je VirtualHosts voor:
http://httpd.apache.org/docs/2.2/vhosts/examples.html
Het IP wijzigt ook nooit. Het zou dynamisch moeten zijn maar in de praktijk blijft het jaren hetzelfde.

[Reactie gewijzigd door RwinG op 1 april 2014 14:03]

Hier niet, elk modemreset = nieuw IP. Alles-in-1 Extra.
Gister zelfs een nieuw modem geplaatst thuis en heb mijn oude IP behouden.

nog steeds niet te concurreren met glasvezel.. jammer genoeg ligt er geen glas in mijn wijk
Hier niet, elk modemreset = nieuw IP. Alles-in-1 Extra.
Hangt misschien van de locatie af? Je zou nog een dienst als no-ip of dynip kunnen gebruiken. Heb ik ook draaien op de server voor de zekerheid, automatische DNS update dus. Zal binnenkort modem ook moeten resetten om die 9 upload te krijgen, zullen zien wat er met ip gebeurd.
"Hier niet, elk modemreset = nieuw IP. Alles-in-1 Extra. "

Wazig. Zelfde abbo maar consequent ip adres.
Zal wel historische redenen in de infra hebben ofzo?
Hier in het oude Essent-gebied is het zo dat je een nieuw IP-adres krijgt als je een ander MAC-adres gaat gebruiken (nieuw router o.i.d.). Ik heb ook al een aantal jaren hetzelfde (modem in bridge). Verbind ik een andere machine direct met het modem dan krijg ik een nieuw IP-adres. Verbind ik daarna de normale router weer, dan krijg ik mijn oude adres terug. Ook als ik renew in de router.

[Reactie gewijzigd door linkforsoad op 1 april 2014 19:42]

Het enige wat ze van mijn part mogen opengooien is Poort 25, SMTP.
Je wilt je eigen mail SMTP server draaien thuis op je Ziggo netwerk? Daar heb je tegenwoordig niet veel meer aan vermoed ik, er is geen andere server die jouw email accepteert vanaf een netwerk als Ziggo vanwege SPAM email malware die zich op PC's genesteld heeft.. Beter een mail server ergens hosten voor een paar euro's per maand.
Die staat gewoon open, toch? Ik zou anders niet weten hoe mijn mail bij mij binnen komt ;) Uitgaande mail loopt uiteraard gewoon via de Ziggo smtp.
Scheelt je weer hostingkosten enzo. Jammer dat je maar als consument 1 IP adres krijgt :'(
Inderdaad jammer, maar voor hosting is 1 adres genoeg toch?
Als je meerdere https sites hebt, en je webmail ook nog eens via https wil afhandelen kom je toch echt te kort.
Wordt nu een optie, maar je sluit daarmee XP gebruikers uit.
IE8 users? Chrome / Firefox @ XP ondersteunt het toch wel?
Wel begrijpelijk 1 IP adres met IPv4. Dus daarom dat IPv6 maar eens heel snel moet worden uitgerold. Zelf dacht ik dat de periode 2012 het jaar zou van IPv6 zou worden, het is tegenwoordig doodstil.
Hosting is zo cheap tegenwoordig daar ga je toch geen herrieserver meer voor thuisdraaien?
Je kan ook een uit de kluiten gewassen pc gebruiken. Raid kaart en ssd setje erin, et voila.
Pfff ik betaal veel te veel (standaard prijs 53/maand) voor KPN Glasvezel TV+Internet en krijg daar maar 50mbit/s voor. Ik hoop dat KPN hierdoor ook snelheidsverhogingen door gaat voeren.
Opzeggen en overstappen. Glasvezel internet + kabeltv = winst.
Welke provider biedt alleen glasvezel internet aan dan? Naar mijn weten zit overal TV of telefoon bij in. Bovendien betaal ik zelf maar 45/maand :p

[Reactie gewijzigd door Blackice09 op 1 april 2014 14:08]

Bij vodafone en Fiber kun je bijvoorbeeld alleen internet afnemen via glasvezel.
Ze zijn er wel. Mbt kosten is het niet het slimste, aangezien je duurder uit bent.
Als ik de optie had, was dit bij mij thuis al het geval geweest. 100/100 internet (of liever 500/500 ;) ), met de TV van Ziggo lijkt mij een geweldige optie. Het beste van beide werelden.
Waarom is TV van Ziggo beter dan?
Die geeft gewoon 1:1 door.
Bedoel je compressie ofzo?
Wat doen andere providers dan anders?
Doordat het via de kabel loopt heb je voor analoog signaal geen decoder nodig. Daarnaast zijn veel tv's voorzien van ci+ sloten, waardoor je geen externe hd decoder nodig hebt. Bij glas is dat (meestal) wel het geval.
Allereerst dat ik 5 decoders thuis heb staan, met alle kabels gelegd. Maar de kwaliteit van Ziggo schijnt (geen ervaring mee) ook beter te zijn, zoek maar eens op 'klachten tv glasvezel'. Verder bevallen de aangeboden kanalen mij prima. Het is uiteraard een eigen keuze en mening!
vergeet niet dat jij dan ook een veel hogere upload krijgt.
ik zou graag 53 euro betalen voor 50/50 snelheden + TV.
Dat is waar maar die 50mbps upload is echt wel overkill voor mij en de meeste gebruikers. Ik zou graag 75/25 willen hebben ipv 50/50

[Reactie gewijzigd door Blackice09 op 1 april 2014 15:22]

KPN is standaard te duur. Op de mobiele markt kunnen ze dat nog rechtvaardigen qua dekking. Op de internet en tv markt veel te duur.
KPN is wel duur ja. Al verlagen ze de prijs wel tot hetzelfde niveau als de concurrent wanneer je contractduur is verlopen en je dreigt over te stappen. Ook heb ik het afgelopen jaar helemaal geen downtime meegemaakt.
Nu nog even wat meer upload, die download kan mij niet veel schelen.. of ik nu 6 of 9 minuten moet wachten voor ik iets binnen heb
wat is het verschil of je 6 of 9 minuten moet wachten voor je iets ge-üpload hebt?
Als ik op mijn vakantiehuisje verbinding wil maken met mijn NAS en vanaf daar mijn media wil streamen in HD kwaliteit is een upload van 6mbit toch echt te weinig. Iets uploaden is wat anders, dan wacht ik wel wat langer.

9Mbit is toch al 50% meer. Zal weer wat testjes uitvoeren wellicht dat 720P bestanden nu wel zonder haperen wil.
Al met al zeer tevreden met mijn abbo. bij ziggo. Ik haal altijd de volle snelheid, en met regelmaat snelheidsverhogingen .
Dan stream je ze toch niet maar kopieer je ze eerst? Dan maakt het voor die 3-4 weken dat je in je vakantiehuisje zit ook geen moer meer uit. Dit is toch echt een uitzonderlijke situatie die je daar schetst.
waarom uitzonderlijk? Mijn ouders willen op die manier ook wel is wat bekijken. Vrienden wellicht ook.
Zelf zit ik niet een paar week maar een paar maand per jaar daar omdat het huis eigen bezit is. Moet ik daar dan ook weer een NAS neerzetten met een paar TB aan opslag voor de dingen die ik wil bekijken?
Dan is dit een stuk eenvoudiger, mits het goed werkt.
Maar dan loop je weer tegen de grens aan als je met twee of meer tegelijk wilt streamen. Ik las over Bittorrent Sync (Bittorrent Sync, een volwaardig Dropbox alternatief). Daarmee kun je een vriendenpool maken, waarmee je je snelheid aardig kunt verhogen.
Data transport mag het probleem niet zijn. Als het te veel is om lekker te streamen (en dat is het al niet, maar je hebt iets meer geduld nodig), neem je een externe harde schijf mee.
En ja, jouw situatie is nog steed uitzonderlijk. Het is een zeer kleine minderheid die dergelijke upload voor niet-bedrijfsdoeleinden en legale doelstellingen nodig heeft. En ALS dat al zo is, dan is glasvezel inderdaad misschien een betere optie.
Hoe oud ben jij? ;)
Up is een factor 10 lager dan down. Een factor 2 of 3 hogere up zou al heel veel schelen.
Streamen van online gaming op 1080p heb je toch echt minimaal 8mbit nodig wil het vloeiend zijn met redelijke kwaliteit. Nu kan ik maar 720p doen, straks kan ik dan wel weer 1080p maar blijft weinig over voor andere dingen : )

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee